OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAPPEENRANNAN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRASOPIMUKSIKSI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAPPEENRANNAN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRASOPIMUKSIKSI"

Transkriptio

1 Oikeushallinto-osasto MUISTIO OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAPPEENRANNAN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRASOPIMUKSIKSI Yleistä Lappeenrannan ja Imatran käräjäoikeudet yhdistettiin Lappeenrannan käräjäoikeuden nimi muuttui Etelä-Karjalan käräjäoikeudeksi käräjäoikeuksien rakennemuutoksen yhteydessä Etelä-Karjalan käräjäoikeuden kansliat ja istuntopaikat sijaitsevat Lappeenrannassa ja Imatralla. Vuoden 2010 rakennemuutoksessa Imatran kanslia kuului myöhemmin lakkautettavaksi päätettyihin kanslioihin voimaan tulevassa rakennemuutoksessa Imatran kanslia on päätetty lakkauttaa lukien. Etelä-Karjalan käräjäoikeuden Lappeenrannan kanslia joutui muuttamaan Rakuunanmäellä sijainneesta oikeustalosta sisäilmaongelmien takia väliaikaisiksi tarkoitettuihin väistötiloihin Lappeenrannan Teletaloon. Kesällä 2016 käräjäoikeus joutui muuttamaan Teletalon tiloista sisäolosuhdeongelmien vuoksi uusiin väistötiloihin Lappeenrannan Skinnarilaan. Senaatti-kiinteistöt on vuokrannut tilat Technopolis Oy:ltä ja edelleenvuokrannut ne oikeusministeriölle. Näin ollen Etelä-Karjalan käräjäoikeus on toiminut väistötiloissa lähes kymmenen vuoden ajan. Käräjäoikeuden nykyiset käytössä olevat tilat on tarkoitettu väliaikaiseksi väistötilaratkaisuksi, joten käräjäoikeuden tilatarpeisiin vastaamiseksi on päädytty esittämään uusien ja toiminnallisesti tarkoituksenmukaisien tilojen rakentamista. Samassa yhteydessä käräjäoikeuden Imatran kanslian lakatessa Imatran toimitiloista voidaan luopua kokonaan. Uudisrakennus mahdollistaa myös Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelupisteen sijoittamisen samaan kiinteistöön käräjäoikeuden kanssa.

2 2(6) Tilahankkeen tavoite Käräjäoikeuden ja syyttäjän Lappeenrannan toimipisteiden tilat eivät täytä uudelle työympäristölle ja toimitilojen turvallisuudelle asetettuja vaatimuksia. Oikeusministeriön hallinnonalan työympäristö ja toimitilastrategia on valmistunut syksyllä Toimitilastrategiaan ja Oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptiin (2013) on kuvattu uusien työn teon tapojen edellyttämiä vaatimuksia työskentelytilojen ja istuntosalien osalta. Nykyiset tilat eivät ole näiden ohjeistuksien mukaisia. Toimitilahankkeen tavoitteena on toteuttaa käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle oikeusministeriön toimitilastrategian sekä oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptin mukaiset uudet toimitilat. Toimitilaturvallisuutta parannetaan vyöhykkeistämällä asiakastilat, henkilökunnan tilat ja kulkureitit erillisiksi sekä yhdellä yhteisellä asiakassisäänkäynnillä, johon on mahdollista järjestää molempien virastojen asiakasliikennettä valvova turvatarkastus. Koko hankkeen osalta vuokrattava pinta-ala pienenee m². Toimitilatehokkuus paranee huomattavasti. Ehdotettu tilaratkaisu on uudisrakennus, joka rakennetaan purettavan Teletalon paikalle valtion virastotalokortteliin. Käräjäoikeuden ja syyttäjänviraston sijoittaminen samoihin tiloihin on hyödyllistä molempien virastojen kannalta. Toimitilahanke mahdollistaa myös käräjäoikeuden ja syyttäjänviraston palvelutoimiston toimintojen sijoittamisen oikeustaloon viranomaisyhteistyön kannalta tärkeimmän toimijan, eli poliisilaitoksen välittömään yhteyteen. Siirtyminen poliisitalosta käräjäoikeuden tiloihin pystytään järjestämään poliisipihan kautta suojatusti. Hankkeen tavoiteaikataulu on laadittu siten, että uudet tilat olisivat valmiina aikaisintaan Vaihtoehtoiset ratkaisut ja niiden arviointi Käräjäoikeudelle on aiemmin selvitelty vuosina ulkopuolisen vuokranantajan (Lappeenrannan kaupunki) tarjoamaa tilavaihtoehtoa, joka ei edennyt vuokrasopimusasteelle. Vuosien aikana laadittiin tilasovitus ja hankesuunnitelma Teletalon peruskorjaamiseksi/perusparantamiseksi. Teletalon korjaaminen olisi ollut investointikustannuksiltaan kalliimpi vaihtoehto kuin uudisrakennus. Myös elinkaarikustannukset olisivat olleet selvästi kalliimpia. Lisäksi Teletaloon ei sen rakenteellisten ominaisuuksien vuoksi olisi pystytty sijoittamaan nykyvaatimukset täyttäviä salitiloja, vaan istuntosalien osalta olisi tarvittu joka tapauksessa lisärakentamista.

3 3(6) Peruskorjausvaihtoehdon hankesuunnittelussa riskitekijöiksi todettiin myös Teletalon matala kerroskorkeus, joka vaikeuttaa nykyaikaisen taloteknisen ratkaisun toteuttamista sekä sisäolosuhdeongelmista johtuvat henkilöstön oireilut. Syyttäjän tilojen osalta selvitettiin myös nykytilojen perusparannusvaihtoehto, mutta se olisi ollut vuokrakustannuksiltaan kalliimpi kuin uudisrakennus. Nykytilanne Käräjäoikeus Käräjäoikeuden väistötilojen kiinteistön omistaa Technopolis Oy ja Senaatti-kiinteistöt sisäänvuokraa tilat kiinteistön omistajalta. Vuokrasopimus ko. tiloista on laadittu 3 vuodeksi, alkaen. Väistötiloissa tarvittaviin tilamuutoksiin kohdistuva lisävuokra on jaettu oikeusministeriön ja Senaatti-kiinteistöjen välillä; 20% OM ja 80% S-k. Tämän perusteella oikeusministeriön vuokramäärä on /v (alv 0%) ja Senaattikiinteistöjen /v (alv 0%), yhteensä /v (alv 0%). Toimitilan laajuus on 1563 m². Käräjäoikeuden Imatran kanslian tilalaajuus on 1140 m² ja vuokra /v (alv 0%). Käräjäoikeudella on tällä hetkellä käytössään Lappeenrannassa ja Imatralla yhteensä 2703m 2 laajuiset toimitilat. Toimistotilan osuus on 1524 m² ja htv määrä 46. Toimistotilojen tilatehokkuus on siten 33,1 m²/htv. Syyttäjänvirasto Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimiston tilat sijaitsevat virastotalossa. Syyttäjänviraston vuokrasopimus on toistaiseksi voimassa oleva 6 kk irtisanomisajalla. Vuokranantaja on Senaatti-kiinteistöt. Syyttäjän nykyisten tilojen koko virastotalossa on 361 m² ja vuosivuokra /v (alv 0%). Tilat ovat kokonaisuudessaan toimistotilaa ja htv määrä 9. Toimistotilojen tilatehokkuus on siten 40,11 m²/htv. Yhteensä toimitilavuokrat edellä mainituissa käräjäoikeuden ja syyttäjänviraston käytössä olevissa kohteissa ovat /v (alv 0%). Lisäksi Senaatti-kiinteistöt maksaa /v (alv 0%) suuruista lisävuokraa käräjäoikeuden väistötilan muutostöistä. Tilojen laajuus on yhteensä 3064 m 2. Toimistotilan osuus kaikista tiloista on 1885 m² ja näiden tilojen tehokkuus 34,27 m²/htv.

4 4(6) Ehdotettu tilaratkaisu Senaatti-kiinteistöt on toimittanut oikeusministeriölle ja Valtakunnansyyttäjänvirastolle Lappeenrannan toimitilahanketta koskevan ratkaisuehdotuksen ja siihen liittyvät vuokrasopimusluonnokset. Senaatti-kiinteistöt rakentaa ja vuokraa tilat oikeusministeriölle ja Valtakunnansyyttäjänvirastolle. Tilojen käyttäjinä ovat Etelä-Karjalan käräjäoikeus ja Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimisto. Molemmille virastolle tehdään omat vuokrasopimukset. Tilaratkaisuehdotuksen mukaan Käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle rakennetaan oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptin mukaiset uudet toimitilat. Tilaratkaisu on uudisrakennus, joka rakennetaan purettavan Teletalon paikalle valtion virastotalokortteliin. Uudisrakennukseen voidaan rakentaa uusia työteon tapoja tukevat ja toiminnallisesti optimaaliset tilat sekä toimisto- että salitilojen osalta. Käräjäoikeuden ja syyttäjänviraston uuden tilaratkaisun suunnittelemisesta virastotalokortteliin on sovittu helmikuussa 2016 allekirjoitetulla aiesopimuksella. Sen perusteella on suunniteltu uusien tilojen tilaratkaisu ja laadittu ehdotussuunnitelmat, joiden perusteella on laadittu rakennusosapohjainen kustannusarvio. Kustannusarvion perusteella on laadittu kiinteähintainen kokonaisvuokrasopimus, jossa noudatetaan valtion uuden vuokrajärjestelmän mukaista ohjeistusta. Vuokran määrä tarkistetaan toteutuneita kustannuksia vastaavaksi, mikäli hankkeen toteutuneet investointikustannukset alittavat (alv 0 %). Käräjäoikeuden toimitilat koostuvat toimistotiloista 537 m 2 sekä istuntotiloista 1197 m 2. Kokonaispinta-ala on yhteensä 1734 m 2. Syyttäjänviraston toimitiloista 188m² toimistotilan osuus on 168 m². Toimistotilat sisältävät myös jyvitetyt yhteiskäyttötilat. Käräjäoikeuden uusien tilojen vuokra on /v ja syyttäjän uusien tilojen vuokra /v. Kokonaislaajuus on 1922 m 2. Uusien sopimusten kokonaisvuokra on /v (alv 0%) ja vuokrasopimusten jäännösarvovastuun (toimistotilat 25%/ istuntosalitilat 75%) jäännösarvoaika on 10 vuotta. Jäännösarvoaikana vuokrakulut lähtöhinnan mukaan olisivat yhteensä (alv 0%). Vuokra on sidottu elinkustannusindeksin nousuun. Virastojen nykyiset ja tulevat tilatehokkuudet sekä vuokrien määrät ilmenevät seuraavasta taulukosta:

5 5(6) Toimitilojen vertailutaulukko m2 m2/tsto htv /v m2/htv m2/htv (toimistotilat) Lähtötilanne Etelä-Karjalan käräjäoikeus, Lpr ja Imatra ,76 33,13 Salpausselän syyttäjänvirasto ,11 40,11 Yhteensä ,71 34,27 Vuokratarjous, uudisrakennus Etelä-Karjalan käräjäoikeus, Lpr ,63 14,13 Salpausselän syyttäjänvirasto ,89 18,67 Yhteensä ,26 15,00 Muutos Etelä-Karjalan käräjäoikeus ,13-19,00 Salpausselän syyttäjänvirasto ,22-21,44 Yhteensä ,45-19,27 Tilojen mitoitus Ehdotetun uudisrakennuksen toimistotilavyöhyke on monitilaympäristöä, jossa on sekä yksilötyöhuoneita että tiimitiloja sekä näitä tukevia aputiloja. Salitilojen suunnittelu perustuu Oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptiin. Istuntosalityypit ja lukumäärä on määritelty käräjäoikeuden juttumäärien perusteella Oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin salilaskentakaavan avulla. Salitilojen osalta on pilotoitu AIPA-vaatimuksia sekä Lahden että Joensuun oikeustaloissa ja nämä tiedot ovat olleet käytettävissä Lappeenrannan tiloja suunniteltaessa. Tilankäytön tehokkuus Käräjäoikeuden ja syyttäjänviraston tilojen laajuus on yhteensä 1922 m 2. Näistä tiloista toimistotilojen osuus on 705 m 2, joten toimistotilojen yhteiseksi tehokkuusluvuksi tulee 15 m 2 /htv. Tilaratkaisuehdotuksen toimistotilatehokkuus on valtion toimitilastrategian mukainen. Tilankäytön tehokkuus toimistotilojen osalta on käräjäoikeudella 14,13 m 2 /htv ja syyttäjän osalta 18,67 m 2 /htv. Valtion tilojen vapautuminen Vuokrasopimuksien yhteydessä vapautuu valtion tilaa Lappeenrannassa yhteensä 361 m 2. Tila on Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimiston nykyinen toimitila.

6 6(6) Hankkeen kustannusvaikutus Etelä-Karjalan käräjäoikeuden ja Salpausselän syyttäjänviraston vuokrasopimuksista aiheutuu edellä sanotun mukaisesti euron vuotuiset lisäkustannukset. Vuokrasopimuksista aiheutuva menolisäys on otettava huomioon valtion talousarvion momenttien ja määrärahojen käytön suunnittelussa vuodesta 2020 alkaen. Hanke toteutetaan hallinnonalan määrärahakehyksen puitteissa. Ratkaisuesitys Oikeusministeriö esittää edellä mainituin perustein vuokrasopimuksien hyväksymistä.

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö 9.9.2015 OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SALPAUS- SELÄN SYYTTÄJÄNVIRASTON LAHDEN PALVELUTOIMISTON UUSIKSI VUOKRA- SOPIMUKSIKSI

Lisätiedot

MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö Jarkko Mannerhovi

MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö Jarkko Mannerhovi MUISTIO Oikeushallinto-osasto Tuomioistuinyksikkö 4.6.2015 Jarkko Mannerhovi OIKEUSMINISTERIÖN ESITYS KANTA-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUDEN, HÄMEEN- LINNAN HALLINTO-OIKEUDEN, KANTA-HÄMEEN ULOSOTTOVIRASTON JA OI-

Lisätiedot

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2016 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2016 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2016 ennustea 2015issa Muutosissa Henkilö lkm. 73 000 73 300-0,2 % HTV 70 800 72 500-2,3 % Toimisto-HTV 50 700 51 400-1,3

Lisätiedot

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2016 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2016 RAPORTOINNIN 1.1.-31.12.2016 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2016a 2015issa Muutos*is Henkilö lkm. 72 800 73 300-0,7 % HTV 71 700 72 500-1,1 % Toimisto-HTV 50 800 51 400-1,0 % *muutos

Lisätiedot

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2017 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2017 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2017 ennustea 2016issa Muutos*is Henkilö lkm. 72 300 72 800-0,7 % HTV 69 900 71 700-2,6 % Toimisto-HTV 50 000 50 800-1,6 %

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (5) 116 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle toimistotilojen vuokraamisesta rakennusviraston käyttöön, Elimäenkatu 5 HEL 2015-000791 T 10 01 04 Kiinteistökartta

Lisätiedot

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Johtava asiantuntija Ari-Pekka Dag

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Johtava asiantuntija Ari-Pekka Dag LOUNAIS-SUOMEN POLIISILAITOKSEN TURUN PÄÄPOLIISIASEMAN JA KRP:N TOIMITILAHANKE LISÄTTYNÄ VAPAUTENSA MENETTÄNEIDEN TILOJEN KEHITTÄMISELLÄ 1. Taustaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen Turun pääpoliisiaseman

Lisätiedot

Käräjäoikeusverkoston kehittämishankkeen Toimitila- ja ICT -ryhmän alustava ehdotus toteutettavista toimitilajärjestelyistä aikatauluineen

Käräjäoikeusverkoston kehittämishankkeen Toimitila- ja ICT -ryhmän alustava ehdotus toteutettavista toimitilajärjestelyistä aikatauluineen 1 31.10.2016 Käräjäoikeusverkoston kehittämishankkeen Toimitila- ja ICT -ryhmän alustava ehdotus toteutettavista toimitilajärjestelyistä aikatauluineen 1. Työryhmän työskentelystä Toimitila- ja ICT -ryhmä

Lisätiedot

22 m K E S K IMÄÄRÄINEN VALTION TOIMIST OJE N TILATEHO K K U U S 2 /HTV. Tilatehokkuustavoitteet: U U DISRAKENNUK S IS S A. Min.

22 m K E S K IMÄÄRÄINEN VALTION TOIMIST OJE N TILATEHO K K U U S 2 /HTV. Tilatehokkuustavoitteet: U U DISRAKENNUK S IS S A. Min. VALTION TILAT JA TILANKÄYTTÖ Valtion kiinteistövarallisuus 9 000 500 KO KONAIS- RAKENNUSTA SUOJELTUAARVORAKENNUSTA PINTA-ALA 5,9 Mm 2 1 YKSITYISILTÄ MARKKINOILTA VUOKRATTU alle Mm 2 Valtion toimitilastrategia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 (7) 9 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston esitys kaupunginhallitukselle toimitilojen vuokraamisesta Swiss Life Ag:ltä ja NCC Property Development Oy:ltä kulttuuri

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN HALLINTOVALIOKUNNALLE

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN HALLINTOVALIOKUNNALLE ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN HALLINTOVALIOKUNNALLE VNS 4/2017 VP VALTIONEUVOSTON SELONTEKO JULKISEN TALOUDEN SUUNNITELMASTA VUOSILLE 2018 2021 TIISTAI 23.05.2017 KLO 12:45 TOIMITUSJOHTAJA JARI SARJO

Lisätiedot

AIESOPIMUS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SYYTTÄJÄNVIRASTON (NS

AIESOPIMUS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SYYTTÄJÄNVIRASTON (NS Kaupunginhallitus 116 05.03.2012 Kaupunginvaltuusto 39 10.04.2012 AIESOPIMUS ETELÄ-KARJALAN KÄRÄJÄOIKEUDEN JA SYYTTÄJÄNVIRASTON (NS. OIKEUSTALON) SIJOITTUMISSELVITYKSESTÄ KAUPUNGINTALON TONTILLE JA TÄYDENNYSRAKENTAMINEN

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE TOIMENPITEET MIETINNÖN TRVM 5/2014 VP JOHDOSTA / K 10/2016 VP TIISTAI 12.04.2016 KLO 12:30 TOIMITUSJOHTAJA JARI SARJO SENAATTI-KIINTEISTÖT KESKEISIMMÄT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 120 Sörnäistenkatu 1, toimistotilan vuokraaminen kiinteistöviraston käyttöön HEL 2016-003067 T 10 01 04 Päätös Käsittely päätti oikeuttaa kiinteistöviraston tilakeskuksen

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖ Neuvotteleva virkamies /632/2016 Marianne Mäki

OIKEUSMINISTERIÖ Neuvotteleva virkamies /632/2016 Marianne Mäki OIKEUSMINISTERIÖ Muistio Neuvotteleva virkamies 1.7.2016 6/632/2016 Marianne Mäki JYVÄSKYLÄN UUDISRAKENNUSHANKKEEN PERUSTELUMUISTIO 1 Lyhyt toimitilahankkeen kuvaus ja perustelu Jyväskylän uudisrakennushankkeessa

Lisätiedot

TrVM 5/2014 vp: Valtion toimitilojen vuokraus Senaatti-kiinteistöiltä: Toimenpiteet

TrVM 5/2014 vp: Valtion toimitilojen vuokraus Senaatti-kiinteistöiltä: Toimenpiteet TrVM 5/2014 vp: Valtion toimitilojen vuokraus Senaatti-kiinteistöiltä: Toimenpiteet 7.4.2016 budjettineuvos Tomi Hytönen / VM Eduskunnan tarkastusvaliokunta Henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto Keskeisimmät

Lisätiedot

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU

VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN JA TILAKUSTANNUSTEN RAPORTOINTI 2015 TAMMI-KESÄKUU VALTION TILANKÄYTÖN TUNNUSLUVUT 2015: TOTEUMA TAMMI-KESÄKUU (6KK) JA VUOSIENNUSTE (12 KK) Vuosiennuste: 855 951 818 /v Vuosiennuste:

Lisätiedot

HTH 2015 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2015 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2015 RAPORTOINNIN 1.1.-31.12.2015 - TULOKSET TULOKSET VALTION TOIMITILASTRATEGIAN LINJAUKSET VAATIVAT TULOKSELLISIA TYÖYMPÄRISTÖJÄ 27 24 18/15 Keskimääräinen tilatehokkuus valtiolla v. 2014 toimistoissa

Lisätiedot

Valtiokonttorin vuokrasopimus Sörnäisten rantatie 13:ssa

Valtiokonttorin vuokrasopimus Sörnäisten rantatie 13:ssa 1 (6) n vuokrasopimus Sörnäisten rantatie 13:ssa 1 Yleistä n nykyinen vuokrasopimus Sörnäisten rantatie 13:ssa sijaitsevassa Senaatti-kiinteistöjen omistamassa toimitalossa päättyy 31.12.2017. Sitä silmällä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2017 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2017 RAPORTOINNIN 1.1.-31.12.2017 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2017a 2016issa Muutos*is Henkilö lkm. 72 500 72 800-0,3% HTV 71 100 71 700-0,9% Toimisto-HTV 55 900** 50 400-50 800 - -1,0%

Lisätiedot

MUUTTUVAT TYÖYMPÄRISTÖT JA ENERGIATEHOKKUUS

MUUTTUVAT TYÖYMPÄRISTÖT JA ENERGIATEHOKKUUS MUUTTUVAT TYÖYMPÄRISTÖT JA ENERGIATEHOKKUUS Energiatehokkuuspäivä Rakennuttajapäällikkö Tapio Jalo 29.5.2018 Kokonaisvaltaista sitoutumista mittaava People Power -indeksi 74,4 (hyvä) 1 NÄKÖKULMIA 1 2 3

Lisätiedot

HTH 2018 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2018 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2018 RAPORTOINNIN 1.1.-30.6.2018 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2018 (ennuste)a 2017issa Muutosis Henkilö lkm. 73 500 72 500 +1,3% HTV 71 300 71 100 +0,2% Toimisto-HTV 56 900 55 900 +1,8%

Lisätiedot

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE

ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE ASIANTUNTIJALAUSUNTO EDUSKUNNAN TARKASTUSVALIOKUNNALLE TOIMENPITEET MIETINNÖN TRVM 5/2014 VP JOHDOSTA / K 10/2016 VP TIISTAI 19.04.2016 KLO 12:30 HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA JARMO VAITTINEN SENAATTI-KIINTEISTÖT

Lisätiedot

TARVESELVITYS. Kuopion Vesi Liikelaitoksen toimitilat. hallinnon vastuualue suunnittelun vastuualue verkoston vastuualue

TARVESELVITYS. Kuopion Vesi Liikelaitoksen toimitilat. hallinnon vastuualue suunnittelun vastuualue verkoston vastuualue TARVESELVITYS Kuopion Vesi Liikelaitoksen toimitilat hallinnon vastuualue suunnittelun vastuualue verkoston vastuualue Kuopion kaupunki Kuopion Vesi 2 ryhmä SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. TAUSTATIEDOT...

Lisätiedot

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu Tilaprosessit Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu 24.10.2016 1. Yleistä tilojen hallinnasta ja tilahankkeista Taustaa Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeet tuli päivittää kaupunkiympäristötoimialan

Lisätiedot

VALTION TILAT JA TILANKÄYTTÖ

VALTION TILAT JA TILANKÄYTTÖ VALTION TILAT JA TILANKÄYTTÖ Valtion kiinteistövarallisuus 9 700 500 KOKONAIS- RAKENNUSTA SUOJELTUA ARVORAKENNUSTA PINTA-ALA 6,2 Mm 2 1 YKSITYISILTÄ MARKKINOILTA n. Mm VUOKRATTU 2 OSUUS (m 2) PUOLUSTUSVOIMIEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ TEKNISEN PALVELUN LAUTAKUNTA Lisälista 1 Sisältö

HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/ TEKNISEN PALVELUN LAUTAKUNTA Lisälista 1 Sisältö HELSINGIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 4/2010 1 Sisältö Asia Sivu PUHEENJOHTAJA 7 Korvaus ansionmenetyksestä sekä lastenhoidon järjestämisestä aiheutuneista kustannuksista 1 STARA 10 Esitys kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Poliisin palvelu- ja toimipisteverkon kehittäminen

Poliisin palvelu- ja toimipisteverkon kehittäminen Poliisin palvelu- ja toimipisteverkon kehittäminen Yhteenveto poliisilaitosten ja poliisin valtakunnallisten yksiköiden esityksistä POL-2015-12069 Materiaalihallintopäällikkö Jouni Jantunen Poliisilaitokset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016

Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016 Mahdollinen kiinteistövaihto kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välillä 13.1.2016 18.1.2016 1 Taustaa Valtionhallinnon toimintojen tiivistäminen jatkuu Kouvolassa Selvitystyö koskee tällä hetkellä mm.

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS- JA UUDISRAKENNUSHANKE YHALL 17.09.2014 80 Valmistelija:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta.

Luonnos VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET. (1) Vuokranantaja. Lappeenrannan kaupunki ( ) PL 11, Lappeenranta. VUOKRASOPIMUS 1 OSAPUOLET (1) Vuokranantaja Lappeenrannan kaupunki (0162193-3) PL 11, 53101 Lappeenranta (2) Vuokralainen Lappeenrannan Yritystila Oy (0368899-8) Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Vuokranantaja

Lisätiedot

HTH 2018 RAPORTOINNIN TULOKSET

HTH 2018 RAPORTOINNIN TULOKSET HTH 2018 RAPORTOINNIN 1.1.-31.12.2018 - TULOKSET TULOKSET Valtion henkilömäärät 2018a 2017issa Muutosis Henkilö lkm. 73 700 72 500 +1,6% HTV 70 900 71 100-0,3% Toimisto-HTV 56 000 55 900 +0,1% Luvuissa

Lisätiedot

2 (5) Tilatehokkuuden parantaminen

2 (5) Tilatehokkuuden parantaminen Periaatepäätös VM/2544/00.00.02/2014 18.12.2014 Valtioneuvoston periaatepäätös valtion toimitilastrategiaksi 1. Taustaa Valtion nykyinen toimitilastrategia on annettu 2005. Sen päämääränä oli korostaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Omaisuudenhallinta Senaattikiinteistöissä. Tuomme tilalle ratkaisut. KEHTO-FOORUMI Kuopiossa 3.-4.10.2013. Jari Sarjo 3.10.2013

Omaisuudenhallinta Senaattikiinteistöissä. Tuomme tilalle ratkaisut. KEHTO-FOORUMI Kuopiossa 3.-4.10.2013. Jari Sarjo 3.10.2013 Omaisuudenhallinta Senaattikiinteistöissä KEHTO-FOORUMI Kuopiossa 3.-4.10.2013 Jari Sarjo 3.10.2013 Tuomme tilalle ratkaisut Senaatti-kiinteistöjen historia Intendentin konttori 3.9.1811 1865 Yleisten

Lisätiedot

Helsingin Hiomotie 5

Helsingin Hiomotie 5 Hiomotie 5, Pitäjänmäki 00380, Helsinki OP Kiinteistösijoitus Oy Kohde-esittely Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva avaria tilaratkaisuja mahdollistava toimistokiinteistö. Hiomotie 5 on toimitilakohde,

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt ja yhteiskuntavastuullisuus

Senaatti-kiinteistöt ja yhteiskuntavastuullisuus Senaatti-kiinteistöt ja yhteiskuntavastuullisuus Green Officeaamukahvitilaisuus 22.10.2014 Tuomme tilalle ratkaisut Esityksen sisältö Senaatti-kiinteistöt ja yhteiskuntavastuullisuus Senaatin vihreä työkalupakki

Lisätiedot

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies Tiina Snellman

SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies Tiina Snellman SISÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies Tiina Snellman 6.6.2017 MAAHANMUUTTOVIRASTON TOIMITILAHANKE 1 Tausta Maahanmuuttovirastolla on toimi- ja palvelupisteitä Helsingissä, Raisiossa, Lappeenrannassa,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä Katri Laukkanen Terveellisiä, turvallisia ja tehokkaita tiloja maakuntien tarpeisiin

Maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä Katri Laukkanen Terveellisiä, turvallisia ja tehokkaita tiloja maakuntien tarpeisiin Maakunta- ja sote-uudistuksen viestintäryhmä Katri Laukkanen 1.11.2018 Terveellisiä, turvallisia ja tehokkaita tiloja maakuntien tarpeisiin SUOMEN SUURIN TOIMITILAYHTIÖ Tarjoamme maakunnille vuodesta 2021

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

KÄRKIHANKEALLIANSSI JA SEN MERKITYS SÄHKÖURAKOITSIJALLE

KÄRKIHANKEALLIANSSI JA SEN MERKITYS SÄHKÖURAKOITSIJALLE STUL TEEMASEMINAARI 17.5.2016: Rakennushankkeen eri osapuolten vastuut KÄRKIHANKEALLIANSSI JA SEN MERKITYS SÄHKÖURAKOITSIJALLE Pasi Hyyppä Talotekniikkaryhmän päällikkö SENAATTI-KIINTEISTÖT LYHYESTI Rakennuksia

Lisätiedot

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p

YHALL Valmistelija: Kari Puumalainen p , Matti Kauppinen p Yhtymähallitus 80 17.09.2014 Yhtymävaltuusto 18 17.12.2014 Yhtymähallitus 83 07.10.2015 Yhtymävaltuusto 14 27.10.2015 Yhtymähallitus 97 28.10.2015 Yhtymähallitus 102 26.11.2015 ASEVELIKATU 4:N PERUSKORJAUS-

Lisätiedot

TYÖYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN KEVASSA - AKTIIVISEN OMISTAJAN ROOLI NYT JA TULEVAISUUDESSA

TYÖYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN KEVASSA - AKTIIVISEN OMISTAJAN ROOLI NYT JA TULEVAISUUDESSA TYÖYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN KEVASSA - AKTIIVISEN OMISTAJAN ROOLI NYT JA TULEVAISUUDESSA 20.4.2017 Kristiina Borg Projektipäällikkö Työympäristönkehitys SISÄLTÖ KEVA AKTIIVISEN OMISTAJAN ROOLI NYT JA TULEVAISUUDESSA

Lisätiedot

SENAATTI-KIINTEISTÖT PALKKIO-SANKTIO MALLI PUHTAUSPALVELUILLE 2017

SENAATTI-KIINTEISTÖT PALKKIO-SANKTIO MALLI PUHTAUSPALVELUILLE 2017 SENAATTI-KIINTEISTÖT PALKKIO-SANKTIO MALLI PUHTAUSPALVELUILLE 2017 VALTION TILAT JA TILANKÄYTTÖ Valtion kiinteistövarallisuus 9 700 500 KO KONAIS- RAKENNUSTA SUOJELTUAARVORAKENNUSTA PINTA-ALA 6,2 Mm 2

Lisätiedot

Liite 3. Kuvaus ICT Cityn tilajärjestelyistä ja vuokrasopimusten siirrosta

Liite 3. Kuvaus ICT Cityn tilajärjestelyistä ja vuokrasopimusten siirrosta Liite 3 Kuvaus ICT Cityn tilajärjestelyistä ja vuokrasopimusten siirrosta Turun kaupungin tavoitteena on omalla toiminnallaan sekä yhteistyössä yliopistojen ja muiden kumppanien kanssa kehittää toimintaympäristöä

Lisätiedot

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella

Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen Kaakkois-Suomen 73 20.06.2017 91 30.08.2017 104 08.09.2017 Kotkassa sijaitsevien kampuskiinteistöjen korvaaminen uudisrakentamisella 88/10.00/2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

FINNSBACKAN PÄIVÄKOTI VAIHTOEHTOTARKASTELU

FINNSBACKAN PÄIVÄKOTI VAIHTOEHTOTARKASTELU FINNSBACKAN PÄIVÄKOTI VAIHTOEHTOTARKASTELU 24.9.2014 1(5) Johdanto Vertailtavat hankevaihtoehdot Tässä vaihtoehtotarkastelussa on esitelty kaksi vaihtoehtoa Finnsbackan vuonna 1980 valmistuneen, heikkokuntoisen

Lisätiedot

Maakuntien tilakeskus

Maakuntien tilakeskus Maakuntien tilakeskus Esitys Kiinteistöt-teemaryhmässä Pirkanmaalla 21.12.2016 Selvityshenkilö Olavi Hiekka SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS Palvelukeskuksen taustaa Palvelukeskuksen tehtävä on tukea ja tuottaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi

Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat. Päivitys Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi Järvenpään kaupungin tilaratkaisut kaupungintalon väistötilat Päivitys 22.6.2017 Antti Nikkanen, Veikko Simunaniemi 21.6.2017 2 Valmistelun vaiheet päätöksenteossa KV 12.12.2016 73 (palveluverkkosuunnitelma)

Lisätiedot

Tutkimuslaitosseminaari

Tutkimuslaitosseminaari Tutkimuslaitosseminaari Valtion toimitilastrategia Tutkimusympäristöjen tehokkuusmittaus - mitä tulisi mitata 17.11.2014 Juha Lemström Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Valtion sisäisen vuokrajärjestelmän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Maakuntien tilakeskus Oy

Maakuntien tilakeskus Oy Maakuntien tilakeskus Oy Valtakunnalliset palvelukeskusselvittäjät Turussa 24.1.2017 Maakuntien tilakeskuksen selvityshenkilö ja yhtiön toimitusjohtaja Olavi Hiekka SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS Maakuntien

Lisätiedot

Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm

Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm Nimi Olavi Hiekka Tilaisuus Maakunnat kunnat, siirtymäkauden sopimukset Pvm 22.2.2017 Agenda Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Johdatus aiheeseen Tehtävän määrittely Ratkaisuehdotus Ryhmän tuleva

Lisätiedot

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA

Joutsan kunta Y-tunnus Länsitie 5, PL 20, JOUTSA 1(6) VUOKRASOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 VUOKRANANTAJA: Joutsan kunta Y-tunnus 0174108-9 Länsitie 5, PL 20, 19651 JOUTSA 1.2 VUOKRALAINEN Grundfos Environment Finland Oy Y-tunnus: 1599796-6 PL 1036 00101 HELSINKI

Lisätiedot

Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus

Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus Maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnonpalvelukeskus Esitys Etelä-Pohjanmaan maakunnan SOTEMAKU-seminaarissa 18.11.2016 Esitys perustuu hallituksen 29.6.2016 antamiin Sote- ja maakuntalakiehdotuksiin

Lisätiedot

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA LIITE 1(5) LUONNOS 17.5.2018 EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA 1. Ehdotuksen pääasiallinen sisältö Asetuksella ehdotetaan säädettäväksi

Lisätiedot

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus

HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6. HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus HELSINGIN KUVATAIDELUKIO TORKKELINKATU 6 HANKESUUNNITELMA Vesikaton korjaus 28.05.2012 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 1 YHTEENVETO... 3 1.1 Hankkeen perustiedot... 3 1.2 Hankkeen tarpeellisuus... 3 1.3

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

PUI TESOPIMUS. Saimaan Tuki palvelut Oy: n Lappeenrannan kaupungille tuottamista ruoka-, laitos-, tekstiili- ja kiinteistöjen kunnossapitopalveluista.

PUI TESOPIMUS. Saimaan Tuki palvelut Oy: n Lappeenrannan kaupungille tuottamista ruoka-, laitos-, tekstiili- ja kiinteistöjen kunnossapitopalveluista. 1(5) PUI TESOPIMUS Saimaan Tuki palvelut Oy: n Lappeenrannan kaupungille tuottamista ruoka-, laitos-, tekstiili- ja kiinteistöjen kunnossapitopalveluista. xx.04.2015 Saimaan Tukipalvelut Oy Tullitie 7

Lisätiedot

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9)

1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) 1 (4) ESIVUOKRASOPIMUS Sopimusosapuolet 1. Eurotum Oy (Y:1584946-1) tai Sirafire Oy (2540423-9) Kihlakangas 13, 96800 Rovaniemi (jäljempänä vuokranantaja ) 2. Lapin pelastuslaitos (Y: 0937073-7) (jäljempänä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli tontti 12 03.06.2013 Sivu 1 / 1 2513/02.07.00/2013 64 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy Andersson Ab:lle, kortteli 85128 tontti 12 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09) 816 25911 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1191/02.07.00/2013 19 Tontin vuokraaminen Rakennusliike Lehto Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Karhusuolta liike- ja varastotilojen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Ylä Savo talon väistötilat

Ylä Savo talon väistötilat Ylä Savo talon väistötilat 6.10.2016 Sinikka Hyvärinen, Kirsi Tiina Ikonen, Pirjo Kaisanlahti Katja Lintunen, Kari Nissinen, Juhani Räisänen 6.10.2016 1 Kohde Tila n. m² Lisätietoa Savonia 800 Vap. syksy

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23 12.03.2012 Sivu 1 / 1 1134/02.07.00/2012 23 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen

Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013. Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen Yhtymähallitus 83 07.05.2013 Yhtymähallitus 93 21.05.2013 Yhtymähallitus 112 30.05.2013 Hallinnon tilojen vuokrasopimuksen hyväksyminen 660/02.08.03.01/2012 Yhall 07.05.2013 83 Valmistelija: Valmistelija:

Lisätiedot

Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015 alkaen

Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015 alkaen Kunnanhallitus 234 17.11.2014 Kunnanvaltuusto 77 15.12.2014 Kunnanhallitus 156 07.09.2015 Kunnanvaltuusto 62 28.09.2015 Toimitilan vuokrasopimuksen hyväksyminen, Pihtiputaan Takka Oy / muutos 1.10.2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin tontit 1 ja 2

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin tontit 1 ja 2 03.06.2013 Sivu 1 / 1 4535/10.00.02/2012 104 5.11.2012 62 Kahden pientalotontin vuokraaminen Henttaalla, korttelin 21162 tontit 1 ja 2 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. (09) 816 25929 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus 2.10.2017 Tilapalvelu-liikelaitoksen yleisesittely Esko Eriksson, kiinteistöjohtaja Jyväskylän kaupunki Tilapalvelu-liikelaitoksen toimintaorganisaatio

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV).

Vuokrattavalla maa-alueella on voimassa asemakaava. Vuokrattava alue on merkitty venesatama/venevalkama-alueeksi (LV). 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet 1.2 Vuokra-alue Vuokranantaja: Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2, Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali, Vuokralainen: Asunto Oy Merimaskun Särkänranta, y-tunnus 0663726-4,

Lisätiedot

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta

Ruununmyllyn koulu. Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta Ruununmyllyn koulu Hankesuunnitelma vaihe A:n pohjalta SIHY-lautakunnan iltakoulu 5.9.2018 Päätökset ja nykytilanne Sivistys- ja hyvinvointitoimialan ja lukiokoulutuksen palveluverkkopykälään Ruununmyllyn

Lisätiedot

TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING. Oikeusministeriön hallinnonalan työympäristö- ja toimitilastrategia

TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING. Oikeusministeriön hallinnonalan työympäristö- ja toimitilastrategia TOIMINTA JA HALLINTO VERKSAMHET OCH FÖRVALTNING 50 2016 Oikeusministeriön hallinnonalan työympäristö- ja toimitilastrategia 2017 2020 Oikeusministeriön hallinnonalan työympäristö- ja toimitilastrategia

Lisätiedot

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis

Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne. Tila- ja asuntojaosto Carl Slätis Koulujen ja päiväkotien sisäilmastotilanne Tila- ja asuntojaosto 22.4.2013 Carl Slätis Asialista 22.4.2013 Tapiolan koulu / Miestentie Sisäilmaongelman laajuus Sisäilmaongelman hoitaminen Espoon kaupungilla

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

PÄÄTÖS: Todettiin kokous päätösvaltaiseksi.

PÄÄTÖS: Todettiin kokous päätösvaltaiseksi. HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 6/2013 Kokous: Keskiviikko 21.8.2013 klo 11.00 Rehtoraatissa, Seminaarinkatu 32 Läsnä: Professori Jorma Rantanen (läsnä asiat 1 9) Viestintäjohtaja Merja Haverinen (läsnä asiat 1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 23.09.2013 Sivu 1 / 1 3983/02.07.00/2013 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013. Kokous: Tiistai klo Rehtoraatissa, Seminaarinkatu 32

PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013. Kokous: Tiistai klo Rehtoraatissa, Seminaarinkatu 32 HALLITUKSEN PÖYTÄKIRJA 7/2013 Hallituksen pöytäkirja 7/2013 Sivu 1/6 PÄÄTÖS: Hyväksyttiin esityslista. Sihteeri lakimies Visa Hiltunen p. 0400 248 120, visa.hiltunen@ivu.fi. Hallintojohtaja Kirsi Moisander

Lisätiedot

Tuomioistuinviraston sijoittaminen - Joensuun vahvuudet Yhteyspäällikkö Sami Laakkonen

Tuomioistuinviraston sijoittaminen - Joensuun vahvuudet Yhteyspäällikkö Sami Laakkonen Tuomioistuinviraston sijoittaminen - Joensuun vahvuudet - 21.3.2018 Yhteyspäällikkö Sami Laakkonen Tuomioistuinviraston perustaminen Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Joensuun kaupunki ja Itä- Suomen yliopisto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5 11.01.2016 Sivu 1 / 1 5571/2015 02.07.00 5 Teollisuustontin vuokraaminen Scanoffice Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun Juvanmalmilta, kortteli 85129 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 84. 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen 14.06.2016 Sivu 1 / 1 2646/2016 10.03.02 84 Aikuisten sosiaali- ja työllissyyspalvelujen toimitilahankkeen tarveselvityksen hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Nieminen, puh. 050 328 6764 Heidi

Lisätiedot

Helsingin Runeberginkatu 5. Näköalapaikka keskellä Helsinkiä Runeberginkatu 5, Kamppi, Helsinki

Helsingin Runeberginkatu 5. Näköalapaikka keskellä Helsinkiä Runeberginkatu 5, Kamppi, Helsinki Näköalapaikka keskellä Helsinkiä Runeberginkatu 5, Kamppi, 00100 Helsinki Helsingin Runeberginkatu 5 Perusparannushankkeen läpikäynyt Autotalokorttelin Runskivuori-toimistotalo sijaitsee keskeisellä paikalla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli tontti 13.03.2017 Sivu 1 / 1 387/2016 02.07.00 61 6.6.2016 31 Liiketontin vuokrauspäätöksen jatkaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, kortteli 54154 tontti Valmistelijat / lisätiedot: Juha

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 Tekninen toimiala Toimitilapalvelut

SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 Tekninen toimiala Toimitilapalvelut SAVONLINNAN KAUPUNKI Sivu 1 / 6 9.8.2016 OKL kiinteistöistä ja Juvan virastotalosta Senaatin tekemä kauppa Royl House Oy:n kanssa ja Savonlinnan kaupungin mahdollinen etuostooikeuden käyttö ko. kaupassa

Lisätiedot

Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja

Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja Valtion vuokrajärjestelmä Vuokrakäsikirja 24.5.2016 Sisällysluettelo Johdanto 1. Vuokran määräytyminen valtion vuokrajärjestelmässä... 4 2. Kokonaisvuokran pääomaosuuden ja pääomavuokran määräytyminen...

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Liikuntalautakunta ULOS/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (6) Liikuntalautakunta ULOS/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2012 1 (6) 211 Helsingin Palloseura ry, tekonurmihanke, HSP Areenat Oy hakee vuokraoikeutta Pakilantie 86 A, Helsinki HEL 2012-016220 T 10 01 01 02 Päätös Lautakunta päätti

Lisätiedot

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (6) Kirkkoneuvosto

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (6) Kirkkoneuvosto IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 (6) A S I A L U E T T E L O: 120. Kokouksen avaus 121. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 122. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 123. Ääntenlaskijoiden valinta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin tontti 7

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin tontti 7 06.06.2016 Sivu 1 / 1 387/2016 02.07.00 61 Liiketontin vuokraaminen St1 Oy:lle ja Suomen Pesupaikat Oy:lle Nuijalasta, korttelin 54154 tontti 7 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/ (5) Kiinteistövirasto Tonttiosasto Osastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 83/2015 1 (5) 137 Tontin 28094/20 pitkäaikainen vuokraaminen asuntotarkoituksiin HEL 2015-007588 T 10 01 01 02 Henrik Sohlbergin tie 8 Päätös n osastopäällikkö päätti vuokrata

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TARVESELVITYS. xx.xx.20xx Sivu 1/5. Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS

TARVESELVITYS. xx.xx.20xx Sivu 1/5. Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu Rovaniemi. Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS xx.xx.20xx Sivu 1/5 Tilaaja: Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi Hanke: Runko / ohje TARVESELVITYS Sivu 2/5 Sisällys 1. TIIVISTELMÄ... 3 2. TILANHANKINNAN TARPEELLISUUS... 3 2.1 Nykyinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (5) 151 Tripla-rakennushankkeen HKL:n kustannusosuuksien hyväksyminen HEL 2016-008432 T 02 08 03 01 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kuopion Vesi Liikelaitoksen johtokunta 53 09.10.2014. 53 Asianro 6508/02.08.00.

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kuopion Vesi Liikelaitoksen johtokunta 53 09.10.2014. 53 Asianro 6508/02.08.00. Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 53 Asianro 6508/02.08.00.01/2014 Kuopion Veden toimitilat Toimitusjohtaja Kirsi Laamanen Kuopion Vesi Liikelaitos Nykytilanne Kuopion Veden henkilöstö työskentelee

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 02.02.2015 Sivu 1 / 1 177/02.07.00/2015 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956

Lisätiedot