Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Lausuntopyyntö/Sipoo-talon toiminta- ja hinnoittelumalli / Begäran om utlåtande/verksamhets- och prissättningsmodell för Sibbohuset 1454/12.03/2016 VAPJAOS 15 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Valmistelija / Beredare: kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö/kultur- och fritidschef Anne Laitinen, anne.laitinen(at)sipoo.fi Kunnan johtoryhmä pyytää mennessä lausuntoa oheisesta Sipoo-talon toiminta- ja hinnoittelumallista. Lausunnot osoitetaan kunnanhallitukselle, joka tekee päätöksen mallin hyväksynnästä ja käyttöönotosta. Toiminta- ja hinnoittelumallissa kuvataan toiminnan ja hinnoittelun keskeisimmät periaatteet. Vuokraamiseen liittyvät operatiiviset yksityiskohdat käsitellään myöhemmin valmisteltavissa vuokrausehdoissa. Sipoo-talo on valmisteilla oleva sähköinen portaali, jonka kautta kuntalaiset ja muut asiakkaat voivat varata Sipoossa sijaitsevia vuokrattavia tiloja ja tehdä tilavarauksia. Sipoo-talon portaali tulee jatkossa toimimaan kunnan tilojen lyhytaikaisen ulosvuokraamisen kanavana. Sipoo-talo on avoin kaikille toimijoille, joten mukana on kunnan omistamien tilojen lisäksi myös yhdistysten ja yksityisten tiloja. Portaalissa esitetään tiloista mahdollisimman kattava kuvaus, hinnat sekä tilan toimintaperiaatteet. Sipoo-talo on osa tekniikka- ja ympäristöosastoa, joka vastaa myös kunnan kiinteistöistä ja sisäisestä vuokrauksesta. Sipoo-talo-toiminnan keskeisin tavoite on, että asiakas löytää tilan tarpeisiinsa yhdistysten, seurojen ja yksityisten tarjoamista tiloista tai kunnan tiloista. Kunnan tiloissa Sipoo-talon kolmihenkinen tukitiimi tarjoaa muun muassa AV- ja tilajärjestelypalveluita. Sipoo-talo sopii kunkin tilan omistajan/haltijan/päävuokralaisen kanssa siitä, missä laajuudessa ko. tilaa halutaan vuokrata eteenpäin. Kunnan tiloissa kunkin tilan käytöstä päättää sen päävuokralainen ja päävuokralaisen toiminta on aina etusijalla. Omasta käytöstä yli jäävän, ulosvuokrattavaksi soveltuvan ajan osalta päävuokralainen voi antaa tilan vuokrattavaksi Sipoo-talon kautta. Sipoo-talon kautta vuokrattaessa kunnan tiloissa sovelletaan yhtenäisiä hinnoitteluperiaatteita. Näin taataan asiakkaalle helppo ja selkeä vuokrausmahdollisuus sekä vuokrausten selkeä hallinnoitavuus.

2 Sipoo-talon roolina on toimia välittäjänä ja käytännön asioiden järjestelijänä tilan tarjoajan ja vuokraajan välillä, jotta asiakaskokemus olisi laadukas ja yhtenäinen ja jotta tilan tarjoajalla ei kuluisi ylimääräistä aikaa ja resursseja vuokrausjärjestelyihin. Sipoo-talo tilittää tilan vuokraamisesta saamansa tulot lyhentämättömänä päävuokralaiselle. Lausuntopyyntö 2 (2) Tekniikka- ja ympäristöosaston hallinto Sipoo-talo on yksi tekniikka- ja ympäristöosaston ns. induktioliesi-projekteista ja siten osa kunnan strategiaa parantaa kuntalaisten palvelukokemusta erityisesti digitaalisten välineiden avulla. Sipoo-talon portaali ja sitä kautta tapahtuva vuokraustoiminta käynnistyy hinnoittelumallin hyväksynnän ja teknisen valmistelun jälkeen kevään 2016 aikana. Liitteet/Bilagor: Liite / Bilaga 1/15. VAPJAOS: Sipoo-talon toiminta- ja hinnoittelumalli Liite / Bilaga 2/15. VAPJAOS: Hintaesimerkkejä ja vertailuhintoja yksityisten, yhdistysten ja seurojen Sipoossa vuokraamista tiloista Kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikön ehdotus Vapaa-ajanjaosto ei hyväksy Sipoo-talon periaatteita varsinkaan Topelius-salin osalta. Jaosto esittää, että Topelius-salia ei sisällytetä Sipoo-talo järjestelmään tässä vaiheessa. Mikäli Topelius-sali siirretään Sipoo-talon alaisuuteen, tulee alustavat varaukset kierrättää kulttuuripalvelujen kautta, ennen kuin tilajärjestäjät vahvistavat varauksen. Ulkopuolisille vuokrattaessa on oleellista että vahtimestaripalvelut sisältyvät Topelius-salin vuokraamiseen. Kultur- och fritidschefens förslag Fritidssektionen godkänner inte principerna för Sibbohuset, särskilt för Topeliussalens del. Sektionen föreslår att Topeliussalen inte inkluderas i systemet Sibbohuset i detta skede. Ifall Topeliussalen flyttas över till Sibbohuset, ska de preliminära reserveringarna gå via kulturtjänster innan lokalarrangörerna bekräftar reserveringarna. Vid uthyrning av Topeliussalen till utomstående är det viktigt att vaktmästartjänsterna ingår i uthyrningen. Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Beslut Föredragandens förslag godkändes enhälligt. UTBSEKT Svenska utbildningssektionen Valmistelija / Beredare: svensk undervisningschef Hannu Ollikainen,

3 hannu.ollikainen(at)sibbo.fi Undervisningschefens förslag Svenska utbildningssektionen anser att det är en viktig princip, att huvudhyresgästen bestämmer i vilken utsträckning utrymmen hyrs ut och att huvudhyresgästens verksamhet prioriteras i förstahand. På detta vis kan man garantera att ordnandet av egen verksamheten inte försvåras. Svenska utbildningssektionen anser att det också är en viktig princip att man av allmännyttiga föreningar och grupperingar med allmännyttiga mål tar ut en lägre hyra för möteslokalerna. Svenska utbildningssektionen förutsätter att reserverings-och betalningssystemet samt passerkontrollen är så lätt att använda som möjligt och fungerar så att det administrativa arbetet inte ökar. Svenska utbildningssektionen förutsätter också att Sibbohusets verksamhet utvärderas efter det första verksamhetsåret. Beslut Föredragandens förslag godkändes enhälligt. KOULJAOS Suomenkielinen koulutusjaosto Valmistelija / Beredare: sivistysjohtaja Kurt Torsell, kurt.torsell(at)sipoo.fi Sivistysjohtajan ehdotus Suomenkielinen koulutusjaosto näkee tärkeäksi periaatteeksi sen, että päävuokralaisena oleva taho saa itse määrittää, missä laajuudessa sen vuokraamia tiloja vuokrataan eteenpäin, ja että päävuokralaisena olevan tahon toiminta on aina etusijalla. Näin voidaan varmistaa, ettei päävuokralaisena olevan tahon oma toiminta hankaloidu. Suomenkielinen koulutusjaosto katsoo tärkeäksi periaatteeksi myös sen, että yleishyödylliseltä yhdistykseltä tai vastaavalta, yleiseen etuun tähtäävältä ryhmittymältä, perittäisiin kokoustiloista yleistä hinnoittelua pienempää vuokraa. Suomenkielinen koulutusjaosto edellyttää, että varaus- ja maksujärjestelmä sekä kulunvalvonta on mahdollisimman helppokäyttöinen ja toimii niin, ettei hallinnollinen työ lisäänny. Sipootalon toiminta tulee arvioida ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Asian käsittely Puheenjohtaja Maarit Rope Janne Nickströmin kannattamana ehdotti seuraavaa lisäystä: Suomenkielinen koulutusjaosto suosittelee, että ulkopuoliseen käyttöön soveltuvat ja vapaina olevat tilat annetaan mahdollisimman laajasti Sipoo-taloon edelleen vuokrattavaksi.

4 Puheenjohtaja totesi, että suomenkielinen koulutusjaosto yksimielisesti hyväksyi puheenjohtajan ehdottaman lisäyksen. Päätös Suomenkielinen koulutusjaosto näkee tärkeäksi periaatteeksi sen, että päävuokralaisena oleva taho saa itse määrittää, missä laajuudessa sen vuokraamia tiloja vuokrataan eteenpäin, ja että päävuokralaisena olevan tahon toiminta on aina etusijalla. Näin voidaan varmistaa, ettei päävuokralaisena olevan tahon oma toiminta hankaloidu. Suomenkielinen koulutusjaosto katsoo tärkeäksi periaatteeksi myös sen, että yleishyödylliseltä yhdistykseltä tai vastaavalta, yleiseen etuun tähtäävältä ryhmittymältä, perittäisiin kokoustiloista yleistä hinnoittelua pienempää vuokraa. Suomenkielinen koulutusjaosto edellyttää, että varaus- ja maksujärjestelmä sekä kulunvalvonta on mahdollisimman helppokäyttöinen ja toimii niin, ettei hallinnollinen työ lisäänny. Sipootalon toiminta tulee arvioida ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Suomenkielinen koulutusjaosto suosittelee, että ulkopuoliseen käyttöön soveltuvat ja vapaina olevat tilat annetaan mahdollisimman laajasti Sipoo-taloon edelleen vuokrattavaksi. SIVVLK 32 Sivistysvaliokunta / Bildningsutskottet Valmistelija / Beredare: sivistysjohtaja/bildningsdirektör Kurt Torsell, kurt.torsell(at)sipoo.fi Bilagor Liite/Bilaga 1/ 32 SIVVK: Sipoo-talon toiminta- ja hinnoittelumalli / Verksamhets- och prissättningsmodell för Sibbohuset Liite/Bilaga 2/ 32 SIVVK: Hintaesimerkkejä ja vertailuhintoja yksityisten, yhdistysten ja seurojen Sipoossa vuokraamista tiloista / Prisexempel och jämförelsepriser för lokaler som hyrs ut av privata aktörer, föreningar och sammanslutningar i Sibbo Sivistysjohtajan ehdotus Sivistysvaliokunta merkitsee jaostojen lausunnot tiedoksi saaduksi ja lausuu varhaiskasvatuspalvelujen osalta seuraavaa: Varhaiskasvatuspalvelut näkee tärkeäksi periaatteeksi sen, että päävuokralaisena oleva taho saa itse määrittää, missä laajuudessa sen vuokraamia tiloja vuokrataan eteenpäin, ja että päävuokralaisena olevan tahon toiminta on aina etusijalla. Näin voidaan varmistaa, ettei päävuokralaisena olevan tahon oma toiminta hankaloidu. Vapaa-aikajaoston esittämän lausunnon johdosta on saatu teknisen valiokunnan antama vastaus jonka sivistysvaliokunta merkitsee tiedokseen:

5 "Sipoo-talon ehdotettu toimintamalli perustuu puhtaasti vapaaehtoisuuteen, eli kukin tilan haltija voi antaa haluamaltaan osin ja itse valitseminansa aikoina hallitsemaansa tilaa vuokrattavaksi ulos Sipoo-talon kautta. Yhtäkään tilaa ei ehdotetussa mallissa siirretä Sipoo-talon alaisuuteen, vaan Sipoo-talon on määrä toimia ainoastaan tilojen välittäjänä niiltä osin kun on tilan haltijan kanssa sovittu. Kulttuuritapahtumien osalta on sovittu, että tehdyt varauspyynnöt kiertävät myös kulttuuripalveluiden kautta. Ehdotus on muiltakin osin valmisteltu tiiviissä vuoropuhelussa kulttuuripalveluiden kanssa. Lausunnossa ei esitetä korjaus- tai parannusehdotuksia ehdotettuun toiminta- ja hinnoittelumalliin, eikä esitykseen ole näin ollen lausunnon osalta tehty muutoksia" Bildningsdirektörens förslag Bildningsutskottet antecknar sektionernas utlåtanden för kännedom och ger följande utlåtande avseende tjänster för småbarnsfostran: Tjänster för småbarnsfostran anser att det är en viktig princip att huvudhyresgästen själv får definiera i vilken utsträckning den hyr lokalerna vidare och att huvudhyresgästens verksamhet alltid ska prioriteras. På det här sättet kan man säkerställa att huvudhyresgästens egen verksamhet inte äventyras. Med anledning av utlåtandet som fritidssektionen framfört har tekniska utskottet gett ett svar som bildningsutskottet antecknar för kännedom: Verksamhetsmodellen som föreslagits för Sibbohuset baserar sig helt på frivillighet, dvs. den som innehar en lokal kan låta Sibbohuset hyra ut lokalen till en sådan del och under en sådan tid som innehavaren önskar. I modellen som föreslagits överförs ingen lokal till Sibbohuset, utan Sibbohuset fungerar endast som förmedlare av lokalerna i den utsträckning som avtalats med lokalens innehavare. För kulturevenemangens del har man kommit överens om att begäran om reservering även går via kulturtjänster. Även till övriga delar har förslaget beretts i nära växelverkan med kulturtjänster. I utlåtandet framförs inga korrigerings- eller förbättringsförslag till den föreslagna verksamhets- och prissättningsmodellen och således har inga ändringar gjorts i förslaget utifrån utlåtandet Päätös Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi sivistysvaliokunta päätti, että Topeliussalissa, Wessmansalissa ja Juhlatalossa järjestettävissä tapahtumissa on oltava vahtimestari tai koulutuksen saanut vastuuhenkilö paikalla, järjestettävien tapahtumien aikana. Topeliussali toivotaan olevan varattavissa mutta varaus tulee tehdä kulttuuripalveluiden kautta.

6 Beslut Föredragandens förslag godkändes enhälligt. Dessutom beslutade bildningsutskottet att vid evenemang som ordnas i Topeliussalen, Wessmansalen och Östanåparkens festsal måste det under evenemangen finnas en vaktmästare eller utbildad ansvarsperson på plats. Man önskar att det vore möjligt att reservera Topeliussalen, men reserveringarna ska gå via kulturtjänster.

Valiokuntien ja jaostojen lausunnot Sipoo-talon toimintaja hinnoittelumallista sekä vastaukset niihin

Valiokuntien ja jaostojen lausunnot Sipoo-talon toimintaja hinnoittelumallista sekä vastaukset niihin 1 (9) Valiokuntien ja jaostojen lausunnot Sipoo-talon toimintaja hinnoittelumallista sekä vastaukset niihin Vapaa-ajanjaoston lausunto: Lausuntopyyntö/Sipoo-talon toiminta- ja hinnoittelumalli / Begäran

Lisätiedot

Tässä Laki taiteen perusopetuksesta kokonaisuudessaan.

Tässä Laki taiteen perusopetuksesta kokonaisuudessaan. Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 47 23.05.2018 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 58 20.06.2018 Oikaisuvaatimus Sipoon musiikkikoulun opetussuunnitelman hyväksyminen taiteen perusopetuksen piiriin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 101 17.12.2018 110 18.12.2018 7 22.01.2019 Lukuvuoden 2019-2020 työ- ja loma-ajat Sipoon

Lisätiedot

Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen för Kervo-Sibbo Allaktivitetshallen

Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen för Kervo-Sibbo Allaktivitetshallen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 48 28.05.2019 61 04.06.2019 229 18.06.2019 Kerava-Sipoo Monitoimihallin esiselvitys / Förutredningen

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 8 03.02.2011 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 85 01.11.2011 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 98 21.11.2011 Sipoon kunnan osallistuminen vapaan sivistystyön rakenteita

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi.

Aloite merkittiin tiedoksi. Valtuusto 126 07.10.2013 Tekninen valiokunta/tekniska 29 17.03.2014 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 126 22.04.2014 Aloite kunnan tilojen käytöstä kolmannen sektorin tarpeisiin/sosialidemokraattinen

Lisätiedot

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo.

66 09.06.2010. KOULJAOS 37 Suomenkielinen koulutusjaosto 22.4.2009 Valmistelija/Beredare: opetusjohtaja Jari Alasmäki jari.alasmaki(at)sipoo. Valtuusto 34 26.04.2010 Suomenkielinen koulutusjaosto 51 02.06.2010 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 66 09.06.2010 Leppätien koulun uudisrakennuksen luonnospiirustukset 198/05.06.02/2009 KOULJAOS

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 14 01.03.2016 37 21.03.2016 Sipoon kunnan hyvinvointikertomus 2013-2016/Lausuntopyyntö/Vapaa-ajanjaosto / Sibbo kommuns välfärdsberättelsen

Lisätiedot

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom.

Aloite merkittiin tiedoksi. Motionen antecknades för kännedom. Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 162 10.05.2011 Aloite yhteisöille myönnettävien avustusten myöntämiskriteereiden yhdenmukaistamiseksi / Motion om samordnande av kriterierna för beviljande av bidrag till

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 29 18.04.2017 40 15.05.2017 Talman koulun väistötilat / Tillfälliga utrymmen för Talman koulu 107/12.02/2017 SIVVLK 29 Sivistysvaliokunta

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 39 19.05.2015 42 18.04.2016 Aloite toisen kotimaisen kielen opetuksen aikaistamisesta Sipoon kouluissa/christel Liljeström

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 76 13.10.2014 Teknisen valiokunnan talousarvio 2015 ja taloussuunnitelma 2015-2017, Investointiosa, sivistysvaliokunnan lausunto / Tekniska utskottets budget 2015

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym.

Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. Valtuusto 49 22.05.2017 Aloite nollatoleranssista koulukiusaamiselle/marja Manninen-Ollberg ym. 1569/12.01.03/2016 KV 102 Valtuusto 16.5.2016 Marja Manninen-Ollberg ja 27 muuta valtuutettua jättivät aloitteen

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 80 20.10.2015 71 24.11.2015 17 02.02.2016 Uudenmaan kuntien yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasliittymä

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 74 26.02.2019 Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen 1203/00.01/2015 KH 74 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 15 06.03.2017 63 14.03.2017 Lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Utlåtande

Lisätiedot

Palvelusetelin käyttöönotto varhaiskasvatuksessa/ Ibruktagande av servicesedel inom småbarnsfostran

Palvelusetelin käyttöönotto varhaiskasvatuksessa/ Ibruktagande av servicesedel inom småbarnsfostran Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 13.10.2015 210 19.10.2015 Palvelusetelin käyttöönotto varhaiskasvatuksessa/ Ibruktagande av servicesedel inom småbarnsfostran SIVVLK

Lisätiedot

SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE

SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE SIPOON NUORISOVALTUUSTO SIBBO UNGDOMSFULLMÄKTIGE KOKOUSKUTSU MÖTESKALLELSE Aika / Tid Tiistaina/ Tisdagen 16.4.2019 klo/kl. 16.30 Paikka / Plats Nuorisopalveluiden toimisto, Iso Kylätie 8/ Ungdomstjänsternas

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA PROTOKOLL 3/ SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN. Suomenkielinen koulutusjaosto

PÖYTÄKIRJA PROTOKOLL 3/ SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN. Suomenkielinen koulutusjaosto Suomenkielinen koulutusjaosto 3/2016 1 Aika/Tid 25.04.2016, klo/kl. 17:00-18:35 Paikka/Plats Kuntala, Kunnanhallituksen kokoushuone 2 OSALLISTUJAT/DELTAGARE Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot LÄSNÄ/NÄRV.

Lisätiedot

Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja

Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja Protokoll för Drumsö Paddlarklubb r.f:s vårmöte 2014 Drumsö Paddlarklubb r.y:n kevätkokouksen 2014 pöytäkirja Mötet ägde rum i klubbhuset den 3.4.2014 Kokous pidettiin kerhon tiloissa 3.4.2014 1 Öppnandet

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk 15 06.03.2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi / Begäran om utlåtande om utkast till valfrihetslagstiftning

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 96 14.08.2018 62 20.08.2018 Sivistysvaliokunnan lausunto, Talousarvion 2019-2021 investointiosa, tekninen valiokunta / Bildningsutskottets

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 80 20.10.2015 71 24.11.2015 Uudenmaan kuntien yhteinen kirjastojärjestelmä ja asiakasliittymä / Gemensam biblioteksdatabas och

Lisätiedot

74 12.09.2011. Vuoden 2012 talousarvio ja vuosien 2012-2014 taloussuunnitelma / Budget 2012 och ekonomiplan 2012-2014

74 12.09.2011. Vuoden 2012 talousarvio ja vuosien 2012-2014 taloussuunnitelma / Budget 2012 och ekonomiplan 2012-2014 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 74 12.09.2011 Vuoden 2012 talousarvio ja vuosien 2012-2014 taloussuunnitelma / Budget 2012 och ekonomiplan 2012-2014 1890/02.01.00/2011 SIVVLK 74 Sivistysvaliokunta/Bildningsutskottet

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 18:30-19:45 Paikka/Plats Gumbontalo, os. Gumbontie 222 / Gumbohuset, Gumbovägen 222

Aika/Tid , Klo/Kl. 18:30-19:45 Paikka/Plats Gumbontalo, os. Gumbontie 222 / Gumbohuset, Gumbovägen 222 9/2018 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 20.11.2018, Klo/Kl. 18:30-19:45 Paikka/Plats Gumbontalo, os. Gumbontie 222 / Gumbohuset, Gumbovägen 222 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä

Lisätiedot

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 8 23.01.2012 Laskujen hyväksyminen 2012 / Godkännande av räkningar 2012 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 8 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet för

Lisätiedot

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Takauspäätös/Oy Sipoon Jäähalli - Sibbo Ishall Ab/Lausunto valituksen johdosta / Borgensbeslut/Oy

Lisätiedot

Toimitusnumero/ Förrättningsnummer

Toimitusnumero/ Förrättningsnummer 1(5) Maanmittaustoimitus, kiinteistönmääritys (KML 283 ) Kohde 638-439-876-3 Vattenområde, 638-439-878-1 Venepaikka, 638-439-878-2 Hiekanottopaikka, 638-439-878-3 Båtstrand, 638-439-878-4 Båtplats,638-439-878-5

Lisätiedot

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/

Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Sivistysvaliokunta/ Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen 140 16.12.2010 Sivistysvaliokunta/ 19 14.02.2011 Bildningsutskottet Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f 24 07.03.2011 tekn. och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 90

Lisätiedot

Kuntala, Kh2-kokoushuone / Sockengården, Kh2-mötesrum

Kuntala, Kh2-kokoushuone / Sockengården, Kh2-mötesrum 2/2016 1 Aika/Tid 21.03.2016, Klo/Kl. 17:30-19:05 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala, Kh2-kokoushuone / Sockengården, Kh2-mötesrum Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Janica 17:30-19:05

Lisätiedot

Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA

Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Deltagande och inflytande Osallistuminen ja vaikuttaminen LANDSKAPSREFORMEN I ÖSTERBOTTEN MAAKUNTAUUDISTUS POHJANMAALLA Utkast till landskapslag - Maakuntalakiluonnos Landskapets invånare och de som använder

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 3/2016 1 Aika/Tid 14.03.2016, Klo/Kl. 17:16-18:49 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala KH1 / Sockengården KST1 Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Boman Rainer 17:16-18:49 Puh.joht./Ordf.

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

12/ Pöytäkirja Protokoll. Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-20:45

12/ Pöytäkirja Protokoll. Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-20:45 12/2018 1 Aika/Tid 17.12.2018, Klo/Kl. 17:30-20:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Ravintola Tila, Knutersintie 262, 04130 Sipoo Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Skogster Antti 17:30-20:45

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1012/2010 vp Eläkkeiden maksun myöhästymiset Eduskunnan puhemiehelle Eläkkeiden maksuissa on ollut paljon ongelmia tänä vuonna. Osa eläkeläisistä on saanut eläkkeensä tililleen myöhässä

Lisätiedot

Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät

Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät Kirkkonummen kunnan kuntalaiskysely / Kyrkslätts kommuns kommuninvånarenkät Raportti ajalta 02.03.2017-30.06.2017. Vastauksia annettu yhteensä 580 kpl. Minkä ikäinen olet? / Hur gammal är du? Alle 18 /

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

107 17.12.2012. 4200 Ympäristönsuojelu Ympäristönsuojelupääll. Ympäristönsuojelutark.

107 17.12.2012. 4200 Ympäristönsuojelu Ympäristönsuojelupääll. Ympäristönsuojelutark. Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 107 17.12.2012 Laskujen hyväksyminen 2013 / Godkännande av räkningar 2013 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 107 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta/utskottet för

Lisätiedot

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion DALSBRUKS MOTIONSHALL (BRUKSHALLEN) Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion Sökande Ansvarig övervakare Önskar hyra /Förening/Lag Adress Hela salen för ca personer 2/3

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 6/2018 1 Aika/Tid 20.06.2018, Klo/Kl. 17:30-21:40 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo, Nikkilä Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Skogster Antti 17:30-21:40 puh.joht./ordf. Alaterä Mandi

Lisätiedot

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem

Nikkilän Sydämen päiväkodin hankesuunnitelman hyväksyminen / Projektplanens godkännande av Nickby Hjärtas daghem Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 109 11.10.2016 Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 84 19.10.2016 Tekninen valiokunta/tekniska 121 26.10.2016 utskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 345 01.11.2016

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Tekninen valiokunta/tekniska utskottet 112 11.10.2016 Teknisen valiokunnan talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2017-2019/Investointiosa / Tekniska utskottets budget 2016 och ekonomiplan 2017-2019/Investeringsdel

Lisätiedot

Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan

Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 101 09.12.2015 5 12.01.2016 Kerava-Nikkilä radan henkilöraideliikenteen tarveselvitys / Behovsutredning över persontrafik på Kervo-Nickby-banan

Lisätiedot

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki Sakägare/ Asianosainen Ärende/ Asia - VALREKLAM INFÖR RIKSDAGSVALET 2015 - VAALIMAI- NONTA ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA 2015, TILLÄGG / LISÄYS Det finns tomma reklamplatser kvar i stadens valställningar och

Lisätiedot

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht.

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht. Tekniikka- ja ympäristövlk/utsk. f tekn. och miljö 12 25.01.2010 Laskujen hyväksyminen 2010 / Godkännande av räkningar 2010 840/V1.14.141/2005 TEYMPVLK 12 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet

Lisätiedot

Vähittäismarkkinat hankkeen tilanne. NBS Workshop Antti Paananen

Vähittäismarkkinat hankkeen tilanne. NBS Workshop Antti Paananen Vähittäismarkkinat hankkeen tilanne NBS Workshop Antti Paananen 22.11.2013 Sisältö 1. Mitä tähän mennessä on tehty ja missään ollaan NordREG työssä? 2. Millaista poliittista ohjausta hankkeelle on saatu?

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 133 02.06.2015 Toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäminen Itä-Uudellamaalla/Sipoon kunnan linjaukset / Ordnande av yrkesutbildning på andra stadiet i östra Nyland/Sibbo

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1104/2013 vp Rajatyöntekijöiden oikeus aikuiskoulutustukeen Eduskunnan puhemiehelle Osaamisen kehittäminen ja aikuisopiskelu ovat nykyään arkipäivää. Omaehtoisesti opiskelevat rajatyöntekijät

Lisätiedot

Sisältö. Johdanto, Tausta. Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö. Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015

Sisältö. Johdanto, Tausta. Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö. Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015 Laatija: Sosiaali- ja terveysministeriö Vastauksen määräpäivä: 20.10.2015 Laki kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetun lain eräiden velvoitteiden voimassaolon jatkamisesta/ Lag om ändring av lagen

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Sivistysvaliokunta/ 56 06.06.2011 Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 226 16.08.2011 Aloite Söderkullan kartanon kehittämisestä kulttuurikeskukseksi, Bo Melander / Motion om utvecklande av

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 9/2017 1 Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 17:30 Paikka Plats Kuntalan kh-2 kokoushuone Sipoossa Sibbo 22.11.2017 Antti Skogster sivistysvaliokunnan puheenjohtaja ordförande för bildningsutskottet

Lisätiedot

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården

Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården 7/2018 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 17.09.2018, Klo/Kl. 17:30-19:30 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kokoushuone 1, Kuntala / Mötesrum 1, Sockengården Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnan ilmoitusten tiedoksisaattaminen vuosina 2011-2012/Selitys Helsingin hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä jätetyn valituksen johdosta / Sättet

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 9/2016 1 Aika/Tid 26.09.2016, Klo/Kl. 17:30-22:16 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntalan kh-2 kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundman Richard 17:30-22:16 vara puh.joht/viceordf.

Lisätiedot

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun

Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 277 28.09.2010 Elinkeinoneuvonnan järjestäminen Sipoon kunnassa / Ordnande av näringslivsrådgivning i Sibbo kommun 1378/00.02.00/2010 KH 277 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:45-19:05 Paikka/Plats Kuntala/Kh-2/Iso Kylätie 18 / Sockengården/Kst.2/Stora Byvägen 18

Aika/Tid , Klo/Kl. 17:45-19:05 Paikka/Plats Kuntala/Kh-2/Iso Kylätie 18 / Sockengården/Kst.2/Stora Byvägen 18 2/2016 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 01.03.2016, Klo/Kl. 17:45-19:05 Paikka/Plats Kuntala/Kh-2/Iso Kylätie 18 / Sockengården/Kst.2/Stora Byvägen 18 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl.

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 64 13.10.2015 210 19.10.2015 14 01.02.2016 Sipoon varhaiskasvatuksen palvelusetelisääntökirjan

Lisätiedot

Söderkullan kirjaston neuvotteluhuone / Mötesrummet vid Söderkulla bibliotek

Söderkullan kirjaston neuvotteluhuone / Mötesrummet vid Söderkulla bibliotek 8/2018 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 15.10.2018, Klo/Kl. 17:30-19:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Söderkullan kirjaston neuvotteluhuone / Mötesrummet vid Söderkulla bibliotek Nimi/Namn

Lisätiedot

Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet Sivistysvaliokunta/ Bildningsutskottet 4 18.01.2016 5 14.06.2016 5 Ostopalvelupäivähoitosopimusten optiovuoden käyttö vuonna 2017-2018/Användande av optionsår år

Lisätiedot

Hyra och priser Vuokra ja hinnasto. Kronoby kommun Kruunupyyn kunta. f.r.om. 1.8.2015 alkaen

Hyra och priser Vuokra ja hinnasto. Kronoby kommun Kruunupyyn kunta. f.r.om. 1.8.2015 alkaen Kronoby kommun Kruunupyyn kunta e-bokning s-varaus Hyra och priser Vuokra ja hinnasto f.r.om. 1.8.2015 alkaen Med reservation för ändringar Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Idrottshallen Urheiluhalli

Lisätiedot

Sipoon Vesi - Sibbo Vatten -liikelaitoksen johtokunta

Sipoon Vesi - Sibbo Vatten -liikelaitoksen johtokunta Sipoon Vesi - Sibbo Vatten -liikelaitoksen johtokunta 26 29.05.2017 Toiminta-alueluonnos Sipoon kunnan alueella toimiville vesihuoltolaitoksille nähtäville asettaminen / Utkast till verksamhetsområde för

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1256/2001 vp Palkansaajan järjestäytymättömyys ammattiliittoihin Eduskunnan puhemiehelle Perustuslaki turvaa oikeuden olla järjestäytymättä ammattiliittoon. Käytännössä valinnanvapautta

Lisätiedot

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR

FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA KULTURFÖRENINGAR PAIKALLISILLE KULTTUURIJÄRJESTÖILLE MYÖNNETTÄVIEN YLEISAVUSTUSTEN TOIMINNALLISET MITTARIT Hyväksytty sivistyslautakunnassa 2.2. 2005 sivut: 1-4 FUNKTIONELLA MÄTETAL FÖR ALLMÄNNA BIDRAG SOM BEVILJAS LOKALA

Lisätiedot

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga

Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 261 08.10.2012 276 23.10.2012 Kunnan hallintosäännön uudistaminen / Förnyande av kommunens förvaltningsstadga KH 261 Kunnanhallitus / Kommunstyrelsen

Lisätiedot

Työsuunnitelman muutos lukuvuodelle / Leppätien koulu

Työsuunnitelman muutos lukuvuodelle / Leppätien koulu Sivistysvaliokunta/ 92 17.10.2011 Bildningsutskottet Suomenkielinen koulutusjaosto 66 01.11.2011 Työsuunnitelman muutos lukuvuodelle 2011-2012 / Leppätien koulu SIVVLK 114 Sivistysvaliokunta/Bildningsutskottet

Lisätiedot

Tekninen valiokunta/tekniska utskottet Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektio nen 111 11.10.2016 77 18.10.2016 Nikkilän Sydämen laajentaminen, vaihe 2, hankesuunnitelman lausunto / Utvidgningen av Nickby Hjärta,

Lisätiedot

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 114 13.06.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 346 01.11.2016 sen Esitys Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Framställning om att överföra en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Lisätiedot

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion

Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion DALSBRUKS MOTIONSHALL (BRUKSHALLEN) Ansökningsblankett för uthyrning av inomhusutrymmen för idrott och motion Sökande Ansvarig övervakare Önskar hyra /Förening/Lag Adress Hela salen för ca personer 2/3

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 6/2019 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 28.05.2019, Klo/Kl. 17:30-19:50 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Juhlatalo /Festsalen Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Sundbäck Tom 17:30-19:50

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 30 25.03.2019 Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa ehdotetaan, että:

Lisätiedot

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä

Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä Valtuusto 47 22.05.2017 Suomenkielinen 4 05.02.2019 koulutusjaosto Aloite kieltenopetuksen varhentamisesta/kokoomuksen valtuustoryhmä 1698/12.00.01/2016 KV 130 Valtuusto 5.9.2016 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen RAKENNUSKIELLON JA TOIMENPIDERAJOITUKSEN JATKAMINEN/BOX JA VÄSTERSKOG / FÖRLÄNGNING AV BYGGNADSFÖRBUD OCH ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING/BOX OCH VÄSTERSKOG TEYMPLTK 95 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för

Lisätiedot

Kommunal verksamhet och service nu på finska! Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet

Kommunal verksamhet och service nu på finska! Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet Kommunal verksamhet och service nu på finska! Trosa kommun del i det finska förvaltningsområdet Kunnallista toimintaa ja palveluita nyt myös suomeksi! Trosan kunta osa suomen kielen hallintoaluetta Kommunal

Lisätiedot

Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015

Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015 Varuboden-Osla tekee Paikallisesti hyvää, 100 000 lisälahjoitus omalle alueelle Yhteensä noin 300 000 tukea paikallisille toimijoille vuonna 2015 Osuuskauppa Varuboden-Osla haluaa omalla toimialueellaan,

Lisätiedot

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto

2/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto 2/2016 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 15.03.2016, Klo/Kl. 17:00-19:15 Paikka/Plats Kuntala, kunnanhallituksen kokoushuone 2 Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv.

Lisätiedot

Sipoon pääkirjaston kokoushuone / Mötesrummet vid Sibbo huvudbibliotek

Sipoon pääkirjaston kokoushuone / Mötesrummet vid Sibbo huvudbibliotek 2/2019 1 Vapaa-ajanjaosto/Fritidssektionen Aika/Tid 05.02.2019, Klo/Kl. 19:00-20:30 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Sipoon pääkirjaston kokoushuone / Mötesrummet vid Sibbo huvudbibliotek Nimi/Namn

Lisätiedot

8 29.01.2014 42 11.02.2014

8 29.01.2014 42 11.02.2014 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 8 29.01.2014 42 11.02.2014 Tontinvaraushakemus asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen rakentamista varten/avain Yhtiöt / Ansökan om

Lisätiedot

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken?

Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter: 1. Organisaatio / Organisation Kunta, mikä kunta? / Kommun, vilken? Kommenttipyyntö Tulevaisuuden kunta-parlamentaarisen työryhmän väliraportista / Begäran om kommentarer till mellanrapporten från parlamentariska arbetsgruppen för Framtidens kommun Taustatiedot / Bakgrundsuppgifter:

Lisätiedot

Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet

Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 53 14.02.2012 Talousarviomuutos 2011/Sivistysvaliokunta / Budgetändring 2011/Bildningsutskottet 15/02.02.00/2012 SIVVLK 4 Sivistysvaliokunta/Bildningsutskottet 16.1.2012

Lisätiedot

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 92 18.11.2015 240 01.12.2015 Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 1333/10.02/2015

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby

Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 03.09.2014 Sosiaali- ja terveystoimen Kruunupyyn yksiköiden talousarvioesitys 2015 Förslag till budget 2015 för social- och hälsovårdsväsendets enheter i Kronoby 537/02/02/00/2014

Lisätiedot

Valiokuntien, jaostojen ja viranhaltijoiden päätökset / Utskottens, sektionernas och tjänsteinnehavarnas beslut

Valiokuntien, jaostojen ja viranhaltijoiden päätökset / Utskottens, sektionernas och tjänsteinnehavarnas beslut Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 252 03.10.2017 Valiokuntien, jaostojen ja viranhaltijoiden päätökset / Utskottens, sektionernas och tjänsteinnehavarnas beslut KH 252 Kunnanhallitus / Kommunstyrelsen 3.10.2017

Lisätiedot

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR Sipoonkorpi-työryhmien mietinnöt 1993 ja 2004 Natura 2000 Ekologinen verkosto Itä-Uudellamaalla, Väre 2002 Ehdotus asetukseksi Sipoonkorven luonnonsuojelualueesta

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1254/2001 vp Osa-aikalisän myöntämisen perusteet Eduskunnan puhemiehelle Kun osa-aikalisäjärjestelmä aikoinaan otettiin käyttöön, sen yhtenä perusteena oli lisätä työssä jaksamista

Lisätiedot

Språkbarometern Kielibarometri 2012

Språkbarometern Kielibarometri 2012 Språkbarometern Kielibarometri 1. Service på svenska (svenskspråkiga minoriteter, N=0) Palveluita suomeksi (suomenkieliset vähemmistöt, N=1) Får du i allmänhet service på svenska? KOMMUNAL SERVICE 0 0

Lisätiedot

FOKUS. grammatik. Konjunktiot ja sanajärjestys

FOKUS. grammatik. Konjunktiot ja sanajärjestys FOKUS grammatik Konjunktiot yhdistävät sanoja, lauseenosia ja lauseita. Konjunktiot jaetaan rinnastus- ja alistuskonjunktioihin. Jag och min kompis ska resa till Köpenhamn. Minä ja kaverini matkustamme

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 546/2010 vp Kuljettajantutkintojen kilpailuttaminen Eduskunnan puhemiehelle Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kilpailuttaa kuljettajantutkintojen vastaanottamisen 19 maakunnassa,

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 110/2007 vp Alkoholin liikakäyttöön puuttuminen työpaikoilla Eduskunnan puhemiehelle Suomessa saattaa olla Työterveyslaitoksen selvityksen mukaan jopa 500 000 700 000 alkoholin suurkuluttajaa.

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 171 29.05.2012 203 05.06.2012 Alueellinen KUUMA-kuntien yleissivistävän koulutuksen TVT-kehittämishanke yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 845/2006 vp Internetin hankkiminen yhteydenpitoon työvoimaviranomaisten kanssa Eduskunnan puhemiehelle Työttömän työnhakijan piti lähettää työvoimaviranomaiselle kuittaus sähköisen

Lisätiedot

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare

7/ Pöytäkirja Protokoll. Suomenkielinen koulutusjaosto. Aika/Tid , Klo/Kl. 17:30-19:00. Osallistujat/Deltagare 7/2018 1 Suomenkielinen koulutusjaosto Aika/Tid 17.09.2018, Klo/Kl. 17:30-19:00 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kuntala kh-kokoushuone Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Alaterä Mandi 17:30-19:00

Lisätiedot