Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous"

Transkriptio

1 Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai klo Paikka: Forssan sairaala, kokoustila Vintti (4 krs.), Urheilukentänkatu 9, Forssa Paikalla: Jäsen Hallikainen Mirja, Riihimäki Lääkärikartelli Niinikoski Silja-Liisa, FSHKY, Super Saarinen Mari, Riihimäki, Tehy Rantanen Johanna, HML, Talentia Mäkelä Anita, HML, JHL Koivisto Terhi, Tavastia, Jytyliitto Romppanen Ilpo, Eteva, JHL Alaluusua Petri, KHSHP Lindberg Jukka, Oma Häme (pj) Rantala Leena, Oma Häme (sihteeri) Riikka Haahtela, Oma Häme, projektiasiantuntija (kohta 3) Varajäsen Kerälä Johannes, HML, Lääkärikartelli Pöyry Päivi, Riihimäki, Super Forsell Marja-Liisa, HML, Tehy Ristavaara Heini, KHSHP, Talentia Elo Sinikka, Janakkala, JHL Palosaari Nana, KHSHP, Jytyliitto Koivisto Jarkko, Eteva, Super MUISTIO 1. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Jukka Lindberg avasi kokouksen klo Todettiin läsnäolijat. 2. Edellisen kokouksen muistio Muistio hyväksyttiin. 3. Vammaisten palvelut sote-toimintaohjelmassa/ Riikka Haahtela Oma Häme valmisteluun perustetaan uusi vammaispalvelun työryhmä. Tavoitteena on kartoittaa vammaispalvelujen nykytila, saavuttaa yhteinen näkemys kehittämistarpeista sekä suunnitella ja toteuttaa tarvittavia toimenpiteitä. Palveluja suunnitellaan asiakkaiden tarpeista lähtien. Työryhmän tehtävänantoa tarkennetaan, kun työ lähtee käyntiin. Työryhmän ensimmäinen kokous on 7.3. Riikka Haahtelan esitys työryhmästä on muistion liitteenä.

2 - vammaispalveluissa asiakkaan tarpeet tulee todella nostaa keskiöön; keinoja asiakkaiden kuulemiseksi on myös esimerkiksi tulkkipalvelujen kautta - palvelutarpeen arviointi on keskeinen vaihe - asiakaslähtöisyys edellyttää uutta näkökulmaa myös palveluneuvontaan - maakunnallisessa mallissa palveluja voidaan tuoda esimerkiksi suoraan asiakkaan kotiin - maakunta pystyy kokoamaan kuntia laajemman palvelutarjottimen ja laajempaa moniammatillista asiantuntemusta - Etevan asiantuntemusta mm. vammaissosiaalityön kehittämisen osalta kannattaa hyödyntää valmistelussa - kun suunnitellaan uutta, vanhat perinteet, kuten lähetekäytännöt, tulee rikkoa - vammaispalvelut ovat noin 10 prosenttia koko sote-budjetista, ja suhteessa asiakasmäärään vammaispalveluissa on eniten ns. kalliita asiakkaita Päätös: Vammaispalvelujen työryhmään tulee yksi henkilöstön edustaja kustakin pääsopijajärjestöstä. Edustajat ilmoitetaan Riikka Haahtelalle. 4. Hämeenlinnan kaupungin valinnanvapauskokeilu/ Niina Haake (ei paikalla) Kokeilu kulkee palvelusetelikokeilun nimellä ja noudattelee sote lakiesityksen mukaista mallia sote-keskuksesta. Keskusta voi vaihtaa kuukauden välein. Kokeilu alkaa asiakkaille helmikuussa. Rahoitus hoidetaan kapitaatiokorvauksilla. - asiakkaiden tiedontarve kasvaa valinnanvapauden myötä - asiakkaan sekä henkilöstön kokemusten seuranta ja raportointi on tärkeää; THL on kehittämässä arviointikehikkoa Sovittiin, että Niina Haake pyydetään seuraavaan henkilöstöfoorumin kokoukseeen. 5. Toimintaohjelman seuranta ja henkilöstön osallisuus Jukka Lindberg esitteli Oma Hämeen sote-toimintaohjelman seurantaa tammikuulta. - ns. II aallon työryhmiin ei ole tullut pääsopijajärjestöille henkilöstön edustajien nimeämispyyntöjä - toimintaohjelman myötä Oma Häme valmistelu on uudessa vaiheessa. Työskentely ei perustu enää vain kiinteisiin työryhmiin, vaan toimenpiteiden vastuuhenkilöt voivat muodostaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisia ja tehokkaita rakenteita toimenpiteiden eteenpäin viemiselle henkilöstön osallisuuden huomioiden - valtakunnallisesti linjauksena on, että edustajia olisi kaksi kustakin pääsopijajärjestöstä; edustajia tulee olla vähintään yksi/ pääsopijajärjestö - tavoitteena voisi olla, että edustajat antavat mahdollisimman paljon myös asiantuntijapanosta työskentelyyn - henkilöstön edustajien nimeämiseksi järjestöillä voisi olla nimeämisvastaavat - henkilöstön edustuksellisuuden ohella valmistelussa tulee muistaa myös henkilöstön laaja osallisuus

3 Päätös: Kunkin pääsopijajärjestöjen edustajat lähettävät Leenalle tiedon nimeämisvastaavista mennessä. Leena välittää II aallon työryhmien puheenjohtajille ja sihteereille pyynnön lähettää henkilöstön edustajien nimeämispyyntö nimeämisvastaaville. Nimeämisvastaavista sovittu käytäntö viedään tiedoksi myös Oma Hämeen projektiryhmään. 6. Henkilöstön edustajat kuntoutuksen työryhmään Oma Hämeen projektiryhmä on kokouksessaan päättänyt perustaa kuntoutuksen ohjausryhmän, joka koordinoi ja ohjaa kuntoutuksen maakunnallista valmistelua. Työryhmän ensimmäinen kokous on Hämeenlinnassa. Yhteyshenkilönä on projektiasiantuntija Auli Anttila. Päätös: Tällä aikataululla työryhmään ei ehditä nimetä varsinaisia henkilöstön edustajia. Sovittiin, että ns. alustavat edustajat ilmoittautuvat Auli Anttilalle tai Leena Rantalalle ja varsinaiset edustajat ja varaedustajat vahvistetaan sovittujen nimeämisvastaavien kautta. KoHo ry:n alustava edustaja on Marja-Liisa Forsell. 7. Oma Hämeen perusviestien valmistelu Osana Oma Hämeen viestintää on suunniteltu Oma Hämeen perusviestejä valtakunnallisten viestien pohjalta. Viestejä on suunniteltu kolmella tasolla: visioviestit, strategiset viestit ja tukiviestit. Viestien kohderyhmänä ovat maakunnan asukkaat ja henkilöstö. - viestien tulisi olla vielä selkeämpiä ja konkreettisempia - aktiivisiin asukkaisiin liittyvä viesti on tärkeä myös henkilöstön kannalta; asukkaat luovat itse hyvinvointia ja tämän osallisuuden tulisi näkyä kaikkien ammattilaisten arjessa - ammattilaisten ajatuksena voisi olla sinä poljet, minä ohjaan - mitä tarkoittaa, että tekniikka on avuksi - mitä uutta on viestissä monipuoliset palvelut tai yksilölliset palvelut - mitä tarkoittaa hyvä henkilöstöpolitiikka - miten työhyvinvointi otetaan huomioon - mitä tarkoittaa, että henkilöstö on uudistuksen tärkein voimavara; mitä henkilöstöltä halutaan - esimiehen pitää poistaa työnteon esteitä, ei lisätä niitä Päätös: Sovittiin, että päivitettyjä viestejä käsitellään henkilöstöfoorumin kokouksessa kevään aikana. 8. Ajankohtaiskatsaus Oma Häme -valmistelusta/ Jukka Lindberg - valinnanvapauslain lausuntokierros on käynnissä Oma Häme valmistelee lausuntopohjan kuntien ja kuntayhtymien käyttöön. - Oma Hämeen ohjausryhmä on käynyt lähetekeskustelun palveluverkon muodostamisen periaatteista 6.2. Palveluverkkoa valmistellaan eri seudut huomioiden ja yhdenvertaisten kriteerien pohjalta (mm. väestömäärä, ikärakenne, asuinpaikka, sairastavuus). Maakuntavaltuusto päättää palvelustrategiasta, - verkosta ja -lupauksesta keväällä 2018.

4 - Maakunnan väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanoon on ehdotettu henkilöstön edustusta. Kokoonpanosta neuvotellaan Hämeen liiton johdolla kevään aikana. Seuduilta on tullut ehdotuksia, että kuntien edustuksen pitäisi vastata väestösuhteita. - Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä päättää ulkoistuksesta maanantaina Oma Häme on lähettänyt Lounais-Hämeen kunnille kirjeen, jossa pyydetään mahdollisuutta ennen kuntien päätöksentekoa lausua palvelusopimuksesta, osakassopimuksesta ja yhtiöjärjestyksestä. Alkamassa on kuntakierros, jonka aikana Hyky esittelee valittua tarjousta ja Jukka Lindberg ja Hannu Juvonen Oma Hämeen ja keskussairaalan näkökulmia. - Oma Häme valmistelee ns. marssioppaan maakuntaan, joka toimii käsikirjana maakunnan tekniseen rakentamiseen. Oppaassa on kolme osaa: maakuntakonsernin rakentaminen, strateginen suunnittelu ja taloudellinen kestävyys. Opas julkaistaan nettisivuilla, kun se valmistuu on valtakunnallisten muutosjohtajien Sinikka Salo ja Pauli Harju maakuntakierros Forssassa 9. Oma Häme henkilöstöasioiden valmistelun kuulumiset/ Petri Alaluusua - Siirtymävaiheen rekrytointi ja henkilöstöresurssipankki. Seuturekryltä pyydetään lisätietoja resurssipankkityökalusta. Työkalua voidaan hyödyntää, kun esimerkiksi suunnitellaan henkilöstön sijoittamista. Sen puitteissa on mahdollista kerätä monipuolista dataa, jossa muun muassa erikoisosaaminen on kuvattu. Tiedonkeruuseen kunnilta ja kuntayhtymiltä on eri vaihtoehtoja, kuten sähköinen tiedonsiirto tai järjestelmään ilmoittautuminen. Siirtymävaiheen rekrytoinnissa Seuturekryn palveluita voitaisiin hyödyntää johto-, hallinto- ja tukipalvelujen henkilöstö kohdalla. - Muutosvalmennus. Leena Tiesmaa hahmottelee työryhmää muutosvalmennuksen suunnitteluun. Tarkoituksena on, että työryhmä suunnittelisi muutosvalmennuksen tavoitteen, sisällön, kohderyhmän, toteuttajan ja rahoituksen. Työryhmä raportoi HR-ryhmälle. Tavoitteena on, että ehdotus muutosvalmennuksesta on valmis toukokuun loppuun mennessä ja valmennus aloitetaan syksyllä. Työryhmään pyydetään kolme henkilöstön edustajaa. Kokoonpanosta tiedotetaan henkilöstötiedotteesssa. - HR-ryhmän tiedonkeruu. Paikalliset henkilöstöä koskevat sopimukset ja eläköitymistiedot ammattiryhmittäin on koottu yhteen. Yhteenvedot tehdään jossakin vaiheessa. TVA-järjestelmiä tai harmonisoinnin kysymyksiä ei selvitetä vielä. Meneillään on henkilöstön perustietojen päivittäminen (poikkileikkaus helmikuun tilanteesta). - Helmikuun henkilöstötiedotteeseen tulee asiaa ainakin muutosvalmennuksesta sekä paikallisesta ja valtakunnallisesta valmistelusta. Esiteltävä työporukka tulee Forssassa.

5 - HR-ryhmältä ei ole tulossa valinnanvapauslain lausuntopohjaan kommentteja. Jukka Lindbergin toiveena kuitenkin olisi, että henkilöstönäkökulmasta tulisi kommentteja. - HR-ryhmässä on keskusteltu säännöllisen henkilöstökyselyn toteuttamisesta Oma Häme organisaatioissa. Kyselyllä voitaisiin mitata esimerkiksi henkilöstön tilaa ja virettä muutokseen liittyen. 10. Muut asiat - kevään kokouspäivät: to Riihimäki klo , paikalle Auli Anttila/ aihe täsmentyy to HML klo , paikalle Marjo Lindgren/ tietohallinto ja osallisuus to Forssa klo , Forssan sairaala, Yhtymähallinto 3 krs., paikalle Annukka Kuismin/ ikäihmiset to Riihimäki klo , paikalle Auli Anttila ja Riikka Haahtela Riihimäellä paikkana Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö (ent Aluesairaala), Kontiontie Riihimäki

Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous

Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai 16.3. klo 9-11.15 Paikka: Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö (ent. Aluesairaala), Kontiontie 77 11120 Riihimäki, Lääketieteellinen

Lisätiedot

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna Oma Häme 4/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Aika: Torstai 20.4. klo 9-11.15 Paikka: Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat: Jäsen Hallikainen Mirja, Riihimäki

Lisätiedot

Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa

Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa Oma Häme MUISTIO 5/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous nro. 13 Aika: torstai 18.5. klo 9-10.30 Paikka: Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa Osallistujat: Jäsen Hallikainen

Lisätiedot

Oma Häme Muistio 4/2016. Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa)

Oma Häme Muistio 4/2016. Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa) Oma Häme Muistio 4/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 9.8.2016 klo 9.00-11.00 Paikka: Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, 30101 Forssa) Kutsutut: Hallikainen Mirja,

Lisätiedot

Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous

Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous 7.2.2019 Muistio Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai 7.2.2019 klo 9.30 11.30 Paikka: kokoustila Voitto, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (Matkakeskuksen toimistorakennus, 3. kerros, Eteläinen

Lisätiedot

Oma Häme Muistio 5/2016

Oma Häme Muistio 5/2016 Oma Häme Muistio 5/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 22.9.2016 klo 9.00-11.20 Paikka: Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikön lääketieteellinen kirjasto 1. krs (ent. Riihimäen aluesairaala) Kontiontie

Lisätiedot

Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016. Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa)

Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016. Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa) Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 19.4.2016 klo 9-11 Paikka: Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, 30101 Forssa) Läsnä: Lindberg Jukka,

Lisätiedot

Ajankohtaista Oma Hämeessä

Ajankohtaista Oma Hämeessä Ajankohtaista Oma Hämeessä Auli Anttila projektiasiantuntija www.omahäme.fi Järjestöfoorumit Valmisteltu yhdessä (Sosten ja) Hämeen Setlementin kanssa 4 kertaa vuodessa, vuorotellen eri seuduilla Aiempia

Lisätiedot

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Raatihuone 14.11.2017 www.omahäme.fi Ohjelma 14.11.2017 Klo 16.30 Kahvit Klo 17 Ajankohtaista Kanta-Hämeessä Auli Anttila, projektiasiantuntija Klo 17.15 Oma Hämeen valmistelun

Lisätiedot

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus www.omahäme.fi OMA HÄMEEN MUUTOSVISIO Maakunta on YHTEINEN JA PALVELEE meitä, hämäläisiä. Maakunta valmistellaan YHDESSÄ MEILLE, nykyisille ja tuleville

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Aika: keskiviikko 10.1.2018 klo. 15 16 Paikka: Hotelli Vaakuna, Possentie 7, 13200 Hämeenlinna Osallistujat: Kokouskutsu ja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi 23.3.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan

Lisätiedot

Oma Häme projektiryhmän kokous

Oma Häme projektiryhmän kokous Oma Häme projektiryhmän kokous Aika: maanantai 16.1.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustilat Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja kohdasta 2 eteenpäin) Anttila, Auli Frank,

Lisätiedot

Järjestöseminaari III

Järjestöseminaari III Järjestöseminaari III 30.5.2017 Forssan kaupungintalo www.omahäme.fi III järjestöseminaarin ohjelma klo 17.30 Tervetuloa Oma Hämeen ajankohtaiset asiat / Auli Anttila, Oma Häme klo 17.45 Uudistuksen keskeiset

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Aika: torstai 26.10.2017 klo 14.04 15.37 Paikka: Hämeen liitto, Ilves-Sali, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat:

Lisätiedot

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Marjo Lindgren 14.9.2015 Hämeen parasta kehittämistä! Mikä Sote III- hanke? Jatkoa edellisten valtakunnallisten sotekierrosten valmistelulle Kanta-Hämeen yhteinen tavoite

Lisätiedot

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä 7.6.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja https://www.youtube.com/watch?v=0eryr7yjadk&list =PLoYgvGiwgZk539nYQhReTL7qSIcTVa7V_&index=1

Lisätiedot

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana 20.10.2017 Jukka Lindberg, muutosjohtaja OMA HÄME VALMISTELU pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana (~1.7.2017-30.6.2018) Hämeen maakuntahallitus

Lisätiedot

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Oma Häme muutosryhmän kokous Aika: maanantai 5.6.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Alaluusua Petri Anttila Auli Frank Karoliina

Lisätiedot

Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo 10. Osallistujalista on muistion liitteenä.

Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo 10. Osallistujalista on muistion liitteenä. Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: tiistai 6.2. klo 10.00 12.30 Paikka: Wetterin auditorio, Hämeenlinna : 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen (liite 1) Ohjausryhmän uusi puheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Lopullinen 21.2.2017 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta

Lisätiedot

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Meidän maakunta 27.10.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan seutu n. 35 000 as. Riihimäen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin

Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Sote-sparrausryhmä valmistelutyöryhmän kokous 7.2.2018 Aika 7.2.2018 klo 10:00 12:00 Paikka Rovaniemen kaupungintalo, Hallituskatu 7, kokoushuone Harbin Esittelijät / sihteerit Palo Miia. Lapin maakunta-

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Oma Häme projektiryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme projektiryhmän kokous MUISTIO Oma Häme projektiryhmän kokous Aika: maanantai 13.2.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Anttila, Auli Frank, Karoliina Haahtela,

Lisätiedot

Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo Päätös: Ohjausryhmä hyväksyi muistion edellisestä kokouksesta

Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov avasi kokouksen klo Päätös: Ohjausryhmä hyväksyi muistion edellisestä kokouksesta Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: maanantai 21.8. klo 12.00 14.00 Paikka: Raatihuone, valtuustosali, Hämeenlinna Muistio: 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Ohjausryhmän puheenjohtaja Tarja

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 2. epävirallinen kokous Aika: tiistai 27.6. klo 14.00 16.00 Paikka: Forssan kaupungintalo, kaupunginhallituksen huone Osallistujat: Väliaikainen valmistelutoimielin

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta

Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta Hämeenlinnan ikäihmisten raati 9 3 2016 Hämeen parasta kehittämistä! Painopisteet 2016-2018 2016 2017 2018 Osallisuuden edistäminen Prosessien ja palvelurakenteen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 26.6.2017 klo 12.30 14.10 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: maanantai 18.9.2017 klo 14.00 16.00 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa, Radiotalo, os. Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna (sisäänkäyntiosoite Verkatehtaankuja

Lisätiedot

Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja

Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja www.omahäme.fi Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme 31.1.2018 Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III Oma

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Oma Häme Ohjausryhmä

Oma Häme Ohjausryhmä www.omahäme.fi Oma Häme Ohjausryhmä 22.5.2017 www.omahäme.fi 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle) 2015-2016 Oma

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Luonnos 12.12.2016 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta Toteutetaan

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Muistio. Oma Häme sote-muutosryhmän kokous

Muistio. Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: perjantai 14.12.2018 klo 13-15 Paikka: Vanajan Parvi (Vanajantie 10 B, 5. kerros, 13110 Hämeenlinna) Kutsutut: Hattula Anitta Leinonen Hausjärvi Teija Suorsa-Salonen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

Matkalla uuteen maakuntaan

Matkalla uuteen maakuntaan Matkalla uuteen maakuntaan Lapin maakuntauudistuksen viestintä & osallisuus Kemin henkilöstölle Jenni Lintula 27.11.2017 Maakunta- ja sote-uudistus on suurin Suomessa koskaan tehty julkisen hallinnon kokonaisuudistus.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: maanantai 14.8.2017 klo 12.00 14.00 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustila Häme 1 Paikalla: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Alaluusua Petri Anttila Auli Frank

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu

KAINUUN MAAKUNTAUUDISTUS MUISTIO 1/2016. Asia Otsikko Sivu AIKA Perjantai 9.12.2016 klo 9:00 10.27 PAIKKA Kainuun liitto, 2. krs. neuvotteluhuone Kanerva, Kauppakatu 1, Kajaani KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokoonpanon toteaminen ja

Lisätiedot

Häme-sote henkilöstöratkaisun. näkökulmasta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus.

Häme-sote henkilöstöratkaisun. näkökulmasta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus. Häme-sote henkilöstöratkaisun näkökulmasta 2.11.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Rekrytoija 2017 Jukka Lindberg - Muutosjohtaja, Kanta-Hämeen sote-valmistelu 2016

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Saatuja kommentteja, 21 kpl Ehdotuksia Liikuntaseurat huomioitava erikseen, merkittävä jäsen- ja toimintamäärä Ehkäisevän päihdetyön edustus voisi tulla

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Oma Häme -hankkeen väliraportti

Oma Häme -hankkeen väliraportti Oma Häme -hankkeen väliraportti Tiedotustilaisuus 24.5.2016 Jukka Lindberg, projektipäällikkö Hämeen liitto www.omahäme.fi Missä menee Oma Häme hanke? Tiivistelmä: Sote III.sta Oma Häme hankkeeksi kevään

Lisätiedot

Talousteemaryhmän väliraportti

Talousteemaryhmän väliraportti Talousteemaryhmän väliraportti 23.2.2017 28.2.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman toteutuminen, tehtävä 1 Teemaryhmän tehtävät, tekijät ja aikataulu Tehtävä 1 Seurata ja tukea valtakunnallisen

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 01.10.2018 klo 08:30-12:00 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4, neuvotteluhuone 6, 3. krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakunta-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 41 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 14.12.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen avaus 3

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Luonnos 25.11.2016 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta Toteutetaan

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Oma Häme sote-projektiryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-projektiryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-projektiryhmän kokous Aika: maanantai 13.3.2017 klo 11.30 12.30 Paikka: Forssan kaupungin valtuustosali (Turuntie 18, 30101 Forssa) Läsnä: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Anttila, Auli Frank,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 15.03.2017 klo 14:05-15:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Esivalmistelun tilannekatsaus

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto

Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö. Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto Kanta-Hämeen Järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Kanta-Hämeen Alueverkosto 21.9.2017 Kanta-Hämeessä Yhdistyksiä 3202, Yhdistysrekisteri, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätiedot

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo

Sote-ohjausryhmä. Ote pöytäkirjasta 5/2015. Aika Tiistai klo Sote-ohjausryhmä Ote pöytäkirjasta 5/2015 4 Aika Tiistai 1.12.2015 klo 18.00 20.00 Paikka Helsingin kaupungintalo, Ryhmähuone 331 Aleksanterinkatu 20, 3. krs. 2 SISÄLLYSLUETTELO Asia Sivu 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: keskiviikko klo 13 15 Paikka: kokoustila Ilves, Hämeen liitto (Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna) Kutsutut: Hattula Anitta Leinonen Hausjärvi Teija Suorsa-Salonen

Lisätiedot

Oma Häme ohjausryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali

Oma Häme ohjausryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali Oma Häme ohjausryhmän kokous Aika: maanantai 27.3. klo 13.00 15.30 Paikka: Forssan kaupungintalo, valtuustosali 1. Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen Puheenjohtaja avasi kokouksen ja läsnäolijat

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma

Väliaikaishallinnon kokous Maakunnallinen näkökulma M A A K U N TA U U D I S T U S Väliaikaishallinnon kokous 15.6.2017 15.6.2017 Eija-Liisa Heikkilä 13.9.2017 Maakunnallinen näkökulma 1 M A A K U N TA U U D I S T U S MUUTOSJOHTAJIEN JORY Valmistelusuunnitelma

Lisätiedot

Oma Häme etenee maakunnan sotevalmistelun

Oma Häme etenee maakunnan sotevalmistelun Oma Häme etenee maakunnan sotevalmistelun askelmerkit Kanta-Hämeen vetovoima- ja kuntapäivä Jukka Lindberg Projektipäällikkö Hämeen liitto Hämeen parasta kehittämistä! 2015 Kanta-Hämeen sote-valmistelun

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus Auli Anttila, projektiasiantuntija

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä. Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus Auli Anttila, projektiasiantuntija Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Kanta-Hämeessä Kanta-Hämeen maakuntatilaisuus 29.5.2018 Auli Anttila, projektiasiantuntija THL: Kanta-Hämeen sosiaali- ja terveyspalvelujen asiantuntija-arvio 2018

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen

Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous. 2. Valmistelun tiedotuksesta sopiminen Maakunta- ja soteuudistuksen ohjausryhmän valmisteleva kokous Aika: 2.8.2016 klo 14- Paikka: Läsnä: Keski-Suomen liitto, Kokoushuone Anni Osallistujalista liitteenä 1. Avaus ja järjestäytyminen Kuntavaaleissa

Lisätiedot

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8.

Kokousaika Ke klo Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8. 1 Kokoustiedot Kokousaika Ke klo 9.05 11.25 Kokouspaikka Seinäjoki Areena, Komia-kabinetti (Kirkkokatu 23, Seinäjoki) Käsiteltävät asiat :t 1 8 Asia Sivu 1 Kokouksen avaus... 3 2 Järjestäytyminen... 4

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke

Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke Mitä on SOTE ja miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestyvät 2017 jälkeen Suomessa? Hanketyöntekijä Päivi Koikkalainen Keski-Suomen SOTE 2020 hanke Luonnos: Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä

Lisätiedot

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja

Henkilöstöryhmän kokous , Karstula. Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja Henkilöstöryhmän kokous 17.11.2016, Karstula Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 22.11.2016 Järjestäytyminen Läsnäolijat Aikataulu 9-11 oma kokous, Kunnatalo 11-12 mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä

Pohjois-Savon liitto Muistio 5/ / 5 Maakuntauudistuksen esivalmistelun valmisteluryhmä Aika: Torstai 6.4.2017 klo 14.00 15.50 Paikka: Pohjois-Savon liiton maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Osallistujat: Varsinainen jäsen: Varajäsen: (x) Kari Virranta pj. (x) Jari Mutanen (x) Jarmo Pirhonen

Lisätiedot

Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö

Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö Meidän Häme hanke ja Hämeenlinnan seudun järjestöyhteistyö 3.7.2018 Järjestö 2.0 hankkeet 17 maakunnallista hanketta tuetaan yhteensä 1,7 milj Yhteensä n. 40 työntekijää Digitalisaatiota tukevia hankkeita

Lisätiedot

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori

Aluetyöverkosto Lahti Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Aluetyöverkosto Lahti 26.9.2017 Ville Majala Päijät-Hämeen liitto, projektikoordinaattori Maakuntauudistuksen tavoitteena 1. Sovittaa yhteen valtion aluehallinto ja maakuntahallinto 2. Luoda tarkoituksenmukainen

Lisätiedot

106 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys...3

106 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Käsittelyjärjestys...3 Kotkan - Haminan seudun seutuvaliokunta 17.10.2013 PÖYTÄKIRJA Nro 11/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 17.10.2013 kello 8.30 10.05 KOKOUSPAIKKA Cursor Oy, Eagle-talo, Kyminlinnantie 6, Kotka 106 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik.

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik. Elin: SOTE-valmisteluryhmä Aika: 10.08.2016 klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Karikukko Y-3 Läsnäolijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Kristina Stenman Malin Brännkärr Mikko

Lisätiedot

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi

Esitys. Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiainneuvottelukunnaksi Esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunnaksi Esitämme, että Kanta-Hämeeseen perustetaan osaksi maakunnan tulevia rakenteita Järjestöasiain

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 6/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.05.2018 klo 14:08-15:42 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros

Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja. Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Posote valmistelu / Henkilöstöryhmä Pöytäkirja 2. kokous Aika 17.11.2016 klo 13:00 15:15 Paikka Pohjois-Savon liitto / neuvotteluhuone Pihlaja 2 kerros Läsnä Poissa Asialista Janne Niemeläinen (pj) Terttu

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 3/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Valmisteluryhmien jäsenten ja puheenjohtajien

Lisätiedot

Oma Häme Maku-muutosryhmä

Oma Häme Maku-muutosryhmä Oma Häme Maku-muutosryhmä 13.12.2018 Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulu Lainsäädäntö hyväksyttäneen helmi-maaliskuussa 2019 ja maakunnat perustettaneen 1.4.2019 Väliaikainen valmistelutoimielin aloittanee

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 16.08.2017 kello 13 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00 Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi Aika 15.12.2017 klo 9.00 Paikka Päijät-Hämeen liitto, Vellamo tila, Hämeenkatu 9 A, Lahti 15110 Paikalla: Maaret Monola, Päijät-Hämeen liitto,

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 20.11.2017 klo 12.38 14.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu

Etelä-Pohjanmaan SOTE työvaliokunta. Asialista/ Pöytäkirja. Asia Sivu 1 Kokoustiedot SOTE työvaliokunnan kokous Kokousaika To klo 12.00 14.37 Kokouspaikka Frami D1, kokoustila Mega, Seinäjoki Käsiteltävät asiat 34 41 Asia Sivu 34 Kokouksen avaus... 3 35 Kokousmuistio 13.3.2017

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 9/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 21.11.2017 klo 13:00-15:15 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista:

Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan mm. seuraavista asioista: Ajankohtaista (1/3) SOTEMAKU-johtoryhmä päätti kokouksessaan 17.3.2017 mm. seuraavista asioista: Väliaikaisen SOTE kuntayhtymän valmistelua ei jatketa, koska sen perustamiselle ei ole kuntakentässä riittävää

Lisätiedot

PERHEKESKUSEKOSYSTEEMI KANTA-HÄMEESSÄ

PERHEKESKUSEKOSYSTEEMI KANTA-HÄMEESSÄ PERHEKESKUSEKOSYSTEEMI KANTA-HÄMEESSÄ Maakunnan sote-liikelaitos Kunta Maakuntataso Perhekeskusverkoston palvelujohtaja + Kanta-Hämeen perhekeskusverkoston johtoryhmä (SOTESIHY+ Järjestöt) Seututaso Forssan

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 1.5 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 02.05.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Henkilöstötyöryhmä (TR 4) Kokoontuu n. 1 x kk Henkilöstöön liittyvien asioiden valmistelu, mm.: Liikkeenluovutuksen piiriin kuuluva

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 01.09.2017 klo 14:05-15:50 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26

Lisätiedot