JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Kansallinen senioriliitto ry Kansallinen senioriliitto ry Kansakoulukatu 5 A 6, Helsinki Puh

2 2 (35) SISÄLLYS 1. Yleistä järjestelmästä Tarkoitus Sovellusjako Yleisohjeita järjestelmän käytöstä Sisäänkirjautuminen ja käyttöoikeuden tarkistus Salasana hukkunut Painikkeet Päävalikko Sovelluspainikkeet Toimintopainikkeet Muokkauspainikkeet Lisäyspainikkeet Tiedon hakeminen Hakuehdot Valintahaku Raportit Jäsensovellus Hakusivu Jäsentietojen käsittely Sähköposti jäsenille Tiedot-sivu Uuden jäsenen lisääminen Jäsenen hakunimen muuttaminen Kuinka merkitään Patina lehti jos on pariskunta Lehtitilauksen passivointi eli poistaminen Hakuehtojen tyhjennys Jäsenen poistaminen Raportit Ansiot/tehtävät Osoiteluettelo Exceliin Jäsenluettelolista Osoitetarrat 3x8 (Yhdistysnimellä) Osoitetarrat 3x8 (Ilman yhdistysnimeä) Jäsenrekisteriote yhdistyksille Laskulistaus Laskulistaus Exceliin Tilisiirtolomake Tilisiirtolomake kunniajäsenille Poimintasovellus Eronneet Eronneet-lista Keski-ikä Liittyneet Liittyneet-lista Merkkipäivät Merkkipäivä Merkkipäivä Exceliin Muuttuneet... 30

3 3 (35) Muuttuneet tiedot osoitteissa Yhdistyssovellus Yhdistyksen tiedot Lisätiedot Jäsentilasto Sähköposti sovellus Sähköpostiviestin luominen Sähköpostiviesti vastaanottajille erikseen Vastaanottajan lisääminen sähköpostiviestiin Liitteen lisääminen sähköpostiviestiin... 35

4 4 (35) Senioriliiton jäsenrekisterin käyttöohje 1. Yleistä järjestelmästä Senioriliiton lehtitietojärjestelmää on rakennettu Vetokonsultit Oy:n yleisen jäsenrekisterijärjestelmän toimintamallin pohjalta. Siihen on täydennetty Senioriliiton tarvitsemat tietosisällölliset ja toiminnalliset ominaispiirteet Tarkoitus Ohjelmisto on kehitetty jäsenrekisteriä hoitavien henkilöiden päivittäiseksi työvälineeksi. Järjestelmä käsittelee seuraavia tietoja: Jäsen (Jäsenten osoitteet, puhelinnumerot, lehtitilaukset jne.) Poiminta (Erilaiset raportit) Yhdistys (Mm. laskutekstit ja eräpäivät) Sähköposti (Sähköpostiviestien lähettäminen jäsenille) 1.2. Sovellusjako Ohjelmisto on jaettu eri sovelluksiin käyttötarkoituksen mukaan: Jäsen Jäsenyhteystietojen hallintaa varten Poiminta Raportointia varten Yhdistys Yhdistyksen tietojen päivittämistä varten Sähköposti Sähköpostiviestien lähettäminen jäsenille 2. Yleisohjeita järjestelmän käytöstä Käynnistys Lopetus Järjestelmä käynnistetään osoitteesta Sovellus suljetaan Lopetus-valinnasta Sisäänkirjautuminen ja käyttöoikeuden tarkistus Sisäänkirjautuminen tapahtuu liiton antamien tunnusten avulla. Salasanan voi vaihtaa kohdasta Vaihda salasana. Jos ohjelma kysyy yrittäjätunnusta, se on SENIORI. Salasana voi olla 1-32 merkkiä pitkä sekä kirjaimia, numeroita tai molempia. Onnistunut salasanan vaihto päättyy ilmoitukseen Salasana vaihdettu Salasana hukkunut Jos salasana on hukkunut, saat sen vaihdettua kun olet vähintään kerran yrittänyt väärillä tunnuksilla kirjautua kohdasta Salasana hukassa?

5 5 (35) Salasananvaihto tapahtuu kirjoittamalla saamasi käyttäjätunnuksen ja antamasi sähköpostiosoitteen ja painamalla Lähetä nappia. Huom. Sähköpostiosoite pitää olla sama joka on järjestelmään kirjattu Painikkeet Päävalikko Sovelluspainikkeet Ikkunan yläreunassa näkyvät painikkeet, joilla vaihdetaan sovellusta.

6 6 (35) Toimintopainikkeet Jäsenen lisäys -painike Näytä lisää hakukenttiä. Valitse haluamasi raportti. Raportin tulostus Lähetä sähköpostia haetuille Raportin voi myös ladata zip-tiedostona. Hae-painike käynnistää haun selaussivulla. Tätä voi käyttää myös taulun virkistämiseen silloin, kun päivitetyt tiedot eivät jostain syystä näy lomakesivulla tallentamisen jälkeen. Tietoja voi selailla Edellinen ja Seuraava -painikkeilla; niillä siirrytään hakujoukon edelliseen ja seuraavaan tietueeseen. Tulosta-painike tulostaa haetun raportin. Jäsenen lisäys tapahtuu Lisää jäsen -painikkeella.

7 7 (35) Muokkauspainikkeet Sivun päivitys Peru tekemäsi muutokset. Tallenna tekemäsi muutokset. Muokkaa valitsemaasi riviä Lisäyspainikkeet

8 8 (35) 2.4. Tiedon hakeminen Sovelluksen käyttö aloitetaan hakemalla tietoja hakusivulle. Jos hakuehtoja ei anneta, hakusivulle tulevat kaikki järjestelmään kirjatut oman yhdistyksen aktiiviset jäsenet. Yleishaku-kentässä voi hakea henkilön nimellä (Sukunimi + Etunimi) tai jäsennumerolla (JäsenNro). Klikkaamalla Hakukentät-painiketta esiin tulee lisää hakukenttiä.

9 9 (35) Lajittelujärjestys valitaan klikkaamalla hakusivun ylärivissä sitä kenttää, jonka mukaan tiedot halutaan lajitella. (Esimerkiksi Hakunimi, JäsenNro jne.) Hakusivulta lomakesivulle (Tiedot-sivu, Erittely-sivu jne.) siirtyminen tapahtuu joko kaksoisklikkaamalla valittua tietoriviä, painamalla valitun rivin kohdalla Enter-painiketta tai klikkaamalla hiirellä valitun sivun nimeä ylhäällä.

10 10 (35) Hakuehdot Hakuehto-kenttiin voidaan kirjoittaa tiedot seuraavasti: Nimi-tyyppisiin kenttiin Nimi kokonaan Nimen alkukirjaimet tai alkuosa %kirjainjono Esimerkiksi %HEINO hakee tietueet, joiden nimessä on jossakin kohdassa heino. Kaksiosainen nimi Esimerkiksi Aalto-Kokko voidaan hakea AALTO%KOKKO. %-katkaisumerkki Merkkijonon haku, katkaisee automaattisesti oikealta!-merkillä pysäytetään merkkijono Jos kentän arvo on esimerkiksi vain yhden tai kahden merkin mittainen, vaikkapa E ja EV, ja halutaan hakea pelkästään kaikki E:t, kirjoitetaan hakukenttään E!. Pelkkä E hakisi kaikki arvot, jotka alkavat E-kirjaimella. =kirjainjono Esimerkiksi =HOP hakee tietueet, joissa tunnus on pelkästään HOP. Ei esimerkiksi HOPE. Numero-tyyppisiin kenttiin Esimerkiksi 2035 Numero tai päivämääräväli. Esimerkiksi (kaksi peräkkäistä viivaa). > < = vertailumerkit Pienempi kuin, esimerkiksi < 100 Suurempi kuin, esimerkiksi > 2000 Yhtä suuri kuin = 100 Päivämäärä pp.kk.vvvv Null tyhjä arvo. Hakee kentän jossa ei ole arvoa Not null ei tyhjä arvo. Hakee kentän jossa on arvo Or eli, (pilkku) vaihtoehtoiset arvot, esim. 2,3,4 tai 2 or 3 or 4

11 11 (35) Valintahaku Joidenkin hakukenttien arvot ovat valittavissa toisesta taulukosta. Tällaisen hakukentän reunassa on valintahakupainike. Painiketta klikkaamalla avautuu valintaikkuna, johon joko on annettu valmiiksi hakuehtojen arvot tai arvot haetaan taulukkoon hakuehdoin. Valitaan haluttu vaihtoehto ja hyväksytään se Valitse-painikkeella. Valintaikkuna sulkeutuu samalla. Jos valinta halutaan perua, klikataan Peru. Tämä toiminto sulkee myös valintaikkunan. Ansiomerkin valintaikkuna.

12 12 (35) 2.5. Raportit Sovellusten ylävalikossa on valinta Raportointi. Se sisältää valmiita raportteja. Kuvassa näkyvät Jäsensovelluksessa olevat raportit. Ne ovat tulostettavissa tai ladattavissa zip-tiedostoon. Huom. Ohjelma tulostaa raportille ne jäsenet jotka on haettu tulosjoukkoon hakuehdoilla. Jos hakuehtoja ei ole annettu, tulostuu kaikki jäsenet.

13 13 (35) 3. Jäsensovellus Jäsensovelluksella käsitellään jäsenten tietoja. Kun Jäsensovellus käynnistetään, se hakee automaattisesti kaikki jäsenet näkyviin Hakusivu Sovelluksen käyttö aloitetaan suorittamalla haku. Kun haku suoritetaan hakukenttien ollessa tyhjänä, saadaan hakujoukkoon näkyville kaikki rekisterissä olevat jäsenet. Hakuehdoilla päästään rajaamaan hakujoukkoja. Hakukentät ja niiden sallitut arvot: Yleishaku Haku jäsennumerolla tai hakunimellä Hakukentät-painike Näyttää loput hakukentät JäsenNro Haku yksilöllisellä jäsennumerolla Hakunimi Henkilöjäsen: haku suku- ja etunimen mukaan Yhteisöjäsen: nimestä enintään 32 merkkiä Sukunimi Haku vain sukunimellä Etunimet Haku vain etunimellä Postinumero Haku postinumerolla Jäsenlaji Haku jäsenlajin mukaan (Esim. varsinainen jäsen, kunniajäsen) Ansiot Haku ansioiden perusteella (Esim. hopeinen ansiomerkki) Sukupuoli Haku sukupuolen mukaan Syntymävuosi Haku syntymävuoden mukaan Yhdistykseen liittymispvm Haku yhdistykseen liittymispäivän mukaan (Esim ) Tehtävä Haku tehtävän mukaan (Esim. sihteeri, tiedottaja)

14 14 (35) 3.2. Jäsentietojen käsittely Hakusivulle haetaan se jäsen tai ne jäsenet, joiden tietoja halutaan käsitellä Sähköposti jäsenille Sähköpostiviestin luominen jäsenille toiminnolla Lähetä sähköpostia tulosjoukolle. Voit luoda sähköpostiviestin jonka vastaanottajiksi tulevat haetut jäsenet. Jäsenillä pitää olla sähköposti annettuna. Jos jäsenelle puuttuu sähköposti, näkyy se virheet ja ilmoitukset sivulla, jonka jälkeen voit jatkaa sähköpostin luomiseen. Kts kohta 6 Sähköpostisovellus.

15 15 (35) Tiedot-sivu Valitaan klikkaamalla se jäsen, jonka tietoja halutaan käsitellä. Tiedot-sivu avautuu. Sivulla on asiakkaan perustiedot kuten nimi, osoite ja puhelinnumero. Tietoja pääsee muuttamaan klikkaamalla Muokkaa (Päivitä) -painiketta. Muutokset joko tallennetaan klikkaamalla Talleta tai perutaan klikkaamalla Peru. Kentissä, joiden oikealla puolella on Valintahaku-painike, suoritetaan tarkistus (vain tietyt arvot ovat sallittuja).

16 16 (35) Uuden jäsenen lisääminen Uuden jäsenen lisääminen tapahtuu painamalla Lisää-painiketta ylävalikosta. Tietojen lisääminen aloitetaan Lisättävän henkilön tarkistuksella: Kenttiin Sukunimi ja Etunimet kirjoitetaan tiedot. Painamalla Hae saadaan näkyville samat tiedot omaava jäsen. Jos lisättävä henkilö on sama kuin jo jäsenrekisterissä oleva, perutaan lisäys painamalla Peru. Muutoin kyseinen henkilö voidaan lisätä painamalla Lisää. Haussa avautuu uusi sivu, joka varmistaa lisäyksen. Avautuvalla sivulla on jo näkyvissä aiemmin annetut nimitiedot. Nyt lisätään muut jäsenestä tarvittavat tiedot. Kenttiin Sukunimi, Etunimi, Hakunimi, Ensiliittyminen ja Jäsenyys tulevat automaattisesti järjestelmän oletusarvot. Tiedot tallentuvat klikkaamalla Talleta. Ne perutaan klikkaamalla Peru. Tietoja voi palata täydentämään myöhemmin.

17 17 (35) Jäsenen hakunimen muuttaminen Ohjelma antaa automaattisesti hakunimeksi henkilön sukunimen ja hänen ensimmäisenä rekisteriin syötetyn etunimensä. Jos henkilöstä käytetään kutsumanimenä esimerkiksi toista etunimeä, voidaan Kutsumanimi-kenttään kirjoittaa tämä nimi. Ohjelma muuttaa hakunimen tallettaessa. Ohjeet kohdassa Kuinka merkitään Patina lehti jos on pariskunta Patinalehti lähtee tilaajalle kun Lehtitilaus rivi lisätään. Jos pariskunta, eikä haluta kahta lehteä täytyy jommastakummasta jäsenestä jättää tämä rivi laittamatta. Näin heille tulee vain yksi lehti Lehtitilauksen passivointi eli poistaminen Patinalehti passivoidaan laittamalla lehtitilausriville passiivi kenttään ruksi ja tallettamalla Hakuehtojen tyhjennys Hakuehdot voi tyhjentää Jäsen sovelluksessa Piilottamalla Hakukentät. Näin hakuehtoihin jää voimaan ainoastaan yleishakukenttä.

18 18 (35) Jäsenen poistaminen Jäsenen poistaminen tapahtuu Erota jäsen -painikkeella. Ohjelma kysyy vielä eron syyn ja päivämäärän. (Poiston jälkeen poistetun tiedot löytyvät Eronneet-raportista. Ks )

19 19 (35) 3.3. Raportit Valitsemalla jäsensovelluksen ylävalikosta Raportointi päästään tulostamaan erilaisia raportteja Ansiot/tehtävät Raportissa näkyvät jäsenen nimi, ikä, jäsenvuosien määrä, osoite sekä mahdolliset ansiot ja tehtävät. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet Osoiteluettelo Exceliin Raportissa näkyvät jäsenen nimi, ikä, jäsenvuosien määrä, liittymispäivä, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet.

20 20 (35) Jäsenluettelolista Raportissa näkyvät jäsentunnus, nimi, liittymispäivä, osoite, puhelinnumerot, syntymäaika ja sähköpostiosoite. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet Osoitetarrat 3x8 (Yhdistysnimellä)

21 21 (35) Toiminto tulostaa osoitetarrat, joista löytyy yhdistyksen nimilyhenne. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki aktiiviset jäsenet. Huom. tulostettaessa pitää laittaa kohtaan Sivun skaalaus: Ei mitään. Adobe PDF Reader käyttää oletuksena skaalausta Pienennä tulostusalueeseen Osoitetarrat 3x8 (Ilman yhdistysnimeä) Muuten sama kuin edellinen, mutta osoitetarroissa ei näy lyhennettä yhdistyksen nimestä. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki aktiiviset jäsenet. Huom. tulostettaessa pitää laittaa kohtaan Sivun skaalaus: Ei mitään. Adobe PDF Reader käyttää oletuksena skaalausta Pienennä tulostusalueeseen.

22 22 (35) Jäsenrekisteriote yhdistyksille Jäsenrekisteriote näyttää kaikki jäsenestä tallennetut tiedot. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet. Tämä on se raportti, joka annetaan jäsenelle hänen pyytäessään nähdä, mitä tietoja hänestä on jäsenrekisterissä.

23 23 (35) Laskulistaus Raportissa näkyvät jäsennumero, nimi, viitenumero, summa ja eräpäivä. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet. Huom. Samalla on hyvä tulostaa myös tilisiirtolomakkeet. Katso kohta Laskulistaus Exceliin Laskulista Excel-tiedostoon. Vaatii sen, että tietokoneeseen on asennettu taulukkolaskentaohjelma. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet. Huom. Samalla on hyvä tulostaa myös tilisiirtolomakkeet. Katso kohta

24 24 (35) Tilisiirtolomake Jäsenille toimitettavat tilisiirtolomakkeet. Lomakkeille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet. Huom! Viivakoodi ei tulostu jos joku näistä puuttuu tai on virheellinen: Eräpäivä, jäsenmaksun summaa(pitää olla numeroina) ja IBAN tilinumero(tarkistetaan onko oikea).

25 25 (35) Tilisiirtolomake kunniajäsenille Sama kuin edellinen, mutta jäsenmaksu on 0. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla. Jos haulle ei ole annettu hakuehtoja, raportti näyttää kaikki jäsenet. Huom! Viivakoodi ei tulostu jos joku näistä puuttuu tai on virheellinen: Eräpäivä, jäsenmaksun summaa(pitää olla numero 0) ja IBAN tilinumero(tarkistetaan onko oikea).

26 26 (35) 4. Poimintasovellus Sovelluksen ylävalikosta käynnistetään Poimintasovellus. Sillä voidaan ottaa erilaisia raportteja: 4.1. Eronneet Sovellus hakee oletushakuehtojen mukaisen hakujoukon näkyville. Oletusarvoisesti järjestelmässä näkyvät kaikki kuluvana vuonna eronneet jäsenet. Hakuehdoilla voidaan rajata hakujoukkoja. Hakukentät ja niiden sallitut arvot Hakunimi Käsittää nimestä korkeintaan 32 merkkiä Eropäivä Päivä muotoa Oletus> eli uudemmat kuin Päättymissyy Esimerkiksi Kuollut

27 27 (35) Eronneet-lista Eronneet-lista näyttää jäsenen eropäivän, nimen, osoitteen, postinumeron, postitoimipaikan, tehtävät ja ansiot. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla Keski-ikä Näyttää yhdistyksen kaikkien jäsenten keski-iän.

28 28 (35) 4.3. Liittyneet Sovellus hakee oletushakuehtojen mukaisen hakujoukon näkyville. Oletusarvoisesti järjestelmässä näkyvät kaikki kuluvana vuonna liittyneet jäsenet. Hakuehdoilla voidaan rajata hakujoukkoja. Hakunimi Liittymispäivä Käsittää nimestä korkeintaan 32 merkkiä Päivä muotoa Oletus > eli kaikki uudemmat kuin Liittyneet-lista Lista näyttää jäsenen nimen, liittymispäivän ja osoitteen. Raportille tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla.

29 29 (35) 4.4. Merkkipäivät Oletuksena ohjelma ei hae mitään näkyville vaan haku tapahtuu Hae-painikkeella. Tarkasteluvuosi Vuosi jona vuonna merkkivuosi täyttyy. Merkkivuosi Muotoa = 50. Jos kohta jätetään tyhjäksi, sovellus hakee kaikki 60 ja enemmän täyttävät. Nimi Käsittää nimestä korkeintaan 32 merkkiä Syntymäpäivä Päivä muotoa Huom. Jos halutaan hakea esimerkiksi seuraavana vuonna 70 v täyttävät vuonna 2013, kirjoitetaan merkkivuosi-kenttään =70 tai 70. (Katso kuva.) Jos halutaan hakea useita merkkivuosi kirjoitetaan esim =70 OR =75 jne niin monta kuin halutaan hakea Merkkipäivä Raportti näyttää syntymäajan, nimen, osoitteen, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteen. Raporttiin tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla.

30 30 (35) Merkkipäivä Exceliin Samat tiedot kuin edellisessä. Raporttiin tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla Muuttuneet Muuttuneet-sovelluksella haetaan jäseniä, joilla yhteystiedot ovat muuttuneet. Oletuksena sovellus hakee kaikki ne jäsenet, joiden osoite-, puhelin- tai sähköpostitiedot ovat muuttuneet. Hakunimi Käsittää Nimestä korkeintaan 32 merkkiä Muuttunut Päivä muotoa Oletus > eli kaikki uudemmat kuin Muuttuneet tiedot osoitteissa Raportti näyttää nimen, osoitteen ja muutoksen ajankohdan. Raporttiin tulostuvat tiedot niistä henkilöistä, jotka on haettu hakuehdoilla.

31 31 (35) 5. Yhdistyssovellus Yhdistyssovellus käynnistetään ylävalikosta: Valitaan yhdistys:

32 32 (35) Yhdistyssovelluksella päivitetään yhdistyksen tietoja. Tietoja pääsee muuttamaan klikkaamalla Muokkaa (Päivitä) -painiketta. Muutokset joko tallennetaan klikkaamalla Talleta tai perutaan klikkaamalla Peru Yhdistyksen tiedot Kohta Osoite ja puhelin. Tähän kohtaan tulevat yhdistyksen yhteystiedot. Osoite tiedot näkyvät tilisiirtolomakkeessa. (kts kohta 5.2) 5.2. Lisätiedot Näitä tietoja tarvitaan tilisiirtolomakkeeseen. Laskutuspvm Eräpäivä IBAN BIC Jäsenmaksu Tilisiirtoteksti Selite Osoite - Tähän voi antaa halutun laskutuspäivän joka tulee mukaan tilisiirtolomakkeeseen. Jos kenttä on tyhjä tulee nykyinenpäivä tilisiirtolomakkeeseen. Tähän annetaan halututtu eräpäivä tilisiirtolomakkeeseen. Jos tämä on tyhjä, eräpäivää ei tulostu sekä viivakoodia ei muodostu. Tähän annetaan yhdistyksen IBAN tilinumero, joka tulee tilisiirtolomakkeeseen. Tähän annetaan yhdistyksen BIC pankkiyhteys, joka tulee tilisiirtolomakkeeseen. Tähän annetaan jäsenmaksun suuruus, joka tulee tilisiirtolomakkeeseen. Tähän annetaan laskulomake teksti, joka tulee tilisiirtolomakkeeseen. Tähän annetaan laskulomake lisäteksti, joka tulee tilisiirtolomakkeeseen. Tässä voi esimerkiksi kysyä yhteystietojen ilmoittamisesta jos ne ovat muuttuneet. Tähän tulevat yhdistyksen osoitetiedot, jotka tulevat tilisiirtolomakkeseen Jäsentilasto Jäsentilaston saa otettua Yhdistyssovelluksessa sen jälkeen kun liitossa on ajettu jäsentilasto edelliselle vuodelle. Jäsentilastoon pääsee yhdistys sovelluksesta kohdasta Hakusivu.

33 33 (35) Jäsentilaston saa otettu tulostamalla Raportin JT-01 Jäsentilasto. 6. Sähköposti sovellus Sähköposti sovellus käynnistetään joko ylävalikon sähköposti kohdasta, päävalikon sähköposti kohdasta tai jäsensovelluksesta toiminnolla lähetä sähköpostia jäsenille. Sähköposti listaa kaikki lähetetyt sähköpostit. Lähetetty sähköpostia ei voi enää uudelleen lähettää. Lähetys aika näkyy kohdassa lähetetty.

34 34 (35) 6.1. Sähköpostiviestin luominen Sähköpostiviestin luominen alkaa toiminnolla Lisää tai lähettämättömän viestiä voi muokata Muokkaa toiminnolla. Lisää ensin aihe. Viestin luominen tapahtuu viestiosassa.

35 35 (35) 6.2. Sähköpostiviesti vastaanottajille erikseen Jos viesti halutaan lähettää niin ettei kaikkien vastaanottajien osoite näy viestissä laitetaan tämä ruksi päälle Vastaanottajan lisääminen sähköpostiviestiin Vastaanottajien lisääminen tapahtuu kohdassa Vastaanottaja. Ensin lisätään rivi Lisää painikkeella, sitten haetaan haluttu henkilö listasta. Poistaminen tapahtuu vastaavasti Poista napilla Liitteen lisääminen sähköpostiviestiin Liitteen lisääminen tapahtuu kohdassa Liite. Ensin lisätään rivi Lisää painikkeella, sitten haetaan haluttu henkilö listasta. Poistaminen tapahtuu vastaavasti Poista napilla.

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE 1 (37) JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Kansallinen senioriliitto ry 01.09.2015 2 (37) SISÄLLYS JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE... 1 Kansallinen senioriliitto ry... 1 Senioriliiton jäsenrekisterin käyttöohje... 4

Lisätiedot

YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE

YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE YHDISTYSKÄYTTÄJIEN KÄYTTÖOHJE Kansallinen Kokoomus rp. 18.2.2013 Kansallinen Kokoomus rp. Kansakoulukuja 3 A, 2. krs. 00100 Helsinki www.kokoomus.fi 2 (28) SISÄLLYS 1. Kirjautuminen...3 1.1. Jäsennumero

Lisätiedot

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri Ohjeita yhdistyksille Lisätiedot ja neuvonta: p. 040 845 0430, linda.lindroos@aivoliitto.fi Tästä osoitteesta löydät lisää ohjeita Sense rekisterin käyttöön: https://senseohjeisto.avoine.fi/

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010

Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Nettijäsenrekisterin käyttöohje Päivitetty 8.10.2010 Sisällysluettelo 1. Jäsenrekisteriin kirjautuminen... 2 2. Nimihaku (= pikahaku)... 3 3. Jäsenrekisteri... 4 4. Haku... 5 5. Jäsenen tiedot... 6 6.

Lisätiedot

Sisällysluettelo KÄYTTÖOHJE 1 (16) 6.11.2013

Sisällysluettelo KÄYTTÖOHJE 1 (16) 6.11.2013 1 (16) Sisällysluettelo 1 Sovelluksen käynnistäminen ja sulkeminen... 3 2 Keskusikkuna... 3 2.1 Sovellukset... 3 2.2 Tiedotteet... 3 2.3 Käyttäjälista... 3 2.4 Käyttäjän omat tiedot... 4 2.5 Salasanan

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE NETTIJÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo Sisällysluettelo: 1.Jäsenrekisteriohjelman avaaminen 2. Käyttöoikeudet 3. Jäsenrekisteri 3.1. Jäsenen perustiedot 3.2 Jäsenen jäsentiedot 3.3 Jäsenen osajoukot

Lisätiedot

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri - Ohjeita yhdistyksille

Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri - Ohjeita yhdistyksille Aivoliitto ry:n jäsenrekisteri - Ohjeita yhdistyksille Lisätiedot ja neuvonta: p. 050 3089095, carita.sinkkonen@aivoliitto.fi Jäsenrekisteri löytyy osoitteesta http://jasen.stroke.fi Huom. alkuun ei laiteta

Lisätiedot

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana

UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET. Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana UUDEN NETTIJÄSENREKISTERIN OHJEET Kirjaudu sisään antamalla käyttäjätunnus ja salasana Aloitussivu näyttää seuraavalta. Sen kautta voi siirtyä haluttuihin toimintoihin. JÄSENREKISTERIN SELAUS/MUOKKAAMINEN

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje

Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje Päivitetyn jäsenrekisterin käyttöohje 29.12.2016 Päivitetty jäsenrekisterisovellus on nyt käytössänne osoitteessa https://secure.jaicom.com/martat/emanagement. Jäsentietojen tarkistus ja tarvittaessa päivitys

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käyttöohje

Jäsenrekisterin käyttöohje Jäsenrekisterin käyttöohje 8.5.2019 Jäsenrekisterisovellus on käytössänne osoitteessa https://secure.jaicom.com/martat/emanagement Jäsentietojen tarkistus ja tarvittaessa päivitys niin yhteystietojen kuin

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT...

SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... SISÄLLYS KIRJAUTUMINEN... 2 YLEISESITTELY... 2 JÄSENHALLINTAAN LIITTYVIÄ RAPORTTEJA... 3 RAPORTTI MAKSAMATTOMISTA JÄSENISTÄ... 4 RAPORTIT... 4 KIRJAUTUMINEN 1. Kirjoita Internet-selaimen osoiteriville

Lisätiedot

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Sensen perusraportit ratsastusseuroille Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Raporttinäkymä / Työpöytä Tallennetut raportit: aukeavat valmiiseen Excel-raporttiin Tallennetut haut: pohjalla valmiit hakuehdot,

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käytön perusteet

Jäsenrekisterin käytön perusteet Jäsenrekisterin käytön perusteet Peruskäyttö Uudet jäsenet lisätään kotisivujen kautta Yksittäisen jäsenen etsiminen Jäsenen eropäivän merkintä Yhdistys ei poista jäsentä keskitetysti liitosta Raportit

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käytön perusteet

Jäsenrekisterin käytön perusteet Jäsenrekisterin käytön perusteet Tästä oppaasta löydät ohjeet: Uudet jäsenet Yksittäisen jäsenen etsiminen Jäsenen eropäivän merkintä Yhdistys ei poista jäsentä keskitetysti liitosta Raportit Raportin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 28.3.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito 10.2.2016 2(14) Yhdistystietojen ylläpito Liikkuminen Omakoira-palvelussa... 3 Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 4

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet

Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet Ohjeet 15.11.2012 1.0 Vastuutaho TRAFI Sisällys Raporttiarkiston (RATKI) käyttöohjeet 1 1. Johdanto 3 1.1. Esitiedot 3 1.2. Käyttöoikeudet 3 1.3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, yhdistystietojen ylläpito Suomen Kennelliitto ry. 19.5.2014 2(12) Yhdistystietojen ylläpito Sisältö: Yhdistystiedot -välilehden näkyminen... 3 Yhdistyksen

Lisätiedot

1. JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS

1. JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS YRITTÄJÄNAISTEN KESKUSLIITTO 12.4.2006 JÄSENREKISTERISTÄ REKISTERIVASTAAVALLE Sisään jäsenrekisteriin osoitteella: www.yrittajanaiset.fi/yhdistykset - kirjoita yhdistyksen tunnus ja salasana, kysy keskusliitosta.

Lisätiedot

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje versio 1.0 Ossi Ikonen ossi.ikonen@hrup.fi Yleistä Maanpuolustusrekisteri on Suomen Reserviupseeriliiton, Reserviläisliiton, Maanpuolustuskiltojen liiton ja Maanpuolustusnaisten

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Käyttöohje. Visy Access Net UPM

Käyttöohje. Visy Access Net UPM Käyttöohje Visy Access Net UPM 1. Johdanto Visy Access Net on WWW-pohjainen käyttöliittymä, jolla UPM:n toimittajien pitää luvittaa omat ajoneuvonsa UPM:n tehtaille, jotta kulku onnistuu jatkossakin. Järjestelmä

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot

MyLCI verkkosivusto. Jäsentiedot MyLCI verkkosivusto Jäsentiedot - Uudet jäsenet Dia 3 - Jäsentietojen muutos Dia 7 - Jäsenen eroaminen Dia 10 - Perheyksikkö Dia 11 - Eronneen jäsenen uudelleen jäseneksi ottaminen Dia 14 - Siirtojäsen

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä

Sisällysluettelo 1 Johdanto Root, koko Opalan pääkäyttäjä OPALA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto 4 2 Root, koko Opalan pääkäyttäjä...5 2.1 Sisäänkirjautuminen.5 2.2 Käyttäjätunnukset 6 2.2.1 Pääkäyttäjätunnukset.6 2.2.1.1 Luo. 7 2.2.1.2 Muokka/poista 8

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

TaikaLaskut. pikaohje

TaikaLaskut. pikaohje TaikaLaskut pikaohje Laskutus Laskut sivulla voi lisätä / muuttaa / käsitellä laskuja. Uusi lasku lisätään Lisää uusi -linkistä. Laskuja voi hakea erilaisilla kriteereillä: Näytä: kaikki, avoimet, lähetetyt,

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Kun valitset Raportit, Lisää uusi, voit ryhtyä rakentamaan uutta raporttia alusta alkaen itse.

Kun valitset Raportit, Lisää uusi, voit ryhtyä rakentamaan uutta raporttia alusta alkaen itse. Sivu 1 / 7 22 UUDEN RAPORTIN LUOMINEN Kun valitset Raportit, Lisää uusi, voit ryhtyä rakentamaan uutta raporttia alusta alkaen itse. Tässä ohjeessa on kuvattu uuden haun tekemisen yleisempiä ominaisuuksia.

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Talousraportin käyttäjän ohje Ohje 21.01.2008 0.1 Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje kennelpiireille, pätevyyksien ylläpito 21.3.2016 2(10) Pätevyyksien ylläpito Pätevyydet -sivun näkyminen ja pätevyyksien ylläpito-oikeus... 3 Pätevyydet -sivun toiminnot...

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

SNJ:n rekisteriin kirjautuminen

SNJ:n rekisteriin kirjautuminen SNJ:n rekisteriin kirjautuminen Rekisteriin kirjaudutaan osoitteesta https://rekisteri.sebacon.fi Asiakastunnus on snj Tunnus Salasana nämä tulee SNJ:n pääkäyttäjä Juha Tenhuselta. Muistakaa lähettää käyttäjäsopimus,

Lisätiedot

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin.

TOIMINNOT s.5 Kappaleessa käydään läpi yhteyshenkilön käytössä olevat toiminnot ja ohjeet niihin. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (16) Käyttöohjeen sisältö s. 1: ENSIMMÄINEN KIRJAUTUMINEN, SALASANAN VAIHTO s.2 PERUSNÄKYMÄ/ALKUNÄKYMÄ s.3 Kuva yhteyshenkilön itsepalveluliittymän näkymästä. VALIKOT s.4

Lisätiedot

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto

Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Fivaldi: Sähköinen perintäyhteys Visma Duetto Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit)

Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) Sähköinen matkalasku (Murikan kurssit) www.teollisuusliitto.fi Valitse pankki, jonka tunnuksilla tunnistaudut sähköiseen palveluun Valitse seuraavalta sivulta Jäsenyys kohdassa lukee: Muokkaa omia yhteystietojasi,

Lisätiedot

Lukkarikoneen käyttöohje

Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikoneen käyttöohje Lukkarikone Pikaohjeet Kysymyksiä ja vastauksia v. 2.0 Lukkarikone Käyttöperiaate Perusnäkymä Hakusivu Lukujärjestys ryhmätunnuksen perusteella: Lukujärjestys opintojaksototeutuksien

Lisätiedot

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO Tilin luonti Tarvitset käyttäjätunnuksen sovelluksen käyttämiseen. Käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat paikallisesti laitteeseen, joten älä unohda salasanaasi.

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export

10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10. ASIAKASHALLINTA CRM; Osoitetarrat, ryhmäsähköposti ja export 10.1. PERIAATE CRM asiakashallintajärjestelmästä voidaan tulostaa osoitetarrat, lähettää ryhmäsähköpostia sekä exportata (viedä) hakutuloksia

Lisätiedot

Hengitysliiton Kilta-rekisteriohjelman peruskäyttö Sisällys

Hengitysliiton Kilta-rekisteriohjelman peruskäyttö Sisällys Hengitysliiton Kilta-rekisteriohjelman peruskäyttö Sisällys Kilta-ohjelma pähkinänkuoressa... 2 Kilta-ohjelman tietosuoja... 3 Etusivu... 4 Lomakkeet... 5 Hakutoiminto... 6 Yhdistykset... 7 Poiminta...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Jäsenrekisterin käyttö on jäsenyhdistyksille ilmaista, Sulasol tarjoaa sen jäsenpalveluna.

Jäsenrekisterin käyttö on jäsenyhdistyksille ilmaista, Sulasol tarjoaa sen jäsenpalveluna. ifest-jäsenrekisteri Käyttöohje Sulasolin jäsenyhdistyksille (versio 1.1) Sulasolissa on otettu käyttöön uusi jäsenrekisteri, ifest. Rekisterin avulla jokainen jäsenkuoro ja -orkesteri voi itse ylläpitää

Lisätiedot

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0

Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Lukkarikone Pikaohjeet v. 1.0 Huom! Lukkarikone toimii oikein vain jos koulutusohjelmasi ylläpitää lukujärjestystietoja Metropolian tilanvarausjärjestelmässä (tvj.metropolia.fi). Käyttöperiaate Lukkarikone

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys

Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Aimo-ohjauspaneelin käyttöohje Sisällys Tunnusten tilaaminen... 2 Sisäänkirjautuminen... 3 Käyttöliittymä... 4 Ryhmätekstiviestien lähettäminen... 5 Ryhmät... 7 Push-viestien lähettäminen... 12 Mobiilipalvelun

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Provet Net Kutsut ohje

Provet Net Kutsut ohje Provet Net Kutsut ohje Provetissa voidaan kutsuja käyttää pitkä-aikaisten asiakassuhteiden ylläpitoon. Kutsujen avulla asiakkaita voidaan muistuttaa lemmikin rokotusten voimassa olosta, hampaiden säännöllisestä

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1

2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat. Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät:... 1 2017/11/21 17:28 1/2 Tilitapahtumat Table of Contents Tilitapahtumat... 1 Käyttö:... 1 Asiakirjan kentät... 1 Asiakirjan kentät:... 1 Asiakirjan kentät /alavalikko/ ensimmäinen välilehti:... 2 Asiakirjan

Lisätiedot

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje

Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje Maanpuolustusrekisterin käyttöohje versio 1.0 Ossi Ikonen päivitys 16.6.2017 / Päivi Ruusuvuori jasenasiat@reservilaisliitto.fi jasenasiat@rul.fi jasenasiat@mpkl.fi Yleistä Maanpuolustusrekisteri on Suomen

Lisätiedot

Kilta - yhdistyskäyttäjän ohje

Kilta - yhdistyskäyttäjän ohje 1 Kilta - yhdistyskäyttäjän ohje Yleistä Kilta on SQL Server -pohjainen TTL:n jäsenrekisteri- ja CRM-järjestelmä. Se sisältää tietoja henkilöistä (TTL-yhdistyksien jäsenet ja muita kontakteja) ja organisaatioista

Lisätiedot

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje

OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ. Esimiehen pikaohje OSAAMISENHALLINTA HENKILÖSTÖ Esimiehen pikaohje Omat tiedot, etusivu Omien tietojen etusivulla näkyy kirjautuneen käyttäjän nimi sekä käytössä olevat osiot Näkymäksi voi valita joko ns. Tiilet tai Etusivun

Lisätiedot