Yhteyspalveluiden Palvelutasosopimus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteyspalveluiden Palvelutasosopimus"

Transkriptio

1 Palvelutasosopimus

2 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 2/10 Sisällysluettelo 1. Palvelutasosopimus Määritelmät Yleistä Palvelun kohteen Palvelutaso Palvelutasosopimuksen voimaantulo Vakautusvaihe Toimittajasta riippumattomat Palvelutasopoikkeamat Yhteydenottokanavat Yhteyspalvelut Tavoitettavuus Palvelutasoluokat Häiriönhallinta Palvelupyynnöt Muutoshallinta Huoltoikkunat Palvelutasopoikkeamat Sanktiot yhteyspalveluissa... 10

3 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 3/10 1. Palvelutasosopimus (1) Tämä Palvelutasosopimus määrittelee Toimittajan Asiakkaalle tuottamien Yhteyspalveluiden Palveluiden palvelutasot ja Sopijaosapuolten väliset vastuut yhdessä Toimittajan Yleisten Sopimusehtojen kanssa sekä Palveluille asetettavat tavoitteet ja niiden sekä kokonaislaadun mittaamisessa käytettävät mittarit. (2) Tätä Palvelutasosopimusta sovelletaan Palvelun kohteiden Palvelutuotantovaiheessa. 2. Määritelmät Tässä Palvelutasosopimuksessa käytetään seuraavia määritelmiä, jotka koskevat kaikkia Toimittajan Asiakkaalle tuottamia Palveluita. Häiriö tarkoittaa mitä tahansa häiriötä Palvelun Kohdeympäristössä joka aiheuttaa tai voi aiheuttaa Palvelutasopoikkeaman. Kiireellisyys (Urgency) puolestaan kuvaa Häiriön kiireellisyyttä Asiakkaan liiketoiminnan kannalta. Kiireellisemmät Häiriöt käsitellään nopeammin kuin ei-kiireelliset. Käyttäjä tarkoittaa Asiakkaan työntekijää tai muuta Kohdeympäristössä määriteltyä Palvelun käyttäjää, jolla on oikeus käyttää Toimittajan tuottamaa Palvelua. Laajavaikutteinen Häiriö tarkoittaa Häiriötä joka aiheuttaa tai voi aiheuttaa Palvelutasopoikkeaman suurelle lukumäärälle käyttäjiä tai joka aiheuttaa tai voi aiheuttaa merkittävää haittaa Asiakkaan liiketoiminnalle. Muutospyyntö tarkoittaa muodollista ehdotusta muutoksen tekemiseksi. Muutospyyntö sisältää ehdotetun muutoksen yksityiskohtaiset tiedot ja se käsitellään Toimittajan muutoshallintaprosessin mukaisesti. Palvelun kohde tarkoittaa Kohdeympäristössä yksilöityä laitetta, ohjelmistoa, sovellusta, käyttöoikeutta tai muuta Kohdeympäristössä yksilöityä yksittäistä kohdetta johon Palvelu kohdistuu. Palvelupyyntö tarkoittaa käyttäjän pyyntöä saada tietoa tai neuvoa Palvelusta tai Palvelun käyttämisestä tilanteessa jossa Palvelu toimii suunnitellusti. Palvelutaso tarkoittaa Toimittajan Palveluille määriteltyä palvelutasoluokkaa ja Toimittajan vastuulle määriteltyjä tehtäviä ja muita mahdollisia määreitä, joita tässä Palvelutasosopimuksessa on palvelutasoon kuuluvaksi määritelty. Palvelutasoluokka tarkoittaa valituista palvelutasomääreistä muodostettua palvelutasoluokkaa. Palvelutasoluokka voi muodostua esimerkiksi seuraavista palvelutasomääreistä palveluaika, vasteaika, ratkaisuaikatavoite ja suunniteltu katko, joille on annettu palvelutasoluokittain tietyt numeraaliset arvot. Palvelutasopoikkeama tarkoittaa Palvelun laadun laskemista alle palvelutasosopimuksessa määriteltyä tasoa määritellyn mittausjakson aikana.

4 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 4/10 Palvelutuotanto tarkoittaa Palvelun elinkaaren vaihetta, jossa Palvelu on tuotannossa ja siihen kohdistuu tässä Palvelutasosopimuksessa määritellyt Palvelutasot. Prioriteettiluokka tarkoittaa Palvelun kohteeseen liittyvän Häiriön priorisointia. Palvelun kohteisiin liittyvät Häiriöt priorisoidaan Vaikutuksen ja Kiireellisyyden mukaan viiteen eri luokkaan, joita ovat 1. Kriittinen 2. Korkea 3. Normaali 4. Alhainen 5. Suunnittelussa Prioriteettiluokilla on vaikutus Häiriöiden käsittelyssä käytettyyn vaste- ja ratkaisuaikaan. Prioriteettiluokkien arvot on kuvattu tässä Palvelusopimuksessa Palvelukohtaisesti omissa luvuissaan. Ratkaisuaika tarkoittaa Häiriön kirjausajan ja Häiriön ratkaisemisen välistä aikaa pois lukien aika, jonka Häiriö on odottanut Asiakkaan tai kolmannen osapuolen toimenpiteitä. Kirjautumisaika on hetki, jolloin Toimittajan Palvelupisteeseen välittynyt Häiriö on kirjattu työnohjausjärjestelmään. Häiriö on ratkaistu, kun Palvelun kohteessa oleva Häiriö on korjattu tai väliaikainen ratkaisu on käyttöönotettu. Ratkaisuaika on aina tavoite, jonka ylittyminen on palvelutasopoikkeama. Ratkaisuaika lasketaan Toimittajan työnohjausjärjestelmän ilmoittamista arvoista. Ratkaisuajan laskenta pysäytetään tilanteessa, jossa Häiriön tai muun työpyynnön suorittaminen odottaa Asiakkaan tai kolmannen osapuolen toimenpiteitä tai lisätietoa Asiakkaalta tai kolmansilta osapuolilta. Selkeyden vuoksi todettakoon, että tässä Palvelutasosopimuksessa määriteltyjä Ratkaisuaikoja laskettaessa mukaan ei lasketa aikaa, jonka Häiriö tai tukipyyntö on odottanut Asiakkaan tai kolmannen osapuolen toimenpiteitä. Sanktio on korvaus jonka Toimittaja maksaa Asiakkaalle silloin kun Palvelussa esiintyy riittävän suuri Palvelutasopoikkeama. Toimittajan tuotantoympäristö tarkoittaa Toimittajan Palvelutuotannossa käyttämiä laitteita, ohjelmistoja, sovelluksia, tietoliikenneyhteyksiä, kulku, pääsy- ja käyttöoikeuksia tai muita Toimittajan tuotantoympäristön tuotannontekijöitä, jotka vaikuttavat tai voivat vaikuttaa Asiakkaalle tuotettavaan Palveluun. Vaikutus (Impact) kuvaa Häiriön laajuutta, vaikutukseltaan laajat Häiriöt tulee käsitellä nopeammin kuin vaikutukseltaan vähäiset Häiriöt. Vakautusvaihe tarkoittaa aikaa, joka käynnistyy välittömästi Palvelun toimittamisen jälkeen. Vakautusvaiheen tarkoituksena on havaita ja tunnistaa Palvelun sellaiset omaisuudet, jotka voivat vaikuttaa Palvelutasojen täyttymiseen. Vasteaika tarkoittaa Häiriön kirjausajan (Häiriön kirjausaika on Toimittajan työnohjausjärjestelmän ilmoittama tietueen luontiaika) ja Häiriön käsittelyyn ottamisen välistä aikaa. Kirjautumisaika on hetki, jolloin Toimittajan Palvelupisteeseen välittynyt Häiriö on kirjattu työnohjausjärjestelmään. Laajavaikutteisissa Häiriöissä Vasteaika lasketaan Äitihäiriöstä.

5 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 5/10 Häiriön vaste- ja ratkaisuaika

6 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 6/10 3. Yleistä Tässä Palvelutasosopimuksessa noudatetaan näitä ehtoja, ellei jossain tämän Palvelutasosopimuksen kohdassa ole erikseen toisin kirjallisesti sovittu. (1) Toimittaja suorittaa Palveluihin sisältyviä tehtäviä kuten Häiriöhallintaa, Palvelupyyntöjä ja Standardimuutoksia ainoastaan Palvelun Palveluaikana. (2) Mittausjakso ( Mittausjakso ) on yhden (1) kalenterikuukauden mittainen, ellei toisin ole erikseen kirjallisesti sovittu. (3) Sovitut Palvelutasot mitataan Toimittajan työnohjausjärjestelmän tai muun Toimittajan tuotantoympäristön järjestelmän tuottamien arvojen perusteella Palvelun kohteen Palvelutaso (1) Palvelun kohde liitetään Palvelutasoon Kohdeympäristössä. (2) Palvelun kohde jolla ei ole Kohdeympäristössä määriteltyä Palvelutasoa tai Palvelutasoluokkaa on palvelutasoton ja siihen ei sovelleta tätä Palvelutasosopimusta Palvelutasosopimuksen voimaantulo Palvelutasosopimus astuu voimaan (1) Toimittajan ilmoitettua että liittymä on toimitettu Vakautusvaihe (1) Vakautusvaiheen ( Vakautusvaihe ) kesto on kolme (3) kalenterikuukautta Palvelutasosopimuksen voimaantulosta laskien. (2) Tässä Palvelutasosopimuksessa mahdollisesti määritellyt Sanktiot ja hyvitykset tulevat voimaan Vakautusvaiheen jälkeen Toimittajasta riippumattomat Palvelutasopoikkeamat Toimittajasta riippumattomiksi palvelutasopoikkeamiksi katsotaan tilanteet joissa Palvelutasopoikkeama on aiheutunut: (1) Kolmannen osapuolen vastuulla olevan tehtävän suorittamatta jättämisestä, virheellisestä suorittamisesta tai kolmannen osapuolen vastuulla olevan ohjeistuksen tai muun vastaavan materiaalin virheellisyydestä tai muusta kolmannesta osapuolesta johtuvasta syystä; (2) Asiakkaan vastuulla olevan tehtävän suorittamatta jättämisestä, virheellisestä suorittamisesta tai Asiakkaan vastuulla olevan ohjeistuksen tai muun vastaavan materiaalin virheellisyydestä tai muusta Asiakkaasta johtuvasta syystä; (3) Kohdeympäristössä havaitusta puutteesta, josta Toimittaja on raportoinut Asiakkaalle tai josta Toimittaja on antanut kehitysehdotuksen Asiakkaalle; (4) Palvelun kohde ei täytä tai rikkoo kyseistä Palvelun kohdetta koskevien Palvelukuvausten palvelurajauksia tai Palvelun kohteen sijoitus tai käyttö rikkoo tai ei täytä Palvelun kohteen valmistajan tai muun kolmannen osapuolen antamia suosituksia Palvelun kohteen käyttöympäristöstä tai muista Palvelun kohteen käyttämiseen liittyvistä seikoista. (5) Suoraan tai välillisesti muutoksesta joka on toteutettu ilman tai vastoin Toimittajan hyväksyntää. (6) Häiriöstä Asiakkaan tai Toimittajan huoltoikkunan aikana (7) Laajavaikutteiset Häiriöt, joiden juurisyy ei ole Toimittajan aiheuttama Edellä mainituista syistä aiheutuvia Palvelutasopoikkeamia ei huomioida mitattaessa tässä Palvelutasosopimuksessa määriteltyjä Palvelutasoja.

7 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 7/10 4. Yhteydenottokanavat Toimittajan Palvelupiste ottaa vastaan tukipyyntöjä Kohdeympäristössä määritellyiltä Käyttäjiltä alla olevassa kuvattuja tukikanavia käyttäen: Yhteydenottokanava Arvo Selite Puhelin Toimittajan palvelupisteen numero Puhelin SOC 24/7 Asiakaskohtainen Toimittajan Palvelutuotantokeskuksen numero Sähköposti Palvelupisteen sähköpostiosoite tukipyynnöille 5. Yhteyspalvelut 5.1. Tavoitettavuus Asiakas on aina velvollinen tiedottamaan Toimittajaa puhelimitse sovittuja yhteydenottokanavia käyttäen Häiriöistä Asiakkaan yhteyspalveluissa. Toimittaja ei kohdista Asiakkaan yksittäiseen yhteyspalveluun teknistä valvontaa ellei tästä ole erikseen kirjallisesti sovittu. Yhteyspalveluiden osalta Asiakkaan on oltava tavoitettavissa puhelimitse Asiakkaan valitseman Palveluajan puitteissa. Asiakas on velvollinen avustamaan Toimittajaa Häiriön käsittelyssä ja ratkaisussa. Asiakas on velvollinen järjestämään Toimittajalle pääsyn Asiakkaan valitsemana Palveluaikana niihin tiloihin joissa Asiakkaan tietoliikennelaitteet, kytkennät ja kaapeloinnit sijaitsevat. Mikäli Asiakasta ei tavoiteta hänen antamastaan puhelinnumerosta, tai pääsy Asiakkaan tiloihin estyy Toimittajasta riippumattomasta syystä, katsotaan Häiriön odottavan Asiakasta, eikä näin ollen Häiriön ratkaisuaikaa lasketa kuluvaksi Palvelutasoluokat Tässä Palvelutasosopimuksessa määritellyissä palveluissa käytetään kuutta eri Palvelutasoluokkaa. Seuraavassa taulukossa on esitetty nämä palvelutasoluokat ja kunkin Palvelutasoluokan Palveluajat. Yhteydet: Häiriönhallinnan Palvelutasot Palvelutaso Platina Kulta Hopea Pronssi Kupari Tina Palveluaika 24/7 8-22/6 8-22/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 Työtunteja vuorokaudessa 24 h 14 h 14 h 9 h 9 h 9 h Vasteaika 30 min 30 min 30 min 30 min 30 min 30 min Kriittisen Häiriön Ratkaisuaika 6 h 8 h 12 h 9 h (1 vrk) 18 h (2 vrk) 27 h (3 vrk) (1) Palveluaika 24/7 tarkoittaa että Palvelua tai Palvelumoduulia tuotetaan ympäri vuorokauden kaikkina vuoden päivinä. (2) Palveluaika 8-22/6 tarkoittaa että Palvelua tai Palvelumoduulia tuotetaan kello 8-22 välisenä aikana arkipäivisin ja lauantaisin, pois lukien arkipyhät, joulu- ja juhannusaatto. (3) Palveluaika 8-22/5 tarkoittaa että Palvelua tai Palvelumoduulia tuotetaan kello 8-22 välisenä aikana arkipäivisin pois lukien arkipyhät, joulu- ja juhannusaatto.

8 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 8/10 (4) Palveluaika 8-17/5 tarkoittaa että Palvelua tai Palvelumoduulia tuotetaan kello 8-17 välisenä aikana arkipäivisin pois lukien arkipyhät, joulu- ja juhannusaatto. Vaste- ja Ratkaisuaika lasketaan kunkin palvelutasoluokan palveluaikana Häiriönhallinta Tässä Palvelutasosopimuksessa määriteltyjen Palveluiden Häiriönhallinta prosessissa käytetään näitä määreitä. Häiriöhallinta: Palvelutasoluokkien Ratkaisuajat yhteyspalveluissa Prioriteettiluokka Palvelutasoluokka Platina Kulta Hopea Pronssi Kupari Tina 1-Kriittinen 6 h 8 h 12 h 9 h 2-Korkea 3-Kohtuullinen 4-Alhainen 5-Erittäin Alhainen 12 h 48 h (2 vrk) 168 h (7 vrk) 336 h (14 vrk) 28 h (2 vrk) 70 h (5 vrk) 140 h (10 vrk) 294 h (21 vrk) 42 h (3 vrk) 98 h (7 vrk) 196 h (14 vrk) 392 h (28 vrk) 18 h (2 vrk) 27 h (3 vrk) 63 h (7 vrk) 126 h (14 vrk) 18 h (2 vrk) 27 h (3 vrk) 45 h (5 vrk) 126 h (14 vrk) 189 h (21 vrk) 27 h (3 vrk) 45 h (5 vrk) 126 h (14 vrk) 189 h (21 vrk) 252 h (28 vrk) Ratkaisuaikataulukon sinisellä merkityissä kohdissa Ratkaisuaika on enintään 24 tuntia kalenteriaikaa. Muihin kohtiin on tunteina annettu Ratkaisuaika merkitty selvyyden vuoksi sulkujen sisään, myös kalenteriaikana. Kalenteriaikaan sisältyy myös palveluajan ulkopuolinen aika työpäiviltä. Saatuaan tiedon Häiriöstä Toimittaja määrittelee sen Prioriteettiluokan arvioituaan Häiriön Vaikutuksen ja Kiireellisyyden. Asiakkaan nimeämillä henkilöillä on oikeus olla Toimittajaan yhteydessä ja perustellusti nostaa Häiriön Kiireellisyyttä. Toimittaja luokittelee seuraavan taulukon mukaisesti Häiriöiden prioriteetit. Prioriteettiluokka 1 Kriittinen 2 Korkea 3 Kohtuullinen 4 Alhainen Kuvaus Kun Asiakkaan Palvelu tai sen olennainen osa ei toimi ollenkaan tai sen suorituskyky on ratkaisevasti alentunut tai jokin Palvelun osa estää käytännössä muidenkin osien käytön. Vaikutus koskee kaikkia tai suurinta osaa Palvelun käyttäjistä. Häiriön kiireellisyyden täytyy olla korkea, eli Häiriön korjaamisen aloittaminen ei voi odottaa. Jokin tärkeä osa Palvelusta ei toimi tai sen suorituskyky on heikko ja tällä on erittäin suuri merkitys Asiakkaalle, vaikka järjestelmä olisikin käyttökelpoinen. Vaikutus koskee kaikkia tai lähes kaikki Palvelun käyttäjiä. Häiriön kiireellisyyden täytyy olla korkea, eli Häiriön korjaamisen aloittaminen ei voi odottaa. Jokin osa Palvelusta ei toimi tai sen suorituskyky on heikko ja tällä on vaikutusta Asiakkaalle. Palvelu on pääosiltaan käyttökelpoinen. Vaikutus on rajattu tiettyyn määrään käyttäjiä. Häiriön korjaaminen voidaan aloittaa myöhemmin tai mahdollisesti se ei voi odottaa. Jokin osa Palvelusta ei toimi tai sen suorituskyky on heikko. Tällä on vähäinen vaikutus rajattuun määrään Asiakkaan käyttäjiä. Häiriön korjaaminen voi odottaa.

9 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 9/10 5 Erittäin Alhainen Jokin osa Palvelusta ei toimi tai sen suorituskyky on heikentynyt. Tällä on vähäinen vaikutus yhteen tai muutamaan Palvelun käyttäjään. Asiakkaan toiminnan kannalta tällä ei ole vaikutusta. Häiriön korjaaminen voidaan aloittaa myöhemmin Palvelupyynnöt Palvelupyyntöjen Palvelutasomääreet on kuvattu seuraavassa taulukossa. Palvelutasoluokka Platina Kulta Hopea Pronssi Kupari Tina Palveluaika 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 Työtunteja vuorokaudessa 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h Ratkaisuaika 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h 5.5. Muutoshallinta Muutoshallinnan Palvelutasomääreet on kuvattu seuraavassa taulukossa. Palvelutasoluokka Platina Kulta Hopea Pronssi Kupari Tina Palveluaika 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 8-17/5 Työtunteja vuorokaudessa 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h 9 h Palveluajat koskevat vain itse prosessia. Muutokset toteutetaan sen aikataulun mukaisesti mitä kussakin Muutoksessa on sovittu. 6. Huoltoikkunat Toimittajan Huoltoikkuna on Yleisten Sopimusehtojen mukaisesti määritelty toistuva ajankohta jolloin Palvelun Kohdeympäristöön ja Palveluiden tuottamista tukeviin palveluihin voidaan suorittaa huoltotoimenpiteitä. Näistä huoltotoimenpiteistä saattaa syntyä katkos Palveluun. Katkos huoltoikkunan aikana on aina suunniteltu katkos. Toimittajan toimintaympäristö teleoperaattorina tarkoittaa sitä että Toimittaja on muiden teleoperaattoreiden tavoin riippuvainen toisten teleoperaattoreiden verkoista. Toisen teleoperaattorin oman verkon alueellansa suorittama huoltotyö kyseisen teleoperaattorin huoltoikkunassa voi vaikuttaa Asiakkaan Yhteyspalveluun. Häiriöt Toimittajan Palveluissa jotka johtuvat muiden teleoperaattoreiden huoltoikkunoissaan suorittamista töistä, luetaan kolmansien osapuolien vastuulle, eivätkä ne vaikuta Toimittajan palvelutasoa laskevasti. 7. Palvelutasopoikkeamat Palvelutasoa mitataan tässä Palvelutasosopimuksessa kuvatun mukaisesti. Palvelu poikkeaa luvatusta silloin, kun Palvelutaso on jonkin Palvelun kohteen osalta heikompi kuin mitä tässä dokumentissa on kuvattu. Tällöin on kyseessä Palvelutasopoikkeama. Toimittaja hyvittää palvelumaksuista Sanktioita Asiakkaan tämän Palvelutasosopimuksen perusteella tekemästä kirjallisesta vaatimuksesta. Asiakkaan velvollisuus on esittää vaatimus Sanktiosta yhden (1) kuukauden kuluessa siitä hetkestä kun Palvelutasopoikkeama on ilmennyt. Sanktio lasketaan yksittäisen

10 Palvelutasosopimus Verkkoversio 7.0 Sivu 10/10 Palvelun kohteen kiinteästä kuukausimaksusta. Selvyyden vuoksi todettakoon, että Sanktiot ovat ainoa mahdollinen seuraamus Toimittajalle Palvelutasopoikkeamista. Toimittajan maksamat Sanktiot yhden kuukauden ajalta eivät voi missään olosuhteissa ylittää Sanktioon oikeuttavan Palvelun kohteen kuukausittaisen kiinteän palvelumaksun summaa Sanktiot yhteyspalveluissa Yhteyspalveluiden osalta sanktioidaan Kriittiseksi luokiteltujen Häiriöiden Ratkaisuaika. Jokaista Mittausjakson aikana kriittiseksi luokiteltua Häiriötä käsitellään Sanktion osalta erikseen. Häiriöistä katsotaan Ratkaisuaikaprosentti. Tämä tieto saadaan Toimittajan järjestelmästä. Kun Ratkaisuaikaprosentti on enemmän kuin 100 %, tarkoittaa tämä sitä, että Toimittajan palvelussa on ilmennyt Palvelutasopoikkeama. Seuraavasta taulukosta katsotaan minkä ensimmäisen sarakkeen prosenttiluvun Ratkaisuaika ylittää ja sitä vastaava Sanktion määrä toisesta sarakkeesta. Sanktion määrän laskenta yhteyspalveluissa Ratkaisuaika Sanktion määrä 100 % 0 % 125 % 10 % 150 % 20 % 175 % 30 % 200 % 40 % 225 % 50 % 250 % 60 % 275 % 70 % 300 % 80 % 325 % 90 % 350 % 100 % Esimerkki. Kuukauden aikana on ollut kaksi kriittistä Häiriötä. Ensimmäisen Häiriön ratkaisuaika on ollut 70 %. Toisen Häiriön Ratkaisuaika on ollut 155 %. Sanktiona maksetaan toisesta Häiriöstä taulukon mukaisesti 20 % Häiriöön liittyvän Palvelun kohteen kiinteistä kuukausimaksuista.

Pilvipalvelut Palvelutasosopimus

Pilvipalvelut Palvelutasosopimus Pilvipalvelut Palvelutasosopimus Sivu 2/9 Sisällysluettelo 1. Palvelutasosopimus... 3 2. Määritelmät... 3 3. Yleistä... 6 3.1. Palvelun kohteen Palvelutaso... 6 3.2. Palvelutasosopimuksen voimaantulo...

Lisätiedot

Häiriö (tapahtuma tai incident) on normaalista poikkeava järjestelmän käyttäytyminen joka haittaa järjestelmän sovitun mukaista käyttöä.

Häiriö (tapahtuma tai incident) on normaalista poikkeava järjestelmän käyttäytyminen joka haittaa järjestelmän sovitun mukaista käyttöä. . 1. MÄÄRITELMÄT Tässä asiakirjassa käytetyt sopimustekstin määritelmät vastaavat sopimuksessa käytettyjä, ellei erikseen ole toisin nimenomaisesti sovittu Osapuolten kesken viittaamalla sopimuksen kyseiseen

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelun käytettävyys ja sanktiot. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Sopimus -palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 24.6.2014 Liite 1.1, Palvelun käytettävyys ja sanktiot Palvelun käytettävyys ja sanktiot Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3

Lisätiedot

1/6. LIITE 7 Palvelutaso

1/6. LIITE 7 Palvelutaso 1/6 LIITE 7 Palvelutaso 1. MÄÄRITELMÄT... 2 2. NEUVONTA... 2 3. VIRHEIDEN KORJAAMINEN... 3 4. KIIREELLISYYSLUOKAT VASTEAIKA... 3 5. ALUSTAN YLLÄPITO... 4 6. ALUSTAN KEHITTÄMINEN... 4 7. PALVELUVASTEAIKOJEN

Lisätiedot

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 1 - Palvelutuotannon mittarit: Tuki- ja laitepalvelut

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 1 - Palvelutuotannon mittarit: Tuki- ja laitepalvelut Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 1 - Palvelutuotannon mittarit: Tuki- ja laitepalvelut Versiotieto: 1.0 / 2017-10-05 VERSIOHISTORIA Versionumero: Päivämäärä: Muokkaaja: Tehdyt muutokset:

Lisätiedot

Kapasiteettipalvelut. Palvelutasot

Kapasiteettipalvelut. Palvelutasot Kapasiteettipalvelut Ixonos Plc 2015 VERSIOHISTORIA Versio PVm Kuvaus Tekijä Tarkastaja Hyväksyjä 0.9 30.04.2012 0.95 01.09.2014 1.0 27.1.2015 1.1 6.2.2015 Tarkennuksia mittareihin, pääosiin teknisiin

Lisätiedot

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut

Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut Tietotekniikkapalveluiden palvelukäsikirja Liite 2 - Palvelutuotannon mittarit: Tietoliikenne- ja pilvipalvelut Versiotieto: 1.0 / 2017-10-05 VERSIOHISTORIA Versionumero: Päivämäärä: Muokkaaja: Tehdyt

Lisätiedot

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT

Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT Liite 9 PROMAS Tarjouspyyntö Palvelutasovaatimukset PALVELUTASOT 1 Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja toimii asiakkaan vaatimusmäärittelynä Promas-tarjouspyynnön mukaisten palveluiden palvelutasojen määrittelyssä.

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

Yritysfiltteri Pro Käyttöehdot

Yritysfiltteri Pro Käyttöehdot Yritysfiltteri Pro Käyttöehdot Sisällys 1 Käyttöehtojen soveltaminen... 2 2 Salassapito ja turvamenettelyt... 2 3 Laskutuskäytäntö... 3 4 Asiakastiedon tehtävät ja vastuut... 3 5 Asiakkaan tehtävät...

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

PALVELUTASOMÄÄRITYKSET

PALVELUTASOMÄÄRITYKSET PALVELUTASOMÄÄRITYKSET Palvelusopimuksen liite 2 Keski-Uudenmaan Keski-Uudenmaan PL12, 04201 Kerava / Kauppakaari 11, 04200 Kerava www.kuumaict.fi Y-tunnus 2733877-3 PALVELUTASOMÄÄRITYKSET 2(10) Sisällys:

Lisätiedot

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimusehdot 1. Osapuolet Aditro Oy ja Asiakas. Jatkossa Aditro Oy = Toimittaja. 2. Sopimuksen kohde 2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimuksen kohteena ovat Toimittajan

Lisätiedot

Intellia.fi palveluiden käyttöehdot

Intellia.fi palveluiden käyttöehdot Intellia.fi palveluiden käyttöehdot 1. Käyttöehtojen soveltaminen Näitä sopimusehtoja sovelletaan Intellia Oy:n (myöhemmin Intellia) tuottamiin, välittämiin tai jälleenmyymiin aineistoihin ja niiden pohjalta

Lisätiedot

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU)

IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) IT2018 ETP ERITYISEHTOJA TIETOVERKON VÄLITYKSELLÄ TOIMITETTAVISTA PALVELUISTA (PILVIPALVELU) 1 SOVELTAMINEN 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietoverkon välityksellä toimitettaviin ohjelmistopalveluihin.

Lisätiedot

SLA-PALVELUTASOT. Laitteiden ja ohjelmistojen verkkokauppa ja lähitukipalvelun toimittaminen

SLA-PALVELUTASOT. Laitteiden ja ohjelmistojen verkkokauppa ja lähitukipalvelun toimittaminen SLA-PALVELUTASOT Sisällys 1 DOKUMENTIN TARKOITUS... 1 2 PALVELUTASOLIITTEEN RAJAUKSET JA TARKENNUKSET... 1 3 PALVELUKOHTAISET PALVELUTASOLUOKAT... 1 3.1 Verkkokauppa... 2 3.2 Verkkokaupan asiakaspalvelupiste...

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET

KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET Integraatiopalveluiden kilpailutus Sauli Kleemola 27.1.2014 KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET (Huom! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön tarkennuksia!) Hinnat ja hintojen vertailu 1.

Lisätiedot

Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys

Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys 1. Organisaatio Vastaajien määrä: 30 Siikaisten kunta Rautalammin kunta Imatran

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

Tuote tarkoittaa Asiakkaalle toteutettua tuotetta sisältäen Palveluiden tulokset.

Tuote tarkoittaa Asiakkaalle toteutettua tuotetta sisältäen Palveluiden tulokset. 1 (8) PALVELUTASOT Tämä dokumentti on liite 5.2 (myöhemmin palvelusopimuksen liite 2) Espoon kaupungin ja toimittajan välillä xx.xx.2013 allekirjoitettuun puitesopimukseen sähköisestä oppimisympäristö

Lisätiedot

Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys

Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys Palautekooste ja työryhmän vastine (1. vaihe palautteet): JHS 174 ICT-palveluiden palvelutasoluokituksen (SLA) -päivitys 1. Organisaatio Vastaajien määrä: 30 Siikaisten kunta Rautalammin kunta Imatran

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Palvelukuvaus, vaatimukset ja palvelutasot

Palvelukuvaus, vaatimukset ja palvelutasot LIITE 5 1 (7) Palvelukuvaus, vaatimukset ja palvelutasot ekirje 1 Termistö Taulukko 1.1 Määritelmät liitteessä 5 Asiakas Asiantuntijapalvelu Omistajat Palvelu Tilaaja Toimittaja Tukipalvelu Kirjepalvelu

Lisätiedot

KL-KUNTAHANKINNAT OY VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - ASIAKASPALVELURATKAISU

KL-KUNTAHANKINNAT OY VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - ASIAKASPALVELURATKAISU TARJOUSPYYNTÖ KLKH 1102016 Visuaalisen kommunikaation palveluratkaisu- KL-KUNTAHANKINNAT OY VISUAALISEN KOMMUNIKAATION PALVELURATKAISU - ASIAKASPALVELURATKAISU LIITE 3 PALVELUTASOSOPIMUS (SLA) TARJOUSPYYNTÖ

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

IT-palvelupisteen palvelutason mittaaminen

IT-palvelupisteen palvelutason mittaaminen IT-palvelupisteen palvelutason mittaaminen Diplomityöseminaari, 16.2.2010 Kaisa Vuorensola Ohjaaja: KTM Minna Metsänvuori Valvoja: Dos. Kalevi Kilkki Esityksen sisältö Tutkimuksen lähtökohta Tutkimuskysymys

Lisätiedot

Tilaajayhteys -hinnasto

Tilaajayhteys -hinnasto 1(8) Vaasan Läänin Puhelin Oy Tilaajayhteys -hinnasto Voimassa 1.11.2007 alkaen toistaiseksi Seinäjoki Vaasa Vasa Postiosoite Postadress Puskantie 18 Silmukkatie 6 Cirkelvägen 6 Vaasan Läänin Puhelin Oy

Lisätiedot

Tähtikuitu Oy Yritystuotteet

Tähtikuitu Oy Yritystuotteet Tähtikuitu Oy Yritystuotteet Palvelukuvaukset ja hinnasto Voimassa alkaen: 1.1.2014 TÄHTIKUITU OY PL 60, 99601 Sodankylä Puhelin: +358 40 764 8213 Y-tunnus: 42547673-4 sähköposti: etunimi.sukunimi@tahtikuitu.fi

Lisätiedot

Tervetuloa ecraft Service Deskiin

Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa ecraft Service Deskiin Tervetuloa käyttämään ecraftin asiakkaiden Service Desk -palvelua! Yhteystiedot Voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse, puhelimitse tai asiakasportaalin kautta. Sähköposti

Lisätiedot

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS

PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS LIITE 3 PAS-RATKAISUN PALVELUKUVAUS versio 2.0 26.6.2019 SISÄLLYS 1 Johdanto... 2 1.1 Dokumentin tarkoitus ja tausta... 2 1.2 PAS-ratkaisun yleiskuvaus... 2 2 Palvelukuvaus... 2 2.1 Palvelun sisältö...

Lisätiedot

Asiakastuki https://palvelupiste.palkeet.fi Palvelupäällikkö Anja Leino

Asiakastuki https://palvelupiste.palkeet.fi Palvelupäällikkö Anja Leino Asiakastuki https://palvelupiste.palkeet.fi 19.11.2010 Palvelupäällikkö Anja Leino Asiakastuki - itsepalveluportaali Yksi asia palvelupyyntöä kohden Palvelun valinta Loppukäyttäjän palvelut Palvelupyyntöjen

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus

Maksupäätepalvelu Palvelukuvaus Palvelukuvaus Versio: 1.1 19.2.2016 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2 Palvelukomponentit... 1 2.1 Lähimaksu Kiinteä... 1 2.2 Lähimaksu Langaton... 1 2.3 Lähimaksu Mobiili...

Lisätiedot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4. Palvelun

Lisätiedot

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) -palvelu liittää yrityksen yhden toimipisteen Internetiin. sisältää reitittimen ja Internet-yhteyden sekä näiden ylläpidon ja huoltopalvelut. Palvelu tarjoaa kiinteän kaksisuuntaisen

Lisätiedot

Palvelukuvaus, palvelutasot ja sanktiot

Palvelukuvaus, palvelutasot ja sanktiot LIITE 5 1 (7) Palvelukuvaus, palvelutasot ja sanktiot SMS Gateway 1 Termistö Taulukko 1.1 Liitteessä käytettävät määritelmät Asiakas Asiantuntijapalvelu Omistajat Palvelu Tilaaja Toimittaja Tukipalvelu

Lisätiedot

IBM Alert Notification

IBM Alert Notification IBM:n käyttöehdot SaaS-tuotteita koskevat ehdot IBM Alert Notification Käyttöehdot (ToU-ehdot) koostuvat tästä asiakirjasta IBM:n käyttöehdot SaaS-tuotteita koskevat ehdot (SaaStuotteita koskevat ehdot)

Lisätiedot

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007)

SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) SEUTUKESKUS OY HÄME POIKKEAMAT JULKISEN HALLINNON IT-HANKINTOJEN YLEISIIN SOPIMUSEHTOIHIN (JIT 2007) 1 (5) Yleistä Tämän dokumentin numerointi noudattaa JIT 2007 -ehtojen numerointia ja viittaa näin ollen

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu

Palvelukuvaus v Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1 (5) Alkujaan digitaalisen aineiston vastaanoton ja säilyttämisen palvelu 1. Yleiskuvaus Kansallisarkiston lakisääteisenä tehtävänä on ottaa vastaan ja säilyttää viranomaisten pysyvästi säilytettävät

Lisätiedot

Yleiset sopimusehdot. Asiakkaalla ei ole lupaa siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle ilman palveluntarjoajan antamaa kirjallista suostumusta.

Yleiset sopimusehdot. Asiakkaalla ei ole lupaa siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle ilman palveluntarjoajan antamaa kirjallista suostumusta. 1 1. Sopimusehtojen soveltaminen ja voimassaolo Näitä sopimusehtoja sovelletaan Hilla-sovelluksen kehittäjien Elegant Paw ja Tmi Janne Romppanen ja heidän asiakkaansa välisessä asioinnissa. Nämä ehdot

Lisätiedot

Festum Asiakastuki - Ohje

Festum Asiakastuki - Ohje Festum Asiakastuki - Ohje Nimi: Omistaja: Festum Asiakastuki - Ohje Festum Software Oy Versio: 2.0 Luotu/päivitetty: 20.6.2016 i Festum Asiakastuki - Ohje Sisällysluettelo 1 Asiakastuki... 3 2 Palvelupyynnön

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös

Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Liittymät Euroclear Finlandin järjestelmiin, tietoliikenne ja osapuolen järjestelmät Toimitusjohtajan päätös Tilinhoitajille Selvitysosapuolille Liikkeeseenlaskijan asiamiehille Sääntöviite: 1.5.9, 5)

Lisätiedot

DNA PREPAID -LIITTYMÄN TOIMITUSEHDOT 1.10.2003

DNA PREPAID -LIITTYMÄN TOIMITUSEHDOT 1.10.2003 1 (5) DNA PREPAID -LIITTYMÄN TOIMITUSEHDOT 1.10.2003 1. Yleistä 1.1 Nämä toimitusehdot koskevat DNA Oy:n (jäljempänä DNA) toimittamaa DNA Prepaid -liittymää (jäljempänä Palvelu). Palvelussa DNA luovuttaa

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS PUOLUE- JA VAALIRAHOITUSVALVONNAN TIETOJÄRJESTELMÄN JA SIIHEN LIITTYVÄN PALVELUN TOIMITTAMISESTA

SOPIMUSLUONNOS PUOLUE- JA VAALIRAHOITUSVALVONNAN TIETOJÄRJESTELMÄN JA SIIHEN LIITTYVÄN PALVELUN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIMUSLUONNOS PUOLUE- JA VAALIRAHOITUSVALVONNAN TIETOJÄRJESTELMÄN JA SIIHEN LIITTYVÄN PALVELUN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Valtiontalouden tarkastusvirasto Y- tunnus: 0245456-7 Osoite: Antinkatu

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Eurajoen Puhelin Osk. operaattori Metro Ethernet palvelukuvaus

Eurajoen Puhelin Osk. operaattori Metro Ethernet palvelukuvaus 01.01.2014 1(6) Eurajoen Puhelin Osk operaattori Metro Ethernet palvelukuvaus 01.01.2014 1 01.01.2014 2(6) 1. YLEISTÄ...3 2. ETHERNET-LIITÄNTÄ...3 3. OPERAATTORI ETHERNET -LIITTYMÄ...3 4. VERKKOJEN YHTEEN

Lisätiedot

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista:

Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: Tarjouspyynnön palveluvaatimus: Tarjouksen pyytäjän Effica sovelluksien käyttötukipalvelun tarve muodostuu seuraavista osista: 1. Ajanvaraus kriittinen 2. Kertomus kriittinen 3. Työnantajan kertomus 4.

Lisätiedot

RAILI-palvelun lupaehdot

RAILI-palvelun lupaehdot Lupaehdot 1 (5) RAILI-palvelun lupaehdot 1. SOVELTAMISALA Yleistä Asiakkaalla tarkoitetaan näissä lupaehdoissa yritysasiakasta, jolle Liikennevirasto on myöntänyt RAILI-palvelun käyttöluvan. Palvelusta

Lisätiedot

IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA

IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA LUONNOS 29.6.2009 IT2010 EJT ERITYISEHTOJA TIETOJÄRJESTELMÄN JA ASIAKASKOHTAISEN OHJELMISTON TOIMITUKSESTA 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT 1.1 Näitä erityisehtoja sovelletaan tietojärjestelmien ja asiakaskohtaisten

Lisätiedot

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut.

Sopimuksen päiväys ja nro: (1) Toimittaja sitoutuu toimittamaan tilaajalle sopimuksessa yksilöidyt palvelut. 8.10.2007 Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehdot ERITYISEHTOJA PALVELUISTA Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: 1 SOVELTAMINEN (1) Näitä erityisehtoja noudatetaan valtion virastojen, liikelaitosten,

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

Yritysasiakkaiden sähköinen asiointi YritysDNA. Ohjeet hallinnointiin

Yritysasiakkaiden sähköinen asiointi YritysDNA. Ohjeet hallinnointiin Yritysasiakkaiden sähköinen asiointi YritysDNA Ohjeet hallinnointiin YritysDNA Yritysasiakkaiden sähköinen asiointi YritysDNA on itsepalvelu, joka mahdollistaa yrityksesi palveluiden ja liittymien itsenäisen

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Ohje 2 (6) Dnro LIVI/996/07.02.00/2015

Ohje 2 (6) Dnro LIVI/996/07.02.00/2015 Ohje 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Töiden priorisointi järjestelmähäiriöissä... 3 3 Mahdolliset ongelmatilanteet, niiden vaikutukset ja toimintaohjeet... 3 3.1 LIIKE työasema ei toimi... 3 3.2

Lisätiedot

Asianosaisten edustajiin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT

Asianosaisten edustajiin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT Asianosaisten edustajiin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT 1. E-curia on tietokonesovellus, joka mahdollistaa oikeudenkäyntiasiakirjojen jättämisen, tiedoksi antamisen ja konsultoimisen sähköisesti.

Lisätiedot

Palvelutasot ja sanktiot

Palvelutasot ja sanktiot Palvelutasot ja sanktiot Matkustajainformaatiojärjestelmä Sisällysluettelo 1 Johdanto...3 2 Tuki- ja ylläpitopalvelun sisältö...3 2.1 Palvelun sisältö ja rajaus...3 2.2 Palvelutasomittarit....3 3 Termit

Lisätiedot

Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen

Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen Visma sovellustuki Tukipyyntöjen lähettäminen 2 Sisällys 1 Tukipyyntöjen käsittely... 3 1.1 Tukipalvelun sisältö... 3 1.2 Tukipyynnön lähettäminen... 3 1.3 Kuvan lisääminen tukipyyntöön... 4 2 Etähallintatyökalut...

Lisätiedot

Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset. Yhteenveto. Linjausten tarkoitus ja kohdealue. Tietoliikennepalvelulinjaukset

Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset. Yhteenveto. Linjausten tarkoitus ja kohdealue. Tietoliikennepalvelulinjaukset Verohallinto Lausunto 07.09.2018 Asia: VM/275/00.01.00.01/2018 Julkisen hallinnon tietoliikennepalvelulinjaukset Yhteenveto Linjausten tarkoitus ja kohdealue Tietoliikennepalvelulinjaukset Käytettävyys,

Lisätiedot

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista

JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista JHS 166 Julkisen hallinnon IT-hankintojen yleiset sopimusehdot Liite 3. Erityisehtoja palveluista Versio: 0.5 / 15.01.2014 Julkaistu: Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Soveltaminen... 3 2 Määritelmät...

Lisätiedot

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä

Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty Yleistä Käyttöehdot, KoulutusOnline, päivitetty 13.3.2018 Yleistä Näissä käyttöehdoissa säännellään Helsingin seudun kauppakamarin palveluyhtiön Helsingin Kamari Oy:n julkaiseman KoulutusOnline-palvelun käyttöä.

Lisätiedot

Assistentteihin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT

Assistentteihin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT Assistentteihin sovellettavat E-CURIA-SOVELLUKSEN KÄYTTÖEHDOT 1. E-curia on tietokonesovellus, joka mahdollistaa oikeudenkäyntiasiakirjojen jättämisen, tiedoksi antamisen ja konsultoimisen sähköisesti.

Lisätiedot

JIT 2015: Erityisehtoja palveluista

JIT 2015: Erityisehtoja palveluista Senaatti-kiinteistöt Julkaisujärjestelmän kilpailutus 372257 Liite 5.3 Sopimuksen päiväys ja nro: Liite nro: JIT 2015: Erityisehtoja palveluista Sisällys 1 Soveltaminen... 1 2 Määritelmät... 2 3 Palvelu

Lisätiedot

2. SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Asiakas: Y-tunnus: Alv.rek Asiakkaan osoite: Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittaja: Y-tunnus: Alv.

2. SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Asiakas: Y-tunnus: Alv.rek Asiakkaan osoite: Asiakkaan yhteyshenkilö: Toimittaja: Y-tunnus: Alv. IT2010 sopimusehdot LUONNOS 29.6.2009 OHJELMISTOJEN YLLÄPITOSOPIMUS 1. SOPIMUKSEN KOHDE Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen ohjelmistojen ylläpidosta

Lisätiedot

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA

SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA LIITE 5A SOPIMUS SOPIMUS TAVARAN X HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Jyväskylän yliopisto Pl 35 40014 Jyväskylän yliopisto (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

Operaattorilaajakaista

Operaattorilaajakaista Palvelukuvaus 1.7.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 2... 1 2.1 Päätelaite... 1 2.2 Liittymän nopeus... 1 2.2.1 Liittymän nopeuden vaihteluvälit... 1 2.3 Rajaukset... 2 3 Tilaus

Lisätiedot

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen

Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen Visma asiakaspalvelu Tukipyyntöjen lähettäminen 2 Sisällys 1 Tukipyyntöjen käsittely... 3 1.1 Tukipalvelun sisältö... 3 1.2 Tukipyynnön lähettäminen... 3 1.3 Kuvan lisääminen tukipyyntöön... 4 2 Etähallintatyökalut...

Lisätiedot

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät]

[yksilöitynä käsiteltävät henkilötiedot ja käsittelyn kesto] [yksilöitynä henkilötietojen tyyppi ja rekisteröityjen ryhmät] 1(5) L I I T E 5B T I E T O S U O J A 1. TARKOITUS Tällä tietosuojaliitteellä ( Tietosuojaliite ) [tilaaja] ( Tilaaja ) rekisterinpitäjänä ja käsittelijänä ja [toimittaja] ( Toimittaja ) henkilötietojen

Lisätiedot

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto

Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto Palvelukuvaus Omakannan Omatietovaranto 24.10.2018 Kela, Kanta-palvelut Muutoshistoria Versio Muutos Tekijä PVM 1.0 Ensimmäinen julkaistava versio pilotointivaihetta varten 1.1 Päivitetty sisältöä vastaamaan

Lisätiedot

IBM Prescriptive Maintenance for Manufacturing

IBM Prescriptive Maintenance for Manufacturing IBM:n käyttöehdot SaaS-tuotteita koskevat ehdot IBM Prescriptive Maintenance for Manufacturing Käyttöehdot (ToU-ehdot) koostuvat tästä asiakirjasta IBM:n käyttöehdot SaaS-tuotteita koskevat ehdot (SaaStuotteita

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Alueverkon Ethernet Hinnasto Voimassa alkaen toistaiseksi 2(5) Alueverkon Ethernet -liittymän kytkentä- ja kk-maksut Tuotenro Alueverkon Ethernet -liittymä 21288 1M/1M

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot

Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen Waltti- nettilatauspalvelun käyttöehdot 1. Yleistä Näitä verkkopalvelun käyttöehtoja sovelletaan Kajaanin kaupungin joukkoliikenteen (jäljempänä Palveluntarjoaja) tuottamaan

Lisätiedot

tarkoittaa Asiakkaan Palveluun tallentamaa tai siellä prosessoimaa asiakaskohtaista tietoa.

tarkoittaa Asiakkaan Palveluun tallentamaa tai siellä prosessoimaa asiakaskohtaista tietoa. Tämä dokumentti sisältää ecraft Go palveluehdot ja Tukipalveluiden kuvauksen ECRAFT GO -PALVELUEHDOT Viimeisin päivitys: 12.11.2014 1. Tervetuloa ecraft Go-palveluun ecraft Go ( Palvelu ) on johtaviin

Lisätiedot

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto

Siirto Yritysasiakkaille. Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto Siirto Yritysasiakkaille Palvelukuvaus: Siirto-vastaanotto 15. huhtikuuta 2018 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Siirto-maksun yleiskuvaus... 3 Siirto-maksun edut... 3 Nordean Siirto Yritysasiakkaille...

Lisätiedot

Palvelukeskus ja Huoltopalvelu

Palvelukeskus ja Huoltopalvelu JA HUOLTOPALVELU ( 1 / 5 ) Palvelukeskus ja Huoltopalvelu 1. Sovellettavuus ja tämän dokumentin tarkoitus Tämä dokumentti sisältää kuvaukset Finn-ID Oy:n Palvelukeskuksen ja Huoltopalvelun toiminnoista

Lisätiedot

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto

Anvia Telecom Oy. Alueverkon Ethernet -hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Telecom Oy Alueverkon Ethernet -hinnasto Voimassa 1.3.2015 alkaen toistaiseksi Anvia Telecom Oy Anvia Telecom Ab Silmukkatie 6, 65100 Vaasa Cirkelvägen 6, 65100 Vasa Puhelin/Telefon

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Ekorent Oy - Hietalahti

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Ekorent Oy - Hietalahti 1. YLEISTÄ 1.1 EkoRent Oy (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) välityksellä rahoittajille (jäljempänä Joukkorahoittajat ) Projektikumppanin palveluun

Lisätiedot

Anvia Oyj Laitepaikkatuotteet

Anvia Oyj Laitepaikkatuotteet 1 Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Laitepaikkatuotteet Voimassa 1.7.2012 alkaen toistaiseksi 2 SISÄLLYSLUETTELO Laitepaikkatuotteet... 3 1. Yleistä... 3 2. Laitepaikkatuotteet... 3 2.1 Telinepaikka...

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

RAKENNUSTIETO OY:N VERKKOPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT

RAKENNUSTIETO OY:N VERKKOPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT LIITE 1 RAKENNUSTIETO OY:N VERKKOPALVELUIDEN YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN 1.1 Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Rakennustiedon verkkopalveluihin. Sopimuksen piiriin kuuluvat verkkopalvelut

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin

ADMINETIN ASIAKASTUKI. Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin ADMINETIN ASIAKASTUKI Ohjeita ja vinkkejä sujuvaan asiointiin SISÄLTÖ ASIAKASTUEN ESITTELY 2 TUKIPYYNTÖJEN JÄTTÄMINEN 3 SOITTAMINEN TUKINUMEROON 4 KOLMANSIIN OSAPUOLIIN LIITTYVÄT ASIAT 5 KEHITYSEHDOTUKSET

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS TIETOLIIKENNEYHTEYKSISTÄ

SOPIMUSLUONNOS TIETOLIIKENNEYHTEYKSISTÄ 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Mäntsälän kunta Y tunnus: 0129261-5 Osoite: Heikinkuja 4 04600 Mäntsälä Toimittaja: Y tunnus: Osoite: 2 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET Mäntsälän kunta on kilpailuttanut omien toimipisteidensä

Lisätiedot

Palvelukuvaus ja hinnasto Laitetilat Versio:

Palvelukuvaus ja hinnasto Laitetilat Versio: 1 (6) Palvelukuvaus ja hinnasto Laitetilat Versio: 1.5 19.7.2018 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Laitepaikat... 3 3 Sähköenergia ilmoitetulla keskimääräisellä kulutuksella... 4 4 Sähkönsyötön varmistus

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

JHS 174 ICT-palvelujen palvelutasoluokitus Liite 1 Palvelutasoluokitus

JHS 174 ICT-palvelujen palvelutasoluokitus Liite 1 Palvelutasoluokitus JHS 174 ICT-palvelujen palvelutasoluokitus Liite 1 Palvelutasoluokitus Versio: 1.3 Julkaistu: 10.12.2009 Voimassaoloaika: Toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Palvelutasoluokitusten soveltamisala...

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

HP Hardware Support Exchange Service HP Customer Support Contractual Services

HP Hardware Support Exchange Service HP Customer Support Contractual Services HP Hardware Support Exchange Service HP Customer Support Contractual Services Luotettava ja nopea vaihtolaitetoimitus on kustannustehokas vaihtoehto asiakkaan tiloissa tapahtuville korjauksille. HP:n vaihtolaitetoimitus

Lisätiedot