Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) 96 Keskuspuiston keskiosan (Pirkkolan liikuntapuisto ja Maunulanpuisto) asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus HEL T Ksv 0692_1, Metsäläntien, Hämeenlinnanväylän, Kehä I:n ja Pirkkolantien ja Maunulan asuinalueiden rajaama alue, karttaruudut G5 ja G6 Päätös päätti lähettää päivätyn 28. kaupunginosan (Oulunkylä, Maunulanpuisto, Pirkkola) kortteleiden ja sekä puistoalueen, lähivirkistysalueen, urheilu- ja virkistyspalvelujen alueiden, retkeily- ja ulkoilualueiden, palstaviljelyalueen, yleisen pysäköintialueen, hautausmaa-alueen, suojelualueiden sekä katualueiden ja 29. kaupunginosan (Haaga, Pohjois-Haaga) retkeily- ja ulkoilualueen asemakaavaehdotuksen sekä 28.kaupunginosan (Oulunkylä, Maunulanpuisto, Pirkkola) puistoalueiden, retkeily- ja ulkoilualueiden, suojaviheralueen sekä katualueiden ja 29. kaupunginosan (Haaga, Pohjois- Haaga) puistoalueen ja 34. kaupunginosan (Pakila, Länsi- Pakila) puistoalueen asemakaavan muutosehdotuksen nro kaupunginhallitukselle puoltaen sen hyväksymistä. antaa vuorovaikutusraportin mukaiset vastineet esitettyihin mielipiteisiin. Samalla lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus asetetaan nähtäville 30 päiväksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti. Esittelijä Lisätiedot asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim Jyri Hirsimäki, maisema-arkkitehti, puhelin: jyri.hirsimaki(a)hel.fi Heikki Hälvä, liikenneinsinööri, puhelin: heikki.halva(a)hel.fi Kati Immonen, insinööri, teknistaloudellinen suunnittelu, puhelin: kati.immonen(a)hel.fi Heikki Palomäki, liikenneinsinööri, puhelin: heikki.palomaki(a)hel.fi Riitta Salastie, arkkitehti, rakennussuojelu, puhelin: riitta.salastie(a)hel.fi Peik Salonen, insinööri, teknistaloudellinen suunnittelu, puhelin:

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Liitteet Otteet peik.salonen(a)hel.fi Kari Tenkanen, liikenneinsinööri, puhelin: kari.tenkanen(a)hel.fi 1 Sijaintikartta 2 Ilmakuva 3 Asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro kartta, päivätty Asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro selostus, päivätty Havainnekuva, Keskuspuiston suunnitteluperiaatteet 7 Tilastotiedot 8 Vuorovaikutusraportti ja keskustelutilaisuuden muistio 9 Mielipidekirjeen lähettäneet -luettelo 10 Mielipidekirjeet 11 Keskuspuiston keskiosan (Pirkkolan liikuntapuisto ja Maunulanpuisto asemakaava ja asemakaavan muutosehdotuksen nro osa päätöshistoriaa 12 Asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro selostus, päivätty , päivitetty Kslk:n päätöksen mukaiseksi Ote Ne mielipiteensä esittäneet, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa Otteen liitteet Esitysteksti Muutoksenhakukielto, valmistelu Liite 8 Päätösehdotus päättänee lähettää päivätyn 28. kaupunginosan (Oulunkylä, Maunulanpuisto, Pirkkola) kortteleiden ja sekä puistoalueen, lähivirkistysalueen, urheilu- ja virkistyspalvelujen alueiden, retkeily- ja ulkoilualueiden, palstaviljelyalueen, yleisen pysäköintialueen, hautausmaa-alueen, suojelualueiden sekä katualueiden ja 29. kaupunginosan (Haaga, Pohjois-Haaga) retkeily- ja ulkoilualueen asemakaavaehdotuksen sekä 28.kaupunginosan (Oulunkylä, Maunulanpuisto, Pirkkola) puistoalueiden, retkeily- ja ulkoilualueiden, suojaviheralueen sekä katualueiden ja 29. kaupunginosan (Haaga, Pohjois- Haaga) puistoalueen ja 34. kaupunginosan (Pakila, Länsi- Pakila) puistoalueen asemakaavan muutosehdotuksen nro kaupunginhallitukselle puoltaen sen hyväksymistä. antaa vuorovaikutusraportin mukaiset vastineet esitettyihin mielipiteisiin.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Tiivistelmä Samalla lautakunta päättänee esittää kaupunginhallitukselle, että asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus asetetaan nähtäville 30 päiväksi maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti. Suunnittelualueeseen kuuluvat Maunulanpuisto ja Pirkkolan liikuntapuisto. Kyseessä on Yleiskaava 2002:een merkityn Keskuspuiston alueen viimeinen asemakaavoittamaton osa, joka varataan yleiskaavan mukaisesti virkistyskäyttöön. Kaava turvaa osaltaan Keskuspuiston aseman kaupunkirakenteessa. Keskuspuiston keskiosan maisema, luonne ulkoilumetsänä ja luonto- ja retkeilyalueena säilytetään. Samalla parannetaan alueen ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia ja suojellaan alueen arvokkaat luontokohteet ja kulttuuriympäristön osat. Kaava turvaa myös tärkeät seudulliset virkistysyhteydet. Kaava mahdollistaa Maunulan ulkoilumajan ympäristön parantamisen sekä ulkoilupalvelujen kehittämisen. Pirkkolan liikuntapuistoon on varattu alue palloiluhallille sekä uimahallin ja jäähallin laajennukselle. Maunulan uurnahautausmaa ja viljelypalsta-alue on merkitty kaavaan. Kaava mahdollistaa yleiskaavaan merkityn poikittaisen joukkoliikenneväylän (Raide-Jokerin) rakentamisen sekä Hämeenlinnanväylän ja Kehä I:n eritasoliittymän parantamisen. Vanha Käskynhaltijantien jatkeen katuvaraus on poistettu. Kaava mahdollistaa paikallisen lumenvastaanottopaikan perustamisen alueen lounaiskulmaan. Raide-Jokerin linjan alle jäävälle taimimyymälälle on osoitettu uusi paikka. Maakaasuputkelle on osoitettu ohjeellinen linja. Luonnonsuojelulain nojalla suojeltu pähkinäpensaslehto ja luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät alueet sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaat linnoituslaitteet on merkitty kaavaan. Kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokas rakennuskanta (Pirkkolan uimahalli, henkilökunnan asunnot ja lämpökeskus, Maunulan ulkoilumaja ja entinen torpparakennus) on suojeltu. Kaava-alueella on kerrosalaa yhteensä k-m², josta k-m² on jo olemassa olevaa ja k-m² uutta. Alueen sijainti, omistus ja suunnittelun lähtökohdat Aluetta rajaavat lännessä Pohjois-Haaga ja Hämeenlinnanväylä, pohjoisessa Kehä I, idässä Pakilan, Pirkkolan, Maunulan ja Metsälän asuinalueet ja etelässä Metsäläntie. Alue on Helsingin kaupungin omistuksessa lukuun ottamatta Maunulan uurnahautausmaata, jonka omistaa Helsingin seurakuntayhtymä.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Kaavoitustyö on käynnistetty kaupunkisuunnitteluviraston aloitteesta. Kaavoitustilanne ja suunnittelua ohjaavat päätökset Alueen yleiskuvaus Keskuspuiston suunnittelua, rakentamista ja hoitoa on ohjannut vuonna 1978 vahvistettu Keskuspuiston osayleiskaava. Osayleiskaavan sittemmin korvanneessa Yleiskaava 2002:ssa Keskuspuiston rajaus säilyi ennallaan. Alue on merkitty Keskuspuiston alueeksi ja virkistysalueeksi. Yleiskaavassa on varaus joukkoliikenteen väylälle (Raide-Jokeri) Pirkkolantien suuntaisesti. Vuonna 2011 voimaantulleessa maanalaisessa yleiskaavassa alueelle on osoitettu tunnelivarauksia yhdyskuntateknistä huoltoa varten. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Yleiskaava 2002:n käsittelyn yhteydessä seuraavan toivomusponnen: "Kaupunginvaltuusto edellyttää, että Keskuspuiston jatkosuunnittelun lähtökohtana on se, ettei Keskuspuiston kokoa pienennetä eikä alueelle rakenneta nykyistä enemmän. antoi Yleiskaava 2002:n käsittelyn yhteydessä seuraavan Keskuspuiston jatkosuunnittelua koskevan ohjeen: "Keskuspuiston asemakaavoittamattomat alueet asemakaavoitetaan noudattaen aiempia osayleiskaavan määräyksiä. Asemakaavoittamattomat alueet laitetaan rakennuskieltoon kaavoituksen ajaksi. Lisäksi jatkossa valmistellaan Keskuspuiston ajanmukaistettu osayleiskaava." on hyväksynyt Keskuspuiston suunnitteluperiaatteet jatkosuunnittelun pohjaksi. Samalla kaupunkisuunnittelulautakunta päätti, että uuden erillisen Keskuspuiston osayleiskaavan laatimisesta luovutaan. Suunnitteluperiaatteiden mukaan Keskuspuiston luonne ulkoilumetsänä säilytetään, olemassa olevien virkistyskeskusten toimintaedellytyksiä vahvistetaan ja ulkoilumajojen virkistyspalveluita kehitetään. Lisäksi periaatteisiin sisältyy alueen ominaispiirteiden säilyttämiseen, toimintojen sijoittamiseen sekä alueen hoitoon liittyviä tavoitteita. Suunnitteluperiaatteitten pohjalta laadittu Keskuspuiston pohjoisosan asemakaava on tullut voimaan Alue on pääosin asemakaavoittamaton. Pirkkolanpuiston ja Maunulanpuiston sekä liikenneväylien reuna-alueilla on aiemmin asemakaavoitettuja virkistys- ja puistoalueita, retkeily- ja ulkoilualueita sekä suojaviher- ja katualueita. Näiden alueiden asemakaavat ovat vuosilta

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Keskuspuisto ja sen keskiosa ovat tärkeä osa laajempaa, koko kaupungin kattavaa ja seudulle ulottuvaa sormimaista viheralueverkostoa. Kaava-alue muodostuu pääosin hoidetusta kaupunkimetsästä. Alueella sijaitsevat Pirkkolan liikuntapuisto, Maunulan uurnahautausmaa ja Maunulan ulkoilumaja. Pirkkolan liikuntapuisto ja Maunulan ulkoilumaja ympäristöineen tarjoavat kaupunkilaisille hyvin monipuoliset liikuntapalvelut. Alueella on hyvin merkittäviä luontoarvoja ja muinaismuistolailla suojeltuja I maailmansodan aikaisia linnoituslaitteita ja tykkiteitä. Rakennettua kulttuuriympäristöä alueella edustavat Pirkkolan liikuntakeskuksen rakennukset, Maunulan uurnahautausmaa, Maunulan ulkoilumaja ja entinen torpparakennus, joka on viime vuosina ollut asuinkäytössä. Suunnittelualue rajautuu kokooja- ja pääkatuihin sekä vilkasliikenteisiin moottoriväyliin: etelässä Metsäläntiehen, lännessä Hämeenlinnanväylään, pohjoisessa Kehä I:een ja idässä Metsäpurontiehen ja Rajametsäntiehen. Keskuspuiston asemakaavoittamattomalla alueella on kaksi kokoojakatua, Pirkkolantie ja Männikkötie. Alueella on tiheä jalankulku- ja pyörätieverkko, jolta on hyvät yhteydet ympäröiville alueille. Keskuspuiston metsäalue on osa Helsingin ekologista verkostoa ja paikallisesti yksi luonnon ydinalueista. Hyvin vehreä alue koostuu varttuneista kaupunkimetsistä, joissa on myös lehtoalueita. Lisäksi Maunulanpuiston länsiosassa on entisiä peltoalueita, joista osa on palstaviljelykäytössä. Maunulanpuiston läpi virtaa Maunulanpuro (Mätäpuro). Alueella on arvokkaita luontokohteita kuten lehtoalueita ja linnustokohteita. Pirkkolan omakotialueen ja rintamiestalojen sekä Maunulan asuntoalueen yhdessä muodostama valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö ulottuu joiltain osin (mm. Sorsapuiston itäpuolinen puistometsä ja osa Koivikkopuistosta) kaavan alueelle. Alueella on olemassa tarvittava teknisen huollon verkosto. Siellä sijaitsee tärkeitä vesi- ja energiahuollon runkoverkostoja, joista osa on sijoitettu kalliotunneleihin. Kaava-alue on suurelta osin kallioista kitkamaa-aluetta ja osin myös savialuetta. Alueen lounaisosassa on maisemoitu entinen täyttöalue. Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen sisältö ja perustelut Keskuspuiston keskiosa varataan pääosin virkistysalueeksi. Kaavamääräykset perustuvat Keskuspuiston osayleiskaavan ja Keskuspuiston pohjoisosan asemakaavan määräyksiin sekä Keskuspuiston suunnitteluperiaatteisiin. Yleiskaava 2002 Keskuspuiston alueeseen kuuluvat, aiemmin asemakaavoitetut kapeat

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) puistoalueet asuinalueiden reunoilla on liitetty asemakaavan muutoksilla asemakaava-alueeseen. Pirkkolan uimahalli ja siihen liittyvät asuinrakennus ja voimalarakennus, jotka muodostavat yhdessä rakennustaiteellisesti arvokkaan arkkitehtonisen kokonaisuuden, on suojeltu. Samoin Maunulan ulkoilumajan rakennus ja alueen koillisosassa sijaitsevan entisen torpan rakennus on suojeltu. Pirkkolan liikuntapuiston uusi palloiluhalli, uimahallin laajennustarve ja uuden jäähallin tarve on otettu huomioon, samoin kuin uudet varastorakennukset sekä Pirkkolantien läheisyyteen sijoittuva rullaluistelurata. Lisärakentaminen on sijoitettu olemassa olevien liikuntatilojen yhteyteen. Nykyinen Maunulan uurnahautausmaan alue (8 ha) on osoitettu hautausmaa-alueeksi. Alueella olevat I maailmansodan aikaiset, muinaismuistolain nojalla suojellut linnoituslaitteet ja tykkitiet on merkitty kaavakarttaan. Liikennejärjestelyistä joukkoliikenteen Raide-Jokeri -varaus Pirkkolantiellä ja pysäköintijärjestelyt on otettu huomioon. Pirkkolan liikuntapuiston eteläosaan on merkitty alueen käyttäjiä varten yleinen pysäköintialue. Pirkkolan liikuntapuiston pohjoisosan kaavamuutosalueella on muutettu LP-alue (yleinen pysäköinti) EValueeksi (suojaviheralue). Hämeenlinnanväylän ja Kehä I:n suunnille on merkitty melunsuojaustarve. Hämeenlinnanväylän eritasoliittymän tilanvaraussuunnitelman mukainen kapea liikennealue on merkitty kaava-alueen luoteisnurkkaan. Tämä mahdollistaa tarvittaessa uuden rampin rakentamisen liittymään. Käskynhaltijantien jatkeen katuvaraus on poistettu. Kehä I:n läheisyydessä oleva entinen pysäköintialue on muutettu suojaviheralueeksi. Alueen kävelyn ja pyöräilyn reitistöön on lisätty yksi uusi osuus Pirkkolantien eteläpuolelle. Kaavaluonnoksessa Maunulan ulkoilumajan läheisyydessä ollut lumenvastaanottopaikka on siirretty pienialaisempana kaava-alueen lounaiskulmaan lähelle Metsäläntietä. Pirkkolantien varren taimimyymälälle, joka jää Raide-Jokerin linjan alle, on osoitettu lähistöltä uusi paikka. Kaavaehdotus on Yleiskaava 2002:n ja kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymien suunnitteluperiaatteiden mukainen. Kaava-alueen nimistö noudattaa nimistötoimikunnan ja tekemiä esityksiä. Asemakaavan ja asemakaavan muutosalueen pinta-ala on 172,38 ha, josta asemakaavan muutoksen osuus on 16,30 ha. Kaava-alueella on

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) kerrosalaa yhteensä k-m², josta k-m² on jo olemassa olevaa ja k-m² uutta. Ympäristöhäiriöt ja niiden hallinta Kaava-alue on nykyisin suurelta osalta liikennemelualueella, mikä haittaa merkittävästi alueen virkistyskäyttöä. Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän moottoriajoneuvoliikenne heikentää Keskuspuiston ilmanlaatua. Liikenneväylien varteen on kaavassa osoitettu melunsuojaustarve. Aiemman, Maunulan ulkoilumajan läheisyydessä toimineen ampumaradan alue on merkitty mm. kaavatyöhön liittyneiden selvitysten perusteella kaavaan alueen osana, jolla on maaperän pilaantuneisuudesta johtuva riskinhallintatarve. Kunnostustapa ja laajuus ratkaistaan jatkosuunnittelun yhteydessä. Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen vaikutukset Asemakaava ja sen määräykset turvaavat osaltaan Keskuspuiston alueen säilymisen laajana, yhtenäisenä seudullisena virkistysalueena. Kaava mahdollistaa Pirkkolan liikuntapuiston ja sen ympäristön kehittämisen alueen jatkuvasti kasvavien liikunnallisten tarpeiden mukaisesti. Kaava mm. mahdollistaa alueen uima - ja palloiluhallien laajennukset. Maunulan ulkoilumajan ympäristön kohentaminen parantaa alueen virkistystarjontaa. Kaava turvaa taimimyymälätoiminnan jatkumisen alueella. Asemakaava mahdollistaa tärkeän poikittaisen joukkoliikenneväylän, Raide-Jokerin rakentamisen. Kaava mahdollistaa myös Hämeenlinnanväylän ja Kehä I:n eritasoliittymän parantamisen, kuten mm. puuttuvan rampin rakentamisen. Lisäksi kaava mahdollistaa Hämeenlinnanväylän eritasoliittymän rakentamisen Pirkkolantien kohdalle (ei sijaitse Keskuspuiston alueella). Maunulanpuiston jalankulku- ja polkupyöräliikenteen poikittaisyhteydet paranevat. Käskynhaltijantien jatkeen katuvarauksen poistaminen turvaa osaltaan seudullisten virkistysyhteyksien jatkumisen ja alueen kehittämisen virkistysalueena. Suojelualueiden ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeiden alueiden osien osoittaminen vahvistaa alueen luontoarvojen säilymistä. Asemakaava turvaa osaltaan alueen maisemallisten ja kulttuurihistoriallisten arvojen sekä arvokkaan rakennuskannan säilymiselle. Ensimmäisen maailmansodan aikaiset linnoituslaitteiden ja teiden säilyminen turvataan.

8 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Kustannukset Kaava mahdollistaa paikallisen lumenvastaanottopaikan perustamisen kaava-alueen lounaiskulmaan, yhdyskuntateknisen verkoston täydentämisen ja Pohjois-Haagan maakaasuputken korvaavan maakaasuputken rakentamisen. Asemakaavan toteuttamisesta aiheutuu kaupungille kustannuksia ilman arvonlisäveroa seuraavasti: kadut ja raitit suojaviheralue koirapuisto pysäköintialueen laajennus yhteensä 2,70 Me 0,15 Me 0,23 Me 0,33 Me 3,41 Me Suunnittelun vaiheet ja vuorovaikutus Kustannuksiin ei sisälly liikuntaa palvelevien rakennusten, varastojen ja varastoalueiden toteuttaminen, Pirkkolantien Raide-Jokerin kustannukset eikä melunsuojarakenteiden toteuttaminen. Kustannuksiin ei sisälly myöskään entisen ampumarata-alueen kunnostuskustannuksia, joita voidaan joutua tekemään maaperän pilaantuneisuudesta johtuvien riskien hallitsemiseksi. Arvioidut kunnostuskustannukset vaihtelevat välillä 0,5 12 miljoonaa euroa (alv 0 %). Kustannusarviot ovat erittäin alustavia ja lopullisiin kustannuksiin vaikuttavat olennaisesti jatkosuunnittelussa valittavat riskinhallintatoimet. Kaavoitustyö on tullut vireille kaupungin aloitteesta. Vireilletulosta on ilmoitettu osallisille kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäisen kerran asiasta tiedotettiin kaavoituskatsauksessa ja osallisille vuonna 2005, jolloin käynnistettiin Keskuspuiston keski- ja pohjoisosan asemakaavoitus. Hankkeesta järjestettiin tuolloin kaksi keskustelutilaisuutta. Asemakaavatyön pohjaksi laadittiin koko suunnittelualuetta koskevat suunnitteluperiaatteet, jotka kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi vuonna Suunnittelualue jaettiin kahdeksi asemakaava-alueeksi, joista pohjoisosan asemakaava laadittiin ensin. Sitä koskeva asemakaava on tullut voimaan vuonna Keskuspuiston keskiosan asemakaavoituksen vireilletulosta on ilmoitettu osallisille elokuussa vuonna 2012 ja siitä on tiedotettu vuoden 2012 kaavoituskatsauksessa.

9 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Viranomaisyhteistyö Esitetyt mielipiteet Osallistuminen ja vuorovaikutus on järjestetty selostuksen liitteenä olevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Valmistelun aikana on järjestetty yksi yleisötilaisuus ( ). Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen valmistelun yhteydessä on tehty viranomaisyhteistyötä kaupungin ympäristökeskuksen, kaupunginmuseon, rakennusviraston, liikuntaviraston, kiinteistöviraston, sosiaali- ja terveysviraston, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY Vesihuollon kanssa. Viranomaiskannanottoja on kaavatyön aikana tullut 10 kpl. Kannanotot kohdistuivat liikuntaa palvelevien rakennusten suojeluun, liikuntatilojen ja kävely- ja pyöräilyreitistön riittävyyteen ja esteettömyyteen (liikuntavirasto, terveyskeskus), kaava-alueella olevaan pilaantuneeseen maa-alueeseen (kiinteistövirasto, ympäristökeskus), kaava-alueen luontokohteisiin, meluntorjuntaan, katu- ja pysäköintialueisiin sekä yhdyskuntateknisen huollon järjestämiseen (liikuntavirasto, rakennusvirasto), kunnallistekniikkaan liittyvän vesihuollon huomioonottamiseen (HSY Vesihuolto), kaava-alueen maakaasulinjoihin ja niihin liittyviin määräyksiin (Gasum Oy). Viranomaisten kannanotot ovat liitteenä. Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen valmisteluun liittyen on asemakaavaosastolle saapunut 22 mielipidettä, jotka koskevat osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ja asemakaavan muutosluonnosta. Näiden lisäksi yksi mielipide on esitetty aiemmassa suunnitteluvaiheessa. Osa mielipiteen esittäjistä on lähettänyt useamman kuin yhden kannanoton. Lisäksi suullisia mielipiteitä on esitetty keskustelutilaisuudessa. Puhelimitse esitetyissä mielipiteissä on vastustettu kaavaluonnokseen merkityn lumenvastaanottopaikan sijoittamista kyseiseen kohtaan ja tuotu esiin sen virkistyskäytölle aiheuttamia haittoja ja turvallisuusriskejä. Tämän lisäksi on toivottu Keskuspuiston läpi kulkevan Keskuspuistontaipaleen nimen muuttamista takaisin Ampumaradantieksi. Päivitetystä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja kaavaluonnoksesta saadut mielipiteet kohdistuivat alueen luontoon ja sen hoitoon, virkistystoimintojen kehittämiseen ja liikuntatilojen rakentamiseen, liikenneasioihin: mm. Raide-Jokeri -linjaan, liikenneturvallisuuteen ja liikennemeluun, ulkoilureittiverkostoon ja reittien luonteeseen, alueen nimistöön, lumenvastaanottopaikkaan,

10 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Jatkotoimenpiteet koira-aitaukseen, entisen torpan käyttöön ja alueen infrastruktuurin rakentamiseen liittyviin kysymyksiin. Suuri osa mielipiteissä esitetyistä asioista ei kuulu kaavoituksen piiriin. Kannanotot ja mielipiteet on otettu huomioon niiltä osin, kuin ne ovat olleet kaavan tavoitteiden mukaisia. Pirkkolan liikuntapuiston alueelle on merkitty uutta liikuntaa palvelevaa kerrosalaa. Tarpeeton pohjoinen pysäköintialue on poistettu ja keskeisimmälle pysäköintialueelle on merkitty laajennusvara. Urheilu- ja virkistyspalvelujen aluerajausta on hiukan laajennettu. Alueen ajoyhteyksille ja kaduille on annettu nimet. Pirkkolantien eteläpuolelle on merkitty uusi kävely- ja pyöräilyreittiyhteys. Maunulan ulkoilumajalle on merkitty huoltoajoyhteys. Maunulan ulkoilumajan länsipuolelle merkitty lumenvastaanottopaikka on siirretty Metsäläntien varteen pois majan läheisyydestä. Uutta koiraaitausta on pienennetty ja sen paikkaa on siirretty länteen päin kauemmaksi Pirkkolan asutuksesta. Kaavakarttaan on merkitty ohjeellinen maa-alue, jolla on pilaantuneita, riskinhallintaa vaativia maita. Olemassa oleville vesihuoltolinjoille on merkitty kaavaan johtokujat. Maakaasuputkeen liittyvää kaavamerkintää on tarkennettu. Liitteenä olevassa vuorovaikutusraportissa esitetään tiivistelmät viranomaisten kannanotoista (10 kpl) ja mielipiteistä (23 kpl) sekä niiden vastineet laajemmin. Vuorovaikutusraportin liitteenä on muistio keskustelutilaisuudesta. Ehdotus koskee valtion ylläpitämään kiinteistörekisteriin kuuluvaa aluetta. Kaupunkisuunnitteluvirasto pyytää ehdotuksesta Helsingin Energia liikelaitoksen ja Helen Sähköverkko Oy:n, HSY:n vesihuollon, kiinteistölautakunnan/kiinteistöviraston, yleisten töiden lautakunnan/rakennusviraston, pelastuslautakunnan ja ympäristölautakunnan/ympäristökeskuksen, kaupunginmuseon johtokunnan/kaupunginmuseon, liikuntalautakunnan/liikuntaviraston, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Gasum Oy:n, Helsingin seurakuntayhtymän sekä muut mahdollisesti tarvittavat lausunnot. Asemakaavan muutosehdotuksen hyväksymisestä päättää kaupunginvaltuusto. Esittelijä asemakaavapäällikkö Olavi Veltheim

11 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Lisätiedot Jyri Hirsimäki, maisema-arkkitehti, puhelin: jyri.hirsimaki(a)hel.fi Heikki Hälvä, liikenneinsinööri, puhelin: heikki.halva(a)hel.fi Kati Immonen, insinööri, teknistaloudellinen suunnittelu, puhelin: kati.immonen(a)hel.fi Heikki Palomäki, liikenneinsinööri, puhelin: heikki.palomaki(a)hel.fi Riitta Salastie, arkkitehti, rakennussuojelu, puhelin: riitta.salastie(a)hel.fi Peik Salonen, insinööri, teknistaloudellinen suunnittelu, puhelin: peik.salonen(a)hel.fi Kari Tenkanen, liikenneinsinööri, puhelin: kari.tenkanen(a)hel.fi Liitteet 1 Sijaintikartta 2 Ilmakuva 3 Asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro kartta, päivätty Asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro selostus, päivätty Havainnekuva, Keskuspuiston suunnitteluperiaatteet 7 Tilastotiedot 8 Vuorovaikutusraportti ja keskustelutilaisuuden muistio 9 Mielipidekirjeen lähettäneet -luettelo 10 Mielipidekirjeet 11 Keskuspuiston keskiosan (Pirkkolan liikuntapuisto ja Maunulanpuisto asemakaava ja asemakaavan muutosehdotuksen nro osa päätöshistoriaa Otteet Ote Ne mielipiteensä esittäneet, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa Otteen liitteet Esitysteksti Muutoksenhakukielto, valmistelu Liite 8 Tiedoksi Kaupunginhallitus Hallintokeskus/Suvi Rämö Päätöshistoria Rakennusvirasto HEL T

12 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Kaupunkisuunnitteluvirasto on pyytänyt rakennusviraston mielipidettä Keskuspuiston keskiosan virkistysalueen asemakaavaluonnoksesta. Asemakaava ja asemakaavan muutosalue sijaitsee 28. ja 29. kaupunginosassa (Oulunkylä ja Haaga) käsittäen Maunulanpuiston ja Pirkkolan liikuntapuiston alueet Keskuspuistosta. Asemakaavaan ja asemakaavan muutosluonnokseen kuuluu urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue, puisto, lähivirkistysalue, urheilu- ja virkistyspalveluiden alue, retkeily- ja ulkoilualue, palstaviljelyalue, yleinen pysäköintialue, hautausmaa-alue, suojelualue sekä katualueita. Kaavaluonnoksessa esitetyt aluevaraukset noudattavat hyvin pitkälti maastossa olevaa tilannetta kuvaten aluetta nykykäytössään. Asemakaavassa on otettu hyvin huomioon luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeät alueet merkitsemällä ne luo-merkinnällä (luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeä alue). Kuitenkin luomerkintä määrittää kaavamääräyksenä vain puroluontoa, vaikka asemakaavaluonnoksessa on useita muita luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeitä alueita. Kaavamerkinnät ja kaavamääräykset tulisi jakaa siten, että pienvesille on oma merkintänsä ja määräyksensä ja muille luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeille metsäluonnonalueille oma merkintänsä ja määräyksensä. Selostuksen tiivistelmässä mainitaan, että luonnonsuojelualueet ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat linnoituslaitteet on merkitty kaavaan. Suojelualueeksi on merkitty Maunulanpuiston pähkinäpensaslehdot, jotka muodostavat luonnonsuojelulain nojalla suojellun luontotyypin. Asemakaava-alueelle ei ole kuitenkaan osoitettu luonnonsuojelualueita, vaan merkintöinä on käytetty S1-merkintää (suojelualue) ja luomerkintää. Kaavaluonnoksessa on esitetty meluesteitä sekä Hämeenlinnanväylän että Kehä I:n varteen Keskuspuiston puolelle. Meluesteet tulee esittää tiealueelle niin, että kevyenliikenteen väylät tulevat melunsuojauksen piiriin. Kyseiset väylät ovat valtion ylläpitämiä. Esitetty katuyhteys Pirkkolantieltä Pirkkolan liikuntapuiston jäähallille ei vaadi nykyisen ajoyhteyden muuttamista katualueeksi, koska ajoyhteys johtaa puistoalueella sijaitsevaan kiinteistöön. Keskuspuiston nykyisten ajoyhteyksien muuttaminen katualueiksi vaarantaa tulevaisuudessa alueen säilymisen virkistysalueena nykyisessä laajuudessaan. Asemakaavaluonnoksessa oleva yleinen pysäköintialue (LP) tulee muuttaa asemakaavassa joko VU- tai LPA-alueeksi. Pysäköintialue palvelee pääasiallisesti liikuntapuiston asiakkaita ja uurnahautausmaalla käyviä. Tarvittaessa tässä yhteydessä katualueeksi tulee osoittaa se alue, joka palvelee joukkoliikennettä nykyisen pysäköintialueen yhteydessä. Joukkoliikenteen palvelualue ja

13 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) alueen asiakaspysäköinti tulee erottaa jatkosuunnittelussa selkeästi erillisiksi alueiksi. Rakennusvirasto kiittää, että kaavaluonnoksessa on esitetty ohjeellinen alue lumenvastaanottopaikaksi Maunulapuiston laidalla. Paikka on täyttöaluetta, jonne on läjitetty maata viereisten väylien rakentamisen yhteydessä. Alue soveltuu logistisesti erittäin hyvin lumenvastaanottopaikaksi. Maunulan lumenvastaanottopaikka avataan tarvittaessa vain runsaslumisina talvina sitten, kun Maununnevan ja Oulunkylän vastaanottopaikat ovat täynnä. Ilmasto tulee nykyisen tietämyksen mukaan äärevöitymään, joten on oletettavaa, että myös erittäin runsaslumiset talvet lisääntyvät. Ilmaston äärevöitymiseen on varauduttava maankäytön suunnittelussa kaavoittamalla riittävästi lumenvastaanottopaikkoja. Asemakaavaluonnoksessa on varaus koira-aitaukselle, mitä rakennusvirasto pitää hyvänä asiana. Yleisten töiden lautakunnan hyväksymässä koirapalvelulinjauksessa vuodelta 2001 on todettu, että uusien koira-aitauksien tulee olla laajuudeltaan noin neliömetriä. Aitaus jaetaan erikseen pienille ja isoille koirille. Rakennusvirastolla ei ole edellä esitettyjen lisäksi muuta huomautettavaa asemakaavaluonnoksesta. Lisätiedot Arponen Petri, aluesuunnittelija, puhelin: petri.arponen(a)hel.fi Elmeri Ahti, suunnitteluinsinööri, puhelin: elmeri.ahti(a)hel.fi Tiina Saukkonen, suunnitteluvastaava, puhelin: tiina.saukkonen(a)hel.fi Tuuli Ylikotila, luontoasiantuntija, puhelin: tuuli.ylikotila(a)hel.fi Kaupunginmuseo Kulttuuriympäristöyksikkö HEL T Kaupunkisuunnitteluvirasto on pyytänyt Helsingin kaupunginmuseon lausuntoa Keskuspuiston keskiosan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sekä asemakaavaluonnoksesta. Kaupunginmuseo lausuu niistä kulttuuriympäristön vaalimisen näkökulmasta. Keskuspuiston keskiosa on pääosin asemakaavoittamaton ja asemakaavalla halutaan taata alueen säilyminen nykyisessä virkistyskäytössä. Päämääränä on turvata Keskuspuiston merkitys kaupunkirakenteessa, puiston liittyminen muihin virkistysalueisiin, ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien parantaminen. Uutta rakentamista

14 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) sallitaan lähinnä vain Pirkkolan liikuntapuistoon uimahallin ja jäähallin laajennuksille ja Pirkkolantielle poikittaiselle joukkoliikenneväylälle. Kaupunkisuunnitteluvirasto ja kaupunginmuseo ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Keskuspuiston keskiosassa arkeologista kulttuuriperintöä ja rakennettua kulttuuriympäristöä koskevissa asioissa kaavan valmisteluvaiheessa. Helsingin kaupunginmuseo on tutustunut suunnitelmiin ja toteaa, ettei sillä ole huomauttamista niihin. Lisätiedot Heikkinen Markku, tutkija, puhelin: markku.heikkinen(a)hel.fi Terveyskeskus HEL T Kaupunkisuunnitteluvirastossa valmistellaan asemakaavaa ja asemakaavan muutosta Keskuspuiston keskiosaan. Suunnittelualueeseen kuuluvat Maunulanpuisto ja Pirkkolan liikuntapuisto. Alue on pääosin asemakaavoittamaton ja asemakaavalla halutaan turvata aleen säilyminen nykyisessä virkistyskäytössä. Lisäksi asemakaavan tavoitteina on turvata Keskuspuiston merkitys kaupunkirakenteessa sekä puiston liittyminen muihin virkistysalueisiin, ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien parantaminen sekä luontokokemuksien ja rauhan tarjoaminen. Pirkkolan liikuntapuistoon on varattu alue uimahallin ja jäähallin laajennukselle. Kaavassa varataan Pirkkolantien varteen alue poikittaista joukkoliikenneväylää (Raide-Jokeri) varten. Käskynhaltijantien jatkeen aluevaraus Rajametsäntien länsipuolella poistetaan. Mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnoksesta pyydetään toimittamaan viimeistään Mielipiteenään terveyskeskus esittää seuraavaa: Terveyskeskus kannattaa suunnittelun tavoitteita ja periaatteita. Luonnossa liikkuminen on tärkeää kaikenikäisille ja -kuntoisille. Siksi terveyskeskus esittää, että kaavasuunnittelun yhteydessä alueen kävely- ja pyöräilyreitistöön kehitetään myös esteettömiä, helppokulkuisia reittejä. Suunnittelun avulla tulee varmistaa, että joukkoliikenteen pysäkeiltä ja pysäköintipaikoilta järjestetään esteettömät yhteydet Pirkkolan liikuntapuistoon ja kävelyreiteille.

15 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (15) Lisätiedot Sipiläinen Pirjo, arkkitehti, puhelin: pirjo.sipilainen(a)hel.fi

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (10) Liikuntalautakunta LJ/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (10) Liikuntalautakunta LJ/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (10) 122 Lausunto Keskuspuiston keskiosan (Pirkkolanliikuntapuisto ja Maunulanpuisto) asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotuksesta nro 12185 Päätös päätti antaa Keskuspuiston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (7) 110 Sörnäistenniemen korttelin 10587 tonttien 1-3 ja 10 asemakaavan muutosehdotus (nro 12189) (b-asia) HEL 2012-016154 T 10 03 03 Ksv 2181_6, Capellan puistotie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 6 Uimarannantie 8, asemakaavaehdotus (nro 12432) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-012866 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 0576_1, karttaruutu 682499

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 26/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 26/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 26/2013 1 (5) 2 Munkkiniemi, Dosentintie 10 ja 12 sekä puistoalueet, asemakaavan muutosehdotus (nro 12226) (a-asia) HEL 2011-009779 T 10 03 03 Ksv 0740_20, Dosentintie 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (5) 4 Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet (aasia) HEL 2013-012532 T 10 03 03 Ksv 0741_10, Pikkusuonkuja, karttaruutu G6 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 34/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 34/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 34/2013 1 (5) 2 Jätkäsaari, Jätkäsaarenlaituri 1, tonttien 20007/15 ja 20007/16 asemakaavan muutosehdotus (nro 12246) (a-asia) HEL 2012-014322 T 10 03 03 Ksv 0846_6, karttaruudut

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunginhallitus Itä-Pasilan Allianssin tonttia 17023/2 ja tontin itäpuolista katu- ja puistoaluetta koskevasta asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12077) HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/1 27.10.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2015 1 (8) 305 Kaupunkisuunnittelulautakunnan tarkistettu esitys Kuninkaantammenkallion alueen asemakaavan muutokseksi (nro 12313) Ksv 0585_6, Kuninkaantammenrinne, karttaruutu

Lisätiedot

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos

N12 Nummen kevyen liikenteen väylä, 103. kaupunginosa Nummen Oilaantien liikennealueen asemakaavan muutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 32 17.03.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 20.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 9 11.02.2016 Kaupunginhallitus 70 22.02.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 24.05.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ euroa. kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (6) 32 Laajasalossa sijaitsevan Deckerin huvilan asemakaavan (nro 12489) HEL 2013-016355 T 10 03 03 Hankenumero 5364_1 Päätös päätti hyväksyä 30.1.2018 päivätyn asemakaavan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12459 Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017 1 (11) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (6) 75 Hotelli Välimerenkatu 18, asemakaavan (nro 12496) HEL 2017-007739 T 10 03 03 Hankenumero 0846_12 Päätös päätti hyväksyä 13.2.2018 päivätyn asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI. Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro 12459) Vuorovaikutusraportin sisältö Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Kaavakartta nro 12459 1 (5) Hankenro 5344_2 HEL 2016-013448 11.4.2017, täydennetty 1.12.2017 VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Wäinö Aaltosen tie 7 asemakaavan muutos (nro

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (6) 196 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle, Tanssin talon tarkistettu asemakaavan muutosehdotus (nro 12492) HEL 2017-000285 T 10 03 03 Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2014 1 (5) 1 Siltamäki, Pohjantähdentien alue, kymmenen pientalotontin asemakaavan (nro 12236) (b-asia) HEL 2012-011024 T 10 03 03 Ksv 0742_39, Pohjantähdentie 45, 46a,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 28/2014 1 (6) 3 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Vilhonvuorenkadun jatkeen asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi (nro 12302) (a-asia) HEL 2013-012526 T 10 03 03 Ksv

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2014 1 (8) 361 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Viikin monitoimitalon ja Viikin kentän alueen asemakaavan muutokseksi (nro 12282) HEL 2013-006633 T 10 03 03 Ksv 0828_1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) n tarkistettu esitys kaupunginhallitukselle Neitsytsaarentie 2-8 asemakaavan muuttamiseksi (nro 12429) HEL 2015-007771 T 10 03 03 Ksv 0592_8, karttaruutu 678507-679507

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 (7) 149 Siltasaarenportin (Toinen linja 7 ja Siltasaarenkatu 13) asemakaavan muutosehdotus (nro 12543) ja sen asettaminen nähtäville HEL 2017-003471 T 10 03 03 Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) 34 Suutarilan Tapulikaupungin tonttien 40125/1-4, kortteleiden 40126 ja 40127 sekä katualueen asemakaavan muuttaminen (nro 12133; Hatuntekijänkuja 1-11) päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (8) 148 V Suutarilan Tapulikaupungin tonttien 40125/1-4, kortteleiden 40126 ja 40127 sekä katualueen asemakaavan muuttaminen (nro 12133; Hatuntekijänkuja 1-11 ) päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 29/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 29/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 29/2016 1 (5) 3 Etelä-Haagan korttelin 29002 tontin 7 (Kauppalantie 27 29) asemakaavaehdotus (nro 12422) ja sen asettaminen nähtäville (a-asia) HEL 2015-011519 T 10 03 03

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 27/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 27/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 27/2014 1 (5) 1 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Jätkäsaaren Terassitalokorttelin asemakaavan muutokseksi (nro 12272) (a-asia) Pöydälle 21.10.2014 HEL 2011-006089 T

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan

VS: Ksv HEL , VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Wallenberg Marjaana Lähettäjä: Vastaanottaja: Aihe: Kirjaamo Helsinki Nieminen Arja I VS: Ksv HEL 2011-003901, VL: Tapanila, Kertojantien kahden pientalotontin ja puistoalueen asemakaavaa muutetaan Lähettäjä:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (5) 177 Lausunnon antaminen kaupunkisuunnitteluvirastolle Käpylän Osmonkulman asemakaavan muutosehdotuksesta nro 12335 Päätös päätti, että lausunnon asiasta antoi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2017 1 (5) 5 Alppiharjun Harjuportin asemakaavaehdotus ja sen asettaminen nähtäville (nro 12460) (a-asia) HEL 2015-007839 T 10 03 03 Ksv 0858_3, karttaruutu 675497c Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 19/2016 1 (5) 3 Kivikon ja Jakomäen urheilualueen asemakaavan muuttaminen (nro 12369, Kivikon sisäampumaurheilukeskus ja agilityhalli) Pöydälle 26.10.2016 HEL 2015-004141

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2015 1 (6) 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Gadolininkadun eteläpuolen asemakaavan muutokseksi (nro 12336) (a-asia) HEL 2014-011286 T 10 03 03 Ksv 0945_2, Gadolininkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (6) 2 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Fallkullan kiilan alueen asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi (nro 12380) (a-asia) HEL 2015-002917 T 10 03 03 Ksv

Lisätiedot

asemakaavan hyväksymisen jälkeen Samalla lautakunta esitti kaupunginhallitukselle

asemakaavan hyväksymisen jälkeen Samalla lautakunta esitti kaupunginhallitukselle Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (7) 6 Vanamotie 13 asemakaavaehdotus (nro 12436) ja sen asettaminen nähtäville HEL 2016-006119 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero 4386_2, karttaruutu 676504 Päätös päätti

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 0741_24 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 0741_24 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1326-00/17 1 (5) Hankenro 0741_24 HEL 2017-006045 8.11.2017 KYLÄKUNNANTIE 67 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12408 Hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 27.9.2016 1 (4) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Tähtitorninkatu 16 18, asemakaavan muutos (nro 12408) Vuorovaikutusraportin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1313-00/17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.7.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laajasalossa osoitteessa Adelenpolku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 28/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 28/2013 1 (8) 2 Itä-Pakilan siirtolapuutarha-alueita ja ympäristöä koskeva asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotus (nro 12190) (a-asia) HEL 2011-005025 T 10 03 03 Ksv 0586_1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (8) 147 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Fallkullan kiilan alueen asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi (nro 12380) HEL 2015-002917 T 10 03 03 Ksv 4004_1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2014 1 (7) 123 Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet HEL 2013-012532 T 10 03 03 Ksv 0741_10, Pikkusuonkuja, karttaruutu G6 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (7) 208 Vartioharjun Linnavuorenpuiston asemakaavamuutoksen periaatteet HEL 2016-000206 T 10 03 03 Ksv 1482_4, karttaruutu 678504-06 Päätös päätti hyväksyä esityslistan

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI

VUOROVAIKUTUSRAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Kaavakartta nro 12408 Hankenro 1541_8 HEL 2015-010121 27.9.2016, täydennetty 18.5.2017 1 (5) VUOROVAIKUTUSRAPORTTI Tähtitorninkatu 16 18, asemakaavan muutos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (5) Päätöshistoria Kustannukset Yleisten töiden lautakunta 19.08.2014 295 Lausunto Yleisten töiden lautakunta antoi kaupunkisuunnitteluvirastolle seuraavan lausunnon:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (6) 102 Haagan korttelien 29101 ja 29102 sekä katu-, puisto-, liikenne- ja erityisalueiden asemakaavan muuttaminen (nro 11966; Haagan ammattikoulu) HEL 2011-001310

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2014 1 (7) 383 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Pohjoinen Hesperiankatu 15 asemakaavan muutokseksi (nro 12315) HEL 2012-009892 T 10 03 03 Ksv 0961_7, Pohjoinen Hesperiankatu

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (6) 294 V Haagan korttelien 29101 ja 29102 sekä katu-, puisto-, liikenne- ja erityisalueiden asemakaavan muuttaminen (nro 11966; Haagan ammattikoulu) HEL 2011-001310

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS. HML/397/ /2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT KAAVOITUS HML/397/10.02.03.00/2019 DIAARI Kaavan nro: 2565 1(5) ASEMAKAAVA 2565, MARSSITIE 40 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.03.2019 Vuorentaka (kaupunginosa 28) osoitteessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) n esitys kaupunginhallitukselle, Roihupellon kampuksen alueen (Tulppatie 3/Holkkitie 5) tarkistettu asemakaavaehdotus (nro 12364) HEL 2015-001091 T 10 03 03 Ksv 1021_6

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2014 1 (9) 138 Paloheinä, Pikkusuonkujan ympäristön suunnitteluperiaatteet HEL 2013-012532 T 10 03 03 Ksv 0741_10, Pikkusuonkuja, karttaruutu G6 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 200 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Herttoniemen sairaalan alueen tarkistetun asemakaava- ja asemakaavan muutosehdotuksen nro 12444

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1352-00/18 1 (5) Hankenro 1861_5 HEL 2017-013216 11.4.2018 KORKEASAAREN VASTAANOTTORAKENNUKSET JA MUSTIKKAMAAN LEIKKIPUISTO ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (8) 1 Kaupunkisuunnittelulautakunnan esitys Raide-Jokerin teknisten asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi (nro 12400) (a-asia) HEL 2015-002627 T 10 03 03 Ksv

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Asumista Piipuistoon

Asumista Piipuistoon Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 4.9.2014 Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asumista Piipuistoon Asemakaavamuutos nro 002232,

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2016 1 (7) 300 Etelä-Haagan korttelin 29002 tontin 7 (Kauppalantie 27 29) asemakaavaehdotus (nro 12422) ja sen asettaminen nähtäville HEL 2015-011519 T 10 03 03 Ksv:n hankenumero

Lisätiedot

Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet

Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Kaupunkisuunnittelu 1/5 Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 2.9.2011 Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän tiealueet Asemakaava

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1313-02/17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.9.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki 1 (3) Kaupunkisuunnitteluvirasto 17.12.2012 Kaupunginhallitus Venäjän Suomen suurlähetystön tontin asemakaavan muutosehdotuksesta annetut lausunnot (nro 12117) HEL 2011-007184 T 10 03

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (5) 50 Vallilanlaakson raitiotien asemakaava- ja asemakaavan muutosluonnos (sisältää liikennesuunnitelman luonnoksen) HEL 2017-009847 T 10 03 03 Hankenumero 5644_1

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1349-00/18 1 (5) Hankenro 0592_13 HEL 2017-010023 4.4.2018 VUOSAARI, MERIKORTTIKUJA 6, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Asemakaavoitus 22.8.

Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Asemakaavoitus 22.8. Helsingin kaupunki Lausunto 1 (5) Asemakaavoituspalvelun tarkistettu esitys kaupunginhallitukselle, Kalasataman keskus 2, asemakaavan muuttamiseksi (nro 12438) HEL 2016-006416 T 10 03 03 Hankenumero 2123_6

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN (RAKENNUSKAAVAN) MUUTOKSEN SELOSTUS KOIRIEN KOULUTUSHALLI VENTUKSENTIE

ASEMAKAAVAN (RAKENNUSKAAVAN) MUUTOKSEN SELOSTUS KOIRIEN KOULUTUSHALLI VENTUKSENTIE ASEMAKAAVAN (RAKENNUSKAAVAN) MUUTOKSEN SELOSTUS KOIRIEN KOULUTUSHALLI VENTUKSENTIE 2 ASEMAKAAVAN (RAKENNUSKAAVAN) MUUTOKSEN SELOSTUS KOIRIEN KOULUTUSHALLI, VENTUKSENTIE 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (7) 92 Ullanlinnan tontin 7/133/5 ja puistoalueen asemakaavan muuttaminen (nro 12117, Tehtaankatu 1d, Vuorimiehenkatu 8b) päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Pöydällepanoehdotus: Risto Rautava: Viikoksi pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Pöydällepanoehdotus: Risto Rautava: Viikoksi pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2013 1 (8) 352 Haagan Kivihaantie 1 ja 6 tonttien asemakaavan muutosehdotus (nro 12239) Pöydälle HEL 2012-008850 T 10 03 03 Ksv 0740_26, Kivihaantie 1 ja 6, karttaruutu

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Drno 20/2016) RUKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELEISSA 140, 141 JA 142, YLEISELLÄ PYSÄKÖINTIALUEELLA JA NIIHIN LIITTYVILLÄ KATU-, URHEILU-, JA VIRKISTYS-, VESI- SEKÄ RETKEILY- JA ULKOILUALUEILLA

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Asia: LEINELÄ 2 -ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO Kaupunginosat: 70 Koivukylä ja 71 Ilola

Asia: LEINELÄ 2 -ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO Kaupunginosat: 70 Koivukylä ja 71 Ilola VANTAAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu Asemakaavoitus/LTo 8.5.2007 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Viite: Ilmoitus kaavoituksen vireilletulosta Asia: LEINELÄ 2 -ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asuntorakentamista Ojapuistoon

Asuntorakentamista Ojapuistoon Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 4.9.2014 Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asuntorakentamista Ojapuistoon Asemakaavamuutos nro

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1252-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL 2016 004230 19.5.2016 SÄÄTALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 14-3 / HAKALAHDENKATU 56 JA JUNGSBORGINKATU 13 Ilmakuva lännestä. Asemakaavamuutosalueen likimääräinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (8) 65 Lauttasaaren luoteisosan neljä tonttia (Luoteisväylä 14, Katajaharjuntie 2-4 ja Puistokaari 11) asemakaavan (nro 12511) HEL 2016-012672 T 10 03 03 Hankenumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2016 1 (5) 858 Kantakaupungin eräiden alueiden rakennuskiellon pidentäminen (nro 12416) HEL 2016-009044 T 10 03 05 Päätös päätti pidentää kantakaupungin 1. - 8. sekä 13.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 397 Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkadun liikennesuunnitelma HEL 2015-001788 T 08 00 00 Hankenro 0848_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 (8) 150 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle, Maaherrantie 34 42:n ja viereisen puiston tarkistettu asemakaavan muutosehdotus (nro 12527) HEL

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAANOJAN ALUE Pvm. 29.8.2014 Kaupunginosa 8. Kankaro Asemakaava koskee tilan 286-402-36-2 osaa Asemakaavan muutos

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

13. kaupunginosa Hernemäki, Talvisalon urheilualueen asemakaava

13. kaupunginosa Hernemäki, Talvisalon urheilualueen asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 13. kaupunginosa Hernemäki, Talvisalon urheilualueen asemakaava 28.9.2017 Jokaisesta vireillä olevasta asemakaavasta laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1340-00/18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL 2017-013231 24.1.2018 HAAGA, NÄYTTELIJÄNTIE 15 17, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. kaupunginosa kortteli 422 ja virkistysalueet, Hiihtomajantie Rovaniemen kaupunki Tekniset palvelut/kaavoitus Päivitetty 16.1.2018 1 Osallistumis-

Lisätiedot