LAUSUNNOT, MIELIPITEET JA VASTINEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAUSUNNOT, MIELIPITEET JA VASTINEET"

Transkriptio

1 Joensuun täydennysrakentamisohjelma Luonnos (nähtävillä , päiväys ) PROJEKTIN NIMI Joensuun täydennysrakentamisohjelma Kaavan laatija arkkitehti Kristiina Strömmer YKS-260 Päiväys Täydennysrakentamisohjelman luonnoksesta saatiin neljä lausuntoa: 1) Pohjois- Karjalan ELY-keskus, 2) Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, 3) Joensuun kaupungin ympäristönsuojelu ja 4) Joensuun kaupungin varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut. Pyydettyä lausuntoa ei saatu Joensuun kaupungin rakennusvalvonnalta eikä Joensuun kaupungin vapaa-ajanpalveluilta. Mielipiteitä saatiin täydennysrakentamisohjelman esittelytilaisuudessa kolme ja myöhemmin nähtävilläoloaikana kaksi. 1. Pohjois-Karjalan ELY-keskus Lausunto , alueidenkäyttö ja luonnonsuojelu -yksikön päällikkö Irma Mononen ja ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen maankäyttöasiantuntija Timo Korkalainen. Lausunto Työn tarkoituksena on tavoitella tiiviimpää ja taloudellisempaa kaupunkirakennetta, jolloin muun muassa matkat ovat lyhempiä ja palvelut paremmin saavutettavissa. Täydennysrakentamisohjelmaa käytetään Joensuun kaupungin sisäisenä ohjeena ja se tuo esiin muutostarpeita asema- ja yleiskaavoihin. Työtä varten on toteutettu asukaskysely, jossa tuli esiin muun muassa rantojen merkitys viihtyisyyden kannalta. Keskustaa ja sen lähiympäristöä halutaan tiivistää. Täydennysrakentamisohjelman tavoitteet on tiivistetty neljään teemaan, jotka ovat arjen helppous, mukava ja elinvoimainen kaupunki, taloudellinen kaupunki sekä ympäristön tärkeiden arvojen turvaaminen. Jokaiseen asiakohtaan on esitetty toimenpiteet tavoitteiden toteuttamiseksi. ELY-keskus esittää, että tavoitteisiin liitetään vielä kulttuuriympäristö yhtenä tärkeänä arvona Joensuun kaupunkikuvassa. ELY-keskuksen mielestä Joensuun kaupunki on asettanut työlle haastavat, mutta selkeästi esitetyt tavoitteet. Toimenpiteiden myötä kaupungin lähipalvelujen saa- S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (12) Ilmalanportti 2, Helsinki Mäkelininkatu 17 A, Oulu PL 453, Tampere Uudenmaankatu 19 A, Turku w ww. s we c o. fi etunimi.sukunimi@sweco.fi puh Y-tunnus

2 vutettavuus paranee, pyöräilyn ja julkisen liikenteen toimintaedellytykset paranevat sekä asukkaiden osallistaminen paranee. Lisäksi hyvänä nähdään, että täydennysrakentamisen ohella virkistysarvoihin on kiinnitetty huomiota, muun muassa rantareittien suunnittelun sekä kaupunginosapuistojen ja muiden tärkeiden viheralueiden ja ulkoilureittien jatkuvuuden näkökulmasta. Toimenpiteitä voi edelleen tarkentaa kertomalla miten tavoitteet konkreettisesti toteutetaan ja mitkä esitetyistä toimenpiteistä toteutetaan asemakaavalla ja mitkä vaativat ensin yleiskaavatasoista suunnittelua? Mitä haasteita esitettyihin toimenpiteisiin liittyy tai mikä on niiden toteuttamismahdollisuudet? Asiakirjassa olisi hyvä tuoda esille autoilun vaikutukset työmatka- ja asiointiliikenteen. Miten yksityisautoilu näkyy ja vaikuttaa tiivistyvässä yhdyskuntarakenteessa? Miten pysäköinti toteutetaan, kun asukasmäärä kasvaa? Pohjois-Karjalan ELY-keskuksella ei ole muuta huomautettavaa täydennysrakentamisohjelman luonnoksesta. Lausunnon mukaan Joensuun kaupunki on asettanut työlle haastavat, mutta selkeästi esitetyt tavoitteet, joihin esitetään lisättäväksi kulttuuriympäristö yhtenä tärkeänä arvona Joensuun kaupunkikuvassa. Lausunnossa toivotaan tarkennettavan miten tavoitteet konkreettisesti toteutetaan, mitkä esitetyistä toimenpiteistä toteutetaan asemakaavalla ja mitkä vaativat ensin yleiskaavatasoista suunnittelua, mitä haasteita toimenpiteisiin liittyy ja mitkä ovat toteuttamismahdollisuudet. Samoin toivotaan tuotavan esille autoilun vaikutukset. Kulttuuriympäristö- ja rakennussuojelukysymykset liittyvät tavoitekorissa 4 (Ympäristön tärkeiden arvojen turvaaminen) mainittuun rakennetun ympäristön arvojen esilletuomiseen ja sivuavat myös korin 2 (Mukava, elinvoimainen kaupunki) mainintaa monimuotoisuudesta ja kauneudesta. Lisätään kulttuuriympäristö ja suojeltavat rakennuskohteet toteuttamisessa ja suunnittelussa huomioon otettavaksi asiaksi tavoitteissa 2 ja 4. Kulttuuriympäristön suojelua voidaan konkreettisesti edistää kaupungin taholta ympäristönparantamistoimissa ja tontinluovutuksen laadullisissa kriteereissä, ja yksityisten toimijoiden osalta tontinluovutuksen ehdoissa. Toimenpiteet, jotka eivät ole yleiskaavan vastaisia ja joiden perusteet eivät lainsäädännön muuttumisen johdosta ole muuttuneet, voitaneen toteuttaa suoraan asemakaavan muutoksella. Muussa tapauksessa tarvitaan yleiskaavan muutos tai pienialaisempi yleiskaavallinen tarkastelu. 2 (12)

3 Joillakin alueilla saattaa asemakaava nykyiselläänkin mahdollistaa vähäisen täydennysrakentamisen. Harkitsemisen arvoinen on myös mahdollisuus tulkita rakennusoikeutta niin, että maanpäällisiä kellarikerroksia voidaan ottaa rakennuksen pääasialliseen käyttöön, esimerkiksi asunnoiksi. Tiivistyvillä alueilla pysäköintipaikkoja tulee käyttää entistä tehokkaammin. Ilmeistä on, että täydennysrakentamisen yhteydessä on tarpeen varata pysäköimispaikkoja lyhytaikaista ja invapysäköintiä varten ja harkita pysäköintinormien lieventämistä erityiskohteissa. Pysäköintimahdollisuuden voi lähellä keskustan palveluita varata kauempana asunnoista mikä lisäisi kävelyn ja pyöräilyn osuutta liikkumisessa. Ohjelmassa on syytä mainita, että täydennysrakentamisvyöhykkeillä asemakaavoituksessa tulee varata rittävästi pyöräpysäköintitilaa ja pysäköimispaikkoja lyhytaikaista ja invapysäköintiä varten, sekä harkita pysäköintinormien lieventämistä erityiskohteissa. Erityiskohteita ovat esimerkiksi palvelutalot, opiskelijaasuminen ja kohteet joissa lähellä matkakeskusta tai hyvin palvelevia bussiyhteyksiä on runsaasti pieniä asuntoja. Jos asunnon koko lähestyy autopaikalle varattavaa pinta-alaa, tuntuu oikealta, että myös yksityisauton vaatimasta tilasta asunnon välittömässä läheisyydessä tingitään. Lausunnossa esitetyt asiat tulee ottaa huomioon yksityiskohtaisemmassa jatkosuunnittelussa. Tavoitteiden konkretisointa parannetaan esittämällä ohjelmassa muutamia lisäesimerkkejä soveltamiskohteista ja toteuttamistavoista. Täydennysrakentamisohjelma on yleispiirteinen ja sovellettavat tavoitteiden toteuttamiskeinot hyvin tapauskohtaisia. Toteuttamismahdollisuudet konkretisoituvat vasta kun eri osapuolet oikeasti suunnittelevat eri vyöhykkeillä sijaitsevia kohteita. Esimerkiksi ympäristön arvot vaikuttavat täydennysrakentamisohjelman soveltamiseen ja spesifin suunnittelun tarpeeseen. Ohjelmassa on tarpeen jättää sopivasti harkintaa yleis- ja asemakaavoitukselle, jolloin asukkaiden kanssa voidaan keskustella vuorovaikutteisesti ja muutenkin huomioida osallisten mielipiteet kullakin alueella. 2. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 3 (12)

4 Lausunto , vt. maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja maakuntasuunnittelija Heikki Viinikka. Lausunnon mukaan täydennysrakentaminen kohdistuu tarkoituksenmukaisille alueille, maakuntaliitto pitää laajaa ja kohdennettua tiedottamista hyvänä asiana ja esitettyjä tavoitteita hyvinä ja tavoiteltavina. Ohjelman laatimista pidetään erinomaisena asiana Joensuun ja maakunnan tulevaisuuden kannalta. Lausunnossa kiinnitetään huomiota siihen, että hyvin kaupaksi käyvät asunnot ovat tällä hetkellä pieniä, sijoitusasunnoiksi tulevia asuntoja. Rakennukset säilyvät kuitenkin vuosikymmeniä ja pienten asuntojen tarve ei välttämättä jatku aina, jolloin näiden asuntojen uudelleenkäyttö tulisi suunnitella mahdollisimman helposti muokattavaksi ajan tarpeita vastaaviksi. Tämä olisi lausunnon mukaan tulevaisuuden resurssien säästämistä. Lausunnossa pidetään tärkeänä, että tavoitteet konkretisoidaan riittävästi, jotta osalliset ymmärtävät ne samalla tavalla. Lisäksi toivotaan kohteiden suunnittelua laajoina kokonaisuuksina esimerkiksi palveluiden mitoittamiseksi. Maakuntaliiton mielestä alueita suunniteltaessa tulee selvittää tarpeeksi tarkasti kaikki vaikutukset, jotta ei tule tehdyksi virheitä, joiden korjaaminen on kallista. Lausunnossa kiinnitetään huomiota siihen, että todellisuudessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon autoa. Yksityisautoilu on jatkossakin merkittävä kulkumuoto. Tätä ei tulisi unohtaa toimenpiteiden vaikutuksia pohdittaessa esimerkiksi liikenneverkon sujuvuuden ja pysäköintipaikkojen osalta. Asuntojen tarve ja ostohalukkuus on tällä hetkellä suuntautunut hyvinkin pieniin sijoitusasuntoihin. Lausunnossa tämä on tunnistettu ongelmaksi tulevien asumisja pysäköintitarpeiden kannalta. Asunnot tulee suunnitella muuntojoustaviksi siten, että niitä on mahdollista yhdistää ja jakaa. Problematiikka liittyy erityisesti tavoitekoreihin 1 Arjen helppous ja 3 Taloudellinen kaupunki. Vaatimuksia asuntokoon muutosjoustavuudesta voidaan esittää toteuttajille lähinnä tontinluovutuksen ja asemakaavoituksen yhteydessä. Erityisesti lähellä kouluja on syytä asemakaavalla ja/tai tontinluovutuksessa varmistaa, että kerrostaloihin rakennetaan myös perheasuntoja, ja että osa pienemmistä asunnoista on joustavasti yhdistettävissä perheasunnoiksi. Henkilöauton käyttömahdollisuuksia ei rajoiteta täydennysohjelmalla. Henkilöauton käyttöä on tarpeen pohtia erityisesti tarkemman suunnittelun yhteydessä. Rakenteellisella pysäköinillä voidaan joissakin tapauksissa lisätä autopaikkoja niin, 4 (12)

5 että pysäköinti on mahdollista entiseen tapaan. Rakenteellista pysäköintiä kuitenkin lienee mahdollista toteuttaa lähinnä keskeisissä kortteleissa ja alueilla, jotka houkuttelevat asunnon ostajia, ja joilla rakentamisen tehokkuus saadaan asemakaavoituksessa riittävän suureksi. Keskeisesti sijaitsevilla, tiivistyvillä alueilla pysäköintipaikkoja tulee myös käyttää entistä tehokkaammin. Pysäköintimahdollisuuden voi lähellä keskustan palveluita varata kauemmas asunnoista, esimerkiksi palveluiden yhteyteen, mikä lisäisi kävelyn ja pyöräilyn osuutta liikkumisessa ja pysäköintipaikkojen käyttöastetta. Autopaikat voivat olla jossakin tapauksessa nimeämättömiä. Tulevaisuudessa myös autojen yhteiskäyttö saattaa lisääntyä. Kaupunki seuraa pysäköintitarpeiden, - järjestelyjen ja liikennemuotojen muuttumista ja reagoi muutoksiin tarvittaessa. Ohjelmassa on syytä mainita, että täydennysrakentamisvyöhykkeillä asemakaavoituksessa tulee varata rittävästi pyöräpysäköintitilaa ja pysäköimispaikkoja lyhytaikaista ja invapysäköintiä varten, sekä harkita pysäköintinormien lieventämistä erityiskohteissa. Erityiskohteita ovat esimerkiksi palvelutalot, opiskelijaasuminen ja kohteet joissa lähellä matkakeskusta tai hyvin palvelevia bussiyhteyksiä on runsaasti pieniä asuntoja. Jos asunnon koko lähestyy autopaikalle varattavaa pinta-alaa, tuntuu oikealta, että myös yksityisauton vaatimasta tilasta asunnon välittömässä läheisyydessä tingitään. Tavoitteiden konkretisointa parannetaan esittämällä ohjelmassa muutamia lisäesimerkkejä soveltamiskohteista ja toteuttamistavoista. Joissakin tapauksissa suunnittelukohde voi olla pienialainen, eikä tällaista mahdollisuutta ole syytä rajoittaa täydennysrakentamisohjelmassa. Toteuttaminen tulee olemaan hyvin tapauskohtaista, joten tarkempi vaikutusten arviointi, kokonaisuuksien tarkastelu ja rajaaminen jää tarkennettavaksi yleis- ja asemakaavoilla. 3. Joensuun kaupungin ympäristönsuojelu Lausunto , ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen. Joensuun ympäristönsuojelun lausunnon mukaan ohjelma vastaa kaupungin ilmasto ohjelman tavoitteita. Täydennysrakentamisella voidaan tiivistää kaupunkirakennetta ja tätä kautta parantaa energiatehokkuutta ja vähentää yksityisautoilun tarvetta. Toimenpiteissä tavoitteiden toteuttaminen liittyy jouhevasti kevyenliikenteen ja joukkoliikenteen laatukäytäviin. Myös palveluiden tavoitettavuus on huomioitu joka tukee täydennysrakentamisen tavoitteita. Toimenpiteissä huomioidaan 5 (12)

6 myös virkistysalueet ja kaupunkiympäristön parantaminen. Luonnoksen mukaisten tavoitteiden toteuttaminen on mahdollista huolellisella suunnittelulla ja alueiden ja kohteiden huolellisella läpikäymisellä ohjelman lähtökohtiin perustuen. Jatkotyössä on tärkeää että kunkin alueen erityispiirteet tunnistetaan ja osalliset huomioidaan ehdotusta laadittaessa. Ympäristönsuojelulla ei ole erityistä huomautettavaa ohjelmaluonnoksesta. Lausunnossa kuitenkin kiinnitetään huomiota alueiden erityispiirteiden tunnistamiseen ja osallisten huomioimiseen ehdotusta laadittaessa. Ohjelman toteuttaminen tulee olemaan hyvin tapauskohtaista, joten alueiden erityispiirteiden tunnistamien, toteuttamiskohteiden rajaus ja vaikutusten arviointi jää tarkennettavaksi yleis- ja asemakaavoilla. Kaavoituksen yhteydessä asukkaiden kanssa voidaan keskustella vuorovaikutteisesti ja muutenkin huomioida osallisten mielipiteet kullakin alueella. 4. Joensuun kaupungin kaupungin varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut Joensuun varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluiden lausunnon mukaan täydennysrakennusohjelman luonnos on hyvä ja se huomioi varhaiskasvatus ja koulutuspalvelut. Varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluilla ei ole erityistä huomautettavaa ohjelmaluonnoksesta. Varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluita informoidaan ohjelmasta uudestaan ehdotusvaiheessa, koska ohjelmaan on tulossa hienosäätöä. Muissa lausunnoissa kiinnitettiin huomiota siihen, että asuntojen tarve ja ostohalukkuus on tällä hetkellä suuntautunut hyvinkin pieniin sijoitusasuntoihin. Erityisesti lähellä kouluja on syytä asemakaavalla ja/tai tontinluovutuksessa varmistaa, että kerrostaloihin rakennetaan myös perheasuntoja, ja että osa pienistä asunnoista on joustavasti yhdistettävissä perheasunnoiksi. 6 (12)

7 Mielipiteissä tuotiin esiin, että Joensuussa tarvitaan muitakin peruskouluja kuin Norssi (Norssit) ja kielikouluja. ts. lisää perus peruskouluja. Jos alakoulut ovat laajasti erikoistuneet esimerkiksi jollakin kielellä tapahtuvaan opetukseen, eikä erikoistumattomaan perusopetukseen olelähikouluilla riittävästi oppilaspaikkoja, tämä saattaa johtaa siihen, että pieniä koululaisia kuljetetaan kouluun entistä enemmän. Tällöin täydennysrakentamisen kannalta tehty edullisuusvyöhyketarkastelu ei anna enää aivan oikeaa kuvaa helpon arjen ydinvyöhykkeistä tai lähipalvelujen hyvistä vyöhykkeistä. Kaavaluonnoksen yleisötilaisuuden kommentit Kirjallisia kommentteja saatiin 3 kpl Joensuun täydennysrakentamisohjelman yleisötilaisuudessa palautelomakkeella. Lomakkeessa kysyttiin mikä ohjelmassa oli hyvää, mikä huonoa, ja mitä lisäisin tai muuttaisin Joensuun täydennysrakentamisohjelmassa. Lisäksi saatiin kaksi muuta mielipidettä osallisilta. 5. Kirjallinen kommentti yleisötilaisuudessa Hyvää: Arjen helppous -> esim. työmatkapyöräily myös talvella tärkeää. Nyt surkeat lumityöt aamusta haittaa työhön ja kouluun menoa esim. Kettuvaara Multimäki alue pyöräilijät joutuu välillä ajamaan autojen seassa. Parannusta odotellen Huonoa: - Lisäisin/muuttaisin täydennysrakentamisohjelmassa: Rantaraitteja suunniteltaessa pitää ottaa huomioon nykyisten asukkaiden oikeudet rannan käyttöön (rantatontit). Tarvitseeko reitin kulkea aivan rannalla, jos muuten on vapaita paikkoja päästä veden äärelle! Uudet pöräilyreitit ja niiden kunnossapito ovat molemmat tärkeitä asioita asukkaiden kulkemisen kannalta. Rantojen käyttömahdollisuuksia on haluttu tuoda esiin täydennysrakentamisohjelmassa, mikä käytönnössä tarkoittaa että myös rantareittejä tarvitaan lisää. Rantareitit ovat aivan erityisen viihtyisiä ja näkymät kauniita. Rantareittien yksityiskohtainen sijainti tarkentuu reittisuunnittelussa ja asemakaa- 7 (12)

8 voituksen yhteydessä. Tällöin selvitetään myös onko reitille riittävästi tilaa tai voidaanko tilaa tehdä jollakin kohdalla lisää tai käytetäänkö jollakin ahtaalla osuudella reittinä esimerkiksi vähäliikenteistä tonttikatua. 6. Kirjallinen kommentti yleisötilaisuudessa Hyvää: Joitain hyviä ideoita kuten vanhojen alueiden muutos ja polkupyöräreitit. Huonoa: Swecon edustaja puhui saman liturgian kuin varmaan Helsingissä tai Oulussa. Asenne oli selvästi Kyllä tämä teille kelpaa Lisäisin/muuttaisin täydennysrakentamisohjelmassa: Asuntojen hintojen nousun estämiseksi pitää pitää lähiöt ja liitoskuntien taajamat voimissaan. Henkilöautovihamielisyys ei ole tätä päivää ainakaan vielä. Lapsen alle 5v kuljetus päiväkotiin ja jatkaminen töihin ei vaan onnistu pyörällä tai linja-autolla. Autovihamielisyys ajaa työikäiset pois keskustasta väljemmille alueille ja automarketit vaan laajenee. Vanhenevat alueet voivat tuoda asukkaille kuluja, mutta toisaalta myös mahdollisuuksia uudistamisen yhteydessä. Hyvin useat ja eri kokoiset kaupungit miettivät tällä hetkellä mahdollisuuksia täydennysrakentamiseen, johtuen tarpeesta kohdistaa rakentamiseen käytettävät voimavarat mahdollisimman hyvin ja vaikuttavasti. Tästä voi tulla mielikuva samasta liturgiasta joka paikassa. Ohjelman laatimisessa ei yritetä mennä riman ali asenteella kyllä tämä teille kelpaa, vaan aidosti tuoda esille hyvin monitahoiset täydennysrakentamiseen liittyvät asiayhteydet. Täydennysrakentaminen vaatii kuitenkin lisäksi jatkossa paljon aluekohtaista hienosäätöä, eri osapuolten tarpeita ja mahdollisuuksia yhteen sovittaen. Lähiöt on otettu huomioon asukkailleen helpon arjen tarjoavina lähipalvelukeskittyminä, joiden ympäristöä pidetään uudistuvana ja vireänä tarjoamalla alueelta uusia asuntoja tai tontteja. Näin myös lähipalvelut saadaan paremmin säilymään. 8 (12)

9 Henkilöauton käyttömahdollisuuksia ei rajoiteta täydennysohjelmalla. Henkilöauton käyttöä on kuitenkin tarpeen pohtia erityisesti täydennysrakentamisen tarkemman suunnittelun yhteydessä. Autopaikoista ei liene jatkossakaan puutetta rivitalo- ja omakotialueilla, joita pystytään jopa tiivistämään ja silti turvaamaan jokaiselle asunnolle autopaikka. Hyvät lähipalvelut tarjoavilla alueilla kerrostaloalueita rakennettaessa tai tiivistettäessä tilannetta voidaan helpottaa tarjoamalla lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja paikkoja esimerkiksi kotipalveluiden tuottajille, muulle asiointiliikenteelle, sekä inva- ja perhepaikkoja niitä tarvitseville. 7. Kirjallinen kommentti yleisötilaisuudessa Hyvää: Säästöt? Mikäli aidosti halutaan saada syntymään asukkaita hyödyttäviä säästöjä. Hyvältä kuulosti myös taloyhtiöiden informoiminen taloyhtiöissä potentiaalia. Ympäristöarvojen huomioiminen. Huonoa: Onko RAKENNUSSUOJELU varmasti riittävästi huomioitu?joensuussa on kaupungin ikään nähden vain vähän vanhoja rakennuksia. Korostaisin rakennussuojelua! Lisäisin/muuttaisin täydennysrakentamisohjelmassa: Tutkisin onko kouluja riittävästi. Muitakin kuin Norssi (Norssit) ja kielikouluja. ts. lisää perus peruskouluja. Aidosti asukkaita hyödyttäviä säästöjä on saatavissa. Säästöä asukkaille voidaan kanavoida taloyhtiöiden kautta - yhdistämällä tarvittavat kunnostustoimet ja rakennusoikeuden lisäämisen kautta saatavat rahalliset hyödyt. Pientaloalueilla tonttien jakamis- ja lisärakentamismahdollisuudet voivat tuoda tontin omistajalle suoraa rahallista hyötyä. Kaupungin verotulojen käyttö järkevästi ja täydennysrakentamisen ohjelmointi palveluiden kapasiteetin pohjalta hyödyttää kaikkia veronmaksajia. Rakennussuojelu on tarpeen mainita täydennysrakentamisohjelmaehdotuksessa erikseen, sekä tavoitteen 2 (Mukava ja elinvoimainen kaupunki) että tavoitteen 4 (Ympäristön tärkeiden arvojen huomioon ottaminen) yhteydessä. 9 (12)

10 Koulupalveluiden riittävyys on täydennysrakentamisen ajoituksessa ja alueelleisessa kohdentamisesa hyvin tärkeä tekijä. Ohjelmassa ei ole eritelty sitä tarjoaako koulu muitakin kuin kieli- tms. erikoisluokkia, koska opetuksen laatu on ilman erityisen suuria lisäkustannuksia muokattavissa. On kuitenkin tärkeää, että oppilaille löytyy läheltä kotia alakoulu - ja myös niille oppilaille, jotka eivät halua erikoistunutta opetusta tai jotka harrastavat jotakin muuta kuin mihin lähikoulu on erikoistunut. 8. Mielipide, Helena Miikkulainen Miikkulainen toteaa seuraavaa: Nähdäkseni rakennussuojelua ei ole otettu tarpeeksi huomioon. En löydä luonnoksesta edes sanaa rakennussuojelu. Kuitenkin Joensuun kaupungin historiaan nähden meillä on vain vähän vanhoja rakennuksia. Näin ollen ohut ote rakennussuojeluun ei riitä, tarvitaan väkevämpää tahtotilaa säilyttää mennyttä jälkipolville. Uskoaksi on myös niin, että siinä missä täydennysrakentaminen ikään kuin hoitaa itse itsensä, vanhat rakennukset eivät säily, ellei niitä SÄILYTTÄMÄLLÄ SÄILYTETÄ, SUOJELEMALLA SUOJELLA. Toisin sanoen, tehokasta täydennysrakentamista tapahtuu kuin itsestään, tiettyjen tavanomaisten tapahtumaketjujen seurauksena.kaupunkirakenne tiivistyy ilman tällaista tavoitteellista ohjelmaakin. Sen sijaan rakennussuojelu, joka juurikin tarvitsisi huolenpitoamme, on jäänyt vähemmälle huomiolle. Edellä mainittuihin syihin perustuen, pointtini on, että rakennussuojelu tulee arvottaa täydennysrakentamista korkeammalle tasolle. Rakennussuojelu ja kulttuuriympäristön suojelu liittyvät oleellisina osina täydennysrakentamisohjelmassa tavoitekoreihin 2, Mukava ja elinvoimainen kaupunki ja 4, Ympäristön tärkeiden arvojen turvaaminen. Täydennysrakentamisohjelmassa ei oteta kantaa siihen arvotetaanko rakennussuojelu Joensuussa täydennysrakentamista korkeammalle tasolle. Molempia tarvitaan ja näkökulmat sovitetaan yhteen tarkemmassa kaavasuunnittelussa. Joensuussa on toteutettu onnistuneesti alueiden uudistamista niin, että nimenomaan rakennussuojelu on antanut kohteelle paikan hengen, sekä lisännyt lähiympäristön kiinnostavuutta ja vetovoimaisuutta yrityselämän ja asukkaiden 10 (12)

11 kannalta. Rakennussuojelu on syytä mainita erikseen täydennysrakentamisohjelmassa. Lisätään tavoitteen 2 kohtaan 4 maininta että ympäristön laatu tarkoittaa myös kulttuuriympäristön laatua ja kohtaan 6 kaupungin ympäristön parantamistoimenpiteisiin esimerkkikohteisiin kulttuuriympäristön suojelukysymykset, sekä tavoitteen 4 kohtaan 3 mainintana esimerkiksi: Tuodaan rakennetun ympäristön arvoja, suojeltavia rakennuskohteita, eri aikoina rakennetun ympäristön ajallista kerroksisuutta ja kauniita näkymiä entistä enemmän esille, sekä 9. Mielipide, Raita ja Risto Ruskomaa ym Asianajotoimiston laatimassa mielipiteessä (/muistutuksessa) on yhteensä 21 allekirjoittaja. Mielipide koskee pyöräilyn ja jalankulun suunnitelmia Hanhentien ja Puronsuunpuiston välisellä alueella. Mielipiteessä reitti vaaditaan poistettavaksi. Mielipide/muistutus kohdistuu erityisesti pyöräilyn ja jalankulun kehittämissuunnitelmaan 2030, jossa reitti on kohdistettu ranta-alueelle. Täydennysrakentamisohjelmaa koskien on mielipiteessä esitetty huomioon otettavina näkökohtina rantojen käytön osalta; omaisuuden suoja, yksityisyyden suoja, kotirauha, ympäristö ja luontoarvot sekä rantojen virkistyskäyttöön saattamisen aiheuttamat kustannukset. Täydennysrakentamisohjelmassa rantareittejä on sivuttu tavoitteiden 2 Mukava ja elinvoimainen kaupunki ja 4 Ympäristön tärkeiden arvojen turvaaminen yhteydessä toteuttamiskeinoina. Täydennysrakentamisohjelmassa esitetty ranta-alueiden aktivoiminen on tarpeen tavoitteiden toteuttamiseksi. Rantareittien lisäämistä ei ole pakko mainita täydennysrakentamisohjelmassa rantojen aktivomisen yhteydessä, mutta käytännössä aktivoiminen tarkoittaa myös lisää yhteisiä ranta-alueita ja rantareittejä. Rantareittien yksityiskohtainen sijainti tarkentuu reittisuunnittelussa ja asemakaavoituksen yhteydessä. Tällöin selvitetään myös onko reitille riittävästi tilaa tai voidaanko tilaa tehdä jollakin kohdalla lisää tai käytetäänkö jollakin ahtaalla rantareitin osuudella reittinä esimerkiksi vähäliikenteistä tonttikatua. 11 (12)

12 10. Mielipide, Ari Tolvanen Kuulin, että täydennysrakentamissuunnitelmaa ollaan nyt viimeistelemässä. Asun Petäikkölässä (15) ja asiasta on keskusteltu runsaasti jo aiemmin tämän alueen suhteen J-P Vartiaisen kanssa ja toivottavasti se on nyt muistissa, jos asia koskettaa tämän alueen puistikkojen päätyjä. Ko. alueiden kaavoittamisesta asuinkäyttöön on alueen asukkaiden keskuudessa pidetyn kyselyn mukaan 100% yhtenäisyys, että näihin puistikoihin ei pidä koskea! Emme tule sitä hyväksymään ja jos asukkaiden viihtyvyydellä on merkitystä niin otatte tämän mielipiteen toivottavasti vakavasti! Voisin esittää asiasta laajan perustelun, mutta se löytynee J-P:ltä. Mikäli tarvitsette sen taas uudelleen niin pyydän, että kerrotte sen. Petäikkölän alue, jota mielipide koskee, sijaitsee Niinivaaran ja Nepenmäen eteläpuolella. Täydennysrakentamisohjelma ei ota kantaa yksittäisiin puistoihin. Se on periaatteellinen asiakirja, joka esittää lähtökohtia, tavoitteita ja yleispiirteisiä toimenpiteitä täydennysrakentamiselle. 12 (12)

J O E N S U U TA TÄY D E N TÄ M Ä S S Ä. Juha-Pekka Vartiainen Joensuun kaupunki

J O E N S U U TA TÄY D E N TÄ M Ä S S Ä. Juha-Pekka Vartiainen Joensuun kaupunki J O E N S U U TA TÄY D E N TÄ M Ä S S Ä Juha-Pekka Vartiainen Joensuun kaupunki 7.2.2018 ESIPUHE: PUU-JOENSUU MUUTTUI LÄHIÖKSI 1960-LUVUN PÄÄTÖKSILLÄ Keskustan asemakaava uudistettiin 1962 tilaa väestönkasvulle

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.1 SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26662.30 PÄIVÄYS: 16.12. 2013, TARK. 9.4. 2014 Sweco Ympäristö Oy S w e co Y m p ä r is t ö O

Lisätiedot

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA?

MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? MIKÄ ON MAAKUNTAKAAVA? 2 maakuntakaavoitus on suunnittelua, jolla päätetään maakunnan tai useamman kunnan suuret maankäytön linjaukset. Kaava on kartta tulevaisuuteen Kaavoituksella ohjataan jokaisen arkeen

Lisätiedot

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET

NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET NIEMI 8250 VASTINELUETTELO / MIELIPITEET Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.11.2007 Nähtävillä oloaika: 16.11.-7.12.2007 Mielipide 1, 2 7.12.2007, dnro: YPA: 9937/611/2007 Lahtinen Nora, 2 kpl Mielipide

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5188 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelia 40 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PARAISTEN KAUPUNKI ÅLÖNTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVAMUUTOS TYÖNUMERO: 20601252 PÄIVÄYS: 11.5.2017, TARK. 29.6.2017 1 (7) S w e co Y m p ä r is t ö O y Ilmalanportti 2,

Lisätiedot

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen

Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus Sakari Leinonen Amurin yleissuunnittelun tilannekatsaus 1 11.1.2018 Sakari Leinonen 2 11.1.2018 Sakari Leinonen AMURIN YLEISSUUNNITELMA KESKUSTAN KEHITTÄMISEN LÄHTÖKOHTIA Amurin ja Pyynikintorin alue on perinteikästä

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Alue Pihlajarinne Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 5 Alue 630410 Pihlajarinne Asemakaavan muutos Asianumero 471/10.02.03/2014 13.4.2014 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinkorttelin 63001 täydennysrakentaminen sallimalla enemmän asuntoja ja

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SOMERON KAUPUNKI VALIMOTIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: 20600874 PÄIVÄYS: 10.8. 2016, TARK. 10.10. 2016 Sweco Ympäristö Oy SOMERON KAUPUNKI Valimotien

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5187 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 25.10.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 47 tonttia 1 ja korttelin

Lisätiedot

Täydennysrakentaminen onnistuu

Täydennysrakentaminen onnistuu Täydennysrakentaminen onnistuu Ohjaavan viranomaisen näkemyksiä täsmäiskuihin Alueidenkäyttöpäällikkö Brita Dahlqvist-Solin/Uudenmaan ELY-keskus Näkemykset perustuvat ELY:n rooliin ELY-keskusten tehtävä

Lisätiedot

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA

POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA POHJOISKATU 15 KAAVAMUUTOS LUONNOSVAIHEESSA Natalia Musikka Maankäytön suunnittelija 26.6.2019 KAAVAHANKKEEN LÄHTÖTIETOJA Tontti sijaitsee Koulukadun ja Pohjoiskadun risteyksessä Kaavamuutoksen hakijana

Lisätiedot

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe)

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe) Pellon asemakaava Kirkon kortteli ASEMAKAAVAN SELOSTUS 12.4.2016 (Luonnosvaihe) Pellon kunta Seitap Oy 2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 331-YK1802 PYHÄRANNAN KUNTA PYHÄRANNAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS 2 Kiinteistö 631-405-1-168 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 23.8.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5.

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 1. OULAS KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTTIA 5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.12.2017 Suunnitelman tarkoituksena on maankäyttö- ja rakennuslain 63

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2148 TONTTI 1 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA L4 KH 6.2.-17 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PYHÄRANNAN KUNTA ROHDAISTEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 71 OSA TYÖNUMERO: 20601143 PÄIVÄYS: 30.1.2017 S w e co Y m p ä r is t ö O y 1 (8) Ilmalanportti

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset 2018, Lemi, valmisteluvaihe

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset 2018, Lemi, valmisteluvaihe Lausunto KASELY/946/2018 07.08.2018 Julkinen Lemin kunta Toukkalantie 2 54710 LEMI leminkunta@lemi.fi Viite Lausuntopyyntö 12.7.2018 Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen lausunto, Kirkonkylän asemakaavamuutokset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS

LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS LEHTIPOJANTIE ASEMAKAAVA MUUTOS Luonnos vaiheen yleisötilaisuus 10.4.2018 klo 18.00 Kimmo Kymäläinen Juha Pekka Vartiainen SUOMALAINEN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUN JÄRJESTELMÄ TOTEUTUSSUUNNITTELU ASEMAKAAVA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö

ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9. Kemijärven kaupunki, maankäyttö ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. KAUPUNGINOSA (SÄRKIKANGAS) KORTTELI 2033 TONTIT 2 JA 9 Kemijärven kaupunki, maankäyttö 1 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos 2.kaupunginosan (SÄRKIKANGAS),

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3/2018 ALAVIESKAN KUNTA ALAVIESKAN KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 29, 31 JA 32 1.3.2018 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Kaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakuntakaavojen yhdistelmä Asemakaavan muutos Korkeavaha I B Aloite: Kupungin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 5.4.2019 Korttelin 46 (osa) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 1.4.2019 Aluesairaalan kaavamuutos II kaava nro 486 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3 7 6

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 380-RAK1813 KUSTAVIN KUNTA KAURISSALO-KIPARLUOTO II RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.1.2019 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 16. kaupunginosa, Syväsenvaara kortteli 3036 tontti 3, Aapatie 10 LUONNOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuva: Blom Kartta Oy ROVANIEMEN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ

Lisätiedot

KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KORTTELEITA 656 JA 672 SEKÄ KOPOLANPUISTON OSAA KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.10.2017 Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 1 (6) 3.10.2018 Lempyyn osayleiskaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3

ASEMATIE 13. Ak 212 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 Ak 212 ASEMATIE 13 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosa, kortteli 46, tontti 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 3.3.2015, päivitetty 22.11.2016 Valmistelija / lisätiedot: Kauniaisten kaupunki

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1340-00/18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL 2017-013231 24.1.2018 HAAGA, NÄYTTELIJÄNTIE 15 17, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PELKOSENNIEMEN KUNTA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PELKOSENNIEMEN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS PYHÄTUNTURI / OSA-ALUE C SOUTAJAN RANNAN ALUE Pyhätunturin matkailualueella korttelissa 582 kiinteistöjen 583-403-77-1, 583-403-77-45 ja 583-403-77-46 alueilla OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

YHTEINEN YLEISÖTILAISUUS

YHTEINEN YLEISÖTILAISUUS YHTEINEN YLEISÖTILAISUUS Rantakylä-Utra osayleiskaava EAKR-hanke Älykäs kaupunginosa Rantakylä Utra osayleiskaava liikennesuunnitelma Älykäs kaupunginosa Rantakylä Utra MUITA RANTAKYLÄ-UTRA-HANKKEITA Älykäs

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.3.2014 LINNAINMAA-5609-12, KARKONMÄENKATU 8, PIENTALOTONTIN JAKAMINEN. KAAVA NRO 8530. Kaava-alue lähivaikutusalueineen Ilmakuva kaava-alueesta

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Ap-normit. Toimikunnat

Ap-normit. Toimikunnat Ap-normit Toimikunnat 20.11.2014 Lausuntopyyntö toimikunnille Kuntakehitys ja kuntakehityslautakunta selvittävät mahdollisuuksia päivittää käytettäviä autopaikkanormeja Määritetään aluekohtaisesti kuinka

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4)

KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS (4) KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT-KAAVOITUS 29.1.2019 1(4) HAUHON KIRKONKYLÄ ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 12 TONTIT 5 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 17 TONTTI 2 (kiinteistöt 109-449-4-185, 109-449-4-57, 109-449-6-143, 109-449-6-1,

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma TRE1656/2012 Dno TRE1656/10.02.01/2012 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.4.2012 KÄMMENNIEMI, 8114-8 ja 9, AUNESSALMENKATU 6 JA 10, TONTTIEN JAKAMINEN JA RAKENNUSOIKEUDEN LISÄÄMINEN.

Lisätiedot

varuskunta lakkautettu 2007 alueen suunnittelu käynnistynyt 2008 osayleiskaava hyväksytty 2012, lainvoima 2014 asemakaavaluonnos valmistui 12/2013

varuskunta lakkautettu 2007 alueen suunnittelu käynnistynyt 2008 osayleiskaava hyväksytty 2012, lainvoima 2014 asemakaavaluonnos valmistui 12/2013 varuskunta lakkautettu 2007 alueen suunnittelu käynnistynyt 2008 osayleiskaava hyväksytty 2012, lainvoima 2014 480 hehtaaria 800 000 1 000 000 k-m 2 12 000 15 000 asukasta asemakaavaluonnos valmistui 12/2013

Lisätiedot

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA

TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA TÄYDENNYS- RAKENTAMINEN TAMPEREELLA Onko taloyhtiöönne tulossa isoja remontteja? Mistä rahaa putkiremonttiin tai muihin perusparannuksiin? Täydennysrakentaminen samalla tontilla tai nykyisen asuinrakennuksen

Lisätiedot

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601080 TILAAJA: TAIVALKOSKEN KUNTA TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 189 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 25.8.2017 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 98 TONTILLA 1, EVAKKOTIE - PIISIVALKEANTIE Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Suunnittelu- ja vaikutusalue Suunnittelualue käsittää

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA 3/ TALOUSARVION TOTEUMA 39

VESILAHDEN KUNTA 3/ TALOUSARVION TOTEUMA 39 VESILAHDEN KUNTA 3/2018 35 AIKA 3.4.2018 klo 19:00-21:30 PAIKKA Tekninen toimisto; Kestintie 3, 37370 Vesilahti (Narva) Otsikko Sivu 18 37 19 38 20 TALOUSARVION TOTEUMA 39 21 22 23 24 40 41 42 43 25 LAUSUNTO

Lisätiedot

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne

SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS. Tilanne SAAREN KOULU LIIKENNESELVITYS Tilanne 7.12.2028 LÄHTÖKOHTIA Suunnittelukohteena Saaren koulu keskustaajamassa Nykyisiä rakennuksia korvataan uudisrakennuksilla Etäisyyskartta 3/5 km Ala- ja yläkoulurakennukset

Lisätiedot

Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys. Suunnitelmien esittely Tapio Siikaluoma

Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys. Suunnitelmien esittely Tapio Siikaluoma Oulujoen etelärannan pyörätieyhteys Suunnitelmien esittely 4.6.2014 Tapio Siikaluoma Pyöräilyn merkitys liikennemuotona Oulussa 1962 1989 2009 27 % 42 % 17 %9 % 16 % 28 % 48 % 6 % 19 % 21 % 54 % 5 % Kävely

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2017 Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN

KANGASALAN KUNNAN TEKNINEN KANGASALAN KUNTA TEKNINEN KESKUS LENTOLAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KARKAISIJANKUJA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT PÄIVÄYS 28.1.2014 ASEMAKAAVAN NUMERO 617 KUNTA KANGASALA OSA-ALUE LENTOLA KYLÄ SUORAMAA KORTTELIT

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 13. kaupunginosa, Ylikylä kortteli 27 tontit 6 ja 7, kortteli 20 tontti 1, kortteli 21 sekä katu ja VL -alueet Ylikyläntie - Pihkaporintie OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Inari RAHAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI T 1-9 JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (MRA 27 kaavaehdotusvaihe)

Inari RAHAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI T 1-9 JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS (MRA 27 kaavaehdotusvaihe) Seitap Oy Ranta-asemakaavan muutos 1 Inari RAHAJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI T 1-9 JA 12-25 RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 23.07.2018 (MRA 27 kaavaehdotusvaihe) Seitap Oy 2018 Seitap Oy

Lisätiedot

URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU 31 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU 31 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Tuija Mustonen puh. 040 129 4114, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 954 URPOLANKATU 22 - SELÄNNEKATU

Lisätiedot

T i k k a k o s k i k e h i t t y y!

T i k k a k o s k i k e h i t t y y! T i k k a k o s k i k e h i t t y y! 4.2. 2015 1. Avaus 2. Tikkakosken kehittämissuunnitelmasta yleensä 3. Tikkakosken tohinat; diplomityön esittely, Annamaija Löfgren 4. Koulu- ja liikuntakeskuksen yleissuunnitelmaluonnoksen

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2)

Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2) Ak 231 TEINIKUJA 2 Asemakaavan muutos 4. kaupunginosan korttelin 47 tontti 3 sekä puistoalueet (Teinikuja 2) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.4.2019, päivitetty 29.4.2019 Valmistelija / lisätiedot:

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan laajentaminen

Lisätiedot

JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET

JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET JOENSUUN TÄYDENNYSRAKENTAMISOHJELMA KYSELYN TULOKSET 13.10.2016 Lähtötiedot Vastauksia saatiin yhteensä 350 kappaletta Vastaajissa miehiä ja naisia suurin piirtein yhtä paljon Suurin osa vastaajista asukkaita,

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Nunu Pesu ympäristöministeriö

Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Nunu Pesu ympäristöministeriö Ekologiset yhteydet, MRL ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Nunu Pesu ympäristöministeriö 27.3.2013 Maankäyttö- ja rakennuslaki MRL 1 Lain yleinen tavoite Tämän lain tavoitteena on järjestää

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 25.1.2013 VASTINEET 1 (7) SUOMUSSALMEN KUNTA RISTEEN JA ÄMMÄNSAAREN OSA-ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Valtatien 5 ja Kyröntien (mt 892) liikennealue, sekä Risteen korttelin 1005 autopaikkojen korttelialue

Lisätiedot

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2

Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Kuvia suunnittelualueelta Liite 2 Vasemmalla katunäkymä Kaaritietä pohjoiseen ja oikealla Koivupolkua kaakkoon. Taustalla nähtävissä rakentamatonta tontin osaa. Vasemmalla näkymä Lehmuspolkua itään, Keskustien

Lisätiedot

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS

TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS TAIDEMUSEON YMPÄRISTÖ ASEMAKAAVAN MUUTOS YLEISÖTILAISUUS Sanna Seppänen I maankäytön suunnittelija I 4.2.2019 SISÄLTÖ Tavoitteet Lähtötiedot Kaavaluonnos Kaavaprosessi ja vaikuttaminen TAVOITTEET Tavoitteet:

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Asuntotuotanto Vantaalla

Asuntotuotanto Vantaalla Asuntotuotanto Vantaalla Vantaan kaupunkirakenteen kehitys 1960-2014 Asuntopolitiikan päätavoitteita Täydennysrakentamisen edistäminen Vantaan asuntorakentamisennuste 2015-2024 ARY:n vierailu Vantaalla

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS 1 ALUEEN ORTOKUVA 2011 2 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Keskusta IV F: Keskustan kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

Lavastajanpolkua laajennetaan palvelemaan tonteille ajoa ja vieraspysäköintiä.

Lavastajanpolkua laajennetaan palvelemaan tonteille ajoa ja vieraspysäköintiä. Suunnitelmaluonnoksia esillä 27.8.- 14.9: Kirje osallisille... sivut 2-3 Alustavat luonnokset Näyttelijäntie 17..... 4-7 Alustavat viitesuunnitelmat Näyttelijäntie 15 eteläpuolelle. 8-12 (HPK Arkkitehdit

Lisätiedot

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva).

P Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti (punainen ympyrä) ja likimääräinen rajaus (punainen katkoviiva). Tekla 17.1.2019 4, liite no 6 1 (8) Leskinen Timo Lapinlahden kunta Korttelin 61 (osa) asemakaavan muutos (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee

Lisätiedot

Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 13.6.2018 Kerhomajan palloiluhalli Asemakaavan muutos kaava nro 502 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.9.2006, tark. 8.3.2007

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.9.2006, tark. 8.3.2007 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.9.2006, tark. 8.3.2007 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI. KOIVISTONKYLÄ-5393

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIITE 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II J ASEMAKAAVAN MUUTOS OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 Teema: Forssa Tasot:

Lisätiedot

VALINTATALON KORTTELI 43

VALINTATALON KORTTELI 43 VALINTATALON KORTTELI 43 Asemakaavan muutos Vireilletulovaiheen yleisötilaisuus pääkirjaston Muikku-Sali ti 2.2.2016, klo 18.00 Kaavoitusarkkitehti Simo Vaskonen VUOROVAIKUTUS ASEMAKAAVOITUKSESSA Maankäyttö-

Lisätiedot

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS

KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS KARAKALLION KESKUSTA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavan vaiheet tähän mennessä Asemakaavan muutoshakemus 23.10.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti kaavan lähtökohdat ja tavoitteet 10.6.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie)

Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie) 1(5) Suolamännyntie 13 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taskilan kaupunginosan korttelin 20 tonttia nro 3 (Suolamännyntie 13) koskeva asemakaavan muutos (Koskelantie, Suolamännyntie, Sumukellontie)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

ELY-keskuksen rooli rakentamisessa

ELY-keskuksen rooli rakentamisessa ELY-keskuksen rooli rakentamisessa Rakentaminen nopeammaksi -seminaari Kuopio 7.2.2018 Kimmo Huttunen, ympäristölakimies Pohjois-Savon ELY-keskus 7.2.2018 ELY-keskuksen vastuualueet Elinkeinot, työvoima

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

VARASLAMMEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VARASLAMMEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VARASLAMMEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.4.2019 SIJAINTI 200 m KAAVAMUUTOKSEN TAUSTA Joiltakin alueen kiinteistönomistajilta on tullut kyselyjä mahdollisuudesta liittää

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot