PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/"

Transkriptio

1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus AIKA klo 09:00-14:06 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 231 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA ASIALISTAN JA KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN 466 HYVÄKSYMINEN 234 ILMOITUSASIAT KUNNANJOHTAJAN INFO VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA 237 KUNTASTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN 480 TOIMEN PERUSTAMINEN 239 KIINTIÖPAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISEEN 485 VALMISTAUTUMINEN 240 PALKKAHALLINNON UUDELLEEN JÄRJESTELY PELKOSENNIEMEN KUNNAN ASIAKIRJAHALLINNAN 490 TOIMINTAOHJEEN HYVÄKSYMINEN SEKÄ ARKISTONMUODOSTAJIEN JA VASTUUHENKILÖIDEN NIMEÄMINEN 242 PELKOSENNIEMEN JA SAVUKOSKEN KUNTIEN 493 KUNTALIITOSSELVITYS-KILPAILUTUS 243 SOPIMUS ATK-PALVELUISTA 500 PELKOSENNIEMI-SAVUKOSKEN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄN KANSSA 244 VAALIKELPOISUUDEN MENETTÄMINEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN TOIMIKAUDEN 503 JATKUMINEN SAAKKA KUNTAVAALIEN AJANKOHDAN JA UUDEN VALTUUSTOKAUDEN ALKAMISAJANKOHDAN SIIRTYMISEN TAKIA 246 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN 505 KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA KUNTALIITON TALOUS- JA RAHOITUSFOORUMI HELSINKI-TUKHOLMA 248 VUODEN 2016 YRITTÄJÄPALKINNON SAAJA MUUT ASIAT 509

2 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus AIKA klo 09:00-14:06 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Luoma-aho Tero Pj. Humalalampi Eila Jäsen Kostamo Annika Vpj. Kiemunki Sari-Anne Jäsen Keto Kari Jäsen Tervo Jari Jäsen Tervo Jouni Jäsen POISSA Mäntylä Raili Varajäsen Hietala Eija Varajäsen Jaakkola Jani Varajäsen Isojärvi Ahti Varajäsen Pesonen Eila Varajäsen Keto-Tokoi Arto Varajäsen Kulpakko Aino Varajäsen MUU Nyman Pekka Kvalt pj Oikarinen Hannu Kvalt I vpj Honkanen Heikki Kvalt II vpj Severinkangas Pertti Kunnanjohtaja Kantola Satu Kunnansihteeri ALLEKIRJOITUKSET Tero Luoma-aho Puheenjohtaja Satu Kantola Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Annika Kostamo Sari-Anne Kiemunki PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Kunnanvirasto :00

3 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall Valtuuston hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokous kut su kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille toi mi te taan viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Kun nan halli tus on päätösvaltainen kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapu vil la (Kuntalaki 58 ). Päätös: Suoritettiin nimenhuuto. Läsnä seitsemän (7) varsinaista jäsentä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall Kunnan hallintosäännön 16 :n mukaan kunnanhallituksen ko koukses ta on pidettävä pöytäkirjaa. Pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan joh dol la pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja var men taa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan tarkastavat kaksi (2) tähän teh tä vään valittua pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ään ten las ki joi na, jollei kokous muuta päätä. Pöytäkirja pyritään tarkas ta maan heti kokouksen päätyttyä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, niin pöytäkirja tarkastetaan viimeistään viikon kuluessa kokouksesta. Pöy tä kir ja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aika na ja paikassa. Kjoht: Päätös: Kunnanhallitus valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Annika Kostamon ja Sari-Anne Kiemungin, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina. Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus ASIALISTAN JA KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall Kunnan hallintosäännön mukaan kokouksen esityslista lähetetään mah dol li suuk sien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lä he te tään kirjallisesti tai sähköisessä muodossa jäsenille ja muille, joil la on oikeus osallistua kokoukseen, vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta. Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa jär jes tyk sessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi esittelijän esityksestä toi mi eli men yksimielisellä päätöksellä ottaa käsiteltäväksi sel lai senkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kjoht: Päätös: Kunnanhallitus hyväksyy asialistan kokouksen työjärjestykseksi ja mah dol li set lisäasiat. Hyväksyttiin yksimielisesti.

6 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus ILMOITUSASIAT Khall PELKOSENNIEMEN KUNTA 1. Sivistyslautakunnan kokouksen pöytäkirja 8/2016 Luettavissa kokouksessa ja linkissä: meeting&id= Sosiaalilautakunnan kokouksen pöytäkirja 7/2016 Luettavissa: meetings&id=5 3. Viranhaltijapäätökset henkilökunnan työsopimukset yli 2 kk LAPIN ELY-KESKUS Hankintapäätös reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista (1/2016) Luonnonsuojelualueen perustaminen: Alaperä, Ahola RN:o 36:24 LAPIN JÄTEHUOLLON KUNTAYHTYMÄ 6. Yhtymähallituksen kokouksen pöytäkirja8/2016 Luettavissa: LAPIN LIITTO 7. Hallituksen kokouksen pöytäkirja 6/2016 Luettavissa: LAPIN YLIOPISTO 8. Lapin yliopiston varainhankinta SODANKYLÄN KUNTA 9. Pöytäkirjaote kunnanhallituksen kokouksen Luettavissa: SOSIAALI- JA TEVEYSMINISTERIÖ 10. Kuntainfo 8/ Kuntainfo 9/ TURVALLISUUS- JA KEMIKAALIVIRASTO (TUKES) 12. Ilmoitus malminetsintälupapäätöksestä (Lupatunnus ML2015:0029) Kjoht: Päätös: Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

7 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus KUNNANJOHTAJAN INFO Khall Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus tiedoksi kunnanhallitukselle. Päätös: Merkittiin tiedoksi.

8 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Khall Kuntalain 110 :n mukaan valtuuston on talousarvion hyväksymisen yhteydessä hyväksyttävä myös kolmea tai useampaa vuotta koskeva taloussuunnitelma, jonka ensimmäinen vuosi on talousarviovuosi. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio - ja suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena. Talousarviossa tulee olla käyttötalous - ja tuloslaskelmaosa sekä investointi - ja rahoitusosa. Toimintaa ohjataan käyttötalousosan suunnitelmien avulla. Käyttötalousosaan otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot. Jos hyväksyttäviä mitattavissa olevia tavoitteita ei voida löytää, niitä ei hyväksytä sitoviksi vaan ainoastaan määrärahan perusteiksi. Investointiosa sisältää investointisuunnitelman talousarviovuodelle ja suunnitelmavuosille. Tuloslaskelmaosa osoittaa riittääkö tuottoina kertynyt tulorahoitus palvelujen tuottamisesta aiheutuneiden kulujen kattamiseen. Rahoitusosassa esitetään toiminnan rahoitus. Rahoituslaskelma täydentää tuloslaskelman, taseen ja taseen liitetietojen antamaa kuvaa tulorahoituksen riittävyydestä, investoinneista, sijoituksista ja pääomarahoituksesta. Kunnanhallituksen asettama raami ylittyy lähes kaikilla osastoilla. TA2017: Kunnanhallituksen toimintakate Sosiaalilautakunnan toimintakate Sivistyslautakunnan toimintakate Teknisen lautakunnan toimintakate Vaalilautakunnan toimintakate Tarkastuslautakunnan toimintakate Toimintakate yhteensä Investointeja on tulossa runsaasti (netto ) ja ne joudutaan tekemään velkarahalla. Täydellinen talousarvio kaikkine teksteineen on hallituksen kokouksessa.

9 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tulevaisuustyöryhmä on toiminut koko vuoden ja käynyt osastot läpi ja etsinyt säästökohteita. Konkreettisia esityksiä ei ole. Tulevaisuustyöryhmä pyytääkin jatkoaikaa toiminnalleen. Valtuusto on tehnyt myös investointipäätöksiä, jotka toteutuvat vuoden 2017 aikana, esim. tuntiperusteinen päivähoito. Huomionarvoista on, että kouluasiassa suunnitteluun on varattu rahaa, mutta ei vielä toteutukseen. Talousarvio on laadittu siten, että veroprosentteihin ei esitetä korjauksia. Kjoht: 1) Kunnanhallitus hyväksyy talousarvion luvut ja esittää ne edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi. 2) Kunnanhallitus hyväksyy laskentavirheiden korjaamisen, koska -sisäiset kirjaukset eivät ole talousarviossa tasan (ulkoinen ja sisäinen vuosikate eivät täsmää) -poistojen taso voi muuttua, koska yläkoulun poistojen kohdentamista ei ole vielä päätetty. Tekstit ja sitä myöten täydellinen talousarvio käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa. Päätös: Pj. keskeytti kokouksen klo 11:25. Koivisto kutsuttiin kokoukseen. Koivisto kertoi sivistyslautakunnan talousarvion laadintaperusteista, muutoksista verrattuna edellisen vuoden talousarvioon ja mahdollisista säästökohteista. Käytiin keskustelua sivistyslautakunnan talousarviosta vuodelle Panu Leinonen saapui kokoukseen klo 11:35. Leinonen avasi sisäisten vuokrien laskentaperiaatteita. Koivisto poistui kokouksesta klo 11:57. Leinonen kertoi teknisen lautakunnan talousarvion laadintaperusteista, muutoksista verrattuna edellisen vuoden talousarvioon, suunnitelluista investoinneista ja mahdollisista säästökohteista. Nyman poistui kokouksesta klo 12:20. Leinonen poistui kokouksesta klo 12:55.

10 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Puheenjohtaja jatkoi kokousta :stä 213 klo 13:00. Kunnanjohtaja tarkensi esitystään eli sivistyslautakunnan tarkentunut toimintakate on Kiemunki esitti, että asia jätetään pöydälle ja että seuraavaan kokoukseen tuodaan täydellinen talousarvio teksteineen ja lukuineen. Kunnanhallitus kannatti Kiemungin esitystä. Kiemungin esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Lisätiedot kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Toimeenpano: hallinto-osasto Khall Kjoht: 1) Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteenä olevan talousarvion vuodelle 2017 ja taloussuunnitelman vuosille ) Kunnanhallitus ja hallintokunnat velvoitetaan erityisen tarkasti seuraamaan talousarvion toteutumista ja raportoimaan kunnanvaltuustolle viivyttelemättä merkittävistä muutoksista toteumassa. Muilta osin talousarvion seurannasta päätetään talousarvion täytääntöönpano-ohjeessa. Päätös: Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 9:12 10:53. Kunnanjohtaja lisäsi esitykseensä kohtaan 1: Liitteenä olevaan talousarvioon lisätään kokoukseen tuotu hankelistaus ja keskustelussa esiin tulleet tekniset korjaukset. Tervo Jouni esitti, että asetetaan toimikunta miettimään mistä saadaan tuloja toimintamenoihin, jotka on kerättävissä vapaaehtoisilla maksuilla (kuten esim. latu- ja kelkkareitit, Aittakuru). Tervo Jounin esitys raukeni kannattamattomana. Kostamo esitti, että talousarvio palautetaan valmisteluun ja että tekninen lautakunta puolittaa investoinnit huomioiden tulevan kouluinvestoinnin sekä huomioidaan tulevaisuustyöryhmän esitykset talousarviossa. Kostamon esitys raukeni kannattamattomana. Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 11:51 12:04. Tervo Jari kannatti kunnanjohtajan esitystä.

11 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Toimeenpano: hallinto-osasto Kunnanhallituksen päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Kostamo jätti eriävän mielipiteen. Liitteet Liite 1 TALOUSARVIO 2017, TALOUSSUUNNITELMA (KHALL )

12 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus KUNTASTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN Khall Uusi kuntalaki tuli voimaan , mutta kuntien toimintaan eniten vaikuttavia säännöksiä sovelletaan vasta seuraavan kuntavaalikauden alusta lukien. Lakimuutoksella muun muassa kuntavaalit siirtyvät huhtikuulle ja valtuuston toimikausi alkaa 1.6., kuntastrategia tulee pakolliseksi, konserniohjaus korostuu, kansalaisvaikuttamisen keinoja lisätään, luottamushenkilöiden asema vahvistuu, johtajasopimus tulee pakolliseksi, alijäämän kattamisvelvoitteeseen tulee ehdoton neljän vuoden raja ja kriisikuntakriteereinä käytetään konsernin tunnuslukuja julkistetun hallitusohjelman mukaan kuntien kustannuksia on tarkoitus karsia miljardia euroa. Säästöjä tavoitellaan muun muassa kohdistamalla sääntelyn ja resurssiohjauksen sekä valvonnan sijasta ohjausta kuntien palvelutoiminnan tuloksiin. Kelpoisuusehtoja ja toimintatapoja ohjaavia normeja joustavoitetaan. Tarkoitus on myös käynnistää vapaakuntakokeilu, joka mahdollistaa palveluiden tuotanto- ja toimintatapojen kehittämisen nykyistä vapaammin ja laajemmin. Kunnille ei anneta uusia tehtäviä Mikäli valtionosuuksia leikataan, kuntien tehtäviä vähennetään samassa suhteessa. Ministeriöiden tehtävänä on laatia vuoden 2015 loppuun mennessä yksityiskohtaiset esitykset kuntien tehtävien ja velvoitteiden poistamiseksi. Hallitusohjelman mukaan tulevaisuuden kunnan päätehtävä on huolehtia asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen elämisen mahdollisuuksista. Hallitus edistää tulevaisuuden kunnan roolin muuttumista palvelujen järjestäjästä yhä vahvemmin alueensa elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjäksi. Hallitus lisää kuntien päätösvaltaa erityisesti elinvoimaan liittyvissä asioissa ja vahvistaa vastuunottoa, harkintaa ja päätöksentekoa. Hallitus lisää kuntalaisen ja lähiyhteisöjen omaa vastuuta yhteiskunnan haasteiden ratkaisemisessa. Kuntastrategialla on keskeinen asema kunnan toiminnan ohjaamisessa. Strategiassa asetetaan kunnan arvot ja tulevaisuuden tavoitetila sekä linjataan, miten kuntaa kehitetään tulevina vuosina, jotta tavoitetilaan päästään. Tulevaisuuden tahtotila ja keinot sinne pääsemiseen määritellään suhteessa kunnan toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon uuden kuntalain (39 ) mukaan: - kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen

13 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus palvelujen järjestäminen ja tuottaminen - kunnan omistajapolitiikka - kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet, elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen sekä muut kunnan toiminnalle lainsäädännössä asetetut tavoitteet Kjoht: Kunnanhallitus päättää 1. aloittaa uuden kuntastrategian laadinnan vuosille , 2. nimetä perustettavaan strategiatyöryhmään kunnanjohtajan, kunnansihteerin, rehtori-sivistystoimenjohtajan, sosiaalisihteerin, teknisen johtajan, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan, 3. nimetä strategiatyöryhmän puheenjohtajaksi kunnanhallituksen varapuheenjohtajan ja 4. ohjeistaa strategiatyöryhmää siten, että strategian valmistelussa tulee ottaa huomioon henkilökunnan, kunnan asukkaiden ja sidosryhmien mielipiteet / lausunnot. Päätös: Kari Keto esitti työryhmän puheenjohtajaksi kunnanjohtajaa. Marjukka Parviainen kannatti Kedon esitystä. Kunnanjohtaja muutti esitystään kohdan kaksi osalta siten, että työryhmään kuuluvat kunnanhallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, valtuuston puheenjohtaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen Kari Keto sekä kunnan johtoryhmä kokonaisuudessaan ja lisäsi kohtaan 3, että ensimmäisen kokouksen koollekutsujana toimii työryhmän puheenjohtaja. Kari Keto veti esityksensä pois. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan muutetun esityksen. Lisätiedot: Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Tiedoksi: Annika Kostamo, Tero-Luoma-aho, Pekka Nyman, Hannu Oikarinen, Kari Keto Johtoryhmä

14 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall Uusi kuntalaki tuli voimaan , mutta kuntien toimintaan eniten vaikuttavia säännöksiä sovelletaan vasta seuraavan kuntavaalikauden alusta lukien. Lakimuutoksella muun muassa kuntavaalit siirtyvät huhtikuulle ja valtuuston toimikausi alkaa 1.6., kuntastrategia tulee pakolliseksi, konserniohjaus korostuu, kansalaisvaikuttamisen keinoja lisätään, luottamushenkilöiden asema vahvistuu, johtajasopimus tulee pakolliseksi, alijäämän kattamisvelvoitteeseen tulee ehdoton neljän vuoden raja ja kriisikuntakriteereinä käytetään konsernin tunnuslukuja julkistetun hallitusohjelman mukaan kuntien kustannuksia on tarkoitus karsia miljardia euroa. Säästöjä tavoitellaan muun muassa kohdistamalla sääntelyn ja resurssiohjauksen sekä valvonnan sijasta ohjausta kuntien palvelutoiminnan tuloksiin. Kelpoisuusehtoja ja toimintatapoja ohjaavia normeja joustavoitetaan. Tarkoitus on myös käynnistää vapaakuntakokeilu, joka mahdollistaa palveluiden tuotanto- ja toimintatapojen kehittämisen nykyistä vapaammin ja laajemmin. Kunnille ei anneta uusia tehtäviä Mikäli valtionosuuksia leikataan, kuntien tehtäviä vähennetään samassa suhteessa. Ministeriöiden tehtävänä on laatia vuoden 2015 loppuun mennessä yksityiskohtaiset esitykset kuntien tehtävien ja velvoitteiden poistamiseksi. Hallitusohjelman mukaan tulevaisuuden kunnan päätehtävä on huolehtia asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen elämisen mahdollisuuksista. Hallitus edistää tulevaisuuden kunnan roolin muuttumista palvelujen järjestäjästä yhä vahvemmin alueensa elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjäksi. Hallitus lisää kuntien päätösvaltaa erityisesti elinvoimaan liittyvissä asioissa ja vahvistaa vastuunottoa, harkintaa ja päätöksentekoa. Hallitus lisää kuntalaisen ja lähiyhteisöjen omaa vastuuta yhteiskunnan haasteiden ratkaisemisessa. Kuntastrategialla on keskeinen asema kunnan toiminnan ohjaamisessa. Strategiassa asetetaan kunnan arvot ja tulevaisuuden tavoitetila sekä linjataan, miten kuntaa kehitetään tulevina vuosina, jotta tavoitetilaan päästään. Tulevaisuuden tahtotila ja keinot sinne pääsemiseen määritellään suhteessa kunnan toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Kuntastrategiassa tulee ottaa huomioon uuden kuntalain (39 ) mukaan: - kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen - palvelujen järjestäminen ja tuottaminen - kunnan omistajapolitiikka

15 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet, elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittäminen sekä muut kunnan toiminnalle lainsäädännössä asetetut tavoitteet Kjoht: Kunnanhallitus päättää 1. aloittaa uuden kuntastrategian laadinnan vuosille , 2. nimetä perustettavaan strategiatyöryhmään kunnanjohtajan, kunnansihteerin, rehtori-sivistystoimenjohtajan, sosiaalisihteerin, teknisen johtajan, kunnanhallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan ja valtuuston puheenjohtajan, 3. nimetä strategiatyöryhmän puheenjohtajaksi kunnanhallituksen varapuheenjohtajan ja 4. ohjeistaa strategiatyöryhmää siten, että strategian valmistelussa tulee ottaa huomioon henkilökunnan, kunnan asukkaiden ja sidosryhmien mielipiteet / lausunnot. Päätös: Kari Keto esitti työryhmän puheenjohtajaksi kunnanjohtajaa. Marjukka Parviainen kannatti Kedon esitystä. Kunnanjohtaja muutti esitystään kohdan kaksi osalta siten, että työryhmään kuuluvat kunnanhallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, valtuuston puheenjohtaja ja ensimmäinen varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen Kari Keto sekä kunnan johtoryhmä kokonaisuudessaan ja lisäsi kohtaan 3, että ensimmäisen kokouksen koollekutsujana toimii työryhmän puheenjohtaja. Kari Keto veti esityksensä pois. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan muutetun esityksen. Lisätiedot: Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Tiedoksi: Annika Kostamo, Tero-Luoma-aho, Pekka Nyman, Hannu Oikarinen, Kari Keto Johtoryhmä

16 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall Strategiatyö käynnistettiin syksyn 2015 aikana kuntastrategiatyöryhmän johdolla. Hyvänä tausta-aineistona strategian laadinnassa on ollut Pelkosenniemen kunnan syksyllä 2014 laadittu kunnan elinkeinostrategia. Reunaehdot strategialle asettaa kuntalaki. Strategian laatimisessa on huomioitu henkilökunnan, kunnan asukkaiden ja sidosryhmien mielipiteitä ja lausuntoja. Kunnanvaltuutettujen lisäksi valmistelutyöhön on osallistunut asukkaita eri kylistä ja kunnan henkilöstöä. Loppuvuonna 2015 toteutettiin kysely kuntalaisille, jossa selitettiin kuntalaisten mielipiteitä koskien mm. arvoja, missiota ja visiota. Kuntalaiskyselyn tulosten pohjalta teetettiin henkilöstökysely. Henkilöstölle ja valtuutetuille järjestettiin työpajat, joissa työstettiin Pelkosenniemen kunnan arvoja ja kysyttiin kehitttämisideoita kunnan/kuntapalvelujen kehittämiseen. Keväällä 2016 teetettiin palvelutarve ja tyytyväisyyskysely, johon osallistettiin niin sähköisen, kuin kotiin lähetetyn kyselyjen avulla. Päiväkodin lapset ovat osallistuneet piirtämällä kotikunnastaan piirroksia ja koululaisille on tehty kirjallinen kysely. Kyselyiden ja työpajojen tulokset ovat olleet strategian valmistelun lähtökohtana ja pohjana. Kuntalaisille järjestettiin avoimet kuulemistilaisuudet Strategian valmisteluaikataulu viivästyi alunperin suunnitellusta ja strategiavuosiksi tarkentuivat vuodet Tavoitteet ja toimenpiteet strategian toteuttamiseksi tullaan asettamaan vuosittain osana kunnan talousarvion valmistelua. Jatkossa strategian toteuttaminen tapahtuu strategiaa täydentävien toteuttamissuunnitelmien kautta normaalin talousarviokäsittelyn yhteydessä. Toteuttamissuunnitelmissa esitetään keskeiset toimenpiteet ja vastuut. Strategian toteutumista tullaan seuraamaan ja siitä raportoimaan osana vuosittaista talouden ja toiminnan seurantaa. Työ jatkuu myös strategian mittareiden kehittämisen osalta. Strategiaa tarkistetaan valtuustokausittain. Kunnanvaltuusto hyväksyy strategian tavoitteet vuosittain osana talousarviota. Strategian toteutumista seurataan osana normaalia toimintojen seurantaa. Valtuustokauden puolivälissä arvioidaan laajemmin sitä, miten strategian toteuttaminen on edennyt ja tehdään tarvittaessa linjamuutoksia strategiaan. Kjoht: Kunnanhallitus päättää esittää liitteenä olevan Pelkosenniemen kunnan kuntastrategian hyväksyttäväksi kunnanvaltuustolle.

17 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Päätös: Kunnanjohtaja muutti esitystään siten, että kuntastrategia palautetaan valmisteluun (tulevaisuuden kunta tilaisuuden kommentit huomioidaan) ja että kuntastrategia laitetaan nähtäville kunnan nettisivuille ja järjestöjen puheenjohtajille, Koti-Lappiin tiedote nähtävillä olosta sekä paperiversiot kirjastoon ja Naavaan. Kuntastrategia käsitellään kunnanhallituksen kokouksessa. Toimeenpano: hallinto-osasto Hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteet Liite 2 KUNTASTRATEGIA (LUONNOSVERSIO )

18 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Sosiaalilautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN PERUSTAMINEN Sosltk Sosiaalilautakunnan alaisuudessa on toiminut Työpaja Syke syk systä 2013 alkaen ja työpajaohjaajan palkkaukseen on varattu mää rära hat vuo sit tain. Työpajaohjaaja on palkattu puolen vuoden työ so pimuk sil la. Kelpoisuusehtoja ei ole asetettu, eikä tointa ole perustettu. Työ pa ja oh jaa ja on käytännössä pyörittänyt työpajaa yhteistyössä so si aa li sih tee rin kanssa ja siihen on kuulunut mm. palk ka tu ki työl listä mi nen, TYP-toiminta, kuntouttavan työtoiminnan koordinointi ja asia kas työn toteutus sekä työpajatoiminnasta vastaaminen. Kuntastrategiassa yhtenä painopistealueena on työllisyys ja yhtenä toi men pi tee nä siinä on esitetty työpajatoiminnan kehittäminen. Sote-jär jes tä mis lain ja maakuntalain vaikutuksia ei vielä pystytä ar vioimaan kunnalle jäävien tehtävien ja työllisyysasioiden hoidossa vuoden 2019 alusta alkaen. Kunnille on jäämässä tehtäviä, jotka vai kutta vat kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen. Kunnat tulevat päät tämään edelleen monista tehtävistä ja toimista, joilla on ratkaiseva mer ki tys kuntalaisten hyvinvointiin, osallisuuteen, työllistymiseen ja toi min ta ky kyyn, mutta tarkemmin tätä asiaa ei ole vielä avattu, eikä pää tet ty. Lisäksi kunnassa on aloitettu kuntaliitosneuvottelut Sa vukos ken kanssa. Em. perusteella on tarkoituksenmukaisinta perustaa määräaikainen työ pa ja oh jaa jan toimi, jotta kunnan velvoitteet työllisyydenhoidossa tu le vat hoidetuiksi voimassaolevien säännösten mukaisina. Asiaan tu lee palata syksyllä 2018, johon mennessä on selvinnyt työl li syysasioi den järjestämisvastuu alkaen ja kun ta lii tos neu vot te luiden tulokset. Taloudellista vaikutusta asialla ei ole, koska mää rä rahat asiaan on varattu vuosittain muutenkin. Sos.siht: Sosiaalilautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kun nan val tuus tol le, että 1. sosiaalitoimeen perustetaan määräaikainen työpajaohjaajan toimi ajal le toimen kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva ammatillinen kou lu tus ja muut vaatimukset asettaa sosiaalilautakunta ju lis taessaan toimen hakuun ja 3. työpajaohjaajan tehtävät määritellään työsopimuksessa. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti.

19 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Sosiaalilautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Lisätiedot sosiaalisihteeri-lastenvalvoja Kari Hyötylä puh Khall Kjoht: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että 1. sosiaalitoimeen perustetaan määräaikainen työpajaohjaajan toimi ajal le toimen kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva ammatillinen kou lu tus ja muut vaatimukset asettaa sosiaalilautakunta ju lis taessaan toimen hakuun ja 3. työpajaohjaajan tehtävät määritellään työsopimuksessa. Päätös: Annika Kostamo esitti, ettei sosiaalitoimelle myönnetä lupaa määräaikaisen työpajaohjaajan toimen perustamiselle vaan asia palautetaan valmisteluun. Työpajaohjaajan työnkuvaan tulee myös sisällyttää työllisyyden kehittäminen ja mahdollinen kotouttaminen sekä siinä on huomiotava tuleva maakuntauudistus. Asian valmistelee kunnanhallitus. Eila Humalalampi ja Eila Pesonen kannattivat Kostamon esitystä. Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 10:04 10:10. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kannatettu kunnanjohtajan esityksestä poikkeava esitys, on syytä äänestää. Puheenjohtaja totesi, että suoritetaan nimenhuutoäänestys siten, että kunnanjohtajan esitys on JAA ja Kostamon esitys on EI. Suoritettiin nimenhuuhtoäänestys. Puheenjohtaja totesi äänestyksen tuloksen: Annettiin yhteensä seitsemän (7) ääntä. JAA 3 ääntä (Luoma-aho, Kiemunki, Tervo) EI 4 ääntä (Kostamo, Humalalampi, Pesonen, Kulpakko). Kostamon esitys hyväksyttiin. Lisätiedot kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Toimeenpano: hallinto-osasto Ote: sosiaalilautakunta

20 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Sosiaalilautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kvalt Kjoht: Kunnanhallitus käsittelee asiaa ja jatkokokouksessa Kunnanhallituksen esitys kunnanvaltuustolle tuodaan kokoukseen. Kunnanhallitus : Tervo esitti, että kunnanhallitus pidättäytyy sosiaalilautakunnan esityksessä ja vie esityksen kunnanvaltuustolle. Kiemunki kannatti Tervon esitystä. Jaakkola esitti, että asiaa ei palauteta sosiaalilautakunnalle valmisteluun. Jaakkolan esitys raukeni kannattamattomana. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty pohjaesityksestä poikkeava esitys, on syytä äänestää. Suoritettiin nimenhuutoäänestys. Kunnanjohtajan esitys on JAA ja Tervon esitys on EI. Puheenjohtaja totesi äänestyksen tuloksen: JAA: 0 ääntä EI: kolme (3) ääntä (Kiemunki, Keto, Tervo) TYHJÄ: kaksi (2) ääntä (Jaakkola, Kulpakko) Kunnanhallituksen päätökseksi tuli Tervon esitys. Päätös: Puheenjohtaja keskeytti kokouksen klo 17:02 17:11. Kostamo esitti, että työpajaohjaajan tilalle perustetaan työllisyyskoordinaattorin toimi ajalle kunnanhallituksen alle. Työllisyyskoordinaattorin työnkuvaan sisällytetään työpajaohjaus, työllisyyden edistäminen ja kehittäminen sekä mahdollinen kotouttaminen. Oikarinen A. ja Jaakkola kannattivat Kostamon esitystä. Kostamo lisäsi esitykseensä, että kunnanhallitus määrittelee toimen kelpoisuusehdot. Oikarinen A. ja Jaakkola kannattivat Kostamon lisäesitystä. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kunnanhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys, on syytä äänestää. Puheenjohtaja esitti äänestyksen suorittamista seuraavasti: suoritetaan nimenhuutoäänestys siten, että ne jotka kannattavat

21 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Sosiaalilautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus kunnanhallituksen esitystä äänestävät JAA ja ne jotka kannattavat Kostamon/Oikarinen A. ja Jaakkolan esitystä ja lisäesitystä äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritettiin nimenhuutoäänestys. Puheenjohtaja totesi äänestyksen tuloksen: JAA: 6 ääntä (Auer, Honkanen, Isojärvi, Kiemunki, Luoma-aho, Åkerlund) EI: 6 ääntä (Jaakkola, Kostamo, Nyman, Oikarinen A., Oikarinen H., Tervo). Koska äänestystuloksena on tasatulos, puheenjohtajan ääni ratkaisee. Kunnanvaltuuston päätökseksi tuli Kostamon/Oikarinen A. ja Jaakkolan esitys ja lisäesitys. Luoma-aho poistui kokouksesta klo 17:41. Lisätiedot kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Lisätiedot kunnansihteeri Satu Kantola puh Toimeenpano: hallinto-osasto Ote: sosiaalilautakunta Khall Kunnanvaltuuston päätöksen mukaan työpajaohjaajan määräaikaisen toimen tilalle perustetaan työllisyyskoordinaattorin toimi ajalle Työllisyyskoordinaattorin työn tavoitteena on kunnan kustannusvastuulla olevien pitkäaikaistyöttömien työttömyyden katkaiseminen ja työllistymisen edistäminen sekä työpajatoiminnan toteuttaminen. Työ sisältää palkkatukityöllistämisen, työkokeilun ja kuntouttavan työtoiminnan koordinoinnin ja asiakastyön toteutuksen. Työpaikka on työpaja Sykkeellä. Työllisyyskoordinaattorin työhön kuuluu mm.: - työpajan johtaminen ja hallinnointi - kuntouttavan työtoiminnan, työkokeilun ja palkkatukityöllistämisen paikkojen löytäminen työttömille - verkostoyhteistyön ja yritysyhteistyön kehittäminen - TYP-toiminta yhteistyössä Kelan, TE-toimiston ja sosiaalitoimen kanssa - lisäksi myös mahdollisia kotouttamiseen liittyviä avustavia tehtäviä. Toimen kelpoisuusvaatimuksena on ammattikorkeakoulututkinto tai

22 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Sosiaalilautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus aikaisempi vastaava opisto/koulutasoinen tutkinto. Haijalle eduksi katsotaan aikaisempi työkokemus hankkeista/projekteista, työllistämisasioiden hoitamisesta ja esimiestyöstä. Tehtävään valitulta edellytetään hyviä sosiaalisia taitoja, oma-aloitteisuutta ja positiivista suhtautumista työhön ja erilaisiin ihmisiin. Kjoht: Päätös: Kunnanhallitus päättää 1) hyväksyä liitteenä olevan hakuilmoituksen kelpoisuusehtoineen 2) julistaa työllisyyskoordinaattorin toimen avoimeksi oheisen hakuilmoituksen mukaisesti siten, että hakuaika päättyy ) haastatella haastatteluun valitut klo 9 alkaen 4) valita työllisyyskoordinaattorin kunnanhallituksen kokouksessa Kostamo esitti, että hakijalle katsotaan eduksi myös toisen asteen sosiaali- ja terveydenhuollon tutkinto. Kostamon esitys raukeni kannattamattomana. Kunnanhallituksen päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Kostamo jätti eriävän mielipiteen. Toimeenpano: hallinto-osasto Liitteet Liite 3 Työllisyyskoordinaattorin rekrytointi-ilmoitus

23 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus KIINTIÖPAKOLAISTEN VASTAANOTTAMISEEN VALMISTAUTUMINEN Khall Pelkosenniemen kunnanvaltuusto on kokouksessaan päättänyt vastaanottaa 20 kiintiöpakolaista. Pakolaisten vastaanottoon varautuminen ja suunnitelmallinen vastaanottoprosessi luovat edellytyksiä onnistuneelle kotouttamiselle. Pakolaiset tarvitsevat aluksi paljon sekä neuvontaa ja ohjausta että käytännön apua selvitäkseen arjesta uudessa maassa ja vieraassa kulttuurissa. Vaikka he tulevatkin suoraan kuntalaisiksi ja siten kunnan normaalipalvelujen piiriin, tarvitaan lisähenkilöstöä myös kuntaan tulosta aiheutuviin järjestelyihin ja kotouttamisen tukemiseen. Pelkosenniemelle tarvitaan pakolaisohjaaja. Ohjaajan palkkauksesta aiheutuvat kustannukset katetaan saadulla bonusrahalla ja jatkossa saatavilla kuntakorvauksilla. Myöhemmässä vaiheessa haetaan seudullista hanketta mahdollisesti Kemijärven ja/tai Sodankylän kanssa. Hankkeessa pakolaisohjaajan palvelusta ja kustannusten jaosta laaditaan erillinen sopimus kuntien kesken. Pakolaisohjaajan palkkauksesta aiheutuvat kustannukset toimintakuluineen ovat vuodelle 2017 noin euroa. Pakolaisohjaajan toimi perustetaan lukien, tai viimeistään noin kuukautta ennen kuin pakolaisten saapuminen tapahtuu. Toimi sijoittuu on Pelkosenniemen kunnanhallituksen alaisuuteen. Kelpoisuusehtona pakolaisohjaajan tehtävään on soveltuva sosiaalija terveydenhuollon toisen asteen tutkinto. Kotoutumislain 32 :n mukainen valtuuston vähintään kerran neljässä vuodessa hyväksymä kunnan tai useamman kunnan yhdessä laatima kotouttamisohjelma ovat edellytyksenä valtion korvausten maksamisesta kunnalle pakolaisten vastaanotosta aiheutuvista kustannuksista. Kotouttamisohjelma on laadittu ja tulee hyväksyttäväksi kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Kotoutumislain 45 :n nojalle kunnalle korvataan laskennallista korvausta kotoutumista tukevan toiminnan järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin neljältä vuodelta. Lisäksi valtio korvaa kotoutumistuesta tai toimeentulotuesta annetun lain mukaisesta toimeentulotuesta aiheutuneet kustannukset enintään kolmen vuoden ajalta. Kunnalle korvataan myös tulkkaamisen järjestämisestä sekä eräistä erityiskustannuksista aiheutuvat

24 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus kustannukset. Kjoht: Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että 1. Kunnanhallituksen alaisuuteen perustetaan pakolaisohjaajan toimi lukien, 2. Kunnanhallitus julistaa toimen ehdollisena auki ja käynnistää valintaprosessin (ehtona että kunnanvaltuusto hyväksyy uuden toimen) Päätös: Kostamo esitti, että pakolaisohjaajan toimi perustetaan 50 %:na lukien. Kostamon esitys raukeni kannattamattomana. Kunnanhallituksen päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Toimeenpano: hallinto-osasto

25 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus PALKKAHALLINNON UUDELLEEN JÄRJESTELY Khall Pellon siirrettyä palkanlaskentansa Monetra Oy:n tehtäväksi on tullut Pelkosenniemen kunnan päätettäväksi palkkahallinnon järjestäminen omalta osaltaan. Mikäli palkanlaskenta järjestetään omana työnä, olisi palkanlaskijan työaika max 50%. Nykyisessä organisaatiossa ei ole resursseja palkanlaskijan työhön eikä myöskään osaamista. Lisäksi palkanlaskijan toimiessa yksin, tulisi varmistaa myös sijainen jotta sairastapauksissa ja lomien aikana olisi tehtävään kykenevä henkilö saatavilla. Palkkakustannukset olisivat noin / vuosi sisältäen sivukulut. Riskienhallinnan näkökulmasta on parempi että palkanlaskenta siirretään ulkopuoliselle toimijalle. Kunta on tiedustellut sekä Savukosken kunnalta että Kunnan Taitoa Oy:ltä sekä Monetra Oy:ltä palkkalaskennan järjestämistä. Alla olevassa taulukossa on kunnan tarvitsema palkanlaskennan määrä. Kunnan Taitoa: Käyttöönottoprojektin kokonaiskustannusarvio ilman optioita on alv. ja kk kustannus on 10, riippuen siitä onko automaattinen palkkalaskelma, puoliautomaattinen palkkalaskelma vai manuaalinen palkkalaskelma. Arvio hinnoittelusta on seuraava: palkansaajamäärä kk n. 100, joten palkkalaskelmia arviolta 120 kpl /kk, 15,05 * 120kpl = 1806 /kk puoliautomaattinen palkkalaskelma. Taitoa on kuntatoimijoiden omistama valtakunnallinen palvelutuottaja, joka tarjoaa ja kehittää asiakasomistajilleen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita. Yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä. Taitoa hoitaa mm. monen Lapin kunnan palkkahallinnon. Pelkosenniemen kunnan tulee liittyä Kunnan Taitoa Oy:n

26 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus osakkaaksi, minkä jälkeen voidaan selvittää mahdollisuus järjestää palkkahallinto Kunnan Taitoa Oy:n kautta. Kunnat merkitsevät osakkeita vuodenvaihteen asukaslukua vastaavan määrän ja muut kuntatoimijat yhden osakkeen. Hinta on 1 /osake (yhteensä 948 ). Pelkosenniemen kunnan hallintosäännön 38 mukaan kunnanhallitus päättää osakkeiden ja osuuksien ostosta rajaan saakka. Monetra Oy: Käyttöönottoprojekti Yhteensä (kertakorvaus), vuosikustannus alussa (2 125 /kk) ja jatkossa tehostamistoimien jälkeen (1 750 /kk) Pelkosenniemen kunnan tulee liittyä Monetra Oy:n osakkaaksi (yksi osake 500 ) minkä jälkeen asiakkuudesta solmitaan palvelusopimus. Pelkosenniemen kunnan hallintosäännön 38 mukaan kunnanhallitus päättää osakkeiden ja osuuksien ostosta rajaan saakka. Savukosken kunta: Savukosken kunta ei tässä vaiheessa ja tällä aikataululla pysty järjestämään Pelkosenniemen kunnan palkanlaskentaa. Jatkossa tämä toki selvitetään uudelleen. Kjoht: Kunnanhallitus päättää hyväksyä Pelkosenniemen kunnan Monetra Oy:n yhden osakkeen merkinnän, merkintähinta 500 / kpl, (yhteensä 500 ) ja valtuuttaa kunnanjohtajan tai kunnansihteerin suorittamaan merkinnän ja merkintähinnan maksun heti sekä osakemerkinnän tultua rekisteröidyksi, valmistelemaan edelleen palkkahallinnon hankkimista Monetra Oy:ltä ja käymään tähän liittyvät neuvottelut palkkahallinnon tehtävien vastuunjaosta ja toimintamallista palkkahallinnon tietojärjestelmien osalta. Päätös: Humalalampi esitti, että selvitetään mennessä mahdollisuutta, että palkka- ja taloushallinto tehdään omana työnä eli palkattaisiin 100 % henkilö, joka tekisi 50 % palkkahallintoa. Tervo Jari ja Kiemunki kannattivat Humalalammen esitystä. Tervo Jouni esitti, että palkkahallinto toteutettaisiin 100 %:sti omana työnä ja että kysyttäisiin naapurikunnilta yhteistyömahdollisuuksia. Tervo Jounin esitys raukeni kannattamattomana. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kannatettu pohjaesityksestä poikkeava esitys, on syytä äänestää.

27 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Toimeenpano: hallinto-osasto Puheenjohtaja esitti äänestyksen suorittamista seuraavasti: suoritetaan nimenhuutoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat kunnanjohtajan esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka äänestävät Humalalammen esitystä äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritettiin nimenhuutoäänestys. Puheenjohtaja totesi äänestyksen tuloksen: JAA: 1 ääni (Luoma-aho) EI: 6 ääntä (Kostamo, Humalalampi, Kiemunki, Keto, Tervo Jari, Tervo Jouni) Kunnanhallituksen päätökseksi tuli Humalalammen esitys.

28 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus PELKOSENNIEMEN KUNNAN ASIAKIRJAHALLINNAN TOIMINTAOHJEEN HYVÄKSYMINEN SEKÄ ARKISTONMUODOSTAJIEN JA VASTUUHENKILÖIDEN NIMEÄMINEN Khall Arkistolaki on ollut voimassa lähtien. Lain tavoitteena on vähentää viranomaisten arkistotoimen yksityiskohtaista sääntelyä ja arkistolaitoksen valvontatehtäviä merkittävästi. Käytännössä tämä tarkoittaa vastuun siirtämistä entistä enemmän kuntiin ja kunnissa nimenomaan kunnanhallitukselle. Laissa on otettu huomioon myös tietotekniikassa ja tiedon käytössä tapahtunut kehitys, jolla on vaikutusta asiakirjahallintaan. Arkistolain keskeisenä tavoitteena on, että arkistotoimen tarpeet ja vaatimukset otetaan käytännössä huomioon kunnan kaikessa asiakirja- ja tietohallinnossa sekä tietojen käsittelyssä. Tämä edellyttää entistä enemmän yhteistyötä kunnan eri toimialojen kesken. Arkistotoimen järjestäminen ja arkistotoimen johtava viranhaltija Arkistolain 9 :n mukaan arkistotoimen järjestäminen kunnassa kuuluu kunnanhallitukselle. Kunnanhallituksen on määrättävä se viranhaltija/toimihenkilö, joka johtaa kunnan arkistointia ja arkistonmuodostusta sekä huolehtii kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista. Kunnanhallitus on nimittänyt arkistotoimen johtavaksi viranhaltijaksi keskusarkistonhoitaja Lea Kaipaisen. Arkistonhoitajan tehtävät tulevat suoraan laista; hän ohjaa, neuvoo, kouluttaa ja koordinoi arkistonmuodostajien arkistotoimen hoitoa. Asiakirjahallinnan toimintaohjeen tavoite on vahvistaa asiakirjahallinnan järjestäminen ja organisointi kunnassa niin, että päästään laissa asetettuihin tavoitteisiin. Kokouksessaan kunnanhallitus on vahvistanut Asiakirjahallinnan toimintaohjeen tulevaksi voimaan ja vahvistanut arkistonmuodostajat ja arkistojen vastuuhenkilöt toimintaohjeen ja sen liitteen mukaisesti. Arkistonmuodostajat ja vastuuhenkilöt Arkistonmuodostaja määrää, miten sen arkistotoimen suunnittelu, vastuu ja käytännön hoito järjestetään. Kunnanhallitus määrää kunnan arkistonmuodostajat. Arkistolain mukaan arkistonmuodostajana voi olla kunnan organisaatioon kuuluva toiminto, monijäseninen viranomainen tai toimielin, virasto tai laitos, julkisia tehtäviä hoitava yksittäinen henkilö tai kunnan omistama liikelaitos. Arkistonmuodostajan arkisto voi tarvittaessa jakautua osa-arkistoihin. Kunnan arkistonmuodostajia määriteltäessä on syytä ottaa huomioon kunnan tehtäväalueiden toiminnalliset kokonaisuudet ja luottamuselin- tai viranhaltijaorganisaatiot. Arkistonmuodostajiksi on nimettävä riittävän joustava tehtäväkohtainen kokonaisuus, jotta se palvelisi myös muuttuvissa olosuhteissa.

29 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Arkistonmuodostussuunnitelma Arkistolain mukaan arkistonmuodostussuunnitelma on pakollinen apuväline asiakirjahallinnan hoitamisessa. Arkistonmuodostussuunnitelma on asiakirja, jossa osoitetaan kaikille arkistoitaville asiakirjoille paikka kokonaisuudessa. Se siis ohjaa jokaisen viran-/toimenhaltijan asiakirjojen ja asiakirjoihin sisältyvien tietojen arvonmäärityksen eli säilytysajan määrityksen, arkistoinnin että kirjaamisen ja rekisteröinnin. Arkistonmuodostussuunnitelmat tulee uudistuneen lainsäädännön mukaan tehdä toiminnoittain/ tehtävittäin. Perusteluina on se, että ihmiset yleensä mieltävät tekevänsä tiettyjä tehtäviä ja näin ollen saadaan jokainen sitoutumaan tehtävän kautta myös asiakirjahallinnan ja arkistotoimen vastuuseen. Toiminnoittain/tehtävittäin tehdyt suunnitelmat on helppo pitää ajan tasalla riippumatta organisaatiomuutoksista. Arkistonmuodostussuunnitelmien hyväksyminen ja ylläpito tapahtuu viranhaltijan tai toimielimen päätöksellä. Hävitettävien asiakirjojen säilytysaikapäätökset, arkistonmuodostussuunnitelmat ja niiden muutokset tulevat tiedoksi arkistotointa johtavalle viranhaltijalle/ toimihenkilölle, jolla on oikeus vaatia havaitsemansa virheellisyydet tai epäkohdat muutettaviksi. Arkistonmuodostussuunnitelma on asiakirjahallinnan toimintaohjeen liite. Koska asiakirjahallintaan liittyvään lainsäädäntöön on tullut muutoksia ja koska arkistonmuodostajat ja vastuuhenkilöt ovat vaihtuneet, on syytä vahvistaa uusi asiakirjahallinnan toimintaohje, päivittää muuttuneet arkistonmuodostajat ja vastuuhenkilöt sekä päivittää arkistonmuodostussuunnitelmat, laatia suojelusuunnitelma ja merkitä suojeluluokat arkistonmuodostussuunnitelmaan. Kjoht: Päätös: Kunnanhallitus päättää 1) hyväksyä liitteenä olevan Pelkosenniemen kunnan asiakirjahallinnan toimintaohjeen tulevaksi voimaan alkaen sekä 2) vahvistaa arkistonmuodostajat ja arkistojen vastuuhenkilöt toimintaohjeen ja sen liitteen mukaisesti. Hyväksyttiin yksimielisesti. Toimeenpano: hallinto-osasto Ote: keskusarkistonhoitaja, osastot Liitteet Liite 4 PELKOSENNIEMEN KUNNAN ARKISTONMUODOSTAJAT JA JA ARKISTOJEN VASTUUHENKILÖ (TOIMITAOHJEEN LIITE NRO 1)

30 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Liite 5 PELKOSENNIEMEN KUNNAN ASIAKIRJAHALLINNAN TOIMINTAOHJE ALKAEN

31 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus PELKOSENNIEMEN JA SAVUKOSKEN KUNTIEN KUNTALIITOSSELVITYS-KILPAILUTUS Khall Kjoht: Kunnanhallitus on kokouksessaan päättänyt perustaa Pelkosenniemen tulevaisuustyöryhmän. Ryhmän koollekutsujana toimii kunnansihteeri Jaana Koskela. Kunnanhallitus päättää työryhmän kokoonpanosta sekä määrittää työryhmän tehtävät. Kunnanhallitus päättää 1. työryhmän jäseniksi seuraavat: - kunnanhallituksen puheenjohtaja - kunnanhallituksen varapuheenjohtaja - kunnanvaltuuston puheenjohtajisto - lautakuntien puheenjohtajat - kunnanjohtaja lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus - sihteerinä toimii kunnansihteeri ja puheenjohtajana kunnanhallituksen puheenjohtaja 2. Työryhmän tehtävänä on laatia esitys kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle tarvittavista toimenpiteistä, jotka tarvitaan talouden tasapainottamiseksi. 3. Työryhmän aikataulu: - kokoontumiset kevät valtuuston iltakoulu 05/ esitys hallitukselle ja edelleen valtuustolle 08/2016 Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Lisätiedot kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Täytäntöönpano: hallinto-osasto Ote: ao. henkilöt, luottamushenkilörekisteri

32 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Khall Tulevaisuustyöryhmän valmistelun pohjalta valtuuston iltakoulu pitämässään kokouksessaan määritteli tulevaisuussunnitelmalle seuraavan aikataulun: - Selvitetään sivistystoimenjohtajan, rehtorin ja kunnansihteerin tehtävänkuvat ja - selvitetään yhteistyö Savukosken kunnan kanssa (rehtorin tehtävät, sivistystoimenjohtajantehtävät). Vastuuhenkilöt: kunnanjohtaja, rehtori-sivistystoimenjohtaja - Tunnustellaan kuntaliitosta Savukosken kunnan kanssa. Vastuuhenkilöt: kunnanjohtaja, kunnanvaltuuston puheenjohtajisto, kunnanhallituksenpuheenjohtajisto Aikataulu: kesäkuun loppuun mennessä - Selvitetään talous- ja palkkahallinnon ulkoistaminen. Vastuuhenkilöt: hallinto-osasto Aikataulu: syyskuun loppuun mennessä - Selvitetään palvelusetelin käyttöönottoa, mm. siivouspalvelut, sekä sote-palvelujen vahvistamiseen alueella. - Selvitetään: mitkä vaikutukset palvelusetelillä on esim. kunnan palvelujen tarpeeseen. - Selvitetään Pelkosenniemen kunnan tarve (käyttäjientarve palvelusetelille). Vastuu: sosiaalilautakunta Aikataulu: syyskuun loppuun mennessä - Selvitetään pormestarimalli ja kunnan toimielimet. Pormestari toimisi kunnanhallituksen puheenjohtajana ja esittelijänä. Malli vähentäisi päätöksenteon päällekkäisyyksiä. Vastuu: hallinto-osasto, kunnanjohtaja Aikataulu: syksyyn mennessä - Selvitetään (leasing-)autojen hankkiminen ja kustannussäästöt. Vastuu: kunnansihteeri, elinkeinokoordinaattori Aikataulu: syyskuun loppuun mennessä - Selvitetään maapolitiikan uudistamista, esim. maan käyttökorvaukset.

33 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Vastuu: maapoliittinen työryhmä Aikataulu: syyskuun loppuun mennessä - Tekninen lautakunta valmistelee jo lämmityskustannusten selvitystä sekä isännöintipalvelujen kilpailuttamista. Kjoht: 1. Kunnanhallitus merkitsee asiat tiedoksi ja esittää edelleen valtuustolle päätettäväksi 2. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle perustettavaksi työryhmän, jonka tehtäviin kuuluu selvittää yhteistyön syventämistä Savukosken kunnan kanssa. Kunnanhallitus esittää muistiossa esiin nostetut asiat selvitettäväksi aikatauluineen. Päätös: Hyväksyttiin yksimielisesti. Kvalt Hannu Oikarinen esitti, että ei lähdetä selvittämään kuntaliitosta Savukosken kanssa. Pekka Nyman esitti lisäyksenä kolmatta kohtaa, jonka mukaan valtuutetaan työryhmä neuvottelemaan kuntaliitoksesta Savukosken kanssa. Tero Luoma-aho esitti ensimmäiseen kohtaan muutosta siten, että pormestamallin selvityksestä luovutaan. Isojärvi kannatti Nymanin ja Luoma-ahon esityksiä. Keto-Tokoi kannatti Oikarisen ja Luoma-ahon esityksiä. Oikarinen veti esityksensä pois. Keto-Tokoi veti kannatuksensa pois. Keto-Tokoi esitti, että ei lähdetä selvittämään kuntaliitosta Savukosken kanssa. Keto-Tokoin esitys raukesi kannatamattomana. Hannu Oikarinen esitti kohtaan kaksi työryhmän kokoonapanoksi seuraaavaa: kunnanvaltuuston puheenjohtajisto, kunnanhallituksen puheenjohtajisto, kunnanjohtaja, kunnansihteeri, perussuomalaisten edustaja. Nyman kannatti Oikarisen esitystä.

34 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Hyväksyttiin yksimielisesti Oikarisen esitys työryhmän kokoonpanosta. Puheenjohtaja totesi, että koska on esitetty ensimmäiseen kohtaan kunnanhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu muutosesitys, on syytä äänestää. Suoritettiin nimenhuutoäänestys seuraavalla tavalla: JAA kunnanhallituksen esitys, EI Luoma-ahon esitys. Puheenjohtaja totesi äänestystuloksen: JAA 5 ääntä (Kostamo, Nyman, Oikarinen H, Oikarinen A, Salmela) EI 7 ääntä (Isojärvi, Keto-Tokoi, Kiemunki, Luoma-aho, Tervo, Åkerlund, Humalalampi) Ensimmäiseen kohtaan päätöksesksi tuli Luoma-ahon esitys, jonka mukaan selvityslistasta poistetaan pormestarimallin selvitys. Puheenjohtaja totesi, että koska toiseen kohtaan on esitetty kannatettu muutosesitys on syytä äänestää. Suoritettiin nimenhuutoäänestys seuraavalla tavalla: kunnanhallituksen esitys JAA, Nymanin esitys EI. Puheenjohtaja totesi äänestyksen tuloksen: JAA 4 ääntä (Kiemunki, Oikarinen H, Salmela, Åkerlund) EI 6 ääntä (Isojärvi, Kostamo, Luoma-aho, Nyman, Oikarinen A, Tervo) TYHJÄ 2 ääntä (Keto-Tokoi, Humalalampi) Kunnanvaltuuston päätökseksi toiseen kohtaan tuli Nymanin esitys, jonka mukaan valtuutetaan työryhmä neuvottelemaan kuntaliitoksesta. Kunnanvaltuuston päätökseksi ensimmäiseen kohtaan tuli kunnanhalituksen päätös sillä muutoksella, ettei pormestarimallia selvitetä. Kunnanvaltuuston päätökseksi toiseen kohtaan tuli, että perustetaan työryhmä seuraavalla kokoonpanolla: kunnanvaltuuston puheenjohtajisto, kunnanhallituksen puheenjohtajisto, kunnanjohtaja, kunnansihteeri, perussuomalaisten edustaja.tämän lisäksi työryhmä valtuutetaan neuvottelemaan kuntaliitoksesta Savukosken kanssa.

35 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 20/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Lisätiedot kunnanjohtaja Pertti Severinkangas puh Khall Pelkosenniemen ja Savukosken kuntien yhteistyö ja kuntaliitosneuvottelu työryhmä päätti kokouksessa, että julkisten hankintojen hankintailmoituspalvelussa, HILMAssa ( järjestetään tarjouskilpailu kuntaliitosselvityksen tekemisestä. Tarjouksissa tuli esittää kaksi skenaariovaihtoehtoa eli kuntaliitos joko tehdään tai ei tehdä. Tarjouspyyntö julkaistiin HILMAssa ja Pelkosenniemen kunnan kotisivuilla ( Lisätietokysymyksiä oli mahdollista esittää klo 14 saakka. Yhtään lisätietokysymystä ei esitetty. Tarjoukset tuli jättää klo 12:00 mennessä. Tarjousajan päättymiseen mennessä saatiin yhteensä 5 tarjousta seuraavilta: BDO Oy, DHS Oy Audit Partners, FCG Konsultointi Oy, LGR-Consulting Oy sekä MDI ja Perlacon (tarjoukset nähtävillä kokouksessa). Tarjousten vertailutaulukko:

Kunnanhallitus Kunnanhallitus KUNTASTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN

Kunnanhallitus Kunnanhallitus KUNTASTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN Kunnanhallitus 115 17.08.2015 Kunnanhallitus 237 28.11.2016 KUNTASTRATEGIAN PÄIVITTÄMINEN Khall 17.08.2015 115 Uusi kuntalaki tuli voimaan 1.5.2015, mutta kuntien toimintaan eniten vaikuttavia säännöksiä

Lisätiedot

MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN PERUSTAMINEN

MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN PERUSTAMINEN Sosiaalilautakunta 45 20.09.2016 Kunnanhallitus 181 03.10.2016 Kunnanvaltuusto 56 16.11.2016 Kunnanhallitus 238 28.11.2016 MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN PERUSTAMINEN Sosltk 20.09.2016

Lisätiedot

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanhallitus 120 13.06.2016 Kunnanvaltuusto 31 20.06.2016 Kunnanhallitus 242 28.11.2016 PELKOSENNIEMEN JA SAVUKOSKEN KUNTIEN KUNTALIITOSSELVITYS-KILPAILUTUS Khall 18.01.2016

Lisätiedot

MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN TÄYTTÄMINEN

MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN TÄYTTÄMINEN Sosiaalilautakunta 45 20.09.2016 Kunnanhallitus 181 03.10.2016 Kunnanvaltuusto 56 16.11.2016 Kunnanhallitus 238 28.11.2016 Kunnanhallitus 255 13.12.2016 Kunnanhallitus 265 19.12.2016 MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN

Lisätiedot

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanhallitus 120 13.06.2016 Kunnanvaltuusto 31 20.06.2016 Kunnanhallitus 242 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 75 22.12.2016 PELKOSENNIEMEN JA SAVUKOSKEN KUNTIEN KUNTALIITOSSELVITYS-KILPAILUTUS

Lisätiedot

VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Kunnanhallitus 216 07.11.2016 Kunnanhallitus 236 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 65 14.12.2016 VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA VUOSIEN 2018-2019 TALOUSSUUNNITELMA Khall 07.11.2016 216 Kuntalain 110 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus PALKKAHALLINNON UUDELLEEN JÄRJESTELY

Kunnanhallitus Kunnanhallitus PALKKAHALLINNON UUDELLEEN JÄRJESTELY Kunnanhallitus 240 28.11.2016 Kunnanhallitus 257 13.12.2016 PALKKAHALLINNON UUDELLEEN JÄRJESTELY Khall 28.11.2016 240 Pellon siirrettyä palkanlaskentansa Monetra Oy:n tehtäväksi on tullut Pelkosenniemen

Lisätiedot

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus

lisäksi varmistetaan, että kaikista poliittisista ryhmittymistä on edustus Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanhallitus 120 13.06.2016 Kunnanvaltuusto 31 20.06.2016 Kunnanhallitus 220 14.11.2016 Kunnanhallitus 267 19.12.2016 TULEVAISUUSTYÖRYHMÄ Khall 18.01.2016 10 Kunnanhallitus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN TÄYTTÄMISESTÄ

OIKAISUVAATIMUS MÄÄRÄAIKAISEN TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIN TOIMEN TÄYTTÄMISESTÄ Sosiaalilautakunta 45 20.09.2016 Kunnanhallitus 181 03.10.2016 Kunnanvaltuusto 56 16.11.2016 Kunnanhallitus 238 28.11.2016 Kunnanhallitus 255 13.12.2016 Kunnanhallitus 265 19.12.2016 Kunnanhallitus 13

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Sivistyslautakunta 23.12.2015 AIKA 23.12.2015 klo 10:00-10:52 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 88 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kun nan valtuus tol le, että

Sosiaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kun nan valtuus tol le, että Sosiaalilautakunta 10 01.03.2016 Kunnanhallitus 59 21.03.2016 Kunnanhallitus 71 11.04.2016 Kunnanvaltuusto 15 18.04.2016 RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN OPPISOPIMUSTOIMEN PERUSTAMINEN KESKUSKEITTIÖLLE Sosltk 01.03.2016

Lisätiedot

Sosiaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kun nan valtuus tol le, että

Sosiaalilautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kun nan valtuus tol le, että Sosiaalilautakunta 10 01.03.2016 Kunnanhallitus 59 21.03.2016 Kunnanhallitus 71 11.04.2016 Kunnanvaltuusto 15 18.04.2016 Kunnanhallitus 109 30.05.2016 Kunnanhallitus 157 15.08.2016 RAVITSEMISTYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 12/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 01.11.2011 kello 16.00 16.54 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 84 Kunnanvaltuusto 20.06.2016 AIKA 20.06.2016 klo 12:00-13:13 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/2016 509 Kunnanhallitus 13.12.2016 AIKA 13.12.2016 klo 14:00-15:28 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 250 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 511

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 71

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 71 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 71 Kunnanhallitus 23.02.2015 AIKA 23.02.2015 klo 08:04-09:04 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Sosiaalilautakunta 28.03.2017 AIKA 28.03.2017 klo 18:06-18:36 PAIKKA KUNNANVIRASTON KAHVIO KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 Sivistyslautakunta 17.08.2015 AIKA 17.08.2015 klo 18:00-18:25 PAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 55 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat

Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10. Sivistyslautakunta Aika klo 16:30. Toivakan kirjasto. Käsiteltävät asiat Toivakan kunta Esityslista 3/2017 1/10 Aika 24.10.2017 klo 16:30 Paikka Toivakan kirjasto Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Esityslistan hyväksyminen 4 31 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 51 3/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 24.03.2011 kello 16.35-16.40 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali. jäsen. jäsen

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali. jäsen. jäsen 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 53 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistaina 12.2.2013 kello 18.00-19:03 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA Honkanen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 07.12.2011 35 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 07.12.2011 klo 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 30 37 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI

REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN JA VIRAN VAALI Sivistyslautakunta 8 18.02.2015 Kunnanhallitus 42 16.03.2015 Kunnanhallitus 58 20.04.2015 Kunnanhallitus 65 27.04.2015 REHTORI-SIVISTYSTOIMENJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN VIRASTA, VIRAN HAETTAVAKSI JULISTAMINEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 278 Kunnanhallitus 25.07.2016 AIKA 25.07.2016 klo 15:52-16:17 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle:

Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle: Sivistyslautakunta 78 04.11.2015 Sivistyslautakunta 87 08.12.2015 Sivistyslautakunta 5 07.03.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kunnanvaltuusto 14 18.04.2016 TUNTIPERUSTEINEN PÄIVÄHOITOMAKSU Sivltk 04.11.2015

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 21/2017 595 Kunnanhallitus 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 16:00-16:14 PAIKKA Valtuustosali, jatkokokous KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 293 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 2.5.2012 29 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 26 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 69 Sosiaalilautakunta 20.09.2016 AIKA 20.09.2016 klo 18:05-19:21 PAIKKA KUNNANVIRASTON KAHVIHUONE KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 49 Kunnanhallitus 06.02.2017 AIKA 06.02.2017 klo 18:00-20:10 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 117 Kunnanvaltuusto 27.10.2016 AIKA 27.10.2016 klo 18:05-18:16 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 21.06.2017 AIKA 21.06.2017 klo 10:00-11:14 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 22/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 22/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 22/2016 535 Kunnanhallitus 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 09:00-13:10 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 260 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 99 Kunnanvaltuusto 29.08.2016 AIKA 29.08.2016 klo 18:00-20:05 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat

Päätösehdotus (kunnanjohtaja): Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti. Täytäntöönpano: lautakunnat Kunnanhallitus 106 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 08.06.2015 Kunnanvaltuusto 19 17.06.2015 TALOUSARVIORAAMI VUODELLE 2016 KHALL 106 Valmistelija: controller Kari Jahnsson Johtoryhmässä on päätetty esittää

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 19/2014 343 Kunnanhallitus 18.12.2014 AIKA 18.12.2014 klo 12:00-13:10 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 169 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2017 287 Kunnanhallitus 31.05.2017 AIKA 31.05.2017 klo 17:00-17:24 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen;

Kuntalain 37 määrittää kuntastrategiasta seuraavaa: 1) kunnan asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen; 2) palvelujen järjestäminen ja tuottaminen; Kunnanhallitus 176 28.06.2017 Kunnanhallitus 328 13.12.2017 Kunnanhallitus 6 10.01.2018 Kunnanhallitus 26 31.01.2018 Kunnanhallitus 96 28.03.2018 Kunnanhallitus 159 06.06.2018 KUNTASTRATEGIAN LAATIMINEN

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Sivistyslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:00-19:30 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 65 Sosiaalilautakunta 29.09.2015 AIKA 29.09.2015 klo 18:00-18:45 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 19 Sosiaalilautakunta 29.03.2016 AIKA 29.03.2016 klo 18:15-18:37 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Erkki Parkkinen 123-126, 128-130 kunnanjohtaja

Erkki Parkkinen 123-126, 128-130 kunnanjohtaja Pelkosenniemen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA/ Sivu 191 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 9/2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 12.8.2013 kello 17.00-18:19 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 32 Yhteistyötoimikunta AIKA 18.04.2019 09:00-10:25 PAIKKA Kaupungintalo, hallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 28. 9.2011 67 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 52 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 239 Kunnanhallitus 26.06.2018 AIKA 26.06.2018 klo 07:30-08:28 PAIKKA Kokouksen 25.6.2018 jatkokokous, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 138 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello Viranomainen Kokouspäivä 23 ASIALISTA KOKOUSAIKA Maanantaina 24.05.2010 kello 16.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 16 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2004 KOKOUSAIKA Torstaina 12.02.2004 kello 16.00-17.55 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 3.10.2012 72 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 62 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 50 Keskusvaalilautakunta 09.04.2017 AIKA 09.04.2017 klo 18:10-19:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2016 172 Tekninen lautakunta 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:10-17:40 PAIKKA Pyhätunturin palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 91 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 53 Sosiaalilautakunta 08.09.2015 AIKA 08.09.2015 klo 19:00-19:40 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 94 Kunnanvaltuusto 19.06.2017 AIKA 19.06.2017 klo 18:00-19:50 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 97 39

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 163

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 163 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 163 Kunnanvaltuusto 03.12.2014 AIKA 03.12.2014 klo 18:00-18:35 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 62 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2014 329

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2014 329 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 18/2014 329 Kunnanhallitus 03.12.2014 AIKA 03.12.2014 klo 15:00-16:30 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 160 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014

PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014 Kunnanhallitus 68 27.04.2015 Kunnanhallitus 76 11.05.2015 PSKTTKY:N TILINPÄÄTÖKSEN JA TOIMINTAKERTOMUKSEN HYVÄKSYMINEN VUODELTA 2014 Kuntayhtymän hallitus 24 11.3.2015 Kuntayhtymän hallitus 32 9.4.2015

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 82 Kunnanhallitus 27.02.2017 AIKA 27.02.2017 klo 18:00-22:37 PAIKKA Valtuustosali, Sodankyläntie 16 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2018 346 Kunnanhallitus 18.09.2018 AIKA 18.09.2018 klo 17:11-19:06 PAIKKA Valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 191 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 349

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.09.2013 54 KOKOUSAIKA Torstaina 26.09.2013 klo 18.40 19.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, kahvio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 39 56 Kokouksen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle:

Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle: Sivistyslautakunta 78 04.11.2015 Sivistyslautakunta 87 08.12.2015 Sivistyslautakunta 5 07.03.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 TUNTIPERUSTEINEN PÄIVÄHOITOMAKSU Sivltk 04.11.2015 78 Päiväkodin johtaja Pasi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot