SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :30

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :30"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :30 Pöytäkirjakansi valtuusto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Hallinto-oikeuden päätös valtuuston varapuheenjohtajavalinnasta Selvitys KHO:lle Paula Nevalaisen valituksen johdosta Hallitustyöskentelyn itsearvioinnin tulokset ja jatkotoimenpiteet Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon Toripuistikon toimipisteen kiinteistön ja sillä sijaitsevien rakennusten myyntilupa Kuntayhtymän rakentamis- ja investointiohjelma vuosille ja rakennusten korjaussuunnitelma vuosille Koulutuskuntayhtymän talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma vuosille Reformin kehittämistoimenpiteiden ja muutosten suunnitelmat ja aikataulu Valtuustoaloite pääsy- ja soveltuvuuskokeista Muutoksenhakuohjeistus valtuustoon... 33

2 Sivu 1 Aika Paikka Osallistujat Valtuusto Hallitus Yliviivattu = pois ALLEKIRJOITUKSET KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Torstai klo , Ravintola Oppipoika, Korkalonkatu 22 (auditorio, 2. krs), Rovaniemi Jäsen Varajäsen Alaoja Kaarlo, puheenjohtaja Björkbacka Kalervo Heikkinen Pekka Helin Liisa Hokkanen Riitta Karppinen Juha Huttunen Jaakko Jääskeläinen Leena 13 20, klo Kaarlejärvi Matti Kuukasjärvi Hannu Karhu Sanna Junttila Susanna 13 19, klo Karttunen Ulla Kuistio Jorma Lehto Pekka Karvo Ari Mäkitalo Arja Mäntymaa Vuokko Mäntyniemi Merja Nevalainen Paula, 2. varapj , Niemelä Veikko Niukkanen Kimmo Outila Tiina Tennilä Eini Marja Paananen Antti Trög Sakari Poranen Heikki Rantajääskö Tapani Kurula Timo Rundgren Marjo Suoraniemi Terhi Rytisalo Pentti, 1. varapj. Simoska Maarit Sipovaara Kyösti 13 18, klo Tohmola Teija Vuontisjärvi Rainer Väistö Kai Halttu Seppo Kangas Esa, hallituksen 1. varapuheenjohtaja 13 18, klo Kari Micke Karhu Sanna Mäntymaa Vuokko Mäkitalo Arja Nordberg Esa (läsnäolo- ja puheoikeudella hallituksen kokouksissa) Rissanen Reino Vanhala Tuomas, hallituksen 2. varapuheenjohtaja Väistö Kai, hallituksen puheenjohtaja Yeasmin Nafisa Arto Ylitalo, kuntayhtymän johtaja, sihteeri Veli-Pekka Laukkanen, kehitysjohtaja, varajohtaja, sihteeri Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Kaarlo Alaoja Veli-Pekka Laukkanen Aika ja paikka / X 7 / Kalervo Björkbacka Aika ja paikka Pekka Heikkinen Kuntayhtymän hallintopalvelujen ilmoitustaulu

3 Sivu 2 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kuntalain 103 pykälän 1 momentin mukaan kuntayhtymävaltuuston kokous on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä. Valtuuston työjärjestyksen 6 pykälän mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on vähintään viisi päivää ennen kokousta lähetettävä erikseen kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Samassa ajassa on kokouksesta annettava yleisesti tieto julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Valtuuston työjärjestyksen 8 pykälän mukaan kutsu tähän kokoukseen on postitettu ja ilmoitettu kuntayhtymän virallisella ilmoitustaululla Ilmoitus kokouksen ajasta ja paikasta on julkaistu valtuuston päättämällä tavalla paikallislehti Lapin Kansassa Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että valtuuston puheenjohtaja ilmoitti, että valtuusto pitää tauon ja keskeytti kokouksen Opetushallituksen yli-insinööri Arto Pekkalan puheenvuoron ajaksi klo Merkittiin, ettei kukaan ollut ilmoittanut poistuvansa kokouksesta tauon aikana.

4 Sivu 3 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Valtuuston pöytäkirjan tulee tarkastaa kaksi kokoukseen osallistunutta valtuuston jäsentä. Pöytäkirjan tarkastajat toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Kai Väistö ja Kalervo Björkbacka. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kalervo Björkbacka ja Pekka Heikkinen.

5 Sivu 4 15 HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS VALTUUSTON VARAPUHEENJOHTAJAVALINNASTA Hallitus Kehitysjohtaja: Yhtymävaltuusto on myöntänyt voimaan astuneen kuntayhtymän perussopimuksen muutoksen johdosta eron valtuuston puheenjohtajuuksista sitä pyytäneille henkilöille ja valinnut keskuudestaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi uudet puheenjohtajat. Valtuusto myönsi eron Riitta Hokkaselle ja valitsi valtuuston 2. varapuheenjohtajaksi Paula Nevalaisen. Hokkanen teki asiasta kunnallisvalituksen hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus katsoo, että kun yhtymävaltuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja on lainvastainen vain valtuuston 2. varapuheenjohtajan tehtävän osalta eikä valituksenalaista päätöstä ole syytä kumota kokonaisuudessaan Ote: LIITE 4: Hallinto-oikeuden päätös nro 16/0682/2 Johtaja: Hallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätöksen nro 16/0683/2 tiedoksi ja esittää samalla, että valtuusto merkitsee päätöksen tiedoksi. Hallitus päättää jättää asian sillensä. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen. Merkittiin pöytäkirjaan, että Paula Nevalainen poistui kokouksesta esteellisenä (asianosainen).

6 Sivu 5 Merkittiin pöytäkirjaan, että Leena Jääskeläinen poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana klo Puheenjohtajan esityksestä ja Simolan kannattamana hallitus yksimielisesti päätti merkata hallinto-oikeuden päätöksen nro 16/0683/2 tiedoksi ja päätti esittää, että valtuusto merkitsee päätöksen tiedoksi Hallitus Korkein hallinto-oikeus ilmoitti tiedusteltaessa, että asianosaisena Paula Nevalainen on hakenut muutosta valittamalla korkeimpaan hallintooikeuteen. Tästä johtuen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös nro 16/0682/2 ei ole lainvoimainen ja siitä johtuen yhtymävaltuuston päätös on voimassa kunnes Korkein hallinto-oikeus on tehnyt asiasta päätöksen. Johtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi, että Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on haettu muutosta yhtymävaltuuston päätöksestä ja siitä johtuen yhtymävaltuuston päätös on voimassa. Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee asian tiedoksi. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 1: Hallinto-oikeuden päätös nro 16/0682/2 Yhtymähallitus esittää, että valtuusto merkitsee hallinto-oikeuden päätöksen nro 16/0683/2 tiedoksi. Lisäksi yhtymähallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee tiedoksi, että Korkeimmalta hallinto-oikeudelta on haettu muutosta yhtymävaltuuston päätöksestä ja siitä johtuen yhtymävaltuuston päätös on voimassa. Merkittiin pöytäkirjaan, että valtuuston jäsen Paula Nevalainen ilmoitti olevansa jäävi tämän pykälän käsittelyyn ja poistui paikaltaan pykälän käsittelyn ajaksi (asianosaisjäävi). Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

7 Sivu 6 16 SELVITYS KHO:LLE PAULA NEVALAISEN VALITUKSEN JOHDOSTA Hallitus Kehitysjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on vastaanottanut korkeimman hallinto-oikeuden selvityspyynnön Paula Nevalaisen jättämän valituksen johdosta. Pyyntö liittyy yhtymähallituksessa ja esillä olleeseen yhtymävaltuuston tekemään päätökseen valtuuston puheenjohtajavalinnasta. Riitta Hokkanen jätti päätöksestä kunnallisvalituksen hallinto-oikeudelle. Asia on edennyt korkeimman hallintooikeuden käsittelyyn. Korkein hallinto-oikeus voi ratkaista asian ilman kuntayhtymän antamaa selvitystä. Selvityksen antamisella ei liene vaikutusta ratkaisuun. LIITE 9: KHO:n selvityspyyntö dnro 3233/3/16 Varajohtaja: Yhtymähallitus merkitsee tiedoksi korkeimman hallinto-oikeuden selvityspyynnön ja päättää, että Paula Nevalaisen jättämään valitukseen ei ole tarvetta antaa selvitystä. Samalla hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee asian tiedoksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 2: KHO:n selvityspyyntö dnro 3233/3/16 Yhtymähallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee tiedoksi korkeimman hallinto-oikeuden selvityspyynnön ja päätöksen, että Paula Nevalaisen jättämään valitukseen ei ole tarvetta antaa selvitystä. Merkittiin pöytäkirjaan, että valtuuston jäsen Paula Nevalainen ilmoitti olevansa jäävi tämän pykälän käsittelyyn ja poistui paikaltaan pykälän käsittelyn ajaksi (asianosaisjäävi). Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

8 Sivu 7 17 HALLITUSTYÖSKENTELYN ITSEARVIOINNIN TULOKSET JA JATKOTOIMENPITEET Hallitus Laatukoordinaattori Pertti Heikkilä: Yhtymähallitus on itsearvoinut omaa hallitustyöskentelyään välisenä aikana toteutetussa hallitustyöskentelyn itsearvioinnissa. Arviointi toteutettiin hallituksen kokouksessa hyväksytyn esityksen mukaisesti. Hallituksen itsearvioinnin tarkoituksena on nimenomaisesti itsearvioida hallituksen omaa hallitustyöskentelyään ja löytää arvioinnin perusteella sen vahvuudet ja parantamiskohteet. Yhtymähallituksen itsearviointi toteutettiin kolmivaiheisesti: 1. Itsearviointikysely 2. Kyselyn tulosten raportointi 3. Hallitustyöskentelyn arviointi-istunto Itsearviointikysely suunnattiin hallituksen varsinaisille jäsenille sekä hallitustyöskentelyyn osallistuvalle yhtymävaltuuston puheenjohtajistolle. Kyselyn pohjana käytettiin Rovaniemen kaupunginhallitukselle tehtyä vastaavaa kyselyä. Kyselyn kysymyksiä kuitenkin muutettiin osittain, huomioiden Rovaniemen koulutuskuntayhtymän perustehtävä ja toimiala sekä hallituksen tehtävät. Kyselyn vastausaika oli Kyselyn vastaaminen tapahtui sähköisesti ja vastauslinkki lähetettiin vastaajille sähköpostitse. Kyselyyn vastasi 11 hallituksen varsinaista jäsentä ja/tai valtuuston puheenjohtajistoon kuuluvaa henkilöä. Vastausprosentti oli 71,4 %. Kyselyn tulokset raportit valmisteltiin elokuussa ja ne yhdessä arviointi-istunnon ohjeiden kanssa toimitettiin hallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajistolle postitse tai sähköpostilla noin viikko ennen arviointi-istuntoa. Varsinainen hallitustyöskentelyn itsearviointi eli arviointi-istunto toteutettiin pidetyn hallituksen aamukoulun yhteydessä. Arviointi-istuntoon osallistui 11 hallituksen jäsentä ja/tai yhtymähallituksen puheenjohtajistoon kuuluvaa henkilöä. Tilaisuuden vetäjänä toimi laatukoordinaattori Pertti Heikkilä ja sihteerinä suunnittelija Anu Tauriainen. Arviointi-istunnossa pohjana käytettiin kesällä toteutetun itsearviointikyselyn tuloksia ja kyselyssä käytettyjä arviointialueita, joiden perusteella istunnossa keskusteltiin missä asioissa hallitustyöskentely on onnistunut ja mitkä ovat sen vahvuudet sekä missä asioissa hallitustyöskentelyssä olisi parannettavaa. Keskustelujen pohjalta arviointi-istunnossa päätettiin konsensusperiaatteella hallitustyöskentelyn vahvuuksista ja parantamisalueista. Hallituksen kokouksessa päätettiin osana itsearviointia, että arvioinnin tulosten perusteella hallitus päättää mihin toimenpiteisiin se ryhtyy oman työskentelynsä osalta. Kokouksessa tulokset esittää valmistelijan sijainen suunnittelija Anu Tauriainen.

9 Sivu 8 LIITE 1a: Hallitustyöskentelyn itsearviointi koonti vahvuuksista ja parantamisalueista LIITE 1b: Hallitustyöskentelyn itsearviointikyselyn tulokset (ilman avoimia vastauksia) OHEISMATERIAALI (vain hallituksen käyttöön) Hallitustyöskentelyn itsearviointi arviointi-istunnon muistio Hallitustyöskentelyn itsearviointikyselyn tulokset sisältäen avoimet vastaukset Johtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi itsearvioinnin tulokset (liite 1b) ja esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee tulokset tiedoksi. Hallitus päättää mihin toimenpiteisiin se ryhtyy arvioinnin tulosten perusteella oman työskentelynsä osalta. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli suunnittelija Anu Tauriainen. Yhtymähallitus päätti puheenjohtajan esityksestä Vuokko Mäntymaan kannattamana yksimielisesti, että kun mahdollisesta yhtymäkokousmalliin siirtymisestä on päätetty jäsenkuntien valtuustoissa, hallitus päättää arvioinnin tulosten perusteella tehtävistä toimenpiteistä Valtuusto LIITE 3a: Hallitustyöskentelyn itsearviointi koonti vahvuuksista ja parantamisalueista LIITE 3b: Hallitustyöskentelyn itsearviointikyselyn tulokset (ilman avoimia vastauksia) Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee hallituksen itsearvioinnin tulokset (liite 3b) tiedoksi. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

10 Sivu 9 18 HALLITUKSEN VASTAUS TARKASTUSLAUTAKUNNAN ARVIOINTIKERTOMUKSESSA 2015 ESITETTYYN YHTEENVETOON Hallitus Talouspäällikkö: Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 on ollut kuntayhtymävaltuustossa Esitetään hallituksen vastauksena arviointikertomuksessa esitettyyn yhteenvetoon ja huomioihin valtuustolle: Kuntayhtymän johtoryhmä käsitteli vastauksen kokouksessaan Ote muistiosta : Käsitellään talouspäällikön valmistelema vastaus. Johtoryhmä esittää asian viemistä hallitukselle. Tehtyjen oikaisujen jälkeen esitetään asian viemistä hallitukselle Arviointikertomus kohta määrälliset tavoitteet, Lapin Urheiluopisto, s.10 11: Asiakastyytyväisyys toteutuma puuttuu. Vastaus: Tutkintotavoitteisen lisäkoulutuksen palautteet ovat olleet vähäisiä, alle 5 vastaajaa/ryhmä, niistä ei saada silloin yhteenvetoa. Maksullinen koulutus on ollut tulosalueella niin vähäistä (ei ole työvoimakoulutusta), että palauteraporttia ei ole voitu saada. Arviointikertomus kohta 7, Yhteenveto: Talousarvion mukaan tulosalueiden alijäämä on katettava kolmen seuraavan vuoden aikana. Miten valvonta toteutetaan? Vastaus: Vuoden 2015 TA:n täytäntöönpano-ohjeen (kuntayhtymähallitus ) mukaan: Talousarvioseurannasta vastaavat tulosalueiden johtajat/rehtorit, toimipistejohtajat, yksikönjohtajat ja talouspäällikkö. Tulosalueiden toimintaa ohjaavat määrärahat. Jos toiminnassa tapahtuu muutoksia, on välittömästi tehtävä korjaustoimenpiteet siten, että toiminta sopeutetaan määrärahaan. Sisäistä valvontaa koskevan ohjeen mukaan toiminnan ja talouden toteutumisesta raportoidaan seuraavasti:

11 Sivu 10 - yhtymävaltuustolle tilinpäätöksen yhteydessä - hallitukselle neljä kertaa vuodessa (toiminnalliset 2 krt/v) - tulosalueen/yksikön johtajille kuukausittain Kuntalaki 410/ : Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen. Kunnan taseeseen kertynyt alijäämä tulee kattaa enintään neljän vuoden kuluessa tilinpäätöksen vahvistamista seuraavan vuoden alusta lukien. Kunnan tulee taloussuunnitelmassa päättää yksilöidyistä toimenpiteistä, joilla alijäämä mainittuna ajanjaksona katetaan. Talouden toteutuminen tulosalueittain kuntayhtymässä esitetään vuosittain tilinpäätöksen yhteydessä laadittavassa tasekirjassa. LIITE 5a: Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 LIITE 5b: Tasekirjan sivut ko. kohta 2015, 2014 ja 2013 Johtaja: Hallitus esittää yhtymävaltuustolle tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen yhteenvetoon esitetyt vastaukset. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talouspäällikkö Else Kaarlela. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 4a: Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 LIITE 4b: Tasekirjan sivut ko. kohta 2015, 2014 ja 2013 Hallitus esittää yhtymävaltuustolle tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen yhteenvetoon esitetyt vastaukset. Keskustelun kuluessa valtuutettu Jaakko Huttunen teki Kalervo Björkbackan kannattamana esityksen, että valtuusto edellyttää hallitusta tuomaan seuraavaan valtuuston kokoukseen selvityksen miten sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kehittämiseen on varattu riittävät operatiiviset resurssit. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen ja kannatetun Huttusen esityksen. Merkittiin pöytäkirjaan, että Esa Kangas ja Kyösti Sipovaara poistuivat kokouksesta pykälän käsittelyn jälkeen klo

12 Sivu TORIPUISTIKON TOIMIPISTEEN KIINTEISTÖN JA SILLÄ SIJAITSEVIEN RAKENNUSTEN MYYNTILUPA Hallitus Kiinteistöjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän valtuusto on hyväksynyt kiinteistöstrategia pitämässään kokouksessa. Kiinteistöstrategian toteutussuunnitelmassa (liite 5a) vuodelle 2017 on Toripuistikon toimipisteen kiinteistön (liite 5b) ja sillä sijaitsevien rakennusten myynti osoitteessa; Toripuistikko 5-7, Rovaniemi. Kuntayhtymä on hakenut ko. kiinteistölle kaavamuutosta. Asemakaavamuutos on kaupungissa edennyt hyväksymisvaiheeseen (liite 5c). Kuntayhtymän hallintosäännön 34 Omaisuuden myynti; mukaisesti kiinteistöjen ja kiinteistöjen määräalojen myynnistä päättää valtuusto. Kuntayhtymän valtuusto kokoontuu pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, joten kilpailutilanteen ja tarjousten käsittelyn vuoksi olisi kuntayhtymän kannalta kustannustehokkainta saada kaupat mahdollisimman nopeasti päätökseen asemakaavamuutoksen vahvistamisen jälkeen. Koulutuskuntayhtymän on lisäksi selvitettävä opetus- ja kulttuuriministeriölle valtion korvauksetta luovuttamien ja valtion rahoituksella tehtyjen tyhjilleen jääneiden rakennusten tuleva käyttö sekä käypä arvo. Rakennusten arvon perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö voi laskea mahdollisesti palautettavan valtionosuuden määrän. Koulutuskuntayhtymä voi esittää opetus- ja kulttuuriministeriölle palautettavaksi määrättävän euromäärän käyttämistä koulutuksen kehittämiseen tai siirtämistä valtionosuudeksi johonkin koulutuskuntayhtymän investointihankkeeseen. LIITE 5a: Kiinteistöstrategia 2020 Toteutussuunnitelma; LIITE 5b: Kiinteistörekisteritiedot LIITE 5c: Asemakaavamuutos Varajohtaja: Yhtymähallitus esittää, että kuntayhtymän valtuusto myöntää hallitukselle luvan myydä kiinteistön ja sillä sijaitsevat rakennukset. Varajohtajan muutosesitys kokouksessa: Yhtymähallitus esittää, että kuntayhtymän valtuusto myöntää hallitukselle luvan myydä kiinteistön ja sillä sijaitsevat rakennukset. Samalla hallitus valtuuttaa kiinteistöjohtajan käymään neuvottelut maankäyttösopimuksesta kaupungin edustajien kanssa.

13 Sivu 12 Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Keskustelun jälkeen yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 5a: Kiinteistöstrategia 2020 Toteutussuunnitelma; LIITE 5b: Kiinteistörekisteritiedot LIITE 5c: Asemakaavamuutos Yhtymähallitus esittää, että kuntayhtymän valtuusto myöntää hallitukselle luvan myydä kiinteistön ja sillä sijaitsevat rakennukset. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

14 Sivu KUNTAYHTYMÄN RAKENTAMIS- JA INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE JA RAKENNUSTEN KORJAUSSUUNNITELMA VUOSILLE Hallitus Kiinteistöjohtaja: Investointiohjelma vuosille : Koulutuskuntayhtymän valtuusto on hyväksynyt kiinteistöstrategia elokuuta Kiinteistöstrategiassa on linjattu tulevaisuuden toimenpiteet kiinteistöratkaisuille (säilytettävät, kehitettävät ja luovutettavat kiinteistöt). Tulevaisuuden investointi-/rakentamisohjelma perustuu tehtyihin koulutusalaratkaisuihin, hyväksyttyyn kiinteistöstrategiaan 2020 ja siinä määriteltyyn kiinteistöjen kuntoluokan säilyttämiseen sekä vuosittain tarkistettavaan toteutussuunnitelmaan ja yt-neuvotteluissa sovittuihin kiinteistöihin kohdistuviin vähennyksiin. Kiinteistöstrategian 2020 toteutussuunnitelma (liite 4a ) on päivitetty ja toimii pohjana rakentamisohjelmalle. Talousarvion rakentamisohjelma 2017: Rantavitikan toimipiste: koulutustilojen laajennustyö: Rantavitikan toimipisteen koulutustilojen laajennustyöhankkeen rakentamistyöt on aloitettu kesäkuussa 2015 ja työt valmistuvat kesään 2017 mennessä. Rantavitikan toimipisteen laajennustyöhankkeessa rakennetaan tilat koulutuskuntayhtymän rakennusalan koulutuksille ja hotelli-, ravintola- ja catering-alojen koulutuksille. Hanke on kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelman mukainen. Rantavitikan toimipiste: Korvanranta -rakennuksen peruskorjaustyö: Kiinteistöstrategia 2020 linjausten mukaisesti ko. rakennus on suunniteltu peruskorjattavaksi kuntayhtymän omaan käyttöön. Korvanranta -rakennukseen rakennetaan tilat koulutuskuntayhtymän yhteiseen käyttöön (yhteisille toiminnoille ja toimisto- ja koulutustiloiksi, opiskelijahallinto ym.). Hankkeen peruskorjaustyöt on aloitettu kesäkuussa 2016 ja työt valmistuvat kesällä Hanke on kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelman mukainen. Urheiluopiston toimipiste: majoitusrakennuksen laajennustyö: Investointiohjelmassa vuosille 2016 ja 2017 on majoitusrakennuksen laajennushanke. Hankkeen rakennustyöt on aloitettu elo-syyskuun vaihteessa ja työt valmistuvat suunnitelmien mukaan elokuussa Hankkeelle on varattava loppuosan rahoitus rakentamisohjelmassa vuodelle Hanke on kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelman mukainen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt investointiavustuksen ko. hankkeelle vuodelle Lisäksi Opetus- ja kulttuuriministeriö on alustavasti varannut vuoden 2017 avustuksista , joka on anottu syyskuussa 2016.

15 Sivu 14 Urheiluopiston toimipiste: Keittiön laajennus- ja korjaustyö: Urheiluopiston toimipisteen lisääntynyt ja lisääntyvä käyttö on tuonut haasteen keittiön toimivuudelle. Lisäksi terveysviranomaisten alustavat lausunnot keittiötilojen toimivuudesta antavat aiheen keittiötilojen korjaamiseen. Urheiluopiston nykyinen toiminta ja uusien investointihankkeiden myötä nykyinen keittiö ei pysty palvelemaan asiakkaita niiden vaatimuksien mukaisesti. Keittiötilat on korjattu vuonna 2009 sen aikaisia toimintoja varten. Urheiluopistoa on laajennettu sen jälkeen majoitusrakennuksella ja siihen liittyvillä tiloilla sekä myös muilla investoineilla. Keittiötilojen laajennus- ja korjaustöillä saadaan tarkoitukseen nähden tyydyttävät ja toimivat tilat hankkeen toteutuksen myötä. Korjaussuunnitelma: Kiinteistöpalvelussa laadittua korjaussuunnitelmaa on tarkennettu vuosille ja sen mukaisten investointien kustannusvaikutukset on huomioitu rakentamisohjelmassa. Korjaussuunnitelmassa on huomioitu vuodelle 2017 Rantavitikan toimipisteen vuoden 2017 koulutusalamuutoksiin ja siirtoihin liittyvät vielä tarvittavat korjaus- ja muutostyöt. Lisäksi Rantavitikan toimipisteen päärakennuksen pohjaviemärin kunto edellyttää peruskorjausta kesällä Lisäksi Rantavitikan toimipisteen ns. Jusala Center -rakennus on suunniteltu purettavan vuoden 2017 aikana. Korjaussuunnitelman eri kiinteistöihin kohdistuvilla korjaustöillä tehdään pieniä tilajärjestelyitä, parannetaan sisäilmaolosuhteita sekä korjataan kosteusvaurioita ja rakenteita. Korjaussuunnitelmaan sisältyvillä rakennusten korjaustöillä pienennetään kiinteistöissä muutoin syntyvää korjausvelkaa. Korjaussuunnitelman laadinnassa on huomioitu koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategia Asuntoloiden korjaustyöt: Pääosa koulutuskuntayhtymän asuntolarakennuksista on korjattu ja näillä koulutuskuntayhtymä pystyy tulevaisuudessa tarjoamaan II-asteen opiskelijoille riittävän määrän asuntolapaikkoja. Pieniä korjaustöitä sisällytetään rakentamisohjelmaan vuosittain mahdollisia korjaustarpeita varten. Koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategiassa 2020 on huomioitu myös asuntolarakennuksien tilanne. Talousarvion suunnitteluosa : Urheiluopiston uimahallin peruskorjaustyö: Urheiluopiston päärakennuksen yhteyteen on valmistunut 2002 vuoden lopussa uimahalli ( Wellness Center -hankkeessa). Uimahallitekniikka on saavuttamassa peruskorjausiän muutaman vuoden sisällä ja muutoinkin tekniikkatila rakennuksen alla aiheuttaa yläpuolisille rakenteille kosteus- ym. rasituksia. Kiinteistöstrategia 2020 on linjattu, että kuntayhtymän kiinteistöjen kuntoluokka pidetään 75 %:n tasolla, joka pääosin saavutetaan n. 13 vuoden kuluessa valmistumisesta. Uimahallin ns. vuosiseisokkien aikana kuntayhtymä on korjannut tarpeelliset ja kiireelliset työt sekä tarpeet. Uimahallirakennuksien kuluminen on normaalia suurempaa, joten peruskorjaustyö on tulossa tarpeelliseksi tämän vuosikymmenen loppupuolella. Suunnittelutyö olisi

16 Sivu 15 tarkoituksen mukaista aloittaa jo talousarvion suunnitteluosan aikana vuonna Hankkeelle on mahdollista anoa OKM:n erityisavustusta liikunnan koulutuskeskusten perustamiskustannuksiin vapaasta sivistystyöstä annetun lain mukaisesti. LIITE 4a: KSTR 2020 päivitetty toteutussuunnitelma; LIITE 4b: Rakentamisohjelma ; LIITE 4c: Korjaussuunnitelma ; Johtaja: Hallitus: - hyväksyy kiinteistöstrategia 2020 päivitetyn toteutussuunnitelman (liite 4a). - hyväksyy rakentamis- ja investointiohjelman vuosille liitteen 4b ja korjaussuunnitelman vuosille liitteen 4c mukaisina lähetettäväksi jäsenkunnille lausuntoa varten ja pyytää jäsenkuntien lausunnot mennessä. - pyytää koulutuskuntayhtymän YT-toimikunnan lausunnon liitteen 4b rakentamis- ja investointiohjelmasta vuosille ja liitteen 4c korjaussuunnitelmasta vuosille Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Lisäksi kuultiin toimitusjohtaja Heikki Keskitaloa ja erikoissuunnittelija Erkki Jääsköä. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Hallitus Kiinteistöjohtaja: Koulutuskuntayhtymän perussopimuksen mukaan koulutuskuntayhtymän on pyydettävä jäsenkunnilta lausunnot merkittävistä toimintaan vaikuttavista investoinneista. KSTR (kiinteistöstrategia) 2020 Toteutussuunnitelmasta, rakentamisohjelmasta ja korjaussuunnitelmasta on pyydetty jäsenkuntien lausunnot mennessä. Kittilän, Kolarin ja Ranuan kuntien lausunnoissa ei ole huomautettavaa kuntayhtymän rakentamis- ja investointiohjelmiin (liitteet 6d, 6e ja 6f). Kemijärven kaupungin lausunnossa (liite 6c) todetaan, että investoinnit tulee rahoittaa kuntayhtymän keräämästä pääomavuokrasta. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän pääomavuokra käytetään kiinteistöihin käytettyjen rakennusinvestointien SUMU-poistoihin ja vuosittaisiin korjauskustannuksiin. Kuntayhtymän rakentamisohjelman mukaiset investoinnit rahoitetaan vuosittain laaditun rahoitussuunnitelman mukaisesti sumu-poistoilla, ns. investointilisällä ja tarvittaessa osittain lainarahoituksella.

17 Sivu 16 Sodankylän kunnan lausunnossa (liite 6g) todetaan, että ns. Luova rakennuksen jatkokäytön suunnittelussa otetaan huomioon alueelliset kehittämistarpeet ja tältä osin pidetään yhteyttä kunnan kehittämisjohtajaan ja Tähtikunta Oy:öön. Kiinteistöstrategian lähtökohtana on, että ensisijaisesti kiinteistöratkaisuissa keskustellaan omistajakuntien kanssa ja pyritään ratkaisemaan kiinteistökysymykset kuntien kanssa yhteistyössä. Rovaniemen kaupungin lausunto (liite 6h): Rovaniemen koulutuskuntayhtymän rakentamisohjelma ja kiinteistöstrategia ovat hyvin laadittuja välineitä kuntayhtymän toiminnan ja talouden sopeuttamisessa uuteen tilanteeseen ja ne pitää toteuttaa siten, että kiinteistökapasiteetti vastaa tulevia opiskelijamääriä ja tukee taloudellisesti tehokasta toimintaa. Rakentamisohjelman ja kiinteistöstrategian toteutuksessa tulee tehdä tiivistä yhteistyötä Rovaniemen kaupunkikonsernin kanssa ja hakea synergiaetuja, sillä useat toimenpiteet koskevat Rovaniemen kaupungissa sijaitsevia toimipisteitä ja aluetta. Näillä voi olla merkittäviä vaikutuksia Rovaniemen kaupungin kasvua ja kehittämistä koskevien tavoitteiden kannalta. Näistä esim. merkittävistä toimintaan, omaisuuden myyntiin tai investointeihin liittyvistä toimenpiteistä pitää neuvotella Rovaniemen kaupungin konsernijohdon kanssa ennen päätöksentekoa. Koulutuskuntayhtymä on käynyt Rovaniemen kaupungin konsernijohdon kanssa aina keskustelut ennen merkittäviä Rovaniemen kaupungin alueella olevia kiinteistöratkaisuja. Näistä on hyviä esimerkkejä yhteistyöstä aikaisemmilta vuosilta. Kuntayhtymän johtoryhmä käsitteli kokouksessaan rakentamisohjelman ja korjaussuunnitelman (liitteet 5a, 6a ja 6b). Johtoryhmällä ei ollut huomautettavaa ko. suunnitelmiin. Kuntayhtymän YT- ja TSL-toimikunta käsitteli KSTR 2020 toteutussuunnitelman (liite 5a), rakentamisohjelman (liite 6a) ja korjaussuunnitelman (liite 6b) kokouksessaan YT- ja TSL-toimikunnan lausunto liitteenä 6i. LIITE 5a: Kiinteistöstrategia 2020 Toteutussuunnitelma; LIITE 6a: Rakentamisohjelma ; LIITE 6b: Korjaussuunnitelma ; LIITE 6c: Kemijärven kaupungin lausunto LIITE 6d: Kittilän kunnan lausunto LIITE 6e: Kolarin kunnan lausunto LIITE 6f: Ranuan kunnan lausunto LIITE 6g: Sodankylän kunnan lausunto (lopullinen päätös toimitetaan kokoukseen) LIITE 6h: Rovaniemen kaupungin lausunto (lopullinen päätös toimitetaan kokoukseen) LIITE 6i: YT- ja TSL-toimikuntien lausunto Varajohtaja:

18 Sivu 17 Yhtymähallitus käsittelee liitteenä 5a olevan Kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelman, liitteenä 6a koulutuskuntayhtymän rakentamisohjelman vuosille ja liitteenä 6b korjaussuunnitelman vuosille sekä esittää ne kuntayhtymän valtuustolle hyväksyttäväksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 5a: Kiinteistöstrategia 2020 Toteutussuunnitelma; LIITE 6a: Rakentamisohjelma ; LIITE 6b: Korjaussuunnitelma ; LIITE 6c: Kemijärven kaupungin lausunto LIITE 6d: Kittilän kunnan lausunto LIITE 6e: Kolarin kunnan lausunto LIITE 6f: Ranuan kunnan lausunto LIITE 6g: Sodankylän kunnan lausunto LIITE 6h: Rovaniemen kaupungin lausunto LIITE 6i: YT- ja TSL-toimikuntien lausunto Yhtymähallitus esittää, että yhtymävaltuusto hyväksyy liitteenä 5a olevan Kiinteistöstrategia 2020 toteutussuunnitelman, liitteen 6a koulutuskuntayhtymän rakentamisohjelman vuosille ja liitteen 6b korjaussuunnitelman vuosille Keskustelun kuluessa valtuutettu Veikko Niemelä teki Teija Tohmolan, Pentti Rytisalon, Kalervo Björkbackan, Kimmo Niukkasen ja Jaakko Huttusen kannattamana esityksen, että kiinteistöstrategian 2020 toteutussuunnitelmassa koulutuskäytössä luovuttavaksi esitetystä Kemijärven toimipisteen Halmetien kiinteistöstä ei luovuta toistaiseksi. Keskustelun kuluessa Leena Jääskeläinen teki Kalervo Björkbackan ja Jorma Kuistion kannattamana esityksen, että mikäli Rovaniemen uimahallin rakentaminen sijoittuu Ounasvaaralle opiston viereen, urheiluopiston uimahallin peruskorjauksesta luovutaan ja tähän varattu summa käytetään ko. tilan käyttötarkoituksen muutoksiin sopivien oppimisympäristöjen kehittämiseen. Puheenjohtaja teki esityksen, että molemmista esityksistä äänestetään erikseen ja ehdotti suoritettavaksi kättennostoäänestyksen. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti puheenjohtajan esityksen. Äänestys valtuutettu Veikko Niemelän esityksestä: suoritetussa kättennostoäänestyksessä yhtymähallituksen pohjaesityksen kannalla oli viisi (5) valtuutettua. Veikko Niemelän tekemän kannatetun esityksen kannalla oli 17 valtuutettua. Tyhjää äänesti yksi (1) valtuutettu. Yhtymävaltuuston päätökseksi tuli äänin 17-5 (tyhjää 1) olla toistaiseksi luopumatta kiinteistöstrategian 2020 toteutussuunnitelmassa koulutuskäytössä luovuttavaksi esitetystä Kemijärven toimipisteen Halmetien kiinteistöstä.

19 Sivu 18 Valtuutettu Leena Jääskeläisen esitys sai yhtymävaltuuston yksimielisen kannatuksen. Merkittiin pöytäkirjaan, että varavaltuutettu Susanna Junttila poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana klo Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen, johon on lisätty kannatetut esitykset.

20 Sivu KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN TALOUSARVIO VUODELLE 2017 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Hallitus Talouspäällikkö: Kuntayhtymän vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelmaesitys on valmisteltu hallituksen hyväksymien laadintaohjeiden sekä vuonna 2014 hyväksytyn strategian 2025 mukaisesti. Tuloarvioissa on huomioitu valtion hallitusohjelman mukaiset tulevat tulorahoituksen leikkaukset ammatillisessa koulutuksessa. Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä toimintatuottojen on arvioitu laskevan ammatillisen koulutuksen reformin ja säästötavoitteen ja rahoituslaissa esitetyn säästön vuoksi vuodesta 2016 vuoteen 2017 noin 3,9 milj. euroa. Kuntayhtymässä on käyty yt-neuvottelut 2016 talouden sopeuttamisesta toimintavuodelle 2017 tulevasta ammatillisen peruskoulutuksen rahoitusleikkauksesta johtuen. Ammatillisen peruskoulutuksen yksikköhintatulosta tehtävä 12 % rahoitusleikkauksen vaikutus jaetaan talousarviovuoden 2017 ja taloussuunnitelmavuosien ajalle. Rahoitusleikkauksen vaikutuksen jaksottamisesta johtuva tulosalueen talousarviovuoden käyttötalouden alijäämä esitetään talousarviossa katettavaksi edellisten tilikausien ylijäämällä toimintarahastosta. Talousarviossa on huomioitu Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston yhdistäminen yhdeksi tulosalueeksi, jolle tulosalueelle myös siirtyy kiinteistöpalveluihin sisältynyt ravitsemispalvelut vuoden 2017 alusta. Itä-Lapin ammattiopiston toiminta siirtyi Rovaniemen koulutuskuntayhtymän järjestettäväksi alkaen. Kemijärven kaupunki maksaa Rovaniemen koulutuskuntayhtymälle luovutussopimuksessa sovitun mukaisesti valtion rahoituksen (yksikköhinta ja sen harkinnanvarainen korotus) Kemijärven toimipisteen (entinen Itä-Lapin ammattiopisto) muut tulot ylittävät kustannukset. Muut jäsenkunnat eivät osallistu kustannuksiin. Kuntalaissa on työvoimakoulutuksen yhtiöittämisvelvoite vuoden 2016 loppuun mennessä. Valtion talousarviossa vuodelle 2017 Opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuuteen siirretään vuoden 2018 alusta lukien tutkintotavoitteinen ja osa ei tutkintotavoitteisesta työvoimakoulutuksesta. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) käyvät neuvotteluja työvoimakoulutusrahoituksen siirtymisestä TEM:stä OKM:lle. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä seuraa miten siirtyminen vaikuttaa yhtiöittämisvelvoitteeseen. Muu kuin tutkintoon johtava työvoimakoulutus on kuntayhtymässä vähäistä, eikä Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä näin ollen nähdä tarvetta työvoimakoulutuksen yhtiöittämiseen.

21 Sivu 20 Lapin ammattiopisto - Lapin matkailuopisto -tulosalueen ja Santasport Lapin Urheiluopiston talousarvioesitykset on eritelty opetukseen ja maksulliseen palvelutoimintaan. Talousarvioesityksessä vuodelle 2017 valtion yksikköhintarahoitukseen on laskettu 12 %:n leikkaus vuoden 2016 tasosta. Oppilaitosmuotoisen ammatillisen peruskoulutuksen kokonaisopiskelijamäärä vuodelle 2017 on järjestämisluvan mukaan Ennakolliset yksikköhintatiedot saadaan marras-joulukuussa 2016 ja lopulliset järjestäjä- ja ylläpitäjäkohtaiset rahoituspäätökset vuodelle 2017 saadaan joulukuussa Tulosalueiden toimintakate kattaa kaluston suunnitelmanmukaiset poistot sekä kuntayhtymän sisäiset palvelut. Rakennusten sumupoistot sisältyvät tulosalueilta perittävään sisäiseen pääomavuokraan. Tulosalueiden talousarvioesityksissä on lähtökohtana, että kaikki kustannukset rahoitetaan yksikköhinnalla ja muilla tuloilla kuitenkin niin, että talousarvioesityksen 2017 mukaan Lapin ammattiopisto-lapin matkailuopisto-tulosalueen käyttötalouden alijäämä voi olla enintään 1,8 M alijäämäinen, joka katetaan kuntayhtymän edellisten tilikausien ylijäämällä toimintarahastosta. Valtuustotasoiset toiminnalliset tavoitteet perustuvat kuntayhtymän strategiaan 2025 ja kriittisiin menestystekijöihin sekä tuloksellisuuden mittareihin. Koko kuntayhtymän investointiosassa rakennushankkeisiin esitetään vuodelle 2017 yhteensä 7,6 milj. euroa netto ja kalusto- ja laitehankintoihin yhteensä 0,58 milj. euroa netto. Investointikulut laskevat kuluvasta vuodesta 0,85 milj. euroa (9,4 %). Kuntayhtymän talousarvioesitys yhteensä Tuloslaskelma TP (ulkoinen/sis.) TA (ulkoinen/sis.) TA (ulkoinen/sis.) Muutos % Toimintatuotot ,5 Toimintakulut ,0 Toimintakate ,3 Peruspääomalle maksetaan korkoa, jonka suuruudesta päättää vuosittain yhtymävaltuusto. Perussopimuksen mukaan merkittävistä toimintaan ja talouteen liittyvistä muutoksista ja hankkeista on pyydettävä jäsenkuntien lausunnot. Talousarvio- ja suunnitelmaehdotus tulee toimittaa jäsenkunnille viimeistään lokakuun 31. päivään mennessä ja hyväksytty talousarvio ja -suunnitelma viimeistään joulukuun 31. päivään mennessä. Talousarvioesitys toimitetaan jäsenkunnille ja pyydetään toimittamaan lausunnot viimeistään Talousarvio käsitellään yhteistyötoimikunnassa

22 Sivu 21 LIITE 6: Kuntayhtymän talousarvio- ja suunnitelmaesitykset vuosille Johtaja: Hallitus: - käsittelee kuntayhtymän vuosien talousarvio- ja -suunnitelmaesityksen. - pyytää talousarvioesityksestä jäsenkuntien lausunnot mennessä. - kuntayhtymän johtaja oikeutetaan tekemään talousarvioon mahdollisia teknisluonteisia korjauksia. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talouspäällikkö Else Kaarlela. Lisäksi kuultiin rehtori Taisto Arkkoa. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Hallitus Talouspäällikkö: Kuntayhtymän talousarvioesitys sisäisen/ulkoisen tuloslaskelman mukaiset toimintamenot ja -tulot, toimintakate ja muut tuloslaskelmaerät sekä niiden kehitys: TULOSLASKELMA TP 2015 TA 2016 TA 2017 Muutos % 1000 ulkoinen/sis. ulkoinen/sis. ulkoinen/sis Toimintatulot ,55 Toimintamenot ,99 Toimintakate ,30 Rahoitustuotot/-kulut ,50 Vuosikate ,56 Poistot ,51 Satunnaiset kulut/tuotot 828 Tilikauden tulos ,74 Poistoeron lis. (-) ja väh. (+) -748 Varausten, rahastojen lis. (-) ja väh. (+) Rahastojen lis. (-) ja väh. (+) ,83 Tilikauden yli/alijäämä ,87

23 Sivu 22 Opiskelijamäärät vuosina Ammatillinen peruskoulutuskoulutus (painotettu ka) TP 2015 TA 2016 TA Ammatillinen lisäkoulutus (otv) 214, Maksullisena palvelutoimintana järjestetty koulutus (otv) Oppisopimuskoulutus Talousarvion sitovuustasot on esitetty talousarviossa sivulla 19. Kuntayhtymän peruspääoma: Peruspääoma, jäsenkunnat yhteensä Rovaniemi Kittilä Ranua Sodankylä Kemijärvi ,25 % ,61 65,00 % ,26 8,32 % ,57 7,03 % ,54 10,15 % ,26 9,50 % Talousarvioon ja -suunnitelmaan sisältyvästä rakentamisohjelmasta ja talousarviosta on pyydetty jäsenkuntien lausunnot mennessä. Jäsenkuntien lausunnot ovat liitteinä 6c-h. Ranuan kunnan lausunnossa ei ole huomautettavaa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän esittämiin suunnitelmiin. Sodankylän kunnan lausunnossa esitetään, että johtamisjärjestelmän uudistamisessa tulee huomioida päivittäisen tehokkaan lähijohtamisen ja paikallisten toimipisteiden kehittämisen tarpeet. Henkilöstön osallistaminen suunnittelussa on välttämätöntä Kittilän kunnan lausunnossa todetaan, että Matkailu on tärkeä ja edelleen kehittyvä elinkeino Lapissa ja erityisesti Tunturi-Lapissa. Matkailun kansainvälinen kehitys on tällä hetkellä voimakasta. Kuntayhtymän tulee turvata ammatillisen henkilöstön kouluttaminen matkailutoimialalle. Levi-Instituutin kehittäminen on edelleen tärkeää koko Tunturi-Lapin matkailulle. Kemijärven kaupunginhallituksen lausunnossa todetaan, että tavoitteena tulee olla Kemijärven kaupungin kustannusten tasainen väheneminen siirtymäkauden aikana. Lisäksi kaupunki lausuntonaan edellyttää suunnitelmaa Kemijärven toimipisteen koulutuksen kehittämisestä sekä talouden tasapainottamisesta.

24 Sivu 23 Edellä oleviin lausuntoihin viitaten koulutuskuntayhtymän talousarvion laadullisissa tavoitteissa on, että uudistetaan johtamisjärjestelmä palvelemaan osaamislähtöistätoimintamallia. Lisätään ja vahvistetaan lähijohtajuutta uuden osaamisalatoimintamallia palvelevalla tiimi- tai osastorakenteella ja niiden johtamismallilla. Koulutuskuntayhtymän strategian ja arvojen mukaisesti otamme vastuun toiminta-alueemme osaamisesta ja kehityksestä. Tarjoamme ammatillista koulutusta kaikkien jäsenkuntiemme alueella. kehitämme maakuntayksiköiden toimintaedellytyksiä mm. koulutustarjontaa ja koulutuksen toteuttamistapaa palvelemaan paikkakunnan työelämän osaamistarpeita ja koulutuskysyntää nykyistä paremmin sekä sopeuttamalla niiden toimintaa tulevaan rahoitustasoon. Talousarvion sitovana tavoitteena on Kemijärven maakuntayksikön toiminnan sopeuttaminen vastaamaan alueen koulutuskysyntään ja työelämän osaamistarpeisiin sekä tulevaan tulorahoitukseen. Kolarin kunnan lausunnossa todetaan, että investointien taso suhteessa tulorahoitukseen ja poistoihin on korkea, eikä vastaavaa tasoa voitane ylläpitää pitkäaikaisesti. Edellä olevaan viitaten Rovaniemen koulutuskuntayhtymän investointien taso on jo suunnitelmavuosille huomattavasti pienempi kuin talousarviovuodelle. Rovaniemen kaupungin lausunnossa todetaan, että omistajakuntien kannalta kuntayhtymän on tärkeää tehdä tarvittavat talouden sopeuttamistoimenpiteet ajoissa siten, että kuntayhtymän yksikköhintojen kautta tuleva tulorahoitus riittää kattamaan kuntayhtymän toiminnasta aiheutuvat kaikki menot ilman omistajakuntien lisäsijoituksia ja siten, että toimintarahaston pääoman käyttö alijäämän kattamiseksi on vain tilapäinen toimenpide. Käyttötalouden alijäämän kattaminen kuntayhtymän omaisuutta myymällä ei myöskään saa olla keino käyttötalouden alijäämän kattamiseksi. Ammatillisen koulutuksen ml. ammattilukio sisältöjen kehittämisessä tulee ottaa huomioon toiminta-alueen elinkeinoelämän työvoimatarpeet ja kehittämistavoitteet. Talousarvion täytäntöönpanossa tulee noudattaa Rovaniemen kaupunginvaltuuston päättämiä omistajapoliittisia linjauksia ja konserniohjetta Rovaniemen kaupungin lausuntoon viitaten: - Rovaniemen koulutuskuntayhtymä varautuu ammatillisen koulutuksenreformissa tulevaan uuteen toimintalainsäädäntöön ja rahoituskehykseen luomalla suurempia toimintakokonaisuuksia tulosalueita yhdistämällä ja tehostamalla toimintaa. Suppeneva tulorahoitus edellyttää kustannustietoisuutta ja -tehokkuutta kaikilla toiminnan tasoilla ja toimintamuodoissa. Suunnittelukauden talouden

25 Sivu 24 sopeuttaminen uuteen toimintamalliin ja sen mukaiseen johtamisjärjestelmään toteutetaan vaiheittain vuoden 2017 aikana. Reformin säästötavoitteisiin pyritään talousarviovuoden 2017 ja taloussuunnitelmavuosien aikana. - Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ohjaa valtiolta siirtyneen kiinteistöomaisuuden realisoinnista tulevaa myyntituloa. Myyntituloa ei voi käyttää toimintamenojen katteeksi. - Koulutuskuntayhtymän strategian ja arvojen mukaisesti otamme vastuun toiminta-alueemme osaamisesta ja kehityksestä. Ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteena on mahdollistaa opiskelijoille erilaiset asiakaslähtöiset koulutuspolut ja puuttuvan osaamisen hankkiminen. Koulutuskuntayhtymän laaja koulutustarjonta mahdollistaa yksikölliset opintopolut, jota ammattilukiotoiminta tukee. - Peruspääomalle maksettava korko ei ole valtionosuuteen oikeuttava meno. 4 % korko peruspääomalle on korkea ottaen myös huomioon kuntayhtymän taloustilanne ja tulevat leikkaukset ammatilliseen koulutukseen. Vahvistettavalla 2017 vuoden talousarviolla ei ole henkilöstövaikutuksia yli sen mitä on sovittu vuonna 2014 ja 2016 käydyissä YT-neuvotteluissa talouden sopeuttamisesta vuosille Kuntayhtymän johtoryhmä on käsitellyt talousarvion 2017 ja henkilöstövaikutukset kokouksessaan , josta pöytäkirjan ote; Jory Yhtymähallitus käsitteli kokouksessaan vuosien rakentamis- ja investointiohjelman sekä talousarvioehdotuksen vuodelle 2017 ja taloussuunnitelman vuosille ja päätti pyytää niistä jäsenkuntien lausunnot mennessä. Tulleet lausunnot liitteinä (lausuntoja täydennetään ROKKI-intran työalustalle sitä mukaa kun niitä saapuu): LIITE 1a: LIITE 1b: LIITE 1c: LIITE 1d: LIITE 1e: LIITE 1f: LIITE 1g: LIITE 1h: 102 RKK:n rakentamis- ja investointiohjelma vuosille ja rakennusten korjaussuunnitelma vuosille liitteineen 104 RKK:n TA 2017 ja taloussuunnitelma vuosille (sisältää kokouksessa käsitellyn TA-version) TA 2017 päivitettynä Kolarin kh:n lausunto Kemijärven kh:n lausunto Ranuan kh:n lausunto Kittilän kh:n lausuntoesitys (vt. kunnanjohtajan esitys lausunnoksi ko. asiassa, asia käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa Lopullinen päätös/lausunto lähetetään pöytäkirjan tarkastamisen jälkeen keskiviikkona 9.11.) Sodankylän sivistysltk:n välipäätös (menee kh:n kokoukseen)

26 Sivu 25 - Keskusteltiin talousarvion etenemisestä sekä omistajakuntien rakentamisohjelman ja talousarvioin lausunnoista. - Keskusteltiin henkilöstövaikutusten toteutumisesta YT neuvottelujen mukaisesti. Maksullinen palvelutoiminnan volyymi on laskeva ja sillä tulee olevaan henkilöstövaikutuksia. - Keskusteltiin Te-keskuksen työvoimapoliittisen koulutuksen tarjouspyynnöistä. Mahdolliset talousarvio vaikutukset selvitetään. - Korvanrannan korjauksen investointiohjelma muutostarvetta selvitetään. Taisto Arkko poistui tarkastuslautakunnan kokoukseen Talouspäällikkö ja kiinteistöjohtaja esittelevät talousarvion ja RAO:n valmistelutilanteen, käydään läpi kuntien lausunnot ja keskustellaan talousarvion henkilöstövaikutuksista. Todettiin saadut omistajakuntien lausunnot, jotka viedään hallitukselle tiedoksi Kuntayhtymän yhteistyötoimikunta ja työsuojelutoimikunta on käsitellyt vuosien talousarvio ja -suunnitelma sekä henkilöstövaikutukset kokouksessaan , josta pöytäkirjan ote liitteenä 7b. LIITE 7a: Talousarvio 2017 LIITE 6c: Kemijärven kaupungin lausunto LIITE 6d: Kittilän kunnan lausunto LIITE 6e: Kolarin kunnan lausunto LIITE 6f: Ranuan kunnan lausunto LIITE 6g: Sodankylän kunnan lausunto LIITE 6h: Rovaniemen kaupungin lausunto LIITE 7b: YT- ja TSL-toimikuntien lausunto TA:sta Varajohtaja: Yhtymähallitus esittää kuntayhtymävaltuustolle, että valtuusto: - päättää hyväksyä 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman, LIITE 7a. - vahvistaa sitovuustasot talousarvioesityksen mukaisina. - päättää, että peruspääomalle maksetaan korkoa, jonka suuruudesta päättää vuosittain yhtymävaltuusto. Korko ei ole valtionosuuteen oikeuttavaan kustannuspohjaan kuuluva meno. - oikeuttaa kuntayhtymän johtajan tekemään talousarvioon mahdollisia teknisluonteisia korjauksia. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talouspäällikkö Else Kaarlela. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 7a: Talousarvio 2017

27 Sivu 26 LIITE 6c: LIITE 6d: LIITE 6e: LIITE 6f: LIITE 6g: LIITE 6h: LIITE 7b: Kemijärven kaupungin lausunto Kittilän kunnan lausunto Kolarin kunnan lausunto Ranuan kunnan lausunto Sodankylän kunnan lausunto Rovaniemen kaupungin lausunto YT- ja TSL-toimikuntien lausunto TA:sta Yhtymähallitus esittää, että yhtymävaltuusto: - päättää hyväksyä 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman, LIITE 7a. - vahvistaa sitovuustasot talousarvioesityksen mukaisina. - päättää, että peruspääomalle maksetaan korkoa 4 %, jonka suuruudesta päättää vuosittain yhtymävaltuusto. Korko ei ole valtionosuuteen oikeuttavaan kustannuspohjaan kuuluva meno. - oikeuttaa kuntayhtymän johtajan tekemään talousarvioon mahdollisia teknisluonteisia korjauksia. Keskustelun kuluessa valtuutettu Jaakko Huttunen teki Kalervo Björkbackan ja Sakari Trögin kannattamana esityksen, että kuntayhtymä maksaa peruspääomalle 4 %:n korkoa. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn esityksen. Keskustelun kuluessa valtuutettu Kalervo Björkbacka teki Jorma Kuistion kannattamana esityksen, että otetaan pois lause Korko ei ole valtionosuuteen oikeuttavaan kustannuspohjaan kuuluva meno.. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn esityksen. Merkittiin pöytäkirjaan, että valtuutettu Leena Jääskeläinen poistui kokouksesta pykälän käsittelyn aikana klo Yhtymävaltuuston yksimielinen päätös oli, että valtuusto - päätti hyväksyä 2017 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman, LIITE 7a. - vahvisti sitovuustasot talousarvioesityksen mukaisina. - päätti maksaa peruspääomalle korkoa 4 %. - oikeutti kuntayhtymän johtajan tekemään talousarvioon mahdollisia teknisluonteisia korjauksia.

28 Sivu REFORMIN KEHITTÄMISTOIMENPITEIDEN JA MUUTOSTEN SUUNNITELMAT JA AIKATAULU Hallitus Matkailuopiston rehtori (oto): Ammatillisen koulutuksen reformin valmistelu on käynnistynyt syksyllä Vuodelle 2016 kohdentuvia valmisteluja ovat mm. RAKE-toimenpideohjelman (rakenteellisen kehittämisen toimenpideohjelma) käynnistyminen, toimintaprosessien kehittämistoimet (ml. digitalisointi), tulosohjauspilottien käynnistyminen, rahoitusuudistuksen 1. vaiheen säädösmuutokset eduskunnalle ja valmistelutyö eri foorumeilla. Marraskuussa 2016 lakiesitykset lähtevät lausuntokierrokselle. Vuoden 2017 valmisteluaikataulussa ovat mm. tammikuussa hallituksen esittely toimintalaista ja rahoituslaista eduskunnalle, uusien järjestämislupien valmistelu, asetusten valmistelu ja syksyllä 2017 päätökset uusista järjestämisluvista. Uudistettu ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö on astumassa voimaan tammikuussa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän ammatillisessa koulutuksessa reformin vaikutukset ja toiminnalliset muutokset ovat mittavat. 1) Uusien säädösten ja normien toimeenpano (ml. uusien säädösten edellyttämä opiskelijahallintajärjestelmän käyttöönotto opintotoimistohenkilöstöllä, opetushenkilöstöllä ja asiakkailla eli opiskelijoilla). 2) Asiakaslähtöisen uuden, yhtenäisen markkinoinnin, tiedottamisen ja opiskelijahankinnan suunnittelu (jatkuva haku ja monen ikäiset hakijat). 3) Asiakaslähtöisen opintojen noutopöydän luominen kuntayhtymän tasolle asiakkaiden saataville (keskitytään puuttuvan osaamisen tarjonnan luomiseen). 4) Opetuksellisten eli didaktisten prosessien uudistaminen ja siihen tarvittava asiantuntijaohjauksen ja tuen järjestäminen. Opettajuuden muutos painottuu reformissa didaktisiin menetelmiin eli arjessa tapahtuvaan opetus- ja ohjaustyöhön ja toimintaan. 5) Nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen yhteensovittaminen yhdeksi kokonaisuudeksi (prosessien yhtenäistäminen ja pääprosessien uudelleen tarkastelu ja sitä kautta niiden tehostaminen ja suoraviivaistaminen). Opettajan työ muuttuu asiakaslähtöiseksi ohjaustyöksi. Nuorten ammatillisen peruskoulutuksen opettajien on hallittava henkilökohtaistamisprosessit (tulossa lainsäädäntöön). 6) Nuorten ja aikuisten opiskelijoiden opettajien työhön kytkeytyy yhtenäistyvä näyttöprosessi aiempien ammattiosaamisen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien muuttuessa yhtenäiseksi käytännöksi. 7) Osaamisperusteisen ja asiakaslähtöisen opetuksen ja ohjauksen lukuvuosisuunnittelun kehittäminen ja käynnistäminen.

29 Sivu 28 8) Opettajien työaikasuunnitelmien laatimiseen tarvittavien menetelmien uusiminen siten, että ne mahdollistavat yhteissuunnittelun ja kokonaisvaltaisen kuntayhtymätasoisen tarpeen arvioinnin. 9) Strategisten ja pedagogisten työelämäkumppanuuksien kehittäminen (uudet haasteet opettajuudessa koulutussopimus ja oppisopimus). 10) Kohdista 1-9 johdettuna syntyvät tarpeet henkilöstön osaamisen kehittämiselle kuntayhtymässä. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän (RKK) valtuusto teki yhtymähallituksen esityksestä kokouksessaan päätöksen määrärahan kohdentamisesta ammatillisen koulutuksen reformin edellyttämiin kehittämistoimiin ja muutoksiin koulutuskuntayhtymässä. Kuntayhtymän tulosalueiden tulee vastata muutosprosessin suunnitelmasta ja aikataulun laatimisesta vuoden 2016 lopussa, kun reformin kansalliset linjaukset ja päätökset ovat pääosin tiedossa. Ote pöytäkirjasta: Koulutukseen hakeutumisen ja pääsyn tavoitteena on mahdollistaa osaamisen kehittämispalveluihin hakeutuminen ja pääsy ympäri vuoden. Hakeutuminen tulee olla vapaata ja mahdollista eri mahdollisuuksien ja väylien kautta. Avoimet sähköiset hakupalvelut tukevat jatkuvaa hakua. Jatkuva haku tutkintoihin, niiden osiin, sekä ei tutkintoon johtavaan koulutukseen on omaehtoisen hakeutumisen pääväylä. Yhteishaku toimii hakuväylänä perusopetuksen päättäneille nuorille. Asiakaslähtöisen yhtenäisen viestinnän ja markkinoinnin uudistaminen tähän haasteeseen on yksi keskeisistä RKK:n uudistuksista. Ammatillisen koulutuksen asiakkaiden osaamistarpeisiin vastataan tutkinnoilla, tutkinnon osilla, ei tutkintoon johtavalla koulutuksella, sekä valmentavilla koulutuksilla. Tuleva tutkintorakenne on joustava ja osaamispisteet ovat käytössä kaikissa tutkinnoissa. Nykyisistä perustutkintoihin kuuluvista vapaasti valittavista

30 Sivu 29 tutkinnon osista luovuttaneen. RKK:ssä osaamisperusteisen ja asiakaslähtöisen opetuksen ja ohjauksen vuosisuunnittelu on uudistettava mahdollistamaan erilaiset asiakaslähtöiset koulutuspolut ja puuttuvan osaamisen hankkiminen. Vuosisuunnittelu sisältää myös opettajien työaikasuunnitelmien uudistamisen ja kehittämisen. RKK -tasoinen yhteissuunnittelu tulee olemaan olennainen riittävän monipuolisen, laaja-alaisen ja ympäri vuoden olevan kysyntälähtöisen koulutustarjonnan onnistumiseksi koulutuskuntayhtymän toiminta-alueella. Ammatillisessa koulutuksessa kaikille asiakkaille yhtenäinen henkilökohtaistamisprosessi otettaneen käyttöön. Henkilökohtaistaminen sisältää osaamistarpeen tarkentamisen, osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen, osaamisen hankkimisen menetelmät ja mahdollisuudet, tarvittavat tukitoimet sekä arvioinnista sopimisen. Henkilökohtaistamisessa on huomioitava, että keskitytään puuttuvan osaamisen hankkimiseen ja siihen ohjaamiseen. Asiakkaalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. RKK:ssä uudistamisen kohteena on nuorten ja aikuisten henkilökohtaistamisen prosessien yhdistäminen. RKK:ssä opiskelijahallintojärjestelmän ( ) selvitystyö hyödynnetään uuden tai olemassa olevan järjestelmän käyttöönotossa; järjestelmän tulee vastata reformin linjauksiin ja koulutuksen järjestämisen toimintatapojen muutoksiin. Osaamisen hankkiminen on mahdollista riippumatta paikka- ja aikasidonnaisuudesta. Asiakkaalla on oikeus saada opetusta ja ohjausta, sekä muuta mahdollista henkilökohtaista ohjausta ja tukea saavuttaakseen koulutuksessa määritellyt osaamisvaatimukset. RKK:ssä koulutustuotteiden ja -palvelujen on vastattava kysyntään asiakaslähtöisesti niin tutkinnon osien kuin puuttuvan osaamisen hankinnan näkökulmista. RKK:n koulutustuotteiden ja -palvelujen yhtenäistäminen niin koulutussuunnittelun kuin -toteutusten osalta tarkastellaan uudelleen, huomioiden koulutusyksiköiden maakunnalliset sijainnit, alakohtaiset eroavaisuudet sekä digitaalisaation mahdollisuudet. Strategisia ja pedagogisia työelämäkumppanuuksia kehitetään ja olemassa olevia hyviä työelämäyhteyksiä ja yhteistyön muotoja ja toimintatapoja syvennetään ja varmistetaan. Työelämässä tapahtuvaa osaamisen hankkimista kehitetään ja lisätään sen mahdollisuuksia. Koulutussopimusmalli otetaan käyttöön ja sekä henkilökunta että työelämän edustajat perehdytetään sen käyttöönottoon. Pedagogiset ja didaktiset toimintatavat tarkastellaan ja uudistetaan vastaamaan reformin toimintalinjauksia; opettajien tukitoimista tulee huolehtia ja ne suunnitellaan osaksi toimintakokonaisuutta. RKK:ssä päätetään koulutuksiin liittyvistä sisällöistä ja koulutuksen järjestämisestä perusteiden mukaisesti. Erityisopetuksena järjestettävällä erityisellä tuella tuetaan asiakkaita, joilla on oppimisvaikeuksia, sairaus, vamma tai muu osaamisen hankkimiseen vaikuttava erityisen tuen tarve. Tutkinnon suorittaminen on osaamisen hankkimistavasta riippumaton. Osaaminen osoitetaan ja arvioidaan tutkinnon osittain, pääosin aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaisivat uuden säädöksen tullessa RKK:n nimeämät arvioijat, joista toinen on työelämän edustaja ja toinen on koulutuksen järjestäjän edustaja. Todistukset tutkinnon osista sekä tutkinnoista tulisi olemaan koulutuksen järjestäjän tehtävä. RKK:ssä

31 Sivu 30 uudistamistehtävä kohdentuu myös yhtenäistyvän arviointi- ja näyttöprosessin kehittämiseen. Osaamisperusteinen ja asiakaslähtöinen koulutuksen ja tutkintojen järjestäminen edellyttävät reformin säädösten tullessa huomattavia strategisia, operatiivisia sekä pedagogisia että didaktisia toimintatapojen uudistuksia ja muutoksia. Uudistukset koskettavat koko koulutuskuntayhtymän henkilöstöä ja heidän työtehtäviä. Henkilöstö osallistetaan yhteistyössä suunnittelemaan ja tekemään reformin linjausten ja voimaan tulevien säädösten mukaisia tehtävien ja toimintatapojen uudistumisia sekä muutoksia. RKK:ssä on tärkeää että henkilöstön osaamisen kehittäminen tehdään suunnitellusti eri henkilöstöryhmien ja toimijoiden osalta. Henkilöstön perehdytyksestä ja ohjauksesta huolehditaan. RKK:n suunnittelijat ja esimiehet ovat laatineet luonnoksen reformin mukaisista linjauksista sekä kuvanneet niitä toimenpiteitä joita reformin toimeenpano edellyttää. Toimenpiteet on luonnosteltu ammatillisen koulutuksen ja työelämän kehittämispalvelujen suunnittelun ja toteuttamisen näkökulmista. Samanaikaisesti toimintatarpeiden ja muutosten kuvaamisessa on kirjattu ne kohteet, joihin on tarve kohdentaa erillistä taloudellista rahoitusta tai resurssia. Suomen hallitus on antanut esityksen eduskunnalle ammatillisen koulutuksen laista ja siihen liittyvistä laista RKK suunnittelijat ja esimiehet päivittävät RKK:n toimintasuunnitelman kansallisten päätösten edetessä. Toimenpiteet reformin toimeenpanon osalta on aloitettu ja luonnossuunnitelma toimintojen ja talouden kohdentamisesta tuodaan tiedoksi. Kokouksessa kuullaan toimipistejohtaja Riitta Karusaaren selostus asiasta. LIITE 8: Reformin edellyttämien kehittämistoimenpiteiden toiminta- ja taloussuunnitelma (luonnos ) Varajohtaja: Yhtymähallitus merkitsee tiedoksi ammatillisen koulutuksen reformin edellyttämiin kehittämistoimenpiteisiin ja muutoksiin valtuuston myöntämän euron määrärahan sekä kehittämistoimenpiteiden toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnoksen ja esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee asian tiedoksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli toimipistejohtaja Riitta Karusaari. Lisäksi kuultiin rehtori (oto) Leila Hurtigia ja rehtori Taisto Arkkoa. Yhtymähallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Valtuusto LIITE 8: Reformin edellyttämien kehittämistoimenpiteiden toiminta- ja taloussuunnitelma (luonnos )

32 Sivu 31 Yhtymähallitus esittää, että yhtymävaltuusto merkitsee tiedoksi ammatillisen koulutuksen reformin edellyttämiin kehittämistoimenpiteisiin ja muutoksiin laaditun kehittämistoimenpiteiden toiminta- ja taloussuunnitelmaluonnoksen. Yhtymävaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen.

33 Sivu VALTUUSTOALOITE PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEISTA Yhtymävaltuustossa jätettiin alla oleva aloite:

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon

SISÄLLYSLUETTELO. Ote: Kuntayhtymähallitus Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon LIITE 1 Tarkastuslautakunta 8.11.2016 56 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 103 Hallituksen vastaus tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2015 esitettyyn yhteenvetoon 103 Hallituksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista :30

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista :30 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista 08.12.2016 12:30 Yhtymävaltuuston jäsenet... 1 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 14 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 15 Hallinto-oikeuden

Lisätiedot

Investointiohjelma vuosille : Talousarvion rakentamisohjelma 2017:

Investointiohjelma vuosille : Talousarvion rakentamisohjelma 2017: OTE PÖYTÄKIRJASTA Kuntayhtymähallitus 13.10.2016 8/2016 Sivu 3 102 KUNTAYHTYMÄN RAKENTAMIS- JA INVESTOINTIOHJELMA VUOSILLE 2017 2021 JA RAKENNUSTEN KORJAUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017 2019 Kiinteistöjohtaja:

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 16.12.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 128 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 129 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Hallitus LIITE 4

Hallitus LIITE 4 Hallitus 29.11.2018 LIITE 4 Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 26/2018 1 ( 4) Kaupunginhallitus 19.11.2018 441 LISÄPYKÄLÄ: Lausunto Rovaniemen koulutuskuntayhtymän v. 2019-2023 rakentamis- ja investointiohjelmasta

Lisätiedot

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo Kuntayhtymähallitus 27.3.2013 4 / 2013 Sivu 1/6 Aika Paikka Osallistujat Päätöksentekijät Keskiviikko 27.3.2013 klo 13.00-16.55 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 17.11.2016 12:00 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 109 Kokouksen avaus, läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 110 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 8.11.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9 Aika Paikka Maanantai 2.9.2013 klo 10.00 Oppipoika ravintolat / Korkalonkatu 33 (auditorio, II krs.), Rovaniemi / Liite nro 27 28 29 / 1-3 30 31 / 4 Käsiteltävät

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja 13.01.2015 13:00 Pöytäkirjakansi valtuusto... 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 2 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 3 1.1.2015

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Pirita Nenonen Jorma Särkelä

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Pirita Nenonen Jorma Särkelä Aika Tiistai 8.11.2016 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Tiistai klo

Tiistai klo Kuntayhtymävaltuusto 9.4.2013 2 / 2013 1/7 Aika Paikka Tiistai 9.4.2013 klo 14.00 15.00 Oppipoika ravintolat / Auditorio (2. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat Valtuusto Hallitus Yliviivattu

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi ROVANIEMEN i' KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kuntayhtymähallitus 15.11.2012 OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 132 1112012 Sivu 1/9 Aika Torstai 15.11.2012 klo 14.00-17.52 1 1 0 Paikka Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00 Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen 24.8.2017 klo 12.00 Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA... 2 JAKELU... 2 77 KOKOUKSEN AVAUS, LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN, LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 19.11.2015 13:00 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 111 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 112 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :30

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :30 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 13.10.2016 09:30 Osallistujaluettelo... 1 96 Kokouksen avaus, läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 97 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 17.11.2016 12:00 Osallistujaluettelo... 1 109 Kokouksen avaus, läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 110 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET. Päivämäärä: Versio: 1

Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET. Päivämäärä: Versio: 1 Hallitustyöskentelyn itsearviointi VAHVUUDET ja PARANTAMISALUEET Laatinut: Pertti Heikkilä Päivämäärä: 27.9.2016 Versio: 1 Hallitustyöskentelyn itsearviointi Hallitustyöskentelyn itsearviointi toteutettiin

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 11.50 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 19.11.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 111 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 112 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 113 Santasport

Lisätiedot

Keskiviikko klo

Keskiviikko klo Kuntayhtymävaltuusto 27.2.2013 1 / 2013 1/16 Aika Paikka Osallistujat Valtuusto Keskiviikko 27.2.2013 klo 13.00 15.00 Oppipoika ravintolat / Auditorio (2. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Alaoja Kaarlo

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Keskiviikko 2.3.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto pöytäkirja 09.12.2015 13:00 Pöytäkirjakansi valtuusto... 1 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 24 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 25 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs)

Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) KOKOUSKUTSU 3 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 20.3.2015 1 KOKOUSAIKA Torstai 26.3.2015 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kokemäki, Suoratie 1, aulaluokka (1. krs) 9 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen Aika Torstai 19.11.2015 klo 9.15 11.03 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Torstai 26.2.2015 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 16.9.2014 klo 9.15 10.50 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :30

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :30 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 13.10.2016 09:30 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 96 Kokouksen avaus, läsnäolijoiden toteaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 97 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio KOKOUSKUTSU 9 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 5.10.2012 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.10.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Suoratie 1, Kokemäki, auditorio

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 20.10.2016 1 AIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00-18.32 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kokoushuone (Kuninkaanlähteenkatu) PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Torstai 17.12.2015 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallintopalvelujen ilmoitustaulu

Kuntayhtymän hallintopalvelujen ilmoitustaulu Aika Torstai 26.3.2015 klo 13.00 Paikka Lapin ammattiopisto, Kemijärven toimipiste (neuvotteluhuone), Myllylammentie 23, Kemijärvi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Keskiviikko 27.1.2016 klo 9.15 11.40 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs

KOKOUSAIKA Torstai klo Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 14.10.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 20.10.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, kokoushuone, 1. krs 53 Yhtymäkokouksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymävaltuusto esityslista 09.12.2015 13:00 Yhtymävaltuuston jäsenet... 1 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 24 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 25 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Yhtymäkokous to klo ESITYSLISTA

Yhtymäkokous to klo ESITYSLISTA Yhtymäkokous to 15.6.2017 klo 12.30 ESITYSLISTA Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA:... 3 JAKELU... 3 1 ENSIMMÄISEN YHTYMÄKOKOUKSEN AVAAMINEN JA LYHYT KATSAUS KUNTAYHTYMÄN TOIMINTAAN... 4 2 KOKOUSEDUSTAJIEN

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Torstai 6.4.2017 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Sisällys Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen ti 30.10.2018 klo 10.00 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA:... 3 JAKELU:... 3 105 KOKOUKSEN AVAUS, LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN,

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

KIINTEISTÖTRTEGIA 2020

KIINTEISTÖTRTEGIA 2020 KIINTEISTÖTRTEGIA 2020 Toteutussuunnitelma HK/12.08.2015 Talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 Kiinteistöstrategia 2020 ohjaa kiinteistönpitoa sopeuttamaan hallitusti kiinteistöjen määrää kaikissa

Lisätiedot

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00 Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen 23.2.2017 klo 12.00 Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA... 2 JAKELU... 2 16 KOKOUKSEN AVAUS, LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN, LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS...

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 19.12.2016 kello 17.00 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti, l

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 14.20 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN Hallitus 21.9.2012 LIITE 1 VUODEN 2012 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1-2 Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen, RAMK, LAO, LAMO ja Urheiluopisto mittarit 3-4 Yhteenveto tulosalueiden tuloksista /31.8.2011-10,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Ulla Karttunen Pirita Nenonen Jorma Särkelä

Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Ulla Karttunen Pirita Nenonen Jorma Särkelä Aika Torstai 6.4.2017 klo 9.15 11.37 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Priimus (4. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Perjantai klo ja

Perjantai klo ja Aika Perjantai 21.2.2014 klo 8.30 9.30 ja 12.00- Paikka Klo 8.30 9.30 Kokoustila Kyyppari, Ravintola Oppipoika, Korkalonkatu 33, Rovaniemi Klo 12.00- Neuvottelutila (B-rakennus), Lapin ammattiopisto Sodankylä-Instituutti,

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kunnanhallitus 355 19.10.2015 Kunnanhallitus 404 01.12.2015 TALOUSARVIO 2016 JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2018 157/2/20/200/2015 Khall 19.10.2015 355 Valtuusto hyväksyi vuoden 2016 talousarvion raamin

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen ke 28.8.2019 klo 13.00 Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA... 2 JAKELU... 2 59 KOKOUKSEN AVAUS, LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 16.10.2017 ARVIOINNIN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 23.10.2017 AIKA maanantaina 23.10.2017 klo 16.00 PAIKKA Innova, Piippukatu 11 JÄSENET/LÄSNÄ Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Torstai klo Osallistujat Jäsenkuntien nimeämä edustaja Varajäsen Äänimäärä

PÖYTÄKIRJA. Torstai klo Osallistujat Jäsenkuntien nimeämä edustaja Varajäsen Äänimäärä Yhtymäkokous 21.12.2017 02 / 2017 Sivu 1 Aika Paikka Torstai 21.12.2017 klo 12.30-14.12 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Korvanranta 50 (kokoustila 130, 1. krs), Rovaniemi Osallistujat Jäsenkuntien nimeämä

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 4.3.2008 klo 16.30-18.15 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Taisto Heinämäki Maija-Leena

Lisätiedot

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema

, klo 8.00 taloustoimisto, Riihikosken terveysasema Yhtymävaltuusto 21.5.2014 1 (5) Kokousaika 21.5.2013 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Kajander Rauno Reino Kallio Hellevi Kulmala Teija

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSKUTSU 7 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 10.10.2014 1 KOKOUSAIKA Tiistai 16.10.2014 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Kankaanpää, auditorio, Kuninkaanlähteenkatu

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Keskiviikko 22.4.2015 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki Yhtymähallitus 6.6.2017 1 AIKA Tiistai 6.6.2017 klo 17.00-17.44 PAIKKA Ali-Ketolan tila, Ketolantie 176, Kokemäki PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013

KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 07/2013 KOKOUSAIKA 19.12.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 63 64 65 1 66 2 67 68 Kokouksen

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Perjantai 10.2.2012 klo 10.00-12.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET

VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET Hallitus 28.8.2013 Versio 1.0 1 (8) Sisällysluettelo VUODEN 2014 TALOUSARVION JA VUOSIEN 2015 2016 TALOUSSUUNNITELMAN LAADINTAOHJEET...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 15.02.2018, klo 16:29-19:03 Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot