SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2017"

Transkriptio

1 SISÄLLYS STRATEGIA TOIMINTASUUNNITELMAN POHJANA... 2 TOIMINTASUUNNITELMA TULOKSELLINEN VAIKUTTAJA Yritysten menestyminen talouden ykkösteemaksi Uusiutumiskykyinen suunnannäyttäjä Yrittäjänäkökulma päätöksentekoon AINUTLAATUINEN VERKOSTO Tuloksia jäsenille yhteistyöllä Tunnetuin yrittäjyyden edistäjä Sitoutuneet luottamushenkilöt ja asiantuntijat YLIVOIMAINEN YRITTÄJÄN TUKI Tarpeellinen tieto kaikilla kanavilla Yrittäjien osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjä Luotettavimmat neuvot ja palvelut HALLINTO Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija Lapin Yrittäjät Hallituskatu 26, Rovaniemi puhelin toimisto@lapin.yrittajat.fi

2 Strategia toimintasuunnitelman pohjana

3 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Strategiset taistelut 2017 SUOMEN YRITTÄJIEN PAINOPISTEET Työelämä- ja työmarkkinauudistus 2. Sote- ja maakuntauudistus 3. Kunta- ja maakuntavaalit 4. Kasvuun kannustava veropolitiikka 5. Jakamistalouteen liittyvä edunvalvonta LAPIN YRITTÄJIEN PAINOPISTEET Sote- ja maakuntauudistus 2. Kunta- ja maakuntavaalit 3. Kuntayhteistyö 4. Järjestäytymisasteen vahvistaminen

4 1. TULOKSELLINEN VAIKUTTAJA 1.1 Yritysten menestyminen talouden ykkösteemaksi Kasvu ja kansainvälistyminen - Olemme mukana Lapin Team Finland-verkostossa. - Lapin Yrittäjät toimii rajat ylittävässä yhteistyössä lähialueiden yrittäjäjärjestöjen ja muiden rajat ylittävien organisaatioiden kanssa. LY on mukana kehittämässä elinkeinoelämän palveluja tuottavaa rajaneuvontaa. - Lapin Yrittäjät on mukana järjestämässä alueellista Kasvu Open-tapahtumaa. - Lapin Yrittäjät järjestää opinto- ja tutustumismatkan erikseen päätettävään eurooppalaiseen pääkaupunkiin tai liiketoiminnan keskukseen. Yhteistyö alueellisten toimijoiden kanssa - Aluejärjestöllä on edustus merkittävissä alueellisissa toimielimissä, kuten maakunta- ja sote-valmisteluryhmissä. - LY pyrkii vaikuttamaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun siten, että elinkeinoelämän tarpeet huomioidaan mahdollisimman hyvin mm. yrittäjien valinnanvapausmallia hyödyntämällä. - Edustukset oppilaitosten toimielimissä, neuvottelukunnissa jne. - Edustukset yrittäjyyttä edistävien hankkeiden ohjausryhmissä. 1.2 Uusiutumiskykyinen suunnannäyttäjä Yrittäjyyskasvatuksen edistäminen Vaikuttajaviestintä Lapin Yrittäjät tukee alueellisena toimenpiteenä opettajien ja opettajaksi opiskelevien yrittäjyysopetustaitoja osana Suomen Yrittäjien valtakunnallista hanketta. Vaikuttamisviestinnällä tuetaan yrittäjäjärjestön edunvalvonnan onnistumista. Välitetään viestiä järjestön mielipiteistä ja tavoitteista päättäjille, yrittäjille ja asukkaille tiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kautta.

5 Tutkimusten ja kyselyiden hyödyntäminen Aluejärjestö hyödyntää valtakunnallisia tutkimuksia ja kyselyitä edunvalvontatyössään sekä tuottaa alueellisia tutkimuksia ja selvityksiä. Tutkimukset ja kyselyt toimintavuonna: - Pk-barometri - Lapin kunnista eloa ja yrittämistä-selvitys - Korkeakoulutasoiset opinnäytetyöt - Lapin Yrittäjien omat kyselyt 1.3 Yrittäjänäkökulma päätöksentekoon Kuntavaalit 2017 Lapin Yrittäjät toteuttaa alueellaan järjestön kuntavaalikampanjan soveltuvin osin. Osana kampanjaa aluejärjestö suosittelee jäsenyrittäjiä ryhtymään ehdokkaiksi ja tukee näitä vaalityössä tuottamalla taustamateriaalia ja tarjoamalla näkyvyyttä aluejärjestön viestimissä. Elinvoimainen kuntastrategia Kuntayhteistyö Kuntien hankinnat Kunnilla on vuoden 2017 kuntavaalien jälkeen velvoite laatia kuntastrategia. Tavoitteena on, että kuntastrategiassa on vahva elinkeinopoliittinen näkökulma. Tuetaan paikallisyhdistyksiä kuntayhteistyössä, kuntiin kohdistuvassa vaikuttamistyössä sekä toimivien käytäntöjen ja tavoitteiden luomisessa. Aluejärjestö vaikuttaa myös suoraan kuntapäättäjiin esittelemällä ennen kuntavaaleja valtuutetuille ja yrittäjille Lapin yliopistolta tilaamansa selvityksen yritysten taloudellisista vaikutuksista kuntasektoriin. Lapin Yrittäjien tavoitteena on saada kunnallisjohdon seminaariin Ouluun edustajat yli puolesta Lapin kunnista ja paikallisyhdistyksistä. Lapin Yrittäjät pitää yhteyttä alueen hankintayksiköihin ja järjestää yrittäjien ja hankintayksiköiden välisiä koulutus-, neuvottelu- ja vuoropuhelutilaisuuksia sekä kannustaa kuntia noudattamaan hankintalain mukaista läheisyysperiaatetta. Lapin Yrittäjät jatkaa hankinta-asiamiespalvelun käynnistämisen selvittämistä Lapissa.

6 Kansanedustajien nimikkoyrittäjätoiminta Aluejärjestöllä on nimikkoyrittäjät Lapin kansanedustajille. Nimikkoyrittäjätoimintaa tuetaan mm. mahdollistamalla nimikkoyrittäjien osallistuminen valtakunnalliseen Yrittäjän ääni-tilaisuuteen. Yritysvaikutusten arviointi Aluejärjestö antaa tukea jäsenyhdistyksille ja kuntapäättäjille yritysvaikutusten arvioinnin aloittamiseen ja jalkauttamiseen osaksi julkisten toimijoiden arkea. 2. AINUTLAATUINEN VERKOSTO 2.1 Tuloksia jäsenille yhteistyöllä Senioritoiminta Tapahtumat Aluejärjestö tarjoaa seniorijäsenelle mahdollisuuden osallistua tilaisuuksiin ja tapahtumiin, sekä tiedottaa toiminnastaan ja kannanotoistaan.

7 Nuorten yrittäjien toiminta Lapin Yrittäjillä on Nuorten yrittäjien tiimi. Nuoret yrittäjät on alle 35-vuotiaiden jäsenyrittäjien verkosto, joka tarjoaa nuorille ja uuden sukupolven yrittäjille kanavan osallistua järjestön toimintaan sekä mahdollisuuden yhteiskuntavaikuttamiseen. 2.2 Tunnetuin yrittäjyyden edistäjä Yrittäjyyttä harkitsevat Järjestäytymisaste Palkitsemiset Markkinointiviestintä Kerrotaan yrittäjyydestä uravaihtoehtona opiskelijoille, palkansaajille ja työttömille. Jäsenyrityksiä ja myös muita omistajanvaihdoksen kohtaavia yrityksiä kannustetaan erilaisin viestinnän keinoin omistusjärjestelyihin. Lapin Yrittäjien paikallisyhdistysten jäsenmäärän vahvistamiseen ja jäsenpysyvyyteen panostetaan jäsenhankinnan ja paikallisyhdistystoiminnan kehittämisen kautta. Lapin Yrittäjillä on jäsenhankintasopimus JMGroove Oy:n kanssa, joka vastaa pääosin jäsenyhdistysten jäsenhankinnasta. Jäsenhankinnan tueksi paikallisyhdistyksien luottamushenkilöille on järjestetty jäsenhankintakilpailu. Paikallisyhdistyksiä aktivoidaan huolehtimaan jäsenhankinnasta ja jäsenpysyvyydestä palkitsemalla suhteellisesti eniten järjestäytymisastettaan nostanut yhdistys. Aluejärjestö tekee myös yhteistyötä yhteistyökumppaneiden kanssa uusien jäsenten hankkimiseksi. Lapin Yrittäjät huomioi jäsenyhdistyksiä, jäsenyrittäjiä ja sidosryhmiä myöntämällä vuosittain mm. seuraavat palkinnot: - Vuoden Yritys/Yrittäjä - Vuoden Nuori yrittäjä - Vuoden paikallisyhdistys py-arvioinnin perusteella Lapin Yrittäjät tuottaa ja aktiivisesti levittää brändiä tukevia markkinointimateriaaleja ja huolehtii, että Yrittäjien yhteinen brändi tai tuotteiden tai tapahtumien brändit näkyvät oikein eri markkinointikanavissa. Aluejärjestö tukee yhdistyksiä yhtenäisen brändin toteuttamisessa myös paikallisesti.

8 2.3 Sitoutuneet luottamushenkilöt ja asiantuntijat Paikallisyhdistysten koordinointi Aluejärjestö koordinoi paikallisyhdistysten toimintaa ja tarjoaa yhtenäisiä toimintatapoja ja työkaluja paikallisyhdistysten käyttöön. Aluejärjestö ohjeistaa paikallisyhdistyksiä toiminnan suunnittelusta, viestimisestä, paikallisesta vaikuttamisesta ja alueen hankkeisiin osallistumisesta. Luottamushenkilökoulutukset Sisäinen viestintä Aluejärjestö järjestää luottamushenkilökoulutusta kaikille luottamushenkilöille ja POMO I-koulutuksen uusille puheenjohtajille. Aluejärjestö kannustaa uusia puheenjohtajia osallistumaan Suomen Yrittäjien järjestämään POMO II -koulutukseen ja toista vuotta toimivia puheenjohtajia osallistumaan POMO III -koulutukseen. Aluejärjestö tarjoaa luottamushenkilöille riittävästi taustatietoa edunvalvontatyöhön ja järjestötyöhön. Aluejärjestön pääasiallinen kanava on jäsenyhdistykirje sekä puheenjohtajille lähetettävät teemakohtaiset erillisviestit. 3. YLIVOIMAINEN YRITTÄJÄN TUKI 3.1 Tarpeellinen tieto kaikilla kanavilla Jäsenviestintä Lapin Yrittäjät toteuttaa jäsenviestintää useilla eri kanavilla: - Yrittäjän Lappi-digilehti 6/vuosi - Kotisivut, blogit - Uutiskirje 11/vuosi - Sähköpostisuorat, tekstiviestit - Sosiaalinen media 3.2 Yrittäjien osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjä Koulutuspalvelut Lapin Yrittäjät tuottaa omana tuotantona tai yhdessä Sypoint Oy:n kanssa koulutuspalveluita jäsenyrittäjille ja luottamushenkilöille.

9 Koulutuspalveluiden aiheita ovat mm. - yritysjuridiikka - työsuhdeasiat - tili- ja veroasiat - omistajanvaihdokset - hyvinvointi - järjestöasiat 3.3 Luotettavimmat neuvot ja palvelut Aloittavat yrittäjät Omistajanvaihdos Neuvontapalvelut Aluejärjestö tarjoaa aloittavalle yrittäjille järjestön palveluja yritystoiminnan tueksi, mm. neuvontapalveluja sekä verkostoitumista muiden yrittäjien sekä eri sidosryhmien kanssa. Lapin Yrittäjillä on jäsenhankintasopimus uusyrityskeskus Meri-Lapin Startin kanssa. Lapin Yrittäjillä on käytössä alueellinen Yrityspörssi, jossa on dokumentoitu alueelliset omistajanvaihdospalvelut ja niiden tuottajat. Valmistellaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa Yrityspörssin laajentamista käsittämään myös Pohjois-Pohjanmaan maakunta. Aluejärjestö tuottaa myös omistajanvaihdoksiin liittyvää koulutusta ja viestintäpalveluita. Lapin Yrittäjillä on neuvontapalveluverkosto, jossa asiantuntijayritykset antavat maksutonta puhelinneuvontaa jäsenyrityksille: - yritysjuridiikassa - tili- ja veroasioissa - työsuhdeasioissa - omistajanvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä. Aluetoimisto tarjoaa myös neuvontaa jäsenyhdistyksille: - järjestöasioissa - jäsenrekisterin käytössä - viestinnässä. Mentorointi / yrityskummitoiminta Lapin Yrittäjät osallistuu kumppanina Suomen Yrityskummit ry:n alueellisen toiminnan organisoimiseen ja tarjoaa taustapalveluita kummitoiminnan tukemiseksi.

10 4. HALLINTO Taloushallinto Toiminnan ohjaus CRM Tietohallinto Henkilöstöhallinto Toimitilat Lapin Yrittäjillä on käytössään ajantasainen sähköisesti tuotettu taloushallinto ja verkkolaskutustoiminnot. Aluejärjestö käyttää jäsenyydenhallinnassa Suomen Yrittäjien ylläpitämää toiminnanohjausjärjestelmää (CRM). Järjestelmä mahdollistaa jäsenyyden hallinnan, viestinnän ja palveluiden tarjoamisen sekä kohdentamisen. Järjestelmää voidaan hyödyntää myös edunvalvonnan ja talouden työkaluna. Toiminnanohjausjärjestelmä personoi kaiken jäsenen kontaktoinnin jäsentyypin sekä tilattujen palveluiden mukaan. Tavoitteena on tuoda yksittäiselle jäsenelle hyötyä tuottavia palveluita paremmin esille ja siten edistää jäsenkokemusta. Järjestelmästä saadaan täsmällistä jäsen- ja sidosryhmätietoa monipuolisin hakutyökaluin. Lapin Yrittäjät kehittää tietohallintoaan tietoturvallisuuden, sähköisten työja viestintävälineiden osalta. Aluejärjestö luo sellaiset toimintamallit, jotka tukevat henkilöstöä työssään sekä lisäävät työhyvinvointia. Osaamisen kehittäminen ja uudistaminen johtaa koko organisaation tulosten kehittymiseen. Kehityskeskustelut käydään kerran vuodessa. Aluejärjestön henkilöresurssit ja päävastuualueet: - toimitusjohtaja yhteiskuntavaikuttaminen, hallinto, järjestötoiminta - yhteyspäällikkö viestintä, palvelutoiminta, järjestötoiminta - järjestösihteeri paikallisyhdistyspalvelut, toiminnanohjaus Lapin Yrittäjät valmistelee operatiivisen toiminnan siirtämistä tiloihin, jotka tukevat nykyistä paremmin toimintaa uudistuvassa toimintaympäristössä ja yhteistyötä ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Ensi vaiheessa selvitetään Rovaniemen toimintojen uudistusta.

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2016

SISÄLLYS. Lapin Yrittäjät: TOIMINTASUUNNITELMA 2016 SISÄLLYS STRATEGIA TOIMINTASUUNNITELMAN POHJANA... 2 TOIMINTASUUNNITELMA 2016... 3 1. TULOKSELLINEN VAIKUTTAJA... 3 1.1 Yritysten menestyminen talouden ykkösteemaksi (palvelukuvauskortit)... 3 1.2 Uusiutumiskykyinen

Lisätiedot

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019

Lapin Yrittäjät. Toimintasuunnitelma 2019 Lapin Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 1 ARVOT Mihin toimintamme perustuu? Rohkeus 2 Luotettavuus Uusiutuminen Tehtäväalueet mitä teemme? VAIKUTTAA VERKOSTOI VAHVISTAA V I E S T I I 3 Vaikuttaa q Resurssien

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry.

Toimintasuunnitelma. Hämeen Yrittäjät ry. Toimintasuunnitelma 2019 Hämeen Yrittäjät ry. Hämeen Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Vaikuttaa Verkostoi Vahvistaa 13.9.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 1 Yhteinen matka Parannamme yrittäjien asemaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Luonnos/Hallitus

Toimintasuunnitelma Luonnos/Hallitus Toimintasuunnitelma 2019 Luonnos/Hallitus Toimintasuunnitelma 2019 1 2 Toimintasuunnitelma 2019 Sisällys Toimintasuunnitelma 2019... 3 1. Johdanto... 3 2. Edunvalvonnan painopisteet... 3 2.1 Maakuntayhteistyö...

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi SISÄLLYS POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät

Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät Toimintasuunnitelma 2019 Savon Yrittäjät 1 Sisällys Toimintasuunnitelma 2019... 2 1. YLEISTÄ... 2 2. VASTUULLINEN YHTEISKUNTATOIMIJA... 3 2.1 Toimivien markkinoiden

Lisätiedot

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi Luvian Koulukeskus valmistui syksyllä 2016 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2017 39. toimintavuosi 1 Uusia tuulia! Luvian Yrittäjien 39. toimintavuosi käynnistyy Eurajoen kunnan nimen alla. Kunta saa

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJIEN STRATEGIA 2016-2020 AIDOSTI YRITTÄJÄN ARJESSA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Strategian lähtökohdat 3 1.1 Sääntöjen mukainen toiminnan tarkoitus... 3 1.2. Toiminta-ajatus... 3 1.3

Lisätiedot

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Korporaatioiden aika on ohi Suomessa on 90 000 työnantajayritystä: NORMAALISITOVA KENTTÄ Noin 20 000 yritystä Kuuluvat työnantajaliittoihin Voivat vaikuttaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lapin Yrittäjät 2 SISÄLLYS 1. TOIMINTAA ELINVOIMAISUUDEN LISÄÄMISEKSI... 4 2. PAINOPISTEET... 5 2.1 Eduskuntavaalit... 5 2.1.1 Saavutettavuus... 5 2.1.2 Kansainvälistyminen...

Lisätiedot

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 2 SISÄLTÖ 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TAVOITTEET JA YLEISET TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 2.1. Yleiset tavoitteet 2.2. Yleiset painopistealueet 3. EDUNVALVONTA JA VAIKUTTAMINEN

Lisätiedot

Näin ryhdyt yrittäjäksi

Näin ryhdyt yrittäjäksi Näin ryhdyt yrittäjäksi Tarvitset hyvän idean. Perusta yritys. Toteuta innolla. Jatka intohimolla. Suomen Yrittäjät auttaa yrittäjyyden eri vaiheissa. Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset 397

Lisätiedot

Näin ryhdyt yrittäjäksi. Yrittäjien oma järjestö. Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt 20 Toimialajärjestöt 64. Jäsenyrityksiä

Näin ryhdyt yrittäjäksi. Yrittäjien oma järjestö. Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt 20 Toimialajärjestöt 64. Jäsenyrityksiä Näin ryhdyt yrittäjäksi Tarvitset hyvän idean. Perusta yritys. Toteuta innolla. Jatka intohimolla. Suomen Yrittäjät auttaa yrittäjyyden eri vaiheissa. Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset 397 Aluejärjestöt

Lisätiedot

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä Suomen uudistaminen ei onnistu ilman yrityksiä 1 Korporaatioiden aika on ohi Suomessa on 90 000 työnantajayritystä: NORMAALISITOVA KENTTÄ Noin 20 000 yritystä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1 TOIMINTA-AJATUS JA TEHTÄVÄ Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman (kasvavia) yrityksiä Päijät-Hämeen Yrittäjät Outi Hongisto

Suomen uudistaminen ei onnistu ilman (kasvavia) yrityksiä Päijät-Hämeen Yrittäjät Outi Hongisto Suomen uudistaminen ei onnistu ilman (kasvavia) yrityksiä 21.11.2017 Päijät-Hämeen Yrittäjät Outi Hongisto Yritysrakenne Suomessa 2015 0,2 % Suuryritykset (250 hlöä) 581 0,9 % Keskisuuret yritykset (50

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa

POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa POHJOIS-POHJANMAAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2018: 80 vuotta yrittäjän arjessa Julkaisija: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät Isokatu 4, 90100 Oulu puhelin 010 322 1980 ppy@yrittajat.fi www.ppy.fi 2 POHJOIS-

Lisätiedot

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö

Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Opin oven ja Savon Yrittäjien yhteistyö Mia Hakulinen 1 Yrittäjillä on tärkeä rooli yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä Yritysten lukumäärän (263 001 kpl) jakautuminen kokoluokittain vuonna 2008 Keskisuuret

Lisätiedot

Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia

Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Työpaikat syntyvät pk-yrityksiin erikokoisissa yrityksissä vuosina 2001 2016 24 047 22 640 33 775 23 444 Nettolisäys: 77 090 15 399 Työpaikat syntyvät

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA

LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA LAPIN YRITTÄJÄT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 2 SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 1. TOIMINTA-AJATUS... 3 2. TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET 2014... 3 2.1. Uuden aluejärjestön käynnistäminen... 3 2.2. Kuntayhteistyön vahvistaminen...

Lisätiedot

LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi

LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA toimintavuosi 1 LUVIAN YRITTÄJÄT TOIMINTASUUNNITELMA 2016 37. toimintavuosi ARVOT Rohkeus Teemme rohkeita avauksia ja kannanottoja Uusiutumiskyky Teemme ennakoivaa vaikutustyötä kentän mahdollisuudet ja haasteet reilusti

Lisätiedot

Kuopion Yrittäjien strategia

Kuopion Yrittäjien strategia Kuopion Yrittäjien strategia 2018-2020 ARVOT Ohjaavat päätöksen tekoa Rohkeus Luotettavuus Uusiutumiskyky TOIMINNAN TARKOITUS, MISSIO Miksi olemme olemassa? Pidämme yritysten puolta ja yrittäjistä huolta

Lisätiedot

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015

Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020. Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 Savon Yrittäjät: Strategia 2015-2020 Strategiaryhmän esitys 22.4.2015 1 Savon Yrittäjien johtamisjärjestelmä Strategia 1/2015 Laatujärjestelmä ERILLIS- STRATEGIAT Päästrategiaa täydentävät. Esimerkiksi

Lisätiedot

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla

Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Paikalliset yhdistykset mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa Pohjois-Pohjanmaalla Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne - hanke Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä

Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt 400 20 59 Jäsenyrityksiä 115 000 Luottamushenkilöt yli 4 000 Jäseniä kuntien

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

TOIMINTASUUNNITELMA Keski-Pohjanmaan Yrittäjät TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä Toiminta-ajatus: toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015

Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015 Satakunnan Yrittäjät ry Mitä saimme aikaan 2015 Mitä saimme aikaan 2015 Satakunnan Yrittäjien tehtävä on yhdessä paikallisyhdistysten kanssa tehdä maakunnasta yrittäjäaktiivinen maakunta ja siten vahvistaa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella vuosikokouksessa käsittelyn helpottamiseksi. Toimenpiteitä kuvataan

Lisätiedot

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen aluetoimisto 15.8.2017 Liittostrategiassa määritellyt strategiset päämäärät ovat Järjestäytymisasteen kasvu liiton sopimusaloilla. Jäsenten työolosuhteiden

Lisätiedot

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa.

STRATEGIA 2015 2017. Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. 1 (6) STRATEGIA 2015 2017 Kuopion yrittäjien arvot, missio ja visio Arvot: vapaus, vastuu ja luovuus. Rohkeus ja luotettavuus yhteiskuntavaikuttamisessa. Vapaus: oikeus ja vapaus yrittää ja tehdä työtä

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut. Harry S. Truman

Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut. Harry S. Truman Voimme saada aikaan mitä vaan, kunhan emme välitä siitä kuka saa kehut Harry S. Truman 1 K-P:n Yrittäjien ja sen paikallisella yhdistystoiminnalla on suuri merkitys alueen yrittämiselle. Laadukkaan ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 Jyväskylän Yrittäjät 2 Toimintasuunnitelma 2014 SISÄLLYS TOIMINTASUUNNITELMA 2014... 3 1. JYVÄSKYLÄN YRITTÄJIEN ARVOPOHJA... 3 1.1 Arvot... 3 1.2 Missio...

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Satakunnan Yrittäjät Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Syyskokous hyväksynyt

Satakunnan Yrittäjät Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Syyskokous hyväksynyt 1 Satakunnan Yrittäjät Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2018 Syyskokous hyväksynyt 15.11.2017 Strategia Tuloksellisin vaikuttaja Uusiutumiskykyinen suunnannäyttäjä Yrittäjänäkökulma päätöksentekoon Yrittäjien

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry

Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus. Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry Strategia 2014 2020 Nykytila Strategiakartta Strategian tarkennus Sirpa Alho-Törrönen Savon Yrittäjät ry 1 Savon Yrittäjien jäsenkehitys 1996-2012 5000 4500 4000 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 1996

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Osallisuus matkalla Lapin maakuntaan & uudessa maakunnassa. Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ajatelmia Huhtikuu 2017

Osallisuus matkalla Lapin maakuntaan & uudessa maakunnassa. Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ajatelmia Huhtikuu 2017 Osallisuus matkalla Lapin maakuntaan & uudessa maakunnassa Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ajatelmia Huhtikuu 2017 Maakuntauudistuksella luodaan maahamme nykyaikainen ja kustannustehokas, kaikkia

Lisätiedot

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia 2015-2019 Visio METKA on Suomen suurin ja vaikuttavin opiskelijakunta niin taloudellisin kuin toiminnallisin mittarein mitattuna.

Lisätiedot

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta!

Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! Yritykset kantavat Suomea ja lisäävät hyvinvointia Keski-Pohjanmaalla vihdoin päätösvalta! 17.5.2018 Kaustinen Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Yrittäjien oma järjestö: Keski-Pohjanmaan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018

Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Yhteinen tavoitteemme on: Elinvoimainen Kemijärvi on hyvä paikka yrittää TOIMINNAN SUUNNITTELU 2018 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne

Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja. Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne Järjestöystävällinen Pohjois- Pohjanmaa -kampanja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne Ajatus yhteisestä vaikuttamisesta Maakunta- ja sote-uudistus sekä siitä johtuva kuntien uudistus Sote- ja kasvupalvelut

Lisätiedot

Palvelut, pk-yritysten kasvunäkymät

Palvelut, pk-yritysten kasvunäkymät 12.10.2017 Palvelut, pk-yritysten kasvunäkymät 1 Esityksen rakenne 1) Lyhyt esittely 2) kasvuyrittäjyys 2 Yhteistyö Oulun kaupungin kanssa on HYVÄÄ Hyvä ja aktiivinen keskusteluyhteys ja yhteistyö Oulun

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 SISÄLLYS yhteiskuntavaikuttaminen ja yhteistyö koulutustoiminta tiedotustoiminta jäsenpalvelutoiminta vapaa-aika ja harrastustoiminta tapahtumat hallitustoiminta huomionosoitukset

Lisätiedot

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ

Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Lapin ihmisen asialla TIETOA VAIKUTTAMISTA YHTEISTYÖTÄ Perustamisasiakirja 30.3.1952: Me allekirjoittaneet perustamme täten Lapin Huoltoväenyhdistyksen, jonka tarkoituksena on kerätä kuntien ja vapaiden

Lisätiedot

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015

SKOL, toimintasuunnitelma 2016. Esitys hallitukselle 19.10.2015 SKOL, toimintasuunnitelma 2016 Esitys hallitukselle 19.10.2015 Yhteenveto Visio 2020 Suunnittelu ja konsultointi on suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvostettu kilpailuetu ja osaamisen kehittämisen

Lisätiedot

Kohti Yrittäjyysmaakuntaa. Markku Kivinen

Kohti Yrittäjyysmaakuntaa. Markku Kivinen Kohti Yrittäjyysmaakuntaa Markku Kivinen 17.05.2019 Lukujen valossa Yritysrakenne Suomessa 2017 0,2 % Suuryritykset (250 hlöä) 591 1,0 % Keskisuuret yritykset (50 249 hlöä) 2 728 5,6 % Pienyritykset (10

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA!

VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! VAIKUTTAVAA YHDISTYSTOIMINTAA! ANNE ILVONEN INNOVOINTIPÄÄLLIKKÖ OK-OPINTOKESKUS 24.3.2012 1 Vaikuttaminen Vaikuttaminen on henkilökohtaisen tai yhteisön vallan käyttöä niin, että saamme edistettyä meille

Lisätiedot

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät

Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä. Yrittäjänpäivä Naantali Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät Yritysvaikutukset elinvoiman lähteenä Yrittäjänpäivä Naantali 5.9.2017 Jorma Saariketo Varsinais-Suomen Yrittäjät 1 Kunta syntyy uudelleen Sote-palvelu- ja maakuntauudistus muuttavat Suomea Kuntien rooli

Lisätiedot

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia

HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia HYVÄN ELÄMISEN EVVÄÄTelinkeinostrategia 2008-2020 Hyvän Elämisen Evväät- elinkeinostrategia 2008 2020 Tekijöinä Keuruun kaupunki, Multian kunta, Keuruun Yrittäjät ry sekä Kehittämisyhtiö Keulink Oy. Lisäksi

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen ja parantaminen.

Lisätiedot

2013 Muuttuva Yrittäjyys- riittääkö kilpailukyky

2013 Muuttuva Yrittäjyys- riittääkö kilpailukyky Satakuntaliitto 19.07.2013 2013 Muuttuva Yrittäjyys- riittääkö kilpailukyky 2 5300 jäsenyrittäjää Työllistää 24 000 27 paikallisyhdistystä 300 luottamusyrittäjää 3 EDUNVALVONNAN PAINOPISTEET 1. Suomen

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät.

Rauman kauppakamarin strategia. Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin strategia Strategia on johtava ajatus pitkäjänteisestä tavasta saavuttaa asetetut päämäärät. Rauman kauppakamarin visio, missio eli toiminta-ajatus ja arvot Kauppakamarin päämäärät

Lisätiedot

Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö

Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt 400 20 62 Jäsenyrityksiä 115 000 Luottamushenkilöt yli 4 000 Jäseniä kuntien

Lisätiedot

22.1.2016. Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä 115 000

22.1.2016. Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt. Jäsenyrityksiä 115 000 Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt 400 20 62 Jäsenyrityksiä 115 000 Luottamushenkilöt yli 4 000 Jäseniä kuntien

Lisätiedot

Yrittäjyyden ilmasto dialogi

Yrittäjyyden ilmasto dialogi Yrittäjyyden ilmasto dialogi Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja 20.4.2018 Leena Eskola & Kyllikki Taipale-Erävala Uutta tietoa tutkimuksella Yrittäjyysilmasto ja suhtautuminen yrittäjyyteen vaihtelee

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2017 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa JESSICA FAGERSTRÖM, HANKEKOORDINAATTORI JUSSI KOIRANEN, HANKETYÖNTEKIJÄ JARNO MÄKINEN, I T- ASI ANTU NTIJA Järjestö 2.0: järjestöt mukana muutoksessa

Lisätiedot

Edunvalvontaa ja palveluita

Edunvalvontaa ja palveluita Suomen Yrittäjät Edunvalvontaa ja palveluita Suomen Yrittäjät edistää yrittäjyyttä. Tavoitteemme on parantaa yrittäjien asemaa ja yrittämisen olosuhteita. Yrittäjyyden vahvistaminen lisää kansalaisten

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

porinyrittajat.fi Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011

porinyrittajat.fi Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011 Kun yritykset menestyvät niin kaupunkilaisetkin menestyvät Toimintasuunnitelma 2011 Porin Yrittäjien Visio Porin Yrittäjien jäsenmäärä lisääntyy ja jäsentyytyväisyys on Satakunnan paras. Yhdistys on elinkeinoelämän

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena KS Järjestöareena 15.9.17 Anne Astikainen & Anu Hätinen Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Tavoitteena järjestöjen roolin, aseman ja osallisuuden vahvistaminen

Lisätiedot

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2 Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 OHJAAMO- TOIMINNAN VIESTINNÄN VUOSIKELLO 2017 v. 2 Kausityöt Korkeakouluvalinnat

Lisätiedot

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Valmistelutoimielin 18.10.2017 Päivitys 4.10.2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA SISÄLTÖ: 1. Viestinnän tehtävä 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö

Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Suomen suurin ja vaikuttavin elinkeinoelämän järjestö Yrittäjien oma järjestö Paikallisyhdistykset Aluejärjestöt Toimialajärjestöt 400 20 54 Jäsenyrityksiä 116 000 Luottamushenkilöt yli 4 000 Jäseniä kuntien

Lisätiedot

Yhdistys tekee yhteistyötä kehitysyhtiö Posintran, Uusyrityskeskuksen sekä muiden alueella toimivien elinkeinokehittäjien kanssa.

Yhdistys tekee yhteistyötä kehitysyhtiö Posintran, Uusyrityskeskuksen sekä muiden alueella toimivien elinkeinokehittäjien kanssa. TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Yleistä Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien ja pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö sekä kontaktifoorumi

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistus vaikuttaa erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaympäristöön

Maakunta- ja sote-uudistus vaikuttaa erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaympäristöön Maakunta- ja sote-uudistus vaikuttaa erityisesti sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaympäristöön Merkittävin muutos on sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen ja tuotannon sekä rahoituksen kanavoimisen

Lisätiedot

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta

Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 1 Suomen Yrittäjät Tekoja yrittäjyyden puolesta 116 000 jäsenyritystä 400 paikallisyhdistystä 21 aluejärjestöä 52 toimialajärjestöä yli 4000 luottamushenkilöä yli 1200 jäsentä kuntien valtuustoissa Edunvalvontaa

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Jokaisessa maakunnassa Järjestö 2.0 hanke Yhteistyön kehittäminen ja yhteistyömallien rakentaminen järjestöjen kesken sekä järjestöjen ja maakunnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 2015 Painopisteet Edunvalvonta Yrittäjyys Yritysten taloustilanne Verkostoituminen Porin Yrittäjien Visiot Yhdistyksen jäsentyytyväisyys ja pysyvyys ovat vertailuyhdistyksiä parempi

Lisätiedot

Satakunnan Yrittäjät Strategia Toimintasuunnitelma 2017 Talousarvio 2017

Satakunnan Yrittäjät Strategia Toimintasuunnitelma 2017 Talousarvio 2017 Satakunnan Yrittäjät Strategia 2017-2021 Toimintasuunnitelma 2017 Talousarvio 2017 Syyskokous 19.11.2016 1 Suomen Yrittäjät 2017 2 Strategiset taistelut 1. Työelämä- ja työmarkkinauudistus, ml. paikallinen

Lisätiedot

Kysely järjestöille ja yhdistyksille

Kysely järjestöille ja yhdistyksille Kysely järjestöille ja yhdistyksille Hyvä Keski-Pohjanmaan alueen järjestön tai yhdistyksen edustaja, Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla -hanke aloitti syksyllä 2017 toimintansa keskipohjanmaalaisten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 Visio 2012-2015 Päätöksentekijät ja tiedotusvälineet haluavat kuulla kantamme Yrittäjänaisten liiketoimintaedellytykset ja sosiaaliturva tasa-arvoiseksi Kaksinkertaistamme jäsenmäärämme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 Markku Kivinen 3.1.2012 1 Tehtävämme - Missiomme Edistää Satakunnan kehittymistä yrittäjäaktiiviseksi maakunnaksi * Parantamalla yrittäjien toimintaedellytyksiä toimimalla jäsenyrittäjiemme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki

Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki Toimintasuunnitelma 2016: Perheen hyvä arki 1. Tavoitteena lapsiystävällinen yhteiskunta MLL:n Suunta 2024 strategia: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta Vuonna 2016 piirin toiminnassa korostuvat Vapaaehtoisuuden

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 1 Toimintasuunnitelma 2017 Jyväskylän Yrittäjät 2 Toimintasuunnitelma 2017 SISÄLLYS TOIMINTASUUNNITELMA 2017... 3 1. JYVÄSKYLÄN YRITTÄJIEN ARVOPOHJA... 3 1.1 Arvot... 3 1.2 Missio...

Lisätiedot

Näin luet toimintasuunnitelmaa

Näin luet toimintasuunnitelmaa Näin luet toimintasuunnitelmaa HELVARYn toimintasuunnitelman tavoitteet on merkitty tähän esitykseen tummennetulla ja merkattu nuolella. Toimenpiteitä kuvataan tavoitteiden yhteydessä. Tässä esityksessä

Lisätiedot

Alueryhmätoiminta 2018

Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmätoiminta 2018 Alueryhmien tapaamisen tuotokset 22. - 23. 9.2017 Yhdistyksen johdon päivillä sovittua kevät 2017 Vuonna 2017 valitut alueryhmät muuttuvat jaostoksi. Jaostot päättävät keskinäisestä

Lisätiedot

Taustaa Pohjois-Karjalan järjestötoiminnasta. Pohjois-Karjalassa on 3723 rekisteröityä yhdistystä (PRH 8/2018)

Taustaa Pohjois-Karjalan järjestötoiminnasta. Pohjois-Karjalassa on 3723 rekisteröityä yhdistystä (PRH 8/2018) 2018 Taustaa Pohjois-Karjalan järjestötoiminnasta Pohjois-Karjalassa on 3723 rekisteröityä yhdistystä (PRH 8/2018) JANE on yhdistysten ääni Pohjois-Karjalan järjestöasiain neuvottelukunta JANE tiivistää

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Kasvua Kainuuseen - alustava hanke-esittely

Kasvua Kainuuseen - alustava hanke-esittely Kasvua Kainuuseen - alustava hanke-esittely Kainuun Etu Oy, 5.11.2014 Kasvua Kainuuseen -hankekokonaisuus Hankekokonaisuus koostuu kahdesta eri hankkeesta: Kasvua Kainuuseen - Johdon ja henkilöstön kehittäminen

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5

VIESTINTÄSTRATEGIA. Valtuusto liite nro 5 VIESTINTÄSTRATEGIA Valtuusto 14.11.2016 41 liite nro 5 Voimaantulo 1.1.2017 1 SONKAJÄRVEN KUNNAN VIESTINSTÄSTRATEGIA 1 Viestinnän periaatteet... 2 2 Kuntastrategia 2017-2021... 2 3 Viestinnän tavoitteet...

Lisätiedot