MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /"

Transkriptio

1 MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /2017

2 Sisällys OSA I... 1 SANOMALIIKENNE... 1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset sanomat (ilmoitussanomat) Autoveroilmoitussanoma Autoveroilmoitussanoman täydennys Muutosilmoitussanoma Muutosilmoitussanoman täydennys Lupailmoitussanoma... 2 Vastaanottajan ja Verohallinnon väliset sanomat (vastaussanomat)... 3 Vastaussanomatyypit... 3 Tyyppi: Hylkäyssanoma... 3 Tyyppi: Virhesanoma Tyyppi: Keskeytyssanoma Päätössanoma... 4 OSA II... 5 SANOMALIIKENNEOPAS... 5 Ensiveroilmoitussanomat... 5 Muutosilmoitussanomat Lupailmoitussanomat... 12

3 Muutoshistoria Versio/päiväys 0.1/ Muutoksen kuvaus Ensimmäinen versio. Täydennetty. Sisältöä jaoteltu eri dokumenteiksi. 0.2 / Tarkennuksia case 1 4/ Lisätty Lupailmoitussanoma 3.0/ 2017 VETO muutokset

4 SANOMALIIKENNE 1 OSA I SANOMALIIKENNE Tämän oppaan tavoitteena on antaa Verohallinnon rekisteröidylle autoverotusasiakkaalle yleiskuva autoverotuksen eri vaiheissa sovellettavasta sanomaliikenteestä. Muodollisella virheettömyydellä ja määrämuotoisuudella tarkoitetaan: kaikki vaaditut tietoelementit on ilmoitettu, jotta verotuspäätös voidaan muodostaa. ilmoitetut koodit ovat määrämittaisia ja käytössä olevia koodeja. Verohallinnon järjestelmä tutkii ilmoituksella annettujen tietojen aineellista virheettömyyttä ja oikeellisuutta mm. ristiin tarkistuksin. Ilmoitussanomalla tarkoitetaan sanomaa, jonka asiakas lähettää Verohallinnolle ilmoittaessaan ajoneuvoa verotettavaksi tai kun asiakas täydentää antamaansa ilmoitussanomaa. Ilmoitussanoma tulee aina asiakkaalta on. Ilmoitussanoman voi lähettää verovelvollinen tai verovelvollisen valtuuttama asiamies tms. taho, joka toimii Verohallinnon järjestelmässä ilmoittajana. Ilmoitussanomasta tulee olla tunnistettavissa verovelvollinen, ilmoittaja ja verotettava ajoneuvo. Muutossanomassa tulee näiden lisäksi olla tunnistettavissa se verotuspäätös, johon asiakas on hakenut muutosta. Täydennyssanomassa tulee näiden lisäksi olla tunnistettavissa virhesanoman mukana lähettämä asianumero autoverotustapahtumalle. Vastaussanomalla tarkoitetaan sanomaa, jonka ilmoitussanomaan pohjautuen lähettää asiakkaalle. Vastaussanomia on neljää eri tyyppiä (hylkäys, virhe, keskeytys tai päätös). Kaikki keskeytyssanoman saaneet sanomat käsitellään Verohallinnossa manuaalisesti. Manuaalisesti käsitellyistä sanomista lähetetään aina postitse verotuspäätös asiakkaalle. lähettää kaikki vastaussanomat sille taholle, joka on lähettänyt autoveroilmoitussanoman on. Taho voi olla Verohallinnon rekisteröity autoverovelvollinen tai rekisteröidyn verovelvollisen valtuuttama asiamies (ilmoittaja).

5 SANOMALIIKENNE 2 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset sanomat (ilmoitussanomat) 1 Autoveroilmoitussanoma Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman verottaakseen ajoneuvon. Kyseessä on ajoneuvon ensiveroilmoitus. 2 Autoveroilmoitussanoman täydennys Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman täydentääkseen jo aiemmin lähettämäänsä autoveroilmoitussanomaa. Täydennyssanoma voidaan ottaa vastaan vain, jos on sitä pyytänyt. Pyyntö täydennyssanomaan voi tulla asiakkaalle virhesanomana tai esim. kirjallisena lisäselvityspyyntönä. Täydennyssanomassa tulee lähettää kaikki autoveroilmoitussanoman tiedot. Ajoneuvon verotus toimitetaan kokonaisuudessaan täydennyssanoman tiedoilla. 3. Muutosilmoitussanoma Asiakas lähettää muutosilmoitussanoman, jolla asiakas haluaa käynnistää muutoksenhaun Verohallinnon jo aiemmin tekemään verotuspäätökseen. Muutosilmoitussanoma voidaan lähettää XML sanomana vain niistä verotuksista, jotka on alunperinkin toimitettu Move-järjestelmällä XML-sanomaliikenteenä. 4. Muutosilmoitussanoman täydennys Asiakas lähettää muutosilmoituksen täydentääkseen jo aiemmin lähettämäänsä muutosilmoitussanomaa. Täydennyssanoma voidaan ottaa vastaan vain, jos on sitä pyytänyt. Pyyntö täydennyssanomaan voi tulla asiakkaalle virhesanomana tai esim. kirjallisena lisäselvityspyyntönä. Täydennyssanomassa tulee lähettää kaikki muutosilmoituksen tiedot. Ajoneuvon verotus toimitetaan kokonaisuudessaan täydennyssanoman tiedoilla. 5. Lupailmoitussanoma Asiakas lähettää lupailmoitussanoman ajoneuvosta. Kyseessä on esittelykäyttöön otettavien ajoneuvojen käyttöönottoilmoitus.

6 SANOMALIIKENNE 3 Vastaanottajan ja Verohallinnon väliset sanomat (vastaussanomat) Vastaussanomien mukana lähetetään aina sanoman tunnistetiedot. Vastaussanomatyypit Tyyppi: Hylkäyssanoma Hylkäyssanoma lähetetään silloin, kun sanoman tiedoissa esiintyy sellainen virhe tai puute, ettei sanomaa voida ottaa vastaan Verohallinnon järjestelmään. Tyypillinen virhe on, että jokin pakollinen tunnistetieto puuttuu ilmoitussanomasta. Esimerkiksi ei tunnisteta verovelvollista, ilmoittajaa tai verotettavaa ajoneuvoa. Ilmoitussanoma voidaan hylätä myös sen takia, ettei verotettavaa ajoneuvoa pystytä kohdentamaan aiemmin verotettuun ajoneuvoon (muutosilmoitus) tai ettei täydennyssanomaa voida kohdentaa vireillä olevaan verotukseen. Muita mahdollisia hylkäyksen syitä ovat ne, jolloin verotettavan ajoneuvon tiedoista puuttuu tietoja ja tällöin veronmäärää ei pystytä laskemaan tai uudelle ajoneuvolle ei ole ilmoitettu ajoneuvotunnistetta (kaupallinen nimike). Hylkäyssanoman mukana lähetetään tiedot hylkäyksen aiheuttaneista virheistä. Tyyppi: Virhesanoma Virhesanoma lähetetään silloin, kun sanoman tiedoissa esiintyy aineellinen virhe. Aineellinen virhe estää sanoman käsittelyn verotuspäätökseksi saakka. Virhesanoman perusteella asiakkaan tulee lähettää samalla asianumerolla täydennyssanoma. Virhesanoman mukana lähetetään yksityiskohtaiset tiedot virheistä, jotta asiakas pystyy täydentämään oikeita sanoman kenttiä. Virheen voi aiheuttaa esimerkiksi se, että ajoneuvolta puuttuu co2-arvo, L- luokan ajoneuvolta iskutilavuus tai taksin liikennelupanumeroa ei ole ilmoitettu. Virhesanoman mukana lähetetään aina asianumero, jolla verotus on vireillä Tullissa sekä kaikki tiedot virheistä. 3. Tyyppi: Keskeytyssanoma Keskeytyssanoma lähetetään silloin, kun sanomassa esiintyvä tieto vaatii verovirkailijan manuaalisen käsittelyn verotuksen loppuunsaattamiseksi. Keskeytyssanoma lähetetään mm. kaikista muutosilmoitussanomista ja käytettyjen ajoneuvojen ilmoitussanomista. Asiakas saa tiedon, että sanoma on jäänyt manuaalisesti käsiteltäväksi. Nämä sanomat muodostetaan päätökseksi verovirkailijan toimesta ja niistä lähetetään päätös postitse. Keskeytyssanoman mukana lähetetään aina asianumero, jolla verotus on vireillä Verohallinnossa. Keskeytyssanomassa ei kuitenkaan eritellä syitä, joiden takia ilmoitussanoma on noussut manuaalikäsittelyyn muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

7 SANOMALIIKENNE 4 4. Päätössanoma Päätössanoma lähetetään silloin, kun sanoma on automaattikäsitelty onnistuneesti ja ilmoitussanoman tietojen perusteella on pystytty muodostamaan autoverotuspäätös. Päätössanoma sisältää kaikki verotuspäätöksen tiedot ja päätössanoman perusteella asiakas pystyy tulostamaan ja arkistoimaan verotuspäätöksen.

8 SANOMALIIKENNE 5 OSA II SANOMALIIKENNEOPAS Ensiveroilmoitussanomat CASE 1 Autoveroilmoitussanoma, täydellinen Ilmoitus on täydellinen ja siitä voidaan muodostaa automaattisesti autoverotuspäätös autoverotusjärjestelmässä. Autoveroilmoitussanoma Päätössanoma 3. Jaksoerittely Kuva 1 Autoveroilmoitussanoma, virheetön Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman on, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa autoveroilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Pakolliset tunnistetiedot ovat sanomassa mukana ja se voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa ilmoitussanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Tiedot ovat hyväksyttäviä eikä ristiriitaisuuksia tietojen välillä ole. Ajoneuvon verotus voidaan suorittaa. määrää verot ja maksut ilmoituksen tietojen perusteella ja lähettää päätössanoman. 3. kopioi tiedon ajoneuvolle määrätyistä veroista myös jaksoerittelylle.

9 SANOMALIIKENNE 6 CASE 2 Autoveroilmoitus, ilmoitussanoma hylätään Ilmoitussanomasta puuttuu pakollisia tietoja ja sitä ei voida ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Ilmoitussanoma hylätään ja asiakkaan tulee lähettää uusi autoveroilmoitussanoma verotuksen vireille saattamiseksi. Autoveroilmoitussanoma Hylkäyssanoma 3. Autoveroilmoitussanoma Kuva 2 Autoveroilmoitussanoma, hylkäys Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa autoveroilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Ilmoituksella ilmoitetut tiedot eivät täytä vaatimuksia. Asiakkaalle ilmoitetaan puuttuvista tiedoista hylkäyssanomassa. Hylkäyssanomalla mitätöidään verotusprosessi, eikä asia ole vireillä Verohallinnossa. 3. Asiakas käynnistää verotusprosessin lähettämällä uuden autoveroilmoitussanoman.

10 SANOMALIIKENNE 7 CASE 3 Autoveroilmoitussanoma, ilmoitussanoma vaatii täydennystä Ilmoitussanomasta puuttuu ajoneuvon verottamiseen tarvittavia pakollisia tietoja tai tietojen välillä on ristiriitaisuuksia. Autoverotusjärjestelmä havaitsee virheen ja lähettää asiakkaalle virhesanoman. Ilmoitussanoma jää vireille autoverotusjärjestelmään. Asiakas täydentää ilmoitussanomaa. Autoveroilmoitussanoma Virhesanoma 3. Täydennyssanoma Kuva 3 Autoveroilmoitussanoma, virheellinen Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa autoveroilmoitussanomasta pakolliset tiedot. Pakolliset tiedot ovat sanomassa mukana, joten ilmoitussanoma voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa ilmoitussanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Ilmoitussanomasta löytyy virhe, verotuksen kannalta pakollinen tieto puuttuu tai tiedoissa esiintyy ristiriitaisuuksia, joiden johdosta autoverotuksen oikeellisuus voi vaarantua. ei pysty määräämään veroja ja maksuja näiden tietojen perusteella. Tietojen virheellisyys ei kuitenkaan vaadi verovirkailijan manuaalista käsittelyä. Asiakkaalle ilmoitetaan virheestä lähettämällä virhesanoma. Virhesanomassa eritellään autoveroilmoituksella esiintyvät virheellisyydet. Virhesanomassa ilmoitetaan myös asianumeron, jolla autoverotus on vireillä Verohallinnossa ja jonka perusteella asiakas voi täydentää autoveroilmoitusta. 3. Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman täydennyksen.

11 SANOMALIIKENNE 8 CASE 4 Autoveroilmoitussanoma, vaatii manuaalisen käsittelyn Ilmoitussanoman automaattisessa käsittelyssä tapahtuu virhe tai ilmoitussanoma sisältää sellaisia tietoja, jotka tulee käsitellä manuaalisesti verovirkailijan toimesta. Asiakkaalle lähetetään keskeytyssanoma. Ilmoitussanoma on vireillä ja sen käsittely jatkuu Verohallinnossa. Autoveroilmoitussanoma Keskeytyssanoma 3. Kuva 4 Autoveroilmoitus siirtyy manuaalikäsittelyyn Asiakas lähettää autoveroilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa autoveroilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Pakolliset tunnistetiedot ovat sanomassa mukana, joten ilmoitussanoma voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa ilmoitussanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Ilmoitussanomasta löytyy sellainen tieto, jonka johdosta autoverotuksen oikeellisuus vaarantuu ja/tai ilmoitussanomaa ei voida käsitellä automaattisesti autoverotusjärjestelmässä. Ilmoitussanoma vaatii verovirkailijan manuaalisen käsittelyn. Asiakkaalle ilmoitetaan käsittelytavan muutoksesta lähettämällä keskeytyssanoma. Keskeytyssanomassa ilmoitetaan myös asianumeron, jolla autoverotus on vireillä autoverotusjärjestelmässä. 3. määrää verot ja maksut lähettämällä autoverotuspäätöksen asiakkaalle postitse.

12 SANOMALIIKENNE 9 Muutosilmoitussanomat CASE 5 Muutosilmoitussanoma, täydellinen Ilmoitus on täydellinen. Asiakkaalle lähetetään keskeytyssanoma. Ilmoitussanoma on vireillä ja sen käsittely jatkuu Verohallinnossa. Muutosilmoitussanoma Keskeytyssanoma 3. Kuva 5 Muutosilmoitussanoma, täydellinen Asiakas lähettää muutosilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa autoveroilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot ja sen kohdetapahtuman asianumeron, jota muutosilmoitus koskee. Pakolliset tunnistetiedot ovat sanomassa mukana ja ilmoitus voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Muutospyyntö voidaan kohdistaa muutettavaan päätökseen. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa ilmoitussanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Tiedot ovat hyväksyttäviä eikä ristiriitaisuuksia tietojen välillä ole. Muutosilmoitussanoma käsitellään aina manuaalisesti. Asiakkaalle ilmoitetaan käsittelytavan muutoksesta lähettämällä keskeytyssanoma 3. käsittelee muutosverotuspäätöksen ja lähettää päätöksen asiakkaalle postitse

13 SANOMALIIKENNE 10 CASE 6 Muutosveroilmoitussanoma, ilmoitussanoma hylätään Muutosilmoitussanomasta puuttuu pakolliset tunnistetiedot jonka johdosta sitä ei voida ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Ilmoitussanoma hylätään ja asiakkaan tulee lähettää uusi muutosveroilmoitussanoma verotuksen vireille saattamiseksi. Muutosveroilmoitussanoma Hylkäyssanoma 3. Muutosveroilmoitussanoma Kuva 6 Muutosveroilmoitussanoma, hylkäys Asiakas lähettää muutosveroilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa muutosilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Ilmoituksella ilmoitetut tiedot eivät täytä vaatimuksia. Asiakkaalle ilmoitetaan puuttuvista pakollisista tunnistetiedoista hylkäyssanomassa. Hylkäyssanomalla mitätöidään koko muutosverotusprosessi, eikä asia ole enää vireillä Verohallinnossa tämän jälkeen. 3. Asiakas käynnistää muutosverotusprosessin uudelleen lähettämällä uuden autoveroilmoitussanoman.

14 SANOMALIIKENNE 11 CASE 7 Muutosilmoitussanoma, vaatii täydennystä Ilmoitussanomasta puuttuu ajoneuvon verottamiseen tarvittavia pakollisissa tietoja tai tietojen välillä on ristiriitaisuuksia. Autoverotusjärjestelmä havaitsee virheen ja lähettää asiakkaalle virhesanoman. Ilmoitussanoma jää vireille autoverotusjärjestelmään. Asiakas täydentää ilmoitussanomaa. Muutosilmoitussanoma Virhesanoma 3. Muutosilmoitussanoman täydennys 4. Kuva 7, Muutosilmoitussanoma, vaatii täydennystä Asiakas lähettää muutosilmoitussanoman, Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa muutosilmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Pakolliset tunnistetiedot ovat sanomassa mukana ja ilmoitus voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa ilmoitussanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Tiedoista löytyy virhe tai jokin verotuksen kannalta pakollinen tieto puuttuu ilmoitussanomasta. Tarkastuksessa havaitaan ajoneuvoa koskevan ilmoituksen tietosisällössä ristiriitaisuuksia ja/tai virhe/virheitä, joiden johdosta verotuksen oikeellisuus vaarantuu ja/tai ilmoitussanomaa ei voida käsitellä automaattisesti autoverotusjärjestelmässä. Ilmoitussanoma ei kuitenkaan vaadi manuaalista käsittelyä. Asiakkaalle ilmoitetaan virheestä virhesanomalla. Virhesanomassa eritellään muutosilmoituksella esiintyvät virheellisyydet. Virhesanomassa ilmoitetaan myös asianumero, jolla autoverotus on vireillä ja jonka perusteella asiakas voi täydentää autoveroilmoitusta. 3. Asiakas lähettää muutosilmoitussanoman täydennyksen verotusjakson ilmoitusaikana. 4. käsittelee muutosverotuspäätöksen ja lähettää päätöksen asiakkaalle postitse

15 SANOMALIIKENNE Lupailmoitussanomat 3.1 CASE 1 Lupailmoitussanoma, täydellinen Ilmoitus on täydellinen ja siitä voidaan muodostaa automaattisesti päätössanoma autoverotusjärjestelmässä. Lupailmoitussanoma Päätössanoma Kuva 8 Lupailmoitussanoma, virheetön Asiakas lähettää lupailmoitussanoman. Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa sanomasta pakolliset tunnistetiedot. Pakolliset tunnistetiedot ovat sanomassa mukana ja se voidaan ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Autoverotusjärjestelmä tarkistaa sanoman tietojen aineellisen oikeellisuuden. Tiedot ovat hyväksyttäviä eikä ristiriitaisuuksia tietojen välillä ole. Ilmoitus esittelykäyttöön otettavan ajoneuvon käyttöönotosta voidaan luoda. lähettää päätössanoman.

16 SANOMALIIKENNE CASE 2 Lupailmoitussanoma, hylätään Lupailmoitussanomasta puuttuu pakollisia tietoja ja sitä ei voida ottaa vireille autoverotusjärjestelmään. Lupailmoitussanoma hylätään ja asiakkaan tulee lähettää uusi lupailmoitussanoma. Lupailmoitussanoma Hylkäyssanoma 3. Lupailmoitussanoma Kuva 9 Lupailmoitussanoma, hylkäys Asiakas lähettää lupailmoitussanoman Asiakas odottaa toimenpiteitä. Autoverotusjärjestelmä tarkastaa lupailmoitussanomasta pakolliset tunnistetiedot. Ilmoitetut tiedot eivät täytä vaatimuksia. Asiakkaalle ilmoitetaan puuttuvista pakollisista tiedoista hylkäyssanomassa. Hylkäyssanomalla mitätöidään koko lupailmoitusprosessi, eikä asia ole vireillä Verohallinnossa 3. Asiakas lähettää uuden lupailmoitussanoman.

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE 1.1.2019 Sisällys 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 1 1.1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset esittelykäyttöajoneuvon lupailmoitus-

Lisätiedot

Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti:

Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti: SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä

Lisätiedot

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus SANOMALIIKENNE 1 JOHDANTO Sanomaoppaassa kuvataan MOVE-autoverotusjärjestelmän sanomaliikennettä. Sanomaliikenne toimii XML-muotoisena. Tarkoituksena on antaa Verohallinnon rekisteröidylle asiamiehille

Lisätiedot

MOVE Sanomien koodistoluettelo

MOVE Sanomien koodistoluettelo 1.1.2019 Sisällysluettelo Muutoshistoria... 3 1. Ahdin-koodisto... 4 2. Ajokilometriselite-koodisto... 4 3. Ajoneuvoluokka-koodisto... 4 4. Alennus- ja vapautusperuste-koodisto... 5 5. Alityyppi-koodisto...

Lisätiedot

MOVE Sanomien koodistoluettelo. v.3.0/

MOVE Sanomien koodistoluettelo. v.3.0/ MOVE v.3.0/1.1.2017 MOVE 1 Sisällysluettelo Muutoshistoria... 2 1. Ahdinkoodisto... 3 2. Ahdinkoodisto... 3 3. Ajoneuvoluokkakoodisto... 3 4. Alennus- ja vapautusperustekoodisto... 4 5. Alityyppikoodisto...

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS 1.1.2019 SISÄLLYS 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 1 1.1. Lähettäjän ja Verohallinnon väliset ilmoitus- ja vastaussanomat... 2 1.1.1

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS 1.1.2019 Sisällys 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 2 1.1. Lähettäjän ja Verohallinnon väliset muutosilmoitus- ja vastaussanomat...

Lisätiedot

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Sisällys Ajoneuvon ensirekisteröinnin edellytyksistä 2.4.2006 jälkeen ja sopimuksista Tullin kanssa (Ziessler) sivu 2 Rekisteröity autoverovelvollinen

Lisätiedot

Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman. edi-sanomaopas

Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman. edi-sanomaopas Vienti-ilmoitussanoman ja saapuminen poistumispaikalle sanoman edi-sanomaopas 1 VIENTI-ILMOITUS SANOMAOPAS 4 1 YLEISTÄ 5 2 SANOMAT 6 2.1 Ilmoittajan lähettämät sanomat 6 2.2 Tullin vastaussanomat 8 3 KÄYTTÖTAPAUKSET

Lisätiedot

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus Versio: 0.3 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus Versio: 0.5 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008. Meeri Nieminen

EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008. Meeri Nieminen EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008 Meeri Nieminen Asiakkaan vaihtoehdot Asiakkaan vaihtoehdot EMCS-järjestelmän käyttöön XML-sanomarajapinta oman järjestelmän

Lisätiedot

Sanomaliikenneopas asiakkaille EMCS-järjestelmä

Sanomaliikenneopas asiakkaille EMCS-järjestelmä Sanomaliikenneopas asiakkaille EMCS-järjestelmä 13.6.2008 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ...3 Aikavyöhyke... 3 Sanomien tarkistaminen... 3 2. TAVARAN VASTAANOTTAJAN TOIMINNOT...5 AAD:n vastaanottaminen...

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

... 4... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12... 12... 13... 13... 13... 14... 14... 14... 14... 15... 16... 16... 16... 20... 20... 20 ... 21... 21... 23... 25

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016

VEROHALLINTO ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 VEROHALLINTO 15.02.2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA... 2 4 TIETOJEN

Lisätiedot

SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma.

SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma. SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä

Lisätiedot

Antopäivä 5/010/09 19.1.2009

Antopäivä 5/010/09 19.1.2009 Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 5/010/09 19.1.2009 Säädösperusta Autoverolaki ((1482/1994) 11 g (266/2003) ja autoverolain muuttamiseksi annettu laki, joka tulee voimaan Valtioneuvoston asetuksella

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (19) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B)

LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B) LUETTELO ELINKEINOYHTYMÄN JA LIIKKEEN- TAI AMMATINHARJOITTAJAN OMISTAMISTA ARVOPAPEREISTA JA ARVO-OSUUKSISTA (8B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen TEKNINEN MÄÄRITTELY Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta Ismo Koskinen Versio 2.2 Päiväys 12.05.2014 Tekijä Ismo Koskinen MUUTOSHISTORIA Versio ja pvm Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 / 07.07.2009 Ismo

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018

Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy. Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Tullivarastoinnin ilmoittaminen sähköistyy Tullivarastoinnin verkkoseminaari Toukokuu 2018 Keskeiset muutokset Tullivarastointi sähköiseksi vuoden 2019 aikana Netti-ilmoittaminen mahdollistuu maaliskuussa

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa THT N:o 274/2003 Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 218/010/03 12.12.2003 Säädösperusta Tullikoodeksi 61 artikla b kohta Tullikoodeksin soveltamisasetus 222-224 artikla Tullilaki 4 2 momentti Voimassaoloaika

Lisätiedot

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo

Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Yksittäishyväksyntä ja komponenttiluettelo Komponenttiluettelo ikkuna yleistä Täytetään KATSAssa yksittäishyväksynnän yhteydessä Ikkunalle pääsee siirtymään Navigointi-, Perustiedot - ja Katsastustapahtuma

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 VEROHALLINTO 2.1.2018 A118/200/2017 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (22) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 4.1.2019 Joulukuun versiopäivitys 17.12. Joulukuun version tuotantotestiin siirto oli 10.12.2018 ja tuotantoonsiirto 17.12.2018 XML-aineistojen käsittelyn nopeuttaminen

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit 2 (14) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B)

ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B) ERITTELY ELINKEINOYHTYMÄN SAAMISTA OSINGOISTA JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ (73B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2

Lisätiedot

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV)

ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A90/200/2016 1.2 ARVONLISÄVERON YHTEENVETOILMOITUKSEN (VSRALVYV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 VOIMASSAOLO... 3 4 KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2705/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi on Pohjantähden selainpohjainen vakuutushakemusjärjestelmä, jolla välitetään liikenne- ja ajoneuvovakuutushakemukset

Lisätiedot

Kela Kanta-palvelut Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit

Kela Kanta-palvelut Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit Kela Kanta-palvelut 19.5.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Toiminnalliset prosessit Kela Kanta-palvelut 19.5.2016 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Todistuksen välitys vastaanottokäynnin yhteydessä (perusprosessi)3

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset 1.1.2019 jälkeen Asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voidaan perustaa vain sähköisen YTJ asiointipalvelun

Lisätiedot

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS Valtuutussäännös 27.8.2018 Yrittäjän eläkelaki (1272/2006) 152 2 mom. 2 kohta Maatalousyrittäjän eläkelaki (1280/2006) 146 1 mom. 2 kohta Voimassaolo Diaarinumero Korvaa normin (nro, pvm) A168/200/2017

Lisätiedot

Orig. Est. Actual Hours Hours Worked Hours Left %Complete Gain 0.0 0.0 0.0 0.0 0 0.0 Deadline:

Orig. Est. Actual Hours Hours Worked Hours Left %Complete Gain 0.0 0.0 0.0 0.0 0 0.0 Deadline: KRYSP puutteet ja korjausehdotukset Bug 141 Rakennuksen asuinhuoneistolla (rakval:asuinhuoneistot) ei voi olla seuraavat tiedot pakollisia jesse 2010-11-23 13:57:05 EET Rakennuksen asuinhuoneistolla (rakval:asuinhuoneistot)

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.1 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto

HE 97/2017 vp. Valtiovarainvaliokunnan verojaosto HE 97/2017 vp Valtiovarainvaliokunnan verojaosto 7.11.2017 Veronkorotuksen perustaso - 2 % lisätystä tulosta tai 10 % lisääntyneestä verosta - vastaisi tuloverotuksen keskimääräistä veronkorotustasoa nykytilassa

Lisätiedot

1 Sähköiset veroilmoitukset

1 Sähköiset veroilmoitukset 2 Sisällys 1 Sähköiset veroilmoitukset... 3 1.1 Tilikartta... 3 1.2 Verolomakkeet... 5 1.3 Lomakkeiden päivitys ja tallennettujen arvojen kopiointi... 7 1.4 Tulostus... 7 1.5 Lomakkeiden tulostaminen paperille

Lisätiedot

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K)

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT... 2

Lisätiedot

Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje

Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje Verohallinto Valmisteveroilmoituspalvelu - Vetuma kirjautuneen käyttöohje 1 / 36 Valmisteveroilmoituspalvelu, Satunnaiset VETUMA-tunnistautuneet verovelvolliset, käyttöohje Sisällys KIRJAUTUMINEN PALVELUUN...

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.0 2(12) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus

Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa valitsemalla uusi alustoimitusilmoitus 1 Alustoimitusilmoitus vienti-ilmoituspalvelussa Lue lisää alustoimituksista: http://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti/alustoimitusmenettely Alustoimitusilmoituksen voi tehdä netti-ilmoituksena Vienti-ilmoituspalvelussa

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5

Lisätiedot

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide: Uusi Alv-yhteenvetoilmoitus / käyttöönotto Myynnin perustiedot EU-tavarakaupan osalta Jos yritys tekee EU tavarakauppaa, käy tekemässä ennen käyttöönottoa myynnin perustiedoissa kerran seuraava toimenpide:

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

73B ELINKEINOYHTYMÄN SAAMAT OSINGOT JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMÄT

73B ELINKEINOYHTYMÄN SAAMAT OSINGOT JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMÄT VEROHALLINTO 27.9.2018 1.0 73B ELINKEINOYHTYMÄN SAAMAT OSINGOT JA OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMÄT TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE)

VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) VEROHALLINTO 1.1.2016 A140/200/2015 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS PUUN OSTAJAN VUOSI-ILMOITUSTIEDOT (VSPUERIE) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta. Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen

Ajankohtaista Kelasta. Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen Ajankohtaista Kelasta Veron ohjelmistotalopäivä 23.11.2017 Päivi Hyvärinen Ajankohtaista 2018 esara-ilmoittajille esara testihenkilötunnukset muuttuvat esara XML 1.2. versio Työnantajan yksi tilinumero

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (20) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL)

VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) VEROHALLINTO 1.1.2017 A145/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS KORKOTULON LÄHDEVERON ALAISET KOROT (VSKTVYSL) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A)

VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) VEROHALLINTO 20.3.2017 1.2 VEROVAPAAT LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELVOTTOMAT LUOVUTUSTAPPIOT (71A) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

ASIAKASOHJE Tullivarastoinnin sanoma-asiakkuus, versio

ASIAKASOHJE Tullivarastoinnin sanoma-asiakkuus, versio ASIAKASOHJE 2 (24) TULLIVARASTOINNIN SANOMA-ASIAKKUUS Opas tullivarastoinnin sanomailmoittajaksi hakeutuvalle 3 (24) KÄYTETYT TERMIT... 4 1 TULLIVARASTOINNIN SANOMAILMOITTAJA... 6 1.1 Tullivarastoinnin

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Rekisteröity autoveroasiamies

Rekisteröity autoveroasiamies Autoverotuksen asiakasohje 24 Rekisteröity autoveroasiamies www.tulli.fi 18.8.2014 Korvaa kesäkuussa 2008 julkaistun ohjeen Rekisteröity autoveroasiamies Autoverovelvolliset voivat asioida Tullissa joko

Lisätiedot

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35)

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT...

Lisätiedot

Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 /

Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 / Autoveron vientipalautuskäytännöt muuttuvat miten uutta lakia sovelletaan? Auto 2016 / 17.11.2016 Autoverolain muutos 1.1.2017 Laki autoverolain muuttamisesta (561/2016) Vientipalautus (säännösmuutos)

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.1 2(11) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.1 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta

Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Suomen Tilaajavastuu Oy Veronumero.fi Tarkastaja rajapinta Rajapintakuvaus veronumeroiden tarkastamiseen ja henkilötietojen noutamiseen Suomen Tilaajavastuu Oy Muutoshistoria Päivämäärä Tekijä Muutos 11.2.2013

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 2011. 1316/2011 Laki. autoverolain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2011

Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 2011. 1316/2011 Laki. autoverolain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2011 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 21 päivänä joulukuuta 2011 1316/2011 Laki autoverolain muuttamisesta Annettu Helsingissä 16 päivänä joulukuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017

VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 1.1.2017 A156/200/2016 1.3 VUOSI-ILMOITUS JULKISET ELINKEINOTUET (VSJTUETE) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN...

Lisätiedot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Tullihallitus Päivitys 17.9.2012 Tullihallitus Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot 1/8 Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Järjestelmäkohtaiset

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 139/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi autoverolain 33 ja 35 a :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan autoverolain 35 a :ää muutettavaksi siten, että Suomessa rekisteröitäväksi tarkoitetun

Lisätiedot

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas 1 Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

Vienti-ilmoituspalvelu

Vienti-ilmoituspalvelu Vienti-ilmoituspalvelu Käyttöohjeet Vienti-ilmoituspalvelussa voit antaa vienti-ilmoituksen EU:n ulkopuolelle vietävästä tavarasta. Maksuttomaan palveluun pääset tulli.fi > Asiointi-info\Tee vienti-ilmoitus

Lisätiedot

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73)

ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) VEROHALLINTO 29.1.2019 1.0 ERITTELY OSINKOTULOISTA JA MUISTA VOITONJAON LUONTEISISTA ERISTÄ (73) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN

Lisätiedot

Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen

Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen lähettäjälle Opas Ilmoitin.fi-verkkoasiointiin, kun palkkajärjestelmästä lähetetään ilmoituksia ja hakemuksia tiedostona. Tiedostoon voi sisältyä yksi tai useampi hakemus

Lisätiedot

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 23.11.2017 Minna Rintala Tausta maakohtaiselle raportoinnille OECD:n Base Erosion and Profit

Lisätiedot

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012)

KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) KIINTEISTÖVÄLITTÄJÄN ILMOITUS VARAINSIIRTOVEROSTA (6012) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 185/2008 vp. Hallituksen esitys laeiksi autoverolain, arvonlisäverolain ja ajoneuvolain 60 :n muuttamisesta.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 185/2008 vp. Hallituksen esitys laeiksi autoverolain, arvonlisäverolain ja ajoneuvolain 60 :n muuttamisesta. EDUSKUNNAN VASTAUS 185/2008 vp Hallituksen esitys laeiksi autoverolain, arvonlisäverolain ja ajoneuvolain 60 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi autoverolain, arvonlisäverolain

Lisätiedot

Laki. autoverolain muuttamisesta

Laki. autoverolain muuttamisesta Laki autoverolain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan autoverolain (1482/1994) 14 :n 2 momentti, 30 :n 2 momentti sekä 74 ja 75, sellaisina kuin niistä ovat 14 :n 2 momentti ja 30 :n

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Laskujen välitys / Perustiedot / Välitystavat... 4 2.1 Laskut asiakkaan sähköpostiin... 4 2.2 Laskujen lähetys tulostuspalveluun... 7 3 Yrityksen oletusvälitystapa... 9 4 Yritysrekisteri...

Lisätiedot

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin PalkkaLastu-ohjelmalla Sisällys Yleistä... 2 Palkkatietojen ilmoittaminen... 2 Ilmoitusaineiston muodostaminen... 2 Ilmoitusaineiston tarkastelu... 3 Ilmoitusten

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35)

ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) ELINKEINOYHTYMÄN OSAKASSELVITYS (35) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET...

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 26.3.2019 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun

Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun 1 (5) Muutokset suoran sanoma-asioinnin web servicepalvelun XML-skeemoihin v1.21 muutos 02.05.2019 2 (5) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Aikataulu ja yhteensopivuus... 3 3 Jakelupaketti... 3 4 Uusien

Lisätiedot

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa

1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa 2 Sisällys 1 Uuden vuoden aloitus palkanlaskennassa... 3 2 Sosiaalivakuutus- ym. maksut... 4 3 Uudet verokortit... 7 4 TyEL vuosi-ilmoitus sähköisesti... 11 5 TVR palkkasummailmoitus sähköisesti... 12

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen

Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin 2017-2018 Veron ohjelmistotalopäivä 23.5.2017 Päivi Hyvärinen Työnantajakäsittelyn muutokset 2017-2018 Perhevapaakorvauksen hakeminen

Lisätiedot

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020

Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutoksia kiinteistöverotukseen Kevät 2020 Muutokset lyhyesti Korjaa tai täydennä kiinteistötiedot keväällä 2020 OmaVerossa Kiinteistötiedot verkossa -palvelu poistuu käytöstä Kiinteistöverotus päättyy

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.2 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa

Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Ohjelma Asunto- ja kiinteistöyhteisön veroilmoitus 1.5.2018 voimaan tulleet muutokset yhteisöjen tuloverotuksessa Kysy meiltä ja hyödynnä aineistojamme Esityksen aikana voit lähettää kysymyksiä chatin

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K)

VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) VUOKRATULOT, KIINTEISTÖT (7K) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 4 6 HUOMAUTUKSET... 5 Muutoshistoria

Lisätiedot

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B)

VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) VEROHALLINTO 1.1.2017 1.0 VERONALAISET LUOVUTUSVOITOT JA VEROTUKSESSA VÄHENNYSKELPOISET LUOVUTUSTAPPIOT (71B) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestysmuutokset 1.1.2019 jälkeen Yhtiöjärjestysmuutokset tehtävä sähköisesti sen jälkeen, kun osakeluettelon ylläpito siirretty Osakehuoneistorekisterille (mahdollista 1.5.2019

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Suomen Eläinlääkäriliiton tiedote Trafi on muuttanut tulkintansa eläinlääkintäautosta muutoksella on merkittäviä veroseurauksia

Suomen Eläinlääkäriliiton tiedote Trafi on muuttanut tulkintansa eläinlääkintäautosta muutoksella on merkittäviä veroseurauksia Trafi on muuttanut tulkintansa eläinlääkintäautosta muutoksella on merkittäviä veroseurauksia Liiton tietoon tuotiin tällä viikolla, että Trafi on antanut autoverotuksesta päätöksiä, jotka poikkeavat Trafin

Lisätiedot

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot