Suoraman osayleiskaava

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suoraman osayleiskaava"

Transkriptio

1 Kangasala Liikenteellisten vaikutusten arviointi

2 2 (17) SISÄLLYSLUETTELO 1 Lähtökohdat ja tavoitteet Selvityksen sisältö ja tekijät Suunnittelualue Nykytilanne Maankäyttö Liikenneverkko ja liikennemäärät Nykytilanteen ongelmat Osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset Tavoitetilanteen maakäyttö, liikenneverkko ja liikennemäärät Kävely ja pyöräily Moottoriajoneuvoliikenne Joukkoliikenne Liikenneturvallisuus Johtopäätökset ja suositukset osayleiskaavan suunnitteluun Raportin valokuvat: / Piritta Laitakari & Mikko Romu Kartat: Maanmittauslaitoksen Maastotietokannan aineistoa (03 04/2014), ellei toisin mainita. ESPOO Bertel Jungin aukio Espoo Puh Fax TAMPERE Satakunnankatu 23 A Tampere Puh Fax PORI Valtakatu Pori Puh Fax etunimi.sukunimi@ains.fi Internet: Y-tunnus Kotipaikka Tampere

3 3 (17) Kangasala Liikenteellisten vaikutusten arviointi 1 Lähtökohdat ja tavoitteet 1.1 Selvityksen sisältö ja tekijät Tämä liikenteellisten vaikutusten arviointi on laadittu työn yhteydessä kaavaselostuksen liitteeksi. Työssä on arvioitu alustavan osayleiskaavaehdotuksen ( ) liikenteellisiä vaikutuksia eri kulkumuotojen näkökulmasta. Tehdyn arvion perusteella esitetään suositukset kaavaehdotuksen kehittämiseksi. Selvitys on tehty Kangasalan kunnan toimeksiannosta konsulttityönä :ssä, jossa työn ovat tehneet Piritta Laitakari ja Juha Vehmas sekä Mikko Romu. 1.2 Suunnittelualue Suoraman alue sijaitsee Kangasalan keskustan länsipuolisessa nauhataajamassa, noin 4 km päässä Kangasalan kuntakeskuksesta ja noin 14 km päässä Tampereen keskustasta. Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti Kangasalan keskustan länsipuolella. Osayleiskaava-alue rajautuu lännessä ja etelässä valtatiehen 12, idässä Pikonkankaalla keskustan osayleiskaavaan ja pohjoisessa Kirkkoharjun virkistysalueeseen ja Kyötikkälän urheilukeskukseen. Kaava-alueeseen kuuluu myös Kyötikkäläntien länsipuolinen, pääosin rakentamaton alue, joka rajautuu lännessä Vatialantiehen ja pohjoisessa Asema teollisuusalueeseen. Osayleiskaava-alueen tarkempi rajaus on esitetty kuvassa 2.

4 4 (17) Kuva 2. Kaava-alueen rajaus. (Lähde: Kangasalan kunta.) 2 Nykytilanne 2.1 Maankäyttö Suoraman alue sijaitsee Kangasalan nauhataajaman keskiosassa, Kangasalantien varressa. Nykytilanteessa alueella on sekä pientalo- että kerrostaloasutusta, teollisuutta ja jonkin verran palveluja. Osayleiskaava-alueen länsiosassa sijaitsee Lentolan teollisuusalue ja eteläosassa Pähkinäkallion teollisuusalue. Nämä työpaikka-alueet sijaitsevat lähellä valtatien 12 eritasoliittymiä ja ovat siten autoliikenteen näkökulmasta hyvin saavutettavissa. Kangasalantien molemmin puolin on asuinalueita: Linturinteen alueella ja Kangasalantien eteläpuolella on pääosin pientaloja. Suoraman keskustassa Metsälauvalantien ja Harjunsalontien välisellä alueella on myös kerrostaloja. Alueella asuu noin 5500 asukasta (tilanne , lähde: n osallistumis- ja arviointisuunnitelma). Kaupalliset palvelut ovat keskittyneet Kangasalantien ja Isolukontien varteen. Alueella on useita päiväkoteja ja Kyötikkäläntien varressa sijaitseva Suoraman koulu, jossa on vuosiluokkien opetusta. Kaava-alueen pohjoisosassa sijaitsee Kirkkoharju, jolla on luontoarvojen lisäksi suuri virkistyskäyttömerkitys, jota lukuisat luontopolut ja Kyötikkälän urheilukeskus korostavat.

5 5 (17) 2.3 Liikenneverkko ja liikennemäärät Katu- ja tieverkko Kaava-alueen eteläreunalla kulkee valtatie 12 (Lahdentie). Aluetta halkoo seututie 339 (Kangasalantie), vanha valtatie, josta mm. neljän 90-luvulla rakennetun kiertoliittymän avulla on merkittävästi saatu vähennettyä läpiajoa. Kaava-alueen luoteispuolella kulkee maantie (Vatialantie). Pääkokoojakatuja ovat Kyötikkäläntie, Lentolantie, Alasentie ja Aakkulantie sekä osittain kaava-alueen reunalle sijoittuva Asemantie. Karttaan on merkitty myös alempiasteiset kokoojakadut. Kuva 3. Suunnittelualueen tie- ja katuverkon hierarkia. Liittymät Kangasalantien tärkeimmät katuliittymät ovat hyvin toimivia kiertoliittymiä. Muita nelihaaraliittymiä on vain kaksi kaava-alueen itäosassa: Pikkulukontien ja Korpitien liittymä sekä Lentolankujan ja Artturintien liittymä. Kolmihaaraliittymiä on kahdeksan, ml. valtatien 12 valo-ohjattu ramppiliittymä. Lisäksi jäljellä on useita tonttiliittymiä niin yritysten kuin yksityisten omakotitalojen pihaan.

6 6 (17) Nopeusrajoitukset Kangasalantien (seututie 339) nopeusrajoitus on Suoraman kohdalla 50 km/h. Katujen nopeusrajoitukset ovat pääosin 40 km/h, joillakin tonttikaduilla 30 km/h. Aakkulantien nopeusrajoitus on Mallitien itäpuolella 50 km/h. Lentolan teollisuusalueella nopeusrajoitus on 50 km/h. Vatialantien nopeusrajoitus on 60 km/h ja valtatien 12 (Lahdentie) kesäaikaan 100 km/h. Liikennemäärät ja kulkutavat Osayleiskaava-alueen nykytilanteen liikennemäärätiedot ja liikenne-ennuste perustuvat Tampereen seudun liikennemallin (ns. Talli-malli 2005) Ojala-Lamminrahkan ennusteeseen. Seudullisen liikennemallin päivitys on tekeillä, mutta uusi malli ei valmistunut tämän työn aikana. On mahdollista ja jopa todennäköistä, että uudessa mallissa Suoraman alueen liikennemäärät ovat osin erilaisia, kuin tässä on esitetty. Kangasalantien liikennemäärä on Talli-mallin nykytilanteessa noin ajon./vrk. Liikennemäärä on pienimmillään Suoraman keskustan kohdalla. Kyötikkäläntien liikennemäärä on mallin nykytilanteessa noin ajon./vrk. Valtatien 12 liikennemäärä on noin ajon./vrk. Tampereen kaupunkiseudulla tehtyjen matkojen kulkutapajakaumaa on tutkittu Tampereen kaupunkiseudun ja Pirkanmaan liikennetutkimuksessa (Kalenoja & Tiikkaja, 2012). Tutkimuksen mukaan Kangasalla yli 6-vuotiaiden tekemistä matkoista noin 68 % tehdään henkilöautolla, 16 % kävellen, 8 % polkupyörällä ja 7 % joukkoliikenteellä. Kävelyn ja pyöräilyn kulkutapaosuus (yhteensä 24 %) on Kangasalla samalla tasoilla kuin Pirkkalassa, selvästi korkeampi kuin Lempäälässä (yht. 20 %) ja Ylöjärvellä (19 %), mutta selvästi matalampi kuin Nokialla (yht. 27 %). Kangasalan kunta on kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassaan asettanut tavoitteeksi, että vuonna 2020 matkoista 20 % tehdään kävellen ja 15 % polkupyörällä. Joukkoliikenne Suoraman joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät. Kangasalantie on joukkoliikenteen laatukäytävä, jossa kulkee Kangasalan keskustan ja Tampereen keskustan välinen linja 70 arkisin keskimäärin 20 minuutin välein ja viikonloppuisin 30 minuutin välein. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelinjasto muuttuu kesällä Kuvassa 4 on esitetty läntisen Kangasalan bussilinjat ja -pysäkit alkaen. Kangasalantietä kulkee linja 40. Osayleiskaava-alueen pohjoispuolella Vatialantiellä ja Asemantiellä kulkee linja 45. Lisäksi reitillä Pirkkala Tampereen keskusta Lentolan kauppakeskus kulkee linja 1, joka palvelee myös kaava-alueen länsipään teollisuusalueen tarpeita.

7 7 (17) Kuva 4. Kangasalan länsiosan linja-autoreitit ja -pysäkit heinäkuussa (Lähde: Tampereen joukkoliikenne) Suoramalla joukkoliikennepalvelut ovat kohtuullisen hyvin saavutettavissa, sillä taajamarakenne on nauhamainen ja asutus on keskittynyt pääosin Kangasalantien läheisyyteen. Linturinteen alueella ja Kyötikkäläntien varressa on asutusta kauempana kuin 500 metrin päässä linja-autopysäkeistä (kuva 5), jolloin joukkoliikenteen käyttö ei ole erityisen houkuttelevaa. Kuva 5. Linja-autopysäkit vaikutusalueineen (250 m ja 500 m) sekä väestön sijoittuminen Suoraman alueella. (Lähde: n luonnosraportti, Kangasalan kunta 2013.)

8 8 (17) Kävely- ja pyöräilyverkko Suoramalta on seudullisen pääreittitason kävely- ja pyörätieyhteydet sekä Kangasalan keskustaan että Tampereen suuntaan. Tampere Kangasala laatukäytävän esiselvityksessä (2013) pyöräilyn laatukäytävä on Suoraman kohdalla sijoitettu Kangasalantien pohjoispuolelle. Kävelyn ja pyöräilyn pääreittejä ovat Suoramalla Kyötikkäläntien varrella kulkeva reitti sekä Kangasalantien eteläpuoli. Tärkeimpiä aluereittejä ovat Aakkulantien, Lentolantien, Suoramantien, Isoluokontien ja Vääränkalliontien reitit sekä Korpitien suuntainen yhteys Aakkulantien ja Kangasalantien välillä. Lisäksi Suoramalla on muita aluereittejä ja useita kävelyn ja pyöräilyn lähireittejä. Kuva 6. Pyöräilyn laatukäytävä, kävelyn ja pyöräilyn pääreitit sekä tärkeimmät aluereitit Suoraman kohdalla. 2.4 Nykytilanteen ongelmat Osayleiskaavan liikenneselvityksen ongelma-analyysi keskittyy verkolliseen tarkasteluun ja epäjatkuvuuskohtien tai yhteyspuutteiden esiin tuomiseen. Työssä on kuitenkin nostettu esille myös joitakin yksittäisiä liikenneturvallisuuden kannalta ongelmallisia kohtia.

9 9 (17) Tie- ja katuverkko Suoramalla autoliikenteen yhteydet ovat hyvät. Kiertoliittymien rakentaminen ja Ranta-Koiviston eritasoliittymän täydentäminen ovat rauhoittaneet Kangasalantietä, ja sen liikennemäärä onkin nyt kutakuinkin samalla tasolla kuin 1990-luvun lopulla, eli selvästi pienempi kuin ennen kiertoliittymien rakentamista. Aakkulantiellä on jonkin verran läpiajoliikennettä, sillä se muodostaa vaihtoehtoisen reitin Lentolan suunnasta Pikkolaan ja valtatielle 12. Aakkulantie on koko matkaltaan Kangasalantien suuntainen pääkokoojakatu. Tätä korostaa myös Mallitien ja Aakkulantien liittymäratkaisu, jossa Mallitieltä pohjoisesta tulevat ovat väistämisvelvollisia. Aakkulantien läpiajoliikennettä on pyritty vähentämään ja ajonopeuksia hillitsemään tekemällä muuten suoralle kadulle mutka Nikkilän Koivukujan länsipuolelle. Aakkulantietä pidetään silti edelleen eräänä Suoraman alueen ongelmakohtana. Liittymät Kangasalantien kiertoliittymät toimivat nykytilanteessa suhteellisen hyvin. Kangasalantien ja Harjunsalontien liittymä on laaja kolmihaaraliittymä, jossa pohjoisesta Harjunsalontieltä tulevilla on pakollinen pysähtyminen (STOP). Harjunsalontie laskee liittymään päin ja liittymäkulma on suorakulmaa loivempi. Tämä nostaa helposti ajonopeuksia suojatien kohdalla, jossa Tampereen ja Kangasalan välinen pyöräilyn laatukäytävä risteää tasossa Harjunsalontien kanssa. Kuva 7. Kangasalantien ja Harjunsalontien liittymä on yksi suunnittelualueen ongelmakohdista, vaikka siellä on STOP-merkki. Kävely ja pyöräily Suoramalla kävely- ja pyöräily-ympäristön laatu on pääosin hyvä. Pää- ja aluereitit kulkevat yhdistetyillä kevyen liikenteen väylillä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Kuvassa 8 on esitetty kävelyn ja pyöräilyn pää- ja aluereittien nykytilanteen laatutaso asteikolla erittäin hyvä hyvä tyydyttävä huono, sekä kävelyn ja pyöräilyn reitteihin, ympäristöön tai muihin olosuhteisiin liittyvät ongelmakohdat. Erittäin hyvä -merkinnällä on osoitettu erilliset, ajoradasta välikaistalla erotellut kevyen liikenteen väylät. Merkintä hyvä tarkoittaa korotettua kevyen liiken-

10 10 (17) teen väylää ajoradan vieressä, tai vähäliikenteisen päättyvän tonttikadun kautta kulkevaa reittiä. Tyydyttäviä ovat vilkasliikenteisellä ajoradalla kulkevat reitit sekä Kyötikkäläntien varressa kulkeva välikaistalla ajoradasta erotettu kevyen liikenteen väylä niiltä osin, kuin se on sorapintainen (osa pyöräilee tällöin ajoradalla). Yksikään Suoraman kävelyn ja pyöräilyn pää- tai aluereiteistä ei ole laatutasoltaan huono. Kangasalantien pohjoispuolelle on linjattu pyöräilyn laatukäytävä, jonka laatutasotavoitteet ovat tiukemmat kuin muilla pääreiteillä. Tavoitteena on, että laatukäytäväreitin leveys on vähintään 4,5 metriä, ja kävely ja pyöräily erotetaan toisistaan merkinnällä tai pintamateriaalierolla. Laatukäytävälle asetettu leveystavoite ei täyty Suoraman kohdalla, eikä väylällä ole eroteltuja osuuksia. Tästä syystä väylän laatutaso on tyydyttävä niissä kohdissa, joissa väylän leveys on alle 3,5 metriä, ja hyvä niissä kohdissa, joissa leveys on vähintään 3,5 metriä. Tarkasteltujen pää- ja aluereittien risteäminen autoliikenteen kanssa on pääosin hyvin järjestettyä: liittymissä on suojatiet, tärkeimmissä ja/tai laajimmissa liittymissä myös saarekkeet. Pyörätien jatkuminen on merkitty asiaankuuluvasti ja autoilijan väistämisvelvollisuus koskee myös pyöräliikennettä (kärkikolmio sijoitettu ennen kevyen liikenteen väylää). Paikoitellen saarekkeiden väli on kuitenkin kovin kapea. Etenkin laatukäytäväreitillä on syytä kiinnittää huomiota turvallisiin ja laadukkaisiin risteysjärjestelyihin. Kuva 8. Kävely- ja pyöräily-ympäristön laatu ja ongelmakohdat kaava-alueella pää- ja aluereittien osalta.

11 11 (17) Kävelyn ja pyöräilyn reiteillä on joitakin yhteyspuutteita, esimerkiksi Alasentien osuus Aakkulantien Kangasalantien välillä (kuva 9). Alasen alueelta Kyötikkälän ja Linturinteen suuntaan kulkeville ei ole luontevaa reittiä Kangasalantien yli tai ali. Aakkulantien yhdistetty kevyen liikenteen väylä ylittää Alasentien ja päättyy sitten Pasinkujan päähän. Pasinkujan kautta pääsee Kangasalantien eteläpuolen kevyen liikenteen väylälle. Suoraman keskustan suuntaan pääsee Alasenkujan ja Kangasalantien alittavan alikulkukäytävän kautta. Suorin ja luontevin reitti Alasentien ja kiertoliittymän kautta on turvaton, sillä Alasentien pientareet ovat kapeat, eikä kiertoliittymässä ole suojateitä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tulisi siis käyttää Alasenkujan yhteyttä. Kangasalantien muissa kiertoliittymissä on suojatie jokaisella tulosuunnalla, joten Alasentien kiertoliittymästä puuttuva Kangasalantien ylitysmahdollisuus on myös kokonaisuuteen nähden epälooginen. Kuva 9. Kävelyn ja pyöräilyn reitit sekä yhteyspuutteet Alasentien ympäristössä, koulun kohdalla turvaton kadunylitys. Alasenkujan kohta on ongelmallinen myös mutkittelevan kevyen liikenteen väylän takia (kuva 10). Kangasalan keskustan suunnasta tultaessa väylä kulkee Kangasalantien vieressä. Alasenkujan kohdalla on jyrkkä mutka vasemmalle, sillä suojatie on kauempana liittymästä. Väylä jatkuu Kangasalantien suuntaisena, toinen haara johtaa alikulkukäytävän kautta Kangasalantien pohjoispuolelle. Alasenkujan suunnasta tuleville jalankulkijoille ja pyöräilijöille ei ole selkeää reittivalintaa. Alueella sijaitsevan kaupan takia autoliikenne on välillä vilkasta, ja konfliktitilanteiden riski on ilmeinen. Kyötikkäläntiellä Suoraman koulun kohdalla on linja-autopysäkki, jota käyttävät autolla kouluun kuljetettavat oppilaat. Pysäkiltä ei ole turvallista yhteyttä Kyötikkäläntien toiselle puolelle. Ongelma on kuvattu tarkemmin kohdassa Liikenneturvallisuus (s. 13). Myös Lentolan teollisuusalueen (Lentolantie) ja valtatien toisella puolella sijaitsevan Lentolan kauppakeskuksen välillä on havaittu yhteystarve. Nykytilanteessa Lentolasta ja Suoramalta pääsee Vatialaan Kangasalantietä, Mäkirinteentien alikulkukäytävän kautta tai Vatialantietä pitkin.

12 12 (17) Kuva 10. Kevyen liikenteen väylä mutkittelee Alasenkujan kohdalla. Joukkoliikenne Kuva 11. Bussista poistunut matkustaja ylittää Kangasalantien Alasenkujan pysäkin kohdalla käyttämättä alikulkua. Suoraman alueen linja-autopysäkeille on pääosin hyvät jalankulkuyhteydet. Paikoin Kangasalantien virallinen ylitys tai alitus on kuitenkin melko kaukana, ja pysäkiltä kuljetaan tien toiselle

13 13 (17) puolelle lyhintä reittiä eli suoraan tien yli. Tällainen kohta on esimerkiksi Alasenkujan pysäkkien kohdalla (kuva 11). Liikenneturvallisuus Suoraman koulun kohdalla Kyötikkäläntiellä on linja-autopysäkki, jota käytetään jättöpaikkana myös kuljetettaessa lapsia henkilöautolla kouluun (kuvat 9 ja 12). Pysäkki sijaitsee hankalassa kohdassa ajoradan ulkokaarteessa, ja suojatiet ovat kaukana. Lapset kulkevat koulun pihaan suorinta reittiä kadun yli. Kyötikkäläntien nopeusrajoitus on 40 km/h, mutta ajonopeudet nousevat helposti korkeammiksi. Kuva 12. Suoraman koulun kohdalla sijaitseva bussipysäkki, jota käyttävät pysähtymiseen myös oppilaita kouluun kuljettavat vanhemmat. Suoraman kohdalla Kangasalantiellä on edellisen viiden vuoden ( ) aikana tapahtunut 18 poliisin tietoon tullutta liikenneonnettomuutta, joista kolme on johtanut loukkaantumiseen. Selkeitä onnettomuuskeskittymiä ei ole. 3 Osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset 3.1 Tavoitetilanteen maakäyttö, liikenneverkko ja liikennemäärät Maankäyttö Osayleiskaavaehdotuksessa on esitetty uutta tai täydentävää rakentamista erityisesti Lentolantien varteen, Kyötikkäläntien pohjoisosaan, soramontun alueelle, ja Kangasalantien laatukäytävän varteen. Alueen lähipalvelut keskittyvät Kangasalantien varteen. Julkisten palvelujen hallinnon PY-alueita (esim. koulut, hoivapalvelut, kirjasto) on sijoitettu myös Kyötikkäläntien varteen ja Suoraman keskustaan sekä Pikkulukontien soramontun alueelle.

14 14 (17) Tie- ja katuverkko Kaavaehdotuksen katu- ja tieverkko on pääosin nykyisen kaltainen, eikä uusia yhteyksiä esitetä. Lentolan ja Vatialan eritasoliittymissä varaudutaan uusiin ramppeihin. Kaavaehdotuksessa ei esitetä uusia kokoojakatuja, ellei soramontun kohdalle rakennetavalle uudisalueelle tarvita uutta kokoojakatuyhteyttä. Lentolantien pohjoispää linjataan uudelleen, jotta eritasoliittymän täydentäminen on mahdollista. Liikenne-ennuste Osayleiskaava-alueen nykytilanteen liikenne-ennuste perustuu Tampereen seudun liikennemallin (ns. Talli-malli 2005) Ojala-Lamminrahkan ennusteeseen. Seudullisen liikennemallin päivitys on tekeillä, mutta uusi malli ei valmistunut tämän työn aikana. On mahdollista, että uudessa mallissa Suoraman alueen liikennemäärät ovat erilaiset, kuin tässä on esitetty. Ennustetilanteessa Kangasalantien liikennemäärä vaihtelee välillä ajon./vrk. Raskaan liikenteen osuus on noin 2 3 % (ei sisällä linja-autoliikennettä), eli suhteellisen alhainen. Kyötikkäläntien liikennemäärä on Talli-mallin ennusteen mukaan noin ajon./vrk. Raskaan liikenteen osuus on pieni. Valtatien 12 liikennemäärä on noin ajon./vrk, minkä toteutuminen edellyttää toisen ajoradan rakentamista. 3.2 Kävely ja pyöräily Osayleiskaavaehdotukseen sisältyy Suoraman keskustan kävelyakseli, joka on tärkeä jalankulku- pyöräily- ja ulkoilureitti Suoraman ostoskeskuksen läpi. Akselin varrella on rakennettava laadukasta katuympäristöä ja edistettävä toiminnallisten oleskelupaikkojen syntymistä. Viihtyisä, kattava ja turvallinen reitistö on yksi tärkeimmistä kävelyn ja pyöräilyn edistämistekijöistä. Lähipalvelujen hyvä saavutettavuus on avainasemassa kävelyn ja pyöräilyn lisäämisessä. Kaavaehdotuksessa esitetään useita kävelyn ja pyöräilyn yhteystarpeita, mm. Mallitien ja Puutarhurintien välille, Harjunsalontien ja Katajatien välille, Mämmisuontien ja Artturintien välille, Variksenmarjantien ja Kyötikkäläntien välille, Kyötikkäläntien ja Lentolantien / Mäkirinteentien välille sekä Linturinteen alueelta Lentolantien eteläosaan. Sekä uudet että nykyiset osayleiskaavaan merkityt kävelyn ja pyöräilyn reitit voivat kulkea kevyen liikenteen väylällä tai vähäliikenteisen kadun ajoradalla, jossa nopeustaso on mielellään korkeintaan 30 km/h. Osayleiskaavatasolla esitetään kävelyn ja pyöräilyn pää- ja aluereitit. Näitä täydentävät alueiden sisäiset lähireitit, joita ei esitetä yleiskaavatasolla. ehdotuksessa on esitetty kattava kävely- ja pyöräilyreittien verkosto. Kangasalantien laatukäytävän ja pääreitin lisäksi tien kummallakin puolella on samansuuntaisia, paremmin autoliikenteestä erillään olevia vaihtoehtoisia reittejä. Reitit ovat pääosin suoria ja toimintojen kannalta hyvin sijoitettuja. Alustavassa kaavaehdotuksessa kävelyn ja pyöräilyn reittejä ei ole vielä jaettu pää- ja aluereitteihin. Ainoastaan pyöräilyn laatukäytävä on osoitettu erilaisella merkinnällä. Esitetyillä ratkaisulla ja laatukäytäväreitin tason nostolla kävelyn ja pyöräilyn palvelutaso paranee etenkin Lentolan alueella selvästi. Työ- ja koulumatkan tekeminen polkupyörällä helpottuu

15 15 (17) selvästi. Esimerkiksi Linturinteen alueelta Lentolaan polkupyörämatka on automatkaa lyhyempi, jos uusi reitti Kyötikkäläntien ja Lentolantien / Mäkirinteentien välille toteutuu. Ratkaisut tukevat tavoitetta kasvattaa pyöräilyn ja jalankulun kulkutapaosuutta. Osayleiskaavaehdotuksen kävelyn ja pyöräilyn reiteillä on muutamia puutteita (kuva 13): - Keskustan kävelyakseli ulottuu Mallitien kohdalla Kangasalantien eteläpuolelle ja yhdistää siten Aakkulantien keskustan palveluihin. Kävelyakselin pohjoispuolelle, Vääränkalliontien ja Suoramantien välille ei ole merkitty kävely- ja pyöräilyreittiä, vaikka tämä kohta on selvästi osa Isolukontien aluereittiä. Se on myös osa Linturinteen asuinalueen ja Pähkinäkallion teollisuusalueen välistä, työmatkaliikenteen kannalta tärkeää reittiä. - Alasentieltä ei ole suoraa reittiä Kangasalantien yli Kyötikkäläntielle, vaan yhteys esimerkiksi Suoraman koululle on ainoastaan Alasenkujan ja alikulun kautta. Tyypillisesti jalankulkija pyrkii valitsemaan mahdollisimman suoran reitin, joten Alasentien ja Kyötikkäläntien välistä suoraa yhteyttä pidetään tärkeänä. - Pikkulukontieltä, soramontun ympäristöön rakentuvalta uudelta alueelta voisi olla aluereittitasoinen korkealuokkainen yhteys Kangasalantien laatukäytävälle. - Lentolantien varressa, Mäkirinteentien ja Kannistontien välillä on osayleiskaavaehdotuksessa kävelyn ja pyöräilyn reitin epäjatkuvuus. Nykyinen väylä kääntyy Lentolantieltä Mäkirinteentielle, eikä kaavassa ole esitetty Lentolantien suuntaisen reitin jatkamista. Kuva 13. Osayleiskaavaehdotuksen kävelyn ja pyöräilyn reittien yhteyspuutteet. Keskustan kävelyakselin sijoittaminen Mallitien varteen on suunniteltava huolellisesti, sillä osa Pähkinäkallion teollisuusalueen raskaasta liikenteestä kulkee Mallitien kautta. Myös kadun itäpuolella sijaitseva huoltoasema aiheuttaa runsaasti autoliikennettä Mallitielle. Hyvällä suunnittelulla Mallitie voidaan toteuttaa kaikille liikkujille turvalliseksi ja miellyttäväksi.

16 16 (17) Kaava-alueen kaakkoisosassa Kangasalantien ja Aakkulantien välisellä alueella rinnakkaisia kävely- ja pyöräilyreittejä on esitetty melko paljon. Puutarhurintien ja Mallitien välinen yhteystarve on asukkaiden kannalta olennainen, ja palvelee myös Puusepäntien kautta Pikkolan suuntaan kulkevia. Alueella on kuitenkin jo Kangasalantien pääreitti ja Aakkulantien aluereitti, joten tämän yhteystarpeen tasoa väylähierarkiassa voi pohtia: onko se aluereitti, joka on syytä esittää kaavassa, vai lähireitti, jota ei merkitä osayleiskaavaan. Kaavassa esitetään myös uusien virkistysreittien yhteystarpeita, esimerkiksi Suoraman keskustan ja Kirkkoharjun välille sekä Linturinteen ja Kyötikkälän välille. Hyvät lähivirkistysreitit auttavat osaltaan lisäämään kävellen ja hiihtäen tehtäviä matkoja. 3.3 Moottoriajoneuvoliikenne Osayleiskaavaehdotuksessa ei esitetä uusia katu- tai tieyhteyksiä valtatien 12 toista ajorataa lukuun ottamatta. Valtatiellä varaudutaan myös eritasoliittymien täydentämiseen. Lentolantien uusi linjaus helpottaa liittymistä Vatialantielle, kun nelihaaraliittymä poistuu. Kyötikkäläntien koulujen kohdalle ja Asemantien liittymään esitetyt uudet kiertoliittymät hidastavat ajonopeuksia, parantavat liikenneturvallisuutta ja helpottavat liittymistä sivusuunnilta. Suoraman keskustan kävelyakseli lisää keskustan kävelypainotteisuutta ja saattaa siten vähentää henkilöautoliikennettä keskustassa. 3.4 Joukkoliikenne Kangasalantie on jatkossakin joukkoliikenteen laatukäytävä. Osayleiskaavassa esitetty uusi asutus keskittyy Kangasalantien läheisyyteen, jossa joukkoliikenteen tavoitettavuus on hyvä, ja toisaalta harjun toiselle puolelle Kyötikkäläntien pohjoisosaan, josta on kohtuullinen kävelymatka ( metriä) Asemantien linja-autopysäkille. 3.5 Liikenneturvallisuus Kyötikkäläntien varteen on kaavassa esitetty kävelyn ja pyöräilyn reitti tien itäpuolelle. Koska sekä ajoneuvoliikenteen että jalankulun liikennemäärät ovat suhteellisen pienet, on yksipuoleinen väylä riittävä. Kyötikkäläntien pohjoisosan uudelta alueelta on oltava turvalliset yhteydet ja ylitys- tai alituskohdat tien toisella puolella olevalle kevyen liikenteen väylälle. Kyötikkäläntielle on esitetty kolme uutta kiertoliittymää: Suoramantien liittymään, Kruununvoudintien ja Lätsä-Pekantien liittymään (uuden PY-alueen kohdalle) sekä Asemantien liittymään. Kiertoliittymä on etenkin koulujen läheisyydessä hyvä ja tehokas liikenneturvallisuustoimenpide, jonka vaikutusta voidaan vielä tehostaa esim. korotetuilla suojatiellä. 4 Johtopäätökset ja suositukset osayleiskaavan suunnitteluun toteuttaa sille asetettuja liikenteellisiä tavoitteita hyvin. Uuden asutuksen ja palvelujen sijainti sekä hyvät kävelyn ja pyöräilyn yhteydet mahdollistavat lihasvoimaisen liikkumisen kasvun autoliikennettä nopeammin. Kangasalantien joukkoliikennepalvelut ovat nauhataajaman asukkaiden käytössä. Alustavassa osayleiskaavaehdotuksessa ei ole erotettu kävelyn ja pyöräilyn pää- ja aluereittejä toisistaan. Pääreitteinä olisi hyvä esittää ainakin Kyötikkäläntien ja Kangasalantien eteläpuolen reitit. Kävely- ja pyöräily-ympäristön laatu on Suoramalla jo nykytilanteessa suhteelli-

17 17 (17) sen hyvä. Laatutasoa voidaan parantaa esimerkiksi päällystämällä Kyötikkäläntien kevyen liikenteen väylä ja täydentämällä kevyen liikenteen väyliä aluereiteillä nyt osa reiteistä kulkee vilkasliikenteisillä läpiajokaduilla. Kangasalantien pohjoispuolella yhdistetyllä kevyen liikenteen väylällä kulkee pyöräilyn laatukäytävä (Tampere Kangasala). Laatukäytävän tasoa voidaan nostaa erottelemalla jalankulku ja pyöräily omille väylilleen. Laatukäytävän osalta parantamistarpeita on selvitetty erillisessä työssä v (Tampereen Infra). Kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden parantamiseksi osayleiskaavaehdotukseen suositellaan luvussa 3.2 Kävely ja pyöräily todettujen epäjatkuvuuksien poistamista lisäämällä reittien puuttuvat osat. Aakkulantielle, Alasentien ja Mallitien väliselle osuudelle, esitetään alhaisia ajonopeuksia tukevia liikenteen rauhoittamisen toimenpiteitä, kuten suojatiesaarekkeita, ajolinjan sivusiirtoja, suojateiden korotuksia ja muita hidasteita. Liikenteen rauhoittamisen toimenpiteiden tarkoituksena on estää raskaan liikenteen läpikulku ja ohjata raskas liikenne saapumaan mahdollisuuksien mukaan Kaarina Maununtyttären tien suunnasta tai Mallitien kautta. Liikenteen rauhoittamisen toimia voidaan soveltuvin osin toteuttaa myös Kyötikkäläntien eteläosaan, etenkin Suoraman koulun ympäristöön. Asuinalueiden aluenopeusrajoitus on nykytilanteessa pääosin 40 km/h. Nopeusrajoituksen laskeminen 30 km/h:iin lisäisi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta sekä tukisi pyöräilyn suosimista autoilua enemmän. Nopeustason pudottaminen 40 km/h:stä 30 km/hiin vähentää myös merkittävästi kuolemaan tai henkilövahinkoon johtavan onnettomuuden todennäköisyyttä. Harjunsalontien ongelmallinen liittymä voidaan parantaa nykyisellä paikallaan, tai siirtää tiivistyvän asuinalueen liittymä parempaan paikkaan hieman idemmäksi. Tällöin samaan liittymään voitaisiin tarvittaessa yhdistää soramontun ympäristöön rakennettavan uuden alueen liikenne.

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA Luonnos 9.6.2017 LIIKENNEVERKKO - AUTOLIIKENNE Nopeusrajoitusta alennetaan 1 Tavoitetilanteen katuverkko Hatanpään valtatie

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI. Marraskuu 2010. Kangasalan kunta

Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI. Marraskuu 2010. Kangasalan kunta Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Marraskuu 2010 Kangasalan kunta Ruutanan osayleiskaava, Kangasala 2 (9) ALKUSANAT Liikenteellinen vaikutusten arviointi palvelee

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu

FCG Finnish Consulting Group Oy ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI. Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja asemakaavan muutoksen liikennetarkastelu 1.11.2011 Liikenneselvitys 1 (3) M. Karttunen Hirvaskankaan koillisen sektorin asemakaavan ja

Lisätiedot

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc Jalasjärven kunta Asemakaavan muutos Liikenteen yleissuunnitelma Koulukeskus Rajalanmäki Vt3 Vt3 Rajalantie H-as, Oikotie 27.02.2006 Juha Raappana p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 27.11.2018 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 15.5.2017 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Asemakaava 8496, Niemenranta III 1 1.6.2018 Raamikadun yksityisen päiväkodin hanke Suunnitelmissa uusi yksityinen päiväkoti Niemenranta III:n uudelle alueelle

Lisätiedot

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ

RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ MUISTUTUS 4.2.2014 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki RYYTIPOLUN KATUSUUNNITELMA SEKÄ KATUSUUNNITELMAN MUUTOS SULKULANTIELLÄ RYYTIPOLUN JA RUULAHDENTIEN VÄLILLÄ Jyväskylän kaupunki suunnittelee

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS

SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS Sepänkylän osayleiskaava, Mustasaari 2014, päivitetty 02/2016 (liikenne-ennuste, tienimet) SEPÄNKYLÄN OSAYLEIS- KAAVAN LIIKENNESELVITYS 1. SELVITYKSEN SISÄLTÖ JA TAVOITE Tämä liikenneselvitys on osa Sepänkylän

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi Liperin kunta Marko Tikkanen, Matti Romppanen Luonnos 26.5.2017 Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten

Lisätiedot

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Päivämäärä 23.08.2019 PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Projekti Puistoniemen matkailualueen kehittäminen Versio 1 Päivämäärä

Lisätiedot

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5.

Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto. Johdanto. Liikenneselvitys. Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys Yhteenveto 4.5. 4.5.2016 1 (5) Vaitinaron liikenne- ja liittymäselvitys, yhteenveto Johdanto Tampereen kaupunki kehittää uutta Hiedanrannan asuin- ja työpaikka-aluetta kaupungin länsiosaan nykyisen Lielahden kaupan alueen

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO

SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO Google SÄRKÄNNIEMEN ASEMAKAAVA 8663 LIIKENNESELVITYS YHTEENVETO LIIKENNEVERKKO Paasikivenkatua Sepänkadun itäpuolella kehitetään hitaan liikkumisen alueena, jossa autoliikenteen nopeustaso on enintään

Lisätiedot

VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYS

VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN LIIKENNESELVITYS repo002.dot 2013-09-20 VESILAHDEN KOSKENKYLÄN OSAYLEISKAAVAN 26806 SWECO YMPÄRISTÖ OY ELISA HUOTARI repo002.dot 2013-09-20 Sisältö 1 Alkusanat 1 2 Yleistä 1 2.1 Suunnittelualue 1 2.2 Muut aluetta koskevat

Lisätiedot

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN KÄÄRMENIEMENTIE LÄPIAJOLIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN 1. Lähtökohdat 2. Liikenteen rauhoittaminen 2 LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen kaavaluonnoksesta saadussa Liikenneviraston ja asukkaiden palautteessa on tuotu

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI

LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMINEN SOKERITEHTAANTIELLÄ KIRKKONUMMI Pilvi Lesch 29.8.2018 TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Sokeritehtaantie on Kantvikin asuinalueen pääkatu. Sokeritehtaantiellä kulkee nykyisin

Lisätiedot

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi.

Pyörätie. Pyörätie voidaan osoittaa joko yksi- tai kaksisuuntaiseksi. Pyörätie Pyörätiellä tarkoitetaan polkupyöräliikenteelle tarkoitettua, liikennemerkillä osoitettua, ajoradasta rakenteellisesti erotettua tien osaa taikka erillistä tietä. Pyörätie voidaan osoittaa joko

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Lapinrauniontie 3, Kaakkuri

Lapinrauniontie 3, Kaakkuri Lapinrauniontie 3, Kaakkuri Oulu Kuva: Microsoft Corporation 20.3.2018 Alkusanat Lapinrauniontie 3:n liikenneselvitys on laadittu alueen asemakaavoituksen yhteydessä. Selvityksessä on esitetty kohteen

Lisätiedot

CBRTS-HANKKEEN LOPPUSEMINAARI 25.6.2014 LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

CBRTS-HANKKEEN LOPPUSEMINAARI 25.6.2014 LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN CBRTS-HANKKEEN LOPPUSEMINAARI 25.6.2014 LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN Anne Vehmas LIIKENNEVÄYLÄ KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUKAISEKSI Liikenneväylän nopeustason, leveyden, ympäristön ja muiden ominaisuuksien tulisi

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe ETELÄ-HERVANNAN OULUN LAAJENNUS (A8687) NYYINEN LIIENNEVERO Asemakaavan luonnosvaihe 9.5.2018 TARASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8687 kaava-alue ja sen lähialue. Tarkastelualue

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Ojalan ja Lamminrahkan alueen yleiskaava

Ojalan ja Lamminrahkan alueen yleiskaava Ojalan ja Lamminrahkan alueen yleiskaava Liikenne-ennuste 1 1. Johdanto Tässä työraportissa esitellyt liikennemallitarkastelut liittyvät Ojalan ja Lamminrahkan alueen yleiskaavan vaikutusten arviointiin.

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

HARMAAKALLION ASEMAKAAVA LIIKENNETARKASTELU

HARMAAKALLION ASEMAKAAVA LIIKENNETARKASTELU LIITE 7b HARMAAKALLION ASEMAKAAVA LIIKENNETARKASTELU Nykytilanne Suunnittelualueella matkoja synnyttävät nykyään vain alueen luontopolut sekä Solvikintien varren muutamat pientalot. Tierekisterin mukainen

Lisätiedot

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 NYKYLIIKENNEVERKKO Liikenneverkon kuvaus Joukkoliikenne Nykyliikennemäärät Liikenneturvallisuus Liikenneverkon kehittämistarpeet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä

Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Ramboll Knowledge taking people further --- Jyväskylän kaupunki Eteläportin osayleiskaavan liikenteelliset vaikutukset, Jyväskylä Lokakuu 2008 Sisällys Tiivistelmä 1 1. Johdanto 5 2. Osayleiskaava-alue

Lisätiedot

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN

YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN MUISTUTUS 15.10.2013 Kaupunkirakennelautakunta Jyväskylän kaupunki YHDISTETYN JALKAKÄYTÄVÄN JA PYÖRÄTIEN RAKENTAMINEN LAAJAVUORENTIELLE RANTASIPIN LUOTA MUTKAPOHJAAN Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen

Lisätiedot

TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET

TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS YLEISKAAVATYÖTÄ VARTEN SEKÄ ERILLISKOHTEET 22.5.2013 Leo Jarmala Sysmän rannikkoalueen ja miljöön kehittämisohjelma EAKR-hanke SYSMÄN TAAJAMAN LIIKENNESELVITYS Sysmän rannikkoalueen

Lisätiedot

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ

KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ 21.3.2011 / VVe KEMPELEEN LINNAKANKAAN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ KATUVERKKO Linnakankaan halkaisee alueellinen pääväylä Linnakaarto, joka johtaa Oulun Metsokankaalle. Alueen katuverkkoa täydentävät ajan kanssa

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

LIIKENTEEN RAUHOITTAMISPERIAATTEET

LIIKENTEEN RAUHOITTAMISPERIAATTEET 1 Tämän ohjeen tarkoituksena on määritellä Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven kuntien alueelle yhtenäiset toimintatavat liikenteen rauhoittamiseksi ja rauhoittamista koskevien

Lisätiedot

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma

Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen pohjoisen vyöhykkeen liikennesuunnitelma Raahen kaupunki/ Kaavoitus 2013 1 KAUPUNGINLAHDENRANTA LIIKENNE ALUEEN LIIKENTEELLINEN SIJOITTUMINEN Yhdyskuntarakenne vaikuttaa sekä liikkumistarpeisiin

Lisätiedot

Hervantajärven osayleiskaava

Hervantajärven osayleiskaava Hervantajärven osayleiskaava liikennemallitarkastelujen tuloksia Työraportti 16.10.2008 Hanna Kalenoja 1 Johdanto...2 2 Maankäyttö ja liikenneverkkovaihtoehdot...3 2.1 Osa aluejako...3 2.2 Maankäyttövaihtoehdot...3

Lisätiedot

SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015

SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015 SÄRKÄNNIEMEN YLEISSUUNNITELMA, LIIKENNE 19.10.2015 YLEISSUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA LIIKENTEELLISET TAVOITTEET Rantatunnelin valmistuminen vähentää merkittävästi kaupungin länsi-itä suuntaista liikennettä.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3452/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 3452/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (1) 121 Asianro 3452/10.03.01.00/2016 Leväsentien yleissuunnitelma Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun tukipalvelut Taustaa Nykytila Pohjois-Savon

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle

Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Liikennesuunnitteluperiaatteet pyöräilyverkolle Pyöräilyverkko ja toiminnallinen luokitus Pyöräilyväylätyyppien vaihtoehdot Jalankulun ja pyöräilyn erottelutavat Pyöräilyväylien mitoitus Pyöräilyverkon

Lisätiedot

Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki

Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki Metsäkylän osayleiskaava, Ylöjärvi Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki SYYSKUU 2014 2 (23) Kuva 1. Suunnittelukohteen sijainti liikenneverkolla Ylöjärven keskustan länsipuolella valtatien 3 varressa. Kansikuva:

Lisätiedot

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS 9.5.2014 Kuva 1. Alueen sijainti. Johdanto Tämä raportti on laadittu Hollolan kunnan Teknisellä toimialalla Raikkosen asemakaavatyön tueksi. Raportissa

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUS TILAISUUDEN AIKATAULU 17:00 17:30 17:40 17:50 18:00 18:15 19:15 19:30 Kahvit tarjolla Tilaisuuden avaus ja työn lähtökohdat, Kari Homi, kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN

LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN LIIKENTEEN RAUHOITTAMINEN LIIKENNEVÄYLÄ KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUKAISEKSI Liikenneväylän nopeustason, leveyden, ympäristön ja muiden ominaisuuksien tulisi vastata väylän käyttötarkoitusta (tontti-, kokooja-

Lisätiedot

Multimäki II, kunnallistekniikan YS

Multimäki II, kunnallistekniikan YS 1 / 7 Liikenteelliset tarkastelut Tero Rahkonen L1 28.5.2014 2 / 7 2 (7) 28.5.2014 SISÄLTÖ 1 LIIKENNEMÄÄRÄT... 3 1.1 Nykyliikenne... 3 1.2 Ennusteliikenne... 3 2 LIIKENTEEN TOIMIVUUS... 4 2.1 Toimivuustarkastelut...

Lisätiedot

Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat

Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat Nurmi-Sorilan ja Tarastenjärven osayleiskaavat - liikennemallitarkastelujen tuloksia Työraportti 18.2.29 1 Johdanto... 2 2 Maankäyttö- ja liikenneverkkovaihtoehdot... 2 2.1 Osa-aluejako ja maankäyttö...

Lisätiedot

Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta

Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta LIITE 9 Niemenharjun asemakaavan muutoksen ja laajennuksen liikenteellisten vaikutusten arviointi Pihtiputaan kunta Luonnos 13.5.2015 SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 4 2 NYKYTILA... 4 2.1 Liikenneverkko... 4

Lisätiedot

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Rakenteelliset ratkaisut ja kevyen liikenteen turvallisuus 28.10.2015 Suunnittelupäällikkö Ari Vandell Liikenneturvallisuustilanne Tampereella Liikenneturvallisuustilanne

Lisätiedot

Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana Ylistaron yleiskaavaa 2020

Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana Ylistaron yleiskaavaa 2020 FCG Planeko Oy YLISTARO Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten arviointi osana n yleiskaavaa 2020 31.10.2008 1 (9) FCG Planeko Oy 30.10.2008 Teräsmäen teollisuusalueen liikenteen vaikutusten

Lisätiedot

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1

Piirustukset 30105/1, 30106/1, 30172/1, 30173/1, 30174/1 2, 30235/1, 30272/1 Helsingin Polkupyöräilijät ry MUISTUTUS PL 1301 00101 Helsinki www.hepo.fi 31.3.2015 Helsingin kaupunki Yleisten töiden lautakunta helsinki.kirjaamo@hel.fi Muistutus Mellunmäen katusuunnitelmista Piirustukset

Lisätiedot

Kt 43 liittymätarkastelu

Kt 43 liittymätarkastelu S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A EURAN KUNTA Kt 43 liittymätarkastelu Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28071 Raportti 1 (9) Tuomas Miettinen Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO

VIHDIN KUNTA MERITIEN JA NAARANPAJUNTIEN LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO LISÄKAISTOJEN LIIKENNETURVALLISUUS JA ESTEETTÖMYYS LAUSUNTO 27221 17.11.2015 Suunnittelukohde Meritie sijaitsee Vihdin Nummelan taajamassa. Se on yksi pääsisääntuloväylä keskustaan. Meritiellä on kaksi

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Lokakuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/10/27 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset

Asemakaava 8489 liikennevaikutukset 12.1.2018 Asemakaava 8489 liikennevaikutukset Tampereen keskustan liikenneverkkosuunnitelma 2013 Keskustan liikenneverkkosuunnitelman (TAKLI) mukaisesti Teiskontie ja Kalevantie ovat pääkatuja, jotka toimivat

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys. Tiivistelmä 15.9.2015

Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys. Tiivistelmä 15.9.2015 Keran kaavaehdotusvaiheen liikenneselvitys Tiivistelmä 15.9.2015 Liikenneselvityksen tavoitteet ja lähtökohdat Kaavaehdotusvaiheen liikenneselvityksen tavoitteena on tarkentaa alueen liikkumista ja liikennettä

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

Nykytilan kuvaus. Pirkkalan viisaan liikkumisen suunnitelma

Nykytilan kuvaus. Pirkkalan viisaan liikkumisen suunnitelma Nykytilan kuvaus Pirkkalan viisaan liikkumisen suunnitelma Palveluiden ja koulujen sijoittuminen 2 Pirkkalassa on seitsemän peruskoulua ja lukio Kaupan palvelut ovat keskittyneet Partolaan (mm. kauppakeskus

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Liikenne-ennusteen päivittäminen Liikenne-ennuste pohjautuu Keski-Nurmon osayleiskaavatyön yhteydessä laadittuun ennusteeseen vuodelle 2040 Ennusteen

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

PAJARILAN OSAYLEISKAAVA-ALUE LIIKENNESUUNNITELMA

PAJARILAN OSAYLEISKAAVA-ALUE LIIKENNESUUNNITELMA 9LT50021VL 10.5.2005 Lappeenrannan kaupunki Tekninen toimi Palvelutuotanto PAJARILAN OSAYLEISKAAVA-ALUE PAJARILAN OSAYLEISKAAVA-ALUE, 9LT50021VL Esipuhe Lappeenrannan Pajarilan aluetta kehitetään teollisuus-

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

Sipoon Söderkullan liikenteellinen selvitys

Sipoon Söderkullan liikenteellinen selvitys 16.01.2014 LPo, MTu, TLe Raportti 16.1.2014 16.1.2014 1 (15) SISÄLTÖ 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Työn tausta... 2 1.2 Söderkullan alueen tie- ja katuverkko... 2 1.3 Alueen kehittyminen ja suunnitelmat...

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala

Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Sorkkalan kylän liikenneturvallisuustarkastelu, Pirkkala Maantie 13783 eli Sorkkalantie Ominaisuustiedot Pituus yhteensä 4,2 km (mt 3022 / Anian rantatie - mt 308 / Lentoasemantie) Kevyen liikenteen väylä

Lisätiedot

Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa

Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa LIIKENNESELVITYS Forssan kaupunki 2 (15) Alkusanat Tämä liikenneselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevaa Ojalanmäen ja Parkkiaron osayleiskaavatyötä

Lisätiedot

Pohjois-Haagan osayleiskaava-alueen saavutettavuus henkiautolla, joukkoliikenteellä ja kävellen

Pohjois-Haagan osayleiskaava-alueen saavutettavuus henkiautolla, joukkoliikenteellä ja kävellen SAAVUTETTAVUUSTARKASTELU - Pohjois-Haagan itäosan osayleiskaava Ksv /yleiskaavatoimisto 2.5.2013 Saavutettavuus näkyy vahvasti kaupunkilaisten arkielämässä. Asukkaiden tulee saavuttaa tarvitsemansa toiminnot

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Kesäkuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/05/30 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

1 Tampereentie X Finnentie kiertoliittymän rakentaminen , /1/240 1 Kiireellisimmät

1 Tampereentie X Finnentie kiertoliittymän rakentaminen , /1/240 1 Kiireellisimmät TOIMENPIDEOHJELMA, KANGASALA Nro Kohdekuvaus Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVAvähpidelk. Toimen- Tierekisteriosoite Kiireellisyys Tienpitaja 1 Tampereentie X Finnentie kiertoliittymän rakentaminen 250000

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos LIIKENNESELVITYS 11.11.2011. Työnro 416710. DI Piritta Laitakari

Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos LIIKENNESELVITYS 11.11.2011. Työnro 416710. DI Piritta Laitakari Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos 11.11.2011 Työnro 416710 DI Piritta Laitakari ALKUSANAT Liikenneselvitys liittyy Valio Oy:n Riihimäen meijerin asemakaavamuutokseen.

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2011

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2011 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 211 Liikennemääräraportti TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 211 Liikennemääräraportti 11.9.212 TAMPEREEN KAUPUNKI

Lisätiedot

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 10.6.2015 SISÄLTÖ 1) Lähtökohdat 2) Tarkastelualueen nykytilanne 3) Maankäytön kehittämisen vaikutus liikenteen toimivuuteen LÄHTÖKOHDAT Tässä liikenneselvityksessä

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

Mittaus 24.06.03, n. 2375ha/vrk Ylinopeutta ajoi vain 2,2 % autoista. Mittaus 13.08.2002, n. 2500ha/vrk Ylinopeutta ajoi enää 4,0 % autoista

Mittaus 24.06.03, n. 2375ha/vrk Ylinopeutta ajoi vain 2,2 % autoista. Mittaus 13.08.2002, n. 2500ha/vrk Ylinopeutta ajoi enää 4,0 % autoista Neljän kolmion liikennejärjestelyjen purku 4.11.2009 Porin liikenneturvallisuussuunnitelmassa 2001 (s 55 ja liite 4) hyvien kokemusten pohjalta päätettiin laajentaa väistämisvelvollisuus joka tulosuunnalta.

Lisätiedot

Lehdistö Varikko Oriahde asemakaavan liikenneselvitys

Lehdistö Varikko Oriahde asemakaavan liikenneselvitys Lehdistö Varikko Oriahde asemakaavan liikenneselvitys ORIVEDEN KAUPUNKI 28.1.2014 2 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Työn tavoitteet... 3 3 Liikennejärjestelmän nykytilanne... 3 4 Liikenneverkon jäsentely...

Lisätiedot

KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET

KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET 13.6.2013 LIIKENNETURVALLISUUSVISIO Tieliikennejärjestelmä on suunniteltava siten, ettei kenenkään tarvitse kuolla

Lisätiedot