PALLOVENTTIILI MBV-sarja P&P-versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALLOVENTTIILI MBV-sarja P&P-versio"

Transkriptio

1 PALLOVENTTIILI MBV-sarja P&P-versio Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 MBV 75 fi Painos 5/02

2 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ Ohjeen kattavuus Venttiilin rakenne Venttiilin merkintä Teknisiä tietoja Venttiilin hyväksynnät CE-merkintä Käytöstä poistetun venttiilin ja osien kierrätys ja hävitys Huomioitavat varotoimenpiteet KULJETUS, VASTAANOTTO JA SÄILYTYS ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Yleistä Asennus putkistoon Toimilaite Käyttöönotto HUOLTO Yleistä Akselitiivisteen vaihto venttiiliä irrottamatta Jäykästi liikkuvan tai jumittuneen venttiilin korjaaminen venttiiliä irrottamatta Toimilaitteen irrotus venttiilistä Venttiilin irrotus putkistosta Venttiilin purkaminen Koot DN , Koot DN Puretun venttiilin osien tarkistus Osien vaihto Venttiilin kokoaminen Koot DN , Koot DN VENTTIILIN TESTAUS TOIMILAITTEEN ASENNUS Yleistä M-toimilaitteen asennus B1C-toimilaitteen asennus B1J-toimilaitteen asennus B1J-tyypin asennus B1JA-tyypin asennus Vieraan toimilaitteen asennus TOIMINTAHÄIRIÖT TARVITTAVAT TYÖKALUT VARAOSIEN TILAAMINEN RÄJÄYTYSKUVA JA OSALUETTELO MITAT JA PAINOT DN , 65, PN DN , PN 10, DN , 65 käsivivulla LR DN käsivivulla LR Käsipyörällä M DN , 65 pneumaattisella sylinteritoimilaitteella B1C DN pneumaattisella sylinteritoimilaitteella B1C DN , 65 pneumaattisella jousipalautteisella sylinteritoimilaitteella B1J DN pneumaattisella jousipalautteisella sylinteritoimilaitteella B1J TYYPPIMERKINTÄ LUE NÄMÄ OHJEET ENSIMMÄISEKSI! Ohjeista saat venttiilin turvallisessa käsittelyssä ja käytössä tarvittavia tietoja. Halutessasi lisätietoja, ota yhteys valmistajaan tai valmistajan edustajaan. Yhteystiedot ovat takasivulla. SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET! Oikeus muutoksiin pidätetään.

3 3 1 YLEISTÄ 1.1 Ohjeen kattavuus Tässä ohjeessa on tärkeimmät M-sarjan palloventtiileiden käyttäjän tarvitsemat tiedot. Toimilaitteita ja muita varusteita on käsitelty vain lyhyesti. Niistä saat tarvittaessa lisätietoja erillisistä ao. tuotteiden asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeista. HUOMIO: Venttiilin käyttö on sovelluskohtaista ja sen valinta tiettyyn sovellukseen edellyttää monien erilaisten tekijöiden huomioonottamista. Tästä tuotteen luonteesta johtuen venttiilin ohjeissa ei voida ottaa huomioon kaikkia mahdollisia käytössä esiintyviä tilanteita. Jos olet epävarma jostakin seikasta liittyen venttiilin käyttöön tai sen soveltuvuuteen aikomaasi käyttöön, ota yhteyttä Metso Automationiin lisätietojen saamiseksi. Kuva 2. M-sarjan venttiilin rakenne, koot DN Venttiilin merkintä Pesän merkinnät on valettu tai leimattu pesän kylkeen, ks. kuva 3. Konekilpi (kuva 4) on kiinnitetty venttiilin laippaan. 1.2 Venttiilin rakenne M-sarjan venttiili on laipallinen palloventtiili. Pesä muodostuu kahdesta osasta, jotka on kiinnitetty toisiinsa vaarnaruuveilla. Pesä on ko oissa DN ja 65 yksiosainen, pallo ja tiivisteet on asennettu irtikierrettävän laippaholkin taakse. Akseli ja pallo ovat erillisiä osia. Akselin uloslentäminen on estetty akselissa kiinteästi olevalla olakkeella. Venttiili on joko pehmeä- tai metallitiivisteinen. Akseli ja pallo on liitetty toisiinsa vetokappaleella, joka välittää akselin kiertoliikkeen palloon. Ko oissa DN ja 65 akseli on asennettu suoraan pallossa olevaan uraan. Venttiili on tiivis molempiin virtaussuuntiin. Tiivistys perustuu putkiston paineeseen, eli venttiilin yli vaikuttava paine-ero painaa palloa jättöpuolen tiivistettä vasten. Toimitetun venttiilin rakenne voi vaihdella asiakkaan vaatimusten mukaan. Yksityiskohtainen rakenne selviää konekilven tyyppimerkinnän avulla. Tyyppimerkintä on selostettu luvussa 12. Venttiili on tarkoitettu erityisesti vaativiin sulkusovellutuksiin kestämään suuria operointimääriä. Venttiiliä voidaan käyttää myös kuristavana säätöventtiilinä tietyin rajoituksin. Konekilpi Kuva 3. Sulatuserä Nimelliskoko, paineluokka N-J merkki, pesän materiaali Venttiilin merkinnät Konekilven merkinnät ovat: 1. Pesän materiaali 2. Akselin materiaali 3. Pallon materiaali 4. Tiivisteen materiaali 5. Maksimi ja minimi käyttölämpötilat 6. Maksimi sulkupaine-ero / lämpötila 7. Paineluokka 8. Tyyppimerkintä 9. Valmistusosaluettelon numero 10. Malli Pesän materiaali (1) (2) (5) (7) (8) Kuva 1. M-sarjan venttiilin rakenne, koot DN 25-40, 65 ATTENTION : READ INSTRUCTIONS BEFORE INSTALLATION OR SERVICING. CONTACT METSO AUTOMATION FOR COPY. BODY SHAFT T max MAX. OPER. ps RATING TYPE MADE BY METSO AUTOMATION TRIM SEAT T min at No. MOD 0045 (3) (4) (6) (9) (10) Kuva 4. Konekilpi

4 4 1.4 Teknisiä tietoja Rakennepituus: ISO 5752 mukaan Pesän paineluokka: DIN PN 10, 16, 25, 40 Max. paine-ero: ks. kuvat 7 ja 8 Lämpötila-alue: ks. kuvat 5 ja 6 Virtaussuunta: vapaa Tiiviysluokka: metallitiivisteiset DIN 3230 tiiviysluokka 2, ISO 5208 tiiviysluokka D pehmeätiivisteiset ISO 5208 tiiviysluokka A Mitat: ks. taulukot sivulla Paino: ks. taulukot sivulla Tiiviste M Tiiviste T Kuva 7. Sallitut paine-erot, pehmeätiivisteiset Kuva 5. Venttiilipesän paine/lämpötilakäyrät, W. no Kuva 8. Sallitut paine-erot operoitaessa, metallitiivisteiset, PN 40. Pienemmät koot pesän paine/lämpötilakäyrän mukaan. Kuva 6. Venttiilipesän paine/lämpötilakäyrät, W. no Venttiilin hyväksynnät Venttiili täyttää DIN 3840:n ja BS 5351:n vaatimukset. Venttiili on paloturvallinen API 607 ja BS 6755 mukaisesti. Venttiilin rakenteelle on haettu patentti. 1.6 CE-merkintä Venttiili täyttää eurooppalaisen painelaitedirektiivin 97/23/EY vaatimukset ja on merkitty direktiivin vaatimusten mukaisesti. 1.7 Käytöstä poistetun venttiilin ja osien kierrätys ja hävitys Materiaalien mukaan lajiteltuina lähes kaikki venttiilin osat soveltuvat kierrätykseen. Useimmissa osissa on materiaalimerkintä. Materiaaliluettelo toimitetaan venttiilin mukana, lisäksi valmistajalta on saatavana erillinen kierrätys- ja hävitysohje. Venttiilin voi myös palauttaa valmistajalle, joka huolehtii kierrättämisestä ja hävittämisestä korvausta vastaan.

5 5 1.8 Huomioitavat varotoimenpiteet Älä ylitä sallittuja arvoja! Venttiiliin merkittyjen sallittujen arvojen ylittäminen saattaa johtaa venttiilin vaurioitumiseen ja pahimmassa tapauksessa paineen hallitsemattomaan purkautumiseen. Seurauksena on mahdollisia laitevaurioita ja henkilövahinkoja. 2 KULJETUS, VASTAANOTTO JA SÄILYTYS Tarkista, etteivät venttiili ja siihen liittyvät laitteet ole vahingoittuneet kuljetuksessa. Varastoi venttiili huolella ennen asennusta, mieluiten sisätiloissa kuivassa paikassa. Älä irrota tai pura paineenalaista venttiiliä! Paineenalaisen venttiilin irrottaminen tai purkaminen johtaa paineen hallitsemattomaan purkautumiseen. Sulje putkilinja ja poista venttiilistä paine sekä väliaine aina ennen venttiilin irrotusta tai purkua. Selvitä väliaineen laatu, suojaa itsesi ja ympäristösi myrkylliseltä tai muutoin terveydelle vaaralliselta aineelta. Estä väliaineen pääsy putkistoon venttiiliä huollettaessa. Muutoin seurauksena on mahdollisia henkilö- ja laitevahinkoja. Varo pallon leikkaavaa liikettä! Kättä, muuta ruumiinosaa, työkaluja tai muita esineitä ei saa työntää virtausaukkoon sen ollessa avoinna. Estä myös vieraiden esineiden joutuminen putkistoon. Operoinnin aikana pallo toimii leikkurin tavoin. Sulje toimilaitteen paineilman syöttö ja irroita syöttöletkut huollon ajaksi. Muutoin seurauksena voi olla henkilö- ja laitevahinkoja. Suojaudu tarvittaessa melulta! Venttiili saattaa aiheuttaa putkistossa melua. Melun taso on tapauksesta riippuva. Se voidaan määrittää laskennallisesti Metso Automation Nelprof -tietokoneohjelman avulla tai mittaamalla. Huomioi melua koskevat työsuojelumääräykset. Varo erityisen kylmää tai kuumaa venttiiliä! Käytössä venttiilin pintalämpötila voi olla erittäin alhainen tai korkea. Huolehdi suojautumisesta paleltumis- tai palovammoja vastaan. Kuva 9. Venttiilin säilytys Älä vie sitä asennuspaikalle, äläkä poista virtausaukkojen suojalevyjä ennen välitöntä asennusta. Venttiili toimitetaan aukiasennossa. OIKEIN VÄÄRIN Huomioi venttiilin tai venttiiliyhdistelmän paino sitä käsitellessäsi! Venttiiliä tai venttiiliyhdstelmää ei saa nostaa toimilaitteesta, asennoittimesta, rajakytkimestä eikä niiden putkituksista. Nostaessasi kiinnitä nostohihnat venttiilin rungon ympärille, ks. kuva 10. Putoamisesta on seurauksena mahdollisia henkilö- ja laitevahinkoja. Venttiilin painot näet sivuilta Kuva 10. Venttiilin nostaminen Happikäyttöön tarkoitettu venttiili vaatii erikoiskäsittelyä! Käsittele tällaista venttiiliä noudattaen ehdottomasti happikäytön edellyttämiä työmenetelmiä.

6 6 3 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO 3.1 Yleistä Poista virtausaukkojen suojukset ja tarkista, että venttiili on puhdas sisältä. Puhdista se tarvittaessa. 3.2 Asennus putkistoon Huomioi venttiilin tai venttiiliyhdistelmän paino sitä käsitellessäsi! Huuhtele tai puhalla putket puhtaiksi ennen venttiilin asennusta. Pidä venttiili huuhtelun aikana täysin auki. Epäpuhtaudet kuten hiekka tai hitsausjätteet turmelevat pallon tiivistepinnan ja tiivisteet. HUOMIO: Valitse laippatiivisteet käyttöolosuhteiden mukaan. Selvitä, mitä tuotteita muualla putkistossa on käytetty. HUOMIO: Älä oikaise mahdollisia putkiston asennusvirheitä laippapulttien avulla. Virtaussuunta ja asennusasento eivät aseta rajoituksia venttiilin, toimilaitteen tai asennoittimen toiminnalle. Vältä kuitenkin venttiilin asentamista siten, että akseli osoittaa alaspäin, koska putkiston pohjalla virtauksen mukana mahdollisesti liikkuvat epäpuhtaudet valuvat akselin ja pesän väliin ja saattavat vahingoittaa akselitiivistettä. Vältä kuvan 11 asennusasentoa. Kuva 11. Vältä tätä asennusasentoa Putkiston hyvä tuenta vähentää putkistovärähtelyjen venttiilille aiheuttamaa rasitusta. Värähtelyjen vähentäminen varmistaa myös asennoittimen hyvän toiminnan. Huollon kannalta on eduksi, jos venttiiliä ei tarvitse tukea lainkaan. Kuitenkin voit tarvittaessa tukea venttiilin rungostaan normaaleja putkipitimiä ja kannakkeita käyttäen. Älä kiinnitä tukirakenteita laipparuuveihin tai toimilaitteeseen, ks. kuva 12. Kuva 12. Venttiilin tukeminen 3.3 Toimilaite HUOMIO: Toimilaitetta asentaessasi varmistu, että venttiili-toimilaiteyhdistelmä toimii oikealla tavalla. Tarkempia tietoja toimilaitteen asentamisesta saat luvusta 6 tai erillisestä toimilaitemallin ohjeesta. Pallon kiinniasennon voi todeta: toimilaitteessa olevasta asennon osoittavasta merkistä tai venttiilin akselin päässä olevasta virtausaukon suuntaisesta urasta. Jos et ole varma toimilaitteen merkistä, tarkista virtaussuunta akselin päässä olevasta urasta. Asenna venttiili mahdollisuuksien mukaan sellaiseen asentoon, että toimilaite voidaan tarvittaessa irrottaa poistamatta venttiiliä putkistosta. Suositeltava asennusasento on sylinteri ylöspäin. Toimilaite ei saa koskettaa putkistoa, koska putkistovärähtelyt saattavat vahingoittaa sitä tai johtaa epätyydyttävään toimintaan. Joissakin tapauksissa, esimerkiksi käytettäessä isoa toimilaitekokoa tai voimakkaiden putkistovärähtelyjen vaikuttaessa, on eduksi tukea toimilaite. Ota yhteys Metso Automationiin ohjeiden saamiseksi. 3.4 Käyttöönotto Varmista ennen käyttöönottoa, että putkistoon ja venttiilin sisälle ei jää likaa ja vieraita esineitä. Huuhtele putkisto huolellisesti. Pidä venttiili huuhtelun aikana täysin auki. Tarkista kaikki liitokset, ohjausputkitukset ja kaapeloinnit. Tarkista toimilaitteen, asennoittimen ja rajakytkimien säädöt. Toimilaitteen säätöohjeet löydät luvusta 6, muiden laitteiden säätötoimenpiteet on esitetty niiden asennus-, käyttö- ja huoltoohjeissa.

7 7 4 HUOLTO 4.1 Yleistä Huomioi kohdan 1.6 varotoimenpiteet ennen työn aloitusta! Huomioi venttiilin tai venttiiliyhdistelmän paino sitä käsitellessäsi! HUOMIO: Käytä ainoastaan alkuperäisiä varaosia. Näin varmistat, että venttiili toimii tarkoitetulla tavalla. Taulukko 1. V-rengastiiviste: Kiinnitä kiristysholkki (9) ja kiristä muttereita (18) ensin käsin niin tiukkaan kuin saat, ja sen jälkeen avaimella 1,5...2 kierrosta. Grafiittitiiviste: Kiinnitä kiristysholkki (9); kierrä mutterit (18) vaarnaruuveille (14) ja kiristä ne momentteja vastaaviksi taulukon 1 mukaisesti. Jos venttiilin ollessa paineistettuna havaitset vuotoa akselitiivisteen kautta, kiristä muttereita lisää varovasti kunnes vuoto loppuu. Suositeltavat akselitiivisteen muttereiden kiristysmomentit Venttiilin koko, DN , Momentti, Nm Tämän venttiilisarjan palloventtiili ei tarvitse säännöllistä huoltoa. Tarkista kuitenkin akselitiivisteen tiiveys säännöllisin välein. Tarvittaessa voit myös huoltaa venttiiliä yksinkertaisin toimenpitein. Tässä luvussa esitetään ne toimenpiteet, jotka ovat käyttäjän itsensä tehtävissä. Suluissa olevat numerot viittaavat räjäytyskuvaan ja osaluetteloon sivulla 13. HUOMIO: Jos lähetät venttiilin valmistajalle korjattavaksi, älä pura sitä. Puhdista venttiili huolellisesti, myös sisäpuolelta. Toimita turvallisuussyistä venttiilin mukana valmistajalle ilmoitus väliaineen laadusta. 4.2 Akselitiivisteen vaihto venttiiliä irrottamatta Kuva 13. Akselitiivisteen rakennevaihtoehdot, koot DN 25-40, 65 Älä irrota tai pura paineenalaista venttiiliä! Akselitiivisteinä toimivat v-renkaat eivät tarvitse säännöllistä kiristystä. Tiivistyminen on paineavusteista, joten paineen kasvaessa kasvavat myös tiivistävät voimat. Grafiitti- ja punottujen PTFE-tiivisteiden tiiviys perustuu kiristysholkin aikaansaamaan puristumaan. Tiivisteet (69) on vaihdettava silloin, kun vuotoa kiristysholkin muttereita (18) kiristämällä ei saada loppumaan. V-rengastiivisteitä on kiristettävä varovasti. Liiallinen voiman käyttö vaurioittaa tiivisteitä. Varmistu siitä, että venttiili on paineeton. Irrota toimilaite, väliholkki ja jalusta. Ks. myös kohta 4.4. Irrota kiristysholkki (9). Poista tiivisterenkaat (69) akselin ympäriltä esim. teräväkärkisellä puikolla. Älä vahingoita akselin ja tiivistetilan pintoja. Puhdista tarvittaessa tiivistetila. Paina uudet tiivisterenkaat (69) akselille (5) ja tiivistetilan pohjaan saakka. Apuna voit käyttää kiristysholkkia (9). Varo vaurioittamasta tiivisteitä akselin urituksessa. Oikea tiivisteiden järjestys selviää kuvista kuusiomutteri (18) kuusiomutteri (18) kiristysholkki (9) akselitiiviste (69) (V-rengassarja) kiristysholkki (9) akselitiiviste (69) (grafiitti) Kuva 14. Akselitiivisteen rakennevaihtoehdot, koot DN

8 8 4.3 Jäykästi liikkuvan tai jumittuneen venttiilin korjaaminen venttiiliä irrottamatta Jäykkyys tai jumittuminen saattaa johtua tiivisteen (7) ja pallon (3) väliin kerääntyneestä väliaineesta. Tarvittaessa voidaan pallo ja tiivisteet puhdistaa irroittamatta venttiiliä putkistosta kääntämällä pallo väliasentoon ja huuhtelemalla putkisto sisältäpäin. Jos tämä ei johda toivottuun tulokseen, toimi seuraavien kohtien mukaisesti. 4.4 Toimilaitteen irrotus venttiilistä Ota venttiiliyhdistelmän paino huomioon sitä käsitellessäsi! HUOMIO: Merkitse muistiin asennoittimen/rajakytkimen sekä toimilaitteen asento venttiiliin nähden, jotta saat yhdistelmän helposti koottua oikein toimivaksi. Yleensä on helpointa irrottaa ensin toimilaite lisälaitteineen venttiilistä ja sitten vasta venttiili putkistosta. Jos yhdistelmä on pieni tai se sijaitsee vaikeasti luoksepäästävässä paikassa, voidaan koko yhdistelmä irrottaa kerralla. Huomaa kuitenkin, että pallon tiivisteiden vaihto ei edellytä toimilaitteen irrotusta. Estä toimilaitteen käyttövoiman saanti sekä irrota syöttöilman putki ja ohjausviestijohdot tai putket liittimistään. Kierrä korvakkeen ruuvit auki. Irrota toimilaite venttiilistä sopivaa ulosvetäjää käyttäen. Työkalu on tilattavissa valmistajalta (ks. luku "Tarvittavat työkalut"). Irrota korvake ja väliholkki. 4.5 Venttiilin irrotus putkistosta Älä irrota tai pura paineenalaista venttiiliä! Varmista, että putkisto on paineeton ja tyhjä. Varmistu myös siitä, että putkistoon ei johdeta väliainetta venttiiliä irrotettaessa tai sen ollessa irroitettuna. Kiinnitä nostoliinat huolellisesti paikoilleen, irrota kiinnitysruuvit ja nosta venttiili putkistosta nostoliinoja käyttäen. Huomaa oikea nostotapa. Ks. myös kuva Venttiilin purkaminen Koot DN , 65 Aseta venttiili alustalle putkilaippansa varaan laippaholkki ylöspäin. Käytä alustaa, joka ei naarmuta pesän putkilaippapintoja. Avaa kiristysholkin (9) mutterit. Irrota kiristysholkki ja akselin tiivisterenkaat (69). Avaa kannen (8) kiinnitysmutterit. Irrota kansi, kannentiiviste (66), akseli (5) ja aksiaalilaakerit (70, 71). Kierrä laippaholkki (2) ulos sopivaa työkalua käyttäen. Ks. kohta 8, "Tarvittavat työkalut". Poista pallo (3) ja tiivisteet. Poista lukittu tiiviste (7) käyttämällä uloslyöntityökalua, joka on tilattavissa valmistajalta, ks. kuva 16 ja luku 8 "Tarvittavat työkalut". Kuva 16. Lukitun tiivisteen irrotus Kuva 15. Toimilaitteen irrotus ulosvetotyökalulla

9 Koot DN Aseta venttiili alustalle siten, että pesän jakotason kiinnitysmutterit (16) jäävät jakotason yläpuolelle. Käytä alustaa, joka ei naarmuta pesän putkilaippapintoja. Merkitse pesän puolikkaiden asento toisiinsa nähden kokoamista varten. Käännä pallo kiinniasentoon. Avaa pesän jakotason mutterit (16). Nosta pesän laippapuoli (2) irti venttiilistä. Jos pallon tiiviste (7) ei jää pallon (3) päälle, estä tiivisteen mahdollinen putoaminen noston aikana pitämällä siitä kiinni sormin jakotason alta (pienet koot) tai virtausaukon kautta (suuret koot). Varo kättäsi! Laske irrotettu puolikas alustalle pystyyn putkilaippansa varaan. Ks. kuva 17. Poista pallo (3) pesästä (1) tarttumalla virtausaukon reunoista (pienet koot) tai pujottamalla nostoköysi virtausaukon kautta (suuret koot) ja nosta pyöräyttäen palloa noston aikana asentoon, jossa se irtoaa hyvin vetokappaleesta (4). Varo ettei pallo kolhiinnu. Aseta se pehmeälle alustalle. Ks. kuva 19. Vedä vetokappale (4) pois akselilta (5) ja irrota pesän suuremman puolen, runkopuolen (1), pallon tiiviste (7). Käytä tarvittaessa tiivisteen uloslyöntityökalua. Irrota kiristysholkki (9). Työnnä akseli pesän sisään ja poista se. Irrota aksiaalilaakeri(t) (70), tiivisterengas (71), akselitiiviste (69) ja jakotason tiiviste (65). Poista myös takatiivisteet (63) pallon tiivisteistä. Kuva 17. Pesän puolikkaan nosto Kuva 19. Pallon poisto pesästä Poista tiiviste (7) pesän laippapuolikkaasta kolhimatta sitä. Jos tiiviste on lukittua tyyppiä, käytä uloslyöntityökalua, joka on tilattavissa valmistajalta (ks. kuva 18 ja luku "Tarvittavat työkalut"). 4.7 Puretun venttiilin osien tarkistus Puhdista irrotetut osat. Tarkista akselin (5) ja aksiaalilaakerin (70) kunto. Tarkista pallon (3) ja pallon tiivisteen (7) kunto. Vahingoittuneet osat vaihdetaan. Tarkista jakotason tiivistepintojen kunto. 4.8 Osien vaihto Pehmeät osat suositellaan vaihdettavaksi aina kun venttiili puretaan huoltoa varten. Muut sisäosat voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Käytä alkuperäisiä varaosia, jolloin voit olla varma venttiilin hyvästä toiminnasta. Tilaa varaosat luvun 9 ("Varaosien tilaaminen") mukaisesti. Kuva 18. Lukitun tiivisteen irrotus

10 Venttiilin kokoaminen Koot DN , 65 Aseta venttiili pystyyn putkilaippansa varaan laippaholkin puoli ylöspäin. Käytä alustaa, joka ei naarmuta pesän putkilaippojen pintoja. Kierrä laippaholkki (2) yksinään pesään. Kiristä holkkia kevyesti varmistuaksesi siitä, että holkki on pohjassa. Merkitse holkin asento lyömällä kevyesti pesään merkki esim. ruuvitaltalla laippaholkissa olevan merkin kohdalle. Kierrä holkki ulos pesästä. H-tiiviste: Asenna takatiiviste (63) pallontiivisteeseen (7) ja tämä yhdistelmä pesän perälle, ks. kuva 20. H-tiiviste: Lukitse tiiviste pesään käyttäen erikoistyökalua, jonka voit tilata venttiilin valmistajalta. Työkalun mukana toimitetaan erilliset ohjeet. T/M-tiiviste: Asenna tiiviste (7) pesän perälle. Kuva Takatiivisteen asennus, H-tiiviste Kierrä vaarnaruuvit (14) pohjaan asti. Aseta kiristysholkki (9) tiivisterenkaiden (69) päälle. Kierrä mutterit (18) vaarnaruuveille (14) kevyesti. Kierrä akselia hitaasti pari kertaa edestakaisin varmistuaksesi, että pallo on asettunut kunnolla tiivisteiden väliin. Kiristä akselitiivisteen kiristysholkin mutterit (10 Nm), ks. myös kohta 4.2. Jos venttiilin ollessa paineistettuna havaitset vuotoa akselitiivisteen kautta, kiristä muttereita lisää varovasti kunnes vuoto loppuu. Kiinnittäessäsi venttiiliä takaisin putkistoon noudata samaa huolellisuutta ja varovaisuutta kuin irrotuksessakin. Huomioi myös luvun 3 ohjeet Koot DN Aseta pesä putkilaippansa varaan. Käytä alustaa, joka ei naarmuta pesän putkilaippapintoja. S/K-tiiviste: Asenna takatiiviste (63) pallontiivisteeseen (7), ks. kuva 22. Asenna toinen tiiviste pesän perälle. H-tiiviste: Aseta takatiiviste (63), ks. kuva 22, ja tiiviste (7) pesän perälle. K/H-tiiviste: Lukitse tiiviste (7). Käytä erityistä lukitustyökalua. Työkalun mukana toimitetaan erilliset ohjeet. T/M-tiiviste: Aseta tiiviste (7) pesän perälle. Pujota aksiaalilaakeri(t) (70) ja tiivisterengas (71) akselille (5). Katso oikea järjestys räjäytyskuvasta. Pujota akseli paikoilleen pesän (1) sisäpuolitse ja työnnä akselitiivisteet (69) paikoilleen ulkokautta. Aseta kiristysholkki (9) paikoilleen akseliin (5) ja kierrä sen mutterit (18) kevyesti kiinni. 1, 2 7 urat palloa vasten S / K -tiiviste 7 63 Kuva 21. T / M -tiivisteen asennus Aseta pallo lukitun tiivisteen päälle siten, että ura on akselin sisääntuloreiän kohdalla. Työnnä akseli ulkokautta venttiiliin. Katso, että akselin (5) pää asettuu pallon uraan. H-tiiviste: Kokoa tiiviste (25), levyjousi (62), takatiivisteet (75) ja tukirengas (76) nipuksi, kuva 20, ja aseta nippu laippaholkin (2) päähän. T/M-tiiviste: Aseta tiiviste (7) pallolle (3), ks. kuva 21. Pujota aksiaalilaakerit (70, 71), osa (70) ensin, akselille ja työnnä ne akselin olaketta vasten. Aseta kannen tiiviste (66) upotukseensa, kansi (8) paikoilleen ja kierrä vaarnaruuvit (13) pohjaan. Kiristä vaarnaruuvien (13) muttereita (17) tasaisesti, jotta tiiviste (66) puristuisi tasaisesti. Kiristysmomentti on 25 Nm, kun kierteet on voideltu. Aseta jakotason tiiviste (65) pesään kierteiden juuressa olevan olakkeen päälle. Kierrä laippaholkki tiivisteineen pesään. Tätä varten kannattaa venttiili kääntää vaakasuoraan. Kiristä laippaholkkia haka-avaimella kunnes se kiristyy alussa tehdyn merkin ohi 5-10 mm. Vastaavat kiristysmomentit ovat 160 Nm (DN 25) ja 200 Nm (DN 40). Työnnä akselintiivisterenkaat (69) kannessa (8) olevaan tiivistetilaan. 1 Kuva H-tiiviste Takatiivisteen asennus, S / K ja H-tiivisteet Pujota vetokappale (4) akseliin ja sen jälkeen pallo (3) varovasti paikoilleen. K-tiiviste: Asenna Tiiviste (7) takatiivisteineen pesän laippapuolikkaaseen, ks. kuva 22. Lukitse tiiviste. S-tiiviste: Aseta tiiviste pallon päälle. H-tiiviste: Aseta takatiiviste (75), tukirengas (76), jousi (62), kuva 21, ja tiiviste (7) pesän laippapuolikkaaseen. T/M-tiiviste: Aseta tiiviste (7) pallolle. Asenna jakotason tiiviste (65) pesän uraan. Aseta pesän laippapuoli (2) varovasti pesän vaarnaruuveihin (12) ja pesään (1). Huolehdi, että laippareiät osuvat purkamisen aikana tehtyihin merkkeihin. Kiristä pesän mutterit (16), paras tapa on kiertää mutterit kireälle venttiilin ollessa puristimessa. Jos puristinta ei voida käyttää, kiristä mutterit muuten tasaisesti. Momentit on merkitty taulukkoon 2. 2

11 11 Taulukko 2. Suositeltavat pesän ruuvien kiristysmomentit Suositeltavat kiristysmomentit (Nm) Kierre Ruostumaton teräs Hiiliteräs M M M M M M HUOM: Kierteet on voideltava kunnolla. Jos ruuvit ja mutterit ovat voitelemattomia tai aiemmin käytettyjä, on momentteja lisättävä 50%:lla. Kierrä akselia hitaasti pari kertaa edestakaisin varmistuaksesi, että pallo on asettunut kunnolla tiivisteiden väliin. Kiristä akselitiivisteen kiristysholkin mutterit (18) käsin niin tiukkaan kuin saat, ja sen jälkeen avaimella 1,5...2 kierrosta. Jos venttiilin ollessa paineistettuna havaitset vuotoa akselitiivisteen kautta, kiristä muttereita lisää varovasti kunnes vuoto loppuu. Kiinnittäessäni venttiiliä takaisin putkistoon noudata samaa huolellisuutta ja varovaisuutta kuin irrotuksessakin. Huomioi myös luvun 3 ohjeet. 5 VENTTIILIN TESTAUS Kiinnityskorvake ISO 5211 liitostasolla Akseli Kuva 23. Väliholkki Korvake ja väliholkki venttiiliin asennettuna Säädä kohdalleen pallon kiertoliikkeen laajuus sekä pysähtymiskohdat liikkeen ääripäissä kotelon päädyssä olevien kuusioruuvien avulla, ks. kuva 24. Aukiasennon rajoitinruuvi on päädyn käsipyörän puoleisella reunalla ja kiinniasennon rajoitinruuvi päädyn vastakkaisella reunalla. Käsipyörän kiertosuunnat on merkitty pyörän kehälle (open=auki, close=kiinni). Tarkista käsipyörän toiminta kääntämällä venttiili ääri-asentoihinsa. Keltaisen nuolen tulee osoittaa pallon virtausaukon suunta. Käytä painekokeessa oikean paineluokan mukaisia varusteita! KIINNI-asennon rajoitinruuvi AUKI-asennon rajoitinruuvi Venttiilin kokoonpanon jälkeen suositellaan tehtäväksi pesän painekoe. Suorita painekoe soveltuvan standardin mukaisesti ko. paineluokan tai laippaporauksen edellyttämällä paineella. Kokeen aikana on venttiilin sulkuelimen oltava aukiasennossa. Mikäli haluat tehdä myös sulkuelimen tiiviyskokeen, ota yhteyttä valmistajaan. 6 TOIMILAITTEEN ASENNUS 6.1 Yleistä Erilaiset Metso Automation -toimilaitteet voidaan asentaa venttiiliin sopivia liitososia ja väliholkkia käyttäen. Venttiilin operointiin voidaan esim. käyttää M-käsikäyttöä ja B1-sarjan toimilaitteita. 6.2 M-toimilaitteen asennus Venttiilin akselin päässä oleva merkkiviiva osoittaa pallon virtausaukon suunnan. Käännä venttiili kiinni-asentoon. Voitele toimilaitteen ja väliholkin uritukset. Asenna väliholkki akselille ja lukitse se. Asenna kiinnityspalkki voidelluilla ruuveilla väljästi venttiiliin. Venttiilin/palkin ja toimilaitteen välissä on oltava levy toimilaitteen ohjeen mukaisesti. Käännä toimilaite kiinniasentoon ja työnnä se varovasti venttiilin akselille, johon on asennettu väliholkki. Huomioi holkin ja kierukkapyörän kohdistusmerkit. Voitele toimilaitteen kiinnitysruuvit. Asenna ja kiristä kaikki kiinnitysruuvit. Kuva 24. M-toimilaitteen auki- ja kiinniasennot 6.3 B1C-toimilaitteen asennus Varo pallon leikkaavaa liikettä! Aja toimilaitteen mäntä sylinterin uloimpaan päähän ja käännä venttiili sulkuasentoon. Puhdista toimilaitteen akseliporaus. Poista purseet. Asenna väliholkki akselille, ks. kuva 23. Huomioi oikea asento. Akselin ja holkin päässä oleva merkkiviiva osoittaa pallon virtausaukon suunnan. Voitele väliholkki ja akseliporaus. Kiinnitä korvake väljästi venttiiliin. Työnnä toimilaite pallon akselille varovasti. Liiallinen voiman käyttö saattaa vaurioittaa palloa ja tiivistettä. Suositeltavin asennusasento on sylinteri ylöspäin. Sijoita toimilaite niin suoraan kuin se venttiiliä hyväksi käyttäen on mahdollista. Voitele kiinnitysruuvit. Asenna aluslevyt ja kiristä kaikki ruuvit.

12 12 Aseta kohdalleen pallon auki- ja kiinniasennot (männän liikkeen rajat) toimilaitteen rajoitinruuvien avulla, ks. kuva 24. Täsmällinen aukiasento on nähtävissä virtausaukosta. Tarkista, että keltaisen suuntanuolen asento osoittaa virtausaukon suunnan. Älä työnnä sormiasi virtaus-aukkoon! Säätöjä ei tarvita, mikäli toimilaite on ollut asennettuna samaan venttiiliin. Tällöin tarvitsee vain ajaa toimilaitteen mäntä kotelon puoleiseen päähän (aukiasento), avata toimilaitetta käsin kiertämällä venttiili täysin auki (ellei se jo ole auki) ja kiinnittää toimilaite tähän asentoon. Tarkista sylinterikäytössä sylinterin päässä olevan rajoitinruuvin tiiviys. Ruuvin tiivistämiseen on koko kierteen matkalta käytettävä kovettumatonta tiivistelakkaa, tarkoitukseen sopii esim. Loctite -kierrelukite 225. Tarkista toimilaitteen oikea toiminta. Varmistu pallon virtausaukon suunnasta ja toimilaitteen liikesuunnista venttiiliin nähden (myötäpäivään kiinni, vastapäivään auki) asennettuasi toimilaitteen. Männän ollessa sylinterin uloimmassa päässä on venttiilin oltava sulkuasennossa. Tarkista, että keltaisen suuntanuolen asento osoittaa virtausaukon suunnan. Muuta nuolen asento tarvittaessa oikeaksi. 6.4 B1J-toimilaitteen asennus Jousipalautteisia toimilaitteita käytetään silloin, kun venttiilin halutaan syöttöilman loppuessa joko sulkeutuvan tai avautuvan. B1J-tyyppiä käytetään toimintoon "jousi sulkee", jousi on sylinterissä männänvarren puolella eli se työntää mäntää sylinterin ulompaa päätyä kohti. B1JA-tyyppiä käytetään "jousi avaa"-toimintoon, jousi on männän ja sylinterin päädyn välissä eri puolella mäntää kuin männänvarsi. Asenna jousitoimilaite kuten B1C-tyypin toimilaitekin, kuitenkin ottaen huomioon seuraavat täsmennykset B1J-tyypin asennus Asenna toimilaite siten, että mäntä on sylinterin uloimmassa päässä. Sylinterin on oltava paineeton ja ilmayhteiden auki. Venttiilin on oltava sulkuasennossa. 6.5 Vieraan toimilaitteen asennus HUOMIO: Metso Automation vastaa ainoastaan itse asentamiensa ulkopuolisten valmistajien toimilaitteiden soveltuvuudesta venttiiliensä kanssa käytettäväksi. Vieras toimilaite voidaan asentaa ainoastaan, jos siinä on ISO 5211 liitosmahdollisuus. 7 TOIMINTAHÄIRIÖT Taulukossa 3 on esitetty toimintahäiriöitä, joita saattaa esiintyä pitkäaikaisen käytön jälkeen. 8 TARVITTAVAT TYÖKALUT Tavanomaisten työkalujen lisäksi tarvitset seuraavia erikoistyökaluja. Toimilaitteen irrottaminen venttiilistä - ulosvetotyökalu Pallontiivisteen irrotus - pallontiivisteen irrotustyökalu Pallontiivisteen lukitus - pallontiivisteen lukitustyökalu Laippaholkin avaaminen ja kiristäminen - haka-avain Työkalut ovat tilattavissa valmistajalta. Ilmoita venttiilin tyyppi tilatessasi. 9 VARAOSIEN TILAAMINEN Varaosia tilattaessa on tilauksessa ilmoitettava seuraavat tiedot: venttiilin tyyppimerkintä, ilmoitettu konekilvessä ja venttiiliä koskevissa asiakirjoissa osaluettelon numero (tai tämän ohjeen numero), osanumero, nimi ja määrä B1JA-tyypin asennus Asenna toimilaite siten, että mäntä on sylinterin kotelon puoleisessa päässä. Sylinterin on oltava paineeton ja ilmayhteiden auki. Venttiilin on oltava aukiasennossa. Jatka asentamista B1C-toimilaitteiden kohdalla esitetyllä tavalla (luku 6.3). Taulukko 3. Toimintahäiriöitä Ilmenemistapa Häiriön mahdollinen syy Toimenpiteet Venttiili ei ole tiiivis Toimilaitteen kiinniraja säädetty väärin Säädä kiinnirajaa Pallon tiivistävä pinta vaurioitunut Käännä palloa 180 venttiilissä Tiiviste vaurioitunut Vaihda tiiviste(et) Pallo ei pääse liikkumaan vapaasti Puhdista venttiilin sisäosat Venttiili liikkuu huonosti Tiivisteen ja pallon väliin kerääntynyt likaa Huuhtele venttiili sisältä Puhdista pallon tiivistävät pinnat ja tiivisteet mekaanisesti Akselin tiivistys vuotaa Väljä akselin tiivisterengassarja Kiristä mutterit Akselin tiivisterengassarja kulunut tai vioittunut Vaihda rengassarja

13 13 10 RÄJÄYTYSKUVA JA OSALUETTELO DN 25, 40, 65 DN Osa Kpl Nimitys Saatavana varaosana Suositeltava varaosa 1 1 Pesä, runkopuoli 2 1 Laippaholkki (DN ) 1 Pesä, laippapuoli (DN 25, 40, 65) 3 1 Pallo X 4 1 Vetokappale (DN ) X 5 1 Akseli X Tiiviste X 8 1 Kansiholkki (DN 25, 40, 65) X 9 1 Kiristysholkki X 12 Vaarnaruuvi X 13 Vaarnaruuvi X 14 Vaarnaruuvi X 16 Kuusiomutteri X 17 Kuusiomutteri X 18 Kuusiomutteri X 25 1 Tiiviste X 36 1 Maadoitusjousi X 62 1 Jousi X Takatiiviste X X 65 1 Jakotason tiiviste X X 66 1 Kannen tiiviste X X 69 1 Akselitiiviste X X 70 2 Aksiaalilaakeri X 71 1 Tiivisterengas X 75 1 Tukirengas X X 76 1 Tiiviste X

14 14 11 MITAT JA PAINOT 11.1 DN , 65, PN 40 DN 25-40, 65, PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPTF Kg DN A A1 ØB ØD K U1 MA025M , /4 6 MA040M , /4 10,5 MD065M , /2 21 DN , PN 25 Tyyppi Mitat millimetreinä NPTF Kg DN A A1 ØB ØB1 ØD K U1 MA050L , /2 16 MA080L , /2 34 MA100L , /2 62 MA150L , /4 146 MA200L , / DN , PN 10, 16 PN 10, 16 Tyyppi Mitat millimetreinä NPTF Kg DN A A1 ØB ØB1 ØD K U1 MT050J/K , /2 13 MT080J/K , /2 23 MT100J/K , , /2 42 MT150J/K , /4 120 MT200J/K , /4 212 PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPTF Kg DN A A1 ØB ØB1 ØD K U1 MA050M , /2 16 MA080M , /2 34 MA100M , /2 62 MA150M , /4 146 MA200M , /4 264

15 DN , 65 käsivivulla LR PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä Kg DN A A1 ØB H J L MA025M , ,5 LR220 MA040M , ,5 LR220 MD065M- LR DN käsivivulla LR PN 10, 16 Tyyppi Mitat millimetreinä Kg DN A A1 ØB ØB1 H J L MT50J/K LR350 MT080J/K- LR MT100J/K- LR , PN 25, 40 Tyyppi Mitat millimetreinä Kg DN A A1 ØB ØB1 H J L MA050L/M- LR MA080L/M- LR MA100L/M LR450

16 DN käsipyörällä A1R ø Z F G V ØB1 K* J Tyyppi Mitat millimetreinä Kg F G J V ØZ M M M M M M

17 DN , 65 pneumaattisella sylinteritoimilaitteella B1C PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB F G H I J V X MA025M-B1C , /4 13 MA040M-B1C , /4 17 MA040M-B1C , /4 22 MD065M-B1C , /4 37 MD065M-B1C /8 43

18 DN pneumaattisella sylinteritoimilaitteella B1C PN 10, 16 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MT050J/K - B1C /4 20 MT050J/K - B1C /4 25 MT050J/K - B1C /8 30 MT080J/K - B1C /4 35 MT080J/K - B1C /8 43 MT080J/K - B1C /8 58 MT080J/K - B1C /2 80 MT100J/K - B1C , /8 62 MT100J/K - B1C , /8 78 MT100J/K - B1C , /2 100 MT150J/K - B1C /2 180 MT150J/K - B1C /2 198 MT150J/K - B1C /2 255 MT150J/K - B1C /4 370 MT200J/K - B1C /2 290 MT200J/K - B1C /2 348 MT200J/K - B1C /4 470 MT200J/K - B1C /4 660 MT250J/K - B1C / /2 500 MT250J/K - B1C / /4 620 MT250J/K - B1C / /4 815 MT300J/K - B1C / /2 675 MT300J/K - B1C / /4 795 MT300J/K - B1C / /4 990 MT300J/K - B1C /

19 PN 25 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MA050L - B1C /4 22 MA050L - B1C /4 27 MA050L - B1C /8 33 MA080L - B1C /4 46 MA080L - B1C /8 52 MA080L - B1C /8 67 MA080L - B1C /2 90 MA100L - B1C /8 80 MA100L - B1C /8 95 MA100L - B1C /2 120 MA150L - B1C /2 205 MA150L - B1C /2 224 MA150L - B1C /2 280 MA150L - B1C /4 400 MA200L - B1C /2 400 MA200L - B1C /4 520 MA250L - B1C /2 515 MA250L - B1C /4 630 MA250L - B1C /4 825 MA300L - B1C /2 660 MA300L - B1C /4 780 MA300L - B1C /4 975 MA300L - B1C PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MA050M - B1C /4 22 MA050M - B1C /4 27 MA050M - B1C /8 33 MA080M - B1C /4 46 MA080L - B1C /8 52 MA080L - B1C /8 67 MA080L - B1C /2 90 MA100L - B1C /8 80 MA100L - B1C /8 95 MA100L - B1C /2 120 MA100L - B1C /2 140 MA100L - B1C /2 200 MA150L - B1C /2 205 MA150L - B1C /2 224 MA150L - B1C /2 280 MA150L - B1C /4 400 MA200L - B1C /2 400 MA200L - B1C /4 520 MA250L - B1C /2 515 MA250L - B1C /4 630 MA250L - B1C /4 825 MA300L - B1C /2 660 MA300L - B1C /4 780 MA300L - B1C /4 975 MA300L - B1C

20 DN , 65 pneumaattisella jousipalautteisella sylinteritoimilaitteella B1J PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB F G H I J V X MA025M-B1J , /8 24 MA040M-B1J , /8 29 MA040M-B1J , /8 42 MD065M-B1J /8 39 MD065M-B1J /2 66

21 DN pneumaattisella jousipalautteisella sylinteritoimilaitteella B1J PN 10, 16 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MT050J/K - B1J /8 31 MT050J/K - B1J /8 44 MT050J/K - B1J /2 72 MT080J/K - B1J /8 55 MT080J/K - B1J /2 82 MT080J/K - B1J /2 125 MT100J/K - B1J /2 102 MT100J/K - B1J /2 145 MT150J/K - B1J /2 235 MT150J/K - B1J /4 300 MT150J/K - B1J /4 475 MT200J/K- B1J /4 392 MT200J/K- B1J /4 565 MT200J/K - B1J MT250K - B1J /4 720 MT250K - B1J MT300K - B1J

22 22 PN 25 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MA050L - B1J /8 35 MA050L - B1J /8 48 MA050L - B1J /2 75 MA080L - B1J /8 66 MA080L - B1J /2 93 MA080L - B1J /2 136 MA100L - B1J /2 122 MA100L - B1J /2 165 MA100L - B1J /4 240 MA150L - B1J /2 250 MA150L - B1J /4 325 MA150L - B1J /4 500 MA150L - B1J MA200L- B1J /4 445 MA200L- B1J /4 620 MA200L - B1J MA250L - B1J /4 730 MA250L - B1J MA300L - B1J /4 880 MA300L - B1J PN 40 Tyyppi Mitat millimetreinä NPT Kg DN A A1 ØB ØB1 F G H I J V X MA050M - B1J /8 35 MA050M - B1J /8 48 MA050M - B1J /2 75 MA080M - B1J /8 66 MA080M - B1J /2 93 MA080M - B1J /2 136 MA100M - B1J /2 122 MA100M - B1J /2 165 MA100M - B1J /4 240 MA100M - B1J /4 415 MA150M - B1J /2 250 MA150M - B1J /4 325 MA150M - B1J /4 500 MA150M - B1J MA200M- B1J /4 445 MA200M- B1J /4 620 MA200M - B1J MA250M - B1J /4 730 MA250M - B1J MA300M - B1J /4 880 MA300M - B1J

23 12 TYYPPIMERKINTÄ 23

24 24 Metso Automation Inc. Europe, Levytie 6, P.O. Box 310, Helsinki, Finland. Tel Fax North America, 44 Bowditch Drive, P.O. Box 8044, Shrewsbury, MA 01545, USA. Tel Fax Latin America, Av. Central, 181-Chácaras Reunidas, São José dos Campos, SP Brazil. Tel Fax Asia Pacific, 501 Orchard Road, #05-09 Wheelock Place, Singapore. Tel Fax Middle East, Roundabout 8, Unit AB-07, P.O. Box 17175, Jebel Ali Freezone, Dubai, United Arab Emirates. Tel Fax

PALLOVENTTIILI MBV-sarja DIN-versio

PALLOVENTTIILI MBV-sarja DIN-versio PALLOVENTTIILI MBV-sarja DIN-versio Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 MBV 74 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI MBV-sarja ANSI-versio

PALLOVENTTIILI MBV-sarja ANSI-versio PALLOVENTTIILI MBV-sarja ANSI-versio Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 MBV 73 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI MBV Sarja M1

PALLOVENTTIILI MBV Sarja M1 PALLOVENTTIILI MBV Sarja M1 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 M1 70 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

TIIVISTETUETTU SUPISTETTUAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI. Sarjat XB, XC. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 71 fi Painos 12/05

TIIVISTETUETTU SUPISTETTUAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI. Sarjat XB, XC. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 71 fi Painos 12/05 TIIVISTETUETTU SUPISTETTUAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XB, XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 71 fi Painos 12/05 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI. MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet

PALLOVENTTIILI. MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet PALLOVENTTIILI MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet 1 M 70 fi 11/2010 2 1 M 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkintä...

Lisätiedot

TIIVISTETUETTU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI. Sarjat XT, XA. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 70 fi Painos 12/05

TIIVISTETUETTU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI. Sarjat XT, XA. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 70 fi Painos 12/05 TIIVISTETUETTU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XT, XA Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 70 fi Painos 12/05 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne...

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI Sarja D

PALLOVENTTIILI Sarja D PALLOVENTTIILI Sarja D Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 D 71 fi Painos 5/2 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2 Ventttilin rakenne.......................

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI. MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet

PALLOVENTTIILI. MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet PALLOVENTTIILI MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käytttö- ja huolto-ohjeet 1 M 70 fi 4/2009 2 1 M 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkintä...

Lisätiedot

Neles RotaryGlobe Kiertoistukkaventtiili Sarja ZX Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

Neles RotaryGlobe Kiertoistukkaventtiili Sarja ZX Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Neles RotaryGlobe Kiertoistukkaventtiili Sarja ZX Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 RG 70 fi 4/2012 2 1 RG 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3

Lisätiedot

LAIPALLINEN TÄYSIAUKKOINEN PALLOVENTTIILI. Sarja XU ASME Class 600. Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 X 73 fi Painos 10/04

LAIPALLINEN TÄYSIAUKKOINEN PALLOVENTTIILI. Sarja XU ASME Class 600. Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 X 73 fi Painos 10/04 LAIPALLINEN TÄYSIAUKKOINEN PALLOVENTTIILI Sarja XU ASME Class 600 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 1 X 73 fi Painos 10/04 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne...

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

PALLOVENTTIILI MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet PALLOVENTTIILI MBV Sarjat M1, M2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 M 70 fi 12/2015 2 1 M 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3 Venttiilin merkintä...4

Lisätiedot

LAIPALLINEN TÄYSI- AUKKOINEN PALLOVENTTIILI. Sarja XU ASME Class 600 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

LAIPALLINEN TÄYSI- AUKKOINEN PALLOVENTTIILI. Sarja XU ASME Class 600 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet LAIPALLINEN TÄYSI- AUKKOINEN PALLOVENTTIILI Sarja XU ASME Class 600 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 73 fi 10/2010 2 1 X 73 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 72 fi Painos 5/02

KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 72 fi Painos 5/02 KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 72 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne...

Lisätiedot

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje

LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW. Asennus-, huolto- ja käyttöohje LUKINTALAITE SYLINTERI TOIMILAITTEILLE Malli B_Q, B_W ja B_QW Asennus-, huolto- ja käyttöohje 6 B 70 fi 4/2015 2 6 B 20 fi Sisältö 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Osat ja liittimet...3 2 VAROTOIMENPITEET... 4 3 ASENNUS

Lisätiedot

TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT. Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT. Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 78 fi 4/2011 2 1 X 78 fi Sisällyluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3

Lisätiedot

TOP ENTRY -PALLOVENTTIILI. Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TOP ENTRY -PALLOVENTTIILI. Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TOP ENTRY -PALLOVENTTIILI Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 T 70 fi 12/2008 2 1 T 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Johdanto... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkinnät...

Lisätiedot

KERAAMINEN PALLOVENTTIILI. Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

KERAAMINEN PALLOVENTTIILI. Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet KERAAMINEN PALLOVENTTIILI Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 E2 70 fi 9/2011 2 1 E2 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Venttiilin rakenne... 3 1.2 Venttiilin merkintä... 3 1.3

Lisätiedot

KERAAMINEN PALLOVENTTIILI. Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

KERAAMINEN PALLOVENTTIILI. Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet KERAAMINEN PALLOVENTTIILI Sarjat E2 ja E6 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 E2 70 fi 11/2010 2 1 E2 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Venttiilin rakenne... 3 1.2 Venttiilin merkintä... 3 1.3

Lisätiedot

Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet

Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet IMO-214FI 1/2 2 (DN 15 50) SUPISTETTUAUKKOISET SARJAN 7000 JA 1/2 JA 1-1/2 (DN 15 40) TÄYSAUKKOISET SARJAN 9000 ISO-LIITOSTASOLLA VARUSTETUT LAIPALLISET PALLOVENTTIILIT Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet

Lisätiedot

TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TIIVISTETUETUT PALLOVENTTIILIT Sarjat XT/XA ja XB/XC Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 78 fi 4/2016 2 1 X 78 fi Sisällyluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3

Lisätiedot

Palloventtiili. Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. 1 D 71 fi 9/20010

Palloventtiili. Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet. 1 D 71 fi 9/20010 Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 D 71 fi 9/20010 2 1 D 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Ventttilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkinnät...

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. ление

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. ление Sarjat 31000, 31001, 31002, 31100, 31101, 31102, 31200, 31201, 31202, 41000, 41001, 41002, 411, 41101, 41102 ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 1. Yleistä ление Lue tämä ohje läpi huolellisesti ennen venttiilin

Lisätiedot

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja T2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 T 70 fi 2/2016 2 1 T 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Johdanto...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3 Venttiilin merkinnät...3

Lisätiedot

Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 D 71 fi 4/2013 2 1 D 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Ventttilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkinnät...

Lisätiedot

NELES KAKSOISLAAKEROITU TÄYSAUKKOINEN PALLOVENTTIILI XH-sarja Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet

NELES KAKSOISLAAKEROITU TÄYSAUKKOINEN PALLOVENTTIILI XH-sarja Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet NELES KAKSOISLAAKEROITU TÄYSAUKKOINEN PALLOVENTTIILI XH-sarja Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet 1 XH 70 fi 8/2019 2 1 XH 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin kuvaus...

Lisätiedot

Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet Palloventtiili Sarja D Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 D 71 fi 12/2016 2 1 D 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Ventttilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin merkinnät...

Lisätiedot

NELDISC LÄPPÄVENTTIILI. Sarjat L9B/L90B. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L9B 70 fi Painos 5/02

NELDISC LÄPPÄVENTTIILI. Sarjat L9B/L90B. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L9B 70 fi Painos 5/02 NELDISC LÄPPÄVENTTIILI Sarjat L9B/L90B Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L9B 70 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus.......................

Lisätiedot

SEGMENTTIVENTTIILI Sarjat R1 ja R2

SEGMENTTIVENTTIILI Sarjat R1 ja R2 SEGMENTTIVENTTIILI Sarjat R1 ja R2 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 3 R 71 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

PALLOVENTTIILI Sarja Top 5

PALLOVENTTIILI Sarja Top 5 PALLOVENTTIILI Sarja Top 5 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet T5 7 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo YLEISTÄ............................. 3. Johdanto............................... 3.2 Venttiilin rakenne........................

Lisätiedot

KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet KAKSOISLAAKEROITU TÄYSIAUKKOINEN MBV-PALLOVENTTIILI Sarjat XG, XM Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 X 72 fi 4/2013 2 1 X 72 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

NELDISC METALLITIIVISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12

NELDISC METALLITIIVISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12 NELDISC METALLITIIVISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12 KOOT JA PAINELUOKAT Kokoalue DN 80-1400. Paineluokat PN 10, 16, 25 ja ANSI 150. OMINAISUUDET Kolmannen sukupolven metallitiivisteinen

Lisätiedot

RAJAKYTKIN Sarja NK700

RAJAKYTKIN Sarja NK700 RAJAKYTKIN Sarja NK700 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 7 NK 72 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO.......................... 3 1.1 Yleiskuvaus............................. 3 1.2 Rajakytkimen

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat L9B/L90B Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat L9B/L90B Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L9B/L90B Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L9B 70 fi 11/2012 2 2 L9B 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2, DIN-versio

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2, DIN-versio NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2, DIN-versio Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 2 L1 72 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus.......................

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI LAIPALLINEN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

LÄPPÄVENTTIILI LAIPALLINEN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE LÄPPÄVENTTIILI 31500-SARJA ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 1. Yleistä Lue tämä ohje läpi huolellisesti ennen venttiilin asentamista ja käyttöönottoa. Säilytä ohje venttiilin läheisyydessä venttiilin käyttäjien

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI HITSAUSYHTEIN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

LÄPPÄVENTTIILI HITSAUSYHTEIN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE LÄPPÄVENTTIILI 31300-SARJA ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO- OHJE 1. Yleistä Lue tämä ohje läpi huolellisesti ennen venttiilin asentamista ja käyttöönottoa. Säilytä ohje venttiilin läheisyydessä venttiilin

Lisätiedot

FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 5 FT 70 fi 10/2016 2 5 FT 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3 Venttiilin

Lisätiedot

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 T5 71 fi 4/2013 2 1 T5 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Johdanto...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3 Venttiilin merkinnät...3

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarja L12

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarja L12 NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarja L12 Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 2 L12 71 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus.................

Lisätiedot

V-aukkoinen segmenttiventtiili. Sarja R Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

V-aukkoinen segmenttiventtiili. Sarja R Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet V-aukkoinen segmenttiventtiili Sarja R Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 3 R 74 fi 12/9 2 3 R 74 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3 1.3 Venttiilin

Lisätiedot

KANSIVENTTIILI Sarja PZ

KANSIVENTTIILI Sarja PZ KANSIVENTTIILI Sarja PZ Asennus-, käyttöja huolto-ohjeet 8 PZ 70 fi Painos 5/02 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ............................ 3 1.1 Ohjeen kattavuus....................... 3 1.2 Venttiilin rakenne.......................

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L1 71 fi 11/2010 2 2 L1 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus...

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L1 71 fi 10/2014 2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2 Venttiilin

Lisätiedot

METALLITIIVISTEINEN NELDISC LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12

METALLITIIVISTEINEN NELDISC LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12 2 L12 20 Painos 4/99 METALLITIIISTEINEN NELDISC LÄPPÄENTTIILI, SARJA L12 KOOT JA PAINELUOKAT Kokoalue DN 80-600. Paineluokat PN 10, 16, 25 ja ANSI 150. OMINAISUUDET Kolmannen sukupolven metallitiivisteinen

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Vexve-palloventtiilin käyttöohje

Vexve-palloventtiilin käyttöohje Sisällysluettelo 1. Yleistä 2. Huomioitavat asiat 3. Venttiilimerkintä 4. Venttiilin siirtäminen ja säilytys 5. Venttiilin asennus putkistoon 5.1 Hitsaus 6. Käyttöönotto ja käyttö 7. Huolto 7.1 Palloventtiilin

Lisätiedot

IMO-308FI MALLI C WAFER-SPHERE. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet

IMO-308FI MALLI C WAFER-SPHERE. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet IMO-308FI MALLI C WAFER-SPHERE Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet IMO-308FI 4/2009 2 IMO-308FI Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...................................... 3 1.1 Varoitukset.................................

Lisätiedot

KÄSIVAIHDE. Sarja M Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

KÄSIVAIHDE. Sarja M Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet KÄSIVAIHDE Sarja M Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 6 MG 71 fi 12/2008 2 6 MG 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Soveltamisala... 3 1.2 Tekniset tiedot... 3 1.3 Käsittely ja turvavaroitukset...

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L1 ja L2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L1 71 fi 11/2012 2 2 L1 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI haponkestävä teräs WAFER tyyppi 411- (41000) sarjat

LÄPPÄVENTTIILI haponkestävä teräs WAFER tyyppi 411- (41000) sarjat Operation haponkestävä teräs WAFER tyyppi 11- (1000) sarjat C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 07-09-011 Wafer tyyppi 11 (1000) läppäventtiileitä käytetään vaativiin sulku- ja säätötehtäviin. Venttiili

Lisätiedot

FT14 uimurilauhteenpoistimet ½" (DN15) - 1" (DN25) Asennus- ja huolto-ohje

FT14 uimurilauhteenpoistimet ½ (DN15) - 1 (DN25) Asennus- ja huolto-ohje 1440013/9 IM-S02-13 ST Issue 9 FT14 uimurilauhteenpoistimet ½" (DN15) - 1" (DN25) Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat

LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat Operation hiiliterästä WAFER tyyppi 311- (310-312) sarjat C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 23-07-2015 Wafer tyyppi 311 (310-312) läppäventtiiliä käytetään teollisuusputkistoissa vaativiin sulku- ja

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä.

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271 Tyyppi 3271 Tyyppi 3271-5 Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä Tyyppi 3271-52 Kuva 1 Tyypin 3271 toimilaitteet Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI Painos: lokakuu 2004

Lisätiedot

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1.

Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. Kaasu, ryhmä 1. Operation haponkestävä teräs WAFER tyyppi C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio Wafer tyyppi 411 (410) läppäventtiileitä käytetään vaativiin sulku- ja säätötehtäviin. Venttiili on tiivis molempiin virtaussuuntiin.

Lisätiedot

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 0107050/1 IM-P010-08 ST Issue 1 AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili. Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili. Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen läppäventtiili Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 LW 70 fi 9/2008 2 2 LW 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne...

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 LW 70 fi 11/2012 2 2 LW 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2

Lisätiedot

NELES NELDISC METALLITIIVISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12

NELES NELDISC METALLITIIVISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12 NELES NELDISC METLLITIIISTEINEN KOLMOISEPÄKESKEINEN LÄPPÄENTTIILI, SRJ L12 KOOT J PINELUOKT Kokoalue DN 80-1400. Paineluokat PN 10, 16, 25 ja NSI 150. OMINISUUDET Kolmannen sukupolven metallitiivisteinen

Lisätiedot

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0601050/1 IM-P060-04 ST Issue 1 HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Käyttö 6. Huolto 7. Varaosat IM-P060-04 ST Issue

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L6 70 fi 10/2016 2 2 L6 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA HÖGFORS 06/06/2014 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 2 Kuljetus ja varastointi... 3 Nostaminen... 4 Venttiilin paikka putkistossa... 5 Suositeltava asennustapa... 10 Hitsaus... 11 Huuhtelu... 12 Käyttöönotto...

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi haponkestävää terästä 411 (410) sarjat PN40 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne)

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi haponkestävää terästä 411 (410) sarjat PN40 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne) Operation WAFER tyyppi haponkestävää terästä 41101, 41001 sarjat höyrylle (fire safe rakenne) C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio Wafer tyyppi 411 (410) läppäventtiiliä käytetään teollisuusputkistoissa

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat L6, L4 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L6 70 fi 11/2012 2 2 L6 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2

Lisätiedot

NAVAL-LÄPPÄVENTTIILIEN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE

NAVAL-LÄPPÄVENTTIILIEN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 1(1) NAVAL-LÄPPÄVENTTIILIEN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE Sisällysluettelo Varoitukset Yleistä Vastaanottotarkastus Asennus Käyttöönotto Huolto Kuljetus ja varastointi Takuu Tekniset tiedot Yhteystiedot

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L12 71 fi 12/2009 2 2 L12 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2

Lisätiedot

FT16 uimurilauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

FT16 uimurilauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1430050/1 IM-P143-04 ST Issue 1 FT16 uimurilauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus ½" ja ¾" kuvassa 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7.

Lisätiedot

NELES R-SARJAN V-AUKKOINEN SEGMENTTIVENTTIILI KESKISAKEILLE MASSOILLE

NELES R-SARJAN V-AUKKOINEN SEGMENTTIVENTTIILI KESKISAKEILLE MASSOILLE NELES R-SARJAN V-AUKKOINEN SEGMENTTIVENTTIILI KESKISAKEILLE MASSOILLE Monissa selluprosesseissa saavutetaan sekä taloudellisia että teknisiä etuja käyttämällä keskisakeita massoja (8-19 %). Massapumppujen

Lisätiedot

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs 455- (459) sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio 27-06-2014

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs 455- (459) sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio 27-06-2014 Operation C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio HÖGFORS V-palloventtiili on erityisesti suunniteltu massojen, nesteiden ja höyryjen virtauksen säätöön. Rakennepituudeltaan lyhyempi 59 on suunniteltu pohjaventtiilikäyttöön.

Lisätiedot

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet TOP ENTRY Kiertosäätöventtiili Sarja Top5 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 1 T5 71 fi 5/2012 2 1 T5 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Johdanto...3 1.2 Venttiilin rakenne...3 1.3 Venttiilin merkinnät...3

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili. Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarja L12 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 L12 71 fi 11/2010 2 2 L12 71 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2

Lisätiedot

DN15 - DN100 LE31 ja LE33 Säätöventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

DN15 - DN100 LE31 ja LE33 Säätöventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 00050/5 IM-P0-0 CH Issue 5 DN15 - DN100 LE1 ja LE Säätöventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Huolto. Tekniset tiedot 4. Varaosat Copyright 1998 IM-P0-0 CH Issue 5 1 1. Asennus

Lisätiedot

NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN

NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN Metson Neles modulaarinen palloventtiili sarja M1 tarjoaa optimoidun suorituskyvyn sellu- ja paperiteollisuuden sovelluksille.

Lisätiedot

max +260 C / min -40 C EN Type B, PN 25 PN 16 ja PN 10, ANSI CLASS 150, GOST Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset.

max +260 C / min -40 C EN Type B, PN 25 PN 16 ja PN 10, ANSI CLASS 150, GOST Täyttää painelaitedirektiivin 97/23/EC vaatimukset. hiiliterästä 315 -sarja C ont R o L Kuvaus Versio 23-07-2015 Laipallista läppäventtiiliä käytetään kaukolämpö- ja kaukokylmäverkostoissa sekä teollisuudessa. Venttiili soveltuu sekä sulku- että säätötehtäviin.

Lisätiedot

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 0765050/2 IM-P076-07 ST Issue 2 SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet SM21 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili. Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet FINETROL Epäkeskeinen kiertoistukkaventtiili Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 5 FT 70 fi 12/2009 2 5 FT 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Ohjeen kattavuus... 3 1.2 Venttiilin rakenne... 3 1.3

Lisätiedot

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet

NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet NELDISC Metallitiivisteinen kolmoisepäkeskeinen läppäventtiili Sarjat LW, LG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet 2 LW 70 fi 10/2017 2 2 LW 70 fi Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ...3 1.1 Ohjeen kattavuus...3 1.2

Lisätiedot

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan.

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan. Laadukas pallosulkuventtiili LENO MSV-S Kuvaus LENO TM MSV-S on pallosulkuventtiili kaikille LENOtuoteryhmän kertasääteisille linjasäätöventtiileille. LENO TM MSV-S-venttiiliä voidaan käyttää myös laadukkaana

Lisätiedot

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 160055/1 IM-S60-17 ST Issue 1 Fig 1, Fig 12, Fig 1, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08

Nestekaasuputkistot LPG. Asennusohje. LPG-liitin teräsvahvistenauhojen 8.04.01 kiinnityksellä 04.08 SISÄLTÖ 1.0 Johdanto 1.1 Yleisohjeita 1.2 Putkityypit 1.3 Liittimet 2.0 Putken pään valmistelu 2.1 Putken pään oikaisu 2.2 PE-vaipan poistaminen 2.3 Terässidosnauhan lyhentäminen 2.4 Kiristyslaipan asettaminen

Lisätiedot

AK 45 Käyttöohje 810520-00

AK 45 Käyttöohje 810520-00 AK 45 Käyttöohje 810520-00 Automaatinen käynnistysvesitysventtiili AK 45 Läpäisykäyrästö 1000 800 600 500 400 1 300 Läpäisymäärä [kg/h] 200 100 0,1 0,2 0,3 0,4 0,5 0,6 0,8 1 2 eropaine [bar] 1 Käyrästöstä

Lisätiedot

Mudanerottimet AT 4028B, 4029B

Mudanerottimet AT 4028B, 4029B Nimelliskoot PN Lämpötila-alue Materiaali DN 5-00 0/6/5-0 C - 350 C Valurauta Pallografiittivalurauta Käyttökohteet Lämmitysveden, kuumaveden, jäähdytysveden, petrolituotteiden, neutraalien nesteiden ja

Lisätiedot

NELDISC METALLITIIVISTEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12

NELDISC METALLITIIVISTEINEN LÄPPÄVENTTIILI, SARJA L12 NELDISC METALLITIIISTEINEN LÄPPÄENTTIILI, SARJA L12 KOOT JA PAINELUOKAT Kokoalue DN 80-1400. Paineluokat PN 10, 16, 25 ja ANSI 150. OMINAISUUDET Kolmannen sukupolven metallitiivisteinen Neldiscläppäventtiili.

Lisätiedot

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT

DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖ- VENTTIILIT DRV LINJASÄÄTÖVENTTIILIT DRV VODRV Lämmitysverkostoissa on usein ongelmia, kun edellytetään tietty virtaama kuhunkin yksittäiseen liittymään. Tämä johtuu virtausvastusten eroista

Lisätiedot

Sarja 4000 Malli B 3-osaiset palloventtiilit ISO-liitostasolla 1/2 2 (DN 15 50) Supistettuaukkoinen, 1/2 1-1/2 (DN 15 40) Täysaukkoinen

Sarja 4000 Malli B 3-osaiset palloventtiilit ISO-liitostasolla 1/2 2 (DN 15 50) Supistettuaukkoinen, 1/2 1-1/2 (DN 15 40) Täysaukkoinen Sarja 4000 Malli B 3-osaiset palloventtiilit ISO-liitostasolla 1/2 2 (DN 15 50) Supistettuaukkoinen, 1/2 1-1/2 (DN 15 40) Täysaukkoinen Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet IMO-210FI 5/2011 2 IMO-210FI Sisällysluettelo

Lisätiedot

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1233450/2 IM-P123-04 ST Issue 2 AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Yleistä 2. Turvallisuustiedote 3. Asennus 4. Ilmanpoistimen hitsaus 5. Huolto 6. Hävittäminen 7. Saatavat

Lisätiedot

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1492050/1 IM-P149-13 ST Issue 1 AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta

Lisätiedot

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10

STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 STIGA VILLA 85 M 8211-3013-10 A 1. 5. B 2. 6. 3. 7. 4. 8. 2 9. 10. Z X 11. V W Y Denna produkt, eller delar därav, omfattas av följande mönsterskydd: This product, or part of it, is covered by the following

Lisätiedot

Palloventtiili haponkestävä teräs ja teräs Mecafrance

Palloventtiili haponkestävä teräs ja teräs Mecafrance Mecafrance AT 3502, 3522, 3542, 3547, Nimelliskoot PN Lämpötila-alue Materiaali DN 8-250 10/100-20 - 200 ºC Teräs Haponkestävä teräs AT 3502, 3522, 3542, 3547, Käyttökohteet Sulkuventtiili esimerkiksi

Lisätiedot

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi 465-sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio

R o L. V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi 465-sarjat SILVER LINE. Operation. Käyttö ja rakenne. Versio Operation V-PALLOVENTTIILI haponkestävä teräs Wafer tyyppi C ont R o L Käyttö ja rakenne Versio 15-04-2015 HÖGFORS V-palloventtiili on suunniteltu erityisesti massojen, nesteiden ja höyryjen virtauksen

Lisätiedot

R o L. LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä hitsausyhtein 313 -sarja BLUE LINE. Kuvaus

R o L. LÄPPÄVENTTIILI hiiliterästä hitsausyhtein 313 -sarja BLUE LINE. Kuvaus hiiliterästä C ont R o L Kuvaus Versio Hitsattava läppäventtiili 313 on kehitetty erityisesti kaukolämpö- ja kaukokylmäverkostoihin. Venttiili soveltuu sekä sulku- että säätötehtäviin. Högfors läppäventtiili

Lisätiedot

NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN

NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN NELES LAIPALLINEN SUORA- AUKKOINEN MBV PALLOVENTTIILI, M1 SARJA PN PAINELUOKKIIN Metson Neles modulaarinen palloventtiili sarja M1 tarjoaa optimoidun suorituskyvyn sellu- ja paperiteollisuuden sovelluksille.

Lisätiedot

BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1217150/3 IM-P121-03 ST Issue 3 BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7.

Lisätiedot

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI

YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B. Kuva 1 Tyyppi 44-6B. Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI YLIVIRTAUSVENTTIILI Tyyppi 44-6B Kuva 1 Tyyppi 44-6B Asennusja käyttöohje EB 2626-2 FI Painos huhtikuu 2003 SISÄLLYS SISÄLLYS Sivu 1 Rakenne ja toiminta.......................... 4 2 Asennus................................

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1483250/1 IM-P148-10 ST Issue 1 CA16 vedenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Kuvaus 2. Suunnitteluarvot 3. Asennus 4. Varaosat 5. Huolto 6. Turvallisuustiedote Spirax Oy PL 127, 00811 Helsinki puh. (09)

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot