Hakulomake ja ohjeet ovat CIMOn verkkopalvelussa osoitteessa: Comenius-lomakkeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hakulomake ja ohjeet ovat CIMOn verkkopalvelussa osoitteessa: Comenius-lomakkeet"

Transkriptio

1 LIITE 2: Valmistelevien vierailujen hakulomakkeen täyttöohje Komissio on tehnyt sähköisen hakulomakkeen, joka on yhteinen Grundtvig- ja Leonardo da Vinci - ohjelmien kanssa, vaikka hakuajat, -menettelyt ja -kriteerit sekä apurahamäärät vaihtelevat ohjelmittain. Hakulomake ja ohjeet ovat CIMOn verkkopalvelussa osoitteessa: Comenius-lomakkeet Yleistä Hakulomake on pdf-lomake, joka tarvitsee toimiakseen Adobe Reader -ohjelman version 8.1. tai uudemman. Tarkista, että koneellasi on riittävän uusi versio Adobe Reader ohjelmasta. Ennen kun aloitat hakulomakkeen täyttämisen, tallenna lomake ensin omalle koneellesi. Internetselain kannattaa sulkea, ja avata lomake omalta koneelta. Hakulomake on englanninkielinen, mutta sen voi täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Sähköisen hakulomakkeen oppaassa (LLP Application eforms: Applicant's guide) on neuvoja lomakkeen teknisistä seikoista. Hakemuksen tietojen tallentaminen ja sähköisen hakemuksen jättäminen - Hakulomakkeen tietojen tallennus toimii normaaliin tapaan: File/Save - Hakulomakkeen punaisella reunustetut (paksureunaiset) kentät ovat pakollisia täyttää. Jos tietoa ei ole saatavilla, kirjoita tällöin kenttään teksti: N/A (not applicable) tai tietoa ei ole saatavilla. - Hakulomakkeen tietojen tarkistus ja tallennus tapahtuu sivun alareunan Validate - nappulan avulla. Validate tarkistaa, että kaikki pakolliset kentät on täytetty. - Hakulomakkeen viimeisellä sivulla on Submit -painike, jolla hakemus jätetään tietokantaan. Tarkista tässä vaiheessa, että koneestasi on internet-yhteys. Ennen Submit -nappulan painamista, hakulomake tulee ensin Validate ja korjata mahdolliset puutteet. - Submit-nappulan painamisen jälkeen saat vahvistuksen hakemuksen jättämisestä Submission confirmation. Tulosta ja liitä se postitse jätettävän allekirjoitetun hakemuksen mukaan. - Liitä postitse lähetettävän hakemuksen mukaan myös valmistelevan vierailun tai kontaktiseminaarin alustava ohjelma, jossa on vierailtavien kohteiden ja ohjelman lisäksi myös suunniteltu matkustusaikataulu. - Allekirjoitettu hakemus lähetetään liitteineen postitse kahtena kappaleena (alkuperäinen ja kopio). Sähköisen hakulomakkeen täyttöohje B. SUBMISSION (sivu 1) B.1. CONTEXT - Sub-programme: Valitse alaohjelma: COMENIUS - Type of visit: Valitse vierailun tyyppi joko preparatory visit tai contact seminar. Tämän kohdan valinta vaikuttaa budjettitaulukon (kohta H. Budget) riveihin.

2 2 (5) - Target action: Valitse hanketyyppi, jota olet valmistelemassa. Koulujen välistä yhteistyöhanketta suunniteltaessa valitse joko A) COMENIUS Multilateral school partnership tai B) COMENIUS bilateral school partnership. COMENIUS Regio Partnerships on hanketyyppi, jossa hakijana on kunta, kuntayhtymä tai lääninhallitus B.3. NATIONAL AGENCY - National Agency / Name: valitse FI1 LLP CIMO C. ACTORS IDENTIFICATION C.1. APPLICANT ORGANISATION - Full legal name: Käytä tässä kohdassa oppilaitoksen suomenkielistä/ ruotsinkielistä nimeä ja laita sulkujen sisään englanninkielinen nimi. - Acronym: oppilaitoksen nimen lyhenne, jos sellainen on käytössä - ERASMUS ID code/national ID: kenttä jätetään tyhjäksi - Commercial orientation: Profit/Non-profit: Voittoa tuottava/voittoa tuottamaton organisaatio - Legal status: Public/Private: Organisaatio on julkinen silloin, kun sen rahoituksesta yli 50 %:a tulee julkisista lähteistä, kuten esim. valtiolta tai kunnilta. - Economic sector: Oppilaitostasot löytyvät alasvetovalikosta kohdasta P lähtien - Contact person: Vierailulle lähtevän henkilön tiedot. Is the contact person also the main participant (participant 1)? Jos vastaat YES, tiedot kopioituvat automaattisesti Participant 1 kohtaan. - Jos oppilaitoksesta on lähdössä kaksi henkilöä vierailulle, kentät toisen henkilön nimeä varten saa lisättyä add participant nappulalla Person authorized to sign the grant agreement tarkoittaa oppilaitoksen johtajaa, rehtoria tai muuta vastaavaa henkilöä, joka toimii hakemuksen ja mahdollisen hankesopimuksen allekirjoittajana. BACKGROUND/EXPERIENCE Syötä tähän kohtaan oppilaitoksenne EU-rahoitteiset (esim. Comenius, Grundtvig, Leonardo, ESR jne.) hankkeet, jotka ovat olleet käynnissä viimeisen viiden vuoden aikana. Jos oppilaitoksellanne on paljon EU-hankkeita, mainitse tässä kohdassa 4-5 tärkeimmän hankkeen tiedot ja laita täydellisempi hankelista postitse lähetettävän hakemuksen liitteeksi. Kenttien pituuksissa on rajoituksia, joten syötä kenttiin oleellisimmat tiedot hankkeen nimestä tai numerosta. C. 2. HOST ORGANISATION - Full legal name: Vastaanottavan oppilaitoksen nimi englanniksi ja/tai paikallisella kielellä (Kontaktiseminaareissa vastaanottavaksi organisaatioksi laitetaan kyseisen maan kansallinen toimisto.) C.3. PARTICIPANTS - Jos osallistuja on sama kuin contact person, kopioituvat tiedot automaattisesti - Jos tukea haetaan kahdelle henkilölle, pääsee toisen henkilön tiedot lisäämään Add participant painikkeella - Vierailuille myönnetään tukea kahdelle henkilölle vain poikkeustapauksissa. Kontaktiseminaareihin ei myönnetä tukea useammalle kuin yhdelle henkilölle samasta organisaatiosta.

3 3 (5) BACKGROUND/EXPERIENCE OF PARTICIPANT NO 1. - Tässä kohdassa tulee kertoa lyhyesti vierailulle lähtevien työkokemuksesta, taustasta ja nykyisistä tehtävistä. Valmistelevien vierailujen avulla halutaan kannustaa myös uusia toimijoita mukaan ohjelmaan. Jos oppilaitoksestasi haetaan tukea kahdelle henkilölle, hakemuksessa on oleellista kertoa, mikä on molempien henkilöiden rooli ja/tai työnjako valmistelevalla vierailulla ja/tai hanketta suunniteltaessa. D PROJECT DESCRIPTION Kerro vierailun aikana suunniteltavasta hankeideasta/hankkeesta ja siitä, miten hanke liittyy oman oppilaitoksesi tavoitteisiin. Halutessanne voitte laittaa tarkemman hankeideakuvauksen hakemuksen liitteeksi. Perustele miksi olette valinneet juuri tämän kohdeoppilaitoksen tai kontaktiseminaarin ja keitä hankkeen suunnittelukokoukseen osallistuu. Kuvaile vierailun sisältö ja tavoitteet. Liitä hakemukseen vierailun/seminaarin ohjelma/aikataulu. Kerro myös osallistuuko vierailuun muiden maiden oppilaitosten edustajia. Hakemusten arvioinnissa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että vierailulla on selkeät tavoitteet ja ohjelma, ja siihen, että se liittyy Comenius-ohjelman uusien hankkeiden suunnitteluun ja valmisteluun. H. BUDGET Hakija voi anoa tukea vierailun aikana syntyviin matkustus- (travel) ja oleskelukuluihin (subsistence). Oleskelukuluilla tarkoitetaan mm. majoitus- ja elinkustannuksia, valmistelevan vierailun aikana paikallisista matkoista syntyviä kuluja sekä matkavakuutuksesta aiheutuneita kuluja. Erityistukea tarvitseville voidaan myöntää keskimääräistä korkeampi apuraha perustellusta syystä. Travel (matkustuskustannukset): - Arvioi Travel-kohtaan matkustuksesta aiheutuvat kustannukset kotoa/työpaikalta kohdemaan majoituspaikkaan ja takaisin. Vierailupäivien aikana kohdemaassa syntyvät paikalliset matkakustannukset ovat oleskelukustannuksia (subsistence). - Matkakustannuksiin tehtävä myöntö tehdään harkinnan perusteella, siten että anottu summa on enimmäismäärä. - Travel-kulut raportoidaan todellisten kustannusten pohjalta, arvio hakemukseen mahdollisimman realistiset matkustuskulut. Subsistence (oleskelu): - Subsistence-kulu pitää sisällään majoitus-, ruokailu-, vakuutuskulut sekä paikallismatkat kohdemaassa. - Katso Subsistence-kohtaan tuleva enimmäissumma suoraan tämän ohjeen liitteenä olevasta apurahataulukosta. - Jos kyseessä on kontaktiseminaari, jonka osallistumismaksu kattaa majoituksen ja ruokailut, ei oleskelukuluja myönnetä erikseen. Tämä kohta jätetään tällöin tyhjäksi.

4 4 (5) - Subsistence-kulu on ns. lump sum, joka raportoidaan toteutuneiden vierailupäivien mukaisesti suoraan apurahataulukon summilla. Subsistence-kuluista ei tarvitse liittää tositteita raporttiin. Contact Seminar fee: - Jos kyseessä on kansallisten toimistojen järjestämä kontaktiseminaari, apurahaa voi anoa seminaarimaksua varten. - Kontaktiseminaarin osallistumismaksu sisältää yleensä majoituksen ja ateriat, tällöin apurahaa ei myönnetä erikseen oleskelukuluja (subsistence) varten. - Tarkista kontaktiseminaarin kutsukirjeestä tai ilmoittautumislomakkeesta seminaarimaksun suuruus sekä mitä se sisältää. - Kontaktiseminaarimaksut myönnetään 100 %:n mukaan. - Osallistuja maksaa kontaktiseminaarimaksun myönnetystä apurahasta, ellei ole sovittu erikseen muusta järjestelystä. - Kontaktiseminaarimaksu raportoidaan siten, että loppuraportin liitteeksi tulee kuittikopio/pankkitosite maksetusta osallistumismaksusta että seminaarin järjestäjiltä saatava/pyydettävä osallistumistodistus. - Huom. Jos olet hakemassa apurahaa kontaktiseminaaria varten ja budjettitaulukossa ei näy rivi Contact seminar fee, sen saa näkyviin vaihtamalla hakulomakkeen ensimmäisellä sivulla Type of visit kohtaan Contact seminar. I. CHECKLIST: - Hakemuksen tulee täyttää listassa mainitut kelpoisuusehdot (eligibility criteria), jotta hakemus arvioidaan. K. DECLARATION OF HONOUR JA M. SIGNATURE; - Tähän kohtaan tulee hakijaoppilaitoksen allekirjoitusoikeudellisen henkilön (esim. johtajan, rehtorin) allekirjoitus. - Tarkista, että allekirjoittaja on sama kuin kohdassa C.1.3. Person authorised to sign the grant agreement mainittu tai hänen virallinen sijainen. Jos sijainen allekirjoittaa, allekirjoituksen yhteydessä on mainittava, että kyseessä on sijainen. - Kannattaa huomioida, että allekirjoitus on hakemuksen kelpoisuusehto (eligibility criteria) Hakemuksen jättäminen Valmistelevan vierailun hakulomake tulee jättää sekä sähköisesti että postittaa allekirjoitettuna paperiversiona liitteineen kahtena kappaleena (alkuperäinen ja kopio). 1. Kun hakemus on valmis, hyväksy hakemus painamalla Validate -painiketta. Validate-toiminto tarkistaa, että kaikki pakolliset kentät on täytetty. Huom! Lomake pitää ensin validoida, jotta sähköinen lähettäminen onnistuu. 2. Varmista tässä vaiheessa, että koneeltasi on pääsy internetiin. Lähetä lomake sähköisesti painamalla Submit online -painiketta. 3. Odota, saat vahvistuksen lomakkeen jättämisestä (Submission Confirmation). Tulosta saamasi vahvistus ja liitä se postitse lähetettävän hakemuksen mukaan.

5 5 (5) 4. Tarkista, että hakemuslomakkeen alareunassa oleva koodi (Hash code) tulee olla sama kuin vastaanottovahvistuksessa mainittu koodi. Tämä osoittaa, että sähköisesti jätetty hakemuslomake ja paperiversio ovat identtiset. 5. Tallenna hakemus ja tulosta se. Sähköiseen hakulomakkeeseen ei voi laittaa mukaan liitteitä, vaan ne tulee lähettää paperiversion kanssa postitse. Liitteitä ovat: - valmistelevan vierailun alustava ohjelma/aikataulu ja - sähköisen hakemuksen lähetysvahvistus (Submission confirmation) Tulostettu ja allekirjoitettu hakulomake lähetetään (1 alkuperäinen ja 1 kopio) osoitteeseen: Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Comenius / Valmistelevat vierailut PL 343 (Hakaniemenranta 6) Helsinki

Comenius-ohjelman valmistelevien vierailujen ja kontaktiseminaariin osallistumisen hakuohje 2012

Comenius-ohjelman valmistelevien vierailujen ja kontaktiseminaariin osallistumisen hakuohje 2012 Comenius-ohjelman valmistelevien vierailujen ja kontaktiseminaariin osallistumisen hakuohje 2012 Näiden ohjeiden tarkoituksena on auttaa hakijoita Comenius-hankkeiden (koulujen yhteistyöhankkeet, Regio

Lisätiedot

Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2010

Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2010 5.2.2010 5.2.2010 Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2010 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Tutustu ensin Grundtvig-ohjelman

Lisätiedot

Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2012

Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2012 Grundtvig-ohjelman valmistelevat vierailut ja kontaktiseminaarit Hakuohje 2012 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Nämä ohjeet on tarkoitettu käytettäväksi Elinikäisen

Lisätiedot

Hakuaika ja hakulomake Comenius koulujen yhteistyöhankkeilla on yksi hakuaika vuodessa. Seuraava hakuaika päättyy 21.2.2012.

Hakuaika ja hakulomake Comenius koulujen yhteistyöhankkeilla on yksi hakuaika vuodessa. Seuraava hakuaika päättyy 21.2.2012. HAKUOHJEET 2012 COMENIUS KOULUJEN YHTEISTYÖHANKKEET Monen oppilaitoksen väliset hankkeet Kahden oppilaitoksen väliset hankkeet Nämä hakuohjeet koskevat vain suomalaisia kouluja. Ohjeet on tarkoitettu käytettäväksi

Lisätiedot

LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2010

LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2010 Päivitetty 15.7.2010/TP LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2010 Sisällysluettelo: 1. Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2010... 2 1.1 Valmistelevat vierailut

Lisätiedot

LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2012

LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2012 Päivitetty 17.02.2012/SH LLP/Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2012 Sisällysluettelo: 1. Leonardo-ohjelma: Opas valmistelevan vierailun hakijalle 2012... 2 1.1 Valmistelevat vierailut

Lisätiedot

Grundtvig-oppimiskumppanuus. Hakuohje 2013

Grundtvig-oppimiskumppanuus. Hakuohje 2013 26.11.2012 Grundtvig-oppimiskumppanuus Hakuohje 2013 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Tutustu ensin Grundtvig -oppimiskumppanuushankkeen tavoitteisiin, sisältöihin

Lisätiedot

COMENIUS-APULAISOPETTAJAHARJOITTELUN HAKUOHJE Hakuaika päättyy 31.1.2011 lukuvuodelle 2011-2012

COMENIUS-APULAISOPETTAJAHARJOITTELUN HAKUOHJE Hakuaika päättyy 31.1.2011 lukuvuodelle 2011-2012 COMENIUS-APULAISOPETTAJAHARJOITTELUN HAKUOHJE Hakuaika päättyy 31.1.2011 lukuvuodelle 2011-2012 YLEISTÄ APULAISOPETTAJAHARJOITTELUSTA Mikä on ohjelman tavoite? Opettajaksi opiskelevat ja vastavalmistuneet

Lisätiedot

Yleistä hakulomakkeesta

Yleistä hakulomakkeesta KA2 hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Käytössä on sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä Tarkista, että käytät oikeaa hakulomaketta: Strategic partnerships for vocational education and

Lisätiedot

Erasmus+ KA2-hakulomake

Erasmus+ KA2-hakulomake Erasmus+ KA2-hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Hakulomakkeet ja ohjeet: http://www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/hakuprosessi Sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä. Tarkista, että käytät

Lisätiedot

Grundtvig vierailut ja vaihdot Hakuohje 2012

Grundtvig vierailut ja vaihdot Hakuohje 2012 Grundtvig vierailut ja vaihdot Hakuohje 2012 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Nämä ohjeet on tarkoitettu käytettäväksi Elinikäisen oppimisen ohjelman (LLP)

Lisätiedot

COMENIUS-APULAISOPETTAJAN VASTAANOTTAMINEN HAKUOHJE 2011 Hakuaika päättyy lukuvuodelle

COMENIUS-APULAISOPETTAJAN VASTAANOTTAMINEN HAKUOHJE 2011 Hakuaika päättyy lukuvuodelle 12.1.2011 COMENIUS-APULAISOPETTAJAN VASTAANOTTAMINEN HAKUOHJE 2011 Hakuaika päättyy 31.1.2011 lukuvuodelle 2011-2012 Mikä on ohjelman tavoite? 1) Kehittää oppilaiden kielitaitoa, parantaa motivaatiota

Lisätiedot

Leonardo da Vinci ohjelman kumppanuushankkeet. Hakuohje 2012

Leonardo da Vinci ohjelman kumppanuushankkeet. Hakuohje 2012 Leonardo da Vinci ohjelman kumppanuushankkeet Hakuohje 2012 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. CIMOn sivuilla www.cimo.fi/leonardo löydät tietoa Leonardo da

Lisätiedot

Hakuohje II. Tämä hakuohje. Vain. Hakukierroksen 2013 ... 4

Hakuohje II. Tämä hakuohje. Vain. Hakukierroksen 2013 ... 4 Leonardo da Vinci ohjelman kumppanuushankkeet Hakuohje 2013 Tämä hakuohje on tarkoitettu Leonardo da Vincii kumppanuushankkeen hakemistaa varten. CIMOn verkkosivuille www.cimo.fi/leonardo on koottu yleistää

Lisätiedot

Grundtvig -oppimiskumppanuus. Hakuohje 2010

Grundtvig -oppimiskumppanuus. Hakuohje 2010 5.1.2010 Grundtvig -oppimiskumppanuus Hakuohje 2010 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Tutustu ensin Grundtvig -oppimiskumppanuushankkeen tavoitteisiin, sisältöihin

Lisätiedot

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE 2012 Loppuraportin täyttöohje 23.10.2012 SÄHKÖISEN LOPPURAPORTIN TÄYTTÖOHJE EU:n komissio on tehnyt sähköisen loppuraportin, joka on käytössä 33 maassa.

Lisätiedot

Grundtvig-workshopit aikuisille Hakuohje 2010

Grundtvig-workshopit aikuisille Hakuohje 2010 22.1.2010 Grundtvig-workshopit aikuisille Hakuohje 2010 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa Grundtvig-workshopeja hakevia organisaatioita hakulomakkeen täyttämisessä. Tutustu ensin Grundtvig-workshopien

Lisätiedot

Loppuraportin tekninen ohje

Loppuraportin tekninen ohje Loppuraportin tekninen ohje Ammatillinen koulutus KA1 - Liikkuvuus Materiaali MT+ OPAS: Mobility Tool+ Guide for Beneficiaries of the Erasmus+ Programme https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility/ VIDEO:

Lisätiedot

Hakulomakkeiden KA102 ja KA116 tekniset asiat. Webinaari osa

Hakulomakkeiden KA102 ja KA116 tekniset asiat. Webinaari osa Hakulomakkeiden KA102 ja KA116 tekniset asiat Webinaari osa 2 11.1.2018 Hakulomake ja opas Hakulomakkeet ovat ladattavissa Opetushallituksen Erasmus+ hakuprosessisivuilla osoitteessa: www.cimo.fi/ohjelmat/erasmusplus/hakuprosessi

Lisätiedot

Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje

Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje Leonardo da Vinci KUMPPANUUSHANKKEET 9.5.2011 Loppuraportin ja EST-tietokannan täyttöohje LOPPURAPORTOINTI Loppuraporttilomake on esitäytetty. Esitäytettyjä tietoja ei voi muuttaa suoraan lomakkeeseen.

Lisätiedot

Grundtvig-asiantuntijavaihdot Hakuohje 2012

Grundtvig-asiantuntijavaihdot Hakuohje 2012 10.1.2012 Grundtvig-asiantuntijavaihdot Hakuohje 2012 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa hakijoita hakulomakkeen täyttämisessä. Nämä ohjeet on tarkoitettu käytettäväksi Elinikäisen oppimisen ohjelman

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 21.5.2015 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

aikataulut, hakulomake

aikataulut, hakulomake HAKEMINEN aikataulut, hakulomake Kumppanuushanketyöpaja 26.11.2010 TIEDONLÄHTEITÄ JA MATERIAALIA HAKIJOILLE Päätös LLP ohjelmasta Ehdotuspyyntö 2011 2013 LLP Guide 2011 Hakulomakkeet www.cimo.fi/leonardo

Lisätiedot

Yleistä hakulomakkeesta

Yleistä hakulomakkeesta KA2 hakulomake Yleistä hakulomakkeesta Käytössä on sähköinen hakulomake (pdf) paperihakemusta ei lähetetä. Tarkista, että käytät oikeaa hakulomaketta: Strategic partnerships for vocational education and

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 27.5.2014 CIMO 1 Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous

Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Liikkuvuushankkeen hallinto ja talous Leonardo da Vinci -liikkuvuushankkeiden koulutus 2013 Hankkeen elinkaari Hankekausi 1.6.2013 31.5.2015 2014 2015 Mahdollinen paikan päällä tehtävä tarkastus Mahdollinen

Lisätiedot

KA2 Yhteistyöhankkeet

KA2 Yhteistyöhankkeet KA2 Yhteistyöhankkeet Miten tästä eteenpäin KA2 ammatilliselle koulutukselle Hanketyöpaja osa 1: 27.11.2014 & 15.12.2014 Hakemuksen viimeinen jättöpäivä KA2 Alakohtaiset osaamisyhteenliittymät (SSA): 26.2.2015

Lisätiedot

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE HAKUOHJE

COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE HAKUOHJE COMENIUS-TÄYDENNYSKOULUTUSAPURAHAT OPETUSHENKILÖSTÖLLE HAKUOHJE 2.5.2012 Millaiseen koulutukseen voi hakea tukea? Koulutuksen kohdemaa on aina toisessa LLPohjelmassa mukana olevassa maassa. Kursseilla

Lisätiedot

Hanketyöpaja osa KA2 ammatilliselle koulutukselle

Hanketyöpaja osa KA2 ammatilliselle koulutukselle Hanketyöpaja osa 1 2.12.2016 KA2 ammatilliselle koulutukselle Arviointia päivästä Mitä uusia ideoita tai oivalluksia sait päivästä? Mikä oli sinulle tärkeintä päivässä? Minkä konkreettisen asian viet seuraavaksi

Lisätiedot

Sisällys. at hankkeen puoliväliä tehdään. (final report). Hankevuosikerta. (Progress report) keen itsenäisesti.

Sisällys. at hankkeen puoliväliä tehdään. (final report). Hankevuosikerta. (Progress report) keen itsenäisesti. Leonardo da Vinci raportointiohje kumppanuushankkeiden Sisällys 1. Leonardoo da Vinci -kumppanuushankkeiden raportointiaja at... 1 2. Väliraportti (Progresss report)... 1 3. Loppuraportointi (Final report)...

Lisätiedot

Hakukierros Rahoituksen hakeminen KA116

Hakukierros Rahoituksen hakeminen KA116 Hakukierros 2017 Rahoituksen hakeminen KA116 Rahoitus KA116 KA1-budjetista varataan vuosittain tietty kiintiö (komission katto 70 %) Liikkuvuus (KA1), yhteensä noin 5,1 milj. euroa Opiskelijat ja vastavalmistuneet,

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Loppuraportin täyttäminen ja lähettäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tutustu tarkempiin raportointi- ja MT+ täyttöohjeisiin Komission Mobility Tool+ Guide for

Lisätiedot

OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi

OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi OHJE Erasmus+ KA229-Hankkeille MOBILITY TOOL+ -raportointialustan käyttöön väliraportointi Koordinaattorina ja partnerina toimivien organisaatioiden oikeudet Mobility Toolissa: Koordinaattori (yhteyshenkilö)

Lisätiedot

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010

Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous. päivitetty 25.10.2010 Väliraporttiohjeistus: sisältö ja talous päivitetty 25.10.2010 Väliraporttilomakkeet Käytössä sähköinen väliraporttipohja (hankkeille toimitettu linkki raporttipohjaan) Varsinainen väliraporttilomake jätetään

Lisätiedot

Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön

Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön OPETUSHALLITUS UTBILD NINGSSTYRELSEN Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön Tässä asiakirjassa esitellään liikkuvuustodistus lyhyesti, sekä annetaan ohjeita sähköisen asiakirjan käyttöön. Muistathan

Lisätiedot

AKKREDITOINTIHAKU 2015. Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille 27.1.2015

AKKREDITOINTIHAKU 2015. Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille 27.1.2015 AKKREDITOINTIHAKU 2015 Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille 27.1.2015 Liikkuvuusperuskirja yleisesti tarkoitus rohkaista organisaatioita kehittämään kansainvälistymisstrategioitaan

Lisätiedot

ERASMUS+ AIKUISKOULUTUKSELLE KA1 Aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus Hakuohje 2014

ERASMUS+ AIKUISKOULUTUKSELLE KA1 Aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus Hakuohje 2014 17.3.2014 ERASMUS+ AIKUISKOULUTUKSELLE KA1 Aikuiskoulutushenkilöstön liikkuvuus Hakuohje 2014 Tämän hakuohjeen tarkoituksena on auttaa suomalaisia aikuiskoulutusorganisaatioita liikkuvuushakemuksen laatimisessa.

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet. Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Väliraportin jättäminen Mobility Tool+ raportointialustalla Tarkista hankkeesi tiedot Mobility Toolissa Valitse Home -etusivulla raportoitava hanke (mikäli olet useamman

Lisätiedot

Youth in Action -sähköinen hakulomake - Hakuohjeet

Youth in Action -sähköinen hakulomake - Hakuohjeet I. Johdanto Youth in Action -ohjelman kansallisesti hallinnoiduissa alaohjelmissa aletaan käyttää sähköisiä hakulomakkeita portaittain 1.6.2011 lähtien. Vuonna 2012 reilu enemmistö kansallisista toimistoista

Lisätiedot

IP-kurssien loppuraportti ja Mobility Tool. Riikka Koivusalo Päivitetty 9.9.2014

IP-kurssien loppuraportti ja Mobility Tool. Riikka Koivusalo Päivitetty 9.9.2014 IP-kurssien loppuraportti ja Mobility Tool Riikka Koivusalo Päivitetty 9.9.2014 Sisältö 1. Mobility Tool yleisesittely Mikä on Mobility Tool? Mitä koordinaattori voi Mobility Tool järjestelmässä tehdä?

Lisätiedot

Opintovierailut. Euroopan unionin. poikittaisohjelma. opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille

Opintovierailut. Euroopan unionin. poikittaisohjelma. opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille Opintovierailut Euroopan unionin poikittaisohjelma opintovierailut koulutuksen asiantuntijoille Opintovierailut-ohjelma Opintovierailut on osa Elinikäisen oppimisen ohjelman poikittaisohjelmaa. Ohjelman

Lisätiedot

Yleistä. Erasmus+ Final Beneficiary report. Tekninen ohje

Yleistä. Erasmus+ Final Beneficiary report. Tekninen ohje Erasmus+ Final Beneficiary report Tekninen ohje KA102 Learning Mobility of Individuals VET learner and staff mobility Yleistä Erasmus+ -liikkuvuushankkeen loppuraportti täytetään Mobility Tool+ -raportointialustalla

Lisätiedot

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO

Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO Leonardo-liikkuvuushankkeen budjetti Mobility Toolissa 8.5.2013 CIMO Budjetin eri osat Osallistujien lukumäärä [Number of Participants] Hankkeen budjetin kokonaissumma [Total Budget] Myönnetty budjetti

Lisätiedot

MOBILITY TOOL. Tietojen siirto. Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi. LLPLink. Application Form

MOBILITY TOOL. Tietojen siirto. Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi. LLPLink. Application Form Johdanto Hanke & ulkomaanjaksot Hankkeen budjetti Raportointi MOBILITY TOOL LEONARDO-LIIKKUVUUSHANKKEIDEN KOULUTUS 2013 1 Tietojen siirto Application Form LLPLink Mobility Tool 2 Käyttäjäryhmät Euroopan

Lisätiedot

4.3.2014 ERASMUS+ USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET MITEN SELVITÄ PIC-KOODISTA? Case Kissalan ammattiopisto

4.3.2014 ERASMUS+ USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET MITEN SELVITÄ PIC-KOODISTA? Case Kissalan ammattiopisto ERASMUS+ USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET MITEN SELVITÄ PIC-KOODISTA? Case Kissalan ammattiopisto 1 Miten hankin PIC-koodin? Kissalan ammattiopisto 1.Tarkista onko organisaatiollasi jo olemassa PIC-koodi http:/ec.europa.eu/education/participants/portal/

Lisätiedot

AKKREDITOINTIHAKU Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille

AKKREDITOINTIHAKU Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille AKKREDITOINTIHAKU 2014 Infotilaisuus ammatillisen koulutuksen liikkuvuusperuskirjan hakijoille 22.5.2014 Liikkuvuusperuskirja yleisesti tarkoitus rohkaista organisaatioita kehittämään kansainvälistymisstrategioitaan

Lisätiedot

Hakulomake Miten täytän lomakkeen

Hakulomake Miten täytän lomakkeen Hakulomake Miten täytän lomakkeen 15.1.2019 Webinaari Lomakkeen avaamiseen/täyttöä varten tarvitset EU-login tunnuksen Tee login-tunnus (jos ei ole vielä): https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

Lisätiedot

Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään? PIC = Personal Identification Code URF = Unique Registration Facility Participant Portal CIMO

Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään? PIC = Personal Identification Code URF = Unique Registration Facility Participant Portal CIMO Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään? PIC = Personal Identification Code URF = Unique Registration Facility Participant Portal CIMO Helmikuu Miten valmistaudun tietojen syöttöä varten? 1) Tarkista

Lisätiedot

Mitä uutta hakukierroksella 2018

Mitä uutta hakukierroksella 2018 Mitä uutta hakukierroksella 2018 New Mitä uutta vuoden 2018 ammatillisen koulutuksen kumppanuushankkeiden haussa? Kansalliset painopisteet Budjettivaraus: 30 % (Hyvien käytäntöjen vaihtaminen) Osa Erasmus+

Lisätiedot

Erasmus+ Ammatilliselle koulutukselle KA1 Liikkuvuus 14.2.2014

Erasmus+ Ammatilliselle koulutukselle KA1 Liikkuvuus 14.2.2014 Erasmus+ Ammatilliselle koulutukselle KA1 Liikkuvuus 14.2.2014 Erasmus + -ohjelman päätoiminnot (Key Actions) KA1 Liikkuvuus (Learning Mobility of Individuals) KA2 Yhteistyöhankkeet (Cooperation for innovation

Lisätiedot

Leonardo-hankkeen budjetointi

Leonardo-hankkeen budjetointi Leonardo-hankkeen budjetointi Hanketyöpaja innovaatioiden siirtohanketta valmisteleville 8.12.2011 Yleistä (1/2) Budjetin laadinnan ajoitus ensin pitää olla selvillä mitä hankkeessa tehdään (työsuunnitelma

Lisätiedot

Leonardo-hankkeen budjetointi. Hanketyöpaja innovaatioiden siirtohanketta valmisteleville 20.1.2011

Leonardo-hankkeen budjetointi. Hanketyöpaja innovaatioiden siirtohanketta valmisteleville 20.1.2011 Leonardo-hankkeen budjetointi Hanketyöpaja innovaatioiden siirtohanketta valmisteleville 20.1.2011 Yleistä (1/2) Budjetin laadinnan ajoitus ensin pitää olla selvillä mitä hankkeessa tehdään (työsuunnitelma

Lisätiedot

Hakulomakkeen täyttöohjeet

Hakulomakkeen täyttöohjeet Hakulomakkeen täyttöohjeet - tekninen ohjeistus kansalliskomiteoiden hakemustietokannan käyttöön (1.10.2014) 1 Mene selaimellasi osoitteeseen https://pro.tsv.fi/juva/taj_hakemus/index.php ja KIRJAUDU sisään

Lisätiedot

Nuorisovaihto tärkeää ohjetta, joita klubin tulee noudattaa

Nuorisovaihto tärkeää ohjetta, joita klubin tulee noudattaa Nuorisovaihto 2019 11 tärkeää ohjetta, joita klubin tulee noudattaa Hakemuslomake 1. Käytä vain A-piirin sivulta hakemaasi tai piirin nuorisovaihtajan (YCEC) lähettämää esitäytettyä vuoden 2019 Application

Lisätiedot

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje

SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje 3.12.2013 Kuva: Sanna Waris SoleMOVE lähtevän ERASMUS- harjoittelijan ohje 1 SoleMOVE lähtevän harjoittelijan ohje... 1 1. Kirjautuminen... 3 2. Uuden lähtevän Erasmus-harjoittelijan

Lisätiedot

Leonardo-hankkeen budjetointi

Leonardo-hankkeen budjetointi Yleistä (1/2) Leonardo-hankkeen budjetointi Online-työpaja innovaatioiden siirtohanketta valmisteleville 3.12.2012 Budjetin laadinnan ajoitus ensin pitää olla selvillä mitä hankkeessa tehdään (työsuunnitelma

Lisätiedot

Miten täytän KA2-hakulomakkeen?

Miten täytän KA2-hakulomakkeen? Miten täytän KA2-hakulomakkeen? Strategiset kumppanuushankkeet, Yleissivistävä koulutus (päivitetty 2.3.2016) päivitys merkitty *** Ohje on tarkoitettu käytettäväksi Erasmus+ -ohjelmaoppaan (Erasmus+ Programme

Lisätiedot

MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE

MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE MOBILITY TOOL OHJEET IP-KURSSEILLE päivitetty 31.1.2014 1 Perustietoa Komission raportointijärjestelmä liikkuvuuksiin ja budjettiin Korvaa aiemmin käytetyn Erasmus-sähköisen raportoinnin Osallistujatiedot

Lisätiedot

Pikaopas - Rahoitushakemus

Pikaopas - Rahoitushakemus Pikaopas Rahoitushakemus Versio 2016-07-07 Pikaopas - Rahoitushakemus Ennen aloittamista Johtava tuensaajaa laatii rahoitushakemuksen Min ansökan-palvelussa. Sinun tulee luoda käyttäjätili hakemuksen täyttämiseksi

Lisätiedot

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat

OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat OPISKELIJAVAIHTOON HAKU, opiskelijat ASIO OHJEET Ohjeen sisällys 1. Hakemuksen sijainti... 1 2. Hakemuksen täyttäminen...1 3. Hakemuksen lähettäminen... 4 4. Hakemuksen käsittely ja päätös... 4 4.1 Hakemuksen

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 31.1.2012 Riikka Koivusalo

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä. 31.1.2012 Riikka Koivusalo Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 31.1.2012 Riikka Koivusalo Yleistä Kelpoiset kulut Ei-kelpoiset kulut Kululuokat Järjestelykustannukset Matkakustannukset Asumis- ja oleskelukustannukset

Lisätiedot

Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön

Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön OPETUSHALLITUS UTBILD NINGSSTYRELSEN Ohjeita Europass-liikkuvuustodistuksen käyttöön Muistathan myös tutustua internetistä löytyvään materiaaliin: www.europass.fi Jos olet tilannut käyttöoikeuksia opiskelijoille

Lisätiedot

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus

TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet. Innovaation siirto -hankkeiden koulutus TOI-hankkeiden väliraportointi: Sisällön raportointi ja liitteet Innovaation siirto -hankkeiden koulutus 29.9.2011 Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa itt vain yhden väli- ja loppuraportin.

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset - UKK

Usein kysytyt kysymykset - UKK Versio 15.12.2015 Ammatillisen koulutuksen liikkuvuushankkeet Erasmus+ -ohjelmassa Usein kysytyt kysymykset - UKK Hakijan PIC-koodi Onko PIC-koodi kuntayhtymän vai oppilaitostason tunnus? - PIC-koodi haetaan

Lisätiedot

Kohti EU-ohjelmakautta 2014-2020. Asiantuntijaryhmien yhteisseminaari 28.5.2013

Kohti EU-ohjelmakautta 2014-2020. Asiantuntijaryhmien yhteisseminaari 28.5.2013 Kohti EU-ohjelmakautta 2014-2020 Asiantuntijaryhmien yhteisseminaari 28.5.2013 2/2009 Suomi ja nykyiset ohjelmat Elinikäisen oppimisen ohjelma: 15 000 liikkuvuusjaksoa (v. 2012) Nuorisotoimintaohjelma:

Lisätiedot

(päivitetty 6.3.2015) Miten täytän KA2-hakulomakkeen?

(päivitetty 6.3.2015) Miten täytän KA2-hakulomakkeen? (päivitetty 6.3.2015) Miten täytän KA2-hakulomakkeen? Strategiset kumppanuushankkeet, Yleissivistävä koulutus Ohje on tarkoitettu käytettäväksi Erasmus+ -ohjelmaoppaan (Erasmus+ Programme Guide 2015) kanssa.

Lisätiedot

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä Riikka Koivusalo

Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä Riikka Koivusalo Erasmus intensiivikurssit Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 16.10.2012 Riikka Koivusalo Yleistä Kelpoiset kulut Ei-kelpoiset kulut Kululuokat Järjestelykustannukset Matkakustannukset Asumis- ja oleskelukustannukset

Lisätiedot

Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille

Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus. vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Strategiset kumppanuushankkeet: KA 219 Schools Only Hankesopimus vuonna 2017 hyväksytyille hankkeille Koulujen väliset hankkeet (Schools only, KA219) Jokaisen maan kansallinen toimisto tekee sopimuksen

Lisätiedot

Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi

Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Yleistä sisällön raportoinnista. Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa tietojen kokoamisesta partnereilta.

Lisätiedot

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet

Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi. Sisällön raportointi ja liitteet Leonardo da Vinci: TOI-hankkeiden väliraportointi Sisällön raportointi ja liitteet Yleistä sisällön raportoinnista Jokainen hanke toimittaa vain yhden väli- ja loppuraportin. Koordinaattori on vastuussa

Lisätiedot

Sopimus, raportointi ja seuranta

Sopimus, raportointi ja seuranta Aloituskoulutus hakukierroksella 2012 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kumppanuushankkeille (Partnerships) 31.8.2012 Sopimus, raportointi ja seuranta Johanna Virta, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Aikuiskoulutus 24 kk-hankkeet: interim report 31.10.2016 Tarkistathan oman hankkeen aikataulut vielä rahoitussopimuksesta Yleistä väliraportista

Lisätiedot

Mobility Tool. Yleisesittely CIMO

Mobility Tool. Yleisesittely CIMO Mobility Tool Yleisesittely 21.8.2013 CIMO 1 Mobility Tool Euroopan komission luoma verkkopohjainen työkalu, jota käytetään: Yhteistyöhön eri toimijoiden välillä: toimeenpanovirasto, kansalliset toimistot,

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Pikaopas Maksatushakemus

Pikaopas Maksatushakemus Pikaopas Maksatushakemus Versio 2016-11-16 Pikaopas Maksatushakemus Johtava tuensaaja laatii maksatushakemuksen sähköisessä Min ansökan-palvelussa. Ennen aloittamista Täyttääksesi maksatushakemuksen tarvitset:

Lisätiedot

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen

Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Venäjän viisumianomusten sähköinen täyttäminen Suomessa toimivat Venäjän konsulaatit ovat ulkoistaneet viisumien vastaanoton VF Services (UK) Ltd:n hoitamiin erillisiin viisumikeskuksiin. Jatkossa on kaikki

Lisätiedot

Aasia-ohjelma koulutusyhteistyö

Aasia-ohjelma koulutusyhteistyö Aasia-ohjelma koulutusyhteistyö Hakukuulutus 2016: Kiina ja Intia 1. Yleistä CIMOn Aasia-toimintojen koulutusyhteistyötä koskeva ohjelma rahoittaa korkeakoulujen koulutusyhteistyöhankkeita Suomelle erityisen

Lisätiedot

Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään URF tietokantaan osallistujaportaaliin (Participant Portal)

Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään URF tietokantaan osallistujaportaaliin (Participant Portal) Ohjeita Erasmus+ ohjelman hakijoille: Miten PIC koodin rekisteröityminen tehdään URF tietokantaan osallistujaportaaliin (Participant Portal) PIC = Participant Identification Code URF = Unique Registration

Lisätiedot

Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010

Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010 Erasmus-intensiivikurssien (IP) hakuneuvonta 10.2.2010 Budjetin laatiminen ja taloussääntöjä 10.2.2010 Terésa Pöyhönen Kelpoiset kulut Kulu, joka liittyy suoraan intensiivikurssin työohjelmassa mainittuihin

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet. Väliraportointi Verkkotiedotus

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet. Väliraportointi Verkkotiedotus KA2 Strategiset kumppanuushankkeet Schools only / koulujen väliset hankkeet Väliraportointi Verkkotiedotus 29.9.2015 Väliraportti aikataulu Yleissivistävä koulutus / Schools Only -hankkeet 24 kk progress

Lisätiedot

KA107 GLOBAALI LIIKKUVUUS VÄLIRAPORTOINTI JA LISÄAPURAHOJEN HAKU VUODEN 2016 HANKKEILLE. Webinaari Heidi Reese Opetushallitus

KA107 GLOBAALI LIIKKUVUUS VÄLIRAPORTOINTI JA LISÄAPURAHOJEN HAKU VUODEN 2016 HANKKEILLE. Webinaari Heidi Reese Opetushallitus KA107 GLOBAALI LIIKKUVUUS VÄLIRAPORTOINTI JA LISÄAPURAHOJEN HAKU VUODEN 2016 HANKKEILLE Webinaari 18.5.2017 Heidi Reese Opetushallitus Väliraportoinnin aikataulu Väliraportti jätetään: 15.6.2017 mennessä

Lisätiedot

KOULUJEN YHTEISTYÖHANKKEET

KOULUJEN YHTEISTYÖHANKKEET Comenius Euroopan unionin ohjelma kouluopetukselle KOULUJEN YHTEISTYÖHANKKEET Comenius-ohjelma Kouluopetuksen Comenius-ohjelma tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia kaikille kouluyhteisöön kuuluville

Lisätiedot

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen

EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ. Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen EURA 2007 EU:N RAKENNERAHASTOJEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ Projektin toteuttajan yhteystietojen ylläpito ja salasanan vaihtaminen Käyttöohje projektien toteuttajille SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä järjestelmästä...3

Lisätiedot

Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line)

Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line) Ohje CAO:n yhteishakuun Irlannin korkeakouluihin hakeutumista varten (on-line) Oheinen CIMOn neuvontapalvelujen laatima epävirallinen ohje CAO:n yhteishakulomakkeen täyttöön pohjautuu CAO:n sivuilta www.cao.ie

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU

APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius Euroopan unionin ohjelma kouluopetukselle APULAISOPETTAJAHARJOITTELU Comenius-ohjelma Kouluopetuksen Comenius-ohjelma tarjoaa kansainvälistymismahdollisuuksia kaikille kouluyhteisöön kuuluville

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon 2019 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2 Hakuprosessi...

Lisätiedot

Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa

Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa Perusopetuksen iltapäivätoiminta Ohje hakemiseen Wilman kautta Hakeminen perusopetuksen iltapäivätoimintaan Wilmassa Huom. hakemuksen tekeminen onnistuu ainoastaan käyttämällä Wilmaa selaimella, ei mobiilisovelluksen

Lisätiedot

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely

Lupapiste käyttöönottokoulutus. Palvelun esittely Lupapiste käyttöönottokoulutus Palvelun esittely Valmistelut Tarkista, että käytössäsi on riittävän tuore selainversio Tuetut selainversiot: Internet Explorer 9 tai uudempi Mozilla Firefox 16 tai uudempi

Lisätiedot

Lasten Liike iltapäivät

Lasten Liike iltapäivät Lasten Liike iltapäivät Ohjeistus nettilomakkeen täyttämiseen taloudellisen tuen hakemiseksi toiminnan järjestäjille Lomake toimii osoitteessa https://lasten-liike.vincit.io/ Haku on auki 22.3. 21.4.2017

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon 2017 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, liiketalous Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2

Lisätiedot

Erasmus+ KA229. Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships. Hankesopimus

Erasmus+ KA229. Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships. Hankesopimus Erasmus+ KA229 Strategiset kumppanuushankkeet: School Exhange Partnerships Hankesopimus 2018 30.8.2018 Arkistoi ja säilytä kaikki dokumentit järjestelmällisesti -fyysinen mappi -sähköinen kansio (myös

Lisätiedot

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi

KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi KA2 Strategiset kumppanuushankkeet: Väliraportointi Aikataulut Ammatillinen koulutus 24 kk interim report 31.10.2015 36 kk interim report 31.12.2015 Korkeakoulutus 36 kk interim report 31.12.2015 Aikuiskoulutus

Lisätiedot

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA Versio 6/2/2015 Ammatillisen koulutuksen liikkuvuushankkeet Erasmus+ ohjelmassa KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA Hakijan PIC koodi Kysymys: Onko PIC koodi kuntayhtymän vai oppilaitostason tunnus? Vastaus: PIC koodi

Lisätiedot

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019

Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Ylä-Savon Veturi ry Tapahtumatonni 2019 - teemahanke Maksuinfo kevät 2019 Yleistä hankkeesta Toimenpiteen toteuttaja vastaa siitä, että toimenpide toteutetaan allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti Hankintojen

Lisätiedot

Grundtvig-workshopit Hakuneuvonta järjestäjille Katariina Vinblad, CIMO

Grundtvig-workshopit Hakuneuvonta järjestäjille Katariina Vinblad, CIMO Grundtvig-workshopit 2012 Hakuneuvonta järjestäjille 25.1.2012 Katariina Vinblad, CIMO Grundtvig-ohjelmassa erityistavoitteena vastata Euroopan väestön ikääntymisestä aiheutuvaan koulutushaasteeseen kehittää

Lisätiedot

Yleistä budjetista ja taloushallinnosta

Yleistä budjetista ja taloushallinnosta Sopimuskoulutus hakukierroksella 2013 hyväksytyille Leonardo da Vinci -kehittämishankkeille (Transfer of Innovation) 30.8.2013 Yleistä budjetista ja taloushallinnosta Tiina Pärnänen, Kansainvälisen liikkuvuuden

Lisätiedot

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE JR / Sedu 19.12.2013 MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE Mobility tooliin pääset ECAS-tunnuksilla osoitteessa: https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility Ohjeita LdV-liikkuvuuksiin ja mobility toolin käyttöön saat

Lisätiedot

Rahoitusperiaatteet ja budjetti. ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta

Rahoitusperiaatteet ja budjetti. ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta Rahoitusperiaatteet ja budjetti ERASMUS+ KA2 Strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Hakuneuvonta 5.3.2014 Budjetti strategiset kumppanuushankkeet korkeakoulutukselle Suomen budjetti 5,7 % kokonaisbudjetista

Lisätiedot