Kasvisruokakokeiluraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kasvisruokakokeiluraportti"

Transkriptio

1 Kasvisruokakokeiluraportti Yleistä kokeilusta Kasvisruokakokeilu toteutettiin Vaasan kaupungin työntekijöille henkilöstöravintola Annin Herkussa Kokeilu toteutettiin TeeseBotnian, kaupunkikehityksen ja viestinnän yhteistyönä. Kokeilun aikana kerättiin palautetta sekä kokeilun kesken jättäneiltä ja lisäksi avoinna oli palautekysely. Kokeiluun ilmoittautui osallistujiksi 28 henkilöä kaupungin intrasivujen kautta, kuusi henkilöä ilmoittautui Annin Herkun työntekijälle ja yhdeksän henkilöä oli aiemmin ilmoittanut kasvisruokavaliosta keittiölle. Kaikkiaan osallistujia kokeilluun oli siis 43. Kaksi jätti kasvisruokakokeilun kesken. Kokeilun jälkeen neljä henkilöä ilmoitti haluavansa jatkossakin syödä kasvisruokaa Annin Herkussa. Näin ollen kasvisruokailijoiden määrässä oli kasvua 33,3 prosenttia. TeeseBotnialta saatujen tietojen mukaan marraskuun työpäivinä Annin Herkussa kävi keskimäärin 93 ruokailijaa (pl. ravintolan oma henkilökunta). Parhaimpana päivänä kasvisruokakokeilun aikana ruokailijoita oli 114. Ruokailijoiden keskimäärä kasvoi lokakuusta 17 henkilöllä, jolloin ruokailijoiden määrä kasvoi keskimäärin 22, prosenttia. Voidaan siis olettaa, että kasvisruokakokeilulla houkuteltiin henkilöstöravintolaan sellaisiakin työntekijöitä, jotka eivät Osallistumista mainostettiin uutisella intranetissä sekä suoralla sähköpostimainoksella Keskushallinnon, Teknisen toimen ja Sivistystoimen esimiesten sähköpostilistoille. Lisäksi viestintä julkaisi uutisen kaupungin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä toimitti mediatiedotteen. Kokeilun aikana Yle teki kasvisruokakokeilusta uutisen radioon, alueuutisiin ja nettisivuilla julkaistiin tietoja osana laajempaa juttua ilmastonmuutoksen torjumisesta. Kokeilun ajan kasvisruokakokeilu näkyi myös Annin Herkussa kasvisruoan yläpuolelle asetetulla kyltillä. Tähän raporttiin on kerätty tiedot kokeilun aikana saaduista palautteista ilmoittautumis- ja palautelomakkeella ja kokeilun päätteeksi toteutetulla kyselyllä. Vastaajilla oli mahdollisuus vastata kaikkiin kyselyihin suomen ja ruotsin kielillä. Osallistujista Eniten ilmoittautuneita kokeiluun oli Kaupunkikehityksestä ja Kaavoituksesta, joista molemmista osallistui seitsemän henkeä kokeiluun. Muut yksiköt, joista oli osallistujia, olivat Talotoimi, Hallintopalvelut, Turvallisuuspalvelut, Kirkkopuistikon terveysasema (2), Jätelautakunta, Liikuntapalvelut, Kuntatekniikka, Kiinteistötoimi, Talous- ja omistajaohjaus, TeeseBotnian hallinto, Rakennusvalvonta, Henkilöstöpalvelut, Vaasa-opisto sekä Vaasan vesi.

2 Tämän lisäksi osallistujia pyydettiin ilmoittamaan mahdollisista ruoka-aineallergioista, jotka toimitettiin keittiölle tiedoksi ruoan valmistamista varten. Mikäli myöhemmin vastaavaa kokeilua järjestetään, voi osallistujista olla hyödyllistä kerätä tieto esim. sukupuolesta tilastointia ja niiden tulkintaa varten. Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujia pyydettiin ilmoittamaan myös mikäli nämä halusivat osallistua blogin kirjoittamiseen kokemuksistaan. Kiinnostuneita oli kuitenkin vain yksi, jonka vuoksi blogi-idea hylättiin kokeilun alkuvaiheessa. Ilmoittautumisen yhteydessä kysyttiin myös mistä osallistujat olivat kuulleet kokeilusta. Suurin osa, 62 prosenttia, osallistujista oli saanut tiedon kasvisruokakokeilusta intranetin uutisen avulla. Seuraavaksi eniten kasvisruokakyselystä oli saatu tieto työkaverilta, jonka 24 prosenttia ilmoitti tiedonlähteekseen. Muualta tiedon saaneita oli 21 prosenttia. Kysymyksessä oli mahdollista antaa useampi vastaus. Loppukyselyssä tieto oli saatu valtaosin samoista lähteistä, mikä tulee ilmi kuviosta 1. Mistä sait kuulla kasvisruokakokeilusta? Muualta / Någon annanstans 6,2% 19,3% Luin uutisen Vaasan kaupungin nettisivuilta / Jag läste nyheten på Vasa stads webbsidor 0,00% 0,00% Luin uutisen KiVasta / Jag läste nyheten på KiVa 8,06% 6,2% Työkaverilta / Via arbetskompis 22,8% 37,0% 0,00% 10,00% 20,00% 30,00% 40,00% 0,00% 60,00% 70,00% Ilmoittautuminen Loppukysely Kyselyn vastaajat Palautekyselyyn saatiin kokeilun aikana kaikkiaan 8 vastausta. Loppukyselyyn saatiin kaikkiaan 16 vastausta, mikä on 40 prosenttia kaikista kasvisruokakokeiluun osallistuneista.

3 Palautekysely Palautekyselyssä annettiin pääasiallisesti palautetta kasvisruokakokeilusta yleensä (86%). Palautetta annettiin myös ruoan riittävyydestä ja ruoan ravintosisällöstä molemmista yhtä paljon (14%). Palautteeni koskee: Kasvisruokakokeilua yleensä Ruoan ravintosisältöä Ruoan makua Ruoan riittävyyttä Palautekyselyssä annettiin kommentit avoimessa vastauskentässä. Seuraavista vastauksesta on poistettu vain palautteen antajan nimi. Vastaukset Olisin mielelläni osallistunut kokeiluun, mutta en tässä muodossa. Toimivampi olisi kokeilu, jossa kasvisruokaa on tarjolla 1-2 päivänä viikossa ja niihin sitoudutaan. Lihan syömisen vähentäminen (ei lopettaminen) lienee kuitenkin ilmaston kannalta se hyvä tavoite. Hei! Kokeilu on tosi hieno juttu ja askel oikeaan suuntaan! Mielestäni olisi mahtavaa, jos kasvisruoka olisi vaihtoehtona joka päivä ruokalassa, eikä siihen tarvitsisi erikseen sitoutua. Tai että kasvisruokaa tarjottaisiin vaikka 3 kertaa viikossa tai joka päivä. Henkilökohtaisesti minulle ei ole väliä onko ruoassa lihaa vai ei. Tärkeämpää on ruoan

4 maku ja laatu. Lisäksi joustavuus, sillä joka päivä ei vain ole mahdollista syödä henkilöstöruokalassa. Mielestäni kasvisruokavaihtoehtoja saisi olla tarjolla ilman kokeilujakin. Itse olen käynyt syömässä ruokalassa usein juuri kasvisruokapäivinä. Eihän sen ole "pakko" olla joka päiväistä, mutta esim. kevyt ruoka voisi olla kasvisruokana vähintään 3 arkipäivänä. Uskon, että kasvisruokaa tulee syötyä herkemmin kun sitä on tarjolla. Hei, Kasvisruoka on tähän asti ollut erittäin hyvää. Kikhernekeitosta en tykännyt, mutta minulla on muutenkin ollut kikherneisiin kaunaa. :) Tämän päivän (21.11.) ruoka vaikutti vähän poikkeukselliselta edellisiin. Vaikka söin tavallisen suhteellisen ison määrän niin ruuasta jäi nälkä. Itse ruuassa myös tuntui, että jotain proteiinipitoista olisi saanut olla lisää, kastike vaikutti kovin kasvispainotteiselta. Jatkakaa kuitenkin samaan malliin! Voisin hyvin jatkossakin syödä täälä pääasiassa kasvisruokaa, mutta sitoutuminen on vähän hankalaa kun välillä tulee kuitenkin tarvetta käydä muualla lounaalla. Hei, olen hernekeiton vastustaja ja haluaisin ilmoittaa, etten tule syömään kasvisruokaa huomenna. (22.11.) Loppukuukauden kuitenkin kasvisruokailen normaalisti. Keskeyttämissyyt Ilmoittautumislomakkeella oli mahdollisuus ilmoittaa myös mikäli halusi lopettaa kokeilun. On kuitenkin mahdollista, että osa on lopettanut kokeilun ilmoittamatta erikseen siitä. Keskeyttämisen syiksi ilmoitettiin seuraavat: Vastaukset Olen lomalla , jolloin en osallistu ruokailuun.

5 Joka päivä ei tule käytyä Annin Herkussa, joten se sitovuus ei tunnu kivalta. Ei liioin päivän kasvismakkarakeitto ollut makuuni. Loppukyselyn vastaukset Kasvisruokakokeilun osallistujat antoivat viestinnän onnistumisesta arvosanaksi 3,7 asteikolla 1-, jossa 1 vastasi huonoa ja hyvää. Alinta arvosanaa ei antanut kukaan osallistujista. Miten hyvin kokeilun viestintä onnistui? Huonosti Hyvin Kokeilua pidettiin hyvin onnistuneena keskiarvon ollessa 3,64 asteikolla 1-,, jossa 1 vastasi huonoa ja hyvää. Alinta arvosanaa ei antanut kukaan osallistujista.

6 Mitkä tekijät vaikuttivat päätökseesi osallistua kasvisruokakokeiluun? Työkaverit haastoivat mukaan 3 Kokeilukulttuurin tukeminen 3 Kasvisruoan terveysvaikutukset 11 Ilmastomuutokseen vaikuttaminen omilla valinnoilla Kokeilua pidettiin myös kokonaisuudessaan onnistuneena. Vastaajien antama keskiarvo oli 3,6 asteikolla 1-, jossa 1 vastasi huonoa ja hyvää. Alinta arvosanaa ei antanut kukaan osallistujista. Miten hyvin kokeilu onnistui kokonaisuutena? Hyvin 3 2 Huonosti

7 Niin ikään valtaosa kyselyyn vastanneista oli jonkin verran halukas jatkamaan kokeilun jälkeenkin kasvisruokailua. Kuinka halukas olisit jatkamaan kasvisruokailua Annin Herkussa? Olen halukas jatkamaan 4 1 En ole lainkaan halukas Kyselyn lopussa vastaajien oli mahdollista kertoa tekijöitä, jotka estävät halukkuutta jatkaa kasvisruokailua. Mitkä tekijät estävät halukkuutta osallistua jatkossa kasvisruokailuun? Eri työpisteessä töissä, kokousten yhteydessä käyn TeTolla syömässä. Eri työpisteessä töissä, kokousten yhteydessä käyn TeTolla syömässä. Eivät estä, mutta toivoisin kasvisruoan sisältävän nykyistä enemmän proteiineja, kuten tofua, pähkinöitä, papuja, linssejä jne. Kasvisruokailu ei pitäisi olla sitova, vaan vaihtoehto. Kasvisruuan taso ja maku ovat todella heikkoja. Valmistuksessa käytetään lähes poikkeuksetta pakastevihanneksia ja raaka-aineita ei juurikaan vaihdella. Proteiinin saanti jää hyvin pieneen, eikä sitä kompensoida esim. raejuustolla, pavuilla salaattipöydässä. Ruokalista on mielikuvitukseton ja yksitoikkoinen.

8 Kasvisruokaan oli sisällytetty toisinaan todella vähän proteiinia. Toivoisin mm. tofun ja soijarouheen runsaampaa käyttöä. Se, että jos se on sitovaa. Eli jos on pakko käydä sitten joka päivä syömässä. Voisin käydä silloin tällöin mutta en välttämättä joka päivä. Vissa maträtter var goda tex. linssoppan var jätte god,men annars behövs det nog bättre recept Ideaalitilanne varmaan olisi, jos kasvisvaihtoehto olisi joka kerta tarjolla tavanomaisen ruuan lisäksi Ehkä se, että jo en joka päivä käy Annin Herkussa pitäisi ilmoittaa poisjäännistä. Toisaalta sen ymmärrän, että ruoan hävikki olisi todella pieni. Vaihtoehdon ei tarvitse olla kopio listalla olevasta lihaa tai makkaraa sisältävästä ruoasta. Lisää mielikuvitusta ja osaamista kasvisruoan tekemiseen! Tarjottavassa kasvisruoassa on huomioitava myös proteiininlähde (kuten linssi, papu, tofu ym). Kasvisruoka ei ole vaihtoehtona kaikille ruokailijoille jokaisena päivänä. On hankalaa sitoutua pidemmäksi aikaa, kun ruokapaikka ei ole lähellä työpistettä. Ei ole mahdollisuutta ja/tai halua käydä joka päivä Annin Herkussa syömässä, joten en haluaisi sitoutua kasvisruokailuun jos en pääse joka päivä syömään. Jos kasvisruokaa saisi ottaa erikseen ilmottautumatta niin söisin mielelläni sitä. Paras tilanne olisi se, että kasvis- ja lihavaihtoehtoa saisi ottaa molempia, oma tavoitteeni on vähentää lihansyöntiä mutta ei kuitenkaan täysin lopettaa sitä. Lisäajatus: ne rapsakat parsakaalit ovat mahtavia, olisin erittäin tyytyväinen jos niitä olisi tarjolla useammin! Lämpimät kasvikset ovat myös suurin osa päivittäistä ruokavaliotani, mutta Annin Herkussa niiden harmaa sävy ja ylikypsyys ei oikein viehätä. En tiedä voiko tuohon vaikuttaa mitenkään helposti.

1. Koulusi Vastaajien määrä: 96

1. Koulusi Vastaajien määrä: 96 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Vastaajien määrä: 96 Elisenvaaaran koulu 0 0% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 96 100% Yläneen yhtenäiskoulu 0 0% 1/10 2. Ruuan maku Vastaajien

Lisätiedot

Luomu- ja kasvisruoan käytön lisäämisen halukkuus päiväkodeissa. Eeva Ipatti ja Outi Jalovaara 3.6.2010

Luomu- ja kasvisruoan käytön lisäämisen halukkuus päiväkodeissa. Eeva Ipatti ja Outi Jalovaara 3.6.2010 Luomu- ja kasvisruoan käytön lisäämisen halukkuus päiväkodeissa Eeva Ipatti ja Outi Jalovaara 3.6.2010 Tutkimuksen kulku Ensin tehtiin alustava kysely sellaisiin päiväkoteihin, joissa luomu- ja kasviruokaa

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 33

1. Koulusi Vastaajien määrä: 33 Asiakastyytyväisyys alakoulut, Kaulanperän koulu 1. Koulusi Vastaajien määrä: 33 Auvaisten koulu 0 0% Heikinsuon koulu 0 0% Karinaisten koulu 0 0% Kaulanperän koulu 32 96,97% Mustanojan koulu 1 3,03% 1/8

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Ravintolaruokailun trenditutkimus. Paakkari, Marjaana

Ravintolaruokailun trenditutkimus. Paakkari, Marjaana Ravintolaruokailun trenditutkimus Paakkari, Marjaana Aineiston rakenne - N= N= N= % % % SUKUPUOLI Nainen 9 Mies IKÄ Alle vuotta - vuotta 9-9 vuotta - vuotta Yli vuotta PERHEEN ELINVAIHE Pariskunta, ei

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610.

Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 32 alaikäisyksikössä vuoden 2016 aikana. Vastaajia oli noin 610. YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö ALAIKÄISYKSIKÖIDEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Yksintulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin

Lisätiedot

LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA

LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA LASTEN KOULURUOKAKAMPANJA Suomen Lasten Parlamentti Me olemme Suomen Lasten Parlamentin hallituksesta. 9-13 -vuotiaat lapset ympäri Suomea vaikuttavat joka viikko sellaisissa asioissa, jotka itse kokevat

Lisätiedot

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä.

Valtaosa 67% viljelijöistä on jatkamassa ennallaan. Toiminnan laajentamista suunnittelee 16% viljelijöistä. MTK TERVO-VESANTO JÄSENKYSELY 2009 Yleistä kyselyn toteutuksesta MTK Tervo-Vesanto ry:n jäsenkysely toteutettiin 12.4.-5.5.2009 välisenä aikana. Kysely oli internet-kysely. Kyselystä tiedotettiin jäseniä

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely, koulut lukion oppilaat RTF Report - luotu 27.05.2013 07:32

Asiakastyytyväisyyskysely, koulut lukion oppilaat RTF Report - luotu 27.05.2013 07:32 Asiakastyytyväisyyskysely, koulut lukion oppilaat RTF Report - luotu 27.05.2013 07:32 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Äänekosken lukion oppilaat 290 67 57 Yhteensä 290 67 57 Vastausprosentti 23.1

Lisätiedot

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Yläkoulut ja lukio

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Yläkoulut ja lukio Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2018 Yläkoulut ja lukio Yleiskysymykset 1. Olen (69) (EOS: 2) Yläkoulut ja lukio 2 Yläkoulut ja lukio 1. Ruokailupaikkani (69) (EOS: 0) Yläkoulut ja

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry. August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 2019 August-kodin asukkaiden omaisten palvelutyytyväisyys 019 SISÄLTÖ 1 TYYTYVÄISYYSKYSELYN SUORITTAMINEN AUGUST-KODIN ASUKKAIDEN OMAISTEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET.1 Fyysiset ja aineelliset olosuhteet..

Lisätiedot

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät

Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Hnenogäsdpdinoinnin päätehtävät Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2015 Toteutus Syys- lokakuussa 2015, vastausaikaa 2 viikkoa Webropol-kysely Toimitettiin Avustajaportti.fi palveluun

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry Asiakkaiden tyytyväisyys Tammilehdon päivähoidon palveluun 2019 SISÄLLYS 1. PALVELUKESKUS TAMMILEHDON PÄIVÄHOITO 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN 3. ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PALVELUKESKUS

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA

Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Henkilökohtaisen avun keskus HENKKA Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille 2017 Taustatietoa Asiakastyytyväisyyskysely henkilökohtaisille avustajille toteutettiin Webropolkyselynä marraskuussa

Lisätiedot

Hollolan kunta. koulujen ja varhaiskasvatuksen. ruokapalvelun asiakaskysely marraskuussa 2018

Hollolan kunta. koulujen ja varhaiskasvatuksen. ruokapalvelun asiakaskysely marraskuussa 2018 Hollolan kunta koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokapalvelun asiakaskysely marraskuussa 2018 Koulujen ja varhaiskasvatuksen ruokapalvelun asiakaskyselyn toteutus ja tavoite Kyselyjen tavoitteena on osallistaa

Lisätiedot

Kasvisruokavalioiden toteuttaminen kouluruokailussa

Kasvisruokavalioiden toteuttaminen kouluruokailussa Kasvisruokavalioiden toteuttaminen kouluruokailussa Syödään ja opitaan yhdessä koulutus Seinäjoki 30.8.2017 Lotta Pelkonen TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Vegaaniliiton ravitsemusvastaava Sisältö

Lisätiedot

Trendejä meiltä ja maailmalta

Trendejä meiltä ja maailmalta Trendejä meiltä ja maailmalta Ruokavalioiden ja kulutustottumusten pirstaloituminen Ei hallitsevaa ruokavaliosuuntausta vaan täsmähyvinvointia Pirstaloitunut Free from kulutus hyvinvoinnin tukena Kuinka

Lisätiedot

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013

Tekn.ltk 26.11.2013 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 2013 Tekn.ltk.11.13 ASIA NRO 9 Asiakastyytyväisyyskysely syksy 13 Kysely toteutettiin lähinnä nettikyselynä, paperiversio oli jaettu kunnan viraston toimipisteisiin. Vastauksia tuli netin kautta 9 kpl ja kaksi

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille 1 Kysely Kaikukortin haltijoille Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Lappeenrannassa nyt 1.6.2017 lähtien. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

Ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2014, koulut, opettajat RTF Report - luotu 15.05.2014 14:12 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2014, koulut, opettajat RTF Report - luotu 15.05.2014 14:12 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2014, koulut, opettajat RTF Report - luotu 15.05.2014 14:12 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Asemakadun koulun opettajat 27 9 8 Hietaman koulun opettajat

Lisätiedot

ERITYISRUOKAVALIOT RASEKON OPPILAITOKSISSA OPAS

ERITYISRUOKAVALIOT RASEKON OPPILAITOKSISSA OPAS ERITYISRUOKAVALIOT RASEKON OPPILAITOKSISSA OPAS Kouluruokailun tavoitteena on tukea nuoren kasvua, kehitystä sekä terveellisiä ruokailutottumuksia. Tarvittaessa opiskelijalle tarjotaan allergian, muun

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 37

1. Koulusi Vastaajien määrä: 37 Asiakastyytyväisyys alakoulut, Auvaisten koulu 1. Koulusi Auvaisten koulu 37 100% Heikinsuon koulu 0 0% Karinaisten koulu 0 0% Kaulanperän koulu 0 0% Mustanojan koulu 0 0% 1/8 2. Ruuan maku herkullista

Lisätiedot

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Henkilökunta

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Henkilökunta Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2018 Henkilökunta Yleiskysymykset 2. Ruokailen (34) (EOS: 0) Henkilökunta 2 Alakoulut 1. paikkani (17) (EOS: 0) Henkilökunta 3 Yläkoulut ja lukio 1.

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58

1. Koulusi Vastaajien määrä: 58 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Elisenvaaaran koulu 0 0% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 0 0% Yläneen yhtenäiskoulu 58 100% 1/10 2. Käytätkö ruokapalveluja päivittäin Vastaajien

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Asiakaskysely Nisulanmäen koulun 9-luokkalaisille helmikuussa 2017

Asiakaskysely Nisulanmäen koulun 9-luokkalaisille helmikuussa 2017 LIITE 2 Asiakaskysely Nisulanmäen koulun 9-luokkalaisille helmikuussa 2017 Muuramen kunnan ruokapalvelu Ravitsemispäällikkö Ilja Saralahti Vastanneita 100 hlö Naisia 52, Miehiä 48 Vastanneet 1. Miehiä

Lisätiedot

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU ry JÄSENTUTKIMUS 2015/Yhteenvetoraportti 13.4.2015 Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Jäsentutkimus Tutkimusprosessi ja rakenne Jäsentyytyväisyystutkimuksessa vastaajaa

Lisätiedot

Tehostettu ruokavalio. 25.9.2014 Kaija Mäkelä, ravitsemispäällikkö Sofia Eklund, ravitsemusterapeutti

Tehostettu ruokavalio. 25.9.2014 Kaija Mäkelä, ravitsemispäällikkö Sofia Eklund, ravitsemusterapeutti Tehostettu ruokavalio 25.9.2014 Kaija Mäkelä, ravitsemispäällikkö Sofia Eklund, ravitsemusterapeutti Hyvä ravitsemustila on terveyden, toipumisen ja hyvinvoinnin edellytys. Sairaus altistaa vajaaravitsemuksen

Lisätiedot

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen

KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI. Hannele Laaksonen KUNTALAISTEN ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY VUONNA 2008 TEUVAN KUNTA OSA-RAPORTTI Hannele Laaksonen 1. JOHDANTO...3 2. VASTAAJIEN TAUSTATIETOJA...4 3. HALLINTO- JA ELINKEINOTEIMEN PALVELUJEN ARVIOINTI...6 4.

Lisätiedot

Vegaaniruokailija asiakkaana- Vegaaniruokavalion koostaminen

Vegaaniruokailija asiakkaana- Vegaaniruokavalion koostaminen Vegaaniruokailija asiakkaana- Vegaaniruokavalion koostaminen Mistä vegaaniruokavalio koostuu? Vegaaniruokavaliossa käytetään monipuolisesti Viljavalmisteita Palkokasveja Kasviksia Marjoja Hedelmiä Sieniä

Lisätiedot

Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille

Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille Työmatkaliikkumisen aktivointihanke Hinku-kunnille Liikkumisen ohjauksen hanke Lappeenrannassa ja Loimaalla - Loppuraportti 16.11.2017 - Hankkeen lähtökohdat ja rahoitus Työmatkaliikkumisen aktivointihanke

Lisätiedot

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista

Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Kyselytutkimus sosiaalialan työntekijöiden parissa Yhteenveto selvityksen tuloksista Aula Research Oy toteutti Pelastakaa Lapset ry:n toimeksiannosta kyselytutkimuksen lasten ja nuorten kanssa työskenteleville

Lisätiedot

Uuden suosituksen tausta. Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset

Uuden suosituksen tausta. Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset Syödään ja opitaan yhdessä - uudet kouluruokailusuositukset Arja Lyytikäinen/VRN, 29.8.2017 Uuden suosituksen tausta Esi- ja perusopetuksen uusi opetussuunnitelma kouluruokailu osana opetusta Kansalliset

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi

Sosiaalisen median käyttö autokaupassa. Autoalan Keskusliitto ry 3/2012 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalisen median käyttö autokaupassa Autoalan Keskusliitto ry 3/1 Yhdessä Aalto Yliopisto, Helsingin kauppakorkeakoulu opiskelijatiimi Sosiaalinen media suomessa Kaikista suomalaisista yli % on rekisteröitynyt

Lisätiedot

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 2014 Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 Nokian kaupunginkirjasto Raportin kokosi Päivi Kari Raportti 6.11.2014 Nokian kaupunginkirjaston asiakaspalvelutilanne-kysely: Millaista asiakaspalvelua

Lisätiedot

Biathlon World Championships Kontiolahti TAPAHTUMATUTKIMUS

Biathlon World Championships Kontiolahti TAPAHTUMATUTKIMUS Biathlon World Championships Kontiolahti 4.-15.3.2015 TAPAHTUMATUTKIMUS Aineisto ja tulokset Tulokset sisältävät vastaukset tapahtuman jälkeen verkkokyselynä kerätystä aineistosta Yhteensä vastauksia 178

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2014 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan suoluonto -kysely. Etelä-Pohjanmaan liitto 2016

Etelä-Pohjanmaan suoluonto -kysely. Etelä-Pohjanmaan liitto 2016 Etelä-Pohjanmaan suoluonto -kysely Etelä-Pohjanmaan liitto 2016 ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO Etelä-Pohjanmaan suoluonto -kysely 2016 ISBN 978-951-766-333-5 (nide) ISBN 978-951-766-334-2 (pdf) ISSN 1239-0607

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely

Asiakastyytyväisyyskysely Muita toiveita ja mielipiteitä Yhtenäiskoulu - Useammin jälkiruokaa. - Koulu tekisi itse ruuat 2 x - On inhottavaa, kun oppilaat heittävät salaatinottimet salaattiin ja kahva osuu salaattiin, joka ei ole

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Kysely Kouluruokadiplomin suorittaneille kouluille

Kysely Kouluruokadiplomin suorittaneille kouluille Kysely Kouluruokadiplomin suorittaneille kouluille Arvostusta ammattikeittiöille -hanke 2015-2016 Projektipäällikkö Virpi Kulomaa Ammattikeittiöosaajat ry 1.4.2016 Kysely Kouluruokadiplomin suorittaneille

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

RAKSAN KESÄTYÖKYSELY 2010

RAKSAN KESÄTYÖKYSELY 2010 1 RAKSAN KESÄTYÖKYSELY 2010 20 kysymystä sisältänyt kysely toteutettiin sähköisesti 2.12.2009 12.1.2010 Tieto kyselystä lähetettiin sähköpostitse TARAKI:n jäsenille ja sitä mainostettiin koko TTY:n sähköisessä

Lisätiedot

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä

1. Johdanto. Kuvio 1: Ikäjakauma Rohkene Työnhakupalvelussa ja asiakastyytyväisyyskyselyssä 1. Johdanto Rohkene työnhakupalvelun asiakkailta haluttiin saada tietoa tyytyväisyydestä palveluun ja muihin asioihin, jotta palvelua voitaisiin kehittää paremmaksi. Rohkene Työnhakupalvelussa on rekisteröityjä

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat TERRA

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat TERRA Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat syyskuu 2015 TERRA FI1179(2) Tavoitteet ja toteutus Sodexon asiakastyytyväisyystutkimuksen päätavoitteina on: - seurata asiakkaidemme tyytyväisyyttä - tunnistaa

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat. Nova

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat. Nova Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat syyskuu 2015 Nova FI1184(1) Tavoitteet ja toteutus Sodexon asiakastyytyväisyystutkimuksen päätavoitteina on: - seurata asiakkaidemme tyytyväisyyttä - tunnistaa

Lisätiedot

St Michel. 1. Sukupuoli. 2. Syntymävuosi. Vastaajien määrä: 116. Mies. Nainen. Vastaajien määrä: 99

St Michel. 1. Sukupuoli. 2. Syntymävuosi. Vastaajien määrä: 116. Mies. Nainen. Vastaajien määrä: 99 St Michel 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 116 Mies 0 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 Nainen 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 99 1970 1949 1966 1958 1950 1996 1949 1957 1975 1957 2000 1949 1952 1958

Lisätiedot

Miten kouluruoasta voi saada parempaa?

Miten kouluruoasta voi saada parempaa? Miten kouluruoasta voi saada parempaa? Kuuntele 13-vuotiaan Esko Bokman ajatuksia kouluruoasta. Keskustelu Aiheesta jatkui facebookissa. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6947889

Lisätiedot

PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO asiakaskysely 2015 PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO 1

PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO asiakaskysely 2015 PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO 1 PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO asiakaskysely 2015 PERUSOPETUS/ YLÄKOULU JA LUKIO 1 Avoin nettikysely toukokuussa 2015 106 vastausta (vuonna 2014 71 vastausta) Vastaajat eivät ole vastanneet aina kaikkiin

Lisätiedot

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Oppilaat

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Oppilaat Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2018 Oppilaat Yleiskysymykset 2. Ruokailen (88) (EOS: 0) Oppilaat 2 Alakoulut 1. Ruokailupaikkani (37) (EOS: 0) Oppilaat 3 Yläkoulut ja lukio 1. Ruokailupaikkani

Lisätiedot

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Alakoulut

Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely Alakoulut Koulujen ruokapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely 2018 Alakoulut Yleiskysymykset 1. Olen (55) (EOS: 0) Alakoulut 2 Alakoulut 1. Ruokailupaikkani (55) (EOS: 0) Alakoulut 3 1. Onko ruoan ulkonäkö pääsääntöisesti

Lisätiedot

Tähän mikä tahansa kuva Kata, laitatko kaikki Etusivun kuvat valmiiksi!

Tähän mikä tahansa kuva Kata, laitatko kaikki Etusivun kuvat valmiiksi! Tähän mikä tahansa kuva Kata, laitatko kaikki Etusivun kuvat valmiiksi! KOULURUOKA-AGENTIT: OPPILAAT MUKAAN KEHITTÄMÄÄN KOULURUOKAILUA 3.11.2015 ATERIA 2015 MINTTU VIRKKI, RUOKATIETO YHDISTYS RY. MENUSSAMME

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

1. Koulusi Vastaajien määrä: 161

1. Koulusi Vastaajien määrä: 161 Asiakastyytyväisyys koulut 1. Koulusi Vastaajien määrä: 161 N Prosentti Elisenvaaran koulu 160 99,38% Elisenvaaran lukio 0 0% Kyrön koulu 0 0% Riihikosken koulu 0 0% Yläneen yhtenäiskoulu 1 0,62% 2. Oletko

Lisätiedot

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 TutkimusYksikön julkaisuja 1/2012 Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 perälauta suosituin korotusvaihtoehdoista JOHDANTO Metallityöväen Liitto ry ja Teknologiateollisuus ry sopivat lokakuussa 2011

Lisätiedot

Miten kouluruoasta voi saada parempaa?

Miten kouluruoasta voi saada parempaa? Miten kouluruoasta voi saada parempaa? Kuuntele 13-vuotiaan Esko Bokman ajatuksia kouluruoasta. Kuva: Sveriges Radio https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6947889 Ennakoivia

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyyskysely 2014 Pirkan opisto 10.12.2014. Anne Latomäki Minna Joutsen Jari Holttinen

Asiakastyytyväisyyskysely 2014 Pirkan opisto 10.12.2014. Anne Latomäki Minna Joutsen Jari Holttinen Asiakastyytyväisyyskysely 2014 Pirkan opisto 10.12.2014 Anne Latomäki Minna Joutsen Jari Holttinen TUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää Pirkan opiston opiskelijoiden tyytyväisyyttä

Lisätiedot

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6

Perusopetuskysely Kartanon koulu luokat 1-6 Perusopetuskysely 2016 luokat 1-6 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.5. -4.6.2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan noin 7500:lle huoltajalle Asteikon arvot :Täysin

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 2015 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016

VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 YHTEENVETO 10.10.2016 Maahanmuuttovirasto/ Vastaanottoyksikkö VASTAANOTTOKESKUSTEN ASIAKASPALAUTTEEN YHTEENVETO 2016 Taustaa Aikuisten turvapaikanhakijoiden asiakaspalautekysely järjestettiin 49 vastaanottokeskuksessa

Lisätiedot

2 (8) Taulukko 1 Leirien väittämät ja tulokset ESPOON KAUPUNKI 02070 ESPOON KAUPUNKI WWW.ESPOO.FI ESBO STAD 02070 ESBO STAD WWW.ESBO.

2 (8) Taulukko 1 Leirien väittämät ja tulokset ESPOON KAUPUNKI 02070 ESPOON KAUPUNKI WWW.ESPOO.FI ESBO STAD 02070 ESBO STAD WWW.ESBO. Nuorisopalvelut 1 (8) Loma-ajan toiminnan asiakaspalauteraportti 2012 Tässä raportissa selvitetään kesän 2012 loma-ajan toiminnasta kerättyjen asiakaspalautteiden keskeiset tulokset. Loma-ajan toimintojen

Lisätiedot

Asukastyytyväisyyskysely tammikuu Tulokset

Asukastyytyväisyyskysely tammikuu Tulokset Asukastyytyväisyyskysely tammikuu 2019 Tulokset Tutkimuksen tavoite Selvittää Helsingin Asumisoikeus Oy:n asukkaiden tyytyväisyyttä Laajasalon Isännöinti Oy:n palveluun ja toimintaan, asumiseen ja viihtyvyyteen

Lisätiedot

Espoon Palloseura. Ravitsemus miten, mitä ja milloin syödä. Espoon Palloseuran Jalkapallo ry - Stefan Wikström

Espoon Palloseura. Ravitsemus miten, mitä ja milloin syödä. Espoon Palloseuran Jalkapallo ry - Stefan Wikström Espoon Palloseura Ravitsemus miten, mitä ja milloin syödä Espoon Palloseuran Jalkapallo ry - Stefan Wikström 1 Ravitsemus * Tämä on perusravitsemusluento, ihan joka ikiselle ihmiselle - minimitaso * Patrik

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

PORVOOLAISTEN NUORTEN ÄÄNESTYSAKTIIVISUUSKYSELY

PORVOOLAISTEN NUORTEN ÄÄNESTYSAKTIIVISUUSKYSELY PORVOON KAUPUNKI JA PORVOON NUORISOVALTUUSTO Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOOLAISTEN NUORTEN ÄÄNESTYSAKTIIVISUUSKYSELY KYSELY Internet-kysely toteutettiin lokakuussa 2010 yhteistyössä koulujen

Lisätiedot

Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille

Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille Työ sosiaalisessa mediassa -kysely seurakuntien työntekijöille Hengellinen elämä verkossa hanke Kirkon tutkimuskeskus 2012 Hengellinen elämä verkossa-hankkeen johtoryhmälle tehty lyhennelmä tutkimustuloksista

Lisätiedot

YHTEENVETO VERKKO-OPETUKSEN PERUSTEET (VOP) -KOULUTUKSESTA syksyllä 2003 SAADUSTA PALAUTTEESTA

YHTEENVETO VERKKO-OPETUKSEN PERUSTEET (VOP) -KOULUTUKSESTA syksyllä 2003 SAADUSTA PALAUTTEESTA 1 Itä-Suomen virtuaaliyliopisto YHTEENVETO VERKKO-OPETUKSEN PERUSTEET (VOP) -KOULUTUKSESTA syksyllä 23 SAADUSTA PALAUTTEESTA Henkilöstökoulutushankkeessa järjestettiin Verkko-opetuksen perusteet (VOP)

Lisätiedot

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille

Kyselyn tuloksia. Kysely Europassin käyttäjille Kysely Europassin käyttäjille Kyselyn tuloksia Kyselyllä haluttiin tietoa Europass-fi nettisivustolla kävijöistä: siitä, miten vastaajat käyttävät Europassia, mitä mieltä he ovat Europassista ja Europassin

Lisätiedot

Aktivoivat opetuskokeilut matematiikan perusopetuksessa

Aktivoivat opetuskokeilut matematiikan perusopetuksessa Aktivoivat opetuskokeilut matematiikan perusopetuksessa Linda Havola ja Helle Majander Matematiikan ja systeemianalyysin laitos Aalto-yliopisto, Perustieteiden korkeakoulu linda.havola@aalto.fi 15. toukokuuta

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011

Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Pääkaupunkiseudun kuntien päivähoidon asiakaskysely 2011 Kyselyn tavoite ja toteutus Kyselyssä selvitettiin päivähoidossa olevien lasten vanhempien arvioita lapsensa päivähoidosta pääkaupunkiseudun neljässä

Lisätiedot

Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä. Espoonlahti kevät 2011

Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä. Espoonlahti kevät 2011 Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä Espoonlahti kevät 2011 Suunnitelma alle 25-vuotiaita sosiaalitoimen asiakkaita, jotka ovat saaneet/saamassa oman ensiasunnon tai joilla on ollut aikaisemmin vaikeuksia

Lisätiedot

Kasvisruokaa erilaisille asiakasryhmille

Kasvisruokaa erilaisille asiakasryhmille Kasvisruokaa erilaisille asiakasryhmille Leena Putkonen laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM) e: leena@ravitsemusratkaisut.fi w: leenaputkonen.fi, ruokamysteerit.fi T: @LeenaPutkonen, @Ruokamysteerit

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014

Perusopetuskysely Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Perusopetuskysely 2016 Koko perusopetus 2016, vertailut vuosiin 2013 ja 2014 Taustatietoja Kysely toteutettiin toukokuun lopulla 2016 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4099 oppilaan 7966:lle huoltajalle

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen

Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa. Miro Loisa & Niko Hämäläinen Kansainvälinen työssäoppiminen Hollannissa Miro Loisa & Niko Hämäläinen Den Butter techniek Den butter techniek yrityksenä pieni, mutta loistava tilaisuus tutustua hollantiin ja hollantilaisiin ihmisiin

Lisätiedot

Aktivoiva matematiikan opetus Aalto-yliopistossa

Aktivoiva matematiikan opetus Aalto-yliopistossa Aalto-yliopistossa Helle Majander ja Linda Havola Matematiikan ja systeemianalyysin laitos Aalto-yliopisto, Perustieteiden korkeakoulu helle.majander@aalto.fi 23. elokuuta 2011 Johdanto Esittelemme kaksi

Lisätiedot

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus Kävijäkysely 6.-7.9.2007 Liikelahjat-messut t Helsingin Messukeskus Business to Business Mediat Oy Kävijäkysely Liikelahjat-messut 6.-7.9.2007, Helsingin Messukeskus Vastaajia 242 Tutkimus toteutettiin

Lisätiedot

ScenoProtonlinekyselyiden. Saksa

ScenoProtonlinekyselyiden. Saksa ScenoProtonlinekyselyiden tulokset Saksa Tietoa tutkimuksesta Tutkimuksen toteutus Tutkimus toteutettiin nettikyselynä syyskuussa 2016. N= 505 Vastaajiksi otettiin eri ikäisiä ja erilaisia asuinalueita

Lisätiedot

ScenoProt- onlinekyselyiden tulokset. Ruotsi

ScenoProt- onlinekyselyiden tulokset. Ruotsi ScenoProt- onlinekyselyiden tulokset Ruotsi Tietoa tutkimuksesta Tutkimuksen toteutus Tutkimus toteutettiin nettikyselynä syyskuussa 2016. N= 505 Vastaajiksi otettiin eri ikäisiä ja erilaisia asuinalueita

Lisätiedot

Päivitetty Rauman normaalikoulu

Päivitetty Rauman normaalikoulu Laadun kehittäminen arvioinnin perusteella: Seurannan ja arvioinnin tavoitteena on löytää kehittämiskohteet Kehittämistoimet suunnitellaan Toteuttamisen toimenpiteistä ja ajankohdasta sovitaan Kunkin osa-alueen

Lisätiedot

Asukastyytyväisyyskysely helmikuu Tulokset

Asukastyytyväisyyskysely helmikuu Tulokset Asukastyytyväisyyskysely helmikuu 2018 Tulokset Tutkimuksen tavoite Selvittää Helsingin HASOn asukkaiden tyytyväisyyttä isännöintipalveluihin, huolto- ja korjauspalveluihin sekä siivouspalveluihin Kartoittaa

Lisätiedot

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Ella Tikkala 7.11.2018 Lapin maakuntavalmistelun viestintä Sisältö 1. Uudistuksen näkyvyys ja tiedonhankinta

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 Yhteenveto: Kouvola 22.11.2010 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit:

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 Yhteenveto: Nokia 221121 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit: Espoo,

Lisätiedot

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA?

MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? MITEN MENEE, UUSI OPISKELIJA? Raportti syksyn 2012 kyselystä Nyyti ry Opiskelijoiden tukikeskus 2 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 3 2. TULOKSET... 4 2.1 Vastaajien taustatiedot... 4 2.2 Asuinpaikan muutos ja uusi

Lisätiedot

Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 2012. Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 2012

Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 2012. Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 2012 Kemiönsaaren kunnan henkilöstöanalyysi 212 Ulf Lindholm Bjarne Andersson Suomen Kuntaliitto 212 1 Henkilöstökysely Kysely lähetettiin ruotsiksi ja suomeksi yhteensä 525 Kemiönsaaren kunnan työntekijälle

Lisätiedot

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017

Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Yhteenveto: kysely globaalikasvatusverkostolle 2017 Kepan globaalikasvatusverkostolle teetettyyn kyselyyn vastasi määräajassa 32 toimijaa. Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin verkostoon kuuluvien toimijoiden

Lisätiedot

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma

THASO12 - Ravitsemus Janne Rautiainen TH11K. Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 25.10.2011 Janne Rautiainen TH11K Hoitotyön koulutusohjelma THASO12 - Ravitsemus 2 / 7 5.9.2012 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Ensimmäinen ohjauskerta... 4 2.1 Ravintoanamneesi... 4 2.2

Lisätiedot

Mitä itte tehty ruoka tarkoittaa?

Mitä itte tehty ruoka tarkoittaa? Mitä itte tehty ruoka tarkoittaa? Sisällys Lukijalle s. 3 Mitä itte tehdyllä tarkoitetaan? s. 4 Vähemmän on enemmän s. 5 Miten itte tehty näkyy käytännössä? s. 6 Itte tehty lupaus s. 8 Itte tehdyn ruoan

Lisätiedot

GKS-päivät 2016 Palaute

GKS-päivät 2016 Palaute GKS-päivät 2016 Palaute GKS-PÄIVÄT 2016 Koulutuspäivät pidettiin Helsingissä, Biomedicumissa 22.-23.9.2016 Osallistujia oli yhteensä 232 Palautekyselyyn vastasi 156 henkilöä (67%) Valtaosa vastaajista

Lisätiedot

Apetit. Kasvisten käyttö Suomessa ja Ruotsissa 7-8/2017

Apetit. Kasvisten käyttö Suomessa ja Ruotsissa 7-8/2017 Apetit Kasvisten käyttö Suomessa ja Ruotsissa 7-8/017 Johdanto Tämän tutkimuksen on tehnyt IROResearch Oy Apetit Ruoka Oy:n toimeksiannosta heinäelokuussa 017. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kasvisten

Lisätiedot

Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma

Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma Ennakkokyselyn purku Säätytalo 26.10.2017 Toni Niiranen & Mikaeli Langinvainio Kyselyyn osallistui 110 nuorta TULOKSET: https://reports.inforglobe.com/nuoretmukana-1771100/index.html

Lisätiedot

Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE

Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE 1 Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE 2 1 JOHDANTO 5.-6.5.1 Rovaniemellä järjestetty MAKUJEN LAPPI

Lisätiedot

PIRKANMAAN FESTIVAALIT RY Tanssivirtaa Tampereella Kävijäkyselytutkimus 2011

PIRKANMAAN FESTIVAALIT RY Tanssivirtaa Tampereella Kävijäkyselytutkimus 2011 Raportti 15.5. PIRKANMAAN FESTIVAALIT RY Tanssivirtaa Tampereella Kävijäkyselytutkimus Kaisa Mäki-Kihniä tutkimuskonsultti kaisamk @innolink.fi 0505 744 755 Tutkimuskoordinaattori Anssi Mäkelä Innolink

Lisätiedot