Maksuttomien hoitotarvikkeiden myöntämisperusteet ja jakelu Eksoten alueella

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maksuttomien hoitotarvikkeiden myöntämisperusteet ja jakelu Eksoten alueella"

Transkriptio

1 Asiakirjatyyppi Ohje 1 (5) Kaija Ruskeepää ja Maksuttomien hoitotarvikkeiden myöntämisperusteet ja jakelu Eksoten alueella Tuotteiden myöntämisperusteet ryhmittäin 1. Inkontinenssisuojat Maksuttomiin inkontinenssisuojiin on oikeutettu henkilö, jolla - on virtsa- tai ulosteinkontinenssi ja arvioitu inkontinenssisuojatarve on pitkäaikainen (yli 3kk). - inkontinenssi on keskivaikea tai vaikea - sekä yli 3-vuotiaat pitkäaikaissairaat ja vammaiset lapset. Sairaudesta/ vammasta ja sen aiheuttamasta inkontinenssista tulee olla todistus, esim. epikriisi hoitavalta taholta. Inkontinenssisuojatarpeen määrittää sairaanhoitaja. Lääkäri selvittää inkontinenssin syyn, jos tila ei ole varmuudella pysyvä. Lääkäri tai sairaanhoitaja kirjaa päätöksen inkontinenssisuojan myöntämisestä Efficaan YLE-lehdelle. Hoitaja kirjaa tarkemmat tiedot hoitosuunnitelmaan. Hoitaja arvioi inkontinenssisuojien - ja hygieniatarvikkeiden määrän asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Käytettävissä oleva tuotevalikoima tulee olla laaja, että asiakkaalle löytyy muodoltaan ja imukyvyltään sopivin vaihtoehto. Suositus inkontinenssisuojien ja hygieniatarvikkeiden määristä: - enintään 4 vaippaa/vrk - housuvaipat/ inkohousut vain, jos edistävät omatoimista selviytymistä, enintään 2 kpl/vrk - verkkohousut enintään 20 kpl/v - vuodesuoja/ poikkilakana enintään 12 kpl/kk Asiakkaalle annetut inkontinenssisuojat kirjataan Effican Hoito-lehdelle sisältömerkinnän kautta. Maksuttomaan hoitotarvikejakeluun eivät kuulu tippasuojat, pesulaput, suojakäsineet, pesuemulsiot, käsidesinfektioaineet ja selluloosavanut. Inkontinenssisuojat kotiinkuljetetaan asiakkaalle sopimusosapuolen toimesta Eksoten kustantamana. Toimitus on 3 kk:n välein. Sairaalassa ja ympärivuorokautisessa hoidossa asiakkaan tarvitsemat inkontinenssi- ja hygieniatuotteet kuuluvat hoitoon ja hoivaan. Tuotteet tilataan logistiikkakeskuksen kautta sopimustoimittajilta. Asumispalveluyksikössä (myös yksityisessä) asuva asiakas on rinnastettavissa kotihoidon asiakkaaseen.

2 Asiakirjatyyppi Ohje 2 (5) Kaija Ruskeepää ja 2. Uridormit ja virtsakatetrit Oikeus alkaa heti, kun tarve on todettu. Lähetteeksi riittää Effica -teksti/epikriisi, erillistä lähetettä ei tarvita. Asiakas/yksityinen palveluntuottaja tilaa tuotteet terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteistä, kts.liite. Kotiin annettavissa palveluissa tilataan tuotteet asiakkaille kotihoidon toimesta. Asiakkaalle annetut uridormit ja virtsakatetrit kirjataan Effican Hoito-lehdelle sisältömerkinnän kautta. 3. Diabeteksen hoidossa tarvittavat välineet (testiliuskat, verensokerimittarit, kynät, neulat, lansetit, kertakäyttöruiskut, paristot, kanyylit, katetrit, ampullit, kotelot, sensorit) Alueellinen diabetestoimikunta on määrittänyt jakeluperusteet (ks. alla), jotka pohjautuvat valtakunnalliseen diabeteksen käypähoitosuositukseen. Toimikunta huolehtii myös perusteiden päivityksestä. Verensokerimittausten tarve riippuu muun muassa hoitomuodosta, sairauden vakavuudesta ja päivärytmin vaihtelusta. Omaseurannan tarve, mittausten välit ja tavoitteet määritetään yhdessä potilaan kanssa. Perusseurannan lisäksi verensokeria tulee erityisesti seurata seuraavissa tilanteissa, jos on käytössä liian matalalle eli hypoglykemialle altistavia lääkkeitä: - hypoglykemiaa epäiltäessä - ennen ajoneuvolla ajoa - vastuullista tai riskialtista tehtävää hoidettaessa - äkillisen sairastumisen yhteydessä Diabeteksen yleistyessä erot tyypin 1 ja 2 diabeteksen välillä ovat hämärtymässä, joten tarkkaa luokitusta tärkeämpää on huomioida taudin vaikeusaste ja pyrkiä tehokkaasti komplikaatioita ehkäisevään hoitoon. Verensokeriliuskat: Pitkäaikaiset tarpeet Monipistoshoito n.35 liuskaa/vk ennen ja jälkeen aterioiden, aamu ja ilta (vaihdellen ajankohtaa) Insuliinipumppuhoito tarpeen mukaan hoitopaikan ohjeistuksen mukaan Yhdistelmähoito ja 2-pistoshoito n. 28 liuskaa/vk aamu ja ilta, ennen ja jälkeen aterian 1x/pv Tablettihoito n. 12 liuskaa/vk aamu (ja ilta tarpeen mukaan) Heikentynyt sokerinsieto 2-4 liuskaa/vk ennen aamupalaa 1-2x/vk, pääaterian jälkeen 1-2x/vk Gestaatiodiabeetikot Alueellisen hoitosuosituksen mukaisesti

3 Asiakirjatyyppi Ohje 3 (5) Kaija Ruskeepää ja Väliaikaiset tarpeet (4-8 vk) Ateriainsuliiniannoksen säätö 14 liuskaa/vk ateriaparimittaukset Perusinsuliinin säätö 14 liuskaa/vk illan ja aamun mittaukset Lisäksi hoitavan lääkärin kirjallisella määräyksellä voidaan näistä ohjeista poiketa. Muut hoitovälineet: Kynäneulat(5-8 mm): 1/ pistos Lansetit: 1/ n.10 näytteenottoa, Safety lansetti on kertakäyttöinen KK- ruiskut: tarpeen mukaan, erityisen tarpeellisia pumppupotilaille varajärjestelmäksi Ketoaineliuskat: Lapsi- ja pumppupotilaille tarpeen mukaan Pumppukanyylit: keskim. vaihtoväli 3 vrk(1-5 vrk) Pumppukatetrit: vaihdetaan samalla kuin ampulli Ampullit: Insuliinimenekin mukaan ovat kertakäyttöisiä Kotelot: 1 kpl/vuosi Paristot: alkaaliparistot ja litiumparistot (kesto 1-2 kk) Glukoosisensorit: 1-2 kpl/kk Asiakkaalle annetut diabeteksen hoidossa tarvittavat välineet kirjataan Effican Hoito-lehdelle sisältömerkinnän kautta. 4. Avannetuotteet (avannepussit, -levyt, -renkaat, pastat, hajunpoistajat) Avannepotilaalle pussien ja levyjen lisäksi kaikki avanteen hoidossa tarvittavat välineet ovat potilaalle maksuttomia. Tuotevalikoiman tulee olla monipuolinen ja sen on tarjottava sopiva vaihtoehto kullekin potilaalle. Tuotevalikoimaa suunniteltaessa otettava huomioon kunkin potilaan mahdollisuus jatkaa entisillä hyviksi todetuilla avannetuotteilla. Asiakas/yksityinen palveluntuottaja tilaa tuotteet terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteistä, kts.liite. Kotiin annettavissa palveluissa tilataan tuotteet asiakkaille kotihoidon toimesta. Asiakkaalle annetut avannetuotteet kirjataan Effican Hoito-lehdelle sisältömerkinnän kautta. 5. Haavanhoitotarvikkeet ja -instrumentit (haavanhoitotuotteet, sidostarvikkeet, katetrijuurien suojaustuotteet) - Asiakas saa maksutta julkisen terveydenhuollon toimipisteessä tai kotihoidossa terveydenhuollon ammattilaisen suorittaman hoitosuunnitelman mukaisen pitkäaikaisen sairauden hoitoon liittyvät haavanhoitotarvikkeet. Maksuttomien tarvikkeiden saannin edellytyksenä on terveydenhuollon ammattihenkilön tekemä hoitosuunnitelma.

4 Asiakirjatyyppi Ohje 4 (5) Kaija Ruskeepää ja - Julkisen sektorin yksityissektorilta ostamat lääkärin/sairaanhoitajan palvelut rinnastetaan julkisen sektorin hoidoksi. -Omaishoidon/kotihoidon asiakas, joka käyttää palveluseteliä esim. haavahoitoon, yksityinen palveluntuottaja saa haavahoitotarvikkeet kyseisen kotihoidon alueen toimistosta. Omaishoidon asiakas, joka saa palvelusetelillä yksityisen palveluntuottajan palveluja ja asiakas jolla ei ole kotihoidon palveluja, saa haavahoitotarvikkeet terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteistä. -Tehostetun kotiutuksen palveluseteli asiakas: Yksityinen palveluntuottaja saa haavahoitotarvikkeet kyseisen kotihoidon alueen toimistosta. -Yksityisen palvelukodin asukas saa haavanhoitotarvikkeet terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteistä. Kts. liite. Yksityisesti yksityisessä palvelukodissa asuva asukas hankkii haavanhoitotuotteet yksityisestä apteekista omin kustannuksin. -Kotihoidon henkilöstön käynnistä peritään hoitosuunnitelman mukainen käyntimaksu tai kertakäyntimaksu. - Haavanhoidossa käytettävät reseptilääkkeet potilaan on ostettava itse. -Palveluseteliasiakkailla ja yksityisissä palvelukodeissa suositellaan haavahoidossa käytettäväksi kertakäyttöisiä instrumentteja. Kertakäyttöinstrumentit saa terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteistä. Kts. liite. Jos haavahoidossa on tarvetta käyttää monikäyttöinstrumentteja, tulee ottaa yhteyttä EKKS:n välinehuoltokeskukseen sh Paula Heinoon puh tai oh Päivi Virtaseen puh Kotidialyysitarvikkeet (peritoneaali-/kotihemodialyysi) - Kun tarve on todettu erikoissairaanhoidossa (Effica -teksti) Dialyysihoidossa tarvittavat välineet ovat potilaalle maksuttomia. - PD; Osan tuotteista asiakas saa dialyysi/munuaispoliklinikalta. Pd-tarvikkeet potilas tilaa terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteiden kautta. - KHD; Potilas tilaa hoidossa tarvitsemansa tuotteet kerran kuukaudessa kotihemodialyysihoitajan kautta. Hoitaja tilaa tuotteet, logistiikkakeskus järjestää tuotteiden kuljetuksen suoraan potilaan kotiin (Gambron systeemissä) tai tuotteet toimitetaan firman toimesta suoraan potilaan kotiin. Osan tuotteista potilas saa dialyysiyksiköstä. Potilaan tekemät kotihemodialyysihoidot tilastoidaan Effican kautta.

5 Asiakirjatyyppi Ohje 5 (5) Kaija Ruskeepää ja 7. Muut tuotteet (esim. keräyspussit, letkut) Erikoissairaanhoidon lääkärin suosituksesta korvataan harvinaisemmat kertakäyttötarvikkeet, jotka liittyvät kotihoitoon (esim. tunneloidun pleuradreenin tyhjennystarvikkeet, parenteraalinen ravitsemus, enteraalinen ravitsemus) Maksuttomaan hoitotarvikejakeluun eivät kuulu asiakkaan ruokaillessa tarvitsemat ruokailusuojat. Terveysasemien maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelupisteiden yhteystiedot Lappeen alue; Armila, Lauritsala, Sammonlahti puh: , puh aika klo 12:30-13 joka päivä, tuotteet tilataan etukäteen ja noudetaan Armilan terveysasemalta. Joutsenon Terveysasema; puh: , puh aika keskiviikkoisin klo 14-16, voi soittaa/tulla suoraan paikan päälle tänä aikana. Lemin Terveysasema; puh , puh aika ma, ti, to, pe klo 8-9, sekä joka pv Luumäen Terveysasema; Kotihoidon toimisto puh , virka-aikana soitto. Parikkalan Terveysasema; tiistaisin ja torstaisin klo tarvikkeiden jakelu/tilaus paikan päällä, tai soittopyynnön voi jättää terveys aseman ajanvaraus numeroon Rautjärven Terveysasema; suoraan paikan päälle, tai tilaus etukäteen terveys aseman ajanvaraus numerosta Ruokolahden Terveysasema; Kotihoidon toimisto puh , virka-aikana soitto Savitaipaleen Terveysasema; suoraan paikan päälle tai tilaus etukäteen terveysaseman numeroista tai Taipalsaaren Terveysasema; suoraan paikan päälle tai tilaus etukäteen terveysaseman numerosta Ylämaan Terveysasema; suoraan paikan päälle tai tilaus etukäteen terveysaseman numerosta

Espoon kaupunki 25.02.2015 Sosiaali- ja terveystoimi MAKSUTTOMIEN HOITOTARVIKKEIDEN JAKELUOHJE

Espoon kaupunki 25.02.2015 Sosiaali- ja terveystoimi MAKSUTTOMIEN HOITOTARVIKKEIDEN JAKELUOHJE Espoon kaupunki 25.02.2015 Sosiaali- ja terveystoimi MAKSUTTOMIEN HOITOTARVIKKEIDEN JAKELUOHJE Sosiaali- ja terveyslautakunta 25.2.2015 YLEISTÄ: Maksuttoman hoitotarvikejakelun lähtökohtana on lääketieteellisin

Lisätiedot

Sotel 19.6.2012 MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE

Sotel 19.6.2012 MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE Sotel 19.6.2012 MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE 1 Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimi jakaa porvoolaisille pitkäaikaissairaille maksuttomia hoitovälineitä ja hoitotarvikkeita

Lisätiedot

MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE

MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE Sosiaali- ja terveystoimi 1.10.2010 MAKSUTTOMIEN HOITOVÄLINEIDEN JA - TARVIKKEIDEN JAKELUOHJE sotel 28.10.2010 143 Yleistä Maksuttomien hoitovälineiden ja tarvikkeiden jakeluohje on hyväksytty sosiaali-

Lisätiedot

OHJE HOITOTARVIKKEIDEN ILMAISJAKELUSTA

OHJE HOITOTARVIKKEIDEN ILMAISJAKELUSTA YLÖJÄRVEN KAUPUNKI 31.3.2015 Terveyskeskus OHJE HOITOTARVIKKEIDEN ILMAISJAKELUSTA Hoitotarvikejakelu Ylöjärven terveyskeskus puhelinaika ma ja ke klo 11.30-12.00 puh.050 331 4856 Tarvikejakelu ti ja to

Lisätiedot

MUSTIJOEN PERUSTURVA HOITOTARVIKKEIDEN JAKOPERUSTEET 1.11.2014

MUSTIJOEN PERUSTURVA HOITOTARVIKKEIDEN JAKOPERUSTEET 1.11.2014 1 (7) MUSTIJOEN PERUSTURVA HOITOTARVIKKEIDEN JAKOPERUSTEET 1.11.2014 Mäntsälä Pornainen yhteistoiminta alueella jaetaan pitkäaikaista ja/tai vaikeaa sairautta sairastaville terveyskeskuksen hoidossa oleville

Lisätiedot

Diabeetikon sosiaaliturva

Diabeetikon sosiaaliturva 2015 Diabeetikon sosiaaliturva Kustantaja: Suomen Diabetesliitto ry Kirjoittaja: Riitta Vuorisalo Toimittaja: Johanna Häme-Sahinoja Taitto: Aino Myllyluoma Kannen kuva: Jyrki Salmi, Parus Major, talitiainen.

Lisätiedot

Jaettavat tarvikkeet ja välineet sekä niiden enimmäismäärät:

Jaettavat tarvikkeet ja välineet sekä niiden enimmäismäärät: OHJEET HOITOVÄLINEJAKELUSTA Periaatteet Hoitovälineitä jaetaan ainoastaan pitkäaikaiseen yli 3 kuukautta kestävään tarpeeseen. Tilanteissa, joissa tarve on varmuudella pysyvä esim. diabetes-, dialyysi-

Lisätiedot

Diabeetikon sosiaaliturva

Diabeetikon sosiaaliturva 2015 Diabeetikon sosiaaliturva Kustantaja: Suomen Diabetesliitto ry Kirjoittaja: Riitta Vuorisalo Toimittaja: Johanna Häme-Sahinoja Taitto: Aino Myllyluoma Kannen kuva: Jyrki Salmi, Parus Major, talitiainen.

Lisätiedot

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille 1 6.6.2011 2 Sisällysluettelo 1. PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN... 6 1.2. Ikäihmisten palvelulinja... 6 2. APUVÄLINEET... 7 3. ASUMINEN;

Lisätiedot

Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti

Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti Palveluneuvonta ja ohjaus puh. 05 352 2370 Ikääntyvien palveluopas 2015 Parikkala - Rautjärvi Ruokolahti Arvoisa lukija Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) käynnistyi 1.1.2010. Piiri varmistaa

Lisätiedot

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille

KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI. Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille KARKKILA NUMMI-PUSULA VIHTI Palveluopas Karviaisen alueen ikäihmisille 1 12.10.2012 2 Sisällysluettelo 1. PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN... 6 1.2. Ikäihmisten palvelulinja... 6 2. APUVÄLINEET... 7 3.

Lisätiedot

...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI "Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~."

...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~. ...~. ~..~..~ HÄMEENLI NN AN KAUPUNKI "Jo.~.:- Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa ~." Liite 4/Ikla 15.3.2010 22 Hämeenlinnan kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 1.4.2010 alkaen IKLA 15.3.20 10 SISÄLLYS

Lisätiedot

Pornaisten sosiaali- ja terveyspalvelut. 1.1.2009 alkaen

Pornaisten sosiaali- ja terveyspalvelut. 1.1.2009 alkaen Pornaisten sosiaali- ja terveyspalvelut SISÄLLYSLUETTELO sivu Pornaisten sosiaali- ja terveyspalvelut yhteistoiminta-alueella 1 Aikuissosiaalityö... 4 Lastensuojelun sosiaalityö... 4 Sosiaalipäivystys...

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 01/2014

Seinäjoen kaupungin kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 01/2014 Seinäjoen kaupungin kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 01/2014 SISÄLLYS 1 TOIMINNAN ARVOT JA VISIO... 3 2 SEINÄJOEN KAUPUNGIN KOTIHOITO... 3 3 KOTIHOIDON KRITEERIT... 5 4 KOTIHOIDON PALVELUJEN

Lisätiedot

PTL 29.8.2013 100 Liite 2 Dno 810/05.05.00/2013

PTL 29.8.2013 100 Liite 2 Dno 810/05.05.00/2013 Kirkkonummen kotihoidon kriteerit ja palvelujen sisältö 2013 Sisällysluettelo 1. Kirkkonummen kotihoito 2 1.1. Lakisääteinen palvelutarpeen arviointi 4 2. Palvelun piiriin ottaminen 4 3. Kotiuttamisprosessi

Lisätiedot

KOTIHOIDON TOIMINTAOHJEET

KOTIHOIDON TOIMINTAOHJEET Kyh 15.6.2010 72 Kyh liite 2 1 KOTIHOIDON TOIMINTAOHJEET Ikäihmisten linja / Geriatriakeskus 2 SISÄLTÖ 1. KOTIHOIDON TOIMINTARAKENNE 1.1 Kotihoidon järjestäminen ja toiminta-ajatus 1.2. Palvelutarpeen

Lisätiedot

V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS

V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS V I P VARKAUTELAISEN IKÄIHMISEN PALVELUOPAS 2015 Hyvä varkautelainen Kädessä pitelemänne paperinippu on opas Varkauden kaupungin, yksityisten palveluntuottajien ja kolmannen sektorin tuottamista palveluista.

Lisätiedot

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ

KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ KOTIHOIDON, ASUMISPALVELUIDEN JA HOIVAHOIDON OHJEISTUS OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄSSÄ Palvelutuotantolautakunta 16.5.2012 67 OULUNKAAREN KUNTAYHTYMÄ Ii Pudasjärvi Simo Utajärvi Vaala Piisilta 1, 91100 Ii Puh

Lisätiedot

Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015

Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015 Kelan matkakorvaukset, koonti 2.7.2015 Sisällys: 1. Mitkä matkat ovat korvattavia? 2. Millä kulkuneuvolla tehtyjä matkoja korvataan? 3. Mitä maksan matkoista? 4. Kela seuraa matkakaton täyttymistä 5. Suurin

Lisätiedot

Asumisen opas ikääntyville

Asumisen opas ikääntyville Sisältö Lukijalle... 1 Asumisen vaihtoehdot... 2 Itsenäinen asuminen... 2 Vuokra-asunto... 2 Asumisoikeusasunto... 3 Omistusasuminen... 3 Tuettu asuminen... 4 Yksityiset seniori- ja palvelutalot... 4 Kunnalliset

Lisätiedot

KARKKILA VIHTI. Ikäihmisten palveluopas ja veteraanipalvelut

KARKKILA VIHTI. Ikäihmisten palveluopas ja veteraanipalvelut KARKKILA VIHTI Ikäihmisten palveluopas ja veteraanipalvelut 2013 LUKIJALLE Perusturvakuntayhtymä Karviaisen Ikäihmisten palvelulinjan henkilökunta on laatinut tämän oppaan, josta löytää suuren osan ikäihmisille

Lisätiedot

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri APUVA-myöntämisperusteet

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri APUVA-myöntämisperusteet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri APUVA-myöntämisperusteet Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelun, vammaispalvelun koneiden/ välineiden/laitteiden, kuljetuspalvelun ja henkilökohtaisen avun

Lisätiedot

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille

PALVELUOPAS. Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 1 PALVELUOPAS Tietoa palveluista Konneveden ikäihmisille 2 Lukijalle IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS Tämä palveluopas on tarkoitettu ikäihmisille, heidän omaisilleen ja läheisilleen sekä muille kuntalaisille avuksi

Lisätiedot

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE

HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE HYVINVOINTIPALVELUJA TAMMELAN IKÄIHMISILLE 03/2012 TAMMELAN KUNTA Kunnanjohtaja Matti Setälä p. 050 569 4930, matti.setala@tammela.fi Sosiaalijohtaja Annukka Kuismin p. 050 550 2263, annukka.kuismin@tammela.fi

Lisätiedot

Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen

Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen Kotihoidon palvelusisältö ja myöntämisen perusteet 1.1.2015 alkaen Ikäihmisten lautakunta 17.12.2014 95 2 Sisällysluettelo 1. Kotihoidon palvelujen myöntäminen...3 2. Toimintaperiaatteet...5 3. Kotihoidon

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä VANHUSPALVELUIDEN KRITEERIEN KÄSIKIRJA 2013 Yhtymähallitus 13.2.2013 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Kotihoidon yleisperiaatteet... 2 1.1 Palveluiden myöntäminen...

Lisätiedot

Ikääntyvien palveluopas

Ikääntyvien palveluopas Ikääntyvien palveluopas IsoApu -palveluohjauskeskus Ambulanssi... 1 Apteekit..... 1 Apuvälinepalvelut... 1 Asiakasmaksukatto. 2 Asiakaspalvelu Imatra... 3 Asiakasmaksut. 3 Asiointiapu. 3 Asumistuki. 3

Lisätiedot

SALLAN KUNNAN KOTIHOIDON SISÄLTÖ JA PALVELUJEN PIIRIIN OTTAMISEN KRITEERIT

SALLAN KUNNAN KOTIHOIDON SISÄLTÖ JA PALVELUJEN PIIRIIN OTTAMISEN KRITEERIT SALLAN KUNNAN KOTIHOIDON SISÄLTÖ JA PALVELUJEN PIIRIIN OTTAMISEN KRITEERIT 22.5.2015 1. 1. KOTIHOIDON MÄÄRITELMÄ Kotihoidon toiminta perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön. Kotipalvelu on määritelty

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA

IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA IKÄIHMISTEN PALVELUOPAS HÄMEENLINNA 2013 SISÄLTÖ 1. PALVELUOHJAUS JA PALVELUNEUVONTA........................... 7 1.1 YLEINEN PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA........................ 7 1.2 IKÄIHMISTEN PALVELUOHJAUS

Lisätiedot

KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN

KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN KOTIHOIDON PALVELUSISÄLTÖ JA MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.1.2012 ALKAEN SISÄLLYSLUETTELO 1. Kotihoidon palvelujen myöntäminen... 3 2. Toimintaperiaatteet... 4 3. Kotihoidon palvelujen sisältö... 7 3.1. Henkilökohtainen

Lisätiedot