LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone"

Transkriptio

1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus AIKA klo 17:38-22:15 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja Grönberg Merja II varapuheenjohtaja Heijnsbroek-Wirén Mia jäsen Karlsson Mikael jäsen Alm Agneta jäsen Lindfors Leena jäsen Ekström Veikko jäsen Pere Nina jäsen Lindell Armi jäsen Lång Saara Peltoluhdan varajäsen MUUT Isotalo Arja kv:n puh.johtaja Paakkanen Petra kv:n 1. varapuh.johtaja klo Hagfors Kari kv:n 2. varapuh.johtaja Kaleva Olavi kaupunginjohtaja Lönnfors Kristina hallintojohtaja,sihteeri Kettunen Kirsi talousjohtaja POISSA Peltoluhta Vesa jäsen ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Tom Liljestrand KÄSITELLYT ASIAT Kristina Lönnfors PÖYTÄKIRJAN Loviisassa kesäkuuta TARKASTUS Armi Lindell Mikael Karlsson PÖYTÄKIRJA YLEI- Loviisassa, kaupunginkansliassa 11. toukokuuta SESTI NÄHTÄVILLÄ Pöytäkirjanotteen oikeaksi todistaa Loviisa

2 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 148 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Oppilasesityspyyntö maanpuolustuskurssille Eroanomus luottamustehtävästä, Ruokolainen Asuntosihteerin palkkaaminen Osavuosikatsaus 1-4/ Demokratiapalvelut ja yleisen hallinnon ja konsernihallinnon osavuosikatsaus 01 04/ Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet Polttoainehankinnat jakeluasemilta Asemakaavan muutos, kaupunginosa 3, Alakaupunki, osa korttelia 302 (Brandensteininkatu 9 / Aleksanterinkatu 6) Maa- ja metsätalousalueiden myynti Lähiliikuntapaikka Generalshagenin koulualueelle, valtuustoaloite Markkinat viikonloppuisin, valtuustoaloite Talousarvioehdotuksen lähetekeskustelu kaupunginvaltuustossa, valtuustoaloite Loviisaan pakolaisia Syyriasta, valtuustoaloite Viranhaltijapäätöksiä kaupunginhallitukselle tiedoksi Lautakuntien ja jaostojen päätökset Ilmoitusasioita kaupunginhallitukselle tiedoksi Loviisan kaupungin Onneli ja Anneli leikkipaikan suunnittelua ja toteutusta koskeva hankinta 358

3 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KH 148 Todettiin. Päätettiin ottaa käsiteltäväksi lisälistan asia: Loviisan kaupungin Onneli ja Anneli leikkipaikan suunnittelua ja toteutusta koskeva hankinta.

4 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KH 149 Valittiin jäsenet Armi Lindell ja Mikael Karlsson.

5 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Oppilasesityspyyntö maanpuolustuskurssille 264/ /2014 KH 150 Valmistelija: hallintojohtaja Kristina Lönnfors Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Etelä-Suomen Sotilasläänin Esikunnan kanssa CX alueellisen maanpuolustuskurssin lähinnä Itä- ja Keski-Uudeltamaalta kutsuttaville osanottajille Tuusulas- sa, Maan puolustuskorkeakoulun täydennys- ja kehittämiskeskuksessa. Kuntien esityksiä odotetaan erityisesti henkilöistä joilla on varautumisen kannalta tärkeitä tehtäviä. Kurssi ja sen aikainen täysihoito ovat maksuttomia. Kurssia on pidetty virkatehtävänä viranhaltijoille, joiden työhön liittyy poikkeusoloja koskevia varautumis-, valmistelu- tai opetustehtäviä. Loviisan kaupungilta pyydetään esitystä kahdesta henkilöstä. Esittelijä: Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää esittää alueelliselle maanpuolustuskurssille lasten- ja nuorten palvelujen palvelupäällikkö Jaana Iivosta ja ruokapalvelupäällikkö Annika Kuusimurtoa. Ehdotuksen mukainen.

6 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Eroanomus luottamustehtävästä, Ruokolainen 1007/ /2012 KH 151 Valmistelija: hallintojohtaja Kristina Lönnfors Marko Ruokolainen on lähettänyt päivätyn sähköpostiviestin Loviisan kaupungille, jossa hän anoo eroa luottamustehtävästään. Ruokolainen on Päivi Uotisen varajäsen sivistyslautakunnassa. Eroanomuksen perusteluksi Ruokolainen esittää opintojaan Maanpuolustuskorkeakoulun 100. kadettikurssilla. Opintojen luonteen ja opiskelupaikan sijainnin (Helsinki ja Lappeenranta) vuoksi Ruokolainen ei ole kyennyt osallistumaan sivistyslautakunnan kokouksiin. Ruokolaisen opinnot jatkuvat vielä yli kahden vuoden ajan. Kuntalain 38. :n mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Ruokolaisen esittämät perusteet eroanomukselleen voidaan katsoa täyttävän kuntalain säännökset. Päätöksen asiassa tekee kaupunginvaltuusto. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto 1) myöntää Marko Ruokolaiselle eron sivistyslautakunnan varajäsenyydestä 2) valitsee uuden varajäsenen Päivi Uotiselle sivistyslautakuntaan Marko Ruokolaisen tilalle. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Asuntosihteerin palkkaaminen 394/ /2014 KH 152 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Loviisan kaupunki palkkasi asuntosihteerin määräaikaisen virkaan alkaen. Virka päättyy Asuntosihteeri on vastannut kaupungin asuntoasioista. Määräaikaisuuden perusteeksi kirjattiin: "kuntien yhdistymisestä johtuen kiinteistö- ja asuntoasioiden hoitoon tarvitaan lisäresurssi, jonka pysyvä tarve tarkistetaan kahden vuoden kuluttua". Asuntosihteeri on osallistunut kaupungin asuntopolitiikan valmisteluun ja hoitanut kokonaisvaltaisesti asuntoasioita vuokralaisen ja vuokra-asuntoja tarvitsevien näkökulmasta. Hänen tehtäviinsä on lisäksi kuulunut mm. - valmistella teknisen lautakunnan päätettäväksi kaupungin suoraan omistamien vuokra-asuntojen vuokratason määrittely sekä vastata vuokrankorotusten käytännön toteutuksesta - hakea mahdollisuuksien mukaan valtion tukia (esim. taloudellisia avustuksia) sekä vastata energia- ja korjausavustusten hakumenettelystä ja päätöksenteosta Loviisan kaupungissa - asukkaiden valitseminen kaupungin omistamiin asuntoihin yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa - aravavuokratalojen asukasvalintojen valvonta ja asuntomarkkinaselvitysten laadinta ARA:lle. Asuntosihteerin fyysinen toimipaikka on ollut talousosastolla (Raatihuone). Lähiesimiehenä on toiminut talousjohtaja. Kahden vuoden määräaikaisuutta puolsi se, että osa asuntosihteerin tehtävistä oli kertaluonteisia. Virkaa perustettaessa päätettiin, että kahden vuoden kuluttua tilanne ja resursointitarve arvioidaan uudelleen. Asuntosihteerin virkaa hoitanut henkilö jää eläkkeelle. Viimeinen työpäivä on , jonka jälkeen alkaa vuosiloma. Asuntosihteerin virka on tarpeellinen jatkossakin. Työmäärä ja työprosessi on pystytty organisoimaan siten, että asuntosihteerin tehtävien hoitamiseen riittää jatkossa 60 % työpanos.

8 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Talousarviossa 2014 on varattu määräraha asuntosihteerin virkaa varten koko vuodeksi. On järkevää, että virka täytetään ensin määräaikaisena vuoden loppuun saakka ja talousarvioprosessin yhteydessä asuntosihteerin toimenkuvaan kuuluvien tehtävien resursointi ja sijoittumispaikka arvioidaan uudelleen. Hakijoina etusijalla virkaan ovat kaupungin vakinaiset työntekijät, joilla on uudelleen sijoittumisen tarve. Asuntosihteerin tulee olla virassa, koska hänen tehtäviinsä tulee kuulumaan julkisen päätösvallan käyttöä. Määräaikaiseen virkaan voidaan nimetä henkilö ilman julkista hakumenettelyä. Virka voidaan siis pyrkiä täyttämään ensin sisäisen haun kautta. Jos sisäisessä haussa ei tule sopivia hakijoita, virka julistetaan haettavaksi julkisesti. Vakinainen virka on taas aina laitettava julkiseen hakuun. Asuntosihteerin virka edellyttää soveltuvaa opisto- tai ammattikorkeakoulutasoista tutkintoa, esimerkiksi taloushallinnon alalta. Hakijalta toivotaan lisäksi käytännön kokemusta kiinteistöyhtiö- ja asuntoasioissa sekä kunnallishallinnon tuntemusta. Virkaan valitulta vaaditaan molempienkotimaisten kielten hyvä kirjallinen ja suullinen taito. Asuntosihteerin virka on KVTES:n alainen (hinnoittelukohta 01HAL032). Työaika virassa on 21,75 tuntia viikossa (60 % normaalitoimistotyöajasta, 36,25 tuntia viikossa). Kyseessä on itsenäisen asiantuntijatason tehtävä. Loviisan kaupungissa työnvaativuudeltaan vastaavan tasoisia tehtäviä ovat esimerkiksi työhyvinvointikoordinaattori ja matkailusihteeri. Palkan perustelut: Loviisassa on tehtävän/viran vaativuuteen perustuva palkkausjärjestelmä. Vaativuutta arvioitaessa tarkastellaan virkaan vaadittavaa koulutusta ja muuta osaamista, viran laajuutta, vaikutuksia ja vastuita, yhteistyötaitoja ja työolosuhteita ja mahdollista esimiesasemaa. Palkka pitää olla riittävän suuri, mutta oikeassa suhteessa muihin vastaavanlaisissa tehtävissä olevien kanssa. Työ on vastuullista ja itsenäistä ja tehtävä on monipuolinen. Virkaan ei liity esimiesvastuuta. Tehtäväkohtaiseksi palkaksi ehdotetaan euroa kuukaudessa.

9 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Liite nro 69. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Asuntosihteerin määräaikainen virka perustetaan ja laitetaan ensisijaisesti sisäiseen hakuun ajanjaksolle fyysisenä sijoituspaikkana talousosasto ja lähiesimiehenä talousjohtaja. Vuoden 2015 talousarvioprosessin yhteydessä asuntosihteerin toimenkuvaan kuuluvien tehtävien resursointi ja sijoittumispaikka arvioidaan uudelleen. Jäsen Saara Lång ehdotti, että virkaa ei täytetä vaan tehtävä hoidetaan sisäisin järjestelyin. Jäsenet Nina Pere ja Armi Lindell kannattivat jäsen Saara Långin ehdotusta. Äänestys: pohjaehdotus JAA 7 ääntä (Grönberg, Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Ekström, Liljestrand), vastaehdotus EI 4 ääntä (Lepola, Pere, Lång, Lindell) Päätös ehdotuksen mukainen.

10 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Osavuosikatsaus 1-4/ / /2014 KH 153 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Loviisan kaupungin osavuosikatsaus tammi-huhtikuulta 2014 on laadittu uudistetun muotoisesti ja siinä on kiinnitetty huomiota nimenomaan talousarviossa määriteltyjen tavoitteiden toteutumisasteeseen ensimmäisen neljän kuukauden ajalla. Verotulojen toteuman kuluvan tilikauden aikana arvioidaan jäävän 2,1 miljoonaa euroa pienemmäksi, kuin mitä talousarviota laadittaessa arvioitiin. Toimintakulujen ennustettu ylitys katetaan toimintatulojen kasvulla, mutta valtionosuuksien ja rahoituskulujen ennustettu ennakoitua parempi toteuma ei kokonaisuudessaan tule kattamaan verotulojen laskua. Loviisan sataman yhtiöittämisen yhteydessä tullaan kirjaamaan kirjanpidollista myyntivoittoa n. 5,5 miljoonaa euroa, joka on osavuosikatsauksessa huomioitu. Tässä yhteydessä on syytä korostaa, että kyseessä on ainoastaan kirjanpidollinen voitto, rahavaroihin ja Loviisan kaupungin likviditeettiin ennustetulla myyntivoitosta aiheutuvalla ylijäämällä ei ole vaikutusta. Toukokuun loppuun mennessä kaupunki on joutunut nostamaan 2 milj. euroa lyhytaikaista lainaa. Osavuosikatsaus Loviisan kaupunki yhteensä, keskukset, satama, sekä Vesiliikelaitos ja niihin liittyvät johdon kommentit esitetään tarkemmin liitteessä. Myös toteutuneista investoinneista löytyy osavuosikatsauksessa oma osionsa. Liite nro 70. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus merkitsee osavuosikatsauksen tiedoksi ja esittää sen edelleen valtuustolle tiedoksi. Jäsen Veikko Ekströmin ehdotuksesta päätettiin yksimielisesti teknisenä korjauksena muuttaa liitteen sivulla 9 kohtaa 2. vetovoimaisuus ja kilpailukyky: - ensimmäisen avaintavoitteen seuranta sarakkeesta jää jäljelle vain teksti: valtuuston päätös

11 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ toisen avaintavoitteen seurantasarakkeessa korjattiin viimeinen lause kuuluman Asukaskehitys oli ja tammi-huhtikuussa Osavuosikatsaus merkittiin tiedoksi. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

12 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Demokratiapalvelut ja yleisen hallinnon ja konsernihallinnon osavuosikatsaus 01 04/ / /2014 KH 154 Valmistelija: talouspäällikkö Siv Gustafsson Osavuosikatsauksen laatimista on uudistettu siten, että se vastaa rakenteeltaan paremmin talousarviota. Jotta talousarvion kokonaisuus saadaan esille, talousosasto on laatinut kaupunginhallitukselle oman raportin vastuualuetasolla. Raportissa ovat mukana myös demokratiapalvelut, jotka käsittävät vaalit, tilintarkastuksen, kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen. Raportin painopiste on tavoitteiden toteutumisessa. Demokratiapalvelut Sataman yhtiöittämisen myyntivoitto vaikuttaa kaupunginhallituksen tuloihin 5,5 miljoonalla. On mainittava, että kyseessä on kassavirtaan vaikuttamaton kirjanpitoerä. Kaupunginhallituksen menot ylittyvät myös sen vuoksi, että kuntaselvityksen talousarviomääräraha puuttuu. Yleiset palvelut ja hallintopalvelut Yleisen hallinnossa ja konsernihallinnossa hallinto-, talous- ja kehittämispalvelujen ennuste seuraa talousarviota. Sataman ennuste on 8 kuukaudelle, kun taas talousarvio on 12 kuukaudelle. Vastuualueiden tavoitteet näyttävät seuraavan aikataulua ja osa niistä on jo toteutunut. Myös tasapainotusohjelman mukaiset eläkkeelle siirtymiset ja tehtävien uudelleenjärjestely etenevät aikataulun mukaisesti. Investoinnit Investointien toteutuminen on vielä vähäistä. Troolisatama odottaa rahoituspäätöstä ja sataman suunniteltuja investointeja ei ehditä aloittaa ennen sataman yhtiöittämistä. Talousjärjestelmän uudistamishanke on aloitettu huhtikuussa. Liite nro 71. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus merkitsee osavuosikatsauksen 01 04/2014 tiedoksi.

13 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Päätettiin yksimielisesti teknisenä korjauksena muuttaa liitteen sivulla 6 kohtaa 2, Vetovoimaisuus ja kilpailukyky: - ensimmäisen avaintavoitteen seuranta sarakkeesta jää jäljelle vain teksti: valtuuston päätös toisen avaintavoitteen seurantasarakkeessa korjattiin viimeinen lause kuuluman Asukaskehitys oli ja tammi-huhtikuussa Osavuosikatsaus merkittiin tiedoksi.

14 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet 390/ /2014 KH 155 Valmistelu: talousjohtaja Kirsi Kettunen Talousarvion laadinnan lähtökohtia Hallituksen raamibudjetti valtiontalouden kehyksistä suunnittelukaudelle linjaa kuntien ja kaupunkien talousarvioiden valmistelua. Valtion toimenpiteet heikentävät kuntataloutta vuonna 2015 nettomääräisesti reilut 200 miljoonalla eurolla verrattuna vuoteen Suomen talouden tila on osoittautunut ennakoitua heikommaksi ja myös arviot näkymistä pidemmällä aikavälillä ovat heikentyneet. Heikon kehityksen taustalla ovat toisaalta maailman talouden ongelmat, mutta myös Suomen teollisuuden rakennemuutos ja heikko kilpailukyky. Talouden kasvu ja työllisyys ovat jääneet ennakoitua heikommaksi. Ennakkotiedon valossa Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna 1,4 %. Yksityisen kulutuksen kasvunäkymät ovat vaatimattomat, sillä reaalinen ostovoima on kehittynyt huonosti, johtuen mm. vaisuista tulevaisuuden näkymistä ja työmarkkinoiden tilanteesta. Kuntatalouteen on syntynyt viime vuosina menojen ja tulojen välinen epätasapaino. Viime vuonna kuntatalouden rahoitusasema parani tilapäisesti kertaluontoisten erien seurauksena. Ennusteiden mukaan vaisu talouskasvu ja valtion sopeutustoimet pitävät kuntien tulojen kasvun hitaana. Kuntatalous näyttää pysyvän selvästi alijäämäisenä ja velan kasvu uhkaa jatkua. Loviisan kaupungin vuoden 2013 tilinpäätös on reilut 4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Talouden kiristynyt tilanne näkyy kuitenkin jo kuluvan vuoden ennusteessa, sillä verotulot ovat kertyneet alkuvuodesta huomattavasti talousarvionlaadintavaiheen odotuksia vähäisempinä ja osavuosikatsauksessa ennustetaankin verotulojen toteuman jäävän 2,1 miljoonaa euroa talousarviosta. Vuonna 2015 ei myöskään enää makseta kuntaliitoksen johdosta saatuja valtionapuja. Kyseinen valtionapu on vuonna 2014 vielä 1,3 miljoonaa euroa.

15 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Loviisan kaupunki on saanut kiinteistöveroa ydinvoimalan osalta noin 3 miljoonaa euroa vuodessa. Ydinvoimaloiden kiinteistöverotuksesta ollaan kuitenkin siirtämässä takaisin tasausjärjestelmän piiriin puolet (50 %). Valtionosuusjärjestelmän uudistaminen tarkoittaa siten Loviisan kaupungille kokonaisuutena omarahoitusosuuden kasvamista noin 120 euroa asukasta kohden, eli yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Investointisuunnitelmat ovat korkealla tasolla suhteessa kaupungin taloudelliseen kantokykyyn ja velkaantuminen asukasta kohden kasvaa huomattavan nopeasti, mikäli tulovirtaa ei saada kasvatettua. Loviisan kaupungin on jatkossakin kyettävä tuottamaan laadukkaita peruspalveluita tilanteessa, jossa valtionosuudet vähenevät ja väestörakenne ikääntyy. Väestöennusteen mukainen ikärakenne kehittyy Loviisan kaupungissa hyvin haasteellisesti. Vanhusväestön lukumäärä sekä absoluuttisina lukuina että osuutena suhteessa työssäkäyvän väestön määrään tulee kasvamaan merkittävästi eivätkä rahavarat riitä jatkossa turvaamaan tarvittavien palvelujen järjestämistä nykyisellä palvelurakenteella. Kunnan toiminnan rakenteen ja talouden täytyy aktiivisesti sopeutua tulevaisuuteen. Loviisan kaupungin kulurakennetta ja palvelutarvetta on verrattu vastaavan ikärakenteen omaaviin samankokoisiin kuntiin ja sen perusteella on voitu laskea alustava Loviisan kaupungin kulurakenteeseen sisältyvä säästöpotentiaali, joka on noin 5 7 miljoonaa euroa. Vuoden 2014 talousarvion valmistelun yhteydessä käynnistettiin tuottavuusohjelmia. Tuottavuuden jatkuva parantaminen on välttämätöntä, jotta palvelutuotanto voidaan turvata myös tulevaisuudessa. Toiminnan vaikuttavuuteen ja resurssien oikein kohdistamiseen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Tavoitteena on toiminnan sopeuttaminen siten, että Loviisan talous on jatkossakin terveellä pohjalla. Keskuksia velvoitetaan päivittämään tuottavuusohjelmat koko suunnittelukaudelle sekä vastamaan niiden toteuttamisesta hyväksytyn talousarvion mukaisesti. Käyttötalouden kokonaismenoraami vuodelle 2015 on euroa. Keskuskohtaiset raamit ja tarkemmat suunnitteluohjeet liitteessä.

16 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Liite nro 72. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy suunnitteluohjeet liitteen mukaisesti. Tauko klo Suunnitteluohjeisiin tehtiin seuraavat muutosehdotukset ja muutokset: Jäsen Nina Pere ehdotti, että sivulla 4, kappaleessa Verotulojen kehitys poistetaan viimeinen kappale koskien kunnallisveroprosentin korotusta. Jäsen Mia Heijnsbroek-Wirén kannatti jäsen Nina Peren ehdotusta. Jäsen Armi Lindell ehdotti, että kunnallisveroprosenttia korotetaan lukuun 0,75 %. Ehdotusta ei kannatettu. Äänestys: Liitteessä oleva teksti kunnallisveroprosentin korotuksesta JAA 5 ääntä (Grönberg, Ekström, Lång, Lindell, Liljestrand), vastaehdotus tekstin poistamisesta EI 6 ääntä (Lepola, Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Pere) Kappale koskien kunnallisveroprosentin korottamista poistettiin. Jäsen Mia Heijnsbroek-Wiren ehdotti, että sivulla 4, kappaleessa Toimintatuottojen kehitys muutetaan toisen kappaleen ensimmäisessä lauseessa oleva luku omaisuuden myynnistä ehdotuksen 1,3 miljoonasta eurosta 2 miljoonaan euroon. Jäsen Armi Lindell kannatti jäsen Mia Heijnsbroek-Wirénin ehdotusta. Äänestys: Liitteessä oleva luku 1,3 miljoonaa JAA 0 ääntä, vastaehdotus 2 miljoonaa EI 11 ääntä. Lause muutettiin: suunniteltu omaisuuden myyntiä 2 miljoonan euron edestä. Puheenjohtaja Tom Liljestrand ehdotti, että sivulla 6 kohdassa

17 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tuottavuusohjelman jalostaminen ja jatkaminen, muutetaan 5 kappaleen toinen lause ja lisätään kolmas lause: Painopiste talousarviovuonna 2015 on henkilöstökustannusten vähentämisessä, kahden miljoonan sopeuttamistarpeesta puolet olisi saavutettava näistä kustannuksista. Muut toimenpiteet kustannusten laskemiseksi olisi pohjauduttava tarkkoihin analyyseihin mm. kuntafuusioselvitysten vertailuluvuista ja Loviisan korkeista kustannuksista. Jäsenet Mikael Karlsson ja Saara Lång kannattivat puheenjohtaja Tom Liljestrandin ehdotusta. Äänestys: Suunnitelman pohjateksti JAA 2 ääntä (Grönberg, Lindell), vastaehdotus EI 9 ääntä (Lepola, Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Ekström, Pere, Lång, Liljestrand) Sivulla 6 kohdassa tuottavuusohjelman jalostaminen ja jatkaminen korjattiin 5 kappale vastaehdotuksen mukaisesti. Puheenjohtaja Tom Liljestrand ehdotti, että sivulla 6 kohdassa Tuottavuusohjelman jalostaminen ja jatkaminen, lisätään 6 kappaleeseen uusi kohta 2: Organisaation sopeuttaminen kaupungin tulevan rahoituskyvyn mukaisesti. Jäsen Janne Lepola kannatti puheenjohtaja Tom Liljestrandin ehdotusta, joka hyväksyttiin yksimielisesti. Sivulla 6 kohdassa Tuottavuusohjelman jalostaminen ja jatkaminen lisättiin 6 kappaleeseen uusi kohta 2 ja ehdotuksen kohta 2 siirtyi kohdaksi 3. Jäsen Nina Pere ehdotti, että sivulla 8, kohdassa Investoinnit poistetaan kolmas kappale koskien pitkäntähtäimen investointisuunnitelmaa. Jäsen Janne Lepola kannatti jäsen Nina Peren ehdotusta. Äänestys: Suunnitelman pohjateksti JAA 6 ääntä (Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Ekström, Liljestrand), vastaehdotus EI 4 ääntä (Lepola, Grönberg, Pere,Lindell) ja 1 TYHJÄ (Lång) Pohjateksti jäi voimaan. Jäsen Armi Lindell ehdotti, että sivulla 8, Investoinnit poistetaan 2 kappaleen viimeinen lause koskien vuoden 2015 investointisuunnitelman leikkauksia.

18 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Jäsen Janne Lepola kannatti jäsen Armi Lindellin ehdotusta. Äänestys: Suunnitelman pohjateksti JAA 7 ääntä (Grönberg, Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Ekström, Liljenstrand), vastaehdotus EI 3 ääntä (Lepola, Pere, Lindell), 1 TYHJÄ (Lång). Pohjateksti jäi voimaan. Puheenjohtaja Tom Liljestrand ehdotti, että Valmistelun aikatauluun sivulla 9, lisätään: Keskusten henkilöstösuunnitelmat kaupunginhallitukselle Jäsen Saara Lång kannatti puheenjohtajan ehdotusta, joka hyväksyttiin yksimielisesti. Jäsen Nina Pere ehdotti, että sivulla 9 otsikon Sitovat tavoitteet ja tulostavoitteet Loviisan kaupungin tasolla alla poistetaan kolmas kohta koskien investointitasoa. Jäsen Janne Lepola kannatti jäsen Nina Peren ehdotusta Äänestys: pohjateksti JAA 5 ääntä (Grönberg, Heijnsbroek-Wirén, Alm, Lindfors, Ekström), vastaehdotus EI 4 ääntä (Lepola, Karlsson, Pere, Lindell), 2 TYHJÄÄ (Lång, Liljestrand) Pohjateksti jäi voimaan. Jäsen Nina Pere ehdotti, että taulukko 4 sivulla 14 poistetaan. Jäsenet Janne Lepola ja Armi Lindell kannattivat jäsen Nina Peren ehdotusta. Jäsen Armi Lindell ehdotti, että sivistyskeskuksen sopeuttamisvaatimus olisi euroa, ehdotusta ei kannatettu. Äänestys: Pohjateksti, esittelijän lisäämällä suuntaa antava taulukko JAA 7 ääntä (Grönberg, Heijnsbroek-Wirén, Karlsson, Alm, Lindfors, Ekström, Liljestrand), vastaehdotus EI 4 ääntä (Lepola, Pere, Lång, Lindell) Pohjateksti jäi voimaan.

19 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Suunnitteluohje hyväksyttiin yllämainituilla muutoksilla. Sivulla 9 kohdassa Sitovat tavoitteet ja tulostavoitteet Loviisan kaupungin tasolla, on alijäämän määrä ensimmäisessä kappaleessa tehtyjen muutosten johdosta korjattava -1,5 miljoonaan. Suunnitteluohje ja taulukot korjataan vastaamaan tehtyjä muutoksia.

20 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Polttoainehankinnat jakeluasemilta 385/ /2014 KH 156 Valmistelija: hankinta-asiantuntija Johanna Heikel, puh Loviisan kaupungin eri keskukset hankkivat polttoainetta seuraavasti: teknisen keskuksen eri osastojen työntekijät, sivistyskeskuksen vahtimestarit ja perusturvakeskuksen kotihoidon työntekijät. Ajoreittien suunnittelun ja taloudellisuuden kannalta on tärkeää, että käytettävissä olevat polttoaineiden jakeluasemat sijaitsevat siellä missä niitä käyttävät Loviisan kaupungin työntekijät työmatkoillaan liikkuvat. Loviisan kaupunki ei ole kilpailuttanut polttoainehankintoja jakeluasemilta eikä kaupungilla näin ollen ole voimassaolevaa sopimusta polttoaineiden hankinnasta. KL-Kuntahankinnat Oy on hankintalain 11. :n tarkoittama, voittoa tavoittelematon yhteishankintayksikkö, jolla on oikeus kilpailuttaa ja tehdä tavaroita ja palveluja koskevia puitejärjestelyjä tai hankintasopimuksia asiakkaittensa puolesta. Toimittaja maksaa palvelumaksun KL-Kuntahankinnat Oy:lle ostojen perusteella ja palvelumaksu sisältyy tuotteiden hintoihin. KL-Kuntahankinnat Oy:llä on puitesopimus polttoainehankinnoista jakeluasemilta. Puitesopimustoimittajat ovat: 1) Teboil Oy, 2) St1 Oy ja 3) Neste Markkinointi Oy. Sopimuksen kohteena ovat bensiini, dieselöljy, moottoripolttoöljy sekä lisäpalvelut ja -tuotteet. Sopimuksen kesto on neljä vuotta alkaen Kunnalliset organisaatiot voivat edelleen liittyä puitesopimuksen käyttäjäksi antamalla KL-Kuntahankinnat Oy:lle kirjallisen sitoumuksen. Puitesopimuksen hyödyt asemittain: Teboil - alennukset tolppahinnoista: bensiinistä ja dieselistä 3,1 senttiä/litra, moottoripolttoöljystä 2,7 senttiä/litra - alennukset autonpesuista, lasinpesunesteistä ja voiteluaineista 10 % - yrityskortilla ostettavan dieselöljyn hinnat perustuvat maailmanmarkkinahintoihin, eli ovat ns. päivänhintoja.

21 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ St1 - alennukset tolppahinnoista: bensiinistä ja dieselistä 2,4 senttiä/litra - yrityskortilla ostettavan dieselöljyn hinnat perustuvat maailmanmarkkinahintoihin, eli ovat ns. päivänhintoja. Neste Markkinointi Oy - yrityskortilla ostettavan dieselöljyn hinnat perustuvat maailmanmarkkinahintoihin, eli ovat ns. päivänhintoja. Sitoumus sopimukseen liittymisestä on liitteenä. Liite nro 73. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Loviisan kaupunki liittyy ajalle KL-Kuntahankinnat Oy:n kilpailuttamaan polttoainehankintoja jakeluasemilta koskevaan puitesopimukseen antamalla liittymissitoumuksen KL-Kuntahankinnat Oy:lle. Ehdotuksen mukainen.

22 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Asemakaavan muutos, kaupunginosa 3, Alakaupunki, osa korttelia 302 (Brandensteininkatu 9 / Aleksanterinkatu 6) 259/ /2012 TL 86 Valmistelija: Vs. kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Kaupunkisuunnitteluosastolla on valmisteltu asemakaavan muutos tontille korttelissa 302, Loviisan keskustassa. Asemakaavan muutos on tullut vi reil le tontinomistajan toiveesta saada käyttää kerrosalasta enemmän asun toihin kuin voimassa oleva asemakaava sallii. Kaavamuutos mahdollistaa myös mo lem pien rakennusten ullakoiden käyttöönoton. Muutokset ja rakennusoikeuden lisäys sijoittuvat olemassa oleviin rakennusmassoihin. Osallistu mis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavan muutoksen luonnos on ollut näh tävillä Siitä on saatu yksi lausunto ja kaksi mielipidettä, jois ta toisessa toivottiin koko korttelin uudelleen kaavoittamista. Hankkeelle on myönnetty poikkeaminen ( TL 43), jonka perus teel la muutostöitä on tehty päärakennuksessa. Koska kaavamuutos on yksi tyisen edun vaatima, on hakijan kanssa teh ty kaavoitussopimus. Liite 58 selostus Esittelijä: sijaintikartta, asemakaavakartta määräyksineen, Tekninen johtaja Ulf Blomberg Ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy mielipiteisiin ja lausuntoihin annetut vas ti neet ja päättää aset taa ase ma kaa van muu tos eh do tuksen, jo ka koskee osaa kort telia 302, kau pun gin osassa 3, vi ral li ses ti näh tä vil le ja pyy tää sii tä viral liset lausunnot. Teknisen lautakunnan päätös on ehdotuksen mukainen.

23 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ TL 61 Valmistelija: Vs.kaup.arkkitehti Anneli Naukkarinen, puh Asemakaavan muutosehdotus on ollut virallisesti nähtävillä Siitä on pyydetty 9 lausuntoa ja saatu 5 lausuntoa.vastineet ovat selostuksen liitteenä. Muistutuksia ei ole jätetty. Asemakaavamuutoksesta pidettiin ehdotusvaiheen viranomaisneuvottelu , jonka yhteydessä myös tutustuttiin kiinteistöön. Neuvottelujen jälkeen ehdotusta on muutettu siten, että piharakennuksen länsiosaa voi korottaa. Liite 49 sijaintikartta, asemakaavakartta määräyksineen, selostus liitteineen Esittelijä: Tekninen johtaja Ulf Blomberg Ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä lausuntoihin annetut vastineet. Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että tämä hyväksyisi asemakaavan muutoksen osalle korttelia 302, kaupunginosassa 3, Alakaupunki. Lautakunnan päätös on esittelijän ehdotuksen mukainen. Jatkokäsittely: Kaupunginhallitus, jonka jälkeen tiedoksi ELY-keskus KH 142 Liite nro 65. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy asemakaavan muutoksen osalle korttelia 302, kaupunginosassa 3, Alakaupunki. Jäsen Mia Heijnsbroek-Wirén ehdotti asian pöydälle panoa pihan pysäköintipaikkoja koskevien määräysten selvittämistä varten. Jäsen Armi Lindell kannatti ehdotusta. Äänestys: Asian käsittelyn jatkaminen jaa 5 ääntä (Karvonen, Grönberg, Turku, Ekström, Antas), asian pöydälle jättäminen ei 6 ääntä (Heijnsbroek-Wirén, Alm, Lindfors, Peltoluhta, Lindell, Liljestrand). Asia pantiin pöydälle.

24 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ KH 157 Liite nro 74. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian uuteen valmisteluun ohjeistuksella, että valmistelussa tulee selvittää mahdollisuudet vähentää vaadittujen pysäköintipaikkojen määrä korkeintaan kolmeen paikkaan.

25 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus Maa- ja metsätalousalueiden myynti 324/ /2014 KH 158 Valmistelija: maaseutupäällikkö Sam Vickholm, puh Maaomaisuustyöryhmän tehtävä on käydä läpi kaupungin maaomaisuus ja laatia esitys kohteista, joista voitaisiin luopua. Työ on aloitettu niin, että ensimmäiseksi on kartan avulla käyty läpi ja listattu pienemmät maa- ja metsätalouspalstat, joilla ei ole strategista tai taloudellista merkitystä kaupungille. Työryhmä on myös todennut, että hyvätuottoiset metsä- ja peltopalstat tulisi säilyttää sekä myös yhdyskuntarakenteen laajenemissuunnissa oleva maaomaisuus. Maaseutupäällikkö esittää seuraavat pien- ja erikoiskohteet myytäviksi: Skogsbacka Andersbyn kylässä sijaitseva, noin 0,78 ha:n metsätila. Tila on hakattu ja puusto koostuu noin kaksi metrisestä koivuvesakosta. Koska palsta on pieni, on työryhmä tarjonnut sitä lähinaapureille. Työryhmälle on annettu kolme kirjallista ja yksi suullinen ostotarjous. Parhaan tarjouksen on antanut Vide Olander, euroa koko kiinteistöstä. Muut tarjoukset olivat 2 000,00 euroa 1 050,00 euroa ja 1 000,00 euroa. Työryhmä esittää, että kiinteistö myydään Vide Olanderille Bobäck II Sävträskin kylässä sijaitseva, noin 1,39 ha:n sarkaojitettu peltoalue. Myynnistä on neuvoteltu Tage Olán kanssa. Kiinteistö sijaitsee keskellä hänen viljelyksiään, eikä sitä ole järkevää tarjota muille. Olá on tarjonnut kiinteistöstä euroa/ha, eli euroa koko kiinteistöstä sillä ehdolla, että alueen tilatukioikeudet sisältyvät siihen hintaan. Tämän pellon hehtaariarvo salaojitettuna olisi noin euroa/ha ja salaojituksen hehtaarikustannus on noin euroa. Tarjottua hintaa voidaan pitää hyvänä. Työryhmä esittää, että kiinteistö myydään Tage Olálle. Määräala Skogen Mickelspiltomin kylässä sijaitseva, noin 7,6 ha:n metsäpalsta. Palstalla on ainoastaan kaksi metsätaloutta harjoittavaa naapuria. Tie palstalle on yksityistie, joka ylittää Koskenkylänjoen pitkän

26 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ huonokuntoisen sillan kautta ja kulkee maatilan pihapiirin läpi. Työryhmä on tästä syystä tarjonnut palstaa ainoastaan näille kahdelle naapurille. Emil ja Henrik Meyer tarjosivat määräalasta euroa. Hehtaarihinnaksi muodostuu siten noin euroa. Metsänhoitosuunnitelmaan perustuva arviointi antaa puuston arvoksi noin euroa/ha. Maapohjan arvo olisi noin 700 euroa/ha. Voidaan todeta, että annettu tarjous vastaa määräalan arvoa. Työryhmä esittää, että määräala myydään Emil ja Henrik Meyerille. Määräala Trumpetas Haravankylässä sijaitseva, noin 1,5 ha:n peltoalue. Aluetta on tarjottu Lars-Johan Frondénille. Alue on viljelty osana hänen muita viljelyksiään ja se sijaitsee erittäin lähellä hänen rakennuksiaan. Määräalan myynti muille ei ole järkevää. Frondén tarjosi alueesta ensin euron hehtaarihintaa, mutta hyväksyi kaupungin vastatarjouksen, joka oli sama euroa kuin Bobäckin alueesta tarjottu hinta. Hintaan sisältyvät tilatukioikeudet, mutta ostaja vastaa lohkomiskustannuksista. Koko alueen hinta on euroa. Työryhmä esittää, että määräala myydään Lars-Johan Frondénille. Liite nro 75. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että Loviisan kaupunki - myy Vide Olanderille liitekartalla esitetyn, noin 0,78 ha:n metsätilan Skogsbacka hintaan euroa - myy Tage Olálle liitekartalla esitetyn, noin 1,39 ha:n peltoalueen Bobäck II hintaan euroa - myy Emil ja Henrik Meyerille liitekartalla esitetyn, noin 7,6 ha:n metsäpalstan Skogen hintaan euroa - myy Lars-Johan Frondénille liitekartalla esitetyn, noin 1,5 ha:n peltoalueen Trumpetas hintaan euroa. Kaupunginhallitus valtuuttaa tekninen johtaja Ulf Blombergin allekirjoittamaan kohteiden kauppakirjat Loviisan kaupungin puolesta. Ehdotuksen mukainen.

27 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Lähiliikuntapaikka Generalshagenin koulualueelle, valtuustoaloite 126/ /2014 KV 28 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite no 18. Kun aloite oli jätetty, lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. SL 42 Valmistelijat: sivistysjohtaja Thomas Grönholm, puh ja vapaa-aikatoimenpäällikkö Leif Eriksson, puh Valtuutettu Kari Hagfors ja 15 muuta valtuutettua ovat , 28 jättäneet aloitteen, jossa valtuutetut esittävät, että Generalshagens skolan alueelle rakennetaan lähiliikuntapaikka tukemaan sekä koulun oppilas kuin myös vapaa-aika liikuntaa. Tähän tulisi aloitteen mukaan varata alle euron investointirahoista sen tarvitsema summa. Kyseinen hanke pitäisi aloitteen mukaan käynnistää jo tämän vuoden aikana. Valtuustoaloite on sinänsä hyvä asia ja lähiliikuntapaikan rakentaminen palvelisi sekä koululaisia että muita kuntalaisia. Generalshagens skolan alueelle ei ole olemassa valmista lähiliikuntapaikkasuunnitelma, joten sen toteuttaminen ja ulkopuolisen rahoituksen hakeminen, nopeasti, vielä tämän vuoden aikana ei valitettavasti ole mahdollista, kuten aloitteessa todetaan. Kesällä tai alkusyksystä 2014 suomenkielisen koulukeskuksen pihan yhteyteen valmistuu lähiliikuntapaikka. Lähiliikuntapaikkaa ja sen erinomaisia puitteita voivat päivisin hyödyntää koululaiset sekä iltaisin yhdistykset, seurat ja muut kuntalaiset. Tähän lähiliikuntapaikan rakentamiseen kaupunki on hakenut ulkopuolista rahoitusta mm. ELY-keskukselta (vuoden 2013 lopussa) ja S-ryhmältä (vuoden 2014 alussa)

28 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Marraskuussa 2013 valtuuston hyväksymän talousarvion ja siinä olevan pidemmän ajan investointisuunnitelman ( ) mukaan lähiliikuntapaikka on tarkoitus rakentaa Loviisan alueella Koskenkylään vuonna 2019 ja Valkoon vuonna Tämä suunnitelma mahdollista sen, että lähiliikuntapaikkoja on tulevaisuudessa myös muualla kuin ainoastaan Loviisan keskustan alueella. Esittelijä: sivistysjohtaja Thomas Grönholm, puh Liite 7: valtuustoaloite Ehdotus: Viitaten yllä mainittuun valmisteluun, sivistyslautakunta toteaa, ettei vuonna 2014 ole mahdollista eikä tarkoituksenmukaista käynnistää lähiliikuntapaikka-hanketta Generalshagens skolan yhteyteen. Jos ko. hanke nähdään tärkeänä, niin se tulisi ottaa mukaan kaupungin investointisuunnitelmaan vuosille Edellä mainittu annetaan vastauksena jätetttyyn aloitteeseen kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Viitaten yllä mainittuun valmisteluun, sivistyslautakunta totesi, ettei vuonna 2014 ole mahdollista eikä tarkoituksenmukaista käynnistää lähiliikuntapaikka-hanketta Generalshagens skolan yhteyteen. Jos ko. hanke nähdään tärkeänä, niin se tulisi ottaa mukaan kaupungin investointisuunnitelmaan vuosille Edellä mainittu annetaan vastauksena jätetttyyn aloitteeseen kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle. KH 159 Liite nro 76. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy omalta osaltaan vastauksen ja esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vastauksen ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

29 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Markkinat viikonloppuisin, valtuustoaloite 278/ /2014 KV 58 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite nro 36. Kun aloite oli jätetty, lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. KH 160 Valmistelijat: markkinointisuunnittelija Jaana Laine, puh , ja torivalvoja Teija Aalto, puh Kaksikymmentä valtuuston jäsentä allekirjoitti aloitteen siitä, että Loviisassa kokeiltaisiin vuosina 2014 ja 2015 markkinoiden järjestämistä lauantaisin tai sunnuntaisin. Kokeilun tulisi koskea ainakin huhtikuun ja elokuun markkinoita. Aloitteen mukaan markkinoiden ajoittuminen viikonloppuun mahdollistaisi työssäkäyvien asioimisen markkinoilla ja voisi siten monipuolistaa myyjä- ja tapahtumatarjontaa. Vuoden 2014 markkinapäivät on lyöty lukkoon jo vuoden 2013 keväällä, jolloin ne piti ilmoittaa Markkinaviesti-lehden / Suomen Tapahtumakalenterin ylläpitämään tietokantaan. Tätä kautta markkinatiedot päätyvät muun muassa Helsingin yliopiston almanakkaan. Vuoden 2015 markkinapäivät on vastaavasti jouduttu ilmoittamaan mennessä. Markkinoilla Suomea kiertäviä myyjiä on rajallinen määrä, ja he valitsevat markkinapaikkakunnat pitkälti etukäteen kalenteritietojen ja aiemman kokemuksensa perusteella. Loviisan markkinapäivät pyritään valitsemaan siten, että ne olisivat vuosittain suurin piirtein samaan aikaan ja että ne eivät osu samaan päivään muiden suurien Etelä-Suomessa järjestettävien markkinoiden kanssa. Loviisan markkinoiden viikonpäiviksi on vakiintunut joko tiistai tai torstai.

30 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Loviisan torilla järjestetään kesällä 2014 kokeiluna iltatori perjantai-iltaisin. Iltatorista vastaavat yhteistyössä Loviisan kaupunki ja Loviisan seudun yrittäjät ry. Tori on avoinna perjantaisin kello 16 20, jolloin se palvelee myös päivätyötä tekeviä. Kokeilun jatkosta päätetään kesästä 2014 saatujen kokemusten perusteella. Torivalvoja tekee vuoden 2014 juhannusmarkkinoilla ja Loviisan päivän markkinoilla markkinamyyjille pienimuotoisen kirjallisen kyselyn siitä, olisivatko nämä kiinnostuneita tulemaan Loviisaan lauantaisin tai sunnuntaisin järjestettäville markkinoille. Kyselyn tuloksia käytetään sen arvioimisessa, voitaisiinko markkinoiden järjestämistä viikonloppuna kokeilla vuonna Liite nro 77. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy omalta osaltaan vastauksen aloitteeseen ja esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vastauksen ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

31 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Talousarvioehdotuksen lähetekeskustelu kaupunginvaltuustossa, valtuustoaloite 702/ /2013 KV 104 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite nro 39. Kun aloite oli jätetty, lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. KH 161 Talousjohtajan vastaus: Loviisan kaupungin ja kaupunkikonsernin toiminnan taloudellinen kestävyys Loviisan kaupungin ja kaupunkikonsernin talousarvion valmistelu tulee tulevina vuosina olemaan yhä vaikeampaa. Loviisan kaupungin väestörakenteen kehitysennuste tuleville vuosille on hyvin haasteellinen. Vanhusväestön määrä tulee kasvamaan ja työssäkäyvien suhteellinen osuus tulee pienenemään. Lisäksi kaupungin laaja maantieteellinen pinta-ala asettaa erityisiä haasteita toimivan ja riittävän palveluverkon rakentamiselle. Myös kuntalain kokonaisuudistus korostaa kuntakonsernin toiminnan ja talouden kestävyyttä sekä investointien suunnittelua, seurantaa ja arviointia. Taloudelliset riskit tasapainoisen talousarvion rakentamiselle koko kuntakonsernin osalta ovat siten yhä merkittävämmät eivätkä ole ratkaistavissa ilman poliittista tahtotilaa. Yhteistyön ja avoimuuden merkitys on erityisen tärkeää talousarvion valmistelussa ja talousarvioon sitoutumisessa. Kaupunginvaltuuston on hyvä linjata tulevan talousarvion valmistelua, toiminnan painopistealueita ja tavoitteita kaupungin strategiaan perustuen. Valtuuston linjausten tulee kattaa kaupunki ja konserni ja niiden perustana tulisi olla vuoden 2013 tilinpäätöstiedot kaupunkikonsernin taloudellisesta asemasta ja toiminnan tuloksellisuudesta.

32 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginhallitus allekirjoittaa edellisvuoden tilinpäätöksen kuntalain mukaisesti maaliskuun loppuun mennessä ja antaa sen tilintarkastajille tarkistettavaksi. Kaupunginvaltuusto hyväksyy tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden kesäkuun loppuun mennessä. Erinomainen paikka kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä pidettävälle lähetekeskustelulle on kaupunginvaltuuston kokous, jossa tilinpäätös hyväksytään ja vastuuvapaus myönnetään. Talousarvion valmisteluprosessi Talousarvion valmisteluprosessi on aikataulutettu vuosikellossa, joka on käsitelty viimeistään talousarviovuotta edeltävän toukokuun aikana kaupunginhallituksessa yhdessä talousarvioraamin ja -suunnitteluohjeiden kanssa. Kesälomakauden läheisyys huomioiden eri sektoreiden valmistelutyölle on pyritty antamaan ja on myös jatkossa annettava riittävä työrauha. Aikataulua voidaan kuitenkin myös harkita muutettavan siten, että kaupunginhallitus hyväksyy raamit vasta kaupunginvaltuuston linjauksen jälkeen kesäkuussa. Toinen vaihtoehto olisi aloittaa talousarvion valmistelutyö kaupunginvaltuuston talousarvioseminaarilla tilinpäätöksen valmistuttua. Silloin kaupunginvaltuusto voisi linjata tulevan talousarvion valmistelun reunaehtoja tilinpäätöstietojen perusteella ja asettaa tavoitteita koko kuntakonsernille. Em. menettely on mahdollista aikaisintaan vuoden 2016 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Talousarviosta on järjestetty valtuutetuille erillinen iltakoulu syksyllä ennen valtuuston talousarviokäsittelyä. Kuluvan vuoden talousarvion valmistelun yhteydessä järjestettiin lisäksi erillinen iltakoulu myös keskusten tehostamisohjelmista. Talousarvioiltakoulussa kaupungin eri sektoreiden laatimat talousarvioesitykset on esitelty valtuutetuille ja valtuutettujen on ollut mahdollista saada tietoa ja esittää kysymyksiä. Iltakoulun yhtenä tärkeänä tavoitteena on ollut lisätä avoimuutta ja valtuuteltujen vaikutusmahdollisuuksia. Lisäksi valtuutetut ovat voineet vaikuttaa talousarvion valmisteluun etukäteen jättämällä talousarvioaloitteita heinäkuun loppuun mennessä. Esitys käytäntöjen muuttamisesta Loviisan kaupungissa otetaan käyttöön kaupunginvaltuuston linjaukset kaupungin ja kaupunkikonsernin talousarvion laatimiseksi sekä talousarvion lähetekeskustelukäytäntö. Kaupunginvaltuusto linjaa huhtikuussa edellisvuoden

33 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ tilinpäätöstietojen pohjalta strategiaan perustuvat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet koko kaupunkikonsernille ja huomioi linjauksessaan talouden tasapainottamiselle asetettavat vaateet, jotka koskevat koko konsernia. Valtuuston linjausten perusteella laadittuja talousarvioesityksiä käsitellään talousarvioiltakoulussa syksyn aikana. Käytäntö mahdollistaa valtuuston lähetekeskustelun talousarvioesitysten jatkovalmistelun perustaksi. Liite nro 78. Esittelijä: kaupunginjohtaja Olavi Kaleva Ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy omalta osaltaan talousarviokäytäntöjen muutosehdotuksen ja esittää, että kaupunginvaltuusto hyväksyy vastauksen ja ehdotetun muutoksen talousarvion valmisteluprosessiin ja toteaa, että aloite on loppuun käsitelty. Ehdotuksen mukainen. Pykälä tarkastettiin välittömästi.

34 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Kaupunginvaltuusto Perusturvalautakunta Vapaa-aikalautakunta Sivistyslautakunta Tekninen lautakunta Elinkeino- ja kehittämisjaosto Kaupunginhallitus Loviisaan pakolaisia Syyriasta, valtuustoaloite 701/ /2013 KV 103 Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Liite nro 38. Kun aloite oli jätetty, lähetettiin se kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 23 :n mukaisesti. PL Valmistelija: sosiaalityöstä vastaava Pamela Stenberg puh Thomas Rosenbergin tekemässä valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Loviisaan ryhdytään vastaanottamaan pakolaisia Syyriasta. Aloitteessa esitetään, että kaupunginhallitus ryhtyy toimenpiteisiin a) syyrialaisten pakolaisten vastaanottamiseksi uuden kotouttamisohjelman mukaisesti, b) neuvottelujen käynnistämiseksi Kuggomskolanin omistajien Axxellin ja SFV:n kanssa pakolaisten sijoittamiseksi Kuggomiin, c) tarkoitukseen tarvittavien määrärahojen varaamiseksi ensi vuoden talousarvioon. Vastaamme edellä mainittuihin esityksiin seuraavasti: a) Kotouttamisohjelman tueksi Loviisan kaupungin johtoryhmä päätti palkata pakolaiskoordinaattorin ajalle tekemään tarkempaa selvitystä pakolaisten vastaanottamisesta. Hänen työtään tukemaan perustettiin monialainen ohjausryhmä, johon on kuulunut kunnan eri toimialojen edustajia, kaksi kolmannen sektorin edustajaa ja Lapinjärven edustaja. Lisäksi suoritettiin Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi (IVA), jossa erilaisia pakolaiskiintiöitä

35 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ pohdittiin eri näkökulmista nykytilaan verrattuna. Selvityksen tarkoituksena on ollut mm. arvioida pakolaisten vastaanottoon liittyvää resurssitarvetta ja kustannuksia päätöksentekoa varten. Selvitystyön aikana ei ole tullut esiin syytä, miksi Loviisa ei voisi ryhtyä vastaanottamaan pakolaisia. Pakolaisten vastaanotto edellyttää kuitenkin henkilöstöresurssien lisäämistä ohjaukseen ja neuvontaan, asuntojen varaamista, henkilöstön koulutusta ja kuntalaisille tiedottamista. Lisäksi pakolaisten vastaanottoon liittyvät terveystarkastukset kasvattavat terveyshuollon työmäärää ja valtiolta haettavien korvausten hakeminen lisää kansliatyötä. ELY-keskuksen kanssa tehtävään sopimukseen henkilöiden kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä tulee kirjata, montako pakolaista kunta vastaanottaa vuosittain tai säännöllisin väliajoin. Siihen ei kirjata pakolaisten kansalaisuutta, vaan pakolaisten lähtömaasta keskustellaan vuosittain ELY-keskuksen kanssa. Pakolaisselvityksen IVA:n pohjalta ehdotetaan, että Loviisa tekee sopimuksen ELY-keskuksen kanssa ja siihen kirjataan pakolaiskiintiöksi pakolaista ensimmäisenä vuotena. Toisena vuotena ei oteta pakolaisia, mutta kolmannesta vuodesta eteenpäin vastaanotetaan 10 pakolaista vuodessa. Pakolaisten vastaanottotyön kokonaisuutta tulee kuitenkin seurata ja sopimusta muuttaa, tai se voidaan purkaa tarpeen vaatiessa. b) Tekninen johtaja Ulf Blomberg, aikuissosiaalityön palveluvastaava Agneta Alm ja sosiaalityöstä vastaava Pamela Stenberg ovat käyneet tapaamassa Kuggomskolanissa Axxellin edustajia toimitusjohtaja Stefan Johanssonia ja yksikönjohtaja Marina Åkermarckia Alue on kaavassa Y-aluetta ja rakennusten käyttötarkoitusten muuttaminen asuinrakennuksiksi edellyttäisi joko kaavamuutosta tai poikkeuslupaa. Kuggomskolanin tilat eivät nykyisellään ole sopivia asunnoiksi, vaan ne vaatisivat isoja remontteja. Asunnot ovat myös kooltaan suuria ja vaikka niitä jaettaisiin, niin asumiskustannukset ylittäisivät reilusti kunnassa ja Kelassa kohtuullisiksi katsottavat asumiskustannukset. Kuggomskolanin sijainti ei myöskään tue kotoutumista ja alueen joukkoliikenne on vähäistä. Pakolaiset tulisi ensisijaisesti sijoittaa asumaan kävelymatkan päähän palveluista ja lisäksi, mikäli mahdollista, koko ryhmää ei tulisi sijoittaa erilleen muusta asutuksesta. c) Mikäli pakolaisten vastaanotto päätetään aloittaa vuonna 2014, siihen on osoitettava lisämäärärahoja. Jos vastaanotto alkaa vuonna 2015, se tulee huomioida ensi vuoden talousarviota laadittaessa. Lisäksi on otettava myös kantaa siihen, mikä keskus vastaa toiminnasta.

36 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Valtio pyrkii kattamaan kunnille pakolaisista aiheutuvat kustannukset perusteellisesti, osittain laskennallisesti ja osittain täysimääräisesti kustannusperusteella (kotoutumislaki 1386/2010). Vuoden 2014 laskennallisia korvauksia on korotettu. Lisäksi kunnalle, joka korottaa kiintiötä 20:llä tai tekee sopimuksen vähintään 20 henkilön vastaanotosta, annetaan ylimääräinen euron kertakorvaus, jos ryhmä vastaanotetaan vuonna Pakolaisten vastaanottokorvausten saamista on pyritty selventämään selvityksen kappaleissa 4 ja 4.1. Pakolaisten vastaanottamisen todellisia kustannuksia ja korvauksia on vaikea arvioida etukäteen, koska pakolaisten elämäntilanteet ja palvelutarpeet vaihtelevat. Lisäksi kiintiöpakolaisista maksetaan laskennallisia korvauksia neljän vuoden ajan, kuitenkin aina siihen kuntaan, jossa pakolainen on kirjoilla. Kotoutumistyöryhmän tuleekin seurata pakolaisten vastaanottotyön etenemistä. Tarvittaessa sopimusta voidaan muuttaa tai se voidaan irtisanoa 12 kuukauden irtisanomisajalla. Pakolaisten vastaanottaminen Loviisaan voi onnistuessaan taata resursseja kehittää pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien palveluja, joista kunnan on kototutumislain mukaan muutenkin huolehdittava. Jos työikäiset pakolaiset työllistyvät kolmen vuoden jälkeen, kaupungin veronmaksajien ja työikäisten määrä lisääntyy. Loviisa myös kansainvälistyy ja osallistuu Suomen humanitäärisen avun antamiseen. Pakolaisten vastaanotto voi myös tarkoittaa lisähaastetta kaupungin jo hankalan vuokra-asuntotilanteen korjaamiselle. Esimerkiksi pakolaisten muuttaessa pois kaupungista neljän vuoden sisällä tai jäädessä työttömäksi kolmen vuoden jälkeen, kunnan menot voivat myös lisääntyä. Liite 8 a) valtuustoaloite b) Selvitys kiintiöpakolaisten ja oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanotosta Loviisaan ja Lapinjärvelle c) Lausunto Kuggomin rakennusten muuttamisesta asunnoiksi. Esittelijä: vs. perusturvajohtaja Tero Taipale Ehdotus: Perusturvalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että Loviisan kaupunki tekee ELY-keskuksen kanssa sopimuksen pakolaisten vastaanottamisesta vuonna Pakolaiskiintiöksi kirjataan 25 pakolaista ensimmäisenä vuotena. Toisena vuotena ei oteta pakolaisia, mutta kolmannesta vuodesta alkaen otetaan 10 pakolaista/vuosi. Perusturvalautakunta esittää myös, että jos sopimus tehdään, niin kotouttamisohjelma päivitetään mahdollisimman pian ja työryhmänä jatkavat selvitystyötä tehneet.

Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet

Vuosien talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet Kaupunginhallitus 155 02.06.2014 Vuosien 2015-2017 talousarvio- ja taloussuunnitelma; suunnitteluohjeet 390/02.02.02/2014 KH 155 Valmistelu: talousjohtaja Kirsi Kettunen Talousarvion laadinnan lähtökohtia

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 103 09.10.2013 Perusturvalautakunta 28 18.03.2014 Vapaa-aikalautakunta 19 22.04.2014 Sivistyslautakunta 43 23.04.2014 Loviisaan pakolaisia Syyriasta, valtuustoaloite 701/04.03.01/2013

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 103 09.10.2013 Perusturvalautakunta 28 18.03.2014 Vapaa-aikalautakunta 19 22.04.2014 Sivistyslautakunta 43 23.04.2014 Tekninen lautakunta 72 29.04.2014 Elinkeino- ja kehittämisjaosto

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 17/2013 405 Kaupunginhallitus AIKA 22.10.2013 klo 08:37-16:43 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2013 416 Kaupunginhallitus AIKA 23.10.2013 klo 09:02-17:06 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Liljestrand Tom puheenjohtaja Lepola Janne I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen Kaupunginhallituksen jäsenille

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Björklöf Johan Ekström Veikko jäsen klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2015 301 Kaupunginhallitus AIKA 25.05.2015 klo 17:30-20:41 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka Sakari

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1. Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Sivistyslautakunta AIKA 23.04.2014 klo 18:04-18:43 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, 07900 Loviisa LÄSNÄ Grundström Maria puheenjohtaja Melamies Päivi

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita Perusturvalautakunta 83 15.09.2015 Kaupunginhallitus 228 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 101 14.10.2015 Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kulttuurilautakunta AIKA 25.11.2014 klo 17:00-19:20 PAIKKA Tesjoen kirjasto, Keskustie 2 LÄSNÄ Schroderus Toini puheenjohtaja Rosenberg Thomas varapuheenjohtaja Sirén

Lisätiedot

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh

KH 282 Valmistelija: sivistys] ohtaj a Thomas Grönholm, puh LOVIISAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Petus-!a kultt«uriministe"0 Kaupunginhallitus 282 03.11.2014 12. 11. 2014 no......./.../,...... Loviisan kaupungin lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642. Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Ekström Veikko jäsen 307-313 Malmivaara Jouni LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 22/2015 642 Kaupunginhallitus AIKA 14.12.2015 klo 17:30-19:00 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh

Kulttuurilautakunta Valmistelija ja esittelijä: kirjasto- ja kulttuuritoimenpäällikkö Jenny Olsson-Korsu, puh Kaupunginhallitus 269 02.11.2015 Kulttuurilautakunta 33 17.11.2015 Kulttuuripoliittinen ohjelma 49/12.03.00/2014 KH 269 (Kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.1.2014 15 tehtiin aloite kulttuuripoliittisesta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) Tenhunen Laura asiantuntija 5-7 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 25.01.2017 klo 17:03-18:00 PAIKKA Harjurinteenteen koulu, lukusali, Ratakatu 1, Loviisa (käynti A-ovesta) LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Malmivaara Jouni asiantuntija klo LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 18/2015 525 Kaupunginhallitus AIKA 20.10.2015 klo 09:00-15:07 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Grönberg Merja II

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.01.2015 klo 19:20-21:41 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuone Mannerheiminkatu 4, Loviisa LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén

Lisätiedot

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen:

Puheenjohtaja ilmoitti, että allekirjoittaneet valtuutetut olivat ennen kokousta ilmoittaneet haluavansa jättää seuraavan aloitteen: Kaupunginvaltuusto 21 08.02.2012 Työsuojelutoimikunta 16 31.05.2012 Henkilöstöjaosto 33 14.06.2012 Kaupunginhallitus 192 13.08.2012 Kaupunginvaltuusto 86 12.09.2012 Henkilöstöjaosto 15 18.04.2013 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Loviisan kouluverkon kehittämissuunnitelma / /2011

Sivistyslautakunta Loviisan kouluverkon kehittämissuunnitelma / /2011 Sivistyslautakunta 81 24.09.2014 Loviisan kouluverkon kehittämissuunnitelma 2015-2020 808/12.00.00/2011 SL 81 Valmistelijat: taloussuunnittelija Siv Mårtens, puh. 040 5685526, koulutuspäällikkö Timo Tenhunen,

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus 2014 ja taloussuunnitelma

Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus 2014 ja taloussuunnitelma Sivistyslautakunta 76 25.09.2013 Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus 2014 ja taloussuunnitelma 2014-2016 614/02.02.00/2013 SL 76 Valmistelijat: sivistysjohtaja Thomas Grönholm, päivähoidon ja varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 28.02.2017 klo 18:00-19:55 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä Antti varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 Maaseutulautakunta AIKA 26.02.2014 klo 18:30-20:30 PAIKKA Maaseutuyksikkö, Bäckasinkuja 1A, Liljendal LÄSNÄ Björklöf Johan puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina Lindell

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02. Kaupunginhallitus 103 06.05.2013 Kaupunginvaltuusto 63 15.05.2013 Luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön tarkistaminen 329/00.02.00/2013 KH 103 Valmistelija: hallintojohtaja Christoffer Masar

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 10/2015 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 09.12.2015 klo 17:00 PAIKKA Harjurinteen koulu, Ratakatu 1 LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja Erämaja Elias

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Valkon kansalaisopiston johtokunta AIKA 27.08.2014 klo 17:30-18:45 PAIKKA Myllyharjun koulu LÄSNÄ Haverinen Katri puheenjohtaja Björkman-Nystén Nina varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi

Kaupunginhallituksen jäsenille on toimitettu kaupunginjohtajan esitys talousarvioksi ja -suunnitelmaksi Kaupunginhallitus 272 20.10.2014 Kaupunginhallitus 275 21.10.2014 Kaupunginvaltuusto 140 12.11.2014 Talousarvio ja -suunnitelma 2015-2017 677/02.02.00/2014 KH 272 Valmistelija: talousjohtaja Kirsi Kettunen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 21.01.2014 klo 18:00-18:57 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat Kunnanhallitus 106 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 08.06.2015 Kunnanvaltuusto 19 17.06.2015 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2016 KHALL 106 Valmistelija: controller Kari Jahnsson Johtoryhmässä on päätetty esittää

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 AIKA 03.07.2014 klo 18:04-18:27 PAIKKA Sivistyskeskus, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Melamies Päivi puheenjohtaja Kekkonen Jari varapuheenjohtaja Jokela-Ylipiha

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet

Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset tavoitteet Kaupunginhallitus 161 08.06.2015 Ympäristölautakunta 74 16.09.2015 Ympäristölautakunta 82 21.10.2015 Ympäristölautakunnan talousarvio vuodelle 2016 sekä suunnittelukauden taloudelliset ja toiminnalliset

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012

Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014. Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 Kaupunginhallitus 102 14.04.2014 Kaupunginhallitus 117 05.05.2014 Sataman yhtiöittäminen 226/00.01.00/2012 KH 102 Valmistelija: pääkirjanpitäjä Tamara Liimatainen Euroopan Unionin kilpailuneutraliteetin

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä

Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä Valtuusto 85 14.12.2015 Sopimuksen tarkistaminen pakolaisten kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä 431/05.11.00/2013 SOSTEVLK 83 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 18.11.2013 Valmistelija:Sosiaali-

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 44 Perusturvalautakunta AIKA 18.03.2014 klo 17:30-19:48 PAIKKA Perusturvakeskus, Degerbynkatu 21, Loviisa LÄSNÄ Stenvall Patrik puheenjohtaja Bärlund Päivi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Paikka Akaasian Sastamalan pohjoinen työterveysasema Vammaksentie 1 Sastamala

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Paikka Akaasian Sastamalan pohjoinen työterveysasema Vammaksentie 1 Sastamala SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Työterveys Akaasian johtokunta Aika 14.10.2014 klo 17:00-19:00 Paikka Akaasian Sastamalan pohjoinen työterveysasema Vammaksentie 1 Sastamala Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.3.2013 Asianro 313/02.02.01/2013 93 Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätöshistoria

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Träskelin Jerry jäsen 86-93

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Träskelin Jerry jäsen 86-93 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 175 Kaupunginhallitus AIKA 31.03.2016 klo 17:30-22:18 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Heikkilä Pekka I

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. MUUT Karlsson Mikael hallituksen edustaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Loviisan Vesiliikelaitos AIKA 31.01.2017 klo 17:00-18:40 PAIKKA Tekninen keskus. 3. kerroksen kokoushuone, Kuningattarenkatu 15 B. LÄSNÄ Vainio Nils puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti

Esittelijä / valmistelija / lisätietojen antaja: sivistysjohtaja Silja Silvennoinen puh.(09) tai sähköposti Kasvatus- ja opetuslautakunta 69 21.10.2014 Hyvinvointitoimikunta 53 05.11.2014 Lausunto Karkkilan kaupungin talousarviosta vuodelle 2015 122/02.02/2014 Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.10.2014 69 Esittelijä

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017

Kunnanhallitus Valtuusto Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 Kunnanhallitus 296 09.10.2017 Valtuusto 112 25.10.2017 Osavuosikatsaus II tammi - elokuulta 2017 KH 296 Kunnanhallitus on antanut talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa aika tau lut osavuosikatsausten laadinnasta.

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 170. Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 170. Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 170 Kaupunginvaltuusto AIKA 10.06.2015 klo 18:00-20:50 PAIKKA Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Liljestrand Tom I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Hallituksen kokous

Hallituksen kokous SALON SEUDUN KOULUTUS- ESITYSLISTA Hallitus Aika 4.6.2019 klo 17:00-18:00 Paikka Neuvotteluhuone, Taitajankatu 6, Salo Käsiteltävät asiat: 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 56 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. Peltoluhta Vesa Långin varajäsen 70-74 LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 11.09.2017 klo 17:08-17:16 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 14 Elinkeino- ja kehittämisjaosto AIKA 14.03.2013 klo 17:30-21:05 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Karvonen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintakehys (kv) Yleinen taloudellinen tilanne

Vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintakehys (kv) Yleinen taloudellinen tilanne Kunnanhallitus 79.0.0 Kunnanhallitus 0 0.0.0 Perusturvalautakunta 8.0.0 Vuoden 0 talousarvion ja vuosien 07-08 taloussuunnitelman laadintakehys (kv) 8/0.0.00/0 Kunnanhallitus.0.0 79 Kuntalain (8, ) mukaan

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 1/2018 1 (7) Aika, klo 17:33-20:09 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2014 1

LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2014 1 LOVIISAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2014 1 Kaupunginvaltuusto AIKA 12.11.2014 klo 17:00 PAIKKA Suomenkielinen koulukeskus, Brandensteininkatu 5 A LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Paakkanen Petra I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1. Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa. varajäsen Törnroos Ingrid LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2013 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 19.03.2013 klo 18:00-19:15 PAIKKA Sivistyskeskuksen kokoushuone, Karlskronabulevardi 8, Loviisa LÄSNÄ Lappalainen Kalevi puheenjohtaja Väkevä

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 22.2.2012 klo 15.00 15.32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Kalevi Heinonen

Lisätiedot

Talousarvio toteutuminen

Talousarvio toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 152 Talousarvio toteutuminen 30.4.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Talousjohtaja Anna-Kristiina Järvi 25.5.2016: Liitteenä ovat koko kaupungin tuloslaskelma keskuksittain

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Selvitys mahdollisuuksista tehostaa hallintoa Loviisan kaupungissa, valtuustoaloite

Selvitys mahdollisuuksista tehostaa hallintoa Loviisan kaupungissa, valtuustoaloite Kaupunginvaltuusto 88 12.09.2012 Kaupunginhallitus 197 14.10.2013 Kaupunginhallitus 26 03.02.2014 Selvitys mahdollisuuksista tehostaa hallintoa Loviisan kaupungissa, valtuustoaloite 822/00.01.01/2012 KV

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta

23 Talousarvio 2016 / Käyttötalous / tukipalvelulautakunta. 24 Teknisen johtajan ajankohtaiskatsaus / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Aika 29.10.2015, klo 17:30-18:39 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2018 21 Tarkastuslautakunta 09.05.2018 Aika 09.05.2018 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe 1 rtyuiasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiop åasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåas dfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfgh LOVIISAN JA LAPINJÄRVEN YHDISTYMISSELVITYS jklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklö

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2013 219 Kaupunginvaltuusto AIKA 09.10.2013 klo 18:24-19:27 PAIKKA Lovisanejdens högstadium, Brandensteininkatu 27 B LÄSNÄ Isotalo Arja puheenjohtaja Paakkanen Petra I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs. 10 Mikkelin kaupungin taidemuseokiinteistön ns. graniittitalon myyminen Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Aika 09.03.2017, klo 16:30-17:18 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ENNAKKOARVIOINTI (Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi, IVA) pakolaisten vastaanottoon liittyvästä kiintiöstä

ENNAKKOARVIOINTI (Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi, IVA) pakolaisten vastaanottoon liittyvästä kiintiöstä ENNAKKOARVIOINTI (Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi, IVA) pakolaisten vastaanottoon liittyvästä kiintiöstä Asia: Pakolaisten vastaanottoa koskevan sopimuksen tekeminen ELY-keskuksen kanssa Päätöksentekijä:

Lisätiedot