Ympäristölautakunta DN:o 2385/ /2013 Päätöksen antopäivä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristölautakunta DN:o 2385/11.01.00/2013 Päätöksen antopäivä 10.9.2013"

Transkriptio

1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta DN:o 2385/ /2013 Päätöksen antopäivä Asia Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee St1 Energy Oy:n Espoon Lahnuksen Shell jakeluaseman toimintaa osoitteessa Lahnuksentie 2. Hakija St1 Energy Oy PL 100 (Purotie 1) Helsinki LY Toiminta ja sen sijainti Shell Lahnus polttonesteiden jakeluasema toimii Lahnuksen (429) kylässä tilalla Höganäs RN:o 3:49 ( ) osoitteessa Lahnuksentie 2, Espoo. Toimialatunnus (TOL): polttoaineiden vähittäiskauppa. Luvan hakemisen peruste Ympäristönsuojelulaki 28 1 mom., 30 4 mom. kohta 2) Ympäristönsuojeluasetus 1 1 mom. kohta 5 a Lupaviranomaisen toimivalta Lupaviranomainen on ympäristönsuojelulain 31 2 mom. ja ympäristönsuojeluasetuksen 7 1 mom. kohdan 5 a mukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Asian vireille tulo Espoon kaupungin ympäristölautakunta on tehnyt päätöksen ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamisesta Päätös oli määräaikainen ja se oli voimassa saakka. Lupahakemus toiminnan jatkamiseksi on tullut vireille Toimintaa koskevat luvat, sopimukset ja kaavoitustilanne Toiminnan luvat Hakijan polttoaineiden jakeluasema on toiminut tilalla luvulta lähtien. Asemalla on ollut Espoon terveyslautakunnan valvontajaoston vuonna 1982 myöntämä sijoituspaikkalupa. Espoon ympäristölautakunta on myöntänyt Oy Shell Ab:lle ympäristönsuojelulain 28 mukaisen ympäristöluvan. Toiminnan harjoittajan oli esitettävä hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi mennessä. Espoon ympäristölautakunta on tehnyt päätöksen lupamääräysten tarkistamista koskevasta hakemuksesta. Päätös oli määräaikainen saakka. Mikäli toimintaa aiotaan jatkaa, toiminnan harjoittajan oli esitettävä uusi ympäristölupahakemus.

2 2 Maaperän kunnostaminen ja vesien tarkkailu Uudenmaan ympäristökeskus on antanut ympäristölupapäätöksen, joka koski pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostamista sekä käsitellyn pohjaveden johtamista maastoon. Päätöksessä määrättiin mm. esittämään vesien jatkotarkkailusta suunnitelma, joka tuli toimittaa lupaviranomaisen hyväksyttäväksi. Uudenmaan ympäristökeskus on hyväksynyt pohjaveden jatkotarkkailusuunnitelman. Uusi tarkkailusuunnitelma tuli esittää lupaviranomaiselle mennessä. Uudenmaan ympäristökeskus on hyväksynyt uuden tarkkailusuunnitelman. Siinä todetaan, että Espoon ympäristölautakunnan myöntämän ympäristöluvan lupamääräyksen 14. mukainen jakeluaseman toimintaan liittyvä tarkkailu on riittävä eikä erillistä maaperän ja pohjaveden kunnostamiseen liittyvää tarkkailua tarvita. Maanvuokra Yhtiö on vuokrannut jakeluasemakiinteistön Hildur Juslinin perikunnalta. Rakennukset ja jakelutekniikan omistaa St1 Energy Oy. Kaavoitus Alueella ei ole asemakaavaa. Alueella on voimassa ympäristöministeriön vahvistama Pohjois-Espoon yleiskaava osa I. Yleiskaavassa alue on merkitty tieliikenteen alueeksi (LM), jolla kaavamääräyksen mukaan sallitaan huoltoasema-, terminaali- ja varikkotiloja sekä muita tieliikennettä palvelevia rakennuksia ja laitteita. Toiminnan sijaintipaikka ja sen ympäristö Jakeluaseman kiinteistö rajoittuu etelässä Vihdintiehen (tie 120) ja idässä Lahnuksentiehen (tie 1324). Kiinteistön pohjois- ja länsipuolella on rakentamatonta suomaista kosteikkoaluetta. Lähin asuintalo sijaitsee Vihdintien eteläpuolella noin 100 metrin etäisyydellä. Aseman pohjoispuolella on omakotialue noin 400 metrin etäisyydellä. Jakeluasema sijoittuu I luokan tärkeäksi pohjavesialueeksi luokitellulle alueelle (Luukinjärvi). Pohjavesialueella ei ole toimivia vedenottamoita. Noin 200 m etäisyydellä sijaitsee Luukinjärvi, joka on virkistysarvoltaan arvokas ja sen rannassa on mm. Helsingin kaupungin ulkoilualue. Luukinjärven lintulahti on paikallisesti arvokas suojelukohde. Alueen ympäristöolosuhteet Maaperä Jakeluaseman kohdalla maaperä on silttistä savea, joka tontin eteläreunassa ulottuu 10 m syvyyteen ja pohjoisosassa 4,5 m syvyyteen. Saven alla on hiekkamoreenia. Polttonestevuodon johdosta tontin maaperää kunnostettiin massanvaihdolla välisenä aikana. Maa-aineksia poistettiin tonnia huoltoasemarakennuksen ja Lahnuksentien väliseltä alueelta sekä rakennuksen pohjoispuolelta ja korvattiin puhtailla täyttömailla.

3 3 Pinta- ja pohjavesiolosuhteet Jakeluaseman lähiympäristön ja sen pohjoispuolisen suoalueen vedet virtaavat ojaa pitkin Vihdintien alitse noin 200 m etäisyydellä sijaitsevaan Luukinjärveen. Toukokuussa vuonna 2002 todettiin huoltamon omassa porakaivossa polttoainehiilivetyjä. Maaperän ja pohjaveden oli pilannut porakaivoa lähinnä olevan 98E -bensiinisäiliön imuputken tiivisteessä esiintynyt vuoto, joka löytyi Pohjavettä puhdistettiin vuosina pumppaamalla ja kiinteistölle asennetulla puhdistuslaitteistolla. Pumppauksen lopettamisen jälkeen tarkkailussa analysoitujen hiilivetyjen pitoisuudet ovat olleet alle pohjaveden kunnostusta koskevan ympäristöluvan (Uudenmaan ympäristökeskus , lupamääräys 3.2.) tavoitepitoisuuksien, jotka ovat MTBE:lle 15 µg/l ja muille aineille talousveden laatuvaatimusten mukaiset. Pohjaveden laatua tarkkaillaan huoltamorakennuksen pohjoispuolelle asennetusta pohjavesiputkesta GA1 sekä kunnostusalueelle asennetuista pohjaveden pumppukaivoista K5 ja K6. Pintavesiä tarkkaillaan tontin pohjoispuolella olevasta lammesta. Mahdollisia öljypäästöjä tai -vuotoja tarkkaillaan polttoainesäiliöiden suojakaukalon pumppukaivosta sekä öljynerottimen jälkeisestä näytteenottokaivosta. Viimeisten tarkkailutulosten mukaan pohjaveden öljyjäämiä havaittiin kunnostetulla alueella sijaitsevissa pohjaveden pumppukaivoissa K5 (0,1 mg/l) ja K6 (0,08 mg/l). Bensiinin lisäaineita MTBE ja TAME havaittiin pohjavesiputkessa GA1 enimmillään 8 µg/l ja pohjaveden pumppukaivossa K6 enimmillään 10 µg/l, kun lupamääräys on 15 µg/l. Huoltamorakennuksen pohjoispuolisessa lammessa havaittiin lisäaineita MTBE, ETBE ja TAEE enimmillään 6 µg/l. Orsiveden pinta sijaitsee alueella noin 1,5 metrin syvyydellä maanpinnasta ja sen pinnankorkeus vaihtelee voimakkaasti sadannasta riippuen. Varsinainen pohjavesi sijaitsee saven alapuolisessa hiekka/moreenikerrostumassa ja kalliossa. Selvitysten perusteella on arvioitu, että pohja- ja orsivesi ovat todennäköisesti paikoin yhteydessä toisiinsa. Jakeluasema sijaitsee Luukinjärven pohjavesialueen pohjoisreunalla. Pohjavesialueen keskivaiheilla on aluetta jakava kallioalue, joka kohoaa noin 15 m ympäristöään korkeammalle. Pohjavesialueen pohjoisella osalla, jolla jakeluasema sijaitsee, pohjaveden virtaus on kohti pohjoista. Ilman laatu Liikenne on merkittävin paikalliseen ilmanlaatuun vaikuttava tekijä jakeluaseman lähialueella. Ajoneuvoliikenne aiheuttaa alueella kohonneita hiilivetyjen, hiilimonoksidin, typen oksidien ja hiilidioksidin pitoisuuksia sekä hiukkas- ja pölypäästöjä. Jakeluasemalla on otettu käyttöön haihtuvien hiilivetyjen 2 vaiheinen talteenotto. Siinä sekä polttoainesäiliöistä että tankattavien ajoneuvojen säilöistä haihtuvat hiilivedyt otetaan talteen. Melu Lähialueella ei ole merkittäviä melua aiheuttavia toimintoja. Aseman ympäristössä melua aiheutuu liikenteestä Vihdintiellä (noin ajoneuvoa/vrk) ja Lahnuksentiellä (noin ajoneuvoa/vrk).

4 4 Jakeluaseman toiminta Polttoaineiden jakeluasemalla myydään polttoaineita, harjoitetaan ravintolatoimintaa sekä myydään elintarvikkeita ja autoiluun liittyviä tarvikkeita. Kiinteistö lämmitetään omalla öljypolttimella. Polttonesteitä varten jakeluasemalla on 5 maanalaista säiliötä, joista 4 on polttonesteiden varastointia varten ja yksi säiliö kiinteistön lämmitystä varten. Säiliöt ovat kaksivaippaisia ja standardin SFS 2736 mukaisia. Polttonestesäiliöt on puhdistettu ja tarkastettu Tarkastuksessa säiliöt on luokiteltu A luokkaan, mutta seuraava suositeltava tarkastus olisi tehtävä vuoteen 2015 mennessä. Säiliöiden varastotilavuudet: - bensiini 95E 30 m 3 - bensiini 98V-power 30 m 3 - dieselöljy 30 m 3 - moottoripolttoöljy 20 m 3 - lämmitysöljy 10 m 3. Jakelumittarit ja automaatit ovat käytössä 24 h/vrk. Myymälän aukioloaikana tankkaustapahtuman voi maksaa myös myymälässä. Lisäksi muita palavia nesteitä ja autokemikaaleja varastoidaan erillisessä palavien nesteiden varastossa ja myymälässä korkeintaan seuraavat määrät: - nestekaasua 600 kg - petrolia ja sytytysnesteitä litraa - moottoriöljyjä, lasinpesu-, jäähdytysnesteitä ym litraa Ympäristökuormitus ja sen rajoittaminen Päästöt vesistöön ja viemäriin Kiinteistö on liitetty kaupungin viemäriverkkoon keväällä 2006, jolloin oma pienpuhdistamo poistettiin käytöstä. Ravintolakeittiön jätevedet johdetaan rasvanerotuskaivon (REK) kautta viemäriin, rakennuksen muut jätevedet johdetaan suoraan viemäriin. Polttoaineen jakelutoiminnassa syntyville öljyisille vesille on erillinen viemärijärjestelmä. Järjestelmään johdetaan mittarikentältä ja polttoainesäiliöiden täyttöalueelta tulevat pintavedet sekä jakelu- ja täyttöalueen alle sekä säiliöiden alle tehdyn kaksoispidätyskalvon (0,5 mm HDPE kalvo) päälle tulevat vuotovedet. Kaksoispidätyskalvo ratkaisu tarkoittaa, että mittarikentällä ja täyttöalueella sekä erotuskaivo- ja säiliöalueella on kaksi erillistä HDPE -muovikalvoa. Jakelu- ja täyttöalueen alle on asennettu yksi HDPE kalvo, jonka päälle tulevat vedet on viemäröity salaojalla polttoaineen erottimeen (PEK). Syvemmällä mittarikentän ja maanalaisten polttoainesäiliöiden alla on toinen HDPE kalvo, jonka päälle tulevat vuotovedet on johdettu räjähdyssuojattuun pumppaamoon ja siitä edelleen polttoaineen erotuskaivoon (PEK). Alempi kalvo on ulotettu mittarikentän ja täyttöalueen lisäksi myös maanalaisten polttoainesäiliöiden alle siten, että kalvo muodostaa kaukalon säiliöiden ympärillä. Kaikki kalvon päälle kertyvät öljyiset vedet johdetaan vesilukkokytkentäkaivon (VKK) kautta polttoaineen erottimeen (PEK) ja siitä edelleen umpisäiliön sekä näytteenotto- ja

5 sulkuventtiilikaivon (NOK) kautta kaupungin viemäriverkkoon. Vesilukkokytkentäkaivo estää ilmayhteyden mittarikentän ja täyttöpaikan välillä. Mittarikenttä ja polttoainesäiliöiden täyttöalue on päällystetty betonikivellä. Maanalaisten säiliöiden täyttöputkien päät on sijoitettu umpinaiseen pidätyskaivoon. Kaivoja suojaa törmäyssuoja. Viimeisten tarkkailutulosten mukaan viemäriin johdettavassa polttoainesäiliöiden muovikaukalon pumppukaivossa havaittiin pieni öljypitoisuus (1,19 mg/l) ja pieni pitoisuus bensiinin lisäaineita, enimmillään 64 µg/l. Öljynerottimen jälkeisessä näytteenottokaivossa havaittiin pieni öljypitoisuus (0,86 mg/l) ja pieni pitoisuus bensiinin lisäaineita, 4 µg/l. Jakelualuetta ja täyttöpaikkaa ympäröivän piha-alueen sadevedet johdetaan sadevesikaivojen kautta ojaan huoltoasemarakennuksen pohjois- ja itäpuolella. Päästöt ilmaan Jakeluasemalla on bensiinihöyryjen 1. ja 2. vaiheen talteenottojärjestelmät. Siinä polttoainesäiliöiden täytön yhteydessä säiliöistä poistuva bensiinihöyry kerätään talteen säiliöautoon ja palautetaan jalostamolle nesteytettäväksi. 2. vaiheessa myös asiakkaan ajoneuvon omasta polttonestesäiliöstä tankkauksen yhteydessä vapautuvat höyryt kerätään talteen maanalaiseen säiliöön. Hakemuksen mukaan bensiinihöyryjen talteenottojärjestelmällä päästään vähintään 85 % talteenottoon. Vuonna 2012 VOC päästöjen kokonaismääräksi arvioitiin 1,53 tonnia. Päästöt maaperään Päästöt maaperään estetään mittarikentän ja täyttöalueen päällystyksellä sekä jakelu-, täyttö- ja säiliöalueen alle asennetun HDPE -muovikalvon avulla. Mittarikenttä on ympäröity reunakorokkeella. Jätteet ja niiden käsittely Sekajätteet toimitetaan kaatopaikalle; Paperi ja pahvi, jota kertyy noin 2 t/a, toimitetaan kierrätykseen; Biojätettä kertyy noin 6 t/a, toimitetaan kompostoitavaksi; Rasvanerotinjätettä kertyy noin 4 t/a, toimitetaan kaatopaikalle; Hiekanerotusjätettä kertyy noin 4 t/a, toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn; Öljyn- ja bensiinin erotin tyhjennetään tarkastusten perusteella, toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Toiminnan vaikutukset ympäristöön ja riskinarviointi Jakeluasematoiminta saattaa aiheuttaa ympäristöriskejä, jotka voivat vaikuttaa ilmaan, maaperään ja pohjaveteen. Säiliöiden ylitäytöt estetään ylitäytön estimillä ja reaaliaikaisella säiliöiden polttonestetilavuuden seurannalla. Maanalaiset säiliöt on varustettu elektronisella hälytysjärjestelmällä, joka tarkkailee säiliöiden vaippojen eheyttä. Toissijaisesti säiliöitä valvotaan elektronisella valvontajärjestelmällä, mikä hälyttää välittömästi, mikäli polttonesteen tilavuus pienenee muutoin kuin jakelulaitteen kautta myytyinä litroina. Öljyn- ja bensiinin erotin on varustettu elektronisella hälytysjärjestelmällä. Erottimen jälkeen viemärilinjassa on sulkuventtiilillä varustettu näytteenottokaivo. Säiliöiden ja erottimen hälytysjärjestelmä on toiminnassa reaaliaikaisesti 24 h/vrk. 5

6 Jakeluasema on varustettu alkusammutuslaitteilla ja imeytysaineastioilla. Jakelulaitteissa on hätäseis kytkin. Jakeluaseman toiminnan ja sen vaikutusten tarkkailu Käyttö- ja päästötarkkailu Hakemuksen mukaan jakeluaseman henkilökunta tekee omavalvontaa. Vuoden 2013 aikana on tarkoitus ottaa käyttöön ympäristöntarkkailuohjelma, jonka mukaisesti säännöllisesti määräajoin tarkkaillaan seuraavia kohteita: maanalaiset säiliöt hälytysjärjestelmineen, säiliöiden hoitokuilut, täyttöputket, niiden pidätyskaivot, mittarikorokkeet, ylitäytön estimet, ilmaputkien yli- ja alipaineventtiilit, bensiinihöyryjen talteenottojärjestelmät, jakelumittari putkiliitoksineen, öljyn- ja bensiininerotin hälytysjärjestelmineen, jakelu- ja täyttöalueen päällyste, hiekanerotuskaivot ja näytteenottokaivo. Vesientarkkailu Kiinteistöllä seurataan pohjaveden tilaa ympäristölautakunnan myöntämän ympäristöluvan määräyksen mukaan. Pohja- ja pintavesiä tarkkaillaan kahdesti vuodessa. Lisäksi säiliökaivantojen suotovesien puhtautta tarkkaillaan kahden kuukauden välein aistinvaraisesti. Toiminnan harjoittaja ei hae muutosta tarkkailuun. Poikkeukselliset tilanteet ja niihin varautuminen Säiliöiden ylitäytön sattuessa maanalaisilla säiliöillä on ylitäytön estimien lisäksi täyttöputkien pidätyskaivot, jonne polttoneste kertyy. Mikäli polttonestettä pääsee ylitäytön yhteydessä maahan polttonestesäiliöiden täyttöalueelle tai tankkauksen tai jakelumittarin rikkoutumisen yhteydessä jakelualueelle, neste ohjautuu täyttöalueella ja jakelualueella olevien hiekanerotuskaivojen (HEK) kautta öljyn- ja bensiininerottimeen (PEK), josta se saadaan talteen. Erotuskaivon jälkeen linjassa on näytteenotto- ja sulkuventtiilikaivo (NOK). Lisäksi maahan päässeitä roiskeita varten alueella on imeytysainetta. Maanalaiset 2 vaippasäiliöt on asennettu HDPE muovikalvosta tehtyyn suoja-altaaseen. Mahdollinen vuoto pidättyy altaaseen, josta polttoaine saadaan talteen. Jakeluasemalla on nimetty henkilö, joka tarkastaa aseman päivittäin. Hiekanerotuskaivo sekä öljyn- ja bensiininerotin tarkastetaan neljä kertaa vuodessa. Hälytysjärjestelmän toimintakunto testataan neljä kertaa vuodessa. Lupahakemuksen käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemusta koskeva kuulutus on ollut nähtävillä Espoon kaupungin ilmoitustaululla ja verkkosivulla Hakemuksen vireille tulosta tiedotettiin kirjeellä lähinaapureita ja asianosaisia (17 kiinteistöä tai yhteisöä). Lausunnot ja muistutukset Hakemuksesta pyydettiin lausunto Uudenmaan ELY keskukselta. ELY keskus ilmoitti, että sillä ei ole lisättävää aiemmin lausumaansa. Aiempi lausunto on saatu ympäristöluvan tarkistamista koskevaan hakemukseen Lausunnossa todettiin mm., että viemäreiden ja kaivojen kunnon tarkistamisvelvoite tulee säilyttää. Jakeluaseman toiminnan 6

7 7 vaikutuksia maaperään ja ympäristön vesiin tulee edelleen seurata, koska kohde sijaitsee tärkeällä pohjavesialueella ja läheisyydessä on yksityisiä talousvesikaivoja. Vesinäytteitä tulee ottaa ainakin seuraavista pisteistä kahdesti vuodessa: - pohjavesiputki GA1 - porakaivo L101 - pumppauskaivo K5 - pumppauskaivo K6 - polttoainesäiliöiden kaukaloiden pumppukaivo - öljynerottimen jälkeinen tarkkailukaivo - lampi L102. Vesinäytteistä tulee analysoida MTBE:n, TAME:n TBA:n bentseenin, tolueenin, etyylibentseenin, ksyleenien ja hiilivetyjen C 4 C 10, C 10 C 21 sekä C 21 C 40 pitoisuudet. Tulosten yhteenvetoraportti pyydettiin toimittamaan myös Uudenmaan ELY keskukselle. Hakemuksesta saatiin yksi muistutus. Espoon Seurakuntayhtymä toteaa mm., että toiminnan seuranta on edelleen tärkeätä. Havaitut päästöt maaperään tulee korjata mahdollisimman nopeasti. Seurakuntayhtymä ei vastusta jakeluasematoimintaa, mutta edellyttää, että toimintaa valvotaan ja ongelmatilanteissa korjaaviin toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi. Ympäristölupa tulee myöntää määräaikaisena, jotta lupaa uusittaessa voidaan arvioida ympäristön tila. Maaperän tarkkailusuunnitelma ja tarkkailutulokset on toimitettava määräajoin naapurikiinteistöjen omistajille. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakija toteaa toimitetussa vastineessaan mm., että Shell Espoo Lahnuksen ympäristölupa on ollut viimeiset kymmenen vuotta määräaikainen. Toiminnanharjoittajan oikeusturvan ja liikepaikan kehittämisen kannalta määräaikaiset ympäristöluvat eivät ole paras vaihtoehto. Samaan lopputulokseen päästään toistaiseksi voimassa olevalla ympäristöluvalla, jossa määräajoin tarkastetaan jakeluaseman toiminta, sen vaikutukset ja lupaehtojen ajanmukaisuus. Toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan noudattamista Shell Lahnuksen kohdalla tukee myös pohjavesialueesta tehty selvitys, jonka perusteella jakeluaseman alueella ei ole yhdyskuntien vedenoton kannalta merkitystä. Shell Espoo Lahnuksen toimintaa tarkkaillaan Espoon ympäristökeskuksen antaman ympäristölupamääräyksen 14. mukaisesti sekä aistinvaraisesti että laboratorionäyttein (pohjavesi). Aistinvaraisesta tarkkailusta informoidaan suoraan Espoon ympäristökeskusta ja pohjaveden tarkkailun vuosiraportti lähetetään Espoon kaupungin ympäristökeskukselle ja Uudenmaan Ely -keskukselle. Mikäli Espoon Seurakuntayhtymä haluaa ko. raportin, voidaan se toimittaa heille tiedoksi. Tarkennukseksi todettakoon, että kyseessä on pohjaveden, ei maaperän tarkkailuraportti. Ympäristölautakunnan ratkaisu Espoon kaupungin ympäristölautakunta on tutkinut asian. Lautakunta myöntää ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :ssä tarkoitetun ympäristöluvan St1 Energy Oy:lle polttoaineiden jakeluaseman toiminnan jatkamiseksi osoitteessa Lahnuksentie 2, Espoo.

8 8 Toimintaa koskevien vaatimusten ja lausuntojen huomioon ottaminen Muistutuksessa ja lausunnossa esitetty toiminnan seurantaa ja laitteiden kunnossapitoa koskevat vaatimukset on otettu huomioon lupamääräyksissä. Uudenmaan ELY keskuksen lausunnossa mainittu porakaivon näytepiste L101 on poistettu sen jälkeen, kun kiinteistö liittyi vesijohtoon. Porakaivosta ei enää pumpata vettä. Lupamääräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi Toiminnassa on noudatettava hakemuksessa ilmoitettujen toimenpiteiden lisäksi seuraavia lupamääräyksiä: Päästöjen ehkäisy 1. Jakeluaseman rakenteet, kuten säiliöt, putkistot, jakelu- ja täyttöalueen päällysteet, liikennöintialueen päällysteet, kaivot ja viemärit, on pidettävä kunnossa säännöllisellä tarkkailulla ja tarvittavilla huolto- ja korjaustoimenpiteillä (YSL 43, VNA 444/ ). 2. Jakeluasemalla tulee olla imeytysainetta ja torjuntakalustoa, joilla voidaan estää polttoainepäästön leviäminen ympäristöön. (YSL 43, VNA 444/ ). 3. Jakeluaseman hälytys- ja turvalaitteistojen kunto ja toimintakelpoisuus on tarkastettava määräajoin. Tarkastuksista laadittavat tarkastuspöytäkirjat on säilytettävä ja pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. Viat tai puutteet, joista voi aiheutua ympäristön pilaantumisen vaaraa, on korjattava viipymättä. Jakeluasemalle pitää nimetä henkilö, jonka vastuulla turvallisuusjärjestelyt ovat. Valvontaviranomaiselle on ilmoitettava ajan tasalla olevat tiedot ko. henkilöstä ja hänen yhteystiedoistaan. (YSL 46, VNA 444/ ) 4. Öljynerottimen jälkeen olevaan sulkuventtiilillä varustettuun näytteenottokaivoon on oltava joka tilanteessa esteetön pääsy. Sulkuventtiili on pidettävä toimintakunnossa. Öljynerottimen ja sitä seuraavan tarkkailukaivon kannet on maalattava keltaisiksi. Sulkukaivon sijainti tulee merkitä opastein siten, että se on helposti löydettävissä. (YSL 45, 46, YSA 19 ) Jätteitä koskevat määräykset 5. Jakeluaseman siisteydestä on huolehdittava, eikä aluetta saa käyttää siten, että siitä aiheutuu roskaamista. (YSL 46, JL 72 ) 6. Hyötykäyttökelpoiset jätteet, kuten paperi ja pahvi sekä biojäte tulee toimittaa asianmukaiseen käsittelyyn hyödynnettäväksi. Vain hyötykäyttöön kelpaamattomat jätteet voidaan toimittaa kaatopaikalle. (JL 8, jakeluasema-asetus 11 ) 7. Vaaralliset jätteet, kuten jäteöljy, öljyiset jätteet, loisteputket, akut ja öljynerotuskaivon tyhjennysliete, tulee toimittaa kyseisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Hyödyntämiskelpoiset jäteöljyt ja öljyä sisältävät jätteet tulee toimittaa hyödynnettäviksi kyseisen jätteen käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Vaarallista jätteitä luovutettaessa on jätteiden siirrosta laadittava siirtoasiakirja, jossa ilmenevät jäteasetuksen 24 mukaiset tiedot. (JL 29, 121, JA 24, VNA 444/ ) 8. Vaaralliset jätteet on varastoitava asianmukaisesti merkityissä astioissa tai säiliöissä katettuna tai muuten vesitiiviisti. Erilaiset jätteet on pidettävä erillään toisistaan. Öljyjätteeseen ei saa sekoittaa muuta jätettä tai ainetta. Vaarallisten jätteiden pääsy

9 9 maaperään, pohja- tai pintavesiin, sadevesiviemäriin ja yleiseen viemäriin on estettävä. (JL 13, 15, 17, JA 7, VNA 444/ ) Tarkkailu 9. Toiminnan harjoittajalle määrättyä vesien tarkkailua on jatkettava. Vesinäytteet tulee ottaa seuraavista paikoista kahdesti vuodessa: pohjavesiputki GA1, pumppauskaivo K5, pumppauskaivo K6, polttoainesäiliöiden kaukaloiden pumppukaivo, öljynerottimen jälkeinen tarkkailukaivo (NOK) ja lampi L102. Vesinäytteistä tulee analysoida MTBE:n, TAME:n, TBA:n, bentseenin, tolueenin, etyylibentseenin, ksyleenien ja hiilivetyjen C 4 - C 10, C 10 -C 21, C 21 - C 40 pitoisuudet. (YSL 46 ) 10. Polttoainesäiliöiden suoja-altaan vesien puhtautta tulee tarkkailla ns. pumppukaivosta kahden kuukauden välein aistinvaraisesti ja tarvittaessa laboratorioanalyysein. Tarkkailupäivämäärä ja tehdyt havainnot tulee lähettää Espoon ympäristökeskukseen aina välittömästi tarkkailun jälkeen. (YSL 46, VNA 444/ ) 11. Jakeluasemalle tulee nimetä henkilö, joka tarkastaa jakeluaseman toiminnan joka päivä. Valvontaviranomaiselle on ilmoitettava ajan tasalla olevat tiedot ko. henkilöstä ja hänen yhteystiedoistaan. (YSL 46 ) 12. Piha-alueiden painumat ja pinnoitteiden kunto tulee tarkastaa säännöllisesti. Havaitut vauriot tulee korjata viipymättä. (YSL 46, VNA 444/ ) 13. Hiekanerotuskaivoon ja öljyn- ja bensiinierotuskaivoon kertyneen sakan sekä öljyisen pintaosan määrä tulee mittauksin todeta vähintään neljä kertaa vuodessa sekä poistaa sakka ja öljyinen pintaosa tarpeen mukaan. (YSL 45, 46, YSA 19 ) 14. Polttoainesäiliöiden sisällön määrää tulee seurata jatkuvatoimisella mittauksella, joka havaitsee mahdolliset häiriöt sekä säiliö- ja putkistovuodot. Seurannan tulee tehdä automaattisesti hälytys vuototapauksissa. (YSL 46, YSA 19 ) 15. Hälytysjärjestelmien toimintakunto on testattava neljä kertaa vuodessa. (YSL 46, VNA 444/ ) Poikkeukselliset tilanteet 16. Jakeluaseman henkilökunnalle tulee järjestää koulutusta poikkeuksellisten tilanteiden varalle, jakelulaitteiden toiminnasta ja turvallisesta käytöstä sekä myytävistä ja säilytettävistä kemikaaleista ja niiden turvallisesta käsittelystä. Alkusammutus- ja torjuntakaluston käytöstä tulee järjestää harjoituksia. (YSL 4, 43 ) 17. Toiminnanharjoittajan on ryhdyttävä viivytyksettä häiriö- tai muun poikkeuksellisen tilanteen edellyttämiin korjaus- tai torjuntatoimiin ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi ja ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Mahdollisista vahinkotapauksista, onnettomuuksista ja ylitäytöistä tulee ilmoittaa välittömästi Espoon ympäristökeskukselle. (YSL 43, 76, YSA 19, 30, VNA 444/ ) Kirjanpito ja raportointi 18. Jakeluaseman toiminnasta on pidettävä kirjaa, josta käy ilmi ainakin: - pumppukaivon veden laadun tarkkailupäivämäärät ja tehdyt havainnot - hälytysjärjestelmien, päällysteiden, säiliöiden ja salaojituksen tarkkailukaivojen tarkastukset ja mahdolliset korjaustoimenpiteet

10 - hiekan- ja öljynerottimien tarkastukset ja tyhjennykset - polttonestesäiliöiden sisällön määrän seuranta - vaarallisten jätteiden toimitukset (laatu, määrä, toimituskohde, ajankohdat) - tiedot häiriöistä ja onnettomuuksista - tiedot henkilökunnan koulutuksesta Kirjanpito on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. (YSL 45, 46, JL 12, VNA 444/ ) 19. Toiminnasta ja tarkkailuista on vuosittain toimitettava raportti Espoon ympäristökeskukselle ja Uudenmaan ELY -keskukselle maaliskuun loppuun mennessä. (YSL 46 ) Toiminnan muuttaminen tai lopettaminen 20. Toiminnassa tapahtuvista muutoksista, kuten polttoainevaihdoksista tai vastaavista, on ilmoitettava Espoon ympäristökeskukseen. (YSL 43 ) 21. Mikäli jakeluaseman toiminta lopetetaan, tästä on ilmoitettava vähintään 3 kk ennen lopettamista Espoon kaupungin ympäristökeskukselle. Toiminnan harjoittajan on esitettävä suunnitelma jakeluaseman rakenteiden poistamisesta sekä maaperän ja pohjaveden mahdollisen pilaantumisen selvittämisestä. (YSL 43, 81, VNA 444/ ) 10 Ratkaisun perustelut Lupaharkinnan perusteet Espoon kaupungin ympäristölautakunta katsoo, että edellä annetut lupamääräykset ovat tarpeen, jotta polttoainejakeluaseman toiminta täyttää ympäristönsuojelulaissa ja jätelaissa sekä niiden nojalla annetuissa asetuksissa määrätyt vaatimukset. Luvan myöntämisen edellytykset Espoon kaupungin ympäristölautakunta katsoo, ettei toiminnasta asetetut lupamääräykset huomioon ottaen aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista tai erityisten luonnonolosuhteiden huononemista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella. Toiminnasta ei myöskään aiheudu naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan sijainti, toimintojen aiheuttaman pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä alueen kaavamääräykset. Lupamääräysten yleiset perustelut Toiminnan ympäristöhaittojen ja niiden vaikutusten ehkäisemiseksi päästöjä ja jätteitä koskevien määräysten antaminen on tarpeellista. Lupamääräyksiä annettaessa on ympäristönsuojelulain 43 :n mukaisesti tässä päätöksessä otettu huomioon toiminnan luonne, sen alueen ominaisuudet, jolla toiminnan vaikutus ilmenee, toiminnan vaikutus ympäristöön kokonaisuutena, pilaantumisen ehkäisemiseksi tarkoitettujen toimien merkitys ympäristön kokonaisuuden kannalta sekä tekniset ja taloudelliset mahdollisuudet toteuttaa nämä toimet. Päästöjen ehkäisemistä ja rajoittamista koskevien määräysten tulee lisäksi

11 11 perustua parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan. Toimittaessa tämän ympäristöluvan mukaisesti voidaan toiminnan katsoa edustavan parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Lupamääräysten yksilöidyt perustelut Ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi päästöjen ennaltaehkäisyä palvelevien kaivojen, rakenteiden ja laitteiden toimintakunto sekä säiliöiden kunto on tarkastettava riittävän usein. Tarkkailukaivojen merkintä ja tunnistaminen on tarpeen viemäriin kohdistuvien päästöjen valvontaa varten. (Määräykset 1. 4., 12., ) Jakeluaseman aluetta ei saa käyttää siten, että siitä seuraa jätelain 72 :ssä tarkoitettu roskaamiskiellon rikkominen. Jätelain 8 ja kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaan hyödyntämiskelpoiset jätteet on kerättävä erikseen ja toimitettava hyödynnettäväksi. Vaarallisten jätteiden tuottaja on vastuussa siitä, että jätteet pakataan ja säilytetään siten, että vuotojen seurauksena maaperän tai vesien pilaantumista ei tapahdu ja että jätteet merkitään ja toimitetaan asianmukaiseen käsittelyyn. Siirtoasiakirjan avulla seurataan vaarallisten jätteiden kulkua tuottajalta asianmukaiseen hyödyntämis- tai käsittelypaikkaan. (Määräykset 5. 8.) Vesien ja suojarakenteiden pumppauskaivojen tarkkailua koskevat määräykset on annettu jakeluaseman maaperän kunnostuksen jälkiseurannan vuoksi. Lisäksi asema sijaitsee I luokan pohjavesialueella. Erotuskaivojen täyttymistä on seurattava ja vesiä on tarkkailtava vesilaitoksen antamien raja-arvojen seuraamiseksi, mikä öljy-yhdisteille on 100 mg/l. (Määräykset , 13.) Toiminnasta vastaava yhteyshenkilö tulee ilmoittaa lupaviranomaiselle valvonnallisista syistä. Kouluttamalla henkilökunta toimimaan oikein poikkeuksellisissa tilanteissa ehkäistään ja vähennetään onnettomuuksista aiheutuvia haitallisia terveys- ja ympäristövaikutuksia sekä ympäristön pilaantumisen vaaraa. (Määräykset 11., ) Lupamääräys toiminnan kirjanpidosta on annettu valvonnallisista syistä. Lupamääräysten noudattamisen seuranta ja toiminnan ympäristövaikutusten arvioiminen edellyttävät kirjanpitoa. (Määräykset ) Toiminnan muutoksista ja sen lopettamisesta on ilmoitettava lupa- ja valvontaviranomaiselle luvan tarkistamisen tai toiminnan lopettamisen edellyttämien toimenpiteiden arvioimiseksi. (Määräykset ) Luvan voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Luvan voimassaolo Tämä päätös on voimassa toistaiseksi. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on oltava lupa. Luvan myöntänyt viranomainen voi ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesti muuttaa lupaa, jos toiminnasta aiheutuva pilaantuminen tai vaara poikkeaa olennaisesti ennalta arvioidusta, toiminnasta aiheutuu ympäristönsuojelulaissa kielletty seuraus, parhaan käyttökelpoisen tekniikan kehittymisen vuoksi päästöjä voidaan vähentää olennaisesti enemmän ilman kohtuuttomia kustannuksia, olosuhteet ovat luvan myöntämisen jälkeen olennaisesti muuttuneet tai se on tarpeen, jotta voidaan noudattaa Suomea sitovan kansainvälisen velvoitteen täytäntöön panemiseksi annettuja säädöksiä.

12 12 Lupamääräysten tarkistaminen Toiminnan harjoittajan on esitettävä hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi mennessä. Tässä hakemuksessa on esitettävä tiedot viimeisistä hälytyslaite- ja säiliötarkastuksista sekä selonteko toiminnan aikana mahdollisesti tapahtuneista polttoainevuodoista ja vahinkotapahtumista sekä yhteenveto vesientarkkailutuloksista. Asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56 ) Päätöksen täytäntöönpano Tämä päätös on lainvoimainen , ellei siihen haeta muutosta. Käsittelymaksu ja sen määräytyminen Tämän ympäristöluvan käsittelystä perittävä maksu on Ympäristöluvan maksu määräytyy Espoon kaupunginhallituksen hyväksymän ympäristönsuojeluviranomaisen taksan perusteella. Jakeluaseman ympäristöluvasta perittävä maksu on Taksan 5 perusteella luvan uudistamista koskevan hakemuksen käsittelystä perittävä maksu on 50 % lupamaksusta. Sovelletut oikeusohjeet Ympäristönsuojelulaki (86/2000) 4, 7, 8, 28, 31, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 55, 56, 75, 76, ja 105 Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) 1, 7, 19, 30, 36 ja 37 Jätelaki (646/2011) 8, 12, 13, 15, 72, 121, Jäteasetus (179/2012) 7, 24 Valtioneuvoston asetus nestemäisten polttoaineiden jakeluasemien ympäristönsuojeluvaatimuksista (444/2010) 11, 13, 14, 16, 17 Espoon kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksa , 5 Lupapäätöksestä tiedottaminen Tämän päätöksen julkipanopäivä on ja antopäivä Päätöksestä kuulutetaan Espoon kaupungin ilmoitustaululla. Muutoksenhaku Tähän päätökseen ja siitä perittävään maksuun haetaan ympäristönsuojelulain 96 :n mukaisesti muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta. Valitusaika päättyy Valitusosoitus on liitteenä.

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 609 03.09.2002 4 Ymp 7812-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kaskentie 2) Ympkaalk 609 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 308 06.05.2003 1 Ymp 1401-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 177, A24) Ympkaalk 308 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA

ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. ABC-VAAJAKOSKEN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Osuuskauppa Keskimaa

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24)

Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 386 27.05.2003 4 Ymp 1397-2003 (235) Kärrynpyörä Ky:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205, A24) Ympkaalk 386 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 282 29.04.2003 1 Ymp 1402-2003 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 31, A24) Ympkaalk 282 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640)

Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 564 19.08.2003 3 Ymp 10911-2002 (235, 222) Kuntoutusyhtymä-Rehab Group Oy:n ympäristölupahakemus (Ruissalon puistotie 640) Ympkaalk 564

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 7 14.01.2003 2 Ymp 9147-2002 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Juhana Herttuan puistokatu 2) Ympkaalk 7 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 819 12.11.2002 6 Ymp 8535-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Tampereentie 205) Ympkaalk 819 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen)

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 652 30.10.2001 1 Ymp 6012-2001 (231) Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Aninkaistenkatu 15: polttonesteiden jakeluaseman uusiminen) Ympkaalk

Lisätiedot

Liikenneasema ei sijaitse pohjavesialueella.

Liikenneasema ei sijaitse pohjavesialueella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 388 27.05.2003 6 Ymp 1399-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Pitkämäenkatu 4) Ympkaalk 388 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 59 23.01.2007 6 Ymp 10756-2004 (235) Ympäristölupahakemus / Oritur Oy SEO, Tuontiväylä Tiivistelmä: - Ympkaalk 59 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus

Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 368 28.05.2002 1 Ymp 3118-2002 (235) Oy Teboil AB:n ympäristölupahakemus Ympkaalk 368 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2002/EP 1. ASIA Oy

Lisätiedot

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 607 03.09.2002 2 Ymp 4362-2002 (235) Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Gregorius IX:n tie 8, polttonesteiden varastointi ja jakelu) Ympkaalk

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 15.9.2003 Kokouspvm 11.9.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 333 13.05.2003 2 Ymp 1289-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Kousankatu 1, A24) Ympkaalk 333 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16)

Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 364 20.05.2003 6 Ymp 981-2003 (235, 222) Oy Teboil Ab:n ympäristölupahakemus (Tikankatu 16) Ympkaalk 364 Ympäristönsuojelutoimisto 12.5.2003/TL

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Neste Markkinointi Oy, Vitkalankatu 2

Ympäristölupahakemus / Neste Markkinointi Oy, Vitkalankatu 2 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 44 25.01.2005 2 Ymp 10143-2003 (235, 222) Ympäristölupahakemus / Neste Markkinointi Oy, Vitkalankatu 2 Ympkaalk 44 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 19.4.2004 Kokouspvm 15.4.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA

OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA 1 (5) JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNTA Ympäristölautakunta Puistokatu 35 40200 JYVÄSKYLÄ PÄÄTÖS ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisesta lupahakemuksesta. OY SHELL AB ILMAILUN YMPÄRISTÖLUPA HAKIJA Oy Shell Ab Ilmailu

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20)

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 407 03.06.2003 1 Ymp 1553-2003 (235, 222) Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Askaistentie 20) Ympkaalk 407 Ympäristönsuojelutoimisto 16.5.2003/TL

Lisätiedot

Ympäristönsuojelutoimisto 2.12.2005 / Tiina Liira, Olli-Pekka Mäki. Oy Teboil Ab, PL 102, 00121 Helsinki

Ympäristönsuojelutoimisto 2.12.2005 / Tiina Liira, Olli-Pekka Mäki. Oy Teboil Ab, PL 102, 00121 Helsinki TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 768 13.12.2005 4 Ymp 15902-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Oy Teboil Ab, Hämeentie 31 Tiivistelmä: - Ympkaalk 768 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt ympäristölupahakemus (Eerikinkatu 40-42)

Senaatti-kiinteistöt ympäristölupahakemus (Eerikinkatu 40-42) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 249 08.04.2003 2 Ymp 614-2003 (235, 222) Senaatti-kiinteistöt ympäristölupahakemus (Eerikinkatu 40-42) Ympkaalk 249 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 387 27.05.2003 5 Ymp 1291-2003 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Satakunnantie 191) Ympkaalk 387 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille.

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille. Ymp.ltk 16.3.2010 Liite nro 1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Ympäristölupamääräysten PL 6 tarkistamisesta 44201 Suolahti Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 632 3318 Pvm 23.3.2010 Dnro

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölupamenettelylain 2 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm. 23.8.1999 Kokouspvm 19.8.1999 HAKIJA Laitos ja sen sijainti Kiinteistön

Lisätiedot

Teboil Oy Ab:n ympäristölupahakemus (Fiskarsinkatu 5)

Teboil Oy Ab:n ympäristölupahakemus (Fiskarsinkatu 5) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 287 29.04.2003 6 Ymp 1176-2003 (235) Teboil Oy Ab:n ympäristölupahakemus (Fiskarsinkatu 5) Ympkaalk 287 Ympäristönsuojelutoimisto 11.4.2003/TL

Lisätiedot

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 202 09.04.2002 2 Ymp 12095-2001 (233) Automani Oy:n ympäristölupahakemus (Vanha Kakskerrantie, polttonesteiden varastointi ja jakelu) Ympkaalk

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (9) 15 Pelastuslaitoksen anomus ympäristöluvassa annetun määräyksen määräajan pidentämiseksi HEL 2012-006634 T 11 01 00 00 Päätös päätti myöntää Helsingin kaupungin

Lisätiedot

JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus

JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 290 07.05.2002 3 Ymp 1938-2002 (235) JET Itäinen Pitkäkatu 31B, ympäristölupahakemus Ympkaalk 290 Ympäristönsuojelutoimisto 19.4.2002/EP

Lisätiedot

Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2)

Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 447 17.06.2003 1 Ymp 437-2003 (235, 222) Järvioil Oy:n ympäristölupahakemus (Mustionkatu 2) Ympkaalk 447 Ympäristönsuojelutoimisto 9.6.2003/TL

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 27.6.2005 Kokouspvm 21.6.2005 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.)

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.) YMPJOSTO 1 1. 13 s s NESTEMÄISTEN POLTTOINEIDEN JKELUSEMN ILMOITUS YMPÄRIS- TÖNSUOJELUN TIETOJÄRJESTELMÄÄN REKISTERÖINTIÄ VRTEN ILMOITUKSEN TUNNISTETIEDOT (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Ilmoitus

Lisätiedot

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY

YMPA , 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY YMPA 09.12.2008, 250, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOMETALLI OY (JK) Yj:n ehdotus: Elometalli Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa metalliromun käsittely-

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Oritur Oy (SEO), Ruunikkokatu 1

Ympäristölupahakemus / Oritur Oy (SEO), Ruunikkokatu 1 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 669 12.10.2004 1 Ymp 10655-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Oritur Oy (SEO), Ruunikkokatu 1 Ympkaalk 669 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ST 1 OY, POLTTONESTEIDEN JAKELUASEMA

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ST 1 OY, POLTTONESTEIDEN JAKELUASEMA YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ST 1 OY, POLTTONESTEIDEN JAKELUASEMA St 1 Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee polttonesteiden jakeluaseman toimintaa osoitteessa Vanhasahankatu

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.)

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.) NESTEMÄISTEN POLTTOAINEIDEN JAKELUASEMAN ILMOITUS YMPÄRIS- TÖNSUOJELUN TIETOJÄRJESTELMÄÄN REKISTERÖINTIÄ VARTEN ILMOITUKSEN TUNNISTETIEDOT (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 226/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/120/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA Paahtopuu Oy:n pellettitehtaan jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee jätteiden

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi.

PÄÄTÖS. Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus ympäristöluvan 0901Y05656/111 ( ) lupamääräysten tarkistamiseksi. PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 22.9.2009 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 610 110 Dnro 0901y0656/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 55 mukainen hakemus

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu LAPPEENRANTA Drno 114/ /2016 1(5) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUVAN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta RAUETTAMISESTA Pohjolankatu 14 53100 LAPPEENRANTA Drno 114/11.01.00.00/2016 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 114. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.12.2013 Sivu 1 / 1 1137/11.01.00/2013 Ympäristölautakunta 25 21.3.2013 114 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Ekokem-Palvelut Oy:n ympäristölupahakemuksesta, joka koskee hiekanpesu-

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Oy Teboil Ab, Maaherrankatu 33

Ympäristölupahakemus / Oy Teboil Ab, Maaherrankatu 33 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 723 02.11.2004 3 Ymp 10322-2004 (235) Ympäristölupahakemus / Oy Teboil Ab, Maaherrankatu 33 Ympkaalk 723 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/VEIKKO LEHTI OY Veikko Lehti Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee paperin/pahvin siirtokuormausaseman toimintaa ja hiekanerotuskaivojätteiden

Lisätiedot

Station 1 Finland Oy:n ympäristölupahakemus (Viilarinkatu 8: polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Station 1 Finland Oy:n ympäristölupahakemus (Viilarinkatu 8: polttonesteiden varastointi ja jakelu) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 565 25.09.2001 2 Ymp 7019-2001 (233) Station 1 Finland Oy:n ympäristölupahakemus (Viilarinkatu 8: polttonesteiden varastointi ja jakelu)

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / TS-Yhtymän autokeskus, Länsikaari 15

Ympäristölupahakemus / TS-Yhtymän autokeskus, Länsikaari 15 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 823 07.12.2004 1 Ymp 13321-2003 (235) Ympäristölupahakemus / TS-Yhtymän autokeskus, Länsikaari 15 Ympkaalk 823 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1(5) 28 YLO LOS-2008-Y Annettu julkipanon jälkeen 1(5) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 28 YLO LOS-2008-Y-1167-111 Annettu julkipanon jälkeen 11.5.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suominen Kuitukankaat Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on toimivaltainen lupaviranomainen kyseisessä asiassa ympäristönsuojeluasetuksen 7 :n kohdan 5 a perusteella. TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 332 08.05.2007 4 Ymp 1472-2007 (235) Ympäristölupahakemus / Oy Shell Ab, Pansiontie 14 Tiivistelmä: - Ympkaalk 332 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa

Hakemus on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 8/2011/1 Dnro ESAVI/657/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.2.2011 ASIA TTT-Aviation Oy Ltd:n Malmin lentoaseman autobensiinin jakelupaikan toimintaa koskeva ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa

Asia on tullut vireille aluehallintovirastossa Etelä-Suomi Päätös Nro 165/2013/1 Dnro ESAVI/98/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 5.9.2013 ASIA Southwest Trade Oy:n jätelain 120 :n mukainen suunnitelma, joka koskee Hämeenlinnan kaupungissa sijaitsevan

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 449 17.06.2003 3 Ymp 1403-2003 (235, 222) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Hämeentie 131) Ympkaalk 449 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen käyttö pysäköintipaikan rakenteessa, Imatran YH Rakennuttaja Oy, Imatra Valmistelija: ympäristönsuojelupäällikkö Anna-Maija Wikström Johdanto Imatran YH Rakennuttaja

Lisätiedot

Veolia Transport Espoo Oy Hyljekuja 7 02270 Espoo Y-tunnus 0194105-6. Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste

Veolia Transport Espoo Oy Hyljekuja 7 02270 Espoo Y-tunnus 0194105-6. Toiminta ja sen sijainti. Lupamääräysten tarkistamisen peruste 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 1062/11.01.00/2014 Annettu julkipanon jälkeen 7.10.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 55 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristölupamääräysten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) 270 Alfrane Oyn ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-011699 T 11 01 00 00 Päätös Asian käsittely Luvanhaltija päätti Alfrane Oy:n kalankäsittelylaitoksen ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 110/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/352/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.11.2010 ASIA HAKIJA Ympäristönsuojelulain 115 :n mukainen hakemus, joka koskee Vaskiluodon Voima Oy:n

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5

Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 709 07.11.2006 1 Ymp 995-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Lihatukku Jouni Partanen Oy, Piiskakuja 5 Ympkaalk 709 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 55 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus /ABC, Koulukatu 29

Ympäristölupahakemus /ABC, Koulukatu 29 Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 8247-2009 (235) Ympäristölupahakemus /ABC, Koulukatu 29 Tiivistelmä: - Ympkaalk 436 Ympäristönsuojelutoimisto 19.8.2009 / Tiina Liira 1. Asia Turun Osuuskauppa on jättänyt

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY

YMPA , 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY YMPA 6.10.2010, 197 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/NOORMARKUN SELLUERISTE OY Sellueriste Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee sellueristeen valmistusta keräyspaperista Porin

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2

Kiinteistö Oy Rajasampaanranta 2 c/o Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma PL 4 00098 Varma Y-tunnus: 1047504-2 Etelä-Suomi Päätös Nro 13/2010/2 Dnro ESAVI/288/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.4.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 28 :n mukaisen pilaantuneen maaperän kunnostamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen

Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntö on uudistunut 1.9.2014 alkaen Ympäristönsuojelu- ja vesihuoltolainsäädäntöjen muutokset ovat olleet vireillä tätä suojelusuunnitelmaa laadittaessa. Suojelusuunnitelmassa

Lisätiedot

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja.

PERUSTE Ympäristönsuojeluasetuksen I 1 la kohta, yli 80 lihanaudan eläinsuoja. KORPILAHDEN KUNTA YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 22.9.2005 5/2005 (1/5) Ympäristölautakunta Julkipanopäivä 3.10.2005 Pl 15 41801 KORPILAHTI Antopäivä 4.10.2005 ASIA Seppo Nirkkosen ympäristölupahakemus (YSL 35 )

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 229/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/123/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2013 ASIA HAKIJA Hämeen Hyötymateriaalit Oy:n Vaivian jätteenkäsittelylaitoksen jätelain 120 :n mukainen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla

Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 1/YMPLA 27.1.2016 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y1/2016 Ympla 27.1.2016 3 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 Alastaro 29.1.2016 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Suomen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.7.2001 Kokouspvm 12.7.2001 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila.

Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö ) tarkkailusuunnitelman hyväksymistä, Humppila. Etelä-Suomi Päätös Nro 60/2011/1 Dnro ESAVI/119/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.7.2011 ASIA Hakemus, joka koskee PMA-Yhtymä Oy:n käytöstä poistetun teollisuuskaatopaikan (kiinteistö 103 402-45-1)

Lisätiedot

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum

No YS 949. Fortum Power and Heat Oy PL Fortum PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMI- SESTA Helsinki 12.8.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2007-Y-639-111 No YS 949 ASIA Ympäristösuojelulain 55 mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Oy Teboil Ab ympäristölupahakemus huoltamon toiminnan muutokselle sekä rengasjätteen hyödyntämiseksi piharakenteissa

Oy Teboil Ab ympäristölupahakemus huoltamon toiminnan muutokselle sekä rengasjätteen hyödyntämiseksi piharakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 372 12.06.2001 7 Ymp Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 408 20.06.2001 13 Ymp 4762-2001 (233) Oy Teboil Ab ympäristölupahakemus huoltamon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (5) 19 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Vuosaaren voimalaitosten ympäristöluvasta Nro 170/2014/1 HEL 2014-013602 T 03 01 01 Päätös Asia tulisi

Lisätiedot

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT

Päätös LAINVOIMAISET YMPÄRISTÖLUVAT JA LUPIEN MUKAISET TARKISTUSAJANKOHDAT Päätös Etelä-Suomi Nro 92/2013/1 Dnro ESAVI/80/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2013 ASIA Hakemus, joka koskee Neste Oil Oyj:n Haminan terminaalin ympäristöluvassa A 1027/KAS-2005-Y-29-111 määrätyn

Lisätiedot

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.)

olemassa olevan jakeluaseman ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (YSL 55 2 mom.) YHPJAOSrÖ ao.3.14 P31 bij7 3 NESTEMAISTEN POLTTOAINEIDEN JAKELUASEMAN ILMOITUS YMPÄRIS- TÖNSUOJELUN TIETOJÄRJESTELMÄÄN REKISTERÖINTIÄ VARTEN ILMOITUKSEN TUNNISTETIEDOT Rekisteröinti -ilmoitus koskee jakeluasemia

Lisätiedot

Lappeenranna seudun ympäristölautakunta 53100 LAPPEENRANTA 16.4.2014 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA

Lappeenranna seudun ympäristölautakunta 53100 LAPPEENRANTA 16.4.2014 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenranna seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Annettu julkipanon jälkeen 00 LAPPEENRANTA..0 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA. Hakija Saimaan Polttoaine Oy

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia,

HE 51/2002 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ympäristönsuojelulain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ympäristönsuojelulakia, jotta se vastaisi sanamuodoltaan voimassa olevaa lakia tarkemmin

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 241 19.04.2005 1 Ymp 1451-2005 (235, 662) Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos Ympkaalk 241 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

Helsinki No YS 1471

Helsinki No YS 1471 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 25.11.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2004-Y-857-111 No YS 1471 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen, St1 Oy:n Helsingin keskusvaraston (Laajasalo) toimintaa

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 323 Helsingin Bussiliikenne Oy:n Koskelan linja-autovarikon ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-013997 T 11 01 00 00 Päätös Luvanhaltija päätti Helsingin Bussiliikenne

Lisätiedot

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS

ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS Teknisen lautakunnan lupajaosto 42 30.06.2009 ITÄ-PÄIJÄNTEEN RIISTANHOITOYHDISTYS, YMPÄRISTÖLUPAPÄPÄÄTÖS, LUPAEHDON TARKISTUS 34/60/602/2009 Lupaj 42 ASIA LUVAN HAKIJA TOIMINTA JA SEN SIJAINTI ASIAN VIREILLE

Lisätiedot