Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi"

Transkriptio

1

2 Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Ella Tikkala Lapin maakuntavalmistelun viestintä

3 Sisältö 1. Uudistuksen näkyvyys ja tiedonhankinta tällä hetkellä Saatko työpaikallasi tarpeeksi tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta? Miten tuleva maakunta- ja sote-uudistus näkyy työpaikallasi? Miten hankit ja saat tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta työpaikallasi tällä hetkellä? Yhteenveto näkyvyydestä ja tiedonhankinnasta 2. Toiveet tulevaisuuden tiedonhankinnasta ja tuesta Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa? Mitä kautta tulevaisuudessa haluat työpaikallasi hankkia ja saada tietoa sekä vaikuttaa maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun? Mitä tukea kaipaat tulevaan muutokseen liittyen? Yhteenveto toiveista tiedonhankinnalle ja tuelle

4 Sisältö 3. Oma osallistuminen ja vaikuttaminen Miten olet osallistunut ja vaikuttanut maakunta- ja sote-valmisteluun? Miten itse välität tietoa uudistuksesta organisaatiosi sisällä esimerkiksi kollegoillesi ja asiakkaillesi tai annat palautetta valmistelulle? Kysymys esimiehille: Mitä kautta välität tietoa uudistuksesta työntekijöille, asiakkaille tai sidosryhmille Yhteenveto omasta osallistumisesta ja vaikuttamisesta 4. Muita kommentteja Palautetta vastaajilta

5 Vastaajia 832 Työntekijöitä 691 Esimiehiä 135 Ei ilmoittanut 6 Olen esimies En ole esimies Ei vastannut

6 1. Uudistuksen näkyvyys ja tiedonhankinta tällä hetkellä KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki

7 Saatko työpaikallasi tarpeeksi tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta? Saan huonosti tietoa 22 % Saan hyvin tietoa 14 % 51 % vastaajista kokee saavansa tietoa melko hyvin tai hyvin. Saan melko huonosti tietoa 27 % Saan melko hyvin tietoa 37 % 49 % vastaajista kokee saavansa tietoa melko huonosti tai huonosti.

8 Miten tuleva maakunta- ja sote-uudistus näkyy työpaikallasi?* Vapaamuotoisissa keskusteluissa (esim. kahvipöydässä) Työpaikan sähköposteissa / uutiskirjeissä Virallisissa keskusteluissa (esim. kokouksissa, palavereissa) Työpaikan intranetissä Maakunta- ja sote-uudistus ei näy lainkaan työpaikallani Työpaikan internetsivuilla Muu 100 Työpaikan some-kanavissa 0 Visuaalisena ilmeenä (esim. diaesityksissä, logo) *Vastauksia tehtävässä yhteensä Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

9 Miten tuleva maakunta- ja sote-uudistus näkyy työpaikallasi? Eniten tuleva uudistus näkyy: Vapaamuotoisissa keskusteluissa (544 kpl) Työpaikan sähköposteissa ja uutiskirjeissä (437 kpl) Virallisissa keskusteluissa (349 kpl) Työpaikan intranetissä (201 kpl) Muodostavat 85 % vastauksista 78 vastaajaa sanoo, ettei uudistus näy lainkaan työpaikalla

10 Miten hankit ja saat tietoa maakunta- ja soteuudistuksesta työpaikallasi tällä hetkellä?* 450 Muusta mediasta (lehdet, radio, tv, ym.) Uutiskirjeistä sähköpostilla 400 Verkkosivuilta Työpaikan intranetistä 350 Kollegoilta Työpaikalla olevissa isommissa kokouksissa 300 Sosiaalisesta mediasta (esim. Facebook, Twitter) Koulutus- ja infotilaisuuksissa 250 Keskusteluissa oman esimiehen kanssa Kuntakierroksilta ja muissa tapaamisissa valmistelijoiden kanssa sivun Usein kysyttyä -palstalta Yksikköjen tiimipalavereissa 150 Muu Luottamusmiehiltä 100 Lapin maakuntauudistuksen blogista Tulostetuista infolehtisistä ja uutiskirjeistä 50 Skype-tapaamisista (esim. henkilöstöinfot Skypellä) Videoterveisten kautta Sidosryhmiltä / organisaatioista jotka eivät ole mukana uudistuksessa 0 *Vastauksia tehtävässä yhteensä Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

11 Miten hankit ja saat tietoa maakunta- ja soteuudistuksesta työpaikallasi tällä hetkellä? Eniten tietoa hankitaan ja saadaan: Muusta mediasta (415 kpl) Uutiskirjeistä sähköpostilla (377 kpl) Vähiten tietoa hankitaan ja saadaan: Sidosryhmiltä, jotka eivät olet mukana maakuntauudistuksessa (20 kpl) Videoterveisten kautta (23 kpl)

12 KUVA: Terhi Tuovinen Lapin materiaalipankki Yhteenveto näkyvyydestä ja tiedonhankinnasta 51 % vastaajista saa tietoa melko hyvin tai hyvin ja 49 % melko huonosti tai huonosti Tuleva uudistus näkyy eniten työpaikan vapaamuotoisissa ja virallisissa keskusteluissa sekä sähköposteissa, uutiskirjeissä ja intranetissä Uudistuksesta hankitaan eniten tietoa muusta mediasta sekä sähköpostin uutiskirjeiden kautta

13 2. Toiveet tulevaisuuden tiedonhankinnasta ja tuesta KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki

14 Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa?* 100 Uudistuksen vaikutukset omaan työpaikkaan Henkilöstön asema Aikataulu Konkretiaa Sote Kaikesta Vaikutukset yksilötasolla Muut Palvelujen järjestäminen Tietoa uudesta maakunnasta En mistään Vaikutukset kuntaan *445 vastasi kysymykseen. Vastauksia yhteensä 478. Yksi ihminen on voinut mainita useamman asian, ja osa vastauksista oli tyhjiä. Tehtävä oli avokysymys, jonka vastaukset on luokiteltu aineistosta esiin nousseihin teemoihin. Määrä kertoo, kuinka monta kertaa teema on mainittu vastauksissa.

15 Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa? Selkeästi eniten kaivataan tietoa työpaikkoja koskevista muutoksista Tietoa halutaan uudistuksen vaikutuksista: Omaan työpaikkaan (94 kpl) Henkilöstön asemaan, siirtoihin ja sijoittamiseen (78 kpl) Kuinka se vaikuttaa omaan työyksikköön ja sen työhön ja onko realistista odottaa muutosta? Palkkaus, muuttuuko se? Vaikutuksista omaan työhön: mikä muuttuu, mikä on minun roolini jatkossa vai onko sitä? Henkilöstösiirron suunnittelun etenemisestä.

16 Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa? Uudistuksen aikataulu ja eteneminen kiinnostavat vastaajia (64 kpl) Vastaajat haluavat konkreettista ja käytännöllistä tietoa (50 kpl) Sote-uudistukseen kaivataan selvyyttä (49 kpl) Eteneminen, aikataulut, mitä tiedetään varmasti ja mitkä asiat ovat yhä auki." "Miten uudistus vaikuttaa käytännössä? Konkreettisista käytännön asioista ja tilannepäivityksiä. Käytännön vaikutuksista yksilötasolla. Sote-uudistus kaikkinensa. Miten ja millä tavalla sote parantaisi tavallisen potilaan asemaa?

17 Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa? Useampi vastaaja toivoi lisätietoa myös seuraavista: Vaikutukset yksilöön (25 kpl) Palvelujen järjestäminen (22 kpl) Tietoa uudesta maakunnasta (21 kpl) Vaikutukset kuntaan (10 kpl) Osa haluaa tietoa kaikesta (31 kpl), osa ei mistään (10 kpl) Käytännön vaikutuksista yksilötasolla. Missä palveluja tuotetaan kuntalaisille. Maakunnan organisoitumisesta. Sen kokonaisvaikutuksesta kuntaamme.

18 Mistä asioista tai aiheista toivot lisätietoa maakunta- ja sote-uudistuksessa? Muut-kategoriassa (24 kpl) on asioita, jotka saivat alle 10 mainintaa, esimerkiksi: Tulevat tietojärjestelmät Valtakunnallinen tilanne Saamenkielisten palvelut Omat vaikutusmahdollisuudet Täsmätietoa, missä mennään asiakasja potilastietojärjestelmien suunnittelussa. Paikallisesta valmistelusta saa tietoa melko hyvin, valtakunnallisesta tilanteesta voisi saada enemmän. Saamenkielisten palveluiden uudistamisesta ja järjestämisestä. Siitä, milloin ja miten voi itse vaikuttaa.

19 Mitä kautta tulevaisuudessa haluat työpaikallasi hankkia ja saada tietoa sekä vaikuttaa maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun?* 450 Uutiskirjeestä henkilöstölle sähköpostitse kuukausittain Erillisissä infotilaisuuksissa Oman organisaation intranetistä Yksikköjen tiimipalavereissa Verkkosivuilta, Työpaikalla olevissa isommissa kokouksissa Muusta mediasta (lehdet, radio, tv, ym.) Keskusteluissa oman esimiehen kanssa Kuntakierrokselta ja muissa tapaamisissa maakuntavalmistelijoiden kanssa Kollegoilta Luottamusmiehiltä Sosiaalisesta mediasta (esim. Facebook, Twitter) Maakuntavalmistelun Skype-tapaamisissa (esim. henkilöstöinfot Skypellä) Tulostetuista infolehtisistä/uutiskirjeistä kahvipöytiin ja henkilöstön ilmoitustauluille -sivun Usein kysyttyä -palstalta Muu Lukemalla blogia Videoterveisten kautta 0 Chat-viestipalvelun kautta valmistelijoilta *Vastauksia yhteensä Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

20 Mitä kautta tulevaisuudessa haluat työpaikallasi hankkia ja saada tietoa sekä vaikuttaa maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun? Suurin osa vastaajista haluaa tietoa: Kuukausittaisesta uutiskirjeestä henkilöstölle sähköpostilla (401 kpl) Erillisillä infotilaisuuksilla (395 kpl) Tärkeinä tiedonvälityskanavina pidetään myös: Oman organisaation intranettiä (313 kpl) Omien yksikköjen tiimipalavereja (294 kpl) Verkkosivuja ( (253 kpl) Työpaikkojen isompia kokouksia (246 kpl) Vähiten tietoa halutaan saada chat-viestipalvelun kautta valmistelijoilta (10 kpl)

21 Mitä tukea kaipaat tulevaan muutokseen liittyen?* 60 Enemmän avointa tiedottamista Tietoa vaikutuksista omaan työhön Selkokielistä tietoa uudistuksesta Ajankohtaisen tiedon saamista Konkretiaa Työnantajan/organisaation tukea muutokseen Muut Päätöksiä Henkilöstön huomioimista valmistelussa *276 vastasi kysymykseen. Vastauksia yhteensä 240. Yksi ihminen on voinut mainita useamman asian, ja osa vastauksista oli tyhjiä. Tehtävä oli avokysymys, jonka vastaukset on luokiteltu aineistossa esiin nousseihin teemoihin. Määrä kertoo, kuinka monta kertaa teema on mainittu vastauksissa.

22 Mitä tukea kaipaat tulevaan muutokseen liittyen? 195 vastaajaa toivoo enemmän tiedotusta, joka olisi: Selkeää Avointa Konkreettista Ajankohtaista Omaa työtä koskevaa Avoimia infotilaisuuksia halutaan enemmän Selkokieliset ohjeet, mitä tapahtuu ja missä. Ajankohtaisen tiedon saamista asioiden etenemisestä ja keskustelua työyhteisössä tulevista muutoksista. Selkeä ja ymmärrettävä informaatio ensisijaista, virkamieskieli ja kiemurat pois.

23 Mitä tukea kaipaat tulevaan muutokseen liittyen? Työnantajalta ja omalta organisaatiolta kaivataan enemmän tukea (16 kpl) Vastaajat toivovat myös päätöksiä ja henkilöstön mukaan ottamista valmisteluun (16 kpl) Esimiesten laajempaa ja perehtyneempää otetta/tietoisuutta valmisteluista ja tulevasta, jotta osaisivat ja uskaltaisivat kertoa asioista työntekijöilleen. Selkeä maakunta- ja sote-uudistuksen tiedotus organisaationi kautta esimerkiksi säännöllisesti julkaistavan sähköpostiviestityksen kautta. Työyhteisössä otettaisiin henkilöstö mukaan kehittämään uutta maakuntaa.

24 Mitä tukea kaipaat tulevaan muutokseen liittyen? Muut-kategoriassa mainittiin tarve esimerkiksi: Esimiesten ja luottamusmiesten tukemiselle Tuelle epävarmuuden sietämiseen Tiedotukselle omalta kunnalta Luottamusmiehille tietopaketti kuinka edetään ja mistä asioista neuvotellaan ennen maakuntaan siirtymistä. Pitkittyneeseen epävarmuuden hallintaan työyhteisössä. "Kunnan sisäistä oikeaa tiedottamista."

25 KUVA: Terhi Tuovinen Lapin materiaalipankki Yhteenveto toiveista tulevaisuuden tiedonhankinnasta ja tuesta Lisää tietoa kaivataan eniten uudistuksen vaikutuksista henkilöstöön sekä uudistuksen aikataulusta Tiedotuksen toivotaan olevan selkokielistä, avointa, konkreettista ja ajankohtaista Tulevaisuudessa tietoa halutaan saada etenkin uutiskirjeenä sähköpostiin sekä erillisissä infotilaisuuksissa

26 3. Oma osallistuminen ja vaikuttaminen KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki

27 Miten olet osallistunut ja vaikuttanut maakunta- ja sote-valmisteluun?* En ole osallistunut Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun millään tavoin. Osallistumalla maakuntauudistukseen liittyviin tilaisuuksiin alueellani Organisaation omissa tiimipalavereissa Olen antanut palautetta palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse Kuulun johonkin maakuntavalmistelun työryhmistä Tiedottamalla uudistuksesta organisaatiossani Antamalla palautetta suoraan valmistelijoille Maakuntavalmistelun järjestämissä Skype-palavereissa Luottamusmiesten kahveilla Muu *Vastauksia yhteensä Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

28 Miten olet osallistunut ja vaikuttanut maakunta- ja sote-valmisteluun? 429 vastaajaa ei ole osallistunut maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun millään tavoin Osallistuneista suurin osa on ollut mukana maakuntauudistukseen liittyvissä tapahtumissa omalla alueellaan (200 kpl)

29 Miten itse välität tietoa uudistuksesta organisaatiosi sisällä esimerkiksi kollegoillesi ja asiakkaillesi tai annat palautetta valmistelulle?* 600 Vapaamuotoisissa keskusteluissa Tiimi-, osastopalavereissa Sähköpostilla Organisaation yhteisissä tilaisuuksissa Viestintämateriaaleilla Muu Sosiaalisessa mediassa Intran kautta Muussa mediassa 0 *Vastauksia yhteensä Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

30 Miten itse välität tietoa uudistuksesta organisaatiosi sisällä esimerkiksi kollegoillesi ja asiakkaillesi tai annat palautetta valmistelulle? 489 vastaajaa välittää tietoa vapaamuotoisissa keskusteluissa 275 vastaajaa välittää tietoa myös oman organisaation tiimipalavereissa

31 Kysymys esimiehille: Mitä kautta välität tietoa uudistuksesta työntekijöille, asiakkaille tai sidosryhmille?* 120 Tiimi-, osastopalavereissa Vapaissa keskusteluissa Sähköpostilla Koko organisaatioin yhteisissä tilaisuuksissa Tulosteilla kahvihuoneisiin/ taukotiloihin/ ilmoitustauluille Kehityskeskusteluissa Intran kautta Sosiaalisessa mediassa 20 0 Muu Muussa mediassa (esim. mielipidekirjoitukset, kolumnit, blogit) *Vastauksia yhteensä 396. Yksi vastaaja on voinut valita useamman vastausvaihtoehdon.

32 Kysymys esimiehille: Mitä kautta välität tietoa uudistuksesta työntekijöille, asiakkaille tai sidosryhmille? Esimiehet välittävät tietoa eniten tiimipalavereissa (100 kpl) ja vapaamuotoisissa keskusteluissa (93 kpl) Vähiten tietoa välitetään muussa mediassa (2 kpl) ja sosiaalisessa mediassa (6 kpl) sekä intran kautta (8 kpl)

33 KUVA: Terhi Tuovinen Lapin materiaalipankki Yhteenveto omasta osallistumisesta ja vaikuttamisesta Noin puolet vastaajista ei ole osallistunut lainkaan Lapin maakunta- ja sote-uudistukseen Tietoa välitetään eniten vapaamuotoisissa keskusteluissa Esimiehet välittävät tietoa etenkin tiimi- ja osastopalavereissa sekä vapaamuotoisissa keskusteluissa

34 3. Muita kommentteja KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki

35 Palautetta vastaajilta "Toivoisin, että johtajat näkyisivät esim. blogikirjoittajina." "Suoraa viestintää myös työntekijöille ja osallistumiskanavia ajankohtaisiin asioihin." "Tietoa tulee liian paljon sähköisesti, tiedon pitäisi tulla face to face, ottaen huomioon väestön ikärakenteen." "Yksilöön vaikuttavia tietoja kaivataan päivä päivältä enemmän." "Yhdessä, yhteistyöllä, paremman huomisen vuoksi." "Jalkautukaa myös niiden työntekijöiden keskusteluihin, jotka eivät ole mukana valmistelussa." "Paljon tarvitaan keskustelutilaisuuksia, jotta asia ymmärretään." "Nuoret mukaan!"

36 KIITOS

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan Matkalla uuteen maakuntaan Lapin maakuntauudistuksen viestintä & osallisuus Kemin henkilöstölle Jenni Lintula 27.11.2017 Maakunta- ja sote-uudistus on suurin Suomessa koskaan tehty julkisen hallinnon kokonaisuudistus.

Lisätiedot

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta Valmisteluajan viestintä Valtakunnalliset viestinnän periaatteet Maakuntahallinnosta tulee antaa selkeä kuvaus, mikä muuttuu ja miksi. Valmistelun ja toimeenpanon oltava mahdollisimman avointa Asioista

Lisätiedot

Viestimme maakunnasta LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

Viestimme maakunnasta LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Viestimme maakunnasta LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Uusi maakunta on meidän työpaikkamme Maakuntauudistuksen kautta noin 9000 pohjalaisen uusi työpaikka on Pohjanmaan maakunta

Lisätiedot

Henkilöstöviestinnän ohje Maakuntauudistuksen esivalmistelu

Henkilöstöviestinnän ohje Maakuntauudistuksen esivalmistelu Henkilöstöviestinnän ohje Maakuntauudistuksen esivalmistelu 17.1.2018 15.2.2018 1 www.pirkanmaa2019.fi Periaatteet ja lähtökohdat 15.2.2018 2 www.pirkanmaa2019.fi Henkilöstöviestinnän periaatteet Maakuntauudistuksessa

Lisätiedot

"Muutos lähtee meistä jokaisesta"

Muutos lähtee meistä jokaisesta Sivu 1/8 Subscribe Past Issues Tra Mitä ajatuksia uudistus herättää henkilöstön edustajissa? Lokakuun 2017 uutiskirje. Lue uutiskirje selaimessa "Muutos lähtee meistä jokaisesta" Miltä maakunta- ja sote-uudistuksen

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma Pvm Mitä tehty Kuka Missä käsitelty 21.3.2016 Suunnitelman luonnos Johanna PoPSTer 19.5.2016 Suunnitelman täydennys ja päivitys Johanna & Kirsi 1.6.2016 poliittinen ohjausryhmä

Lisätiedot

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset

Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset Iin kuntaviestintäkyselyn tulokset 21.10.-11.11.2014 208 vastausta 66% vastaajista 41-65 v. Vastaajista 69 % kuntalaisia (sis. luottamushenkilöt) Muut: Oulunkaaren työntekijä 3. Kuinka usein käytät seuraavia

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle!

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Pirkanmaa 2019 Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Esivalmistelun viestintäsuunnitelma Hyväksytty johtoryhmässä 13.10.2016 (Tämä suunnitelma ei sisällä mahdollisesti

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää.

ORIVESI-JUUPAJOKI KUNTALIITOSSELVITYS. Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Juupajoki-Orivesi kuntaliitosselvitykseen liittyvää viestintää. Tiedottamisessa noudatetaan hyvän kunnallisen tiedottamisen periaatteita. Kuntalain

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke 2017-2019 Viestintäsuunnitelma päivitetty 14.7.2017 Sisällys 1 Viestinnän tavoitteet... 2 2 Sisäinen viestintä... 2 Työntekijät ja esimies... 2 Johtoryhmä...

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä.

OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA Käsitelty ohjausryhmässä Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. OMA HÄME -VIESTINTÄSUUNNITELMA 2016 2019 Käsitelty ohjausryhmässä 22.11.2016 Hyvää ja avointa yhteistyötä. Yhteinen uudistus, yhteinen viestintä. Sisältö 1. Viestintä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille

Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille Tekoja suomalaiseen arkeen ja elämään Maakunta- ja sote-uudistus Kampanjointivinkkejä maakunnille 1 Sisältö Maakunta- ja sote-uudistus on tekoja suomalaiseen arkeen ja elämään...3 Miten, missä ja milloin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

PoPSTer-hankkeen arviointikysely. Kooste tuloksista

PoPSTer-hankkeen arviointikysely. Kooste tuloksista PoPSTer-hankkeen arviointikysely Kooste tuloksista 13.2.2018 PoPSTer-hankkeen arviointikysely Vastausprosentti Kysely toteutettiin 10. 15.1.2018 Se lähetettiin 370 hankkeessa mukana olleelle henkilölle,

Lisätiedot

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka

Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka Vaikuttavuutta EU-tiedotukseen EU-tiedottaja Riikka Vitikka 1.12.2015 2 Rakennerahastoviestintä Perusteet: miksi? Kohderyhmät: kenelle? Aiheet: mistä? Kanavat: miten? Tehostaminen: mistä apua? 3 Rakennerahastoviestinnän

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara

Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä. viestintäpäällikkö Arja Hankivaara Pohjois-Pohjanmaan liiton viestintä viestintäpäällikkö Arja Hankivaara 12.10.2017 Hallintosääntö (hyväksytty mkv:ssa 5.6.2017) maakuntahallitus johtaa viestintää ja tiedottamista toimielimet luovat edellytyksiä

Lisätiedot

Nivalan kaupungin viestintäohje. Karikumpu Nivalan kaupunki. Hyväksytty:

Nivalan kaupungin viestintäohje. Karikumpu Nivalan kaupunki. Hyväksytty: 2012 Nivalan kaupungin viestintäohje Karikumpu Nivalan kaupunki Hyväksytty: Sisältö 1. Lainsäädäntö määrittelee tiedotustoiminnan lähtökohdat... 3 2. Tiedottamisen vastuut oltava selkeät... 3 Kaupungin

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli

3. Ikä. Määrä % EOS Alle Yli 7 1 3. Ikä Määrä % EOS 6 0.81 Alle 30 1.8 30-245 33. Yli 50 4 64.1 2 5. Seudullinen viestintä on avointa 6. Seudullinen viestintä on helposti ymmärrettävää 7. Seudullä on selkeä yhteinen tahtotila 8. Toimijoiden

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018

ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018 30.8.2018 ELY-kumppanikyselyn tulokset 2018 Kyselyn toteutus 2018 Webropol-kysely lähetettiin 450 ELY-keskuksen työntekijälle, vastauksia saatiin 136 kpl (vastaus-% 30,2 %) Vastaus-% oli alhaisempi kuin

Lisätiedot

Uusi Päijät-Häme. Viestintäsuunnitelma 2018

Uusi Päijät-Häme. Viestintäsuunnitelma 2018 Uusi Päijät-Häme Viestintäsuunnitelma 2018 Avoin muutosviestintä antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten tehtävät voidaan jatkossa hoitaa paremmin ja samalla kertoo siitä suunnasta, mihin ollaan menossa.

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus. Viestintäsuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus. Viestintäsuunnitelma Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Tämä on Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen toimeenpanon viestintäsuunnitelma. Viestintäsuunnitelma on tehty viestintäammattilaisten, mukana

Lisätiedot

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma

SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 (5) SosKanta-hankkeen viestintäsuunnitelma 1 Yleistä SosKanta-hankkeessa viestitään sekä organisaation sisällä että ulkoisesti. THL vastaa Kansa-hankkeen ja Kanta-palveluiden käyttöönoton kansallisesta

Lisätiedot

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu Kirsti Kivilinna, Pirkanmaan liitto 20.4.2017 20.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Me kaikki mukana muutoksessa 22 000 työntekijää, Pirkanmaan 509 356 asukasta,

Lisätiedot

Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat Elina Antikainen

Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat Elina Antikainen Osallisuuskysely 2015 Yli 65-vuotiaat vastaajat 30.10.2015 Elina Antikainen 1. Ikäsi Yhteensä 34 vastaajaa, koko kyselyssä 332 2. Sukupuoli 3. Asuinalue (äänestysalueittain) Muut asuinalueet: Linnankoski

Lisätiedot

Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset

Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset Ammattitaitoa yhdessä -kysely Keskeiset tulokset Kyselyn tausta ja toteutus Ammatillisen koulutuksen uudistus lisää työpaikalla tapahtuvaa opiskelua. Kyselyllä kartoitettiin opiskelijoiden ohjauksen nykytilaa

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer POHJOIS-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTO OSANA TULEVAISUUDEN MAAKUNTAA Viestintäsuunnitelma 1. Viestinnän lähtökohdat ja periaatteet Sosiaali ja terveydenhuollon

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi?

Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi? Verkkoaivoriihi: Mihin Suomessa tulisi keskittyä työurien pidentämiseksi? Pauli Forma, Keva Toteuttaneet: Kalle Mäkinen & Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park Verkkoaivoriihi, taustatietoa Tavoite: selvittää

Lisätiedot

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne Ajatus yhteisestä vaikuttamisesta Maakunta- ja sote-uudistus sekä siitä johtuva kuntien uudistus Sote- ja kasvupalvelut

Lisätiedot

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida

Tekijän nimi Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida MIKSI MAAKUNTA- JA SOTE-UUDISTUS TEHDÄÄN? KUVA: Eeva Mäkinen Lapin materiaalipankki Tekijän nimi 12.3.2018 Tätä tekstilaatikkoa voi kopioida Tasa-arvo

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS MITÄ UUDISTUKSESSA TEHDÄÄN? Järjestetään Suomen hallinto kolmeen tasoon: valtio, maakunta, kunta. Perustetaan Suomeen 18 uutta maakuntaa Maakunnille siirretään

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma /lw. Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma /lw. Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma Jämsä ja Kuhmoinen kuntarakenneselvitys Viestintäsuunnitelma Viestintäsuunnitelma JÄMSÄ KUHMOINEN KUNTARAKENNESELVITYS Viestintäsuunnitelmassa selkeytetään Jämsä-Kuhmoinen kuntarakenneselvitykseen liittyvää

Lisätiedot

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen

Viestintä ja tiedotus hankkeessa. 1 Hanna Laaksonen Viestintä ja tiedotus hankkeessa 1 Viestintäsuunnitelma Monissa hankkeissa on tarpeen tehdä myös erillinen viestintä- ja tiedotussuunnitelma. Tiedotussuunnitelma tukee ja konkretisoi hankkeen toteutusta

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO KOOSTE ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO TILAISUUS URHEILUSEUROJEN JA LÄHIALUEEN KOULUJEN EDUSTAJILLE 19.3.2019 kello 17:30 19:30 TAPAHTUMAT TOIMINTA LAPSET JA NUORET LIIKKUVAT ALUEELLA Koulu-/päiväkotipäivän

Lisätiedot

Maarit Pedak

Maarit Pedak Osallistava sisäinen viestintä Lahden kaupungissa Kuntamarkkinat 15.9.2011 Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia Maarit Pedak KTM ja VTM, tutkija maarit.pedak@helsinki.fi 9/19/2011 1 OSVI: Osallistava

Lisätiedot

Avoin hallinto ajankohtaista

Avoin hallinto ajankohtaista Avoin hallinto ajankohtaista 18.5.2017 Katju Holkeri VM/HO/H Toimintaohjelma 2017-2019 Toimintaohjelma 2017-2019 Avoimen hallinnon edistämisen tulee olla osa kaikkea hallinnon toimintaa ja uudistustyötä.

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 Yhteenveto: Nokia 221121 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 21 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit: Espoo,

Lisätiedot

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu-

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu- 1 TOIMENPITEET/KYMENLAAKSON MAAKUNTAUUDISTUKSEN VIESTINTÄ UUSIKYMENLAAKSO Aikataulu Tammilokakuu 2018 Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu- tilanne Tammi-toukokuu Toukokuu-

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Järjestökyselyn tulokset

Järjestökyselyn tulokset Järjestökyselyn tulokset Keräsimme sähköisellä kyselyllä tietoja alueemme yhdistysten nykytilasta, olemassa olevista yhteistyömuodoista, tarpeista ja muista yhdistyksille tärkeistä asioista. Kyselyyn pyydettiin

Lisätiedot

Ajankohtaista Arenen viestinnässä

Ajankohtaista Arenen viestinnässä Ajankohtaista Arenen viestinnässä Ammattikorkeakoulujen viestintäpäivät 2013, Tampere Rehtori Anneli Pirttilä Arenen viestintävaliokunnan puheenjohtaja Vastaajat Rehtori Muuhun johtoon tai esimieskuntaan

Lisätiedot

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen Viestintäsuunnitelma alkaen 17.2.2017 12.1.2017 SISÄLTÖ TAUSTAA... 3 1 TAVOITTEET... 3 2 PERIAATTEET... 3 3 SISÄINEN VIESTINTÄ... 3 3.1 Kanavat... 4 3.2 Työnjako... 4 4 ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄVIESTINTÄ...

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 1 (5) VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Viestintästrategian tarkoitus on tukea Konsulttinuorten toimintastrategiaa. Viestintästrategia laaditaan kolmeksi (3) vuodeksi kerrallaan. Viestintästrategiassa määritellään

Lisätiedot

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.

VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA. Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi. VIESTINTÄ MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA MUUTOKSESSA Finas-päivä 26.1.2015 Kirsi Norros Viestintäjohtaja, SYKE @KirsiNorros www.facebook.fi/kirsi.norros Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos Ihmisen soluja uusiutuu

Lisätiedot

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne - hanke Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Lisätiedot

Asukas- ja henkilöstökyselyn tuloksia

Asukas- ja henkilöstökyselyn tuloksia Kymen Sotekuntayhtymän valmistelu Asukas- ja henkilöstökyselyn tuloksia 29.01.2018 Kyselyn taustat Kymenlaaksolaisille järjestettiin avoin kysely otakantaa.fi-palvelussa 14.12.2017-4.1.2018. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE

KYSELY ASIAKASOSALLISUUS KÄRKIHANKKEEN TYÖPAJOIHIN OSALLISTUNEILLE LIITTEITÄ ASIKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLI LOPPURAPORTTIIN Liite 1. Kyselylomake maakuntien työpajoihin osallistuneille, syksy 2016 Liite 2. Loppuarviointilomake maakuntien kokeilujen yhdyshenkilöille,

Lisätiedot

Viestintä tukee muutosta

Viestintä tukee muutosta Viestintä tukee muutosta Johdon seminaari 21.3. Viestintäasiantuntija Heidi Mäenpää HS AMIKSESTA SANOTTUA VIESTI KOHDERYHMÄN MUKAAN Sisäiset kohderyhmät (opettajat ja muu henkilöstö, opiskelijat) Ulkoiset

Lisätiedot

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010

KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 Yhteenveto: Kouvola 22.11.2010 Sari Koski KISA Kysely kaupungin viestinnästä 2010 KYSELY KAUPUNGIN VIESTINNÄSTÄ Kyselytutkimukseen osallistuivat seuraavat kaupungit:

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA 2 SISÄLTÖ 1 VIESTINNÄN PERUSTA...4 2 VIESTINNÄN SÄÄNNÖT...4 2.1 Viestintäsuunnitelman muutoksenhallinta...5 3 SISÄINEN VIESTINTÄ...5

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma 2015

Viestintäsuunnitelma 2015 Viestintäsuunnitelma 2015 OAJ Varsinais-Suomen viestintää toteutetaan vuosittaisen viestintäsuunnitelman mukaisesti. Se noudattaa aina voimassa olevaa OAJ V-S:n viestintästrategian linjauksia. Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Miksi tiedottaa (median kautta)?

Miksi tiedottaa (median kautta)? Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana

Ääni toimitukselle. Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana Ääni toimitukselle Toimituskyselyt kehitysideoiden kartoittajana TOIMI-hanke, päätösseminaari 6.11.2014 Aurora Airaskorpi Projektitutkija, Media Concepts Research Group @aairaskorpi auroraairaskorpi.com

Lisätiedot

Aktiivisen tuen toimintatavan itsearviointityökalu

Aktiivisen tuen toimintatavan itsearviointityökalu 1 (5) Aktiivisen tuen toimintatavan itsearviointityökalu Aktiivisen tuen toimintatapa tukee työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista. Aktiivisen tuen toimintatavan tavoitteena on varmistaa sujuva työ työpaikoilla.

Lisätiedot

Kysely järjestöille ja yhdistyksille

Kysely järjestöille ja yhdistyksille Kysely järjestöille ja yhdistyksille Hyvä Keski-Pohjanmaan alueen järjestön tai yhdistyksen edustaja, Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla -hanke aloitti syksyllä 2017 toimintansa keskipohjanmaalaisten

Lisätiedot

Change Day askeleet alkuun

Change Day askeleet alkuun Change Day askeleet alkuun 1. Nimetkää työyhteisönne oma Change Day -vastaava ja ottakaa yhteyttä Karoliina Ohrankämmeneen (karoliina.ohrankammen @sitra.fi/040 765 21 56) 2. Liity mukaan Change Day verkostoon

Lisätiedot

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET

ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET ESIMIES10 YHTEENVETOA TULOKSISTA: VAHVUUDET SEKÄ KEHITTÄMISKOHTEET Oulun kaupungin tavoitteet ja arvot 1. Olemme työyhteisössämme käyneet Oulun kaupunkistrategian läpi ja yhdessä pohtineet sitä, miten

Lisätiedot

Omaishoidontuen päätöstekstien uudistus. Lea Ansamaa ja Sini Sivonen Oulun kaupunki

Omaishoidontuen päätöstekstien uudistus. Lea Ansamaa ja Sini Sivonen Oulun kaupunki Omaishoidontuen päätöstekstien uudistus Lea Ansamaa ja Sini Sivonen Oulun kaupunki Kuntalaisille hyötyä hakemassa Mukaan virkakielikampanjaan 2015. Haluttiin tehdä jotakin konkreettista, josta olisi suora

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA VIESTINTÄSUUNNITELMA Hankekunnat Henkilöstö Asiakkaat Järjestöt AVI STM Aikuissosiaalityön eri toimijat THL Sosiaalialan osaamiskeskukset SOS II -HANKE SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä hanke

Lisätiedot

Työhyvinvointikysely 2014

Työhyvinvointikysely 2014 Työhyvinvointikysely 2014 1. Henkilöstö- ja tehtäväryhmäsi 2. Yksikkösi Vastaajien määrä: 3. Omaan työhön liittyvä informaatio Minulla on selkeä tehtäväkuva 1 18 0 64 89 172 4,3 4,4 Minulle on täysin

Lisätiedot

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA 0 SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN 5.-9. LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE 24.10-10.11.2017 TIIVISTELMÄ RAPORTISTA SOFIA AHONEN, KULTTUURITOIMEN HARJOITTELIJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI 1 1

Lisätiedot

Järjestökyselyn tulokset

Järjestökyselyn tulokset Järjestökyselyn tulokset Keräsimme sähköisellä kyselyllä tietoja alueemme yhdistysten nykytilasta, olemassa olevista yhteistyömuodoista, tarpeista ja muista yhdistyksille tärkeistä asioista. Kysely tavoitti

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Valmistelutoimielin 18.10.2017 Päivitys 4.10.2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA SISÄLTÖ: 1. Viestinnän tehtävä 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12.

Kysely kaupungin viestinnästä 2013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä. FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.12. Kysely kaupungin viestinnästä 013 Kaupunkikohtainen raportti: Jyväskylä FCG Finnish Consulting Group Oy / Tuomas Jalava Päivitetty 11.1.013 Kaupunkeja tutkimuksessa: Jyväskylän kokonaisotanta: Vastausprosentti:

Lisätiedot

Kohti Suomen halutuinta elämisen ympäristöä maakunnan tulevaisuuden viestintäpalvelut. Viestintäryhmän 2. vaiheen raportti 5.5.

Kohti Suomen halutuinta elämisen ympäristöä maakunnan tulevaisuuden viestintäpalvelut. Viestintäryhmän 2. vaiheen raportti 5.5. Kohti Suomen halutuinta elämisen ympäristöä maakunnan tulevaisuuden viestintäpalvelut Viestintäryhmän 2. vaiheen raportti 5.5.2017 Avoin, vastuullinen ja laaja-alainen kumppani Raportti sisältää viestintäryhmän

Lisätiedot

Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma

Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma Nuoret mukana! - demokratiatapahtuma Ennakkokyselyn purku Säätytalo 26.10.2017 Toni Niiranen & Mikaeli Langinvainio Kyselyyn osallistui 110 nuorta TULOKSET: https://reports.inforglobe.com/nuoretmukana-1771100/index.html

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Tutkimus itseohjautuvuudesta suomalaisessa työelämässä. Yli 1000 vastaajaa - eri toimialoilta, tehtävistä ja organisaatiotasoilta

Tutkimus itseohjautuvuudesta suomalaisessa työelämässä. Yli 1000 vastaajaa - eri toimialoilta, tehtävistä ja organisaatiotasoilta Tutkimus itseohjautuvuudesta suomalaisessa työelämässä Yli 1000 vastaajaa - eri toimialoilta, tehtävistä ja organisaatiotasoilta Juhlapuheissa toitotetaan itseohjautuvuutta - kysyttäessä suomalainen työelämä

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA 1 (5) ETELÄ-KARJALAN KUNTARAKENNESELVITYS Kuntajohtajien työvaliokunta 17.12.2013 Ohjausryhmä 21.1.2014 Sisältö 1. TAUSTAA JA SELVITYKSEN ORGANISOINTI... 2 2. VIESTINNÄN TAVOITE JA VASTUUT... 2 Tavoite

Lisätiedot

Osallistuminen YVA-menettelyssä koulutus palvelumuotoiluhankkeen tulosten pohjalta

Osallistuminen YVA-menettelyssä koulutus palvelumuotoiluhankkeen tulosten pohjalta Osallistuminen YVA-menettelyssä koulutus palvelumuotoiluhankkeen tulosten pohjalta 24.01.2019 Hankkeen esittely Taustaa Projektin tavoitteina: Osallistumisen kehittäminen. YVA-menettelyn osallistumisen

Lisätiedot

Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset. Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea

Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset. Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea Tiedot kyselystä Kysely toteutettiin 5.-23.4.2019 Vastaajien kokonaismäärä 46 henkilöä Tapahtumajärjestäjiä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018

Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelua Satakunnassa Kevät 2018 Mistä maakunta- ja soteuudistuksessa on kysymys? Video: www.alueuudistus.fi/viittomakieli Uuden maakunnan tehtävät sosiaali- ja terveydenhuolto

Lisätiedot

Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu

Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu JANE TYÖSKENTELY Konkreettiset toimet Vastuut Aikataulu Järjestöasiain neuvottelukunta TVK + JANE: JANEn kokoukset Tutustumisvierailut kokousten yhteydessä Kokouksissa yhteistä työskentelyä JANEn työvaliokunta

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Kenelle, mitä, missä? Kenelle? Kenelle suuntaatte viestinne? Mitä? Määritelkää kolme tärkeintä asiaa, jotka haluatte

Lisätiedot

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi 1 TOIMENPITEET/KYMENLAAKSON MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISVAIHEEN VIESTINTÄ Kesä lokakuu Maakuntavaalien viestintä ja markkinointi Vaalit 28.10. (toukokuussa lakien hyväksyminen) Äänestäjien aktivointi

Lisätiedot

Osallisuustyö Pohjois-Karjalassa

Osallisuustyö Pohjois-Karjalassa Osallisuustyö Pohjois-Karjalassa 16.11.2018 Hanna Kääriäinen ja Minna Tuuva Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry Maakunnalliset järjestöpäivät ja järjestöfoorumit säännöllisesti vuodesta 2009 alkaen

Lisätiedot

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille

Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Työpaikkaosaamisen kehittämisen malli monikulttuurisille työpaikoille Mitä on osaaminen ja osaamisen kehittäminen työssä? Työpaikoilla eletään jatkuvassa muutoksessa. Asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja työpaikalla

Lisätiedot

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma

Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä. Leadership-tapahtuma Keskity oleelliseen tuottavuuden kehityksessä Leadership-tapahtuma 2.2.2012 Minä olen tehokkaimmillani ja tuottavimmillani kun Olen asiantuntevassa työryhmässä, jossa kukin tietää roolinsa ja sparraa toisiaan

Lisätiedot

Sitoumusviestintää Vinkkejä tekijöille

Sitoumusviestintää Vinkkejä tekijöille Sitoumusviestintää Vinkkejä tekijöille Materiaali sisältää: ESIMERKIN VOIMAA S-ryhmä 3 x K TAVOITTEET Tiedon, tunteen ja toiminnan tasoilla Kolmen K:n taktiikka ja viestintäkanavat SEURANTA JA KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote. Viestintästrategia- ja suunnitelma

Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote. Viestintästrategia- ja suunnitelma Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus/lakeuden sote Viestintästrategia- ja suunnitelma Viestinnän lähtökohdat Tilanne: epätietoisuus sote-uudistuksen etenemisestä, päätöksenteon

Lisätiedot

Avoimen hallinnon toteutuminen virastoissa -kysely 2015

Avoimen hallinnon toteutuminen virastoissa -kysely 2015 Avoimen hallinnon toteutuminen virastoissa -kysely 2015 Kyselyyn vastanneiden määrä oli 49. 1. Avoimen hallinnon periaatteita on esitelty virastossamme. Vastaajien määrä: 46 Avoimet vastaukset: Jollain

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Loviisa2010 kuntaliitosprosessin viestintäsuunnitelma

Loviisa2010 kuntaliitosprosessin viestintäsuunnitelma Loviisa2010 kuntaliitosprosessin viestintäsuunnitelma Käsitelty: viestintäryhmässä 3.9.2008 ja 22.9.2008 valmisteluryhmässä 23.9.2008 väliaikaisessa järjestelytoimikunnassa 30.9.2008 Viestinnän yleinen

Lisätiedot