Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2011"

Transkriptio

1 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle (12)

2 Sisältö A) AALTO-YLIOPISTO... 4 P1 Opintojen eteneminen ja opintotukiuudistus... 4 P2 Oppimis- ja opetuskulttuurin muutos... 4 P3 Opiskelukykyhanke... 4 T1 Yliopiston kehittäminen ja johtaminen... 4 T2 Korkeakoulujen opinto-olojen parantaminen... 4 T3 Halloped-toiminta... 4 T4 Yliopiston kansainvälistyminen... 5 T5 Oikeusturva-asiat... 5 T6 Kansainväliset suhteet ja verkostot... 5 T7 Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu... 5 B) YHTEISÖ... 5 P4 Vapaaehtoisten aseman vakiinnuttaminen... 5 P5 Tunnukset... 5 P6 Mantan lakitus... 6 P7 SELL-kisat P8 OUBS-toiminnan uudistaminen... 6 T8 Uusien opiskelijoiden vastaanotto... 6 T9 Suhteet erityisasemayhdistyksiin... 6 T10 Jäsenviestintä ja sektorien viestinnän tuki... 6 T11 Vapaaehtoisten toiminnan tuki ja valmentaminen... 6 T12 Yhdistysten toiminnan tuki ja palvelut... 7 T13 Yhteisölliset tapahtumat ja toiminta... 7 T14 Vuosijuhlaviikko... 7 T15 Teekkarikulttuuritoiminta... 7 T16 Taikkilaiskulttuurin tukeminen... 7 T17 Julkaisutoiminta... 7 T18 Mediaviestintä... 7 C OPISKELIJAN ARKI... 8 P9 Uudisrakennushankkeet... 8 P10 Palvelutarjonnan ja -prosessien selkeyttäminen... 8 P11 Eduskuntavaalivaikuttaminen... 8 P12 World Design Capital -hanke... 8 T19 SYL-vaikuttaminen... 8 T20 Kansallinen koulutuspolitiikka (12)

3 T21 Toimeentuloasiat... 8 T22 Opiskelijaterveydenhuolto... 9 T23 Opiskelijoiden hyvinvointi... 9 T24 Kv-opiskelijoiden sosiaalipoliittinen edunvalvonta... 9 T25 Kv-opiskelijoiden integrointi... 9 T26 Työelämäasiat... 9 T27 Liikunnan edunvalvonta... 9 T28 Asumisdemokratia T29 Asumisen edunvalvonta T30 Kuntavaikuttaminen T31 Ylioppilaskuntayhteistyö D) SISÄINEN ORGANISAATIO P13 Strategiatyö P14 Yritysyhteistyön käynnistäminen P15 Sisäisen viestinnän uudistus P16 Edunvalvonnan uudelleenorganisointi P17 Edustajistovaalit P18 Oikeudelliset asiat P19 Kampuspäätös T32 Kolmikielisyyden toteuttaminen T33 Toiminnan ja talouden suunnittelu T34 Esimiestyö ja työn ohjaaminen T35 Toimiston yhteiset T36 Sektorin yhteiset T37 Hallinto T38 Hallitustyö T39 Perehdytys ja tiedonsiirto Huom! Projektikirjaukset (P1, P2, P3, ) kuvaavat erillisiä hankkeita, joilla on selkeä alku- ja loppupäivämäärä. Toistuvat kirjaukset (T1, T2, T3, ) kuvaavat toimintakokonaisuuksia, jotka koostuvat jatkuvasta ja/tai rutiiniluonteisesta työstä. Erillinen prioriteettimaininta on annettu kärkikirjauksille, joita priorisoidaan ensi vuonna muiden kirjausten yli (1 = erittäin kriittinen, 2 = kriittinen). 3 (12)

4 A) AALTO-YLIOPISTO P1 Opintojen eteneminen ja opintotukiuudistus Kuvaus: Opintotuki uudistuu ensi vuoden elokuun alusta lähtien. Seurataan tiiviisti opintotukiuudistuksen valmistelua. Ollaan yhteydessä yliopistoon uudistuksen vaikutuksista ja pyritään vaikuttamaan opintojen kuormittavuuteen ja mitoitukseen. Painopisteenä yliopiston sisäinen vaikuttaminen erityisesti tekniikan alalla. Otetaan käyttöön sähköisen tenttimisen järjestelmä. Viedään eteenpäin yliopiston mentorointijärjestelmää henkilökohtaisen opetuksen ja ohjauksen tehostamiseksi. Prioriteetti 1 / erittäin kriittinen P2 Oppimis- ja opetuskulttuurin muutos Kuvaus: Otetaan käyttöön oppimissitoumus Aalto-yliopistossa. Aallon opetuksen arviointi saatetaan loppuun keväällä AYY vastaa, että opiskelijoiden näkökulma huomioidaan arvioinnin toteutuksessa ja että opetuksen järjestelmällinen kehittäminen tulosten pohjalta aloitetaan aikailematta. Kehitetään Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja opettajien palautekulttuuria pitämällä koulutuksia ja levittämällä tietoutta. Palkitaan hyviä opettajia. P3 Opiskelukykyhanke Kuvaus: Osallistutaan yhteistyökumppanina SYL-vetoisen ESR-hankkeen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Projektin tavoitteena on opiskelukyvyn edistämistyön vakiinnuttaminen, opiskelijoiden integroitumisen edistäminen, opiskelijoiden osallistamisen vahvistaminen ja opiskelijoiden järjestötoiminnan edistäminen. Projektin tarkoituksena on tuottaa opiskelukyvyn edistämisen rakenteita ja toimintatapoja (myös muiden yliopistojen ja ylioppilaskuntien hyödynnettäväksi). T1 Yliopiston kehittäminen ja johtaminen Kuvaus: Osallistutaan yliopiston johdon työskentelyyn ja tavataan säännöllisesti Aallon avainhenkilöitä, erityisesti opetuksen, viestinnän, IT:n ja opiskelijapalvelujen sekä säätiön hallituksen osalta. Pidetään esillä opiskelijanäkökulmaa Aallon hankkeissa erityisesti tenure track -järjestelmän käyttöönotossa ja palveluorganisaation kehittämisessä Aalto-linjan mukaisesti. Prioriteetti 1 / erittäin kriittinen T2 Korkeakoulujen opinto-olojen parantaminen Kuvaus: Seurataan ja vaikutetaan korkeakoulujen tutkintosääntötyöhön. Muovataan mahdollisimman yhteensopivat tutkintorakenteet, jotka edistävät liikkuvuutta ja opiskelukykyä. Tuetaan kiltojen ja yhdistysten edunvalvontatyötä ja jatketaan Opintoneuvoston toimintaa. Varmistetaan, että opiskelijoiden näkökulma huomioidaan kandidaattitutkintojen uudistuksessa. T3 Halloped-toiminta Kuvaus: Osallistutaan Aalto-yliopiston toimielinten ja työryhmien toimintaan hallituksen ja edustajiston hyväksymien edustusten mukaisesti. Järjestetään tarvittavat halloped-haut ja -täydennykset ja koulutetaan hallopedit. Laaditaan, julkaistaan ja ylläpidetään hallinnon opiskelijaedustajan opasta. Kehitetään hallopedien viestintää ja toiminnassa syntyneiden ideoiden toteuttamista. Tuetaan ylioppilaskunnan resurssein hallopedien 4 (12)

5 työtä. Kehitetään seurattava, turvallinen ja riittävän automatisoitu järjestelmä hallopedhakujen, -viestinnän ja - tietokannan toteuttamiseen ja ylläpitoon. T4 Yliopiston kansainvälistyminen Kuvaus: Edistetään Aalto-yliopiston kansainvälistymistä opiskelijanäkökulmasta. Seurataan kansainvälisten opiskelijoiden maksullisuuskokeilun toteutusta ja vaikutetaan siihen. Ajetaan vaihto-opintojen ja kansainvälisen harjoittelun entistä helpompaa sisällyttämistä tutkintoihin. Vaikutetaan oppimistavoitteiltaan mielekkäiden ja laadukkaasti toteutettavien kotikansainvälistymisohjelmien luomiseen. Kerätään jatkuvasti tietoa ajankohtaisista asioista Euroopan tason koulutuspolitiikassa ja Suomen korkeakoulujen kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä sekä hyödynnetään sitä edunvalvonnan tukena. T5 Oikeusturva-asiat Kuvaus: Annetaan ylioppilaskunnan jäsenille oikeusturvaneuvontaa. Laaditaan, levitetään ja päivitetään opiskelijan oikeusturvaopasta. Annetaan neuvontaa ja tuetaan ylioppilaskunnan jäseniä häirintätapauksissa. Reagoidaan esiin tuleviin oikeusturvaongelmiin tukemalla jäseniä niiden ratkaisemisessa ja vaikuttamalla yliopistoon parempien käytäntöjen ja sanktioiden luomisessa. T6 Kansainväliset suhteet ja verkostot Kuvaus: Toimitaan suunnitelmallisesti kansainvälisissä järjestöissä edistäen ylioppilaskunnan kantoja edunvalvonnallisesti, edesauttaen opiskelijaedustuksen toteutumista ko. organisaatioissa sekä hakien vaikutteita ylioppilaskunnan sisäisiin toimintatapoihin ja omaan vaikutustyöhön yliopiston suuntaan. Kehitetään yhteistoimintaa ystävyysylioppilaskuntien kanssa. Vuoden erityinen painopiste Tsinghua-yhteyden vakiinnuttamisessa sekä taideteollisen Cumulus-verkoston opiskelijaverkoston luomisessa. T7 Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu Kuvaus: Osallistutaan Aallon kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelman toteuttamiseen yliopiston kanssa sovitulla tavalla. Tuetaan kehy-jaoston toimintaa ja kerätään hyväntekeväisyyslahjoituksia jäsenmaksun yhteydessä. Toimitaan ekologisena vastuullisena organisaationa ja työnantajana. B) YHTEISÖ P4 Vapaaehtoisten aseman vakiinnuttaminen Kuvaus: Vahvistetaan vapaaehtoisten roolia ylioppilaskunnan ydintoiminnassa ja tuodaan aktiiveja ja jäseniä lähemmäs ylioppilaskuntaa. Otetaan käyttöön vapaaehtoisuuden pelisäännöt ja vakiinnutetaan käytännöt toimikuntien, jaostojen sekä yksittäisten vapaaehtoisten kesken. Lanseerataan uusia toimielimiä ylioppilaskunnan eri sektoreille ja tuetaan niiden toiminnan käynnistymistä ja sujumista. Määritellään sektorikohtaisesti työnjako pysyvän organisaation, hallituksen ja vapaaehtoisten kesken. Prioriteetti 1 / erittäin kriittinen P5 Tunnukset Kuvaus: Valmistellaan ja toteutetaan ylioppilaskunnalle tunnus ja palkitsemiskokonaisuus, jotka sopivat ylioppilaskunnan ilmeeseen ja arvoihin. Tunnustyöryhmä jatkaa työskentelyään (12)

6 P6 Mantan lakitus Kuvaus: Suunnitellaan ja toteutetaan Havis Amanda patsaan lakitus Vappuna yhteistyössä KY ry:n KY100- työryhmän kanssa. P7 SELL-kisat 2012 Kuvaus: Sitoudutaan tukemaan Aalto-yliopiston urheiluseuraa (AaltoUS) ja SELL 2012-projektiorganisaatiota kolmipäiväisten noin opiskelijaurheilijan vetävien monilajikisojen suunnittelussa vuonna 2011 ja järjestämisessä keväällä Tuetaan AaltoUS:a kilpailujen pääsihteerin rekrytoinnissa ja projektiorganisaation kokoamisessa jo keväällä P8 OUBS-toiminnan uudistaminen Kuvaus: OUBS on siirtymässä lähemmäs AYY:n muita viestintäkanavia ja viestintäsektoria. Yhdessä OUBSin kanssa luodaan mallit ja käytännöt, joilla tv-kanava parhaiten palvelee AYY:n ja sen jäsenistön viestintätarpeita. T8 Uusien opiskelijoiden vastaanotto Kuvaus: Osallistutaan omalta osaltamme aktiivisesti uusien opiskelijoiden vastaanoton, alkusyksyn majoituksen, orientaatioiden, ensimmäisen vuoden ja tutoroinnin suunnitteluun ja toteutukseen. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tarjota uusille opiskelijoille sujuva ja mutkaton opiskelujen aloitus sekä lämmin vastaanotto osaksi Aaltoyhteisöä. Vuoden painopisteenä on AYY:n roolin ja tavoitteiden selkiyttäminen uusia opiskelijoita koskevissa asioissa yhteistyössä yliopiston ja erityisasemayhdistysten kanssa sekä tutoroinnin käytäntöjen vakiinnuttaminen ja toiminnan laadun arviointi. Prioriteetti 1 / erittäin kriittinen T9 Suhteet erityisasemayhdistyksiin Kuvaus: Elinvoimainen yhdistyskenttä on ylioppilaskunnan tärkeä arvo, minkä vuoksi tehdään yhteistyötä ja ollaan yhteydessä ylioppilaskunnan alaisiin yhdistyksiin. Laaditaan ylioppilaskunnan ja yhdistysten välistä työnjakoa selventävät AYY-YYA-sopimukset vuoden aluksi. Hallituksen jäsenet toimivat kummeina erityisasemayhdistyksille. Erityisasemayhdistyksien puheenjohtajilla on vertaistukifoorumi Neuvosto, joka toimii lisäksi tiedonsiirron kanavana niin ylioppilaskunnan kuin erityisasemayhdistysten kesken. T10 Jäsenviestintä ja sektorien viestinnän tuki Kuvaus: Suunnitellaan ja toteutetaan viestintää ylioppilaskunnan toiminnasta eri sektoreilla. Konsultoidaan ja autetaan toiminnan ja tapahtumien markkinoinnissa. Pyritään tuomaan ylioppilaskunnan toimintaa lähemmäs jäsenistöä ja nostamaan jäsenistön tietoisuutta ylioppilaskunnan toiminnasta. T11 Vapaaehtoisten toiminnan tuki ja valmentaminen Kuvaus: Ylioppilaskunnan sydän ovat sen vapaaehtoiset. Varmistetaan, että vapaaehtoiset kokevat olevansa arvostettuja yhteisön jäseniä. Tuetaan vapaaehtoistoimielimiä niiden päivittäisessä toiminnassa vapaaehtoispelisääntöjen mukaisesti. Valmistellaan ja koordinoidaan toimielinten toimintaa ja annetaan toimijoille palautetta. Huolehditaan tehtäviin perehdytyksestä, koulutuksesta ja ylioppilaskunnan käytännöistä ja prosesseista tiedottamisesta. 6 (12)

7 T12 Yhdistysten toiminnan tuki ja palvelut Kuvaus: Ylioppilaskunnan piirissä toimii elinvoimainen yhdistyskenttä, joka on myös tärkeä viestinnällinen kanava jäsenistön suuntaan. Ylioppilaskunta tukee yhdistyksiä tarjoamalla puitteita yhteisölliseen toimintaan, yhdessä tekemiseen ja viestintään sekä tarveharkintaisin toiminta-avustuksin. Yhdistyksille ja järjestäytymättömälle jäsenistölle tarjottavia palveluita kehitetään aktiivisesti tarpeen ja palautteen mukaan. Kannustetaan yhdistyksiä poikkitieteelliseen yhteistyöhön ja kansainvälistymiseen. Liikuntayhdistyksiä tuetaan erityisesti yhteistyössä Aaltoyliopiston urheiluseuran kanssa. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa yhdistyksille ja jäsenilleen erilaisia tiloja, joita ylläpidetään ja kehitetään saadun palautteen perusteella. Kartoitetaan mahdollisuuksia hankkia uusia tiloja yhdistysten ja jäsenten käyttöön. T13 Yhteisölliset tapahtumat ja toiminta Kuvaus: Suunnitellaan ja toteutetaan yhteisöllisiä tapahtumia ja toimintaa kaikille aaltolaisille. Toiminta on monipuolista ja houkuttelevaa, ja sen tavoitteena on tarjota erilaisille ihmisille mahdollisuus tavata toisiaan, toteuttaa itseään sekä saada elämyksiä ja oppimiskokemuksia esimerkiksi yhteisten projektien, juhlien, liikunnan tai yhteiskunnallisten asioiden parissa. T14 Vuosijuhlaviikko Kuvaus: Järjestetään vuosijuhlat ja monipuolista ohjelmaa sisältävä vuosijuhlaviikko, joka palvelee ja viihdyttää sekä Aallon opiskelijoita että AYY:n sidosryhmäyhteistyötä ja juhlistaa rohkeasti, arvokkaasti ja hauskasti AYY:n yksivuotista taivalta. Aloitetaan vuoden 2012 vuosijuhlien suunnittelu, valmistelu ja toteutus. T15 Teekkarikulttuuritoiminta Kuvaus: Kulttuureiden monipuolinen kirjo on Aalto-yhteisölle rikkaus ja ylioppilaskunnalle siksi tärkeä arvo. Suunnitellaan ja toteutetaan tapahtumia ja reipasta teekkaritoimintaa ja vaalitaan teekkarikulttuuria sen kaikissa muodoissa sekä tarjotaan teekkarikiltojen ja osakunta TF:n toimijoille yhteistyö- ja vertaistukifoorumeita. Lisäksi huolehditaan Teekkarikylän elinvoimaisuudesta ja perinteiden jatkuvuudesta. T16 Taikkilaiskulttuurin tukeminen Kuvaus: Kulttuureiden monipuolinen kirjo on Aalto-yhteisölle rikkaus ja ylioppilaskunnalle siksi tärkeä arvo. Tuetaan TOKYO ry:tä poikkeusavustuksen kautta ja sen toiminnan kehittämisessä. Erityisenä painopisteenä pyritään tarjoamaan apua varainhankinnan käynnistämisessä. T17 Julkaisutoiminta Kuvaus: AYY viestii sähköisten ja perinteisten julkaisujen avulla jäsenistölleen sekä sidosryhmilleen. Sähköisiä julkaisuja ovat mm. verkkosivut, viikkotiedote, blogi ja sosiaaliset mediat. Painettuja julkaisuja ovat AYY:n kalenteri, Uusien opiskelijoiden opas, esitteet, julisteet ja muut painotuotteet. Viestintäsektori toimii kustantajan roolissa tiiviissä yhteistyössä OUBS tv-kanavan ja Aino-lehden toimituksien kanssa. T18 Mediaviestintä Kuvaus: Pidetään yllä ja muokataan AYY:n julkisuuskuvaa. Ylläpidetään kontakteja ja suhteita mediaan. Lähetetään tiedotteita sekä järjestetään lehdistötapaamisia mahdollisista kiinnostavista uutisaiheista. 7 (12)

8 C OPISKELIJAN ARKI P9 Uudisrakennushankkeet Kuvaus: Kasvatetaan ylioppilaskunnan opiskelija-asuntokantaa. Jatketaan Aalto Village -hankkeen rakennusvaiheen suunnittelua vanhan Poliisiopiston tontilla Espoossa. Edistetään opiskelija-asuntohanketta Helsingin Jätkäsaaren Saukonlaiturin alueella. P10 Palvelutarjonnan ja -prosessien selkeyttäminen Kuvaus: Ylioppilaskunnan palveluorganisaatio tarvitsee kokonaisvaltaista näkemystä palveluprosessien kehittämiseen ja koordinointiin. Lisäksi ajankohtaista on opiskelijakortin konseptin laatiminen mm. tilausjärjestelmän muutostarpeiden osalta. Laajennetaan ylioppilaskunnan Kampin toimipisteellä toteutettavaa kirjanvälitystoimintaa yhteistyössä paikallisten järjestötoimijoiden, yliopiston sekä palvelupisteiden kanssa. P11 Eduskuntavaalivaikuttaminen Kuvaus: Seurataan vaaleissa esiin nousevia teemoja ja vaikutetaan opiskelijoihin liittyviin ja ylioppilaskunnan linjojen osalta merkittäviin teemoihin. Pidetään yllä keskustelua eduskuntavaalien aikaan ja kannustetaan ylioppilaskunnan jäseniä äänestämään. Vaikutetaan Suomen hallitusohjelmaan olennaisten sidosryhmien tai Aalto-yhteisölle läheisten eduskuntavaaliehdokkaiden kautta keväällä 2010 päätettyjen hallitusohjelmatavoitteiden mukaisesti. P12 World Design Capital -hanke Kuvaus: Helsinki lähialueineen viettää World Design Capital -teemavuotta vuonna Teemavuoden yhteyteen ollaan yhdistämässä sivuprojektia pääkaupunkiseudusta maailman opiskelijapääkaupunkina. Teemavuoden valmistelu tapahtuu pitkälti vuoden 2011 aikana. Tuetaan World Student Capital -sivuprojektin toteutumista. Osallistutaan hankkeen toteuttamiseen ja pyritään saamaan samalla läpi edunvalvonnallisia tavoitteita T19 SYL-vaikuttaminen Kuvaus: Vaikutetaan Suomen ylioppilaskuntien liittoon päätettyjen linjojen mukaisesti ympärivuotisesti toimimalla aktiivisesti yhteistyössä muiden ylioppilaskuntien kanssa ja osallistumalla sektoritapaamisiin. Koordinoidaan SYLvaikuttamista ja vuoden keskeisiä tavoitteita SYL:n suhteen keskitetysti. T20 Kansallinen koulutuspolitiikka Kuvaus: Osallistutaan kansallisiin ja alueellisiin tapahtumiin ja seminaareihin, joissa sekä kerätään että levitetään ajatuksia. Toteutetaan ja laajennetaan koulutuspoliittisia linjapapereita. Ollaan vahva ja vaikuttava koulutuspoliittinen toimija ja keskustelunavaaja tekniikan, taiteen ja kauppatieteen aloilla. Erityispainopisteinä keskitytään kaksiportaisuuden kehittämiseen, yliopistojen rahoitusmalliin ja opiskelijavalintoihin. T21 Toimeentuloasiat Kuvaus: Opiskelijoiden toimeentulolla on keskeinen vaikutus opiskelijoiden opiskelukykyyn ja opiskeluun käytettävissä olevan ajan määrään. Ajetaan aktiivisesti opintotuen linjapaperin tavoitteita. Seurataan valtakunnallisen opintotuen rakenteellisen kehittämisen edistymistä. Pyritään parantamaan opiskelijoiden 8 (12)

9 toimeentuloa yhdessä SYL:n kanssa. Yliopiston opintotukitoimielimissä ja yleisesti painotetaan opiskelijanäkökulmaa ja tutkintojen rakenteellisia ongelmia. T22 Opiskelijaterveydenhuolto Kuvaus: Aalto-yliopiston opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijaterveydenhuollon edunvalvonnassa osallistutaan YTHS:n eri toimielinten (valtuuskunta, paikallinen johtokunta, paikalliset terveystyöryhmät) työskentelyyn ja pidetään yhteyttä säätiön johtoon. Seurataan myös pääkaupunkiseudun kuntien toimintaa opiskelijaterveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, esimerkiksi liittyen ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon tulevaisuuteen. T23 Opiskelijoiden hyvinvointi Kuvaus: Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvointi ja opiskelukyky ovat keskeisiä tekijöitä opiskelun onnistumisessa ja yliopiston tavoitteiden saavuttamisessa. Hyvinvointi ja opiskelukyky sisältävät käsitteinä muun muassa fyysisen, psyykkisen sekä sosiaalisen hyvinvoinnin, saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden. Vaikutetaan siihen, että yliopisto ottaa osaltaan vastuuta opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn parantumisesta. Työtä tehdään henkilökohtaisissa tapaamisissa ja erilaisissa työryhmissä. Vakiinnutetaan hyvinvointi- ja opiskelukykynäkökulman huomioimista AYY:n läheisyydessä toimivissa yhdistyksissä. T24 Kv-opiskelijoiden sosiaalipoliittinen edunvalvonta Kuvaus: Huolehditaan, että hanke kansainvälisten opiskelijoiden ryhmäsairausvakuutusten hankkimiseksi toteutuu ja vakuutukset vastaavat opiskelijoiden tarpeita. Haetaan ratkaisu kansainvälisten opiskelijoiden jokasyksyiseen asunto-ongelmaan luomalla pysyvä hätämajoitusratkaisu ja/tai edistämällä yksityisten palveluntarjoajien ja yliopiston yhteistyötä. Edistetään kattavan opiskelija-alennus- ja palvelutarjonnan toteutumista myös kansainvälisille opiskelijoille. T25 Kv-opiskelijoiden integrointi Kuvaus: Tuetaan aktiivisesti kansainvälisten opiskelijoiden järjestäytymistä ja osallistumista ylioppilaskunnan ja yliopiston päätöksentekoon ja erityisesti syksyn edustajistovaaleihin. Puretaan mm. kieleen ja kulttuuriin liittyviä esteitä kv-opiskelijoiden osallistumiselle poliittiseen ja järjestötoimintaan. Kehitetään kv-tutorointia ulkomaalaisten opiskelijoiden erityistarpeet huomioiden. Pidetään esillä kv-opiskelijoiden työllistymiseen liittyviä ongelmia ja ratkaisumalleja niihin. Edistetään vuorovaikutusta kv-opiskelijoiden ja paikallisten opiskelijoiden välillä opetuksessa, arjessa ja vapaa-ajalla. T26 Työelämäasiat Kuvaus: Työmarkkinoihin ja -elämään liittyvät kysymykset ovat nousseet osaksi ylioppilasliikkeen keskustelua ja liitoksissa moneen muuhun edunvalvonnalliseen aiheeseen sekä paikallisesti että kansallisesti. Muodostetaan AYY:n kannat ja vaikutetaan niiden puolesta eri forumeilla ja tapaamisissa. Seurataan keskustelua työelämäasioista ja osallistutaan siihen tarvittaessa. AYY:n osalta keskeisiä teemoja ovat tekniikan, kauppatieteen ja taiteen erityispiirteet sekä akateeminen kasvuyrittäjyys. T27 Liikunnan edunvalvonta Kuvaus: Vaikutetaan kansallisesti liikunta-asioissa Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) kautta. Osallistutaan aktiivisesti pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoiden liikuntapalvelut järjestävän erillislaitoksen UniSportin toimintaan. Tuetaan yhdistysten monipuolista liikuntatoimintaa sekä järjestetään ylioppilaskunnan yhteisöllisiä liikuntatapahtumia. 9 (12)

10 T28 Asumisdemokratia Kuvaus: Varmistetaan lakisääteisen asukasdemokratian toteutuminen AYY:n asuntotoimikunnassa. Mahdollistetaan Asumisen yhteistöelimen (ASY) sekä sen muodostavien asukastoimikuntien (Teekkarikylän kyläsenaatti, Asukasneuvostot, Linnanisännät) aktiivinen toiminta asukasviihtyvyyden parantamiseksi. T29 Asumisen edunvalvonta Kuvaus: Valvotaan opiskelijoiden etuja edustuksella HOAS:n valtuustossa ja hallituksessa. Reagoidaan ajankohtaisiin kaavoitusasioihin. T30 Kuntavaikuttaminen Kuvaus: Määritellään syksyn aikana kuntatason tavoitteet kunnallisvaaleja silmällä pitäen. Kuntavaikuttamista toteutetaan pitkäjänteisesti tavoitteiden mukaisesti. Lyhyellä aikavälillä vaikutetaan kaupunkien opiskelijahankkeisiin, jotta niistä saataisiin konkreettista hyötyä kriittisissä tilanteissa, kuten hätämajoituksen järjestämisessä. T31 Ylioppilaskuntayhteistyö Kuvaus: AYY tekee yhteistyötä ylioppilaskuntien kesken sektorikohtaisesti silloin kun tämä kannattavaa. AYY osallistuu pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien yhteistoimintaan (PYL) sekä pitää yhteyttä erityisesti Helsingin yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskuntiin. AYY:n edustus osallistuu TEK:n ja SEFE:n ylioppilaskunta-aktiivien tapaamisiin silloin kuin näistä AYY:lle hyötyä. D) SISÄINEN ORGANISAATIO P13 Strategiatyö Kuvaus: Laaditaan ylioppilaskunnan strategia, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu tulevaisuudenkuva. Strategia pohjautuu ylioppilaskunnan arvoihin, visioon ja missioon. Laaditaan strategian toimeenpanosuunnitelma keskipitkälle aikavälille. Suunnitelma koostuu toiminnallisista ja organisaatioon sekä kulurakenteeseen liittyvistä toimenpiteistä. Prioriteetti 1 / erittäin kriittinen P14 Yritysyhteistyön käynnistäminen Kuvaus: Aloitetaan yritysyhteistyö ja vakiinnutetaan se ylioppilaskunnan toiminnassa. Pyritään solmimaan AYY:n jäseniä hyödyntäviä sopimuksia, joista tulee tuloja ylioppilaskunnalle. Yritysyhteistyötä varten palkataan projektiluontoinen suunnittelija, joka käynnistää yrityssuhdetoimintaa ja tarvittaessa auttaa rekrytoimaan vapaaehtoisia. Hallituksen yrityssuhdevastaava koordinoi toimintaa. P15 Sisäisen viestinnän uudistus Kuvaus: Vuoden 2010 syksyllä ylioppilaskunnassa määriteltiin käytännöt sisäiselle viestinnälle. Käytäntöjen ja välineiden käyttöönotto viedään loppuun 2011 aikana aikana sisäisen viestinnän ohjeiden yhteyteen laaditaan kriisiviestintäohjeistus. 10 (12)

11 P16 Edunvalvonnan uudelleenorganisointi Kuvaus: Vuoden 2011 alusta lukien yliopistossa on kuusi erillistä korkeakoulua. Suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan uuden korkeakoulumallin mukainen paikallinen edunvalvontaorganisaatio. Hyödynnetään edellisenä vuonna korkeakouluyhteistyöstä opittuja asioita ja kehitetään kestävä toimintamalli vapaaehtoisten ja hallopedien koordinointiin. Selkeytetään edunvalvontasektorin työnjakoa myös muussa toiminnassa. P17 Edustajistovaalit Kuvaus: Valitaan edustajisto ja varajäsenet seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Valmistetaan vaaliohjesääntö ja järjestetään sähköiset edustajistovaalit syksyllä. Edistetään viestinnän ja kolmikielisyyden kautta kansainvälisten opiskelijoiden ehdolle asettautumista sekä kannustetaan jatko-opiskelijoita hakeutumaan edustajiston toimintaan. P18 Oikeudelliset asiat Kuvaus: Tehdään selvitystyötä oikeudellisiin epäselvyyksiin liittyen edustajiston päätösten mukaisesti. Tavoitteena on etsiä ratkaisu, jolla tuetaan kylterikulttuurin elinvoimaisuutta yliopiston piirissä ja joka palvelee ylioppilaskunnan jäsenten etuja. P19 Kampuspäätös Kuvaus: Yliopiston kampuspäätöksen tulisi varmistua vielä vuoden 2010 aikana. Ylioppilaskunnan kampusrakenteella on suuri merkitys ylioppilaskunnan organisoitumiseen ja palvelutoimintaan. Reagoidaan kampuspäätökseen ja kartoitetaan sen vaikutukset ylioppilaskunnan toimintaan. Laaditaan suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä. T32 Kolmikielisyyden toteuttaminen Kuvaus: Toteutetaan ylioppilaskunnan kielistrategiaa hallituksen kolmikielisyyssuunnitelman mukaisesti. Arvioidaan kielistrategian ja kolmikielisyyssuunnitelman toimivuus vuoden loppupuolella. T33 Toiminnan ja talouden suunnittelu Kuvaus: Ylioppilaskunnan toiminta rytmittyy kalenterivuosittaisen syklin mukaan. Vuotuisen rahankäytön määrittää ylioppilaskunnan talousarvio, joka hyväksytään edellisen vuoden lopussa. Ylioppilaskunnan aatteellisen organisaation vuoden aikana toteuttama toiminta määritellään loppuvuodesta hyväksyttävässä toimintasuunnitelmassa. Hallitus linjaa toimintasuunnitelman toteuttamistavoista vuoden alussa laadittavassa hallitusohjelmassa. T34 Esimiestyö ja työn ohjaaminen Kuvaus: Ylioppilaskunta noudattaa työnantajalainsäädäntöä. Jokaisella työntekijällä on esimies, joka huolehtii työntekijän työnohjaamisesta, kouluttautumisesta ja työskentelyolosuhteista. T35 Toimiston yhteiset Kuvaus: Sektorienvälisen tiedonkulun ja yhteisten aiheiden käsittelemiseksi AYY:llä on käytössä viikkopalaveri. Tämän lisäksi järjestetään toimiston yhteistä työkykyä edistävää toimintaa. Toimiston yhteisiä tehtäviä ovat työskentelyolosuhteiden kehittämistä edistävät tehtävät joita ei ole muissa kirjauksissa esitetty. 11 (12)

12 T36 Sektorin yhteiset Kuvaus: Koordinoidaan sektorin yhteistyötä yhteispalavereissa eli mietitään miten asiat saadaan sektorilla parhaiten toteutetuksi. Tämän lisäksi järjestetään sektorin yhteistä työkykyä edistävää toimintaa. T37 Hallinto Kuvaus: Yliopistolain, ylioppilaskunnan omien säännöstöjen sekä sen toimialoihin liittyvän lainsäädännön noudattaminen edellyttävät ylioppilaskunnalta laajaa hallintotyökokonaisuuden pyörittämistä. T38 Hallitustyö Kuvaus: Hallitus johtaa ylioppilaskunnan toimintaa sekä vastaa ylioppilaskunnan hallinnosta ja taloudesta. Näiden lisäksi hallitus mm. valmistelee asiat edustajiston päätettäväksi. Hallitus toteuttaa tehtäväänsä kokouksissaan ja aamukouluissaan sekä tarpeen vaatiessa. T39 Perehdytys ja tiedonsiirto Kuvaus: Luottamushenkilöiden, työntekijöiden ja vapaaehtoistoimijoiden vaihtuvuus on AYY:ssä suuri. AYY:n toimintakyvyn kannalta keskeistä on, että perehdytys ja tiedonsiirto tarjoavat uusille toimijoille parhaat mahdolliset lähtökohdat innostavaan, oppimisrikkaaseen ja menestyksekkääseen pestissä toimimiseen. 12 (12)

Toimintasuunnitelmaluonnos. AYYE-kokous 8/

Toimintasuunnitelmaluonnos. AYYE-kokous 8/ Toimintasuunnitelmaluonnos 2011 AYYE-kokous 8/2010 10.11.2010 Agenda Rooli Sisältö Prosessi Toiminta vuonna 2011 Rooli Suunnitelma ylioppilaskunnan toiminnasta vuoden aikana Edustajisto hyväksyy vuoden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Sisältö

TOIMINTASUUNNITELMA Sisältö Aal t oyl i opi s t onyl i oppi l as kunnan t oi mi nt as uunni t el ma2011 Sisältö A) AALTO-YLIOPISTO... 4 P1 Opintojen eteneminen ja opintotukiuudistus... 4 P2 Oppimis- ja opetuskulttuurin muutos...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ayye iltakoulu

Toimintasuunnitelma ayye iltakoulu Toimintasuunnitelma 2011 ayye iltakoulu 3.11.2010 Agenda Rooli Sisältö Prosessi Toiminta vuonna 2011 Rooli Suunnitelma ylioppilaskunnan toiminnasta vuoden aikana Edustajisto hyväksyy vuoden lopussa seuraavan

Lisätiedot

Opiskelukykyhanke. Yliopiston kehittäminen ja johtaminen

Opiskelukykyhanke. Yliopiston kehittäminen ja johtaminen Opintojen eteneminen ja opintotukiuudistus Opiskelukykyhanke Korkeakoulujen opintoolojen parantaminen Linjataan opintojen kuormittavuudesta Vaikutetaan aktiivisesti tulevaan tutkintorakenneuudistukseen

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta

Yhteistyösopimus. eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta Yhteistyösopimus eli yhteisymmärrys ylioppilaskunnan ja yhdistyksen työnjaosta Tähän asiakirjaan kirjataan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja sen piirissä toimivan erityisaseman yhdistyksen Inkubio

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Lapin yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2014 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Sisällys Teemavuosi 2014 Tavoite 1: Nollataan talous

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Toimintasuunnitelma 2011 YLEISTÄ Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toiminnasta vastaavat hallitus, edustajisto ja opiskelijakunnan palkkaamat työntekijät. Opiskelijakunnan aatteellinen toiminta

Lisätiedot

KYE 7/2013 ti 15. lokakuuta 2013

KYE 7/2013 ti 15. lokakuuta 2013 KYE 7/2013 ti 15. lokakuuta 2013 Ehdotettu rakenne Sisältöjen läpikäynti Prosessin loppuunvienti Johdanto Kaikkeen toimintaan vaikuttavat taustatekijät Toimintasuunnitelman tarkoitus jne. Projektit Organisaatio

Lisätiedot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja sen palvelut

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja sen palvelut Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja sen palvelut Osa kolmikantaa Opiskelijat Professorit Yliopistoyhteisö Henkilökunta Opiskelijatoiminnan yhteisöt Ylioppilaskunta Korkeakoulujärjestö Kilta Ainejärjestö

Lisätiedot

Edustajiston koulutus 14.1.2014. Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö

Edustajiston koulutus 14.1.2014. Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö Edustajiston koulutus 14.1.2014 Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö 46 Ylioppilaskunta Yliopiston opiskelijoiden keskuudessa on ylioppilaskunta, jolla on itsehallinto. Ylioppilaskunnan tarkoituksena

Lisätiedot

Ylioppilaskunnan suunta

Ylioppilaskunnan suunta Ylioppilaskunnan suunta -työryhmä 12.5.2016 Ylioppilaskunnan suunta AYY yhteiskunnallisena vaikuttajana Tavoite: AYY:n vaikuttaminen on tavoitteellista, pitkäjänteistä ja proaktiivista Tavoite: AYY:n jäsenet

Lisätiedot

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 1( 9) 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hyväksytty edustajiston kokouksessa 05/2012 2( 9) Yleistä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (HAMKO) on lakisääteinen, julkisoikeudellinen

Lisätiedot

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia

Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan strategia Johdanto Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamyn toiminta päättyy 31.12.2017 kolmen tamperelaisen korkeakoulun yhdistymisen myötä. Tamy ja Tampereen teknillisen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 2012 Mites se tehdään? Edarin kokous 12. lokakuuta 2011 Ville Poikolainen Tällä hetkellä strategisempaa ohjausta tekee hallitus muun keskustoimiston ohella. Ohjaavimmat dokumentit laki, säännöt, Aalto-linja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015. Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014

Toimintasuunnitelma 2015. Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014 Toimintasuunnitelma 2015 Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu 27.11.2014 YHTEISÖN KAMPUS: EDUNVALVONTA COMMUNITY S CAMPUS: ADVOCACY Varmistetaan Otaniemeen rakennuspaikat 500 uudelle asunnolle Aallon kulunvalvontajärjestelmä

Lisätiedot

OUBS esittely. 30.11 edustajiston kokous

OUBS esittely. 30.11 edustajiston kokous OUBS esittely 30.11 edustajiston kokous menu 1. Millainen on OUBS ja mitä se tekee 2. Mistä rahaa tulee ja minne sitä menee 3. Hallitus ehdottaa jatkosta 1) Millainen on OUBS? OUBSin studio on Otaniemessä.

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimintasuunnitelma 2012 Numerot otsikoiden edessä tarkoitaa prioriteettiä 1 = tärkeä, 2 = melko tärkeä Edunvalvonta 1 Luodaan METKAlle poliittinen ohjelma

Lisätiedot

Edustajiston koulutus Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö

Edustajiston koulutus Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö Edustajiston koulutus 27.1.2016 Johanna Pietiläinen, Hallintopäällikkö 46 Ylioppilaskunta Yliopiston opiskelijoiden keskuudessa on ylioppilaskunta, jolla on itsehallinto. Ylioppilaskunnan tarkoituksena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry.

Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. Toimintasuunnitelma 2014 Prosessiteekkarit ry. 1. Johdanto Prosessiteekkarit (myöh. yhdistys) on vuonna 2012 perustettu teekkariyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita,

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY

TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY Sisällys TEEKKAREIDEN URHEILU- JA VOIMAILUKERHO RY... 1... 1 1. UUSI TOIMINTA 19.11.2018-2019... 3 1.1. Aiemmin käynnistyneet projektit... 3 1.2. Uudet projektit... 3 2. VAKIINTUNUT TOIMINTA VUONNA 2019...

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

VIESTINTÄSTRATEGIA Oulun yliopiston ylioppilaskunta

VIESTINTÄSTRATEGIA Oulun yliopiston ylioppilaskunta VIESTINTÄSTRATEGIA 2017 2020 Oulun yliopiston ylioppilaskunta Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Nykytila 2.1. Kehittämiskohteiden toteutuminen 3. Perusviesti 4. Viestintä ylioppilaskunnan strategian toteuttajana

Lisätiedot

SAKU-strategia

SAKU-strategia 1 (6) SAKU-strategia 2012 2016 Sisältö: 1. TOIMINTA-AJATUS 2. TOIMINTAPERIAATTEET 3. VISIO 3.1 Visio 2016 3.2 Vision mukaiset päämäärät 3.3 Tavoitteet ja menestystekijät 1. TOIMINTA-AJATUS SAKU ry edistää

Lisätiedot

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia

Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta. Viestintästrategia VIESTINTÄSTRATEGIA 16.4.2010 Itä Suomen yliopiston ylioppilaskunta Viestintästrategia Suvantokatu 6, 80100 Joensuu 050 341 6346 PL 1627 (Yliopistonranta 3), 70211 KUOPIO 044 576 8419 PL 86 (Kuninkaankartanonkatu

Lisätiedot

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA

Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus SAKU RY:N STRATEGIA 2012 2016 Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Lähtökohdat ennen: liikunnan kilpailutoimintaa ja kulttuurikisat

Lisätiedot

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA

JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA JÄRJESTÖ 2.0 PIRKANMAALLA Osa STM:n Suomi 100 avustusohjelmaa Yhdistysten yhteistyö ja verkostoituminen Järjestöjen muutosvalmiuksien tukeminen maakunta- ja sote-uudistuksessa Järjestöjen toimintaedellytysten

Lisätiedot

Strategiatyön toimintasuunnitelma 2013

Strategiatyön toimintasuunnitelma 2013 Strategiatyön toimintasuunnitelma 2013 Strategiatyöryhmä 18.2.2013 HUOM! Tämän toimintasuunnitelman on tarkoitus kuvata strategiatyöryhmän työtä ja tavoitteita, ei vielä itse strategiaprosessin yksityiskohtia.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta / edustajiston päätöskäsittely 25.11.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PAINOPISTE: UUDET OPISKELIJAT TAVOITTEET: AALTOON ON KIVA TULLA OPISKELEMAAN JA OPPIMAAN. VASTAANOTTO

Lisätiedot

1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita

1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita SUOMEN YLIOPPILASKUNTIEN LIITTO (SYL) ry Asiakirja nro 08a Sivu 1 / 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 1. Kohti seuraavia hallitusohjelmaneuvotteluita

Lisätiedot

Toimintasuunnitelman lähetekeskustelu. Preliminary Discussion of the Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu AYYE 10/

Toimintasuunnitelman lähetekeskustelu. Preliminary Discussion of the Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu AYYE 10/ Toimintasuunnitelman lähetekeskustelu Preliminary Discussion of the Plan of Action 2015 Lauri Lehtoruusu AYYE 10/2014 5.11.2014 Pääteemojen ideointia toimistolla Edarin workshop 24.9 Edustajiston linjakeskustelu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010

Toimintasuunnitelma 2010 LIITE 1 TOKYO ry Toimintasuunnitelma 2010 Yleistä Yhdistyksen nimi on Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys käyttää nimestään lyhennettä TOKYO. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yliopisto tarvitsee rinnalleen autonomisen ylioppilaskunnan

Yliopisto tarvitsee rinnalleen autonomisen ylioppilaskunnan Yliopisto tarvitsee rinnalleen autonomisen ylioppilaskunnan TYÖTILAT KANSAINVÄLISTYMINEN KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ OPINTOIHIN APUA OPINTOIHIN Johto Opiskelijat Akateemiset komiteat: viralliset päätökset Opetuksesta

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus

NYKYTILA-ARVIO. UHAT Rahoitus Vaihtuvuus Jäsenprosentti ja jäsenmäärän merkitys valtakunnalliseen vaikuttavuuteen Vapaaehtoisuus STRATEGIA -2020 JOHDANTO Strategia luo suuntaviivat toiminnalle ja opastaa opiskelijakuntaa paikallisessa (LUC2020) ja valtakunnallisessa toimintaympäristön muutoksessa. Strategian tavoite on löytää ratkaisuja

Lisätiedot

Johdanto. Strategia on hyväksytty edustajiston kokouksessa 15.4.2010.

Johdanto. Strategia on hyväksytty edustajiston kokouksessa 15.4.2010. STRATEGIA 2015 Johdanto Strategian tarkoitus on ohjata ylioppilaskunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Ylioppilaskunnan toimijat vaihtuvat useasti, joten keskeiset tavoitteet ja toimintatavat on syytä kirjata

Lisätiedot

Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Lapin yliopiston ylioppilaskunta TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 30/11/2016 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 8/12/2016 Sisällys Yhteisöllinen ja hyvinvoiva ylioppilaskunta

Lisätiedot

Strategiaprojekti - AYY vuonna 2020

Strategiaprojekti - AYY vuonna 2020 Strategiaprojekti - AYY vuonna 2020 Projektisuunnitelma edarille Ville Poikolainen Agenda Yleistä strategiasta Tämän vuoden strategiarutistus Mites se tehdään? Loppusanat 2 Yleistä strategiasta (I) Mitä

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Oulun yliopiston ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1 Johdanto Tämän toimintasuunnitelman on valmistellut Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Valmistelussa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

TREY. Tampereen ylioppilaskunta. Strategia Hyväksytty Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa

TREY. Tampereen ylioppilaskunta. Strategia Hyväksytty Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa TREY Tampereen ylioppilaskunta Strategia 2019-2022 Hyväksytty Tampereen ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa 6.11.2018. Strategian visuaalinen esitysasu ylioppilaskunnan brändin mukaisesti tulossa

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ

TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖ ELÄÄ Sosiaali- ja terveysalan yhdistykset uudessa tilanteessa sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kulttuuri- ja taideyhdistyksille olennaista Pirkanmaan

Lisätiedot

Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Ylioppilaskunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Johdanto Tämän toimintasuunnitelman on valmistellut Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kommentteja ja esityksiä

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

Lausunto Opiskelijoiden Liikuntaliiton liittokokousmateriaalien ennakkomateriaaleista

Lausunto Opiskelijoiden Liikuntaliiton liittokokousmateriaalien ennakkomateriaaleista Lausunto Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) 18.10.2010 Lausunto Opiskelijoiden Liikuntaliiton liittokokousmateriaalien ennakkomateriaaleista Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta lausuu Opiskelijoiden

Lisätiedot

Kädet ilmaan 2011. Perusteellinen Ohjelma, Listaus Koitoksista Uusista

Kädet ilmaan 2011. Perusteellinen Ohjelma, Listaus Koitoksista Uusista Kädet ilmaan 2011 Perusteellinen Ohjelma, Listaus Koitoksista Uusista Kädet ilmaan 2011 Perusteellinen Ohjelma, Listaus Koitoksista Uusista (eli hallitusohjelma vuodelle 2011) Hallitusohjelma on toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017

Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017 Hyväksytty edustajiston kokouksessa 4/2012 (21.3.2012) STRATEGIA 2017 1 Johdanto Strategian tarkoitus on ohjata ylioppilaskunnan toimintaa ja päätöksentekoa. Ylioppilaskunnan toimijat vaihtuvat useasti,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 1. YLEISTÄ Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (myöhemmin Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulussa (myöhemmin TAMK) toimiva lakisääteinen opiskelijakunta. Ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

LOMA HALLITUSOHJELMA 2012 AIKAJANA HALLITUSOHJELMA 2012 AIKAJANA PÄÄSEKTORI PÄÄSEKTORI

LOMA HALLITUSOHJELMA 2012 AIKAJANA HALLITUSOHJELMA 2012 AIKAJANA PÄÄSEKTORI PÄÄSEKTORI PÄÄSEKTORI PÄÄSEKTORI VALMISTELU- JA SELVITYSTYÖ KÄSITTELY EDUSTAJISTOSSA TOIMEENPANO KESKIPITKÄN AIKAVÄLIN TALOUDENSOPEUTTAMISSSUUNNITELMA STRATEGIATYÖ VIESTINTÄ VALTAKUNNALLINEN YO-KUNTIEN TES PALVELUKARTOITUS

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysyttävää hallinnon opiskelijaedustajan työstä, voit olla yhteydessä ylioppilaskunnan edunvalvontasihteeriin tai pääsihteeriin.

Mikäli sinulla on kysyttävää hallinnon opiskelijaedustajan työstä, voit olla yhteydessä ylioppilaskunnan edunvalvontasihteeriin tai pääsihteeriin. -A B C Halloped Kenelle Tämä opas on tarkoitettu hallinnon opiskelijaedustajien työn tueksi. Oppaassa kuvataan Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallinnon opiskelijaedustajapaikat, kerrotaan edustajana

Lisätiedot

TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ

TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ TYYN STRATEGIA PERUSTEHTÄVÄ TYY tekee Turun yliopistosta parhaan mahdollisen paikan opiskella, opiskelijoista hyvinvoivia ja opiskeluajasta ikimuistoisen. VISIO Ihanteiden TYY on opiskelijoiden avoin ja

Lisätiedot

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia

METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia METKA 2020 Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA Strategia 2015-2019 Visio METKA on Suomen suurin ja vaikuttavin opiskelijakunta niin taloudellisin kuin toiminnallisin mittarein mitattuna.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 19.3.2012 SISÄLLYS: 1. Viestinnän tavoitteet ja periaatteet 2. JKY:n hallituksen viestinnälliset vastuualueet 3. JKY:n viestintäkanavat 4. Viestintäsuunnitelman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Järjestöedustamo ja Kumppanuus ohjelma

Järjestöedustamo ja Kumppanuus ohjelma Järjestöedustamo ja Kumppanuus 2020- ohjelma Tampereen kaupungin ja järjestöjen välisen yhteistyön kehittäminen Eläkeläisvaltuuston kokous 27.3.2018 1 Kumppanuus 2020-ohjelma Tampereen kaupungin ja Kumppanuustalo

Lisätiedot

AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA - TALOUSARVIO 2015

AALTO-YLIOPISTON YLIOPPILASKUNTA - TALOUSARVIO 2015 1 VARSINAINEN TOIMINTA Aatteellinen toiminta Varainhankinta 830 903 701 911 921 Yhteiset kulut ja hallinto -679-619 -436-601 -639 Edunvalvonta -171-190 -117-179 -191 Yhteisötoiminta -162-172 -120-200 -163

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

VIESTINTÄ- STRATEGIA. JYYn viestinnän periaatteet

VIESTINTÄ- STRATEGIA. JYYn viestinnän periaatteet VIESTINTÄ- STRATEGIA Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY Johdanto Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan viestintästrategia määrittelee, millaista JYYn viestinnän tulee olla, jotta se tukee ylioppilaskunnan

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019 Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet Luonnos 1/2019 Teema 1: Tiedonkulku Tavoite Toimenpiteet Asukkaat tietävät, mitä Oulussa tapahtuu ja mitä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Nykytilan määrittely: SWOT

Nykytilan määrittely: SWOT Strategia 2018-2021 Johdanto Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKOn strategia on laadittu vuonna 2017 aiemman strategiakauden päättyessä. Strategia on laadittu vuosille 2018-2021. Lähtökohtana

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYN STRATEGIA

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYN STRATEGIA Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan JYYN STRATEGIA 2018-2022 Alkusanat JYYn strategiaa vuosille 2018-2022 ei ole tehty unohdettavaksi pöytälaatikkoon. Se on koottu yhdessä strategiatyöryhmän, JYYn hallituksen,

Lisätiedot

1. Linjataan koulutuksen maksullisuuteen liittyvistä asioista

1. Linjataan koulutuksen maksullisuuteen liittyvistä asioista Kestävä oppiminen 1. Linjataan koulutuksen maksullisuuteen liittyvistä asioista Toiminta: Muodostetaan kanta lukukausimaksukokeiluihin liittyvistä stipendijärjestelmistä. Edistetään kannan toteutumista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009. Yleistä

TOIMINTASUUNNITELMA 2009. Yleistä 1(5) TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä (Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijoita TAMKissa edustaa opiskelijakunta. HALLINTO Opiskelijakunnan

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU

TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU V. 3 :) AYYE Iltakoulu 12.11.2009 TALOUSARVIO V 12.11. BOTTOM LINE Kuluja karsittu huomattavasti v 3.11. kulujäämä n. 1 100 000 v 12.11. 1.5 kulujäämä n. 300 000 Vuoden 2010

Lisätiedot

Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille

Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille Opiskelukyvyn edistämisen suositukset korkeakouluille Suomen ylioppilaskuntien liitto Johanna Kujala, Projektipäällikkö Kyky-projekti, Campus Conexus II johanna.kujala@syl.fi 044 7800 229 Opiskelukykysuositukset

Lisätiedot

Liikuntatutorkoulutus 2011

Liikuntatutorkoulutus 2011 25.5.2011 Liikuntatutorkoulutus 2011 Agenda Liikunta AYY:ssä Liikuntaihmiset Liikuntatapahtumat Aalto-yliopiston urheiluseura Liikuntayhdistykset Missä Aaltolaiset liikkuu - liikuntapalvelukysely Liikunta

Lisätiedot

Yhteiso toiminnan pisteytys

Yhteiso toiminnan pisteytys () Yhteiso toiminnan pisteytys 6 7 8 9. luku Tarkoitus Tätä ohjeistoa käytetään määritettäessä AYY:n stipendiohjesäännön mukaisten yhteisöstipendin, opintostipendin ja vaihtostipendin 9 :ssä tarkoitetun

Lisätiedot

suositukset rahoittajille

suositukset rahoittajille EU:n rakennerahastokauden 2007 2013 Paremmat arjentaidot ja opintojen kautta töihin -ohjelman Opetushallituksen rahoittamassa koordinaatiohankkeessa tehtyyn tutkimukseen perustuvat suositukset rahoittajille

Lisätiedot

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne

Hyvinvointijohtaminen Salossa. Marita Päivärinne Hyvinvointijohtaminen Salossa Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa Tavoitteita tulevaisuuden kunnan ja maakunnan väliselle yhteistyölle hyvinvoinnin edistämisessä SALON HYVINVOINTIKERTOMUS vuosilta

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

Crohn ja Colitis ry.

Crohn ja Colitis ry. Crohn ja Colitis ry www.ibd.fi Strateginen toimintasuunnitelma 2019-2023 #meidänjärjestö 2 IBD lukuina MAAILMASSA IBD:tä SAIRASTAVIA YLI 10 MILJOONAA SUOMESSA IBD:tä SAIRASTAVIA 50 000 Toimisto Tampereella

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 Vapaaehtoisena vaikutat

Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 Vapaaehtoisena vaikutat Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 Vapaaehtoisena vaikutat 1 Lähtökohdat EU:n teemavuosi kaikissa jäsenmaissa EU:n tavoitteet Euroopan laajuinen viestintäkampanja Volunteering in the European Union-tutkimus

Lisätiedot

AYY TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU

AYY TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU 1 AYY TALOUSARVION LÄHETEKESKUSTELU AYYE 4/2009 15.10.2009 LÄHETEKESKUSTELUN RAKENNE Perusfaktoja talousarviosta Yleisiä periaatteita Sektorikohtainen käsittely Organisaatio Hallinto AYY:lle siirtyvät

Lisätiedot

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.

Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4. Hyvinvoinnin rakenne Satakunnassa (ehdotus) Piia Astila Hyvinvoinnin asiantuntija, TtM Satakuntaliitto Hytevertaisfoorumi THL 25.4.2018 Satakunnan maakuntauudistuksen tarkennettu toimintasuunnitelma ajalle

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt ja Järjestöareena KS Järjestöareena 15.9.17 Anne Astikainen & Anu Hätinen Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Tavoitteena järjestöjen roolin, aseman ja osallisuuden vahvistaminen

Lisätiedot

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet 1 YLEISTÄ Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (myöhemmin O Diako) on Diakonia-ammattikorkeakoulun (myöhemmin Diak) sitoutumaton opiskelijoiden etujärjestö, opiskelijakunta. O Diakon tarkoitus

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 2012 Mites se tehdään? Toimiston aamupalalla 19. lokakuuta 2011 Ville Poikolainen Tällä hetkellä strategisempaa ohjausta tekee hallitus muun keskustoimiston ohella. Ohjaavimmat dokumentit laki, säännöt,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Edunvalvonnan suunnittelu

Edunvalvonnan suunnittelu Edunvalvonnan suunnittelu - eli mitä ihmettä sitä tekis tulevina vuosina? 10.9.2018 Sini Saarinen ja Joni Kajander Koulutuksen rakenne Miksi? - eli johdanto aiheeseen Toiminnallinen osuus (15-20 min) Kalvosulkeiset

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset

Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset Yhdistysohjelma Yhdistysohjelman toimenpide -ehdotukset TOIMINTA 1. Yhdistyksen perustoimintaa ja ohjelmaa rakennetaan rohkeasti uudelleen Yhdistyksen toiminta on jäsenlähtöistä ja se näyttäytyy raikkaana

Lisätiedot

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä

Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Rakennamme menestystä - onnistumme yhdessä Turun kauppakamarin strategia 18.11.2016, Minna Arve Varsinais-Suomi 2030 Paras paikka menestyä. Paras paikka onnistua. Paikka olla onnellinen. MENESTYS ONNISTUMINEN

Lisätiedot

Edunvalvonta ainejärjestöissä

Edunvalvonta ainejärjestöissä Edunvalvonta ainejärjestöissä Mitä kopo- ja sopovastaavat voivat tehdä? Joni, Minttu, Inari, Laura-Maria ja Janne 24.1.2017 Esittäytyminen Inari, Minttu, Joni, Laura-Maria ja Janne Tilaisuuden läpivienti

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen aluetoimisto 15.8.2017 Liittostrategiassa määritellyt strategiset päämäärät ovat Järjestäytymisasteen kasvu liiton sopimusaloilla. Jäsenten työolosuhteiden

Lisätiedot

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014

ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat. Järjestökoulutus 11.2.2014 ISYY:n JÄRJESTÖPÄIVÄ Ainejärjestöjen kv-vastaavat Järjestökoulutus 11.2.2014 Keskustelun teemoja Kansainvälisyys yliopistossa ja ylioppilaskunnassa Miten kansainvälisyys tällä hetkellä näkyy ainejärjestöissä?

Lisätiedot

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön strategia 2025 Turvalliseen huomiseen Visio Suomessa asuvat turvallisuustietoiset ja -taitoiset ihmiset ja yhteisöt turvallisessa ympäristössä. Toiminta-ajatus on osaltaan

Lisätiedot