Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous"

Transkriptio

1 Oma Häme MUISTIO 3/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai klo Paikka: Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikkö (ent. Aluesairaala), Kontiontie Riihimäki, Lääketieteellinen kirjasto 1. kerros Kutsutut: Jäsen Hallikainen Mirja, Riihimäki Lääkärikartelli Niinikoski Silja-Liisa, FSHKY, Super Saarinen Mari, Riihimäki, Tehy Rantanen Johanna, HML, Talentia Mäkelä Anita, HML, JHL Koivisto Terhi, Tavastia, Jytyliitto Romppanen Ilpo, Eteva, JHL Alaluusua Petri, KHSHP Lindberg Jukka, Oma Häme (pj) Rantala Leena, Oma Häme (sihteeri) Auli Anttila, Oma Häme Niina Haake, Hämeenlinnan kaupunki (esityksen ajan) Varajäsen Kerälä Johannes, HML, Lääkärikartelli Pöyry Päivi, Riihimäki, Super Forsell Marja-Liisa, HML, Tehy Ristavaara Heini, KHSHP, Talentia Elo Sinikka, Janakkala, JHL Palosaari Nana, KHSHP, Jytyliitto Koivisto Jarkko, Eteva, Super ASIALISTA 1. Kokouksen järjestäytyminen Pj. Jukka Lindberg avasi kokouksen ja totesi läsnäolijat. 2. Edellisen kokouksen muistio Muistiosta ei huomautettavaa. 3. Hämeenlinnan kaupungin valinnanvapauskokeilu/ Niina Haake (Liite 1) Niina Haake esitteli vapaa valintakokeilua. Mukana olevien kaupunkien ja kuntayhtymien kokeilut sisältävät erilaisia palvelukokonaisuuksia. Hämeenlinna vetää valtakunnallista ICT- projektia. Kokeilussa asiakas voi vaihtaa palveluntuottajaa 30 vrk välein, kun taas lakiehdotuksessa vaihtomahdollisuus on vuoden välein. Maksuseteli, asiakasseteli ja henkilökohtainen budjetointi sekä näihin liittyvät palvelut eivät ole mukana kokeilussa.

2 Tässä kokeilussa ei ole mukana suun terveydenhuollon palveluja, sillä niistä on tulossa erillinen valtakunnallinen hanke. Kokeilussa on mukana neljä yksityistä palveluntuottajaa, joista on kolme sotekeskus- ja yksi omatiimirakenteella. Tällä hetkellä noin 600 henkilöä on valinnut yksityiset palvelut. Palvelun tuottaja hyväksyy asiakkaiksi kaikki hakijat. Kapitaatiomaksu on tällä hetkellä ikäperusteinen. Kokeilussa saatavaa tietoa hyödynnetään toiminnan kehittämisessä. THL toteuttaa henkilöstökyselyt kokeilun aikana. Ensimmäinen lähtötilanteen kysely tehdään keväällä. Keskustelussa tuli esille mm. seuraavia näkökulmia: -Kokeilussa on mahdollisuus palvelujen shoppailuun, mutta tästäkin on hyvä saada kokemuksia. -Vielä ei osata sanoa, miten kokeilu vaikuttaa julkisiin palveluihin. Ihmisiä kiinnostavat konkreettiset asiat, kuten kuka minua hoitaa, miten pääsen hoitoon, missä verikokeet ja röntgen-kuvat otetaan, onko parkkitilaa jne? -Monisairaiden hoitovastuu saattaa jäädä maakunnalliseen palveluun. Käykö niin, että ns. perusterveet listautuvat yksityisille toimijoille ja julkiseen palveluun jäävät monisairaat, joiden hoito on vaikeampaa ja kalliimpaa? 4. Päihde- ja mielenterveyspalvelut, terveydenhuollon integraatio ja palveluverkko Oma Häme -valmistelussa/ Auli Anttila Päihde- ja mielenterveyspalvelujen toimintaohjelman etenemisestä mm 1) Riihimäellä on käynnistymässä alkuarviointiyksikön toiminta yhteistyössä terveyskeskuksen, sairaanhoitopiirin ja kaupungin sosiaalityön kanssa. Hanketta vetää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Tavoitteena on tehdä moniammatillinen hoidon- tai palvelutarpeen arvio sekä hoito- ja palvelusuositus ohjaten potilas asianmukaisen tahon hoitoon nopeasti. Toiminnassa korostetaan potilaan/ asiakkaan osallisuutta, tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta ja siihen tarvitaan asiakkaan kirjallinen suostumus. 2) Kokemuksesta kumppanuuteen koulutus alkaa syksyllä Hämeenlinnassa. Kyseessä on laajamuotoinen kokemusasiantuntijakoulutus, joka on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille ja heidän omaisilleen. Kokemusasiantuntijat toimivat vertaistukena, kouluttajina ja palvelujen kehittäjinä. 3) Laajeneva sosiaalipäivystys Päihde- ja mielenterveyden päivystykselliset palvelut pyritään järjestämään päivystyksen yhteyteen. Arkipäivisin myös terveysasemilla on päivystyksellistä toimintaa. Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatioryhmät ovat valmistelleet palveluverkkoluonnoksia jakaen ne lähipalveluihin, seudullisiin, maakunnallisiin (keskitettyihin) palveluihin ja yhteistoiminta-alueen palveluihin. Kriteereinä on käytetty mm. palvelujen kysyntää ja saatavuuden tarvetta. Sähköisten ja liikkuvien palvelujen avulla pyritään turvaamaan asukkaiden lähipalvelut. Palveluverkkoon vaikuttaa tulevaisuudessa asiakkaiden vapaa valinta, joten sitä ei voida tehdä vielä täysin valmiiksi.

3 Keskustelussa tuli esille mm. seuraavia asioita: -Terveydenhuollon osuus on painottunut sosiaalihuollon kustannuksella johtuen päivystyksen ja leikkaustoiminnan järjestämiseen liittyvistä laki- ja asetusmuutoksista sekä Forssan seudun huoleen sairaalan asemasta ja työpaikkojen säilymisestä alueella. -Luottamushenkilöiltä pyydetään kommentit palveluverkkoluonnokseen 2 viikon sisällä. 5. Oma Häme henkilöstöasioiden valmistelun kuulumiset/ Petri Alaluusua Valtakunnallinen valmistelu: Ei ole vielä tietoa uusien maakuntien palkka- tai henkilöstöpolitiikasta eikä sovellettavista työ- ja virkaehtosopimuksista. Palkkojen harmonisoinnista neuvotteleva työryhmä ei ole päässyt vielä tulokseen, neuvottelua jatketaan edelleen toukokuun loppuun saakka. Näissä neuvotteluissa Kunnallinen työmarkkinalaitos on ehdottanut harmonisoinnissa käytettäväksi palkkojen mediaanitasoa. Palkkaharmonisoinnin arvioidut vaikutukset valtakunnan tasolla liikkuvat 75 milj. 700 milj. välillä. Palkkojen harmonisointi on tarkoitus tehdä maakunnittain, työnantajittain ja työehtosopimuksittain. Vielä ei tiedetä, mitä virka- ja työehtosopimuksia sovelletaan maakunnassa ja maakuntien yhtiöissä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että maakunnan ja maakunnan osakeyhtiön henkilöstö työskentelevät eri työnantajilla vaikka ovat samaa maakuntakonsernia. Lisäksi esim. sairaanhoitajat voivat olla kahden eri työnantajan palveluksessa osa maakunnan osakeyhtiössä ja osa maakunnan liikelaitoksessa sekä siten myös kahden eri työehtosopimuksen piirissä, eivätkä harmonisoinnin osalta ole tällöin samaa yhteen sovitettavaa ryhmää. Miten perustettavissa maakuntakonserneissa toiminta järjestetään ja miten henkilöstö sijoitetaan eri yksiköihin tai tehtäviin? Tukipalvelujen henkilöstön kohtalosta on tulossa ohjeistusta. Työmarkkinalaitos tekee henkilöstösiirroista yhteisen pohjan, johon kaikki keräävät tiedot samalla lailla (mahdollisesti sähköisesti). Valtakunnallinen esitys henkilöstön siirtymistä koskien: - alustava selvitys siirtyvästä henkilöstöstä mennessä - yt menettelyt siirtoa koskien luovuttavassa organisaatiossa syyskuun 2018 loppuun mennessä - lopullinen selvitys siirtyvästä henkilöstöstä valmis joulukuussa 2018 Maakunnan näkökulmasta valtakunnallinen aikataulu tulee liian myöhään. Henkilöstön täytyy tietää asemansa aiemmin. KT on kerännyt tilastoa maakuntaan siirtyvästä henkilöstöstä. Kanta- Hämeessä maakuntaan siirtyy tammikuun 2017 tilastokeskuksen palkkatietojen perusteella 5867 sote-henkilöä, 174 pelastustoimesta, 131 maatalouslomitus- ja maataloushallinnosta, 48 ympäristöterveydenhuollosta ja 27 muista tehtävistä, yhteensä 6247 henkilöä. Oma Hämeen selvitykset: - maakunnan perustietojen keräys on tehty 9/2016 ja se päivitetään maaliskuun 2017 aikana tilanteeseen Kanta-Hämeen sotehenkilöstön osalta

4 - ohjeistuksia kerätään parhaillaan mm. työaikapankista, liukuvasta työajasta, säästövapaista, etätyömahdollisuuksista, palkattomista virkavapaista, sairaslomiin liittyvät ohjeistukset Muutosvalmennuksen työryhmä on aloittamassa koulutuksen valmistelua. Keskustelussa esille tulleita asioita mm: -Henkilöstön edustajien mielestä HR-ryhmässä olevan henkilöstön edustus koetaan pieneksi. Ryhmässä on 3 työnantajan edustajaa ja 4 henkilöstön edustajaa. HR-ryhmä miettii ryhmän kokoonpanoa ja huolehtii myöhemmin tapauskohtaisesti muodostettavien alatyöryhmien edustuksellisuudesta. Oma Hämeen näkökulmasta työryhmät pidetään pieninä, jotta niiden toimivuus ei kärsi. 6. Sote-toimintaohjelman seuranta helmikuulta/ Jukka Lindberg Jukka Lindberg esitteli lyhyesti toimintaohjelman etenemistä osana projektin hallintaa. Henkilöstöohjelma etenee hyvin. -Oma Hämeen Internet-sivuilla näkyvät ohjausryhmän ja henkilöstön muistiot, ei muita kokoustietoja. 7. Nimeämisvastaavat ja henkilöstön osallisuus valmistelussa/ Jukka Lindberg - JUKO: Johanna Rantanen - KoHo/ Super ry: Helena Pimperi, KoHo/ Tehy ry: Mari Saarinen - Kunta-alan unioni: Anita Mäkelä, varalla Terhi Koivisto -Voiko Tehyllä olla oma nimeämisvastuullinen edustaja? Päätös: Vain pääsopijajärjestöt ilmoittavat varsinaisen ja varajäsenen. 8. Ajankohtaiskatsaus Oma Häme -valmistelusta/ Jukka Lindberg - valinnanvapauden lausunto - väliaikaisen valmistelutoimielimen neuvottelut Katsottiin Oma Hämeen Internet-sivuilta löytyvät uudet videot, jotka kuvattiin 8.3. muutosjohtajien seminaarissa. Tällä hetkellä ajankohtaista on Forssan seudun tilanne; kunnat eivät tee vielä päätöksiä yhteisyrityksestä. Osa kunnista odottaa kuntavaalien yli. Oma Hämeen näkökulmasta kaikki elinvoima on tervetullutta maakuntaan, mutta valmistelut kannattaa tehdä yhdessä. Yksityiset palveluntuottajat ovat perustamassa kuntiin hoivayksiköitä. Valinnan vapauden lausunto on lähtenyt maakunnan alueen kuntiin ja kuntayhtymiin. Lausunnon mukaan vapaa valinta on hyväksyttävää, mutta aikataulu on haasteellinen. Lausunta-aikaa on asti. Palautetta on kuultu valtakunnallisella tasolla.

5 aloittaa väliaikainen valmisteluelin, joka on virkamiehistä koottu ja toimii päättävänä toimielimenä. Valmisteluelimen jäsenet: 2 sairaanhoitopiiristä, 1 ELY-keskuksesta, 1 TE-toimistosta, 1 pelastuslaitokselta, 1 Hämeen liitosta ja 6 kuntien edustajaa. Henkilöstöllä on 2 varsinaista ja 2 varaedustajaa puhe- ja läsnäolo-oikeudella. -Onko henkilöstön edustus ehdotetulla tavalla riittävä? 9. Muut asiat - Tuloksia valtakunnallisesta henkilöstökyselystä/ Leena Rantala Ei käsitelty -Ministeri Rehulan ja alivaltiosihteeri Pöystin vierailu Kanta-Hämeen maakunnassa, Forssa, klo 16:15-17:45 (Hotelli Scandic, Hämeentie 7): Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula on pyytänyt Kanta-Hämeen sotemuutosjohtajaa kutsumaan alueen sote-valmisteluun liittyviä henkilöstön edustajia keskustelemaan sote- ja maakuntauudistuksesta. Tilaisuuteen voivat osallistua muutkin kuin luottamushenkilöt. - kevään kokouspäivät: to HML klo , paikalle Marjo Lindgren/ tietohallinto ja osallisuus to Forssa klo , paikalle Annukka Kuismin/ ikäihmiset to Riihimäki klo , paikalle Auli Anttila ja Riikka Haahtela/ kuntoutuksen ohjausryhmä

Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous

Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous Oma Häme MUISTIO 2/ 2017 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai 16.2.2017 klo 9-11.15 Paikka: Forssan sairaala, kokoustila Vintti (4 krs.), Urheilukentänkatu 9, Forssa Paikalla: Jäsen Hallikainen Mirja,

Lisätiedot

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna

MUISTIO. Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, Hämeenlinna Oma Häme 4/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous Aika: Torstai 20.4. klo 9-11.15 Paikka: Kokoustila Ilves, Hämeen liitto, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat: Jäsen Hallikainen Mirja, Riihimäki

Lisätiedot

Oma Häme Muistio 4/2016. Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa)

Oma Häme Muistio 4/2016. Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa) Oma Häme Muistio 4/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 9.8.2016 klo 9.00-11.00 Paikka: Yhtymähallinnon kokoustila, Forssan sairaala, 3 krs.( Urheilukentänkatu 9, 30101 Forssa) Kutsutut: Hallikainen Mirja,

Lisätiedot

Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous

Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous 7.2.2019 Muistio Oma Häme henkilöstöfoorumin kokous Aika: torstai 7.2.2019 klo 9.30 11.30 Paikka: kokoustila Voitto, Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy (Matkakeskuksen toimistorakennus, 3. kerros, Eteläinen

Lisätiedot

Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa

Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa Oma Häme MUISTIO 5/ 2017 Sote-henkilöstöfoorumin kokous nro. 13 Aika: torstai 18.5. klo 9-10.30 Paikka: Forssan sairaala, yhtymähallinto (3. kerros), Urheilukentänkatu 9, Forssa Osallistujat: Jäsen Hallikainen

Lisätiedot

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen

Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen www.omahäme.fi Oma Häme Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettaminen 27.3.2017 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle)

Lisätiedot

Oma Häme Muistio 5/2016

Oma Häme Muistio 5/2016 Oma Häme Muistio 5/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 22.9.2016 klo 9.00-11.20 Paikka: Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksikön lääketieteellinen kirjasto 1. krs (ent. Riihimäen aluesairaala) Kontiontie

Lisätiedot

Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016. Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa)

Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016. Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, Forssa) Kanta Hämeen SOTE III Muistio 1/2016 Henkilöstöfoorumin kokous Aika: 19.4.2016 klo 9-11 Paikka: Koulutustila Vintti, Forssan sairaala, 4 krs.( Urheilukentänkatu 9, 30101 Forssa) Läsnä: Lindberg Jukka,

Lisätiedot

Ajankohtaista Oma Hämeessä

Ajankohtaista Oma Hämeessä Ajankohtaista Oma Hämeessä Auli Anttila projektiasiantuntija www.omahäme.fi Järjestöfoorumit Valmisteltu yhdessä (Sosten ja) Hämeen Setlementin kanssa 4 kertaa vuodessa, vuorotellen eri seuduilla Aiempia

Lisätiedot

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa

Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Järjestöfoorumi Hämeenlinnassa Raatihuone 14.11.2017 www.omahäme.fi Ohjelma 14.11.2017 Klo 16.30 Kahvit Klo 17 Ajankohtaista Kanta-Hämeessä Auli Anttila, projektiasiantuntija Klo 17.15 Oma Hämeen valmistelun

Lisätiedot

Järjestöseminaari III

Järjestöseminaari III Järjestöseminaari III 30.5.2017 Forssan kaupungintalo www.omahäme.fi III järjestöseminaarin ohjelma klo 17.30 Tervetuloa Oma Hämeen ajankohtaiset asiat / Auli Anttila, Oma Häme klo 17.45 Uudistuksen keskeiset

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 02.05.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Henkilöstötyöryhmä (TR 4) Kokoontuu n. 1 x kk Henkilöstöön liittyvien asioiden valmistelu, mm.: Liikkeenluovutuksen piiriin kuuluva

Lisätiedot

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus

Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Oma Häme maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus www.omahäme.fi OMA HÄMEEN MUUTOSVISIO Maakunta on YHTEINEN JA PALVELEE meitä, hämäläisiä. Maakunta valmistellaan YHDESSÄ MEILLE, nykyisille ja tuleville

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Kuntajohtajakokous 24.3.2017 Kari Hakari muutosjohtaja Ajankohtaista Valtakunnallisesti:

Lisätiedot

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015

Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III sote-esivalmistelu makuesivalmistelu pidennetty esivalmistelu VATE Maakunnat perustetaan (1.7.2018?) Maakuntavaltuusto

Lisätiedot

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja

Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana Jukka Lindberg, muutosjohtaja Sote- ja maakuntavalmistelu pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana 20.10.2017 Jukka Lindberg, muutosjohtaja OMA HÄME VALMISTELU pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana (~1.7.2017-30.6.2018) Hämeen maakuntahallitus

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 7. epävirallinen kokous Aika: keskiviikko 10.1.2018 klo. 15 16 Paikka: Hotelli Vaakuna, Possentie 7, 13200 Hämeenlinna Osallistujat: Kokouskutsu ja

Lisätiedot

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti

Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti Henkilöstön siirtyminen uuteen maakuntaan Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakuntaparlamentti 24.11.2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin 1.1.2020 2 Maakunnille siirtyvä

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Lopullinen 21.2.2017 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke

Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuus Rakenteet ja palvelut Loppi 23.3.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme -hanke Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus 24.4.2017 Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen Valmistelija Juha Jääskeläinen 2 Työryhmän tavoitteet ja tehtävä Henkilöstötyöryhmän

Lisätiedot

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä

Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Sote valmistelu Kanta-Hämeessä Marjo Lindgren 14.9.2015 Hämeen parasta kehittämistä! Mikä Sote III- hanke? Jatkoa edellisten valtakunnallisten sotekierrosten valmistelulle Kanta-Hämeen yhteinen tavoite

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous

Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Kanta-Hämeen väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) 5. epävirallinen kokous Aika: torstai 26.10.2017 klo 14.04 15.37 Paikka: Hämeen liitto, Ilves-Sali, Niittykatu 5, 13100 Hämeenlinna Osallistujat:

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja

Oma Häme. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä Jukka Lindberg Muutosjohtaja Oma Häme Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne Kanta-Hämeessä 7.6.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja https://www.youtube.com/watch?v=0eryr7yjadk&list =PLoYgvGiwgZk539nYQhReTL7qSIcTVa7V_&index=1

Lisätiedot

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa

Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa Esitys ohjeistukseksi edustuksellista yhteistoiminnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksessa 30.3.2017 Muutoksen johtoryhmän 3. kokous Henkilöstöryhmän pj Leena Kaunisto

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta

Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Puolet kuntien väestä siirtyy - askelmerkit kohti liikkeenluovutusta Maakuntatilaisuudet 2018 Pori 8.5.2018 Neuvottelupäällikkö Sari Ojanen KT Kuntatyönantajat Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija

HENKILÖSTÖINFO / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija HENKILÖSTÖINFO 11.9.2018 / Jyrki Pursiainen / Henkilöstösuunnittelija Maakuntaan siirtyvät tehtäväkokonaisuudet sote pelastuslaitos liitto ELY sosiaali- ja terveyspalvelut ympäristöterveydenhuolto varautuminen

Lisätiedot

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO

Oma Häme sote-muutosryhmän kokous MUISTIO Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: maanantai 18.9.2017 klo 14.00 16.00 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa, Radiotalo, os. Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna (sisäänkäyntiosoite Verkatehtaankuja

Lisätiedot

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat

KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat KUMA muutostukiklinikka: Mikä muutoksessa maksaa? Palkkaharmonisaatio tutkimuspäällikkö Mika Juutinen, KT Kuntatyönantajat Kunta- ja maakuntatyönantajat KT Hallitus (työmarkkinakeskusjärjestön tehtävät,

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

KT:n rooli maakunnissa

KT:n rooli maakunnissa KT:n rooli maakunnissa Maakuntaviestijöiden tapaaminen 16.2.2017 Työmarkkinalakimies Jenni Aaltonen, KT Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314 työntekijää Maatalouslomitus

Lisätiedot

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén

Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus. Muutosjohtaja Seppo Huldén Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus Muutosjohtaja Seppo Huldén Suomen julkinen hallinto Julkinen hallinto Suomessa koostuu kolmesta eri tasosta, joita ovat valtio, maakunta ja kunta Tehtäviä 1.1.2020

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Kunnallinen työmarkkinalaitos 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Jaana Pirhonen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 17.1.2019 kello 10-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 13.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Etelä-Pohjanmaan palvelurakenteen selvitystyö loppusuoralla Työterveyshuollon selvitys valmistuu

Lisätiedot

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00

MUISTIO 3/2017. Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi. Aika klo 9.00 Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistuksen henkilöstöfoorumi Aika 15.12.2017 klo 9.00 Paikka Päijät-Hämeen liitto, Vellamo tila, Hämeenkatu 9 A, Lahti 15110 Paikalla: Maaret Monola, Päijät-Hämeen liitto,

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Oma Häme kuntakierros Forssa

Oma Häme kuntakierros Forssa Oma Häme kuntakierros Forssa 23.8.2016 www.omahäme.fi Miksi Sote- ja maakuntauudistus > Hyvinvointi ja terveyserot vähenevät > Asiakaskeskeiset, kustannustehokkaat ja vaikuttavat palvelut Integraatio Sote-palvelut

Lisätiedot

Oma Häme Ohjausryhmä

Oma Häme Ohjausryhmä www.omahäme.fi Oma Häme Ohjausryhmä 22.5.2017 www.omahäme.fi 2015 Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelu 2016 2017 2018 2019 Oma Häme selvitysvaihe (perusteet uudistuksen toteuttamiselle) 2015-2016 Oma

Lisätiedot

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit

Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Sote ja maakuntauudistus henkilöstön asema, uudet työnantajakonsernit Kuormitus hallintaan, Kuntatalo 5.6.2017 Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain

Lisätiedot

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO

SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET LOPPURAPORTIN YHTEENVETO 31.3.2017 Keijo Siiskonen etunimi.sukunimi@ekarjala.fi www.ekarjala.fi 1 SOTE- PALVELUT JA RAKENTEET TYÖRYHMÄN TOIMEKSIANTO / Kuvaus ja hahmotelma siitä,

Lisätiedot

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus

Meidän maakunta Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Meidän maakunta 27.10.2017 Jukka Lindberg Muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistus Kanta-Hämeen maakunta; kunnat ja seudut Hämeenlinnan seutu n. 95 000 as. Forssan seutu n. 35 000 as. Riihimäen

Lisätiedot

Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja

Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja www.omahäme.fi Miten Kanta-Hämeessä edetään? Oma Häme 31.1.2018 Jukka Lindberg Sote-muutosjohtaja Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Sote I, II, III Oma

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus

Maakunta- ja sote-uudistus Maakunta- ja sote-uudistus Hallituksen esitysluonnoksen ja eduskuntakäsittelyssä tehtyjen muutosten mukaisesti 1 2 Maakunnat perustetaan voimaanpanolain voimaantullessa (viimeistään joulukuu 2018). Maakunnan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä

Väliraportti Henkilöstötyöryhmä Väliraportti 30.11.2016 Henkilöstötyöryhmä Henkilöstötyöryhmä Jäsenet Keijo Siiskonen, puheenjohtaja, Eksote Tuija Voutilainen, JUKO Jaana Rautiainen, Pardia Kaija Kiiski, TEHY/KoHo Mari Soininen, Jyty/Kunta-alan

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola

Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus. Asko Peltola Maakunta- ja soteuudistuksen tilannekatsaus Asko Peltola 16.3.2018 Maakunta- ja sote-uudistusvalmistelu 3 / 2018 Lakipaketit saatu nyt suurimmalta osin eduskunnan käsittelyyn Maakunta(konserni)strategian

Lisätiedot

Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus

Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistus Muut tiedotettavat ajankohtaiset asiat Sote projektiryhmä 13.12.2016 Ajankohtaista Esivalmistelun johtoryhmä ja hallitus odottavat seuraaviin kokouksiin teemaryhmien

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen

Sote- ja maakuntauudistus. Väliaikainen hallinto alkaen Sote- ja maakuntauudistus Väliaikainen hallinto 1.7.2017 alkaen 6.2.2017 Valmistelun vaiheet 9/2016 1.7.2017 1.7.2017 28.2.2018 1.3. 31.12.2018 Esivalmistelu 10 kk Väliaikainen hallinto 8 kk Käynnistäminen

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki

SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset. Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki SOTE, henkilöstötyöryhmän terveiset Laura Saurama, VTT Henkilöstöpäällikkö Naantalin kaupunki Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Harmonisoidaanko palkkoja? Säilyvätkö henkilöstöetuudet?

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Oma Häme kuntakierros Henkilöstötilaisuudet

Oma Häme kuntakierros Henkilöstötilaisuudet Oma Häme kuntakierros Henkilöstötilaisuudet www.omahäme.fi Miksi Sote- ja maakuntauudistus > Hyvinvointi ja terveyserot vähenevät > Asiakaskeskeiset, kustannustehokkaat ja vaikuttavat palvelut Integraatio

Lisätiedot

Oma Häme. maakuntapalveluiden ajankohtaiskatsaus. Järjestöfoorumi Hämeenlinna

Oma Häme. maakuntapalveluiden ajankohtaiskatsaus. Järjestöfoorumi Hämeenlinna www.omahäme.fi Oma Häme maakuntapalveluiden ajankohtaiskatsaus Järjestöfoorumi Hämeenlinna 14.11.2017 www.omahäme.fi Maakuntauudistuksen palvelukokonaisuudet Yritykset Kansalaiset Viranomaiset & kumppanit

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta

Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja , Hämeenkyrön kunta Sote- ja maakuntauudistus: Pirkanmaa2019 Henkilöstöinfot 4.4. ja 11.2017, Hämeenkyrön kunta 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Pirkanmaa2019: yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen 13.4.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Luonnos 12.12.2016 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta Toteutetaan

Lisätiedot

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä

Valinnanvapaudesta SOTEMAKU ohjausryhmä Valinnanvapaudesta 19.10.2017 SOTEMAKU ohjausryhmä 27.10.2017 Valinnanvapausehdotuksesta 1 Sosiaali- ja terveyskeskuksen repertuaari / suoran valinnan palvelut ( 18) Terveysneuvonta, hoitajan ja lääkärin

Lisätiedot

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma

Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Oma Hämeen sote-toimintaohjelma 2017-2018 Luonnos 25.11.2016 Oma Hämeen sote-toimintaohjelma Tavoitteena kehittää Kanta-Hämeen maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja osana sote-uudistusta Toteutetaan

Lisätiedot

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa

Oma Häme muutosryhmän kokous MUISTIO Aika: maanantai klo Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Oma Häme muutosryhmän kokous Aika: maanantai 5.6.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustiloissa Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja) Alaluusua Petri Anttila Auli Frank Karoliina

Lisätiedot

Oma Häme projektiryhmän kokous

Oma Häme projektiryhmän kokous Oma Häme projektiryhmän kokous Aika: maanantai 16.1.2017 klo 11.30 13.30 Paikka: Hämeen kesäyliopiston opetustilat Osallistujat: Ahonen Anna-Mari (puheenjohtaja kohdasta 2 eteenpäin) Anttila, Auli Frank,

Lisätiedot

Missä mennään sotessa näkökulmana HR

Missä mennään sotessa näkökulmana HR Missä mennään sotessa näkökulmana HR Työsuojelupäälliköt 11.4.2018 Henrika Nybondas-Kangas Maakunnille siirtyvä henkilöstö tehtäväalueittain Sosiaali- ja terveydenhuolto 201 824 työntekijää Palo- ja pelastustoimi

Lisätiedot

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof

Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa. Mauno Vanhala, prof Hoidon JÄRJESTÄMINEN uudessa SOTE:ssa Mauno Vanhala, prof 04.04.2017 Uudistusten tavoitteet Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on: kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 1.5 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset. Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri SOTE, henkilöstötyöryhmien terveiset Katariina Similä, henkilöstöjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri Miten henkilöstöä kuullaan? Koska asioita selviää? Säilyvätkö henkilöstöetuudet? Harmonisoidaanko

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta

Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta Ajankohtaista maakunnan sote-valmistelusta Hämeenlinnan ikäihmisten raati 9 3 2016 Hämeen parasta kehittämistä! Painopisteet 2016-2018 2016 2017 2018 Osallisuuden edistäminen Prosessien ja palvelurakenteen

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik.

SOTE-valmisteluryhmä. (x) (x) (x) (x) (x) (x) varajäsen Alice Backström (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Pia Wik. Pia Wik. Elin: SOTE-valmisteluryhmä Aika: 10.08.2016 klo 13 Paikka: Vaasan keskussairaala, kokoushuone Karikukko Y-3 Läsnäolijat: Gun Kapténs Stefan Svenfors Gösta Willman Kristina Stenman Malin Brännkärr Mikko

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 24.10.2016 klo 12.30 14.30 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Päytäkirjan

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 19.12.2016 klo 14.05 15.33 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi

Henkilöstön asema. Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi Henkilöstön asema Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Uudenmaan maakunta, esivalmistelun henkilöstöforumi 7.2.2017 Maakunnille siirtyvät tehtävät ja työntekijät Ympäristöterveydenhuolto 1 314

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 6/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.05.2018 klo 14:08-15:42 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa

Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Työmarkkinapolitiikan eriytyminen sopimuspolitiikka tulevaisuudessa Kuntien yritys- ja konsernijohtamisen foorumi Kuntatalo 23.3.2017 Henrika Nybondas-Kangas Keskusjärjestöjen asema tilanne muuttunut vuodessa

Lisätiedot

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat

Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Henkilöstöasiat ja henkilöstön osallistuminen 9.5.2018 Taina Niiranen, projektipäällikkö henkilöstöasiat Työryhmän kokoonpano (22) PSHP Puheenjohtaja Esittelijä Mänttä-Vilppula Tampere Nokia Hämeenkyrö

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa, Kanta-Hämeen vanhusneuvostot kevät 2018

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa, Kanta-Hämeen vanhusneuvostot kevät 2018 Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa, Kanta-Hämeen vanhusneuvostot kevät 2018 1 23.02.2018 Sisältö 1. I&O kärkihanke ja muutosagenttityöskentely 2. Kytkös Oma Hämeeseen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus

Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus henkilöstötyöryhmän tilannekatsaus Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen ohjausryhmä 20.2.2017 Valmistelija Juha Jääskeläinen Henkilöstötyöryhmä Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN

AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme AJANKOHTAISKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEEN @Jari_Parkkonen #PHliitto v. 2.2 Valtakunnallinen valmistelutilanne: Esivalmistelun ohjeistamiskirje toukokuun

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus Tampereen kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 2.5.2017 Kari Hakari

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistus Sote- ja maakuntauudistus 25.8.2017 Kesällä 2017 tapahtunutta Perustuslakivaliokunnan lausunto sote-palvelujen valinnanvapauden toteutustapa (yhtiöittäminen) uudelleen valmisteltavaksi kuntien itsehallinnon

Lisätiedot

Muistio. Oma Häme sote-muutosryhmän kokous

Muistio. Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Oma Häme sote-muutosryhmän kokous Aika: perjantai 14.12.2018 klo 13-15 Paikka: Vanajan Parvi (Vanajantie 10 B, 5. kerros, 13110 Hämeenlinna) Kutsutut: Hattula Anitta Leinonen Hausjärvi Teija Suorsa-Salonen

Lisätiedot

Oma Häme -hankkeen väliraportti

Oma Häme -hankkeen väliraportti Oma Häme -hankkeen väliraportti Tiedotustilaisuus 24.5.2016 Jukka Lindberg, projektipäällikkö Hämeen liitto www.omahäme.fi Missä menee Oma Häme hanke? Tiivistelmä: Sote III.sta Oma Häme hankkeeksi kevään

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Rekrytointi kunnat/ väliaikaishallinto/maakunnat/konsernit Neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas, KT Rekrytoija 2017 Henkilöstöä siirtyy maakuntakonserniin

Lisätiedot

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat

TAHE-palvelut lukien Kymenlaaksossa. Kuntajohtajat TAHE-palvelut 1.1.2019 lukien Kymenlaaksossa Kuntajohtajat 2.10.2017 Tehtäväksianto TAHE-ryhmille 7.8.2017: Asiantuntijalinjaus Kymenlaakson maakunnan Tahe-palveluntuottajasta sekä tietojärjestelmästä

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman

Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät. Luottamushenkilökoulutus Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus, ja kunnan uudet tehtävät Luottamushenkilökoulutus 4.10.2017 Kaupunginjohtaja Kristina Stenman Maakunta- ja sote-uudistus 2020 1.1.2020 uusi aluehallinnon taso, maakunta Pohjanmaan

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO

KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA KESKI-SUOMEN VÄLIAIKAISEN VALMISTELUTOIMIELIMEN KOKOONPANO 1. Neuvottelun osapuolet Hankasalmen kunta Joutsan kunta Kannonkosken kunta Karstulan kunta Kinnulan kunta Kivijärven kunta

Lisätiedot

Tilannekatsaus

Tilannekatsaus Tilannekatsaus 1.3.2017 Muutoksen laatikot Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 3 5 10 1 6 1 1 1 28 9700 htv EP Maakunnan päätöksenteko, toiminta ja asukkaiden osallistuminen Liikelaitos

Lisätiedot