PALAVA-projektin vertaisarviointi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALAVA-projektin vertaisarviointi"

Transkriptio

1 PALAVA-projektin vertaisarviointi 1. Hanketoiminnan strategiset tavoitteet ja periaatteet Esimerkkejä tietolähteistä:- Strategiat - Hanketoiminnan suunnitelma/strategia - Toimintaohjeet - Pöytäkirjat ja muistiot - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 2. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. Kirjaa myös lyhyesti, perustuuko arvioi haastatteluun vai dokumentaatioon ja mainitse mihin. Vastaajien määrä: 1 - Toimintakäsikirjasta löytyy hyvin tietoa ja toimintaohjeita hankkeisiin liittyen. Hankkeista tiedottamista muun henkilöstön ja opiskelijoiden suuntaan voisi kehittää.

2 3. Hanketoiminnan suunnittelu Esimerkkejä tietolähteistä: - Ennakointitieto - Toimintaohjeet - Pöytäkirjat ja muistiot - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 4. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. Kirjaa myös lyhyesti, perustuuko arvioi haastatteluun vai dokumentaatioon ja mainitse mihin. Vastaajien määrä: 1 - Otetaanko muiden organisaatioiden hankkeiden tulokset huomioon?

3 5. Hanketoiminnan toteutus Esimerkkejä tietolähteistä: - Henkilöstöstrategia - Toimintaohjeet - Toimintasuunnitelmat - Havainnointi - Haastattelut 6. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. Kirjaa myös lyhyesti, perustuuko arvioi haastatteluun vai dokumentaatioon ja mainitse mihin. 7. Hanketoiminnan arviointi ja kehittäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 8. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. Kirjaa myös lyhyesti, perustuuko arvioi haastatteluun vai dokumentaatioon ja mainitse mihin. 9. Hanketoiminnan tavoitteet ja organisoinnit 10. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

4 11. Hanketoiminnan seuranta Esimerkkejä tietolähteistä: - Strategia - Toimintaohjeet - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 12. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 13. Hanketulosten analysointi Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohjeet - Toimintasuunnitelmat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 14. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 15. Hanketulosten levitys Esimerkkejä tietolähteistä: - www-sivustot - Internet-sivustot - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 16. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

5 17. Hanketoiminnan tulosten käyttöön otto Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohjeet - Toimintasuunnitelmat - Vuosikello - Muistiot ja pöytäkirjat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 18. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 19. Hanketoiminnan arviointi Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 20. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

6 21. Hankkeen strategiset tavoitteet ja tarve Esimerkkejä tietolähteistä - Strategia toimintaohjeet - Pöytäkirjat, muistiot - Havainnointi - Haastattelut 22. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 23. Hankkeen valmistelu Esimerkkejä tietolähteistä: - Strategiat - Pöytäkirjat - Hankkeen suunnitteluvaiheen asiakirjat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 24. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

7 25. Hanke-ehdotus Esimerkkejä tietolähteistä: - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 26. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

8 27. Hankesuunnitelman laatiminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Strategiat - Hankehakemus - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 28. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 29. Hankepäätöksen käsittely Esimerkkejä tietolähteistä - Toimintaohje toiminnan arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 30. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 31. Hankkeen suunnitteluvaiheen arviointi ja kehittäminen Esimerkkejä tietolähteistä - Toimintaohje toiminnan arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 32. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

9 33. Hankkeen strategiset tavoitteet Esimerkkejä tietolähteistä: - Strategia toimintaohjeet - Pöytäkirjat, muistiot - Havainnointi - Haastattelut 34. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 35. Hankkeen käynnistäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Hankehakemus - Toimintasuunnitelma - Toimintaohjeet - Yhteistyösopimus - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 36. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

10 37. Hankkeen toteutus Esimerkkejä tietolähteistä: - Hankehakemus - Toimintasuunnitelma - Rahoituspäätös - Ohjausryhmän pöytäkirjat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 38. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 39. Hankkeen tavoitteiden saavuttaminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Hankehakemus - Seurantatiedot - Arviointien ja palautteiden tulokset - Haastattelut 40. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 41. Tiedotus ja viestintä Esimerkkejä tietolähteistä: - Viestintäsuunnitelma - www-sivusto - Internet-sivut - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 42. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 43. Hankkeen seuranta ja raportointi Esimerkkejä tietolähteistä: - Raportit - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 44. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

11 45. Hankkeen päättäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 46. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 47. Hankkeen toteutusvaiheen arviointi ja kehittäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje toiminnan arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 48. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

12 49. Hankkeen tulokset 50. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 51. Hankkeen tulosten levittäminen ja varmistaminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintasuunnitelma - Viestintäsuunnitelma - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 52. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 53. Hankkeen tulosten hyödyntäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje toiminnan arviointiin ja kehittämisee - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 54. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

13 55. Hanketoiminnan strategiset tavoitteet Esimerkkejä tietolähteistä: - Strategia - Toimintaohjeet - Pöytäkirjat ja muistiot - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 56. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne.

14 57. Hankkeen arviointi Esimerkkejä tietolähteistä: - Seuranta- ja arviointisuunnitelmat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 58. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 59. Muutostoimet Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohjeet - Toimintasuunnitelmat - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 60. Kehittämistarve ja suunnitelma Kommentit, havainnot, puutteet, kehittämisehdotukset jne. 61. Hankkeen arviointi sekä muutostoimet. Arviointi ja kehittäminen Esimerkkejä tietolähteistä: - Toimintaohje toiminnan arviointiin ja kehittämiseen - Arviointien ja palautteiden tulokset - Havainnointi - Haastattelut 62. Edustamani yksikkö Vastaajien määrä: Kokkolan ammattiopisto Kokkolan kauppaopisto Kokkolan sosiaali- ja terveysalan opisto Keski-Pohjanmaan Opisto K-P maaseutuopisto, Kannus K-P maaseutuopisto, Kaustinen K-P maaseutuopisto, Perho K-P maaseutuopisto, Toholampi Hallinto

15 63. Olen Vastaajien määrä: Projektityöntekijä Opettaja Esimies 64. Sukupuoleni Vastaajien määrä: 1 Nainen Mies 0 1

Sukupuolten välisen tasa-arvon huomioiminen hankevalinnassa ja hankkeiden ohjaamisessa

Sukupuolten välisen tasa-arvon huomioiminen hankevalinnassa ja hankkeiden ohjaamisessa Sukupuolten välisen tasa-arvon huomioiminen hankevalinnassa ja hankkeiden ohjaamisessa Rakennerahastohankkeiden rahoittajien työkokoukset Maaliskuu 2011 Työ- ja elinkeinoministeriö Strategia- ja ennakointiyksikkö

Lisätiedot

Henkilöstöstrategia 2014-2018

Henkilöstöstrategia 2014-2018 Henkilöstöstrategia 2014-2018 Liite 2: Tausta-aineisto Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Sisältö 1. Perustehtävämme ja arvoperustamme 3 2. Henkilöstövisiomme 2018 ja strategiset tavoitteemme 4 3.

Lisätiedot

Strategian laadinta ja toimijoiden yhteistyö. Tehoa palvelurakenteisiin 25.10.2011 ICT-johtaja Timo Valli

Strategian laadinta ja toimijoiden yhteistyö. Tehoa palvelurakenteisiin 25.10.2011 ICT-johtaja Timo Valli Strategian laadinta ja toimijoiden yhteistyö Tehoa palvelurakenteisiin 25.10.2011 ICT-johtaja Timo Valli Information and Communication Technology Teknologia Kommunikaatio Infrastruktuuri Informaatio Integraatio

Lisätiedot

Tuetusti päätöksentekoon- projekti. Väliraportti 4/2014 Savon Vammaisasuntosäätiö Maarit Mykkänen

Tuetusti päätöksentekoon- projekti. Väliraportti 4/2014 Savon Vammaisasuntosäätiö Maarit Mykkänen Tuetusti päätöksentekoon- projekti Väliraportti 4/2014 Savon Vammaisasuntosäätiö Maarit Mykkänen 1 Sisällysluettelo Johdanto 1 TUETUSTI PÄÄTÖKSENTEKOON-PROJEKTI... 1.1 Tuepa-projektin tavoitteet... 1.2

Lisätiedot

4/2002. Sonja Valjus. Virtual Mobility in Reality Selvitys tieto- ja viestintätekniikan käytöstä Leonardo da Vinciliikkuvuushankkeissa

4/2002. Sonja Valjus. Virtual Mobility in Reality Selvitys tieto- ja viestintätekniikan käytöstä Leonardo da Vinciliikkuvuushankkeissa 4/2002 Sonja Valjus Virtual Mobility in Reality Selvitys tieto- ja viestintätekniikan käytöstä Leonardo da Vinciliikkuvuushankkeissa /1 /2 Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO CIMO Publications 4/2002

Lisätiedot

IDEASTA PROJEKTIKSI PROJEKTINVETÄJÄN KÄSIKIRJA Paul Silfverberg Konsulttitoimisto Planpoint Oy Työministeriö

IDEASTA PROJEKTIKSI PROJEKTINVETÄJÄN KÄSIKIRJA Paul Silfverberg Konsulttitoimisto Planpoint Oy Työministeriö IDEASTA PROJEKTIKSI PROJEKTINVETÄJÄN KÄSIKIRJA Paul Silfverberg Konsulttitoimisto Planpoint Oy Työministeriö "Terve järki riittää kaikkeen projektitoimintaan mutta se ei ihan aina riitä" Suunnitteluoppaan

Lisätiedot

Ei vain tätä päivää varten. OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi

Ei vain tätä päivää varten. OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi Ei vain tätä päivää varten OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi Sisällysluettelo 1. Tiivistelmä 3 2. Johdanto, tausta ja asetelma 4 3. Toteutus,

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ohje

Sisäisen valvonnan ohje Sisäisen valvonnan ohje Johtokunta 11.10.2013 Yhtymäkokous 4.12.2013 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Sisäinen valvonta, riskienhallinta ja hyvä johtamis- ja hallintotapa 2 2.1 Strateginen johtamisjärjestelmä

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö Toimintasuunnitelma 2014 1(26) SADe-ohjelma. Toimintasuunnitelma 2014

Valtiovarainministeriö Toimintasuunnitelma 2014 1(26) SADe-ohjelma. Toimintasuunnitelma 2014 Valtiovarainministeriö Toimintasuunnitelma 2014 1(26) SADe-ohjelma Toimintasuunnitelma 2014 2.4.2014 Valtiovarainministeriö Toimintasuunnitelma 2014 2(26) VERSIOHISTORIA versio pvm kuvaus ylläpidosta tekijä

Lisätiedot

ESPOO 2008 VTT TIEDOTTEITA 2424. Sanna-Kaisa Ilomäki, Magnus Simons & Timo Liukko. Kohti yritysten vuorovaikutteista kehitystoimintaa

ESPOO 2008 VTT TIEDOTTEITA 2424. Sanna-Kaisa Ilomäki, Magnus Simons & Timo Liukko. Kohti yritysten vuorovaikutteista kehitystoimintaa ESPOO 2008 VTT TIEDOTTEITA 2424 Sanna-Kaisa Ilomäki, Magnus Simons & Timo Liukko Kohti yritysten vuorovaikutteista kehitystoimintaa VTT TIEDOTTEITA RESEARCH NOTES 2424 Kohti yritysten vuorovaikutteista

Lisätiedot

KARELIA/TASO 2014. Vuoden 2014 kehittämisen painopisteet ja tulostavoitteet. Hyväksytty 10.12.2013 Karelia-ammattikorkeakoulun hallituksessa

KARELIA/TASO 2014. Vuoden 2014 kehittämisen painopisteet ja tulostavoitteet. Hyväksytty 10.12.2013 Karelia-ammattikorkeakoulun hallituksessa KARELIA/TASO 2014 Vuoden 2014 kehittämisen painopisteet ja tulostavoitteet Hyväksytty 10.12.2013 Karelia-ammattikorkeakoulun hallituksessa SISÄLLYSLUETTELO 1. KARELIA/TASO YHTEISET TAVOITTEET 2014 3 2.

Lisätiedot

Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditointikäsikirja vuosiksi 2011 2017. Korkeakoulujen arviointineuvoston

Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditointikäsikirja vuosiksi 2011 2017. Korkeakoulujen arviointineuvoston Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditointikäsikirja vuosiksi 2011 2017 Korkeakoulujen arviointineuvoston julkaisuja 14:2012 Korkeakoulujen arviointineuvosto finheec@minedu.fi, +358 2953 30072 PL 133

Lisätiedot

TOIMI. Maaseudun sirpaleisten töiden kokoaminen yhteen -välittäjäorganisaatiohanke 27.2.2006. Tavoite 3-ohjelma Hakemusnumero 606919 Työministeriö

TOIMI. Maaseudun sirpaleisten töiden kokoaminen yhteen -välittäjäorganisaatiohanke 27.2.2006. Tavoite 3-ohjelma Hakemusnumero 606919 Työministeriö Tavoite 3-ohjelma Hakemusnumero 606919 Työministeriö 27.2.2006 Suomen Kylätoiminta ry Meijeritie 2 25410 Suomusjärvi p. (02) 738 1761 TOIMI Maaseudun sirpaleisten töiden kokoaminen yhteen -välittäjäorganisaatiohanke

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen laatukäsikirja

Varhaiskasvatuksen laatukäsikirja Varhaiskasvatuksen laatukäsikirja 15 Laaturyhmä & Ulla Soukainen Varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto 18.3.2015 8 1 Sisällys 1 Taustaa... 2 1.1 Laaturyhmätyöskentely... 3 1.2 Yhteistyö muiden tahojen

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta sekä hyvien käytäntöjen siirrosta

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta sekä hyvien käytäntöjen siirrosta LATTE -hankkeen päätösseminaari 9.12.2010 Rovaniemellä City Hotel, Joiku-kabinetti, Pekankatu 9 96200 Rovaniemi Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen laadunhallinnasta sekä hyvien käytäntöjen siirrosta

Lisätiedot

JHS 179 ICT-palvelujen kehittäminen: Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen

JHS 179 ICT-palvelujen kehittäminen: Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen JHS 179 ICT-palvelujen kehittäminen: Kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen Versio: 1.1 5.10.2012 Julkaistu: 8.2.2011 Voimassaoloaika: toistaiseksi Sisällys 1 Johdanto... 3 1.1 ICT-palvelujen kehittäminen

Lisätiedot

PROJEKTITOIMINNAN RAPORTTI ajalta 1.1. 31.12.2010

PROJEKTITOIMINNAN RAPORTTI ajalta 1.1. 31.12.2010 2010 PROJEKTITOIMINNAN RAPORTTI ajalta 1.1. 31.12.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1 KATSAUS PROJEKTITOIMINTAAN VUONNA 2010... 1 2 PROJEKTITOIMINTA OPISTOISSA... 2 2.1 Aikuisopisto... 3 2.2 Maaseutuopisto... 4 2.3.

Lisätiedot

Organisaation kehittäminen itsearvioinnin avulla

Organisaation kehittäminen itsearvioinnin avulla Organisaation kehittäminen itsearvioinnin avulla 2013 Yhteinen arviointimalli The Common Assessment Framework (CAF) Organisaation kehittäminen itsearvioinnin avulla CAF 2013 Sisällysluettelo Mallin keskeinen

Lisätiedot

Henkilöstöstrategia 2011

Henkilöstöstrategia 2011 Henkilöstöstrategia 2011 Johdanto Poliisiammattikorkeakouluun perustettiin marraskuussa 2008 työryhmä laatimaan henkilöstöstrategiaa ja -suunnitelmaa. Työryhmän toimeksiantona oli luoda puitteet organisaation

Lisätiedot

EU-OSARAHOITTEISIA HANKKEITA KOSKEVAT KORJAAVAT TOIMENPITEET SEKÄ TARKASTUS- VIRANOMAISEN TARKASTUSRAPORTTIEN KÄSITTELY VÄLITTÄVISSÄ TOIMIELMISSÄ

EU-OSARAHOITTEISIA HANKKEITA KOSKEVAT KORJAAVAT TOIMENPITEET SEKÄ TARKASTUS- VIRANOMAISEN TARKASTUSRAPORTTIEN KÄSITTELY VÄLITTÄVISSÄ TOIMIELMISSÄ EU-OSARAHOITTEISIA HANKKEITA KOSKEVAT KORJAAVAT TOIMENPITEET SEKÄ TARKASTUS- VIRANOMAISEN TARKASTUSRAPORTTIEN KÄSITTELY VÄLITTÄVISSÄ TOIMIELMISSÄ 14.-15.6.2010 Finlandia-talo Helsinki Tarkastusviranomaisen

Lisätiedot

KORKEAKOULUJEN LAATUJÄRJESTELMIEN AUDITOINTIKÄSIKIRJA VUOSIKSI 2015 2018

KORKEAKOULUJEN LAATUJÄRJESTELMIEN AUDITOINTIKÄSIKIRJA VUOSIKSI 2015 2018 KORKEAKOULUJEN LAATUJÄRJESTELMIEN AUDITOINTIKÄSIKIRJA VUOSIKSI 2015 2018 Julkaisut 2015:1 KORKEAKOULUJEN LAATUJÄRJESTELMIEN AUDITOINTIKÄSIKIRJA VUOSIKSI 2015 2018 kansallinen koulutuksen arviointikeskus

Lisätiedot

LIIKUNTATUUTOROINTI & KORKEAKOULULII-

LIIKUNTATUUTOROINTI & KORKEAKOULULII- 5.10.2012 LIITE 1. hankehakemukseen Liikuntatuutorointi & korkeakoululiikunnan ja opiskeluterveydenhuollon välinen palveluketju Kahden toimivaksi osoittautuneen terveysliikuntamallin levitystyö 2012-2014

Lisätiedot

ORGANISAATIO- RAKENNE

ORGANISAATIO- RAKENNE ORGANISAATIO- RAKENNE TIETOJA TEKIJÖISTÄ ovat Managing Urban Europe-25 -projektin tuote. Projektia rahoitti osittain Euroopan komission ympäristöasioiden pääosasto. Projektia koordinoi Itämeren kaupunkien

Lisätiedot

Tietoa työstä. Työterveyshuoltoyksikön. oman toiminnan suunnittelu. Maria Rautio Eija Mäenpää-Moilanen Raili Sorsa-Koskinen

Tietoa työstä. Työterveyshuoltoyksikön. oman toiminnan suunnittelu. Maria Rautio Eija Mäenpää-Moilanen Raili Sorsa-Koskinen Tietoa työstä Työterveyshuoltoyksikön oman toiminnan suunnittelu Maria Rautio Eija Mäenpää-Moilanen Raili Sorsa-Koskinen Työterveyshuoltoyksikön oman toiminnan suunnittelu Maria Rautio, Eija Mäenpää-Moilanen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+

Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+ Varsinais-Suomen koulutusstrategia 2015+ Sisältö 1. KOULUTUSSTRATEGIA YHTEINEN TAHDONILMAUS... 2 2. VISIO 2015+... 2 3. STRATEGISESTI TÄRKEIMMÄT KEHITTÄMISEN KOHTEET... 3 3.1 Ennakointi... 3 3.2 Hanketoiminta...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Omaishoitajien jaksamisen tukeminen (AK4) toiminnanohjaajat Sari Tuikkanen ja Marjo Salmi Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 1 2 KOHDE JA

Lisätiedot

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi

Hyvinvointia työstä. Työterveyslaitos www.ttl.fi Hyvinvointia työstä Kokeile ja havahdu! - menetelmiä oman ja työyhteisön työn kehittämiseen Työn imu Voimavaralähtöinen näkökulma työn arkeen Muutospaja Mielekkyyttä muutokseen ja toimintaa yhdessä uudistamaan

Lisätiedot

Hanketoimijan käsikirja

Hanketoimijan käsikirja 2010 M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k ä s i k i r j a Hanketoimijan käsikirja M a a s e u t u v e r k o s t o n j u l k a i s u H a n k e t o i m i j a n k

Lisätiedot

VTT, Timo Aro 19.4.2012, Tampere

VTT, Timo Aro 19.4.2012, Tampere MISTÄ PUHUMME, KUN PUHUMME HYVISTÄ KÄYTÄNNÖISTÄ? VTT, Timo Aro 19.4.2012, Tampere 1 MINUUTIN HISSIPUHE 1. Kehittämishankkeen ja osahankkeiden hissipuhe SISÄLTÖ: I Mitä ovat hyvät käytännöt? II Hyvien käytäntöjen

Lisätiedot