Viestintäsuunnitelma. Luonnos / Inka Kanerva

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viestintäsuunnitelma. Luonnos / Inka Kanerva"

Transkriptio

1 Viestintäsuunnitelma Luonnos / Inka Kanerva

2 MUUTOSVISIO Luomme rohkeasti maailman turvallisimman palvelumaakunnan Kun itselle teemme, hyvää tulee maakuntien Suomi alkaa Uudeltamaalta. Rakennamme omaa Uudenmaan maakuntaa ja omia sote-palveluitamme, emme vain toteuta valtion maakunta- ja sote-uudistusta, Palveluiden digitalisaatio on mahdollisuus, ei uhka. Olemme osa kansallista tietoarkkitehtuuria. Jatkuvuus on turvattava, mutta muutokseen tähdätään. Palveluiden 100% jatkuvuus ei estä toiminnan käynnistymistä uudistavalla otteella. Hyvä henkilöstöpolitiikka on avain muutokseen. Älä juokse lujaa ennen kuin tiedät suunnan. Ei haeta nopeutta, vaan oikea-aikaisuutta. Kun juna kulkee, matkustajia riittää veturinkuljettajat löytyvät aikanaan.

3 MUUTOSVISIO Hyväksytään uudistuksen perusraami sellaisena kuin se on Ennen lainsäädännön voimaantuloa ei voida tehdä sitovia päätöksiä on edettävä konsensushakuisesti ja tarvittaessa rinnakkaisin suunnitelmin. Väliaikaishallinnon ja aikanaan maakuntavaltuuston johtaman valmistelun aikataulu on tiukka ja siksi maakunta aloittaa pitkälti nykyisin rakentein ja toimintamallein. Varmistetaan palveluiden sataprosenttinen jatkuvuus Palveluiden käyttäjät eivät huomaa muutosta Onnistuneet henkilöstö-, liiketoiminta-, kiinteistö- ja ICT-järjestelmäsiirrot siirrot tehdään pitkälti as-is eli toiminnot siirtyvät sellaisinaan. Maakunnan johtamisjärjestelmä koeponnistetaan jo syksyllä Aloitetaan maakunnan toiminta eteenpäin suuntautuvana, uudistumishaluisena ja -kykyisenä Valmius heti korjaaviin liikkeisiin jos niitä tarvitaan riskianalyysi ja varautumissuunnittelu. Maakunta käynnistetään uudistuvana, oppivana organisaationa vältetään vanhojen rakenteiden betonointi. Rakenteet ja eetos mahdollistavat voimavarojen siirron back-officesta core-businekseen. Avoin ulkoinen viestintä ja sisäinen kommunikaatio strategisena toimintamenetelmänä.

4 Viestinnän periaatteet 1/3 Viestintä tukee muutosvision toteuttamista. Viestinnän periaatteena on taata avoin valmistelu. Asioista kerrotaan jo valmisteluvaiheessa. Materiaalia jaetaan myös keskeneräisenä, luonnosvaiheessa. Muutosjohtaja ja sote-muutosjohtaja jakavat sosiaalisessa mediassa pääsääntöisesti kaiken. Samaa suositellaan myös muille.

5 Viestinnän periaatteet 2/3 Esityslistat ja pöytäkirjat ovat pääsääntöisesti julkisia ja luettavissa Uusimaa2019-verkkosivuilla*) Muutoksen tuki -tiimi hoitaa yleisviestinnän Mediatiedotteet lähetetään Uudenmaan liitosta Tiedottamiskynnyksen ylittävät kaikki strategiset ratkaisut ja asiat, joiden oletetaan herättävän yleistä mielenkiintoa. Maakuntauudistukselle tehdään oma tiedotepohja. Uutiskirjeellä on oma uutiskirjepohja ja jakelulista *) pois lukien mahdolliset julkisuuslain mukaan salaisina pidettävät asiat

6 Viestinnän periaatteet 3/3 Viestintä toteutetaan verkostomaisesti. Viestintää koordinoidaan Uusimaa2019 hankkeen projektitiimissä. Kaikki lähettävät organisaatiot antavat viestintään panoksensa.

7 Kuka vastaa viestinnästä? Kokonaisvastuu maakuntauudistuksen viestinnästä on maakuntajohtajalla Viestintää johtavat: Muutosjohtaja Markus Sovala, sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö ja kehittämisjohtaja Inka Kanerva yhdessä. Viestintää koordinoi Inka Kanerva. Muut muutoksesta viestijät hankeorganisaatiossa ja Uudenmaan liitossa: muutoksen tuki -tiimin hallintopäällikkö Inka Tikkanen-Pietikäinen Uudenmaan liiton viestintäpäällikkö Seija Elo (varalla viestintäsuunnittelija Kosti Keistinen) Verkkosivuille aineistoa tuottavat: Inka Kanerva, Inka Tikkanen Pietikäinen ohjausryhmien sihteeri ja viestintävastaava tiimien sihteeri ja viestintävastaava valmisteluryhmien sihteeri ja viestintävastaava Uudenmaan liiton viestintä Neuvottelematta toistaiseksi: ELYn, HUSin ja kuntien tapa osallistua viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen.

8 Esivalmistelun ohjausryhmien muodostaminen Neuvottelukunta Poliittinen ohjausryhmä Kuntajohtajakokous Virkamiesjohtoryhmä Sote-tiimi & Makutiimi Valmistelutahot, kuntajohtajat, henkilöstöjärjestöt, sidosryhmät, kuntien kh:n ja kv:n pj:t mhs:n strategisten kokousten laajennettu kokoonpano + mv:n pj:t Uudenmaan kunnanjohtajat ja kaupunginjohtajat 13 ylintä virkamiestä organisaatioista, jotka kutsutaan käynnistyvän valmistelun väliaikaiseen toimielimeen + henkilöstön edustus Sote-tiimi: kuntien sote-johtajat, valmisteluryhmien pj:t ja sotemuutosjohtaja Maku-tiimi: muutosjohtaja, valmisteluryhmien pj:t Maakuntahallituksen puheenjohtaja kutsuu erikseen koolle 2-3 krt esivalmistelun aikana Maakuntahallituksen päätökset ja Maakuntahallituksen päätökset ja Maakuntahallituksen päätökset ja Muodostettu/ muodostetaan maakuntajohtajan viranhaltijapäätöksin

9 Valmistelun rakenne Maakuntakonsernin hallintamallin rakentaminen Henkilöstö Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t Maku-tiimi muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

10 Asialista & muu materiaali pyritään lähettämään kokousta edeltävänä perjantaina Ryhmien työskentelytavat Ohjausryhmät Asioiden käsittelytapa: kokousselostus/ -esittely ja keskustelu + mahdolliset teema-työpajat erikseen Valmisteluryhmät (henkilöstöryhmä, valmisteluryhmää) Asioiden käsittelytapa: ryhmän kokoukset + yhteisvalmistelu sharepointin online-tilassa Kokoontumistiheys: 2 3 viikon välein (pl. neuvottelukunta) Kokousjärjestelyt: Uudenmaan liitto tarjoaa kokous- ja työtilat sekä hoitaa sihteeriydet Viestintä: Uudenmaan liitto vastaa poliittisen, virkamise ja kuntajohtajaohjausryhmien viestinnästä. Tiimien viestinnän hoitaa sidosryhmäorganisaatio Kokoontumistiheys: ryhmät määrittelevät itse annettujen toimeksiantojen määräaikojen puitteissa Kokousjärjestelyt: ryhmien puheenjohtajan/sihteerin organisaatio tarjoaa kokous- ja työtilat Viestintä: sihteerin organisaatio tarjoaa viestintäosaamisen (viestinnän ammattilainen tai sihteerin kompetenssi) Valmistelu tehdään virkatyönä eli jokainen taho vastaa jäsenensä kokous- ja matkakustannuksista

11 Tiedonkulku ohjausryhmistä (poliittinen ohjausryhmä, kuntajohtajakokous, virkamiesjohtoryhmä) Tiedonkulusta huolehtii viestintävastaava/ sihteeri Kokouspäivämäärät julkaistaan ajoissa verkkosivuilla Esityslistat ja muistiot saataville verkkoon Muutoksen tuki -tiimille aineistoa mediatiedotusta varten Viestinnän vastuuhenkilö / sihteeri Esityslistan viimeinen kohta jokaisessa kokouksessa: Kokouksen pääviesti.

12 Tiedonkulku tiimeistä Puheenjohtaja / sihteeri huolehtii tiedonkulusta kokouspäivämäärät julkaistaan ajoissa verkkosivuilla esityslistat ja muistiot saataville verkkoon Muutoksen tuki -tiimille aineistoa mediatiedotusta varten Viestinnän vastuuhenkilö / sihteeri Esityslistan viimeinen kohta jokaisessa kokouksessa: Kokouksen pääviesti.

13 Tiedonkulku valmisteluryhmistä Puheenjohtaja / sihteeri huolehtii tiedonkulusta kokouspäivämäärät julkaistaan ajoissa verkkosivuilla esityslistat ja muistiot saataville verkkoon Muutoksen tuki -tiimille aineistoa mediatiedotusta varten Viestinnän vastuuhenkilö / sihteeri Esityslistan viimeinen kohta jokaisessa kokouksessa: Kokouksen pääviesti.

14 Kohderyhmät ja yhteistyö Kohderyhmät Seuraavien organisaatioiden päätöksentekijät, johto ja henkilöstö: Kunnat ELY-keskus Uudenmaan liitto HUS Pelastuslaitokset Ympäristöterveydenhuollon yksiköt TE-toimisto AVI Eteva, Kårkulla Henkilöstöjärjestöt KT Valtion työmarkkinalaitos Kauppakamari Suomen yrittäjät (aluejärjestöineen) Media, erityisesti Yle Uusimaa HS:n kaupunkitoimitus Kuntalehti Maakuntalehdet Viestintäyhteistyö ELY:n viestintä Kuntien viestintä + sote-viestijöiden verkosto Kuntaliiton viestintä HUS:n viestintä AVI:n viestintä Etevan viestintä Kårkullan viestintä Viestintäyhteistyö kuntien ja kuntayhtymien kanssa erityisen tärkeää, jotta saadaan välitettyä tietoa alueille sekä kuntien ja kuntayhtymien henkilöstölle. Maakunnan asukkaat Yritykset, järjestöt Valtakunnallinen sote- ja maakuntauudistus (ministeriöt) Kuntaliitto

15 Sidosryhmiä (Listaus kesken) SOSTE ry ja sen jäsenjärjestöt (200 kpl) Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset Marttaliitto, Naisasialiitto Unioni, Naisjärjestöjen Keskusliitto, Naisjärjestöt Yhteistyössä Nytkis EETU Eläkeliitto Eläkeläiset ry.; eläkkeensaajien keskusliitto Luonto-Liitto, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Dodo. Potilas- ja vammaisjärjestöt Allianssi Kela Terveydenhuollon palveluntarjoajat Kaupunginosayhdistykset Urheilujärjestöt Kuttuurijärjestöt jne

16 Osallisuus (suunnittelu kesken) Uusimaa2019-hanke järjestää osallisuustilaisuuksia. Helmikuussa 2017 järjestetään noin 200 hengen sidosryhmäfoorumi. Muita osallisuustilaisuuksia järjestetään kunnissa / seuduilla yhteistyössä kuntien kanssa Tiedusteltava kunnilta miten yhteistyö olisi hyvä rakentaa käytännössä Laadittava aikataulu Muita sidosryhmiä mukaan?

17 Väline (Myöhemmin hankkeella on omat verkkosivut) Neuvottelukunnan ja ohjausryhmien alasivu Vastuu sisällöstä Inka Kanerva, Seija Elo / vastuu verkkosivujen kokonaisuudesta Uudenmaan liitto / Kanerva, Elo Valmistelutiimien alasivu Valmisteluryhmien alasivu Sosiaalinen media: Twitter: #Uusimaa2019 Uudenmaan liiton facebook-sivu Sähköpostilistat Sisäinen viestintä: MS 365 -työtila Yleisötilaisuudet Muutosjohtajien blogi Mediatiedotteet Uutiskirje Valmistelutiimin sihteeri ja viestintävastaava Valmisteluryhmän sihteeri ja viestintävastaava Markus Sovala, Timo Aronkytö / Twitter Inka Kanerva, Seija Elo (Kosti Keistinen) Myös valmistelun muut tahot hyödyntävät sosiaalista mediaa. Asiakohtaisesti Vastuu: Liisa Setälä, Inka Tikkanen-Pietikäinen Käyttäjät: kaikki tiimien ja valmisteluryhmien jäsenet, sihteerit ja viestintävastaavat, Uudenmaan liiton viestintä Muutoksen tuki -tiimi (IK, IT-P,TH), Seija Elo Muutosjohtajat, Inka Kanerva, Seija Elo Seija Elo, Inka Kanerva Seija Elo, Inka Kanerva Youtube? Striimaukset? Osallisuustilaisuudet?

18 Kaksikielisyys Ruotsiksi käännetään - Nettisivut - Uutiskirjeet - Ohjausryhmien ja tiimien ydinviestit

19 Visuaalinen ilme Esivalmistelun viestinnällä on visuaalinen ilme, johon kuuluvat: Logo Nettibanneri Powerpoint-pohja Word-pohja Sähköiset allekirjoitukset Visuaalisen ilmeen materiaalit tuleva verkkoon kaikkien mukana olevien tahojen käyttöön.

20 jälkeinen aika? Tämä viestintäsuunnitelma on voimassa asti. Kevään 2017 aikana laaditaan suunnitelma väliaikaishallinnon viestinnän järjestämiseksi. Suunnittelutyöhön tarvitaan merkittävä panos kuntien ja kuntayhtymien viestintäammattilaisilta.

21 Yhteystietoja (lista kesken) Kuntien sote-viestijäverkosto: Lisäksi: Kauniainen, Raasepori, Siuntio, Nurmijärvi, Inkoo, Lohja, Hanko, Karkkila, Vihti, Mäntsälä, Tuusula, Järvenpää, Askola, Myrskylä, Pukkila, Lapinjärvi; Kårkulla samkommun Tapio Kari, pj, Viestintäpäällikkö, Helsinki, Johanna PajakoskiVs. Viestintäjohtaja,Espoo Päivi Rainio,Viestintäjohtaja,Vantaa, Johanna Saukkomaa,Viestintäjohtaja, ELY: Etelä.Suomen AVI: Päivi Välimäki, p TE-keskus Tarja-Leena Helin viestintäpäällikkö ETEVA Pelastuslaitokset

Viestintäsuunnitelma. L U O N N O S Inka Kanerva

Viestintäsuunnitelma. L U O N N O S Inka Kanerva Viestintäsuunnitelma L U O N N O S Inka Kanerva 1.2.2017 Viestintäsuunnitelma on työpaperi, joka täydentyy projektin edetessä ja lainsäädännön sekä toimintaympäristön selkeytyessä. Muutosprosessin visio

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus 15.12.2016 Maakuntahallituksen hyväksymä Soma-esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta valmistelutahot,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus 15.12.2016 hyväksymä Soma-esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta valmistelutahot, kuntajohtajat,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus 15.12.2016 hyväksymä Soma-esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta valmistelutahot, kuntajohtajat,

Lisätiedot

Viestintä. Inka Kanerva

Viestintä. Inka Kanerva Viestintä Inka Kanerva 17.1.2018 Luomme rohkeasti maailman turvallisimman palvelumaakunnan Ensisijaiset viestimme: 1. Turvallinen siirtymä henkilöstölle ja maakunnan asukkaille. 2. Rohkea uudistuminen,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun käytännön toteutus 9.12.2016 Soma-esivalmistelun organisaatio (maakuntahallitus 21.11.2016) Neuvottelukunta valmistelutahot,

Lisätiedot

luonnos klo 9:30 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki

luonnos klo 9:30 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki luonnos 21.12.2016 klo 9:30 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki Markus Sovala, muutosjohtaja markus.sovala@uudenmaanliitto.fi 040-6646091

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 12/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 25.10.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki

Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki luonnos 9.12.2016 klo 13 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki Esitys Kuuma-komission kokouksessa 9.12.2016 Markus Sovala, muutosjohtaja

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland 23.1.2016 Miten muutos tehdään?

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 21.12.2016 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen. Markus Sovala, muutosjohtaja

Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen. Markus Sovala, muutosjohtaja Maakuntahallituksen osallistuminen #Uusimaa2019 hankkeen ohjaamiseen Markus Sovala, muutosjohtaja markus.sovala@uudenmaanliitto.fi 040-6646091 Sote- ja maakuntauudistuksen eteneminen Maakunnan toiminnan

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely. PKS-LAPEn aloitusseminaari

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely. PKS-LAPEn aloitusseminaari Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely PKS-LAPEn aloitusseminaari 12.5.2017 Sote-uudistuksen tavoitteet pelkistäen Hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen Kustannustenhallinta Sote- ja

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 6/2017 1 Aika 19.06.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 30 Kokouksen avaus 3 31 Puheenjohtajan tilannekatsaus uudistuksen eduskuntakäsittelystä

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4. 3 Poliittinen tilannekatsaus 5 MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 21.06.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA

Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA Täysillä tulevaisuuteen Uudenmaan maakuntavalmistelun NEUVOTTELUKUNTA 16.3.2017 Petri Knaapinen Ylijohtaja Uudenmaan ELY-keskus 16.3.2017 Uudenmaan esivalmistelun organisaatio Neuvottelukunta Valmistelutahot,

Lisätiedot

Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki

Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki 25.8.2017 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt yland Creating autonomous Region of Helsinki Markus Sovala, muutosjohtaja markus.sovala@uudenmaanliitto.fi 040-6646091 Keväällä 2017

Lisätiedot

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle!

Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Pirkanmaa 2019 Tehdään yhdessä Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus Pirkanmaalle! Esivalmistelun viestintäsuunnitelma Hyväksytty johtoryhmässä 13.10.2016 (Tämä suunnitelma ei sisällä mahdollisesti

Lisätiedot

Esivalmistelun kuntajohtajakokous

Esivalmistelun kuntajohtajakokous MUISTIO 1/2016 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 20.12.2016 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3 ASIALISTA 13/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 22.11.2017, klo 09:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

klo 17:00 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki

klo 17:00 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki 23.1.2017 klo 17:00 Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Creating autonomous Region of Helsinki Markus Sovala, muutosjohtaja markus.sovala@uudenmaanliitto.fi 040-6646091

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen vaiheet

Sote- ja maakuntauudistuksen vaiheet Sote- ja maakuntauudistuksen vaiheet ESIVALMISTELU VÄLIAIKAISHALLINTO KÄYNNISTYMINEN TOIMINTA ALKAA 1.12.2016 n. 09/2017 tai kunnes lakipaketti astuu voimaan Uudenmaan liiton alaisena projektina n. 10/2017-03/2018

Lisätiedot

Näin meillä on edetty. Inka Tikkanen-Pietikäinen

Näin meillä on edetty. Inka Tikkanen-Pietikäinen Näin meillä on edetty Inka Tikkanen-Pietikäinen 14.9.2017 Uusimaa 2019 hankkeen ohjausorganisaatio 2017-2018 Maakuntahallitus mhs:n strategisten kokousten laajennettu kokoonpano + mvston pj:t Poliittinen

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2016 1 Aika 20.12.2016 klo 10:30-12:25 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokousmuistio 4 3 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 07.02.2017 klo 14:00-16:05 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Esivalmistelun projektisuunnitelma

Lisätiedot

UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS

UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS UUDENMAAN SOTE- VALMISTELUN TILANNEKATSAUS Uudenmaan sosiaali- ja terveystiimin pj., apulaiskaupunginjohtaja Pia Panhelainen 3.11.2016 SOTE-muutosjohtajan maakuntakierros Uusimaa 3.11.2016 Soten maakunnallinen

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus Katsaus sote- ja maakuntauudistusten tavoitteisiin ja etenemiseen #Uusimaa2019. Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus Katsaus sote- ja maakuntauudistusten tavoitteisiin ja etenemiseen #Uusimaa2019. Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja Uudenmaan sote- ja maakuntauudistus Katsaus sote- ja maakuntauudistusten tavoitteisiin ja etenemiseen #Uusimaa2019 Timo Aronkytö, sote-muutosjohtaja Uudenmaan maakunta #Uusimaa2019 Etunimi Sukunimi Uusi

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 7/2017 1 Aika 21.08.2017 klo 08:34-10:10 Paikka, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 35 Kokouksen avaus 3 36 Valmistelun tilannekatsaus 4 37 Uudenmaan maakunnan toiminnan

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland 8.2.2016 Maakunta- ja soteuudistus:

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 2/2017 1 Aika 15.02.2017 klo 10:35-12:30 Paikka Uudenmaan liitto. Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 Sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamisen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 20.04.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu

CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu CASE: Pirkanmaan SOMA-viestinnän valmistelu Kirsti Kivilinna, Pirkanmaan liitto 20.4.2017 20.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Me kaikki mukana muutoksessa 22 000 työntekijää, Pirkanmaan 509 356 asukasta,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu

Otsikko Sivu. 25 Kokouksen avaus Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus, evästyskeskustelu MUISTIO 5/2017 1 Aika 22.05.2017 klo 08:30-09:50 Paikka, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen avaus 3 26 Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen

Lisätiedot

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely

Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely Uudenmaan sote- ja maakuntauudistuksen yleisesittely Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland Uuden soten pilarit 1. Vahva järjestäjä

Lisätiedot

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu-

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu- 1 TOIMENPITEET/KYMENLAAKSON MAAKUNTAUUDISTUKSEN VIESTINTÄ UUSIKYMENLAAKSO Aikataulu Tammilokakuu 2018 Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelu- tilanne Tammi-toukokuu Toukokuu-

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 4/2017 1 Aika 24.04.2017 klo 08:30-10:05 Paikka, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 22 Alustava projektisuunnitelma

Lisätiedot

Esivalmistelun maku-tiimi

Esivalmistelun maku-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun maku-tiimi Aika 14.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja läsnäolijoiden toteaminen 3

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit

Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Esivalmistelun tilannekatsaus Henkilöstötiedon keruu ja käynnistyneet Uusimaa 2019-hankkeen rekrytoinnit MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 27.06.2017 klo 14:00-15:08 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21

Lisätiedot

SOTE-VALMISTELU UUDELLAMAALLA JA KESKI- UUDENMAAN SOTE PIRJO LAITINEN-PARKKONEN KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ

SOTE-VALMISTELU UUDELLAMAALLA JA KESKI- UUDENMAAN SOTE PIRJO LAITINEN-PARKKONEN KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ SOTE-VALMISTELU UUDELLAMAALLA JA KESKI- UUDENMAAN SOTE 17.4.2018 PIRJO LAITINEN-PARKKONEN KESKI-UUDENMAAN SOTE-KUNTAYHTYMÄ MAAKUNNAN VALMISTELU 2030 VISIO 2020-2030 KÄRKITAVOITTEET Euroopan paras alue

Lisätiedot

Esivalmistelun kuntajohtajakokous

Esivalmistelun kuntajohtajakokous MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 25.01.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Esivalmistelun projektisuunnitelma

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS

VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS VIESTINTÄSUUNNITELMA VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUS 2016 Maakunnan viestintäryhmä Varsinais-Suomen liitto YDINVIESTIT Suodatamme

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3

Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen, läsnäolijoiden toteaminen 3 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 23.08.2017 klo 09:00-10:30 Paikka Uudenmaan liitto, maakuntasali, Esterinportti 2 b, Helsinki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen,

Lisätiedot

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä MUISTIO 3/2017 1 Aika 13.03.2017 klo 08:30-10:11 Paikka, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen avaus 3 15 Esivalmistelun tilannekatsaus 4 16 Uudenmaan maakunnan hallinnon rakentaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 2/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 10.08.2016 kello 10:00-12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe

Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma. Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Kymenlaakson maakuntauudistus Viestintäsuunnitelma Pidentynyt esisuunnitelmavaihe Valmistelutoimielin 18.10.2017 Päivitys 4.10.2017 VIESTINTÄSUUNNITELMA SISÄLTÖ: 1. Viestinnän tehtävä 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja maakuntauudistuksen (soma) esivalmistelun tilannekatsaus Luomme itsehallinnollisen Uudenmaan Vi skapar ett självstyrt Nyland 23.1.2016 Maakunta 2023 -visio

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 5/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 23.03.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 15.03.2017 klo 14:05-15:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Esivalmistelun tilannekatsaus

Lisätiedot

Projektisuunnitelma vuodelle

Projektisuunnitelma vuodelle Projektisuunnitelma vuodelle 2017 11.12.2016 ESIVALMISTELU -30.6.2017 Valmistelun vaiheet Luodaan edellytyksiä tehtävien, henkilöstön ja omaisuuden siirtämiselle, pohjustetaan väliaikaishallinnon työtä

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 6/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 06.04.2017 klo 14:00-16:15 Paikka Uudenmaan liitto, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Järjestämisen valmistelutilanne 4 3

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 4/2018 1 Aika 01.03.2018 klo 14:00-15:30 Paikka Kallion virastotalo, Nh 6, Toinen linja 4A. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Muistio 1 (5) 27.8.2018 Mikko Rotonen Arja Rantanen Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2018, kello 9-11 Paikka Skype Liitteet 1 Ohjausryhmän

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, maaliskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, maaliskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4

Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki. Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaaminen ja esityslistan hyväksyminen 4 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 25.09.2012 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liiton toimisto, Esterinportti 2 B Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Elokuu 2019 Uudenmaan ELY-keskus Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla 2018 Elokuu 2019 Heinäkuu 2019 Elokuu Alle 25-v.

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutilanne - tilannekatsaus 4 MUISTIO 10/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 08.06.2017 klo 14:00-16:20 Paikka Uudenmaan liitto, Yläkerran saunatilojen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, lokakuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, lokakuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, marraskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto 1207.) - Alle 25-v.

Lisätiedot

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019

Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumajan kysely Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysjärjestöille 2019 Kumaja-kumppanuusverkoston tehtävänä on kehittää Uudenmaan järjestöjen keskinäistä yhteistyötä ja lisätä järjestöjen mahdollisuuksia

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi Soma-esivalmistelun henkilöstöfoorumi 25.1.2017 Valmistelun rakenne Esivalmistelun ohjausorganisaatio Henkilöstöfoorumi Yhteiset valmisteluryhmät Sote-tiimi sote-muutosjohtaja & valmisteluryhmien pj:t

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki

Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Sote-liikelaitoksen muodostamisen perusteet: Alueyksiköt 13.12.2017 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Hankejohtaja Mira Uunimäki Perustason sosiaali- ja terveyspalvelut kootaan kuntarajat ylittäen maakunnan

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 2/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 26.01.2017 klo 14:00-16:10 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelutilanne

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä

Esivalmistelun sote-virkamieskoordinaatioryhmä MUISTIO 3/2018 1 Aika 15.02.2018 klo 14:07-16:25 Paikka Maakuntasali 1, Esterinportti 2 B, 4 krs, Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun eteneminen

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, helmikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, tammikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä

Esivalmistelun virkamiesjohtoryhmä MUISTIO 1/2017 1 Aika 25.01.2017 klo 10:30-12:22 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 tilannekatsaus 4 3 ns. henkilöstöfoorumi 6 4 Katsaus

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, toukokuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen, nimenhuuto 4. 29 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5

Otsikko Sivu. 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen, nimenhuuto 4. 29 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 UUDENMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Uudenmaan kuntajohtajakokous AIKA 22.11.2012 klo 08:30-10:00 PAIKKA Finlandia-talo, Elissa-Sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaaminen, esityslistan hyväksyminen,

Lisätiedot

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4

Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali. Asia Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 3. 2 Uusimaa-kaavan 2050 esittely 4 ASIALISTA 11/2017 1 Esivalmistelun kuntajohtajakokous Aika 04.10.2017, klo 09:00-11:30 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Helsinki, Maakuntasali Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Tilannekatsaus 4. 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun 5. 4 Maakunnan johtamisjärjestelmä 6 MUISTIO 1/2019 1 AIKA 28.01.2019 klo 09:30-11:40 PAIKKA Kallion virastotalo, 3 krs, nh 7 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Tilannekatsaus 4 3 Katsaus maakunnan koetalousarvion valmisteluun

Lisätiedot

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä

Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus. Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä Väliaikaishallinnon organisoituminen ja sen poliittinen ohjaus Esivalmistelun poliittinen ohjausryhmä 22.5.2017 Valmistelun vaiheet 12/2017 n. 9/2017 n. 9 kk Esivalmistelu Uudenmaan liiton alaisena projektina

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, huhtikuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, syyskuu Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto 1207.) - Alle 25-v.

Lisätiedot

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät

Ylijohtaja Terttu Savolainen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen Alueelliset nuorisotyöpäivät 23.8.2016 Ylijohtaja Terttu Savolainen Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Nvm. Tapio Saavalainen 16.2.2017 Alueelliset nuorisotyöpäivät Mikä muuttuu julkisen hallinnon rakenteen muutoksen iso kuva Ministeriöt

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallitus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallitus Maakuntahallitus 125 11.09.2017 Maakuntahallitus 152 23.10.2017 Maakuntahallitus 186 11.12.2017 Länsi-Uudenmaan vaihemaakuntakaavan ohjaustoimikunnan nimeäminen 202/05.00/2016 MHS 11.09.2017 125 Tiivistelmä

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 3/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 09.02.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Valmisteluryhmien jäsenten ja puheenjohtajien

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma Pvm Mitä tehty Kuka Missä käsitelty 21.3.2016 Suunnitelman luonnos Johanna PoPSTer 19.5.2016 Suunnitelman täydennys ja päivitys Johanna & Kirsi 1.6.2016 poliittinen ohjausryhmä

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4. 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden siirtosuunnitelmien katselmointi MUISTIO 9/2018 1 Aika 08.06.2018 klo 13:00-14:45 Paikka Kallion virastotalo, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajien tilannekatsaus 4 3 Henkilöstön, sopimusten ja omaisuuden

Lisätiedot

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous

Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Muistio 1 (5) 31.10.2017 Mikko Rotonen Helena Ylisipola Uudenmaan maakuntauudistuksen suunnitteluvaiheen laajennetun ICT-ryhmän kokous Aika Maanantai 30.10.2017, kello 9.00 10.36 Paikka Kallion virastotalo,

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus 4 MUISTIO 3/2018 1 AIKA 12.11.2018 klo 08:30-10:20 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, neuvotteluhuone 7, 3 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Muutosjohtajan tilannekatsaus

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, heinäkuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, kesäkuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli 3 kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana 3 kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, elokuu Uudenmaan ELY-keskus Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan alueella, Uudenmaan ELY-keskus 1 Seurantaan liittyvä käsitteistö Virta yli.. kk työttömyyteen % = Kuukauden aikana.. kuukauden työttömyysrajan ylittäneiden henkilöiden

Lisätiedot