PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017"

Transkriptio

1 Hyvinvointivaliokunta AIKA klo 16:05-18:25 PAIKKA Kaupungintalo, kokoustila Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 16:05-18:25 Puheenjohtaja Haataja Auri 16:05-18:25 Jäsen Ihme Hannu 16:05-18:25 Jäsen Putula Johannes 16:05-18:25 Jäsen Ruokangas Mauno 16:05-18:25 Jäsen Vainio Taina 16:05-18:25 Jäsen Tuohimaa Ruut 16:05-18:25 Jäsen Holappa Juha 16:05-18:25 Opetus- ja sivistysjohtaja Niemi Mervi 16:05-18:25 Sihteeri POISSA Kortesalmi Pentti Varapuheenjohtaja Hinkula Arto Jäsen Kälkäjä Mari Valtuuston puheenjohtaja Törmänen Anna-Inkeri Kh:n puheenjohtaja Lantto Marja Kh:n edustaja Timonen Tomi Kaupunginjohtaja KÄSITELLYT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus, läsnäolijat ja muistion tarkastajien valinta 2 2 Järjestäytymisasiat 3 3 Valiokunnan tehtävät 4 4 Keskustelu valiokunnan työskentelyn painopistealueista 5 5 Muut asiat 6 6 Kokouksen päättäminen 7

2 Hyvinvointivaliokunta Kokouksen avaus, läsnäolijat ja muistion tarkastajien valinta HYVINVOI 1 Puheenjohtaja Sointu Veivo avasi kokouksen klo 16:05 ja totesi läsnäolijat. Hyvinvointivaliokunta muisti edesmennyttä valiokunnan jäsentä, Arto Hinkulaa, viettämällä hiljaisen hetken. Muistiontarkastajasta sovittiin, että toteutetaan tarkastus aakkosjärjestyksessä. Ensimmäisen muiston tarkastaa Auri Haataja. Muistion tarkastus tapahtuu sähköpostitse. Muistion allekirjoittavat puheenjohtaja ja sihteeri.

3 Hyvinvointivaliokunta Järjestäytymisasiat HYVINVOI 2 Hyvinvointivaliokunta sopii kokousten ajankohdista ja kokouskäytänteistä. Kokousten ajankohdaksi sovittiin kuukauden toinen torstai ja klo 16 alkaen. Päivämäärät joustavat tarvittaessa. Seuraava kokous pidetään klo 16 alkaen. Kokouspaikka on kaupungintalo. Asialista lähetetään sähköisenä kokouspalveluun. Sihteeri lähettää sähköpostin jäsenille, kun asialista on julkaistu sähköisenä. Asialista lähetetään paperisena uusille jäsenille niin kauan, kunnes tunnukset sähköiseen kokouspalveluun on saatu. Tiedottaminen toteutetaan jatkossa siten, että puheenjohtaja ja sihteeri laativat yhteistyössä lyhyen katsauksen hyvinvointivaliokunnassa käsitellyistä asioista.

4 Hyvinvointivaliokunta Valiokunnan tehtävät HYVINVOI 3 Hyvinvointivaliokunta perehtyy valiokuntatyöskentelyyn ja valiokunnan tehtäviin. Opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa kertoi valiokuntatyöskentelystä. Esitys laitetaan sähköiseen kokouspalveluun yhteisiin tiedostoihin. Valiokuntien tavoitteena on tehdä ehdotuksia ja aloitteita toimialaltaan asian laajuudesta ja sisällöstä riippuen valtuustolle, kaupunginhalllitukselle, kaupunginjohtajalle tai toiminta-aluejohtajille. Valiokunnan keskeisenä tehtävänä on tukea päätöksien laadukasta valmistelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että useampi henkilö valmistelee päätöstä ja katsoo asioita eri näkökulmista. Aikaisemmin lautakuntamallissa valmistelu oli pääsääntöisesti virkamiesten vastuulla. Valiokunta voi osallistua ja laatia päätösten tai toiminnan vaikutusten ennakkoarviointeihin. Näitä ovat esimerkiksi lapsivaikutusten arviointi tai ympäristövaikutusten arviointi. Valiokunta voi osallistua monipuoliseen yhteistyöhön Pudasjärven elinvoiman ja asukkaiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yhteistyömuodot syntyvät valiokunnan jäsenten ideioista ja toiveista. Valiokunnat edistävät osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia esimerkiksi järjestämällä kuntalaisten kuulemistilaisuuksia. Valiokuntatyöskentelystä on kerrottu hallintosäännössä, joka löytyy kaupungin nettisivuilta ja sähköisestä kokouspalvelusta. Hyvinvointivaliokunnan keskeiset tehtävät: - kuntalaisten ja eri väestöryhien hyvinvointitarpeiden ennakointi ja suunnittelu. Esimerkiksi SOTE-muutos - kuntalaisten hyvinvoinnin seuraaminen ja kehittäminen - kuntalais- ja asiakastyytyväisyyden seuranta ja edistäminen. Esimerkiksi ovatko kuntalaiset tyytyväisiä kunnan tuottamiin palveluihin - oman toimialueensa tulevaisuuden kehitykseen vaikuttavien tekijöiden ennakointi. Kuntastrategia ohjaa päätöksentekoa ja suuntaa siitä, mihin Pudasjärveä halutaan kehittää. Talousarvio puolestaan on kuntastrategian toteuttamisohjelma, joka laaditaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan aina tarkentaen seuraavaa vuotta. Päätöksenteko etenee valiokunnasta kaupunginhallituksen päätettäväksi valmistelijan ja kaupunginjohtajan kautta. Mikäli asiat on hyvin ja perusteellisesti valmistelu, saadaan ne nopeimmin päätöksentekoon. Valmisteluvaiheessa valiokunnan kannattaa kuulla erilaisia asiantuntijoita, jotta valmisteltavaan asiaan saadaan useita näkökulmia.

5 Hyvinvointivaliokunta Esimerkiksi Oulunkaaren asiantuntijoita voitaisiin hyödyntää SOTE-muutoksen ennakoinnissa. Perusteellinen valmistelu tarkoittaa sitä, että asiaa käsitellään useammassa kuin yhdessä kokouksessa. Se tarkoittaa niin ikään asian selvittelyä monipuolisesti ennen kuin mitään päätösesityksiä tehdään. Kaupunginhallituksessa käsitellään säännöllisesti valiokuntien asioita. Tätä voidaan toteuttaa jatkossa siten, että valiokunnan puheenjohtaja kertoo ennakoivasti mitä asioita valiokunnassa ollaan aloittelemassa tai tutkimassa. Tällöin kaupunginhallitus voi antaa oman näkemyksensä mihin suuntaan asioita on hyvä viedä ja valmistella. Tämän jälkeen valiokunta voi omassa valmistelussaan huomioida kaupunginhallituksen näkökulmia ja toiveita.

6 Hyvinvointivaliokunta Keskustelu valiokunnan työskentelyn painopistealueista HYVINVOI 4 Hyvinvointivaliokunta keskustelee tulevan valiokuntakauden keskeisistä kehittämisen painopistealueista. Hyvinvointivaliokunta keskustelee tulevan valiokuntakauden keskeisistä kehittämisen painopistealueista. Puheenjohtaja Sointu Veivo kertoi, että valiokunnan jäsenten kannattaa tutustua ainakin seuraaviin asiakirjoihin, sillä ne ohjaavat päätöksentekoa: - Kuntastrategia Talousarvio - Tarkastuslautakunnan arviointikertomus Hallintosääntö Edellisen valiokunnan vinkkejä uudelle valiokunnalle voi lukea hyvinvointivaliokunnan kokouksen muistiosta : - Hyvinvointi on kehitettävä kokonaisuus ja kuntien tehtävänä ennalta ehkäisevä toiminta - Ensimmäisenä kannattaa perehtyä kuntastrategiaan ja keskisiin asiakirjoihin - Valiokunnan tulee uskaltaa ottaa käsittelyyn isoja asiakokonaisuuksia - Käsiteltäviin asioihin tulee perehtyä huolella - Kokousten vuorovaikutteisuus on tärkeä asia - Prosessinomainen työskentely ja asian käsittely useassa kokouksessa on palkitsevaa - Virkamiehiä kannattaa kyseenalaistaa ja etsiä uusia näkökulmia - Tavoitteena tulisi olla, että ketään ei syyllistetä vaan kannustetaan toimimaan uudella tavalla - Tutustuminen eri kohteisiin kannattaa toteuttaa sitä mukaa, kuin ne tulevat päätöksentekoon. Kuntastrategiasta tavoitteet, jotka koskevat suoraan hyvinvointivaliokuntaa: - ennaltaehkäisevä hyvinvointi - kannustava henkinen ilmapiiri ja aistittava kotiseutuarvostus - parhaat lapsiperhe- sekä nuorten koulutus- ja virikepalvelut Edellinen hyvinvointivaliokunta on ehdottanut, että uusi valiokunta ottaisi käsittelyyn koulukiusaamisen ehkäisyn Pudasjärvellä. Tästä saataisiin pitkäjänteinen prosessi ja voitaisiin käyttää ulkopuolisia asiantuntijoita monipuolisesti. Tämä prosessi kestäisi vähintään vuoden. Ehdotuksia, miten koulukiusaamisen ehkäisy -asiaa käsitellään: - Kiva Koulu mallin esittely

7 Hyvinvointivaliokunta Kuraattorit, terveydenhoitajat: kuuleminen - Etsivä nuorisotyö: kuuleminen - Kohdennettu kouluvierailu, esim. Hirvaskoski, jossa on kehitetty koulukiusaamisen ehkäisyä kuluneena keväänä tai Sarakylän koulu, jossa uudet oppilaat on otettu hienosti vastaan - Saataisiinko vierailuun muut koulunjohtajat mukaan? - Valtakunnalliset asiantuntijat: luento Ensimmäisenä tavoitteena voisi olla koulukiusaamisen ehkäisy. Tämä voidaan viedä vielä pidemmälle siten, että tavoitteena on ystävyyden ja kaveruuden saavuttaminen. Näin mentäisiin muita kiusaamisen ennaltaehkäisyn malleja syvemmälle ja vastuutetaan kaikki kouluyhteisöt työskentelemään yhteisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Kiusamista tapahtuu myös koulun ulkopuolella, esimerkiksi netissä ja sosiaalisessa mediassa. Aikuisten tehtävä on puuttua kaikkeen kiusaamiseen, mutta koulun rajoituskeinoja (esim. jälki-istunto) voidaan käyttää ainoastaan koulussa tapahtuviin asioihin. Mikäli kiusaamista tapahtuu muualla, täytyisi jokaisen aikuisen olla hereillä ja siihen voidaan puuttua hyödyntämällä muita yhteiskunnan tarjoamia puuttumiskeinoja. Tavoitteena tulisi olla myös kiusaamisen ehkäisy koko yhteisönä Pudasjärvellä eikä vain kouluissa. Muita ehdotuksia käsiteltäviksi asiakokonaisuuksiksi: - Vapaamuotoinen arvokeskustelukokous/ilta - Muistisairaudet Pudasjärvellä - SOTE-muutoksen mukana tulevat asiat. Muutosohjelmia on useita, esimerkiksi LAPE (toimiva arki lapsiperheille). Muutosohjelmilla on muutosagentit, jotka voisivat tulla kertomaan tulevista muutoksista. - Kaikki kuntalaiset (esim. vanhukset ja kotiäidit) osalliseksi yhteiskuntaa, ns. olohuone. Tämän tyyppiseen toimintaa on tällä hetkellä 2 hanketta: Hyvän mielen paikat (Pudasjärven kaupunki) ja Äitien polku (Pudasjärven Perhekeskus). Jälkimmäiseen hankkeeseen rahoitus ei ole vielä varmistunut. Olisi hyvä tutustua näihin toimintoihin - Palveluseteli: omaishoitajat ja perheet voisivat hoitaa paikallisilta yrittäjiltä ostaa palvelua. Varhaiskasvatuksessa tämä on ajankohtainen asia. Esimerkiksi Kuusamo on edelläkävijä palvelusetelin käytössä. - Koulujen uusien opetuskäytäntöjen (esim. digitaalisuus) eteenpäin vieminen - Talousarviosta johdetun käyttösuunnitelman tekeminen hyvissä ajoin yhteistyössä sivistyspalveluiden toimijoiden kanssa Sovittiin syksyllä käsittelyyn otettavia asiakokonaisuuksia, joita ovat: - Koulukiusaamisen ennaltaehkäisy. Tavoitteena on käsitellä asiaa jokaisessa kokouksessa noin vuoden ajan siten, että tieto lisääntyy jokaisessa kokouksessa. Vasta tämän jälkeen mietitään erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

8 Hyvinvointivaliokunta Elokuun kokouksessa käsitellään talousarviota. Talousarvion pohjalta annetaan ohjausesityksiä hyvinvointija sivistystoimen alueelle käyttösuunnitelman laatimiseksi. Käyttösuunnitelmaa käsitellään syksyn aikana useassa kokouksessa. - SOTE-muutoksen mukaisiin muutosohjelmiin tutustutaan loppuvuoden aikana (syyskuu-joulukuu). Käsiteltävät asiat lisätään valiokunnan vuosikelloon.

9 Hyvinvointivaliokunta Muut asiat HYVINVOI 5 Opetus ja sivistysjohtaja Juha Holappa kertoi, että SuomiStartti -opetusta on järjestetty kansalaisopistolla neljänä vuonna. Viimeisin myönnetty avustus oli sama kuin haettu avustus, eli euroa. Tämä summa on 12% koko valtakunnallisesta myönnetystä avustuksesta. Näin ollen voidaan todeta, että SuomiStarttia toteutetaan erinomaisesti Pudasjärvellä. Haasteena on saada SuomiStartin opiskelijamäärä täyteen syksyllä, ettei rahaa tarvitse palauttaa.

10 Hyvinvointivaliokunta Kokouksen päättäminen HYVINVOI 6 Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:25. Muistion vakuudeksi: Sointu Veivo Puheenjohtaja Mervi Niemi Sihteeri

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2018. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2018. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 21.06.2018 klo 16:00-17:47 PAIKKA Kokoushuone Otso, kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 16:00-17:47 Puheenjohtaja Kortesalmi Pentti 16:00-17:47 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 3/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 19.03.2015 klo 10:00-12:15 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 10:00-12:15 Puheenjohtaja Ollila Alpo 10:00-12:15 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2017. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2017. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 18.05.2017 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kauppatie 4 Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Oinas-Panuma Eero 17:00-19:30 Puheenjohtaja Ollila Alpo 17:00-19:30 Varapuheenjohtaja Ekdahl Aune

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2017 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.09.2017 klo 16:00-17:44 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Tykkkyläinen Kari 16:00-17:44 puheenjohtaja Kortetjärvi Paavo 16:00-17:44

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2017 Hyvinvointivaliokunta AIKA 24.08.2017 klo 16:02-18:57 PAIKKA Kaupungintalo, kokoustila Kotka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 16:02-18:57 Puheenjohtaja Kortessalmi Pentti 16:02-18:57 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ASIALISTA 8/2017 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ASIALISTA 8/2017 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ASIALISTA 8/2017 1 AIKA 21.09.2017 klo 16:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KUTSUTUT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu - Puheenjohtaja Kortessalmi Pentti - Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 02.06.2015 klo 14:00-17:44 PAIKKA Hirsikampus/Kaupungintalo, Kotka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 14:00-17:44 Puheenjohtaja Ollila Alpo 14:00-17:44 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 02.09.2015 klo 12:00-15:08 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 12:00-15:08 Puheenjohtaja Ollila Alpo 12:00-15:08 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 19.02.2014 AIKA 19.02.2014 klo 09:00-11:42 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 8/2016. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 8/2016. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 22.09.2016 klo 16:00-18:21 PAIKKA Puikkarin kokoustila Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Oinas-Panuma Eero 16:00-18:21 Puheenjohtaja Ollila Alpo 16:00-18:21 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2017. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2017. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 15.02.2017 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Otava Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Oinas-Panuma Eero 16:00-18:15 Puheenjohtaja Ollila Alpo 16:00-18:15 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2014 102 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 20.11.2014 AIKA 20.11.2014 klo 13:15-15:35 PAIKKA Hirsikunnas, kokoustila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 9/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 9/2017 Hyvinvointivaliokunta AIKA 19.10.2017 klo 16:00-18:41 PAIKKA Kaupungintalo, kokoustila Kotka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 16:00-18:41 Puheenjohtaja Kortessalmi Pentti 16:00-18:41 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 8/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 8/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 24.09.2015 klo 9:00-11:59 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 9:00-11:59 Puheenjohtaja Poissa 10:05-10:07 Ollila Alpo 9:00-11:59 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017 Elinympäristövaliokunta AIKA 09.01.2017 klo 16:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:00 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:00 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2016. Asian 3 kohdalla hallintopäälliikkö Mattinen Markku 16:00-17:15 maankäyttöinsinööri Asian 4 kohdalla

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2016. Asian 3 kohdalla hallintopäälliikkö Mattinen Markku 16:00-17:15 maankäyttöinsinööri Asian 4 kohdalla Elinympäristövaliokunta AIKA 11.01.2016 klo 16:00-18:10 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:10 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:10 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.02.2016 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:20 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:20 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 6/2015 Elinympäristövaliokunta AIKA 08.06.2015 klo 16:00-19:10 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-19:10 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-19:10 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 71 Alueyhteistyön ja elinvoiman valiokunta 22.08.2014 AIKA 22.08.2014 klo 10:02-12:01 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 53 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki

Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki 1 Maakuntauudistus - Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 06.06.2018 kello 15:00 19:00 Kokouspaikka Mikkeli, Kenkäveron Rantapaviljonki Muistio 4/2018 1. Kokouksen avaus... 3 2. Edellisen muistion

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017 Elinvoimavaliokunta AIKA 18.01.2017 klo 10:00-13:00 PAIKKA Kontiotuote klo 10 ja klo 11.30 alkaen Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-13:00 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-13:00

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 21 Vanhusneuvosto 10.09.2014 AIKA 14:00-15:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 18 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Tarkastuslautakunta AIKA 04.04.2019 kello 14:01-16:29 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPSISTA JA NUORISTA ELINVOIMAA KUNTIIN HYVINVOINTIARJEN EDISTÄMINEN KUNNAN PERUSPALVELUISSA

LAPSISTA JA NUORISTA ELINVOIMAA KUNTIIN HYVINVOINTIARJEN EDISTÄMINEN KUNNAN PERUSPALVELUISSA LAPSISTA JA NUORISTA ELINVOIMAA KUNTIIN HYVINVOINTIARJEN EDISTÄMINEN KUNNAN PERUSPALVELUISSA LAPE HANKE TUOMO LUKKARI, MUUTOSAGENTTI Ω OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OVATKO LAPSET JA NUORET ITSESSÄÄN JO

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI

1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 4 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEKSI PARKANON KAUPUNKI ESITYSLISTA 7/2015 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 2013-2016 29.09.2015 AIKA 05.10.2015 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone 4 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 Vanhusneuvosto 26.08.2015 AIKA 12:00-13:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 VANHUSNEUVOSTON TÄRKEÄNÄ PITÄMIÄ PAINOPISTEALUEITA JA ASIOITA

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 1/2017. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 12.01.2017 klo 16:00-17:52 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Oinas-Panuma Eero 16:00-17:52 Puheenjohtaja Ollila Alpo 16:00-17:52 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2013 76

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2013 76 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2013 76 Hyvinvointivaliokunta 12.12.2013 AIKA 12.12.2013 klo 16:00-19:05 PAIKKA Jukolan Pirtti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 52 Kokouksen avaus 78 53 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokousten päätösten täytäntöönpano v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 9) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston kokousten päätösten täytäntöönpano v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/2019 1 ( 9) Aika 16.04.2019, klo 09:00-09:15 Paikka Kaupungintalo kokoustila Brahe Käsitellyt asiat 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjan tarkastus 79

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2015 1 AIKA 09.02.2015 klo 16:00-18:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2018

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 5/2018 Hyvinvointivaliokunta AIKA 24.05.2018 klo 16:03-18:32 PAIKKA Kokoushuone Kotka, kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 16:03-18:32 Puheenjohtaja Kortesalmi Pentti 16:03-18:32 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HYTE -toimijat. Sakari Kela,

HYTE -toimijat. Sakari Kela, HYTE -toimijat Sakari Kela, 21.2.2019 Mitä laki sanoo hyvinvoinnista kunnan näkökulmasta? 1. Terveydenhuoltolaki (voimaan 1.5.2011) - 12 : Kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 10/2015

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 10/2015 Hyvinvointivaliokunta AIKA 10.11.2015 klo 12:00-14:37 PAIKKA Kaupungintalo, Otso Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 12:00-14:37 Puheenjohtaja Pois 13:28-13:30 Ollila Alpo 12:00-14:37 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pudasjärvi. sininen ajatus vihreä elämys. Pudasjärven kaupunki Johtamisjärjestelmä. Ar7u2 kuntaseminaari Seija Turpeinen

Pudasjärvi. sininen ajatus vihreä elämys. Pudasjärven kaupunki Johtamisjärjestelmä. Ar7u2 kuntaseminaari Seija Turpeinen Pudasjärvi sininen ajatus vihreä elämys Pudasjärven kaupunki Johtamisjärjestelmä Ar7u2 kuntaseminaari 25.5.2016 Seija Turpeinen Johtamisjärjestelmän muutos v Uusi johtamisjärjestelmä ja organisaa2o ote3in

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Tarkastusvaliokunta KOKOUSKUTSU 9/ Aika: klo 17:30. Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Tarkastusvaliokunta KOKOUSKUTSU 9/ Aika: klo 17:30. Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU 9/2017 1 Aika: 19.10.2017 klo 17:30 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen 2 2 Tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja 3 3 Talouskatsaus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 4/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 11.04.2016 klo 16:00-18:15 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-18:15 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-18:15 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 Aika 8.10.2014 klo 15:03 18:00 Paikka Kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 28 29 30 31 32 33 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.8.2014 Konserniyhtiöiden

Lisätiedot

Sokos Hotel Vuokatti, kokoustila Tykky, Kidekuja 2, Vuokatti. 20 Kaupunkikehityksen ja elinkeinoasioiden ajankohtaiskatsaus

Sokos Hotel Vuokatti, kokoustila Tykky, Kidekuja 2, Vuokatti. 20 Kaupunkikehityksen ja elinkeinoasioiden ajankohtaiskatsaus Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 16.05.2018, klo 13:00-15:42 Paikka Sokos Hotel Vuokatti, kokoustila Tykky, Kidekuja 2, Vuokatti Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 Aika 8.12.2015 klo 15:03 18:15 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 36 37 38 39 40 41 Tilintarkastusyhteisön väliraportin

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Vanhusneuvosto 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 12:00-13:00 Paikka Kaupunginhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sivistyspalveluiden palvelukokonaisuudet: koordinaattorien virat HYVINVOI 59

Sivistyspalveluiden palvelukokonaisuudet: koordinaattorien virat HYVINVOI 59 Hyvinvointivaliokunta 59 17.12.2015 Hyvinvointivaliokunta 2 08.06.2016 Hyvinvointivaliokunta 2 01.09.2016 Hyvinvointivaliokunta 3 08.12.2016 Hyvinvointivaliokunta 2 15.02.2017 Hyvinvointivaliokunta 4 20.04.2017

Lisätiedot

Varkauden seudun kuntarakenneselvitys

Varkauden seudun kuntarakenneselvitys Varkauden seudun kuntarakenneselvitys Demokratiatyöryhmän pohdintoja ja linjauksia 13.8.2014 9.10.2014 Page 1 Uudistuksen tavoitteita Kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen Poliittisen johtamisen

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 12/2016 Elinympäristövaliokunta AIKA 19.12.2016 klo 16:00-17:32 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka-kokoushuone Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Törrö Marja-Leena 16:00-17:32 puheenjohtaja Nivala Kaisa 16:00-17:32 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 )

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Laatimispäivämäärä ( 4 ) ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU 4 / 2016 Hallitus Laatimispäivämäärä 27.5.2016 1 ( 4 ) KOKOUSAIKA Torstai 2.6.2016 klo10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA Luontokeskus Naava / kokoustila Kuukkeli, Luontotie 1,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 3/ ( 10) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 17:00-19:15 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Aika 25.11.2014 klo 15:10 17:30 Paikka Kylmälahden leirikeskus Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 34 35 36 37 38 39 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.10.2014 Kaupungin

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Muistio 1. Kuntaliitosselvitystoimikunta

Nurmeksen kaupunki Valtimon kunta Muistio 1. Kuntaliitosselvitystoimikunta Valtimon kunta Muistio 1 Muistio 1. Kokouksen avaus Nurmeksen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. 2. Todetaan kuntien nimeämispäätökset

Lisätiedot

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45

Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Uusi kuntalaki ja johtamismallit mikä valita? Kuntamarkkinat 9.9. klo 10.-10.45 Jarkko Majava FCG Koulutus Oy jarkko.majava@fcg.fi 050 3252306 Uusi kuntalaki on tullut voimaan 1.5.2015 Suuri osa lain säännöksistä

Lisätiedot

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio

Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Pöytäkirja Numero 1/2019 1 (5) Tarkastuslautakunta Aika 15.3.2019 klo 9.00-12.00 Paikka Kokoushuone Pihlaja, Maakuntatalo, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat (x) Ruotsalainen Olavi, pj. ( ) Hynninen Erkki,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:20. PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:15-11:20. PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 08.01.2019 kello 10:15-11:20 PAIKKA Kaupungintalo H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaaminen 3 29 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...135 133 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 5.9.2016 Klo 16.45 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...135 2 KOKOUKSEN AVAUS...135 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017. Vammaisneuvosto Vammaisneuvosto 27.09.2017 1 Aika 27.09.2017 kello 16:30-17:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnä Kokkonen Jorma jäsen Kokkonen Tanja puheenjohtaja Sairanen Kati jäsen Juuti Pirkko KH:n edustaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2016

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 7/2016 Elinvoimavaliokunta AIKA 26.01.2016 klo 10:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Veivo Sointu 10:00-12:40 puheenjohtaja Manninen Paula 10:00-12:40 varapuheenjohtaja Honkanen Erkki

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 13/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 13/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 13/2015 1 AIKA 16.12.2015 klo 16:00 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Häävi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HYVINVOINTIJOHTAMINEN OSANA KUNTAJOHTAMISTA LIIKENNESUUNNITTELUN JA KAAVOITUKSEN NÄKÖKULMASTA - ONKO KUNTALAINEN KESKIÖSSÄ?

HYVINVOINTIJOHTAMINEN OSANA KUNTAJOHTAMISTA LIIKENNESUUNNITTELUN JA KAAVOITUKSEN NÄKÖKULMASTA - ONKO KUNTALAINEN KESKIÖSSÄ? HYVINVOINTIJOHTAMINEN OSANA KUNTAJOHTAMISTA LIIKENNESUUNNITTELUN JA KAAVOITUKSEN NÄKÖKULMASTA - ONKO KUNTALAINEN KESKIÖSSÄ? Anne Sormunen/ erityisasiantuntija 1 Elinvoimainen kunta mistä syntyy? Elinvoimaisuus

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 109 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 111 2 KOKOUKSEN AVAUS... 111 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5

Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.05.2016 Sivu 1 / 8 Kokoustiedot Aika 11.05.2016 keskiviikko klo 17:00-19:15 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5 Saapuvilla

Lisätiedot

HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos HYVINVOINNIN ja TERVEYDEN EDISTÄMINEN TEAviisari Osallisuus Terveyden ja hyvinvoinnin laitos VUOSI TIETOLÄHDE KYSYMYS Vastausvai htoehto 1 Vastausvaiht oehto 2 Vastausva ihtoehto 3 PERUSTERVEYDENHUOLTO

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/ ( 9) Tarkastuslautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 11/2018 1 ( 9) Aika 21.08.2018, klo 13:00-14:50 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto

Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot. Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Case: Hyvinvointikertomus ja kirjastot Tietojohtaminen kirjastossa-koulutuspäivät 7.11.2016 Johanna Selkee Suomen Kuntaliitto Hyvinvoinnin ja elinvoiman edistäminen Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia

Lisätiedot

ESITYSLISTA 12/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 12:00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Asia Otsikko Sivu

ESITYSLISTA 12/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 12:00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Asia Otsikko Sivu ESITYSLISTA 12/2017 1 AIKA 16.11.2017 klo 12:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan tarkastaja 3 3 Talousjohtajan talouskatsaus

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous 10.3.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 59

Nuorisovaltuuston kokous 10.3.2015. Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 59 57 Nuorisovaltuuston kokous 10.3.2015 AIKA 10.3.2015 klo 16.30 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELLLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 59 2 KOKOUKSEN PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/ (6) Valtuustoasiain valmistelutoimikunta Aika , klo 17:00-18:22

Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/ (6) Valtuustoasiain valmistelutoimikunta Aika , klo 17:00-18:22 Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/2018 1 (6) Aika 01.02.2018, klo 17:00-18:22 Paikka Tuusulan kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Tuusulan strategia 2018-2022 Lisäpykälät

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017

PUDASJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 1 PÖYTÄKIRJA Nro 1/2017 KOKOUSTIEDOT KOKOUSPAIKKA Seurakuntakeskus/iso kahvio KOKOUSAIKA Maanantai 9.1.2017 klo 16.30 17.00 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät: Niskasaari Arvo puheenjohtaja 1 9 Puurunen Terttu

Lisätiedot

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Siun sote neuvottelukunta Aika 24.10.2017 klo 15:00-16:12 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat :t 6-10 Otsikko Sivu 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2018 Kokousaika Perjantai 21.9.2018 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaala, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 64 3 Kokouksen

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta. Tervetuloa kauden aloituskokoukseen!

Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta. Tervetuloa kauden aloituskokoukseen! Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta Tervetuloa kauden 2017-2018 aloituskokoukseen! 1. Tausta: Miten maahanmuuttaja- ja vähemmistöjen asiaa kehitetään Vantaalla? (Monikulttuurisuusaisain yksikön rooli)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 Tarkastuslautakunta

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 Tarkastuslautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 Kokousaika 17:00-19:10 Kokouspaikka Tarkastusvirasto, Unioninkatu 25, kokoushuone Läsnä Jäsenet Rydman, Wille Arajärvi, Pentti Gayer, Patrik Haglund, Mia Holopainen,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 7.9.2010 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 7.9.2010 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 26 PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA 3 27 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 28 HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 29 VASTUUNALAISEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Yhteisöllinen opiskeluhuolto PKKY:ssä

Yhteisöllinen opiskeluhuolto PKKY:ssä Yhteisöllinen opiskeluhuolto PKKY:ssä Opiskeluterveyspäivä Opiskeluyhteisön hyvinvointi 16.11.2016 Jatta Herranen jatta.herranen@pkky.fi Lähtökohdat 2 Tavoitteenamme on olla arvostettu ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016. Kh:n puheenjohtaja

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI MUISTIO 2/2016. Kh:n puheenjohtaja Hyvinvointivaliokunta AIKA 18.02.2016 klo 13:00-16:23 PAIKKA Kansalaisopisto, auditorio Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Hämäläinen Henrik 13:00-16:23 Puheenjohtaja Ollila Alpo 13:00-16:23 Varapuheenjohtaja

Lisätiedot