HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (18) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (18) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (18) HERTTONIEMEN METROASEMAN JA HERTAN KAUPPAKESKUKSEN ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO Hankenro 1083_3 HEL (Kslk dnrot /523 ja /523) SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä Herttoniemen metroaseman ja kauppakeskuksen ideakilpailun arvostelupöytäkirja nähtävillä Viranomaisyhteistyö Tiivistelmät viranomaisten kannanotoista ja vastineet Mielipidekirjeet Tiivistelmät mielipidekirjeistä ja vastineet Kaavaluonnos nähtävillä Viranomaisyhteistyö Tiivistelmät viranomaisten kannanotoista ja vastineet Mielipidekirjeet Tiivistelmät mielipidekirjeistä ja vastineet

2 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 2 (18) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä Herttoniemen metroaseman ja kauppakeskuksen ideakilpailun arvostelupöytäkirja nähtävillä Viranomaisyhteistyö Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä Herttoniemen metroaseman ja kauppakeskuksen ideakilpailun arvostelupöytäkirja olivat nähtävänä kaupunkisuunnitteluvirastossa ja viraston internetsivuilla Osallistumis- ja arviointisuunnitelma koski metroaseman, bussiterminaalin, K-Hertan ja Kauppakeskus Megahertsin aluetta. Helsingin kaupungin ympäristökeskus toteaa, että Megahertsin korttelialueen maaperä on kunnostettu aiempien muutostöiden yhteydessä. Liikenneympyrän eteläpuolelta puretun huoltoaseman maaperä on kunnostettu. Syviin kerroksiin jäi öljypilaantuneisuutta, mikä tulee ottaa huomioon maanalaisessa rakentamisessa. K-Hertan korttelin asuntojen suunnittelussa tulee ottaa huomioon Itäväylän ja vilkkaan risteysalueen liikenteen vaikutukset ilmanlaatuun ja meluun. Pilaantuneen maaperän esiintyminen alueella on epätodennäköistä. Alueesta on tehty melu- ja ilmanlaatuselvitykset, joiden tulokset on otettu huomioon kaavaehdotusta laadittaessa. Ilman epäpuhtauksien osalta kaavan asuntokorttelit ovat riittävän suojaetäisyyden päässä Itäväylästä. Sosiaalivirasto esittää, että hyvän asuinympäristön ja kaupunkiyhteisön hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta suunniteltu rakentaminen lisää alueen omaleimaisuutta ja viihtyisyyttä, parantaa ulkoalueiden käytettävyyttä ja esteettömyyttä sekä luo alueelle uusia mahdollisuuksia esteettömien asumis-, työpaikka- ja palveluratkaisujen toteuttamiseen. Toivottavaa olisi, että jatkosuunnittelussa pidetään avoimena mahdollisuus sijoittaa alueelle sosiaalialan ja muita julkisia palveluja. Vanhuspalveluohjelmassa sosiaalivirasto edellyttää, että senioriasunnot sijoittuisivat Herttoniemen keskuksen tapaisiin yhdyskuntarakenteen keskeisiin paikkoihin lähelle palveluita. Herttoniemeen on laadittu esteettömyyssuunnitelma vuonna Alueellisten parantamisprojektien tavoitteena on toteuttaa esteettömiä osa-alueita ja reittejä, joilla arki voisi toteutua mahdollisimman suuressa määrin esteettömänä kokonaisuutena.

3 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 3 (18) Julkisen palvelun tiloja saa sijoittaa kaikkiin liiketiloja sisältäviin korttelialueisiin. Kirjasto, sosiaali- ja terveyspalvelut, nuorisotilat ja opetustilat sopisivat hyvin suunnitelmaan. Uudenmaan ELY-keskuksen neuvottelussa käsiteltiin asemakaavan lähtökohtia, liikenteen aiheuttamia haittoja ja alueen kaupallista selvitystä. Keskustelussa nostettiin esiin seuraavia teemoja: metroaseman mitoitus, Itäväylän kattaminen kevyemmin ja päivittäistavarakaupan sijoitus. Uudenmaan ELY-keskuksen taholta suunnitelmiin suhtauduttiin myönteisesti ja pidettiin hanketta perusteltuna ja selvityksiä riittävinä. Lisäksi korostettiin metroaseman merkitystä vaihtoasemana ja arjen sujuvuutta lisäävien toiminnallisten ratkaisujen tärkeyttä. Esitetyt mielipiteet ja vastineet Kaavamuutoksen valmisteluun liittyen on asemakaavaosastolle saapunut kirjeitse kaksi mielipidettä koskien osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. Herttoniemi-seura ry toivoo, että täydennysrakentaminen korostaa asuinalueen positiivista luonnetta ja täydentää aluetta, liennyttää ja korjaa alueen heikkouksia. Seura on laatinut alueen vahvuuksia ja heikkouksia koskevan muistion ja toivoo, että siitä olisi apua arkkitehtikilpailun voittaneen ehdotuksen jatkotyössä. Herttoniemen metroasemalle tulee sijoittaa palveluita, jotka palvelevat koko kaakkoista aluetta mm. terveysasema, vanhusten avopalvelukeskus ja uimahalli. Uimahalli voitaisiin sijoittaa metroaseman yhteyteen, jommallekummalle puolelle Itäväylää. Alueen asukkaiden poikkeuksellisen matala tulotaso yksipuolistaa palveluita ja terveyskeskusten, sosiaalipalvelujen ja koulujen työkuormitus kasvaa kestämättömästi. Hiihtomäentie 14:n edessä katualue on liian kapea. Lastausta tai autotalliin ajoa odottavat autot ovat kevyen liikenteen reiteillä. Jalkakäytävällä ja pyörätiellä on miltei aina jokin auto lyhytaikaisesti pysähtyneenä. Henkilöautoilla tapahtuvalle saatto- ja vastaanottoliikenteelle ei ole hyvää paikkaa. Kevyen liikenteen ja alueen hahmotettavuuden tulisi helpottua etenkin lasten ja vanhusten liikkumista ajatellen.

4 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 4 (18) K-kaupan ja metroaseman välillä on hoitamaton tiealue. Osa suojaistutuksista joudutaan poistamaan uuden tieyhteyden (Suunnittelijankatu) tieltä. Isoja puita tulisi säilyttää ja kohentaa. Alueelle on muodostunut taskuja, joiden kunnossapito ei näytä olevan kenenkään vastuulla. Alueen tulee olla turvallinen ja viihtyisä myös rakentamisen aikana, ja reititysten selkeitä. TKK:n ARJA-hanke (2004) ja Helsingin turvallinen ja viihtyisä kotialuekysely (2005 ja 2007) toivat esiin ongelmia ja kehittämisehdotuksia. Metroasema koetaan eniten turvattomuutta ja epäviihtyisyyttä aiheuttavaksi paikaksi. Metroasema on ahdas. Huumekauppa ja päihteiden käyttäjät aiheuttavat turvattomuutta. Nuorisoasunnot tuovat haasteita. Metroasemalle toivotaan parempaa siisteyttä ja huoltoa, turvallista saattopaikkaa autolla ja parempaa valaistusta. Julkisen palvelun tiloja saa sijoittaa kaikkiin liike- ja toimitiloja sisältäviin korttelialueisiin. Kirjasto, sosiaali- ja terveyspalvelut, nuorisotilat ja opetustilat sopisivat hyvin suunnitelmaan. Uimahallia ei suunnitella asemakaavan muutosalueelle. Kaavamuutos yhdessä uusien Itäväylän liikennesuunnitelmien kanssa parantaa liikenteen sujuvuutta ja kevyen liikenteen turvallisuutta. Hiihtomäentie suunnitellaan metroaseman kohdalla päättyväksi kaduksi, jolta läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne sekä lyhytaikainen pysäköinti suunnitellaan siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Hiihtomäentien kadunvarsipaikat toimivat saattopaikkoina. Hoitamattomalta näyttävä katualue suunnitellaan korttelialueena. Nykyinen metroasema puretaan ja tilalle rakennetaan uusi ja viihtyisämpi. YIT Rakennus Oy ilmaisee mielipiteenään, että se ei hyväksy asemakaavanmuutoksen käynnistämistä, joka johtaisi rakennusoikeuden vähenemiseen yhtiön tontilla 16 korttelissa YIT edellyttää, että tontti pitää olla toteutettavissa myös irrallaan muun korttelin rakentamisesta. YIT on neuvotellut tonttinsa myynnistä viereisten tonttien omistajalle, mutta neuvottelut eivät ole johtaneet sopimukseen. Mikäli viereisen tontinomistajan kanssa päästään sopimukseen, yhtiö ilmoittaa siitä erikseen.

5 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 5 (18) Kortteliin suunnitellun Megahertsin kauppakeskushankkeen asemakaavan muutos laaditaan erillään metroaseman ja Hertan alueesta yhteisyössä maanomistajien kanssa. Asemakaavan muutosluonnos nähtävillä Viranomaisyhteistyö Asemakaavan muutosluonnos oli nähtävänä kaupunkisuunnitteluvirastossa ja Herttoniemen kirjastossa ja viraston internetsivuilla. Luonnosta koskeva yleisötilaisuus pidettiin Helen Sähköverkko Oy ilmoittaa, että asemakaavan muutos edellyttää muutoksia 110 kv avojohtoyhteydessä. Helen Sähköverkko Oy on käynnistänyt muutostöiden suunnittelun kaupunkisuunnitteluviraston tilauksesta. Lähtökohtana on ollut, että johdot säilyvät lähes nykyisellään, mutta johtojen korkeutta korotetaan. Johdolle varataan 30 metriä leveä johtoaukea, jolla ei ole rakennuksia eikä puustoa. Sähkömarkkina- ja sähköturvallisuuslakien ja voimassa olevien standardien mukaan lämmitetty rakennus tai lämmitettyyn rakennusryhmään kuuluva lämmittämätön rakennus ei saa sijaita johdon alla. Helen Sähköverkko Oy ei hyväksy suunnitelmaa, jossa 30 m leveällä johtoaukealla sijaitsee rakennuksia. Itäväylän ylittävät sillat voidaan toteuttaa avokatos-tyyppisinä. Mikäli johdon alle rakennetaan kauppasilta, tulee 110 kv kaksoisjohdolle osoittaa uusi reittivaihtoehto tai kaapeloida molemmat yhteydet tunneliin Herttoniemen ja Suvilahden sähköasemien väliltä. Karkea hintaarvio jälkimmäiselle on M. Maanalaisen pysäköintitilan sijoittaminen johtoaukealle vaatii erillistä tarkastelua. Aukealla ei saa sijaita kanavia tai putkia, joista voi vapautua kaasua tai höyryä. Kaavamuutos ei sisällä rakennuksia sähköjohdon alla. Metroaseman toisesta kerroksesta on mahdollista rakentaa jalankulkusilta Itäväylän yli suunniteltuun Megahertsin kauppakeskukseen. Sähkölinja tulee nostaa tai poistaa ennen Suunnittelijankadun sillan rakentamista. HSL-Helsingin seudun liikenne ehdotti, että huoltoajo siirretään kokonaan pois katutasolta terminaalin edestä.

6 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 6 (18) HSL:n ehdotus on otettu huomioon niin, että huoltoliikenne on suunniteltu maan alle. Esitetyt mielipiteet ja vastineet Kaavamuutoksen valmisteluun liittyen on asemakaavaosastolle saapunut kirjeitse yhteensä 13 mielipidettä koskien asemakaavan muutosluonnosta. Lisäksi suullisia mielipiteitä on esitetty keskustelutilaisuudessa. Veikko Repo esittää kahdessa eri kirjeessään, että Hiihtomäentie tulee suunnitella korttelin kohdalta yksisuuntaiseksi etelästä pohjoiseen. Huoltoliikenne kortteliin tulee suunnitella ajoradan reunaan ja estää paaluin autojen ajo jalkakäytävälle ja pyörätielle. Korttelin tornitaloon on suunniteltava myös asuntoja. Pyörätie tulee suunnitella metron luoteispuolelle (maanalaisena) alkaen Hiihtäjänkujalta jatkuen Suunnittelijankadun pohjoispuolelle. Kävelijät voisivat mennä saman aukon reunaa alittaessaan Suunnittelijankadun ja Hiihtomäentien. Jalankulkusilta Herttoniemenrannasta metroasemalle on hyvä ja välttämätön. Hiihtomäentie muutetaan metroaseman kohdalla päättyväksi kaduksi, jolta läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne sekä lyhytaikainen pysäköinti suunnitellaan siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Maanalaista pyörätietä alueelle ei suunnitella. Itäväylän liikenteen melu ja päästöt eivät mahdollista asuntojen sijoittamista tornitaloon. Voimassa olevassa asemakaavassa on jalankulkusilta Itäväylällä. K-Hertan alueen kaavamuutos sallii Itäväylän ylittävän jalankulkusillan liittämisen korttelialueeseen. Daniel Krestjanoff toteaa, että edelleen puuttuu ehdotuksesta uusi erittäin tarpeellinen kävely/kevytliikennelinkki kauppakeskus Hertasta Herttoniemenrantaan. Tornitalo on hyvä ajatus. Ylimpään kerrokseen on tehtävä näköalakahvila/ravintola, jotta asukkaat pääsisivät nauttimaan näkymistä.

7 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 7 (18) Jalankulkusilta on edelleen asemakaavoissa ja sen rakentaminen on mahdollista tämän kaavamuutoksen jälkeenkin. Torniosan ylimpään kerrokseen on sijoitettava yleisölle avoinna oleva ravintola tai kahvila, johon liittyy kattoterassi. Leena Vallinkoski-Sipilä ehdottaa, että Hiihtomäentietä on levennettävä Metroaseman kohdalla, jotta väärin tien reunaan suunnitellun Hiihtomäentien 14 liiketilat voidaan huoltaa pysähtymättä jalkakäytävälle. Miten on huolehdittu Hiihtäjäntien kadun varteen tulevien uusien liiketilojen huollosta? Länsi-Herttoniemestä tulee päästä autolla suoraan kauppaan Herttaan. Jos tulevaisuudessa joutuu ajamaan ulos Länsi-Herttoniemestä ja palaamaan kiemuraisia teitä päästäkseen ruokakauppaan, vaikuttaa se asuinalueen viihtyisyyteen. Hiihtomäentien 14:n kohdalla ajoradalle jätetään tilaa niin, että kiinteistöjen huolto- ja jakeluliikenne onnistuu pysäyttämällä ajoneuvo ajoradan reunaan. Hiihtomäentieltä pohjoisesta Herttaan ajavat henkilöautot kiertävät lopputilanteessa Itäväylän rinnakkaiskatujen kautta, koska Hiihtomäentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä metroaseman kohdalla. Ratkaisu parantaa liikenneturvallisuutta ja viihtyisyyttä metroaseman läheisyydessä. Pauli Kainulainen toteaa, että lähitalojen asukkaat ovat aiheesta huolissaan Hiihtomäentien kaventumisesta metroaseman kohdalla. Huolto on vaikea järjestää, eikä siihen löytynyt toimivaa vastausta. Metroaseman päälle tulevat talot ahtauttavat katua ja asukkaiden näköaloja. Parkkitilojen määrä on riittämätön uusille liiketiloille. Kruunuvuorenrannan uudet asukkaat lisäävät metron käyttäjiä. Kaikki mahdolliset pysäköintitilat on otettava heti rakentamissuunnitelmiin, mahdollisesti myös asuinrakennusten alle. Jättämis- ja noutamispaikka, jossa voi odottaa muutaman minuutin, on hyvin tärkeä metroasemalla. Missä bussit ovat, kun kuljettajat ovat uudessa valvomorakennuksessa tauolla? Metroasemalla pyörii epämääräistä porukkaa ja se koetaan levottomaksi paikaksi. Onko perusteltua rakentaa torni näin ahtaaseen paikkaan? Herttoniemi ei kaipaa uutta maamerkkiä kirkon tornin lisäksi ja viemään huomioar-

8 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 8 (18) von Hiihtäjäntien taloilta. Torni tulee rakentaa Roihupellon teollisuusalueen kohdalle ja samalla tehdä suunniteltu metroasema. Suunnitelma ei tuo parannusta Herttoniemen rannan kulkuyhteyksiin. Itäväylän yli voisi rakentaa leveämmän kävelytien. Rakennusmäärät ahtaalla alueella ovat liian suuret. Usein sanotaan, että meillä ei ole varaa rakentaa väljästi, mutta pitäisi ennemminkin pohtia, onko meillä varaa rakentaa liian ahtaasti. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne suunnitellaan siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Metroaseman saattopysäköintipaikkoja on suunniteltu Hiihtomäentielle metroaseman korttelin lounaisreunaan. Myös muut Hiihtomäentien kadunvarsipaikat toimivat saattopaikkoina. Asemakaavassa määrätyt autopaikkamäärät ovat vähimmäismääräyksiä eli niitä saa toteuttaa enemmänkin. Maan alle rakennettavissa pysäköintilaitoksissa voidaan käyttää hyväksi vuoroittaispysäköintiä. Bussien pikapysäköintipaikat ovat terminaalialueella. Molempien kortteleiden huoltotilat rakennetaan maan alle. Ajo huoltoon tulee keskitetysti Hiihtäjänkujan kautta. Hiihtäjänaukion korkea hotelli-/toimistomassa on uuden Herttoniemen keskuksen maamerkki, joka muodostaa näkyvän porttiaiheen yhdessä Megahertsiin suunniteltujen asuintornien kanssa Itäväylälle ja identifioi keskuksen sekä asukkaille että ohikulkijoille. Keskus ja korkea rakentaminen sijoittuvat Itäväylän molemmille puolille Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen saumakohtaan sitoen kaupunginosia toisiinsa. As oy Hiihtovuori kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin. Asemakaavan yhteenlaskettu kerrosneliömäärä on yhteensä k-m2. Autopysäköintiä varataan maksimissaan 572 paikkaa. Kerrosneliöitä on tälle kohtuullisen pienelle alueelle sijoitettu liikaa. Merkittävä osuus on sijoitettu 19 kerroksiseen torniin, joka ei mielestämme sovellu alueelle. Kolminkertaiseksi lisääntyvä Hertan liikepinta-ala ja liikenne aiheuttavat ongelmia. Liikenne kapealla Hiihtäjäntiellä lisääntyisi merkittävästi. Lisäksi Hiihtäjäntien seitsemän asuinkerrostalon pysäköintiliikenne on suoraan vastapäätä Hiihtäjänkujan alkua. Hiihtomäentie 14 huoltoliikenne aiheuttaa vaaratilanteita pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Tie olisi suunniteltava leveämmäksi tai huoltoliikenne olisi vietävä maan alle. Uusien palvelujen ja Laajasalon uusien asuin-

9 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 9 (18) alueiden aiheuttamaa liikenteen lisäystä ei ole otettu suunnittelussa riittävästi huomioon. Nykyiset asukkaat joutuvat asumaan pahimmillaan seuraavat 20 vuotta rakennustyömaalla. Esitettyä kaavaa tulisi pienentää, jotta rakennusaikaa voitaisiin lyhentää. Itäväylä kattaminen metroaseman kohdalla ehkäisisi liikenteen melua. Megahertsi yhdistyisi metron alueeseen luonnollisella tavalla. Kaavaehdotuksen rakennusoikeus on k-m 2. Autopaikkoja on suunniteltu rakennettavan 800, joista noin puolet tulisi Hertan kortteliin. Yhteiskäytöllä autopaikkamäärä voidaan laskea noin 700:aan. Asemakaava-alueelle tulee sijoittaa 200 autopaikkaa metroaseman liityntäpysäköintiä varten. Hiihtomäentie muutetaan metroaseman kohdalla päättyväksi kaduksi, jolta läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne suunnitellaan siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Hiihtäjänaukion korkea hotelli-/toimistomassa on uuden Herttoniemen keskuksen maamerkki, joka muodostaa näkyvän porttiaiheen yhdessä Megahertsiin suunniteltujen asuintornien kanssa Itäväylälle ja identifioi keskuksen sekä asukkaille että ohikulkijoille. Keskus ja korkea rakentaminen sijoittuvat Itäväylän molemmille puolille Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen saumakohtaan sitoen kaupunginosia toisiinsa. Itäväylä ei kuulu kaavaehdotusalueeseen, mutta sen kattamista tällä kohdalla ei enää suunnitella. Meluselvitys osoitti, että Itäväylän kattamisella ei saavuteta merkittävää melun vähenemistä, koska rinnakkaiskatujen liikennemäärät ovat niin suuret. Pysäköintilaitoksen sijoittaminen kannelle osoittautui liian kalliiksi ja vaikeaksi toteuttaa. Paula ja Alexander Degerman vastustavat 19-kerroksisen tornitalon rakentamista. Alueen maamerkkejä ovat luontoalueet ja 50-luvun kerrostalot. Hiihtäjänaukiolle voisi tehdä Hertalle laajennuksen ja viihtyisän oleskelutilan. Hiihtäjäntielle on rakennettava turvallinen jalankulku- ja pyöräilykaista, jota pitkin voi erillään autoista kulkea Hertalle ja metroasemalle. Mielipi-

10 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 10 (18) teessä toivotaan, että Hertan alle rakennettavien parkkipaikkojen määrä ei nouse juuri nykyisten paikkojen määrästä. Kerrostalot saisivat olla korkeintaan kolmikerroksisia. Nykyiset liikennejärjestelyt ovat hengenvaarallisia. Mielipiteen esittäjät ovat nähneet ihmisen kuolevan laiturilta lähteneen linja-auton alle. Liikenne Laajasalon suuntaan kasvaa uuden asuntoalueen takia. Metroaseman ja Linnanrakentajantien välisen risteyksen turvallisuuden suunnittelua on painotettava. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarvitaan enemmän turvallisia väyliä. Mielipiteessä kannatetaan Itäväylän yli meneviä jalankulkusitoja. Alueelle toivotaan puita, istutuksia, ruohoalueita ja penkkejä. Herttoniemi on kylä keskellä kaupunkia. Ekologisuus tarkoittaa metsää, vehreyttä, väljää rakentamista, eikä lasisia pilvenpiirtäjiä. Hiihtäjänaukion korkea hotelli-/toimistomassa on uuden Herttoniemen keskuksen maamerkki, joka muodostaa näkyvän porttiaiheen yhdessä Megahertsiin suunniteltujen asuintornien kanssa Itäväylälle ja identifioi keskuksen sekä asukkaille että ohikulkijoille. Keskus ja korkea rakentaminen sijoittuvat Itäväylän molemmille puolille Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen saumakohtaan sitoen kaupunginosia toisiinsa. Hiihtäjäntien liikennemäärä on jatkossakin niin vähäinen, että pyöräilijät voivat ajaa turvallisesti ajoradalla. Erilliset pyörätiet alkavat Hiihtomäentieltä. Hiihtomäentien toteuttaminen päättyvänä katuna parantaa alueen liikenneturvallisuutta erityisesti jalankulkijoiden osalta, kun läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Bostadsaktiebolaget Lönegropen (Hiihtomäentie 18) on tyytyväinen siihen, että alueen palveluita ja joukkoliikenneyhteyksiä kehitetään. Asuntojen ja työpaikkojen rakentaminen toimivien joukkoliikenneyhteyksien varteen on kannatettavaa, mutta massiivinen pysäköintipaikkojen rakentaminen tuntuu ajatuksen suhteen ristiriitaiselta. Uudet palvelut tulisi perustaa voimakkaammin olemassa olevan ja kehitettävän joukkoliikenteen varaan tai mitoittaa lisärakentaminen niin ettei se merkitse merkittävää uusien pysäköintitilojen rakentamista, mikä johtaa liikenteen merkittävään lisääntymiseen. Taloyhtiön näkökulmasta pysäköintilaitoksen sisäänajo Suunnittelijankadun ja Hiihtomäentien kautta on ehdottomasti huonoin vaihtoehto.

11 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 11 (18) Huoltoliikenteen järjestämisessä ei saa toistaa Hiihtomäentie 14 virhettä, jossa tavaraa toimittavat autot ovat jalkakäytävällä poikittain. Hiihtomäentien jalkakäytävällä ja pyörätiellä pysäköidään muutenkin villisti. Kevyen liikenteen yhteydet Itäväylän yli Herttoniemen rantaan ovat alaarvoiset eivätkä vastaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden määrää. Yhteyksien metrolle on oltava esteettömiä ja turvallisia. Rakennusmassa nostaa massiivisen seinämän vanhempia ja ympäristöönsä hyvin sulautuvia rakennuksia vasten. Taloyhtiö toivoo, että Herttoniemen keskuksen suunnittelussa ja toteutuksessa kunnioitettaisiin Länsi-Herttoniemen suhteellisen väljää ympäristön luonnonmuotoja mukailevaa rakennustapaa. Metron toimistorakennus mahdollisesti heijastaa melua vanhan Herttoniemen suuntaan, kun uusi Suunnittelijankadun silta tuo Hiihtomäentien suuntaan merkittävästi lisää liikennettä, ja jos pysäköintilaitoksen sisäänajo tapahtuisi Hiihtomäentieltä. Toimistorakennuksen pintamateriaalien pitää olla mahdollisimman vähän melua heijastavia. Tyylillisesti esitetyt pintamateriaalit sopivat huonosti yhteen naapureina olevien rapattujen talojen kanssa. Herttoniemen omaleimaisen maamerkin muodostavat Hiihtäjäntien 50- luvulla rakennetut korkeat kerrostalot, jotka näkyvät kauas ja kertovat missä Herttoniemi on. Moderni 19-kerroksinen torni olisi ristiriidassa näiden maamerkkien ja alueen luonteen kanssa. Tornirakennuksen sijoittaminen metroaseman yhteyteen ei tunnu perustellulta, mikäli se samalla johtaa merkittävään uusien parkkitilojen rakentamiseen. Naapurustolle aiheutuvat haittavaikutukset eri rakentamisvaiheissa on pyrittävä minimoimaan. Metroaseman seudun uudistustyössä on otettava huomioon ympäristön ominaispiirteet ja että uusi keskus säilyy korkeatasoisesti yhtenäisenä kokonaisuutena vaikka se toteutetaankin eri vaiheissa. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne suunnitellaan siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Hiihtomäentien 14:n kohdalla ajoradalle jätetään tilaa niin, että kiinteistöjen huolto- ja jakeluliikenne onnistuu pysäyttämällä ajoneuvo ajoradan reunaan. Hiihtomäentie katkaistaan moottoriajoneuvoliikenteeltä metroaseman kohdalla. Ratkaisu parantaa liikenneturvallisuutta ja viihtyisyyttä metroaseman läheisyydessä.

12 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 12 (18) Kaavaehdotuksessa ei enää ole kahta erillistä ramppia pysäköintilaitokseen, vaan yksi kierreramppi, joka sijoittuu metron toimistorakennuksen länsipuolelle. Ajo on edelleen Hiihtomäentieltä. Huoltoliikenne ajaa maan alle eri kautta Hiihtäjänkujalta. Toimistorakennuksesta mahdollisesti heijastuva melu ei vaikuta alueen melutasoihin. Toimistorakennus ja muu uudisrakentaminen parantaa melutilannetta nykyisissä asuinkortteleissa. Hiihtomäentie 18:aan melu tulee suoraan Itäväylältä ja sitä voidaan vaimentaa vain Itäväylälle rakennettavin meluestein. Hiihtäjänaukion korkea hotelli-/toimistomassa on uuden Herttoniemen keskuksen maamerkki, joka muodostaa näkyvän porttiaiheen yhdessä Megahertsiin suunniteltujen asuintornien kanssa Itäväylälle ja identifioi keskuksen sekä asukkaille että ohikulkijoille. Keskus ja korkea rakentaminen sijoittuvat Itäväylän molemmille puolille Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen saumakohtaan sitoen kaupunginosia toisiinsa. Herttoniemen Sosialidemokraatinen Yhdistys toteaa, että metroaseman alueen kunnostaminen voidaan tehdä arkkitehtikilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta edellyttäen, että aluetta suunnitellaan asukkaiden ehdoilla, turvallisuutta ja viihtyisyyttä painottaen. Paikallinen tiivis ja ekologinen rakentaminen metroaseman alueella mahdollistaa Länsi-Herttoniemen puistokaupunkimaisuuden paremman ylläpidon tulevaisuudessa. Alue on kaupungin merkittävimpiä liikenteellisiä solmukohtia, joka palvelee koko Itä-Helsinkiä. Kaupallisten ja julkisten palvelujen tuominen alueelle on tästäkin syystä erittäin perusteltua. Joukkoliikenne on Herttoniemen keskusta-alueen rakentamisen sydän. Sillä pystytään tehokkaasti vähentämään yksityisautoilua. Uuden alueen rakentaminen antaa mahdollisuuden jo suunnitteluvaiheesta lähtien suosia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä ja suunnitella metroalueesta esteetön. Metroaseman yhteyteen tulee sijoittaa moderni uudella teknologialla varustettu kirjastopalvelupiste. Myös erityisesti ikäihmisiä hyödyttäviä matalan kynnyksen sosiaali- ja terveystoimen palvelupisteitä tulee sijoittaa uuteen keskustaan. Herttoniemen kylpylä-uimahallihanke tulee sijoittaa kävelymatkan päähän metroasemasta. Herttoniemen kaupunginosan asukkaiden liikuntaharrastusta, virkistystä ja terveyttä palveleva hanke tulee toteuttaa mahdollisimman pian.

13 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 13 (18) Julkisen palvelun tiloja saa sijoittaa kaikkiin liike- ja toimitiloja sisältäviin korttelialueisiin. Kirjasto, sosiaali- ja terveyspalvelut, nuorisotilat ja opetustilat sopisivat hyvin suunnitelmaan. Uimahallia ei suunnitella asemakaavan muutosalueelle. Hiihtomäentien muuttaminen päättyväksi kaduksi metroaseman kohdalla rauhoittaa alueen läpikulkuliikenteeltä ja luo turvallista jalankulkuympäristöä. Metrokorttelin kaakkoisreunaan Itäväylän rinnakkaiskadulle suunniteltava pyörätie luo paremmat edellytykset Itäväylän suuntaisen pitkän matkan sujuvan pääpyöräreitin toteuttamiselle. Roihuvuori-Seura toteaa, että alueen tiivistäminen ja uudelleensuunnittelu on tervetullutta myös Laajasalon uusien asuinalueiden rakentamisen myötä lisääntyvän liikennevirran vuoksi. Roihuvuori-seura on pääosin tyytyväinen kaavaluonnokseen, mutta toivoo jatkosuunnittelussa otettavan paremmin huomioon Itäväylän ylittävät kevyenliikenteen yhteydet ja kiinnittämään huomiota liityntäliikenteen sujuvuuteen pitkän rakennusjakson aikana. Jatkosuunnittelussa tulisi erityisesti kiinnittää huomioita mahdollisuuksiin parantaa yhteyksiä Itäväylän yli sekä paremmin liittää Itäväylän eteläpuolinen Herttoniemi metroasemaan päin. Roihuvuori-seura toivoo, että Itäväylän ylittävät jalankulkusillat Herttoniemenrannasta ja Megahertsistä metroasemalle toteutetaan. Roihuvuori-seura suhtautuu Itäväylän kattamiseen pääosin myönteisesti, mutta vierastaa pysäköintilaitoksen sijoittamista tämänlaiselle näkyvälle paikalle. Pysäköinti sopii paremmin maan alle. Roihuvuori-seura on huolissaan siitä, miten liityntäliikenteen toimivuus taataan, jos kaavaluonnoksessa mahdollistettavat rakennustyöt lähtevät käyntiin. On selvää, että Herttoniemen metroaseman ja Hertan korttelin uudistustyöt ovat pitkäaikainen prosessi. Suunnittelijankadun sillan kautta tulee uusi kevyen liikenteen yhteys Itäväylän yli. Suunnitellusta Megahertsin kauppakeskuksesta suunnitellaan jalankulkusiltaa metroasemalle. Kaavamuutos sallii jalankulkusillan rakentamisen Herttoniemenrannan suunnasta Hertan kortteliin. Itäväylä ei kuulu kaavaehdotusalueeseen, mutta sen kattamista tällä alueella ei enää suunnitella. Meluselvitys osoitti, että Itäväylän kattami-

14 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 14 (18) sella ei saavuteta merkittävää melun vähenemistä, koska rinnakkaiskatujen liikennemäärät ovat niin suuret. Pysäköintilaitoksen sijoittaminen kannelle osoittautui liian kalliiksi ja vaikeaksi toteuttaa. Autopaikat on suunniteltu maanalaisiin pysäköintilaitoksiin rakennusten ja katujen alle. Herttoniemi-seura toteaa, että täydennysrakentamisen tavoite tulisi olla paikallisten jo olemassa olevien vahvuuksien korostaminen ja olemassa olevien puutteiden lieventäminen tai korjaaminen. Herttoniemen vahvuuksia ovat mm 1950-luvun kauniit rakennukset, meri ja luonto. Suunnittelualueen ja sen ympäristön puutteita ovat alueen kaupunkikuvallinen sekavuus, pirstaleisuus, epäsiisteys, epäviihtyisyys ja turvattomuus. Liikenteen suurimmat epäkohdat ovat kevyenliikenteen yhteydet ja Hiihtomäentien kapeus metroaseman kohdalla. Huoltoliikenne ja jalkakäytävälle pysäköidyt autot tukkivat jalkakäytävän. Nuorisoasuntojen yliedustus vaikuttaa myös palvelujen kysyntään ja alueen tunnelmaan. Länsi-Herttoniemessä on kaupungin keskiarvoja pienemmät asunnot ja enemmän vuokra-asumista. Tätä poikkeamaa olisi toivottu täydennysrakentamisella korjattavan. Hiihtomäentien metroaseman kohdalla olevasta tärkeästä alueesta on tulossa ahdas, pimeä ja täysin alueen luonnetta tunnustamaton. Voitaisiinko Metroasemaa siirtää lähemmäksi teollisuusaluetta, jotta Hiihtomäentielle saataisiin tarpeeksi tilaa? Uusi Suunnittelijankatu vaikeuttaa ahtautta. Hiihtäjäntiellä säilyy molemman suuntainen liikennetarve autoille, jalankulkijoille ja pyörille sekä pysäköintitarve. Onko taidetta käytetty suuren metroaseman ja ympäröivän asutuksen aiheuttamien rauhattomuus- ja turvallisuusriskien lieventämiseen? Onko alueelle määritelty hoitaja ja huolto? Onko Sivakkapolun ja Hiihtäjäntien lopusta Länsi-Herttoniemeen vievien kävelyreittien suunnittelussa ja hoidossa otettu erityisesti lasten ja vammaisten liikkuminen huomioon? Miten Hiihtomäentie 12:n ja Hiihtomäentie 15:n suojausta Suunnittelijankadun melulta on ajateltu tehtävän kadunrakentamisen yhteydessä? Metroaseman pohjoispään rakennuksien pohjoiseen osoittavilla seinämillä tulee olemaan melua asutuksen päälle pohjoiseen kääntävä vaikutus.

15 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 15 (18) Miksi keskuksen pohjois- ja itäpäähän ei tule julkisivuihin rappausta? Asukasillassa runsaasti yli puolet osallistujista vastusti korkeaa tornia. Todettiin, että alueella on jo Hiihtäjäntiellä useita hienoja tornimaisia 1950-luvun pistetaloja. Keskuksen palveluvalikoimaa suunniteltaessa on tärkeää erottaa palvelut, jotka on tarpeen pitää asukkaita lähellä omilla kotialueilla ja toisaalta palvelut, jotka voidaan sijoittaa hieman kauemmas. Keskuksen palvelusijoituksilla ei saa edelleen köyhdyttää kotialueiden palveluja. Herttoniemi-seura ehdottaa, että keskukseen sijoitettaisiin tiloja erilaisia harrastusmahdollisuuksia varten. Uimahalli voitaisiin ehkä sijoittaa keskuksen kohdalle Itäväylän toiselle puolelle? Jalankulusta ja sen vaikeuksista tulisi tehdä selvitys ja se liittää suunnittelumateriaaliin. Kaikkien länsiherttoniemeläisten mielestä luulisi olevan tärkeätä, että Hiihtomäentien katualuetta levennettäisiin. Kevyen liikenteen väylien turvallisuutta ja sujuvuutta tulee lisätä. Itäväylän ylittävä Herttoniemenrannan ja uuden keskuksen välinen jalankulkusilta on tarpeellinen. Lastaus tulee viedä maan alle, pois jalankulkua vaikeuttamasta. Saattoliikenteen pysäköintipaikat eivät saa olla myös huoltoliikenteen käytössä. Hiihtomäentielle sijoittuvat pysäköintilaitoksen rampit tekisivät jalankulun Länsi-Herttoniemestä alueelle vaikeaksi. Asuinalueella tulee ramppeja kaikin tavoin välttää. Miksi liityntäpaikkojen sijaintia ei ole määrätty? Millaiset pysäköintitilat rakennetaan uusille, alueelle tuleville asunnoille? Eikö olisi jo aika tunneloida 110 kv:n sähkölinja? Suuri ihmis- ja liikennemäärä vaatii rakentamiselta myös korkeaa laatua, pelkkä määrä ei riitä. Laadun takaamiseksi on tehtävä lähiympäristön suunnitteluohje. Ohjeet tulisi antaa myös rakennusaikaisen ympäristön tasolle. Kaavaehdotuksen mahdollistama rakentaminen korjaa mielipiteessä lueteltuja kaupunkikuva- ja viihtyvyysepäkohtia. Metroasemaa ei voi siirtää. Metroaseman yläpuolinen rakentaminen luo Hiihtomäentielle katutilan, jota siellä nyt ei ole. Asemakaavassa ei ole määräyksiä taiteesta. Alueiden hoidosta ei määrätä asemakaavassa. Kukin toimija vastaa alueensa kunnossapidosta

16 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 16 (18) ja kaupunki yleisillä alueilla. Sivakkapolku on pohjoispäässä niin jyrkkä, että se vaatii portaat. Suunnittelijankadun liikennemäärällä tai metroaseman uusilla rakennuksilla ei ole melua lisäävää vaikutusta. Liikennemelu tulee Itäväylältä ja sitä voidaan vaimentaa Itäväylälle rakennettavin meluestein. Metron toimistorakennuksessa käytetty vihreä kuitubetonilevy sopii rakennuksen arkkitehtuuriin ja sopeutuu rapattuihin asuinkerrostaloihin. Kaupunkikuvaneuvottelukunta arvioi kaupunkikuvallista sopivuutta rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Julkisivuissa saa käyttää myös rappausta. Hiihtäjänaukion korkea hotelli-/toimistomassa on uuden Herttoniemen keskuksen maamerkki, joka muodostaa näkyvän porttiaiheen yhdessä Megahertsiin suunniteltujen asuintornien kanssa Itäväylälle ja identifioi keskuksen sekä asukkaille että ohikulkijoille. Keskus ja korkea rakentaminen sijoittuvat Itäväylän molemmille puolille Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen saumakohtaan sitoen kaupunginosia toisiinsa. Julkisen palvelun tiloja saa sijoittaa kaikkiin liike- ja toimitiloja sisältäviin korttelialueisiin. Kirjasto, sosiaali- ja terveyspalvelut, nuorisotilat ja opetustilat sopisivat hyvin suunnitelmaan. Uimahallia ei suunnitella asemakaavan muutosalueelle. Uusien kortteleiden huoltotilat tulevat maan alle, ja niihin ajetaan Hiihtäjänkujan kautta. Metrokorttelin pysäköintitiloihin ajetaan Metron toimistorakennuksen länsipuolelle tulevaa kierreramppia pitkin. Liityntäpaikkoja tulee rakentaa vähintään 200 kaava-alueelle. Niiden sijoittuminen riippuu rakennussuunnitteluratkaisuista. Jos Hertan korttelin torniin tulee hotelli, tarvitsee se vähemmän autopaikkoja kuin toimisto, jolloin liityntäpaikkojen määrä voi olla suurempikin ja niitä voi sijaita enemmän Hertan korttelissa. Uusien asuntojen autopaikat rakennetaan maanalisiin pysäköintilaitoksiin. Sähkölinjan sijoittamista tunneliin tulevaisuudessa suunnitellaan. Hiihtomäentietä ei levennetä, vaan kavennetaan. Hiihtomäentie muutetaan metroaseman kohdalla päättyväksi kaduksi, jolta läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Ratkaisu rauhoittaa alueen läpikulkuliikenteeltä ja luo turvallista jalankulkuympäristöä. Hiihtomäentie 14:n tontille suuntautuva huolto- ja jakeluliikenne sekä lyhytaikainen pysäköinti on suunniteltu siten, että siitä aiheutuvat haitat pyöräilylle ja kävelylle ovat mahdollisimman pienet. Hiihtomäentien 14:n kohdalla ajoradalle jätetään tilaa niin, että kiinteistöjen huolto- ja jakeluliikenne onnistuu pysäyttämällä ajoneuvo ajoradan reunaan.

17 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 17 (18) Lähiympäristön suunnitteluohjeen tarpeellisuus arvioidaan myöhemmin. Toni Amnellin mielestä luonnoksessa on hyvää se, että metroaseman ympäristössä Hiihtomäentiellä pyritään vähentämään autoliikennettä. Tässä ei tulla riittävästi onnistumaan, jos pyrkimys perustuu vain siihen, että tehdään vaihtoehtoinen reitti houkuttelevammaksi. Tämä luonnos on myös esimerkki järkevästä asuntorakentamisesta sellaiselle alueelle, jossa se ei tuhoa asukkaille tärkeää luontoa, kuten esimerkiksi Kruunuvuorenrannassa uhkaa tapahtua. Herttoniemen keskustan autoliikenne pitää saada tuntuvasti pienemmäksi kuin luonnos mahdollistaisi. Itäväylän päälle Hertan eteläpuolelle tulisi rakentaa parkkikansi ja Herttaan suunniteltu parkkitila muuttaa esimerkiksi varastotilaksi. Samalla saataisiin kaivattu kävelyreitti Herttoniemenrannan ja metroaseman välille jossain kohtaa kantta. Vaihtoehtoisesti Hertan alla oleviin parkkitiloihin rakennettaisiin ramppi jo lähempää nykyistä liikenneympyrää, jotta autojen ei tarvitse ajaa Hiihtäjäntielle lainkaan. Voisi myös olla mahdollista johtaa autot Hertan alle metroaseman alla olevan parkkitilan kautta. Metrorata ei aiheuta estettä, koska senkin alta on mahdollista rakentaa ajotunneli. Huoltoajo on Hiihtomäentiellä ongelma. Autot seisovat jalkakäytävällä. Ehdotan, että tutkittaisiin mahdollisuutta, että huoltoajo siirrettäisiin maan alle metroaseman alla olevan parkkiluolaston kautta. Mielipiteessä ehdotetaan myös, että Hiihtomäentien alkupää metroaseman kohdalla muutetaan kokonaan kävely- ja pyöräilykaduksi ja autoliikenne ohjataan kokonaan suunniteltua metroaseman itäpuolista reittiä Hiihtomäentien loppuosalle. On huolehdittava siitä, ettei autoliikenne Herttoniemen keskustassa lisäänny tornitalon takia. Onhan järkevää suunnitella myös työpaikkoja metroaseman läheisyyteen, koska se tukee työntekijöiden työmatkojen kulkemista julkisella liikenteellä. Hiihtomäentie muutetaan metroaseman kohdalla päättyväksi kaduksi, jolta läpiajoliikenne siirtyy Itäväylän rinnakkaiskaduille. Ratkaisu rauhoittaa alueen läpikulkuliikenteeltä ja luo turvallista jalankulkuympäristöä. Myös autoliikenne metrokorttelin ja Hertan korttelin välisellä osuudella vähenee.

18 HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 18 (18) Itäväylä ei kuulu kaavaehdotusalueeseen, mutta sen kattamista ei tällä alueella enää suunnitella. Meluselvitys osoitti, että Itäväylän kattamisella ei saavuteta merkittävää melun vähenemistä, koska rinnakkaiskatujen liikennemäärät ovat niin suuret. Pysäköintilaitoksen sijoittaminen kannelle osoittautui liian kalliiksi ja vaikeaksi toteuttaa. Ajoyhteyksiä laitokseen ei saada mahtumaan rinnakkaiskaduille. Itäväylän päälle rakennettavat pysäköintikannet tekevät Itäväylästä tunnelin, joka pitäisi ilmastoida. Itäväylän tasaus pitäisi laskea alemmaksi, mikä taas pidentäisi Linnarakentajantien tunnelia ja sen sisäänajoramppeja. Metrorata on este, koska se ali pääsemiseksi ei risteysalueelle voida rakentaa niin pitkiä ramppeja. Uusien kortteleiden huoltotilat tulevat maan alle, ja niihin ajetaan Hiihtäjänkujan kautta.

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / 27.9.2016 ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY SIJAINTI kartta.hel.fi Fonecta NYKYTILANNE Rastilan liikekeskus sijaitsee Rastilan metroaseman

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (4) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (4) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (4) KAASUKELLONPUISTON KORTTELIT, ASEMAKAAVA- JA ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOS Hankenro 0946_3 HEL 2011-002441 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaava-

Lisätiedot

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi 1 HELSINKI HIGH-RISE Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu www.helsinkihighrise.fi (Beta) SUUNNITTELUOHJELMA 2 SUUNNITTELUOHJELMA Luonnos 1.12.2014 Suunnitteluvaatimukset ja -ohjeet Suunnitelmalle on alla

Lisätiedot

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY

RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY RASTILAN KESKUS RASTILAN LIIKEKESKUS / VIITESUUNNITELMALUONNOS / 20.5.2016 ARKKITEHTITOIMISTO ETTALA PALOMERAS OY kartta.hel.fi Fonecta Johdanto Rastilan keskuksesta valmistellaan viitesuunnitelmaa asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 397 Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkadun liikennesuunnitelma HEL 2015-001788 T 08 00 00 Hankenro 0848_2 Päätös päätti hyväksyä liikennesuunnitteluosaston piirustuksen

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008

MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008 MATINKYLÄN METROASEMAN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU ARKKITEHDIT TOMMILA OY ESPOON KAUPUNKISUUNNITTELUKESKUS 29.1.2008 YLEISTÄ Suunnittelutehtävän tavoitteena oli määritellä kauppakeskus Ison Omenan eteläpuolella

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) HERTTONIEMENRANTA, HITSAAJANKATU 7 ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12120 Hankenro 3363_1 HEL 2011-008080 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2016 1 (5) 224 Länsimäentie välillä Niittipolku-Nastapolku, Sinkilätie, Sinkiläpolku, Naulakalliontie välillä Mellunmäentie-Huhtakivenkuja, Untamalantie välillä Viitankruununtie-Länsimäentie,

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) SUOMEN KANSALLISTEATTERIA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12027 Hankenro 0890_1 (Kslk dnro 2009-449) HEL 2012-004893 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS

KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO KARTANONTIE 22, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS LUONNOS NÄHTÄVILLÄ 4. 22.2.2013 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUSLUONNOS Asemakaavan muutos koskee:

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) VARTIOHARJUN HOIVAKOTI, ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12139 Hankenro 0749_14 HEL 2011-007117 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavaluonnos nähtävillä

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/9 20.5.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2015 1 (5) 9 Munkkiniemen Kartanontie 22:n asemakaavan muuttaminen (nro 12255, tontti 30008/22) HEL 2011-006696 T 10 03 03 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin TAMPEREEN KAUPUNKI 7.5.2018 PETSAMO, Saukonpuiston koulu, Kaupinkatu 30, asemakaavan muutos Asemakaava nro 8569 Diaarinumero: TRE: 5287/10.02.01/2014 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet

Lisätiedot

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet

Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia ja katualue. Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet 1 (1) Asianumero 4737/10.02.03/2015 Aluenumero 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos 62. kaupunginosa, Lippajärvi Osa korttelia 62028 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelujohtajan

Lisätiedot

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro

Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa nro Vantaan kaupunki Kaupunkisuunnittelu Kivistön asemakaavayksikkö Jaspiskuja Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 10.3.2014 päivättyä asemakaavakarttaa nro 002221. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavamuutos

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (3) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (3) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (3) MÄKELÄNKATU 95, KÄPYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12251 Hankenro 1181_1 HEL 2012-010207 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan muutosluonnos

Lisätiedot

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko

Myyrmäki Pyöräliikenneverkko Myyrmäki Pyöräliikenneverkko PYÖRÄLIIKENNE- VERKON HIERARKIA Myyrmäen alueen pyöräliikenneverkon muodostamisen periaatteena on ollut luoda suunnittelualueelle pyöräilyn kannalta kilpailukykyinen verkko.

Lisätiedot

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö

Liikenne. Asukastilaisuus Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liikenne Asukastilaisuus 3.5.2017 Salla Karvinen Suunnitteluinsinööri Kaupunkisuunnittelukeskus, liikennesuunnitteluyksikkö Liittyminen liikenneverkkoon Alueen pää- ja kokoojakatuverkko täydentyy: Finnoonsilta-kadun

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Kaavatunnus: 3-331 Asianumero: 507/10.2.03/2012 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Klaukkala, Kiikkaistenkuja Asemakaavanmuutos koskee korttelin 3086 tonttia 2 Asemakaavanmuutoksella muodostuu osa korttelista

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY xx.xx.2015 Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 Kaavan

Lisätiedot

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS Vastaanottaja Lidl Asiakirjatyyppi Asemakaavan taustaselvitys Päivämäärä 16.4.2019 Viite 1510038898 LIDLIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4:45 KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 1 1. ALUEEN SIJAINTI JA NYKYTILA Lidlin asemakaavan

Lisätiedot

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä

Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä 28.3.2017 / TPi, TPe Selvitys liikennejärjestelyvaihtoehdoista ja pysäköinnistä Tutkitut liikennejärjestelyvaihtoehdot Puustellinkallion kaavoituksen aikana on tutkittu erilaisia liikennejärjestelyitä

Lisätiedot

HEL KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HEL KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HELSINGIN KAUPUNKI KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Oas 1269-00/16 Hankenro 2123_6 HEL 2016-006416 24.10.2016 1 (5) KALASATAMAN KESKUS 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kalasataman keskuksen

Lisätiedot

www.gigahertsi.fi UUSI Avataan KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN

www.gigahertsi.fi UUSI Avataan KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN www.gigahertsi.fi Avataan UUSI 2015 KAUPPA- KESKUS HELSINKIIN Avataan 2015 GIGAHERTSI TUO KAUPPAA HERTTONIEMEEN 20 000 m² uutta liiketilaa sinne, missä pääkaupunki kasvaa. Helsinki kasvaa, ja Herttoniemi

Lisätiedot

HERTTONIEMEN METROASEMAN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

HERTTONIEMEN METROASEMAN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1375-00/18 1 (6) Hankenro 1083_6 HEL 2018-000604 20.8.2018 HERTTONIEMEN METROASEMAN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu

lohja Nahkurinraitti vaihtoehtojen vertailu A B C D E Työssä on tutkittu vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa asuinrakentamista Lohjan keskustassa sijaitsevan korttelin 222 tonteille 5 ja 7. Suunnittelualueena olevat tontit ovat Laurinkadun ja Nahkurinkadun

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B

MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B POHJOIS-HAAGAN ITÄOSAN OSAYLEISKAAVA 29.5.2012 MAANKÄYTÖN TARKASTELUVAIHTOEHDOT A1, A2, B Vaihtoehtojen kuvaus ja vaikutusten arviointi Periaateleikkaukset Hämeenlinnanväylän melusuojauksesta toimitilarakentamisella

Lisätiedot

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS

PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Päivämäärä 23.08.2019 PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS PUISTONIEMEN MATKAILUALUEEN KEHITTÄMINEN LIIKENNESELVITYS Projekti Puistoniemen matkailualueen kehittäminen Versio 1 Päivämäärä

Lisätiedot

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue

Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli ja katualue 1 (5) Asianumero 4794/10.02.03/2014 Aluenumero 230961 Haukilahti Asemakaavan muutos 14. kaupunginosa, Haukilahti Kortteli 14081 ja katualue Mielipiteiden lyhennelmät ja vastineet Liittyy kaupunkisuunnittelupäällikön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Kolme kaavamuutosta Oulunkylässä

Kolme kaavamuutosta Oulunkylässä Kolme kaavamuutosta Oulunkylässä Maaherrantien tonteille kerrostaloja, uusi päiväkoti Jokiniementien varteen Asuntoja Oulunkyläntorin laitaan, vanha asema suojellaan Kerrostalo Paturintien varteen Illan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 33/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 33/2014 1 (5) 7 Alppikylän tonttien 41298/4 ja 5 asemakaavan (nro 12292) (b-asia) HEL 2014-006690 T 10 03 03 Ksv 0742_43, Reppukatu 16 ja Alppikylänkatu 5, karttaruutu K7/P3

Lisätiedot

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos

L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos L48 Kullervonkatu, 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 asemakaavan ja tonttijaon muutos 27.11.2015 Lohjan 1. kaupunginosa Anttila, korttelin 63 tonttien 7, 8, ja 9 maanomistajat edustajanaan Mikko Uusitalo

Lisätiedot

KYÖSTI KALLION TIEN PUISTON / KYÖSTI KALLION TIE 2A:N ASEMAKAAVAMUUTOS MAANKÄYTTÖLUONNOKSIA Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosasto

KYÖSTI KALLION TIEN PUISTON / KYÖSTI KALLION TIE 2A:N ASEMAKAAVAMUUTOS MAANKÄYTTÖLUONNOKSIA Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosasto KYÖSTI KALLION TIEN PUISTON / KYÖSTI KALLION TIE A:N ASEMAKAAAMUUTOS MAANKÄYTTÖLUONNOKSIA..07 Kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosasto 0 Helsingin uusi yleiskaava (KSLK.0.0) 00 metriä 00 Kulosaen kerrostaloalueen

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS

SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 17.2.2015 SEPÄNKATU 15 JA 17 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAHANKKEEN TAUSTAA Tavoite keskustan täydennysrakentamisesta ja uusien asukkaiden saamisesta keskustan palveluiden äärelle: keskustan

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146

Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 Vantaan kaupunki Maankäyttö ja ympäristö Marja-Vantaa-projekti Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 29.11.2011 päivättyä, 13.2.2012 tarkistettua asemakaavakarttaa nro 002146 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1253-00/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0579_8 HEL 2015-007362 19.5.2016 VUOSAAREN KESKUSTA, AROMIKUJAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys

Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Raamikadun päiväkodin liikenteellinen selvitys Asemakaava 8496, Niemenranta III 1 1.6.2018 Raamikadun yksityisen päiväkodin hanke Suunnitelmissa uusi yksityinen päiväkoti Niemenranta III:n uudelle alueelle

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

Työn tilaaja on Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Työn tilaaja on Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto. Kaupunkisuunnitteluvirasto Työohjelma asemakaavaosasto Itäinen toimisto TKa/Sna 29.4.2009 HERTTONIEMEN METROASEMAN JA KAUPPAKESKUKSEN IDEAKILPAILUN JATKOTYÖ Viitesuunnitelma ja rakennetekninen esisuunnitelma

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI

HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO RAPORTTI HELSINGIN KAUPUNKI VUOROVAIKUTUS- 1 (5) HOTELLI MARSKI, ASEMAKAAVAN MUUTOSEHDOTUS NRO 12355 Hankenro 0888_3 HEL 2014-000888 SISÄLLYS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja asemakaavaluonnosaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) Yleisten töiden lautakunta Ko/1 02.10.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 32/2012 1 (7) 441 Gunillankallion alueen kadut, katusuunnitelmien hyväksyminen, Laajasalo HEL 2012-009067 T 10 05 02 Päätös päätti hyväksyä Gunillantien katusuunnitelman välillä

Lisätiedot

12.011 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. 12.03 Korttelin, korttelinosan ja alueen raja. 12.05 Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja.

12.011 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. 12.03 Korttelin, korttelinosan ja alueen raja. 12.05 Ohjeellinen alueen tai osa-alueen raja. Sivu 1/6 Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 2.031 2.06 Opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue yliopiston rakennuksia varten. Alueelle voidaan sijoittaa

Lisätiedot

Kipparinkatu alue

Kipparinkatu alue Kipparinkatu alue 410309 Espoonlahdenranta/Kipparinkatu/erikarhunkuja asukastilaisuus 3.10.2017, ainingin koulu, Espoonlahti Asemakaavan muutosalue Kivenlahti Espoonlahti Soukka Asialista ja aikataulu

Lisätiedot

RASTILAN KESKUS ALUSTAVA VIITESUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy

RASTILAN KESKUS ALUSTAVA VIITESUUNNITELMA Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy ALUSTAVA VIITESUUNNITELMA 11.11.2016 Arkkitehtitoimisto Ettala Palomeras Oy FONECTA KARTTA.HEL.FI JOHDANTO Rastilan keskuksesta valmistellaan viitesuunnitelmaa asemakaavamuutoksen pohjaksi. Rastilan Liikekeskus

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014

Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö. 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 15.8.2008, päivitetty 16.10.2008, 13.11.2009, 26.2.2010, 30.4.2010 ja 17.3.2014 LINJA-AUTOASEMAN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63

Lisätiedot

STANSVIKINNUMMEN ALUSTAVAT SUUNNITTELUPERIAATTEET Nähtävillä Kaupunkisuunnitteluvirasto

STANSVIKINNUMMEN ALUSTAVAT SUUNNITTELUPERIAATTEET Nähtävillä Kaupunkisuunnitteluvirasto STANSVIKINNUMMEN ALUSTAVAT SUUNNITTELUPERIAATTEET Nähtävillä 18.5. - 5.6.2015 Kaupunkisuunnitteluvirasto 18.5.2015 Stansvikinnummen alustavat suunnitteluperiaatteet Nähtävillä 18.5. - 5.6.2015 Kaupunkisuunnitteluvirasto

Lisätiedot

Täydennysrakentamista osoitetaan olemassa olevaa rakennetta täydentämään, olemassa olevien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyyteen.

Täydennysrakentamista osoitetaan olemassa olevaa rakennetta täydentämään, olemassa olevien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyyteen. LÄHTÖKOHTA Täydennysrakentamista osoitetaan olemassa olevaa rakennetta täydentämään, olemassa olevien joukkoliikenneyhteyksien ja palveluiden läheisyyteen. Kaavamuutoksen tavoitteet kaupungin strategian

Lisätiedot

1705 NIKU Kasarminkatu 6 ASEMAKAAVAMUUTOS, VALMISTELUAINEISTO, ALP-2 alue Vireillä oleva kaavamuutos ja sen ehdotusvaihe koskee Kuopion kaupungin omistamaa Kuopion keskustan 6. kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

Martinlaakson asemanseudun täydentäminen

Martinlaakson asemanseudun täydentäminen VANTAAN KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelu / NKo 20.10.2006 Ilmoitus kaavoituksen vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asemakaavan muutos nro 001936, Martinlaakso Osallistumis- ja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti

MÄNTSÄLÄ 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA Tunnistetiedot. 1.2 Kaava-alueen sijainti 2 MÄNTSÄLÄ URKUPILLI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 601 OSA, 603 JA 604. KAAVATUNNUS 176 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15. päivänä maaliskuuta 2010

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET

KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET KOULUKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN SUUNNITELMALUONNOKSET 15.5.2017 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Koululaisten saattoliikenteen ja pysäköintijärjestelyjen luonnoksissa 1A-D saattoliikennealue

Lisätiedot

Ilmalan studiot Asukastilaisuus

Ilmalan studiot Asukastilaisuus Asukastilaisuus 5.2.2018 1. Kaavahankkeen taustat ja tavoitteet 2. OAS:n sisältö 3. Kaavahankkeen reunaehdot ja selvitettävät asiat 4. Kaavoitusaikataulu kaavahankkeen taustat ja tavoitteet KESKI-PASILA

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa.

sisältö on neuvoteltu hakijan kanssa. Helsingin kaupunki Esityslista 11/2017 1 (5) 8 Skatanniemi 10a ja b, tonttien 54327/2 ja 3 asemakaavan muuttaminen (nro 12453) (b-asia) HEL 2016-003957 T 10 03 03 Ksv 5544_1, karttaruutu 675509-10 Päätösehdotus

Lisätiedot

AL 18350< (5950) 18350< (5950)

AL 18350< (5950) 18350< (5950) Lauttasaaren ostoskeskuksen asemakaavan muutosehdotus nro 12079 23.10.2012 muutokset kaupunkisuunnittelulautakunnan 29.5.2012 hyväksymään asemakaavaehdotukseen Liite 2 HEL 2013-009062 AL Merkinnät: AK

Lisätiedot

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kari Tenkanen KSV/Liikennesuunnitteluosasto 23.9.2015 Kaupunkisuunnitteluviraston toiminta Kaupunkisuunnitteluvirasto vastaa Helsingin kaavoituksesta ja liikenteen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1252-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0890_6 HEL 2016 004230 19.5.2016 SÄÄTALON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu

Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu MUISTIO Projekti Tammelan puistokatu 21 ja Kullervonkatu 19 asemakaavojen liikenteen toimivuustarkastelu Asiakas Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, Kiinteistö Oy Tampereen Pinkola Päivämäärä 25.9.2017 Tampereen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (5) 396 Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelma HEL 2014-014704 T 08 00 00 Hankenro2361_2 Esitys esitti kaupunginhallitukselle Atlantinkaaren alueen liikennesuunnitelman

Lisätiedot

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: TONTTI NRO 10-43-3 Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liikerakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa matkailua

Lisätiedot

Kaavatilanne. Espoon eteläosien yleiskaava: julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PY) sekä kehitettävää työpaikka-aluetta (TP)

Kaavatilanne. Espoon eteläosien yleiskaava: julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta (PY) sekä kehitettävää työpaikka-aluetta (TP) 321610 Gräsantulli Piispankallio 321607 (Gräsanportti): valmisteluaineisto nähtävillä 21.2-22.3.2011 Piispankallio 321609 (Gräsantörmä): OAS nähtävillä 22.12.2014-27.1.2015 Kaavatilanne Espoon eteläosien

Lisätiedot

YLEISSUUNNITELMA 1:2000 " apila"

YLEISSUUNNITELMA 1:2000  apila KANSIPIHA TORI LPA II KL XII I MELUAITA HOTELLI LIIKE- JA PELUKESKUS ASUNTOJA LIIKE- JA LÄHIPELUTILOJA YLEISSUUNNITELMA 1:2000 OSA-UE 2 / ASUNTOKORTTELI aukio OSA-UE 3 / ASUNTOKORTTELI 88,5 89.0 LIIKE-

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS

SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS VAMMALAN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA 1/7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SASTAMALAN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 6 ASEMAKAAVANMUUTOS ALUEEN SIJAINTI Asemakaavamuutos koskee Sastamalan kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit, Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45, katu- ja virkistysaluetta. Asemakaava nro 8297 Diaarinumero: TRE: 4152/10.02.01/2017 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin

Lisätiedot

MYLLYPURO, YLÄKIVENTIE 2, 4, 5 JA 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS

MYLLYPURO, YLÄKIVENTIE 2, 4, 5 JA 8 ASEMAKAAVAN MUUTOS Havainnekuva Sijainti Palvelut Joukkoliikenne Topografia Rakennettu ympäristö ja luontotiedot Virkistysalueverkko Yleiskaava Asemakaava Maanomistus ja rakennusoikeus Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Sisältö KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO ASEMAKAAVAOSASTO ROIHUVUORI LASITUSLIIKKEEN TONTIN ASEMAKAAVAN MUUTOS Sisältö Sijainti Asemakaavamuutoksen tärkeimmät tavoitteet ja suunnittelun taustaa Suunnittelualueen rajaus Valokuvia nykytilanteesta Maisemarakenne Luontotiedot, rakennettu ympäristö, ympäristöhäiriöt

Lisätiedot

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1

KAUPPATIE II KAUPPATIE II LIITE B1 LIITE B1 LUONNOSVAIHEEN VAIHTOEHTOJEN VERTAILU Lähtökohdat Asemakaavan muutosalue sijaitsee Hyrylän keskustassa Kauppatien varrella. Korttelin uudistaminen liittyy tiiviisti kunnan tavoitteeseen kehittää

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1082-01/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 1086_5 HEL 2011-010482 26.9.2016 TYÖNJOHTAJANKADUN KORTTELEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä

Lisätiedot

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku

Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Nahkurintorin alueen kehittämisen kumppanuushaku Kumppanuushaun kaavalliset lähtökohdat ja alueen käytön tavoitteet Nahkurintorin alue sijaitsee Lohjan kaupunkikeskustan kaupallisella ydinalueella. Kehittämisalue

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013

Lohja. Jouni Ikäheimo 10 / 2013 Hiidensalmi Lohja Liikenneselvitys Jouni Ikäheimo Nora Kumpulainen 10 / 2013 HIIDENSALMEN HAVAINNEKUVA, LOHJAN KAUPUNKI SELVITYKSEN LÄHTÖKOHDAT Hiidensalmen alue sijaitsee kilometrin etäisyydellä Lohjan

Lisätiedot

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne...

1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila Katuverkko ja liikennemäärä Jalankulku ja pyöräily Joukkoliikenne... Sisältö 1. Suunnittelukohteen sijainti ja nykytila... 1 Katuverkko ja liikennemäärä... 1 Jalankulku ja pyöräily... 2 Joukkoliikenne... 3 2. Nykyinen ja tuleva maankäyttö... 4 Kortteli 60... 6 3. Asemakaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22. kaupunginosa Etukylä, korttelin 1 tontit 2 6 ja 9 Valmistelija Elina Masalin, kaavasuunnittelija, p. 040 773 7752 KAAVA NRO 0316 Kaupunkisuunnittelu OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS

KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS KY 2014 H3 ASEMAKAAVASELOSTUS Ramsinkeskuksen asemakaava Olli Ojatalo 1. Perus ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Ramsinniemi, Vuosaari Helsinki Ramsinkeskuksen asemakaava Olli Ojatalo, maisema-arkkitehtuurin

Lisätiedot

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ

TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ Alkuperäinen tontin raja Ehdotettu raja Etäisyys Pysäköintialue Uudisrakennus TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA JOENSUUN KODIT OY:N TONTEILLE LATOLANKATU - RANTAKYLÄ LATOLANKATU 23 RANTAKYLÄ TÄYDENNYSRAKENTAMISEHDOTUKSIA

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia

alue, jolle kaavahankkeella saattaa olla vaikutuksia OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Raksilan kaupunginosan korttelia 2 tonttia nro 2 koskeva asemakaavan muutos (Teuvo Pakkalan katu) AM2025 asemakaavan muutosalue alue, jolle kaavahankkeella

Lisätiedot

Kaupunkirakenteelliset periaatteet

Kaupunkirakenteelliset periaatteet Kaupunkirakenteelliset periaatteet 25.11.2016 - Kaupunkisuunnitteluvirasto - Täydennysrakentamisprojekti - Linda Wiksten Kaupunkirakenteelliset periaatteet Meri-Rastilan täydennysrakentaminen pyrkii tiivistämään

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.010 Asuinkerrostalojen ja yleistenrakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa palveluasuinrakentamista.

Lisätiedot

1 (5) Ksv:n hankenro 5314_1 HEL IDA AALBERGIN TIE 1, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

1 (5) Ksv:n hankenro 5314_1 HEL IDA AALBERGIN TIE 1, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) 11.3.2016 Ksv:n hankenro 5314_1 HEL 2015-007820 Oas 1236-00/16 IDA AALBERGIN TIE 1, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ida Aalbergin tie 1:n tonttia täydennetään uusilla asuinkerrostaloilla.

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Kooste asukastilaisuudessa esitetystä aineistosta

Kooste asukastilaisuudessa esitetystä aineistosta N I I T T Y K A L L I O Kooste asukastilaisuudessa 1.6.2016 esitetystä aineistosta ASEMAKAAVAEHDOTUS NÄHTÄVILLÄ 30.5. 29.6.2016 Palaute osallisilta mielipide Palaute osallisilta muistutus kirjallisesti

Lisätiedot