Sähköinen näyttö EXAM - opettajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähköinen näyttö EXAM - opettajalle"

Transkriptio

1 Sähköinen näyttö EXAM - opettajalle

2 Sisältö 1. Sähköinen näyttö Tenttitilat ja valvonta Sanastoa 2. EXAM-järjestelmä ja käyttöoikeudet 3. Opettajan työpöytä Kysymysluonnokset Tentit Opiskelijat 4. Prosessi ja näytön luominen Yleinen tentti ja Henkilökohtainen tentti ja Automaattisesti arvioitava näyttö Perustiedot Tenttikysymykset ja aihealueet Näytön julkaiseminen Kysymysten muokkausten vaikutukset 5. Näytön arvioiminen Suoritukset ja niiden vaiheet Kysymyksen arviointi Suorituksen kokonaisarviointi ja palaute Arvioinnin lukitseminen Pika-arviointi

3 1. EXAM näyttö Sähköinen näyttö tarkoittaa erillisessä tenttiluokassa, tietokoneella rajatussa verkkoympäristössä, Opintopalveluiden tenttipalvelun kameravalvonnan alla tehtävää tenttiä, välikoetta, kypsyysnäytettä tai muuta tentinkaltaista suoritusta. Järjestelmä tarjoaa mahdollisuuden jatkuvan arvioinnin toteuttamiseen opintojaksoilla. Sähköistä EXAM näyttöä koskevat viralliset ohjeet löytyvät Sähköisen näytön ohjeista. Sähköinen tentti ole useinkaan vertailtava keskitetysti järjestettävien paperisten lopputenttien kanssa.

4 Tenttiluokat ja koneet Sähköinen tentti suoritetaan erillisessä sähköisen tentin tilassa. Tenttikoneilla on opiskelijoiden käytössä Matlab, laskin, zip-purkuohjelma, Notepad, pdf-reader, Microsoft Paint, Word (ilman oikolukua), Powerpoint ja Excel sekä Pycharm. Ohjelmistojen käyttöä ei voi rajoittaa tenttikohtaisesti. Tentin ja kysymysten mukana voi toimittaa tenttiin lisämateriaalia ja opiskelija voi palauttaa vastaustiedostoja tenttivastauksena. Tietokoneilta on pääsy vain tenttiohjelmistoon sekä muutamiin talon sisäisiin palveluihin, joissa on erilliset käyttäjärajaukset. Tenttijöiden valvonnasta vastaa Opintopalveluiden Tenttipalvelut. Valvonta tapahtuu kameroiden, kulunvalvonnan, kirjautumisen sekä pistokokeiden avulla.

5 EXAM sanastoa Tentti (eli näyttö): Järjestelmässä voi luoda yleisen, kaikille avoimen näytön tai Henkilökohtaisen tentin joka kohdennetaan yhdelle tai monelle opiskelijalle. Kysymyspankki Opettaja voi rakentaa kysymyspankin, joka mahdollistaa kysymysten jatkokäytön. Kysymykset kannattaa luoda valmiiksi kysymysluonnoksissa ja antaa niille hyviä asiasanoja, joiden perusteella niitä voi filtteröidä tenttiä luodessa. Tentaattori ja arvioija Tentaattori on opettaja, joka voi muokata tenttiä ja arvioida koko suorituksen. Arvioija voi arvioida tentin kysymyksiä, mutta ei antaa lopullista arvosanaa. Näytön tilat: Talletettu = ei näy opiskelijoille, Julkaistu = opiskelija voi varata tenttiajan tenttiperiodin ajalle, Palautettu ja Arviointi aloitettu = opiskelijan suoritus on palautettu, tentaattori/arvioija on antanut väh. yhdelle kysymykselle pisteet, Arvioitu = tentaattori on antanut suoritukselle arvosanan, Lukittu = opettaja on lukinnut arvioinnin ja opiskelijaa on tiedotettu

6 2. EXAM -käyttöoikeudet EXAM järjestelmää käytetään Firefox- tai Chrome selaimilla (ei Internet Explorer). Palvelun osoite on EXAM-järjestelmää käytetään intra-tunnuksilla. Kun kirjaudut järjestelmään ensimmäisen kerran, saat opiskelijan oikeudet. Opettajan oikeudet järjestelmään pyydetään lähettämällä viesti Rooli valitaan ennen kirjautumista järjestelmään.

7 3. Opettajan työpöytä Opiskelijoille varattavissa olevat tentit Suljetut tentit, joihin voi olla vielä arvioimattomia suorituksia Kysymyspankki Kysymysten luominen ja muokkaus ja oikeuksien lisääminen toisille opettajille Tentit Tenttien listaus, niiden muokkaus ja kopiointi Opiskelijat Suoritusten ja varausten haku opiskelijan ja tentin mukaan

8 Kysymyspankki -sivu Kysymyspankissa näkyvät kaikki kysymykset, jotka olet luonut tai joihin sinut on lisätty omistajaksi. Kysymykset ovat henkilökohtaisia tai yhteisomisteisia ja niistä näkee, missä tenteissä ne ovat käytössä. Voit lisätä kysymykselle toisen omistajan, jolloin voitte ylläpitää kysymystä yhdessä. Kysymysten siirtäminen toiselle opettajalle: Voit lisätä kysymykselle toisen omistajan ja poistaa itsesi omistajatiedoista. Jos haluat, että kysymys jää sinullekin, tee niistä ensin kopio ja toimi kuten yllä. Huom! Kysymyspankissa ja tentissä on nyt sama kysymysinstanssi. Jos lisäät toisen tentaattorin tenttiisi, hänellä on muokkausoikeudet tentissä oleviin kysymyksiin, mutta ne eivät siirry hänen omaan kysymyspankkiinsa.

9 Tentit -sivu Näyttöjen muokkaus tapahtuu Tentit-sivun kautta. Julkaistut tentit sivulla on tentit, joihin opiskelijat voivat ilmoittautua. Tällä sivuilla voit kopioida tentin uuden pohjaksi.

10 Opiskelijat -sivu Opiskelijat sivulla voit etsiä kaikkia näyttöihisi tehtyjä varauksia sekä suorituksia. Tätä kautta löydät esim. tietyn henkilön suorituksen ja varaukset.

11 4. Prosessi ja näytön luominen

12 Yleinen näyttö Opettaja luo näytön järjestelmään ja julkaisee sen. Opiskelijat varaavat suoritusajat. Opettaja näkee järjestelmästä ajan varanneet. Opiskelijat suorittavat näytön sähköisen tentin tilassa. Opettaja näkee järjestelmästä arviointia odottavat suoritukset. Opettaja saa ma-aamuisin koosteviestin avoinna olevien tenttien tulevista varauksista sekä arviointi odottavista suorituksista. Opettaja arvioi ja antaa kirjallisen palautteen suorituksesta EXAMissa Opiskelija saa viestin suorituksen arvioinnista. Opettaja vie lopullisen suoritustiedon ROCKiin.

13 Henkilökohtainen näyttö Opiskelijan tulee olla käynyt kirjautumassa EXAMiin, ennen kuin hänelle voidaan osoittaa Henkilökohtainen tentti. Opettaja luo näytön Henkilökohtaisena tenttinä. Järjestelmä tiedottaa opiskelijaa hänelle luodusta tentistä. Opiskelija ilmoittautuu. Opiskelija suorittaa näytön sähköisen tentin tilassa. Järjestelmä tiedottaa opettajaa tehdystä suorituksesta. Opettaja arvioi ja antaa kirjallisen palautteen suorituksesta EXAMissa. Järjestelmä tiedottaa opiskelijaa arvioinnin valmistumisesta. Opettaja vie suoritustiedon ROCKiin.

14 Automaattisesti arvioitava näyttö 1. Opettaja luo yleisen tai henkilökohtaisen tentin 2. Opettaja ottaa käyttöön Automaattinen arvioinnin 2.1. Opettaja ottaa toiminnon käyttöön 2.2. Opettaja täyttää arvosanajakauma-taulukon (%) 2.3. Opettaja päättää, koska arviointi tulee näkyviin opiskelijalle. 3) Opettaja julkaisee näytön 4) Opiskelija suorittaa näytön 5) Opiskelija saa tiedon Automaattinen arviointi -valintojen perusteella Arvioinnissa maininta automaattisesti arvioitu 6) Opettaja käy kuittaamassa Automaattiset arvioinnit "Lukitse ja tiedota opiskelijaa -tilaan, jonka jälkeen prosessi jatkuu normaalisti Lue lisää erillisestä ohjeesta.

15 Näytön luominen

16 Opintojakson valinta EXAMiin on viety voimassaolevat opintojaksot. Jos opintojakso puuttuu, ota yhteyttä

17 Näytön perustietojen määrittäminen Huom! Vain ylläpitäjä voi muuttaa Tentin perustietoja, kun tenttiin on varauksia. (Opettaja voi ainoastaan pidentää Tenttiperiodia). 1) Lisää tentille nimi* 2) Määritä tenttiperiodi* eli millä aikavälillä opiskelijan tulee varata aika ja suorittaa näyttö 3) Määritä asetukset: - Muut tentaattorit /arvioijat - Osallistujat - Tentin kesto * - Arvosana-asteikko - Suoritustyyppi - Suorituskertojen määrä - Tentin liite 4) Lisää ohjeistukset

18 Opiskelijan lisääminen Henkilökohtaiseen tenttiin

19 Näytön perustiedot Tentin nimi* Tenttiperiodi alkaa* Tenttiperiodi päättyy* Lisää tentaattori Lisää arvioija Tentin kesto* Tentin kieli Arvosana-asteikko Suoritustyyppi Suorituskertojen määrä Tenttiin vastaamisessa tarvittavat ohjelmistot Tentin liitetiedosto Tentin aikana näkyvä ohjeistus opiskelijalle Tenttivarauksen aikana näkyvä ohjeistus opiskelijalle Tentin nimi voi olla kurssin virallinen koodi ja nimi sekä tarkennus näytön tyypistä. Kun opiskelijalle tehdään henkilökohtaista tenttiä, tulee nimessä näkyä opiskelijan nimi ja sitten viralliset tiedot. Päivä, jolloin tentin voi aikaisintaan suorittaa. Päivä, jolloin tentti pitää viimeistään suorittaa. Jos haluaan antaa toiselle henkilölle kaikki oikeudet tenttiin (muokkaus & arviointi, arvosanan antaminen), lisätään hänet tässä. Huomaa, että lisättävällä henkilöllä pitää myös olla opettajan oikeudet. Jos tarkastukseen tarvitaan toinen henkilö, lisää se tässä. Huomaa, että lisättävällä henkilöllä pitää myös olla opettajan oikeudet. Arvioija näkee tenttisuorituksen ja voi arvioida vastauksen, mutta ainoastaan tentaattori voi muokata tenttiä ja antaa arvosanan. Valitse tentin kesto (30/50/110/170 minuuttia). Valitse kieli (oletuksena Suomi). Kielen valinta ei vaikuta käyttöliittymän kieleen. Valitse asteikko yhdestä viiteen (1-5) tai Hyväksytty/hylätty Valitse Kokonaissuoritus (oletuksena) tai osasuoritus. Suorituskertojen määrä tarkoittaa sitä, kuinka monta kertaa opiskelija voi yrittää tenttiä ennen kuin tentti on arvosteltu. Oletusarvona 1, jolloin opiskelija voi ilmoittautua tenttiin uudestaan vasta, kun opettaja on arvioinut tentin. EI KÄYTÖSSÄ Tenttiin voi liittää yhden kokotenttiä koskevan liitteen esimerkiksi kaavakokoelma ja lisäksi jokaiseen kysymykseen saa yhden liitteen. Voit zipata useamman tiedoston. Kirjoita tähän opiskelijalle tenttitilanteeseen tarkoitetut ohjeet, esim. kuinka moneen annetuista kysymyksistä opiskelijan pitää vastata. MALLI Tämä on henkilökohtainen tenttisi. Tentti koostuu 5 monivalintatehtävästä ja 3 esseestä. Vastaa annettuihin kysymyksiin/valitse mihin esseeseen vastaat Kirjoita tähän opiskelijalle tenttivaraukseen liittyvät ohjeet, jos sellaisia on. MALLI Varaa paikka tilasta xx. Voit varata uuden tenttiajan vasta, kun tenttisi on arvosteltu.

20 Tenttikysymykset, aihealueet ja arvonta Tentti koostuu Aihealueista, joiden sisällä voidaan valita kysymysarvonta. Aihelueelle voi antaa lisätietoja. EXAMissa on 3 kysymystyyppiä: Essee Monta oikein monivalinta Yksi oikein monivalinta Poissulkevuutta ei voi toteuttaa. Jos käytössä on arvonta, tulee aihealueen kysymyksillä olla sama pisteytys.

21 Kysymysten luominen Aihealueen alle

22 Kysymystyypit ja kysymysten lisääminen

23 Kysymyksen omistajat Tentit joissa kysymys on käytössä Essee-kysymyksen luominen Kysymysteksti Suosituspituus: xx sanaa Arviointiasteikko: hyv/hyl tai pisteet Lisää avainsanoja jatkokäyttöä varten Lisää liite kysymykseen

24 Yksi oikein -monivalintakysymyksen luominen

25 Monta oikein monivalintakysymyksen luominen Lisää kysymysteksti. Lisää vastausvaihtoehdot ja niille pisteet. Voivat olla negatiivisia Voivat olla desimaaleja (käytä pistettä) Arvioinnissa kysymyksen kokonaispisteet eivät mene miinukselle eli vähintään pisteet 0 (nolla). Tarkista, ettei opiskelija voi saada pisteitä valitsemalla kaikki vaihtoehdot.

26 Näytön julkaiseminen varattavaksi Julkaisun jälkeen opiskelijat pääsevät varaamaan ajan näyttöön ja suorittamaan sen määritetyn Tenttiperiodin ajalla. Voit vielä muokata ja lisätä kysymyksiä ja pidentää Tenttiperiodia julkaisun jälkeen. Tiedota opiskelijoita, että näyttö on varattavissa: toimittamalla Tentin perustietojen yhteydessä oleva suora linkki ilmoittautumiseen tai opiskelijat löytävät tentin järjestelmästä myös hakutoiminnolla.

27 Opiskelijan ilmoittautuminen näyttöön Opiskelija löytää oikean tentin EXAMin tenttihaulla tai suoralla opettajan toimittamalla linkillä. Julkaisun jälkeen opiskelija näkee Henkilökohtaisen tentin suoraan Työpöydällään ja voi varata ajan näytön suorittamiselle. Järjestelmä lähettää myös sähköpostin Henkilökohtaisesta tentistä. Henkilökohtaisen tentin tiedot (ilman paikkavarausta) Tenttihaku

28 Kysymysten muokkausten vaikutukset Käytössä on yhden kysymysinstanssin malli eli kysymyksen muokkauksen voi tehdä kysymyspankissa tai tentissä/tenteissä. Muokatessa kysymystä, muutokset vaikuttavat kaikkiin tentteihin, joihin se on lisätty. (Huomaa tietyt poikkeukset, ks. alla.) Jos kysymyksellä on useita omistajia, ole tarkkana tehdessäsi muutoksia! Jos kysymys on lisätty useaan tenttiin, tietyt muutokset päivittyvät vain kyseisen tentin kysymykseen (tentin kautta muokattaessa) tai kysymyspankkiin. Näitä tietoja ovat: Suosituspituus Arviointiasteikko Pisteet (myös monivalintavaihtoehtojen pisteet) Kysymyksen ohjeistus Arviointikriteerit Huom! Painotetun monivalintakysymysten muokkaamisessa uudet/poistetut vastausvaihtoehtojen pisteet vaikuttavat kokonaispisteisiin. Tällöin kysymyksen pistemäärä skaalautuu myös muiden tenttien kysymyksissä. Kysymystä ei voi tuhota kysymyspankista, jos se on lisätty useaan auki olevaan tenttiin. Katkaise yhteys muihin tentteihin tekemällä kysymyksestä kopio. Huom! Kaikki tentille lisätyt tentaattorit voivat muokata kysymyksiä tentin kautta.

29 6. Näytön arviointi Näytöt, joissa on arviointia odottavia suorituksia, näkyvät Työpöydällä. Henkilökohtaisen näytön suorituksesta tulee tieto myös suoraan opettajan sähköpostiin. Kerran viikossa (ma-aamuisin) tulee kooste sen hetkisistä varauksista ja arviointia odottavista suorituksista. Arvioinnit tulee viedä erikseen ROCKiin.

30 Näytön suoritukset ja niiden arvioinnin tila - Tenttivastaukset sivulta löytyy kaikki kyseisen näytön suoritukset. Arviointia voi tehdä vaiheittain. 1) Arviointi kesken 2) Arviointi arvosanaa myöden annettu 3) Lukitut ja opiskelijaa tiedotettu - Sarakkeita voi sortata nuolilla. - Keskeytetyt tenttisuoritukset tyhjä paperi - No-show tapaukset 1) Tentin suoritukset, joissa arviointia aloittamatta tai kesken 2) Arvosana annettu, mutta vastuuopettajat voivat vielä muuttaa arviointia 3) Arviointi lukittu (huom! Vie nämä tiedot ROCKiin)

31 Suorituksen arviointi Opiskelijan aiemmat suoritukset tässä näytössä

32 Kysymyskohtaisen vastauksen arviointi

33 Suorituksen kokonaisarviointi Kun vain vastauksia on arvioitu, Tallenna valinta välitallentaa arvioinnin keskeneräisenä Kun suoritukselle on annettu arvosana, Tallenna valinta tallentaa arvioinnin siten, että vain tentaattorit pääsevät sitä muuttamaan Kun arviointi on täysin valmis, lukitse arviointi.

34 Arvioinnin lukitseminen Suoritukset voi lukita myös Tenttivastaukset sivulta useampi kerrallaan. Kun arviointi on lukittu, sitä ei pääse enää muuttamaan, mutta katsomaan kyllä. Tässä vaiheessa opiskelijalle lähtee tieto arvioinnin valmistumisesta. Jos suorituskertoja on rajattu, tässä vaiheessa näyttö vapautuu uudelleen suoritettavaksi. Suoritustiedot pisteineen saa tiedostona ulos jatkokäsittelyä ja ROCKiin vientiä varten.

35 Opiskelijan näkemä arviointi

36 Pika-arviointi Opettaja voi pika-arvioida suuren määrän suorituksia yhdestä näkymästä Pika-arviointi koskee lopullisen arvosanan antamista Arvioitavana olevat tenttivastaukset listan suorituksille, ei kysymyskohtaisia pisteitä Soveltuu esim. yksittäin arvioiduille tenteille, jos lopullinen suoritusarvosana halutaan antaa yhdestä näkymästä monivalintatenteille, joissa ei ole käytössä automaattista arviointia EXAMin ulkopuolella arvioiduille suorituksille Ei ole rajattu vain automaattisesti arvioituja kysymyksiä sisältäviin tentteihin vaan opettajalle jää vastuu kunkin tenttivastauksen lukemisesta Pika-arviointi mahdollista antaa käyttöliittymästä tenttisuoritus kerrallaan tai csv-tuonnilla

37 Huom! EXAM-suoritusten arviointi kannattaa viedä loppuun asti EXAMissa vaikka kyseessä olisi osasuoritus tai arviointi tehdään EXAMin ulkopuolella, koska järjestelmä muistuttaa viikottain arvioimattomista suorituksista. Muista viedä suoritustieto ROCKiin.

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

Kypsyysnäyte- ja kielentarkastusprosessi sähköisissä kypsyysnäytteissä (EXAM) Marjut Anderson

Kypsyysnäyte- ja kielentarkastusprosessi sähköisissä kypsyysnäytteissä (EXAM) Marjut Anderson Kypsyysnäyte- ja kielentarkastusprosessi sähköisissä kypsyysnäytteissä (EXAM) Marjut Anderson 9.2016 Kypsyysnäyteprosessi ilman kielentarkastusta Opiskelija ilmoittaa ohjaajalle/opettajalle tarpeesta kypsyysnäytteelle

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

TUNI EXAM Sähköinen tentti. Opettajan pikaopas

TUNI EXAM Sähköinen tentti. Opettajan pikaopas TUNI EXAM Sähköinen tentti Opettajan pikaopas Mikä on EXAM? exam.tuni.fi Sähköinen näyttö tarkoittaa tietokoneella suoritettavaa näyttöä (tentti, kypsyysnäyte, viikkokoe, välikoe yms.) Suoritetaan valvotussa

Lisätiedot

Automaattinen arviointi ja pika-arviointi EXAM-tenteissä. Marjut Anderson

Automaattinen arviointi ja pika-arviointi EXAM-tenteissä. Marjut Anderson Automaattinen arviointi ja pika-arviointi EXAM-tenteissä Marjut Anderson Yleistä automaattisesta arvioinnista Opettaja voi valita tentilleen automaattisen arvioinnin, jos tentti sisältää vain automaattisesti

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Sähköisen tentin järjestelmän EXAMin käyttöön suositellaan Firefox selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

Opettajan ohjeet EXAM-tentin tekemiseen

Opettajan ohjeet EXAM-tentin tekemiseen 1. Yleistä sähköisestä tentistä... 2 1.1 Sähköinen tenttijärjestelmä EXAM... 2 1.2 Opiskelijan ilmoittautuminen tenttiin ja tentin peruminen... 2 1.3 Sähköisen tentin suorittaminen ja valvonta... 3 2.

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

EXAM-tenttiakvaario ohjelma : opettajan ohje

EXAM-tenttiakvaario ohjelma : opettajan ohje EXAM-tenttiakvaario ohjelma : opettajan ohje Yleistä akvaariotentistä / EXAM-tentistä Tenttiakvaario on tila, jossa suoritetaan tenttejä tietokoneella opiskelijalle sopivana, etukäteen varattuna aikana.

Lisätiedot

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset Tentin asetukset Moodlen tentti-aktiviteetin perusasetukset käydään läpi tällä sivulla. Jos etsit ohjetta kysymysten luomiseen, katso erillinen ohjesivu kysymyspanki sta. Tentti soveltuu "perinteisen tenttimisen"

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

Kaisa Savolainen EXAM - sähköinen tenttijärjestelmä opiskelijalle

Kaisa Savolainen EXAM - sähköinen tenttijärjestelmä opiskelijalle Kaisa Savolainen EXAM - sähköinen tenttijärjestelmä opiskelijalle 31.10.2016 EXAM sähköinen tentti EXAMissa voi tenttiä esim. yleisiä tenttejä, kypsyysnäytteitä, välikokeita, tasokokeita, sanakokeita Sähköinen

Lisätiedot

Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle

Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle Sähköisen tenttimisen avulla opiskelija voi tehdä Exam-järjestelmän kautta varauksen sähköiseen tenttiin ja tehdä tentin erillisessä, tietokonein varustetussa,

Lisätiedot

Sähköinen tentti. Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle

Sähköinen tentti. Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle Sähköinen tentti Exam Oulun yliopiston ohjeet opiskelijalle Sähköisen tenttimisen avulla opiskelija voi tehdä Exam-järjestelmän kautta varauksen sähköiseen tenttiin ja tehdä tentin erillisessä, tietokonein

Lisätiedot

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.utu.fi

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.utu.fi Sähköinen tenttipalvelu Turun yliopiston sähköinen tenttijärjestelmä on tietojärjestelmä, joka mahdollistaa kirjallisuuskuulustelujen, opintojakso-/luentotenttien ja tasotestien toteuttamisen tietoverkon

Lisätiedot

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi Jukka Kurttila Tenttiä voi käyttää esim. Harjaannuttaa oppilaita sähköiseen vastaamiseen rajatussa aikataulussa Verkkotenttejä / kokeita Tenttejä /

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Kysymystyyppien kanssa kannatta huomioida, että ne ovat yhteydessä tentin asetuksiin ja erityisesti Kysymysten toimintatapa-kohtaan, jossa määritellään arvioidaanko kysymykset

Lisätiedot

Kysymyspankin käyttäminen

Kysymyspankin käyttäminen 1 Henkilöstökoulutus 22.8.2018 Moodlen tentit Mervi ruotsalainen Tentin tai itsetestaavien harjoitusten tekeminen Moodlessa. Vaiheet: Luo kategoria kysymystyypeille Luo Kysymykset Lisää Aktiviteetti Tentti

Lisätiedot

Johdatus ohjelmointiin

Johdatus ohjelmointiin Johdatus ohjelmointiin EXAM tentin liitetiedostojen lataaminen, käyttäminen ja palauttaminen Kerro mahdolliset puutteet tai parannusehdotukset: pietari.heino@tut.fi Tällä sivulla on selitetty lyhyesti

Lisätiedot

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU

SATAKUNNAN AMMATTIKORKEAKOULU SAMK SoleOps uusintatenttijärjestelmä 1(8) Opettajan rooli Tässä ohjeessa on selostettu SoleOPSin uusintatenttijärjestelmässä opettajan tehtäviin kuuluvat toiminnot. Näitä ovat: 1. uusintatenttipäivämäärien

Lisätiedot

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.uta.fi

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.uta.fi Sähköinen tenttipalvelu Tampereen yliopiston sähköinen tenttijärjestelmä on tietojärjestelmä, joka mahdollistaa perinteisten kirjallisuuskuulustelujen, luentotenttien ja tasotestien toteuttamisen tietoverkon

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Monivalinta Monivalintatehtävässä opiskelija valitsee vastauksen valmiiden vastausvaihtoehtojen joukosta. Tehtävään voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Varmista, että

Lisätiedot

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi

Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Versiopäivitys 4.4., versiomuutoksia WebOodissa Vältä Internet Explorer selainta WebOodin käytössä ilmenneiden ongelmien vuoksi Kirjautumisen aikakatkaisu (30 min.): selaimen kysely ja muistutukset istunnon

Lisätiedot

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Opettaja voi halutessaan ottaa käyttöön toiminnon, jossa hän määrittelee etenemispolun opintojaksolle. Hän voi jokaisen aktiviteetin kohdalla määritellä

Lisätiedot

SeAMK EXAM-ohjeet. Opiskelijan ohjeet

SeAMK EXAM-ohjeet. Opiskelijan ohjeet SeAMK EXAM-ohjeet Sisällys Sähköinen EXAM-tentti... 3 EXAM-tenttitilan käyttösäännöt... 3 Ilmoittautuminen EXAM-tenttiin... 5 Ohjeet EXAM-tentin tekemiseen... 6 Ongelmatilanteet... 8 Mahdollisia ongelmia:...

Lisätiedot

4. Lue ja arvioi vastauksia

4. Lue ja arvioi vastauksia 4. Lue ja arvioi vastauksia Tenttipalvelu lähettää sinulle kerran viikossa sähköpostiviestin, jos tenttiisi on tullut suorituksia. Jos opiskelija on vastannut tenttiin, voit mennä lukemaan vastaukset Lue

Lisätiedot

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta Kysymystyypit Tentin kysymystyypit Monivalinta Tosi/Epätosi Lyhytvastaus Numeerinen kysymys Laskutehtävä Essee Yhdistämistehtävä Yhdistämistehtävä lyhytvastauksista Aukkotehtävät Matemaattinen monivalinta

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

OHJEET SÄHKÖISEN NÄYTÖN TEKEMISEEN

OHJEET SÄHKÖISEN NÄYTÖN TEKEMISEEN 1 (5) OHJEET SÄHKÖISEN NÄYTÖN TEKEMISEEN 1. SÄHKÖISEN NÄYTÖN JÄRJESTÄMINEN... 1 2. SÄHKÖISEEN NÄYTTÖÖN ILMOITTAUTUMINEN... 2 2.1. Ohjeet ilmoittautumisen tekemiseen... 2 3. SÄHKÖISEN NÄYTÖN SUORITTAMINEN

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikka (tvt) opetuksen ja oppimisen tukena

Tieto- ja viestintätekniikka (tvt) opetuksen ja oppimisen tukena Tieto- ja viestintätekniikka (tvt) opetuksen ja oppimisen tukena Uusille opettajille - Syksy 2019 JY Digipalvelut JYU. Since 1863. 8.8.2019 1 Tieto- ja viestintätekniikka opettajan työn tukena JY:ssa Opetuksen

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Webropol-kyselyt. Tarja Heikkilä

Webropol-kyselyt. Tarja Heikkilä Webropol-kyselyt Tarja Heikkilä Internet-kyselyt Soveltuvat kyselyihin, joissa kaikilla perusjoukon jäsenillä on mahdollisuus internetin käyttöön, toisin sanoen on mahdollisuus edustavan aineiston saamiseen.

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Yleistä sähköisestä tenttimisestä

Yleistä sähköisestä tenttimisestä 1 Yleistäsähköisestätenttimisestä LUT:n sähköisen tenttimisen tila on 7443 7-rakennuksessa. Sisäänkäynti tilaan tapahtuu neljännen kerroksen porrasaulan odotustilasta, jossa on tenttijäille lukolliset

Lisätiedot

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja

Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassin käyttöönotto ja kokeen luominen Opettaja Kompassi-digikokeiden julkaisua varten sinun tulee luoda Sanoma Pron oppimisympäristöön oma työtila kurssiryhmän nimellä. Opiskelijat liittyvät samaan

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

StudentaPluS. Opiskelijan ohje

StudentaPluS. Opiskelijan ohje StudentaPluS Opiskelijan ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 1.2 Opiskelijaliittymän rakenne ja toiminta... 4 1.2.1 Etusivu... 4 1.2.2 Muokkausnäytön rakenne... 5 1.3 Lukujärjestys...

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

TTY:n kirjaston kuulumiset 2008

TTY:n kirjaston kuulumiset 2008 1 TTY:n kirjaston kuulumiset 2008 Tenttiakvaario TUT Portfolio Periodilainat 2 Tenttiakvaario Kirjaston järjestämä palvelu, ollut toiminnassa vuoden ajan Sijaitsee oppimiskeskuksessa Käytettävissä normaalisti

Lisätiedot

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen

Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Suoritusten seuranta ja opiskelijan edistyminen Opettaja voi halutessaan ottaa käyttöön toiminnon, jossa hän määrittelee etenemispolun opintojaksolle. Hän voi jokaisen aktiviteetin kohdalla määritellä

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Exam (sähköinen tentti) ohje opiskelijalle

Exam (sähköinen tentti) ohje opiskelijalle Exam (sähköinen tentti) ohje opiskelijalle Sähköinen EXAM-tentti suoritetaan tenttitilassa (SeAMK Frami A, 5. krs., tila A530.10), jossa on videovalvonta ja kuusi (6) tenttikäyttöön varattua tietokonetta.

Lisätiedot

SÄHKÖINEN TENTTIMINEN TENTTITERRAARIO JA EXAM

SÄHKÖINEN TENTTIMINEN TENTTITERRAARIO JA EXAM SÄHKÖINEN TENTTIMINEN TENTTITERRAARIO JA EXAM Ohjeet opiskelijoille, v.4.0.3 päivitetty 15.10.2018 Ohjeisiin päivitetty asiointiosoite 13.2.2019 Sirena Rainamaa Sisällys 1 Sähköisen tenttimisen palvelu...

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kokeen suoritusten arvioinnin voi aloittaa heti, kun ensimmäinen oppilas on lähettänyt vastauksensa ja siten päättänyt kokeensa suorittamisen.

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI

Joustavasti verkossa ERIVERIA.FI Joustavasti verkossa Sisältö 1. Lähiohjaaja 2. Ohjaajan perustietoja Moodleen 3. Opintojen raportit Kuva Lähiohjaaja Lähiohjaajan rooli Oppilaitoksessa tarvitaan ns. Lähiohjaaja. Yleensä työ sopii opolle.

Lisätiedot

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset Tehtävä Moodlen Tehtävä-aktiviteetti on tarkoitettu erilaisten tehtävien antamiseen verkossa. Tehtävä-aktiviteettia ei ole tarkoitettu ainoastaan tehtävien palautukseen, kuten moni sen sellaiseksi mieltää,

Lisätiedot

T Ohjelmistojen määrittely- ja suunnittelumenetelmät Harjoitustyöraportti TNT - Tarkistetaan Ne Tentit Käyttötapaukset

T Ohjelmistojen määrittely- ja suunnittelumenetelmät Harjoitustyöraportti TNT - Tarkistetaan Ne Tentit Käyttötapaukset T-76.611 Ohjelmistojen määrittely- ja suunnittelumenetelmät Harjoitustyöraportti TNT - Tarkistetaan Ne Tentit Käyttötapaukset Lasse Lindqvist Lasse Lopperi llindqvi@cc.hut.fi lmlopper@cc.hut.fi Andrey

Lisätiedot

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille)

Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) 2016 Opiskelijan WinhaWILLE-ohjeet (Wille) Tämä ohjeistus sisältää seuraavat osiot: 1. Osoitteen muutos 2. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 3. Ilmoittautuminen toteutukselle (opinnolle) 4. HOPS / suoritusten

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

TENTTIVAIHTOEHDOT JA NIIDEN TOIMINNALLISUUDET. Tiivistelmä Dokumentissa esitellään tenttipalvelun toiminnallisuutta eri tenttivaihtoehdoissa

TENTTIVAIHTOEHDOT JA NIIDEN TOIMINNALLISUUDET. Tiivistelmä Dokumentissa esitellään tenttipalvelun toiminnallisuutta eri tenttivaihtoehdoissa TENTTIVAIHTOEHDOT JA NIIDEN TOIMINNALLISUUDET Tiivistelmä Dokumentissa esitellään tenttipalvelun toiminnallisuutta eri tenttivaihtoehdoissa Hannele Husa Sisällys 1. Perusasetusten aikaikkunat... 2 2. Tenttivaihtoehdot...

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Sisällysluettelo: 1 Tentin aloitusajat... 1 2 Tenttiin ilmoittautuminen... 1 2.1 Yleiseen tenttiin ilmoittautuminen... 3

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 Sisällysluettelo 1. Moodle... 2 1.1 Aloitussivu... 3 1.2 Navigointi ja Asetukset... 4 1.2.1 Navigointi... 4 1.2.2 Asetukset... 6 1.2.3 Murupolku... 7 2. Kurssit... 7 2.1

Lisätiedot

Opetuksen suunnittelu

Opetuksen suunnittelu Asio-Tilavarausohjelmisto/ Opetuksen suunnittelu Opetuksen suunnittelu Suljettujen aikojen määritys Kiinteiden opetusaikojen määritys Opetuperiodit Kaikissa vaiheissa tilanteen mukainen yhteys opiskelijahallinto-ohjelmistoon

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet

Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet Learning2 (https://learning2.uta.fi) Uudet työkalut ja ominaisuudet Opettaja voi valita kahdesta teemasta: (Asetukset muokkaa asetuksia pakota teema): Oletusteema: (utathemedefault) Vaihtoehtoinen teema

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje

NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje NÄYTÖT JA TYÖSSÄOPPIMINEN -pikaohje KIRJAAMINEN PRIMUKSESSA Uudet rekisterit Näytöt ja Työssäoppiminen. Asettelutiedostot ovat liitteenä tässä paketissa (suornaytot.ase, suortopit.ase) Näytöt ja TOPit

Lisätiedot

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tarkistat kokeen ja julkaiset tulokset oppilaille. Suoritusten tarkistamisen voi aloittaa heti, kun ensimmäinen

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat

Sensen perusraportit ratsastusseuroille. Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Sensen perusraportit ratsastusseuroille Jäsenten tiedot ja kilpailuluvat Raporttinäkymä / Työpöytä Tallennetut raportit: aukeavat valmiiseen Excel-raporttiin Tallennetut haut: pohjalla valmiit hakuehdot,

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

1. Opettaja lisää osallistujat: Opettaja poimii opiskelijat/opettajat alueelle

1. Opettaja lisää osallistujat: Opettaja poimii opiskelijat/opettajat alueelle Käyttäjät Kun sinulle toimitetaan uusi tyhjä kurssialue, sinut on jo liitetty opettajaksi alueellesi. Opettajana voit itse lisätä alueellesi muita käyttäjiä eri rooleihin. Käyttäjiä voit lisätä alueelle

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN

KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET TUNNUKSEN JA SALASANAN HANKKIMINEN KANSALAISOPISTON INTERNET-ILMOITTAUTUMISEN OHJEET Yleistä Opiston Internet-ilmoittautuminen perustuu siihen, että jokaisella ilmoittautujalla täytyy olla oma käyttäjätunnus ja salasana, jolla ilmoittautuminen

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN OPETTAJAN TOIMINNOT 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään 1 2.2 Kyselyn rakenne

Lisätiedot

O365: TEAMS. Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin.

O365: TEAMS. Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin. O365: TEAMS Oppimisympäristö työskentelyyn, tehtävien antoon ja palauttamiseen sekä arviointiin. Mihin Teamsia voi käyttää Viestintäkanava Keskustelualusta Tehtävien antaminen oppilaille Tehtävien palauttaminen:

Lisätiedot