TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS"

Transkriptio

1 18 Ympäristömelu Raportti PR-Y1729 Vihdin kunta Turku Matti Hult Sivu 1(8) TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Uuden katualueen asemakaava N 152 Nummela, Vihti Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu 9 A HELSINKI puh (09) fax (09) TURKU Rautakatu 5 A TURKU puh (02) fax (02) promet@promethor.fi

2 2/8 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ ALUEEN SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ YMPÄRISTÖMELUN OHJEARVOT MELUTASOJEN LASKENTA Laskentamenetelmät Lähtötiedot MELUNTORJUNTA LASKENTATULOKSET TULOSTEN TARKASTELU LISÄTIETOA KIRJALLISUUS... 8 Liite 1. Päiväajan keskiäänitaso L Aeq,7-22 (liite 1A) ja yöajan keskiäänitaso L Aeq,22-7 (liite 1B) nykytilanteen maankäytöllä ja vuoden 2030 liikenteellä. Liite 2. Päiväajan keskiäänitaso L Aeq,7-22 (liite 2A) ja yöajan keskiäänitaso L Aeq,22-7 (liite 2B) uudella katuyhteydellä ja vuoden 2030 liikenteellä. Liite 3. Päiväajan keskiäänitaso L Aeq,7-22 (liite 3A) ja yöajan keskiäänitaso L Aeq,22-7 (liite 3B) uudella katuyhteydellä ja vuoden 2030 liikenteellä. Meluntorjunta toteutettu.

3 3/8 1 YLEISTÄ Tässä selvityksessä on määritetty suunnitellun uuden kokoojakadun aiheuttama melutaso Nummelan Enärannan ja Lankilanrinteen ympäristössä. Uuden kadun lisäksi selvityksessä on huomioitu melulähteinä raideliikenne sekä tarkastelualueen nykyiset tiet ja kadut. Selvitys on tehty uuden katualueen asemakaavoitusta varten. Selvitys on tehty laskennallisesti mallintaen ohjelmalla Datakustik Cadna 4.1 käyttäen yhteispohjoismaisia ympäristömelun tie- ja raideliikennemalleja [1, 2]. Laskentatuloksia on verrattu valtioneuvoston päätöksessä 993/1992 [3] esitettyihin ympäristömelun ohjearvoihin. Selvityksen ovat tehneet Toni Hägerth, Johanna Toivonen ja Jani Kankare Promethor Oy:stä. 2 ALUEEN SIJAINTI JA YMPÄRISTÖ Tarkastelualue sijaitsee Vihdin kunnassa Nummelan alueella. Kuvassa 1 on esitetty uuden kadun linjaus punaisella merkittynä. Kuva 1. Uuden kokoojakadun sijainti.

4 4/8 3 YMPÄRISTÖMELUN OHJEARVOT Lähinnä kaavoituksen ja maankäytön kannalta käytettävät ohjearvot on annettu valtioneuvoston päätöksessä 993/1992. Taulukossa 1 on esitetty päätöksen sisältämät ohjearvot ulkona mitattavalle ympäristömelulle. Päätöstä sovelletaan meluhaittojen ehkäisemiseksi ja ympäristön viihtyisyyden turvaamiseksi maankäytön, liikenteen ja rakentamisen suunnittelussa sekä rakentamisen lupamenettelyssä. Päätöksessä ohjearvot on annettu päiväajan klo 7 22 ja yöajan klo 22 7 ekvivalentti- eli keskiäänitasoina. Päätöksessä ei ole esitetty ohjearvoja hetkittäisille maksimiäänitasoille. Päätöstä ei sovelleta katu- ja liikennealueilla eikä melusuoja-alueiksi tarkoitetuilla alueilla. Taulukko 1. Ohjearvot melun keskiäänitasolle L Aeq ulkona Alueen käyttötarkoitus Keskiäänitaso L Aeq Klo 7 22 Klo 22 7 Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä Hoito- tai oppilaitoksia palvelevat alueet Loma-asumiseen käytettävät alueet, leirintäalueet, taajamien ulkopuolella olevat virkistysalueet ja luonnonsuojelualueet 55 db(a) 1 50 db(a) 1,2 55 db(a) 50 db(a) 3 45 db(a) 40 db(a) 4 1 Loma-asumiseen käytettävillä alueilla taajamassa voidaan soveltaa näitä ohjearvoja. 2 Uusilla alueilla yöohjearvo on 45 db(a). 3 Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei sovelleta yöajan ohjearvoa. 4 Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. Lisäksi päätöksessä on maininta, että jos melu on luonteeltaan iskumaista tai kapeakaistaista, mittaus- tai laskentatulokseen lisätään 5 db(a) ennen sen vertaamista edellä mainittuihin ohjearvoihin. Tulokseen tehtävä lisäys johtuu siitä, että iskumainen ja/tai kapeakaistainen melu on tasaista melua häiritsevämpää. Tieliikenteen aiheuttama melu ei ole impulssimaista tai kapeakaistaista.

5 5/8 4 MELUTASOJEN LASKENTA 4.1 Laskentamenetelmät Mallinnus tehtiin laskentaohjelmalla Datakustik Cadna 4.1 käyttäen yhteispohjoismaisia tieja raideliikennemelumalleja [1, 2]. Laskentaohjelmassa maastomalli syötetään ohjelmaan CAD-tiedostona, jolloin maasto muodostuu kolmiulotteisesti. Ohjelmaan voidaan antaa lisäksi syöttötietoina mm. laskenta-alueen maastopinnat ja suunnitellut melusuojaukset. Laskennassa käytetään teiden/rautatien liikennemäärätietoja, joiden perusteella määritetään ns. lähtömelutasot. Lähtötasojen perusteella määritetään äänilähteiden aiheuttama äänenpainetaso tarkastelupisteissä erilaiset ääntä vaimentavat tekijät huomioiden. Vaimennustekijöinä huomioidaan mm. geometrinen leviäminen, estevaimennus ja maavaimennus. Laskentatulokset vastaavat pitkän ajanjakson keskiäänitasoa. Laskentatuloksen epävarmuus on sitä suurempi, mitä kauempana tarkastelupiste sijaitsee tai mitä vaihtelevampi maasto on. Taulukossa 2 on esitetty laskennassa käytetyt laskentaparametrit. Taulukko 2. Laskentaparametrit Parametri Käytetty arvo Laskentaruudukon koko 10 x 10 m 2 Laskentakorkeus 2 m Melutason laskentaetäisyys (maks) 1000 m Tien pinta 0 (kova) Maanpinnan akustinen kovuus Alue rakennusten alapuolella 0 (kova) Muu ympäristö 1 (pehmeä) Vesistö 0 (kova) Rakennusten heijastus Absorptiokerroin 0,2 (lähes täysin kova) Heijastusten lukumäärä Lähtötiedot Maasto ja rakennukset Tarkasteltavan ja sitä ympäröivän alueen maasto sekä rakennukset saatiin Vihdin kunnalta CAD-muodossa. Melukartoissa rakennukset on esitetty eri väreillä; asuinrakennukset mustalla muut rakennukset harmaalla.

6 6/8 Tieliikennetiedot Taulukossa 3 on esitetty laskennassa käytetyt Vihdin kunnan toimittamat teiden ja katujen liikennetiedot. Liikennemäärinä käytettiin ennustetietoja vuodelle Päiväliikenteen osuudeksi arvioitiin 90 % koko vuorokauden liikennemäärästä. Huomioidut tiet ja kadut ovat valtatie 2 (vt2), Härköiläntie, Nissointie, Ojakkalantie ja uusi katuyhteys. Taulukko 3. Katu/tie Liikennetiedot Arkivuorokausiliikennemäärä [kpl] Ennustetilanne v Raskaan liikenteen osuus [%] Nopeusrajoitus [km/h] Valtatie2 pohjoinen* Valtatie 2 etelä** Härköiläntie Nissointie Ojakkalantie Uusi katuyhteys * välillä Härköiläntie - Ojakkalantie **Härköiläntiestä etelän suuntaan. Uuden katuyhteyden arkivuorokausiliikennemäärän on arvioitu olevan 5300 ajoneuvoa paalulukuvälillä ja 3600 ajoneuvoa muualla. Kadun nopeusrajoitus on 50 km/h paalulukuvälillä ja 40 km/h muilla osuuksilla. Uuden kadun liittymät on suunniteltu kiertoliittymiksi (3 kpl). Mallinnuksessa kiertoliittymiä ei ole otettu huomioon, koska niitä ei ollut katulinjapiirustuksissa. Kiertoliittymien puuttumisen vaikutus melutasoon on vähäinen. Raideliikennetiedot Junaliikenteen lähtötietoina on käytetty Promethor Oy:n Vihdin kunnalle tekemässä ympäristömeluselvityksessä (PR-Y1242) käytettyjä määriä. Junaliikennetiedot ovat vuodelta 2005 ja junaliikenteen on arvioitu lisääntyvän 20 % vuoteen 2030 mennessä. Taulukossa 4 on esitetty junaliikennetiedot vuodelta Taulukko 4. Junaliikennetiedot nykytilanteessa Tyyppi F-TaJu R-TaJu Selitys Suomalaisista tavaravaunuista koostuvat tavarajunat Venäläisistä tavaravaunuista koostuvat tavarajunat Päivä [kpl] Yö [kpl] Pituus [m] Ajonopeus [km/h] Ennustetilanteen junamääristä laskettiin metrin pituista rataosaa vastaavaa äänitehotaso L W0 [db] oktaaveittain yhteispohjoismaisen raideliikennemallin mukaisesti. Laskettu äänitehotaso on esitetty taulukossa 5.

7 7/8 Taulukko 5. Junaradan lasketut äänitehotasot L W0 Taajuus [Hz] Klo A-taso L W0 [db] ennuste v L W0 [db] ennuste v ,7 77,7 80,0 82,5 79,0 75,6 71,3 83, ,3 77,8 80,0 82,2 79,0 76,0 71,5 83,8 5 MELUNTORJUNTA Nissoilantien ja rautatien välissä on entuudestaan matala maavalli. Saatujen tietojen mukaan kyseinen valli voidaan tienrakennuksen yhteydessä siirtää uuden kadun ja asuntojen väliin ja korottaa varsinaiseksi meluvalliksi. Liitteessä 3 kyseiseen kohtaan kadun ja asuinrakennusten väliin on sijoitettu kolme metriä korkea maavalli. 6 LASKENTATULOKSET Laskentatulokset esitetään tässä tiivistetysti. Melukartoista on nähtävissä yksityiskohtaisemmin alueelle leviävän melun suuruus. Keskiäänitaso nykyisellä maankäytöllä ja vuoden 2030 liikenteellä (liitteet 1A ja 1B) päiväajan keskiäänitaso on yli 55 db(a) asuinrakennusten tonteilla Härköiläntien, Härköilänsyrjän sekä rautatien varressa yöajan keskiäänitaso on yli 50 db(a) asuinrakennusten tonteilla Härköiläntien, Härköilänsyrjän sekä rautatien varressa ylitykset aiheutuvat valtatien 2 ja raideliikenteen aiheuttamasta melusta. Uuden katuyhteyden ympäristön keskiäänitaso vuoden 2030 liikenteellä (liitteet 2A ja 2B) päiväajan keskiäänitaso on yli 55 db(a) asuinrakennusten tonteilla Härköiläntien, Härköilänsyrjän sekä junaradan varressa. Lisäksi 55 db(a) ylittyy Juurikujan päässä yhden asuinrakennuksen tontilla. yöajan keskiäänitaso on yli 50 db(a) asuinrakennusten tonteilla Härköiläntien, Härköilänsyrjän sekä rautatien varressa ylitykset aiheutuvat Juurikujan päässä olevaa asuinrakennusta lukuun ottamatta valtatien 2 ja raideliikenteen aiheuttamasta melusta uuden katuyhteyden vaikutus on havaittavissa, mutta se on vähäinen. Uuden katuyhteyden ympäristön keskiäänitaso vuoden 2030 liikenteellä, meluntorjunta toteutettu (liitteet 3A ja 3B) meluvallin ansiosta päiväajan keskiäänitaso on alle 55 db(a) vallin suojassa olevien asuinrakennusten tonteilla meluvallin ansiosta yöajan keskiäänitaso on alle 50 db(a) vallin suojassa olevien asuinrakennusten tonteilla.

8 8/8 7 TULOSTEN TARKASTELU Suoritettujen laskentojen mukaan nykytilanteen maankäytöllä ja vuoden 2030 liikenteellä keskiäänitaso ylittää valtioneuvoston päätöksen päiväajan ohjearvon 55 db(a) ja yöajan ohjearvon 50 db(a) useiden asuinrakennusten tonteilla. Merkittävimmät melulähteet ovat valtatie 2 ja rautatie. uusi katuyhteys nostaa hieman keskiäänitasoa katualueen lähiympäristössä, mutta sen vaikutus olemassa olevien asuinrakennusten oleskelupiha-alueisiin on vähäinen. Uuden tien vaikutuksesta päiväajan keskiäänitaso nousee yli ohjearvon 55 db(a) yhden asuinrakennuksen tontilla Juurikujan päässä. kolme metriä korkea maavalli suunnitellun kadun ja asuntojen välissä vaimentaa kadun ja rautatien melua tehokkaasti, eikä päivä- ja yöajan ohjearvot ylity vallin takana olevien asuinrakennusten tonteilla. 8 LISÄTIETOA Jani Kankare Promethor Oy Johanna Toivonen Promethor Oy puh puh sp. jani.kankare@promethor.fi sp. johanna.toivonen@promethor.fi 9 KIRJALLISUUS 1. Nielsen H. L et al., Road traffic noise. Nordic prediction method. TemaNord 1996:525. Århus s. + liitt. 36 s. 2. Nielsen H. L et al., Railway Traffic Noise. The Nordic Prediction Method. TemaNord 1996:524. Århus s. + liitt. 8 s 3. Ympäristöministeriö. Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992.

9 Liite 1A > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Nykytilanteen maankäyttö ja enustevuoden 2030 liikenne Päiväajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

10 Liite 1B > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Nykytilanteen maankäyttö ja enustevuoden 2030 liikenne Yöajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

11 Liite 2A > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne Päiväajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

12 Liite 2B > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne Yöajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

13 Meluvalli 3 m maanpinnasta Liite 3A > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Meluntorjunta toteutettu Päiväajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

14 Meluvalli 3 m maanpinnasta Liite 3B > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Meluntorjunta toteutettu Yöajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

15 16 Ympäristömelu Raportti PR-Y Sivu 1/6 Vihdin kunta Turku Matti Hult TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Uuden katualueen asemakaava N 152 Nummela, Vihti Selvityksen täydennys; liikennemelun torjuntavaihtoehtojen tarkasteluja Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu 9 A HELSINKI puh (09) fax (09) TURKU Rautakatu 5 A TURKU puh (02) fax (02) promet@promethor.fi

16 2/6 Sisällysluettelo 1 Yleistä Laskentatulokset Tulosten tarkastelu Lisätietoa Kirjallisuus... 6 Liite 1. Päiväajan keskiäänitaso L Aeq,7-22 (liite 1A) ja yöajan keskiäänitaso L Aeq,22-7 (liite 1B) uudella katuyhteydellä ja vuoden 2030 liikenteellä. Vt 2 varressa 1,4 m korkea melukaide ja tonttien reunoilla 3 m korkea meluvalli. Liite 2. Päiväajan keskiäänitaso L Aeq,7-22 (liite 2A) ja yöajan keskiäänitaso L Aeq,22-7 (liite 2B) uudella katuyhteydellä ja vuoden 2030 liikenteellä. Tonttien reunoilla meluvallit, joiden korkeus on 3 4 m. Liite 3. Ympäristömelun ohjearvot. Liite 4. Melutasojen laskennassa käytetyt lähtötiedot.

17 3/6 1 YLEISTÄ Promethor Oy laati kesäkuussa 2011 liikennemeluselvityksien koskien uuden kokoojakadun aiheuttamaa melutasoa Nummelan Enärannan ja Lankilanrinteen ympäristössä. Uuden kadun lisäksi selvityksessä huomioitiin melulähteinä raideliikenne sekä tarkastelualueen nykyiset tiet ja kadut. Alkuperäisessä selvityksessä meluntorjuntana tarkasteltiin maavallin tekemistä paaluvälille kuuden asuinrakennuksen edustalle. Kaavaehdotuksen ja katu-/ratasuunnitelman nähtävillä olon perusteella annetuissa lausunnoissa kiinnitettiin huomioita alueen melutasoihin. Lausunnoissa tuotiin mm. esille, että valtatien 2 melun vaimentamista meluntorjunnalla tulee tutkia. Tässä selvityksessä tarkastellaan kahta uuta meluntorjuntavaihtoehtoa: melukaiteen sijoittamista valtatien varteen maavallin sijoittamista paaluväleille ja Selvitys on tehty laskennallisesti mallintaen ohjelmalla Datakustik Cadna 4.2 käyttäen yhteispohjoismaisia ympäristömelun tie- ja raideliikennemalleja [1, 2]. Laskentatuloksia on verrattu valtioneuvoston päätöksessä 993/1992 [3] esitettyihin ympäristömelun ohjearvoihin. Ympäristömelun ohjearvot ja melutasojen laskennassa käytetyt lähtötiedot on esitetty alkuperäisessä selvityksessä sekä liitteissä 3 ja 4. Selvityksen ovat tehneet Toni Hägerth ja Jani Kankare. 2 LASKENTATULOKSET Laskentatulokset esitetään tässä tiivistetysti. Melukartoista on nähtävissä yksityiskohtaisemmin alueelle leviävän melun suuruus. Yleisesti alueen kokonaismelutilanteen kannalta melulähteistä voidaan todeta, että merkittävimmät ovat valtatie 2 ja etenkin yöaikaan rautatie. Uudella katuyhteydellä on vaikutusta lähimpien asuinrakennuksien melutasoihin. Liitteen 1A ja 1B melukartoissa on: valtatien 2 varteen sijoitettu 1,4 m korkea melukaide, jonka kokonaispituus on 650 m. uuden katuyhteyden varrelle paaluvälille sijoitettu 3 m maanpinnasta korkea meluvalli. Valli on sama kuin alkuperäisessä selvityksessä.

18 4/6 Laskentatuloksien perusteella: päiväajan keskiäänitaso on pääosin alle 55 db(a) vallin suojassa olevien asuinrakennusten tonteilla ja yli 55 db(a) muilla lähimpänä uutta katua olevilla rakennuksilla yöajan keskiäänitaso on yli 50 db(a) lähimpänä uutta katua olevilla rakennuksilla lukuun ottamatta vallin suojassa olevia rakennuksia valtatien 2 varrelle sijoitettu melukaide pienentää alueen kokonaismelutasoa 1 3 db uutta katua lähimpänä olevilla rakennuksilla noin 1 db muilla rakennuksilla valtatien 2 varrelle sijoitettu melukaide pienentää valtatien 2 melua alueella 3 6 db. Edellä esitetyn mukaisesti melukaide pienentää tieliikenteen melutasoa alueella kohtalaisesti. Kokonaismelutason alenema on varsin pieni, mutta tämä johtuu rautatien merkittävästä vaikutuksesta keskiäänitasoon (hetkellisillä ohiajon aikaisilla melutasoilla on merkittävä vaikutus keskiäänitasoon). Huomioitavaa kuitenkin on, että valtatien aiheuttama melu alueelle on lähes jatkuvaa ja näin ollen kaiteen tuoma melutason alenema koetaan hyvin todennäköisesti alueella merkittävämpänä kuin kokonaismelutason alenema lukuarvona antaa olettaa. Liitteen 2A ja 2B melukartoissa on uuden katuyhteyden varrelle: paaluvälille ja sijoitettu 4 m uuden tien tasausviivasta korkea meluvalli paaluvälille sijoitettu 3 m maanpinnasta korkea meluvalli. Valli on sama kuin alkuperäisessä selvityksessä. Laskentatuloksien perusteella: päiväajan keskiäänitaso on alle 55 db(a) osalla lähimpänä uutta katua olevilla rakennuksilla yöajan keskiäänitaso on alle 50 db(a) suurella osalla lähimpänä uutta katua olevilla rakennuksilla. uuden katuyhteyden varrelle sijoitetut meluvallit pienentävät alueen kokonaismelutasoa 5 8 db vallin välittömässä läheisyydessä olevien talojen vallien puoleisilla pihoilla noin 0 db muilla rakennuksilla. Meluvallien toteuttamisen jälkeen melutaso on kaikilla alueen asuinrakennuksilla alle ohjearvojen tai hyvin lähellä niitä. Vallien vaikutus rajoittuu vain lähimmille piha-alueille, koska kauempana uudesta katuyhteydestä merkittävämpiä melulähteitä ovat valtatie 2 ja junarata.

19 Vaikka uuden katuyhteyden varteen tehtävillä valleilla ei ole vaimennusvaikutusta alueen keskiosaan, ei tällä ole siinä mielessä merkitystä, että tällä alueella ohjearvot alittuvat ilman vallejakin. 5/6 3 TULOSTEN TARKASTELU Suoritettujen laskentojen perusteella: valtatien 2 varteen sijoitettavalla melukaiteella on lähimpienkin piha-alueiden kokonaismelutilanteeseen kohtalaisen pieni vaikutus on selvä valtatien liikennemelutasoa pienentävä vaikutus koko alueelle ei yksinään saavuteta uuden katuyhteyden läheisyydessä olevilla asuinrakennuksilla ohjearvojen mukaista melutilannetta. uuden katuyhteyden varteen sijoitettavilla meluvalleilla on lähimpien piha-alueiden kokonaismelutilanteeseen merkittävä vaikutus on lähes merkityksetön vaikutus alueen kokonaismelutilanteeseen saavutetaan tai lähes saavutetaan ohjearvojen mukaiset melutasot uuden katuyhteyden läheisyydessä olevilla asuinrakennuksilla. Laskentatulosten perusteella meluvallien tekeminen on erityisen kannattavaa, jos ylimääräisiä maa-aineksia syntyy esim. uuden katuyhteyden rakentamisen yhteydessä. Meluvalleilla varmistetaan, että uuden katuyhteyden aiheuttama muutos lähimmillä asuinrakennuksilla jää mahdollisimman vähäiseksi. Lisäksi vallit suojaavat näiden rakennuksien piha-alueita myös valtatien melulta. Laskentatulosten perusteella melukaiteen rakentamista valtatien 2 varteen tulee tutkia vielä lisää. Selvitettävää on mm., onko saavutettava hyöty kustannuksia vastaava. Nykytilanteen melutasoa suhteessa ohjearvoihin ja uuden katuyhteyden vaikutusta ympäristön melutasoihin ilman meluntorjuntatoimenpiteitä on tarkasteltu alkuperäisessä selvityksessä. 4 LISÄTIETOA Jani Kankare Promethor Oy Toni Hägerth Promethor Oy puh puh sp. jani.kankare@promethor.fi sp. toni.hagerth@promethor.fi

20 6/6 5 KIRJALLISUUS 1. Nielsen H. L et al., Road traffic noise. Nordic prediction method. TemaNord 1996:525. Århus s. + liitt. 36 s. 2. Nielsen H. L et al., Railway Traffic Noise. The Nordic Prediction Method. TemaNord 1996:524. Århus s. + liitt. 8 s 3. Ympäristöministeriö. Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista 993/1992.

21 Melukaide tsv + 1,4 m 900 Meluvalli 3 m maanpinnasta Melukaide tsv + 1,4 m Liite 1A > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys. Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela. Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Melukaide ja valli. Päiväajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

22 Melukaide tsv + 1,4 m 900 Meluvalli 3 m maanpinnasta Melukaide tsv + 1,4 m Liite 1B > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys. Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela. Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Melukaide ja valli. Yöajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

23 Meluvalli 3 m maanpinnasta Meluvalli, uuden kadun tsv +4 m Meluvalli, uuden kadun tsv +4 m Liite 2A > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys. Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela. Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Meluvallit. Päiväajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

24 Meluvalli 3 m maanpinnasta Meluvalli, uuden kadun tsv +4 m Meluvalli, uuden kadun tsv +4 m Liite 2B > 45 db(a) > 50 db(a) > 55 db(a) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) PR-Y Mittakaava 1:5500 (A3) Tie- ja raideliikennemeluselvitys. Kohde: Vihdin kunta, asemakaava N 152, Nummela. Uusi katuyhteys ja vuoden 2030 liikenne. Meluvallit. Yöajan keskiäänitaso LAeq, Laskentakorkeus 2 m maan pinnasta

25 Liite 3. Raportti PR-Y YMPÄRISTÖMELUN OHJEARVOT Lähinnä kaavoituksen ja maankäytön kannalta käytettävät ohjearvot on annettu valtioneuvoston päätöksessä 993/1992. Taulukossa 1 on esitetty päätöksen sisältämät ohjearvot ulkona mitattavalle ympäristömelulle. Päätöstä sovelletaan meluhaittojen ehkäisemiseksi ja ympäristön viihtyisyyden turvaamiseksi maankäytön, liikenteen ja rakentamisen suunnittelussa sekä rakentamisen lupamenettelyssä. Päätöksessä ohjearvot on annettu päiväajan klo 7 22 ja yöajan klo 22 7 ekvivalentti- eli keskiäänitasoina. Päätöksessä ei ole esitetty ohjearvoja hetkittäisille maksimiäänitasoille. Päätöstä ei sovelleta katu- ja liikennealueilla eikä melusuoja-alueiksi tarkoitetuilla alueilla. Taulukko 1. Ohjearvot melun keskiäänitasolle L Aeq ulkona Alueen käyttötarkoitus Keskiäänitaso L Aeq Klo 7 22 Klo 22 7 Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja taajamien välittömässä läheisyydessä Hoito- tai oppilaitoksia palvelevat alueet Loma-asumiseen käytettävät alueet, leirintäalueet, taajamien ulkopuolella olevat virkistysalueet ja luonnonsuojelualueet 55 db(a) 1 50 db(a) 1,2 55 db(a) 50 db(a) 3 45 db(a) 40 db(a) 4 1 Loma-asumiseen käytettävillä alueilla taajamassa voidaan soveltaa näitä ohjearvoja. 2 Uusilla alueilla yöohjearvo on 45 db(a). 3 Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei sovelleta yöajan ohjearvoa. 4 Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. Lisäksi päätöksessä on maininta, että jos melu on luonteeltaan iskumaista tai kapeakaistaista, mittaus- tai laskentatulokseen lisätään 5 db(a) ennen sen vertaamista edellä mainittuihin ohjearvoihin. Tulokseen tehtävä lisäys johtuu siitä, että iskumainen ja/tai kapeakaistainen melu on tasaista melua häiritsevämpää. Tie- ja raideliikenteen aiheuttama melu ei ole impulssimaista tai kapeakaistaista.

26 Liite 4. Raportti PR-Y MELUTASOJEN LASKENTA 1.1 Laskentamenetelmät Mallinnus tehtiin laskentaohjelmalla Datakustik Cadna 4.2 käyttäen yhteispohjoismaisia tieja raideliikennemelumalleja [1, 2]. Laskentaohjelmassa maastomalli syötetään ohjelmaan CAD-tiedostona, jolloin maasto muodostuu kolmiulotteisesti. Ohjelmaan voidaan antaa lisäksi syöttötietoina mm. laskenta-alueen maastopinnat ja suunnitellut melusuojaukset. Laskennassa käytetään teiden/rautatien liikennemäärätietoja, joiden perusteella määritetään ns. lähtömelutasot. Lähtötasojen perusteella määritetään äänilähteiden aiheuttama äänenpainetaso tarkastelupisteissä erilaiset ääntä vaimentavat tekijät huomioiden. Vaimennustekijöinä huomioidaan mm. geometrinen leviäminen, estevaimennus ja maavaimennus. Laskentatulokset vastaavat pitkän ajanjakson keskiäänitasoa. Laskentatuloksen epävarmuus on sitä suurempi, mitä kauempana tarkastelupiste sijaitsee tai mitä vaihtelevampi maasto on. Taulukossa 2 on esitetty laskennassa käytetyt laskenta-asetukset. Taulukko 1. Laskenta-asetukset Parametri Käytetty arvo Laskentaruudukon koko 10 x 10 m 2 Laskentakorkeus Melutason laskentaetäisyys (maks) Maanpinnan akustinen kovuus Rakennusten heijastus Heijastusten lukumäärä 1 2 m 1000 m Tien pinta 0 (kova) Alue rakennusten alapuolella 0 (kova) Muu ympäristö 1 (pehmeä) Vesistö 0 (kova) Absorptiokerroin 0,2 (lähes täysin kova) 1.2 Lähtötiedot Maasto ja rakennukset Tarkasteltavan ja sitä ympäröivän alueen maasto sekä rakennukset saatiin Vihdin kunnalta CAD-muodossa. Melukartoissa rakennukset on esitetty eri väreillä: asuinrakennukset mustalla muut rakennukset harmaalla. Merkinnät perustuvat Maanmittauslaitoksen aineistoon.

27 Liite 4. Raportti PR-Y Tieliikennetiedot Taulukossa 3 on esitetty laskennassa käytetyt Vihdin kunnan toimittamat teiden ja katujen liikennetiedot. Liikennemäärinä käytettiin ennustetietoja vuodelle Päiväliikenteen osuudeksi arvioitiin 90 % koko vuorokauden liikennemäärästä. Huomioidut tiet ja kadut ovat valtatie 2 (vt2), Härköiläntie, Nissointie, Ojakkalantie ja uusi katuyhteys. Taulukko 2. Liikennetiedot Katu/tie Arkivuorokausiliikennemäärä [kpl] Ennustetilanne v Raskaan liikenteen osuus [%] Nopeusrajoitus [km/h] Valtatie2 pohjoinen* Valtatie 2 etelä** Härköiläntie Nissointie Ojakkalantie Uusi katuyhteys * välillä Härköiläntie - Ojakkalantie **Härköiläntiestä etelän suuntaan. Uuden katuyhteyden arkivuorokausiliikennemäärän on arvioitu olevan 5300 ajoneuvoa paalulukuvälillä ja 3600 ajoneuvoa muualla. Kadun nopeusrajoitus on 50 km/h paalulukuvälillä ja 40 km/h muilla osuuksilla. Uuden kadun liittymät on suunniteltu kiertoliittymiksi (3 kpl). Mallinnuksessa kiertoliittymiä ei ole otettu huomioon, koska niitä ei ollut katulinjapiirustuksissa. Kiertoliittymien vaikutus melutasoon on vähäinen. Raideliikennetiedot Junaliikenteen lähtötietoina on käytetty Promethor Oy:n Vihdin kunnalle tekemässä ympäristömeluselvityksessä (PR-Y1242) käytettyjä määriä. Junaliikennetiedot ovat vuodelta 2005 ja junaliikenteen on arvioitu lisääntyvän 20 % vuoteen 2030 mennessä. Taulukossa 4 on esitetty junaliikennetiedot vuodelta Taulukko 3. Junaliikennetiedot nykytilanteessa Tyyppi F-TaJu R-TaJu Selitys Suomalaisista tavaravaunuista koostuvat tavarajunat Venäläisistä tavaravaunuista koostuvat tavarajunat Päivä [kpl] Yö [kpl] Pituus [m] Ajonopeus [km/h] Ennustetilanteen junamääristä laskettiin metrin pituista rataosaa vastaavaa äänitehotaso L W0 [db] oktaaveittain yhteispohjoismaisen raideliikennemallin mukaisesti. Laskettu äänitehotaso on esitetty taulukossa 5.

28 Liite 4. Raportti PR-Y Taulukko 4. Junaradan lasketut äänitehotasot L W0 Taajuus [Hz] Klo A-taso L W0 [db] ennuste v L W0 [db] ennuste v ,7 77,7 80,0 82,5 79,0 75,6 71,3 83, ,3 77,8 80,0 82,2 79,0 76,0 71,5 83,8

29 1 Nissola/Nummela Liikenteen toimivuustarkastelut Ympäristösi tekijä

30 2 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Lähtökohdat Tavoite: tutkia liikenteellinen toimivuus maankäytön kasvun ja uusien katuyhteyksien avaamisen toteuduttua. Samalla työssä arvioidaan uuden Enärannan ja Lankilan välisen katuyhteyden avaamisen vaikutuksia Nummelan liikenneverkkoon. Lähtöaineistona mm: - Enärannan liikenteellinen toimivuustarkastelu, Etelä-Nummelan liikenneselvitys, Nummelan Huhdanmäen kaupalliset ja liikenteelliset vaikutukset, 2008 Ympäristösi tekijä

31 3 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Maankäytön kasvu Nummelan maankäytön kehittyminen vt 2:n tuntumassa vuoteen 2030 mennessä Uusi maankäyttö Liikennetuotos (arkivrk) - Retail-park, k-m2 noin 470 ajon/vrk - Rautakauppa, k-m2 noin 90 ajon/vrk - Asumista, noin 200 uutta asukasta noin 215 ajon/vrk - Huoltoasema, 4 mittaripaikkaa noin 170 ajon/vrk Yhteensä noin 950 ajon/vrk vaikutus noin ajon/huipputunti Lisäksi koko Nummelan ja muun lähialueen liikenteen kasvu, noin 2 % / vuosi Ympäristösi tekijä

32 4 Toimivuustarkastelu, Toimivuustarkastelu Huipputunnin liikennemäärät 2010 IHT Liikennemäärät tilanteessa, jossa uuden maankäytön aiheuttama lisäliikenne on lisätty nykyisiin katuverkon liikennemääriin. Liikennemäärissä on huomioitu uuden katuyhteyden vaikutus ympäröivään katuverkkoon (suluissa esitetty liikennemäärä, jos uutta katuyhteyttä ei olisi toteutettu) Vaikutukset toimivuuteen: Uusi katuyhteys keventää Nummelan keskustan ruuhkaisuutta ohjaamalla erityisesti Lankilan ja Ojakkalan suunnan asukkaita käyttämään nopeampaa valtatien itäpuolista reittiä. Uuden katuyhteyden liittymät (kiertol.) toimivat hyvin maankäytön kasvusta huolimatta. Vt 25 Vt Ympäristösi tekijä

33 5 Toimivuustarkastelu, Toimivuustarkastelu Huipputunnin liikennemäärät 2030 IHT Liikennemäärät tilanteessa, jossa uuden maankäytön aiheuttama lisäliikenne on lisätty katuverkon ennusteliikennemääriin (2030). Liikennemäärissä on huomioitu uuden katuyhteyden vaikutus ympäröivään katuverkkoon (suluissa esitetty liikennemäärä, jos uutta katuyhteyttä ei olisi toteutettu) Vt 25 Vt 2 Vaikutukset toimivuuteen: Uuden yhteyden keskustan katuverkon kuormitusta keventävä vaikutus korostuu Meritien ja muiden keskustakatujen ruuhkautuessa pahoin jo lähivuosista alkaen Uuden katuyhteyden liittymät (kiertol.) toimivat edelleen hyvin. Ympäristösi tekijä

34 6 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Ojakkalantie/Honkatie Uusi itäinen yhteys Lankilaan liittyy katuverkkoon Honkatien kohdalta. Kuvassa ennusteliikennemäärät 2030 IHT-tilanteessa (liikennemäärien lähde: Etelä-Nummelan liikenneselvitys) Ympäristösi tekijä

35 7 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Ojakkalantie/Honkatie Uusi itäinen yhteys Lankilaan liittyy katuverkkoon Honkatien kohdalta. Kuvassa kaistakohtaiset kuormitusasteet 2030 IHT-tilanteessa Liittymä toimii hyvin kiertoliittymänä Nykyisin järjestelyin liittymä ei toimi, vaan sivusuunnan kapasiteettia on lisättävä ennustetilanteessa. Ympäristösi tekijä

36 8 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Ojakkalantie/Juurakkotie Uusi itäinen yhteys Lankilaan liittyy katuverkkoon Juurakkotien kohdalta (ve 2). Kuvassa liittymän liikennemäärät 2030 IHT-tilanteessa Ympäristösi tekijä

37 9 Toimivuustarkastelu, Liikenteen toimivuustarkastelu Ojakkalantie/Juurakkotie Uusi itäinen yhteys Lankilaan liittyy katuverkkoon Juurakkotien kohdalta (ve 2). Kuvassa kaistakohtaiset kuormitusasteet 2030 IHT-tilanteessa Liittymä toimii sujuvasti esitetyillä kaistaratkaisuilla Nykyisin järjestelyin liittymän toimivuus jää tyydyttäväksi ennustetilanteessa, sillä sivusuunnan liikennemäärä kasvaa moninkertaiseksi nykytilaan verrattuna Ympäristösi tekijä

38 10 Toimivuustarkastelu, Johtopäätökset Uusi itäinen katuyhteys parantaa oleellisesti Nummelan katuverkon liikenneyhteyksiä. Tällä hetkellä valtatien 2 itäpuolinen junaradan eritasoliittymä puuttuu kokonaan. Uuden kadun liittyminen nykyiseen katuverkkoon ei aiheuta kapasiteettiongelmia pienin parannustoimenpitein. Suositusvaihtoehto on liittymä Honkatien kohdalla samalla nykyisen tasoliittymän/ojakkalantien turvallisuus paranee. Molemmissa päissä uutta katua suunnitellut kiertoliittymät toimivat hyvin. Nissolan etl:n Helsingistä saapuvan rampin välityskyky on riittämätön jo nykyisin ja liittymä tuleekin parantaa. Ehdotetun kiertoliittymävaihtoehdon kapasiteetti riittää tulevaisuudessakin suunnitellun maankäytön kasvusta riippumatta. Suurin pullonkaula Nummelan katuverkolla on Meritie ja sen puutteellinen kapasiteetti jo nykytilanteessa. Uusi itäinen katuyhteys siirtää osan (10-20%) Meritien liikenteestä valtatien itäpuolelle. Meritien ongelma ei kuitenkaan poistu kokonaan, vaan keskustan katujen kapasiteettiongelmiin tulee etsiä myös muita verkollisia ratkaisuja mm. etelä- Nummelan alueelta. Ympäristösi tekijä

39 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS Suunnitelmaselostus Muutokset: Katuympäristö Lisätty maisemointivallit paaluvälille Liikenteelliset vaikutukset Päivitetty tekstiä

40 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS SUUNNITELMASELOSTUS SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT JA TYÖN TAUSTA SUUNNITTELUALUE TYÖN LÄHTÖKOHDAT ALUSTAVA YLEISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA LÄHTÖKOHDAT MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS MAAPERÄ JA POHJAOLOSUHTEET POHJATUTKIMUKSET JA MITTAUKSET 6 2 3D-MALLINNUS JA VIRTUAALIMALLI SUUNNITELMIEN MALLINNUS VIRTUAALIMALLI WEB-MALLI 8 3 KATU- JA RATASUUNNITELMAN ESITTELY LIIKENNE KADUN RAKENNE KUIVATUS KATUYMPÄRISTÖ RADAN ALITUSKOHTA NISSOLAN ALIKULKUSILTA PL KADUN RAKENTEET RADAN ALITUSKOHDASSA POHJAVAHVISTUKSET ALITUSKOHDASSA RADAN ALITUSKOHDAN TYÖTAPAEHDOTUS JA TYÖJÄRJESTYS MUSTANKORVENTIEN PARANTAMINEN KORVAAT TONTTIYHTEYDET TASORISTEYSTEN POISTOT 13 4 SUUNNITELMAN VAIKUTUKSET LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN TALOUDELLISET VAIKUTUKSET 15 5 VUOROPUHELU JA TIEDOTTAMINEN 16 6 JATKOTOIMENPITEET 17 7 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT 18 (2/18)

41 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS SUUNNITELMASELOSTUS LÄHTÖKOHDAT JA TYÖN TAUSTA 1.1 Suunnittelualue Suunnittelukohde sijaitsee Vihdin kunnan Nummelassa, Valtatien 2:n, Enäjärven, Lankilan ja Ojakkalantien rajaamalla alueella. Alueen katkaisee Hyvinkää- Hanko-rata, joka on yksiraiteinen ja sähköistämätön. Radalla on pelkkää tavaraliikennettä. Alueella on maatalouskäytössä olevia tasoristeyksiä. Suunnittelualueen molemmissa päissä on olemassa olevaa rakennuskantaa. Keskiosa ja osin eteläosa on maatalousmaata. Suunnitelmassa on esitetty uusi katuyhteys Härköiläntien ja Punarinnantien välillä, neljän tasoristeyksen poistot ja näiden korvaavat tieyhteydet. 1.2 Työn lähtökohdat Työn lähtökohtana on alustavan yleissuunnitelman katu- ja tielinjaukset ja suunnitelmaratkaisut. Työn lähtötietoina on käytetty alustavassa yleissuunnitelmavaiheessa tuotettuja suunnittelu- ja maastomalleja. Suunnitelman maankäyttö perustuu valmisteilla olevaan Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaavan N Alustava yleissuunnitelma Enärannan Härköilänsyrjän ja Lankilanrinteen Ojakkalantien välisen kadun linjaus ja Hyvinkää Hanko radan neljän tasoristeysten poiston edellyttämät toimenpiteet on tutkittu alustavassa yleissuunnitelmassa: Nissola, tie- ja eritasojärjestelyt, alustava yleissuunnitelma, Sito Oy, 2011 Alustavassa yleissuunnitelmassa tutkittiin eri vaihtoehtoja kadun linjaukselle. Vaihtoehdoista valittiin kolme kadun linjaus- ja tasausvaihtoehtoa tarkempaan vertailuun. Näistä linjaus- ja tasausvaihtoehdoista vertailtiin vaihtoehtojen liikenteellistä toimivuutta, ympäristönäkökohtia, teknistä toteutettavuutta ja kustannuksia. Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaavan N 152 valmistelun yhteydessä vaihtoehdoista kysyttiin mielipidettä asukkailta ja sidosryhmiltä. Tehtyjen vertailujen ja kaavan valmistelusta saadun palautteen jälkeen tarkempaan jatkosuunnitteluluun valittiin vaihtoehto 3, jossa katu alkaa Härköiläntiestä kaartaen radan viereen, alittaen radan ja liittyen Punarinnantien kautta Ojakkalantiehen. Alustavassa yleissuunnitelmassa tarkastellut kadun linjaus- ja tasausvaihtoehdot on esitetty kuvassa 1. Vaihtoehto 3 todettiin liikenteellisesti toimivimmaksi ja se tukee parhaiten idempänä olevien tasoristeysten poistoa. Alustavassa yleissuunnitelmassa on esitetty Yli-Lankilan, Laakuksen, Hemmilän ja Toimilan tasoristeysten poistot ja alustavat linjaukset korvaaville tieyhteyksille. Nämä tasoristeykset ovat vartioimattomia tasoristeyksiä. Yli-Lankila on yksityistie, muut tasoristeykset ovat viljelysteitä. (3/18)

42 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS SUUNNITELMASELOSTUS Yli-Lankilan tasoristeyksen korvaava tieyhteys on esitetty Mustankorventien kautta uuteen rakennettavaan yhdyskatuun. Kuva 1. Alustavan yleissuunnitelman linjausvaihtoehdot. 1.4 Tavoitteet ja lähtökohdat Katu- ja ratasuunnitelmaprosessin tavoitteita ovat: Katualueiden rajojen vahvistaminen Katu- ja ratasuunnitelmassa esitetään uuden yhteyskadun ja siihen liittyvien kiertoliittymien, risteysten ja maisemointialueiden aluetarpeet. Nämä vahvistetaan alueelle laadittavassa asemakaavassa. Tasoristeysten poistojen edellyttämien tieyhteyksien esittäminen Suunnitelmassa esitetään Mustankorventien yhdistäminen uuteen yhdyskatuun ja uudet yhteydet viljelyksille. Korvaavat yhteydet vahvistetaan yksityistietoimituksessa. Teknisesti ja soveltuvien ratkaisujen esittäminen Suunnitelmassa esitetään teknisesti toimivat ratkaisut, joiden perusteella suunnittelua voidaan jatkaa luotettavasti. Erityinen huomio kiinnitetään: - Liikenteellisesti toimivien ratkaisujen löytämiseen - Radan alikulkusillan ja siihen liittyvän alittavan kadun teknisten ratkaisujen toimivuuteen. Ratkaisut suunnitellaan siten, että pohjaveden alentamisen ympäristövaikutukset jäävät kohtuullisiksi. - Turvallisuuteen. Tekniset ratkaisut ja niiden toteuttaminen esitetään siten, että ratkaisut ovat turvallisia rakentaa ja käyttää. (4/18)

43 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS SUUNNITELMASELOSTUS Kustannusten luotettava arviointi Suunnitelmassa tehdään kustannusarvio, joka perustuu päivitettyihin suunnitelmaratkaisuihin. Tietomallin hyväksikäyttö suunnittelussa Suunnittelu tehdään tietomallien avulla. Suunnitelmassa yhdistetään eri tekniikkaalojen tietomallit suunnitelmakokonaisuudeksi. Suunnitelma esitetään pääosin vain tietomallien avulla. Mallinnetun suunnitelman avulla tuotetaan paperitulosteita mahdollisimman vähän. Valmis suunnitelma dokumentoidaan tietomallien avulla. Seuraavissa suunnitteluvaiheissa suunnittelun lähtötietoina tullaan käyttämään katu- ja ratasuunnitelmavaiheessa tehtyjä malleja. Asukkaiden ja kuntalaisten osallistumismahdollisuus suunnitteluun Katu- ja ratasuunnitelmaa esitellään yleisölle suunnittelun eri vaiheissa. Suunnitteluratkaisuja esitellään yleisötilaisuudessa, kunnan palvelupisteellä ja internetpalvelimella. Esittelystä tiedotetaan lehdissä ja kunnan internetsivuilla. Asukkaille ja kuntalaisille varataan mahdollisuus suunnitelmien kommentoimiseen suunnitteluprosessin aikana. Nähtäville asetettavasta katu- ja ratasuunnitelmaluonnoksesta voi jättää kirjallisen muistutuksen. Suunnitelmaluonnosten esittely virtuaalimallien avulla Suunnitelmaa esitellään tietomalleista muodostettujen havainnollisten virtuaalimallien avulla. Virtuaalimallin tehdään Novapoint Virtual Map pohjalle. Mallista tehdään internetsovellus, jossa suunnitelma esitetään havainnollisessa 3D-maailmassa. 1.5 Maankäyttö ja kaavoitus Radan molemmin puolin, keskiosa ja osin eteläosaa ovat maatalousmaata. Tällä alueella ei ole voimassa asemakaavaa. Alueen etelä- (Ridal, Enäranta) ja pohjoisosassa (Lankila, Lankilanrinne) on voimassa asemakaava. Uuden katuyhteyden alueelta tehdään kaava N 152, Nummela, Enärannan ja Lankilan asemakaava ja asemakaavan muutos samanaikaisesti katu ja ratasuunnitelman kanssa. Maisemallisesti suunnittelualue kuuluu Enäjärven kulttuurimaisema-alueeseen ja viljelytasankoon. Alueella ei ole luonnon arvokohteita. 1.6 Maaperä ja pohjaolosuhteet Suunnittelualue sijaitsee Salpausselän harjun itäpuolella ja on harjun lievealuetta. Alueen pohjoisosassa maaperä on hiekkaa tai silttiä. Etelään tultaessa peltoaukeaman pintamaa on savea, jonka alla on paksut silttikerrokset. Silttikerrokset ovat kerrallisia: ne ovat syntyneet jääkauden sulamisvesien kerrostuessa jääjärven pohjaan. (5/18)

44 NISSOLAN TASORISTEYSTEN POISTOT JA TIEJÄRJESTELYT KATU- JA RATASUUNNITELMALUONNOS SUUNNITELMASELOSTUS Maan pinta on Ojakkalantien kohdalla tasossa +65, josta se laskee radalle päin tasoon +56. Muualla suunnittelualueella maan pinta on varsin tasainen ollen välillä Etelään mentäessä maasto viettää suunnittelualueella loivasti Enäjärveen päin, jonka pinta on tasossa +49,4. Radan tasaus tutkittujen vaihtoehtoisten linjausten kohdalla on tasossa Rata on matalalla penkereellä. Radan ympäristössä maaston pinta on melko tasaista peltoa. Pohjasuhteet ovat tutkitun peltoaukeaman alueella varsin samankaltaiset. Maan pinnassa on savea kolmesta kahdeksaan metriin. Saven alapuolella on paksu kerrallinen siltti- tai hiekkakerros. Porakonekairauksissa kallio on havaittu tasossa Maakerrosten paksuus on siis noin metriä. Pohjavesi on havaintojen perusteella hyvin lähellä maan pintaa. Nummelan harju on merkittävä pohjavesimuodostuma, josta pohjavettä virtaa sekä pohjoiseen, että etelään. Etelässä paksut savi ja silttikerrokset estävät pohjaveden virtausta. Suunnittelualueella pohjavesi pyrkii purkautumaan maan pintaan. Alueella on havaintoja paineellisesta pohjavedestä Pohjatutkimukset ja mittaukset Alustavan yleissuunnitelman tutkimukset Suunnittelun lähtötietoina olivat alueelle aiemmin tehdyt pohjatutkimukset: Nissolan alustavan yleissuunnitelman pohjatutkimukset vuosilta , Hyvinkää Hanko radan pohjatutkimukset vuosilta 1936 ja sekä valtatie 2:n pohjatutkimukset vuodelta Alustavassa yleissuunnitelmassa vanhat pohjatutkimukset digitoitiin sähköiseen muotoon. Alustavassa yleissuunnitelmassa tehtiin 76 pohjatutkimusta. Tehdyt pohjatutkimukset olivat painokairauksia, puristinheijarikairauksia, siipikairauksia, porakonekairauksia ja pohjavesiputkien asentamisia. Alueelta otettiin häiriintymättömiä maanäytteitä laboratoriotutkimuksia varten. Näytteistä tehtiin maalajimääritys, rakeisuuskokeet ja niistä tutkittiin luokitusominaisuuksia. Radan sivuojat mitattiin suunnittelualueelta. Radan korkeusviiva mitattiin oletetuista risteymäkohdista. Maaperän vedenjohtavuuden mittaus Alustavassa yleissuunnitelmavaiheessa tutkittiin maaperän vedenjohtavuus kahdesta pisteestä eri syvyyksiltä. Maaperä havaittiin kerralliseksi ja varsin vähän vettä johtavaksi. Tulosten perusteella laskettiin rakentamisen ja pysyvän pohjaveden alentamisen aiheuttamia pumppausmääriä. Katu- ja ratasuunnitelman tutkimukset Katu- ja ratasuunnitelmavaiheen pohjatutkimuksissa keskityttiin radan alituskohtaan. Alittavan sillan kohdalta tutkittiin kallionpinta porakonekairauksen suurpaalujen pituuden määritystä varten. Maalajikerrosten rajoja ja ominaisuuksia tutkittiin paino-, siipija puristinheijarikairausten avulla. Tarkempia maaperän ominaisuuksia tutkittiin laboratoriossa näytteiden avulla. Savikerroksen ominaisuuksia tutkittiin kahdesta pisteestä ja siltin ominaisuuksia yhdestä 32 metrin syvyyteen ulottuvasta pisteestä. Pohjatutkimustulokset on esitetty suunnitelman teknisessä osassa. (6/18)

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS 18 Ympäristömelu Raportti PR-Y1820-1 Vihdin kunta Turku 19.12.2011 Matti Hult Asematie 30 Sivu 1(8) 03100 Nummela TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Otalammen taajaman pohjoisosan asemakaavoitus (Helminharju)

Lisätiedot

LIITE 7. EERONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIIKENNEMELUSELVITYS. Keravan kaupunki. Keravan kaupunki Turku Liisa Vaahtera Sivu 1(9)

LIITE 7. EERONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIIKENNEMELUSELVITYS. Keravan kaupunki. Keravan kaupunki Turku Liisa Vaahtera Sivu 1(9) 19 Ympäristömelu Raportti PR-Y1498 Keravan kaupunki Keravan kaupunki Turku 24.1.2010 Liisa Vaahtera Sivu 1(9) EERONTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIIKENNEMELUSELVITYS Keravan kaupunki Raportin vakuudeksi Jani

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR3356 Y01 Sivu 1 (7) Rovaniemen kaupunki Markku Pyhäjärvi Turku TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ylikylä Nivankylä osayleiskaava, Rovaniemi Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

TIE JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIE JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR3519 Y01 Sivu 1 (7) Ruoholahden Tarken Oy Jesse Rauhala Turku 26.5.2015 TIE JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS Kortteli 738 Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI

Lisätiedot

LIIKENNEMELUSELVITYS

LIIKENNEMELUSELVITYS 18 16.1T-1 Ympäristömelu Raportti PR-Y1724 Destia Oy Destia Oy Turku 17.6.2011 Timo Jalkanen PL 1881 Sivu 1(8) 70421 Kuopio LIIKENNEMELUSELVITYS Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS 16 Ympäristömelu Raportti PR-Y1535 Terramare Oy Turku 26.4.2010 Reijo Kultalahti Sivu 1(6) YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Louhinta ja ruoppaustyön aiheuttama ympäristömelu Kohde: Länsisatama, Helsinki Raportin

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR Y2127 1 Sivu 1 (8) Plaana Oy Keijo Körkkö Tyrnäväntie 12 90 Oulu Turku TIELIIKENNEMELUSELVITYS Mt:n 8300 kevyen liikenteen järjestelyt välillä Markuksela Sanginsuu, Oulu Raportin

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu 16T-1 Sivu 1 (8) TIELIIKENNEMELUSELVITYS 16T-1 Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM H E L S I N K I Viikinportti 4 B 18 00790 HELSINKI puh. 050 377 6565 www.promethor.fi T

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS OTALAMMEN TAAJAMA, ASEMAKAAVAMUUTOS OT 15

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS OTALAMMEN TAAJAMA, ASEMAKAAVAMUUTOS OT 15 114 Ympäristömelu Raportti PR-Y1612 Vihdin kunta Turku 12.10.2010 Matti Hult Asemantie 30 Sivu 1(14) 03100 Nummela YMPÄRISTÖMELUSELVITYS OTALAMMEN TAAJAMA, ASEMAKAAVAMUUTOS OT 15 Raportin vakuudeksi Jani

Lisätiedot

TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR3346 Y01 Sivu 1 (8) Sastamalan kaupunki Maankäyttö Timo Silomaa PL 23 38201 Sastamala Turku 23.2.2015 TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Asemakadun alikulku Sipintie Vammalan taajama,

Lisätiedot

KAAVA V32A KANTOMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIHTI TIELIIKENNEMELUSELVITYS

KAAVA V32A KANTOMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIHTI TIELIIKENNEMELUSELVITYS 110 Ympäristömelu Raportti Vihdin kunta Turku 14.6.2011 Johanna Laaksonen PL 13 Sivu 1(10) 03101 Vihti KAAVA V32A KANTOMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, VIHTI TIELIIKENNEMELUSELVITYS Vihdin kunta Raportin vakuudeksi

Lisätiedot

LIIKENNEMELUSELVITYS

LIIKENNEMELUSELVITYS Liite 5 Insinööritoimisto Solutra Oy Tuomo Ojakoski LIIKENNEMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS 111 Ympäristömelu Raportti PR-Y1921-1 Sipoon kunta Turku 22.8.2012 Kehitys- ja kaavoituskeskus Jarkko Lyytinen Sivu 1(11) PL 7 04130 Sipoo TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS Sipoon BA 3 Bastukärr III alue, asemakaavoitus

Lisätiedot

LIIKENNEMELUSELVITYS

LIIKENNEMELUSELVITYS 110 Ympäristömelu Raportti PR-Y1562 Rovaniemen kaupunki Turku 6.9.2010 Tekniset palvelut/ maankäyttö Tarja Outila Sivu 1(10) Hallituskatu 7 96100 Rovaniemi LIIKENNEMELUSELVITYS Vaaralan asemakaava-alue,

Lisätiedot

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys

Valtatie 8 parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Meluselvitys 16T-1 Raportti parantaminen Mettalanmäen kohdalla, Raahe Projektinumero: 306914 Sisältö Sisältö... 2 1. Johdanto / Toimeksianto... 3 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1. Laskentamalli... 4 2.2. Laskentamallin

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR Y2143 1 Sivu 1 (11) Vihdin kunta Tuomas Turpeinen Turku 17.12.2013 TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS V 45 Koivissillan asemakaava, Vihti Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

LAHDEN VARIKKOALUEEN MELUSELVITYS

LAHDEN VARIKKOALUEEN MELUSELVITYS 111 Ympäristömelu Raportti PR-Y1500 Senaatti-kiinteistöt Senaatti-kiinteistöt Turku 31.1.2010 Lintulahdenkatu 5 a 00530 Helsinki Sivu 1(11) LAHDEN VARIKKOALUEEN MELUSELVITYS Senaatti-kiinteistöt Raportin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS 19 Ympäristömelu Raportti PR-Y1957-1 Sivu 1/9 Plaana Oy Turku.12.2012 Jorma Hämäläinen Tyrnäväntie 12 90400 Oulu YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Ranta-Toppilan alue, Oulu Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS T16 1

TIELIIKENNEMELUSELVITYS T16 1 PR Y.. Finnmap Infra Oy Mikko Erjo PL Helsinki TIELIIKENNEMELUSELVITYS T E Turun kehätien parantaminen välillä Kausela Kirismäki, tiesuunnitelma HELSINKI Viikinportti B Helsinki puh. TURKU Rautakatu A

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS 112 Ympäristömelu Raportti PR-Y1924-1 Sivu 1/12 Joensuun Tila Oy Turku 15.11.2012 TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS Joensuun venesataman asemakaavoitus, Sipoo Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja,

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR Y2155 1 Sivu 1 (13) Vihdin kunta Matti Hult Turku 31.12.2013 TIE JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu 9 A 00510

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS 111 Ympäristömelu Raportti Sipoon kunta Turku Kehitys- ja kaavoituskeskus Jarkko Lyytinen Sivu 1(11) PL 7 04130 Sipoo TIELIIKENTEEN MELUSELVITYS Sipoon BA 2 Bastukärr II logistiikka-alue, asemakaavoitus

Lisätiedot

LIIKENNEMELUSELVITYS Katilan asemakaava, Kokemäki

LIIKENNEMELUSELVITYS Katilan asemakaava, Kokemäki Nosto Consulting Oy LIIKENNEMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 7 65 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi www.promethor.fi Y tunnus: 09965

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Kaavan 8159 meluselvitys

Kaavan 8159 meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Kaavan 8159 meluselvitys Hanke: 4010025 Pvm: 29.5.2008 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki

Meluselvitysraportti. Päiväys Projekti Nikulanväylä Asemakaavan meluselvitys Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti Päiväys 08.01.2019 Projekti Asemakaavan Tilaaja Rauman kaupunki Meluselvitysraportti 1/6 Sisällys 1 Lähtökohdat... 2 1.1 Johdanto... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot...

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (5) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Valtatien 12 parantaminen Lamminrahkan eritasoliittymällä, Kangasala ja Tampere Tiesuunnitelman liite 16T 1

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Valtatien 12 parantaminen Lamminrahkan eritasoliittymällä, Kangasala ja Tampere Tiesuunnitelman liite 16T 1 Finnmap Infra Oy TIELIIKENNEMELUSELVITYS Tiesuunnitelman liite 16T 1 HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 04/2013 MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS Päivämäärä 23/04/2013 Laatija Timo Korkee Tarkastaja Jussi Kurikka-Oja

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys 16T-1 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys Tiina Kumpula 21.6.2017 Tarkistanut: Martti Kokoi 29.6.2017 2 (6) 21.6.2017 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa- Toivakka,

Lisätiedot

TIE- JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS

TIE- JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS 119 Ympäristömelu Raportti PR-Y1865 Janakkalan kunta Turku 24.2.2012 Leena Turkka Juttilantie 1 Sivu 1 (19) 14200 Turenki TIE- JA RAIDELIIKENTEEN MELUSELVITYS Turengin asemanseudun asemakaavamuutos Raportin

Lisätiedot

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Tie- ja rakennussuunnitelma Uudenmaan ELY-keskus Kesäkuu 2012 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 Työn tausta ja lähtökohdat... 3 2 Melun ohjearvot...

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Espoon Asunnot Oy Jaana Hellinen TIELIIKENNEMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi www.promethor.fi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

Hangon Krogarsin meluselvitys

Hangon Krogarsin meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA LANTMÄTARE AB ÖHMAN Hangon Krogarsin meluselvitys Raportti REVISIO A, 26.2.2016, lisätty junaliikenne FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Matti Manninen Sisällysluettelo

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO PIIPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 741700 PPPILAKKI MELUSELVITYKSEN TÄYDENNYS 27.8.2018 Asemakaava ja asemakaavan muutos nro 741700 Piippilakki Liikennemeluselvityksen täydennys Laatijat: Johanna Toivonen

Lisätiedot

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322

TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS Projektinumero307322 TAMPEREEN ETELÄPUISTON MELUSELVITYS 1.3.2016 Projektinumero Sisältö Sisältö... 2 1. Ympäristömelun ohjearvot... 3 2. Tulokset... 4 Liitteet: 1. VE 0 LAeq 7-22 2. VE 0 LAeq 22-7 3. VE A LAeq 7-22 4. VE

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus Suunnittelu ja maankäyttöpalvelut TIELIIKENNEMELUSELVITYS HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä Tampere Tammikuu 2007 Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä 2

Lisätiedot

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS

RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS Vastaanottaja Tampereen Tilakeskus Asiakirjatyyppi Meluselvitys ID 1 196 308 Päivämäärä 25.8.2014 RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA NRO 8304 MELUSELVITYKSEN PÄIVITYS RAHOLAN KARTANON ALUEEN ASEMAKAAVA

Lisätiedot

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110

FCG Planeko Oy. Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS. Raportti 589-D4110 FCG Planeko Oy Pöytyän kunta KYRÖN MELUSELVITYS Raportti 589-D4110 16.10.2009 FCG Planeko Oy Raportti I 16.10.2009 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot... 1 3 Lähtötiedot... 2 3.1

Lisätiedot

RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS 111 Ympäristömelu Raportti PR-Y1942-1 Järvenpään kaupunki Turku 30.8.2012 Kaupunginarkkitehti Ilkka Holmila Sivu 1(11) + liitteet Seutulantie 12 04401 Järvenpää RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Perhelän kortteli,

Lisätiedot

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys

Espoo Nihtiportti, Atriumalue, Meluselvitys Raportti Espoo Nihtiportti, 1601 Atriumalue, 11.1.2017 Projektinumero: 308300 Sisältö Sisältö... 1 1. Johdanto... 2 2. Lähtötiedot ja menetelmät... 2 2.1. Laskentamalli... 2 2.1.1. Lähtötiedot... 3 2.1.2.

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys

Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI Mänttä-Vilppulan keskustaajaman OYK:n meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.11.2015 P23846P002 Raportti i P23846P002

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa MELUSELVITYS Forssan kaupunki Helmikuu 2013 2 (6) Alkusanat Tämä liikennemeluselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevia Ojalanmäen ja Parkkiaron

Lisätiedot

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala 2010 Kangasalan kunta 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...3 3 MELULASKENTA... 4 3.1 MENETELMÄ... 4 3.2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60

Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Rambøll Finland Oy Tampereen kaupunki Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Ympäristömeluselvitys 25.11.2008 Korkinmäki tilat r:no 2:45 ja 2:60 Tampereen kaupunki Meluselvitys 25.11.2008 Viite 82109415 Versio

Lisätiedot

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie, Sastamala Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Kannen kuva: Maanmittauslaitos 2018 / Destia Oy 2018 Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie,

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula

Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Haukipudas, Oulu. Oulun kaupunki. Ins. (AMK) Tiina Kumpula Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, Oulun kaupunki Ins. (AMK) Tiina Kumpula 12.8.2014 Niittyholman liikenteen ja ympäristön yleissuunnitelma, meluselvitys, 12.8.2014 2

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys

Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Meijerin asemakaavan muutoksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (7) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1

Lisätiedot

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS

HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.12.2015 HUHTIMON ALUE, RIIHIMÄKI LIIKENNEMELUSELVITYS HUHTIMON LIIKENNEMELUSELVITYS Päivämäärä 17.12.2015 Laatija Tarkastaja

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SEINÄJOEN KAUPUNKI Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.9.2015 P25797P001 Raportti i P25797P001 Matti Manninen

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys

Miilukorpi II Asemakaavan osa-alueen meluselvitys Miilukorpi Asemakaavan osa-alueen meluselvitys 12.2.2018 SISÄLLYS 1 Suunnittelukohde 1 2 Menetelmät ja lähtötiedot 3 2.1 Melutasojen ohjearvot 3 2.2 Melulaskennat 3 2.3 Melulaskennan maastomalli 4 2.4

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Rambøll Finland Oy Tiehallinto/ Kaakkois-Suomen tiepiiri Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelma Ympäristömeluselvitys 10.7.2009 Vt 6 parantaminen

Lisätiedot

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys

Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAKENNUSLIIKE S. OJALA JA POJAT Yritysperän asemakaavan muutos meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (6) Manninen Matti Sisällysluettelo

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

LIITE 10 SELVITYS TIELIIKENTEEN AIHEUTTAMASTA MELUSTA SASTA- MALAN STORMIN ALUEELLA. 11.5.2012 Projektinumero: 301022 / 21.

LIITE 10 SELVITYS TIELIIKENTEEN AIHEUTTAMASTA MELUSTA SASTA- MALAN STORMIN ALUEELLA. 11.5.2012 Projektinumero: 301022 / 21. LIITE 10 SELVITYS TIELIIKENTEEN AIHEUTTAMASTA MELUSTA SASTA- MALAN STORMIN ALUEELLA 11.5.2012 Projektinumero: 301022 / 21 2 (7) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 3 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

Sako II, asemakaavamuutos

Sako II, asemakaavamuutos Sako II, asemakaavamuutos 4111579.3.7 Muutokset: A 4.10.2016 Muutettiin pohjaa B 5.10.2016 Muutettiin taas pohjaa 4111579.3.7 2 (6) Sako II, asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja...

Lisätiedot

LIIKENNEMELUSELVITYS

LIIKENNEMELUSELVITYS Suomen Hoivatilat Oyj Elina Suikki LIIKENNEMELUSELVITYS Kurttilantie 19, Espoo HELSINKI Viikinportti 4 B 18 00790 Helsinki puh. 050 377 6565 TURKU Rautakatu 5 A 20520 Turku puh. 050 570 3476 etu.suku@promethor.fi

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 22.12.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 22.12.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet

Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Meluselvitys Pajalantien ja Hulikankulman alueet Lempäälän kunta Jussi Kurikka-Oja 16.4.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Lempäälän kunnan Pajalantien ja Hulikankulman asemakaava-alueiden

Lisätiedot

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys päivitetty 13.8.2012 S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe... 3 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 3 Ohjearvot... 3 4 Raideliikennemelun leviäminen...

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 30 MYNÄMÄEN KUNTA Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.6.2013 Raportti 1 (5) Matti Manninen 10.6.2013

Lisätiedot

Kaavan 8335 meluselvitys

Kaavan 8335 meluselvitys Kaavan 8335 meluselvitys Hanke: 4022878 Pvm: 10.12.2010, korjattu 21.12.2010 Laatinut: Petri Jokinen Tausta Tampereen kaupunki tekee asemakaavamuutosta kiinteistölle VI -93-38. Tässä selvityksessä tarkastellaan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS RUSKON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSEN LAAJENNUS. Tilaaja: Perttu Hyöty Turku FCG Planeko Oy.

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS RUSKON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSEN LAAJENNUS. Tilaaja: Perttu Hyöty Turku FCG Planeko Oy. 110 Raportti PR-Y1300 FCG Planeko Oy Tilaaja: Perttu Hyöty Turku 30.5.2008 FCG Planeko Oy Pyhäjärvenkatu 1 Sivut 1(10) + liitteet 10 kpl 33200 Tampere YMPÄRISTÖMELUSELVITYS RUSKON JÄTTEENKÄSITTELYKESKUKSEN

Lisätiedot

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Ramboll Finland Oy Rovaniemen kaupunki Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Meluselvitys Lokakuu 006 Vt 4 välillä Alakorkalo- Rovaniemi Lokakuu 006 Viite Versio Pvm 7.11.006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS

TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS 112 Ympäristömelu Raportti PR-Y1834-1 Tampereen kaupunki Turku 20.2.2012 Antonia Sucksdorff Sivu 1(12) TIE- JA RAIDELIIKENNEMELUSELVITYS Kohde: Iidesjärven osayleiskaava, AK-4 kortteli ID numero: 361789

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS LÄNSI-TOPPILA, OULU. Tilaaja: Jorma Hämäläinen Turku Plaana Oy Oulu. Raportin vakuudeksi

YMPÄRISTÖMELUSELVITYS LÄNSI-TOPPILA, OULU. Tilaaja: Jorma Hämäläinen Turku Plaana Oy Oulu. Raportin vakuudeksi 111 Ympäristömelu Raportti no PR-Y1180-1 Plaana Oy Tilaaja: Jorma Hämäläinen Turku 04.12.2007 Plaana Oy Hallituskatu 36 A Sivu 1(11) + liitteet 8 kpl. 90100 Oulu YMPÄRISTÖMELUSELVITYS LÄNSI-TOPPILA, OULU

Lisätiedot

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6.10.2014 P25141 Raportti Puustinen Tomi 6.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI-

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI- Vastaanottaja Pirkanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.3.2017 PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu RaporttiPR3032Y01 Sivu1(16) Hämeenlinnankaupunki LeenaRoppola Raatihuoneenkatu9 13100Hämeenlinna Turku TELKENNEMELUSELVTYS Hämeenlinnankorkeakoulukeskus,asemakaavajaasemakaavanmuutos Raportinvakuudeksi

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY

ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY Vastaanottaja VRP- Rakennuspalvelu Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 17.7.2015 ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU OY ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS, VIHOLANKATU, NOKIA VRP-RAKENNUSPALVELU

Lisätiedot

TIELIIKENNEMELUSELVITYS

TIELIIKENNEMELUSELVITYS Ympäristömelu Raportti PR3131 Y01 Sivu 1 (9) Naantalin kaupunki Kirsti Junttila Turku 24.6.2014 TIELIIKENNEMELUSELVITYS Raportin vakuudeksi Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Porvoonkatu 9 00510

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI

YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI 17 Raportti PR-Y1934 Naantalin kaupunki Turku 7.8.2012 Kirsti Junttila Sivu 1 (7) YMPÄRISTÖMELUN MITTAUSRAPORTTI Tonester Oy, Rymättylä Mittaukset 28.6., 30.7. ja 2.8.2012 Raportin vakuudeksi Jani Kankare

Lisätiedot

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 7.2.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755

Lisätiedot

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS

KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, SIILINJÄRVI MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 11.2.2011 KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, KASURILA 3 (OLKINUORA) ASEMAKAAVA, Päivämäärä 11.2.2011 Laatija Tarkastaja Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys

Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven Kolmenkulman teollisuusalueen meluselvitys Ylöjärven kaupunki Anne Määttä Siru Parviainen 7.11.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Ylöjärven kaupungin Kolmenkulman alueelle

Lisätiedot

Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys

Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Nurmi-Sorilan osayleiskaavan meluselvitys Pvm: 5.3.2009 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot