1. Palkkahinnoittelu. 2. Tehtäväkohtainen palkka TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINTI/KVTES

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Palkkahinnoittelu. 2. Tehtäväkohtainen palkka TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINTI/KVTES"

Transkriptio

1 TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINTI/KVTES 1. Palkkahinnoittelu KVTES:n mukaan palkkausmääräysten soveltaminen perustuu palkkahinnoitteluun, joka koostuu palkkahinnoitteluliitteistä ja näiden sisällä olevista palkkahinnoittelukohdista, joihin eri tehtävät sijoitetaan. Palkkahinnoittelukohdat on ryhmitelty liitteittäin ja tyypeittäin tehtävät on sijoitettu samaan palkkahinnoittelukohtaan. Työnantaja määrittelee tehtävän vaativuuteen perustuvan tehtäväkohtaisen palkan, jonka vähimmäisraja on palkka-hinnoittelukohdan mukainen peruspalkka. Mikäli palkkahinnoittelukohtaa ei löydy, tehtävä on palkkahinnoittelun ulkopuolinen. Tavoitteena on tasapuolinen palkka yhtä vaativissa tehtävissä. 2. Tehtäväkohtainen palkka Tehtäväkohtainen palkka määritellään tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella. Samaan palkkahinnoittelukohtaan kuuluvien tehtävien vaativuuden voi olla merkittäviäkin eroja ja siitä syystä tehtäväkohtaisessa palkassa voi olla suuruuseroja. Tehtäväkuvaus (lomake liitteenä) tarvitaan tehtävien vaativuuden arviointiin (TVA). Se on tehtäväkohtaisen palkan määrittämisen perusta. Tehtäväkuvauksen avulla voidaan selvittää arviointijärjestelmän sisältämät vaativuustekijät. Tehtäväkuvausten ajan tasalla pitäminen on esimiehen vastuulla. Mikäli tehtävässä tulee muutoksia, pitää tehtäväkuvausta tarkistaa. Tehtäväkuvauksen vahvistaa työnantaja.

2 3. Vaativuustekijät 3.1. Tehtävän edellyttämä osaaminen Osaaminen kuvaa tehtävän edellyttämien koulutuksella ja työkokemuksella hankittujen ja tehtävän kannalta keskeisten tietojen ja taitojen syvyyttä, laajuutta ja monipuolisuutta sekä tehtävän edellyttämän harkinnan syvyyttä. Tietojen osalta arvioidaan tehtävän edellyttämää koulutusta ja ammatinhallinnan edellyttämää uuden tiedon hankkimista. Taitojen osalta puolestaan arvioidaan tehtävän edellyttämää työkokemuksella saavutettua osaamisen syvyyttä ja monipuolisuutta. Erityisosaaminen ja kokonaisuuksien hahmottaminen ovat myös keskeistä arvioinnissa. Taitojen vaativuuteen vaikuttaa myös se, missä määrin tehtävä edellyttää useiden eri tehtäväalueiden yhtäaikaista hallintaa. Harkinnan osalta arvioidaan tehtävän edellyttämän itsenäisen harkinnan tasoa, johon vaikuttaa ohjeiden määrä ja laatu Vaikutukset ja vastuu Tehtävän vaikutukset ja vastuu kuvaavat sitä merkitystä, joka tehtävällä on toimintojen piiriin kuuluvien (esim. asiakkaiden) ja työyhteisön olosuhteisiin. Vaikutuksia arvioidaan sekä kohteiden laajuuden (erilaisuus, määrä) että vaikutusten pysyvyyden (pitkäkestoisuus, muutettavuus) kannalta Yhteistyötaidot Yhteistyötaidot kuvaavat asiakassuhteissa ja työyhteisössä tarvittavia vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja. Vuorovaikutus on viestintää ja tietojen vaihtamista. Sen vaativuutta voidaan kuvata esimerkiksi opastamis-, neuvottelu- tai motivointitilanteissa. Ihmissuhdetaidot tulevat esiin vuorovaikutustilanteissa, joissa vaaditaan paneutua toisen ihmisen asioihin/asettua toisen asemaan/ymmärtää toista ihmistä.

3 3.4. Työolosuhteet Työolosuhteilla tarkoitetaan tehtävään kiinteästi liittyviä tavanomaisesta poikkeavia henkisiä ja fyysisiä työolosuhdetekijöitä, joita ei voida työsuojelutoimenpitein poistaa, ja jotka voivat vaikuttaa tehtävän vaativuuteen. 4. Arviointijärjestelmä ja arviointi Tehtävän vaativuudella tarkoitetaan tehtävän edellyttämiä vaatimuksia eli kuinka vaativuustekijät (osaaminen, tehtävän vaikutukset ja vastuu, yhteistyötaidot, työolosuhteet) tehtävässä ilmenevät. Tehtävien vaativuuden arvioinnin kohteena ovat samaan palkkahinnoittelukohtaan kuuluvat tehtävät ja näiden tehtävien keskinäinen vertailu. Tässä tarkastelussa ei huomioida henkilökohtaisia ominaisuuksia. Arvioinnin perustana ovat tehtävänkuvaukset. Tehtävien sisällöt selvitetään tasapuolisesti ja kattavasti samalla tarkkuudella, jotta tehtävien kuvaus ja arviointi voidaan tehdä yhdenmukaisin perustein. Arvioinnin (lomakkeet liitteenä) perusteella tehtävän vaativuus kiinnitetään arviointijärjestelmän mukaiseen vaatimustasoon. Järjestelmä reagoi tehtävien vaativuuden muutoksiin. 5. Vaativuusryhmittely palkkahinnoittelukohdittain 5.1. Palkkahinnoitteluliite 1: eräissä hallinnon asiantuntijatehtävissä, toimistoalan tehtävissä ja ICT-alan tehtävissä sekä sisäisessä palvelutoiminnassa toimiva henkilöstö Eräät hallinnon asiantuntijatehtävät (01ASI040)

4 Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvat tehtävät ovat tyypiltään suunnittelu- tai muita asiantuntijatehtäviä. Tehtävät edellyttävät soveltuvaa korkeakoulututkintoa, joka on palkkahinnoittelun soveltamiseen liittyvä palkkausperuste. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy vaativuuden arvioinnin kautta alkaen seuraavasti: Tva 1 (4) Tva 2 (5) Tva 3 (6) Tva 4 (7) Tva 5 (8) Tva 6 (9) Tva 7 (10) Tva 8 (11) Tva 9 (12) 2 850,00 euroa 2 975,00 euroa 3 100,00 euroa 3 225,00 euroa 3 350,00 euroa 3 475,00 euroa 3 600,00 euroa 3 725,00 euroa 3 850,00 euroa Toimistoalan vaativat ammattitehtävät ja ammattitehtävät (01TOI060) Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvien päätehtävänä on esimerkiksi taloushallinnon, palkanlaskennan, asiakaspalvelun, hallintopalvelun, markkinoinnin ja muut toimistoalan tehtävät. Palkkahinnoittelukohdassa on tyypillistä, että tehtävien vastuullisuus ja itsenäisyys voivat vaihdella merkittävästi. Tehtävät edellyttävät soveltuvaa alempaa korkeakoulututkintoa, ammatillista perustutkintoa tai vastaavia aikaisempia tutkintoja. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy vaativuuden arvioinnin kautta alkaen seuraavasti: Tva 1 (4) Tva 2 (4,5) Tva 3 (5) Tva 4 (5,5) Tva 5 (6) Tva 6 (6,5) Tva 7 (7) Tva 8 (7,5) Tva 9 (8) Tva 10 (8,5) Tva 11 (9) Tva 12 (9,5) Tva 13 (10) Tva 14 (10,5) 2 050,00 euroa 2 109,38 euroa 2 168,75 euroa 2 228,13 euroa 2 287,50 euroa 2 346,88 euroa 2 406,25 euroa 2 465,63 euroa 2 525,00 euroa 2 584,38 euroa 2 643,75 euroa 2 703,13 euroa 2 762,50 euroa 2 821,88 euroa

5 Tva 15 (11) Tva 16 (11,5) Tva 17 (12) 2 881,25 euroa 2 940,63 euroa 3 000,00 euroa Ict-alan asiantuntijatehtävät (01ICT040) Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvat ICT-alan suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät, joihin liittyy vaativien ja laajojen tietojärjestelmien suunnitteleminen ja toteuttaminen. Tehtävät edellyttävät soveltuvaa korkeakoulututkintoa, joka on palkkahinnoittelun soveltamiseen liittyvä palkkausperuste. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy vaativuuden arvioinnin kautta alkaen hinnoitteluvälille 2 700, ,00 euroa. Ict-alan ammattitehtävät (01ICT060) Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvat ICT-alan suunnittelu- ja muut asiantuntijatehtävät sekä käytön ja sovellusten tukitehtävät sekä laitteiden tekninen käyttö, käytön suunnittelu ja tekniset tukitehtävät. Tehtäviin voi sisältyä tiimivastaavan tehtäviä. Tehtävät edellyttävät yleensä soveltuvaa alempaa korkeakoulututkintoa, vastaavaa aikaisempaa opistoasteista tutkintoa tai ammatillista perustutkintoa. Tehtäväkohtainen palkka määräytyy vaativuuden arvioinnin kautta alkaen hinnoitteluvälille 2 220, ,00 euroa. Sisäisen palvelutoiminnan tehtävät (01PER070) Tähän hinnoittelukohtaan kuuluvat vahtimestaritehtävät. Tehtäväkohtainen palkka alkaen hinnoitteluvälille 1 900, ,00 euroa Palkkahinnoitteluliite 2: Kulttuuri- ja vapaa-aika palvelujen henkilöstö Kirjastopalvelujen vaativat ammattitehtävät (02KIR050) Tähän palkkahinnoittelukohtaan kuuluvien tehtävinä ovat kirjastoammatilliset tehtävät, joissa vastataan asiakaspalvelun tai muun palvelukokonaisuuden tai sen

6 osan toiminnasta. Keskeisiä tehtäviä ovat asiakaspalvelu ja aineiston järjestely. Tehtäviin voi kuulua työnjohtotehtäviä. Tehtäväkohtainen palkka alkaen hinnoitteluvälille 2 100, ,00

7 TEHTÄVÄNKUVAUS LIITE Taustatiedot Tehtävänimike Palkkahinnoittelukohta Työpaikka/työympäristön kuvaus Yleiskuvaus tehtävästä Keskeiset tehtävät Tehtävän tarkoitus (Miksi tehtävä on olemassa, miksi sitä tehdään ja keitä varten)

8 TEHTÄVÄNKUVAUS LIITE Vaativuustekijät 1. Osaaminen Tieto/Koulutus: Ammatillinen peruskoulutus Jatko- ja täydennyskoulutus Miten uutta tietoa hankitaan tehtävää varten. Taidot: Tehtävässä vaadittava työkokemus/perehdyttäminen. Mitä perusosaamista tehtävä vaatii Mitä erityisosaamista tehtävä vaatii Mitä työkokonaisuuksia tehtävään liittyy Harkinta: Mitä ohjeita noudatetaan Noudatettavien ohjeiden tarkkuus ja yksityiskohtaisuus Mistä asioista tehtävässä tehdään valmistelua/ päätöksiä/ratkaisuja yksin Mistä asioista tehtävässä tehdään valmistelua/päätöksiä/ratkaisuja ryhmän jäsenenä.

9 TEHTÄVÄNKUVAUS LIITE 2. Vaikutukset ja vastuu Mihin asiakasryhmiin, osaamisalueisiin, tulosalueisiin ja sidosryhmiin työn vaikutukset kohdistuvat (laajuus, erilaisuus, toistuvuus, määrä) Miten pysyviä työn vaikutukset ovat (pitkäkestoisuus, muutettavuus), Tehtävän asema työyhteisössä (vastuu/esimiesasema) 3. Yhteistyötaidot Vuorovaikutus: Työn sisältämä opastaminen, tiedottaminen, kouluttaminen, motivointi, kannustaminen, ristiriitojen hallinta ja ratkaisu, kokonaisuuksien ja tilanteiden hallinta Tehtävän edellyttämä vuorovaikutus suhteessa asiakkaisiin, työtovereihin, työyhteisöön, ulkopuolisiin sidosryhmiin, kansainvälisiin sidosryhmiin.

10 TEHTÄVÄNKUVAUS LIITE Ihmissuhdetaidot: Työn sisältämä asiakaskuormitus, työn vaatimat empatia-/dialogitaidot. 4. Työolosuhteet Tehtävän edellyttämä erityinen joustavuus, epäsäännölliset työajat, liikkuminen paikasta toiseen. Työkuormitukseen liittyvät vaihtelut.

11 01ASI040 Vaativuustekijät/01ASI040 Vaatimusryhmä I Vaatimusryhmä II Vaatimusryhmä III 1. Tehtävän edellyttämä osaaminen (tiedot, taidot) Tehtävän edellyttämä koulutus Soveltuva korkeakoulututkinto Soveltuva korkeakoulututkinto ja erikoisammattitutkinto tai vastaava Ylempi korkeakoulututkinto Tehtävän edellyttämä täydennyskoulutus ja uuden tiedon hankinta vähäistä säännöllistä (vuosittain) jatkuvaa Tehtävän edellyttämä erityisosaaminen Erityisosaamista vaativa tehtävä. Syvää erityisosaamista vaativa tehtävä tai useita erityisosaamisia vaativia tehtäviä. Useita syvää erityisosaamista vaativia tehtäväalueita. Vaadittava työkokemus Tehtävä edellyttää aikaisempaa työkokemusta soveltuvalta alalta. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua erityisosaamisen hallintaa. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua osaamisen syvyyttä ja kokemusta monipuolisten kokonaisuuksien hallinnasta. Työssä tarvittava harkinta ja ongelmanratkaisu Tehtävä edellyttää itsenäistä harkinta- ja ongelmanratkaisutaitoa. Tehtävä edellyttää ratkaisuja muuttuvissa tilanteissa ja uusien ratkaisuvaihtoehtojen löytämistä. Tehtävä edellyttää useista eri lähteistä saatavan tiedon seurantaa, käytettävyyden arviointia ja yhteen sovittamista.

12 01ASI Tehtävän vaikutukset ja vastuu Laajuus Työn vaikutukset ulottuvat lähintä työyhteisöä laajemmalle ja/tai useisiin asiakkaisiin. Työn vaikutukset ulottuvat useisiin tulosalueisiin ja sidosryhmiin ja/tai laajaan asiakaskuntaan. Työn vaikutukset ulottuvat koko kuntayhtymään ja/tai laajasti sidosryhmiin ja asiakaskuntaan kotimaassa ja ulkoimailla. Pysyvyys Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja muutettavissa. Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja vaikeasti muutettavia tai pitkiä, mutta muutettavissa olevia. Työn vaikutukset ovat pitkiä ja vaikeasti muutettavissa. Vastuu Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta. Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta ja merkittävä vaikutus muiden työn sujumiseen. esimiehen varahenkilö 3. Yhteistyötaidot Yhteistyö muiden osaamis-/tulosalueiden toimijoiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta ulkoisten yhteistyökumppaneiden/asiakkaiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin

13 01ASI040 Työn sisältämä opastaminen, tiedottaminen, kouluttaminen, motivointi, kannustaminen Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Ihmissuhdetaidot Tehtävä edellyttää tavanomaisia työyhteisötaitoja. Tehtävä edellyttää neuvottelutaitoja. Tehtävä edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä ja ongelmatilanteiden selvittämistä. 4. Työolosuhteet Työpaikka Kiinteä toimipaikka Liikkuva työ/viikoittain Liikkuva työ/päivittäin Työaika Työskentely virka-aikana Työaikojen satunnainen epäsäännöllisyys Työaikojen jatkuva epäsäännöllisyys/viikottain Työrytmiin liittyvät vaihtelut Työkuorma jakautuu tasaisesti Työssä on ennustettavia kuormituspiikkejä Työssä on usein ennustamattomia kuormituspiikkejä.

14 01TOI060 Vaativuustekijät/01TOI060 Vaatimusryhmä I Vaatimusryhmä II Vaatimusryhmä III 1. Tehtävän edellyttämä osaaminen (tiedot, taidot) Tehtävän edellyttämä koulutus Ammatillinen peruskoulutus/vanha koulu-/opistoaste Erityisosaamiseen liittyvä ammatillinen peruskoulutus/lisäkoulutus. Ammatillinen peruskoulutus/opistoaste sekä ammattialan erikoistumisopinnot, erikoisammattitutkinto Tehtävän edellyttämä täydennyskoulutus ja uuden tiedon hankinta vähäistä säännöllistä (vuosittain) jatkuvaa Tehtävän edellyttämä erityisosaaminen Tehtävä ei vaadi erityisosaamista Erityisosaamista vaativa tehtävä. Useita erityisosaamia vaativia tehtäväalueita. Vaadittava työkokemus Tehtävä ei edellytä aikaisempaa työkokemusta Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua ammatinhallintaa. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua osaamisen syvyyttä ja laajaa ja monipuolista kokonaisuuksien hahmottamista Työssä tarvittava harkinta ja ongelmanratkaisu Työtehtävä perustuu annettuihin selkeisiin ohjeisiin. Tilanteet toistuvat päivittäin samankaltaisina. Työssä tehdään ratkaisuja muutuvissa tilanteissa. Ratkaisuvaihtoehtoja on useita. Ongelmien ratkaisu edellyttää ohjeiden soveltamista käytäntöön. Ratkaisut edellyttävät useista eri lähteistä saatavan tiedon seurantaa, käytettävyyden arviointia ja yhteen sovittamista. Aikaisempia ratkaisuja voidaan jossain määrin käyttää apuna.

15 01TOI Tehtävän vaikutukset ja vastuu Laajuus Työn vaikutukset ulottuvat omaan työhön ja lähimpään työyhteisöön. Työn vaikutukset ulottuvat lähintä työyhteisöä laajemmalle ja/tai useisiin asiakkaisiin. Työn vaikutukset ulottuvat useisiin tulosalueisiin ja sidosryhmiin ja/tai laajaan asiakaskuntaan. Pysyvyys Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja muutettavissa. Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja vaikeasti muutettavia tai pitkiä, mutta muutettavissa olevia. Työn vaikutukset ovat pitkiä ja vaikeasti muutettavissa. Vastuu Vastuu oman työn hallinnasta. Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta/merkittävä vaikutus muiden työn sujumiseen. Esimiehen varahenkilö 3. Yhteistyötaidot Yhteistyö muiden osaamis-/tulosalueiden toimijoiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta ulkoisten yhteistyökumppaneiden/asiakkaiden kanssa Satunnaisesti Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa Satunnaisesti Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Työn sisältämä opastaminen, tiedottaminen, kouluttaminen, motivointi, kannustaminen Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin

16 01TOI060 Ihmissuhdetaidot Tehtävä edellyttää tavanomaisia työyhteisötaitoja. Työ edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä/neuvottelutaitoja. Työ edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä ja ongelmatilanteiden selvittämistä. 4. Työolosuhteet Työpaikka Kiinteä toimipaikka Liikkuva työ/viikoittain Liikkuva työ/päivittäin Työaika Työskentely virka-aikana Työaikojen satunnainen epäsäännöllisyys Työaikojen jatkuva epäsäännöllisyys/viikottain Työrytmiin liittyvät vaihtelut Työkuorma jakautuu tasaisesti Työssä on säännöllisesti kuormituspiikkejä Työssä on säännöllisesti ennustamattomia kuormituspiikkejä.

17 01ICT040 Vaativuustekijät/01ICT40, asiantuntijatehtävät Vaatimusryhmä I Vaatimusryhmä II Vaatimusryhmä III 1. Tehtävän edellyttämä osaaminen (tiedot, taidot) Tehtävän edellyttämä koulutus Ammatillinen peruskoulutus/vanha koulu-/opistoaste Erityisosaamiseen liittyvä ammatillinen peruskoulutus/lisäkoulutus. Ammatillinen peruskoulutus/opistoaste sekä ammattialan erikoistumisopinnot, erikoisammattitutkinto Tehtävän edellyttämä täydennyskoulutus ja uuden tiedon hankinta vähäistä säännöllistä (vuosittain) jatkuvaa Tehtävän edellyttämä erityisosaaminen Erityisosaamista vaativa tehtävä. Syvää erityisosaamista vaativa tehtävä tai useita erityisosaamisia vaativia tehtäviä. Useita syvää erityisosaamista vaativia tehtäväalueita. Vaadittava työkokemus Tehtävä edellyttää aikaisempaa työkokemusta soveltuvalta alalta. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua erityisosaamisen hallintaa. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua osaamisen syvyyttä ja kokemusta monipuolisten kokonaisuuksien hallinnasta. Työssä tarvittava harkinta ja ongelmanratkaisu Tehtävä edellyttää itsenäistä harkinta- ja ongelmanratkaisutaitoa. Tehtävä edellyttää ratkaisuja muuttuvissa tilanteissa ja uusien ratkaisuvaihtoehtojen löytämistä. Tehtävä edellyttää useista eri lähteistä saatavan tiedon seurantaa, käytettävyyden arviointia ja yhteen sovittamista.

18 01ICT Tehtävän vaikutukset ja vastuu Laajuus Työn vaikutukset ulottuvat lähintä työyhteisöä laajemmalle ja/tai useisiin asiakkaisiin. Työn vaikutukset ulottuvat useisiin tulosalueisiin ja sidosryhmiin ja/tai laajaan asiakaskuntaan. Työn vaikutukset ulottuvat koko kuntayhtymään ja/tai laajasti sidosryhmiin ja asiakaskuntaan kotimaassa ja ulkoimailla. Pysyvyys Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja muutettavissa. Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja vaikeasti muutettavia tai pitkiä, mutta muutettavissa olevia. Työn vaikutukset ovat pitkiä ja vaikeasti muutettavissa. Vastuu Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta. Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta ja merkittävä vaikutus muiden työn sujumiseen. Esimiehen varahenkilö 3. Yhteistyötaidot Yhteistyö muiden osaamis-/tulosalueiden toimijoiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta ulkoisten yhteistyökumppaneiden/asiakkaiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Työn sisältämä opastaminen, tiedottaminen, kouluttaminen, motivointi, kannustaminen Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin

19 01ICT040 Ihmissuhdetaidot Tehtävä edellyttää tavanomaisia työyhteisötaitoja. Tehtävä edellyttää neuvottelutaitoja. Tehtävä edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä ja ongelmatilanteiden selvittämistä. 4. Työolosuhteet Työpaikka Kiinteä toimipaikka Liikkuva työ/viikoittain Liikkuva työ/päivittäin Työaika Työskentely virka-aikana Työaikojen satunnainen epäsäännöllisyys Työaikojen jatkuva epäsäännöllisyys/viikottain Työrytmiin liittyvät vaihtelut Työkuorma jakautuu tasaisesti Työssä on ennustettavia kuormituspiikkejä Työssä on usein ennustamattomia kuormituspiikkejä.

20 01ICT060 Vaativuustekijät/01ICT060, ammattitehtävät Vaatimusryhmä I Vaatimusryhmä II Vaatimusryhmä III 1. Tehtävän edellyttämä osaaminen (tiedot, taidot) Tehtävän edellyttämä koulutus Ammatillinen peruskoulutus/vanha koulu-/opistoaste Erityisosaamiseen liittyvä ammatillinen peruskoulutus/lisäkoulutus. Ammatillinen peruskoulutus/opistoaste sekä ammattialan erikoistumisopinnot, erikoisammattitutkinto Tehtävän edellyttämä täydennyskoulutus ja uuden tiedon hankinta vähäistä säännöllistä (vuosittain) jatkuvaa Tehtävän edellyttämä erityisosaaminen Tehtävä ei vaadi erityisosaamista Erityisosaamista vaativa tehtävä. Useita erityisosaamia vaativia tehtäväalueita. Vaadittava työkokemus Tehtävä ei edellytä aikaisempaa työkokemusta Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua ammatinhallintaa. Tehtävä edellyttää työkokemuksella saavutettua osaamisen syvyyttä ja laajaa ja monipuolista kokonaisuuksien hahmottamista Työssä tarvittava harkinta ja ongelmanratkaisu Työtehtävä perustuu annettuihin selkeisiin ohjeisiin. Tilanteet toistuvat päivittäin samankaltaisina. Työssä tehdään ratkaisuja muutuvissa tilanteissa. Ratkaisuvaihtoehtoja on useita. Ongelmien ratkaisu edellyttää ohjeiden soveltamista käytäntöön. Ratkaisut edellyttävät useista eri lähteistä saatavan tiedon seurantaa, käytettävyyden arviointia ja yhteen sovittamista. Aikaisempia ratkaisuja voidaan jossain määrin käyttää apuna.

21 01ICT Tehtävän vaikutukset ja vastuu Laajuus Työn vaikutukset ulottuvat omaan työhön ja lähimpään työyhteisöön. Työn vaikutukset ulottuvat lähintä työyhteisöä laajemmalle ja/tai useisiin asiakkaisiin. Työn vaikutukset ulottuvat useisiin tulosalueisiin ja sidosryhmiin ja/tai laajaan asiakaskuntaan. Pysyvyys Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja muutettavissa. Työn vaikutukset ovat lyhyitä ja vaikeasti muutettavia tai pitkiä, mutta muutettavissa olevia. Työn vaikutukset ovat pitkiä ja vaikeasti muutettavissa. Vastuu Vastuu oman työn hallinnasta. Vastuu vaativasta tehtäväkokonaisuudesta/merkittävä vaikutus muiden työn sujumiseen. Esimiehen varahenkilö 3. Yhteistyötaidot Yhteistyö muiden osaamis-/tulosalueiden toimijoiden kanssa Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta ulkoisten yhteistyökumppaneiden/asiakkaiden kanssa Satunnaisesti Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Toiminta kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa Satunnaisesti Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin Työn sisältämä opastaminen, tiedottaminen, kouluttaminen, motivointi, kannustaminen Satunnaista Säännöllistä/viikottain Jatkuvaa/päivittäin

22 01ICT060 Ihmissuhdetaidot Tehtävä edellyttää tavanomaisia työyhteisötaitoja. Työ edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä/neuvottelutaitoja. Työ edellyttää toisen ihmisen aseman ja tilanteen ymmärtämistä ja ongelmatilanteiden selvittämistä. 4. Työolosuhteet Työpaikka Kiinteä toimipaikka Liikkuva työ/viikoittain Liikkuva työ/päivittäin Työaika Työskentely virka-aikana Työaikojen satunnainen epäsäännöllisyys Työaikojen jatkuva epäsäännöllisyys/viikottain Työrytmiin liittyvät vaihtelut Työkuorma jakautuu tasaisesti Työssä on säännöllisesti kuormituspiikkejä Työssä on säännöllisesti ennustamattomia kuormituspiikkejä.

Hoiva- ja hoito Perusterveydenhuolto TEHTÄVÄNKUVAUS ja TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN ARVIOINTI

Hoiva- ja hoito Perusterveydenhuolto TEHTÄVÄNKUVAUS ja TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN ARVIOINTI 1 Hoiva- ja hoito Perusterveydenhuolto TEHTÄVÄNKUVAUS ja TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN ARVIOINTI 1. TEHTÄVÄN PERUSTIEDOT Tehtävän nimike: Koulutus ja KVTES:n hinnoitteluryhmä: Työyksikkö (esim. kotihoito): Työpaikka

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 7 Lomituspalveluhenkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 7 rakenne ja sisältö on uudistettu.

Palkkahinnoitteluliitteen 7 Lomituspalveluhenkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 7 rakenne ja sisältö on uudistettu. KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 5 1 (6) Palkkahinnoitteluliitteen 7 Lomituspalveluhenkilöstö soveltaminen Palkkahinnoitteluliitteen 7 rakenteesta ja sisällöstä Palkkahinnoitteluliitteen 7 rakenne ja sisältö

Lisätiedot

Työn vaativuuden arviointiprosessi

Työn vaativuuden arviointiprosessi Työn vaativuuden arviointiprosessi Tiedotus- ja opastustilaisuus Seija Kuningas 1 Käsitteet Työn vaativuus = työn tekijälleen asettamat vaatimukset millaisia valmiuksia työntekijällä tulee olla, jotta

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 1 rakenne ja sisältö on uudistettu. 30.6.2015 asti voimassa olevan KVTES 2014 2016 liitteen 1 rakenne on:

Palkkahinnoitteluliitteen 1 rakenne ja sisältö on uudistettu. 30.6.2015 asti voimassa olevan KVTES 2014 2016 liitteen 1 rakenne on: KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 3 1 (14) Palkkahinnoitteluliitteen 1 Eräissä hallinnon asiantuntijatehtävissä, toimistoalan tehtävissä ja ICT-alan tehtävissä sekä sisäisessä palvelutoiminnassa toimiva henkilöstö

Lisätiedot

Työntekijän nimi. Koulutus. Hinnoittelutunnus. KVTES:n mukainen vähimmäispalkka. Nimikkeen mukainen tehtäväkohtainen palkka

Työntekijän nimi. Koulutus. Hinnoittelutunnus. KVTES:n mukainen vähimmäispalkka. Nimikkeen mukainen tehtäväkohtainen palkka Saarijärven kaupunki Sivu 1 0.1.1900 TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN ARVIOINTILOMAKE/ TYÖNKUVAUSLOMAKE Huom: Tehtävän vaativuuden arviointi suoritetaan hinnoittelukohtien sisällä Tehtävänimike (virka- tai toimi,

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö LIITE 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö 1 Soveltamisala Tätä liitettä sovelletaan kirjasto-, museo-, kulttuuri-, liikunta-, nuoriso-, vapaa-ajan palvelujen tehtävissä toimiviin työntekijöihin/

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus

SUONENJOEN KAUPUNKI. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus SUONENJOEN KAUPUNKI Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus Henkilöstöjaosto 19.12.2018 85 Yhteistoimintaryhmä 12.12.2018 Palkkausjärjestelmä Tehtävän vaativuuden arviointi

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS)

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS) KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN OVTES PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1.8.2014 ALKAEN (LUONNOS) 1 (4) 1. OVTES -palkkausjärjestelmä Palkkausjärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu palkkauksen eri perusteista

Lisätiedot

Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus

Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus Tehtävän vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmä ja sen kuvaus 1 Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) perustuu KVTES:n palkkausluvun 9. Tehtävän vaativuuden arvioinnilla

Lisätiedot

Tehtävän vaativuuden arviointi

Tehtävän vaativuuden arviointi Tehtäväkuvaukset ja tehtävien vaativuuden arviointi (TVA) Pälkäneen kunnassa kunnalliseen yleiseen virka- ja työehtosopimukseen (KVTES) kuuluvilla tehtäväalueilla KVTESin mukaan tehtäväkohtainen palkka

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 2 rakenne ja sisältö on uudistettu.

Palkkahinnoitteluliitteen 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 2 rakenne ja sisältö on uudistettu. KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 4 1 (23) Palkkahinnoitteluliitteen 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen henkilöstö soveltaminen Palkkahinnoitteluliitteen 2 rakenteesta ja sisällöstä Palkkahinnoitteluliitteen

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 8 Muiden alojen palveluhenkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 8 rakenne ja sisältö on uudistettu.

Palkkahinnoitteluliitteen 8 Muiden alojen palveluhenkilöstö soveltaminen. Palkkahinnoitteluliitteen 8 rakenne ja sisältö on uudistettu. KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 6 1 (7) Palkkahinnoitteluliitteen 8 Muiden alojen palveluhenkilöstö soveltaminen Palkkahinnoitteluliitteen 8 rakenteesta ja sisällöstä Palkkahinnoitteluliitteen 8 rakenne ja

Lisätiedot

ERÄISSÄ HALLINNON ASIANTUNTIJATEHTÄVISSÄ, TOIMISTO- ALAN TEHTÄVISSÄ JA ICT-ALAN TEHTÄVISSÄ SEKÄ SISÄISES- SÄ PALVELUTOIMINNASSA TOIMIVA HENKILÖSTÖ

ERÄISSÄ HALLINNON ASIANTUNTIJATEHTÄVISSÄ, TOIMISTO- ALAN TEHTÄVISSÄ JA ICT-ALAN TEHTÄVISSÄ SEKÄ SISÄISES- SÄ PALVELUTOIMINNASSA TOIMIVA HENKILÖSTÖ KT Yleiskirjeen 9/2014 liite 2 1 (15) LIITE 1 HALLINTOTEHTÄVIEN JA SISÄISEN PALVELUTOIMINNAN HENKILÖSTÖ LIITE 1 ERÄISSÄ HALLINNON ASIANTUNTIJATEHTÄVISSÄ, TOIMISTO- ALAN TEHTÄVISSÄ JA ICT-ALAN TEHTÄVISSÄ

Lisätiedot

Kunnanjohtaja Jukka Syvävirta p : 1 Tehtäväkuvaus tehtävän vaativuuden arviointia varten

Kunnanjohtaja Jukka Syvävirta p : 1 Tehtäväkuvaus tehtävän vaativuuden arviointia varten Kunnanhallitus 387 19.11.2018 TEHTÄVIEN VAATIVUUDEN ARVIOINTI 1.1.2019 LUKIEN Khall 19.11.2018 387 Kunnanjohtaja Jukka Syvävirta p. 044-4970001: Osana palkkausjärjestelmää kuuluu aika-ajoin toteuttaa tehtävien

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus Tehtävien vaativuuden arviointi TVA (KVTES) Arviointijärjestelmän kuvaus 1 (5) 1. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) perustuu KVTES:n palkkausluvun 9. Tehtävän vaativuuden

Lisätiedot

KVTES Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA)

KVTES Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) Kemijärven kaupunki KVTES Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) Arviointijärjestelmän kuvaus HYVÄKSYTTY KH XX.XX.2018 X 1 Tehtävien vaativuuden arviointi (TVA) Tehtävän vaativuuden arviointi (TVA) perustuu

Lisätiedot

Koulutuskeskus JEDUn opettajien. tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmän kuvaus

Koulutuskeskus JEDUn opettajien. tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmän kuvaus Koulutuskeskus JEDUn opettajien tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmän kuvaus Yleistä Opetusalan tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmän kirjallinen kuvaus on syntynyt Jokilaaksojen koulutuskuskuntayhtymän

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi. Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES

Tehtävien vaativuuden arviointi. Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmän kuvaus KVTES Käsittely: Yhteistyöryhmä 16.10.2018 Kunnanhallitus 19.11.2018 Sisällys 1. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA... 2 2. Vaativuustekijät...

Lisätiedot

TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT. Päiväkodinjohtaja. lastentarhanopettaja II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ

TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT. Päiväkodinjohtaja. lastentarhanopettaja II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Päiväkodinjohtaja Henkilön nimi Koulutus Työpaikka lastentarhanopettaja Fyysisen työympäristön kuvaus II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Tehtävän tarkoitus Tehtävänä

Lisätiedot

Viestinnän asiantuntijat

Viestinnän asiantuntijat Viestinnän asiantuntijat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Akavan Erityisalat AE ry ja Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry ovat antaneet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä

Lisätiedot

Lähihoitajan palkkaus ja työn vaativuus. Johtaja Jukka Maarianvaara, edunvalvontayksikkö Tehyn lähihoitajapäivät 29.10.2010

Lähihoitajan palkkaus ja työn vaativuus. Johtaja Jukka Maarianvaara, edunvalvontayksikkö Tehyn lähihoitajapäivät 29.10.2010 Lähihoitajan palkkaus ja työn vaativuus Johtaja Jukka Maarianvaara, edunvalvontayksikkö Tehyn lähihoitajapäivät 29.10.2010 Palkkaus perustuu työn vaativuuteen Tehyläisiin sovelletaan kunta-alalla kunnallista

Lisätiedot

Hallinnon tietotekniikkakeskuksen (Haltik) palkkausjärjestelmän

Hallinnon tietotekniikkakeskuksen (Haltik) palkkausjärjestelmän 1 Hallinnon tietotekniikkakeskuksen (Haltik) palkkausjärjestelmän käyttöönottoa koskevan tarkentavan virkaehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirja, joka tehtiin 29 päivänä tammikuuta 2010 sisäasiainministeriön

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 KAUPUNGINKANSLIA

HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 KAUPUNGINKANSLIA HELSINGIN KAUPUNKI LIITE 1 1 KAUPUNKITASOINEN TVA-MALLITUS TS:N SOPIMUSALALLA Kaupunkitasoinen TVA-mallitus ohjaa teknisen sopimuksen piiriin kuuluvien tehtävien sijoittamista sopimuksen mukaisiin palkkaryhmiin

Lisätiedot

TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT. Lastentarhanopettaja II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ

TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT. Lastentarhanopettaja II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Lastentarhanopettaja Henkilön nimi Koulutus Työpaikka Fyysisen työympäristön kuvaus II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Tehtävän tarkoitus Lastentarhanopettajalla

Lisätiedot

Lastenhoitaja vastaa omalta osaltaan lapsen ja lapsiryhmän hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta lapsen ikätason mukaan yhdessä perheiden kanssa.

Lastenhoitaja vastaa omalta osaltaan lapsen ja lapsiryhmän hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta lapsen ikätason mukaan yhdessä perheiden kanssa. TEHTÄVÄNKUVAUS 1/5 I TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Lastenhoitaja Henkilön nimi Koulutus Työpaikka Fyysisen työympäristön kuvaus II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Tehtävän tarkoitus Lastenhoitaja vastaa omalta osaltaan

Lisätiedot

202 1 Osaaminen Työpaikalla tapahtuvan perehdyttämisen kautta hankittu osaaminen

202 1 Osaaminen Työpaikalla tapahtuvan perehdyttämisen kautta hankittu osaaminen Vaativuusryhmittely Vaativuusryhmä Vaativuuskriteerit Perusosaamista edellyttävät tehtävät: 201 1 Osaaminen Työpaikalla tapahtuvan perehdyttämisen kautta hankittu osaaminen Vuorovaikutus oman tehtävän

Lisätiedot

TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI

TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI TEHTÄVÄNKUVAUKSET JA TEHTÄVIEN VAATIVUUSARVIOINTI Valmistelija: Kuntayhtymän johtaja YT 9.11.2015 Palkkatoimikunta 3.11.2015 Hallitus 16.11.2015 Voimaantulo 01.12.2015 1 1 Ohjeen soveltaminen Tämän ohjeen

Lisätiedot

6.10.2015. Esimiestyö on pääsääntöisesti vaativampaa kuin esimiehen johtaman tiimin/ryhmän toimihenkilöiden tekemä työ.

6.10.2015. Esimiestyö on pääsääntöisesti vaativampaa kuin esimiehen johtaman tiimin/ryhmän toimihenkilöiden tekemä työ. Henkilöstöosasto 6.10.2015 ESIMIESTYÖN VAATIVUUSLUOKITUS Yleistä Esimiestyön vaativuuden arviointi perustuu vahvistettuun toimenkuvaukseen. Esimies toimii usein myös itse asiantuntijana, jolloin toimenkuvaukseen

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriö. Columbus- palkkausjärjestelmä. Osa I: Vaativuusarviointi

Maa- ja metsätalousministeriö. Columbus- palkkausjärjestelmä. Osa I: Vaativuusarviointi Maa- ja metsätalousministeriö Columbus- palkkausjärjestelmä Osa I: Vaativuusarviointi 2004 28.1.2014 muutettu kohtaa 3.2., voimaan 1.4.2014 Sisällysluettelo Ydinosaaminen Osaamisen monipuolisuus tai laajuus

Lisätiedot

Hailuodon kunta SOPIMUSALAKOHTAISET PALKKAUSJÄRJSTELMÄT HAILUODON KUNNASSA (KVTES, OVTES, TS)

Hailuodon kunta SOPIMUSALAKOHTAISET PALKKAUSJÄRJSTELMÄT HAILUODON KUNNASSA (KVTES, OVTES, TS) Hailuodon kunta SOPIMUSALAKOHTAISET PALKKAUSJÄRJSTELMÄT HAILUODON KUNNASSA (KVTES, OVTES, TS) Henkilöstötoimikunta 16.11.2018 Sisällys 1 Palkkausjärjestelmät ja palkkausperusteet...2 2 TVA -arviointijärjestelmän

Lisätiedot

Kliininen urakehitys ja palkka

Kliininen urakehitys ja palkka Kliininen urakehitys ja palkka Kunta-alan palkkausjärjestelmä Tehtäväkohtainen palkka Henkilökohtainen lisä (harkinnanvarainen) Työkokemuslisä (5 vuotta 3 % / 10 vuotta 8 %) Tulospalkkio (ei pakollinen)

Lisätiedot

10.10.2007. Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA

10.10.2007. Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA 10.10.2007 Liite 1. TERVEYSPALVELUALAN PALKKAUSJÄRJESTELMÄ TYÖN VAATIVUUTEEN PERUSTUVA PALKKA Terveyspalvelualan työehtosopimuksen mukainen työn vaativuuteen perustuva palkka muodostuu vaatimusryhmittelyn

Lisätiedot

Columbus- palkkausjärjestelmä. Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja

Columbus- palkkausjärjestelmä. Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja Columbus- palkkausjärjestelmä Suoriutuvuuden arvioinnin käsikirja Suomen ympäristökeskus 11.1.2008 2 1. JOHDANTO Henkilökohtainen palkka muodostuu Columbus- palkkausjärjestelmässä tehtävän vaativuuteen

Lisätiedot

Palkkahinnoitteluliitteen 5 Varhaiskasvatuksen henkilöstö sekä eräät koulun ammatti- ja peruspalvelutehtävät soveltaminen (1 4 )

Palkkahinnoitteluliitteen 5 Varhaiskasvatuksen henkilöstö sekä eräät koulun ammatti- ja peruspalvelutehtävät soveltaminen (1 4 ) KT Yleiskirjeen 1/2018 liite 8 1 (22) Palkkahinnoitteluliitteen 5 Varhaiskasvatuksen henkilöstö sekä eräät koulun ammatti- ja peruspalvelutehtävät soveltaminen (1 4 ) Palkkahinnoitteluliitteen 5 rakenteesta

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO. Palkkausjärjestelmä

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO. Palkkausjärjestelmä POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO Palkkausjärjestelmä Riitta Pitkänen, Kimmo Hinno, Anu Saarela, Tarja Bäckman 21.11.2013 Hyväksytty maakuntahallituksessa xxxxx Tavoitteena on luoda työnantajan ja pääsopijajärjestöjen

Lisätiedot

KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen

KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen Maakuntahallitus 75 16.03.2015 KVTESn II luvun 17 :n mukaiset työnantajan edustajat Uudenmaan liitossa ja ylimmän johdon palkkausohjeen hyväksyminen 90/01.00.03/2015 MHS 16.03.2015 75 Hallintosäännön 41

Lisätiedot

OSAAN ONNISTUN OLEN KIINNOSTAVA!

OSAAN ONNISTUN OLEN KIINNOSTAVA! OSAAN ONNISTUN OLEN KIINNOSTAVA! Osaamisen kehittäminen 2014 2015 Tampereen kaupunginkirjasto Paula Rautaharkko, Susanna Lampola-Autio Tampereen kaupunginkirjaston perustehtävä: Kirjasto avaa ovet sivistykseen,

Lisätiedot

Suunnittelu- ja konsuittialojen työehtosopimusten soveltamisalojen tarkastelua varten asetetun työryhmän yhteinen ohjeistus. Työryhmän työn perusta

Suunnittelu- ja konsuittialojen työehtosopimusten soveltamisalojen tarkastelua varten asetetun työryhmän yhteinen ohjeistus. Työryhmän työn perusta Teknologiateollisuus, SKOL, Pro, YTN 1 (5) Suunnittelu- ja konsuittialojen työehtosopimusten soveltamisalojen tarkastelua varten asetetun työryhmän yhteinen ohjeistus Työryhmän työn perusta Työehtosopimusten

Lisätiedot

rehtorit ja apulaisrehtorit,

rehtorit ja apulaisrehtorit, AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 LIITE T1 Tätä liitettä sovelletaan ten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit, kokoaikaiset opettajat, osa-aikaiset opettajat,

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä, ei omasta henkilökohtaisesta osaamisesta tai pa nostuksesta työn suorittamiseen.

TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä, ei omasta henkilökohtaisesta osaamisesta tai pa nostuksesta työn suorittamiseen. - Tietopalvelusta - Säilytysaikojen - Asiakirjahallinnan - Kirjaamo - Toimisto- Khall 26.8.2013 224 liite nro 1 RAUTAVAARAN KUNTA Pvm 16/042013 TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä,

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Liite 1 Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin

Lisätiedot

Vaativuusryhmittely KIRKON YLEISEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN VAATIVUUSRYHMITTELY. Perusosaamista edellyttävät tehtävät:

Vaativuusryhmittely KIRKON YLEISEN PALKKAUSJÄRJESTELMÄN VAATIVUUSRYHMITTELY. Perusosaamista edellyttävät tehtävät: Vaativuusryhmittely Vaativuusryhmä Vaativuuskriteerit Perusosaamista edellyttävät tehtävät: 201 202 1 Osaaminen Työpaikalla tapahtuvan perehdyttämisen kautta hankittu osaaminen Vuorovaikutus oman tehtävän

Lisätiedot

1 (5) Kiteen kaupungin OVTES-palkkaustyöryhmä 26.2.2014. Kiteen kaupungin OVTES-palkkausjärjestelmän kuvaus 1.8.2014 alkaen

1 (5) Kiteen kaupungin OVTES-palkkaustyöryhmä 26.2.2014. Kiteen kaupungin OVTES-palkkausjärjestelmän kuvaus 1.8.2014 alkaen Kiteen kaupungin OVTES-palkkausjärjestelmän kuvaus 1.8.2014 alkaen 1 (5) Kiteen kaupungin OVTES-palkkaustyöryhmä 26.2.2014 OVTES-palkkausjärjestelmän uudistamiseen on osallistunut työryhmä, jonka jäseninä

Lisätiedot

Palkkavaaka Tehtävänkuvauslomake

Palkkavaaka Tehtävänkuvauslomake Palkkavaaka Tehtävänkuvauslomake Toiminto / yksikkö / osasto: Toimen nimi: VIITETAHTÄVÄ 2 Laadittu: 15.3.2016 1 1. Tehtävän tarkoitus ja sisältö 1.1 Tehtävän tarkoitus ja tavoitteet Tehtävän tarkoituksena

Lisätiedot

TEHTÄVÄNKUVAUS I TAUSTATIEDOT II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ. III KVTES:N SOVELTAMISOHJEIDEN VAATIVUUSTEKIJÄT (palkkaluvun 3 2 mom.) Suuhygienisti, AMK.

TEHTÄVÄNKUVAUS I TAUSTATIEDOT II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ. III KVTES:N SOVELTAMISOHJEIDEN VAATIVUUSTEKIJÄT (palkkaluvun 3 2 mom.) Suuhygienisti, AMK. TEHTÄVÄNKUVAUS I TAUSTATIEDOT Tehtävän nimike Suuhygienisti, AMK. Hinnoittelukohta/KVTES 03HOI30 II YLEISKUVAUS TEHTÄVÄSTÄ Keskeiset tehtävät (tehtäväkokonaisuudet) 1. Terveyttä edistävä voimavaralähtöinen

Lisätiedot

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä.

Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. Kirkon palkkausmääräykset eivät tule voimaan vielä 1.5.2007. Voimaantuloajankohdasta tiedotetaan Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeellä. VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KIRKON PALKKAUSMÄÄRÄYKSISTÄ 1.5.2007

Lisätiedot

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2012 31.5.2014 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2012 31.5.2014 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2012 31.5.2014 Akavan Erityisalat ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry VÄHIMMÄISPALKKASUOSITUS kulttuurituottajan tehtävissä toimiville Akavan

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA. Arviointijärjestelmän kuvaus TS

Tehtävien vaativuuden arviointi TVA. Arviointijärjestelmän kuvaus TS Tehtävien vaativuuden arviointi TVA Arviointijärjestelmän kuvaus TS Käsittely: Yhteistyöryhmä 22.1.2019 Kunnanhallitus 28.1.2019 Sisällys 1. Tehtävien vaativuuden arviointi TVA... 2 2. Vaativuustekijät...

Lisätiedot

Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset

Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset Kysely AMK-kirjastojen henkilöstölle: tulokset AMKIT-konsortion koulutusryhmä pj. (Haaga-Helia) Ryhmän jäsenet: Nina Hyvönen (Stadia), Maija Koponen (Ramk), Tarja Koskimies (Seamk) ja Jari Tyrväinen (Piramk)

Lisätiedot

Edustajisto

Edustajisto LIITE 5 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ SEKÄ ERÄÄT KOULUN AM-MATTI- JA PERUSPALVELUTEHTÄVÄT 1.5.2018 lukien 15.2.2018 Edustajisto Palkkahinnoitteluliite 5 keskeisimmät muutokset Liite tulee voimaan 1.5.2018

Lisätiedot

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE

OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE OPETTAJIEN TYÖN VAATIVUUDEN ARVIOINNIN OHJE Jory xx.xx.xxxx, yhteistyötmk xx.xx.xxxx SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS OPETTAJAN TEHTÄVÄSTÄ... 2 1.1 Tehtävän tarkoitus...2 1.2 Keskeiset tehtävät (tehtäväkokonaisuudet)...2

Lisätiedot

Soveltamisohje. Hinnoittelun ulkopuoliset. Terveydenhuollon asiantuntijatehtävät

Soveltamisohje. Hinnoittelun ulkopuoliset. Terveydenhuollon asiantuntijatehtävät Tehy-pöytäkirja/KVTES LIITE 3T TERVEYDENHUOLLON HOITOHENKILÖSTÖ 1 Soveltamisala Tätä liitettä sovelletaan terveydenhuollon hoitotyötä pääasiassa tekeviin sekä em. työtä johtaviin terveydenhuollon ammattihenkilöihin

Lisätiedot

MUUN HENKILÖSTÖN VAATIVUUSTASOKEHIKKO

MUUN HENKILÖSTÖN VAATIVUUSTASOKEHIKKO Yliopistojen palkkausjärjestelmä Muun henkilöstön vaativuustasokehikko Liite 2 MUUN HENKILÖSTÖN VAATIVUUSTASOKEHIKKO Vaativuuskehikkoa sovelletaan muissa kuin opetus- ja tutkimustehtävissä toimivan henkilöstön

Lisätiedot

LIITE 5 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ SEKÄ ERÄÄT KOULUN AM- MATTI- JA PERUSPALVELUTEHTÄVÄT lukien

LIITE 5 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ SEKÄ ERÄÄT KOULUN AM- MATTI- JA PERUSPALVELUTEHTÄVÄT lukien LIITE 5 VARHAISKASVATUKSEN HENKILÖSTÖ SEKÄ ERÄÄT KOULUN AM- MATTI- JA PERUSPALVELUTEHTÄVÄT 1.5.2018 lukien 15.2.2018 Edustajisto Palkkahinnoitteluliite 5 keskeisimmät muutokset Liite tulee voimaan 1.5.2018

Lisätiedot

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet

Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet Osaamisperusteisuuden vahvistaminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Uudistuneet ammatillisten perustutkintojen perusteet 19.3.2015 Helsinki, Messukeskus, Messuaukio 1 Aira Rajamäki, opetusneuvos, Ammatillinen

Lisätiedot

Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017

Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Kulttuurituottajat Vähimmäispalkkasuositus 1.4.2016 31.3.2017 Akavan Erityisalat AE ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry ovat laatineet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä taide-

Lisätiedot

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset OSIO C AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETUSHENKILÖSTÖN TYÖAIKAKOKEILUA KOSKEVAT SOPIMUSMÄÄRÄYKSET I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Näitä sopimusmääräyksiä (2 10 ) sovelletaan jäljempänä mainittujen

Lisätiedot

Viestinnän asiantuntijat

Viestinnän asiantuntijat Viestinnän asiantuntijat Vähimmäispalkkasuositus 1.6.2014 31.3.2016 Akavan Erityisalat Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti Akavan Erityisalat AE ry ja Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö

Lisätiedot

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5).5.2015 Tämä asiakirjan osio kuvaa ammattiosaamisen näyttöä. Näyttötutkinnossa tutkintotilaisuuden järjestelyt ja osaamisen arviointi toteutuvat sosiaali- ja terveysalan tutkintotoimikunnan

Lisätiedot

POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016

POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016 POLIISI (ylempi AMK) Valintaperusteet 12.2.2016 Hyväksytty Poliisiammattikorkeakoulun hallituksessa 12.2.2016 1 SISÄLLYS 1. OPISKELIJAVALINNAN YLEISPERIAATTEET... 2 2. KOULUTUKSEN TUOTTAMA OSAAMINEN JA

Lisätiedot

5 v. 8 v. 10 v. 15 v. 20 v. 2 % 5 % 6 % 4 % 6 %

5 v. 8 v. 10 v. 15 v. 20 v. 2 % 5 % 6 % 4 % 6 % OSIO C Liite 8 Metsä- ja puutalousoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 8 METSÄ- JA PUUTALOUSOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala Metsä- ja puutalousoppilaitoksen opetushenkilöstön palvelussuhteen

Lisätiedot

2050 Läntinen avoterveydenhuolto. 2025 Aikuisneuvonta ja vastaanotto. Tehtäväkohtainen peruspalkka 2423,10.

2050 Läntinen avoterveydenhuolto. 2025 Aikuisneuvonta ja vastaanotto. Tehtäväkohtainen peruspalkka 2423,10. Kaupunginhallitus 31 02.02.2015 Uusien virkojen ja työsuhteiden perustaminen vuonna 2015 189/01.01.00.00/2015 Kaupunginhallitus 02.02.2015 31 Valmistelijat: terveyspalveluiden päällikkö Sara Sarjakoski-Peltola,

Lisätiedot

1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön,

1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, OSIO E AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 Tätä liitettä sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit kokoaikaiset opettajat osa-aikaiset

Lisätiedot

Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä

Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä TOIMINTATAVAN KEHITTÄMINEN - nykyisen toimintatavan kyseenalaistaminen - toiminnallinen joustavuus - osaamisen laaja-alaisuus ja

Lisätiedot

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan.

VALINTAKRITEERIT. Suomen Terveydenhoitajaliitto ylläpitää erityispätevyys-rekisteriä, johon hakijalle myönnetty erityispätevyys kirjataan. VALINTAKRITEERIT Terveydenhoitajan erityispätevyyttä hakevan henkilön tulee olla Suomen Terveydenhoitajaliiton jäsen. Hakijalla tulee olla suoritettuna terveydenhoitajan tutkinto (opistoaste tai amk) ja

Lisätiedot

Toimiva palkkaus on kaikkien etu

Toimiva palkkaus on kaikkien etu Toimiva palkkaus on kaikkien etu KVTES-palkkausjärjestelmäopas Toimiva palkkaus on kaikkien etu KVTES-palkkausjärjestelmäopas KT Kuntatyönantajat Helsinki 2013 Julkaisun kirjoittajat: 2 KT Kuntatyönantajat

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN HENKILÖSTÖN KELPOISUUSREKISTERI. Hallitus hyväksynyt kelpoisuusrekisterin kokouksessaan 27.1.2010 20.

ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN HENKILÖSTÖN KELPOISUUSREKISTERI. Hallitus hyväksynyt kelpoisuusrekisterin kokouksessaan 27.1.2010 20. 1 ETELÄ-SAVON SAIRAANHOITOPIIRIN HENKILÖSTÖN KELPOISUUSREKISTERI Hallitus hyväksynyt kelpoisuusrekisterin kokouksessaan 27.1.2010 20. Tarkistettu kelpoisuusrekisteri tulee voimaan 1.3.2010 lukien Kelpoisuutena

Lisätiedot

Ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittäminen kokonaisuutena

Ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittäminen kokonaisuutena Ammatillisen tutkintojärjestelmän kehittäminen kokonaisuutena Keskeiset kehittämishaasteet 1. tutkintorakenteen ja tutkintojen työelämävastaavuus ja kyky reagoida muutoksiin 2. tutkintojärjestelmän kokonaisuus

Lisätiedot

OSA 1: Työn vaativuuden arvioinnin yleiset periaatteet

OSA 1: Työn vaativuuden arvioinnin yleiset periaatteet Luonnos 29.9.2011 Työn vaativuuden arviointi (TVA) Oulunkaaren kuntayhtymässä Materiaali: Osa 1: Työn vaativuuden arvioinnin yleiset periaatteet Osa 2: Työn vaativuuden arviointien toteutus Oulunkaarella

Lisätiedot

KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani TUTKINNON OSA: Toteuttamisen suunnittelu LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON OSAN AMMATTITAITOVAATIMUKSET

KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani TUTKINNON OSA: Toteuttamisen suunnittelu LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON OSAN AMMATTITAITOVAATIMUKSET TUTKINTO: Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani TUTKINNON OSA: Toteuttamisen suunnittelu LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON OSAN AMMATTITAITOVAATIMUKSET TUTKINNON

Lisätiedot

TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä, ei omasta henkilökohtaisesta osaamisesta tai pa nostuksesta työn suorittamiseen.

TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä, ei omasta henkilökohtaisesta osaamisesta tai pa nostuksesta työn suorittamiseen. Khall 12.8.2013 206, liite nro 3 RAUTAVAARAN KUNTA TEHTÄVÄKUVAUSLOMAKE Tehtäväkuvaus on kuvaus omasta työstä, ei omasta henkilökohtaisesta osaamisesta tai pa nostuksesta työn suorittamiseen. 1. Tehtävänimike

Lisätiedot

TES: 325002 PL: 01 Liite 1

TES: 325002 PL: 01 Liite 1 TES: 325002 PL: 01 Liite 1 MEKin palkkausjärjestelmäliite 1 Määräysten soveltamisala Määräyksiä sovelletaan Matkailun edistämiskeskuksen (MEK) niihin kotimaassa työskenteleviin työsopimussuhteisiin toimihenkilöihin,

Lisätiedot

Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet

Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet Uudistetut ammatillisten perustutkintojen perusteet Tiedotustilaisuus 12.12.2008 Elisabet Kinnunen ja Anne Huhtala Osaamisen ja sivistyksen asialla LIIKETALOUDEN PERUSTUTKINNON PERUSTEIDEN SISÄLTÖ Johdanto

Lisätiedot

Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille. Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi

Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille. Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi Kansallisen tutkintojen viitekehyksen osaamiskuvaukset korkeakouluille Kansallinen Bologna-seurantaseminaari 25.05.2009 Timo Luopajärvi Korkeakoulututkintojen sijoittaminen kansalliseen viitekehykseen

Lisätiedot

TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN KOKONAISARVIOINTI

TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN KOKONAISARVIOINTI TEHTÄVÄN VAATIVUUDEN KOKONAISARVIOINTI Tehtävän vaativuuden kokonaisarviointimallissa pyritään saamaan työt/työtehtä vät vaativuuden mukaiseen järjestykseen. Kukin tehtävä kuvataan ja vertailu ja arviointi

Lisätiedot

Toimiva palkkaus on kaikkien etu

Toimiva palkkaus on kaikkien etu Toimiva palkkaus on kaikkien etu KVTES-palkkausjärjestelmäopas Toimiva palkkaus on kaikkien etu KVTES-palkkausjärjestelmäopas KT Kuntatyönantajat Helsinki 2013 Julkaisun kirjoittajat: 2 KT Kuntatyönantajat

Lisätiedot

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä

Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä Sosiaalialan järjestötyötä koskeva palkkausjärjestelmä 1 Sopimuksen ulottuvuus 1. Tätä sopimusta noudatetaan Sosiaalialan Työnantajat ry:n jäseninä olevissa sosiaalialan järjestöissä työskenteleviin toimihenkilöihin.

Lisätiedot

EDUINFO Pietarsaari 30.10.2013

EDUINFO Pietarsaari 30.10.2013 EDUINFO Pietarsaari 30.10.2013 Varhaiskasvatuksen palkkauksesta ja työajasta Varhaiskasvatuksen Alueasiamies palvelupäällikkö Seppo Heinonen seppo.heinonen@seinajoki.fi 044 550 2043 Susanne Wickström susanne.wickstrom@kokkola.fi

Lisätiedot

TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN

TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN SIIKAJOEN KUNTA TEHTÄVÄNIMIKKEET, KELPOISUUSEHDOT JA VALITSEVA VIRANOMAINEN TEHTÄVÄ KELPOISUUSEHDOT VALITSEMINEN =irka, t=toimi Ilman merkintää oleat oat työsuhteita Yleis- ja taloushallinto Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Vaativuuskehikossa vieraan kielen käytöllä viitataan tehtäviin, joissa henkilö joutuu käyttämään useampaa kuin yhtä kieltä.

Vaativuuskehikossa vieraan kielen käytöllä viitataan tehtäviin, joissa henkilö joutuu käyttämään useampaa kuin yhtä kieltä. Yliopistojen palkkausjärjestelmä ÝPJ (Liite 2) Liite 2 MUUN HENKILÖSTÖN VAATIVUUSKEHIKKO Vaativuuskehikkoa sovelletaan muissa kuin opetus- ja tutkimustehtävissä toimivan henkilöstön tehtävien vaativuuden

Lisätiedot

Tällä hetkellä maksettavat ns. OTO lisät poistuvat

Tällä hetkellä maksettavat ns. OTO lisät poistuvat TS-Työryhmä 1 (5) OnEhkäJORY 3.1.2019 TS Työryhmä 4.1.2019 TS Työryhmä 22.1.2019 TS työryhmä 13.2.2019 TS työryhmä YT toimikunta 26.2.2019 Pelastuslautakunta 13.3.2019 Lapin pelastuslaitos tehtävien vaativuuden

Lisätiedot

Lausunto liiketalouden perustutkinnon perusteiden luonnoksesta

Lausunto liiketalouden perustutkinnon perusteiden luonnoksesta Lausunto 1(5) Opetushallitus PL 380 (Kumpulantie 3) 00531 Helsinki Viite Opetushallituksen lausuntopyyntö 17/421/2008 Lausunto liiketalouden perustutkinnon perusteiden luonnoksesta Pyydettynä lausuntona

Lisätiedot

Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja

Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja 1.8.2015 Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi 18.11.2014 Osaamisperusteisuuden vahvistaminen Opetus- ja oppiainekeskeisestä ajattelusta opiskelijan oppimiseen

Lisätiedot

Ammattiosaamisen näytöt

Ammattiosaamisen näytöt Työpaikkaohjaaja kouluttajakoulutus Veijo Kykkänen Ammattiosaamisen näytöt Ammattiosaamisen näytöt ovat ammatillisten perustutkintojen opetussuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa osa opiskelijan arviointia.

Lisätiedot

Näkökulma tulevaisuuden erityisosaamiseen erikoissairaanhoidossa. Raija Nurminen Yliopettaja,Turun AMK

Näkökulma tulevaisuuden erityisosaamiseen erikoissairaanhoidossa. Raija Nurminen Yliopettaja,Turun AMK Näkökulma tulevaisuuden erityisosaamiseen erikoissairaanhoidossa Raija Nurminen Yliopettaja,Turun AMK Tulevaisuuden tarvittavaa osaamista, tässä ydinosaamis- ja erityiskompetensseja voidaan tarkastella

Lisätiedot

TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ

TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 1 TURVATEKNIIKAN KESKUS 11.12.2000 TUKES - PALKKAUSJÄRJESTELMÄ 2 1. PALKKAUSJÄRJESTELMÄ OSA JOHTAMISTA Palkkaus ja palkitseminen ovat keskeinen osa turvatekniikan keskuksen johtamisjärjestelmää. Organisaation

Lisätiedot

Tehtävien vaativuuden arviointi. KJY:n TVA -koulutus 21.11.2008 Helsinki Hannu Freund ja Riikka-Maria Yli-Suomu

Tehtävien vaativuuden arviointi. KJY:n TVA -koulutus 21.11.2008 Helsinki Hannu Freund ja Riikka-Maria Yli-Suomu Tehtävien vaativuuden arviointi KJY:n TVA -koulutus 21.11.2008 Helsinki Hannu Freund ja Riikka-Maria Yli-Suomu Esityksen sisältö Taustaa: palkan osatekijät KT:n kysely opetusalan palkkausjärjestelmän tilanteesta

Lisätiedot

Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä. Esittelyaineisto 2016

Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä. Esittelyaineisto 2016 Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä Esittelyaineisto 2016 Osaamispohjainen palkkausjärjestelmä TOIMINTATAVAN KEHITTÄMINEN - nykyisen toimintatavan kyseenalaistaminen - toiminnallinen joustavuus - osaamisen

Lisätiedot

10 osp Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

10 osp Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN 13..Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Tutkinnon osa Osaamis- Hyväksymismerkinnät 1 () Hiusalan perustutkinto Koodi: HIU3901 Päätös: LAO C3/201 Osaamisen arviointi Tutkinnon osan osaaminen arvioidaan työtehtävän

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen palkkarakenne KARKEARYHMITTELYOPAS 2010 Teknologiateollisuus ry Metallityöväen Liitto ry Puh. (09) 19 231 Puh. 020 77 4001 www.teknologiateollisuus.fi www.metalliliitto.fi

Lisätiedot

VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN TARKISTAMISESTA ALKAEN

VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN TARKISTAMISESTA ALKAEN 1 VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2003 2004 TARKISTAMISESTA 1.12.2003 ALKAEN 1 Taulukkokorotus 2 Palvelulisä Kunta-alan palkkausjärjestelmän kehittämisohjelman

Lisätiedot

(Kuvaile kunkin tekijän kohdalla tehtäväkokonaisuuden sisältöä vaativuustekijän suhteen.)

(Kuvaile kunkin tekijän kohdalla tehtäväkokonaisuuden sisältöä vaativuustekijän suhteen.) TEHTÄVÄNKUVAUS VAATIVUUSTEKIJÄT KOKONAISARVIOINNISSA (Kuvaile kunkin tekijän kohdalla tehtäväkokonaisuuden sisältöä vaativuustekijän suhteen.) Ryhmän koko, henkilöiden lukumäärä Ryhmän vakanssinumerot

Lisätiedot

Rehn 10.6.2004 1 (13)

Rehn 10.6.2004 1 (13) PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY JÄSENKIRJE 14/2004 Rehn 10.6.2004 1 (13) Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n jäsenyhteisöille PALKKAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISOHJELMA (ESIMERKIT) 1 Palvelulaitosten

Lisätiedot

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ

MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ 1 MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ opiskelijan nimi: ryhmä: työssäoppimisen vastaava opettaja: 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ MIELENTERVEYS- JA PÄIHDETYÖN OSAAMISALASSA

Lisätiedot

VPJ-KÄSIKIRJA. soveltamisohje SISÄLLYSLUETTELO: VEROHALLNTO 24.9.2015

VPJ-KÄSIKIRJA. soveltamisohje SISÄLLYSLUETTELO: VEROHALLNTO 24.9.2015 VEROHALLNTO 24.9.2015 VPJ-KÄSIKIRJA soveltamisohje SISÄLLYSLUETTELO: 1. Palkkausjärjestelmä sekä palkka- ja kehityskeskustelut 2. Palkkausjärjestelmän tavoitteet ja periaatteet 3. Soveltamisala 4. Palkkausjärjestelmän

Lisätiedot

Asiakirjojen esikäsittely (vastaanotto, lajittelu, kopiointi, postitus) kaikissa Verohallinnon yksiköissä

Asiakirjojen esikäsittely (vastaanotto, lajittelu, kopiointi, postitus) kaikissa Verohallinnon yksiköissä VAATIVUUSTASOKUVAUS Vaativuustaso 1 Vaativuustason yleiskuvaus: Osaaminen perustuu rutiininomaiseen tietoon työn sisällöstä avustavissa tehtävissä. Työssä hyödynnetään tehtävässä tarvittavia perustietoja

Lisätiedot

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

15 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Lapin ammattiopisto D Visualisointi - josta työssäopp. Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa suunnittelemalla, toteuttamalla ja visualisoimalla

Lisätiedot

Puhdistus- ja kotityöpalvelut

Puhdistus- ja kotityöpalvelut Puhdistus- ja kotityöpalvelut Pohjois-Karjalan Aikuisopisto Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Millaista siivoustyö on 2007? Puhdistuspalvelualan työ on palvelutyötä, joka koostuu mm. seuraavista tehtävistä:

Lisätiedot

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin henkilöstön kelpoisuusrekisteri 1.1.2016 alkaen

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin henkilöstön kelpoisuusrekisteri 1.1.2016 alkaen Etelä-Savon sairaanhoitopiirin henkilöstön kelpoisuusrekisteri 1.1.2016 alkaen Kelpoisuutena virkoihin ja työsopimussuhteisiin tehtäviin vaaditaan: 1. sairaanhoitopiirin johtajalta ylempi korkeakoulututkinto

Lisätiedot

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2015. PALKANLASKENTA PALA 30 osp

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2015. PALKANLASKENTA PALA 30 osp Liiketalouden perustutkinto, merkonomi 2015 PALKANLASKENTA PALA 30 osp Määräyksen diaarinumero 59/011/2014 Palkanlaskenta, 30 osp Ammattitaitovaatimukset o laskee palkanmaksukaudelta maksettavan palkan

Lisätiedot