Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti:"

Transkriptio

1 SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä sekä sähköiseen kaupankäyntiin liittyvistä asioista saa esimerkiksi Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:stä (TIEKE, Tämän sanomasovellusohjeen mukaisilla sanomilla voidaan tehdä autoveroilmoituksia ja autoverotuksen muutosilmoituksia. XML-ilmoittamisen edellytyksenä on, että asiakkaalla on voimassaoleva Verohallinnon lupa. 1. XML-MUOTOISET SANOMAT JA PDF-ASIAKIRJATIEDOSTOT Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma. Sanomien yhteydessä ei lähetetä sähköisesti pdf-asiakirjatiedostoja. Autoverotuksessa käytettävät sanomat ja prosessit on kuvattu sanomaliikenneoppaassa. 2. SANOMISSA ILMOITETTAVISTA TIEDOISTA Verohallinnon autoverotusasiakkaan tunnisteena lähetyskerran tasolla on OVT tunnus. OVT tunnus muodostetaan seuraavasti: Vakio Y-tunnus ilman väliviivaa. Sanoman tasolla asiakkaat tunnistetaan Y-tunnuksen ja Verohallinnon antamien asiakastunnusten perusteella. lähettää vastaussanoman ilmoitussanomassa olleen EDI-tunnuksen perusteella. Tunnisteena käytetään EDI-tunnusta (testitilanteeseen ohjeistetaan erikseen). 3. SANOMAMATERIAALIN LUKUOHJE Oppaan tietosisältö -dokumentissa esitellään eri sanomien rakenteita ja tietosisältöä. Asiakkaan järjestelmän tulee noudattaa Verohallinnon toimittaman XML scheman mukaisia XML sanomia. Schemassa on määritelty XML sanomassa toimitettavat tiedot, niiden tietotyypit sekä tietojen pakollisuus. Ilmoitussanomista on käytetty koodeja: Ensiveroilmoitus =VE Ensiveroilmoituksen täydennys =VT Muutosilmoitus =MI Muutosilmoituksen täydennys =MT Massamuutosilmoitus =MA Lupailmoitussanoma =VK Tietojen yhteydessä kerrotaan tiedon muoto, pituus ja pakollisuus. Pakollisuus merkitään kirjaimella P ja ehdollinen pakollisuus (P) jokaisen sanomatyypin kohdalla. Kuvaus-sarakkeessa kuvataan tietosisältö ja kerrotaan oletusarvot ja minimi- ja maksimiarvot.

2 SANOMALIIKENNE 2 Ehdollisesti pakollisten tietojen kohdalla on ehdot kuvattu kuvaus-kohdassa kerrotaan myös, mitä koodistoa asiakkaan tulee käyttää. Esiintymä-sarakkeessa esitetään elementin Esiintymä. Jos esim. arvona on 1, elementti on pakollinen. Jos arvo on 0-n, elementti ei ole pakollinen ja se voi puuttua kokonaan tai esiintyä yhden tai useita kertoja. Muoto-sarakkeessa on kuvattu tietosisällön muoto ja pituus. Pituus voi olla täsmällinen pituus (esim. 10) tai muuttuva (esim. 0-50). Jos elementin määritelty pituus on 1-10, tiedon on oltava vähintään 1 merkin ja maksimissaan 10 merkkiä pitkä. 4. TIETOJEN ESITYSTAPA Autoveroilmoitustiedot lähetetään Verohallinnon vahvistamia sanomamäärityksiä käyttäen. Käytettävä merkistö on UNOC (ISO8859-1), joka on 8 bitin Ansi-merkistö skandimerkein. Tyyppi xsd:datetime Kuvaus Aikaleima ISO 8601 mukaisesti jonka formaatti on määritelty aina elementin kuvaus sarakkeessa. Formaatti: YYYY-MM-DDThh:mm:ss.sTZD YYYY = vuosi neljällä numerolla MM = kuukausi kahdella numerolla (01=Tammikuu, jne.) DD = päivä kahdella numerolla (01..31) hh = tunnit kahdella numerolla (00..23) mm = minuutit kahdella numerolla (00..59) ss = sekunnit kahdella numerolla (00..59) s = sekunnin osat kolmella numerolla ( ) (ei pakollinen osa) TZD = aikavyöhyke (Z tai +hh:mm tai hh:mm) (ei pakollinen osa) xsd:date xsd:string xsd:integer xsd:long xsd:decimal xsd:boolean Esimerkit: = T22:00:00.000Z Systeemiaika = T09:45:28.370Z Päivämäärä, sama kuin yllä ilman tunteja. Voi sisältää aikavyöhykkeen. Kirjaimia ja numeroita. Kentillä on minimi- ja maksimipituudet, perustyyppi on kuitenkin merkkijono. Numeroita. Jos integer tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. Numeroita. Jos long tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. Desimaaliluku. Jos decimal tyyppinen elementti esiintyy, sen arvo ei voi olla tyhjä. true/false tai 1/0 tyyppinen kenttä. Sanomassa ilmoitettavat luvut ovat positiivisia lukuja (+-merkkiä ei ilmoiteta). Päivämäärät ovat muotoa vuosi-kuukausi-päivä (vvvv-kk-pp). Verohallinnosta lähtevissä sanomissa voi muutospäätöksen ollessa kyseessä, esiintyä negatiivisia lukuja. Saapuvissa sanomissa ei käytetä desimaalierottimia. Verohallinnosta lähtevissä sanomissa on desimaalierottimena piste prosenttiluvuissa. Erottimia ei käytetä euromääräisissä summissa. Sanomissa ei normaalisti käytetä tarpeettomia etunollia, mutta on tulevat sanomat hyväksytään vaikka siinä olisi mukana etunollia, kunhan se on muuten määritysten mukainen.

3 SANOMALIIKENNE 3 Verohallinnosta lähteviin sanomiin ei lisätä etunollia. Numeerisissa tiedoissa ei etunollilla ole merkitystä, kun taas merkkijonotiedoissa on. Ei-pakollisten tietojen tagit voidaan ilmoittaa sanomassa tyhjinä tai ne voidaan jättää ilmoittamatta kokonaan. 5. TIETOJEN LÄHETYSTAPA antaa erillisen ohjeen asiakkaan liittymisestä Verohallinnon xml- muotoisen sanomaliikenteen käyttäjäksi autoveroilmoitusten osalta. 6. KUITTAUKSET, ONGLEMATILANTEET JA VARAJÄRJESTELYT Seurantavastuu sanomien kulusta on pääosin asiakkaalla eli tämän on huolehdittava, että kaikkiin lähetettyihin sanomiin saadaan vastaus. ei lähetä asiakkaalle kuittauksena erillistä lähetyskertakohtaista kontrollisanomaa. Sanoman lähettäjä saa vastaussanoman, joka on joko hylkäys-, virhe-, keskeytys- tai päätössanoma. Verohallinnon järjestelmä tarkastaa, että jokainen lähetetty sanoma täyttää Verohallinnon sanomalle määrittelemät vaatimukset. Validin sanoman perilletulosta lähetetään sanoman lähettäjälle aina kuittauksena jokin vastaussanomista. Lisätietoja sanomien kulusta on sanomaliikenneoppaassa. Muissa autoverotukseen liittyvissä ongelmissa otetaan yhteyttä Verohallinnon Hangon toimipisteeseen. Poikkeustilanteissa (sanomien kulku on kokonaan estynyt) ohjeistaa erikseen, millä poikkeusjärjestelyllä autoveroilmoitukset annetaan. 7. LOKITIEDOT Koska epäselvissä tapauksissa asiakkaalla on näyttövastuu sanoman lähettämisestä oikeassa ajassa ja sanoman sisällöstä, on tämän syytä ylläpitää sellaista lokia, josta koko lähetetty ilmoitussanoma on vaikeuksitta luettavissa XML-muodossa ja tarvittaessa saadaan tulostettua kirjallisessa muodossa. Lähetysajan todistamiseen riittää lähettäjän, vastaanottajan, lähetyskerran tunnuksen, lähetysajan ja lähetyskertaan sisältyvän Verohallinnon viitenumeron tai jos viitenumeroa ei vielä ole annettu, ilmoittajan järjestelmän viitenumeron lokitiedot. Asiakkaan esittämä näyttö ei kuitenkaan estä veroviranomaista määräämästä hallinnollisia seuraamuksia tai ryhtymästä muihin toimenpiteisiin, jos sanoman viive tai virheellisyys antaa tällaiseen aihetta. 8. REKISTERÖIDYKSI AUTOVEROVELVOLLISEKSI HAKEUTUMINEN JA TESTAUS Rekisteröitynä verovelvollisena toimiminen on luvanvaraista, ja lupa myönnetään hakemuksesta. Vapaamuotoisen hakemuksen sisältövaatimuksista ja liitteistä saa lisätietoa Verohallinnon Hangon toimipisteestä. Hakemuksen käsittelyaika on noin 2 kuukautta riippuen tietoteknisten testausten aikataulusta. Lisätietoja on Veron Internetsivuilla.

4 SANOMALIIKENNE 4 antaa asiakkaalle testauksesta yksityiskohtaiset ohjeet ennen testauksen aloittamista ja jokaisen asiakkaan kanssa tehdään omat testaussuunnitelmat. Testaaminen hoidetaan Verohallinnon tekemillä testitapauksilla ja asiakkaan omalla tuotantoaineistolla, jotka asiakkaan tulee toimittaa Verohallinnon Hangon toimipisteeseen viimeistään viikkoa ennen testien aloittamista. Kaikki rekisteröityjen verovelvollisten autoveroilmoitukset ja autoverotuksen muutoshakemusilmoitukset käsitellään keskitetysti Verohallinnon Hangon toimipisteessä alkaen. 9. ARKISTOINTI Rekisteröidyt verovelvolliset ovat velvollisia arkistoimaan xml-liikenteessä vastaanottamansa veropäätössanomat kirjanpidon tositeaineistoa koskevien säännösten ja määräysten mukaan. Verotuspäätöksiin liittyvät tositteet pitää olla helposti yhdistettävissä ja audit trail on oltava mahdollista myös kansainvälisiin maksutapahtumiin (mm. tehdaslaskut, rahtilaskut, vakuutusmaksut, tilitositteet ja verovapauden tai alennetun autoveron perusteena oleva tosite). Arkistointi voi tapahtua paperisena tai teknisenä tallenteena. Säilytysaika on kuluva vuosi + kuusi (6) vuotta eli sama kuin muulla kirjanpidon tositeaineistolla. Verotuspäätös pitää voida tarvittaessa tulostaa (joko rakenteisena xml:nä tai lomakepohjaan). antaa asiakkaille erikseen tulostepohja-mallin pdf-muodossa, jossa on esillä xml-tagien nimet. Asiakas pystyy hyödyntämään tulostepohjaa tulostussysteeminsä rakentamisessa. 10. MUUT OHJEET Muutossanomat XML-muutossanomia voidaan lähettää vain koskien niitä ensivero- tai muutospäätöksiä, jotka ovat tehty MOVElla. Vanhalla autoverotusjärjestelmällä tehtyjen verotusten muutoksia tulee hakea manuaalisesti. Niitä ei voida ilmoittaa xml-sanomaliikenteen kautta. Vanhalla autoverotusjärjestelmällä tehdyt päätökset tunnistaa siitä, että päätösnumero alkaa A kirjaimella, jota seuraa vuosiluku. MOVE-verotusjärjestelmän asianumero (= päätösnumero) alkaa numerolla kolme (3) ja jatkuu asiakaskohtaisella sarjanumerolla. Asiakas pystyy lähettämään useampia muutosilmoituksia vireille Verohallinnon autoverotusjärjestelmään, mutta ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Muutosilmoituksen on kuitenkin koskettava aina edellisen muutosilmoituksen asianumeroa Jaksoilmoittaminen poimii ilmoitussanomat jaksoerittelylle verotusjakson päättymispäivän ja viimeisen jättöpäivän mukaan. Ilmoituksen verotusjakso päätellään päätöspäivän mukaan Täydennyssanomat Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että täydennystä vaativa sanoma täydennetään verotusjakson viimeiseen jättöpäivään mennessä, jotta asiakas välttyy viivästysseuraamuksilta. Täydennyssanoma käsitellään kuten aiempi ilmoitussanoma.

5 SANOMALIIKENNE Sanoma id:n muodostaminen Asiakas saa määrätä sanoma id:n muodon (14 merkkiä). suosittelee kuitenkin sanoma id:n muodostamista seuraavan säännön mukaan: Merkit 1-5 Verohallinnon verovelvolliselle myöntämä sarjanumero (esim ) Merkit 6-7 Kuluvan vuoden kaksi viimeistä numeroa (esim. 07, vaihtuu vuosittain) Merkit 8 14 Numeroidaan juoksevasti (esim ) Sanoma id olisi muotoa: Namespace vaatimukset Verohallinnon schema vaatii namespace:n kaikilta lapsitageilta Asiakkaan järjestelmien muutokset suosittelee sanomaliikenteen testausta, jos asiakkaan järjestelmiin on tehty muutoksia hyväksytyn testauksen ja rekisteröidyksi verovelvolliseksi siirtymisen jälkeen. Testauksesta voi erikseen sopia Autoverotuksen yhteyshenkilön kanssa: / Autoverotus Tia sjöberg PL Hanko sähköposti etunimi.sukunimi@vero.fi Autoveroneuvonta p

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus

SANOMALIIKENNE 1 Verohallinto Autoverotus SANOMALIIKENNE 1 JOHDANTO Sanomaoppaassa kuvataan MOVE-autoverotusjärjestelmän sanomaliikennettä. Sanomaliikenne toimii XML-muotoisena. Tarkoituksena on antaa Verohallinnon rekisteröidylle asiamiehille

Lisätiedot

SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma.

SANOMALIIKENNE 1. Sanomat ovat XML-muotoisia. Yhteen lähetyskertaan sisältyy vain yksi sanoma. SANOMALIIKENNE 1 YLEISET OHJEET EDI (Electronic Data Interchange) on sähköistä organisaatioiden välistä tiedonsiirtoa. Tietojen välittämiseen voidaan käyttää XML-tekniikkaa. Lisätietoja EDIn ja XML:n käyttämisestä

Lisätiedot

MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /

MOVE SANOMAOPAS v.3.0 / MOVE SANOMAOPAS v.3.0 /2017 Sisällys OSA I... 1 SANOMALIIKENNE... 1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset sanomat (ilmoitussanomat)... 2 1 Autoveroilmoitussanoma... 2 2 Autoveroilmoitussanoman täydennys...

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ESITTELYKÄYTTÖILMOITUKSELLE 1.1.2019 Sisällys 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 1 1.1 Lähettäjän ja Verohallinnon väliset esittelykäyttöajoneuvon lupailmoitus-

Lisätiedot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot

Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Tullihallitus Päivitys 17.9.2012 Tullihallitus Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot 1/8 Sanomakuvausten järjestelmäkohtaiset tiedostot Järjestelmäkohtaiset

Lisätiedot

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen

WebService rajapinnan vaatimukset huomioitu, tarkennettu lennon tietojen ilmoittamista 1.4 muutos 3 Tarkennus lisäkoodien ilmoittamiseen TULLIN VIENTIJÄRJESTELMÄN ILMOITUSSANOMIEN JA TULLIN VASTAUSSANOMIEN VERSIO 2.1 MUUTOS 4 Tullin siirtyessä uuteen viennin tullausjärjestelmään on otettu käyttöön XML-muotoiset sähköiset sanomat. Sanomakuvaukset

Lisätiedot

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus

T2V2 Vaaratilanneilmoitussanomakuvaus Versio: 0.3 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

... 4... 6... 6... 6... 6... 7... 7... 8... 9... 9... 10... 11... 11... 11... 12... 12... 12... 13... 13... 13... 14... 14... 14... 14... 15... 16... 16... 16... 20... 20... 20 ... 21... 21... 23... 25

Lisätiedot

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus

T2V2 Turvallisuushavaintoilmoitussanomakuvaus Versio: 0.5 Muokattu: 23.6.2008 2(10) SISÄLLYS 1 Tarkoitus...3 1.1 Rajaus...3 1.2 Dokumentaatio...3 2 Tietojen esitystavat...3 2.1 Numeerinen tieto...3 2.2 Päivämäärät ja kellonajat...3 2.3 Totuusarvot...4

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit 2 (14) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.02 Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Vastaanottokuittaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa

Tullihallituksen päätös sähköisen tuontitullauksen menettelystä integroidussa tullausjärjestelmässä ITU:ssa THT N:o 274/2003 Tullihallitus Määräys Dnro Antopäivä 218/010/03 12.12.2003 Säädösperusta Tullikoodeksi 61 artikla b kohta Tullikoodeksin soveltamisasetus 222-224 artikla Tullilaki 4 2 momentti Voimassaoloaika

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (7) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (19) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalautteen kysely 2 (8) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö 2 (9) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (20) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.1 2(11) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.0 2(12) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Varmennepalvelu Rajapintakuvaus 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 Dokumentti julkaistu. Varmennepalvelu

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Lokitiedot 2 (15) Versiohistoria Versio äivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta.

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Toimittajaohje Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu 2018 Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Skanska tehostaa toimintoja ja automatisoi laskujen käsittelyä. Laskut maksetaan ajallaan, säästetään

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Käsittelypalaute 2 (22) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Palvelupyyntö 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

MOVE Sanomien koodistoluettelo

MOVE Sanomien koodistoluettelo 1.1.2019 Sisällysluettelo Muutoshistoria... 3 1. Ahdin-koodisto... 4 2. Ajokilometriselite-koodisto... 4 3. Ajoneuvoluokka-koodisto... 4 4. Alennus- ja vapautusperuste-koodisto... 5 5. Alityyppi-koodisto...

Lisätiedot

MOVE Sanomien koodistoluettelo. v.3.0/

MOVE Sanomien koodistoluettelo. v.3.0/ MOVE v.3.0/1.1.2017 MOVE 1 Sisällysluettelo Muutoshistoria... 2 1. Ahdinkoodisto... 3 2. Ahdinkoodisto... 3 3. Ajoneuvoluokkakoodisto... 3 4. Alennus- ja vapautusperustekoodisto... 4 5. Alityyppikoodisto...

Lisätiedot

Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet

Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1(6) Suurten asiakasriskien ilmoittamiseen liittyvät konekielisen tietojenvälityksen ohjeet 1 Tietojen esitystapa ja tietoväline Toimitettavat tiedostot koostuvat vaihtuvanmittaisista tietueista. Tietueiden

Lisätiedot

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen.

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. Tarkennukset Danske B ankin tarjoamaan Tunnistuspalveluun Tätä ohjekirjaa sovelletaan 20.1.2014 alkaen. 1. JOHDANTO Danske Bankin Tunnistuspalvelussa palveluntarjoaja voi tunnistaa luotettavasti Danske

Lisätiedot

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta

Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta Tarkennukset Samp o Pankin tarjoamaan Tunnistus palveluun Tätä ohjekirjaa sovelletaan 01.05.2009 alkaen. Ohjeeseen on lisätty tietoa avainversioista ja avainten vaihtamisesta 1. JOHDANTO Sampo Pankin Tunnistuspalvelussa

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Viestit 2 (17) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti

Lisätiedot

OHJEISTUS VERKKOLASKUTUKSESSA TARVITTAVIEN TIETOJEN KÄYTTÖÖN:

OHJEISTUS VERKKOLASKUTUKSESSA TARVITTAVIEN TIETOJEN KÄYTTÖÖN: KÄYTTÖOHJE Sivu 1/5 OHJEISTUS VERKKOLASKUTUKSESSA TARVITTAVIEN TIETOJEN KÄYTTÖÖN: Verkkolaskujen lähetys Tämä ohjeistus on tarkoitettu sekä laskuttajalle (tietojen käyttö) että sovellustoimittajalle (xml-mallit).

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen jakelu Skeemat Viestit Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Viestit 2 (21) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 12.6.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset

SÄHKE-hanke. Tekninen mallintamisen Siirtotiedoston metatietokuvaukset 04.02.2005 1 (15) SÄHKE-hanke Tekninen mallintamisen Versio ja pvm Laatinut Tarkpvm Tarkastanut Hyvpvm Hyväksynyt 2.0 / 04.02.2005 Anneli Rantanen 15.02.2005 Markus Merenmies 18.02.2005 Ohjausryhmä 04.02.2005

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS MUUTOSILMOITUS 1.1.2019 Sisällys 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 2 1.1. Lähettäjän ja Verohallinnon väliset muutosilmoitus- ja vastaussanomat...

Lisätiedot

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen

Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Tullin infotilaisuus ATJ:n vaikutuksesta autoverotukseen Sisällys Ajoneuvon ensirekisteröinnin edellytyksistä 2.4.2006 jälkeen ja sopimuksista Tullin kanssa (Ziessler) sivu 2 Rekisteröity autoverovelvollinen

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2 (21) Versiohistoria Versio

Lisätiedot

Sanomapohjainen asiointi Tullissa

Sanomapohjainen asiointi Tullissa Sanomapohjainen asiointi Tullissa Johdanto sanomapohjaiseen asiointiin Tullissa Suomen tulli Päivitys 24.8.2018 Sanoma-asioinnin tuki Sisällys Johdanto... 3 1 Sähköinen asiointi Tullissa... 3 1.1 Sähköisen

Lisätiedot

Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun

Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun 1(6) Sanomaliikenne Suora sanoma-asiointi Muutokset suoran sanoma-asioinnin webservicepalvelun XML-schemoihin v.1.5 muutos 4.12.2010 2(6) SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 3 2 Aikataulu ja yhteensopivuus...

Lisätiedot

Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle

Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle Maksuturva-palvelun käyttöönottolomakkeen rajapintakuvaus verkkokauppaohjelmistolle Versio 1.1 11.1.2010 2(8) Sisältö 1. Palvelun käyttöönoton tiedot... 3 Kenttien selitteet Palvelun käyttöönoton tiedot...

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A89/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, MUUN OMA-ALOITTEISEN VERON TIEDOT (VSRMUUKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2020 Tulorekisteriyksikkö

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2020 Tulorekisteriyksikkö Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2020 Tulorekisteriyksikkö Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2020 2 (24) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE

INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE ASIAKASOHJE INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAIDEN TESTAUSOHJE OPAS INTRASTATIN SANOMA-ASIAKKAAKSI HAKEUTUVALLE SISÄLLYSLUETTELO Intrastatin sanoma-asiakkaiden testausohje, versio 1.0 2(12) 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...

Lisätiedot

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6)

VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) VEROILMOITUS; YHTEISETUUS, VALTION LAITOS, KUNTA, SEURAKUNTA, ULKOMAINEN KUOLINPESÄ YMS. (6) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETO

Lisätiedot

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS

AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS AUTOVEROTUKSEN SANOMAOPAS ENSIVEROILMOITUS 1.1.2019 SISÄLLYS 1. Sanomaopas autoverotuksen rekisteröidyille asiamiehille... 1 1.1. Lähettäjän ja Verohallinnon väliset ilmoitus- ja vastaussanomat... 2 1.1.1

Lisätiedot

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen

TEKNINEN MÄÄRITTELY. Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta. Ismo Koskinen TEKNINEN MÄÄRITTELY Matkahuollon osoitekorttihaun rajapinta Ismo Koskinen Versio 2.2 Päiväys 12.05.2014 Tekijä Ismo Koskinen MUUTOSHISTORIA Versio ja pvm Laatija Muutoksen kuvaus 1.0 / 07.07.2009 Ismo

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A88/200/2016 1.1 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, TYÖNANTAJASUORITUSTEN TIEDOT (VSRTASKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa

Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 1 (8) Excel-lomakkeen (syöttötaulukko) käyttäminen talousarvio- ja suunnitelmatietojen toimittamisen testaamisessa Kuntatalouden tietopalvelussa Valtiokonttori 2 (8) Sisällys 1 Yleistä...

Lisätiedot

Nr FINANSSIVALVONTA Ohje/Liite 101.9 1 (5) PL 103, 00101 Helsinki Dnro 6/179/96

Nr FINANSSIVALVONTA Ohje/Liite 101.9 1 (5) PL 103, 00101 Helsinki Dnro 6/179/96 FINANSSIVALVONTA Ohje/Liite 101.9 1 (5) HALLINTO- JA JOHTOHENKILÖITÄ KOSKEVIEN TIETOJEN ILMOITTAMISEEN LIITTYVÄT KONEKIELISEN TIETOJENVÄLITYKSEN OHJEET 1 Tietoväline, toimitettavat tiedostot ja tietojen

Lisätiedot

Rekisteröity autoveroasiamies

Rekisteröity autoveroasiamies Autoverotuksen asiakasohje 24 Rekisteröity autoveroasiamies www.tulli.fi 18.8.2014 Korvaa kesäkuussa 2008 julkaistun ohjeen Rekisteröity autoveroasiamies Autoverovelvolliset voivat asioida Tullissa joko

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Palvelukuvaus Sisällys 1 Palvelun toiminta... 3 2 IBAN tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Suomen tileillä... 3 IBAN-tilinueroiden laskenta ja tarkistusta tarjotaan

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI 3 2.1. Testauksen

Lisätiedot

EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008. Meeri Nieminen

EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008. Meeri Nieminen EMCS-järjestelmän sanomarajapinnan toiminnallinen kuvaus asiakkaille 13.6.2008 Meeri Nieminen Asiakkaan vaihtoehdot Asiakkaan vaihtoehdot EMCS-järjestelmän käyttöön XML-sanomarajapinta oman järjestelmän

Lisätiedot

Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto. Rajapintakäyttötapaukset

Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto. Rajapintakäyttötapaukset Liite 7: Asiakastietoa käsittelevä järjestelmä Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto Rajapintakäyttötapaukset Versiohistoria Versio Pvm Tekijät Muutokset 1.0 22.4.2016 Katja Korhonen Ensimmäinen julkaistu

Lisätiedot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testausmenetelmiä

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testausmenetelmiä Ohjelmiston testaus ja laatu Testausmenetelmiä Testausmenetelmiä - 1 Testauksen menetelmien päälähestymistapoina ovat black-box testi testaaja ei voi tutkia lähdekoodia testaus perustuu sovellukselle suunnitteluvaiheessa

Lisätiedot

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö

Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö Versio 1.02 Varmennepalvelu Rajapintakuvaus Tulorekisteriyksikkö Varmennepalvelu Rajapintakuvaus 2 (15) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 30.10.2017 Dokumentti julkaistu. 1.01 15.12.2017 Dokumenttia

Lisätiedot

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön

VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön VARAINSIIRTOVEROILMOITUS (6012) Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Rajauksia... 2 2 VOIMASSAOLO... 3 3 TUNNUS-TIETO LUETTELO...

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Käyttöohje, 7.11.2017 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Käyttötarkoitus 3 3 Palvelut 3 3.1 Käyttötapa 3 3.2 HL7 V3 Medical Records sanoman skeemavalidointi

Lisätiedot

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja:

OHJE 1 (6) Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: OHJE 1 (6) VUODENVAIHDE BASWARE INVOICEREADY -OHJELMISTOSSA Loppuvuoden 2016 matkalaskujen käsittely Seuraavat asiat on huomioitava maksettaessa loppuvuoden matkakuluja: - Muuttakaa matkalaskujen asetuksissa

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

Ajankohtaista Tullista. 23.5.2012 Päivi Maunuksela-Malinen, Tulli Sanoma-asioinnin tuki/eteläinen tullipiiri

Ajankohtaista Tullista. 23.5.2012 Päivi Maunuksela-Malinen, Tulli Sanoma-asioinnin tuki/eteläinen tullipiiri Ajankohtaista Tullista 23.5.2012 Päivi Maunuksela-Malinen, Tulli Sanoma-asioinnin tuki/eteläinen tullipiiri Tulli-ilmoitusten määrät 2011 Ilmoituslaji Kappalemäärä Sähköisten osuus % (suluissa 2010) Ilmoituskanavan

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C)

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) TIETUEKUVAUS 2015 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 VOIMASSAOLO... 2 3 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 2 4 TUNNUS-TIETOLUETTELO... 2 5 TARKISTUKSET... 5 6 HUOMAUTUKSET... 6 Muutoshistoria

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.05 Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2 (24) Versiohistoria

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Aineistotilaukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Aineistotilaukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Aineistotilaukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Aineistotilaukset 2 (21) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Sanomapohjainen asiointi Tullissa

Sanomapohjainen asiointi Tullissa Sanomapohjainen asiointi Tullissa Johdanto sanomapohjaiseen asiointiin Tullissa Suomen Tulli Päivitys 3.6.2015 Sanoma-asioinnin tuki Sisällys Johdanto... 3 1 Sähköinen asiointi Tullissa... 3 1.1 Sähköisen

Lisätiedot

Tietojen jakelu Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen jakelu Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen jakelu Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen jakelu Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2 (26) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2 (23) Versiohistoria

Lisätiedot

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT

SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT SÄHKÖISEN TULOVEROILMOITUKSEN SÄHKÖISET LIITTEET - OHJELMISTOKEHITTÄJÄT Liitetiedostojen nimeäminen 2 (8) SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ DOKUMENTISTA... 3 2 LIITTEIDEN LÄHETTÄMINEN SÄHKÖISESTI... 3 3 LIITETIEDOSTOJEN

Lisätiedot

TUONNIN EDI-ASIAKKUUS

TUONNIN EDI-ASIAKKUUS 1(14 ASIAKASOHJE TUONNIN EDI-ASIAKKUUS Tuonnin EDI-asiakkuus, versio 2.1 2(14) SISÄLLYSLUETTELO 1. TERMIEN MÄÄRITELMÄT...3 2. EDI-ASIAKKUUS...5 2.1. EDI-ILMOITTAJA...5 2.2. EDI-LÄHETTÄJÄ...5 2.3. EDI-SANOMAN

Lisätiedot

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV)

VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) VEROHALLINTO 1.1.2017 A86/200/2016 1.2 VEROILMOITUS OMA-ALOITTEISISTA VEROISTA, ARVONLISÄVERON TIEDOT (VSRALVKV) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat)

VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) VEROHALLINTO 1.1.2016 A143/200/2015 versio 2.11 VUOSI-ILMOITUS APURAHAT (Apurahan maksajat) TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN TIETUE...

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 4.1.2019 Joulukuun versiopäivitys 17.12. Joulukuun version tuotantotestiin siirto oli 10.12.2018 ja tuotantoonsiirto 17.12.2018 XML-aineistojen käsittelyn nopeuttaminen

Lisätiedot

tannuksissa. Sähköisen

tannuksissa. Sähköisen 1 (6) Front-running digital invoicing Verkkolasku sisältäää samat tiedot kuin paperilasku ja koostuu laskun tietokentistä sekä laskun kuvasta. Verkkolasku voidaan vastaanottaa suoraan sähköiseen ostolaskujenkäsittelyjärjestelmään,

Lisätiedot

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset

Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset 17.09.2007 Sivu 1(7) Hankinnan tarjousvastauksen liittymäaineistojen kuvaukset... 1 Tarjouspyyntöaineiston kuvaus... 1 Otsikkotiedot... 2 Otsikkotietojen tietuekuvaus... 2 Nimiketiedot... 3 Nimiketietojen

Lisätiedot

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C)

METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) METSÄTALOUDEN VEROILMOITUS (2C) TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 TIETOJEN KORJAAMINEN... 2 4 VOIMASSAOLO... 2 5 TIETOVIRTAYHDISTELMÄT...

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019

VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 VEROHALLINTO 23.1.2019 VH/2727/00.01.00/2018 1.0 VUOSI-ILMOITUS VÄLITETYISTÄ ULKOMAISISTA OSINGOISTA (VSULKOSE) TIETUEKUVAUS 2019 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA...

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus

Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus Tekstiviestipalvelun rajapintakuvaus Sisällysluettelo 1. Yleistä... 1 2. Lähtevien viestien rajapinta... 1 2.1. Rajapinnan tekniset tiedot ja parametrit... 1 2.2. Rajapinnan paluuarvot... 3 2.3. Rajapinnan

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen tietovarannon tietoluettelo

Varhaiskasvatuksen tietovarannon tietoluettelo Varhaiskasvatuksen tietovarannon tietoluettelo Sisällysluettelo Dokumentin tarkoitus... 2 Tietosisällöt... 2 Vardan tietomalli - Varhaiskasvatuksen järjestäjä... 2 3.1.1. Varhaiskasvatuksen järjestäjä...

Lisätiedot

PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET

PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET PANKKILINJAN TESTITUNNUKSET 2 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 TESTAUS...3 TESTIYMPÄRISTÖT...3 TESTITILIT...3 TESTITUNNUKSET JA AVAIMET...3 AINEISTOJEN TESTAUS...4 TILIOTTEEN TESTAUS...5 SALDO- JA

Lisätiedot

OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1

OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1 OnniSMS Rajapintakuvaus v1.1 1.0 Yleistä OnniSMS on HTTPS/XML pohjainen rajapinta tekstiviestin lähettämiseen. Palvelun käyttöön tarvitaan käyttäjätunnus, salasana ja palvelimen osoite, jotka saa tekemällä

Lisätiedot

Sanomapohjainen asiointi Tullissa

Sanomapohjainen asiointi Tullissa Sanomapohjainen asiointi Tullissa Johdanto sanomapohjaiseen asiointiin Tullissa Suomen tulli Päivitys 20.12.2018 Sanoma-asioinnin tuki Sisällys Johdanto... 3 1 Sähköinen asiointi Tullissa... 3 1.1 Sähköisen

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu. Käyttöohje

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu. Käyttöohje Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston validointipalvelu Käyttöohje Sisällys 1 Johdanto 3 2 Käyttötarkoitus 3 3 Palvelut 3 3.1 HL7 V3 Medical Records sanoman skeemavalidointi 3 3.2 HL7 V3 Medical Records

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT)

RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) VEROHALLINTO 7.5.2018 versio 1.5 RAKENTAMISEN TIEDONANTOMENETTELYN TIEDONANTOVELVOLLISEN (ILMOITTAJAKOHTAISET) TIEDOT (VSRAKYHT) TIETUEKUVAUS SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 3 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 1.2.2019 Tammikuussa tuotantoon meni Ennakoiva huolto Yhteisöjen 2019 formaatit ja TaMo-tarkistukset Poikkeuksena ilmoitukset 6B, 7A, 7M, 6U ja 81 jotka tulevat vasta maaliskuun

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

2.1.2013. Tietuekuvaus 2013. Palvelustietojen ilmoittaminen valtion palvelusrekisteriin (PSR) tiedostomuodossa

2.1.2013. Tietuekuvaus 2013. Palvelustietojen ilmoittaminen valtion palvelusrekisteriin (PSR) tiedostomuodossa 1 (10) Tietuekuvaus 2013 Palvelustietojen ilmoittaminen valtion palvelusrekisteriin (PSR) tiedostomuodossa Valtiotyönantajat, yliopistotyönantajat, kunta- ja kuntayhtymätyönantajat sekä seuraavat erityisryhmät:

Lisätiedot

VeRan laboratoriotietojen siirtoformaatti

VeRan laboratoriotietojen siirtoformaatti FCG Finnish Consulting Group Oy VERA TOIMINTAOHJEET Rev./pvm 1.03 Hyväksytty 30.4.2010 Sisältö Käyttö Vastuuhenkilö VeRan tiedonsiirtoformaatti Laboratoriot, jotka toimittavat tulokset suoraan VeRaan.

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS

VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS VEROHALLINTO 1.1.2016 A163/200/2015 versio 1.4 VUOSI-ILMOITUS LUONNOLLISEN HENKILÖN LAHJOITUSVÄHENNYS TIETUEKUVAUS vuodelta 2016 2 SISÄLTÖ 1 MUUTOKSET EDELLISEEN VUOTEEN... 3 2 YLEISTÄ... 4 3 KIINTEÄMITTAINEN

Lisätiedot

SIPS-ostolaskujen XML-ohjeet toimittajille

SIPS-ostolaskujen XML-ohjeet toimittajille SIPS-ostolaskujen XML-ohjeet toimittajille 23.10.2017 1 Automaattisen käsittelyn edellytykset Seuraavilla sivuilla on kuvattuna ne ostolaskun tiedot, jotka sen lisäksi, että ovat laskun kuvalla, pitää

Lisätiedot

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus

Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Saapuvien valuuttamaksujen ennakkotiedot Palvelukuvaus Sisällys 1 Yleiskuvaus... 3 1.1 Palvelun edut... 3 1.2 Aikataulu... 3 1.3 Virhetilanteet ja yhteydenotto... 3 2 Palvelusopimus ja käyttöönotto...

Lisätiedot

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) Tilastointi 1.12.2014

Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) Tilastointi 1.12.2014 Tulli Suomen sisäkaupan ascii-muotoinen tilastoilmoitus Sivu 1(6) SISÄKAUPAN TILASTOILMOITUKSEN (INTRASTAT) TIETUEKUVAUS TUONTI/VIENTI 1. Johdanto Sisäkaupan tilastointiohjeet julkaistaan vuosittain ilmoitusvelvollisille

Lisätiedot

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT)

VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) VEROHALLINTO 1.1.2016 A44/200/2016 1.2 VUOSI-ILMOITUS OSUUSKUNNAN YLIJÄÄMISTÄ YHTEENVETOTIEDOT (VSOKVYHT) TIETUEKUVAUS 2016 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2

Lisätiedot