PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja 13-21 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla"

Transkriptio

1 Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Kaisa Raatikainen Markku Paananen Mikko Suihkonen Kirsi Nuutinen Timo Satuli Sinikka Korhonen Paula Tuikka Tuulikki Tiihonof Lahja Hakulinen Pekka Savolainen MUUT SAAPUVILLA OLLEET Hannele Rainivaara Petteri Ristikangas Kaija Tarvainen Lari Hölttä Jyrki Hänninen ympäristöterveysjohtaja kunnanjohtaja hallintojohtaja vs. ympäristöterveysjohtaja ympäristöterveystarkastaja LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAI- SUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUSTAPA PÖYTÄKIRJAN AL- LEKIRJOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TAR- KASTUS Tarkastusaika Allekirjoitukset PÖYTÄKIRJA ON PI- DETTY YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Paikka ja pvm Virka-asema Allekirjoitus

2 Ympäristöterveyslautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ymp.terv.ltk 13 Ympäristöterveyslautakunta on laillisesti koolle kutsuttu hallintosäännön (Kvalt ) 8 ja 9 mukaisesti, kun ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtaja on antanut kokouskutsun, jossa on ilmoitettu kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Kokouksesta ilmoitetaan viikkoa ennen kokousta. Esityslista postitetaan mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse. Ympäristöterveyslautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kuntalaki 58. Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Kokouksen puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Esityksen mukainen.

3 Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Ymp.terv.ltk 14 Hallintosäännön (Kvalt ) 19 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Ympäristöterveyslautakunta valitsee kaksi jäsentä kokouksen pöytäkirjantarkastajaksi. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Markku Paananen ja Paula Tuikka.

4 Ympäristöterveyslautakunta TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Ymp.terv.ltk 15 Hallintosäännön (Kvalt ) 11 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Ympäristöterveyslautakunta päättää asialistan hyväksymisestä. Esityksen mukainen.

5 Ympäristöterveyslautakunta VARAPUHEENJOHTAJAN VALINTA Ymp.terv.ltk 16 Ympäristöterveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen mukaisesti ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtajana toimii Tervon edustaja, ja varapuheenjohtaja valitaan vuorotellen muiden jäsenkuntien edustajista. Varapuheenjohtajan toimikausi on kaksi vuotta. Edeltävälle toimikaudelle varapuheenjohtajaksi oli nimettynä Vesannon kunnan edustaja. Valmistelija Lari Hölttä puh etunimi.sukunimi(at)tervo.fi Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Lautakunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Varapuheenjohtajaksi valittiin vaalikaudelle Kaisa Raatikainen.

6 Ympäristöterveyslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYSLAUTAKUNNAN KOKOUKSET VUONNA 2013 Ymp.terv.ltk 17 Tervon kunnan hallintosäännön (Kvalt ) 8 :n mukaan lautakunnan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, toimielimen päättämällä tavalla. Valmistelija Lari Hölttä puh etunimi.sukunimi(at)tervo.fi Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Ympäristöterveyslautakunnan kokoukset pidetään, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai kun enemmistö lautakunnan jäsenistä tekee puheenjohtajalle esityksen sen pitämisestä. Lautakunnan kokouskutsun antaa viikkoa ennen kokousta postin kautta puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Esityslista postitetaan mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouksen laillisuuteen vaikuttamatta voidaan kokous kutsua koolle myös lyhyemmällä kutsumisajalla ja tarvittaessa puhelimitse ja/tai sähköpostilla. Kokouskutsu lähetetään jäsenille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle, kunnanjohtajalle, jäsenkuntien kunnanhallituksille, Sisä-Savon Sanomille, Pielavesi-Keitele -lehdelle, Savon Sanomille, Oy Yleisradio Oy:lle ja Iskelmä Oikea Asemalle. Kokoukset pyritään mahdollisuuksien mukaan pitämään kunnanviraston kokoushuoneessa. Tieto kokouksesta julkaistaan viikkoa ennen kokousta kunnan ilmoitustaululla. Ympäristöterveyslautakunta keskusteli asiasta ja päätti Malin esityksen pohjalta, että kokouskutsut lähetetään myös kunnanhallituksen edustajalle. Muilta osin esityksen mukainen.

7 Ympäristöterveyslautakunta KUNNALLISTEN ILMOITUSTEN JULKAISEMINEN VAALIKAUDELLA Kvalt. 24 Khall. 25 ( ) Kuntalain ( /365) 64 :n mukaan: "Kunnan ilmoitukset saatetaan tiedoksi julkaisemalla ne julkisten kuulutusten ilmoitustaululla sekä tarpeen vaatiessa muulla kunnan päättämällä tavalla". Kunnanvaltuusto voi päättää, että kunnalliset ilmoitukset tai jotkin niistä asetetaan tiedoksi muullakin tavalla. Edellä mainittuun perustuen kunnanvaltuuston tulee päättää, onko kunnalliset ilmoitukset saatettava kuntalaisten tietoon muullakin tavalla kuin ilmoittamalla julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Edellisvuosina on Tervon kunnassa kunnalliset ilmoitukset kunnallislain edellyttämän ilmoitustavan lisäksi julkaistu kunnanhallituksen harkinnan mukaan myös Sisä-Savon Sanomissa, valtakunnallisessa tai maakunnallisessa sanomalehdessä tai alan ammattilehdissä. Kunnallisten ilmoitusten laillisuus edellyttää ainoastaan virallisen ilmoitustaulun käyttöä. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että ilmoitusten laillisuuteen vaikuttavat ilmoitukset julkaistaan vain kunnan virallisella ilmoitustaululla. Kunnanhallituksen harkintaan jätetään, milloin ilmoitus on julkaistava julkisten kuulutusten ilmoitustaulun lisäksi myös Sisä-Savon Sanomissa, valtakunnallisessa tai maakunnallisessa sanomalehdessä tai alan ammattilehdessä. Laillisuuteen vaikuttamatta ilmoitukset julkaistaan myös kunnan internet-sivustolla. Kvalt. 24 Ymp.terv.ltk 18 Esityksen mukainen. Esityksen mukainen. Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys Ympäristöterveyslautakunta merkitsee kunnanvaltuuston päätöksen tiedokseen. Esityksen mukainen.

8 Ympäristöterveyslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN VUODEN 2012 TALOUSARVION TOIMINNALLISTEN JA TALOUDELLISTEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMISVERTAILU / VUODEN 2012 TILINPÄÄTÖSESITYS Ymp.terv.ltk 19 Oheismateriaali 1 Ympäristöterveyspalveluiden vuoden 2012 talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisvertailu / Vuoden 2012 tilinpäätösesitys oheismateriaalina 1. Valmistelija Lari Hölttä puh etunimi.sukunimi(at)tervo.fi Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Ympäristöterveyslautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi ja saattaa edelleen kunnanhallituksen tietoon ympäristöterveyspalveluiden vuoden 2012 talousarvion toteutumisvertailun ja tilinpäätösesityksen. Esityksen mukainen.

9 Ympäristöterveyslautakunta TERVON KUNNAN YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN VALVONTASUUNNITELMAN TO- TEUTUMISEN ARVIOINTI VUONNA 2012 Ymp.terv.ltk 20 Oheismateriaali 2 Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä ja Pielaveden ja Keiteleen kansanterveystyön kuntayhtymä ovat laatineet ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman vuodelle Tervon kunnan ympäristöterveyspalvelut on aloittanut toimintansa Kunnan tulee vuosittain arvioida ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumista. Kunnan valvontasuunnitelmasta ja suunnitelman arvioinnista säädetään toimialakohtaisissa säädöksissä (EL 47, KemL 7a, KuTul 20, TsL 4a ja TupL 14) ja valvontasuunnitelma-asetuksessa (Vna 665/2006). Valvontasuunnitelmien arvioinnissa noudatetaan myös keskusviranomaisten antamia toimialakohtaisia ohjeita. Arvioinnissa tarkastellaan kuinka kattavasti suunniteltu toiminta ja suunnitellut tarkastukset ovat toteutuneet. Valvontasuunnitelma-asetuksen (Vna 665/2006) mukaisesti. Arviointi tulee tehdä ainakin seuraavien tekijöiden osalta: 1) tarkastusten määrä valvontakohdetyypeittäin; 2) tarkastusten kattavuus; 3) näytteiden määrä valvontakohdetyypeittäin; sekä 4) valvonnasta saatujen tulojen kohdentuminen. Itä-Suomen aluehallintovirasto on arvioinut Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluiden ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman, joka on laadittu vuodelle Arviointi on toimitettu ympäristöterveyslautakunnalle tiedoksi ( 8). Valvontasuunnitelman toteutumisen arvioinnin tulokset v tulee toimittaa Itä-Suomen aluehallintovirastolle mennessä. Valmistelija Lari Hölttä puh etunimi.sukunimi(at)tervo.fi Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Ympäristöterveyslautakunta hyväksyy Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluiden valvontasuunnitelman toteutumisen vuonna 2012 seuraavasti ja lähettää arvioinnin Itä-Suomen aluehallintovirastoon: Ympäristöterveyspalveluiden valvontasuunnitelma vuodelle 2012 on hyväksytty Tervon kunnan ympäristöterveyslautakunnassa ( 9). Val-

10 Ympäristöterveyslautakunta vontasuunnitelma on sisältänyt elintarvikelain, terveydensuojelulain, kuluttajaturvallisuuslain, tupakkalain sekä kemikaalilain mukaiset valvontasuunnitelmat vuodelle Valtakunnallisesta ohjelmasta eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnasta sekä kuntien järjestämistä eläinlääkäripalveluista (EHO) on säädetty eläinlääkintähuoltolaissa (765/2009) ja valtioneuvoston asetuksessa eläinlääkintähuollosta (1031/2009). Valvonnan osalta on toteutettu henkilöstön osittainen erikoistuminen, jossa asumisterveysasioihin, kuluttajaturvallisuuteen, kemikaalivalvontaan sekä talous- ja uimavesivalvontaan koko yhteistoiminta-aluetta koskien on nimetty ensisijaiset viranhaltijat. Heille on nimetty myös varahenkilöt. Muilta osin tehtävien hoidossa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Ympäristöterveysvalvonnassa valvonnan painopiste oli aiempien vuosien tapaan voimakkaasti elintarvikevalvonnassa. Myös terveydensuojelulain mukaisiin valvontatehtäviin käytettiin merkittävä osa voimavaroista. Terveydensuojelulain mukaisista valvontatehtävistä osa on suunnittelematonta valvontaa kuten asumisterveyteen liittyvät tarkastukset ja selvitykset. Nämä veivät resursseja suunnitelmalliselta valvonnalta. Tupakkalain mukainen valvonta oli vuonna 2012 pääasiassa tupakkatuotteiden vähittäismyynnin valvontaa, jota suoritettiin elintarvikevalvonnan tarkastusten yhteydessä. Lisäksi em. valvontaa tehtiin myös koulu-, päiväkoti- ja kokoontumistilojen tarkastusten yhteydessä. Tuoteturvallisuus- ja kemikaalivalvontaan valvontaan käytettiin resursseja priorisoiden ja sen osuus edellisiin verrattuna oli vähäinen. Eri valvonnan aiheita koskeviin koulutuksiin on henkilöstö (terveysvalvonta) osallistunut yhteensä 40 htpv:n verran eli keskimäärin 8 pv/viranhaltija (terveysvalvonta) mikä on sama kuin valtakunnallisen valvontaohjelman suositus (suositus 8 htpv). Eläinlääkintähuollon henkilöstö on osallistunut eri valvonnan aiheita koskeviin koulutuksiin yhteensä 12,5 htpv:n verran, mikä on keskimäärin 1,8 pv/viranhaltija. Yksi viranhaltija on suorittanut ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Mikkelin ammattikorkeakoulussa, johon sisältyi lähiopetusjaksoina 6 htpv. Valvonnasta saatuja tuloja eriteltiin valvottavien lakien mukaisesti. Yhteensä valvontamaksuja kertyi 28260,42, hyväksymismaksuja 5264 ja näytteenottomaksuja 1880 ; maksutuotot yhteensä 36294,91. Maksutaksaan määritetty valvonnan tuntihinta oli 47. Tuloja ei ole kohdennettu toistaiseksi ympäristöterveydenhuollon kehittämiseen, vaikka tulojen kohdentaminen on kirjattu yhteistoimintasopimukseen. Valvontahenkilökunta koostuu ympäristöterveysjohtajasta, joka valvoo eläinperäisiä elintarvikkeita käsitteleviä laitoksia, 4 ympäristöterveystarkastajasta sekä 7 kunnaneläinlääkäristä. Ympäristöterveystarkastajat valvovat tupak-

11 Ympäristöterveyslautakunta ka-, kemikaali-, terveydensuojelu-, kuluttajaturvallisuus- ja elintarvikelainsäädännön mukaista toimintaa sekä lääkelain mukaisten nikotiinivalmisteiden vähittäismyyntiä. Kunnaneläinlääkärien vastuulla on eläinperäisten elintarvikkeiden alkutuotannon valvonta, eläintautivalvonta sekä eläinsuojeluvalvonta. Kokonaisuutena arvioiden valvontasuunnitelma on toteutunut tyydyttävästi. Eläinlääkintähuollon osalta suunnitelma toteutui välttävästi. Voimavaroja valvonnasta veivät organisaatiomuutoksen aiheuttama toiminnan käynnistäminen, vakiinnuttaminen sekä uudelleen organisointi, johon ympäristöterveydenhuollon vakinainen henkilöstö osallistui omalta osaltaan. Lisäksi työaikaa käytettiin paljon myös lausuntojen antamiseen. Tärkeimmäksi kehityskohteeksi voidaan toteutuman tarkastelun perusteella nostaa valvontatyön suunnitelmallisuuden parantaminen yleisesti. Lisäksi tulisi korjata mahdollisuuksien mukaan kohderekisterin puutteita, koordinoida käytettävissä olevia resursseja, syventää erikoistumista sekä kehittää raportointia. Lisäksi jatketaan yhteistoiminta-alueen työympäristöä koskevien toimintatapojen koordinointia. Eläinlääkintähuollon osalta toteumassa näkyy selkeästi resurssipula ja jääviysongelma. Tilannetta pyritään korjaamaan tulevaisuudessa mahdollisesti valvontaeläinlääkärin viran perustamisella. Useita lakeja kattavilla tarkastuksilla tulisi edelleenkin huomioida paremmin kunkin valvonnanalan erityispiirteet. Terveydensuojelun, kuluttajaturvallisuusvalvonnan sekä kemikaalivalvonnan kohderekisterissä on puutteita, jotka hankaloittavat valvontatyön suunnittelua sekä toteuttamista. Elintarvikevalvonnan toteutuminen Elintarvikevalvonnan suunnitelman täydellisen toteutumisen estää jatkuva resurssivaje. Suunnitelmaa toteutettaessa joudutaan priorisoimaan kohteiden tarkastustarvetta. Suunniteltuja elintarvikehuoneistotarkastuksia vuodelle 2012 oli 283 kappaletta, joista toteutui 210. Suunnitelman toteutumisaste elintarvikehuoneistoissa oli 74,2 %. Lisäksi tehtiin 15 suunnitelman ulkopuolista tarkastusta. Maidontuotantotiloja tarkastettiin 51 tilaa suunnitellusta 65 tilasta. Suunnitelman toteutumisaste maidontuotantotiloilla oli 78,5 %. Lisäksi vuosittain tulisi tarkastaa 64 muita kuin maidontuotanto, lihakarjankasvatus, kalastus- ja vesiviljelypaikkoja. Näistä suoritettiin ainoastaan 3 tarkastusta. Kohteita ei ole viety kokonaisuudessaan Tervekuu- valvontakohderekisteriin, mikä vaikeuttaa säännöllisen valvonnan toteuttamista. Myöskään keskusviranomainen ei ole ohjeistanut alkutuotantopaikkojen valvontaa. Näytteenottosuunnitelmassa elintarvikenäytteitä suunniteltiin otettavan 188 kappaletta, joista 115 otettiin. Suunnitelman toteutumisaste on 61,2 %. Näytteitä otettiin elintarvikkeita valmistavista laitoksista, myymälöistä, ravintoloista sekä ammattikeittiöistä. Vuoden 2012 aikana suoritettiin 3 valvonta-

12 Ympäristöterveyslautakunta yksikön omaa näytteenottoprojektia. Suunnitelman ulkopuolisia näytteitä otettiin 4 kappaletta. Lisäksi osallistuttiin valtakunnalliseen vuoden 2012 Elintarvikevalvontaohjelmaan (EVO) sisällytettyyn hankkeeseen PAH -yhdisteet savustetuissa kalastustuotteissa ja lihavalmisteissa. Osana suunnitelman mukaista valvontaa osallistuttiin myös valtakunnalliseen lisäainevalvontahankkeeseen. Valvonta kohdennettiin hankkeen osalta 3:een yhteistoiminta-alueella toimivaan kohteeseen. Elintarvikevalvonnasta kertyi hyväksymis- / ilmoitusten käsittelymaksuja 3196 ja valvontamaksuja 24937,42. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan toteutuminen Kuluttajaturvallisuusvalvonnassa osallistuttiin valtakunnalliseen valvontaprojektiin Yleiset leikkikentät. Kartoitus kattoi 18 kohdetta ja siihen käytettiin 9,6 htpv. Osa leikkikentistä oli tarkastettu suunnitelman mukaisesti jo edellisenä vuonna. Lisäksi kartoitettiin KuTu-lain mukaista toimintaa harjoittavia yrityksiä yhteistoiminta-alueella suorittamalla kohdennettua kyselyä. Kuluttajaturvallisuusvalvonnan painopistealueille suuntautuvia tarkastuksia suunniteltiin tehtävän 47 kappaletta, tarkastuksia tehtiin 30 kpl. Eniten tarkastuksia tehtiin uimarannoille ja leikkikentille. Tuoteturvallisuusvalvonnasta kirjattiin valvontamaksuja 2256,00. Terveydensuojelulain mukaisen valvonnan toteutuminen Valtakunnallisen valvontaohjelman valvonnan painopisteistä on paikalliseen valvontasuunnitelmaan nostettu talous- ja uimavedet. Uimarantojen valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota yleisölle tiedottamiseen, jonka tuli olla vuoden 2012 uimakauden alusta STM:n asetuksen (177/2008) mukaista. Lisäksi pyrittiin varmistumaan STM:n asetuksen (461/2000) mukaisten vesilaitosten näytteenottomäärien säädösten mukaisuudesta sekä vesilaitosten valmiudesta varautua erityistilanteisiin. Myös vesilaitosten valvontatutkimusohjelmien saattamiseen ajan tasalle on käytetty valvontaresursseja. Muuten valvonta oli riskinarviointiin perustuvaa. Tarkastuksia tehtiin eniten yleisille uimarannoille, kouluihin tai oppilaitoksiin sekä muihin sosiaalialan yksiköihin. Suunniteltuja tarkastuksia vuodelle 2012 oli 79 kappaletta. Tarkastuksia tehtiin 45 kappaletta, joten suunnitelma toteutui 57 %. Näytteitä on otettu pääsääntöisesti talousvettä toimittavien laitosten verkostosta ja uimarannoilta. Vesilaitosten sekä yleisten uimarantojen ylläpitäjät ovat ottaneet suunnitelmien, säädösten sekä valvontatutkimusohjelmien mukaiset näytteet. Näytteenottajalla on tullut olla riittävä pätevyys ja asiantuntemus näytteenottoon. Ylläpitäjän on tullut nimetä näytteenottaja sekä

13 Ympäristöterveyslautakunta hänelle varahenkilö. Asuntojen sisäilman terveydellisten olojen selvittämiseksi suoritettiin aistinvaraista arviointia, otettiin ilma- ja rakennusmateriaalinäytteitä sekä suoritettiin joitakin mittauksia ja arviointeja. Sisäilman laatua arvioitiin kohteissa myös hiilidioksidimittauksin. Asumisterveystarkastuksiin ja -asioihin käytettiin vuonna 2012 yhteensä noin 40 htpv. Lisäksi kartoitettiin aamiaismajoitusta sekä majoitusta maatilamatkailun yhteydessä tarjoavia yrityksiä yhteistoiminta-alueella, suorittamalla kohdennettua kyselyä. Terveydensuojelulain mukaisten ilmoitusten käsittelystä kertyi 2209,00 ja valvontamaksuja 2735,00. Lisäksi kerättiin näytteenottomaksuina 376,00. Tupakkalain mukaisen valvonnan toteutuminen Tupakkavalvonnan tarkastukset yhdistetään yleensä jonkin muun lain mukaan suoritettavaan tarkastuskäyntiin. Tupakkalainsäädäntö on huomioitu tarkastuskertomuksissa aikaisempaa selvästi paremmin, mutta laskutusperusteissa ei ole viitattu tupakkalain mukaiseen valvontaan, josta syystä tuloja on jäänyt kohdentumatta tupakkalain mukaiseen valvontaan. Valvontakohteiden määrä elää jonkin verran vuosittain; kohteita lopetetaan ja uusia perustetaan. Valvonnassa keskityttiin tupakointikieltojen ja rajoitusten valvontaan kouluissa ja muissa oppilaitoksissa sekä muissa lasten ja nuorten suosimissa sisätiloissa. Lisäksi valvonnan painopistealueena oli tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden myynti ja mainonta sekä tupakkajäljitelmien ja tupakan vastikkeen mainonta, etenkin koulujen ja muiden oppilaitosten läheisyydessä olevissa tupakkatuotteiden myyntipaikoissa. Valtakunnallisen valvontaohjeen mukaiset painopistealueet oli huomioitu valvontasuunnitelmassa, koska lasten ja nuorten suosimien sisätilojen (mm. koulut, päiväkodit, nuorisotilat) läheisyydessä sijaitsevat tupakkatuotteiden vähittäismyyntipaikat ovat suunnitelman mukaisen valvonnan piirissä muutoinkin. Painopistettä ei mainittu erikseen suunnitelmassa tämän vuoksi. Tupakkatuotteiden vähittäismyyntipaikkoihin suunniteltiin tehtävän 48 tarkastusta ja tarkastuksia tehtiin 42 kappaletta, toteuma 87,5 %. Tupakointikieltojen ja -rajoitusten noudattamista valvottiin elintarvikelain ja terveydensuojelulain mukaisten tarkastusten yhteydessä (koulut ja muut oppilaitokset sekä muut lasten ja nuorten suosimat sisätilat). Näihin suunnitelmassa esitettiin tehtävän 27 tarkastusta; tällaisiin kohteisiin tehtiin 26 tarkastusta, toteuma 96,3 %. Tämän perusteella tupakkavalvonnan osalta valvontasuunnitelma toteutui hyvin. Tupakkatuotteiden myyntiluvista kertyi tuloja 517,00. Tupakan myynnin valvontamaksuja sisältäen vuotuiset valvontamaksut ja tarkastuksista perityt

14 Ympäristöterveyslautakunta maksut kerättiin 2786,00. Kirjanpidossa ei eritellä vuotuisia valvontamaksuja tarkastusmaksuista. Kemikaalilain mukaisen valvonnan toteutuminen Vuonna 2012 yhteistoiminta-alueella suoritettiin suunnitelman mukaista kemikaalivalvontaa erikoismyymälöissä sekä itsepalvelutavarataloissa. Erikoismyymälöihin suunniteltiin tehtävän 4 tarkastusta, joista toteutettiin 4 tarkastusta, toteuma 100 %. Itsepalvelutavarataloihin suunniteltiin tehtävän 3 tarkastusta, joista toteutettiin 3 tarkastusta, toteuma 100 %. Kaikissa toteutetuissa tarkastuksissa tarkastettiin suunnitelman mukaisesti 5 kemikaalia kussakin. Säännöllisen valvonnan vähäisyyden vuoksi on järkevää hyödyntää valvontakäyntiin valmistautumiseen käytettävä aika useamman kohteen tarkastukseen samana vuonna. Valvonnan jaksottaminen on huomioitu vuoden 2012 valvontasuunnitelmassa. Muuhun kemikaalilainsäädännön valvontaan käytettiin 1,0 htpv, mikä tarkoittaa kohderekisterin kartoitusta. Kemikaalilain mukaisesta valvonnasta kerättiin maksuja 987,00. Lääkelain mukaisen valvonnan toteutuminen Lääkelain mukaista valvontaa suoritetaan yleensä muun valvonnan yhteydessä. Jonkin verran suunnittelematonta valvontatoimintaa aiheuttivat saapuneet nikotiinikorvaustuotteiden vähittäismyyntiä koskevat lupahakemukset. Eläinlääkintähuolto Eläinten terveyden valvonnan ja eläintautivalmiuden toteutuminen Alueella on seitsemän kunnaneläinlääkärin virkaa ja kaikki virat ovat olleet täytettynä suunnitelma vuonna Varsinaista omaa alueellista suunnitelmaa ei yhteistoiminta-alueella ole ollut vuonna Eläinten terveyden valvontaan ja eläintautivalmiuden toteuttamiseen kuuluvat tarttuvien eläintautien tapausten selvittäminen ja ehkäiseminen, tautivastustusohjelmien toteuttaminen ja valvonta, vesiviljelylaitosten valvonta, muun tautiseurannan toteuttaminen, eläimistä saatavien sivutuotteiden valvonta laitoksissa sekä niiden sivutuotteiden hautaamisen ja haaskojen valvonta. Lisäksi valvotaan eläinten tuontia ja vientiä. Eläinten terveysvalvontaan ja eläintautivalmiuden toteuttamiseen käytettiin toimintavuonna 2012 yhteensä 14,7 htpv. Eläinperäisten sivutuotteiden hautaamisilmoituksia tehtiin toimintavuonna 5 kappaletta. Yhteistoiminta-alueella ei ole ollut vuoden 2012 aikana helposti leviäviä eläintauteja, vaarallisia eläintauteja taikka zoonoositapauksia, joiden vuoksi olisi tullut ottaa yhteyttä aluehallintoviraston eläinlääkäriin jo varhaisessa vaiheessa. Karttulan alueeseen kuuluvilla tiloilla ei ole ollut epäilyjä tarttuvista taudeista.

15 Ympäristöterveyslautakunta Valvontaviranomaisen rekisterissä ei ole myöskään merkintöjä yhteistoiminta-alueella toimivista sivuoteasetuksen mukaisista laitoksista eikä säännöllisesti eläinkunnan tuotteita, eläviä eläimiä taikka sukusolujen ja alkioiden tuontia harjoittavista toimijoista. Eläinten hyvinvoinnin valvonnan toteutuminen Eläinsuojeluvalvonnan tavoitteena on ollut vähentää sellaista eläintenpitoa ja eläinten käsittelyä, josta aiheutuu eläimille tarpeetonta kärsimystä. Tavoitteeseen pyritään säännöllisten sekä epäilyn perusteella tehtävien tarkastusten ja niiden yhteydessä annettavan neuvonnan ja ohjauksen sekä tarvittaessa hallinnollisten toimenpiteiden avulla. Kunnaneläinlääkäri on pyrkinyt käsittelemään vastaanottamansa epäilyilmoituksen 1 kk:n sisällä ilmoituksen vastaanottamisesta. Edellisestä poiketen kiireelliset ilmoitukset on käsitelty samana päivänä. Ilman epäilyä saadaan tarkastaa ESL:n 25 mukaiset ns. ilmoitusvelvolliset kohteet eli riistatarhat, eläintarhat, eläinkaupat sekä muut laajamittaista eläintenpitoa harjoittavat toimijat. Kunnan ja kaupungineläinlääkäreillä on lisäksi velvollisuus tehdä aluehallintoviranomaisen erikseen määräämät eläinsuojelutarkastukset. Ilmoitusvelvolliset eläintenpitoyksiköt on pyritty tarkastamaan riskinarvioinnin perusteella yhdestä kolmeen vuoden välein. Karttulan alueella Sisä-Savon virkaeläinlääkäri on ryhtynyt tarvittaessa ESL:n 44 mukaisiin kiireellisiin toimiin, ja ohjaa sitten tapauksen virka-aikana Siilinjärven kunnan ympäristöterveyspalveluihin. Eläinten hyvinvoinnin valvontaan käytettiin toimintavuonna 2012 yhteensä 10 htpv. Suunnitelmallisia eläinsuojelutarkastuksia on tehty 24. Lisäksi on tehty 10 eläinsuojelutarkastusta kohteissa, jotka eivät ole ilmoituksenvaraisia. Tukivalvonnan toteutuminen Kunnan valvontaviranomainen ei suorita tukivalvontaan kuuluvia tarkastuksia. Suunnittelematon eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonta Eläinlääkärit ovat suorittaneet suunnitellun valvontatyön lisäksi runsaasti suunnittelematonta eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvontaa sekä praktiikkatoimintaa. Taulukossa 1 on esitetty valvonta-alueella toimintavuonna 2012 suoritetut hyöty- ja ei-hyötyeläinten käynnit (sisältää myös päivystysaikaiset).

16 Ympäristöterveyslautakunta Taulukko 1: Taulukko 1. Hyöty- ja ei-hyötyeläinkäynnit vuonna Päivystysalue Hyötyeläimet (käynnit) Ei-hyötyeläimet (käynnit) Pielavesi-Keitele Sisä-Savo Taulukossa 2 on esitetty vastaavat käyntimäärät Kuopion kaupungin Karttulan kylän osalta. Taulukko 2: Taulukko 2. Kuopion kaupungin Karttulan kylän hyöty- ja ei-hyötyeläinkäynnit vuonna Alue Hyötyeläimet (käynnit) Ei-hyötyeläimet (käynnit) Kuopio / Karttula Lisäksi on suoritettu vähintäänkin htpv ei-suunnitelman mukaista eläinten terveyden ja 5,7 htpv ei-suunnitelmallista hyvinvoinnin valvontaa. Valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluissa on neljä ympäristöterveystarkastajan virkaa, joista kaikkia hoidetaan tällä hetkellä kokopäiväisesti. Ympäristöterveystarkastajilla on elintarvikelain 35 :n vaatima pätevyys. Ympäristöterveydenhuollon esimiestehtäviä ja eläinperäisiä tuotteita valmistavien laitosten valvontaa on hoitanut ympäristöterveysjohtaja tai hänen nimetty sijaisensa. Lisäksi valvontaa omalta osaltaan ovat suorittaneet kunnan palveluksessa olevat seitsemän kunnan eläinlääkäriä. Henkilöstön osittainen erikoistuminen on pyritty toteuttamaan vuoden 2012 alusta alkaen. Kaikki tarkastajat ovat suorittaneet elintarvikevalvontaa aiemman maantieteellisen vastuunjaon mukaisesti. Tämän lisäksi asumisterveyteen, talous- ja uimavesiin, kemikaaleihin sekä kuluttajaturvallisuuteen liittyviin asioihin on nimetty vastuutarkastaja sekä hänelle sijainen. Osittaisen erikoistumisen vaikutuksia on seurattu neljännesvuosittain suoritettavalla raportoinnilla sekä sisäisellä arvioinnilla. Taulukossa 3 on esitetty suunnitelmallisen valvonnan jakautuminen valvottaville toimialoille sekä toteuma suunnitellun ja suunnittelemattoman valvonnan osalta.

17 Ympäristöterveyslautakunta Taulukko 3: Suunnitelmallisen valvonnan jakautuminen valvottaville toimialoille sekä toteuma suunnitellun ja suunnittelemattoman valvonnan osalta Suunnitelmallinen valvonta 2012 htpv Toteutunut suunnitelmallinen valvonta (suunnittelematon) htpv / toteuma-% Elintarvikevalvonta 113,33 95,7 + (?) / 84,4 % Terveydensuojelun valvonta 56,4 22,5 + (137) / 39,9 % Tupakkavalvonta 23,6 12,3 + (12) / 52,1 % Kemikaalivalvonta 3, (1) / 107,2 % Kuluttajaturvallisuusvalvonta 50,0 22,8 / 45,6 % Alkutuotanto 21,6 15,9 / 73,6 % Eläinperäisten elintarvikkeiden 31,0 13,8 / 44,5 % valvonta Ympäristöterveysjohtajan suorittama 6,0 3,5 / 58,3 % eläinten terveyden val- vonta Yhteensä 305,7 190,5 + (150) / 62,3 % (Tyydyttävä) Eläinlääkäreiden suorittama 30,8 14,4 / 46,8 % elintarvikevalvonta Eläinten terveyden valvonta 31,4 14,7 / 46,8 % Eläinten hyvinvoinnin valvonta 24,2 10,0 / 41,3 % Yhteensä 86,4 39,1 / 45,3 % (Välttävä) Ympäristöterveydenhuollon tehtävien hoitoon on laskennallisesti ollut käytettävissä ympäristöterveystarkastajien työpanos 880 htpv/vuosi sekä ympäristöterveysjohtajan työpanos 220 htpv/vuosi. Yhteensä 1100 htpv. Suunnitelmallisiin tarkastuksiin tarvittava vähimmäisaika on esitetty taulukossa. Tarkastuksiin kuluvaan aikaan on laskettu tarkastukseen valmistautumiseen, matkoihin, tarkastukseen ja tarkastuskertomuksen kirjoittamiseen kuluva aika. Ympäristöterveystarkastajien ja ympäristöterveysjohtajan osalta elintarvikevalvonnan suunnitelmalliseen valvontaan kuluu htpv (283 tarkastusta) sekä terveydensuojelulain mukaiseen valvontaan n. 56,4 htpv. Tupakka- ja nikotiinivalmistevalvonnan osuus suunnitelmallisesta valvonnasta on 23,6 htpv. Kemikaalivalvontaa tehtiin vuonna 2012 yli keskusviranomaisen määrittelemän tarkastustarpeen yhteistoiminta-alueella. Tämä johtui siitä, että edellisenä vuonna ei suoritettu suunnitelmallista kemikaalivalvontaa. Valvonnan säännöllisten tehtävien jaksottaminen siten, että vuosittain tarkastettavien

18 Ympäristöterveyslautakunta kohteiden määrä on esim. joka toinen vuosi suurempi tuo hyötyä tarkastuksiin valmistautumiseen kuluvan ajan säästönä. Vuonna 2012 suunnitelmalliseen kemikaalivalvontaan oli varattu 3,73 htpv ja suunnitelman mukainen valvontatarve ylitettiin vähäisessä määrin. Tuoteturvallisuusvalvonnan laatukriteeristön mukaan painopistealueen kohteiden valvontaan arvioitiin käytettävän noin 14,93 henkilötyöpäivää (htpv) vuonna 2012 ja muiden kohteiden valvontaan noin 25,08 htpv. Näiden lisäksi hallinnolliseen työhön varattiin ohjeistuksen mukaan 10 htpv. Edellä esitetyn mukaisesti vuonna 2012, Tervon kunnan ympäristöterveyspalveluiden valvonta-alueella, KuTuL:n mukaisiin tehtäviin varattiin 50,0 htpv, joista käytettiin suunnitelman mukaiseen valvontaan 22,8 htpv. Alkutuotantopaikat tulisi Eviran ohjeen mukaisesti tarkastaa kymmenen vuoden välein. Tällä hetkellä muita kuin maidontuotanto, lihakarjankasvatus, kalastus ja vesiviljelypaikkoja on ollut suunnitelman tekohetkellä valvontarekisterissä n. 810 kpl, joista vuosittain tulisi tarkastaa 81, jotta Eviran määrittelemä tarkastustiheys toteutuisi. Raportoinnin yhteydessä on luvuksi tarkentunut n. 640 kohdetta, ja näin tarkastuksia olisi tullut tehdä 64 kohteessa. Eviran ohjeessa tarkastusajaksi määritellään 1-3 tuntia. Jos yhtä tarkastusta varten varataan aikaa kaksi tuntia, olisi tarkentuneella kohdemäärällä tullut alkutuotannon tarkastuksiin varata aikaa 17,1 htpv. Tästä on toteutunut 15,9 htpv. Eläinlääkäreiden suorittaman suunnitelmallisen elintarvikevalvonnan osuudeksi on arvioitu n. 30,8 htpv. Tämä on sisältänyt 23,8 htpv maitotilatarkastuksia (oletus, että 1/3 maitotiloista tarkastetaan), 3 htpv hirvenlihan tarkastuksia sekä lihakarjan kasvatukseen, kalastukseen ja vesiviljelyyn liittyvää elintarvikevalvontaa 4 htpv. Suunnitelman mukaiseen valvontaan käytettiin 14,4 htpv. Edellä mainittujen valvontatehtävien lisäksi myös eläinlääkäreiden suorittamaan eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvontaan suunniteltiin käytettävän yhteensä 55,6 htpv. Eläinten terveyden valvontaan varattiin 31,4 htpv sekä hyvinvoinnin valvontaan 24,2 htpv. Säännöllisen valvonnan tarpeeksi tulee tällöin yhteensä 392,1 htpv. Säännöllisen valvonnan lisäksi henkilöresursseja ja työaikaa tarvitaan muihin kunnan tehtävänä oleviin elintarvikelain, terveydensuojelulain, tupakkalain, tuoteturvallisuuslain, kemikaalilain ja lääkelain tarkoittamiin valvontatoimiin. Tällaista muuta valvontaa, joka ei vaadi säännöllisyyttä, ovat erilaiset suunnitelmaan sisältymättömät yllättävät valvontatapaukset, asumisterveyteen liittyvät tarkastukset ja mittaukset, epidemiaselvitykset, asiakkaiden valitukset sekä näihin liittyvät selvitykset ja valvontatoimet sekä valvonnan tarpeet, joihin ei ole pystytty ennakolta varautumaan (esim. uudet kohteet, lausuntopyynnöt ja lausunnot sekä asiakkaiden ohjaus ja neuvonta). Myös toimiminen asiantuntijana, neuvojana ja ohjaajana sekä toiminnan kehittäminen ja

19 Ympäristöterveyslautakunta erilaiset raportointitehtävät vaativat voimavaroja. Näihin kuluu keskimäärin kolmannes säännölliseen valvontaan varatusta ajasta. Henkilöstö saa myös säännöllisesti koulutusta ammattitaidon ylläpitämiseksi ja valvonnan kehittämiseksi. Lisäksi ympäristöterveysjohtajan tehtävään sisältyy hallinnollisia ja henkilöstöhallintoon liittyviä tehtäviä, joiden osuus koko työpanoksesta on merkittävä. Vuoden 2012 alussa aloittaneen yhteistoiminta-alueen toiminnan käynnistäminen on vaatinut henkilöstöltä työpanosta myös vuonna Vuoden alusta lähtien toimintaa on pyritty harmonisoimaan, yhtenäistämään sekä toteuttamaan ennalta suunniteltua ympäristöterveystarkastajien tehtäväjakoa. Myös maksutaksa sekä valvontasuunnitelma on tullut yhtenäistää, hyväksyttää sekä käyttöön ottaa uudessa organisaatiossa. Erityistilannesuunnitelma on myös päivitetty, yhtenäistetty sekä hyväksytetty. Eviran koordinoima kuntien elintarvikevalvonnan tiedonkeruuhanke ns. Kuti (kuntatiedot) on jatkunut osaltamme vuonna 2012 ja se on vaatinut henkilöstön työpanosta. Loppuvuodeksi suunnitellut maitotilojen hygieniatarkastukset jäivät tekemättä resurssipulan takia. Hygieniatarkastuksille varattu työaika on kulunut ennalta arvaamattomien valvonta- ja praktiikkatehtävien hoidossa. Loppuvuodesta ympäristöterveysjohtajan sijaistamisesta johtuneet hallinnolliset tehtävät ovat vieneet työaikaa valvonnalta. Tekemättä on jäänyt myös ilmoitustenvaraisten kohteiden eläinsuojelutarkastuksia. Tähän ensisijaisena syynä on ollut jääviys- sekä resurssipulasta johtuva tarkastusten ajoittamiseen liittyvä problematiikka. Esityksen mukainen.

20 Ympäristöterveyslautakunta AJANKOHTAISET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT Ymp.terv.ltk Valtion viranomaiset - Itä-Suomen aluehallintoviraston vastaanottoilmoitus (Dnro ISAVI//551/ /2013) ilmoitus eläintenpidosta - Itä-Suomen aluehallintoviraston vastaanottoilmoitus (Dnro ISAVI/1032/ /2013) ilmoitus eläintenpidosta - Valviran ohje viranomaisille (Dnro 980/ /2013) vedestä eristettyjen mikrobikantojen genominäytteiden ja sekvenssien lähettäminen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen 2. Kuntien viranomaiset - Pielaveden kunnan ympäristönsuojelusihteerin päätös kiinteistön viemäriin liittämistä koskevassa liittymisvelvollisuuden vapautushakemuksesta (Dno 13/2012) - Suonenjoen kaupungin kaupunginvaltuuston osayleiskaavan hyväksymistä koskeva päätös 2/2013 ( ) - Suonenjoen kaupungin kaupunginvaltuuston taajaman osayleiskaavan hyväksymistä / uuden jätevedenpuhdistamon kaavaa koskeva päätös 2/2013 ( ) - Suonenjoen kaupungin teknisen lautakunnan Ahvenisen, Iso-Tervasen ym. rantayleiskaavan muutosta koskeva päätös 2/2013 ( ) 3. Vs. ympäristöterveysjohtajan päätökset Vs. ympäristöterveysjohtaja on tehnyt välisenä aikana tehnyt henkilöstöä koskevat päätökset 35-54/2013/yth.henkilöstö Vs. ympäristöterveysjohtaja on tehnyt välisenä aikana päätökset 1-12/2013 terveydensuojelulain ja tupakkalain nojalla 4. Ympäristöterveyshuollon viranomaisten kirjeet Viranhaltijoiden välisenä aikana käsittelemät lausunnot, lausuntopyynnöt, elintarvikehuoneisto- ja kuluttajapalveluilmoitukset Vs. ympäristöterveysjohtajan päätösesitys: Lautakunta merkitsee edellä luetellut asiat tietoonsa saatetuiksi. Esityksen mukainen.

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Mikko Suihkonen, vpj Kirsi

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/11.00/2013 4 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Terveystarkastaja Kirsi Puola 4.2.2013: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 401/11.02/2015 5 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2015 Terveystarkastaja Kirsi Puola 26.1.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida

Lisätiedot

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014

Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 214/11.02/2014 5 Valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2014 Terveystarkastaja Kirsi Puola 2.2.2015: Kunnan tulee vuosittain arvioida valvontasuunnitelman toteutumista

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai klo Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 20.02.2015 klo 09.00-13.05 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto

Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle Johdanto 1 Keski-Satakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuodelle 2011 1. Johdanto Ympäristöterveydenhuollon lainsäädäntö velvoittaa kunnat laatimaan koko ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta. vs. ympäristöterveysjohtaja KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Matti Tarvainen, pj. Erkki Pääkkönen Kaisa Raatikainen, vpj

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 3/12. Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 30.10.2012 klo 18.30-20.10 Sillankorvan kokoushuone Jäsen Paikalla

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA ympäristölautakunta Tervontie 4, Tervo 2/2015. Tiistai klo ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 28.04.2015 klo 18.00-19.08 Kunnanviraston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (8) KOKOUSAIKA 29.11.2017 klo 12:00-12:55 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Lempinen Sami pj. Nuutinen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI

YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-, TERVEY- DENSUOJELU- JA TUPAKKAVALVONNAN VUODEN 2012 TOTEUMAN ARVIOINTI Arviointi ISAVI/1343/05.14.02/2014 Itä-Suomi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue 31.3.2014 Kuopion kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON KEMIKAALI-, KULUTTAJATURVALLISUUS-,

Lisätiedot

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019

Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 Liite 4 Tupakkalain ja nikotiinivalmisteiden valvontasuunnitelma vuosille 2015-2019 SISÄLLYS 1 TUPAKKALAIN MUKAINEN VALVONTA 1 1.1 Tarkastuksen sisällön määrittely 1 1.2 Valvontakohteiden tarkastustiheys

Lisätiedot

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 06.03.2015 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja 21-27 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA. Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Jarmo Mäki-Penttilä, pj. Tarja Tupala, vpj.

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2016 valvonnan toteutuminen 07.03.2017 Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys (397) Sivu 2/11 Yleiset kysymykset Tulojen kohdentaminen

Lisätiedot

Valvira toimii- mitä on tulossa

Valvira toimii- mitä on tulossa Valvira toimii- mitä on tulossa Ajankohtaista laboratoriorintamalla 11.-12.10.2011 Ryhmäpäällikkö Kaisa Mäntynen Ohjeita valmisteilla... ja asetusmuutoksia Asumisterveysohjeen uudistaminen asetuksen muotoon

Lisätiedot

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen

Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11. Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (240) Sivu 1/11 Kysely: Vuoden 2014 valvonnan toteutuminen 30.03.2015 Kalajoen kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45. Todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 4/12 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Perjantai 30.11.2012 klo 14.30-14.45 Sähköposti- ja puhelinkokous Jäsen Paikalla

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri

Kaija Tarvainen hallintojohtaja, esittelijä ja sihteeri kunnanjohtaja, vara esittelijä ja Petteri Ristikangas sihteeri 1 (7) KOKOUSAIKA 7.4.2017 klo 19.00-20.45 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT :t 24-28 Kirjoita Puheenjohtaja PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2013. torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30. Sillankorvan kokoushuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2013 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 23.5.2013 klo 18.30-19.30 Sillankorvan kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014

Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ympäristöterveydenhuollon yhteinen valtakunnallinen valvontaohjelma ja Terveydensuojelun valvontaohjelma vuosille 2011-2014 Ajankohtaista laboratoriorintamalla Ylitarkastaja Kaisa Mäntynen 1 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN TAKSAN PERUSTEET

YMPÄRISTÖTERVEYSPALVELUIDEN TAKSAN PERUSTEET 1 Soveltamisala Juankosken ja Nilsiän kaupunkien sekä Kaavin, Lapinlahden, Maaningan, Rautavaaran, Siilinjärven, Tuusniemen ja Varpaisjärven kuntien muodostamalla ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo

Riitta Pulli Anja Farin Juhani Tähtivaara Paikka ja pvm Tervo 1 (8) KOKOUSAIKA 16.12.2016 klo 9.00-12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanviraston kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN ALLE-

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointi ky. 1 (1) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA

Forssan seudun hyvinvointi ky. 1 (1) Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA n seudun hyvinvointi ky. 1 (1) n seudun hyvinvointikuntayhtymän YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA Voimaantulopäivä 1.1.2015 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan seuraavien lakien ja asetusten nojalla

Lisätiedot

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat;

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat; Hyväksytty johtokunta 19.01.2015 9 SUUPOHJAN PERUSPALVELULIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄ Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän osakaskuntien,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Tekninen lautakunta 2/2015. torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone. Petteri Ristikangas, kunnanjohtaja Tekninen lautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2015 Sivu 12 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA torstai 9.4.2015 klo 18.39 - Virastotalon neuvotteluhuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (6) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (6) KOKOUSAIKA 31.1.2018 klo 15.00-16.00 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-4 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019

Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 1 (8) Helsingin tupakkalain valvontasuunnitelma 2015 2019 HELSINGIN KAUPUNGIN 2 (8) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Suunnitelmallinen valvonta... 3 2.1. Valvonnan

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa 1 Soveltamisala Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 13.12.2016

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 5 / 2018 Aika Maanantai 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantaina 07.05.2018 klo 18.30-20.30 Kokoushuone 1 (khall) Nro 5 / 2018

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA

ymp.ltk Liite 18 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Ympäristöterveydenhuolto 12.2.2016 s. 1(7) Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI VUODEN 2015 OSALTA Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ympäristöterveysvalvonnan

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA ESITYSLISTA Kokousnumero 7/2015 Aika Pe 10.07.2015 klo 15.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIALISTA Perjantaina 10.07.2015 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 7/2015 ASIA LIITE 50 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta esityslistan liite

Perusturvalautakunta esityslistan liite Perusturvalautakunta 10.12.2008 esityslistan liite Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kirjoita virka-asema

Kirjoita virka-asema 1 (9) KOKOUSAIKA 25.3.2019 klo 14:00- KOKOUSPAIKKA Parkkimäen kerhohuone, Tervontie 12 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT 1-7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta 3/2012. Tiistai 17.4.2012 klo 14.00-15.45. Kunnanviraston kokoushuone. Saapui 19 :n aikana

PÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Ympäristöterveyslautakunta 3/2012. Tiistai 17.4.2012 klo 14.00-15.45. Kunnanviraston kokoushuone. Saapui 19 :n aikana Ympäristöterveyslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2012 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 17.4.2012 klo 14.00-15.45 Kunnanviraston kokoushuone Jäsen

Lisätiedot

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa

Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa Tampereen kaupungin ympäristöterveydenhuollon toiminta-alueen taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Lisätiedot

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU

ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Perusturvalautakunta ESITYSLISTA/ KOKOUSKUTSU Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010

TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 TORNION KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TUPAKKALAIN MUKAISEN VALVONNAN VALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 Ympäristölautakunta 17.12.2009 109 2 Ympäristöterveydenhuollon tupakkalain mukaisen valvonnan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys

Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys Pohjois-Karjalan Ympäristöterveys POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON YHTEISTOIMINTA-ALUE Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä,

Lisätiedot

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo

Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo Liite IV Liite IV 2 (5) Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 2. Kunnan kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaisen tehtävät... 3 3. Valvonnan maksullisuus... 4 4. Tarkastukset ja niiden sisältö... 4 5. Valvontakohteiden

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

Esityslista. Tervon kunta Tekninen lautakunta 1 (11) klo alkaen Virastotalon neuvotteluhuone

Esityslista. Tervon kunta Tekninen lautakunta 1 (11) klo alkaen Virastotalon neuvotteluhuone 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 5.10.2017 klo 18.30 alkaen Virastotalon neuvotteluhuone Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Minna Puranen, pj. Helena Raatikainen Juhani Tähtivaara, vpj.

Lisätiedot

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat 1(5) Sastamalan kaupunki Ympäristöterveydenhuolto Sastamalan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen yleisen terveysvalvonnan maksutaksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A)

Lisätiedot

6) terveydensuojelualain 18 mukaisen laitoksen hyväksymistä;

6) terveydensuojelualain 18 mukaisen laitoksen hyväksymistä; 1 LIITE 1 POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖTERVEYDEN MAKSUTAKSA Ympäristöterveydenhuollon taksa 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan A) Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin,

Lisätiedot

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI

KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI KEURUSSELÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VUODEN 2014 VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMISEN ARVIOINTI ELINTARVIKELAIN MUKAISEN VALVONNAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2014 Valvontayksikön tulee laatia säännöllistä valvontaa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016

Elintarvikevalvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2016 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONTASUUNNITELMAN TOTEUTUMINEN VUONNA 2016 Ympäristölautakunta hyväksyi Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman tarkistamisen vuodelle 2016 Mikkelin Seudun Ympäristöpalvelujen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 27.9.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 2/2014 1. Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30. Kunnantoimiston uusi kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 18.3.2014 klo 17.30-19.30 Kunnantoimiston uusi kokoushuone

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6)

Sisällysluettelo. RIIHIMÄEN SEUDUN TERVEYSKESKUKSEN KY Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Liite III Ympäristöterveysosasto Liite III 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Tarkastuksen sisältö... 4 3 Tarkastuskohteiden tarkastustiheys ja niihin käytettävä aika... 4 4 Näytteenotto ja tutkiminen...

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus

Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus Ympäristöterveydenhuollon valvontayksikkötietojen hallintajärjestelmä (VYHA) YHTI-koulutustilaisuus 29.4.2014 Ylitarkastaja Reetta Honkanen 1 Mikä on VYHA? VTO > VYR > VYHA STM:n omistama rekisteri (Tiken

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille

KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO. Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille KAINUUN MAAKUNTA KUNTAYHTYMÄ YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma vuosille 2008 2010 Luonnos 30.10.2007 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON VALVONNAN SUUNNITELMALLISUUS...3

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

ESITYSLISTA 7/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ESITYSLISTA 7/2018. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Evijärven kunta TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika 14.12.2018 ESITYSLISTA 7/2018 KOKOUSAIKA 14.12.2018 klo 16.00 - KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Ulla Lassila

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019

ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Liite 4 a) ELINTARVIKEVALVONNAN SUUNNITELMA 2019 Elintarvikevalvonnan ajankohtaista v. 2019 Ympäristöterveydenhuollon keskitetyn toiminnanohjaus- ja tiedonhallintajärjestelmän (VATI) käyttöönotto vuoden

Lisätiedot

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA

ID KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA ID 1715490 KUNTAKOHTAINEN RAPORTTI SUORITTEISTA 1.1. - 31.8.2017 Pirkkalan kunta Kumulatiivinen raporttti kuntakohtaisista 1 / 13 KUNNAN TEHTÄVÄT YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLOSSA Ympäristöterveydenhuollon avulla

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Tarkastuslautakunta Aika 24.01.2019 klo 15:00-16:44 Paikka Hallintokeskus, kokoustila Aalto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2017 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 15.11.2017 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3

Johdanto... 3. 1 Tarkastukset... 3 Liite I Liite I 2 (7) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1 Tarkastukset... 3 a) Elintarvikehuoneistojen ilmoitusten ja hakemusten käsittelyyn liittyvät tarkastukset 3 b) Säännöllisen valvonnan tarkastukset...

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA Ympäristöterveydenhuollon maksutaksa Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta 12.3.2013 Voimaantulopäivä 1.4.2013 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan elintarvikelaissa 23/2006,

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIK- KA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 11 12 13 14 15 4 5-7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JAOSTON ALAISILLE VIRANHALTIJOILLE LAKISÄÄTEISISSÄ ASIOISSA

TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JAOSTON ALAISILLE VIRANHALTIJOILLE LAKISÄÄTEISISSÄ ASIOISSA Toimivallan siirtäminen 1.10.2016 alkaen. 1 / 7 TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JAOSTON ALAISILLE VIRANHALTIJOILLE LAKISÄÄTEISISSÄ ASIOISSA Ympäristöterveydenhuollon jaosto päättää siirtää

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies.

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 24.01.2017 kello 14:00-16.18 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 21 Asianro 3656/11.02/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 21 Asianro 3656/11.02/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 21 Asianro 3656/11.02/2012 Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutuminen vuonna 2012 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, LAPPEENRANTA. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 9-9.10 Paikka Etelä-Karjalan Hankintapalvelut, Tullitie 7 D, 53500 LAPPEENRANTA Saapuvilla olleet jäsenet Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42 Tarkastuslautakunta Kokousaika 16.12.2015 kello 15:00-18:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 11. 1.1 Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 11. 1.1 Elintarvikelaissa (23/2006) säädettyihin kunnan viranomaisen suoritteisiin, jotka koskevat Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2013 Nro 11 KOTKAN JA PYHTÄÄN YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON TAKSA (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 27.3.2013) 1 Soveltamisala Tätä taksaa sovelletaan 1.1 Elintarvikelaissa

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 10/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 9.12.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tervon kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontaviranomaisen hoitamista ympäristöterveydenhuollon tehtävistä peritään maksu tämän taksan mukaisesti.

Tervon kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontaviranomaisen hoitamista ympäristöterveydenhuollon tehtävistä peritään maksu tämän taksan mukaisesti. 1 TERVON KUNTA YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON MAKSUTAKSA 1 Soveltamisala Tervon kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontaviranomaisen hoitamista ympäristöterveydenhuollon tehtävistä peritään maksu tämän taksan

Lisätiedot