NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS. Suunnitelmaselostus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS. Suunnitelmaselostus"

Transkriptio

1 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT Suunnitelmaselostus

2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT JA TYÖN TAUSTA SUUNNITTELUALUE TYÖN LÄHTÖKOHDAT ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA LÄHTÖKOHDAT MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS MAAPERÄ JA POHJAOLOSUHTEET POHJATUTKIMUKSET JA MITTAUKSET 6 2 3D-MALLINNUS JA VIRTUAALIMALLI SUUNNITELMIEN MALLINNUS VIRTUAALIMALLI WEB-MALLI 8 3 KATU- JA RATASUUNNITELMAN ESITTELY LIIKENNE KADUN RAKENNE KUIVATUS KATUYMPÄRISTÖ RADAN ALITUSKOHTA NISSOLAN ALIKULKUSILTA PL KADUN RAKENTEET RADAN ALITUSKOHDASSA POHJAVAHVISTUKSET ALITUSKOHDASSA RADAN ALITUSKOHDAN TYÖTAPAEHDOTUS JA TYÖJÄRJESTYS MUSTANKORVENTIEN PARANTAMINEN KORVAAT TONTTIYHTEYDET TASORISTEYSTEN POISTOT 12 4 SUUNNITELMAN VAIKUTUKSET LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET 14 5 VUOROPUHELU JA TIEDOTTAMINEN 16 6 JATKOTOIMENPITEET 17 7 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT 18 (2/18)

3 1. LÄHTÖKOHDAT JA TYÖN TAUSTA 1.1 Suunnittelualue Suunnittelukohde sijaitsee Vihdin kunnan Nummelassa, Valtatien 2:n, Enäjärven, Lankilan ja Ojakkalantien rajaamalla alueella. Alueen katkaisee Hyvinkää- Hanko-rata, joka on yksiraiteinen ja sähköistämätön. Radalla on pelkkää tavaraliikennettä. Alueella on maatalouskäytössä olevia tasoristeyksiä. Suunnittelualueen molemmissa päissä on olemassa olevaa rakennuskantaa. Keskiosa ja osin eteläosa on maatalousmaata. Suunnitelmassa on esitetty uusi katuyhteys Härköiläntien ja Punarinnantien välillä, neljän tasoristeyksen poistot ja näiden korvaavat tieyhteydet. 1.2 Työn lähtökohdat Työn lähtökohtana on alustavan yleissuunnitelman katu- ja tielinjaukset ja suunnitelmaratkaisut. Työn lähtötietoina on käytetty alustavassa yleissuunnitelmavaiheessa tuotettuja suunnittelu- ja maastomalleja. Suunnitelman maankäyttö perustuu valmisteilla olevaan Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaavan N Alustava yleissuunnitelma Enärannan Härköilänsyrjän ja Lankilanrinteen Ojakkalantien välisen kadun linjaus ja Hyvinkää Hanko radan neljän tasoristeysten poiston edellyttämät toimenpiteet on tutkittu alustavassa yleissuunnitelmassa: Nissola, tie- ja eritasojärjestelyt, alustava yleissuunnitelma, Sito Oy, 2011 Alustavassa yleissuunnitelmassa tutkittiin eri vaihtoehtoja kadun linjaukselle. Vaihtoehdoista valittiin kolme kadun linjaus- ja tasausvaihtoehtoa tarkempaan vertailuun. Näistä linjaus- ja tasausvaihtoehdoista vertailtiin vaihtoehtojen liikenteellistä toimivuutta, ympäristönäkökohtia, teknistä toteutettavuutta ja kustannuksia. Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaavan N 152 valmistelun yhteydessä vaihtoehdoista kysyttiin mielipidettä asukkailta ja sidosryhmiltä. Tehtyjen vertailujen ja kaavan valmistelusta saadun palautteen jälkeen tarkempaan jatkosuunnitteluluun valittiin vaihtoehto 3, jossa katu alkaa Härköiläntiestä kaartaen radan viereen, alittaen radan ja liittyen Punarinnantien kautta Ojakkalantiehen. Alustavassa yleissuunnitelmassa tarkastellut kadun linjaus- ja tasausvaihtoehdot on esitetty kuvassa 1. Vaihtoehto 3 todettiin liikenteellisesti toimivimmaksi ja se tukee parhaiten idempänä olevien tasoristeysten poistoa. Alustavassa yleissuunnitelmassa on esitetty Yli-Lankilan, Laakuksen, Hemmilän ja Toimilan tasoristeysten poistot ja alustavat linjaukset korvaaville tieyhteyksille. Nämä tasoristeykset ovat vartioimattomia tasoristeyksiä. Yli-Lankila on yksityistie, muut tasoristeykset ovat viljelysteitä. (3/18)

4 Yli-Lankilan tasoristeyksen korvaava tieyhteys on esitetty Mustankorventien kautta uuteen rakennettavaan yhdyskatuun. Kuva 1. Alustavan yleissuunnitelman linjausvaihtoehdot. 1.4 Tavoitteet ja lähtökohdat Katu- ja ratasuunnitelmaprosessin tavoitteita ovat: Katualueiden rajojen vahvistaminen Katu- ja ratasuunnitelmassa esitetään uuden yhteyskadun ja siihen liittyvien kiertoliittymien, risteysten ja maisemointialueiden aluetarpeet. Nämä vahvistetaan alueelle laadittavassa asemakaavassa. Tasoristeysten poistojen edellyttämien tieyhteyksien esittäminen Suunnitelmassa esitetään Mustankorventien yhdistäminen uuteen yhdyskatuun ja uudet yhteydet viljelyksille. Korvaavat yhteydet vahvistetaan yksityistietoimituksessa. Teknisesti ja soveltuvien ratkaisujen esittäminen Suunnitelmassa esitetään teknisesti toimivat ratkaisut, joiden perusteella suunnittelua voidaan jatkaa luotettavasti. Erityinen huomio kiinnitetään: - Liikenteellisesti toimivien ratkaisujen löytämiseen - Radan alikulkusillan ja siihen liittyvän alittavan kadun teknisten ratkaisujen toimivuuteen. Ratkaisut suunnitellaan siten, että pohjaveden alentamisen ympäristövaikutukset jäävät kohtuullisiksi. - Turvallisuuteen. Tekniset ratkaisut ja niiden toteuttaminen esitetään siten, että ratkaisut ovat turvallisia rakentaa ja käyttää. (4/18)

5 Kustannusten luotettava arviointi Suunnitelmassa tehdään kustannusarvio, joka perustuu päivitettyihin suunnitelmaratkaisuihin. Tietomallin hyväksikäyttö suunnittelussa Suunnittelu tehdään tietomallien avulla. Suunnitelmassa yhdistetään eri tekniikkaalojen tietomallit suunnitelmakokonaisuudeksi. Suunnitelma esitetään pääosin vain tietomallien avulla. Mallinnetun suunnitelman avulla tuotetaan paperitulosteita mahdollisimman vähän. Valmis suunnitelma dokumentoidaan tietomallien avulla. Seuraavissa suunnitteluvaiheissa suunnittelun lähtötietoina tullaan käyttämään katu- ja ratasuunnitelmavaiheessa tehtyjä malleja. Asukkaiden ja kuntalaisten osallistumismahdollisuus suunnitteluun Katu- ja ratasuunnitelmaa esitellään yleisölle suunnittelun eri vaiheissa. Suunnitteluratkaisuja esitellään yleisötilaisuudessa, kunnan palvelupisteellä ja internetpalvelimella. Esittelystä tiedotetaan lehdissä ja kunnan internetsivuilla. Asukkaille ja kuntalaisille varataan mahdollisuus suunnitelmien kommentoimiseen suunnitteluprosessin aikana. Nähtäville asetettavasta katu- ja ratasuunnitelmaluonnoksesta voi jättää kirjallisen muistutuksen. Suunnitelmaluonnosten esittely virtuaalimallien avulla Suunnitelmaa esitellään tietomalleista muodostettujen havainnollisten virtuaalimallien avulla. Virtuaalimallin tehdään Novapoint Virtual Map pohjalle. Mallista tehdään internetsovellus, jossa suunnitelma esitetään havainnollisessa 3D-maailmassa. 1.5 Maankäyttö ja kaavoitus Radan molemmin puolin, keskiosa ja osin eteläosaa ovat maatalousmaata. Tällä alueella ei ole voimassa asemakaavaa. Alueen etelä- (Ridal, Enäranta) ja pohjoisosassa (Lankila, Lankilanrinne) on voimassa asemakaava. Uuden katuyhteyden alueelta tehdään kaava N 152, Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaava ja asemakaavan muutos samanaikaisesti katu ja ratasuunnitelman kanssa. Maisemallisesti suunnittelualue kuuluu Enäjärven kulttuurimaisema-alueeseen ja viljelytasankoon. Alueella ei ole luonnon arvokohteita. 1.6 Maaperä ja pohjaolosuhteet Suunnittelualue sijaitsee Salpausselän harjun itäpuolella ja on harjun lievealuetta. Alueen pohjoisosassa maaperä on hiekkaa tai silttiä. Etelään tultaessa peltoaukeaman pintamaa on savea, jonka alla on paksut silttikerrokset. Silttikerrokset ovat kerrallisia: ne ovat syntyneet jääkauden sulamisvesien kerrostuessa jääjärven pohjaan. (5/18)

6 Maan pinta on Ojakkalantien kohdalla tasossa +65, josta se laskee radalle päin tasoon +56. Muualla suunnittelualueella maan pinta on varsin tasainen ollen välillä Etelään mentäessä maasto viettää suunnittelualueella loivasti Enäjärveen päin, jonka pinta on tasossa +49,4. Radan tasaus tutkittujen vaihtoehtoisten linjausten kohdalla on tasossa Rata on matalalla penkereellä. Radan ympäristössä maaston pinta on melko tasaista peltoa. Pohjasuhteet ovat tutkitun peltoaukeaman alueella varsin samankaltaiset. Maan pinnassa on savea kolmesta kahdeksaan metriin. Saven alapuolella on paksu kerrallinen siltti- tai hiekkakerros. Porakonekairauksissa kallio on havaittu tasossa Maakerrosten paksuus on siis noin metriä. Pohjavesi on havaintojen perusteella hyvin lähellä maan pintaa. Nummelan harju on merkittävä pohjavesimuodostuma, josta pohjavettä virtaa sekä pohjoiseen, että etelään. Etelässä paksut savi ja silttikerrokset estävät pohjaveden virtausta. Suunnittelualueella pohjavesi pyrkii purkautumaan maan pintaan. Alueella on havaintoja paineellisesta pohjavedestä Pohjatutkimukset ja mittaukset Alustavan yleissuunnitelman tutkimukset Suunnittelun lähtötietoina olivat alueelle aiemmin tehdyt pohjatutkimukset: Nissolan alustavan yleissuunnitelman pohjatutkimukset vuosilta , Hyvinkää Hanko radan pohjatutkimukset vuosilta 1936 ja sekä valtatie 2:n pohjatutkimukset vuodelta Alustavassa yleissuunnitelmassa vanhat pohjatutkimukset digitoitiin sähköiseen muotoon. Alustavassa yleissuunnitelmassa tehtiin 76 pohjatutkimusta. Tehdyt pohjatutkimukset olivat painokairauksia, puristinheijarikairauksia, siipikairauksia, porakonekairauksia ja pohjavesiputkien asentamisia. Alueelta otettiin häiriintymättömiä maanäytteitä laboratoriotutkimuksia varten. Näytteistä tehtiin maalajimääritys, rakeisuuskokeet ja niistä tutkittiin luokitusominaisuuksia. Radan sivuojat mitattiin suunnittelualueelta. Radan korkeusviiva mitattiin oletetuista risteymäkohdista. Maaperän vedenjohtavuuden mittaus Alustavassa yleissuunnitelmavaiheessa tutkittiin maaperän vedenjohtavuus kahdesta pisteestä eri syvyyksiltä. Maaperä havaittiin kerralliseksi ja varsin vähän vettä johtavaksi. Tulosten perusteella laskettiin rakentamisen ja pysyvän pohjaveden alentamisen aiheuttamia pumppausmääriä. Katu- ja ratasuunnitelman tutkimukset Katu- ja ratasuunnitelmavaiheen pohjatutkimuksissa keskityttiin radan alituskohtaan. Alittavan sillan kohdalta tutkittiin kallionpinta porakonekairauksen suurpaalujen pituuden määritystä varten. Maalajikerrosten rajoja ja ominaisuuksia tutkittiin paino-, siipija puristinheijarikairausten avulla. Tarkempia maaperän ominaisuuksia tutkittiin laboratoriossa näytteiden avulla. Savikerroksen ominaisuuksia tutkittiin kahdesta pisteestä ja siltin ominaisuuksia yhdestä 32 metrin syvyyteen ulottuvasta pisteestä. Pohjatutkimustulokset on esitetty suunnitelman teknisessä osassa. (6/18)

7 2 3D-mallinnus ja virtuaalimalli 2.1 Suunnitelmien mallinnus Maasto ja ympäristö (maanpinta, nykyiset rakenteet) Maastomallin lähtötietoina ovat toimineet alueelta syksyllä 2011 tehdyt laserkeilaukset, niitä tarkentavat maastomittaukset ja Maanmittauslaitoksen maastomalli. Näistä aineistoista on muodostettu 3D-malli. Maastomalli mahdollistaa eri suunnitelmavaihtoehtojen vertailun ja erilaisten rakenne- ja sijaintivaihtoehtojen tarkastelun. Aineistosta on tehdyt Citycad5-suunnitteluohjelmaan. Infrarakenteet (katu, kuivatus, geo) Alueella tehdyt eri aikoina tehdyt pohjatutkimukset on tallennettu Citycad5- suunnitteluohjelmaan. Pohjatutkimuksista on tulkittu eri maalajien rajapinnat kuten saven alapinta ja kalliopinnantaso. Näistä tiedoista on muodostettu 3D-maaperämalli. Malli antaa "kuvan" eri maalajikerroksista, niiden paksuuksista ja niiden vaikutuksesta erilaisiin rakentamisvaihtoehtoihin. Katu-, kuivatus ja georakenteet on mallinnettu Citycad5-ohjelmaan syöttämällä rakenteiden sijainnit paaluväleittäin ohjelman valmiiden mallikirjastojen avulla. Alikulun kohdalla pohja ja kerrosrakenteet on kuitenkin jouduttu osittain viemään erillisinä pintoina. Näin on menetelty kalvorakenteen ja epäsäännöllisten kaivujen osalta. Siltarakenteet Sillan sekä sillan taustojen ponttiseinä sekä paalulaattarakenteet on mallinnettu Tekla Structures- suunnitteluohjelmistolla. Suunnittelu aloitettiin kuitenkin 3D AutoCAD- ohjelmistolla. 3D autocad- ohjelmaan tuotiin väyläsuunnitteluohjelmistosta (Citycad) sillan kannalta oleelliset pinnat (mitattu ratalinja, suunniteltu tielinja) ja linjat AutoCAD ohjelmaan. AutoCADissa luotiin 3D mittamalli siltarakenteen alapinnasta sekä tukien sijainnista ja etuluiskista. Väyläsuunnittelu ohjelmistossa tarkistettiin siltarakenteen tilavaraus, jonka jälkeen rakenteiden lopullinen mallinnus tehtiin TS:llä. TS.stä tuotettiin 3D- malli virtuaalimalliin sekä väyläsuunnitteluohjelmaan. 2.2 Virtuaalimalli Virtuaalimalli rakentuu erilaisista aineistoista, jotka on koottu AutoCAD:lla yhteen. Aineisto on osittain 3D:nä, osittain 2D:nä. Lähtöaineistona oli kantakartta, josta virtuaalimallin taustaksi on otettu mm. rakennukset. Mallin taustaksi on laitettu maanmittauslaitoksen ortoilmakuvat. Ilmakuvien ja kartan tietojen avulla virtuaalimalliin on sijoitettu metsät ja yksittäiset puut. Ilmankuvat oli otettu keväällä. Peltoalueet mallinnettiin suunnitelmiin erilaisilla tekstuureilla, jotta ne saatiin erottumaan hyvin. Tie- ja ratamallin taiteviivat sekä meluvallien taiteviivat on saatu CityCadiin mallinnetuista rakenteista. Virtuaalimallin maastomalli on muodostettu pistepilviaineistosta (7/18)

8 kolmioimalla. Sillan 3D-malli on saatu suoraan Tekla Structures- ohjelmaan tehdystä 3D-mallista. Kaavarajat ja kiinteistörajat lisättiin virtuaalimalliin kaavakartasta. Virtuaalimalli tehtiin Virtual Map pohjalle, jossa malli näytetään 3D:nä. Mallissa voi liikkua lentäen ja maanpinnalla liikkuen. Maanalaiset rakenteet voi nähdä sammuttamalla ryhmiä tai navigoimalla pinnan alla. 2.3 Web-malli Web-malli Sito web malli on tuotettu Novapoint Virtual Map virtuaalimallista. Web malli perustuu tekniikoihin, jotka toimivat monijulkaisympäristöissä, kuten PC- ja Mac tietokoneilla offline-versiona ja lähes kaikilla web-selaimilla on-line versiona. Nissolan ratasuunnitelmasta on tehty on-line versio, johon voi vapaasti tutustua osoitteessa: Web-mallin käyttöohjeet on liitetty itse ohjelmaan. Tärkein käyttöhyöty kaupunkilaisille mallista on vapaa liikkuminen missä päin tahansa mallissa kävellen avatar-hahmon avulla tai lentäen suunnitelman yläpuolella. Web-mallin palautejärjestelmä Web-malliin on liitetty projektin aikana kehitetty palautejärjestelmä. Käyttöohjeet löytyvät web-mallin käyttöliittymän kohdasta ohjeet. Palautejärjestelmän avulla käyttäjä voi arvostella asteikolla 1-5 kohdetta, jättää kommentteja suunnitelmasta, valita aihealueen ja liittää viestiin mukaan kuvakaappauksen kohdasta johon palaute liittyy. Palautteet tallentuvat palvelimelle aihealueittain osoitteeseen: josta projektin moderoija pääsee lukemaan viestejä ja kommentoimaan viesteihin takaisin palautteen antajalle. (8/18)

9 3 KATU- JA RATASUUNNITELMAN ESITTELY 3.1 Liikenne Uusi katu avaa uuden pohjois-etelä -suuntaisen katuyhteyden Nummelaan valtatien 2 itäpuolelle. Uudesta kadusta käytetään tässä suunnitelmassa nimeä Punarinnantie. Nykyisin Nummelan alueen liikenneyhteydet ovat osin puutteelliset rautatien ja valtatien aiheuttamien estevaikutuksien vuoksi. Katuyhteyden avautuminen parantaa erityisesti Nummelan itäisten alueiden sisäisiä ja seudullisia liikenneyhteyksiä. Myös lähialueen katuverkon toimintavarmuus kasvaa ja keskustan palvelujen saavutettavuus paranee Lankilan ja Ojakkalan suunnista. Uuden katuyhteyden liikennemääräksi on ennustetilanteessa arvioitu ajon/vrk (KAVL 2030). Liikennejärjestelyt ja mitoitukset Punarinnantie alkaa valtatie 2:n Nissolan eritasoliittymästä ja liittyy pohjoisessa Ojakkalantien / Honkatien kiertoliittymään. Valtatien 2 alittava Tuusankaari yhdistetään radan viereen tulevan kiertoliittymän kautta. Radan alitus on Punarinnantien jatkeen kohdalla. Kadun pituus on 2650 metriä. Punarinnantie rakennetaan paalulta 800 lähtien. Uutta kevyen liikenteen väylää rakennetaan paalulta 520 lähtien. Punarinnantie on 1-ajoratainen kokoojakatu, jonka ajoradan leveys on 7,5 metriä. Rinnakkaisten yhdistettyjen jalankulku- ja pyöräteiden päällysteiden leveydet ovat 3,0 metriä. Jalankulku- ja pyörätie erotetaan ajoradasta välikaistalla jonka leveys vaihtelee 3,5 21 metriin. Kadun mitoitusnopeus on 50 kilometriä tunnissa. Katu on katuluokan 3 kokoojakatu. Tuusankaari käännetään liittymään Punarinnantiehen aikaisemmin ja vanhaa Tuusankaarta puretaan 130 metrin matkalta. Liittymä on kiertoliittymä, jonka kiertosaarekkeen halkaisija on 24 metriä. Ojakkalantien liittymään rakennetaan myös kiertoliittymä, jonka kiertosaarekkeen halkaisija on 21 metriä. Muut Punarinnantien liittymät ovat T-liittymiä. 3.2 Kadun rakenne Punarinnantien katuluokka on 3. Katu toimii alueen kokoojakatuna. Päällysrakenneluokka on 4. Radan alituskohdassa kadun rakennekerrosten paksuus on 1,6 tai 2,4 metriä. Muualla rakennekerrospaksuus on 1,0 metriä. 3.3 Kuivatus Katu kuivatetaan pääasiassa sivuojilla. Paaluvälillä katu kuivatetaan putkituksin ja kaivoilla. Alikulkusillan kohdalla pohjavesi alennetaan pumppaamalla tasoon +52,0. Samalla pumppaamolla pumpataan myös katuleikkaukseen tulevat pinta- ja vajovedet. Pumppaamolta vedet johdetaan putkessa Enäjärveen johtavaan laskuojaan. (9/18)

10 Alikulun pohjoispuolisella pellolla on havaittu paineellista pohjavettä. Purkautuvan pohjaveden hallitsemiseksi katurakenne kuivatetaan tehokkaasti suodatinkerroksella, sivuojilla ja normaaleja paksummilla rakennekerroksilla. 3.4 Katuympäristö Katualueelle tulee puuistutuksia. Luiskat nurmetetaan. Alituskohdassa kalvon päälle tulevat ojat verhoillaan vähän vettä läpäisevällä rakenteella. Näin vähennetään pintavesien johtumien kalvon päällä oleviin rakennekerroksiin. Kadun viereen tehdään maisemointivallit Viilloskujan ja radan väliin paaluvälille sekä radan pohjoispuolelle paaluvälille Punarinnankadun itäpuolelle. Maisemointivallit toteutetaan 2 3 metriä korkeina maavalleina, jotka luiskataan kaltevuudella 1:2 1:3. Maisemointivalleihin istutetaan pensaista ja puita. Kadulle tulee katuvalaistus kadun ja kevyenliikenteen väylän väliin. 3.5 Radan alituskohta Katu alittaa Hyvinkää Hanko radan noin 1,1 kilometriä valtatie 2:n sillasta Hyvinkäälle päin radan kohdassa km-luvulla Alituskohdan rakenteet on esitetty suunnitelman teknisessä osassa Nissolan alikulkusilta pl 1983 Radan alituksen kohdalle rakennetaan yksiaukkoinen silta, joka asennetaan paikalleen sivusta siirtämällä. Silta perustetaan teräsputkipaaluille, jotka lyödään kovaan pohjaan likimäärin tasolle Alittavan kadun kohdalla pohjavesi alennetaan pysyvästi tasoon +52. Pysyvä pohjaveden alennus ja alituksen pintakuivatus hoidetaan pumppaamolla. Nissolan alikulkusilta on tyypiltään betoninen jännitetty ulokekaukalopalkkisilta. Sillan jännemitat ovat (2,0)+25,0+(2,0) metriä, hyötyleveys 8,5 metriä, alikulkukorkeus > 4,8 m ja rakennepaksuus 1,43 metriä (kv:stä kannen alapintaan). Silta perustetaan lyötävien teräsputkipaalujen varaan. Paalut lyödään ATU:n ulkopuolelle, josta johtuen sillan kansirakenne on normaalia leveämpi. Kansirakenne rakennetaan raiteen sivussa ja tunkataan paikalleen lyhyellä ( >16 h) rataliikennekatkolla. Sillan taustoille rakennetaan pysyvät ponttiseinät sekä elementtirakenteiset paalulaatat. Alikulkusillan pohjoispuolella on tilavaraus kaksoisraiteen siltaa varten. Silta voidaan toteuttaa lähimmillään 10 metrin päähän nykyisen raiteen keskilinjasta Kadun rakenteet radan alituskohdassa Alittavan kadun alle tehdään pohjaveden eristysrakenteet, jotka estävät pohjaveden nousun rakenteisiin. Plv Vaikeiden routivuusolosuhteiden ja purkautuvan pohjaveden takia kadun rakennekerrokset toteutetaan tavanomaista paksumpana. Kadun rakennekerrosten paksuus on 1,6 m ja kevyenliikenteen väylän 1,0 m. Alimpana kerroksena on suodatinkankaalla (10/18)

11 ympäröity 0,5 m paksu vettä johtava salaojituskerros, joka johtaa purkautuvan pohjaveden rakenteen sivuissa oleviin salaojiin. Näiden päälle rakennetaan kadun ja kevyenliikenteen väylän rakennekerrokset. Plv Kadun alle, paaluvälille , tehdään pohjaveden eristysrakenne hitsatusta HDPE-kalvosta ja bentoniittimastosta. Kalvorakenteen alle tulee suodatinkangas, 0,5 m paksu salaojituskerros ja salaojat, jolla pohjaveden paine tasataan ja säännöstellään tasoon +52,0. Vedeneristysrakenteen päälle tehdään 0,5 m paksu salaojituskerros, salaojat ja suodatinkangas. Näiden päälle rakennetaan kadun rakennekerrokset. Nosteen ja routimattomuusvaatimuksen takia kalvorakenteen päälle tehdään vähintään 2,4 m paksut kerrokset. Plv Rakenne on vastaava kuin paaluvälillä Pohjavahvistukset alituskohdassa Siltaan liittyvät ponttiseinät ja paalulaatat Sillan päätyihin lyödään ponttiseinät, jotka ulottuvat 20 metriä radan keskilinjan molemmin puolin. Ponttiseinillä rajoitetaan pohjaveden laskua radan suunnassa. Lisäksi ponttiseinät toimivat kaivannon tukirakenteena rakentamisen aikana. Pontit lyödään 15 metriä pitkinä määräsyvyyteen. Sillan päätyihin tehdään paalulaatat 4 paalun elementeistä. Paalulaattojen päihin tehdään siirtymälaatat. Paalut toimivat kitkapaaluina ja ne lyödään 20 metriä pitkinä raideliikennekatkolla. Leikkausluiskan rakenne Leikkausluiskan päälle tulee suodatinkangas, lujiteverkko ja 0,5 metriä paksu koneladottu lohkareverhous Radan alituskohdan työtapaehdotus ja työjärjestys Alla on työtapaehdotus sillan, paalulaattojen ja alittavan kadun rakenteiden rakentamiseksi. Jatkosuunnittelussa työtapa ja järjestys tarkentuvat. 1) Sillan putkipaalujen lyöminen liikennekatkolla. Paalujen lyönti, jatkoshitsaukset, kantavuusmittaukset (PDA) ja paalujen katkaisu tehdään liikennekatkolla. Paalut lyödään Ratatyön suojaulottuman (RSU) ulkopuolelle. Yhden paalun lyömisen ei tarvitse tapahtua samalla liikennekatkolla. Työ voidaan keskeyttää välillä. Paalutustyötä on kuitenkin syytä jatkaa mahdollisimman pian, jotta paalut eivät jämähdä maahan kiinni. 2) Elementtipaalulaattojen paalujen lyönti liikennekatkolla. Paalut lyödään liikennekatkolla radan molemmille puolille. Mikäli paalun päät ulottuvat RSU:n sisälle, tulee paalut katkaista tilapäisesti RSU:n ulkopuolelta. 3) Raiteen purkaminen, sillan pään pysyvien tukiseinien lyönti ja elementtipaalulaatan rakentaminen liikennekatkolla. (11/18)

12 4) Raiteen sivussa RSU:n ulkopuolella tehtävät työt: pysyvien ponttiseinien lyönti, siirtoradan puupaalujen lyönti, siirtoradan ja sillan työnaikaisen alustan rakentaminen, siirrettävän sillan rakentaminen raiteen sivussa. 5) Sillan tunkkaus liikennekatkolla. Liikennekatkon pituudesta ja käytettävistä resursseista riippuen työvaiheet 3 ja 5 voidaan tehdä samalla liikennekatkolla tai eri järjestyksessä. Sillan pään tukiseinä tulee kuitenkin lyödä ennen sillan tunkkausta. 6) Maakaivantoihin tehtävät kevennyskaivut Kevennyskaivuja voidaan tehdä myös ponttien lyönnin jälkeen. Tarkempi työjärjestys suunnitellaan myöhemmin. 7) Työnaikaiset kevennyskaivut, työnaikaisten tuentajärjestelyiden teko (vastapontit ja niiden massanvaihdot), pohjaveden alentaminen tyhjiömenetelmällä ja leikkauskaivut massanvaihdon tai rakenteen alapintaan. Tuentajärjestelyiden takia kaivujärjestelyitä voidaan tehdä lyhyempinä kaivantoina. Tarkemmat kaivujärjestelyt suunnitellaan myöhemmin. Ennen kaivuihin ryhtymistä pohjaveden pinta tulee alentaa kaivutason alapuolelle. 8) Salaojakerroksen, vedeneristyksen, pumppaamon ja purkuputken ja nosteen vastapainona toimivien kerrosten rakentaminen 9) Kadun leikkausten ja kerrosten rakentaminen vesieristysalueen ulkopuolelle. 10) Pumppaamon kytkeminen toimintaan Työnaikainen pumppaus voidaan lopettaa vasta, kun pumppaamo toimii 11) Työnaikaisten tuentojen purku, katu- ja siltarakenteiden päällysteiden ja pintojen viimeistely 3.6 Mustankorventien parantaminen Mustankorventie liittyy uuteen katuun paalulla Mustankorventielle rakennetaan uutta tietä ja vanhaa tietä parannetaan yhteensä 1000 metriä. Siitä tehdään 6,5 metriä leveä sorapintainen tie. Kuivatus toteutetaan sivuojilla. 3.7 Korvaat tonttiyhteydet Tasoliittymien poistoista aiheutuu kiertoa varsinkin viljelyelinkeinolle. Yhteydet peltotonteille varmistetaan uusilla maatalousliittymillä nykyisille kaduille ja rakentamalla uusi maatalous-/huoltotie uuden kadun ja Lankilantien välille radan pohjoispuolelle. Huoltotien molempiin päihin tulee lukittavat puomi. 3.8 Tasoristeysten poistot Suunnitelmassa esitetään Yli-Lankilan, Laakuksen, Hemmilän ja Toimilan tasoristeysten poistot. Nämä tasoristeykset ovat vartioimattomia tasoristeyksiä. Yli-Lankila on yksityistie, muut tasoristeykset ovat viljelysteitä. (12/18)

13 Nykyiset radan ylittävät tiet kaivetaan pois 1-2 metrin matkalta radan molemmilta puolilta ja teiden päähän tulee ajoesteeksi maavalli. Lankilantien katkaisujen oheen rakennetaan kääntöpaikka molemmin puolin rataa. (13/18)

14 4 SUUNNITELMAN VAIKUTUKSET 4.1 Liikenteelliset vaikutukset Punarinnankadun katuyhteyden toteuttaminen parantaa oleellisesti Nummelan alueen liikenneyhteyksiä. Liikenteelliset vaikutukset ulottuvat Nummelan keskustan katuverkolle sekä valtateille 2 ja 25. Katuyhteys siirtää Lankilan, Enärannan ja Ojakkalan alueiden liikennetuotosta pois Nummelan keskustasta ja valtateiltä. Meritie on Nummelan keskusta-alueen ainoa sisääntuloväylä etelän suunnasta ja samalla koko alueen ruuhkaisin katu. Arvion mukaan uusi katu vähentää Meritien liikennemäärää % ennustetilanteessa. Suora yhteys Lankilan suuntaan parantaa myös Nissolan eritasoliittymän etelästä saapuvan rampin toimivuutta jakamalla liikennevirtaa tasaisemmin molempiin kääntymissuuntiin. Punarinnankadun välityskyky ei vaarannu suunnitellulla maankäytöllä ja myös kadun päihin ja Tuusankaaren liittymään suunnitellut uudet kiertoliittymät toimivat hyvin. Pohjoispäässä uusi katu liittyy Ojakkalantiehen Honkatien kohdalla kiertoliittymällä. Kiertoliittymä parantaa samalla nykyisen liittymän turvallisuutta ja hiljentää Ojakkalantien ajonopeuksia. Uusi katuyhteys radan ali ja tiejärjestelyt radan molemmin puolin mahdollistavat Toimilan, Hemilän, Laakuksen ja Yli-Lankilan tasoristeysten poistot 4.2 Vaikutukset ympäristöön Läheisyydessä ei ole luonnon arvokohteita. Kadun rakentaminen ei aiheuta merkittäviä haittavaikutuksia ympäristöön. Kadun alle ei jää purettavia rakennuksia. Valtatie 2:sta ja radasta on laadittu meluselvitys, jonka mukaan merkittävin melunlähde on valtatie 2 ja raideliikenne. Uuden katuyhteyden vaikutus on havaittavissa, mutta se on vähäinen. Radan aiheuttamista tärinöistä on laadittu aiemmin selvitys. Radan suhteen tilanne pysyy muuttumattomana. Tieliikennetärinä on merkittävästi junien aiheuttamaa tärinää pienempää, eikä tieliikenteestä aiheudu rakennuksille tärinähaittoja. Melu- ja liikenneselvitykset ovat selostuksen liitteissä 1 ja 2. Radan alituksen kohdalla pohjavettä alennetaan pysyvästi noin 4 metriä tasoon +52. Pysyvä pohjaveden alennuksen vaikutus rajautuu pienehkölle alueella. 50 metrin päässä leikkauksesta pysyvä pohjaveden alennus on laskelmien mukaan alle yksi metriä. Pohjaveden pinnan alennuksen vaikutusalueella ei ole rakennuksia. Pohjaveden alentaminen kuivattaa maan pinnassa olevaa savikerrosta ja aiheuttaa painumia rataan. Radan painumia pienennetään sillan päihin tulevilla paalulaatoilla ja pysyvillä ponttiseinillä. 4.3 Taloudelliset vaikutukset Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 4,9 miljoonaa euroa (alv 0 %), josta kadun ja teiden kustannukset ovat 2,8 miljoonaa euroa ja sillan, georakenteiden ja pumppaamon 2,1 miljoonaa euroa. Kustannusarviot sisältävät työmaan kustannukset 20 % ja tilaajatehtävät 14,5 %. Kustannusindeksi on 136,3 (2005=100). (14/18)

15 Hankeen kustannukset on laskettu katuvalaistuksen osalta hankeosalaskennalla, sillan osalta SILAVA laskennalla ja muilta osin rakennusosalaskennalla. Kustannukset perustuvat laskettuihin massamääriin. Hankkeen kustannusarvio on noussut alustavan yleissuunnitelman kustannusarviosta, joka oli 4,1 miljoonaa euroa. Kustannusten nousuun vaikuttivat kustannusindeksin nousu ( laskelmassa 126,1, ,3), katuvalaistuksen, maisemointivallien ja korvaavien tieyhteyksien lisääminen suunnitelmiin ja kustannusten laskeminen katurakenteena, jossa päällystekerrokset ovat paksumpi kuin vastaavissa teissä. Alituskohdan pohjarakenteiden osalta kustannusarvio on pienentynyt ratkaisujen keventymisen myötä. (15/18)

16 5 VUOROPUHELU JA TIEDOTTAMINEN Ratasuunnitelman aloittamisesta on tiedotettu työn alussa. Katu- ja ratasuunnitelmaa esiteltiin virtuaalimallin avulla yleisötilaisuudessa Katu- ja ratasuunnitelman virtuaalimallista laadittiin web-malli, joka oli nähtävillä internet-palvelimella Suunnitelmiin saatiin kommentteja yleisötilaisuudessa, internetpalvelimen palautejärjestelmästä ja puhelimitse. Kommentit käsiteltiin suunnitteluryhmässä. Valtaosa kommenteista koski kadun linjausta. Näissä linjausta koskevissa kommenteissa toivottiin kadun linjauksen siirtoa kulkemaan Juurakkotien kautta tai kadun ja radan risteämäkohdan siirtoa valtatie 2:n viereen. Linjauksia koskevista kommenteista todettiin, että suunnitelman lähtökohtana on ollut alustavassa yleissuunnitelmassa valittu linjaus. Suunnitteluryhmässä ei käsitelty linjausta koskevia kommentteja. Linjausta koskevat kommentit käsitellään kaavoitusprosessissa. Katu- ja ratasuunnitelman luonnos asetetaan nähtäville internetpalvelimelle ja kunnan palveluspisteelle. Suunnitelmaluonnoksesta voi jättää kirjallisen muistutuksen nähtävillä oloaikana. (16/18)

17 6 JATKOTOIMENPITEET Hyväksytty katu- ja ratasuunnitelma tulee toimimaan jatkosuunnittelun lähtökohtana. Suunnitelma on tehty tietomallinnusta hyväksikäyttäen. Rakennussuunnitelma hyödynnetään kohteesta laadittuja tietomalleja. Seuraavassa on näkökohtia, jotka tulee ottaa huomioon jatkosuunnittelussa: Maisemointivallien maapohjan kestävyys tulee tutkia tarkemmin. Ympäristönhoidosta tehdään tarkemmat suunnitelmat. Alituksen ympäröivien luiskien vahvistuksen tarve tulee tutkia tarkemmin laboratoriossa tehtävien lisätutkimusten ja tarkentavien laskentojen avulla. (17/18)

18 7 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT Katu- ja ratasuunnitelman on tilannut Vihdin kunta ja Liikennevirasto. Tilaajan vastuuhenkilöinä hankkeessa ovat toimineet: Vihdin kunta Toimistoinsinööri Timo Hovi Liikennevirasto, Rakentamisen aluepäällikkö Erkki Mäkelä Tilaajan suunnitteluttamisesta on vastannut Ramboll Oy: Projektipäällikkö Leo Voutilainen Tilaajan asiantuntijaohjauksesta ovat vastanneet VR-Track Oy ja Arcus Oy: VR-Track Oy, Reima Niklander, silta-asiantuntija Arcus Oy, Jaakko Heikkilä, geo-asiantuntija Alueen kaavoittamisesta on vastannut Vihdin kunnan kaavasuunnittelija Matti Hult. Työn ohjaukseen ovat osallistuneet lisäksi: RR Management Oy Vastuullinen alueisännöitsijä Kaj Grönqvist Päivi Jäväjä, Metropolia Janne Porkka, VTT Suunnitelma on tehty Sito Oy:ssä, jossa työn vastuuhenkilöt olivat: Mikko Suoranta, projektipäällikkö Jan-Erik Berg katusuunnittelu Mikko Suoranta, geosuunnittelu Ari Savolainen, siltasuunnittelu Juha Liukas, mallinnus Petri Kokko, visualisointi Pohjatutkimukset ja niihin liittyvät mittaukset on tehnyt Geotek Oy, jossa vastuuhenkilönä on toiminut Esa Ärmänen. Alueelle on tehty laserkeilauksen ja tarkentavia mittauksia. Nämä on tehnyt VRT Vesirakennetutkimus Oy, jossa vastuuhenkilönä on toiminut Kirsi Hänninen. (18/18)

Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA

Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA Nissolan tasoristeysten poistot ja tiejärjestelyt, katu ja ratasuunnitelma Hy Kr 106+799, NISSOLAN ALIKULKUSILTA VIHDIN KUNTA Hy-Kr 106+799, Nissolan aks, siltasuunnitelma 1/ 16 Nissolan tasoristeysten

Lisätiedot

Built Environment Process Reengineering (PRE)

Built Environment Process Reengineering (PRE) RAKENNETTU YMPÄRISTÖ Tarvitaanko tätä palkkia? Built Environment Process Reengineering (PRE) InfraFINBIM PILOTTIPÄIVÄ nro 5, 3.10.2012 Nissolan ratasuunnitelma SITO / Juha Liukas Built Environment Process

Lisätiedot

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS 18 Ympäristömelu Raportti PR-Y1729 Vihdin kunta Turku 17.6.2011 Matti Hult Sivu 1(8) TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Uuden katualueen asemakaava N 152 Nummela, Vihti Raportin vakuudeksi Jani Kankare

Lisätiedot

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m

3.a. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 2 5 6 5 7 7 1. Helposti rakennettavaa aluetta -Sr, Hk, Mr, Si 3 3.a Vaikeasti rakennettava pehmeikkö lyhyehkö paalutus 2-5m 1. Vaikeasti rakennettava pehmeikkö paaluperustus 5-12m kadut, pihat mahd. kalkkipilarointi

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS

HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Vastaanottaja Hollolan kunta Asiakirjatyyppi Tilanvaraussuunnitelma Päivämäärä 7.12.2016 Viite 1510030125 HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS HOLLOLAN KUNTA RAIKKOSEN KATUYHTEYS Päivämäärä 7.12.2016 Laatija

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Pilotti 24: Nissolan katu- ja ratasuunnitelma. InfraFINBIM pilottiraportti

Pilotti 24: Nissolan katu- ja ratasuunnitelma. InfraFINBIM pilottiraportti 1 (24) BUILT ENVIRONMENT PROCESS RE-ENGINEERING (PRE) WP5: InfraFINBIM Pilotti 24: Nissolan katu- ja ratasuunnitelma InfraFINBIM pilottiraportti Kirjoittajat: Janne Porkka Teknologian Tutkimuskeskus VTT

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU

NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä xx.xx.2015 Luonnos Viite 1510019205 NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN KUNNALLISTEK- NIIKAN YLEISSUUNNITTELU NURMIJÄRVEN KUNTA HEINOJAN

Lisätiedot

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ

YLIVIESKA ALUSTAVAN YLEISSUUNNITELMAN PÄIVITYS SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ YLIVIESKA SUUNNITELMASELOSTUS YLIVIESKAN ASEMAN ALIKÄYTÄVÄ Siltasuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Lea Yläsaari Tarkastanut: 10.4.2017 Pekka Mantere Geosuunnittelu Laatinut: 10.4.2017 Arto Keski-Opas Tarkastanut:

Lisätiedot

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen G P TYÖ N:O 17224 SKOL jäsen VIRKKULAN SENIORIKYLÄ 755 / 406 / 14 / 21 PALONUMMI SIUNTIO RAKENNETTAVUUSSELVITYS 3.10.2017 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia -001 pohjatutkimusasemapiirros 1:500-002

Lisätiedot

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU

SUUPANKUJAN KATUSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 15.2.2017 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2. Aikaisemmat suunnitelmat ja päätökset ja työt 3 1.3. Tavoitteet ja lähtökohdat 3 2. SUUNNITELMAN

Lisätiedot

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma

Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmon alue, kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 433-P26804 Suunnitelmaselostus Mönkkönen Eino Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan

Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Kainulan asemakaava-alueen kunnallistekniikan yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.4.2014 120-P23709 Suunnitelmaselostus Ronkainen

Lisätiedot

Alustava pohjaveden hallintaselvitys

Alustava pohjaveden hallintaselvitys Alustava pohjaveden hallintaselvitys Ramboll Finland Oy Säterinkatu 6, PL 25 02601 Espoo Finland Puhelin: 020 755 611 Ohivalinta: 020 755 6333 Fax: 020 755 6206 jarno.oinonen@ramboll.fi www.ramboll.fi

Lisätiedot

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS INSINÖÖRITOIMISTO e-mail: severi.anttonen@kolumbus.fi Mäntytie 4, 00270 Helsinki p. (09) 2410006 tai 0400 465861, fax (09) 2412311 2017 TALMAN OSAYLEISKAAVA-ALUE SIPOO KERAVA- PORVOO RAUTATIEN ALITUSPAIKKOJEN

Lisätiedot

LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS

LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11294 SKOL jäsen LINTUMETSÄN ALUETUTKIMUS Lepsämäntie 01800 KLAUKKALA POHJATUTKIMUSRAPORTTI 15.12.2011 Liitteenä 4 kpl pohjatutkimuspiirustuksia: - 001 pohjatutkimusasemapiirros 1:1000-002

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNTA, KUNTOTIE, RAKENNETTAVUUSSELVITYS

HOLLOLAN KUNTA, KUNTOTIE, RAKENNETTAVUUSSELVITYS Vastaanottaja Hollolan kunta Kuntatekniikan päällikkö Ari Rinkinen Virastotie 3 15870 Hollola Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.6.2012 Viite 82143252-01 HOLLOLAN KUNTA, KUNTOTIE, HOLLOLAN KUNTA, KUNTOTIE,

Lisätiedot

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS

Itä-Immanen Vaihe 2 LIITE 5 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS LIITE 5 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto Yhdyskuntatekniikka 82120192/1 Itä-Immanen Vaihe 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA JA MELUSELVITYS SUUNNITELMASELOSTUS 03.10.2008

Lisätiedot

Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.04.2014 PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS PAPINKANKAAN KAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.04.2014 Laatija Tarkastaja Iikka Hyvönen Jari Hirvonen SISÄLTÖ 1. YLEISTÄ

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU PAIMION KAUPUNKI TEKNISET- JA YMPÄRISTÖPALVELUT APILATIEN KATU- JA RAKENNUSSUUNNITTELU SUUNNITELMASELOSTUS 20.6.2018 SUUNNITELMASELOSTUS 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN PERUSTIEDOT 3 1.1. Yleistä 3 1.2.

Lisätiedot

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09 VIHDIN KUNTA Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3401/09 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 3401/09/1 1:3000 Leikkaus A-A

Lisätiedot

POHJATUTKIMUSRAPORTTI

POHJATUTKIMUSRAPORTTI G P GEOPALVELU OY TYÖ N:O 17125 SKOL jäsen KARLSÅKER OMAKOTITALOTONTIT 20, 22, 24 26 / 132 / KARLSÅKER / SIUNTIO Pellonkulma 02580 SIUNTIO 15.6.2017 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia -001 pintavaaitus

Lisätiedot

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09

Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3401/09 VIHDIN KUNTA Lankilan Metsäkulman alue Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3401/09 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 3401/09/1 1:3000 Leikkaus A-A

Lisätiedot

RAKENNETTAVUUSSELVITYS

RAKENNETTAVUUSSELVITYS PORNAINEN, AIDUNAUEEN ASEMAKAAVAN SWECO Ympäristö Oy Inststo Arcus Oy aatinut Tarkastanut Hyväksynyt N Vehmas / Arcus K Andersson-Berlin / Arcus J Heikkilä / Arcus 17-01-03 17-01-03 17-01-03 Sisällysluettelo

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus

Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma. Vihdin yleisötilaisuus Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeyksien turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Vihdin yleisötilaisuus 6.11.2018 Hyvinkää Hanko sähköistys ja tasoristeykset, yleisötilaisuus, Hyvinkää Kokouksen

Lisätiedot

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA GEOPALVELU OY TYÖ N:O 11113 SKOL jäsen ROUTION ALUETUTKIMUS Ratsutilantie 08350 LOHJA LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA 30.06.2011 Liitteenä 6 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS

NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS Vastaanottaja Nastolan kunta Asiakirjatyyppi Yleissuunnitelma Päivämäärä 30.6.2014 Viite 1510007986 NASTOLAN KUNTA HATTISENRANNAN KAAVA-ALUEEN ESISELVITYS NASTOLAN KUNTA ESISELVITYS Päivämäärä 30.6.20014

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie

ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie TYÖSELITYS 3575 14.8.2012 ILMAJOEN KUNTA Yksityisteiden perusparannus - Kullaanmäentie - Lauttajärventie - Joupinkuja - Kuruntie - Tuohistonmäentie - Opistontie SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 1 1.1 KULLAANMÄENTIE

Lisätiedot

Multimäki II rakennettavuusselvitys

Multimäki II rakennettavuusselvitys Multimäki II rakennettavuusselvitys ERILLISLIITE 2 1 / 27 12.8.2014 1 (8) Multimäki II rakennettavuusselvitys TIE21218 Joensuun kaupunki SUUNNITTELUKOHDE Teemu Tapaninen 12.8.2014 Multimäki II rakennettavuusselvitys

Lisätiedot

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1

Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi. Katusuunnitelma RAKENNUSTAPASELOSTUS. Liite 1 Liite 1 Kittilän kunta Tekninen osasto Järvirovantien parantaminen ja pysäköintialueen rakentaminen, Kittilä / Levi Katusuunnitelma 2 SISÄLTÖ YLEISTÄ 3 1000 MAA-, POHJA- JA KALLIORAKENTEET 3 1000.01 Mittaustyöt

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 196 29.10.2014. 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 196 Asianro 5773/10.03.01.00/2014 Varstakadun, Luhtikujan, Lyhdekujan, Suvitien, Sormulanraitin ja Puutossalmentien kevyen liikenteen väylän katusuunnitelmaluonnoksien

Lisätiedot

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja

Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja 1 (5) 03/06/2016 Tekninen keskus Katu- ja viherpalvelut / RAK, Ramboll Finland Oy / Leevi Laksola Jyrki Oinaanoja KATUSUUNNITELMIEN SELOSTUS KAAVA-ALUEET: KATUJEN NIMET: Niittykummun keskus Niittykatu,

Lisätiedot

KIRKKORANTA KERIMÄKI ALUEEN MAAPERÄKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS 15.2.2013

KIRKKORANTA KERIMÄKI ALUEEN MAAPERÄKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS 15.2.2013 KIRKKORANTA KERIMÄKI ALUEEN MAAPERÄKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS 15.2.2013 Viite 8214459921 Versio 1 Pvm 15.2.2013 Hyväksynyt Tarkistanut Ari Könönen Kirjoittanut Jari Hirvonen 1 1. YLEISTÄ Tilaajan toimeksiannosta

Lisätiedot

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta

Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta 16T-2.17 Okeroisten eritasoliittymän kaakkoiskulman meluntorjunta Yleistä Melutilanne muistion kuvissa on vuoden 2040 ennustetilanne tavoitetieverkolla. Lisäksi tiesuunnitelmaan valitusta meluntorjuntavaihtoehdosta

Lisätiedot

NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere

NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere NCC Property Development Oy Tampereen keskusareenan alue, asemakaavan muutos Tampere RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVAN MUUTOSTA VARTEN 1. YLEISTÄ Selvityksen kohde on asemakaava-alue Tampereen keskustan

Lisätiedot

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus

Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku. Maskun Yleisötilaisuus Jonkkunen Manta tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma, Masku Maskun Yleisötilaisuus 8.1.2019 Yleisötilaisuuden ohjelma -Väylävirasto ja virastouudistus -Ratasuunnitelma -Suunnittelualue

Lisätiedot

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma 1 / 19 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2015 120-P26975 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen GEOPALVELU OY TYÖ N:O 18085 SKOL jäsen ALAKOULUN ALUETUTKIMUS Meijerintie 32700 HUITTINEN 9.5.2018 - liitteenä 4 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros 1:1000-002 pohjatutkimusleikkaus

Lisätiedot

Päivämäärä JOENSUUN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Päivämäärä JOENSUUN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.05.2016 JOENSUUN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS JOENSUUN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVA-ALUE RAKENNETTAVUUSSELVITYS Päivämäärä 03.05.2016 Laatija Tarkastaja Iikka Hyvönen Jari

Lisätiedot

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 31.1.2017 MUUTOS A 8.2.2017 TULLIPORTINKADUN KAMPUS- ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA TULLIPORTINKADUN KAMPUSALUE

Lisätiedot

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA

VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA VAPAUDENTIEN JATKE YLEISSUUNNITELMA YLEISÖTILAISUUS TILAISUUDEN AIKATAULU 17:00 17:30 17:40 17:50 18:00 18:15 19:15 19:30 Kahvit tarjolla Tilaisuuden avaus ja työn lähtökohdat, Kari Homi, kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Päivämäärä 21.9.2010 Viite 82130365 NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, LINTU- METSÄN ALUE RAKENNETTAVUUS- SELVITYS NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA,

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA Liite 16 PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA VT 7 MELUALUEEN LEVEYS 6.10.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY RAPORTTI Turku / M. Sairanen VT 7, melualueen leveys 6.10.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. LASKENNAN

Lisätiedot

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen

GEOPALVELU OY TYÖ N:O SKOL jäsen GEOPALVELU OY TYÖ N:O 18085 SKOL jäsen ALAKOULUN ALUETUTKIMUS Meijerintie 32700 HUITTINEN 9.5.2018 - liitteenä 4 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros 1:1000-002 pohjatutkimusleikkaus

Lisätiedot

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit

Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti. Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Hongiston asemakaavan meluselvitys, Hämeenlinna Päivitetty väliraportti Optimia Oy/Eriksson Arkkitehdit Versio 1.0 Matti Manninen 26.3.2008 2007 Suunnittelukohde 30.4.2008 Page 2 Melulähteet Tässä selvityksen

Lisätiedot

Lepsämänjoentien sillan suunnittelu. Yleissuunnittelu. 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu

Lepsämänjoentien sillan suunnittelu. Yleissuunnittelu. 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu Tekla 30.11.2017 100 Liite nro 5 Lepsämänjoentien sillan suunnittelu Yleissuunnittelu 1 Lepsämänjoentien sillan yleissuunnittelu Kuvat: Ramboll Finland Oy (ellei toisin mainittu) Yhteystiedot Hankkeesta

Lisätiedot

Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3414/09

Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3414/09 VIHDIN KUNTA Kotirinteen kaava-alue Alueellinen pohjatutkimus Nummela POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3414/09 PL 145 gsm 0400 472 059 gsm 0400 409 808 03101 NUMMELA fax (09) 343 3262 fax (09) 222 1201 email

Lisätiedot

PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ALUEEN RAKENNETTAVUUSTUTKIMUS

PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ALUEEN RAKENNETTAVUUSTUTKIMUS 7330 PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ALUEEN RAKENNETTAVUUSTUTKIMUS 4.11.2013 PARIKKALA 4.11.2013 7330 mh/pkm/po 2 PARIKKALAN KUNTA KOIRNIEMEN ALUEEN RAKENNETTAVUUSTUTKIMUS 1 YLEISTÄ Parikkalan kunnan toimeksiannosta

Lisätiedot

ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN

ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN TEKNINEN KESKUS Ritaportin liikenteen ja ympäristön yleissuunnittelu ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS ASEMAKAAVOI- TUSTA VARTEN 6.6.2008 Oulun kaupunki Tekninen keskus Ritaportin liikenteen ja ympäristön

Lisätiedot

Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936. Tammelan stadion. Rakennettavuusselvitys

Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936. Tammelan stadion. Rakennettavuusselvitys Asemakaava nro 8570 ID 1 427 936 Työnro 150056 Tammelan stadion Rakennettavuusselvitys 24.6.2015 2 (6) Tammelan stadion Työnro 150056 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 3 Tutkimuskohde... 3 Tehdyt tutkimukset...

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA Nysäkuja- Velhonkaari Rakennettavuusselvitys

NURMIJÄRVEN KUNTA Nysäkuja- Velhonkaari Rakennettavuusselvitys NURMIJÄRVEN KUNTA Nysäkuja- Velhonkaari Rakennettavuusselvitys 28.9.2015 2 Nurmijärven kunta Nysäkuja- Velhonkaari RAKENNETTAVUUSSELVITYS Sisällysluettelo 1 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSKOHDE 4 2 TUTKIMUKSET

Lisätiedot

Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3392/09

Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 3392/09 VIHDIN KUNTA Enäranta Korttelit 262 ja 278-285 Alueellinen pohjatutkimus POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 3392/09 Sisällys: Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 3392/09/1 1:2000 Leikkaus

Lisätiedot

SIUNTION KUNTA PALONUMMENMÄKI PALONUMMENKAARI K 180 T 1-6, K 179 T 4, K 181 T 1-2 Siuntio POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 4204/13

SIUNTION KUNTA PALONUMMENMÄKI PALONUMMENKAARI K 180 T 1-6, K 179 T 4, K 181 T 1-2 Siuntio POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 4204/13 SIUNTION KUNTA PALONUMMENMÄKI PALONUMMENKAARI K 180 T 1-6, K 179 T 4, K 181 T 1-2 Siuntio POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 4204/13 UUDENMAAN MAANRAKENNUSSUUNNITTELU OY PL 145 gsm 0400 472 059 gsm 0400 409 808

Lisätiedot

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6.

HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Hausjärven kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 30.6. Vastaanottaja Hausjärven kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 30.6.2016 Viite 1510025613 HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKEN- NETTAVUUSSELVITYS HAUSJÄRVEN KUNTA PIHONKAARTEEN RAKENNETTAVUUSSELVITYS

Lisätiedot

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus

Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus Hyvinkää-Hanko sähköistys ja tasoristeysten turvallisuuden parantaminen, ratasuunnitelma Lohjan Yleisötilaisuus 22.11.2018 Anna Miettinen Trafikverket / Liikennevirasto Yleisötilaisuuden ohjelma 18.00

Lisätiedot

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI

HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Vastaanottaja Ylöjärven kaupunki Asiakirjatyyppi Aluevaraussuunnitelma Päivämäärä 06/2014 HEINIKON YRITYSALUEEN ERITASOLIITTYMÄN ALUE- VARAUSSUUNNITELMA, YLÖJÄRVI Tarkastus Sari Kirvesniemi Päivämäärä

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Mattilankatu 1 TURVALLISUUSASIAKIRJA Mattilankatu JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkirakennepalvelut Yhdyskuntatekniikka 16.4.2010 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1 1.2 Turvallisuusasiakirjan tarkoitus... 3 Rakennuttaja

Lisätiedot

INFRAMALLI JA MALLINNUS HANKKEEN ERI SUUNNITTELUVAIHEISSA

INFRAMALLI JA MALLINNUS HANKKEEN ERI SUUNNITTELUVAIHEISSA INFRAMALLI JA MALLINNUS HANKKEEN ERI SUUNNITTELUVAIHEISSA 1 YLEISTÄ INFRAHANKKEEN MALLINNUKSESTA Väylämalli ohjaa suunnittelua Infrahankkeessa väylämalli toimii pohjana kaikille muille tekniikkalajimalleille

Lisätiedot

VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015

VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015 VT6 TAAVETTI LAPPEENRANTA VESIYHDISTYKSEN TEEMAILTAPÄIVÄ 6.10.2015 VT6 TAAVETTI-LAPPEENRANTA PERUSPARANNUS Valtatien 6 parannushankkeessa Taavetti Kärjenkylä- osuus parannetaan keskikaiteelliseksi nelikaistaiseksi

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI

RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI RAKENNUSLIIKE LAPTI OY KUOPION PORTTI KOHTEEN ALUSTAVA RAKENNETTAVUUSSELVITYS 30.11.2016 Viite 1510030132 Versio 1 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut J. Hirvonen Ramboll Kirjastokatu 4 70100 Kuopio Finland

Lisätiedot

1 Rakennettavuusselvitys

1 Rakennettavuusselvitys 1 Rakennettavuusselvitys 1.1 Toimeksianto Rakennettavuusselvityksen tavoitteena on ollut selvittää kaavarunko-/asemakaava-alueen pohjaolosuhteet ja alueen soveltuvuus rakentamiseen sekä antaa yleispiirteiset

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA

YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA VT12 PARANTAMINEN VÄLILLÄ ALASJÄRVI-HUUTIJÄRVI YLEISSUUNNITELMA JA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI YLEISÖTILAISUUS YVA- SELOSTUKSESTA 15.6.2016 PITKÄJÄRVEN KOULU, KANGASALA YVA-SELOSTUSEN 1. TILAISUUDEN

Lisätiedot

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU

KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 12.3.2010 MUISTIO Hannu Sainio 1(7) KEINUSAAREN ALUEEN LIIKENNETARKASTELU 1. Lähtökohtia Keinusaaren alue rajautuu Viipurintien, Keinusaarentien, Vanajantien, Kutalanjoen ja rautatien väliin. Keinusaari

Lisätiedot

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT

5 TUTKITTAVAT VAIHTOEHDOT Ympäristövaikutusten arviointimenettely 31 5 Toimenpiteiden suunnittelulla tähdätään kohdassa 1.1 selostettujen liikenteellisten ja ympäristöllisten ongelmien poistamiseen. Suunnittelun ja vaikutusten

Lisätiedot

14341 Sivu- ja niskaojat

14341 Sivu- ja niskaojat InfraRYL, Päivitys 21.11.2017 / SHV 1 14341 Sivu- ja niskaojat Määrämittausohje 1434. 14341.1 Sivu- ja niskaojien materiaalit 14341.2 Sivu- ja niskaojien alusta 14341.3 Sivu- ja niskaojien tekeminen 14341.3.1

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO

KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO KAIVANTOJEN SEKÄ KATUJEN TUENTA- JA PERUSTAMISTAPALAUSUNTO TYÖNUMERO: 60 2816 LIETO, KAIJASEN PELLON VESIHUOLTOLINJAT JA KADUT 1 YLEISTÄ Kaivantojen osalta tässä lausunnossa laaditaan periaateratkaisut

Lisätiedot

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS

VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS VALTATIEN 2 FRIITALAN ERITASOLIITTYMÄN PARANTAMINEN, ULVILA ESISELVITYS 2016 4 1. LÄHTÖKOHDAT JA NYKYTILA 1.1 Suunnittelukohde Suunnittelukohteena on valtatien 2 ja maantien 2444 (Siltatie) eritasoliittymä

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU

HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU Vastaanottaja Hämeenlinnan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 27.4.2016 Viite 1510026179 HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS 78, MAAPERÄ- JA POHJAVESITARKASTELU HÄMEENLINNAN KAUPUNKI KANKAANTAUS

Lisätiedot

ORITKARIN KOLMIORAIDE, RATASUUNNITELMA, OULU. Yleisötilaisuus

ORITKARIN KOLMIORAIDE, RATASUUNNITELMA, OULU. Yleisötilaisuus ORITKARIN KOLMIORAIDE, RATASUUNNITELMA, OULU Yleisötilaisuus 14.11.2018 Yleisötilaisuuden sisältö Liikenneviraston rooli ja tehtävät Ratasuunnitelma Hankkeen taustat ja lähtökohdat Kaavoitustilanne Hankkeen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, VANHA-KLAUKKA, RAKENNETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Nurmijärven kunta. Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys

NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, VANHA-KLAUKKA, RAKENNETTAVUUSSELVITYS. Vastaanottaja Nurmijärven kunta. Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Vastaanottaja Nurmijärven kunta Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Päivämäärä Luonnos 5.11.2014 Viite 1510013691 NURMIJÄRVEN KUNTA KLAUKKALA, VANHA-KLAUKKA, RAKENNETTAVUUSSELVITYS 1 Päivämäärä Luonnos

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Kunta: Liminka. Isoniityn uusjako. Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma. Suunnitelmaselostus. Nykytilanne

Kunta: Liminka. Isoniityn uusjako. Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma. Suunnitelmaselostus. Nykytilanne Kunta: Liminka Isoniityn uusjako Ängesleväjoen pohjoispuolen viljelystiesuunnitelma Suunnitelmaselostus Nykytilanne Ängeslevän joen pohjoispuolen viljelystie liittyy maantiehen(ouluntie) numero 847. Nykyinen

Lisätiedot

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006

Raportti. Naantalin kaupunki. Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus. Kanavavaihtoehdot 67050263.SU 10.1.2006 Raportti 67050263.SU 10.1.2006 Naantalin kaupunki Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistus Kanavavaihtoehdot 1 YLEISTÄ Luonnonmaan ja Lapilan ym. saarien osayleiskaavan tarkistukseen

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS

HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS HARSUN TYÖPAIKKA-ALUEEN ALIKULKUSELVITYS 2.9.2015 2 TOIMEKSIANTO JA SELVITYSALUEEN SIJAINTI Toimeksiannosta olemme laatineet alikulkuselvityksen Harsun työpaikkaalueen kaavaluonnoksen perusteella. Toimeksiantajana

Lisätiedot

1 Siltaselostus Imatrankosken yks, Imatra. Imatrankosken yks, Imatra SUUNNITELMASELOSTUS. WSP Finland Oy

1 Siltaselostus Imatrankosken yks, Imatra. Imatrankosken yks, Imatra SUUNNITELMASELOSTUS. WSP Finland Oy 1 18964 SUUNNITELMASELOSTUS WSP Finland Oy Laatinut: Simo Rautajärvi 24.10.2016 Anu Tran-Haverinen/Geo 24.10.2016 Tarkastanut: Kari Pere 24.10.2016 2 1.1 Siltapaikka Siltapaikka sijaitsee Imatran kaupungissa

Lisätiedot

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA

LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA GEOPALVELU OY TYÖ N:O 10108 SKOL jäsen ROUTIONKAAREN ALUETUTKIMUS Ratsutilantie 08350 LOHJA LAUSUNTO ALUEEN PERUSTAMISOLOSUHTEISTA 08.06.2010 Liitteenä 2 kpl pohjatutkimuspiirustuksia - 001 pohjatutkimusasemapiirros

Lisätiedot

Helminharjun alue Otalampi POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 4003/12

Helminharjun alue Otalampi POHJATUTKIMUSLAUSUNTO. Työ 4003/12 VIHDIN KUNTA Helminharjun alue Otalampi POHJATUTKIMUSLAUSUNTO Työ 4003/12 Sisällys Pohjatutkimuslausunto Pohjatutkimusmerkinnät Pohjatutkimuskartta 4003/12/1 1:2000 Leikkaus A-A 4003/12/2 1:1000/1:100

Lisätiedot

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta

Vt4 Oulu-Kemi, Kempele - Kello moottoritien parantaminen Pennasentien alikulkukäytävä Teräsbetoninen laattakehäsilta Pennasentien alikulkukäytävä Pennasentien alikulkukäytävä Hl 18,0 + 15,75 m Kokonaispituus 14,15 m Vinous 0 gon > 3,782 m 124 300 (i=136,3) Siltapaikka sijaitsee Oulun kaupungin Kaakkurissa Vt4:n paalulla

Lisätiedot

Ristinarkku , ja 8 Tampere

Ristinarkku , ja 8 Tampere Rambøll Finland Oy Arkta Rakennuttajat Oy Ristinarkku 4923-10, 4745-2 ja 8 Tampere Ympäristömeluselvitys 22.5.2007 Ristinarkku 4932-10, 4745-2 ja 8, Tampere Arkta Rakennuttajat Oy Meluselvitys 22.5.2007

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen Esittelytilaisuus 3.6.2014 Rauno Tuominen HOLLOLAN KUNTA LAHDEN KAUPUNKI Yleisötilaisuuden ohjelma Klo 17.00 Tervetuloa ja avaus ELY-keskuksen

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

Tarvaalan tilan rakennettavuusselvitys

Tarvaalan tilan rakennettavuusselvitys SAARIJÄRVEN KAUPUNKI P17623 21.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO: 1 YEISTÄ... 3 2 TUTKIMUKSET... 3 3 POHJASUHTEET... 3 4 ALUEEN RAKENNETTAVUUS... 4 4.1 Yleistä... 4 4.2 Rakennukset... 4 4.3 Kunnallistekniikka...

Lisätiedot

RAKENNETTAVUUSSELVITYS

RAKENNETTAVUUSSELVITYS RAKENNETTAVUUSSEVITYS PAIMIO MEIJERITIEN ÄNSIOSAN ASEMAKAAVA 9.11.2015 1 (5) _Rakennettavuusselvitys1.docx Sisältö 1 Yleistä... 3 2 Tehdyt tutkimukset... 3 2.1 Mittaukset... 3 2.2 Pohjatutkimukset... 3

Lisätiedot

SENAATTI-KIINTEISTÖT LAHDEN VARIKKO RAKENNETTAVUUSSEL- VITYS

SENAATTI-KIINTEISTÖT LAHDEN VARIKKO RAKENNETTAVUUSSEL- VITYS Vastaanottaja Senaatti-kiinteistöt Asiakirjatyyppi Rakennettavuusselvitys Päivämäärä 26.2.2010 Viite 82127893 SENAATTI-KIINTEISTÖT LAHDEN VARIKKO RAKENNETTAVUUSSEL- VITYS SENAATTI-KIINTEISTÖT LAHDEN VARIKKO

Lisätiedot

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu)

Työnumero Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Työnumero 1510029670 Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantaminen välillä Oulun Satama valtatie 22 Tiesuunnitelman laatiminen (Oulu) Ramboll Finland Oy Kiviharjunlenkki 1 A FI-90220 Oulu Puh. 020 755 611

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI UIMAHALLIEN SIJOITUSVAIHTOEHDOT ALUEIDEN POHJASUHDEKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS

IISALMEN KAUPUNKI UIMAHALLIEN SIJOITUSVAIHTOEHDOT ALUEIDEN POHJASUHDEKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS IISAMEN KAUPUNKI UIMAHAIEN SIJOITUSVAIHTOEHDOT AUEIDEN POHJASUHDEKUVAUS JA RAKENNETTAVUUS 26.2.2018 Viite 1539229 Versio 1 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut Jari Hirvonen 1 1.EISTÄ Tilaajan toimeksiannosta

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Pudasjärven koulukeskuksen tiejärjestelyt Maaperäolosuhteet ja päällysrakennemitoitus

Pudasjärven koulukeskuksen tiejärjestelyt Maaperäolosuhteet ja päällysrakennemitoitus Maaperäolosuhteet ja päällysrakennemitoitus Maaperäolosuhteet ja päällysrakennemitoitus 1. Sijainti Suunnittelukohde sijaitsee Pudasjärvellä. Suunnittelutoimeksiantoon sisältyvät: Vt 20 Kuusamontie: -

Lisätiedot

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu

VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu VT 9:N RINNAKKAISYHTEYS Juvankatu - Heikkilänkatu Aitolahdentie Johdanto Juvankadulla Kaukajärvellä ja Aitolahdentiellä Koilliskeskuksessa on todettu liikenteellisiä ongelmia, niin ruuhkautumiseen kuin

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015. Urakoitsijailtapäivä 2015 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen L-vastuualueen rakennushankkeet 2015 Urakoitsijailtapäivä 2015 30.1.2015 Esityksen sisältö: Investointihankkeet 2015 Käynnissä olevat ELY-keskuksen omat uudet hankkeet Muiden

Lisätiedot

KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET

KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Lausunto Kaupunkirakennepalvelut Liikenne- ja viheralueet 22.3.2013 Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut KANKAAN ALUEELLE JOHTAVAN UUDEN TOURUJOEN KEVYENLIIKEN- TEEN SILLAN PERUSTAMISOLOSUHTEET

Lisätiedot