Maanantaina 15. kesäkuuta 2015, klo Kunnantalo, Pännäinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maanantaina 15. kesäkuuta 2015, klo 9.00 11.50. Kunnantalo, Pännäinen"

Transkriptio

1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 15. kesäkuuta 2015, klo Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Sundqvist, Carola Boström, Peter Ekstrand, Anne Hellén, Ulla Lindgren, Hans-Erik Byggmästar, Liane Djupsjöbacka, Mikael Grankulla, Sven Stenman, Ulf Kapténs, Gun Flén, Elli Palm, Maria Willman, Gösta Knuts, Tomas Muut läsnäolijat Löf, Gundel Nybäck, Maria Backman, Johanna Holkkola-Löf, Pia Kjellman, Marika Jern, Olav valtuuston puheenjohtaja hallituksen puheenjohtaja kunnanjohtaja valtuuston puheenjohtaja hallituksen puheenjohtaja vt. kaupunginjohtaja suomenkielinen edustaja valtuuston puheenjohtaja hallituksen puheenjohtaja kunnanjohtaja valtuuston puheenjohtaja hallituksen puheenjohtaja kunnanjohtaja valtuuston puheenjohtaja hallituksen puheenjohtaja kaupunginjohtaja kaupunginsihteeri kansliapäällikkö vt. TJ aluekehittäjä viestintävastaava selvittäjä maakuntajohtaja Pedersöre Pedersöre Pedersöre Pietarsaari Pietarsaari Pietarsaari Pietarsaari Kruunupyy Kruunupyy Kruunupyy Luoto Luoto Luoto Uusikaarlepyy Uusikaarlepyy Uusikaarlepyy Uusikaarlepyy Pedersöre Concordia Concordia Concordia Concordia, klo , 27 Pohjanmaan liitto, klo Pykälät Allekirjoitukset Stefan Svenfors puheenjohtaja Gundel Löf sihteeri Pöytäkirjantarkistus Pedersöre Elli Flén Tomas Knuts Pöytäkirjan nähtävillä olo Pöytäkirja on pidetty nähtävillä Pedersören kunnantalossa Pännäisissä , todistaa Gundel Löf, kansliapäällikkö

2 24 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhteistyölautakunnan puheenjohtaja avasi kokouksen, tervehti jäsenet tervetulleiksi ja totesi, että kokous oli laillisesti kokoon kutsuttu ja päätösvaltainen. 25 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta Yhteistyölautakunta valitsee kaksi jäsentä pöytäkirjantarkastajiksi. Yhteistyölautakunta valitsi Uudestakaarlepyystä kaksi pöytäkirjantarkastajaa: Elli Flén ja Tomas Knuts. 26 Esityslistan hyväksyminen Yhteistyölautakunta hyväksyi esityslistan seuraavalla lisäasialla: - Muut asiat 1. Ammattikorkeakoulutus: Novia-Arcada.

3 27 Pietarsaaren seudun matkailun kehittäminen optimaalisesti ja kestävästi - selvitysvaihe päätti 16. helmikuuta 2015 toteuttaa selvityksen matkailualan kehittämisestä ja organisoinnista. Concordia on vastuussa selvityksen toteuttamisesta. Pietarsaaren seudun matkailualalla on potentiaalia: liikevaihto on kasvanut yli 60 % viimeisen seitsemän vuoden aikana. Pietarsaaren seudun kunnat ovat markkinoineet seutua lähinnä 7 Sillan Saariston kautta, joka tällä hetkellä harkitsee omaa tulevaa rooliaan ja tehtäväänsä. Pietarsaaren kaupungin toimintasuunnitelmassa kuluvaksi vuodeksi on todettu, että matkailuasioiden organisointi ja arviointi on tänä vuonna otettava tarkastukseen. On helppo todeta, että kentällä toimijat ovat ajautuneet erilleen ja matkailuyrittäjien ja julkisten toimijoiden välinen dialogi on vähentynyt. Pietarsaaren seudun matkailualalle on myös tyypillistä, että täällä on paljon pienyrittäjiä, joilla ei ole ollut kapasiteettia osallistua yhteiseen kehittämistyöhön. 7 Sillan Saariston seminaarissa 28. elokuuta 2014 käsiteltiin kysymys siitä, mitä voitaisiin tehdä Pietarsaaren seudun matkailualan toimijoiden ja yritysten kiinnittämiseksi yhteiseen työhön kestävän ja kannattavan matkailualan aikaansaamiseksi. Silloin Kehittämisyhtiö Concordialle annettiin tehtäväksi työskennellä asian kanssa puolueettomana osapuolena. Kehittämisyhtiö on tämän jälkeen järjestänyt kolme matkailua käsittävää workshopia, joiden kautta on vahvistunut käsitys siitä, että Pietarsaaren seudun matkailualalla tarvitaan uutta otetta ja organisaation uudistumista. Varsinainen selvitysvaihe alkoi toukokuussa, kun Marika Kjellman palkattiin selvitystyön vetäjäksi. Selvitys toteutetaan Concordiassa 6 kuukautta kestävänä hankkeena. Pohjanmaan liitto on myöntänyt hankkeelle maakuntakehittämisrahoja. Hanke toteutetaan läheisessä yhteistyössä 7 Sillan Saariston kautta, joka on myös mukana osarahoittajana. Hankkeelle asetetaan kohta myös ohjausryhmä. Selvitystyön tuloksena tulee tänä syksynä syntyä priorisoituja ehdotuksia siihen, millä tavalla matkailun kehittämistyö ja organisointi olisi parhaiten toteutettava. Ehdotusta ja päätöstä odotetaan yhteistyölautakunnan loka-/marraskuun kokoukseen mennessä. Kokouksessa 15. kesäkuuta Marika Kjellman kertoo selvityksen suuntaviivoista, laajuudesta ja toteuttamisesta. Liite: Matkailijoiden taloudellinen vaikutus Pietarsaaren seudulla (MAVA yhteenveto 2014).

4 Yhteistyölautakunta merkitsee tiedoksi Mava-yhteenvedon 2014 ja Pietarsaaren matkailun selvitysvaiheen. Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen.

5 28 Kotouttamistyön ja kotouttamisyksikön uudelleenorganisointi Kotouttamistoiminnan rahoittaminen: Liite 35 A Kuva kotouttamisyksiköstä: Liite 35 B Yhteistyölautakunta päätti antaa pakolaistyön yhteistyöryhmälle (nykyään Kotouttamistoiminnan työryhmä ) tehtäväksi selvittää mahdollisuutta liittää Welcome Officen tarjoamat palvelut osaksi kotouttamistoimintaa. Työryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan ja teki seuraavat päätökset: Neuvontaosio tullaan toistaiseksi siirtämään kotouttamisosastolle. Avataan yleinen sähköpostiosoite, johon voi lähettää kysymyksiä, sekä laaditaan tiedotusesite jaettavaksi yleisillä paikoilla, kuten kirjastoissa, matkailutoimistoissa, maistraateissa, poliisilla jne. Ohjaajat hoitavat ensisijaisesti tehtäviä. Puhelin, jossa oma liittymä, on neuvontatoimiston asiakkaiden käytettävissä. Asiakkaat kiertävät ohjaajien luona periaatteella viikko viikko, ennalta laaditun aikataulun mukaan. Neuvontatoimisto toimii ajanvarauksella. Järjestely otetaan käyttöön ja sitä jatketaan, kunnes olemme kartoittaneet toiminnan tarpeen ja laajuuden...mikäli toimintaa kehitetään enemmän etsivään suuntaan, on sen muotoja kehitettävä ja resurssintarve kartoitettava. Kotouttamisyksikön toimintamuotoja kehitetään rakennemuutoksineen mainittuun suuntaan siten, että fokus on kaikissa maahanmuuttajissa, taustasta riippumatta. Allekirjoittanut puhuu mallin puolesta, jossa synergiatehoja voitaisiin löytää kotouttamisyksikön kanssa. Näissä asioissa tieto ja osaaminen löytyvät jo kotouttamisosaston henkilöstöltä. Laaditaan kokonaiskonseptit, jossa tiedon ja valistuksen toimintamuodot saavat oman paikkansa, neuvontatoimisto (Welcome Office) integroidaan osaksi muuta kotouttamistoimintaa Kuntien ELY-keskukselta saamat korvaukset kiintiö- ja turvapaikkapakolaistyöstä rahoittavat myös muuta kotouttamistyötä. Toimintamuoto voidaan ottaa käyttöön nykyisessä laajuudessaan heti. Mikäli toiminnassa panostetaan enemmän etsivään työhön, siihen olisi saatava lisäresursseja. Yhteistyölautakunta: Yhteistyölautakunta keskustelee asiasta.

6 Yhteistyölautakunnan päätös 35 /14: Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen. Yhteistyölautakunta Kotouttamistoiminnan työryhmä on laatinut ehdotuksen Pietarsaaren seudun riippumattoman kotouttamisyksikön organisaatiomalliksi. Toiminnan uudelleen organisointi on tarpeen, jotta voidaan vastata kunnille annettuihin kotouttamispalveluja koskeviin vaatimuksiin. Kotouttamispalvelujen kokonaismallissa tulee ottaa huomioon eri maahanmuuttajaryhmien tarpeet ja sen tulee olla riittävän joustava sekä organisaation että toiminnan sisällön suhteen. Kotouttamiskoordinaattori Eva-Maria Emet esittelee ehdotetun organisaatiomallin ja siihen liittyvät asiat. Liite: kotouttamisyksikön organisointi Yhteistyölautakunta keskustelee ehdotetusta mallista ja ottaa kantaa organisaatioon, päätöksentekoon ja rahoitukseen. Yhteistyölautakunnan päätös, 19, : Yhteistyölautakunta keskusteli ehdotetusta mallista ja hyväksyi sen ehdotuksen mukaan. Yksikön ylläpitäjänä toimii Pietarsaaren kaupunki. Yhteistyösopimuksen tulee olla laadittuna yhteistyölautakunnan seuraavaan kokoukseen (8. kesäkuuta) mennessä. Rahoituksesta oli sitä mieltä, että toiminta on mahdollisimman pitkälle hoidettava ulkoisella rahoituksella. Pietarsaaren kaupunki selvittää kotouttamisyksikön sijoituspaikan. Yhteistyölautakunta Kotouttamisyksikön uudelleen organisoinnista Pietarsaaren konsernihallinnon alla toimivaksi erilliseksi yksiköksi määrätään yhteistyösopimuksessa. On laadittu ehdotus kotouttamispalveluja koskevaksi sopimukseksi, jossa Pietarsaaren kaupunki toimii ylläpitäjänä (ks. liite).

7 ESR-hanke En bra start i Österbotten Pietarsaaren seudun (Pietarsaaren, Pedersören, Uudenkaarlepyyn, Luodon ja Kruunupyyn) kotouttamistyöyksikkö on yhdessä Vaasan kaupungin, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur/yrkesakademin i Österbotten (YA) -kuntayhtymän sekä Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän K5 kanssa jättänyt projektihakemuksen 3-vuotiselle hankkeelle, jonka tavoitteena on kehittää kotouttamistyön alkuvaihetta ja tukea osallisuutta sekä kehittää kotouttamista helpottavia toimintamalleja. Hanke toteutetaan osahankkeena, ja sen on tarkoitus alkaa vuonna Hankkeen kuvaus oheisen suunnitelman ja konkretisoinnin mukaan. Pietarsaaaren seudulle kokonaiskustannukset ovat euroa tai euroa/vuosi. Omarahoitusosuus on 25 %. Omarahoituksen osuus perustuu kuntien asukaslukuun. Tämän perusteella kustannusjako olisi seuraava: Pietarsaari (39,2%) 9 231, ,80 Pedersöre (22,1 %) 5 204, ,65 Uusikaarlepyy (15,2 %) 3 579, ,80 Luoto (10,2 %) 2 402, ,30 Kruunupyy (13,3 %) 3 132, ,45 Yhteistyölautakunta - keskustelee sopimuksesta ja ottaa kantaa sen sisältöön, jotta sopimus voidaan sen jälkeen antaa kuntien kaupungin-/kunnanhallituksille. Yhteistyölautakunta puoltaa sopimusta. - merkitsee hankesuunnitelman ja budjetin tiedoksi. Päätökset kuntien omarahoitusosuudesta tekevät kunnat ja kaupungit itse. Yhteistyölautakunta puoltaa hanketta. Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen.

8 29 Anomus kunnallisesta rahoituksesta Jobmatching-hankkeelle Yrkesakademin i Österbotten on saanut Pohjanmaan ELY-keskukselta tehtävän toimia vetäjänä hankkeelle, jonka erityistavoitteena on edistää nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymistä. Tavoite koskee paitsi nuoria myös esim. osatyökykyisiä ja maahanmuuttajia. Suunniteltu Jobmatching-hanke hallinnoi pitkäaikaistyöttömille suunniteltua koulutuskokonaisuutta, josta ELY-keskus pyytää erikseen tarjoukset koulutuksenjärjestäjiltä. Alustavien suunnitelmien mukaan tähän hankkeeseen liitettävät koulutuspanostukset ovat Pohjanmaalla noin euroa 100- prosenttisella EU:n/valtion rahoituksella. Jobmatching-hankkeen tavoitteena on vähentää työnhakijoiden määrää, katkaista asiakkaiden pitkät työttömyysjaksot ja tarjota heille koulutusta sekä kohdentaa työpaikoille niiden tarpeiden mukaista oikeanlaista työvoimaa. Hanke on kaksikielinen ja se toteutetaan koko Pohjanmaan maakunnassa ja sen työntekijät toimivat Vaasassa, Pietarsaaren seudulla ja Suupohjan rannikkoalueella. Hankkeen työntekijät tekevät yhteistyötä kunnan/kaupungin ja muiden toimijoiden vastuuhenkilöiden kanssa. Asiakkaille tarjotaan henkilökohtaista ohjausta ja mahdollisuudet osaamisen kohentamiseen sekä jatkokoulutukseen tai koulutukseen pääsemiseen. Hankkeen työntekijät vierailevat yhdessä asiakkaan kanssa eri työpaikoilla ja ovat asiakkaan rinnalla työhön perehdyttämisen tai työkokeilun aikana. Asiakkaita seurataan jonkin aikaa, ja tuloksista raportoidaan ensisijaisesti TE-toimistolle ja myös kunnalle/kaupungille ja muille yhteistyökumppaneille. Hankkeen sisällä toteutettavat toimenpiteet auttavat parantamaan alueen/maakunnan työllisyystilannetta ja vähentämään kuntien kustannuksia, jotka vuoden vaihteessa voimaan tulleen uuden lain takia ovat nousseet merkittävästi pitkäaikaistyöttömien osalta. Hanke on kaksivuotinen ja kokonaisbudjetti on noin euroa. ESR-rahoituksen ja kansallisen rahoituksen saaminen edellyttää kunnallisen rahoitusosuuden myöntämistä. Kunnallisen rahoituksen määrä on euroa Pohjanmaan maakunnassa. Kunnallinen osuus jaetaan maakunnan kuntien kesken kunnassa joulukuussa 2014 olleiden työttömien asukkaiden määrän perusteella. Pietarsaaren seudun kunnille koko hankeajan osuus on yhteensä Koska kuntien osuudet ovat näin pienet, on käytännön kannalta kätevintä käyttää yhteistyölautakunnan hanketalousarviota, jonka Concordia hallinnoi. On välttämätöntä lisätä tukea nuorille, joilla on eri syistä vaikeuksia löytää paikkansa työelämässä tai koulutuksessa. Hankeluonnoksessa esitelty henkilökohtainen ohjaus puolustaa paikkansa tarvittavien toimenpiteiden joukossa. Hanke ei pysty ratkaisemaan ongelmia kokonaan, mutta sen odotetaan kuitenkin auttavan työllistämään lisää ihmisiä Pietarsaaren seudulla. Liite: Jobmatching

9 Yrkesakademin YA:n anomus euron kunnallisesta rahoituksesta kaksivuotiselle Jobmatching-hankkeelle hyväksytään. Yhteistyölautakunta edellyttää, että Yrkesakademin raportoi säännöllisesti hankkeen etenemisestä. Yhteistyölautakunta hyväksyi anomuksen euron kunnallisesta vastinrahoituksesta kaksivuotiselle Jobmatching-hankkeelle ja edellyttää, että Yrkesakademin raportoi säännöllisesti hankkeen tuloksista. Hankkeen rahoitus otetaan yhteistyölautakunnan talousarviosta.

10 30 Pietarsaaren seudun kansainvälistymisohjelma Yhteistyölautakunnan puheenjohtaja on tehnyt aloitteen, että Pietarsaaren seudun tulee vuosina panostaa seudun markkinointiin menestyksekkäänä vientialueena. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi laaditaan pitkän aikavälin kansainvälistymisohjelma, joka toteutetaan monen eri osapuolen yhteistyönä. Alueen tulevaisuuskonferenssille kesäkuussa 2016 annetaan pohjoismainen ja kansainvälinen leima. Alueen yhteyksiä Pohjoismaihin, Itämeren alueelle ja globaalisesti viljellään ja nostetaan esille. Seudulla on paljon menestyksekkäitä vientiyrityksiä ja ideana on vielä nostaa pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymisastetta. Ohjelmaan sisältyy verkostorakentaminen alueen omien toimijoiden ja seudun monipuolisten kansainvälisten kontaktien välillä. Kansainvälistymisohjelma pyrkii parantamaan julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteistyötä yhteisillä areenoilla. Ajatuksena on profiloida yhteisvoimin Pietarsaaren seutu ja antaa konkreettista sisältöä alueen iskulauseelle Täällä asuu laatu. Tarkoituksena on myös parantaa alueen mahdollisuuksia EU-rahoitukseen, kun Pohjanmaalle tulee vähemmän kansallisia kehittämisrahoja ja rakennerahastovarjoja. Concordialle on annettu tehtäväksi laatia ohjelma, joka toteutetaan verkostopohjaisena yhteistyönä. Asiasta on keskusteltu useassa tilaisuudessa mm. Concordian hallituksessa, kuntien ja yritysten kansainvälistymistapahtumassa Concordiassa 5.5. ja Ruotsin Anderstorpin tapahtumassa Affärsracet , Export Lab Usassa 9.6. sekä paikallisesti eri yhteistyöosapuolten kanssa. Yhteistyölautakunnan kokouksessa aluekehittäjä Johanna Backman ja viestintävastaava Pia Holkkola-Löf esittelevät sisällön, niin pitkälle kuin tämä on tiedossa. Ehdotuksena on, että konferenssi järjestetään Pietarsaaressa Yhteistyölautakunta keskustelee kansainvälistymispyrkimyksistä ja valitsee poliittisesti nimitetyn viiteryhmän (10 henkilöä), jonka tulee evästää ja auttaa konferenssin toteuttamisessa. Yhteistyölautakunta päätti, että kunnat ja kaupungit valitsevat kaksi edustajaa viiteryhmään ja ilmoittavat näiden nimet yhteistyölautakunnan seuraavassa kokouksessa.

11 31 Toisen asteen koulutuksen oppilasterveydenhuolto Oppilas- ja opiskelijahuoltolaissa /1287 säädetään perusopetuslaissa (628/1998) tarkoitetussa opetuksessa olevan oppilaan sekä lukiolaissa (629/1998) ja ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (630/1998) tarkoitetussa koulutuksessa olevan opiskelijan oikeudesta opiskeluhuoltoon. Koulutuksen järjestäjä vastaa siitä, että opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuoltosuunnitelma toteutuu. Koulutuksen järjestäjän on järjestettävä opiskeluhuolto yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen opiskeluhuoltopalveluista vastuussa olevien viranomaisten kanssa siten, että opiskeluhuollosta muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Oppilaitoksen sijaintikunta vastaa opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä alueellaan sijaitsevien esi- ja perusopetusta, lukiokoulutusta ja ammatillista peruskoulutusta antavien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan. Oppilaitoksen sijaintikunta voi tukea koulutuksen järjestäjää psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisessä. Ulkomailla sijaitseva koulutuksen järjestäjä vastaa psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä omille opiskelijoilleen ( /1409). Opiskelijalla on oikeus saada maksutta sellainen opiskeluhuolto, jota opetukseen tai koulutukseen osallistuminen edellyttää. Opiskeluterveydenhuolto on opiskelijalle maksutonta lukuun ottamatta yli 18- vuotiaiden opiskelijoiden sairaanhoitopalveluja. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on lain mukaan oikeus laskuttaa opiskelijoiden kotikuntia opiskeluterveydenhuollon palveluista. Kuluvana vuonna alueemme kunnat vastaavat alueen kuraattoripalveluista. Pietarsaari, Pedersöre ja Uusikaarlepyy ovat järjestäneet palveluja sopimuksella Optiman kanssa. Järjestely on toteutettu siten, että opetuksen järjestäjä (Optima) on laskuttanut kuntia palvelujen järjestämisestä aiheutuvista kustannuksista, siis palkkaus-, koulutus- (vastaavien kuraattorien laatiman koulutussuunnitelman mukaan) ja matkakustannuksista. Kunnat ovat vuorostaan laskuttaneet opiskelijoiden kotikuntia palvelujen järjestämisestä. Laskutusmenettely on vaatinut paljon ylimääräistä työtä. Seudun kunnat ovat myös hoitaneet YA:n opiskelijahuoltopalvelut erillisten sopimusten pohjalla.

12 Yhteistyölautakunta ehdottaa, että omistajakunnat tekevät aloitteen Optimakuntayhtymän ja Söfuk-kuntayhtymän perussopimusten täydentämiseen/muutokseen, joka koskee opiskelijahuoltopalvelujen järjestämistä tulevaisuudessa. Täydennys/muutos tulisi voimaan ja merkitsisi sitä, että opetuksen järjestäjä järjestäisi jatkossa opiskelijahuoltopalvelut täysin itse ja omalla kustannuksellaan. Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kunnan- ja kaupunginjohtajat sekä opetusjohtajat hoitavat jatkoneuvottelut asiasta.

13 32 Lukioselvitys Yhteistyölautakunta hyväksyi ( 18/2015) suunnitelmat seudun lukiokoulutuksen selvitystyön jatkamisesta. Tässä vaiheessa kehitetään mallia, jonka mukaan laaditaan yhteistyösopimus lukioiden yhteistyön lisäämiseksi. Yhteistyösopimus merkitsee myös yhteisen lukiolautakunnan perustamista. Yhteistyölautakunta päätti myös toimittaa Svenska kulturfondenille hakemuksen selvitystyön jatkosta. Svenska kulturfonden on nyt myöntänyt rahoitusta hankesuunnitelmien ja talousarvion perusteella, jotka esiteltiin yhteistyölautakunnalle huhtikuussa ( 18/2015). Ehdotetaan, että yhteistyölautakunnan asettama lukiokoulutustyöryhmä johtaa tulevaa kehitystyötä Svenska kulturfondenille lähetetyn hankesuunnitelman mukaan. Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen.

14 33 Yhteistyölautakunnan kokousajat syksyllä Tutustumiskäynnit ja kokous klo Pietarsaaren ampumaseuran uusittu ampumarata Pirilössä, isäntänä John-Erik Jussila - Campus Allegro/Novia, isäntänä Sören Lilkung - keskustelukokous kansainvälistymisohjelmasta Yhteistyölautakunnan kokous Pedersöressä Yhteistyölautakunnan kokous Pedersöressä Yhteistyölautakunta hyväksyi ehdotuksen.

15 34 Muut asiat 1. Ammattikorkeakoulutus: Novia-Arcada Puheenjohtaja halusi evästystä ennen Söfukin järjestämää keskustelua ammattikorkeakoulutuksesta. Yhteistyölautakunta keskusteli Novian ja Acadan ammattikorkeakoulutuksen mahdollisesta fuusiosta ja antoi evästystä Söfukin keskusteluihin.

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen

Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen 9.5.2016 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo. Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström, Peter Stenman, Kristina

Lisätiedot

Maanantaina 13. huhtikuuta 2015, klo 9.00 10.40. Kunnantalo, Pännäinen

Maanantaina 13. huhtikuuta 2015, klo 9.00 10.40. Kunnantalo, Pännäinen 13.04.2015 19 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 13. huhtikuuta 2015, klo9.00 10.40. Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Sundqvist, Carola Boström, Peter Ekstrand,

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen

Kunnantalo, Pännäinen 28.09.2015 48 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 28. syyskuuta 2015, klo 09.00 11.00. Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Sundqvist, Carola Boström, Peter

Lisätiedot

Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo Kunnantalo, Kruunupyy

Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo Kunnantalo, Kruunupyy 17.06.2016 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Perjantaina 17. kesäkuuta 2016, klo 12.30 13.20. Kunnantalo, Kruunupyy Beslutande Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström, Peter

Lisätiedot

Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit

Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit Opiskeluhuolto ja opetustoimen prosessit Osaava, Lempäälä 15.4.2014 Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Esko Lukkarinen, Opetus- ja kulttuuritoimi-vastuualue 17.4.2014 1 Opiskeluhuollon prosessit ja toimijat

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS 1 27.8.2014

SOPIMUSLUONNOS 1 27.8.2014 SOPIMUSLUONNOS 1 Kannuksen kaupungin, Toholammin, Kaustisen, Perhon, Vetelin ja Halsuan kuntien, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän ja Kaustisen evankelisen opiston keskeinen sopimus kuraattoripalvelujen

Lisätiedot

Lausunto hallituksen esityksestä (HE 67/2013 vp) oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja laeiksi eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta

Lausunto hallituksen esityksestä (HE 67/2013 vp) oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja laeiksi eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Lausunto hallituksen esityksestä (HE 67/2013 vp) oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja laeiksi eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Eduskunnan sivistysvaliokunta pyytää ehdotuksesta lausuntoa

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa Kasvatus- ja opetuslautakunta 39 18.06.2014 Kunnanhallitus 134 11.08.2014 Valtuusto 29 29.09.2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpano Euran kasvatus- ja opetuspalveluissa 1305/12.01.03/2014 Kasvope

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 8. syyskuuta 2015, todistaa

Kunnantalo, Pännäinen. Pöytäkirjan nähtävänäpito Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä Pännäisten kunnantalossa 8. syyskuuta 2015, todistaa Kunnanvaltuusto 31.8.2015 1 Kokousaika: Maanantaina 31. elokuuta 2015 klo 19.30 19.55. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen. Päättäjät: Back, Eivor Backlund, Christian Berger, Helena Björklund, Mats Björkskog,

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu. Koulutuspäivä Oulussa

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu. Koulutuspäivä Oulussa Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu Koulutuspäivä Oulussa 6.2.2014 Järjestämisvastuut Koulutuksen järjestäjä vastaa 1. opetussuunnitelman mukaisen opiskeluhuoltosuunnitelman toteutumisesta 2. yhteistyön

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu Koulutuspäivä Kuopiossa 26.3.2014 Hallitusneuvos Anne-Marie Brisson Summa summarum Opiskeluhuoltoa järjestetään joko yhteisöllisenä tai yksilökohtaisena Yksilökohtaista

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu

Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu Oppilas- ja opiskelijahuolto uudistuu Koulutuspäivä Helsingissä 27.2.2014 Hallitusneuvos Anne-Marie Brisson Järjestämisvastuut Koulutuksen järjestäjä vastaa 1. opetussuunnitelman mukaisen opiskeluhuoltosuunnitelman

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus ja muistion tarkastajan valinta Muistion toiseksi tarkastajaksi puheenjohtajan lisäksi valittiin Martti Kaisto.

1. Kokouksen avaus ja muistion tarkastajan valinta Muistion toiseksi tarkastajaksi puheenjohtajan lisäksi valittiin Martti Kaisto. KEMPELEEN KUNTA MUISTIO 9/2014 PALVELUVALIOKUNTA Aika ti 27.5.2014 klo 16:00 19:50 Paikka Asemantie 1, kokoushuone Köykkyri 2 krs. Läsnä Ilpo Hettula, pj Jaana Urpilainen Essi Ervasti Martti Kaisto Marika

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2015 1 (5) 13 Sopimusten tekeminen yksityisten koulutuksen järjestäjien ja valtion kanssa liittyen opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisen tukemiseen

Lisätiedot

Hallituksen esitykset annettu Oppilas- ja opiskelijahuolto

Hallituksen esitykset annettu Oppilas- ja opiskelijahuolto Hallituksen esitykset annettu 6.6.2013 Oppilas- ja opiskelijahuolto Janne Öberg HE oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi Uusi laki kokoaa yhteen lainsäädännössä nyt hajallaan olevat oppilasja opiskelijahuoltoa

Lisätiedot

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00. Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016 Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.01/2016 KOULTK 4 26.1.2016 Perusopetuslain 5 :n mukaan kunta

Lisätiedot

Ville Järvi

Ville Järvi LSSAVI Lastensuojelukoulutus Ville Järvi 21.2.2017 Näkökulma päivän aiheeseen Millaisia oppilaan kasvua ja oppimista ja arjen hallintaa tukevia toimenpiteitä varhaiskasvatuksessa ja koulussa tehdään ennen

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen

Kunnantalo, Pännäinen 15.03.2016 1 Kokousaika: Tiistaina 15. maaliskuuta 2016 klo 13.00 14.40. Kokouspaikka: Kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Sundqvist, Carola Boström, Peter Ekstrand,

Lisätiedot

Kunnantalo, Pännäinen

Kunnantalo, Pännäinen 16.02.2015 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Maanantaina 16. helmikuuta 2015, klo 9.00 11.05. Kunnantalo, Pännäinen Beslutande Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Sundqvist, Carola Boström, Peter

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiluonnos

Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiluonnos Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiluonnos SORA-KOULUTUS 31.1.2013 Anne Heikinkangas Lyhennelty OKM:n ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhosen esityksestä Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki uudistuu Koskee esi- ja perusopetusta

Lisätiedot

Hyvä alku Pohjanmaalla En bra start i Österbotten

Hyvä alku Pohjanmaalla En bra start i Österbotten Hyvä alku Pohjanmaalla En bra start i Österbotten 01.01.2016 31.12.2018 KOTOUTUMISEN ALKUVAIHEEN PALVELUT - SEMINAARI 17.01.2018, Helsinki Ritva Mertaniemi Österbottens förbund Pohjanmaan liitto Hankkeeseen

Lisätiedot

Cursor, Kokoushuone Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3. krs., Kotka. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Cursor, Kokoushuone Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3. krs., Kotka. 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 26.9.2017 PÖYTÄKIRJA Nro 8/2017 KOKOUSAIKA Torstai 26.9.2017 kello 9.30 10.50 KOKOUSPAIKKA Cursor, Kokoushuone Kehitys, Kyminlinnantie 6, 3. krs., Kotka 66 Kokouksen

Lisätiedot

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3

90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3. 91 Pöytäkirjan tarkastajien valinta...3. 92 Käsittelyjärjestys...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 9.9.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 9/2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 9.9.2013 kello 12.00 14.10 KOKOUSPAIKKA Eagle-talo 3. krs., Kyminlinnantie 6, Kotka 90 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pedersören kunnantalo, Pännäinen

Pedersören kunnantalo, Pännäinen 19.12.2016 1 Kokousaika: Maanantaina 19. joulukuuta 2016, klo 9.00 11.00. Kokouspaikka: Pedersören kunnantalo, Pännäinen Päättäjät Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja Boström,

Lisätiedot

Paltamon kunta. Paltamon lukio. [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto

Paltamon kunta. Paltamon lukio. [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto 2014 Paltamon kunta Paltamon lukio [LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS] 4.3 Opiskelijahuolto PALTAMON KUNNAN NUORILLE TARKOITETUN LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 1287/2013

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 1287/2013 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sivistyslautakunta 58 11.6.2014 233 Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki 1287/2013 Asianro 569/12.01.03/2014 Päätöshistoria Sivistyslautakunta 11.6.2014 58 "Uusi oppilas-

Lisätiedot

Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä

Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Läsnä Poissa Läsnä Läsnä Läsnä Pöytäkirja sivu 1(5) nro 1/2016 Elin: Sote-valmisteluryhmä Aika: 28.1.2016 klo 12-13.30 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone T1 olijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Anne Ekstrand Mikko

Lisätiedot

Sähköinen lausunto TAUSTATIEDOT. Vastaajatahon virallinen nimi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Heljä Misukka koulutusjohtaja

Sähköinen lausunto TAUSTATIEDOT. Vastaajatahon virallinen nimi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Heljä Misukka koulutusjohtaja Sähköinen lausunto TAUSTATIEDOT Vastaajatahon virallinen nimi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Heljä Misukka koulutusjohtaja Nina Lahtinen kehittämispäällikkö Kysymykset 1. Hallituksen aluejakolinjauksen

Lisätiedot

HE 216/2006 vp. Laissa ei ole säännöksiä ulkomailla järjestettävän lukiokoulutuksen rahoituksen määräytymisestä. 1. Nykytila

HE 216/2006 vp. Laissa ei ole säännöksiä ulkomailla järjestettävän lukiokoulutuksen rahoituksen määräytymisestä. 1. Nykytila HE 216/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi opetus-

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut sote- ja maakuntauudistuksessa

Oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut sote- ja maakuntauudistuksessa Muistio Minna Antila, Irmeli Myllymäki 26.1.2018 Oppilas- ja opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut sote- ja maakuntauudistuksessa 1. Johdanto Sote- ja maakuntauudistus tulee muuttamaan oppilas-

Lisätiedot

Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi

Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Oppilas- ja opiskeluhuollon kansalliset kehittämispäivät 28.11.2013 Järvenpää Hallintojohtaja Matti Lahtinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 167. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 167. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 02.06.2014 Sivu 1 / 1 2420/00.01.01/2014 167 Sivistystoimen toimialan sekä lautakuntien ja johtokuntien johtosääntöjen muuttaminen (Kvasia) Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Leino, puh.

Lisätiedot

Yhteiset työvälineemme. Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry

Yhteiset työvälineemme. Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry Yhteiset työvälineemme Esityksen toimittajat: * opetusneuvos Elise Virnes, OKM * verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Uusi laki kokoaa yhteen lainsäädännössä

Lisätiedot

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala

valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin. johtaja Mona Vikström terveydenhoitaja Greger Forsblom (poistui klo 11.10) maanviljelijä Riitta Kentala Pöytäkirja sivu 1(13) nr 4/2015 Elin: Hallitus Aika: 27.4.2015 klo 9.00-11.45 Paikka: Läsnäolijat: Hallituksen kokoushuone A, R0, Vaasan Keskussairaala Hans Frantz valt. lis. Monica Sirén-Aura hallin.

Lisätiedot

Yhteiset työvälineemme. opetusneuvos Elise Virnes, OKM verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry

Yhteiset työvälineemme. opetusneuvos Elise Virnes, OKM verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry Yhteiset työvälineemme opetusneuvos Elise Virnes, OKM verkostokoordinaattori Ville Virtanen, SAKU ry HE oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi Hallituksen esitys oppilas- ja opiskelijahuoltolaiksi annettiin

Lisätiedot

Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2018.

Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2018. Lausuntoversio 5.7.2017 Hallituksen esitys laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelijahuoltolakia (1287/2013)

Lisätiedot

NUORILLE TARKOITETUN LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS, LUKU 4.3 OPISKELIJAHUOLTO

NUORILLE TARKOITETUN LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS, LUKU 4.3 OPISKELIJAHUOLTO NUORILLE TARKOITETUN LUKIOKOULUTUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEIDEN MUUTOS, LUKU 4.3 OPISKELIJAHUOLTO 4.3 Opiskeluhuolto Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA

AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA AJANKOHTAISTA OPETUSSUUNNITELMISTA OPETUKSEN JA KOULUTUKSEN NÄKÖKULMASTA Johtaja Jorma Kauppinen Helsinki 16.9.2014 Opiskeluhuollosta hyvinvointia 2014 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetussuunnitelman

Lisätiedot

Ohje 1/2015 1 (6) Dnro 6174/06.00.00.02/2014 6.2.2015. Jakelussa mainituille

Ohje 1/2015 1 (6) Dnro 6174/06.00.00.02/2014 6.2.2015. Jakelussa mainituille Ohje 1/2015 1 (6) Jakelussa mainituille Yksityistä sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevan lainsäädännön soveltaminen yksityisten koulutuksen järjestäjien tuottamiin sosiaali- ja terveyspalveluihin Taustaa

Lisätiedot

OPISKELUHUOLLON SUUNNITELMA Kaustisen kunta

OPISKELUHUOLLON SUUNNITELMA Kaustisen kunta OPISKELUHUOLLON SUUNNITELMA Kaustisen kunta 20.6.2016 1 Kaustisen opiskeluhuollon strategia Opiskeluhuollon lähtökohdat Kaustisen kunnan opiskeluhuollon strategia lähtee Oppilas- ja opiskelijahuoltolain

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 10

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 10 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 10 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika Paikka Ossi Stenholm Kati Fonsell -Laurila Eino Järvinen Jaana

Lisätiedot

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik.

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik. Elin: SOTE-valmisteluryhmä Aika: 10.08.2016 klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Karikukko Y-3 Läsnäolijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Kristina Stenman Malin Brännkärr Mikko

Lisätiedot

Oppilashuolto ja opetustoimen prosessit. Osaava, Lempäälä 15.4.2014

Oppilashuolto ja opetustoimen prosessit. Osaava, Lempäälä 15.4.2014 Oppilashuolto ja opetustoimen prosessit Osaava, Lempäälä 15.4.2014 Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Esko Lukkarinen, Opetus- ja kulttuuritoimi-vastuualue 17.4.2014 1 Oppilashuollon prosessit ja toimijat

Lisätiedot

Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot

Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot Selvitysluonnoksesta annetut lausunnot Lasten mielenterveysongelmien ehkäisy ja hyvinvoinnin tukeminen kouluterveydenhuollossa (3/2017) 318/54/2015 Opetus- ja kulttuuriministeriö, OKM167/050/2017, 6.7.2017.

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia

Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia 1 Esipuhe Kirkkonummen kunnan opiskeluhuollon strategia perustuu Oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin(1287/2013), joka astui voimaan 1.8.2014. Strategian tavoitteena

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki HE 67/2013

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki HE 67/2013 Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki HE 67/2013 Opetushallitus Peltonen Heidi, opetusneuvos Suomen koulu- ja opiskeluterveyden yhdistyksen 50-vuotisjuhlaseminaari 11.10.2013, Hanasaari 18.10.2013 OPH/HP/YL/LU

Lisätiedot

HE 116/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta

HE 116/2017 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi oppilas- ja opiskelijahuoltolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 116/2017 vp Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi oppilas- ja opiskelijahuoltolakia

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen 26.01.2012 Sivu 1 / 1 395/12.01.01/2012 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Lisätiedot

Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila

Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila Pöytäkirja 14/2012 TIIMIKOKOUS 14 Aika: 7.11.2012, klo 8:00-9:00 Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila Läsnä: Marika Syväluoma OPEDA-hankkeen perusasteen edustaja Hans Kankkonen

Lisätiedot

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu

HYVINKÄÄN-RIIHIMÄEN TALOUSALUEEN KOHEESIO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA PÖYTÄKIRJA Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1. :t Liite Asiat Sivu Ohjausryhmä 4/2010 1 Kokousaika klo 13.00 15.30 Kokouspaikka Riihimäen kaupungintalo, kokoushuone 2 :t Liite Asiat Sivu 33 KOKOUKSEN AVAUS JA OSANOTTAJIEN TOTEAMINEN 3 34 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25

Espoon kaupunki Pöytäkirja 25 26.02.2014 Sivu 1 / 1 321/02.05.01/2014 25 Lukiokoulutuksen valmistavan koulutuksen toteuttaminen Espoossa Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 Astrid Kauber, puh. 046 877 3297 Riina

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Helsinki 27.2.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Yhtymävaltuusto 09.06.2010 1 Kokousaika 09.06.2010 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, ruokasali Osallistujat Päätöksentekijät Antikainen Marita Sutki Mika Tanner-Penttilä Hannele Anttila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4

PÖYTÄKIRJA 1/ Käsiteltävät asiat. 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Aika 13.03.2012 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Lukioiden työelämäyhteistyö Seuraavan haun painotukset

Lukioiden työelämäyhteistyö Seuraavan haun painotukset Lukioiden työelämäyhteistyö Seuraavan haun painotukset Lukioiden työelämäyhteistyö-kokonaisuuden syksyn 2016 haun ennakkoinfo OKM 20.5.2016 Marika Lindroth Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Lukioiden työelämäyhteistyö-kokonaisuus

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27 KOKOUSAIKA 16.5.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

NAO/MAO-seminaari

NAO/MAO-seminaari NAO/MAO-seminaari 7-8.6.2017 Maahanmuuttajien kotouttaminen Pohjanmaalla 6.6.2017 Myönteinen visiointi siitä mitä osaa ja mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä, luo onnistumisia huomiseen. Onnistumisiin on

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015

Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 Kielellisten palvelujen toimikunta 15.06.2015 PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Opiskeluhuoltosuunnitelmat

Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opiskeluhuoltosuunnitelmat Opetustoimen ajankohtainen juridiikka 3.11.2016 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Opiskeluhuollon suunnitelmat (OHL 12 ja 13 sekä POL 14, LL 10 ja AMPL 37 a ) Lastensuojelulain

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen

3.1 Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n roolin ja aseman määrittäminen JOENSUUN KAUPUNGIN MATKAILUPALVELUSOPIMUS 1. Osapuolet Palvelun tuottaja Karelia Expert matkailupalvelu Oy (0932125-7) Koskikatu 5, 80100 Edustaja Toimitusjohtaja Markku Litja Palvelun tilaaja Edustaja

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2008 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Sari Söderman. 14.1.2008 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 13.1.2008 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Heikki Niemi, Sari Söderman. Asiat: 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

Esityslista. Lauantai EDUSTAJAKOKOUKSEN AVAUS. Suomen Keskustanaiset ry:n puheenjohtaja Elsi Katainen

Esityslista. Lauantai EDUSTAJAKOKOUKSEN AVAUS. Suomen Keskustanaiset ry:n puheenjohtaja Elsi Katainen Esityslista Lauantai 10.6.2017 1. EDUSTAJAKOKOUKSEN AVAUS Suomen Keskustanaiset ry:n puheenjohtaja Elsi Katainen 2. TODETAAN KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2.1. Esittely Sääntöjen 11. pykälän

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016

HUMPPILAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus 14.3.2016 KOKOUSAIKA Maanantai 14.3.2016 klo 18:00-19:25 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 62 63 64 65 Liite 12 66 67 68 69 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Käsiteltävät asiat. 18 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 22. 19 Pöytäkirjantarkastajien valinta 23

PÖYTÄKIRJA 3/2012 1. Käsiteltävät asiat. 18 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 22. 19 Pöytäkirjantarkastajien valinta 23 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Aika 10.09.2012 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 18 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 4. joulukuuta 2015 11/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. marraskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kunnantoimisto, Kemiö Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 4/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.05.2014 klo 18.00-18.55 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 4/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.05.2014 klo 18.00-18.55 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 4/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 07.05.2014 klo 18.00-18.55 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 25 Liite 3 Talousarvion toteutuminen ajalla 01.01.-31.12.2013

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA

HELSINGIN KAUPUNKI JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA KASVATUS JA KOULUTUS PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 PERUSOPETUSPALVELUT PÖYTÄKIRJA 5-2017 Kokousaika klo 17.30 Kokouspaikka Konalan ala-aste, opettajahuone KASVATUS JA KOULUTUS PÖYTÄKIRJA 5/2017 2 JOHTOKUNNAN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

LIITE 1 (4) AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS

LIITE 1 (4) AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS LIITE 1 (4) AMMATILLISEEN PERUSKOULUTUKSEEN OHJAAVA JA VALMISTAVA KOULUTUS VAMMAISTEN OPISKELIJOIDEN VALMENTAVA JA KUNTOUTTAVA OPETUS JA OHJAUS AMMATILLISESSA PERUSKOULUTUKSESSA MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLISEEN

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki - Oppilas- ja opiskelijahuollon kokonaisuus - Yhteisöllinen opiskeluhuolto Seinäjoki 5.3.2014 Marjaana Pelkonen, neuvotteleva virkamies STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Marjaana Pelkonen, STM

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Marjaana Pelkonen, STM Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Marjaana Pelkonen, STM Opiskeluhuolto muodostaa kokonaisuuden Opiskeluhuollolla tarkoitetaan hyvän oppimisen, hyvän fyysisen ja psyykkisen terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin

Lisätiedot

Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa

Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa Opiskeluhuolto osana oppilaitosten kokonaistoimintaa Opiskeluhuollon XV kansalliset kehittämispäivät 25.11.2015 Helsinki Hallintojohtaja Matti Lahtinen Säädökset ja määräykset, hallituksen esitys ja eduskunta-asiakirjat

Lisätiedot

Kuraattori- ja psykologityö esi- ja perusopetuksessa Mikä muuttuu?

Kuraattori- ja psykologityö esi- ja perusopetuksessa Mikä muuttuu? Kuraattori- ja psykologityö esi- ja perusopetuksessa Mikä muuttuu? Oppilas- ja opiskelijahuollon kansalliset kehittämispäivät XIII 27.-28.11.2013 Vastaava koulukuraattori Hanna Gråsten-Salonen, Tampere

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.04.2014 PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajat 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 Idnet-verkoston

Lisätiedot

Omistajakuntien ja Räyskälä-Säätiön rahoitusosuudet olisivat seuraavat:

Omistajakuntien ja Räyskälä-Säätiön rahoitusosuudet olisivat seuraavat: 1LOP P I KESKELLÄ KASVU -SUOM EA 1 HALLINTO JA TALOUS 14.1.2015 FORSSnnJ KAUPUNKI Jakelun mukaan /oc / d y / 5 RÄYSKÄLÄN ILMAILUKESKUKSEN AIRPARK-HANKKEEN ESISELVITYSHANKE Lopen kunnantalolla 12.12.2014

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori

Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto. Leena Nousiainen / Rondo Training Oy Pori Yhteisöllinen ja osallistava opiskelijahuolto Leena Nousiainen / Rondo Training Oy 11.1.2013 Pori Keskeisiä linjauksia Uuteen lakiin ehdotetaan koottavaksi lainsäädännössä nyt hajallaan olevat oppilas-

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 26.5.2016

PÖYTÄKIRJA. Kokouspäivämäärä 26.5.2016 PÖYTÄKIRJA Nro 4/2016 4/67 Kokousaika Torstaina 26. toukokuuta 2016, klo 19.00-20.00 Kokouspaikka Kunnantalo Päättäjät: Varajäsenet: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar, Liane Dahlbacka,

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Piispanen Sanna (x) Sivula Seppo (x) Timonen Jorma ( ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Piispanen Sanna (x) Sivula Seppo (x) Timonen Jorma ( ) Lehtonen Marja, esittelijä-sihteeri (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2011 Kokousaika Tiistai klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet (ja läsnäolon

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Kehittämisjohtaja Matti Tunkkari, puh. 02 761 1101

Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä. Kehittämisjohtaja Matti Tunkkari, puh. 02 761 1101 Kaupunginhallitus 360 07.10.2013 Kaupunginhallitus 202 09.06.2014 Lausunto Varsinais-Suomen liikennestrategian tavoitteista ja linjapäätöksistä 526/08.00.00/2014 Kh 07.10.2013 360 Kehittämisjohtaja Matti

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto

Opetussuunnitelman mukainen opiskeluhuolto Heidi Peltonen 11.2.2014 1 (5) Eduskunnan tarkastusvaliokunta Eduskunta Miten kouluongelmat vaikuttavat nuorten syrjäytymiseen ja miten kouluterveydenhuollon avulla ehkäistään nuorten syrjäytymistä? Tarkastusvaliokunnan

Lisätiedot

Esityksen lähtökohta ja tavoitteet

Esityksen lähtökohta ja tavoitteet LAUSUNTO 1 (8) 21.1.2013 Dnro 18/000/2012 Opetus- ja kulttuuriministeriö PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO Lausuntopyyntö 30.11.2012 Dnro 39/010/2012 LAUSUNTO HALLITUKSEN ESITYSLUONNOKSESTA OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAIKSI

Lisätiedot

KUNTAYHTYMÄ 14/2011, Yhtymähallitus Sivu 127

KUNTAYHTYMÄ 14/2011, Yhtymähallitus Sivu 127 Viranomainen SUUPOHJAN ELINKEINOTOIMEN PÖYTÄKIRJA KUNTAYHTYMÄ 14/2011, Sivu 127 KOKOUSAIKA 28.12.2011 klo 18.30 19.50 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA ESITTELIJÄ MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS

Lisätiedot

TEEMA 2: Sisäiset organisatoriset muutokset

TEEMA 2: Sisäiset organisatoriset muutokset TEEMA 2: Sisäiset organisatoriset muutokset Kolme kierrosta Learning cafe ta aikataulut ja tilat - Kierros I klo 10.15-11.10 (55 min) - Kierros II klo 11.15 11.45 (35 min) - Kierros III klo 11.50 12.20

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi Hintikka

Lisätiedot

22.6.2015. Kokousaika Maanantai 22.6.2015 klo 13:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

22.6.2015. Kokousaika Maanantai 22.6.2015 klo 13:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 5/2015 Kokousaika Maanantai klo 13:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä Keskitalo,

Lisätiedot

HE 126/2007 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 126/2007 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 126/2007 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 7 luvun 12 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi julkisesta

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika keskiviikko 23.8.2017 klo 9.00 11.42 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone Tiirismaa Käsiteltävät asiat: 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 3

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Aulanko 2.4.2014

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki. Aulanko 2.4.2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki Aulanko 2.4.2014 1 Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki (voimaan 1.8.2014) Yhteisöllinen opiskeluhuolto ja yksilökohtaisen opiskeluhuolto Ennaltaehkäisevyys ja suunnitelmallisuus

Lisätiedot

Salassapito ja tiedonsiirto opiskeluhuollossa ja oppimisen tuessa

Salassapito ja tiedonsiirto opiskeluhuollossa ja oppimisen tuessa Salassapito ja tiedonsiirto opiskeluhuollossa ja oppimisen tuessa 17.11.2016 Helsinki Erkkaa verkossa -verkkoluento Hallintojohtaja Matti Lahtinen Oppilaalle annettavan yksilöllisen tuen vaihtoehtoja Monialainen

Lisätiedot

Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, 3. krs. kokoustila Kehitys, Kotka. 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3

Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, 3. krs. kokoustila Kehitys, Kotka. 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 26.9.2016 PÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 KOKOUSAIKA Tiistaina 26.9.2016 kello 13.00-13.40 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Kyminlinnantie 6, 3. krs. kokoustila Kehitys, Kotka 46 Kokouksen

Lisätiedot