Kauppatorin ilmeen ja toiminnan kehittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kauppatorin ilmeen ja toiminnan kehittäminen"

Transkriptio

1

2 Kauppatorin ilmeen ja toiminnan kehittäminen 1. Toriryhmän perustaminen Tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus perusti päätöksellään toriryhmän selvittämään kauppatorin ilmeen ja toiminnan kehittämisvaihtoehtoja. Työryhmän tehtävänä on myös tarkastella kävelykadun ja kauppahallin kehittämissuunnitelmia. Työryhmän puheenjohtajana on toiminut kaupunkisuunnittelujohtaja Olavi Mäkelä ja jäseninä toimitilapäällikkö Markku Lehtonen, liikenneinsinööri Markku Setälä, kaupunginarkkitehti Pentti Klemetti ja kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen. Sidosryhmiä ovat edustaneet toiminnanjohtaja Anja Joensuu Promenadi-Pori ry:stä, puheenjohtaja Markku Riuttala torikauppiasyhdistyksestä, yrittäjä Reijo Koivunen Café Tori Porista, isännöitsijä Seppo Hagner Porin Kauppahallista, puheenjohtaja Pirjo Lehto kauppahallin kauppiasyhdistyksestä sekä EU-koordinaattori Kristian Vainio Porin Seudun Kehittämiskeskus POSEK Oy:stä. Työryhmän sihteerinä on toiminut erityisasiantuntija Arto Vitikka. Työryhmä on kokoontunut kuusi kertaa ja kuullut asiantuntijoita. Työryhmä järjesti keskustelutilaisuuden torikauppiaiden kanssa kaupungintalon valtuustosalissa Osanotto oli runsas. Saatu palaute on huomioitu raportissa.

3 2. Nykytilan tarkastelua 2.1 Kauppatori Kauppatori on perinteikäs kauppapaikka, josta Pori tunnetaan. Kauppatorin vetovoiman väheneminen on yleinen huolenaihe. Kauppatorin kehittämisestä on keskusteltu paljon.

4 Kauppatorin hallinta kuuluu pysäköinninvalvonnalle. Pysäköinnintarkastajat huolehtivat kauppatorin järjestyksen valvonnasta, toripaikkojen vuokraamisesta ja rahastuksesta. Pysäköinninvalvonta vastaa myös kauppatorin siivouksesta ja jätehuollosta ostaen työn tekniseltä palvelukeskukselta. Kauppatorin kunnossapidosta vastaa tekninen palvelukeskus. Torilla toimii torikauppiasyhdistys, joka neuvottelee torikauppiaiden yhteisistä asioista mm. kaupungin ja Promenadi-Pori ry:n kanssa. Torin ilmettä on parannettu uusimalla sen pinnoite ja valaistus 1980-luvun lopulla. Ns. Satapaskan rakennusta laajennettiin vuonna 1999 ja sitä remontoitiin vuonna Keskikäytävän betonikiveys on tehty vuonna Viime vuosina kauppatorin kehittäminen on ollut paljon esillä. Syksyllä 2003 kaupunginvaltuusto käsitteli valtuustoaloitetta kauppatorin vihersuunnittelun aloittamisesta ja torimiljöön ilmeen parantamisesta. Aloite ei johtanut käytännön toimenpiteisiin. Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitos antoi myös lausuntonsa kauppatorin elävöittämisestä. Se oli kaupunginhallituksessa elokuussa Kaupunginhallitus päätti tuolloin, että kauppatorin kehittämistä tulisi valmistella lausunnon hengessä. Kauppatoria koskevat asiat olivat esillä kaupunginhallituksessa myös , jolloin kaupunginhallitus käsitteli Cafe Tori Porin yrittäjän aloitetta ja sen johdosta annettuja lausuntoja kauppatorin kehittämiseksi. Tuolloin kaupunginhallitus päätti - kehottaa teknistä palvelukeskusta laatimaan kauppatorin valaistussuunnitelman kustannusarvioineen - kehottaa puistotoimea toriyhdistyksen kanssa neuvoteltuaan huolehtimaan tarpeellisiksi katsomiensa lisäpenkkien sijoittamisesta kauppatorille ja - kiirehtiä pysäköinninvalvontaa tekemään esityksensä torin aukioloajan pidentämisestä. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti kauppatorin valaistussuunnittelu on käynnistetty ja se etenee tämän työryhmän työn pohjalta. Torirakennuksen sivuille on sijoitettu kuusi lisäpenkkiä. Syksyn 2005 aikana pysäköinninvalvoja on käynyt neuvotteluja eri osapuolten kanssa yhteistyöstä kauppatorilla ja kävelykadulla järjestettävillä markkinoilla sekä tilannut Tori- ja markkinakaupan Palvelukeskukselta selvityksen kauppatorin kehitystyölle. Selvityksen on laatinut toiminnanjohtaja Ari Kallas ja se on ollut työryhmän käytettävissä. Kallasta on muutoinkin käytetty asiantuntijana työryhmän työssä.

5 2.2 Kävelykatu Kävelykadun toiminnasta huolehtii Promenadi-Pori ry, jolla on päätoiminen toiminnanjohtaja. Yhdistys vastaa teknisen lautakunnan ja Promenadi-Pori ry:n välisen sopimuksen mukaisesti terassien ja mainospaikkojen vuokraamisesta kävelykadulla sekä lupien myöntämisestä erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Kävelykadun toiminnasta vastaavat yrittäjät. Kaupunki on mukana luomassa toimintaedellytyksiä. Kävelykadun voimallisempi kehittäminen osana Promenadi Pori 2000 hankkeen toteutusta alkoi 10 vuotta sitten, kun Promenadi-Pori ry perustettiin. Kävelykatu luovutettiin sopimuksella Promenadi-Pori ry:n hallintaan. Promenadi-Pori ry käynnisti toiminnallistamisen olosuhteiden tarjoamilla edellytyksillä. Järjestettiin lauluiltoja ja sadonkorjuujuhlia. Kävelykadun varrella olevia liikkeitä oli tyhjillään laman jäljiltä. Betoniset istutuslaatikot poistettiin kadulta. Saatiin EU-rahaa kävelykadun toiminnalliseen kehittämiseen ja liiketilat alkoivat vähitellen täyttyä. Eetunaukio on tänään viihtyisä tapahtumapaikka. Salininpuisto Itäpuiston päässä on kuitenkin edelleen kunnostamatta. Kaupungin ja Promenadi Pori ry:n välinen yhteistyö on sujunut hyvin. Markkinat ovat keskeinen osa kävelykadun toiminnallistamisen varainhankintatyötä. Keväällä ovat pääsiäismarkkinat ja vappumarkkinat, kesällä juhannusmarkkinat, syksyllä Porin päivien markkinat ja joulun alla Tuomaan markkinat. Pori Jazz vastaa jazz viikon järjestelyistä. Muutoin kävelykadulla järjestetään vuosittain n. 40 erilaista tilaisuutta. Yhdistyksellä on 8-jäseninen hallitus ja sillä on n. 350 jäsentä. Toiminta rahoitetaan myyntipaikkatuloilla, jäsenmaksuilla ja vapaaehtoisilla markkinointimaksuilla. Kaupungin avustus on euroa vuodessa. Loppurahoitus on ns. sponsorirahaa.

6 2.3 Kauppahalli Kiinteistö Oy Porin Halli muodostuu neljästä erillisestä kiinteistöstä, jotka ovat pintaalaltaan yli puoli korttelia. Kauppahallin osakkeet muodostavat vain n. 20% koko kiinteistöyhtiön osakekannasta. Yhtiön pääomistajat ovat Porin ulkopuolelta. Kiinteistöt ovat hyvin erilaisia. Hallikauppiaista vain 2-3 omistaa myyntitilansa hallintaan oikeuttavat osakkeet. Muut ovat vuokralla. Kauppahallissa toimii kauppiasyhdistys. Kauppahalli on suojelukohde. Se on osa porilaista rakennuskulttuuriperintöä. Yleensä kauppahallit ovat Suomessa kuntien omistuksessa. Tämä helpottaa niiden suojelua ja ylläpitoa. Porissa kauppahalli on ilmeisen huonosti tuottava osa suurta kiinteistöyhtiötä, joten panostus sen kunnostamiseen on ongelmallisempaa. Kauppahallin sisätilojen korjaustarve on akuutti. Yhtiö on teettänyt pari vuotta sitten kauppahallin peruskorjauksesta suunnitelmat. Hankkeen kustannusarvio on n. miljoona euroa ja sen toteuttamiseksi valmisteltiin hakemus EU-rahoituksen saamiseksi. Hakemus ei kuitenkaan edennyt. Nyt on tehty uusi esitys Länsi-Suomen lääninhallitukselle, joka on suuruudeltaan paljon pienempi eli euroa. Sillä on tarkoitus toteuttaa kauppahallin kattorakenteiden, ikkunoiden ja ikkunapuitteiden korjaus sekä kellarin kattorakenteiden korjaus. EU:n ja valtion maksuosuus on euroa, Porin kaupungin osuus euroa ja yksityisen rahoituksen osuus euroa. KH on osaltaan hyväksynyt suunnitelman. Lääninhallituksen päätös on odotettavissa kevään aikana.

7 3. Työryhmän esitys 3.1 Kauppatorin, kävelykadun ja kauppahallin toiminnallinen kehittäminen Kauppatori, kauppahalli ja kävelykatu muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden, jonka merkitys kaupunkikeskustalle, sen elävänä pysymiselle ja kehittymiselle on suuri. Aluetta on tarkasteltava kokonaisuutena. Sen kehittämisessä tarvitaan kaikkien alueella toimivien tahojen panosta. Avainasemassa ovat alueella toimivat kiinteistönomistajat, yrittäjät ja heidän edusmiehensä. Porin kaupungin osuus mahdollisuuksien luojana on tärkeä. Kaikkien yhteisenä tavoitteena on parantaa alueen vetovoimaa ja myyntiä. Työryhmä on keskittynyt toiminnan ja yhteistyön kehittämiseen. Näin arvioidaan löytyvän oikeat eväät fyysisen ilmeen ja vetovoiman asteittaiseen parantamiseen. Työryhmä esittää seuraavia toiminnallisia muutoksia: - Torikaupassa siirrytään kesäaikaan ja talviaikaan. - Perjantai on Porin ympärivuotinen toripäivä. - Kesäaika alkaa pääsiäisviikon alusta ja jatkuu Porin Päivien viikonloppuun syys-lokakuun vaihteessa. - Kesällä myyntipaikat kattavat koko torin. - Talvella myynti markkinoiden ulkopuolella keskitetään pohjoiskauppatorille. Sen käydessä ahtaaksi torikauppa laajenee keskikäytävän eteläreunaan. - Kesätorilla pohjoiskauppatori on luonteeltaan nykyisen kaltainen. Eteläkauppatorilla siirrytään pääosin 4 x 4 m 2 myyntipaikkoihin. - Tarjolla on monipuolisesti erilaisia myyntipaikkoja. - Kesäkahviloille ja ruokapaikoille varataan oma alue. - Torilla järjestetään yhteistyössä vähintään kuudet markkinat vuodessa; pääsiäislauantaina, torstaina ennen juhannusta, vappuna, jazz viikolla, Porin päivänä ja Tuomaan päivänä. Markkinoiden myyntipaikkajärjestelyistä sovitaan erikseen. - Sunnuntaikirpputoreja järjestetään toukokuusta elokuuhun. - Uusista järjestelyistä sovitaan torikauppiaiden kanssa tarkistamalla heidän vuokrasopimuksensa. - Esteetön kulku kauppatorille turvataan kaikista lähestymissuunnista. - Torilla järjestetään uusia aktiviteettejä, mm. tekemistä ja tempauksia nuorille. - Kauppatoria, kävelykatua ja kauppahallia yhteismarkkinoidaan.

8 Oheisissa kesätori- ja talvitorikaavioissa on esitetty toiminnallinen perusjäsentely. Pysäköinninvalvonta tekee kaavioihin tarkistuksia olosuhteiden muutosten edellyttämällä tavalla. kesätori

9 talvitori

10 Torin aukioloaikoja muutetaan seuraavasti: - Maanantaista torstaihin sekä lauantaina tori on auki klo kuitenkin niin, että halukkaat voivat jatkaa myyntiään klo saakka. - Perjantai on jokaviikkoinen toripäivä, jolloin tori on auki klo ja halukkaat voivat jatkaa myyntiä klo saakka. Toripäivää markkinoidaan tehokkaasti myös valtakunnallisesti ja vetovoimaa vahvistetaan erilaisilla aktiviteeteillä. - Kesäkahviloiden aukioloajasta sovitaan erikseen. - Uudet aukioloajat otetaan käyttöön pääsiäisen 2006 jälkeen ja uuden käytännön mukaiseen talviaikaan siirrytään Porin päivien jälkeisenä maanantaina tänä syksynä. 3.2 Torin markkinointi ja kehittäminen tapahtumapaikkana Torin markkinointiin panostetaan nykyistä enemmän. Työ sopii parhaiten Promenadi-Pori ry:lle, jolla on siihen tarvittavaa osaamista ja näyttöä. Torimiljöön viihtyisyyden parantaminen edellyttää kaupungin panostusten lisäksi torin varren kiinteistöjen ja yrittäjien mukaansaamista. Heistä osa on Promenadi-Pori ry:n jäseniä, joten keskusteluyhteys on olemassa. Työryhmä esittää, että Porin kaupunki ja Promenadi-Pori ry järjestävät torikaupan yhdessä. Pysäköinninvalvonta ja Promenadi-Pori ry tekevät sopimuksen torikaupan, markkinoinnin ja tapahtumien järjestämisestä ensisijaisena tavoitteena torikaupan edistäminen. Sopimuksessa määritellään mm. - Promenadi-Pori ry:n toiminta torialueella - Porin torin kehittäminen ja markkinointi - päivittäiseen torikauppaan, Porin toripäivään (perjantai), sunnuntain kirpputoritoimintaan ja markkinoihin liittyvä työnjako - Porin torin elävöittämiseen liittyvät esitykset ja tapahtumat - torin myyntipaikkojen vuokraus - torivalvonnan, jätehuollon, siivouksen, veden ja sähkön järjestämisvastuu sekä - Promenadi-Pori ry:n toiminnan rahoitus.

11 Teknisen lautakunnan ja Promenadi-Pori ry:n solmimaa sopimusta kävelykadun toiminta-alueesta ja muista ehdoista tarkistetaan ja sopimus laajennetaan koskemaan Liisankadun itäpäätä sekä kauppatoria ja sitä ympäröiviä katuja oheisen kartan mukaan. Promenadi-Pori ry:n toiminta torialueella määritellään pysäköinninvalvonnan ja Promenadi-Pori ry:n sopimuksessa. Torikauppiailta peritään vapaaehtoinen markkinointimaksu, jonka määräytymisperusteista sovitaan erikseen.

12 Toritoiminnan aktivoimiseksi perustetaan erityinen pysyvä toritoimikunta, joka koordinoi torin kehitystyötä. Toritoimikuntaan valitaan torikauppiaiden, torin varren yrittäjien ja kiinteistönomistajien, Kauppahallin kauppiasyhdistyksen, Promenadi-Pori ry:n ja kaupungin edustajat. Osapuolet pitävät riittävästi yhteyttä toisiinsa toimenpiteiden yhteensovittamiseksi. Kaupunki toimii aloitteentekijänä toritoimikunnan perustamisessa. Uusien järjestelyjen käyttöönoton kannalta on tärkeää, että kaikki toimenpiteet käynnistyvät välittömästi. 3.3 Porin torin ilmeen parantaminen Torin ilmeen parantamiseksi on tarpeen tarkastella koko torialuetta seinästä seinään. Torimiljöön suunnittelussa on tärkeätä kuulla torinvarren kiinteistöjä ja yrittäjiä ja kannustaa heitä mukaan hankkeeseen. Se on tärkeää torimiljöön viihtyisyyden ja torin varren liikeelämän kehittymisen kannalta. Keskustelua tulee käydä myös Porin Linjat Oy:n kanssa terminaalialueen kunnostamisesta. - Antinkadun varrella sijaitsevien ravintoloiden kesäterassiratkaisut ovat hyvä esimerkki siitä, miten torimiljöön ilmettä voidaan parantaa. Promenadi Pori ry:n mukanaolo on tärkeää, jotta promenadialueen fyysinen laajentuminen kauppatorille onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. - Kauppatorin toiminnan elävöittäminen vaatii kaupungin investointeja samoin kuin kävelykadulla on tehty. Suunnittelun pohjaksi tulee asettaa toiminnalliset uudistukset ja uusi myyntipaikkakartta. - Valaistuksen suunnittelu on jo käynnissä. Nykyiset valaisintyypit ovat tarkoitukseensa sopimattomat. Valaistusta tulee myös lisätä (torikaavio), koska tori on pimeä. Riittävän laaja vapaa alue turvataan. Pysäköinninvalvonnan toimintakatetta tulee ohjata kiireelliseen sähköistykseen ja valaistukseen. - Pinnoitteen uusimistarve on ilmeinen ja sen suunnittelu tulee käynnistää. Pinnoiteratkaisujen tulee tukea toiminnallista järjestelyä, joka määrittelee myös kalusteet, valaistuksen ja istutukset.

13 - Sähköistyksen uusimis- ja vesipisteiden rakentamistarve tulee tarkistaa. Koristeistutusten käyttö viihtyvyyden lisääjänä tulee ottaa huomioon. - Pysäköintiä varten eteläkauppatorilta osoitetaan talviaikana (talvitorikaavio) lisää pysäköintipaikkoja. - Torin esiintymislava uusitaan ja siitä tehdään sirompi ja helpommin liikuteltavissa oleva lava. - Kaupunki huolehtii edelleen torin kunnossapidosta. Varat siihen osoitetaan teknisen palvelukeskuksen aluetekniikan yksikön kadunrakennuksen investointibudjetissa. Kaupunki huolehtii myös kiinteiden rakenteiden ja istutusten laadusta kaupunkirakenteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaalla paikalla. - Torikauppiaat vastaavat myyntikojujen ym. yhteensopivuudesta ja puoleensavetävästä ilmeestä. 3.4 Kauppahalli Kauppahalli on hyvällä paikalla torin laidassa kävelykadun varrella. Hallikaupan säilyminen ja kehittyminen on sidoksissa torikaupan kehittymiseen ja virkeään kävelykatuun. Kauppahallin kunto on huono ja kauppiaskato uhkakuva. Kiinteistöyhtiön tiedossa olevat investointisuunnitelmat eivät takaa suotuisaa kehitystä. Työryhmä esittää, että kaupunki ottaa yhteyttä Kiinteistö Oy Porin Hallin osakkeenomistajiin keskustelun käynnistämiseksi kauppahallin tulevaisuudesta.

14 3.5 Loppusanat Promenadi on Porin kaupunkikeskustan sykkivä valtaväylä ja kaupan keskus. Sen määrätietoinen kehittäminen yhdessä yrittäjien, kiinteistönomistajien, Promenadi-Pori ry:n ja kaupungin kesken on tuottanut tulosta. Panostukset eivät ole menneet hukkaan. Kehitystyö on jatkuvaa eikä se saa pysähtyä. Tämä on syytä muistaa jatkossakin. Ilman panostuksia ei kaupunkikeskustakaan pärjää kaupan mittaville investoinneille kaupunkikeskustan ulkopuolella. Porin kaupungin erityisenä tavoitteena on, että kävelykadun myönteinen ilmapiiri saadaan kauppatorin ja kauppahallin kehittämiseen. Se edellyttää uudistumista ja muutoksia, joihin työryhmän esitys tarjoaa lähtökohdat.

PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN

PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN PERINTEISTÄ PALAUTETTA KAUPPAHALLISTA JA VÄHÄN MUUSTAKIN Kauppatorin ja ympäristön kaavamuutos ja OAS-vaiheen palaute Antti Rissanen I kaavoitusarkkitehti I 1.3.2019 OAS-VAIHEEN PALAUTE Oas oli nähtävillä

Lisätiedot

I TORIPAIKKOJEN VUOKRAUSOHJEET

I TORIPAIKKOJEN VUOKRAUSOHJEET 1 (5) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Tekninen toimi Tilakeskus I TORIPAIKKOJEN VUOKRAUSOHJEET 1. YLEISTÄ Tämä toripaikkojen vuokrausohje sisältää ohjeita ja määräyksiä Lappeenrannan kaupungin hallinnoimilla Kauppatorilla,

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 276 Raision kaupungin 2. kaupunginosan (Varppeenseutu) korttelin 201 tontteja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 77 29.04.2015. 77 Asianro 2896/10.03.01.02/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 77 29.04.2015. 77 Asianro 2896/10.03.01.02/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (1) 77 Asianro 2896/10.03.01.02/2015 Iltatorikokeilu Kuopion kauppatorilla Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon tukipalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

SOPIMUS KAUPPATORIN JA KOSKIKADUN KÄVELYKADUN TAPAHTUMAJÄRJESTELYIDEN JA KUNNOSSAPIDON OSALTA.

SOPIMUS KAUPPATORIN JA KOSKIKADUN KÄVELYKADUN TAPAHTUMAJÄRJESTELYIDEN JA KUNNOSSAPIDON OSALTA. 13.11.2018 Ainonkatu 1 96 200 Rovaniemi Y 2007638-7 SOPIMUS KAUPPATORIN JA KOSKIKADUN KÄVELYKADUN TAPAHTUMAJÄRJESTELYIDEN JA KUNNOSSAPIDON OSALTA. I Osapuolet (i) Rovaniemen kaupunki Tekninen palveluosasto,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2012 1 (5) 489 V Ryj / Vt Mari Holopaisen aloite Hakaniemen torin rakennustöiden haittojen vähentämisestä päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPPATORIN JA MARKKINAPAIKKOJEN EHDOT. Vapaa-aikalautakunta 15.12.2015

JOENSUUN KAUPPATORIN JA MARKKINAPAIKKOJEN EHDOT. Vapaa-aikalautakunta 15.12.2015 JOENSUUN KAUPPATORIN JA MARKKINAPAIKKOJEN EHDOT Vapaa-aikalautakunta 15.12.2015 1. YLEISTÄ 1.1 Torin aukioloajat 1.2 Torihenkilökunta 2. MYYNTIPAIKKARUUDUTUS 3. TORIPAIKKOJEN VUOKRAUS 4. MYYNTIALUE 5.

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 173 09.10.2013. 173 Asianro 6689/10.00.02.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja /0 () 7 Asianro 89/0.00.0.0/0 Alueen varaaminen Männistön kaupunginosan korttelista 0 (Untamonkatu) / Kuopion Vanhustenkotiyhdistys ry Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden

Lisätiedot

Strateginen toimenpideohjelma

Strateginen toimenpideohjelma Strateginen toimenpideohjelma 2014-2018 Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry Yhdistyksen tarkoituksena on vahvistaa Hämeenlinnan kaupunkikeskustan kaupallista vetovoimaa, lisätä elämää ja asiakaskäyntejä

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2013 1 (6) 229 Töölöntorin tilapäiset pysäköintijärjestelyt HEL 2013-006803 T 08 01 03 Päätös Käsittely päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen 6209-3 mukaiset

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Omavelkaisen

Lisätiedot

Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva)

Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva) Toimintojen määrittelyn alue (keltainen katkoviiva) Määritellään alueen toiminnot Kaupungin omistamien kiinteistöjen kaupunkikuvallisen yleisilmeen ja siihen liittyvien kehittämistarpeiden arviointi valaistussuunnittelun

Lisätiedot

1. Porin kaupunki (j älj empänä kaupunki) Y-tunnus: 0137323-9

1. Porin kaupunki (j älj empänä kaupunki) Y-tunnus: 0137323-9 SOPIMUS SOPIMUKSEN OSAPUOLET 1. Porin kaupunki (j älj empänä kaupunki) Y-tunnus: 0137323-9 2. Promenadi-Pori ry (j älj empänä yhdistys) / A ~ Y-tunnus: 1092523-4 Yrjönkatu 15 A 28100 PORI SOPIMUKSEN KOHDE

Lisätiedot

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta

Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta Kaupunginhallitus 181 25.03.2013 Riitta Munnukan ym. valtuustoaloite Sotahistoriakeskus Kannaksesta 14/10.03.02.01/2013 KH 181 Aloite 7.1.2013: Valmistelija/lisätietoja: EU-asiamies Krista Huovila, puh.

Lisätiedot

Kulosaaren Ostoskeskus Oy

Kulosaaren Ostoskeskus Oy Kulosaaren Ostoskeskus Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Esittely- ja keskustelutilaisuus 02.11.2015 HENKILÖESITTELY Hankkeen projektipäällikkö rkm. Toimi Niesniemi o edustaa hankkeessa Kulosaaren

Lisätiedot

ISOKATU SELVITYS

ISOKATU SELVITYS ISOKATU SELVITYS 2016 TAUSTAA 1996 ydinkeskustaa kehitettiin kävelyaluepainotteisesti. Isokatu oli rakennettu, kunnostettu korkeatasoisesti osa-aikaiseksi kävelykaduksi Tehtaankadun Torikadun välillä.

Lisätiedot

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015:

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015: Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen sekä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaan yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen

Lisätiedot

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan:

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan: Kaupunginhallitus 144 11.04.2016 Kaupunginvaltuusto 49 30.05.2016 Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat 116/07.073/2016 KH 11.04.2016 144 Valtuustossa 29.2.2016 jätetty

Lisätiedot

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa:

Kaukolämpötoiminta Siikalatvan kunnassa sisältää seuraavaa: Kunnanhallitus 236 08.12.2014 Kunnanhallitus 253 22.12.2014 Kunnanhallitus 18 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 10 26.01.2015 KUNNAN KAUKOLÄMPÖTOIMINNAN YHTIÖITTÄMINEN Kunnanhallitus 08.12.2014 236 Kuntalain

Lisätiedot

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa

Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Finlands framgång skapas lokalt Yhteistyössä Kuntaliitto & Maakuntien tilakeskus: Kuntien ja maakuntien yhteistyö toimitilaasioissa Kuntamarkkinat 12.- 13.9.2018 Kuntaliitto, Toinen linja 14 Tilapalvelupäällikkö,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 756/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 756/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) 39 Asianro 756/10.00.02.03/2017 Kuopion kauppa- ja satamatoritoimintojen siirtyminen Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry:lle ja siirtyvien torien torikauppasäännön

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKIKESKUSTAN YHTEISTYÖ- JA KÄYTTÖSOPIMUS

JOENSUUN KAUPUNKIKESKUSTAN YHTEISTYÖ- JA KÄYTTÖSOPIMUS JOENSUUN KAUPUNKIKESKUSTAN YHTEISTYÖ- JA KÄYTTÖSOPIMUS LUONNOS Ver 28.11.2017 1 2 1. YLEISET TIEDOT 1.1.Sopijaosapuolet Joensuun kaupunki (jäljempänä kaupunki) Rantakatu 20 80100 Joensuu Y-tunnus 0242746-2

Lisätiedot

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta.

15.1.2015. Myyntipaikkaan voi tulla tuntia ennen kauppahallin avautumista ja sieltä tulee poistua tunnin kuluessa kauppahallin sulkeutumisesta. 1 (5) Hakemukset kauppiasyhdistykselle (puheenjohtajan tai edustajan hyväksymä hakemus): alle 1 kalenterikuukausi (1-4 viikkoa) - etusijalla Hakaniemen kauppahallin vuokralaiset (kauppiasyhdistys päättää

Lisätiedot

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6.

Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011. Porin kaupunki 2.6. Projektisuunnitelma 2010 Porin kaupungin lähiöiden avaaminen ympäröivään kaupunkiin Kompakti kaupunki Lähiöohjelma 2008-2011 Porin kaupunki 2.6.2010 Kompakti kaupunki -hanke Hankkeessa käsitellään Porin

Lisätiedot

INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT

INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT Kansanedustajat 3.12.2018 INVESTOINNIT JA POIKKEUSLUVAT 1 SAIRAALA-ALUEEN MASTERPLAN 2 UUSI H-RAKENNUS vastaanottotarkastus 3.12.2018 apteekki, obduktio, tekninen keskus, hallinnollisia tiloja rakennuksen

Lisätiedot

Tällä sopimuksella sopijapuolet sopivat yhteistyöstä elinvoimaisen ja viihtyisän kaupunkikeskustan ylläpitämisessä ja kehittämisessä sekä erityisesti

Tällä sopimuksella sopijapuolet sopivat yhteistyöstä elinvoimaisen ja viihtyisän kaupunkikeskustan ylläpitämisessä ja kehittämisessä sekä erityisesti 1 (5) Yhteistyösopimus Kouvolan kaupungin ja Kouvolan Ydinkeskusta ry:n kesken vuonna 2017 1. Sopijapuolet Kouvolan kaupunki, konsernipalvelut, elinvoima Torikatu 10 45100 Kouvola (jäljempänä kaupunki)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 37/2016 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 07.04.2015 371 HEL 2014-012398 T 10 05 01 Päätös Käsittely Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedoksi Helsinki LED -hankkeen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 259. Kaupunginhallitus 16.09.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 259. Kaupunginhallitus 16.09.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.09.2013 Sivu 1 / 1 1203/10.03.02/2013 259 Valtuustoaloite kiinteistöyhtiön muodostamisesta kaupungintaloa varten (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Carl Slätis, puh. (09) 816 84419

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Valmistelija: Tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto, janne.lehto@salo.fi, 02-7785116

Valmistelija: Tilapalvelujen kaupungininsinööri Janne Lehto, janne.lehto@salo.fi, 02-7785116 Tekninen lautakunta 81 17.12.2014 Kaupunginhallitus 6 12.01.2015 Tekninen lautakunta 28 13.05.2015 Torin myyntipaikkojen taksojen tasapuolisuus ja laskutuskausien muutos 2666/02.05.00.00/2014 Tekninen

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 286 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen ja talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset

Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset Kaupunginhallitus 283 22.05.2017 Lappeenrannan toimitilakonsernin uuteen tehtävään liittyvät sopimukset 973/00.00.01.10/2015 KH 283 Valmistelija/lisätiedot: Strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen,

Lisätiedot

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit

Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen Hankenumero Palvelujen kartoituskyselyn tulokset Yrittäjien aamukahvit Kurikan kaupunkikeskustan kehittäminen 2013-2014 Hankenumero 21720 Palvelujen kartoituskyselyn tulokset 12.2.2014 Yrittäjien aamukahvit 1 Taustalla Tarve selvittää keskustan palvelujen nykytilaa, kartoittaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 863/2016 02.05.05 92 VR-Yhtymä Oy:n omistamien Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n osakkeiden lunastaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 1 Ak 5171 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 20.11.2012 RUOKORINTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 61 tonttia 1, tilaa 214-406-3-466

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (5) 285 Haartmanin sairaalan rakennusluvan mukaisten väestönsuoja/autopaikkojen vuokraaminen HEL 2015-008633 T 10 01 03 Esitys päätti oikeuttaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Asianro 1023/ /

Asianro 1023/ / Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 422 18.11.2013 Tekninen lautakunta 52 29.4.2014 Kaupunginhallitus 276 15.9.2014 Kaupunginhallitus 300 6.10.2014 Asianro 1023/10.02.03/2013 82 Raision

Lisätiedot

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu

Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Kaupunkivalaistuksen suunnittelu Jyväskylä 8.8.2014 Leena Kaanaa Ympäristösi parhaat tekijät 2 Laadukas valaistus Pitkä elinikä, kestää aikaa ja kulutusta Kestävät ja toimivat materiaalit Muotoilu, ulkonäkö,

Lisätiedot

PöytäkirjaOTE 6/2014 (1/2)

PöytäkirjaOTE 6/2014 (1/2) ADA AIJALAN KOULU O/Y:N HALLITUKSEN kokous maanantaina 24.11.2014 klo 16.00, Arkadian yhteislyseo, Klaukkala PöytäkirjaOTE 6/2014 (1/2) Läsnä sekä Poissa Aarne Lumma, Ritva Hämäläinen, Jaakko Kartano,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) Liikuntalautakunta LJ/6 27.03.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) Liikuntalautakunta LJ/6 27.03.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2012 1 (5) 64 Kaupunginhallitukselle annettava lausunto koskien Nuorisojääkenttä Oy:n lainahakemusta HEL 2011-005666 T 02 05 03 00 Päätös Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (5) 79 Esitys valtioneuvostolle kasvupalvelujen järjestämisvastuuta koskevaksi pääkaupunkiseudun erillisratkaisuksi päätti osaltaan tehdä valtioneuvostolle liitteenä

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY Toimiala ja tehtävä Yhtiön toimialana on toimia golfkeskuksena ja omistaa ja hallita Sipoon kunnan Martinkylän kylässä sijaitsevaa maa-aluetta golf- ja

Lisätiedot

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Ote ja tiivistelmä Lohjan keskustan pysäköintiselvityksestä 2006 Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Syyskuu 2006 14 Kuva 2. Maksimikäyttöasteet. Lohjan keskustan pysäköintiselvitys Lohjan keskustan pysäköintiselvitys

Lisätiedot

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011

KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 KUNTAKOHTAINEN PERUSTERVEYDEN HUOLLON JA SOSIAALIPALVELUJEN PALVELUSO- PIMUS 2011 (PUNKAHARJUN KUNTA / ITÄ-SAVON SAIRAANHOITO- PIIRIN KY) SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIJAOSAPUOLET 3 2. KUNTAKOHTAINEN PALVELURAKENNE

Lisätiedot

Lausunto. Kaupunginhallitus liite nro 1 (1/12) Äänekosken ydinkeskustan kehittämissuunnitelma

Lausunto. Kaupunginhallitus liite nro 1 (1/12) Äänekosken ydinkeskustan kehittämissuunnitelma Kaupunginhallitus 31.8.2015 liite nro 1 (1/12) Äänekosken kaupunki Kaavasuunnittelija Henriikka Lonka Hallintokatu 4 44100 ÄÄNEKOSKI Lausuntopyyntönne Äänekosken ydinkeskustan kehittämissuunnitelmasta

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Teknisen palvelukeskuksen lisämäärärahaesitys /käyttötalous TEKLTK 20.10.2015 135 Palkkamäärärahojen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1. Kaupungintalo, Teknisen toimen kokoushuone (2 krs.)

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1. Kaupungintalo, Teknisen toimen kokoushuone (2 krs.) ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 Aika 26.3.2015 klo 18.00 - Paikka Osanottajat Kaupungintalo, Teknisen toimen kokoushuone (2 krs.) Karjalainen Riitta pj. Mölsä Jukka vpj. Koivunen Tuula j. Venesjärvi

Lisätiedot

Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi ja yhdistys)

Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi ja yhdistys) KEMIN KAUPUNGIN JA KEMIN KAUPUNKIKESKUSYHDISTYS RY:N VÄLINEN KEHITTÄMISSOPIMUS VUODELLE 2018 Sopijapuolet: Kemin kaupunki ja Kemin kaupunkikeskusyhdistys ry (tässä sopimuksessa jäljempänä myös Kemitiimi

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kemijärven Palvelukeskus ry.n lainalle/hoitokoti-koivulan laajennushanke/muutos takauspäätökseen Kaupunginhallitus 334 28.10.2013 Kaupunginvaltuusto 110 04.11.2013 Kaupunginhallitus 398 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 95 13.10.2014 Kaupunginhallitus 62 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 18 29.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS

TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö/kaavoitus TEHTÄVÄ Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS KESKUSTA Maakunta-aukio ALOITE Seinäjoen kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 20.6.2005

Lisätiedot

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO

RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO RATKAISU - KAUPPATORI JA ASEMA-AUKIO SUUNNITTELUPERIAATTEET Kauppatorin liikenteellinen ratkaisu perustuu valitun verkkovaihtoehtoon 2, Alueen kokonaisuudessa hahmottuu kolme osa-aluetta: asema-aukio,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 2 Kauppatorin ja Lyypekinlaiturin pysäköintisuunnitelma (b-asia) HEL 2016-001199 T 08 01 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää hyväksyä

Lisätiedot

KAUPPAKESKUSMARKKINOINTI JA TOIMIJOIDEN ROOLIT

KAUPPAKESKUSMARKKINOINTI JA TOIMIJOIDEN ROOLIT KAUPPAKESKUSMARKKINOINTI JA TOIMIJOIDEN ROOLIT Kauppakeskusmarkkinointi kauppakeskusjohdon näkökulmasta Kauppakeskuksen yrittäjäyhdistyksen toiminta / kauppakeskus markkinointi Vaihtoehtoinen malli kauppakeskuksen

Lisätiedot

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen

Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 286 10.10.2016 86 Vesihuoltotoiminnan yhtiöittäminen Asianro 816/00.04.02/2015 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016 286 Kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2004/ 28.3.2006 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. kaupunginosan (Keskus) urheilualue (liikuntakeskus ja golfkenttä) 1. SUUNNITTELUALUE SIJAINTI

Lisätiedot

Toripaikkojen, virkistysalueiden, kasvimaapalstojen ja polttopuun hintojen muuttaminen

Toripaikkojen, virkistysalueiden, kasvimaapalstojen ja polttopuun hintojen muuttaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 347/02.05.00/2013 42 Toripaikkojen, virkistysalueiden, kasvimaapalstojen ja polttopuun hintojen muuttaminen Kaupunginpuutarhuri Olli Punta 27.2.2013: Toripaikat:

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 10.3.2015 klo 18:00 1/6 Paikka Wanha WPK, Koskitie 1, Huittinen LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Läsnäolo-oikeutetut - Esittelijä ja sihteeri Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Ansio Juho Friberg

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2016 1 (5) 4 Kaupunginjohtajan toimialaan kuuluvien tytäryhteisöjen edustajien nimeäminen Pöydälle 29.02.2016 HEL 2016-000721 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää 1 kehottaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (7) 648 Vanhan kauppahallin ja Hietalahden kauppahallin uudet hinnat ja sopimusehdot HEL 2014-005185 T 10 01 03 Päätös päätti ottaa teknisen palvelun lautakunnan

Lisätiedot

Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen

Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisen kehittäminen Työryhmän yhteenveto 9.8.2007 1 Tausta Kauppakeskustoimiala kehittynyt ja monipuolistunut. Kauppakeskusten markkinoinnin johtamisesta on tullut yhä

Lisätiedot

Matkailu ja kaupallinen keskusta

Matkailu ja kaupallinen keskusta Matkailu ja kaupallinen keskusta 1. Ydinkeskustan liiketoimintaympäristön kiinteistökannan kehittäminen hankkeen avulla. Vaihtoehtoinen keskustasijainti hotelliravintola-kauppa-vapaa-ajan keskukselle.

Lisätiedot

KEHITTÄMISSUUNNITELMA

KEHITTÄMISSUUNNITELMA Sisällysluettelo 1. Lähtökohdat... 3 2. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan periaatteita... 3 3. Toiminta-alue... 4 4. Toiminta... 5 4.1. Jäsentoiminta... 5 4.2. Kaupunkikuvan, viihtyisyyden ja kaupunkikeskustan

Lisätiedot

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477

TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen, puh. 050 384 5477 Tekninen lautakunta 133 18.09.2012 Kaupunginhallitus 545 01.10.2012 Kaupunginvaltuusto 91 29.10.2012 Yksityisteiden hoidon harmonisointi 918/10/03/01/2012 TEKLA 133 Valmistelija: työpäällikkö Tero Jelekäinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 0.06.06 Sivu / 68/06 0.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 7 5..06 Kaupunginhallitus 59 8..06 5 Kiinteistö Oy Ankkurin osakkeiden myyntiä koskevan päätöksen tarkistaminen Valmistelijat

Lisätiedot

TAPAHTUMAPALVELUIDEN TAKSAT alkaen. Voimassa toistaiseksi. YLEISET LUVAT JA TAKSAT Taksa alv. 0 % Taksa sis. Alv 24%

TAPAHTUMAPALVELUIDEN TAKSAT alkaen. Voimassa toistaiseksi. YLEISET LUVAT JA TAKSAT Taksa alv. 0 % Taksa sis. Alv 24% TAPAHTUMAPALVELUIDEN TAKSAT 1.4.2018 alkaen. Voimassa toistaiseksi. YLEISET LUVAT JA TAKSAT Taksa alv. 0 % Taksa sis. Alv 24% Yleinen luvan lunastusmaksu 41,98 52,1 /kpl TILAPÄISET KIOSKIT JA MYYNTIVAUNUT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2017 Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa, kortteli 130 tontti 11, Koskikatu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla. Pictometry,

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1322/02.05.05/2015 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 23.3.2015 Kaupunginhallitus 123 30.3.2015 56 Määrärahan lisääminen Tapiolan taseyksikön osakkeisiin ja osuuksiin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4217/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 4217/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 165 Asianro 4217/10.03.01.02/2016 Kuopion kaupungin kävelykeskustan keskitetyn puhtaanapidon jatkaminen Kaupungininsinööri Ismo Heikkinen Rakentamisen ja kunnossapidon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (5) 7 Osakkuus- ja muiden yhtiöiden varsinaiset yhtiökokoukset 2014, Kaj-toimiala HEL 2014-001917 T 00 01 05 Päätösehdotus A B Esittelijän perustelut Osakkuusyhtiöt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 318 Suunnitteluvarauksen myöntäminen Helsinki Stadion Management Oy:lle Sonera Stadiumin peruskorjaus- ja -parannushanketta varten HEL 2016-012245 T 10 01 01

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

Loimaan kaupunginhallituksen elinkeinotoimen linjaus. Elinkeino- ja kaupunkikehitysyksikkö OSKARI

Loimaan kaupunginhallituksen elinkeinotoimen linjaus. Elinkeino- ja kaupunkikehitysyksikkö OSKARI Loimaan kaupunginhallituksen elinkeinotoimen linjaus Elinkeino- ja kaupunkikehitysyksikkö OSKARI Suomen kasvukolmio Alueellisesti Loimaa kuuluu Suomen kasvukolmioon Suomen Kasvukolmio eli Helsinki-Tampere-Turku

Lisätiedot

Luolalan teollisuusalueen louhinnat

Luolalan teollisuusalueen louhinnat Tekninen lautakunta 42 11.03.2009 Tekninen lautakunta 26 27.02.2013 Tekninen lautakunta 99 29.10.2014 Luolalan teollisuusalueen louhinnat 307/10.05.00/2013 Tekninen lautakunta 15.11.2005 127 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus

Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus Esitys Etelä-Pohjanmaan maakunnan SOTEMAKU-seminaarissa 18.11.2016 Esitys perustuu hallituksen 29.6.2016 antamiin Sote- ja maakuntalakiehdotuksiin

Lisätiedot

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN 1551/34.340/2006 KHALL 28.02.2007 79 Liitteet B3-6 Talousjohtaja: Pargas Idrottsförening rf

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Juvan Koettu Kuntakeskusta Juvan Koettu Keskusta selvitys Raportti ja yhteenveto

Juvan Koettu Kuntakeskusta Juvan Koettu Keskusta selvitys Raportti ja yhteenveto Juvan Koettu Kuntakeskusta 2016 Juvan Koettu Keskusta selvitys Raportti ja yhteenveto 7.12.2016 Kyselyn perustiedot Kysely avattiin 25.10.2016 Muistutukset 3.11., 7.11. ja 10.11. Kysely suljettiin 11.11.

Lisätiedot

Petri J. Kokko / N-Clean

Petri J. Kokko / N-Clean 9.12.2011 Petri J. Kokko / N-Clean 1 Yhteistyöesitys Pieksämäen kaupunginhallitukselle 23.11.2011 N-Clean Oy Rauno Nurmi hallituksen puheenjohtaja 1. Keitä me olemme? N-Clean Oy on vuonna 2004 perustettu

Lisätiedot

KAUPPATORIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KAUPPATORIN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPPATORIN ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOSVAIHEESSA J-P Vartiainen I kaavoituspäällikkö I 19.6.2019 Antti Rissanen I kaavoitusarkkitehti I 19.6.2019 KESKUSPUISTO PANKKITALO KAUPPATORI (TORIPARKKI ALLA) ILMAKUVA

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2016 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä

Luettelo vuonna 2016 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä Kaupunginhallitus 91 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 37 20.03.2017 Luettelo vuonna 2016 kunnan asukkaiden tekemien aloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä 22/00.02.00/2017 Kaupunginhallitus 13.03.2017

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.2.2018 ASEMAKAAVA KESKUSPUISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), kortteleita 20, 21, 26 ja katualuetta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Valtuustoaloite nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävän työryhmän perustamisesta Kuopioon Kaupunginhallitus 14.1.2013 27:

Lisätiedot

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT

TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT TULEVAISUUDEN KASVUPALVELUT Kasvun eväät seminaari Joensuu 3.4.2017 Ritva Saarelainen Pohjois-Karjalan ELY-keskus Kasvupalvelujen tarvekategoriat 1. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen yrityksille

Lisätiedot

Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Uusi asunto-osakeyhtiölaki OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Hyvän asumisen puolesta Uusi asunto-osakeyhtiölaki Osakkeenomistajan remontit Pakkalan Sali 2. 9 2010 Pekka Luoto Uusien määräysten tavoitteita, miksi uudet määräykset ovat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/6 27.03.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Infraj/6 27.03.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) 64 Kaupunkipyörien hankesuunnitelman päivittäminen HEL 2014-003639 T 00 01 04 00 Päätös päätti esittää Helsingin kaupunginhallituksen päätettäväksi 1500 pyörän

Lisätiedot

Tiivis yhteenveto toteutuneista toimenpiteistä on tämän muistion lopussa liitteenä.

Tiivis yhteenveto toteutuneista toimenpiteistä on tämän muistion lopussa liitteenä. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA MARKKINOINTISUUNNITTELU - TYÖRYHMÄ Aika: Tiistai 25.8.2015 klo 16.00 17.00 Paikka: Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä: Jarmo Rasi pj Sanna Vuolle jäsen Olavi Suominen jäsen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Tukkutori 4/2015 02.03.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Tukkutori 4/2015 02.03.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 4 Hietalahden kauppahallin myyntipaikkojen avoin haku HEL 2015-000415 T 02 08 02 00 Päätös päätti vuokrata myyntipaikan nro 11 ja 14 Stiina Kuismalle perustettavan yrityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 578 Hietalahden kauppahallin myyntiperiaatteet HEL 2015-004484 T 10 01 03 Päätös Käsittely päätti luopua Hietalahden hallin myyntihankkeesta. Samalla tilakeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA LUONNOS MYYJÄ Helsingin kaupunki, jota edustaa kiinteistölautakunta Y-tunnus 0201256-6 PL 2200, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI OSTAJA Kiinteistö Oy Kasarmikatu 21 Y-tunnus 2683399-1 Eteläesplanadi

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 265. Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 265. Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.09.2012 Sivu 1 / 1 3790/02.05.05/2012 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 59 10.9.2012 265 Spinno-Seed Oy:n omistuksesta luopuminen Valmistelijat / lisätiedot: Hindsberg-Karkola Viktoria,

Lisätiedot