UIMAHALLIBAROMETRI JA ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "UIMAHALLIBAROMETRI JA ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS 2016"

Transkriptio

1 UIMAHALLIBAROMETRI JA ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS TORSTAI.., MESSUKESKUS, HELSINKI KOKOUSTILA - JUHO RAHKONEN

2 Tutkimuksen toteutus Uimahallibarometri on toteutettu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton toimeksiannosta sähköpostikyselynä..... Tutkimukseen vastasi uimahallien edustajaa eri puolilta Suomea. Uimahallien asiakasvastaajarekisterissä oli nimeä, joten henkilötasolla vastausaktiivisuudeksi muodostui. Suomen uimahallit tulivat kuitenkin alueellisesti hyvin katetuiksi, sillä monessa kaupungissa oli useita asiakasvastaavia. Kohdejoukolle lähetettiin henkilökohtaiset tutkimuskutsut linkkeineen ja sen jälkeen vastaamattomille kolme karhua. Asiakastyytyväisyystutkimus tehtiin Taloustutkimuksen Internet-paneelissa.... Siihen vastasi henkilöä. Vastaajat edustavat -vuotiaita suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tämän kuluttajakyselyn virhemarginaali on keskimäärin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kysymyksistä osa on vertailukelpoisia aiempiin, vuosina ja tehtyihin kyselyihin. Lisäksi mukaan otettiin joitakin kokonaan uusia kysymyksiä ja kysymyspatteristoa päivitettiin ajankohtaisemmaksi...

3 Mikä on uimahallin altaiden käyttöaste? Erittäin hyvä Melko hyvä Ei hyvä eikä huono Melko huono Erittäin huono En osaa sanoa Keskiarvo,,, Kaikki vastaajat, n=..

4 Miten uimahallin altaiden käyttöaste tulee arvionne mukaan muuttumaan seuraavien vuoden aikana? Kasvaa Pysyy ennallaan Vähentyy En osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

5 Minkä käyttäjäryhmien osuus tulee lisääntymään seuraavien kolmenneljän vuoden aikana? Ikääntyneet, vanhukset Erityisryhmät Lapset Aikuiset Nuoret Uimaseurat Yritykset Muut järjestöt Ei minkään En osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

6 Millaiseksi arvioitte seuraavien tahojen tarjoamien palveluiden laatutason? Erittäin hyvä Uimahallin palvelut yleensä Uimahallin omat palvelut Uimaseurat Yritykset Muut järjestöt Melko hyvä Ei hyvä eikä huono Melko huono Erittäin huono Ei kokemusta/ En osaa sanoa Keskiarvo,,,,,,,,,,,,,,, Kaikki vastaajat, n=..

7 Tulisiko uimahallin palveluja ja toimintoja vastaisuudessa ulkoistaa nykyistä enemmän? Kyllä Ei En osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

8 Millainen on mielestänne omassa uimahallissa työskentelevien henkilöiden osaamistaso ja pätevyys seuraavissa tehtävissä? Erittäin hyvä Melko hyvä Ei hyvä eikä huono Melko huono Erittäin huono En osaa sanoa Keskiarvo Opetus ja ohjaaminen, Puhtaanapito-osaaminen, Hygieniaan liittyvä osaaminen (yleisesti), Tekninen osaaminen (yleisesti), Asiakaspalveluosaaminen, Turvallisuusosaaminen, Kiinteistöautomaatiojärjestelmien ja -laitteiden hallinta, Uimahallin johtaminen, Tietotekniikan hallinta, Energiatehokkuuteen liittyvä osaaminen, Uimahallin markkinointi ja tuotekehittely, Vieraskielinen opastaminen, Uimahallihenkilöstö palvelutiiminä kokonaisuutena, Kaikki vastaajat, n=..

9 Kuinka hyvin tai huonosti Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton SUH:n tarjoama koulutus vastaa uimahallin nykyisiin tarpeisiin seuraavissa asioissa? Erittäin hyvin Uimaopetus (uimaopettajat) Uinninvalvonta (uinninvalvojat) Vauva- ja perheuinti (ohjaajat) Täydennyskoulutus (allasturvallisuuden henkilökunnalle) Erityisuinti (ohjaajat) Vesitreeni (ohjaajat) Kaikki vastaajat, n= Melko hyvin Ei hyvin eikä huonosti Melko huonosti Erittäin huonosti Ei ole kokemusta asiasta/ En osaa sanoa Keskiarvo,,,,,,,,,,,,,,,,,,..

10 Millainen on seuraavien turvallisuusasiakirjojen/-suunnitelmien merkitys uimahallin käytännön toiminnan kannalta? Erittäin suuri Melko suuri Ei kovinkaan suuri Olematon En osaa sanoa Keskiarvo Turvallisuusasiakirja (kuluttajaturvallisuusviranomainen),,, Valvontatutkimusohjelma (terveysviranomainen),,, Pelastussuunnitelma (pelastusviranomainen),,, Kaikki vastaajat, n=..

11 Millaiseksi koette käytännön turvallisuusjärjestelyt hallissa tällä hetkellä seuraavissa asioissa? Erittäin hyvä Uinninvalvojat Pelastus- ja ensiapuvälineet Turvallisuusjärjestelyt yleensä Henkilöstön osaaminen Kameravalvonta Rakenteet Kaikki vastaajat, n= Melko hyvä Ei hyvä eikä huono Melko huono Erittäin huono Ei osaa sanoa Keskiarvo,,,,,,,,,,,,,,,,,,..

12 Mitä altaita tai muita laitteita on uimahallissa? Uintiallas Saunat Opetusallas Monitoimi-, kuntoutus-, terapia-allas Vesiliukumäki Poreallas Kahluuallas Kylmävesiallas sisällä Höyrysaunat Lämminvesiallas Hyppytorni/- lauta Hyppyallas Ulkona sijaitseva kylmäallas tai avanto Kiipeilyseinä Infrapunasaunat Muut laitteet Kaikki vastaajat, n=..

13 Mitkä seuraavista ovat tulevaisuudessa keskeisimpiä palvelutuotannon rakenteiden kehittämisen kannalta? Uintiallas Monitoimi-, kuntoutus-, terapia-allas Opetusallas Saunat Kylmävesiallas sisällä Poreallas Ulkona sijaitseva kylmäallas tai avanto Hyppyallas Lämminvesiallas Kahluuallas Vesiliukumäki Kiipeilyseinä Höyrysaunat Hyppytorni/- lauta Infrapunasaunat Muut laitteet En osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

14 Kuinka paljon seuraavia onnettomuuskirjanpitoon merkittyjä tilanteita on ollut uimahallissa viimeisen kuukauden aikana? Ei yhtään kpl vuodessa kpl vuodessa kpl vuodessa kpl vuodessa kpl vuodessa Yli kpl vuodessa Ei tietoa Sairauskohtaukset muualla kuin altaassa tapahtuneet, joissa on tarvittu ensiapua Kaatumiset/liukastumiset/pään lyönnit/palovammat tms., vakavat tapaukset, joissa on tarvittu ensiapua Sairauskohtaukset muualla kuin altaassa tapahtuneet, joissa on tarvittu sekä ensiapua että sairaankuljetusta Kaatumiset/liukastumiset/pään lyönnit/palovammat tms., vakavat tapaukset, joissa on tarvittu sekä ensiapua että Tilanteet, joissa uinninvalvoja tai toinen asiakas on nostanut pinnalla ja tajuissaan olevan asiakkaan ylös altaasta (eli uimari Tilanteet, joissa uinninvalvoja tai toinen asiakas on nostanut asiakkaan veden pinnan alta / pohjasta pinnalle sekä edelleen Ensiapuvälineistönä käytetty hapenantolaitetta Kiukaiden aiheuttamat vähäiset palovammat, joissa tavanomainen ensiapu on riittänyt Ensiapuvälineistönä käytetty defibrillaattoria Hukkumis- tai muu sairaskohtaustilanne on johtanut elvytystoimenpiteisiin (painelu- puhalluselvytys), kuinka monta Ensiapuvälineistönä käytetty rankalautaa Kaikki vastaajat, n=..

15 Kuinka monesta onnettomuuskirjanpitoon merkitystä vakavasta tapauksesta on tehty ilmoitus kunnan kuluttajaturvallisuusviranomaiselle? Ei yhtään - kpl vuodessa - kpl vuodessa - kpl vuodessa - kpl vuodessa - kpl vuodessa Yli Ei tietoa Kaikki vastaajat, n=..

16 Mitä korjaavia toimenpiteitä on jouduttu tekemään onnettomuuskirjanpitoon merkittyjen tilanteiden johdosta? Kyllä Ei En osaa sanoa Uimareille suunnattua ohjeistusta on lisätty (lisätty esim. turvallisuusohjeita, varoitus- ja kieltomerkintöjä, kuulutuksia) Liukastumisia on pyritty torjumaan esim. pintoja uusimalla, liukkaudenestokäsittelyllä tai puhtaanapitomenetelmiä parantamalla Parannettu ensiapuvalmiutta lisäämällä ensiapukoulutusta Parannettu ensiapuvalmiutta hankkimalla jokin näistä: defibrillaattori, hapenantolaite, rankalauta Uinninvalvontaa on tehostettu (esim. lisäämällä valvojien lukumäärää tai parantamalla valmiuskoulutusta) Lasten uimataitoa on ryhdytty selvittämään kysymällä tai testaamalla (jos esim. tulevat ilman vanhempaa henkilöä uimahalliin) Palovammoja on pyritty vähentämään kiukaiden suojausta tai sijoittelua parantamalla Kaikki vastaajat, n=..

17 Seuraavaksi allasvesihygienian erityistilanteista. Montako kertaa viimeksi kuluneen kuukauden aikana on esiintynyt seuraavia tilanteita uimahallissa? Ei lainkaan Kerran - kertaa - kertaa - kertaa Yli kertaa Ei osaa sanoa Allas jouduttu väliaikaisesti sulkemaan ulosteperäisen saastumisen takia Allas tai koko uimahalli asetettu väliaikaiseen käyttökieltoon muun hygieniaongelman takia Altaasta löydetty Pseudomonas aeruginosa- bakteeri Allas tai koko uimahalli asetettu väliaikaiseen käyttökieltoon Pseudomonas aeruginosabakteerin takia Muualta allasosastolta löydetty Pseudomonas aeruginosabakteeri Kaikki vastaajat, n=..

18 Mikä on oma mielipiteesi seuraavista hygieniaan liittyvistä asioista omassa uimahallissa Erittäin hyvä Melko hyvä Ei hyvä eikä huono Melko huono Erittäin huono Ei osaa sanoa Keskiarvo Allasveden laadusta kertovien tutkimustulosten näkyvyys, Allasosaston yleinen hygienian taso mielestäsi, Puhtaanapitojärjestelyt ja siisteys, Henkilöstön hygieniaosaaminen yleensä, Uimareille tarkoitetut peseytymisja muut hygieniaohjeet, Vieraskieliset ohjeet, Kaikki vastaajat, n=..

19 Altaiden pohjaimurointi Imurointi tehdään pääsääntöisesti päivittäin Imurointi tehdään noin - kertaa viikossa Imurointi on käytössä, mutta tehdään korkeintaan kerran viikossa Ei imuroida lainkaan Kaikki vastaajat, n=..

20 Uima-asuja koskevat rajoitukset Sallittu aina Sallittu vain aukioloajan ulkopuolisilla vuoroilla Kielletty Uimashortsit (vain lyhyempi taskuton malli) Burkinit (vartalon myötäinen malli) Uimashortsit (yleisesti) Burkinit (löysä malli) Uimashortsit (vain lyhyempi malli, saa olla taskuja) Shortsit (yleisesti) Kaikki vastaajat, n=..

21 Yksityisyyden suojaa antavat ratkaisut On Ei Erillinen esteetön puku- ja pesutila Yksityisyyden suojaa antava verholla tai ovella varustettu pukukoppi tai pukutila Yksityisyyden suojaa antava verholla tai ovella varustettu suihkusyvennys, suihkukoppi tai suihkutila Kaikki vastaajat, n=..

22 UIMAHALLIEN KÄYTTÄJIEN MIELIPITEET..

23 Kuinka usein harrastatte uintia tai muuta vesiliikuntaa uimahallissa Ei lainkaan Harvemmin kuin kerran vuodessa Kerran tai useampia kertoja vuodessa Kerran tai muutamia kertoja kuukaudessa Noin kerran viikossa Useampia kertoja viikossa Lähes päivittäin Ei osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

24 Kuinka usein harrastaa uintia tai muuta vesiliikuntaa uimahallissa Ei lainkaan Harvemmin kuin kerran vuodessa Kerran tai useampia kertoja vuodessa Kerran tai muutamia kertoja kuukaudessa Noin kerran viikossa Useampia kertoja viikossa Lähes päivittäin Ei osaa sanoa Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=kaikki vastaajat..

25 Miksi ei harrasta uintia tai muuta vesiliikuntaa uimahallissa () Harrastaa muuta liikuntaa, ei ole aikaa Ei koe uintia tai vesiliikuntaa itselleen sopivaksi Kloorattu allasvesi ei sovellu itselle Etäisyys halliin on liian suuri Ei osaa uida Uimahallissa on liian ahdasta Hinta on liian korkea Uimahalli on epäsiisti Ei ole yksityisyyden suojaa antavia tiloja Kaikki, n= Mies, n= Nainen, n= n=ei harrasta uintia/eikä muuta vesiliikuntaa..

26 Miksi ei harrasta uintia tai muuta vesiliikuntaa uimahallissa () Uimahallissa on shortsien ja uimashortsien käyttö kielletty Uimahalli on huonossa kunnossa Allasvalikoima on liian niukka Hallissa ei ole sopivaa ohjattua vesiliikuntaryhmää Käy uimahallissa mutta vain pesulla ja saunomassa Uimahallissa on burkinin käyttö kielletty Jokin muu syy Ei osaa sanoa Kaikki, n= Mies, n= Nainen, n= n=ei harrasta uintia/eikä muuta vesiliikuntaa..

27 Mitä kaikkia omatoimisesti harjoitettavia vesiliikuntalajeja harrastaa uimahallissa Kuntouinti Vesijuoksu Perheuinti Kylmäaltaassa käynti Leikkitoiminnot Ulkona sijaitsevassa kylmäaltaassa tai avannossa käynti Uintiurheilulajien (uinti, uimahyppy, taitouinti, vesipallo) omatoiminen harjoittelu Hyppylaudalta tai -tornista hyppääminen, muuten kuin urheilulajina Sukelluslajien (vapaasukellus, laitesukellus, uppopallo) omatoiminen harjoittelu Erityisuinti (uinti vaatii erityisjärjestelyjä tai avustusta) Hengenpelastus (hengenpelastuskerho tms. vesipelastuksen harjoittelu) Melonta- ja soutulajien omatoiminen harjoittelu Jokin muu Ei osaa sanoa Kaikki, n= Mies, n= Nainen, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

28 Mitä kaikkia omatoimisesti harjoitettavia vesiliikuntalajeja harrastaa uimahallissa Kuntouinti Vesijuoksu Perheuinti Kylmäaltaassa käynti Leikkitoiminnot Ulkona sijaitsevassa kylmäaltaassa tai avannossa käynti Uintiurheilulajien (uinti, uimahyppy, taitouinti, vesipallo) omatoiminen harjoittelu Kaikki, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

29 Mitä kaikkia omatoimisesti harjoitettavia vesiliikuntalajeja harrastaa uimahallissa Hyppylaudalta tai -tornista hyppääminen, muuten kuin urheilulajina Sukelluslajien (vapaasukellus, laitesukellus, uppopallo) omatoiminen harjoittelu Erityisuinti (uinti vaatii erityisjärjestelyjä tai avustusta) Hengenpelastus (hengenpelastuskerho tms. vesipelastuksen harjoittelu) Melonta- ja soutulajien omatoiminen harjoittelu Jokin muu Ei osaa sanoa Kaikki, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

30 Mitä ohjattuja vesiliikuntalajeja haluaisi harrastaa jatkossa Vesijumppa ja muu ohjattu vesiliikunta Vesijuoksu Uintitekniikkakurssi Melonta- ja soutulajit Hydrospinning Erityyppiset kuntouttavat palvelut Uintiurheilulajit (uinti, uimahyppy, taitouinti, vesipallo) Uimakoulu Sukelluslajit (vapaasukellus, laitesukellus, uppopallo) Vauva- tai perheuinti Hengenpelastuskerho (Junior Life Saver tms.) Erityisryhmien uintipalvelut Koululaisten iltapäiväkerhot Jotain muuta Ei mitään Ei osaa sanoa n=kaikki vastaajat Kaikki, n= Mies, n= Nainen, n=..

31 Mitä seuraavia palveluita haluaisi olevan uimahallissa tai sen välittömässä läheisyydessä Kuntosalipalvelut Ravintolapalvelut Fysioterapiapalvelut Juoksu- ja lenkkeilyreitit Liikuntaryhmät Liikuntaneuvonta Sisäpelikentät Terveyspalvelut Kirjastopalvelut Ulkopelikentät Nurmikentät Kokouspalvelut Jotain muuta Ei osaa sanoa n=kaikki vastaajat Kaikki, n= Mies, n= Nainen, n=..

32 Kokeeko jonkin tai joidenkin seuraavista seikoista olevan ongelmana uimahallissa, jota käyttää eniten () Liian ahdasta Lattiat ovat liukkaat Vanhentunutta tai huonosti toimivaa tekniikkaa (kuten suihkut tms.) Allasvalikoima puutteellinen Uimahalli on epäsiisti Liian meluisaa Huono ilmanlaatu Ei ole yksityisyyden suojaa antavia tiloja (ovella/verholla varustettu puku-/suihkukoppi yms.) Kaikki, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

33 Kokeeko jonkin tai joidenkin seuraavista seikoista olevan ongelmana uimahallissa, jota käyttää eniten () Uimahalli yleisesti huonossa kunnossa Uimahallissa on shortsien ja uimashortsien käyttö kielletty Liian vähän uinninvalvojia Ei sovellu liikkumisesteisille Liian vähän muuta henkilökuntaa Uimahallissa on burkinin käyttö kielletty Jokin muu asia Ei osaa sanoa Kaikki, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

34 Onko joutunut uimahallissa vaaratilanteeseen tai onko itselle sattunut tapaturma viimeisen vuoden aikana Vaaratilanne Tapaturma Molempia Ei kumpaakaan Ei osaa sanoa Harrastaa uintia/muuta vesiliikuntaa, n=..

35 Onko joutunut uimahallissa vaaratilanteeseen tai onko itselle sattunut tapaturma viimeisen vuoden aikana Vaaratilanne Tapaturma Molempia Ei kumpaakaan Ei osaa sanoa Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=harrastaa uintia/ muuta vesiliikuntaa..

36 Kuinka henkilökunta osasi toimia tilanteessa ja Erittäin hyvin Melko hyvin Ei hyvin eikä huonosti Melko huonosti Erittäin huonosti Ei ollut tarvetta henkilökunnan apuun Henkilökunta ei toiminut mitenkään vaikka olisi pitänyt Ei ollut läsnä henkilökuntaa jolta olisi saanut heti apua (uinninvalvoja/ohjaaja) Ei osaa sanoa Joutunut vaaratilanteeseen uimahallissa, n=..

37 Oman uimataidon arviointi: Mikä seuraavista pitää paikkansa omalla kohdalla Osaa uida vähintään pohjoismaisen määritelmän mukaan ( m, josta m selällään) Osaa uida, mutta heikommin kuin edellä kuvattu Ei osaa uida lainkaan Ei osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

38 Oman uimataidon arviointi: Mikä seuraavista pitää paikkansa omalla kohdalla Osaa uida vähintään pohjoismaisen määritelmän mukaan ( m, josta m selällään) Osaa uida, mutta heikommin kuin edellä kuvattu Ei osaa uida lainkaan Ei osaa sanoa Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=kaikki vastaajat..

39 Missä oppi uimaan Oppi uimaan luonnonvesissä itse tai vanhemman kanssa Oppi uimaan luonnonvesissä uimakoulussa Oppi uimaan uimahallissa itse tai vanhemman kanssa Oppi uimaan uimahallissa uimakoulussa Oppi uimaan uimahallissa koulun uinninopetuksen yhteydessä Ei osaa sanoa Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=osaa uida..

40 Saako tukea työnantajalta tai muulta taholta uimahallikäynteihin Kyllä, liikunta- tai kulttuuriseteli tai muu vastaava työnantajan antama tuki Muuta tukea Ei saa tukea Ei osaa sanoa Harrastaa uintia/muuta vesiliikuntaa, n=..

41 Mitkä seuraavista ovat tulevaisuudessa keskeisimpiä uimahallin palvelutuotannon kannalta Uintiallas Saunat Monitoimi-, kuntoutus-, terapia-allas Opetusallas Poreallas Lämminvesiallas Höyrysaunat Kylmävesiallas sisällä Hyppyallas (erillinen allas tai uintialtaan sivussa oleva erillinen hyppysyvennys) Kahluuallas Vesiliukumäki Ulkona sijaitseva kylmäallas tai avanto Hyppytorni/- lauta (uintialtaan toisessa päädyssä oleva torni/lauta) Infrapunasaunat Kiipeilyseinä Muut laitteet Ei osaa sanoa Kaikki vastaajat, n=..

42 Miten kokee seuraavat asiat uimahallissa, jota käyttää eniten Yksityisyyden suojaa antavat ratkaisut puku- ja pesutiloissa On riittävällä tasolla On huomioitu, mutta voisi parantaa Ei ole huomioitu Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=kaikki vastaajat..

43 Miten kokee seuraavat asiat uimahallissa, jota käyttää eniten Heikkonäköisten huomioiminen (kontrastivärit portaissa ja kulmissa, merkintöjen koko) On riittävällä tasolla On huomioitu, mutta voisi parantaa Ei ole huomioitu Kaikki, n= Sukupuoli Mies, n= Nainen, n= Ikäryhmä - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= - vuotta, n= n=kaikki vastaajat..

44 KIITOS! KERROMME MIELELLÄMME LISÄÄ Juho Rahkonen tel...

Uimahallibarometri Taloustutkimus Oy

Uimahallibarometri Taloustutkimus Oy Taloustutkimus Oy Syyskuu Uimahallien asiakastyytyväisyys 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Uimahallin altaat ja uima-altaiden käyttöaste... 3 3. Eri käyttäjäryhmien osuudet uimahallin tilakapasiteetistä...

Lisätiedot

Uimahallien asiakastyytyväisyys Taloustutkimus Oy

Uimahallien asiakastyytyväisyys Taloustutkimus Oy Uimahallien asiakastyytyväisyys Taloustutkimus Oy Syyskuu 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Vesiliikunnan harrastaminen uimahallissa... 3 3. Vapaasti harjoitettavien vesiliikuntalajien harrastaminen uimahallissa...

Lisätiedot

UIMAHALLIEN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2012: Vesiliikunnan harrastaminen uimahallissa ja näkemykset omasta uimahallista

UIMAHALLIEN ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2012: Vesiliikunnan harrastaminen uimahallissa ja näkemykset omasta uimahallista UIMAHALLIEN ASIAKASTYYTYVÄISYYS : Vesiliikunnan harrastaminen uimahallissa ja näkemykset omasta uimahallista UIMAHALLIEN ASIAKASTYYTYVÄISYYS : Vesiliikunnan harrastaminen uimahallissa ja näkemykset omasta

Lisätiedot

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina Tähän otsikkoa Abra cadab rakad Uimahallit koko kansan liikuttajina Uimahallibarometri 2008 ja Uimahallien asiakasbarometri 2010 barometrien keskeiset tulokset Ilpo Johansson tekninen asiantuntija Suomen

Lisätiedot

UIMAHALLIBAROMETRI 2012: Uimahallivastaavien arvioita ja näkemyksiä omasta uimahallistaan

UIMAHALLIBAROMETRI 2012: Uimahallivastaavien arvioita ja näkemyksiä omasta uimahallistaan UIMAHALLIBAROMETRI : Uimahallivastaavien arvioita ja näkemyksiä omasta uimahallistaan UIMAHALLIBAROMETRI : Uimahallivastaavien arvioita ja näkemyksiä omasta uimahallistaan JOHDANTO Tässä raportissa esitetään

Lisätiedot

Uimahallibarometri 2008

Uimahallibarometri 2008 Uimahallivastaavien arvioita ja näkemyksiä omasta uimahallistaan Uimahallibarometri 28 Työryhmä: Mika Heino, Suomen Kuntoliikuntaliitto ry Ilpo Johansson, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry

Lisätiedot

Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta

Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta Uimahallien suunnittelu ja rakentaminen eri käyttäjäryhmien näkökulmasta Ville Nummelin 13.10.2016 Esityksen sisältö (35-40min) Esittely Nykytilanne ja liikuntalaki Uimahallin tilat eri käyttäjien näkökulmista

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallien asiakkaille Oppaan on laatinut Suomen Uimaopetus-

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille

Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallin asiakkaille, henkilökunnalle ja järjestöille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Selkokielinen opas uimahallien asiakkaille,

Lisätiedot

SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO

SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO SUOMEN UIMAOPETUS- JA HENGENPELASTUSLIITTO SUH SUH perustettiin 20.11.1956 perustajajärjestöt: SUiL, MLL, SPR, SVUL,TUL,SFI,FH ja KLL. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton missio on uimataidon ja

Lisätiedot

Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille

Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry 2013 Tule uimahalliin! Opas uimahallien asiakkaille Oppaan on laatinut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

Lisätiedot

Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa

Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa Uimataitotutkimus 2011 Tutkimus laadittiin yhteistyössä LIKESin ja Opetushallituksen kanssa. Kysely lähetettiin sekä suomen- että ruotsinkielisiin kouluihin.

Lisätiedot

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely KÄRKÖLÄ Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely 22.3.-30.4.2016 YHTEENVETO KÄRKÖLÄ KÄRKÖLÄ www.karkola.fi Kärkölän kunta Virkatie 1, 16600 Järvelä 044 770 2200 Perustiedot Kysely toteutettiin lomakekyselynä

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI. Ikäsyrjintä työelämässä

TUTKIMUSRAPORTTI. Ikäsyrjintä työelämässä TUTKIMUSRAPORTTI Kyselyn toteutus Tämän kyselyn toteutti EK:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Kysely kohdistettiin työikäiseen väestöön (18 vuotiaat), ja siihen vastasi 2128 henkilöä 11. 1. tammikuuta

Lisätiedot

sen merkitys hallin käyttöön

sen merkitys hallin käyttöön Hallin puhtaanapito ja sen merkitys hallin käyttöön Janne Jylkkä Hallimestari Kemin kaupunki KEMIN UIMAHALLI KEMIN UIMAHALLI KEMIN UIMAHALLI KEMIN UIMAHALLI KEMIN UIMAHALLI Rakennettu 1967, arkkitehti

Lisätiedot

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka.

04.09.2014. Lukuvuonna 2014-2015 2-luokkalaisten uimaopettajana toimii Pia Salonen, p. 050 3800489 ja sähköposti pia.salonen@kotka. 2- LUOKKALAISTEN UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA 2014-2015 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kymmenen tuntia. Opetus tapahtuu mahdollisuuksien

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2012

Seurakysely toimintavuodelta 2012 Seurakysely toimintavuodelta 2012 1. Seura ALAVUDEN URHEILIJAT 2. Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköposti Matkapuhelin 3. Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen työntekijä

Lisätiedot

Seksuaalinen häirintä työelämässä

Seksuaalinen häirintä työelämässä TUTKIMUSRAPORTTI Seksuaalinen häirintä työelämässä Helmikuu 2018 Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on tehnyt EK:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Kysely kohdistettiin työikäiseen väestöön (18 64-vuotiaat),

Lisätiedot

Turvallisuusasiakirja. Cetus Espoo ry - Cetus Esbo rf

Turvallisuusasiakirja. Cetus Espoo ry - Cetus Esbo rf Turvallisuusasiakirja Cetus Espoo ry - Cetus Esbo rf SISÄLLYSLETTELO: 1 SEURAN TOIMINNAN KUVAUS... 3 1.1 Seuran tavoitteet... 3 1.2 Seuran missio... 4 2 SEURAN VASTUUHENKILÖT JA TOIMIJAT... 5 2.1 Seuran

Lisätiedot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot www.vantaa.fi/liikunta Toiminnan järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. 1 Sisällys Erillisaunavuorot ja perhesaunavuorot

Lisätiedot

TAUSTAA UIMAHALLIHANKKEILLE SUOMESSA

TAUSTAA UIMAHALLIHANKKEILLE SUOMESSA OLOSUHDEVALIOKUNTA Yhteenveto uimaseuroille TAUSTAA UIMAHALLIHANKKEILLE SUOMESSA 1. YLEISTÄ Uimaliiton olosuhdevaliokunta on koonnut tähän yhteenvetoon uimaseurojen tarpeisiin oleellisia uimahalli-investointeja

Lisätiedot

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa

UIMARIN POLKU AURAJOEN UINTI. Vesitaituriksi Turussa AURAJOEN UINTI Vesitaituriksi Turussa UIMARIN POLKU Uimarin polun tarkoituksena on selvittää uimarille ja vanhemmille uintiharrastuksen kulkua uimakoulusta aina kilpauintiin asti. Aurajoen Uinti ry haluaa

Lisätiedot

Tuusulan kunta/liikuntapalvelut

Tuusulan kunta/liikuntapalvelut Tuusulan kunta/liikuntapalvelut Uimahallin tyytyväisyyskysely 2016 N=224 3 Vastaajan ikä Valitse ryhmä, johon kuulut ikäsi perusteella (N=224) 25 % 22 % 23 % 15 % 15 % 1 5 % 2 % 6 % 3 % 8 % 1 % 7-12 vuotta

Lisätiedot

Koulut tilaavat itse tarvitsemansa kuljetukset.

Koulut tilaavat itse tarvitsemansa kuljetukset. UIMAOPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN KOTKASSA LUKUVUOSI 2017-2018, päivitetty 24.10.2017 YLEISTÄ Kukin toisen luokan oppilas saa uimaopettajan antamaa uinnin opetusta yhteensä kahdeksan tuntia ja kolmasluokkalaiset

Lisätiedot

VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013

VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013 VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2013 LIIKUNTAPALVELUT Liikunta- ja harrastuspaikat (sis.alv) RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Myllytien nyrkkeilysali (280m2) 600,00 Harjulan voimailusali (180m2) 400,00

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2014

Seurakysely toimintavuodelta 2014 16.1.2015 9.18 Seurakysely toimintavuodelta 2014 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin Vastaajan asema seurassa Puheenjohtaja Päätoiminen/osa-aikainen

Lisätiedot

TURVALLISUUS & HYGIENIA KAMPANJA 2012

TURVALLISUUS & HYGIENIA KAMPANJA 2012 TURVALLISUUS & HYGIENIA KAMPANJA 2012 TURVALLISUUS EI SAA JUOSTA. Uimahallin lattiat ovat märät ja liukkaat. Kaatumisesta saattaa seurata kohdistuvia vammoja, joilla on vakavia jälkiseurauksia. Suomessa

Lisätiedot

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00

Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta. Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kysy hallitukselta ja henkilökunnalta Keskustelufoorumi 18.4.2015 klo 10.00 Kansalliset kilpailut Arvokilpailut 2017 Linjaus tason mukaan Uinnin kilpailukalenteri 2016 Tulonlähde Valmentautuminen FINAn

Lisätiedot

KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA

KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA Teksti: Matti Hakamäki Kuvat: LIKES-tutkimuskeskus / Jouni Kallio KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 323 ISBN (nid.) 78-1-70-418-6 ISSN 037-248 ISBN (pdf) 78-1-70-417-

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKAT UIMAHALLIT IMPIVAARAN UIMAHALLI. UINTIMAKSUT, alv. 8 % KUNTOSALIMAKSUT/alakerran sali, alv. 8% OHJATTU TOIMINTA, alv.

LIIKUNTAPAIKAT UIMAHALLIT IMPIVAARAN UIMAHALLI. UINTIMAKSUT, alv. 8 % KUNTOSALIMAKSUT/alakerran sali, alv. 8% OHJATTU TOIMINTA, alv. UIMAHALLIT IMPIVAARAN UIMAHALLI LIIKUNTAPAIKAT UINTIMAKSUT, alv. Alennusryhmään kuuluvat: Aikuinen 4 Opiskelija, kortilla Lapsi 7-16 v. 2 Eläkeläinen (ei osa-aika), kortilla Alle 7v. vanhempien mukana

Lisätiedot

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä.

Tämä tutkimus on tehty Euroopan komission Suomen-edustuston toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksella pyrittiin selvittämään miten n maakunnan asukkaat suhtautuvat Suomen ja Venäjän

Lisätiedot

Huolehdithan hygieniasta. Hygieniaohjeet. Suihku- ja allasosasto

Huolehdithan hygieniasta. Hygieniaohjeet. Suihku- ja allasosasto Huolehdithan hygieniasta Hygieniaohjeet Suihku- ja allasosasto 1. PESEYTYMINEN Peseydy ennen uintia huolellisesti ilman uima-asua pesunestettä käyttäen Pese meikit ja hajuvedet huolellisesti pois - Ilman

Lisätiedot

Euroopan komission Suomen-edustusto. Pohjois-Savon maakuntatutkimus

Euroopan komission Suomen-edustusto. Pohjois-Savon maakuntatutkimus n maakuntatutkimus Taloustutkimus Oy Jari Pajunen.1.010 1. JOHDANTO Tämä tutkimus on tehty n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy:ssä. Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksella pyrittiin selvittämään,

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO YLEISET EHDOT 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat haukiputaalaisia rekisteröityjä urheiluseuroja. Ulkopaikkakuntalaisilta urheiluseuroilta veloitetaan muiden

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUT. Liikunta- ja harrastuspaikat 2015 RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Harjulan voimailusali (180m2)

LIIKUNTAPALVELUT. Liikunta- ja harrastuspaikat 2015 RYHMÄ 1 (kuukausivuokra /kk) Harjulan voimailusali (180m2) VAPAA-AIKA- JA HARRASTUSPALVELUT MAKSUT 2015 Maksut sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. Tilavaraukset tulee peruuttaa vähintään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Peruuttamattomasta vuorosta

Lisätiedot

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA TERVETULOA MUKAAN POLSKIMAAN! LEIKKI-IKÄISEN LAPSEN UINTI Matkalla uimataitoon on monta eri vaihetta opittavana. Leikki-ikäisillä eli noin 3 5 vuotiailla

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 8.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 8.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 8.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

Nuoret aikuiset, päihteet ja ehkäisevä päihdetyö -tutkimus

Nuoret aikuiset, päihteet ja ehkäisevä päihdetyö -tutkimus Nuoret aikuiset, päihteet ja ehkäisevä päihdetyö -tutkimus Mistä tutkimuksessa on kyse? Tutkimus kartoittaa nuorten aikuisten ajatuksia päihteistä ja ehkäisevästä päihdetyöstä. Tutkimustulokset antavat

Lisätiedot

Uimakoulut SYKSY 20. Kallio Kontula Malmi Mäkelänrinne Pasila Siltamäki Töölö Vuosaari

Uimakoulut SYKSY 20.  Kallio Kontula Malmi Mäkelänrinne Pasila Siltamäki Töölö Vuosaari SYKSY 20 12 Uimakoulut Järjestämme syksyn aikana uimahalleissamme uimakouluja. Ilmoittautuminen alkaa ma 4.6. ja jatkuu niin kauan, kuin paikkoja riittää ja uimakoulut alkavat. Koko uimakoulutarjonta ja

Lisätiedot

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.

Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2. Työntekijöiden näkemyksiä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja yhteistoiminnasta työpaikoilla Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 14.2.2017 Tutkimuksen taustaa Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Vastaus vt Jaana Pelkosen kysymykseen lasten ja nuorten uimataidon kehityksestä ja ylläpidosta Helsingissä

Kaupunginvaltuusto Vastaus vt Jaana Pelkosen kysymykseen lasten ja nuorten uimataidon kehityksestä ja ylläpidosta Helsingissä Helsingin kaupunki Kaupunginvaltuusto Kyselytunnin vastaukset 14.09.2011 Sj 36 Vastaus vt Jaana Pelkosen kysymykseen lasten ja nuorten uimataidon kehityksestä ja ylläpidosta Helsingissä HEL 2011-002822

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA. Teksti : Matti Hakamäki Kuvat: Jouni Kallio

KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA. Teksti : Matti Hakamäki Kuvat: Jouni Kallio KUUDESLUOKKALAISTEN UIMATAITO SUOMESSA Teksti : Matti Hakamäki Kuvat: Jouni Kallio Uimataito on kansallisesti katsottu elämässä tarpeelliseksi taidoksi. Kolme neljästä suomalaisesta kuudesluokkalaisesta

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2015

Seurakysely toimintavuodelta 2015 22.1.2016 11.06 Seurakysely toimintavuodelta 2015 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuran perustamisvuosi Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite Matkapuhelin

Lisätiedot

UIMATAITOVIIKKO. Opas uimahalleille ja yhteisöille

UIMATAITOVIIKKO. Opas uimahalleille ja yhteisöille UIMATAITOVIIKKO Opas uimahalleille ja yhteisöille JOHDANTO VIETETÄÄN UIMATAITOVIIKKOA YHDESSÄ! Kaikilla on oikeus nauttia vedestä. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton tavoitteena on edistää uima-

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA

TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA Utsjoen Kunta Tarjouspyyntö Utsjoen uimahalli 28.10.2011 Utsjoentie 48 A 99980 Utsjoki TARJOUSPYYNTÖ OSTOPALVELUNA TUOTETTAVASTA UINNINVALVONNASTA HANKINNAN KOHDE Utsjoen kunta/ sivistyslautakunta pyytää

Lisätiedot

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT www.vantaa.fi/liikunta SISÄLLYS Erillisaunavuorot 3 Perhesaunavuorot 4 Erityisuintivuorot 5 Erityisryhmien

Lisätiedot

Valvontakohdetyypin tarkastusten yleinen sisältö liite II / 1 1 (5)

Valvontakohdetyypin tarkastusten yleinen sisältö liite II / 1 1 (5) 1 (5) Julkiset huvi- ja kokoontumishuoneistot (lasten ja nuorten kohteet: kerhoja nuorisotilat, leirikeskukset, lasten iltapäiväkerhot ja sisäleikkipuistot) Yleinen siisteys, siivousohjelma ja välineet

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

Uimahallien ja kylpylöiden puhtaus 2011

Uimahallien ja kylpylöiden puhtaus 2011 Sivu 1(5) Uimahallien ja kylpylöiden puhtaus 2011 Vantaan ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskukset kartoittivat vuonna 2011 uimahallien ja kylpylöiden puku-, pesu- ja allastilojen pintojen hygieenisyyttä.

Lisätiedot

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku

Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Ilkka Haipus Ilkka.haipus@ihsc.fi Uimarin polku Kempeleen Pyrintö - Uinti 0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). 0 Uintitoiminta

Lisätiedot

18.10.2013. Pikku Saimaa, Savonlinna (Avantouintipaikka on kesällä pieni yleinen uimaranta)

18.10.2013. Pikku Saimaa, Savonlinna (Avantouintipaikka on kesällä pieni yleinen uimaranta) TARKASTUSKERTOMUS 18.10.2013 Savonlinnan kaupunki Vapaa-aikatoimi/ Liikuntatoimi Simo Räty Olavinkatu 27 57130 Savonlinna PIKKU SAIMAAN AVANTOUINTIPAIKAN TARKASTUS Aika: 4.10.2013 klo 13:00-14:30 Paikka:

Lisätiedot

0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin).

0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). Uimarin polku 0 Kempeleen Pyrinnön Uinnin pääkohderyhmiä ovat 4 15-vuotiaat lapset sekä aikuisiän Mastersuimarit (lukioiästä eteenpäin). 0 Uintitoiminta jakaantuu kolmeen osaan 0 Uimakoulut lapsen uimaopetus

Lisätiedot

NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT

NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT KERTAMAKSUT AIKUISET, UINTI Aamu-uinti, ma-pe klo 6-9 3,30 Aamu-uinti; eläkeläinen, invalidi, opiskelija, työtön, varusmies, ma-pe klo 6-9 2,30 Uinti klo 9 6,60 Uinti; eläkeläinen,

Lisätiedot

Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin

Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin Onhan siinä Avainlippu-kampanja Taustamateriaali: Vastuullisuus ohjaa kuluttamista entistä voimakkaammin Suomalaisen Työn Liiton tutkimus Nuoret, työ ja kuluttaminen 201 Tutkimusten toteutus Osana Onhan

Lisätiedot

Päivämäärä: 16.4.2008 Ylläpitäjän edustajat: Urpo Hyvönen, Timo Korhonen, Juhani Määttä Asko Sirviö, Juhani Määttä, Helka Leimu-Pelkonen (siht.

Päivämäärä: 16.4.2008 Ylläpitäjän edustajat: Urpo Hyvönen, Timo Korhonen, Juhani Määttä Asko Sirviö, Juhani Määttä, Helka Leimu-Pelkonen (siht. Raportti Uimarannan riskinarviointi Rannan nimi: Hiukka Rannan osoite: Tervatie 1, 88600 Sotkamo Päivämäärä: 16.4.2008 Ylläpitäjän edustajat: Urpo Hyvönen, Timo Korhonen, Juhani Määttä Asko Sirviö, Juhani

Lisätiedot

TAULUKKO 1. Vastaajien taustatiedot Vuosi 2010 Vuosi 2014. Taustamuuttujat n % n % Nainen 133 55 109 53. Mies 109 45 96 47

TAULUKKO 1. Vastaajien taustatiedot Vuosi 2010 Vuosi 2014. Taustamuuttujat n % n % Nainen 133 55 109 53. Mies 109 45 96 47 TAULUKKO 1. Vastaajien taustatiedot Vuosi 2010 Vuosi 2014 Taustamuuttujat n % n % Sukupuoli (n=242) Sukupuoli (n=205) Nainen 133 55 109 53 Mies 109 45 96 47 Ikä (n=240) Ikä (n=205) 68-73-vuotiaat 92 38

Lisätiedot

Urheiluseura liikunnallisen elämäntavan edistäjänä. KKI-päivät Eerika Laalo-Häikiö

Urheiluseura liikunnallisen elämäntavan edistäjänä. KKI-päivät Eerika Laalo-Häikiö Urheiluseura liikunnallisen elämäntavan edistäjänä KKI-päivät 22.3.2017 Eerika Laalo-Häikiö Uintiurheilu ja vesiliikunta lukuina HARRASTAJAMÄÄRÄT Yli 90 000 harrastajaa (jäsenet, lisenssiurheilijat, muut

Lisätiedot

Mitä teet viikonloppuna?

Mitä teet viikonloppuna? Mitä teet viikonloppuna? On sunnuntai ja Saidin ja Leilan perhe menee uimahalliin. He harrastavat uimista ja saunomista usein viikonloppuisin. Tänään he pakkaavat uimapuvut, pyyhkeet, shampoot, saippuat,

Lisätiedot

Vapaasukelluksen harrastaminen uimahalleissa, kylpylöissä, maauimaloissa ja muissa vastaavissa paikoissa

Vapaasukelluksen harrastaminen uimahalleissa, kylpylöissä, maauimaloissa ja muissa vastaavissa paikoissa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ohje Vapaasukelluksen harrastaminen uimahalleissa, kylpylöissä, maauimaloissa ja muissa vastaavissa paikoissa 27.01.2009 / SUH www.suh.fi SISÄLLYSLUETTELO 1.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / HANKESUUNNITTELU LAUSUNTOKOOSTE. Johdanto

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / HANKESUUNNITTELU LAUSUNTOKOOSTE. Johdanto MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / HANKESUUNNITTELU LAUSUNTOKOOSTE Johdanto Ohessa on tiivistelmä Mäntsälän vesiliikuntakeskusta koskevista 15 eri lausunnosta. Tiivistelmään on kerätty lausunnoista erityisesti

Lisätiedot

Hinnasto 1.8.2015 alk.

Hinnasto 1.8.2015 alk. Liikuntapalvelut Hinnasto 1.8.2015 alk. Uimahalli Veteraanit ja alle 5-vuotiaat veloituksetta Aikuisten uinti * ma ja to klo 11-13 ja ma-pe klo 13-15 alennettu maksu Alle 18-vuotiaiden uinti Eläkeläisten

Lisätiedot

Kotimaisen mediatarjonnan merkitys suomalaisille 2013

Kotimaisen mediatarjonnan merkitys suomalaisille 2013 Kotimaisen mediatarjonnan merkitys suomalaisille 2013 3 19.11.2013 28.11.2013 1. Johdanto Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten mielipiteitä kotimaisesta

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

Sinivalkoinen jalanjälki

Sinivalkoinen jalanjälki Sinivalkoinen jalanjälki Kampanjatutkimus Tutkimuksen käytännön toteuttaja: Taloustutkimus Oy Marko Perälahti ja Markus Mervola Tutkimuksen tavoitteet Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ) miten suomalaiset

Lisätiedot

MINISTEREITÄ VÄHEMMÄN OHJELMA YLEISPIIRTEISEKSI

MINISTEREITÄ VÄHEMMÄN OHJELMA YLEISPIIRTEISEKSI MINISTEREITÄ VÄHEMMÄN OHJELMA YLEISPIIRTEISEKSI Eduskuntavaalien jälkeiseen hallitukseen kohdentuvia odotuksia selvitettiin kysymällä, mikä on sopiva ministerien määrä hallitusta muodostettaessa. Kysymys

Lisätiedot

Tutkittua tietoa. Aikuiset haluavat uiden terveyttä

Tutkittua tietoa. Aikuiset haluavat uiden terveyttä Tutkittua tietoa Aikuiset haluavat uiden terveyttä Tutkittua tietoa vaikutuksia Urheilulaji Mitattavat terveysmuuttujat Aineen-vaihdunta Sydämen ja Kestävyys- Lihasvoima ja Motoriset Tasapaino Luuston

Lisätiedot

ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ALTAASTA AVOVETEEN HANKKEEN -KUNTAKYSELY 2017 Suomen Uimaliitto Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto 1 JOHDANTO Altaasta avoveteen turvallisesti on kaksivuotinen Suomen Uimaliiton ja Suomen Uimaopetus-

Lisätiedot

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta

Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Asiakkaiden ja omaisten arvio seniorikansalaisten kotihoidosta Taloustutkimus Oy Pasi Holm 1 Yhteenveto seniorikansalaisten kotihoidosta Kotihoidon piirissä vajaat 60.000 seniorikansalaista Yli 74-vuotiaita

Lisätiedot

Turvattomuus työelämässä, väkivalta

Turvattomuus työelämässä, väkivalta Turvattomuus työelämässä, väkivalta 2.9.2019 2. 9. 2 0 1 9 1 Taustaa selvityksestä Aula Research Oy toteutti STTK:n toimeksiannosta kansalaistutkimuksen työssä käyvien parissa Kyselyyn vastasi yhteensä

Lisätiedot

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT www.vantaa.fi/liikunta SISÄLLYS Erillisaunavuorot 3 Perhesaunavuorot 4 Erityisuintivuorot 5 Erityisryhmien

Lisätiedot

Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa

Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa TUTKIMUSRAPORTTI Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa Juho Rahkonen Huhtikuu 0 Tutkimuksen toteutus Tämän tutkimuksen on toteuttanut Kansalaisareenan toimeksiannosta Taloustutkimus Oy. Kysely tehtiin henkilökohtaisina

Lisätiedot

Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia

Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia Suomalaisen Työn Liitto Tutkimustuloksia / taustamateriaalia Yritykset ostopäätösten äärellä 2018. Aula Research. Kuluttajatutkimus, syksy 2018. Taloustutkimus. Yritykset ostopäätösten äärellä 2018 Eri

Lisätiedot

Seurakysely toimintavuodelta 2016

Seurakysely toimintavuodelta 2016 Tämä on kyselyn esikatselu. Annettuja vastauksia ei tallenneta. Seurakysely toimintavuodelta 2016 Taustatiedot Seura Valitse vaihtoehto... Seuran perustamisvuosi Valitse vaihtoehto... Seuramme tiedot antoi

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Päivitetty

TURVALLISUUSASIAKIRJA. Päivitetty TURVALLISUUSASIAKIRJA Päivitetty 7.11.2016 Yrityksen / organisaation tiedot Raision Kaupunki Uintikeskus Ulpukka Eeronkuja 5 21200 Raisio palvelupiste puh. 044 797 1681 uinninvalvonta puh. 044 797 1664

Lisätiedot

TURVALLISUUSASIAKIRJA AURAJOEN UINTI RY

TURVALLISUUSASIAKIRJA AURAJOEN UINTI RY TURVALLISUUSASIAKIRJA AURAJOEN UINTI RY SISÄLTÖ SISÄLTÖ 2 1 PALVELUN TARJOAJA JA TOIMIPISTEET 4 2 TURVALLISUUSASIOISTA VASTAAVAT 5 3 TOIMINNAN ESITTELY 6 3.1 Uinti 6 3.2 Uimahypyt 6 3.3 Hengenpelastus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA

MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA MÄNTSÄLÄN VESILIIKUNTAKESKUS / TILAOHJELMA VE-1 HANKESUUNNITELMAN LIITE 30.11.2018 mitoitusohje RT -ohejkortti 97-10839 Vuotuinen kävijämääräarvio on (6 x 20.000) 120 000 6* Mäntsälän asukasluku Huippukuukauden

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan nimi tai toiminimi. Postiosoite

Toiminnanharjoittajan nimi tai toiminimi. Postiosoite Ilmoitus_TsL13_3/v3_9.8.2018 ILMOITUS Terveydensuojelulain (763/1994) 13 :n mukaisesta toiminnasta Ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö DNro ja saapumispäivämäärä (viranomainen täyttää) Ilmoitus pyydetään

Lisätiedot

Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK

Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK Kansalaistutkimus viikkotyöajoista STTK Kaikki vastaajat, n=1177 Ikäryhmät Alle 35-vuotiaat, n=211 35-50 vuotiaat, n=427 51-65-vuotiaat, n=414 Sukupuoli Naiset, n=746 Miehet, n=422 Ammattiasema Työntekijä,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS YLEISTÄ TUTKI- MUKSESTA Tiedon keruu toteutettiin heinäkuussa 2017 CINT AB:n hallinnoimassa internetpaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 990 henkilöä, joista 282 on 15-17-vuotiaita

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä IKÄÄNTYNEET Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Seniorikyselyyn vastasi 89 yli 65-vuotiasta pieksämäkeläistä. Vastaajiksi on valikoitunut liikunnallisesti erittäin

Lisätiedot

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä

Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Aikuisten kokemuksia mopoilun riskeistä Kysely vuonna 2010 Leena Pöysti Sisältö Johdanto... 3 Kokemuksia mopoilusta osana muuta liikennettä... 3 Mikä olisi mopolle sopiva huippunopeus liikenteessä... 3

Lisätiedot

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2015

MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS 2015 MAATILAN PELLERVON LUKIJATUTKIMUS Taustaa tutkimuksen toteutuksesta Tutkimuksen tavoitteet ja kohderyhmä Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää lehden tilaajalukijoiden mielipiteitä lehdestä sekä lehdessä

Lisätiedot

TAMPEREEN VAUVAUINTI VAUVAUINTI JATKAVAT VAUVAT TAAPEROT PERHEUINTI

TAMPEREEN VAUVAUINTI VAUVAUINTI JATKAVAT VAUVAT TAAPEROT PERHEUINTI TAMPEREEN VAUVAUINTI VAUVAUINTI JATKAVAT VAUVAT TAAPEROT PERHEUINTI VAUVAUINTI Vauvauinnilla tarkoitetaan vauvauinti-ikäisen lapsen ja hänen vanhempiensa yhteistä leikkija touhuhetkeä sopivan lämpimässä

Lisätiedot

Sunnuntaisin Helsinginkadun urheilutalossa

Sunnuntaisin Helsinginkadun urheilutalossa Sunnuntaisin Helsinginkadun urheilutalossa lapsille ja aikuisille Kurssi 1: 15.1. 11.3. Ilmoittaudu netissä. Kurssi 2: 18.3. 13.5. Ilm. alkaa 8.2. Kilpauintikoulu 15.1. 13.5. Lapsille, lasten altaassa

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi?

2. Oletteko osallistuneet hoito- ja palvelusuunnitelman tekoon? a. kyllä b. ei, miksi? ASIAKASPALAUTE Tämän asiakaspalaute keskustelun tarkoituksena on asiakkaan saamien palveluiden kehittäminen. Kysymyksiin vastataan keskustelemalla asiakkaan (ja omaisen) kanssa. Kotihoidon työntekijä osallistuu

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit

Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit SUOMALAISEN TYÖN LIITTO Taustamateriaali: Nuorille tärkeintä kesätyössä ovat palkka, työkokemus ja työkaverit Suomalaisen Työn Liiton tutkimukset Nuoret, työ ja kuluttaminen 2019 ja Nuoret ja työelämä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55 31.10.2013 Sivu 1 / 1 4496/10.03.02/2013 55 Matinkylän uimahallin tarveselvityksen muutos Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa Peltonen, puh. (09) 816 52111 Ari Jaakkola, puh. (09) 816 57563 Jarmo Ikävalko,

Lisätiedot

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET ASIAKASHYGIENIAAN

VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET ASIAKASHYGIENIAAN VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET ASIAKASHYGIENIAAN Viivi Virta Puhdasvesi-risteily 2016 22.-23.9.2016 Vettä likaavat tekijät Pääosin peräisin altaan käyttäjistä Mikrobit Jokainen käyttäjä tuo veteen miljoonittain

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018:

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018: LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS : OIKEUS LIIKKUA Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä

Lisätiedot

Matti Hakamäki ja Katja Rajala. Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa 2006

Matti Hakamäki ja Katja Rajala. Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa 2006 Matti Hakamäki ja Katja Rajala Kuudesluokkalaisten ja aikuisten uimataito Suomessa 2006 Liikunnan ja kansanterveyden julkaisuja 183 Jakelu LIKES-tutkimuskeskus Rautpohjankatu 8a 40700 Jyväskylä www.likes.fi

Lisätiedot

Vapaaehtoistyö Suomessa 2010 ja 2015. Kansalaisareena ry (2015,2010) HelsinkiMissio (2015) Kirkkohallitus (2015) Taloustutkimus

Vapaaehtoistyö Suomessa 2010 ja 2015. Kansalaisareena ry (2015,2010) HelsinkiMissio (2015) Kirkkohallitus (2015) Taloustutkimus Vapaaehtoistyö Suomessa 2010 ja 2015 Kansalaisareena ry (2015,2010) HelsinkiMissio (2015) Kirkkohallitus (2015) Taloustutkimus TUTKIMUKSEN TOTEUTUS Tämän tutkimuksen aineiston on kerännyt Taloustutkimus

Lisätiedot

VESIRALLI 4 kurssirunko

VESIRALLI 4 kurssirunko VESIRALLI 4 kurssirunko KERTA ALTAAN REUNALLA ALLAS SUORITUS/OSAAMINEN 1. Tutustuminen Hengitys Asento; ryhti, liukuasento 2. Hengitys Asento; - kissa-lehmä - kyynärnoja 3. Hengitys VR 3 osaamistavoitteiden

Lisätiedot

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET Janakkalan kunnassa on käynnistetty tarveselvityksen jälkeen hankesuunnitteluvaihe koulu- ja monitoimikeskusten osalta Turenkiin ja Tervakoskelle.

Lisätiedot

Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1.

Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1. Pysyvätkö suomalaiset lapset pinnalla eli onko koulujen uimaopetuksella merkitystä? Matti Pietilä Opetushallitus OPS2016_SUH 11.1.2017 Haasteenamme ISTUVA ELÄMÄNTAPA 07/01/2017 Opetushallitus Liikuntasuosituksen

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Kaarina Kärnä 6.5.2015 Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät Porissa Maauimaloiden, kylpylöiden ja uimahallien turvallisuus valvontaprojekti alkaa!

Lisätiedot

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016

Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 Ratamo-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 2016 1. Vastaajan sukupuoli: Vastaajien määrä: 267 23% mies 13% 19% 77% nainen 87% 81% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Hyvinkään pääkirjasto

Lisätiedot