Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta (24)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asiakirjatyyppi Ohje. Ulosotto. Ulosoton laskenta 21.9.2012 1 (24)"

Transkriptio

1 Ulosotto Ulosoton laskenta (24)

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 ULOSOTTO _ Yleistä _ Ulosotettava määrä alkaen LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT _ Ohjaukset _ Ohjauspalkkalajit _ Verosäännöt _ Ulosottopiirit _ Palkansaajan tiedot _ Pidätystiedot _ Maksukielto _ Huojennustiedot _ Raportti _ Ulosoton palkkalaji _ Suojaosuuspäivät _ Ohjaus palkkalajit TAPAHTUMAN KIRJAUS JA VÄHENNYSTEN LASKENTA 19 4 ULOSOTON TILITYS (24)

3 1 ULOSOTTO 1.1 Yleistä Ulosmittaaminen suoritetaan palkasta + luontoiseduista veron ennakonpidätyksen ja sitä vastaavien muiden pidätysten jälkeen jäävästä nettopalkasta. Muilla vastaavilla pidätyksillä tarkoitetaan työntekijän työttömyysvakuutusmaksua sekä työntekijän eläkemaksua. Huom: Asteikkoulosmittaus muuttui vuoden 2012 alusta. Ulosmittausta on muutettu niin, että palkasta ulosmitataan yksi kolmasosa neljä kertaa velallisen suojaosuuden määrää vastaavasta palkanosasta ja lisäksi neljä viidesosaa sen ylittävästä palkanosasta. Palkasta ulosmitataan kuitenkin enintään puolet. Asteikkoulosmittaus on ankarin ulosmittausluokka ja se koskee suurituloisimpia velallisia. 1.2 Ulosotettava määrä alkaen NIMITYS NETTOPALKAN MÄÄRÄ ULOSMITATTAVA MÄÄRÄ Suojaosuus Enintään suojaosuus Ei ulosmitata mitään Tulorajaulosmittaus Enintään 2 x suojaosuus 2/3 X (NP- SO) 1/3 sääntö Suurempi kuin 2 x suojaosuus 1/3 x NP Asteikkoulosmittaus Suurempi kuin 4 x suojaosuus (4xSO)/3 + (NP-(4XSO) x 0,8 Enintään puolet Vähintään suojaosuus x (56/9) 0,5 X NP SO = suojaosuus NP = nettopalkka Suojaosuus: Palkansaajan suojaosuus palkansaajan tiedoissa on esim ja suojaosuuspäiviä 30. Kuukauden suojaosuus on siis 650,70. Jos palkansaajan nettoansio (Brutto lakisääteiset vähennykset) on 650,70 e tai alle, ei ulosottoa suoriteta Tulorajaulosmittaus: Palkansaajan suojaosuus palkansaajan tiedoissa on esim. 21,69 ja suojaosuuspäiviä 30. Kuukauden suojaosuus on siis 650,70. Kaksi kertaa suojaosuus on tällöin 1301,40. Jos palkansaajan nettoansio (Brutto lakisääteiset vähennykset) on enintään 1301,40 e ulosmittaus on 2/3 x (Nettopalkka Suojaosuus) (24)

4 1/3 sääntö: Palkansaajan nettoansio on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus (21,69 x 30 = 650,70 x 2 = 1301,40 e) Palkansaajan nettopalkka on esim. 1400,00, jolloin ulosotto on 1400,00 x 1/3 nettopalkasta. Asteikkoulosmittaus: Palkansaajan nettoansio on 4 kertaa suurempi kuin suojaosuus (21,69 x 30 = 650,70 x 4 = 2602,80) Palkansaajan nettopalkka on esim. 3000, jolloin ulosotto lasketaan 2602,80/3 + ( ,80) x 0,8 = 867, ,20 = e Enintään puolet: Kaikissa ulosottolaskennoissa voidaan nettopalkasta periä enintään puolet ulosottona (24)

5 Ulosoton laskenta Ulosoton laskenta edellyttää, että palkansaajalle on viety vähennystietoihin ulosotettava summa. Jos summaa ei ole tiedossa, viedään kenttään esimerkiksi Ulosotto voidaan ohjauksesta riippuen laskea vain huomioiden ulosottotiedot kyseisen kauden osalta, tai niin, että tiedot huomioidaan kumulatiivisesti niiltä palkkausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Kumulatiivinen laskentatapa on oletuksena. 1. Ulosottolaskentaa ei suoriteta Jos palkansaajalle on syötetty palkkatapahtuma lopullisen ulosoton palkkalajilla (tyyppi 12), ei muuta ulosottolaskentaa suoriteta, vaan ulosotettava summa on se, mitä palkkatapahtumalle on syötetty. Jos palkansaajan ulosottotietoihin on annettu kiinteitä vapaakuukausia (max 2) ja palkkakauden maksupäivä osuu vapaakuukaudelle, ei ulosottolaskentaa suoriteta. (Huom. vaihtuvat vapaakuukaudet hoidettava manuaalisesti) Jos palkkakauden nettosumma ennen ulosottoja (verollinen ansio verot - eläkemaksut työttömyysvakuutusmaksut) on nolla tai jää miinukselle, ei ulosottolaskentaa suoriteta. 2. Suojaosuuteen perustuva ulosotto (ns. normaali tapa) Palkansaajalle on annettu ulosottotietoihin suojaosuus/pv sekä ulosotettava summa. Ulosotto lasketaan ohjauksesta riippuen joko palkkakausikohtaisesti, tai kumulatiivisesti niiltä palkkakausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Eli jos kumulatiivisessa laskentatavassa palkansaajalle maksetaan saman kuukauden aikana palkkaa useampana palkkakautena, lasketaan ulosotto jälkimmäisissä kausissa aina uudestaan koko kuukaudelta sekä peritään koko ulosoton ja aiemmin samassa kuussa perityn ulosoton erotus. 3. Kiinteä ulosotto Kiinteä ulosotto lasketaan aina vain ko. palkkakaudelta, ei kumulatiivista laskentaa. 4. Ulosotto enintään kuukaudessa (24)

6 Jos maksukiellossa on mainittu ulosotto enintään kuukaudessa summa, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa. Esimerkki: ulosotto enintään summana on 320,00/kk ja kuukaudelle osuu kaksi 14 päivän palkkakautta: a. Kumulatiivisessa laskennassa 1. kaudessa huomioitava enintään summa on 320,00/30*14 = 149,33 ja 2. kaudessa 320,00/30*28 = 298,67. Toisessa kaudessa on enemmän veropäiviä, jolloin laskenta suhteuttaa kuukauden ulosotto summaa. b. Palkkakausitasoisessa laskennassa 1. kaudessa huomioitava enintään summa on 320,00/30*14 = 149,33 ja 2. kaudessa 320/30*14 = 149, Muun tulon nettomäärä kuukaudessa Jos maksukiellossa on mainittu muun tulon nettomäärä kuukaudessa summa ja se on viety palkansaajan ulosottotietoihin, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa samoin kuin ulosotto enintään kuukaudessakin (ks. edellä kohta 4.) Muun tulon nettomäärä lisätään nettopalkkaan (verot yms. vähennetty) ennen ulosoton laskentaa. Esimerkki: muun tulon nettomäärä on 574,95/kk, palkkakauden pituus on 14 päivää, bruttopalkka on 1200,00 ja ennakonpidätys, eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut yhteensä 324,00. -> nettopalkka, josta ulosotto lasketaan, on 1200,00 324,00 + (574,95/30*14) = 1144,31 6. Huojennus kuukaudessa Jos maksukiellossa on mainittu huojennus kuukaudessa summa ja se on viety palkansaajan ulosottotietoihin, huomioidaan tuo summa ulosottopäivien suhteessa samoin kuin ulosotto enintään kuukaudessakin (ks. edellä kohta 4.) Huojennus vähennetään lasketusta ulosotosta. Esimerkki: huojennus on 100,00/kk, palkkakauden pituus on 14 päivää ja laskettu ulosotto on 289,67. -> pidätettävä ulosotto on 289,67 (100/30*14) = 243, (24)

7 7. Bruttolaskenta Muilta osin kuten normaali suojaosuuteen perustuva ulosotto, mutta ansiot, josta ulosotto pidätetään, on suoraan verollinen ansio (ei siis vähennetty ensin veroja, eläkemaksuja ja työttömyysvakuutusmaksuja). Bruttolaskenta koskee elinkeinotulon ulosottoa, jolloin palkasta peritään ulosottoa 1/6. Bruttolaskennassa palkasta ei siis vähennetä veroja ja muita lakisääteisiä maksuja ennen ulosottoa. 8. Kertatilitys (käytössä erikoistilanteissa) Jos on valittu kertatilitys, niin tilittäminen tapahtuu vasta kun pidätyssaldo on täynnä. Jos ulosottomääräyksellä on merkittynä Kertatilitys, merkitään määräyksessä mainittu summa tällöin ulosotettava summa kenttään. Suojaosuustieto jätetään tyhjäksi. Huom: Oikeusministeriön sivulla, kerrotaan työnantajan velvollisuudesta tilittää varat heti, ja tämän perusteella kertatiltys - ominaisuutta ei ole hyvä enää käyttää (24)

8 2 LASKENTAAN VAIKUTTAVAT TIEDOT 2.1 Ohjaukset Ohjauspalkkalajit Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Ohjauspalkkalajit Ylläpito: Verosäännöt Sääntöryhmäkohtaisesti voidaan Muut ohjaukset välilehdellä valinnalla Palkkakausikohtainen ulosotto ohjata, että ulosotto lasketaan palkkakausitasolla. Tällöin ulosoton suojaosuuspäivät yms. huomioidaan vain kyseiseltä kaudelta. Jos valintaa ei tehdä, laskenta suoritetaan kumulatiivisesti niiltä palkkakausilta, joiden maksupäivä osuu samalle kuukaudelle. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Perustiedot Verotustiedot Verosäännöt: 2.2 Ulosottopiirit Yleiset välilehdellä voidaan antaa ulosoton suojaosuuspäiville maksimimäärä kuukaudessa. Ulosoton suojapäivien laskenta perustuu veropäivien määrään. Mikäli halutaan, että suojapäivien määrä ei ylitä kuukaudessa jotain haluttua määrää, esimerkiksi 30 päivää, annetaan tähän ohjaukseen tämä haluttu luku ylärajaksi. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Perustiedot Muut koodit Ulosottopiirit: (24)

9 Ulosottopiiri: Ulosottopiireille annetaan yksilöivä tunnus Nimi: Ulosottopiirin nimi Pankkitili: Ulosottopiirin mukainen pankkitili, joka siirtyy myös lähetettävään tiedostoon IBAN-pankkitili: Iban-tili BIC-koodi: tilin bic-koodi Osoite: Ulosottopiirin lähiosoite Posti: Ulosottopiirin postitoimipaikka Y-tunnus: Y-tunnus tieto tarvitaan SEPA muotoisessa pankkiaineiston muodostuksessa. 2.3 Palkansaajan tiedot Palkansaajan ulosottotiedot löytyvät omana tietonaan muista vähennyksistä. Ulosottotiedot ovat historioituvia tietoja. Sijainti: Palkansaajan perustiedot Palkansaajatiedot Ulosotot (24)

10 Voimassaoloaika: Annetaan alkupäivä, josta lukien ulosottoperintä alkaa. Loppupäivä merkitään, kun ulosotto päättyy. Jos päättymispäivä annetaan etukäteen, sen on oltava vähintään sen palkkakauden maksupäivä, jossa ulosotto halutaan pidätettävän. Päättymispäivää tutkitaan myös tilityksessä. Päättymispäivän pitää olla vähintään sama kuin sen palkkakauden maksupäivä, jossa ulosotto on pidätetty. Jos ulosoton päättymispäivä on lisätty jälkikäteen ja se on annettu esim. viimeistä maksupäivää aikaisemmaksi, ohjelma ilmoittaa tilitysraporttia ajettaessa, että laskurista 6 ei löydy euroja. Ulosotettu summa: Kentässä näytetään ulosotossa pidätetty summa yhteensä. Tieto päivittyy kumuloinnin yhteydessä. Kun ulosotettu summa on sama kuin ulosotettava summa, ei perintää tämän jälkeen suoriteta. Uutta ulosottoriviä tallennettaessa Ulosotettu summa nollataan automaattisesti Pidätystiedot (24)

11 2.3.2 Maksukielto Suojaosuus/pv: Suojaosuus, joka on palkansaajalle vähintään jäätävä palkkakaudelta ulosmitattavan määrän jälkeen, kun lakisääteiset maksut on vähennetty. Suojaosuus annetaan päiväkohtaisena. Kiinteä maksu/kausi: Summa, joka otetaan palkasta ulosottona palkkakausittain. Ulosotto enint./kk: Summa, joka enintään voidaan ulosotossa pidättää kuukaudessa. Muun tulon nettomäärä/kk: Ulosmittaukseen kuuluvan muun tulon nettomäärä kuukaudessa. Ilmoitettu nettomäärä lisätään palkkakauden nettomäärään ja ulosotto lasketaan tällöin yhteissummasta. Ulosotettava summa: Merkitään ulosottona palkansaajalta pidätettäväksi määrätty summa yhteensä. Jos summaa ei ole tiedossa, annetaan kenttään esim Bruttolaskenta: (käytössä erikoistilanteissa) Muuten sama kuin varsinainen ulosotto, mutta jos merkintä on päällä, vähennys lasketaan suoraan verollisesta ansiosta eikä vähennysten (vero, eläkemaksu, työttömyysvakuutusmaksu) jälkeen jäävästä netosta. Koskee elinkeinotulon ulosottoa. Kertatilitys: (käytössä erikoistilanteissa) Jos on valittu kertatilitys, niin tilittäminen tapahtuu vasta kun pidätyssaldo on täynnä. Jos ulosottomääräyksellä on merkittynä Kertatilitys, merkitään määräyksessä mainittu summa tällöin ulosotettava summa -kenttään. Suojaosuustieto jätetään tyhjäksi. Huom: Oikeusministeriön sivulla, kerrotaan työnantajan velvollisuudesta tilittää varat heti, ja tämän perusteella kertatilitys - ominaisuutta ei ole hyvä enää käyttää (24)

12 Maksukiellon päivämäärä: Maksukiellon päivämäärää huomioidaan vähennysten laskennassa (kumulatiivisessa ulosoton laskennassa) siten, että aiempia samassa kuukaudessa maksettuja palkkakausia ei huomioida ulosottolaskennassa, jos palkkakausien maksupäivä on aikaisempi kuin tämä maksukiellon päivämäärä. Jos maksukiellon päivämäärä on suurempi kuin kauden maksupäivä, ei ko. kaudessa peritä ulosottoa. Kun uusi ulosottorivi avataan, ehdotetaan maksukiellon päivämääräksi voimassaoloajan alkupäivää. Maksukiellon numero: Maksukiellon numero (tilitystiedot) Maksukiellon viite: Maksukiellon viitenumero (tilitystiedot) Ulosottotunnus: Maksukiellon ulosottotunnus (tilitystiedot) Ulosottopiiri: Ulosottopiiri, jonka perinnästä on kyse (tilitystiedot) Huojennustiedot Vapaakuukaudet: Vapaakuukausi ja vuosi on sen kuukauden ja vuoden numero, jolloin ulosottoa ei pidätetä. Kuukautta verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksukuukauteen. Vuotta verrataan palkkakauden maksupäivän vuosilukuun (24)

13 2.3.4 Raportti Jos vapaakuukaudet on annettu ilman vuosilukua (esim. 9 10), myös seuraavana vuonna vapaakuukaudet ovat samalla ajanjaksolla jos muutosta ei tehdä. Jos vuosiluvut on annettu (esim. 9 / / 2012) vapaakuukaudet eivät ole voimassa kuin ko. vuonna, jos tietoja ei muuteta. Tulorajaulosmittauksessa velallisella on oikeus kahteen vapaakuukauteen vuodessa ja ne annetaan viran puolesta. Huojennus/kk: Ulosotettavasta summasta vähennettävä huojennus kuukaudessa. Huojennus vähennetään lasketusta ulosotosta. Huojennuksen alkupvm: Ulosotettavasta summasta vähennettävän huojennuksen alkupäivämäärä. määrää verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksupäivään. Huojennuksen loppupvm: Ulosotettavasta summasta vähennettävän huojennuksen loppupäivämäärä. määrää verrataan vähennyslaskennassa palkkakauden maksupäivään. Palkansaajien ulosottotiedoista saadaan tulostettua raportti. Sijainti: Palkansaajan perustiedot Henkilötietojen listaukset Perustiedot Ulosottotiedot. 2.4 Ulosoton palkkalaji Ulosotolle pitää olla käytössä oma ulosotto -palkkalaji. Vakio ulosottolaskuri on 6. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Palkkalajit Ylläpito (24)

14 Syöttökaava: (24)

15 (24)

16 Laskukaava: Ulosotto voidaan kirjata myös lopullisena ulosottona (tällöin ohjelma ei laske ulosoton summaa). Tällöin palkkalajin tyyppinä on 12 Lopullinen ulosotto, muuten palkkalaji on samanlainen kuin varsinainen ulosoton palkkalaji. 2.5 Suojaosuuspäivät Suojaosuuden perusteena olevat päivät saadaan kumulatiivisessa laskentatavassa pääsääntöisesti laskemalla yhteen ko. palkkakauden ulosottopäivät ja aiempien samassa kuukaudessa maksussa olleiden kausien ulosottopäivät. Palkkakausikohtaisessa laskentatavassa suojaosuuden perusteena käytetään pääsääntöisesti vain ko. palkkakauden ulosottopäiviä. Poikkeus 1: jos syötetty lopulliset ulosottopäivät (palkkalajin tyyppi 29), ulosottopäivinä käytetään aina näitä (mitään muuta, mm. aiempien kausien päiviä ei huomioida). Poikkeus 2: jos kausiverotus tai verokortin verotunnus on 2, 3, 6 tai 8, eikä lopullisia veropäivätapahtumia (palkkalajin tyyppi 9) löydy ko. kaudelle, ulosottopäivät yhteensä (aiemmat kaudet + kuluva) voivat olla maksimissaan 30 pv (24)

17 Poikkeus 3: jos kausiverotus ja aiempien kausien ulosottopäivät haettu kausien veropäivistä, ulosottopäivät yhteensä voivat olla maksimissaan 30 pv (24)

18 Syöttökaava Laskentakaava 2.6 Ohjaus palkkalajit Ohjauspalkkalajeihin merkitään ulosotto palkkalajin numero, jotta vähennys huomioidaan myös vähennysten laskennassa kuten mm. jäsenmaksu. Sijainti: Sovellustoiminnot Ohjaustiedot Palkkalajitiedot Ohjauspalkkalajit Ylläpito (24)

19 3 TAPAHTUMAN KIRJAUS JA VÄHENNYSTEN LASKENTA Kun kaikki ohjaavat tiedot on annettu ja ajetaan vähennysten laskentaajo, muodostuu annettujen tietojen perusteella palkansaajan ulosotto. Ulosotto lasketaan palkkakauden veropäivien perusteella. Jos palkkatapahtumissa on kirjattuna poikkeavasti lopulliset ulosottopäivät, lasketaan suojaosuus ilmoitettujen päivien mukaan. Malli 1 Palkka vähennykset = 2145,65 euroa Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301,40 650,70 * 4 = 2602,80 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin kaksi kertaa suojaosuus, mutta pienempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä on 1/3 nettopalkasta (2145,65 euroa) = 715,22 euroa. Malli 2 Palkka vähennykset = 1184,80 e Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301, (24)

20 Eli Velallisen palkka on pienempi kuin kaksi kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä on 2/3 netto 1184,80 suojaosuus 650,70 = 534,10 * 2/3) = 356,07 Malli 3 Palkka vähennykset = 3158,90 e Suojaosuuspäivät (30) * suojaosuus/pv (21,69) = 650,70 650,70 * 2 = 1301,40 650,70 * 4 = 2602,80 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä lasketaan (4xSO)/3 + (NP-(4xSO)) x 0,8 eli 2602,80/3 + (3158, ,80) x 0,8 = 867, ,88 = 1312,48 Malli 4 Palkka vähennykset = 2541,35 e Suojaosuuspäivät (14) * suojaosuus/pv (21,69) = 303,66 303,66 * 2 = 607,32 303,66 * 4 = 1214, (24)

21 Eli Velallisen palkka on suurempi kuin neljä kertaa suojaosuus. Ulosmitattava määrä lasketaan (4xSO)/3 + (NP-(4xSO)) x 0,8 eli 1214,64/3 + (2541, ,64) x 0,8 = 404, ,77 = 1442,65 Nyt ulosotettava summa on enemmän kuin puolet nettosummasta, joten ulosotto lasketaan 0,5 x Nettopalkka, eli = 2541,35 / 2 = 1270, (24)

22 4 ULOSOTON TILITYS Ulosottotilitys ulosottopiireittäin voidaan muodostaa, kun kumuloinnit on tehty. Sijainti: Palkkakauden toiminnot Raportointi Tilitykset Ulosottotilitys Tulostusjärjestys: Kunnittain = Tulostusjärjestys verotuskunnittain palkansaajittain. Tilityspisteittäin = Tulostusjärjestys ulosottopiireittäin palkansaajittain. Palkansaajalle liitetään ulosottopiiri palkansaajan vähennystiedoissa. nvaihto tilityspisteen jälkeen = tarvittaessa Ajoryhmävalinta: Valitaan joko ajoryhmätarkkuus tai koko yritys. Tilitysjakso maksupäivän mukaan: Annetaan tilityksen päivämääräväli Tilityspäivä: Merkitään tilityspäivä, yleensä ajopäivä. Tiedosto: Valitaan, mikäli halutaan muodostaa ulosottotilityksistä konekielinen aineisto (24)

23 Poistetaan jo levyllä oleva tiedosto: Jos levyllä on samanniminen tilitys materiaali, ja haluat poistaa sen, niin valitse tämä. Mikäli ei ole valittuna ja levyllä on samanniminen tiedosto, syntyneet rivit viedään tiedoston loppuun. SEPA tiedosto: Jos IBAN tilit on otettu käyttöön ja muodostetaan xmlmuotoista aineistoa, valitaan SEPA tiedosto. SEPA maksuaineiston mukainen tulostus: Jos IBAN tilit on otettu käyttöön ja halutaan lista IBAN tileittäin, valitaan tämä kohta. SEPA aineisto muodossa ISO : Pankkiaineiston muodostuksessa käytetään oletuksena merkistönä UTF-8. Jotkut pankkiyhteysohjelmistot eivät vielä käytä siirrossa webservice - rajapintaa (merkistö silloin UTF-8) ja silloin täytyy aineiston muodostuksessa niiden pankkiryhmien osalta käyttää ISO merkistöä. Sonetissa tämä määritys annetaan pankkiryhmien ylläpidossa ja siellä annetaan merkintä kohtaan <SEPA -aineisto muodossa ISO >. (Perus ja ohjaustiedot Perustietoylläpito Yritystiedot Pankkitilit ylävalikon kohta Pankkiryhmät) Asiakkaan pitää selvittää oman pankkiyhteysohjelman toimittajalta ja/tai omasta pankista kumpaa merkistöä pitää käyttää. Jokaisesta yhtiöstä oma tiedosto: Jos käytössä on yhtiökäsittely ja halutaan tehdä jokaisesta Sonetin yhtiöstä oma tiedosto, määritellään yhtiöiden maksupankit ohjauksessa kullekin yhtiölle oma maksutiedosto. Tiedosto polun ja nimen pitää antaa kokonaisuudessaan, myös tiedostotarkennin on annettava. Ei viedä sotua tiedostoon eikä näytetä raportilla: Valitaan merkintä päälle, jos halutaan estää henkilön sotun näkyminen raportilla tai sen muodostuminen tiedostoon. Raportti: Tilityspiste = Tilityspiste, joka on merkitty henkilön vähennystietoihin Palkansaaja = Palkansaaja, jolta perintä on suoritettu Henkilötunnus = Palkansaajan henkilötunnus UO -numero = Palkansaajan vähennystiedoissa Viitenumero = Palkansaajan vähennystiedoissa (24)

24 Pankkitili = Ulosottopiirin pankkitili. Jos valittu IBAN, tulet tiedot sen mukaisesti. = Tilitettävä ulosotto (24)

Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu

Järjestelmän perinnät muokattu muokattu muokattu muokattu muokattu Järjestelmän perinnät 28.7.2015 muokattu 2.10.2015 muokattu 7.1.2016 muokattu 10.3.2016 muokattu 30.6.2016 muokattu 8.8.2016 Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Perinnän lisääminen maksuperusteisiin... 3 1.2 Perinnän

Lisätiedot

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) Työmarkkinat Antti Kondelin 23.1.2008 Elinkeinoelämän Keskusliitto EK Muistio 1(8) ULOSOTTOPIDÄTYS PALKKAHALLINNOSSA Palkan ulosmittausmenettelyä koskeva ulosottolain muutos (469/2006) tuli voimaan 1.1.2007. Yleinen ulosmittauksen määrä on

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET Palkkailmoitus vakuutusyhtiölle 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 PALKKAILMOITUS VAKUUTUSYHTIÖLLE... 3 1.1 Tilastoa varten avattavat vakuutuskoodit... 3 1.2 Palkansaajatiedot... 4 1.3 Palkkailmoitus

Lisätiedot

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Tulorekisteriin liittyvät tilanteet palkanlaskennassa Visma Fivaldi 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 2 Esimerkkitapauksia 3 Esimerkki 1. Palkanmaksussa ei ollut virheitä 3 Esimerkki 2. Maksettu liikaa palkkaa,

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (19) SONET Vuodenvaihteen ohjeellinen työjärjestys 2014 2014 CGI 1 (19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Vuodenvaihteen 2014 2015 muistilista 3 1.1 _ Verokorttipyyntö... 3 1.2 _ Muuta huomattavaa vuodenvaihteessa... 3 1.3

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.40 Oppaan päiväys: 22.12.2010. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc

PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010. kausivero_palkat.doc PALKKAHALLINTO VEROTILI KAUSIVEROILMOITUS 2010 Sisällysluettelo 1 SONET PALKANLASKENTA JA KAUSIVEROILMOITUS...1 1.1 Yleistä...1 1.2 Muutokset sovelluksessa...1 1.3 Kausiveroilmoitus sovelluksessa pääpiirteittäin...2

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (18) SONET Ennakonpidätystiedot Verokorttien suorasiirto 2014 CGI 1 (18) SISÄLLYSLUETTELO 1 VEROTIETOJEN MUUTOKSET... 3 1.1 Vuoden 2015 ennakonpidätystiedot... 3 1.1.1 VEROKORTTIMUUTOKSET 1.2.2015... 4 1.1.2

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (10) SONET TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTO Ilmoitukset 2014 CGI 1 (10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖTTÖMYYSVAKUUTUSRAHASTON ILMOITUKSET... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Ilmoittaminen vuonna 2014... 3 1.2.1 Sähköinen asiointi...

Lisätiedot

Luontoisedut ja tulorekisteri

Luontoisedut ja tulorekisteri Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Työntekijätiedot... 3 2 Asuntoetu... 4 2.1 Esimerkki Asuntoedusta... 4 2.1.1 Vaihtoehto 1/ Kirjataan Asuntoetu täysimääräisenä... 4 2.1.2 Vaihtoehto 2/ Kirjataan Asuntoedun

Lisätiedot

Ohje - Palkansaajien hallinta efinassa

Ohje - Palkansaajien hallinta efinassa Ohje - Palkansaajien hallinta efinassa efinan Palkat - Palkansaajat -osiossa käyttäjä voi luoda uusia palkansaajia ja työsuhteita, päivittää palkansaajien tietoja sekä päättää työsuhteita. Uuden palkansaajan

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista.

Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta palvelun toiminnallisuuksista. 22.8.2011 1 Palkka.fi käyttäjäkyselyn tuloksia ja vastuksia kysymyksiin Kiitos teille 569 aktiiviselle vastaajalle! Vastaajat toivoivat lisää ohjeistusta palvelun käyttöönottovaiheeseen sekä yleiskuvausta

Lisätiedot

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos

Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos Takaisinperinnän brutotus / Verokoodin muutos 19.12.2016 1.1 Brutotus pähkinänkuoressa: Jos takaisinperintä on tehty Netto kuluva -verokoodilla, eli perintä on tehty samana vuonna kun jakso on alun perin

Lisätiedot

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006

Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Atsoft Oy Mäkinen Malminkaari 21 B 00700 HELSINKI Asteri Palkanmaksun uudistuksia 2006 Sairausvakuutuksen päivärahamaksu 2 Matalapalkkatuki 6 Rajoitetusti verovelvollisen lievennetty lähdevero vuonna 2006

Lisätiedot

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti )

Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen lisääminen. - lisää ohjeen mukaan tarvitsemasi palkkalajit. Lisää tilastot: ( Tilasto välilehti Tilastoteksti ) Lähdeveronalaisten peruspalkkalajien (tuntipalkan, kuukausipalkan, veropalkkalajin, eläke- ja tvm, päivärahamaksu- ja sairaanhoitomaksun) vähennyspalkkalajien lisääminen. Sekä lähdeveronalaisen verovähennyksen

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Eläkeilmoitukset TYEL. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (20) SONET Eläkeilmoitukset TYEL 2014 CGI 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖELÄKEVAKUUTUS... 3 1.1 Eläkelakitiedot... 3 1.1.1 Vakuutustiedot... 5 1.2 Palkansaajan tiedot... 5 1.3 Ansioerittely... 7 2 TYEL-ILMOITUKSET...

Lisätiedot

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN

ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN ARVONLISÄVEROJEN KÄSITTELY SOVELLUKSESSA, KUN OSTAJA ON HANKINNASTA ARVONLISÄVEROVELVOLLINEN Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Verokannat... 2 2.1 Eu-tavaraoston verokannat... 2 2.2 Eu-palvelujen ostojen

Lisätiedot

Näin tarkistat palkkalaskelmasi. Esimerkkejä eri palkan eristä

Näin tarkistat palkkalaskelmasi. Esimerkkejä eri palkan eristä Näin tarkistat palkkalaskelmasi Esimerkkejä eri palkan eristä Kuukausipalkka ja lisät Työaikaan liittyvät lisät maksetaan toteutuneen työvuorolistan mukaisena. Sunnuntailisänä maksetaan yksinkertainen

Lisätiedot

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa. Visma Fivaldi Lomapalkat: Käsittely palkanlaskennassa Visma Fivaldi 20.8.2019 1(24) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Kuukausipalkkaisen lomapalkkojen käsittely 4 Palkanlaskenta-sovellus

Lisätiedot

KONEKIELINEN TILIOTE OHJE

KONEKIELINEN TILIOTE OHJE KONEKIELINEN TILIOTE OHJE 6.4.2011 OY SAMLINK AB OHJE 2 (10) Sisällysluettelo 6.4.2011 Sisällysluettelo 1 Konekielinen tiliote... 3 2 Tiliotteen perustietue... 3 3 Tapahtuman/Ilmoitustapahtuman perustietue...

Lisätiedot

88/2010. Palkan ulosmittauksen kehittäminen

88/2010. Palkan ulosmittauksen kehittäminen 88/2010 Palkan ulosmittauksen kehittäminen 88/2010 Palkan ulosmittauksen kehittäminen Oikeusministeriö, Helsinki 2011 31.12.2010 Julkaisun nimi Tekijä Oikeusministeriön julkaisu Palkan ulosmittauksen

Lisätiedot

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät

Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät 2 Sisällys Palkanlaskenta_Raporttitulostin_Tilastoryhmät... 3 1 Palkanlaskennan raporttien ohjaukset tilastoryhmillä... 4 2 Ilmoitusten määritykset tilastoryhmillä... 19 2.1 Saajakohtainen erittely (vuosi-ilmoitus)...

Lisätiedot

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun

Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun Visma Fivaldi rajapinnat Visma Payroll aineistojen tuonti Fivaldiin Pyroll maksuaineiston ja kirjanpitoaineiston tuonti Fivaldi - sovelluspalveluun 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät

Lisätiedot

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit. Visma Fivaldi Lomapalkat: Perustiedot ja palkkalajit Visma Fivaldi 20.8.2019 1(50) Sisällysluettelo Yleistä 4 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 4 Palkanlaskennan perustiedot 5 Palkkalajit 10 Kuukausipalkkaisen lomapalkan

Lisätiedot

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007

PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 6.11.2007 PALKKA.FI-PALVELUUN MUUTOKSIA 6.11.2007 Palkkalaskelmalle on mahdollista saada lisätietoja Voit tallentaa palkkalaskelmalle vapaata tekstiä 160 merkkiä. 6.11.2007 1 (3) Työntekijälle ei voi tallentaa

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

Työntekijä yrityksessä käytännön asioita. 29.1.2014 Tiina Uutela

Työntekijä yrityksessä käytännön asioita. 29.1.2014 Tiina Uutela Työntekijä yrityksessä käytännön asioita 29.1.2014 Tiina Uutela Työnantajana oleminen palkkaaminen Työsopimus kanssa Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisena SELVITYS TYÖNTEON KESKEISISTÄ EHDOISTA Sopimuksen

Lisätiedot

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi

Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot. Visma Fivaldi Lomapalkat: Palkansaajien palkkalajit ja keskiansiot Visma Fivaldi 20.8.2019 1(22) Sisällysluettelo Yleistä 3 Muu aiheeseen liittyvä dokumentaatio 3 Palkansaajien lomapalkkojen palkkalajit 4 Esimerkki

Lisätiedot

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus

Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely. Korkolaskutus Visma Fivaldi Tilaustenkäsittely Korkolaskutus Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

Saldo ja tapahtumaote. Palvelukuvaus

Saldo ja tapahtumaote. Palvelukuvaus Saldo ja tapahtumaote Palvelukuvaus Marraskuu 204 Sisällysluettelo Saldon ja tapahtumien kysely... 2 Tilinumero... 2 Saldokyselyn vastaus... 2 Tapahtumaotteen sisältö... 2 Tiedostojen nouto... 2 Eräsiirron

Lisätiedot

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy

TILIOTE TOSITTEENA. Säästää aikaa ja vaivaa. Taloushallinnon kumppani Copyright TIKON Oy TILIOTE TOSITTEENA Säästää aikaa ja vaivaa 22.5.2017 1 TILIOTE TOSITTEENA Tiedot tiliotteelta suoraan kirjanpitoon. Helpottaa ja nopeuttaa tiliotteiden käsittelyä Automaattitiliöintisäännöt vähentävät

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat

Visma Econet Pro Palkat 1 (10) Visma Econet Pro Palkat Ohjelmaversio 7.30 Oppaan päiväys: 16.12.2013. Asiakaspalvelu ja tuki: Econet Forum: www.visma.fi/econettuki Helpdesk: www.visma.fi/helpdesk Mikäli teillä ei vielä ole Helpdesk-tunnuksia,

Lisätiedot

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi

Poissaolorekisteri. Visma Fivaldi Poissaolorekisteri Visma Fivaldi 8.11.2018 1(16) Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Alkutoimet 4 3. Yrityskohtaiset arkipyhät ja lauantaiden poisto lomapäivälaskennasta 5 4. Poissaolosyykoodien linkitys

Lisätiedot

Nuoret ulosotossa VALTAKUNNANVOUDINVIRAS TO / KF 2012

Nuoret ulosotossa VALTAKUNNANVOUDINVIRAS TO / KF 2012 Nuoret ulosotossa Ulosotto on.. Lakiin perustuvaa velkojen pakkoperintää Pakkotäytäntöönpanotehtäviä häädöt osamaksuesineen takaisinotto ja tilitys vankeusrangaistusten täytäntöönpano Lainkäyttöä ja puolueetonta

Lisätiedot

Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60

Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60 Visma Econet Palkat Versioseloste, versio 5.60 Oppaan päiväys: 19.12.2008. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin

Lisätiedot

Pidätyksen alaisen palkan määrä (sis. luontoisedut) Perusprosentti Lisäprosentti Palkkakauden tuloraja perusprosentille

Pidätyksen alaisen palkan määrä (sis. luontoisedut) Perusprosentti Lisäprosentti Palkkakauden tuloraja perusprosentille TULOVEROTUS 1 Ongelma Ennakonpidätys Kesällä 2012 Satu on kesätöissä. Hän on työnantajansa kanssa sopinut kuukausipalkakseen 1600 euroa. Palkanmaksupäivänä hänen tililleen on maksettu 1159,00 euroa. Satu

Lisätiedot

Myyntitilausrivin kuvaus

Myyntitilausrivin kuvaus Myyntitilausrivin kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot. Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja toimituserä

Lisätiedot

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT

SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT SEURAN (=ORGANISAATION) TIEDOT Sisällysluettelo: 1. Yleistä jäsenlajeihin ja jäsenhintoihin liittyvää 2. Jäsenlajit ja liiton hinnat v. 2016 3. Jäsenedut 4. Seuran pankkitilin lisäys / muutos 5. Jäsenlajien

Lisätiedot

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE

DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE DL PALKANLASKENTA VUODENVAIHDE 2017-2018 HUOM: Tarkista että käytössä on versio 2.5000 tai uudempi. VUOSI-ILMOITUS 2017 Tulosteet -> TYVI-tilitykset -> Vuosi-ilmoitus. Tulosta Tarkistuslista ja tarkista

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöönottoon liittyvät perus- ja ohjaustiedot...

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5)

Asiakirjatyyppi Ohje SONET. Veronumero. 21.11.2014 cgi.com 2014 CGI 1 (5) SONET Veronumero 2014 CGI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 VERONUMERO... 3 1.1 Yleistä... 3 2 VERONUMEROPYYNTÖ... 3 2.1 Palkansaajan verotiedot... 3 2.2 Pyyntöaineiston luonti... 4 3 VASTAUSTIEDOSTON LUKU... 5

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.00 Versioseloste Versio 6.00 Oppaan päiväys: 22.12.2009. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

V10 Palkat ja tiedonkeruu, versio (8.0)

V10 Palkat ja tiedonkeruu, versio (8.0) V10 Palkat ja tiedonkeruu, versio (8.0) 06/2014 CGI Group Inc. 2013 3 PALKAT Perustiedot V10 PALKAT uusia ominaisuuksia Laskentaryhmä 0: Perustiedoissa on käytössä laskentaryhmä 0, jolla saadaan koodisto

Lisätiedot

Visma Fivaldi

Visma Fivaldi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan ja siihen liittyvän muun materiaalin kopiointi on

Lisätiedot

VARASTOINTI / INVENTOINTI

VARASTOINTI / INVENTOINTI 12.09.07 1 VARASTOINTI / INVENTOINTI INVENTOINNIN YLEINEN KULKU: 1) Luodaan inventointipohja ennen fyysisen inventoinnin aloittamista. Käytännössä inventoinnin vaatima aika ratkaisee inventointipohjan

Lisätiedot

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko.

kun tilille tulleeseen rahaan ei liity myyntilaskua, esim. pankin maksama korko. Maksutapahtumat Valikossa Maksutapahtumat kirjataan kaikki pankkitilien (tiliotteen mukaisesti) ja kassojen kautta tapahtuvat maksutapahtumat, esim. myyntilaskujen suoritukset pankkiin ja pankin kautta

Lisätiedot

Kieku Analyysiraportointi. Henkilöstöasiantuntijan raporttikuvaukset

Kieku Analyysiraportointi. Henkilöstöasiantuntijan raporttikuvaukset Kieku Analyysiraportointi Henkilöstöasiantuntijan raporttikuvaukset Heha -raportit Esimiehille: - Tietoja esimiehelle omista alaisistaan ja alaisen alaisista. - Henkilötiedot, ikärakenne, poissaolot, tutkinnot

Lisätiedot

Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013

Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013 Arvoisa LOOP:n jäsen/ KVTES Ohje päivitetty elokuussa 2013 Luottamusmiehet ja palkanlaskijat ovat yhdessä koonneet oheiset palkkalaskelman lukuohjeet. Ohjeeseen on kerätty yleisimpiä palkkalaskelmassa

Lisätiedot

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE

TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE ASIAKASKIRJE 15.01.2019 TILI- JA HALLINTOPALVELU ILMOLA OY:N ASIAKKAILLE JA YHTEISTYÖKUMPPANEILLE Oikein Hyvää alkanutta Uutta Vuotta 2019! Uuden vuoden alkaessa olen taas koonnut tähän ajankohtaisia asioita

Lisätiedot

Visma Fivaldi Käsikirja: Palkanlaskenta

Visma Fivaldi Käsikirja: Palkanlaskenta 2 Sisällys 1. PALVELUNHALLINTA (apuohjelmat)... 4 1.1 Sovellukset... 4 1.2 Rekisterit... 5 1.3 Apuohjelmat... 5 1.4 Web-sovellukset... 6 2 YRITYKSEN PERUSTIEDOT (rekisterit)... 7 3 PALKANLASKENNAN TOSITELAJI

Lisätiedot

Netvisor tuntikirjausliittymä

Netvisor tuntikirjausliittymä Päiväys: 4.4.2017 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Tuntikirjausten palkkalajit... 3 1.3 Laskentakohteet...

Lisätiedot

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos

TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos TK-Vuokrat järjestelmän verokannan muutos Ohessa koontia arvonlisäverokannan muutoksiin liittyen Tuomas Niemi / Tietokari Oy T i e t o k a r i O y I d e n t o i G r o u p K e l l o n k ä r k i 1 0 7 0

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat

Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat Visma Fivaldi -käsikirja Lomapalkat 2 Sisällys 1 Palkkalaskennan perustiedot-keskiansiokaudet... 3 2 Palkkalajit - Keskiansiot... 3 3 Kertymät... 8 4 Palkansaajat... 12 5 Palkansaajat - Työsuhteet... 13

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.80

Visma Econet Pro Palkat Versioseloste Versio 6.80 Versioseloste Versio 6.80 Oppaan päiväys: 23.12.2011. Asiakasneuvonta: Helpdesk: www.visma.fi Visma Econet Pro: 0600-39-7261 Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Marjatila työnantajana TYÖVOIMAKUSTANNUKSET MARJATILA TYÖNANTAJANA -KOULUTUS - PAULIINA KOVANEN

Marjatila työnantajana TYÖVOIMAKUSTANNUKSET MARJATILA TYÖNANTAJANA -KOULUTUS - PAULIINA KOVANEN Marjatila työnantajana TYÖVOIMAKUSTANNUKSET MARJATILA TYÖNANTAJANA KOULUTUS 1.3.2017 Mikä maksaa? Palkka Palkan sivukulut Työterveys Ylläpito Majoitus, tilat+tarvikkeet? Ravinto? Kuljetukset? Työvaatteet?

Lisätiedot

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät

Visma L7 Lomapalkat. Asiakaspäivät Visma L7 Lomapalkat Asiakaspäivät Oppaan päiväys: 30.4.2012. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi L7/Liinos6: 0207 560 506 Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja

Lisätiedot

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tulotiedot - Laskentasääntöjä Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tulotiedot - Laskentasääntöjä 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.00 9.4.2018 Dokumentti julkaistu. 1.01

Lisätiedot

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Palvelukuvaus Sisällys 1 Palvelun toiminta... 3 2 IBAN tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Suomen tileillä... 3 IBAN-tilinueroiden laskenta ja tarkistusta tarjotaan

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN OHJE: PALKKALASKELMAN LÄHETTÄMINEN TYÖNANTAJALLE RAKENNUSLIITON PALKKALASKURILLA

TYÖNTEKIJÄN OHJE: PALKKALASKELMAN LÄHETTÄMINEN TYÖNANTAJALLE RAKENNUSLIITON PALKKALASKURILLA TYÖNTEKIJÄN OHJE: PALKKALASKELMAN LÄHETTÄMINEN TYÖNANTAJALLE RAKENNUSLIITON PALKKALASKURILLA Rakennusliitto tarjoaa sivuillaan palkkalaskurin, joka on tarkoitettu yksityisille työtä tekeville rakennusalan

Lisätiedot

ACUTE. Laboratoriotoiminnot OHJE

ACUTE. Laboratoriotoiminnot OHJE ACUTE Laboratoriotoiminnot OHJE Sisällysluettelo Laboratoriotutkimusten määrääminen Kestolähete Tuloksen kuittaaminen käyttäjän työpöytä Listan toiminnot Omat tai sijaistetun määräämät tutkimukset Listan

Lisätiedot

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet

ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Sivu 1(6) ProCountorin version 4.1 uudet ominaisuudet Tiivistelmä Verotilimenettely muuttaa oma-aloitteisten verojen ilmoittamista ja maksamista vuoden 2010 alusta lähtien. ProCountorissa voi nyt tehdä

Lisätiedot

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille

PIKAOPAS. 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle. 1.1 Miten käsikirjat saa esille Ohjeita käsikirjan lukijalle 1 PALKANLASKENNAN PIKAOPAS 1 Ohjeita käsikirjan lukijalle Luetpalkanlaskentaohjelmiston pikaopasta, jossa käsitellään palkanlaskennan perustoimintoja. Varsinaisessa palkanlaskennan

Lisätiedot

28.1.2014. Pauliina Kovanen

28.1.2014. Pauliina Kovanen 28.1.2014 Pauliina Kovanen Tarvittaessa ei palkanmaksua ilmoitus verohallintoon TVR:lle myös kausityönantajailmoitus Joulu-tammikuu: Kokonaispalkkojen ilmoitus vakuutusyhtiöille (työttömyysvakuutus TVR,

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

Mallit raporteista, joilla löydetään vastaavat tiedot kuin palkkojen katseluoikeuksilla

Mallit raporteista, joilla löydetään vastaavat tiedot kuin palkkojen katseluoikeuksilla Valtiokonttori Ohje 1 (10) Mallit raporteista, joilla löydetään vastaavat tiedot kuin palkkojen katseluoikeuksilla 1. Tarve: Tilikauden maksetut eurot ja palkan muutokset Maksetut palkat -raportille saadaan

Lisätiedot

Solve laskutus ja verkkolaskutus

Solve laskutus ja verkkolaskutus Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutus ja verkkolaskutus Tässä ohjeessa on ohjeet Solven asetusten teosta, aineistojen muodostamisesta ja palautteiden käsittelystä sekä ohjeet suoraveloitettavien asiakkaiden

Lisätiedot

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012

VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 VISMA ECONET PALKANLASKENTA 2012/2013 15.11.2012 Viime vuodenvaihteen tilanne Verohallinto suosittelee rakennusalan yrityksiä hakemaan ennakonpidätystietojen suorasiirtojen yhteydessä veronumeroa työntekijöilleen.

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2710/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS TAKAUTUVAT ELÄKKEET (VSTAKELE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 2.1 Varsinainen

Lisätiedot

Espoon kaupunki edellyttää, että vapaaehtoinen perintä on kaupungille maksuton.

Espoon kaupunki edellyttää, että vapaaehtoinen perintä on kaupungille maksuton. TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (5) Tarjouspyynnön kohteena on Espoon kaupungin muistutus- ja perintäpalvelujen hoitaminen. Perintäpalvelut hoidetaan hyvää perintätapaa noudattaen, asiallisesti ja tahdikkaasti.

Lisätiedot

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Lapsiperheet-sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04

TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 TYVI-ilmoitusten antaminen Eximistä saatavilla tiedoilla 28.09.04 Mikä on TYVI? TYVI-operaattorit TYVI on lyhenne joka tulee sanoista Tiedot Yritykseltä VIranomaisille. Järjestelmä otetaan käyttöön 1.1.2005

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

KUINKA: KIRJAUTUA SISÄLLE, TEHDÄ LASKU JA KULUT

KUINKA: KIRJAUTUA SISÄLLE, TEHDÄ LASKU JA KULUT KUINKA: KIRJAUTUA SISÄLLE, TEHDÄ LASKU JA KULUT Nyt käydään läpi askel askeleelta kuinka tehdä kyseiset asiat. Ensiksi rekisteröidy sähköpostilla tai Facebookilla Hetki kun tämä on valmis mene: Omat tiedot

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä

myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä myclub koulutus - kevät 2015 Urheilullisia elämyksiä kehittyvässä ja virikkeellisessä yhteisössä Sisältö Mitä myclub tekee? Edellytykset Joukkueen jäsenrekisteri Tapahtumien hallinta ja ilmoittautumiset

Lisätiedot

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public

Päivityspalvelu. Tietuekuvaus. Tietuekuvaus 1 (5) Päivityspalvelu. Julkinen - Public Tietuekuvaus 1 (5) Tietuekuvaus Tietuekuvaus 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Yleiset vaatimukset... 2 3 Huollettavat tiedot (yritys => Posti)... 2 4 Huolletut tiedot (Posti => yritys)... 3 1 Johdanto

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste

Naantalin kaupunki Rekisteriseloste Naantalin kaupunki Rekisteriseloste 1. Rekisterinpitäjä Naantalin kaupunginhallitus kirjaamo@naantali.fi 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Henkilöstöpäällikkö Laura Saurama Käsityöläiskatu

Lisätiedot

Aditro Tikon palkanlaskenta

Aditro Tikon palkanlaskenta Marraskuu 2010 1 (8) Marraskuu 2010 2 (8) Sisällysluettelo 1. Version käyttöönottoajankohta... 3 2. 2.1. Toimenpiteet ennen version käyttöönottoa... 3 Tietokantojen muunto... 3 2.2. Siirtoasetusten muutokset...

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa.

HE 45/2013 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia verojen kertymisjaksoa. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi verontilityslain 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi verontilityslakia siten, että kaikkien verontili- verojen

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely

Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ulkoistettu maksuhuomautusten ja perinnän käsittely Ominaisuuden käyttöönotto vaatii Visma Nova Verkkolaskut -lisenssin (WEI). Voit ulkoistaa maksuhuomautusten ja perinnän käsittelyn Visma Duetto Oy:n

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 10 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 11

Lisätiedot

ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ELLI NOVA YHTEYDEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Oy QUICK TECH Ltd. Hyttitie 10, 00700 HELSINKI Puh. 09-759 3236 Fax. 09-7279 1441 Home: www.quick-tech.fi E-mail: elli@quick-tech.fi Ohjelmiston päivitys Ennen

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA TULOREKISTERIN VAIKUTUKSET VEROTUKSEEN - VERKKOSEMINAARIN 4.12.2018 CHAT-KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Miten ja milloin ilmoitetaan tulorekisteriin? Jos joulukuun palkat maksetaan tammikuun alussa, ilmoitetaanko

Lisätiedot

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero.

Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. Tämä tiedote koskee Fivaldi yrityksiä joissa käytössä Oma Säästöpankin tilinumero. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Fivaldi käyttäjän toimenpiteet... 3 2.1 Yrityksen perustiedot Pankkitiedot... 3 2.2 Laskujen

Lisätiedot

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit

1 Projektiraportit. 1.1 Projektikohtaiset raportit 1 Projektiraportit 1.1 Projektikohtaiset raportit Suoraan yksittäiseen valittuun projektiin liitetyt raportit saa esille painamalla halutun projektin kohdalla tulostus-painiketta, jonka jälkeen ohjelma

Lisätiedot