SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma."

Transkriptio

1 SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä sekä sähköiseen kaupankäyntiin liittyvistä asioista saa esimerkiksi Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:stä (TIEKE, Tämän sanomasovellusohjeen mukaisilla sanomilla voidaan tehdä autoveroilmoituksia ja autoverotuksen muutosilmoituksia. XML-ilmoittamisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on voimassaoleva Tullin lupa. 1 XML-MUOTOISET SANOMAT JA PDF-ASIAKIRJATIEDOSTOT Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma. Sanomien yhteydessä ei lähetetä sähköisesti pdf-asiakirjatiedostoja. Autoverotuksessa käytettävät sanomat ja prosessit on kuvattu sanomaliikenneoppaassa. 2 SANOMISSA ILMOITETTAVISTA TIEDOISTA Tullin asiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti: Vakio Y-tunnus ilman väliviivaa. Sanoman tasolla asiakkaat tunnistetaan Y- tunnuksen ja Tullin antamien asiakastunnusten perusteella. Tulli lähettää vastaussanoman ilmoitussanomassa olleen EDI-tunnuksen perusteella. Tullin tunnisteena käytetään Tullin EDItunnusta ( , testitilanteeseen ohjeistetaan erikseen).

2 SANOMALIIKENNE 2 3 SANOMAMATERIAALIN LUKUOHJE Oppaan tietosisältö -dokumentissa esitellään eri sanomien rakenteita ja tietosisältöä. Asiakkaan järjestelmän tulee noudattaa Tullihallituksen toimittaman XML scheman mukaisia XML sanomia. Schemassa on määritelty XML sanomassa toimitettavat tiedot, niiden tietotyypit sekä tietojen pakollisuus. Ilmoitussanomista on käytetty koodeja: Ensiveroilmoitus Ensiveroilmoituksen täydennys Muutosilmoitus Muutosilmoituksen täydennys Massamuutosilmoitus =VE =VT =MI =MT =MA Tietojen yhdeydessä kerrotaan tiedon muoto, pituus ja pakollisuus. Pakollisuus merkitään kirjaimella P ja ehdollinen pakollisuus (P) jokaisen sanomatyypin kohdalla. Kuvaus-sarakkeessa kuvataan tietosisältö ja kerrotaan oletusarvot ja minimi- ja maksimiarvot. Ehdollisesti pakollisten tietojen kohdalla on ehdot kuvattu kuvaus-kohdassa kerrotaan myös, mitä koodistoa asiakkaan tulee käyttää. Esiintymä-sarakkeessa esitetään elementin Esiintymä. Jos esim. arvona on 1, elementti on pakollinen. Jos arvo on 0-n, elementti ei ole pakollinen ja se voi puuttua kokonaan tai esiintyä yhden tai useita kertoja. Muoto-sarakkeessa on kuvattu tietosisällön muoto ja pituus. Pituus voi olla täsmällinen pituus (esim. 10) tai muuttuva (esim. 0-50). Jos elementin määritelty pituus on 1-10, tiedon on oltava vähintään 1 merkin ja maksimissaan 10 merkkiä pitkä.

3 SANOMALIIKENNE 3 4 TIETOJEN ESITYSTAPA Autoveroilmoitustiedot lähetetään Tullin vahvistamia sanomamäärityksiä käyttäen. Käytettävä merkistö on UNOC (ISO8859-1), joka on 8 bitin Ansi-merkistö skandimerkein. Tyyppi xsd:datetime Kuvaus Aikaleima ISO 8601 mukaisesti jonka formaatti on määritelty aina elementin kuvaus sarakkeessa. Formaatti: YYYY-MM-DDThh:mm:ss.sTZD YYYY = vuosi neljällä numerolla MM = kuukausi kahdella numerolla (01=Tammikuu, jne.) DD = päivä kahdella numerolla (01..31) hh = tunnit kahdella numerolla (00..23) mm = minuutit kahdella numerolla (00..59) ss = sekunnit kahdella numerolla (00..59) s = sekunnin osat kolmella numerolla ( ) (ei pakollinen osa) TZD = aikavyöhyke (Z tai +hh:mm tai hh:mm) (ei pakollinen osa) xsd:date xsd:string xsd:integer xsd:long xsd:decimal xsd:boolean Esimerkit: = T22:00:00.000Z Systeemiaika = T09:45:28.370Z Päivämäärä, sama kuin yllä ilman tunteja. Voi sisältää aikavyöhykkeen. Kirjaimia ja numeroita. Kentillä on minimi- ja maksimipituudet, perustyyppi on kuitenkin merkkijono. Numeroita. Jos integer tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. Numeroita. Jos long tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. Desimaaliluku. Jos decimal tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. true/false tai 1/0 tyyppinen kenttä. Sanomassa ilmoitettavat luvut ovat positiivisia lukuja (+-merkkiä ei ilmoiteta). Päivämäärät ovat muotoa vuosi-kuukausi-päivä (vvvv-kk-pp). Tullista lähtevissä sanomissa voi muutospäätöksen ollessa kyseessä esiintyä negatiivisia lukuja. Saapuvissa sanomissa ei käytetä desimaalierottimia. Tullista lähtevissä sanomissa on desimaalierottimena piste prosenttiluvuissa. Erottimia ei käytetä euromääräisissä summissa. Sanomissa ei normaalisti käytetä tarpeettomia etunollia, mutta Tulliin tulevat sanomat

4 SANOMALIIKENNE 4 hyväksytään vaikka siinä olisi mukana etunollia, kunhan se on muuten määritysten mukainen. Tullista lähteviin sanomiin ei lisätä etunollia. Numeerisissa tiedoissa ei etunollilla ole merkitystä, kun taas merkkijonotiedoissa on. Ei-pakollisten tietojen tagit voidaan ilmoittaa sanomassa tyhjinä tai ne voidaan jättää ilmoittamatta kokonaan. 5 TIETOJEN LÄHETYSTAPA Tulli antaa erillisen ohjeen asiakkaan liittymisestä Tullin xml- muotoisen sanomaliikenteen käyttäjäksi autoveroilmoitusten osalta. 6 KUITTAUKSET, ONGLEMATILANTEET JA VARAJÄRJESTELYT Seurantavastuu sanomien kulusta on pääosin asiakkaalla eli tämän on huolehdittava, että kaikkiin lähetettyihin sanomiin saadaan vastaus. Tulli ei lähetä asiakkaalle kuittauksena erillistä lähetyskertakohtaista kontrollisanomaa. Sanoman lähettäjä saa vastaussanoman, joka on joko hylkäys-, virhe-, keskeytys- tai päätössanoma. Tullin järjestelmä tarkastaa, että jokainen Tullille lähetetty sanoma täyttää Tullin sanomalle määrittelemät vaatimukset. Validin sanoman perilletulosta lähetetään sanoman lähettäjälle aina kuittauksena jokin vastaussanomista. Lisätietoja sanomien kulusta on sanomaliikenneoppaassa. Muissa autoverotukseen liittyvissä ongelmissa otetaan yhteyttä Hangon tulliin. Poikkeustilanteissa (sanomien kulku on kokonaan estynyt) ohjeistaa erikseen, millä poikkeusjärjestelyllä autoveroilmoitukset annetaan. 8 LOKITIEDOT Koska epäselvissä tapauksissa asiakkaalla on näyttövastuu sanoman lähettämisestä oikeassa ajassa ja sanoman sisällöstä, on tämän syytä ylläpitää sellaista lokia, josta koko lähetetty ilmoitussanoma on vaikeuksitta luettavissa XML-muodossa ja tarvittaessa saadaan tulostettua kirjallisessa muodossa. Lähetysajan todistamiseen riittää lähettäjän, vastaanottajan, lähetyskerran tunnuksen, lähetysajan ja lähetyskertaan sisältyvän Tullin viitenumeron tai jos viitenumeroa ei vielä ole annettu, ilmoittajan järjestelmän viitenumeron lokitiedot. Asiakkaan esittämä näyttö ei kuitenkaan estä tulliviranomaista määräämästä hallinnollisia seuraamuksia tai ryhtymästä muihin toimenpiteisiin, jos sanoman viive tai virheellisyys antaa tällaiseen aihetta.

5 SANOMALIIKENNE 5 9 REKISTERÖIDYKSI AUTOVEROVELVOLLISEKSI HAKEUTUMINEN JA TESTAUS Rekisteröitynä verovelvollisena toimiminen on luvanvaraista, ja lupa myönnetään hakemuksesta. Vapaamuotoisen hakemuksen sisältövaatimuksista ja liitteistä saa lisätietoa Tullihallituksen tuonti- ja autoverotusyksiköstä. Hakemuksen käsittelyaika on noin 2 kuukautta riippuen tietoteknisten testausten aikataulusta. Lisätietoja on Tullin Internet-sivuilla. Tulli antaa asiakkaalle testauksesta yksityiskohtaiset ohjeet ennen testauksen aloittamista ja jokaisen asiakkaan kanssa tehdään omat testaussuunnitelmat. Testaaminen hoidetaan Tullin tekemillä testitapauksilla ja asiakkaan omalla tuotantoaineistolla, jotka asiakkaan tulee toimittaa Tulliin viimeistään viikkoa ennen testien aloittamista. Kaikki rekisteröityjen verovelvollisten autoveroilmoitukset ja autoverotuksen muutoshakemusilmoitukset käsitellään keskitetysti Tullin Hangon toimipisteessä alkaen. 10 ARKISTOINTI Rekisteröidyt verovelvolliset ovat velvollisia arkistoimaan xml-liikenteessä vastaanottamansa veropäätössanomat kirjanpidon tositeaineistoa koskevien säännösten ja määräysten mukaan. Verotuspäätöksiin liittyvät tositteet pitää olla helposti yhdistettävissä ja audit trail on oltava mahdollista myös kansainvälisiin maksutapahtumiin (mm. tehdaslaskut, rahtilaskut, vakuutusmaksut, tilitositteet ja verovapauden tai alennetun autoveron perusteena oleva tosite). Arkistointi voi tapahtua paperisena tai teknisenä tallenteena. Säilytysaika on kuluva vuosi + kuusi (6) vuotta eli sama kuin muulla kirjanpidon tositeaineistolla. Verotuspäätös pitää voida tarvittaessa tulostaa (joko rakenteisena xml:nä tai lomakepohjaan). Tulli antaa asiakkaille erikseen tulostepohja-mallin pdf-muodossa, jossa on esillä xml-tagien nimet. Asiakas pystyy hyödyntämään tulostepohjaa tulostussysteeminsä rakentamisessa. 11 MUUT OHJEET 11.1 Muutossanomat XML-muutossanomia voidaan lähettää vain koskien niitä ensivero- tai muutospäätöksiä, jotka ovat tehty MOVElla. Vanhalla autoverotusjärjestelmällä tehtyjen verotusten muutoksia tulee hakea manuaalisesti. Niitä ei voida ilmoittaa xml-sanomaliikenteen kautta. Samoin kaikki massamuutoksessa ilmoitettavat muutosilmoitusten on koskettava uudella autoverotusjärjestelmällä koskevia päätöksiä. Vanhalla autoverotusjärjestelmällä tehdyt päätökset tunnistaa siitä, että päätösnumero alkaa A kirjaimella, jota seuraa vuosiluku. MOVE-verotusjärjestelmän asianumero (= päätösnumero) alkaa numerolla kolme (3) ja jatkuu asiakaskohtaisella sarjanumerolla. Asiakas pystyy lähettämään useampia muutosilmoituksia vireille Tullin järjestelmään, mutta ilmoitukset käsitellään Tullissa saapumisjärjestyksessä. Muutosilmoituksen on

6 SANOMALIIKENNE 6 kuitenkin koskettava aina edellisen muutosilmoituksen asianumeroa Jaksoilmoittaminen Tulli poimii ilmoitussanomat jaksoerittelylle verotusjakson päättymispäivän ja viimeisen jättöpäivän mukaan. Ilmoituksen verotusjakso päätellään päätöspäivän mukaan Täydennyssanomat Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että täydennystä vaativa sanoma täydennetään verotusjakson viimeiseen jättöpäivään mennessä, jotta asiakas välttyy viivästysseuraamuksilta. Täydennyssanoma käsitellään kuten aiempi ilmoitussnaoma Sanoma id:n muodostaminen Asiakas saa määrätä sanoma id:n muodon (14 merkkiä). Tulli suosittelee kuitenkin sanoma id:n muodostamista seuraavan säännön mukaan: Merkit 1-5 Tullin verovelvolliselle myöntämä sarjanumero (esim ) Merkit 6-7 Kuluvan vuoden kaksi viimeistä numeroa (esim. 07, vaihtuu vuosittain) Merkit 8 14 Numeroidaan juoksevasti (esim ) Sanoma id olisi muotoa: Namespace vaatimukset Tullin schema vaatii namespace:n kaikilta lapsitageilta Massamuutosilmoittamisen säännöt Asiakkaan tulee lähettää massamuutettavat yksittäiset muutossanomat ensin ja vasta kun kaikki muutettavat muutosilmoitukset ovat onnistuneesti vastaaotettu tullissa (jokaisesta vastaanotetusta muutossanomasta asiakas saa keskeytyssanomassa ilmoituskoodin S28 ), asiakas lähettää massamuutossanoma. Massamuutossanoma toimii ns. kuittauksena, että siihen liittyvät muutosilmoitukset voidaan käsitellä Tullissa. Yhdellä massamuutosyhteenvedolla muutettavat muutosilmoitussanomat tulee koskea samaa verotusjaksoa Asiakkaan järjestelmien muutokset Tulli suosittelee sanomaliikenteen testausta, jos asiakkaan järjestelmiin on tehty muutoksia hyväksytyn testauksen ja rekisteröidyksi verovelvolliseksi siirtymisen jälkeen. Testauksesta voi erikseen sopia Tullihallituksen yhteyshenkilön kanssa.

Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti:

Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti: SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä

Lisätiedot

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus SANOMALIIKENNE 1 JOHDANTO Sanomaoppaassa kuvataan MOVE-autoverotusjärjestelmän sanomaliikennettä. Sanomaliikenne toimii XML-muotoisena. Tarkoituksena on antaa Verohallinnon rekisteröidylle asiamiehille

Lisätiedot

MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /

MOVE SANOMAOPAS v.3.0 / MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /2017 Sisällys OSA I... 1 SANOMALIIKENNE... 1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset sanomat (ilmoitussanomat)... 2 1 Autoveroilmoitussanoma... 2 2 Autoveroilmoitussanoman täydennys...

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE 1.1.2019 Sisällys 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 1 1.1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset esittelykäyttöajoneuvon lupailmoitus-

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi.

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Verkkolaskutusportaalin käyttöohje toimittajille Kenttien selitteet (pakolliset kentät ovat merkitty *-merkillä) REKISTERÖITYMINEN TOIMITTAJATIEDOT Y-tunnus * Toimittajan yrityksen

Lisätiedot

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen TULLIN VIENTIJÄRJESTELMÄN ILMOITUSSANOMIEN JA TULLIN VASTAUSSANOMIEN VERSIO 2.1 MUUTOS 4 Tullin siirtyessä uuteen viennin tullausjärjestelmään on otettu käyttöön XML-muotoiset sähköiset sanomat. Sanomakuvaukset

Lisätiedot

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus Versio: 0.5 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Tullihallitus Päivitys 17.9.2012 Tullihallitus Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot 1/8 Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Järjestelmäkohtaiset

Lisätiedot

ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ

ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ ERITTELY VARAUKSISTA, ARVONMUUTOKSISTA JA KULUVAN KÄYTTÖOMAISUUDEN POISTOISTA (62) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO LUETTELO...

Lisätiedot

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus Versio: 0.3 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

Yliopistoista saatavien tietojen tiedosto- ja tietuekuvaus 01.12.2011

Yliopistoista saatavien tietojen tiedosto- ja tietuekuvaus 01.12.2011 TKUVAYO.doc/htr Yliopistoista saatavien tietojen tiedosto- ja tietuekuvaus 01.12.2011 Opiskelutiedot Tätä tietuekuvausta käytetään opiskelutietojen tietojenvälityksessä yliopistoista Kelaan kerran kuukaudessa

Lisätiedot

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE Valtuutussäännös Yrittäjän eläkelaki (1272/2006) 152 2 mom. 2 k. Maatalousyrittäjän eläkelaki (1280/2006) 146 1 mom. 2 k. Voimassaolo Päivämäärä 4.9.2015 Diaarinumero 4.9.2015 31.3.2016 A97/200/2015 Korvaa

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Sisällys Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje... 1 Yleisohjeet...

Lisätiedot

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS. Ennakkoperintävuosi 2017

YEL- JA MYEL-TYÖTULOJEN ILMOITTAMINEN VEROHALLINNOLLE OHJE JA TIETUEKUVAUS. Ennakkoperintävuosi 2017 Valtuutussäännös Yrittäjän eläkelaki (1272/2006) 152 2 mom. 2 k. Maatalousyrittäjän eläkelaki (1280/2006) 146 1 mom. 2 k. Voimassaolo Päivämäärä 15.8.2016 Diaarinumero 15.8.2016-31.12.2017 A101/200/2016

Lisätiedot

Suomen Oikeudellinen Perintä

Suomen Oikeudellinen Perintä Toimeksiantajan tiedot Nimi Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Y-tunnus / syntymäaika (Henkilötunnuksen loppuosa tarvitaan viimeistään silloin, jos asia etenee ulosottoon) Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

... 4... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12... 12... 13... 13... 13... 14... 14... 14... 14... 15... 16... 16... 16... 20... 20... 20 ... 21... 21... 23... 25

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm: 13.01.2012 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Yhteystiedot (osoite,

Lisätiedot

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012)

Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Pikaopas toimittajille - Laskutus Supplier Portal (Lokakuu 2012) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Tietoa Basware Supplier Portal-dokumenteista Toimittajille, asiakkaille, julkista

Lisätiedot

Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset

Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset Tarkoitus Tällä toimenpiteellä luodaan matkalasku ilman matkapyyntöä. Edellytykset Jyväskylän yliopistoon työsuhteessa oleva henkilö jolla on SA Travelin käyttöoikeus Tapahtumakoodi Luo uusi lasku Ohje

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT)

VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A40/200/2016 versio 1.1. VUOSI-ILMOITUS TYÖNANTAJAN VUOSI-ILMOITUKSEN MAKSAJAKOHTAISET TIEDOT (VSPSVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015

Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Hyrrä-verkkopalvelu Ohjelmatiedotuskiertue talvi 2015 Mari Puro Hyrrä on uusi maaseudun tukien verkkopalvelu. Hyrrä opastaa hakijan tukiprosessin alusta loppuun - aina tukihakemuksesta siihen asti, kunnes

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon.

Maksun tietosisällöstä välitetään vain tämän kuvauksen mukaiset tiedot. Palvelu perustuu laskutuksessa käytettävään viitenumeroon. SAAPUVAT VIITEMAKSUT PALVELUKUVAUS Versio 2.1 / 20.08.2007 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Palvelun toiminta... 1 3 Aineiston sisältö... 1 4 Tiedoston rakenne... 2 4.1 Erätietue... 2 4.2 Tapahtumatietue...

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä ESR-Henkilö Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä Käyttöohje toteuttajille 28.9.2015 ESR-Henkilö -järjestelmän käyttöohje hankkeiden toteuttajille 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä tunnistautumisesta...

Lisätiedot

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa THT N:o 274/2003 Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 218/010/03 12.12.2003 Säädösperusta Tullikoodeksi 61 artikla b kohta Tullikoodeksin soveltamisasetus 222-224 artikla Tullilaki 4 2 momentti Voimassaoloaika

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kiinteistövirasto 12/2015 Asunto-osasto 13.04.2015 Apulaisosastopäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Asukasvalintaperusteista poikkeaminen; Hoas, Pohjoinen Rautatiekatu 29 HEL 2015-004257 T 10 07 01 Päätös Päätöksen perustelut päätti antaa Helsingin seudun opiskelijaasuntosäätiölle

Lisätiedot

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288

Päätökset ( ) 269 271, 279. Sovellettava lainkohta: kuntalain (365/1995) 91. Päätökset ( ): 272 278, 280-288 LUUMÄEN KUNTA OTE PÖYTÄKIRJASTA MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (365/1995) 89 :ssä tarkoitettua oikaisuvaatimusta eikä 90 :ssä tarkoitettua kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Discgolf scorekeeper - Fisbeegolf pistetilasto. Ville-Veikko Saari 12. tammikuuta 2016

Discgolf scorekeeper - Fisbeegolf pistetilasto. Ville-Veikko Saari 12. tammikuuta 2016 Discgolf scorekeeper - Fisbeegolf pistetilasto Ville-Veikko Saari 12. tammikuuta 2016 1 Sisältö 1 Johdanto 3 1.1 Järjestelmän tarkoitus........................ 3 1.2 Järjestelmän toteutus........................

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (19) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Tietokannan rakenteen suunnittelu

Tietokannan rakenteen suunnittelu HAAGA-HELIA Heti-09 1 (12) ICT05 Tiedonhallinta ja tietokkanat Tietokannan rakenteen suunnittelu Tietokannan suunnitteluprosessi... 2 Lähtökohdat... 3 Looginen mallintaminen... 4 Muunnos luokkakaaviosta

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet

Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1(6) Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1 Tietojen esitystapa ja tietoväline Toimitettavat tiedostot koostuvat vaihtuvanmittaisista tietueista. Tietueiden

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1317/2011 Laki. ajoneuvoverolain muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 1317/2011 Laki. ajoneuvoverolain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 21 nä joulukuuta 2011 1317/2011 Laki ajoneuvoverolain muuttamisesta Annettu Helsingissä 16 nä joulukuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvoverolain

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (22) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Team Finland Trade Fair pk-yritysten yhteisiin kansainvälisiin messuhankkeisiin. Ohje hakemuksen täyttämiseen 21.4.2016

Team Finland Trade Fair pk-yritysten yhteisiin kansainvälisiin messuhankkeisiin. Ohje hakemuksen täyttämiseen 21.4.2016 Team Finland Trade Fair pk-yritysten yhteisiin kansainvälisiin messuhankkeisiin Ohje hakemuksen täyttämiseen 21.4.2016 Kirjaudu palveluun http://www.tekes.fi/asiointi/ Uudet asiakkaat rekisteröityvät palvelun

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (7) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1

LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 LUPAOSAKASLUETTELO (ns. yhteislupa) Liite hirvieläinten pyyntilupahakemukseen Sivu 1 Jos hakijoita on useampi kuin yksi (henkilö tai metsästysseura/-seurue), nimetään yksi hakijaksi ja kaikista metsästysoikeuden

Lisätiedot

Aalto-yliopiston sähköisen asioinnin ja asiankäsittelyn alusta Apply-palvelu

Aalto-yliopiston sähköisen asioinnin ja asiankäsittelyn alusta Apply-palvelu Henkilötietolain (523/99) 10 :n/24 :n mukainen TIETOSUOJASELOSTE Yhdistetty rekisteriselosteet ja informointiasiakirja Aalto-yliopiston sähköisen asioinnin ja asiankäsittelyn alusta Apply-palvelu Helpdesk:

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Tämän ohjeen avulla voit luoda sähköisen asioinnin valtakirjan asiakkaasi (jatkossa päämies) puolesta, kun päämiehen edustaja

Lisätiedot

Todistus elintarvikealan toimijalle elintarvikehuoneistoa koskevan

Todistus elintarvikealan toimijalle elintarvikehuoneistoa koskevan Vastuuhenkilö Harriet Wallin Sivu/sivut 1 / 6 Laatija Malliasiakirjatyöryhmä Malliasiakirja / versio 3.8.2011 10120/1 Hyväksyjä Kyösti Siponen Käyttöönotto 01.09.2011 Valvontaosasto Todistus elintarvikealan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Nuorisoasiainkeskus Kehittämisosasto Kumppanuusyksikkö 02.03.2016 Kumppanuuspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Nuorisoasiainkeskus Kehittämisosasto Kumppanuusyksikkö 02.03.2016 Kumppanuuspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 14 Marla lyhytelokuvan työryhmän projektiavustushakemus HEL 2016-002182 T 02 05 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti myöntää Marla lyhytelokuvan työryhmälle 1 700

Lisätiedot

Oma riista -palvelu oma.riista.fi

Oma riista -palvelu oma.riista.fi Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen KARHU 5.7.2016 Suomen riistakeskus Versio 1.4, 5.7.2016 Ari Kontiainen ja Harri Norberg Suomen riistakeskus Ohjeen tarkoitus Tämän ohjeen tarkoitus

Lisätiedot

Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta

Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla: yliopistojen tuottamat opettajatiedot Laajentamalla

Lisätiedot

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI

HAKEMUS TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PALVELUSETELITUOTTAJAKSI Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakemuslomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet ja pyydetyt, asianmukaiset ja kriteerit täyttävät liitteet

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit 2 (14) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016 Hilma Tarjouspalvelu RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hilma Hilma hankintayksikön näkökulmasta HILMA on työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä maksuton,

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.1 2(11) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

Helmi-koulutus Tuen lomakkeet

Helmi-koulutus Tuen lomakkeet Helmi-koulutus Tuen lomakkeet Anna-Riikka Kivikoski Marika Korpinurmi 1 Tampere siirtyy sähköisiin lomakkeisiin syksyllä 2016 Helmi-toiminnanohjausjärjestelmässä avataan henkilökunnan käyttöön 31.8. sähköiset

Lisätiedot

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Sääntöviite: 3.4.3 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö 2 (9) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu 2013-2014

Uppopallon sarjakutsu 2013-2014 Uppopallon sarjakutsu 2013-2014 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallosarjat 2013-2014 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia ei

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

Ajankohtaista tiedonantomenettelystä ja vuodenvaihteen muutokset. Ylitarkastaja Petri Lindroos / Verohallinto

Ajankohtaista tiedonantomenettelystä ja vuodenvaihteen muutokset. Ylitarkastaja Petri Lindroos / Verohallinto Ajankohtaista tiedonantomenettelystä ja vuodenvaihteen muutokset Ylitarkastaja Petri Lindroos / Verohallinto Tilastoista Lukumääriä: Urakka- ja työntekijätiedot syyskuulta Urakkailmoituksia annettu 36536

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön

Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön CSC Liityntäpalvelimen liittäminen FI ympäristöön Liityntäpalvelimen versio 6.7.7 Pmuhonen 2/17/2016 Date Version Description 29.9.2015 0.1 Initial version 30.9.2015 0.2 Korjauksia 19.1.2016 0.3 Sertifikaattiohje

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi HANKINTAOIKAISU- JA OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätöksen tekijä JOENSUUN KAUPUNKI Joensuun seudun hankintatoimi Päätöspäivä ja Hankintaoikaisu- ja oikaisuvaatimusoikeus Hankintayksikön päätökseen tai muuhun

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä 1. Tarjoaja

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot 2 (15) Versiohistoria Versio äivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu Rajapintakuvaus 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 Dokumentti julkaistu. Varmennepalvelu

Lisätiedot

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille

Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille 1(6) Lappeenrannan kaupunki Lakisääteinen tapaturmavakuutus Tapaturman sattuessa - vakuutustodistuksen täyttöohje esimiehille Tulosta tämä ohje itsellesi. Täytä vakuutustodistus tämän ohjeen avulla. Internet-osoite:

Lisätiedot

DOI-tunnisteet ja Crossref lehden kokemuksia

DOI-tunnisteet ja Crossref lehden kokemuksia Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan OJS-työpaja 4.5.2016 DOI-tunnisteet ja Crossref lehden kokemuksia Pekka Nygren, Suomen Metsätieteellinen Seura Silva Fennica, www.silvafennica.fi

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016 Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 201 Lapin innovaatioassistentti -valmennuksen tiedot: Valmennuksen osiot: Hakijasta tekijäksi -valmennus ja Innoassari-valmennus Valmennuksen laajuus:

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.0 2(12) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Sivu 1/6 Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Peruspäivärahan saamisen edellytyksenä on työssäoloehdon täyttäminen. Yrittäjän työssäoloehto täyttyy, kun henkilö on lähinnä edellisen 48 kuukauden aikana työskennellyt

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus : EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus : EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel, 20.12.2001 KOM(2001)807 lopullinen 2001/0310 (COD) Ehdotus : EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS Itävallan kautta kulkeviin raskaisiin tavarankuljetusajoneuvoihin

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (20) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus. Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus. Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013 Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013 Säädöspohja ja ohjeet Arvonlisäverolaki (1501/1993) Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus ohje

Lisätiedot

Massaeditorikoulutus 8.12.2015. KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut

Massaeditorikoulutus 8.12.2015. KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Massaeditorikoulutus 8.12.2015 Massaeditoinnin toimintaperiaate Kokoelman tai hakutuloksen tietueet (itemit) voidaan eksportoida CSV-tiedostona omalle työasemalle taulukkomuodossa CSV:tä muokataan Libre/OpenOfficen

Lisätiedot

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen.

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. Tarkennukset Danske B ankin tarjoamaan Tunnistuspalveluun Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. 1. JOHDANTO Danske Bankin Tunnistuspalvelussa palveluntarjoaja voi tunnistaa luotettavasti Danske

Lisätiedot

9 Päätös tutkimuslupahakemuksesta HEL2014-002460

9 Päätös tutkimuslupahakemuksesta HEL2014-002460 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 9 Päätös tutkimuslupahakemuksesta HEL2014-002460 HEL 2014-002460 T 13 02 01 Päätös päätti myöntää tutkimusluvan ********** tutkimukselle Kätisyyden vaikutus kyselykaavaketutkimuksen

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset 04.02.2005 1 (15) SÄHKE-hanke Tekninen mallintamisen Versio ja pvm Laatinut Tarkpvm Tarkastanut Hyvpvm Hyväksynyt 2.0 / 04.02.2005 Anneli Rantanen 15.02.2005 Markus Merenmies 18.02.2005 Ohjausryhmä 04.02.2005

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 Kokousaika 6.4.2016 kello 18.04 19.15 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy

KUORMA- JA LINJA-AUTON HINNASTO 1.3.2016. www.nokiantyres.com/heavy KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT HINNASTO 1.3.2016 www.nokiantyres.com/heavy 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066, T675020

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Dynaaminen hankintajärjestelmä. Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto

Dynaaminen hankintajärjestelmä. Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto Dynaaminen hankintajärjestelmä Kuntatalo 11.11.2014 Katariina Huikko Lakimies, Suomen Kuntaliitto Taustaa Dynaaminen hankintajärjestelmä on mainittu vuoden 2004 hankintadirektiiveissä. Menettely otettiin

Lisätiedot