WINHIT NYKYSTATUKSEN KÄSIKIRJA. Opas rakenteisen statuksen kirjaamiseen WinHIT-järjestelmässä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "WINHIT NYKYSTATUKSEN KÄSIKIRJA. Opas rakenteisen statuksen kirjaamiseen WinHIT-järjestelmässä"

Transkriptio

1 WINHIT NYKYSTATUKSEN KÄSIKIRJA Opas rakenteisen statuksen kirjaamiseen WinHIT-järjestelmässä 2017

2 WinHIT hoitokertomuksen käsikirja 2 / 33 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAUSTATIETOA STATUKSESTA STATUS JA PALVELUTAPAHTUMA VANHAN STATUKSEN TIEDOT HISTORIASTATUS... VIRHE. KIRJANMERKKIÄ EI OLE MÄÄRITETTY STATUSHISTORIAN AVAAMINEN.. VIRHE. KIRJANMERKKIÄ EI OLE MÄÄRITETTY HISTORIANÄKYMÄN KÄYTTÖ HISTORIASTATUKSEN TARKASTELU NYKYTILA-STATUKSEN KANSSA NYKYTILA-STATUKSEN TOIMINTATAPA KOKONAISTUTKIMUS JA ALKUSTATUS MUU HOITOKÄYNTI JA TYÖSTATUS NYKYTILA-STATUKSEN AVAAMINEN NYKYTILA-STATUKSEN SELAAMINEN NYKYTILA-STATUKSEN SULKEMINEN MUIDEN TIETOJEN KATSELU STATUKSEN TIETOJEN TARKASTELU HAMPAAN AKTIIVISET MERKINNÄT -INFO Hampaan nykytila -lista UUDEN HOITOJAKSON JA KOKONAISTARKASTUKSEN ALOITTAMINEN VANHAN HOITOJAKSON PÄÄTTÄMINEN IÄNMUKAINEN STATUSNÄKYMÄ STATUKSEN KIRJAAMINEN HAMPAAN TILA KOKO HAMPAAN PUUTOS HAMPAAN JUURI OSITTAIN PUHJENNUT HAMMAS PUHKEAMATON HAMMAS STATUSMERKINTÖJEN PIKAVALIKKO STATUKSEN KIRJAUS PIKAVALIKON AVULLA PIKAVALIKON MERKINNÄT KHP: Koko hampaan puutos Vaihe: Puhkeamaton hammas Vaihe: Osittain puhjennut hammas Vaihe: Hampaan kehitysvaihe Vaihe: Maitohampaan kirjaaminen Vaihe: Pysyvän hampaan kirjaaminen Vaihe: Maitohammas ja pysyvä hammas suussa samaan aikaan Hammaskohtaisten havaintojen selitteet Pintakohtaisten havaintojen selitteet STATUSMERKINTÖJEN KIRJAAMINEN MERKINTÄVALIKON AVULLA HAMMASKOHTAISEN MERKINNÄN KIRJAAMINEN Ylilukuinen hammas HAMPAAN SIIRTO HAMPAAN ASENTO HAMMASKOHTAISET PROTEETTISET RAKENTEET PINTAKOHTAISET MERKINNÄT PINTAKOHTAISEN MERKINNÄN TEKEMINEN MERKINNÄN LISÄTIEDON KIRJAAMINEN MERKINNÄN POISTAMINEN SUURTEN PROTEETTISTEN RAKENTEIDEN KIRJAAMINEN IENTASKUJEN MITTAUSPISTEET IENTASKUN MITTAUSPISTEET INDEKSIT JA MITTAUKSET ANGLEN LUOKITUS CPI YLIPURENNAN LUOKITUS HYP JA VYP DMF/DMFS ja dmf/dmfs indeksit Vuoto-, Plakki- ja Ientulehdusindeksi KERTOMUKSEN KÄYTTÖ STATUKSEN TEON AIKANA TOIMENPITEIDEN KIRJAUS JA STATUSMERKINNÄT TOIMENPITEIDEN KIRJAUS KOKONAISTARKASTUKSEN JÄLKEEN TOIMENPITEIDEN KIRJAUS MUUN HOITOKÄYNNIN YHTEYDESSÄ TOIMENPITEEN JA STATUSMERKINNÄN KIRJAUS Maito- ja pysyvän hampaan näyttäminen KÄYNNIN TOIMENPITEET JA KERTOMUS TOIMENPITEET Toimenpiteen lisätieto TOIMENPITEEN MUUTTAMINEN TAI KORJAAMINEN Toimenpiteen lisätiedon muuttaminen PALVELUTAPAHTUMAN STATUSMERKINNÄN HALLINTA STATUSMERKINNÄN POISTO PALVELUTAPAHTUMALTA UUDEN STATUSMERKINNÄN LISÄYS VANHALLE PALVELUTAPAHTUMALLE TARKASTUKSEN KIRJAAMINEN JÄLKIKÄTEEN... 32

3 3 / 33

4 WinHIT hoitokertomuksen käsikirja 4 / TAUSTATIETOA STATUKSESTA Potilastiedon arkistoon tallennetut suun terveydenhuollon kirjaukset näkyvät kaikille terveydenhuollon ammattihenkilöille ja samoin suun terveydenhuollon ammattihenkilöt pääsevät katsomaan muiden alojen asiakkaasta tallentamia tietoja. Suun terveydenhuollon jatkuvan hoitokertomuksen näkymälle (SUU) voivat tietoja kirjata myös muut kuin suun terveydenhuollon ammattihenkilöt eikä se ole rajattu vain suun terveydenhuollon käyttöön. Rakenteisilla statustiedoilla, eli hampaistoon tehdyillä merkinnöillä, on oma HAM-näkymä. HAM-näkymällä on lisäksi apunäkymä HAMK, johon kootaan kokonaistutkimuksen kaikki merkinnät. Kaikki merkinnät suostumuksen hallintaa lukuun ottamatta tallentuvat WinHIT:iin ja ovat käytettävissä vaikka yhteyttä Potilastiedon arkistoon ei ole. Ohjelmasta tallennetaan Potilastiedon arkistoon ne tiedot jotka tässä vaiheessa on määritelty sinne tallennettavan tai käyttäjä on erikseen määritellyt jonkin tiedon luonnostilaan Status ja palvelutapahtuma Palvelutapahtuma on terveydenhuollon palvelunantajan ja asiakkaan välinen yksittäinen palvelun järjestäminen tai toteuttaminen sekä siihen ajallisesti ja asiallisesti liittyvät tutkimukset, toimenpiteet, konsultaatiot ja yhteydenotot. Palvelutapahtuma tarkoittaa asiakkaan käyntiä tai muuten asiakkaan tietojen käsittelyä, vaikka asiakas ei olisi läsnä. Kaikki asiakkaalle tehtävät statusmerkinnät kohdistuvat johonkin palvelutapahtumaan. Tutkimuskäynnin yhteydessä tehtävä kokonaistutkimus tallennetaan kyseisen palvelutapahtuman HAMK-näkymälle ja yksittäiset muutokset statukseen tallennetaan HAM-

5 5 / 33 näkymälle. Tallennus tapahtuu oikealle näkymälle ohjelman taustalla, käyttäjän ei tarvitse tehdä päätöstä kumpaan näkymään merkintä tallennetaan. Mikäli asiakkaan statusmerkintöjä joudutaan korjaamaan, kohdistuu korjaus yleensä sille palvelutapahtumalle, jonka yhteydessä statusmerkintä alun perin tehtiin Vanhan statuksen tiedot Mikäli asiakkaalla on ennen Kanta-arkisto-version käyttöönottoa tehty vanha status, sen tiedot säilyvät ja ovat katsottavissa historiastatus-näkymästä. Historiastatusta voi katsoa samaan aikaan kun tekee nykytila-statusta.

6 6 / POTILAAN HISTORIATIEDOT Potilaan historiatiedot on siirretty oman HOITOHISTORIA-oksan alle. Ajanvaraus-ohjelmassa hoitohistoria löytyy Asiakas-ylävalikosta Historiastatuksen selailu Asiakkaan Historiastatuksia voi selailla edes- ja taaksepäin Historiastatusten indeksit Historiastatuksissa näkyvät myös kulloisenkin statuksen indeksit.

7 7 / Historianäkymän käyttö Historianäkymä on kelluva ikkuna, joka voi olla auki, vaikka ohjelmassa käsiteltäisiin eri näkymiä. Historiaikkuna voi olla auki samaan aikaan: Nykytila-statuksen kanssa Kertomuksen kanssa Purentafysiologisen statuksen kanssa 2.3. Historiastatuksen tarkastelu nykytila-statuksen kanssa Historiastatusta voidaan pitää auki nykytila-statuksen kanssa samaan aikaan. Tämä helpottaa statusmerkintöjen siirtämistä nykytila-statukselle.

8 8 / NYKYTILA-STATUKSEN TOIMINTATAPA Nykytila-status noudattaa WinHIT-järjestelmän totuttua toimintalogiikkaa. Kokonaistarkastus Status on "alkustatus" HAMK Viimeinen hoitokäynti Status on "loppu" HAM Hoitokäynti Status on "kesken" HAM Hoitokäynti Status on "kesken" HAM 3.1. Kokonaistutkimus ja alkustatus Mikäli asiakas tulee tarkastuskäynnille, alkaa hammasstatuksen kirjaus aina kokonaistarkastuksesta. Hoitopuusta valitaan kokonaistarkastus. Jos edellinen hoitojakso on kesken, merkitään se valmiiksi jotta voidaan tehdä uusi kokonaistarkastus. Tutkimuksen yhteydessä statuksesta tallennetaan hoidon alkutila. Kanta-arkistossa tämä tallentuu HAMK-näkymälle. Toimenpiteiden kirjauksen yhteydessä tutkimuskäynnille voi myös tallentua korjaavia statusmerkintöjä, jotka tallentuvat kesken/työstatukseen. Nämä tallentuvat HAM-näkymälle.

9 9 / Muu hoitokäynti ja työstatus Mikäli kyseessä ei ole tutkimuskäynti, tallennetaan statuksesta vain kyseisellä käynnillä tehdyt merkinnät. Hampaistolle voi kirjata tarvittaessa löydöksiä esim. rtg-kuvista. Useimmiten statusmerkinnät muodostuvat kuitenkin käynnin toimenpiteitä kirjattaessa.

10 10 / NYKYTILA-STATUKSEN AVAAMINEN Statuksen viimeisimmän tilan saa aina auki hoitopuusta. Koska statuksen merkinnät tallentuvat palvelutapahtumakohtaisesti, voi statusta selata taaksepäin Nykytila-statuksen selaaminen Nykytila-status avataan aina viimeisimpään tilanteeseen. Statusta pystyy selaamaan palvelutapahtumasta toiseen painamalla statuksen yläpuolella olevia Edellinen- ja Seuraava-painikkeita. Statuksen ylälaidassa näkyy aina kulloisenkin palvelutapahtuman (ajanvarauksen) päivä ja kellonaika. Mikäli päivämääräpalkki on sininen, on kyseinen aikavaraus/palvelutapahtuma valittuna päiväkirjalta. tai: 4.2. Nykytila-statuksen sulkeminen Painamalla Päiväkirja palaat ohjelman työpöydälle. Painamalla Kirjaa toimenpiteet siirryt hoitojaksoon kirjaamaan toimenpiteitä Muiden tietojen katselu Statuksen kirjauksen aikana pystyy tarkastelemaan esimerkiksi: parodontologista statusta, purentafysiologista statusta, kertomusta sekä historiastatusta.

11 11 / STATUKSEN TIETOJEN TARKASTELU Nykytila-status voi sisältää hyvin paljon tietoa. Tämän takia status-näkymään on lisätty useita tapoja tarkastella tietoja. Osalla statusmerkinnöistä on jokin ikoni tai väri, mutta suurella osalla merkinnöistä ei ole omaa graafista ilmaisua. Nämä tiedot näkyvät sekä info-ikkunassa että hammas- ja proteettisten merkintöjen listassa Hampaan aktiiviset merkinnät -info Jokaisen merkintöjä sisältävän hampaan vieressä on pieni infomerkki. Pitämällä hiirtä merkin päällä ohjelma näyttää hampaan statustiedot, pois lukien proteettiset merkinnät.

12 12 / Hampaan nykytila -lista Valitun hampaan aktiiviset merkinnät tulevat näkyviin Hampaiston nykytila listaan. Tästä listasta merkintöjä voi poistaa kaksoisklikkaamalla riviä tai niille voi kirjata lisätietoja. Proteesin lisätietoa kohtaan voi kirjoittaa lisätietoa proteesista. Ohjelma luo automaattisesti proteesin yksilöintitunnuksen. Koko proteesimerkintä poistetaan kaksoisklikkaamalla proteesin otsikkoriviä.

13 13 / UUDEN HOITOJAKSON JA KOKONAISTARKASTUKSEN ALOITTAMINEN Uusi hoitojakso ja kokonaistarkastus aloitetaan hoitopuusta painamalla Kokonaistarkastus. Asiakkaalla voi olla käynnissä vain yksi perushoitojakso. 1. Ohjelma kysyy varmistuksen kokonaistarkastuksen aloittamisesta. Valitse tutkimus. 2. Ohjelma avaa statuksen. 3. Asiakkaalle muodostuu uusi alkustatus, johon kirjataan kokonaistarkastus Vanhan hoitojakson päättäminen Joskus asiakkaan vanha hoitojakso on jäänyt keskeneräiseksi ja se pitää merkitä valmiiksi, ennen kuin uusi hoitojakso voidaan aloittaa. Avaa hoitojakso-näkymä. Paina Hoitojakso valmis. Valitse hoitojakson päättymispäivä. Ohjelma ehdottaa asiakkaan viimeistä kuitattua käyntiä.

14 14 / IÄNMUKAINEN STATUSNÄKYMÄ Kun asiakkaalle avataan ensimmäisen kerran statusnäkymä, näkyy oletuksena alla vasemmalla oleva näkymä. Jos kyseessä on asiakas, jolla on maitohampaita suussa, klikataan Ikästatus-painiketta, jolloin esiin tulee iänmukainen statusvalinta. Nuolipainiketta siirretään sen iän kohdalle joka vastaa asiakkaan suun tilannetta. Ikä tulee näkyviin nuolen kohdalle kun nuolta siirretään. OK-painikkeella siirretään valittu näkymä statukseen.

15 15 / STATUKSEN KIRJAAMINEN Statukseen tehtävät merkinnät kohdistuvat aina palvelutapahtumaan. Siksi asiakkaalla pitää olla palvelutapahtuma (ajanvaraus päiväkirjalla), jotta statustietoja voidaan kirjata. Statusmerkintöjä voi kirjata käyttämällä pikavalikkoa tai käyttämällä oikean hiirennapin takaa avautuvaa merkintävalikkoa Hampaan tila Hampaan kuva graafisessa statuksessa vaihtelee sen tilan ja kehitysasteen mukaisesti Koko hampaan puutos 8.3. Hampaan juuri 8.4. Osittain puhjennut hammas 8.5. Puhkeamaton hammas

16 16 / STATUSMERKINTÖJEN PIKAVALIKKO Kelluva pikavalikko sisältää muutamia yleisimpiä statusmerkintöjä. Kirjainlyhenteet ovat koodistopalvelussa olevia virallisia termien lyhenteitä. Kun viet hiiren painikkeen kohdalle, näkyy kyseisen lyhenteen koko nimi pop up-ikkunassa. Yläosassa ovat koko hampaan merkinnät. Alaosassa ovat pintakohtaiset merkinnät Statuksen kirjaus pikavalikon avulla Haluttu statusmerkintä aktivoidaan klikkaamalla sitä pikavalikosta. Tämän jälkeen klikataan hammasta tai halutun hampaan pintaa, riippuen valitusta merkinnästä. Valittu pintakohtainen merkintä pysyy aktivoituna kunnes valitaan toinen merkintä tai klikataan jo valittua merkintää uudelleen, jolloin merkintä inaktivoidaan Pikavalikon merkinnät KHP: Koko hampaan puutos KHP-merkinnällä merkitään hampaan puuttuminen Vaihe: Puhkeamaton hammas Valinnalla voidaan merkitä statukseen puhkeamaton hammas Vaihe: Osittain puhjennut hammas Valinnalla voidaan merkitä statukseen osittain puhjennut hammas. Hampaasta näytetään oletusarvoisesti vain 1-pinta puhjenneena. Hampaasta voi olla myös jokin muu tai useampi pinta näkyvillä Vaihe: Hampaan kehitysvaihe Vaihe-painikkeella voidaan valita hampaan kehitysvaihe sekä onko suussa sekä maito- että pysyvä hammas.

17 17 / Vaihe: Maitohampaan kirjaaminen Hammas merkitään maitohampaaksi painamalla Vaihe, valitsemalla Vain maitohammas ja klikkaamalla haluttua hammasta Vaihe: Pysyvän hampaan kirjaaminen Hammas merkitään pysyväksi hampaaksi painamalla Vaihe, valitsemalla Vain pysyvä hammas ja klikkaamalla haluttua hammasta Vaihe: Maitohammas ja pysyvä hammas suussa samaan aikaan Maitohammas ja pysyvä hammas merkitään suuhun samanaikaisesti painamalla Vaihe, valitsemalla Pysyvä hammas ja maitohammas ja klikkaamalla haluttua hammasta Hammaskohtaisten havaintojen selitteet KHP Vaihe IMP JUU RST SKS HKI HYP JNK PPN JL VIE JT1 JTY GP MUU HAK IKR IPR KER MKE MUO Fur HMK ANK koko hampaan puutos puhkeamaton osittain puhjennut vain pysyvä vain maitohammas pysyvä ja maitohammas hampaan juuren korvaa implantti hampaan juuri hammas ristipurennassa hammas saksipurennassa hampaan kiertymä hammas ylipuhjennut juurikanavanasta parapulpaalinasta juurikanavassa lääkeainetta vierasesine juurentäyte apexista 2mm tai vähemmän juurentäyte yli apexin juurentäyte guttaperkka juurentäyte muu materiaali hammaskruunu implantti ruuvattava implantin peittoruuvi proteettisen rakenteen materiaali, keramia proteettisen rakenteen materiaali, metallokeramia proteettisen rakenteen materiaali, yhdistelmämuovi I-IV furkaleesioasteet hampaan morfologinen kehityshäiriö Hampaan ankyloosi

18 18 / Pintakohtaisten havaintojen selitteet DEN aktiivi dentiinikaries KII aktiivi kiillekaries MUO täyte, yhdistelmämuovi LAS täyte, lasi-ionomeeri PIN pinnoite AMA täyte, amalgaami PUL aktiivi pulpakaries KII inaktiivi kiillekaries VAL täyte, väliaikainen LOH hampaan lohkeama ATR attriitio ABR abraasio ERO eroosio FLU fluoroosi HYP hypoplasia HYM hypomineralisaatio VAS värjäymä, sisäinen FRA fraktuura MFR mikrofraktuura KUF kulumafasetti SDI saumadiskrepanssi IVV ienveranvuoto BIO biofilmi SPH suprag. hammaskivi SBH subg. hammaskivi APA alkava parodontiitti KKP kroon.kohtal. parod PPP pulpaperäinen paro IPP ientaskuperäinen paro

19 19 / STATUSMERKINTÖJEN KIRJAAMINEN MERKINTÄVALIKON AVULLA Mikäli pikavalikon mikään merkintä ei ole aktiivinen, hampaan päällä hiiren vasemmalla painikkeella klikkaaminen avaa statusmerkintävalikon. Merkintävalikon kautta löytyvät kaikki hammas- ja pintakohtaiset merkinnät. Pintakohtaiset merkinnät aktivoidaan valitsemalla valikosta ensimmäiseltä riviltä Pintakohtainen havainto Hammaskohtaisen merkinnän kirjaaminen 1. Klikkaa haluttua hammasta oikealla hiirennapilla 3. Valitse haluttu hammaskohtainen merkintä. Monet merkinnät sisältävät lisävaihtoehtoja. 4. Merkintä tallentuu hampaalle.

20 20 / Ylilukuinen hammas Jokaiselle hampaalle voidaan merkitä lisätietona sen olevan ylilukuinen Hampaan siirto Hampaan siirron aktivoimalla voi valittua hammasta siirtää statuksella. Hampaan siirto ei tallennu Kanta-arkistoon Hampaan asento Hampaan asennon aktivoimalla hammasta voi pyöräyttää akselinsa ympäri kuvaamaan paremmin hampaan asentoa suussa. Hampaan asento ei tallennut Kanta-arkistoon Hammaskohtaiset proteettiset rakenteet Yksittäiset hammaskohtaiset rakenteet, kuten hammaskruunut, löytyvät myös hammaskohtaisista merkinnöistä Pintakohtaiset merkinnät Hampaalla on kuusi pintaa 1-, 2-, 3-, 4-, 5- ja 7-pinta 7-pinta on hampaan retrogradinen pinta (juuren kärki). Pinta näkyy statuksessa vain kun hammas on valittuna, paitsi jos pinnalle on tehty jokin merkintä. Pelkästään ienrajapintaa ei voi merkitä. Ienrajapinta merkitään lisätietona varsinaisen pinnan havainnolle, jos havainto koskee myös ienrajapintaa. Ienraja voidaan merkitä pinnoille 2, 3, 4 ja 5. Pintakohtaiset merkinnät löytyvät merkintävalikosta valitsemalla Pintakohtainen havainto valitse pinnat.

21 21 / Pintakohtaisen merkinnän tekeminen 1. Klikkaa hammasta hiiren painikkeella ja valitse Pintakohtainen havainto valitse pinnat 2. Valitse hampaan pinnat. Pinta muuttuu siniseksi kun se on valittu. 3. Klikkaa hammasta hiiren oikealla napilla ja valitse haluamasi pintakohtainen merkintä. 4. Merkintä kirjautuu kaikille valituille pinnoille Merkinnän lisätiedon kirjaaminen Tietyille merkinnöille voi kirjata lisätietoja. Lisätiedot kirjataan kaksoisklikkaamalla merkinnän Lisätiedot-riviä Hampaan nykytila-listassa.

22 22 / 33 Kirjoita lisätieto sille varatulle riville: Merkinnän poistaminen Merkintä poistetaan kaksoisklikkaamalla Hampaiston nykytila- ikkunassa merkinnän riviä: Ohjelma kysyy vielä varmistuksen merkinnän poistolle.

23 23 / SUURTEN PROTEETTISTEN RAKENTEIDEN KIRJAAMINEN Proteettiset rakenteet kirjataan valitsemalla yksi tai useita hampaita kerrallaan. 1. Proteettisten merkintöjen tekeminen aloitetaan painamalla Kirjaa protetiikka. Tämä avaa listan, josta valitaan haluttu merkintä. 2. Listalta valitaan haluttu merkintä: 3. Kun merkintä on valittu, valitaan halutut hampaat. Hampaita voi valita yhden tai useamman. 4. Kun hampaat on valittu, painetaan Valmis: 5. Proteettinen merkintä tallentuu statukselle:

24 24 / 33 Proteesin yksilöintitunnuksen ohjelma lisää automaattisesti Proteettisen rakenteen hampaat Proteettisen rakenteen hampaat muistuttavat nyt normaalia hammasta, mutta ovat harmaita ja niiden ympärillä on proteettisen rakenteen väri. Näille hampaille voi tehdä normaaleja merkintöjä, kuten ienverenvuodon Suuren proteettisen rakenteen kirjaus Suuret proteettiset rakenteet kirjataan työkalupalkin kautta. 1. Paina Kirjaa protetiikka 2. Valitse rakenne 3. Valitse hampaat 4. Paina Valmis Proteettisen hampaan tyyppi (ulokehammas, proteesihammas, välihammas, tukihammas) muutetaan tarvittaessa tuplaklikkaamalla tallennetun proteesin hammasriviä.

25 25 / IENTASKUJEN MITTAUSPISTEET Ientaskun mittauspisteet Ientaskun mittauspisteet ovat hammaskohtaiset ja voidaan kirjata kuudelta pinnalta. Mittaukset näkyvät hampaan tiedoissa.

26 26 / INDEKSIT JA MITTAUKSET Nykytila-statukseen kuuluu useita indeksejä, jotka voidaan kirjata samanaikaisesti statuksen tekemisen kanssa. Osan indekseistä järjestelmä laskee automaattisesti Anglen luokitus Anglen luokitus kirjataan kulmahampaille ja molaareille sekä vasemmalle että oikealle puolelle. Lisäksi voidaan kirjata yleinen Angle, jolla kuvataan ala- ja ylähampaiden purentasuhdetta. Käytettävä asteikko: AngleAI=AI AngleAII1=AII1 AngleAII2=AII2 AngleAIII=AIII CPI CPI kirjataan status-näkymän oikealta puolelta. Ohjelma kirjaa CPI:n sekstantit automaattisesti tehtyjen merkintöjen perusteella (X) tai ne voidaan merkitä manuaalisesti. Kirjattavan sekstantin voi valita vapaasti klikkaamalla sekstanttia Ylipurennan luokitus HYP ja VYP Horisontaalisen ja vertikaalisen ylipurennan lukemat kirjataan millimetreinä.

27 27 / DMF/DMFS ja dmf/dmfs indeksit DMF/DMFS ja dmf/dmfs indeksit lasketaan WHO:n ja Kanta-dokumentaation mukaisesti: DMFS 32 hampaalta, 5 pintaa/hammas. Poislukien ja 43-33, joilta lasketaan vain neljä pintaa. M-komponentti lasketaan Kanta-arkistossa kaikilta poistetuilta hampailta, koska toistaiseksi Kanta-arkistossa ei ole tietoa siitä, onko hammas poistettu karieksen vai muun syyn takia. dmfs lasketaan 20 hampaalta Vuoto-, Plakki- ja Ientulehdusindeksi Nämä indeksit lasketaan Kanta-ohjeistuksen mukaisesti.

28 28 / KERTOMUKSEN KÄYTTÖ STATUKSEN TEON AIKANA Hoitokertomus voidaan avata statuksen rinnalle ja siihen voidaan kirjata huomioita statuksen teon aikana. Valitse hoitopuusta Hoitokertomus: Kertomus avautuu statuksen rinnalle. Kertomus avaa muokattavaksi sen palvelutapahtuman, joka on fokuksessa (johon ajanvaraus päiväkirjalla). Voit kirjoittaa ja tallentaa kertomukseen otsikoita, riskejä, diagnooseja sekä muita rakenteisia tietoja. Huomaa, että jos selaat statuksia, saatat tarkastella eri statusta kuin joka on kertomuksessa auki. Mikäli statuksen palvelutapahtuma ei ole fokuksessa, statuksen otsikko on oranssi.

29 29 / TOIMENPITEIDEN KIRJAUS JA STATUSMERKINNÄT Kun status on tehty, kirjataan käynnin toimenpiteet Toimenpiteiden kirjaus kokonaistarkastuksen jälkeen Kokonaistarkastuksen jälkeen painetaan Kirjaa toimenpiteet. Tämä lukitsee tarkastusstatuksen Toimenpiteiden kirjaus muun hoitokäynnin yhteydessä Hoitokäynnin yhteydessä ei usein tarvitse toimenpiteiden ulkopuolisia muutoksia statukseen. Toimenpiteet kirjataan hoitojaksonäkymältä Toimenpiteen ja statusmerkinnän kirjaus 1. Toimenpide valitaan luokituslistan kautta. 2. Toimenpiteelle valitaan hammas sekä pinta/pinnat, jos toimenpide kohdistuu hampaan pintoihin. Merkintää voi vielä tarkentaa pintojen ienrajoihin. Hiirtä liikuteltaessa näkyy pop up-ikkunassa minkä pinnan kohdalla hiiri on. Ienrajapinta on hyvin pieni alue Maito- ja pysyvän hampaan näyttäminen Jos suussa on sekä maitohammas että pysyvä hammas ja merkinnät halutaan kirjata eri hampaalle kuin mitä Toimenpiteen valinta-ikkunassa näkyy, valitaan hammas ja klikataan sinistä plus-painiketta tai hiiren oikealla ja valitaan avautuvasta ikkunasta joko maitohammas tai pysyvä hammas. Merkintä statuksessa vaihtuu valinnan mukaan.

30 30 / Lisäksi tarkistetaan, että statusmerkinnän oletus on oikein. 5. Merkinnän materiaalilla on myös oletus, joka vaihdetaan tarvittaessa. 6. Lopuksi toimenpide tallennetaan. Tämän jälkeen käynnille voidaan lisätä uusi toimenpide. 7. Kuittaa lopuksi käynti.

31 31 / KÄYNNIN TOIMENPITEET JA KERTOMUS Käynnille kirjatut toimenpiteet ja niiden lisätieto tallentuvat asiakkaan kertomukseen kun käynti kuitataan Toimenpiteet Toimenpiteet näkyvät Toimenpiteet <rakenteinen> otsikon alla Toimenpiteen lisätieto Kanta-arkisto ei tunne käsitettä toimenpiteen rakenteisesta lisätiedosta, joten lisätieto tallennetaan tekstimuodossa Toimenpiteet <rakenteinen> otsikon alle, jota käyttäjä ei voi muuttaa kertomuksessa Toimenpiteen muuttaminen tai korjaaminen Käynnille kirjattua toimenpidettä voi muuttaa vain käynnin korjauksen kautta. Toimenpiteen korjaaminen muodostaa Toimenpide-merkinnästä uuden version Toimenpiteen lisätiedon muuttaminen Toimenpiteen lisätietoa voi muuttaa käynnin korjauksen tai hoitojaksonäkymän kautta. Lisätiedon muuttaminen muodostaa Toimenpide-merkinnästä uuden version.

32 32 / PALVELUTAPAHTUMAN STATUSMERKINNÄN HALLINTA Statusmerkinnän poisto palvelutapahtumalta Pääkäyttäjä ja ylläpitäjä voivat mitätöidä palvelutapahtuman koko statusmerkinnän. 1. Selaa halutulle statukselle 2. Paina Mitätöi status Uuden statusmerkinnän lisäys vanhalle palvelutapahtumalle Tätä ominaisuutta tarvitaan, kun vanhalle palvelutapahtumalle, jolla ei ole ollenkaan statusmerkintöjä, halutaan lisätä jälkikäteen uusi statusmerkintä. 1. Valitse asiakas 2. Avaa asiakkaan tapahtumahistoria Asiakaskortilta 3. Avaa haluttu palvelutapahtuma 4. Valitse palvelutapahtuma käsittelyyn 4. Avaa status (status avautuu valitun palvelutapahtuman kohdalle) 5. Tee halutut merkinnät 6. Tallenna status

33 33 / TARKASTUKSEN KIRJAAMINEN JÄLKIKÄTEEN Mikäli suorittaja kirjaa ensin käynnin toimenpiteet ja haluaa jälkikäteen lisätä käynnille kokonaistarkastuksen (HAMK-merkinnän), ohjelma sallii sen. Toimi näin: 1. Valitse haluttu käynti päiväkirjalta fokukseen (ajanvaraus näkyy sinisenä) 2. Paina hoitopuusta Kokonaistarkastus 3. Hyväksy kokonaistarkastuksen lisäys 4. Kun status on tehty, paina status-näkymässä Tarkastus valmis

WINHIT PARODONTOLOGINEN STATUS. Parodontologisen statuksen ohjekirja

WINHIT PARODONTOLOGINEN STATUS. Parodontologisen statuksen ohjekirja WINHIT PARODONTOLOGINEN STATUS Parodontologisen statuksen ohjekirja 2017 2 / 8 SISÄLLYSLUETTELO 1. TAUSTATIETOA PARODONTOLOGISESTA STATUKSESTA... 3 1.1. PARODONTOLOGISEN JA KARIOLOGISEN STATUKSEN TOIMINTA

Lisätiedot

Purentafysiologinen status

Purentafysiologinen status Purentafysiologinen status 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. PURENTAFYSIOLOGINEN STATUS... 3 1.1. PURENFYSIOLOGINEN STATUS IKKUNA... 4 2. HAVAINTOJEN JA MITTAUSTULOSTEN MERKITSEMINEN... 5 2.1. HAVAINNON MERKITSEMINEN...

Lisätiedot

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti

WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS. Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti WINHIT-OHJELMISTON UUSITTU HOITOKERTOMUS Uudistetun hoitokertomuksen esittelydokumentti 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1. KOKO HOITOKERTOMUS... 3 1.2. HOITOKERTOMUKSEN VÄRIT... 3 2. HOITOKERTOMUKSEN

Lisätiedot

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS

STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS STATUSTEN JA HOITOJAKSOJEN KORJAUS 2015 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. STATUKSIEN JA HOITOJAKSOJEN HALLINTA... 3 1.1. KÄYTTÖLIITTYMÄ NÄKYMÄ... 3 1.2. MISSÄ TILANTEISSA TARVITSET?... 4 1.2.1. Status ja hoitojakso

Lisätiedot

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia.

1 / 7. Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. 1 / 7 VERSIOTIEDOTE XX.05.2015 Tässä tiedotteessa on: Viimeaikaisia muutoksia ohjelmistoon, ei kuitenkaan pienempiä toiminnallisia korjauksia. Miikka Ristkari, In Net Oy 0407528410 miikka.ristkari@innet.fi

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Omakanta ja suun terveydenhuolto

Omakanta ja suun terveydenhuolto Omakanta ja suun terveydenhuolto -tietoa terveydenhuollon henkilöstölle Päivitetty 2018 Potilastiedon arkisto ja Omakannan toimintaperiaatteet Omakannalla ei ole omaa tietovarastoa. Se näyttää Potilastiedon

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Opus Dental -julkaisutiedot Versio

Opus Dental -julkaisutiedot Versio Opus Dental -julkaisutiedot 31.12.2015 Versio 7.1.339 Versio 7.1.339 (version 7.1.336 jälkeen) Korjattu virhe, joka esti kirjauksen hoitokertomukseen 31.12.2015 Versio 7.1.336 (version 7.1.325 jälkeen)

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje

Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Helsingin yliopisto WinOodi Sivu 1/6 Suoritusten kirjaaminen WinOodissa: Opintoneuvojan ohje Opettajat voivat WebOodissa kirjata arviointeja kokonaisille opintojaksoille ja siirtää ne rekisteröitäviksi

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS. Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön

WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS. Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön WINHIT POTILASTIETOJEN LUOVUTUS JA TULOSTUS Opas potilastietojen luovutukseen ja tulostukseen organisaation käyttöön Versio 23.04.2017 2017 2 / 7 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOA LUOVUTUSILMOITUKSESTA... 3 1.1.

Lisätiedot

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje

Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi. Omapalvelun käyttöohje Sosiaalipalveluiden sähköinen asiointi Omapalvelun käyttöohje 1 Sisällys Johdanto... 2 Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen...

Lisätiedot

Omapalvelun ka ytto ohjeet

Omapalvelun ka ytto ohjeet Omapalvelun ka ytto ohjeet 1 Sisällys Etusivu ja omat tiedot... 2 Hakemuksen täyttäminen... 3 Välitallennus... 3 Keskeneräisen hakemuksen täyttäminen... 4 Liitteiden täydentäminen jälkikäteen... 5 Hakemuksen

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMA

TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMA TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMA 2015 2 / 5 SISÄLLYSLUETTELO TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMA... 1 1. TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMA... 3 2. TERVEYS JA HOITOSUUNNITELMAN LAADINTA... 4 2.1.1. Toiminnot valikon kohdat

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ Ajanvaraus lääkärikontakteihin ikäihmisten asumispalveluyksiköissä 1 POLKU: Kotihoito - Kotihoidon palvelut - Kotihoidon työasema Asumispalveluyksikön asiakkaalle tehdään

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi

KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE. Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi KELATILITYSTEN KÄYTTÖLIITTYMÄN OHJE Ohje sähköisten ja tavallisten Kela-tilitysten tekemiseksi 2013 2 / 13 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1.1. Sähköiset suorakorvaustilitykset 3 1.1.2. Suuhygienistin

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi

NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS. Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi Maahantuoja Dasys Oy Kaivolahdenkatu 6 00810 HELSINKI helpdesk@dasys.fi www.dasys.fi NUUO ETÄOHJELMA PIKAOPAS 1.0 Tallenteiden haku ja kamerakuvien katselu DASYS-NUUO Tallentimien mukana tulee cd-levy

Lisätiedot

ACUTE OHJE. Istunto ja kertomus 1/17

ACUTE OHJE. Istunto ja kertomus 1/17 ACUTE OHJE Istunto ja kertomus 1/17 Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Potilaskertomus 2.1. Kertomustiedot 2.1.1. Valinnat 2.2. Tapahtumat 3. Uusi istunto 3.1. Uuden istunnon lisääminen 3.2. Istunnon toiminnot

Lisätiedot

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu

ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu ACUTE OHJE Riskitietojen kirjaaminen ja tarkastelu Sisällysluettelo Johdanto Riskitiedot Star of life Riskitietojen tarkastelu Lisäys ja muokkaus Uuden riskin lisääminen ICD10 koodin valinta riskille Aiemmin

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ

PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ PEGASOS POTILASTIETOJÄRJESTELMÄ ROKOTUKSEN TILASTOINTI IKÄIHMISTEN ASUMISPALVELUT MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUT PÄIHDEHUOLLON ASUMISPALVELUT KOTIHOIDON TYÖASEMAN KAUTTA ROKOTUKSEN TILASTOINTI

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

ACUTE OHJE. Käyttäjän työpöytä

ACUTE OHJE. Käyttäjän työpöytä ACUTE OHJE Käyttäjän työpöytä Sisällysluettelo Käyttäjän työpöytä Työpöydän ylläpito tila Työpöydän laatikot Vastaanotolla tänään Omat tai sijaistetun varaukset Viikko tai päivä näkymä Voimassa olevat

Lisätiedot

OpenOffice.org Impress 3.1.0

OpenOffice.org Impress 3.1.0 OpenOffice.org Impress 3.1.0 Sisällysluettelo 1 Esityksen luominen...1 2 Dian rakenne...2 3 Dian lisääminen, poistaminen, siirtäminen ja kopioiminen...3 4 Diojen koon muuttaminen...3 5 Pohjatyylisivut...4

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin

Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Pikaopas työjärjestystietojen viemiseen uuteen Outlook -kalenteriin Seuraavassa on esitetty, miten TimeEditissä olevat tiedot saadaan siirrettyä uuteen Outlook -kalenteriin. Vaihe 1 Ensimmäisenä käsitellään

Lisätiedot

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa

Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Ohjeita uuden Sikavan käyttöön lääkekirjanpidossa Taustaa Lääkelainsäädännön eläinlääkintään liittyvät lait ja asetukset muuttuivat vuonna 2014. Eläinlääkärillä on mahdollisuus luovuttaa lääkkeitä varalle

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

VIS Online 2.0 version uudistukset

VIS Online 2.0 version uudistukset VIS Online 2.0 version uudistukset Tämä dokumentti kuvaa VIS Online 2.0 julkaisun erot VIS Online 1.0:aan nähden. Dokumentti on tarkoitettu vanhan VIS Online 1.0 version käyttäjille siirryttäessä uuden

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta.

Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. 1 Kuvien siirto-ohjelman käyttöohje Huom! Tämä ohjelmisto on käytössä vain yrityksillä, joilla ei ole käytössä Java Runtime 1.4 -sovellusta. Grey-Hen Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Päivitetty 18.10.2004

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta.

Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. 2 Käsikirjan paperiversiota ei enää ylläpidetä ohjeen päivämäärän jälkeen. Viimeisimmät versiot ohjeista löydät ohjelman Help-ruudulta. Sisällys 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjanpitolain uudistus 2016... 3 Liitetietotosite...

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

WINHIT OMAVALVONTA. Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja

WINHIT OMAVALVONTA. Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja WINHIT OMAVALVONTA Omavalvonnan käyttöliittymän ja seurantalokin ohjekirja 2015 2 / 8 SISÄLLYSLUETTELO 1. POTILASTIETOJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖLOKI... 3 1.1. YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON OMAVALVONTA... 3 1.2.

Lisätiedot

Kuva 1. Jokaisen tavallisen kuvan tasotyökalussa näkyy vain yksi taso, tässä nimellä tausta.

Kuva 1. Jokaisen tavallisen kuvan tasotyökalussa näkyy vain yksi taso, tässä nimellä tausta. Gimp alkeet XII 9 luokan ATK-työt/HaJa Sivu 1 / 6 GIMP:in tasotyökalu Lue ensin nämä ohjeet! Harjoitus lopussa! GIMP:in tasotyökalu on nimensä mukaisesti työkalu, jolla hallitaan tasoja, niiden läpinäkyvyyttä,

Lisätiedot

MultiSave - käyttö ja käyttöönotto

MultiSave - käyttö ja käyttöönotto Tämä ohje on otos oikeusministeriön julkaisusta OpenOffice.org versio 2. Asennuskäsikirja. Se on ilmestynyt sarjassa Oikeusministeriön toiminta ja hallinto numerolla 2006:27. Koko julkaisun verkkoversio

Lisätiedot

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN Sisällysluettelo: 1. TIETOJEN SIIRTO PC-WISUSTA WEBWISUUN... 2 1.1 lisenssinumeron muuttaminen PC-wisuun... 2 1.2 tietojen siirto... 3 2. TIETOJEN SIIRTO ON VALMIS!...

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat

Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat Visma Fivaldi -käsikirja Asiakaskohtaiset hinnat 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Vasemman laidan painikkeet... 5 4 Erikoishinnoittelut ruutu... 6 5 Raportit... 12 1 Yleistä Fivaldi Asiakaskohtaiset

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325

Opus Dental. -julkaisutiedot. Versio 7.1.325 Opus Dental -julkaisutiedot Versio 7.1.325 Versio 7.1.325 (version 7.1.311 jälkeen) Uudet ominaisuudet Tutkimus- tai hoitomääräys SV3 Tutkimus- tai hoitomääräys (SV3) lomake voidaan tulostaa joko Hoito-ikkunan

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

FOTONETTI BOOK CREATOR

FOTONETTI BOOK CREATOR F O T O N E T T I O Y FOTONETTI BOOK CREATOR 6 2012 Kemintie 6 95420 Tornio puhelin: 050-555 6500 pro/kirja: 050-555 6580 www.fotonetti.fi Ohjelman asentaminen 1 Hae ohjelma koneellesi osoitteesta http://www.fotonetti.fi/kuvakirjatilaa

Lisätiedot

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu 24.8.2018 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Kartalla liikkuminen ja zoomaus:... 2 3. Aineistojen etsiminen ja katselu:... 2 4. Ladattavien aineistojen valinta ja metatiedot:...

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Valvoja Toimittajien seuranta

Valvoja Toimittajien seuranta Käyttöohje Valvoja Toimittajien seuranta Versio_06.2015 1 Sisältö: Käyttöohje... 1 Valvoja Toimittajien seuranta... 1 Uusi asiakas... 3 1. Kirjaudu sisään... 3 2. Valvojan käyttö... 3 3. Luo käyttäjätunnukset...

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Liite 2 1(20) Tarkastukset Tekla NIS Offline Inspection ohjelmistolla. Käyttöohje asentajille

Liite 2 1(20) Tarkastukset Tekla NIS Offline Inspection ohjelmistolla. Käyttöohje asentajille Liite 2 1(20) Tarkastukset Tekla NIS Offline Inspection ohjelmistolla Käyttöohje asentajille Kemin Energia/ Arto Tikkanen 22.2.2013 Liite 2 2(20) Sisältö 1. Tarkastusohjelmisto... 3 2. Puuttuvan tarkastuskohteen

Lisätiedot

KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA

KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA KUVAN LIITTÄMINEN TOISEEN KUVAAN PHOTOSCAPE- OHJELMALLA 14.2.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Kuvakerho 2 Pieni ohje, miten PhotoScape-ohjelmalla voi liittää kuvan toiseen kuvaan Kuvat on tähän valittu

Lisätiedot

Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi. Word 2007

Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi. Word 2007 Tekstinkäsittely ja opinnäytetyö I sisällysluettelo ja sivunumerointi Word 2007 Perttu Suhonen 2008 Sisällysluettelo 1 Sisällysluettelon tekeminen...5 1.1 Monitasoinen numerointi...5 1.2 Otsikkotyylien

Lisätiedot

KOKONAISLAADUN VERTAILUTAULUKKO

KOKONAISLAADUN VERTAILUTAULUKKO KOKONAISLAADUN VERTAILUTAULUKKO LAADUN TUNNUSLUKU KOOSTETAAN YKSITTÄISTEN MITTAREIDEN PAINOTETUSTA SUMMASTA 100 90 80 70 80 79 78 75 69 68 67 67 60 50 40 30 20 10 0 Tuusula Studiodent Mehiläinen Järvenpää

Lisätiedot

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä)

Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Rekrytointipalvelu Sihti Oy, tuntikirjaustyökalun käyttöohje (työntekijä) Sihti Oy aloitti siirtymisen sähköisen tuntikirjauksen käyttöön syksyllä 2013. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus saada halutessaan

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

ACUTE. Laboratoriotoiminnot OHJE

ACUTE. Laboratoriotoiminnot OHJE ACUTE Laboratoriotoiminnot OHJE Sisällysluettelo Laboratoriotutkimusten määrääminen Kestolähete Tuloksen kuittaaminen käyttäjän työpöytä Listan toiminnot Omat tai sijaistetun määräämät tutkimukset Listan

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Omat sivut / kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta kun käytetään

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto

TURUN KAUPUNKI. Kirjaaminen. Suun terveydenhuolto TURUN KAUPUNKI Kirjaaminen Suun terveydenhuolto 7.11.2016 www.parastapalvelua.fi Asiakkaan lisääminen ja palveluvarauksen tekeminen Kirjaudu Parasta palvelua tunnuksilla. Kun asiakas ottaa yhteyttä ajanvaraukseen

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta

Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta 1 Multimaker7 ohjelmalla tuotettujen ohjelmien julkaisusta Multimakerohjelmalla tuotettuja ohjelmia voidaan julkaista joko CD-tuotantona tai webbisovelluksena. CD-tuotantoon käännettyjen ohjelmien katselu

Lisätiedot

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje

Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje 1 Reaaliaikaisen laukaisukartan ohje Laukauksia tilastoidaan M-liigassa & erikseen ilmoitettavissa otteluissa. KIRJAUTUMINEN Kirjautuminen laukaisukartan tekoon tapahtuu osoitteessa: www.salibandy.net/seurapalvelusivusto

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot