Lupahakemus ruoppaukselle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lupahakemus ruoppaukselle"

Transkriptio

1 Stora Enso Oyj, Heinolan Flutingtehdas Lupahakemus ruoppaukselle Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus:

2 Sisällys 2 Hakijan yhteystiedot Ruoppauskohteen ja naapurikiinteistöjen kiinteistö- ja omistustiedot Vesialueen kiinteistötiedot Oikeudet maa- ja vesialueisiin Ruoppausalueen sijainti ja kuvaus Ruoppaus ja ruoppausmassojen läjitys Tiedot vesistöstä ja ranta-alueesta Arvio hankkeen vaikutuksista Arvio hankkeesta saatavasta hyödystä ja siitä aiheutuvista vahingoista Allekirjoitus...9 Liitteet Liite 1 Liitteet 2A, 2B ja 2C Liite 3 Liite 4 Kiinteistöjen omistajatiedot ja kiinteistörekisterikartat Lainhuutotodistukset Ruoppausselvitys, Rejlers Oy SE Heinolan Flutingtehtaan sedimenttitutkimusraportti 2016, Kymijoen vesi ja ympäristö ry Liite 5 Maitiaislahden sedimentti-, pohjaeläin- ja kalastotutkimukset vuonna 2011, Kymijoen vesi ja ympäristö ry Liite 6 Ruotsalainen-Konnivesi -vesialueen tila vuonna 2016, Kymijoen vesi ja ympäristö ry 1 (10)

3 1 Luvan hakeminen Stora Enso Oyj:n Heinolan Flutingtehtaan sadevesien hallintaa parannetaan. Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesille tehdään uusi purkupaikka vesistöön nykyisen purkupaikan viereen Heinolan Jyrängönvirran Maitiaislahteen (kuva 1). Liityntää varten vesistöä joudutaan ruoppaamaan uuden purkukaivon sekä olemassa olevan purkupaikan kohdalta, sillä purkupaikkaan on kertynyt lietettä. Ruoppausalue Kuva 1. Stora Enso Oyj:n Heinolan Flutingtehtaan ja ruoppauspaikan sijainti Tällä hakemuksella haetaan lupaa ruoppaukselle. Vesilain mukaisen hakemuksen perusteena on Hämeen ELY-keskuksen lausunto HAMELY/1957/2016, jonka mukaan ruopattavassa kohdassa on haittaainepitoisia sedimenttejä, mistä johtuen pelkkä ruoppausilmoitus riitä. 2 Hakijan yhteystiedot Luvanhakijan yhteystiedot on esitetty taulukossa 1. 2 (10)

4 Taulukko 1. Luvanhakijan yhteystiedot Käyntiosoite Postiosoite Laskutusosoite Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehdas Tampellantie 1 Heinola Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehdas PL Heinola Stora Enso Oyj Heinola Fluting Mill FE 1001 SE Östersund Sweden Y-tunnus: Toimialatunnus: C171 Massan, paperin, kartongin ja pahvin valmistus Luvanhakijan asiamiehenä toimii ympäristö- ja laatupalvelupäällikkö Ulla Ikonen. Osoite: Stora Enso Oyj, Heinolan Flutingtehdas, PL 5, Heinola Puhelin: ulla.ikonen@storaenso.com Verkkolaskutusosoite: OVT-code: Operator code: Logica Nordea: NDEAFIHH 3 Ruoppauskohteen ja naapurikiinteistöjen kiinteistö- ja omistustiedot Kohteen kiinteistötunnus: Kiinteistön omistaja: Stora Enso Oyj, PL 309, Helsinki Kunta: Heinola Kiinteistöjen rekisterikartat ja omistajatiedot on esitetty liitteessä 1. Lainhuutotodistukset ovat liitteissä 2A, 2B ja 2C. 4 Vesialueen kiinteistötiedot Vesialueen kiinteistötunnus: Vesialueen omistaja: Stora Enso Oyj, PL 309, Helsinki Kunta: Heinola 3 (10)

5 5 Oikeudet maa- ja vesialueisiin Luvanhakijalla on omistusoikeus vesistöalueeseen, jolla ruoppaus tehdään. 6 Ruoppausalueen sijainti ja kuvaus Ruopattava alue sijoittuu olemassa olevan purkukaivon välittömään läheisyyteen n. 10 metriä nykyisen, edelleen käyttöön jäävän, purkupaikan koillispuolelle (kuva 2). Ruopattava alue on enimmillään noin 300 m 2 (n. 30 metrin leveydeltä ja n. 10 metrin päähän rantaviivasta). Ruoppausalueen keskipisteen koordinaatit: Pohjoiskoordinaatti: Itäkoordinaatti: Kuva 2. Ruopattava alue, Maitiaislahti Purkukaivon rakenne on esitetty kuvassa 3. Sijainti on vesirajassa siten, että kaivo on vesirajassa. Kuvassa 4 on valokuva ruoppausalueesta. 4 (10)

6 Kuva 3. Purkukaivon rakenne Kuva 4. Ruoppausalue 7 Ruoppaus ja ruoppausmassojen läjitys Ruoppaussuunnitelma on esitetty tässä luvussa sekä liitteenä olevassa Rejlers Oy:n ruoppausselvityksessä (liite 3). Purkukaivon järven puolelle tehdään ruoppausta pääasiassa 5 (10)

7 imuruoppaamalla sekä kaivinkoneella vesien purkua varten. Ruopatulle pohjalle asennetaan vähintään 200 mm paksu kerros kiviheitokkeella. Ennen ruoppausta järveen asennetaan suojaseinä suodatinkankaasta lahden samentumisen estämiseksi. Myös kuivatusvedet johdetaan suojaseinän sisäpuolelle. Suojaseinä poistetaan ruoppauksen valmistuttua. Ruoppaus tehdään rannalta pitkäpuomisella kaivinkoneella tarvittaessa työpengertä käyttäen sekä imuruoppaamalla maalta käsin. Ruoppaussyvyys on enintään noin 60 senttiä. Järven syvyys ruoppausalueella on 0,3 1,0 metriä. Keskivedenkorkeus on + 77,4 (N60). Ruopattavan alueen laajuus tarkastetaan työn alussa. Ruoppausmassat kuivatetaan rannalla siten, että maa-aineisten valuminen vesistöön estyy. Imuruopattu massa johdetaan suodatinkankaiseen pussiin/altaaseen, jossa ruoppausaines kuivaa. Kuivaneesta ruoppausmassasta tehdään tarvittavat näyteanalyysit. Analyysien perusteella päätetään ruoppausmassojen loppusijoituksesta. Arvioitu ruopattava määrä on enintään 180 m 3 itd, kuivanut ruopattu maa-aines. Ruoppaus toteutetaan mahdollisimman pian vuoden 2017 aikana. 8 Tiedot vesistöstä ja ranta-alueesta Ruoppausalue sijaitsee Stora Enso Oyj:n Heinolan Flutingtehtaan voimalaitoksen nykyisen purkupaikan vieressä Jyrängönvirran Maitiaislahdessa, joka on osa Ruotsalainen-Konnivesi -vesialuetta. Kuvassa 5 on esitetty Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesien purkualue Maitiaislahdella. 6 (10)

8 Kuva 5. Stora Enso Oyj:n Heinolan Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesien purkualue Maitiaislahdella. Maitiaislahteen johdetaan Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesiä sekä puhtaita lauhde- ja jäähdytysvesiä, ja vastakkaisella rannalla sijaitsevan Stora Enso Oyj:n Packaging aaltopahvitehtaan jäähdytys- ja hulevesiä. Nykyisin Maitiaislahteen ei tule varsinaista jätevesikuormitusta, mutta lahden alueelle voi ajoittain työntyä Jyrängön-Kymenvirtaan johdettuja jätevesiä. (Åkerberg A. & Raunio J ) Ruoppausalue on Stora Enso Oyj:n Heinolan Flutingtehtaan aluetta, eikä siellä ole Natura tai muita suojelualueita eikä vesistön erityiskäyttöalueita kuten uimarantoja tai vedenottoalueita. Myöskään kalojen kutu- ja vesilintujen pesimäalueita ei ruoppauskohteen läheisyydessä ole. Maitiaislahdella on pienimuotoista virkistyskäyttöä kuten veneilyä ja kalastusta, mutta ne eivät sijoitu Flutingtehtaan välittömään läheisyyteen eivätkä ulotu ruoppausalueelle. Flutingtehtaan puolelle Maitiaislahden rannalle on sijoitettu useita öljyntorjuntapuomeja, jotka osaltaan rajaavat alueen yleistä käyttöä (kuva 6). 7 (10)

9 Kuva 6. Näkymä Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesien purkupaikalta Maitiaislahdelle. Alueelta on ruopattu ja poistettu maa-ainesta Flutingtehtaalla keväällä 2016 tapahtuneen öljyvahingon seurauksena. Öljyvahingon vuoksi alueella tehtiin sedimenttitutkimukset toukokuussa Tuolloin sedimenteistä tutkittiin mineraaliöljyt. Raportti tutkimuksista on liitteessä 4. Sedimentin öljypitoisuudet olivat alhaisia lukuun ottamatta yhtä sedimenttihavaintopaikkaa. Siinä öljy oli raskasta jaetta eikä herkästi kulkeutuvaa. Sedimentin poistolle ei nähty tarvetta. Laajemmin Maitiaislahden sedimenttejä on tutkinut Kymijoen vesi ja ympäristö ry, jonka tutkimusraportti Maitiaislahden sedimentti-, pohjaeläin- ja kalastotutkimukset vuonna 2011 on liitteessä 5. Tuolloin sedimentin haitta-ainetutkimuksessa normalisoidut kuparipitoisuudet ylittivät tason 2 rajaarvon (ruoppausmassojen läjitysohjeen mukaan raja-arvon 2 ylittävät pitoisuudet = pilaantuneet sedimentit). Taso 1 ylittyi (=mahdollisesti pilaantuneet sedimentit) kaikkien kadmium- ja elohopeatulosten osalta. Orgaanisista haitta-aineista nousi erityisesti esille naftaleeni, kuten vuoden 2010 tutkimuksissakin. Lisäksi tason 1 ylityksiä oli hiilivety- (C10-C40), fenantreeni-, antraseeni- ja bentso(a)antraseenipitoisuuksissa. (Anttila-Huhtinen M. & Raunio J. 2012). On kuitenkin huomioitava, että kyseisessä tutkimuksessa ei otettu näytteitä alueelta, jolle ruoppauslupaa haetaan. Vesialueen tilaa on selvitetty muun muassa Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisussa no 257/2016, Ruotsalainen-Konnivesi -vesialueen tila vuonna 2015 (liite 6). Selvityksen mukaan kesän 2015 päällysveden fosforipitoisuuksien perusteella Maitiaislahden perukka oli rehevä, muu Maitiaislahti 8 (10)

10 suualueineen lievästi rehevä. Klorofyllipitoisuuksien mukaan Maitiaislahti oli erittäin rehevä. (Åkerberg A. & Raunio J ) 9 Arvio hankkeen vaikutuksista Ruoppaustyö toteutetaan pienellä alueella pääosin imuruoppauksena. Ennen ruoppausta järveen asennetaan suojaseinä suodatinkankaasta, jotta ruoppauksen aiheuttama veden samentuminen pystytään rajaamaan pienelle alueelle eikä se pääse leviämään laajemmalle vesistöön. Myös kuivatusvedet johdetaan suojaseinän sisäpuolelle. Ruoppauksen valmistuttua suojaseinä poistetaan. Ruoppausmassat kuivatetaan rannalla siten, että maa-aineisten valuminen vesistöön estyy. Ruoppaustyön laajuus sekä vesistöalueen ominaisuudet ja käyttö huomioiden ruoppauksen vaikutusten vesistöön, sen eläimistöön ja kasvistoon, naapurustoon ja vesialueen virkistys- ja muuhun käyttöön arvioidaan jäävän erittäin vähäisiksi. 10 Arvio hankkeesta saatavasta hyödystä ja siitä aiheutuvista vahingoista Hakemuksessa kuvattu ruoppaustyö on osa Heinolan Flutingtehtaan ympäristöturvallisuutta parantavaa hanketta. Flutingtehtaan voimalaitoksen sade- ja hulevesien hallintaa kehitetään rakentamalla niille uusi purkupaikka. Uutta liityntää varten vesistöä joudutaan ruoppaamaan, sillä purkupaikkana toimivaan lahdelmaan on kertynyt lietettä. Kuten luvussa 9 on todettu, hankkeen haitat jäävät vähäisiksi ja lyhytaikaisiksi, ja ne rajoittuvat pienelle alueelle. 11 Allekirjoitus Heinolassa Ulla Ikonen ympäristö- ja laatupalvelupäällikkö (vs.) ulla.ikonen@storaenso.com puh (10)

11 Lähteet: Anttila-Huhtinen M. & Raunio J Maitiaislahden sedimentti-, pohjaeläin- ja kalastotutkimukset vuonna Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n tutkimusraportti no 152/2012. Åkerberg A. & Raunio J Ruotsalainen-Konnivesi -vesialueen tila vuonna Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisu no 257/2016. ISSN (10)

Lausunto Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehtaan vesilain mukaisesta hakemuksesta koskien ruoppausta Maitiaislahdella

Lausunto Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehtaan vesilain mukaisesta hakemuksesta koskien ruoppausta Maitiaislahdella Ympäristö- ja rakennuslautakunta 26 15.03.2017 Lausunto Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehtaan vesilain mukaisesta hakemuksesta koskien ruoppausta Maitiaislahdella 576/11.01.01/2017 Ymprakla 15.03.2017

Lisätiedot

Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehdas. Vesilain (587/2011) 3 luvun 2 ja 1 luvun 7 :n 1 momentti

Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehdas. Vesilain (587/2011) 3 luvun 2 ja 1 luvun 7 :n 1 momentti PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 158/2017/2 Dnro ESAVI/93/2017 Annettu julkipanon jälkeen 7.7.2017 ASIA Vesialueen ruoppaaminen Jyrängönvirran Maitiaislahdella, Heinola HAKIJA Stora Enso Oyj Heinolan Flutingtehdas

Lisätiedot

Asia: ESAVI/93/2017 Viite: Stora Enso Oyj, Heinolan Flutingtehdas, Vesialueen ruoppaaminen Jyrängönvirran Maitiaislahdella, Heinola

Asia: ESAVI/93/2017 Viite: Stora Enso Oyj, Heinolan Flutingtehdas, Vesialueen ruoppaaminen Jyrängönvirran Maitiaislahdella, Heinola Etelä-Suomen aluehallintovirasto Hämeenlinnan päätoimipaikka PL150 13101 Hämeenlinna Asia: ESAVI/93/2017 Viite: Stora Enso Oyj, Heinolan Flutingtehdas, Vesialueen ruoppaaminen Jyrängönvirran Maitiaislahdella,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 200 Aluehallintoviraston päätös Länsisataman edustan väylän muuttamisesta ESAVI/197/04.09/2013 Päätös Asia tulisi käsitellä 10.6.2014 kokouksessa. päätti merkitä

Lisätiedot

Pappilansaarten salmien kunnostaminen imuruoppaamalla

Pappilansaarten salmien kunnostaminen imuruoppaamalla MeriHamina Ry Pappilansaarten salmien kunnostaminen imuruoppaamalla RUOPPAUSUNNITELMA 25.5.2017 Savo-Karjalan Vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy 25.5.2017 Sisällys 1. Hankkeen tavoitteet... 3 2. Haitta-aine

Lisätiedot

RUOPPAUS, MASSOJEN LÄJITTÄMINEN JA VESIJÄTÖN LUNASTUS ALAKYLÄN YHTEISEN VESIALUEEN OSAKASKUNTA VUOSIKOKOUS

RUOPPAUS, MASSOJEN LÄJITTÄMINEN JA VESIJÄTÖN LUNASTUS ALAKYLÄN YHTEISEN VESIALUEEN OSAKASKUNTA VUOSIKOKOUS RUOPPAUS, MASSOJEN LÄJITTÄMINEN JA VESIJÄTÖN LUNASTUS 20.4.2018 ALAKYLÄN YHTEISEN VESIALUEEN OSAKASKUNTA VUOSIKOKOUS RUOPPAUKSESTA HUOMIOITAVA KIINTEISTÖN EDUSTALLA EI OLE LUNASTAMATONTA VESIJÄTTÖÄ KIINTEISTÖN

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Lapväärtinjoen ruoppauksen kalataloudellinen tarkkailusuunnitelma

KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI. Lapväärtinjoen ruoppauksen kalataloudellinen tarkkailusuunnitelma KRISTIINANKAUPUNGIN KAUPUNKI Lapväärtinjoen ruoppauksen kalataloudellinen tarkkailusuunnitelma FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 20.6.2018 P35903P001 Tarkkailusuunnitelma Lapväärtinjoen ruoppauksen kalataloudellinen

Lisätiedot

ASIA Kajajärven rannan ruoppaaminen kiinteistöjen ja edustalla yhteisellä vesialueella , Eura

ASIA Kajajärven rannan ruoppaaminen kiinteistöjen ja edustalla yhteisellä vesialueella , Eura Etelä-Suomi Päätös Nro 58/2012/2 Dnro ESAVI/229/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 15.3.2012 ASIA Kajajärven rannan ruoppaaminen kiinteistöjen 50-406-2-776 ja 50-406-2-777 edustalla yhteisellä vesialueella

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (5) 276 Lausunnon antaminen Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Helsingin kaupungin liikuntaviraston hakemuksesta HEL 2012-014235 T 11 01 01 Viite: Dnro ESAVI/165/04.09/2012

Lisätiedot

Evijärven ruoppausalueet Evijärven kunnostushanke

Evijärven ruoppausalueet Evijärven kunnostushanke Evijärven ruoppausalueet Evijärven kunnostushanke Evijärvi on jaettu viiteen eri vesiosakaskuntaan: Kirkonkylän, Lahdenkylän, Inankylän, Särkikylän ja Jokelankylän osakaskunnat (Kuva 1). Ruoppaukset toteutetaan

Lisätiedot

HAKEMUS VESILUPAA VARTEN

HAKEMUS VESILUPAA VARTEN HAKEMUS VESILUPAA VARTEN (RANNAN RUOPPAUS) Hakija: Kiinteistöosakeyhtiö Tuusulan Havupuisto 3 Aaro Rissanen Kirkkotie 16 A 04310 Tuusula 1 1. ASIA Hakemus koskee kiinteistöosakeyhtiö Tuusulan Havupuisto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78 Annettu julkipanon jälkeen 8.6.2004 ASIA HAKIJAT Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

Lisätiedot

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna PÄÄTÖS Nro 8/07/2 Dnro ISY-2006-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2007 HAKIJA Kartanon Kievari Ikonen Ky ASIA Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen,

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla.

HAKEMUS. 1 kv:n kaapelin asentaminen Rasvangin Hyvölänsalmeen upottamalla. 21.06.2018 21.06.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (7) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 357 Aluehallintoviraston päätös Vaskilahden vesialueen ruoppauksesta, täytöstä ja ruoppausmassojen läjittämisestä mereen ESAVI/1379/2016

Lisätiedot

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla,

Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön edustalla, Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 64/2012/2 Dnro ISAVI/22/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2012 ASIA Rannan ruoppaus Kallaveden Kolmisopenlahdella kiinteistön 297-428-33-71 edustalla, Kuopio HAKIJA Kari Lappalainen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä.

PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen Timo ja Hannele Heino. Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. PÄÄTÖS Nro 81/07/1 Dnro ISY-2007-Y-123 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2007 HAKIJAT Timo ja Hannele Heino ASIA Ruoppaus Lehtoniemen tilalla Majutvedellä, Sysmä. HAKEMUS Hakijat ovat ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Päätös Nro 17/2013/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/81/04.09/2012. Rannan ruoppaus Leppävedellä Vasikkasaaren edustalla, Laukaa

Päätös Nro 17/2013/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/81/04.09/2012. Rannan ruoppaus Leppävedellä Vasikkasaaren edustalla, Laukaa Päätös Nro 17/2013/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/81/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 20.3.2013 Asia Hakija Rannan ruoppaus Leppävedellä Vasikkasaaren edustalla, Laukaa Hänninen Heikki Mäkelä Rauno

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2007/3 Dnro LSY 2006 Y 183

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 51/2007/3 Dnro LSY 2006 Y 183 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 51/2007/3 Dnro LSY 2006 Y 183 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Vesialueen ruoppaaminen, ruoppausmassojen läjittäminen sekä

Lisätiedot

Bosundin venevalkaman edustan merialueen ruoppaaminen, Espoo

Bosundin venevalkaman edustan merialueen ruoppaaminen, Espoo Etelä-Suomi Päätös Nro 162/2013/2 Dnro ESAVI/42/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 16.8.2013 ASIA HAKIJA Bosundin venevalkaman edustan merialueen ruoppaaminen, Espoo Bosundin venekerho ry HAKEMUKSEN

Lisätiedot

Kiinteistön Grundstrand RN:o 1:18 vesialueen ja sen edustalla olevan yhteisen vesialueen RN:o 876:1 ruoppaaminen, Kemiönsaari

Kiinteistön Grundstrand RN:o 1:18 vesialueen ja sen edustalla olevan yhteisen vesialueen RN:o 876:1 ruoppaaminen, Kemiönsaari Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 241/2013/2 Dnro ESAVI/97/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 7.11.2013 ASIA Kiinteistön Grundstrand RN:o 1:18 vesialueen ja sen edustalla olevan yhteisen vesialueen RN:o 876:1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (5) Ympäristölautakunta Ysp/13 15.12.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (5) Ympäristölautakunta Ysp/13 15.12.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 13 Lausunto aluehallintovirastolle ja kaupunginhallitukselle rakennusviraston hakemuksesta Verkkosaaren eteläosan rantarakentamiseksi,

Lisätiedot

Vesialueen ruoppaaminen Haimilan kylässä sijaitsevan Suvelan tilan RN:o 1:68 edustalla Haukkajärvessä ja töidenaloittamislupa, Kouvola

Vesialueen ruoppaaminen Haimilan kylässä sijaitsevan Suvelan tilan RN:o 1:68 edustalla Haukkajärvessä ja töidenaloittamislupa, Kouvola Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 3/10/2 Dnro ISAVI/29/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2010 Asia on ratkaistu Itä-Suomen ympäristölupaviraston istunnossa 22.12.2009. Itä-Suomen ympäristölupaviraston

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu 24 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu 24 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta Aika 15.03.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 24 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 4 25 Suunnittelutarveratkaisuhakemus

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 72 16.09.2015 Ympäristölautakunta 80 21.10.2015

Ympäristölautakunta 72 16.09.2015 Ympäristölautakunta 80 21.10.2015 Ympäristölautakunta 72 16.09.2015 Ympäristölautakunta 80 21.10.2015 Lausunto aluehallintovirastolle Äänekosken Energia Oy:n hakemuksesta Ala-Keiteleeseen rakennettavan raakavesiputken Syvälahti - Häränvirta

Lisätiedot

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen

Tilalla on osuus Muuramen yhteisalueen vesialueeseen PÄÄTÖS Nro 23/08/1 Dnro ISY-2007-Y-247 Annettu julkipanon jälkeen 8.2.2008 HAKIJA Arttu Jokinen ASIA Helmilän tilan rantaan tehdyn täytön ja ruoppauksen pysyttäminen, Muurame. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Ehdotus velvoitetarkkailusuunnitelmaksi Kalarannan ruoppaus ja täyttö

Ehdotus velvoitetarkkailusuunnitelmaksi Kalarannan ruoppaus ja täyttö Ehdotus velvoitetarkkailusuunnitelmaksi Kalarannan ruoppaus ja täyttö Vaasan kaupungin tekninen toimi Kuntatekniikka Antti Ruokonen 0.8.018 Sisällys 1. Johdanto. Hankkeen kuvaus. Vesistön ekologinen tila.

Lisätiedot

Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon 110kV johdon Kangasala Hervanta läheisyyteen pylväsvälille Hervannassa

Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon 110kV johdon Kangasala Hervanta läheisyyteen pylväsvälille Hervannassa Lausunto 1 (3) 31.8.2017 A-0-78382 Tampereen kaupunki Kiinteistötoimi Marjut Malo-Siltanen marjut.malo-siltanen tampere,fi Lausuntopyyntö 23.5.2017 Rekkojen purkupaikan sijoittaminen Tampereen Sähköverkon

Lisätiedot

Vesialueen ruoppaaminen hakijoiden omistaman määräalan edustalla, Mikkeli.

Vesialueen ruoppaaminen hakijoiden omistaman määräalan edustalla, Mikkeli. PÄÄTÖS Nro 7/05/2 Dnro ISY-2004-Y-183 Annettu julkipanon jälkeen 31.1.2005 HAKIJAT Ulla Tukiainen Marko Tukiainen ASIA Vesialueen ruoppaaminen hakijoiden omistaman määräalan edustalla, Mikkeli. HAKEMUS

Lisätiedot

Tilannekatsaus RUOPPAUS- JA LÄJITYSOHJE

Tilannekatsaus RUOPPAUS- JA LÄJITYSOHJE Tilannekatsaus 18.3.2014 RUOPPAUS- JA LÄJITYSOHJE MISSÄ MENNÄÄN? YM:n asettaman työryhmän toimikausi päättyi 15.1.2014 20.2.2014 saapunut ohjeluonnos viimeiselle kierrokselle työryhmän sisällä, kommentointi

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 14/10/2 Dnro ISAVI/37/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 14/10/2 Dnro ISAVI/37/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 14/10/2 Dnro ISAVI/37/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

(Konela RN:o 1:39, Lallinen, Vehmaa) ja Asunto Oy Vehmaan Rautilan

(Konela RN:o 1:39, Lallinen, Vehmaa) ja Asunto Oy Vehmaan Rautilan Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 3/2013/2 Dnro ESAVI/111/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2013 ASIA Rautilakeskuksen rannan kunnostaminen ja vesialueen ruoppaaminen, Vehmaa HAKIJAT Asunto Oy Vehmaan Rautilan

Lisätiedot

Vesialueen ruoppaus ja täyttö kiinteistön Kesäranta RN:o 1:50 edustalla, Rauma

Vesialueen ruoppaus ja täyttö kiinteistön Kesäranta RN:o 1:50 edustalla, Rauma Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 29/2014/2 Dnro ESAVI/174/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2014 ASIA Vesialueen ruoppaus ja täyttö kiinteistön Kesäranta RN:o 1:50 edustalla, Rauma HAKIJAT Jenny Vuorela

Lisätiedot

HAKEMUS. Ympäristölupa 716

HAKEMUS. Ympäristölupa 716 07.08.2017 07.08.2017 2(11) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan laatima kuvaus...4 3. Taustatiedot...4

Lisätiedot

Ruoppausten valvonta ja ruoppaukset Salon seudulla

Ruoppausten valvonta ja ruoppaukset Salon seudulla Ruoppausten valvonta ja ruoppaukset Salon seudulla Ruoppausinfo Salon kaupungintalo 7.3.2013 Ilmoittaminen Kaikesta koneellisesta työstä tehtävä ilmoitus valvovalle viranomaiselle (ELY tai kaupunki) Kunta

Lisätiedot

Hakijoiden kiinteistöt kuuluvat Herttuala - Ropeensalmen asemakaava-alueeseen (ase-

Hakijoiden kiinteistöt kuuluvat Herttuala - Ropeensalmen asemakaava-alueeseen (ase- PÄÄTÖS Nro 94/07/2 Dnro ISY-2007-Y-26 Annettu julkipanon jälkeen 27.8.2007 HAKIJAT Janne Pulkkinen ja Eeva Honkanen ASIA Puruveden Olavinlahden vesialueen ruoppaaminen, Kerimäki HAKEMUS Janne Pulkkinen

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Vesialueen ruoppaus Helokiven tilan rannan edustalla Paimelanlahdella, Hollola.

Vesialueen ruoppaus Helokiven tilan rannan edustalla Paimelanlahdella, Hollola. PÄÄTÖS Nro 48/07/1 Dnro ISY-2007-Y-35 Annettu julkipanon jälkeen 4.5.2007 HAKIJAT Kari ja Irma Helokivi ASIA Vesialueen ruoppaus Helokiven tilan rannan edustalla Paimelanlahdella, Hollola. HAKEMUS Hakijat

Lisätiedot

Luontoarvojen oikeudellinen sääntely kunnostushankkeissa. Tuire Taina, KHO Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari 2017 Tampere 13.6.

Luontoarvojen oikeudellinen sääntely kunnostushankkeissa. Tuire Taina, KHO Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari 2017 Tampere 13.6. 1 16.6.2017 Luontoarvojen oikeudellinen sääntely kunnostushankkeissa Tuire Taina, KHO Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari 2017 Tampere 13.6.2017 Esityksen sisältö Vesilaki Luonnonsuojelulaki Vesienhoidon

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015 HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015 Kymijoen vesi ja ympäristö ry Janne Raunio SISÄLLYS 1 JOHDANTO 1 2 TUTKIMUSALUE 1 3 AINEISTO JA METELMÄT 1 4 TULOKSET 4

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Muiden kuin kuivatusvesien johtaminen toisen ojaan Toimintaohjeet VL:n ja YSL:n valossa

Muiden kuin kuivatusvesien johtaminen toisen ojaan Toimintaohjeet VL:n ja YSL:n valossa Muiden kuin kuivatusvesien johtaminen toisen ojaan Toimintaohjeet VL:n ja YSL:n valossa Ympäristönsuojelupäivät 2013 Lammin biologinen asema Marko Nurmikolu & Vesa Valpasvuo On erilaisia vesiä ja niille

Lisätiedot

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN Kari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Parainen 9.5.2012 9.5.2012/ Lähtökohta (VL 2:6): Yleisen oikeuden mukaisen ruoppauksen toteuttamiseen ei tarvitse

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Päätös. Nro 147/2010/4 Dnro ESAVI/272/04.09/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 147/2010/4 Dnro ESAVI/272/04.09/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 147/2010/4 Dnro ESAVI/272/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.9.2010 ASIA HAKIJAT Päijänteen Majutveden vesialueen ruoppaaminen Saaren kylässä sijaitsevien kiinteistöjen Tuulniemi

Lisätiedot

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola.

Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. PÄÄTÖS Nro 111/04/1 Dnro ISY-2004-Y-165 Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2004 HAKIJAT Tuija Kaivola ja Kirsi-Marja Mäkinen ASIA Ruoppaus Aaltolan ja Kaukolan tilojen rannan edustalla, Hartola. HAKEMUS

Lisätiedot

Päätös. Aurajoen ruoppausmassojen läjityskelpoisuuden arviointi, Turku

Päätös. Aurajoen ruoppausmassojen läjityskelpoisuuden arviointi, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/4 Dnro ESAVI/38/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Aurajoen ruoppausmassojen läjityskelpoisuuden arviointi, Turku Turun Satama MERKINTÄ Länsi-Suomen

Lisätiedot

JA MUITA MENETELMIÄ PILAANTUNEIDEN SEDIMENTTIEN KÄSITTELYYN. Päivi Seppänen, Golder Associates Oy

JA MUITA MENETELMIÄ PILAANTUNEIDEN SEDIMENTTIEN KÄSITTELYYN. Päivi Seppänen, Golder Associates Oy GEOTEKSTIILIALLAS JA MUITA MENETELMIÄ PILAANTUNEIDEN SEDIMENTTIEN KÄSITTELYYN Päivi Seppänen, Golder Associates Oy Käsittelymenetelmät ESITYKSEN RAKENNE Vedenpoistomenetelmät Puhdistusmenetelmät Sijoitusmenetelmät

Lisätiedot

Sedimenttianalyysin tulokset

Sedimenttianalyysin tulokset Liite 6 Sedimenttianalyysin tulokset Sedimenttinäytteet otettiin kokoomanäytteenä ruopattavista kohdista noin 1,2 metrin syvyyteen saakka. Näytteissä on mukana siis eloperäisen aineksen lisäksi pohjan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 29/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 112

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 29/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 112 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 29/2006/3 Dnro LSY 2004 Y 112 Annettu julkipanon jälkeen 9.3.2006 ASIA Vesialueen ruoppaustyön pysyttäminen Hauhon kunnan Miehoilan kylässä olevan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 6/10/2 Dnro PSAVI/13/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 6/10/2 Dnro PSAVI/13/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 6/10/2 Dnro PSAVI/13/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.2.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kalajokisuun venereitin ruoppaamista, rantarakenteiden tekemistä ja ruoppausmaiden läjittämistä merialueelle

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LOHJAN RAKENNUSVALVONNAN JÄTEVESI-INFO

LOHJAN RAKENNUSVALVONNAN JÄTEVESI-INFO LOHJAN RAKENNUSVALVONNAN JÄTEVESI-INFO 29.8.2019 * kaikki rakennuksessa vakituisesti kirjoilla olevat koskee vain vakituisia asuntoja * ** *** https://www.ymparisto.fi/fi-fi/rakentaminen/rakennushanke/talotekniset_jarjestelmat_lvi/kiinteiston_jatevesien_kasittely

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 9/2014/2 Dnro ESAVI/143/04.09/2013. Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2014

PÄÄTÖS Nro 9/2014/2 Dnro ESAVI/143/04.09/2013. Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2014 Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 9/2014/2 Dnro ESAVI/143/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.1.2014 ASIA Pimijärven itäosan ruoppaamista koskevassa Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 84/2009/2

Lisätiedot

RUOPPAUKSET SALON SEUDULLA Tervetuloa!

RUOPPAUKSET SALON SEUDULLA Tervetuloa! RUOPPAUKSET SALON SEUDULLA 6.3.2013 Tervetuloa! Sanna Tikander VELHO-hanke Illan ohjelma 16.30 Kahvi 17.00 Tilaisuuden avaus Pirkko Paranko, Salon kaupunki 17.10 Mitä on ruoppaus? Sanna Tikander, Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

päätöksen nro 23/2009/3 muuttaminen, Helsinki

päätöksen nro 23/2009/3 muuttaminen, Helsinki Etelä-Suomi Päätös Nro 50/2011/4 Dnro ESAVI/414/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.3.2011 ASIA LUVAN HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston Helsingin kaupungille antaman vesialueen ruoppaamista,

Lisätiedot

Tahkolahden vesistösedimentin koontiraportti

Tahkolahden vesistösedimentin koontiraportti Tahkon matkailukeskuksen keskustan liikennejärjestelyjen ja ympäristön kehittäminen Tuomas Pelkonen 29. huhtikuuta 2019 / 1 Tahkolahden vesistösedimentin koontiraportti Geologian tutkimuskeskus on tehnyt

Lisätiedot

Hajajätevesilainsäädännön uudistaminen Kirkkonummen kunnan näkökulmasta

Hajajätevesilainsäädännön uudistaminen Kirkkonummen kunnan näkökulmasta Hajajätevesilainsäädännön uudistaminen Kirkkonummen kunnan näkökulmasta 29.3.2017 LINKKI2016-hankkeen loppuseminaari Lohjan kaupungintalo Monkola 29.3.2017 Kirkkonummen kunta/ ympäristönsuojelu, Elina

Lisätiedot

Päätös Nro 6/2012/2 Dnro ESAVI/220/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 6/2012/2 Dnro ESAVI/220/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 6/2012/2 Dnro ESAVI/220/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2012 ASIA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 99/2009/2 lupamääräyksen 6 mukainen Turun kantasataman

Lisätiedot

Päätös Nro 41/2012/2 Dnro ESAVI/200/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 22.2.2012

Päätös Nro 41/2012/2 Dnro ESAVI/200/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 22.2.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2012/2 Dnro ESAVI/200/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 22.2.2012 ASIA HAKIJA HAKEMUS Suunnitelma Kiinteistön Rantapuisto RN:o 1:13, Luodonkylä, rannan edustan vesialueen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 148/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-84 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 148/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-84 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 148/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-84 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2005 ASIA LUVAN HAKIJA Jo suoritetun vesialueen ruoppauksen ja vesialueelle läjitettyjen

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 19/10/2 Dnro ISAVI/18/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.2.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös. Vesilain 3 luvun 3 :n 8) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti

Päätös. Vesilain 3 luvun 3 :n 8) kohta ja 1 luvun 7 :n 1 momentti Länsi ja Sisä-Suomi Päätös Nro Dnro 91/2019 LSSAVI/10276/2018 Annettu julkipanon jälkeen 10.4.2019 ASIA Rannan ruoppaus Kuloveden Miinanlahdella, Nokia HAKIJA Mikko Kilpeläinen HAKEMUKSEN VIREILLETULO

Lisätiedot

Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla

Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla 16T-12.2 1 Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustöiden aiheuttaman samentumisen arviointi 3D vesistömallilla Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Raportti v3, 22.1.2018 2 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 KUORMITUKSET 1

Lisätiedot

Lisälaiturin rakentaminen pienvenesatamaan ja vesialueen ruoppaaminen venesataman edustalta Kirkkonummen Stormsin kylässä.

Lisälaiturin rakentaminen pienvenesatamaan ja vesialueen ruoppaaminen venesataman edustalta Kirkkonummen Stormsin kylässä. Etelä-Suomi Päätös Nro 126/2010/4 Dnro ESAVI/82/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Lisälaiturin rakentaminen pienvenesatamaan ja vesialueen ruoppaaminen venesataman edustalta Kirkkonummen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 43/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 361 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 43/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 361 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 43/2006/4 Dnro LSY 2005 Y 361 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2006 ASIA LUVAN HAKIJA Sorvakon venetelakan veneväylän ja laiturialueen ruoppaaminen

Lisätiedot

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2016

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2016 RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2016 Fysikaalis-kemiallinen vedenlaatu Perifyton ja rantavyöhykkeen pohjaeläimet Anne Åkerberg Janne Raunio Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisu no 262/2017

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 16/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-205. Katajalanlahden vesialueen ruoppaus, Kangasala, Liuksiala

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 16/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-205. Katajalanlahden vesialueen ruoppaus, Kangasala, Liuksiala LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 16/2005/3 Dnro LSY-2004-Y-205 Annettu julkipanon jälkeen 14.2.2005 ASIA LUVAN HAKIJA Katajalanlahden vesialueen ruoppaus, Kangasala, Liuksiala

Lisätiedot

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H

Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus H HAKIJA As. Oy Kyläsepänkatu 9 Kyläsepänkatu 9 33270 TAMPERE KIINTEISTÖ Tampereen kaupungissa kiinteistörekisteritunnus 837-207-1124-12-H VIREILLETULOPERUSTE Ympäristönsuojelulaki 78 VIREILLETULOAIKA 10.5.2010

Lisätiedot

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN

VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN VESILAIN VAIKUTUS RUOPPAUKSEN SUUNNITTELUUN JA TOTEUTUKSEEN Kari Nieminen, Varsinais-Suomen ELY-keskus Salo 6.3.2013 Oikeus vesialueen ruoppaukseen VL 2:6: Lietteestä, matalikosta tai muusta niihin verrattavasta

Lisätiedot

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2015

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2015 RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2015 Fysikaalis-kemiallinen vedenlaatu Perifyton Anne Åkerberg Janne Raunio Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisu no 257/2016 ISSN 1458-8064 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 33/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 33/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 33/2009/4 Dnro LSY-2008-Y-166 Annettu julkipanon jälkeen 30.4.2009 ASIA HAKIJAT Lavasjärven kunnostaminen, Siikainen Lavasjärven osakaskunta, Sammin

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Valitus maalaiturista. Ympltk Ympltk

Ympäristölautakunta Valitus maalaiturista. Ympltk Ympltk Ympäristölautakunta 10 28.03.2018 Valitus maalaiturista Ympltk 28.03.2018 10 Ympltk 26.04.2016 9 Valmistelija ympäristönsuojelusihteeri Eeva-Maija Savola Lappajärven Kalastuskunta on siirtänyt 11.3.2016

Lisätiedot

Päätös Nro 50/2014/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.09/2013. Hankaveden vesialueella Tuomarniemenlahdella toteutettu ruoppaus, Ähtäri

Päätös Nro 50/2014/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.09/2013. Hankaveden vesialueella Tuomarniemenlahdella toteutettu ruoppaus, Ähtäri Päätös Nro 50/2014/2 Länsi ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/27/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2014 ASIA Hankaveden vesialueella Tuomarniemenlahdella toteutettu ruoppaus, Ähtäri HAKIJA Remu Oy LUVAN

Lisätiedot

Kiinteistön Niittylahti 3 RN:o 4:16, Vaittila, rannan ruoppaaminen, Ruokolahti

Kiinteistön Niittylahti 3 RN:o 4:16, Vaittila, rannan ruoppaaminen, Ruokolahti Etelä-Suomi Päätös Nro 159/2011/4 Dnro ESAVI/547/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.8.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Kiinteistön Niittylahti 3 RN:o 4:16, Vaittila, rannan ruoppaaminen, Ruokolahti Jan

Lisätiedot

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2017

RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2017 RUOTSALAINEN-KONNIVESI -VESIALUEEN TILA VUONNA 2017 Fysikaalis-kemiallinen vedenlaatu Perifyton Anne Åkerberg Janne Raunio Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n julkaisu no 273/2018 ISSN 1458-8064 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

VUOSAAREN MERIVÄYLÄN JA VUOSAAREN SATAMAN VESILIIKENNEALUEEN SYVENTÄMINEN

VUOSAAREN MERIVÄYLÄN JA VUOSAAREN SATAMAN VESILIIKENNEALUEEN SYVENTÄMINEN VUOSAAREN MERIVÄYLÄN JA VUOSAAREN SATAMAN VESILIIKENNEALUEEN SYVENTÄMINEN Hankkeen esittelytilaisuus 7.12.2015 7.12.2015 Page 1 VUOSAAREN VÄYLÄN JA SATAMAN SYVENTÄMINEN Väylän ja sataman nykytilanne &

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. Nro 56/11/2 Dnro PSAVI/137/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2011

ASIA LUVAN HAKIJA. Nro 56/11/2 Dnro PSAVI/137/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2011 1 LUPAPÄÄTÖS LUPAPÄÄTÖS Nro 56/11/2 Dnro PSAVI/137/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2011 ASIA LUVAN HAKIJA Ranta-alueen ruoppaus tilan Ainola RN:o 8:27 edustalla olevalla Tornionjoen vesialueella,

Lisätiedot

Päätöksen määräykset kuuluvat seuraavasti: 2. Satamarakenteet on pidettävä luvan edellyttämässä kunnossa.

Päätöksen määräykset kuuluvat seuraavasti: 2. Satamarakenteet on pidettävä luvan edellyttämässä kunnossa. PÄÄTÖS Nro 115/08/1 Dnro ISY-2008-Y-138 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2008 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Kuokkalan pienvenesataman rakentamista ynnä muuta koskevan ympäristölupaviraston päätöksen 91/04/1

Lisätiedot

Päätös Nro 7/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/102/04.09/2010. Mustalahden venesataman vesitalouslupahakemus, Virtain kunta

Päätös Nro 7/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/102/04.09/2010. Mustalahden venesataman vesitalouslupahakemus, Virtain kunta Päätös Nro 7/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/102/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA HAKIJA HAKEMUS Mustalahden venesataman vesitalouslupahakemus, Virtain kunta Härkösen Kyläyhdistys

Lisätiedot

JÄRVIMALMIN JALOSTUS PUUPOLTTOAINEITA KÄYTTÄVISSÄ LÄMPÖLAITOKSISSA Hajautetut biojalostamot: tulosfoorumi 14.11.2013 Tomi Onttonen Karelia-AMK

JÄRVIMALMIN JALOSTUS PUUPOLTTOAINEITA KÄYTTÄVISSÄ LÄMPÖLAITOKSISSA Hajautetut biojalostamot: tulosfoorumi 14.11.2013 Tomi Onttonen Karelia-AMK 1 JÄRVIMALMIN JALOSTUS PUUPOLTTOAINEITA KÄYTTÄVISSÄ LÄMPÖLAITOKSISSA Hajautetut biojalostamot: tulosfoorumi Tomi Onttonen Karelia-AMK Sisältö 2 - Perustuu opinnäytetyöhöni - Aineisto kerätty hajautetut

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 101/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 307 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 101/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 307 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 101/2007/4 Dnro LSY 2006 Y 307 Annettu julkipanon jälkeen 24.9.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Vesialueen ruoppaus tilojen Mäntymetsä RN:o 3:26 ja Kalliojärvikannas

Lisätiedot

Haukivuoren sataman kehittämiseen kuuluvat uimarannan ruoppaaminen ja aallonmurtajan muuttaminen venelaituriksi, Haukivuori.

Haukivuoren sataman kehittämiseen kuuluvat uimarannan ruoppaaminen ja aallonmurtajan muuttaminen venelaituriksi, Haukivuori. PÄÄTÖS Nro 85/05/2 Dnro ISY-2005-Y-39 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2005 HAKIJA Haukivuoren kunta ASIA Haukivuoren sataman kehittämiseen kuuluvat uimarannan ruoppaaminen ja aallonmurtajan muuttaminen

Lisätiedot

Ruoppaus uimarantaa ja veneväylää varten Päijänteen Pyhätselän rannassa sekä töidenaloittamislupa,

Ruoppaus uimarantaa ja veneväylää varten Päijänteen Pyhätselän rannassa sekä töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 2/09/1 Dnro ISY-2008-Y-219 Annettu julkipanon jälkeen 16.1.2009 HAKIJAT Pekka ja Thongbai Rinne sekä Raino ja Minna Kalliokoski ASIA Ruoppaus uimarantaa ja veneväylää varten Päijänteen Pyhätselän

Lisätiedot

Venevalkaman ruoppaus kolmelle rakennuspaikalle kiinteistön Lehtiniemi edustalla Isoluodon saarella, Sauvo

Venevalkaman ruoppaus kolmelle rakennuspaikalle kiinteistön Lehtiniemi edustalla Isoluodon saarella, Sauvo PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 62/2014/2 Dnro ESAVI/107/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.4.2014. ASIA Venevalkaman ruoppaus kolmelle rakennuspaikalle kiinteistön Lehtiniemi 738-498-2-23 edustalla Isoluodon

Lisätiedot

ELY-keskuksen avustukset vesistöhankkeisiin

ELY-keskuksen avustukset vesistöhankkeisiin ELY-keskuksen avustukset vesistöhankkeisiin Vaikuta lähivesiin! -ilta 27.9.2018 Pori 20.9.2018 Rahoitusmuodot ELY-keskuksessa Vesien- ja merenhoitoa edistävät hankkeet, YM Ensisijaisia avustuskohteita

Lisätiedot

HAKEMUS, LIITE 18. Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset. Vahinkoalueet

HAKEMUS, LIITE 18. Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset. Vahinkoalueet memo04.docx 2013-06-14 HAKEMUS, LIITE 18 9 Virkistyskäyttöhaitta ja korvaukset Vahinkoalueet Biojalostamon jätevesien vaikutusten arvioinnin yhteydessä arvioitiin, että normaalina kesänä noin 1 km etäisyydellä

Lisätiedot

KIINTEISTÖN HALTIJA Nimi Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ Kiinteistön osoite Kiinteistön rek.n:o Kiinteistön valmistumisvuosi Peruskorjausvuodet

Lisätiedot

Uusi vesilaki ja asetus astuivat voimaan 1.1.2012 Mikä muuttuu? Ylitarkastaja Arto Paananen

Uusi vesilaki ja asetus astuivat voimaan 1.1.2012 Mikä muuttuu? Ylitarkastaja Arto Paananen Uusi vesilaki ja asetus astuivat voimaan 1.1.2012 Mikä muuttuu? Ylitarkastaja Arto Paananen Pirkanmaan ELY-keskus Ympäristövalvontayksikkö Vesilaki yleistä Yleiskäyttöoikeudet Vesistössä kulkeminen, veden

Lisätiedot

Jurvanojan ennallistaminen kiinteistön 9:200 osalta

Jurvanojan ennallistaminen kiinteistön 9:200 osalta TOIMENPIDESUUNNITELMA 1 (13) Jurvanojan ennallistaminen kiinteistön 9:200 osalta Mikko Kumpuniemi OTSO metsäpalvelut, LAPPI TOIMENPIDESUUNNITELMA 2 (13) SISÄLLYS 1. Hankkeen esittely 1.1 Taustaa 1.2 Tavoitteet

Lisätiedot

Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla, Iisalmi

Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla, Iisalmi Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 63/2012/2 Dnro ISAVI/9/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2012 ASIA Rannan ruoppaus, vesialueen täyttö, laiturin rakentaminen ja valmistelulupa Kirkonsalmen länsirannalla,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 15/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-30 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 15/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-30 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 15/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-30 Annettu julkipanon jälkeen 2.4.2009 ASIA HAKIJAT Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 2/2009/1 muuttaminen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 19/2004/3 Dnro LSY-2003-Y-46

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 19/2004/3 Dnro LSY-2003-Y-46 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 19/2004/3 Dnro LSY-2003-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 14.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Veneväylän ruoppaaminen merelle hakijan omistamalta kiinteistöltä

Lisätiedot

Vesialueen ruoppaus sekä kahden aallonmurtajan ja kahden venelaiturin rakentaminen Ryökäsveden Urmaslahdella, Hirvensalmi

Vesialueen ruoppaus sekä kahden aallonmurtajan ja kahden venelaiturin rakentaminen Ryökäsveden Urmaslahdella, Hirvensalmi Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 56/2013/2 Dnro ISAVI/14/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 6.9.2013 ASIA Vesialueen ruoppaus sekä kahden aallonmurtajan ja kahden venelaiturin rakentaminen Ryökäsveden Urmaslahdella,

Lisätiedot