Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle EQRB, L=3,4

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle EQRB, L=3,4"

Transkriptio

1 Asennusohje, pyörimisnopeuden säädin EQRB, koot Yleistä Pyörivän lämmönsiirtimen käyttöön tarkoitettu pyörimisnopeussääteinen käyttöjärjestelmä. Ei vaadi säätöä tai asetteluja käyttöönottovaiheessa. Kaikki ohjaustulot on galvaanisesti eristetty sähköverkosta. Yksikkö toimitetaan täydellisenä moottoreineen. Moottorin pyörimissuuntaa voidaan vaihtaa. Kotelointiluokka IP54. Turvaohjeet Koot Koot Tärkeää! Lue koko käyttöohje ennen asennusta ja käyttöönottoa. Asennuksen saa tehdä vain asianmukaisen pätevyyden omaava asentaja. Yleisiä ehtoja ja määräyksiä sähkölaitteiden käytöstä ja asennuksesta on noudatettava. Suojaustoimenpiteet henkilö- ja konevahinkojen välttämiseksi on tehtävä paikallisten ehtojen ja määräysten mukaan. Käyttöjärjestelmä on tarkoitettu kiinteään asennukseen. Kaapeleita ei saa kytkeä eikä irrottaa jännitteellisenä. Tarkista ennen käyttöönottoa, että laitteet on oikein kytketty, katso ohjeen kohta Kytkeminen sivulla 2. Takuu ei kata vikoja, jotka johtuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. Käynnin aikana Yksikköä ei saa avata tai purkaa käynnin aikana Purkaminen ja hävittäminen Tuote on valmistettu RoHSdirektiivin mukaan ja se on kierrätettävä paikallisten lakien vaatimalla tavalla. Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

2 Kytkeminen DIP-Kytkin Asento ON Asento OFF C NO NC 5 9 Nopeus: 9600 bittejä: 8 Pariteetti:Ei Stop-bittejä: 1 (8N1) Esiohjelmoitu: Nopeus: Bittejä: 8 Pariteetti: Ei Stop-bittejä: 1 Asennossa off arvot voi vaihtaa kirjoittamalla Holding rekisteriin 4x Osoite 30 Osoite 31 Osoite on muutettavissa välillä kirjoittamalla holding rekisteriin 4x0034 Nro Nimitys 1 Verkkoliitin 2 Mottoriliitin 3 Hall-anturi 4 Modbus, Huurteen sulatus, Jäähdytyksen talteenotto, Säätöviesti 5 Hälytyslähtö 6 DIP-kytkimet 7 Testipainike 8 LED-ilmaisin Syöttö Syöttö kytketään liittimiin P1 N, L, PE, 230VAC +-15% 50/60Hz. Laitteen syöttö tulee varustaa varokkeella 10A hidas. Virta Nimellisvirta 1,0 A. Moottori Moottori kytketään liittimiin P6 ja P7. Moottori ei voi vaihtaa toiseen vastaavaan. Toiminta Puhtaaksipuhalluskäyttö Kun säätöviestiä ei ole, lämmönsiirrin pyörähtää 30 joka viides minuutti. Tietoliikenne Laitteessa on Modbus RTU tietoliikenne RS485:n kautta, liitin P3 liittimot 1 (A+), 2 (B-) ja 3 (ref). Tietoliikenteen tehdasasetukset ovat Osoite: 30 Baudrate/Nopeus: 9600 Pariteettibitti : N,ei pariteettia Stop-bittejä: 1 Databittejä: 8 Ks. täydellinen Modbus-rekisteri liitteestä 1. Tietoliikennettä voi käyttää käyttöjärjestelmän kaikkiin toimintoihin. Huurteen sulatus P3:n liittimiin 4 ja 5 voidaan liittää erotermostaatti tai painevahti huurteen sulatuksen ohjaamiseen. Välin ollessa suljettuna pyörimisnopeus laskee 2 kierrokseen/min. Jäähdytyksen talteenotto Kun P3:n liittimet 6 ja 7 yhdistetään aktivoituu jäähdytyksen talteenotto-toiminton.tällöin pyörimisnopeus kasvaa maksimiin 25 kierrosta/min. Mahdollinen säätöviesti ei vaikuta nopeuteen. Pyörintävahti Käyttöjärjestelmässä on sisäinen pyörintävahti, joka tunnistaa hihnan katkeamisen. Hihnan testauksen aikaväli riippuu pyörimisnopeudesta. Säätöviesti Säätöviesti kytketään P3 liittimiin 8 ja 9. Ohjausjärjestelmä pystyy käsittelemään seuraavia tuloviestejä: 0-10 VDC 2-10 VDC 0-20 ma 4-20 ma Modbus RTU Säätöviesti valitaan dip-kytkimillä 11 ja 12, vastaen tasoa ja tyyppiä. Moottorin kierrosluku noudattaa ennalta määrättyä linearisointitoimintoa, joka on suhteellinen roottorin hyötysuhteeseen nähden. Pyörimisnopeuden säätöalue säätöviestin kautta on 0-20 rpm. Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

3 Käynninosoitus Käyttöjärjestelmä osoittaa ledeillä yksikön voimassa olevan pyörimisnopeuden ja käynnin tilan. Ks. taulukko. Vihreä Punainen Osoitus Hälytysrele Palaa Vilkkuu suhteessa Ei pala Jännite kytkettynä, ei pyöri. Kierrosluku x 0.5Hz moottorin kierroslukuun. Ei jännitettä Ei pala Ei hälytystä Vaihtaa 2 vilkkua Hihna poikki Vaihtaa 3 vilkkua Moottori lukittu/estetty 3 vilkkua Tavoitenopeuden timeout 4 vilkkua Korkea/Matala jännite 5 vilkkua Moottorin anturivika 5 vilkkua Jäähdytyksen talteenotto ja huurteen sulatus yhtä aikaa 5 vilkkua Korkea lämpötila 5 vilkkua Kaikki DIP-kytkimet asennossa ON Vaihtaa Vaihtaa Vaihtaa Hälytysrele Hälytys Hälytyslähtö Kuvaus Info Hihna poikki Kyllä Jos hihna katkeaa tai roottori pysähtyy, rele vaihtaa Jännitevika Kyllä Jos syöttöjännite on liian korkea tai liian matala, rele vaihtaa ja roottori pysähtyy Ylikuormitus Kyllä Jos moottori on ylikuormitettu, rele vaihtaa ja roottori pysähtyy Oikosulku Kyllä Jos moottorissa tapahtuu oikosulku, rele vaihtaa Palautuva Palautuva Palautuva Pysyvä Vikakoodit Hälytys Matala jännite 1 Korkea jännite 2 Hihna poikki 4 Mottori lukittu/estetty 8 Moottorin anturivika 16 Jäähdytyksen talteenotto/huurteen sulatus Vikakoodi 32 Korkea lämpötila 64 DIP-kytkinvika 128 AWD 256 Tavoitenopeuden timeout 512 Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

4 DIP-kytkinten asetus + + Hihnakäytön välityssuhde on tehtaalla parametroitu säätimeen. Kytkin Arvo Toiminto 1 1 Vastapäivään 0 0 Myötäpäivään Ei asetettu/virhe Ohjelmoitava rek. 0x Desimaaliarvo välityssuhteelle 1 Iso moottori 0 Pieni moottori N1 0 Std. Rek. 0x0035-0x0037 (Std N1) 1 Osoite: 30 0 Std. Rek.. 0x0034 (Std. Osoite: 31) V/ 0-20mA V / 4-20mA 1 Säätöviesti: Jännite 0 Säätöviesti: Virta Käyttöjärjestelmän parametrointi vaatii, että DIP-kytkimet 2-7 asetellaan binäärimuodossa roottorin ja hihnapyörän välisen välityssuhteen mukaan. DIP-kytkin Vastaava arvo Asento Arvo 2 1 OFF ON OFF ON ON OFF 0 Total Roottorin pyörimissuunta Tuloilma Tuloilma Roottorin pyörimissuunta vaihdetaan dip-kytkimen 1 asentoa muuttamalla ja kytkemällä jännite päälle. Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

5 Vianetsintä Tarkista, että asennus on oikein tehty, esim.että johtimien kontakti on hyvä ja että DIP-kytkimet on oikein aseteltu. Havainto/Osoitus Vian aiheuttaja/toimenpide Mikään ledi ei pala. Tarkista, että syöttöön tulee 230 VAC ±10%. Vaihda ohjausyksikkö, jos verkkojännite on oikein. Vihreä ledi vilkkuu hitaasti/puhtaaksipuhalluskäyttö - matala säätöviesti Moottori ei pyöri ohjausviestistä huolimatta Pyörintävahti hälyttää, vaikka hihna on ehjä. Tarkista, että kaapelit on oikein kytketty. Tarkista DIP-kytkimet. Vaihtele ohjausviestiä min ja maks. välillä V (2-10 V). Tarkista yhdistämällä P3:n liittimet 6 ja 7, moottorin pitäisi nyt käydä maks. kierrosluvulla. Väärä välityssuhde. Tarkista DIP-kytkimet 2-7. Ota yhteys Fläkt Woodsiin. Havainto/Osoitus Punainen ledi vilkkuu 2 kertaa. Punainen ledi vilkkuu 3 kertaa. Punainen ledi vilkkuu 4 kertaa. Punainen ledi vilkkuu 5 kertaa. Pyörintävahti ei anna hälytystä vaikka hihna on poikki. Moottori pyörii väärään suuntaan Moottori käy täysillä kierroksilla vaikka viesti on matala Vian aiheuttaja/toimenpide Osoittaa, että hihna on poikki. Tarkista, että roottori ei ole tavallista kankeampi/jumissa tai hihna poikki Halutun pyörimisnopeuden saavuttaminen kestää liian kauan. Tarkista, että roottori ei ole tavallista kankeampi/jumissa. Tarkista verkkojännite. Anturiongelma. Tarkista DIP-kytkimet. Tarkista, etteivät jäähdytyksen talteenotto ja huurteen sulatus toimi samanaikaisesti. Ota yhteys Fläkt Woodsiin. Katkaise jännite ja muuta DIP-kytkin 1. Kytke jännite sen jälkeen uudestaan. Tarkista, ettei jäähdytyksen talteenoton liittimiä (6 ja 7) ole yhdistetty ja ettei Modbus-rekisteri 4x 0029 ole asennossa 1. Vaihdon yhteydessä on koko ohjausyksikkö + moottori + kannatin vaihdettava. Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

6 Taulukko 1 Rekisteri Nimi Kuvaus Kommentti Tyyppi Min Maks. Oletus 3 x 0001 MbusVer Protokollaversio Unsigned x 0002 HW Laitteistoversio Unsigned x 0003 SW Ohjelmistoversio Unsigned x 0004 Nrot Roottorin kokonaiskierrosmäärä asennuksen jälkeen 3 x 0005 Nrem Hihnavikahälytysten kokonaismääärä 3 x 0006 Nlocked Moottorivikahälytysten kokonaismäärä 3 x 0007 Nsp Jännitevikahälytysten kokonaismäärä 3 x 0008 Ngiv Anturivikahälytysten kokonaismäärä 3 x 0009 M1 Moottorin koko Unsigned x 0010 n1 Moottorin hihnapyörän koko DIP-kytkimen mukaan Unsigned x 0012 n Moottorin kierrosluku (RPM) Signed x 0013 n3 Roottorin laskettu pyörimisnopeus Moottorin kierrosluku/välityssuhde (RPM) Signed x 0014 Switch DIP-kytkin DIP 1-11 Unsigned x 0015 Mode Käyntitila 0 = Aloitus 1 = Lämmitys 2 = Jäähdytys 3 = Puhtaaksipuhallus 4 = Huurteen sulatus 5 = Testipainike 6 = Hihnatesti 7 = Pysähtyneenä 8 = Asettelutila 9 = Vika 10 = Stop 11 = Moottoritesti Unsigned x 0016 Signal Luettu säätöviesti Luettu arvo, % Unsigned x 0017 Current Virta keskimäärin Suodatin 5ms Unsigned x 0018 Belt_timer1 Alaspäin laskenta-aika hihnatestiin 1 sekunneissa 3 x 0019 Belt_timer2 Alaspäin laskenta-aika hihnatestiin 2 sekunneissa 3 x 0020 Purge timer Alaspäin laskenta puhtaaksipuhallukseen 3 x 0021 Rot_count_msb Roottorin kierrosten kokonaismäärä asennuksen jälkeen (eniten merkitsevät osat) 3 x 0022 Rot_count_lsb Roottorin kierrosten kokonaismäärä asennuksen jälkeen (vähiten merkitsevät osat) 3 x 0023 Ramp timeout Alaspäin laskenta-aika Pyörintähälytykseen Testi tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Testi tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Puhtaaksipuhallus tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Kierrokset = 3x0021 * x0022 Kierrokset = 3x0021 * x0022 Arvo sekunteina Unsigned x 0024 Drive_temp Elektroniikan lämpötila Celsius-astetta 3 x 0025 Smps_temp Prosessorin lämpötila Celsius-astetta Fläkt Woods 9291 GB Specifications are subject to change without prior notice.

7 Taulukko 2 Rekisteri Nimi Kuvaus Kommentti Tyyppi Min Maks. Oletus 4 x 0001 Setup Pyyntö siirtyä asetustilaan/poistua asetusti-lasta. Sekä kirjoittaa E2:een. Moottori on pysähtyneenä tässä tilassa. 0. Poistu asetustilasta 1. Siirry asetustilaan 2. Kirjoita param. E2:een Unsigned x 0002 Dir Moottorin pyörimissuunta 4 x 0007 Hälytys Lue hälytyskoodi/kuittaa hälytyskoodi 4 x 0008 Nd Pyörimisnopeusviestin kuollut alue (0.01 rpm) 4 x 0029 Lämmitys/ jäähdytys Lämmön talteenotto maks. 20 rpm jäähdytyksen talteenotto 25 rpm Lämmitys/jäähdytys tämänhetkinen käyntitila 4 x 0030 Testi Aktivoi testitila 4 x 0031 Relation Roottorin ja hihnapyörän halkaisijan välinen suhde 4 x 0033 Ctrl Säätöviesti 4 x 0034 Adress Modbus-osoite 4 x 0035 Baud Datanopeus/100 4 x 0036 Par Pariteetti (0=N, 1=E, 2=O) 4 x 0037 Stop Stop-bittien lukumäärä 4 x 0038 Rst Tehdasasetuksen palautus 4 x 0039 Defrost Aktivoi huurteen sulatus 4 x 0040 Purge time Puhtaaksipuhalluksen aikaväli 4x0043 belt test 1 time 4x0044 belt test 2 time Hihnatestin 1 väliaika minuutteina Hihnatestin 2 väliaika minuutteina 0 = DIP-arvo 1= käänteinen suunta DIPkytkimeen verrattuna 0 = Hälytyksen kuittaus 0 x 0001 Matala jännite 0 x 0002 Korkea jännite 0 x 0004 Hihna poikki 0 x 0008 Moottori jumissa 0 x 0010 Anturivika 0 x 0020 Jäähdytyksen talteenotto ja huurteen sulatus 0 x 0040 Korkea lämpötila 0 x 0080 DIP-kytkinvika 0 x 0100 AWD 0 x 0200 Tavoitenopeus Luvut lasketaan yhteen, jos useampi vika ilmenee samanaikaisesti Ei tallenneta jännitekatkoksen aikana Unsigned Unsigned Unsigned Unsigned = testitila, 0 = Normali käyttö Unsigned Välityssuhde kohdassa DIP= 62. ei tallennettu jännitekatkoksen aikana Unsigned Unsigned Aktivoidaan DIP-kytkimellä ei tallenneta jännitekatkoksen aikana Aktivoidaan DIP-kytkimellä ei tallenneta jännitekatkoksen aikana Unsigned Unsigned Unsigned Unsigned = Palauta Unsigned = Aktivoi Unsigned Min Unsigned Ei tallennettu Unsigned Ei tallennettu Unsigned Fläkt Woods 9291 FI Oikeus muutoksiin pidätetään

EQKR ReCooler HP koot

EQKR ReCooler HP koot Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Sisällysluettelo Sivu Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla 1 Turvaohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Toiminnot 4 Turvaohjeet 5 Käyttö ja hoito 7 Tekniset tiedot EQKR

Lisätiedot

EQKR ReCooler HP koot

EQKR ReCooler HP koot EQKR ReCooler HP koot 008 0 Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Sisällysluettelo Sivu Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Turvaohjeet Laitteen kuvaus Toiminnot 4 Turvaohjeet 5 Asennus ja käyttöönotto

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot 3053 d = 2 ja 5, Pyörimisnopeussäätöinen käyttöjärjestelmä, valmiste EMS pyörivälle lämmönsiirtimelle EURA, koot 3053. Kuvaus, kytkentäkaavio ja vianetsintä Käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB Asennusohje, käyttöjärjestelmä EMX-R EQRB koot 020-090 Turvaohjeet Tärkeää Asennettaessa Lue koko käyttöohje ennen asennusta ja käyttöönottoa. Asennuksen saa tehdä vain asianmukaisen pätevyyden omaava

Lisätiedot

Käyttölaitteen EMX-R, EU 20 60, EC asennusohje

Käyttölaitteen EMX-R, EU 20 60, EC asennusohje Turvamääräykset Asennus Lue koko käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Laitteen saa asentaa vain tehtävään valtuutettu henkilöstö. Työssä on otettava huomioon sähkölaitteiden asennusta

Lisätiedot

eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15

eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15 AIR COMFORT AIR TREATMENT 9729 FI 2016.09.01 eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15» ASENNUS JA HUOLTO Asennusohje Käyttöjärjestelmä emx-b15 sisällysluettelo sivu Yleistä 2 Ohjauskortti 3 Ohjauskortin liittimet

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNSIIRTIMEN OHJAINYKSIKKÖ MiniMax V / VK 2014-10-07 Versio 1.2.1 F21037901FI Valmistajan vakuutus Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG

Lisätiedot

KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE

KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE ASENNUS & HOITO TURVAMÄÄRÄYKSET ASENNUS Lue koko käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Laitteen saa asentaa vain tehtävään valtuutettu henkilöstö.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M V2.0.0 (05.09.2014) 1 (6) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M V2.0.0 (24.10.2014) 1 (7) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCEA

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCEA Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin 1. Yleistä Lämmönvaihdin on pyörivä lämmönvaihdin, jonka lämpötilaja kosteushyötysuhde on korkea. Sen hyötysuhde on jopa 82% tulo- ja poistoilmavirtojen ollessa yhtä suuret.

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB, Laitteeseen sisältyy myös: Käyttöjärjestelmä EMX-P10 eq koot 005-018 sivu 2 EQRA, Laitteeseen sisältyy myös: Käyttöjärjestelmä EMX-R eq koot 020-090 sivu 7 Fläkt Woods 8631 FI 2010.11 1 Oikeus muutoksiin

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

111824SF-01 2014-06. Modbus-adapteri CI66. Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647

111824SF-01 2014-06. Modbus-adapteri CI66. Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647 111824SF-01 2014-06 Modbus-adapteri CI66 Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647 Sisällys 1 Johdanto...2 2 Asennus...3 2.1 Sijainti...3 2.2 Asennus...3 2.3 Modbus-adapterin kytkeminen ilmanvaihtoyksikköön...4

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG MUKAINEN. Valmistaja Tuote Tyyppimerkintä Tuotteeseen

Lisätiedot

FR-F740-00023 - 02160-EC

FR-F740-00023 - 02160-EC TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄSIKIRJA KIINTEISTÖAUTOMAATIOKÄYTTÖÖN FR-F740-00023 - 02160-EC PL 236, 28101 PORI Puh. (02) 5508800 Fax (02) 5508841 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi tehoelektroniikka@urhotuominen.fi

Lisätiedot

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT Sisällysluettelo Sivu Vianetsintä MicroMax, MicroMax180, MicroMax370, MicroMax750 Ohjausyksikkö on lauennut kiertovahdin vuoksi Magneettianturin

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

Fläkt Woods PM-moottori ja integroitu taajuusmuuttaja FC 106

Fläkt Woods PM-moottori ja integroitu taajuusmuuttaja FC 106 Moottoria voi käyttää vain toimitukseen kuuluvan pyörimisnopeuden säätimen (erityinen taajuusmuuttaja) kanssa. PM-moottoria ei voi kytkeä suoraan sähköverkkoon. Sähköiskun vaara: Moottorin liittimet voivat

Lisätiedot

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Kaytto_ohje_EAM_A5_ver2 1. Yleistä Monitoimi venttiilimoottori tarkoittaa, että samassa laitteessa on useita toimintatapoja. Sopivat toimintatavat

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ VariMax45 SISÄLLYSLUETTELO Toimintakuvaus 1 Tekniset tiedot 2 Toiminnot 2-4 - DIP-kytkin - Käsinohjaus (testattaessa) - Käyttöindikaatiot - Hälytysindikaatiot

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Fläkt Woods PM-moottori ja sen kanssa käytettävä taajuusmuuttaja FC 101

Fläkt Woods PM-moottori ja sen kanssa käytettävä taajuusmuuttaja FC 101 Asennus Moottoria voi käyttää vain toimitukseen kuuluvan pyörimisnopeuden säätimen (erityinen taajuusmuuttaja) kanssa. PM-moottoria ei voi kytkeä suoraan sähköverkkoon. Yleistä PM-moottori on korkean hyötysuhteen

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax750 Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG MUKAINEN. Valmistaja Tuote Tyyppimerkintä Tuotteeseen

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus Sisältyvät yksiköt EMS-VVX-1 pyörimisnopeutta säätävät käyttöjärjestelmät on erityisesti sovitettu käyttämään pyörivän lämmönsiirtimen EURA kokoja 20-22 ja ne muodostuvat ohjausyksiköstä sekä erityisestä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. MicroMax. Tuotenro F21009201. IBC control Made in Sweden

KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. MicroMax. Tuotenro F21009201. IBC control Made in Sweden KÄYTTÖOHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax Tuotenro F21009201 IBC control Made in Sweden SISÄLLYSLUETTELO Asennusohje 2 Asennus 2 Turvaohje 3 Valmistajan ilmoitus 4 Toimintakuvaus 5 Tekniset

Lisätiedot

FLÄKTGROUP PM-MOOTTORI JA SEN KANSSA KÄYTETTÄVÄ TAAJUUSMUUTTAJA FC 101

FLÄKTGROUP PM-MOOTTORI JA SEN KANSSA KÄYTETTÄVÄ TAAJUUSMUUTTAJA FC 101 FLÄKTGROUP PM-MOOTTORI JA SEN KANSSA KÄYTETTÄVÄ TAAJUUSMUUTTAJA FC 101 ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE ASENNUS Moottoria voi käyttää vain toimitukseen kuuluvan pyörimisnopeuden säätimen (erityinen taajuusmuuttaja)

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M V1.0.7 (31.10.2013) 1 (5) YHTEENSOPIVT TUOTTEET TEHR LU TEHR LU-PU TEHR- TEHR--PU TEKNISET TIEOT Käyttöjännite Virrankulutus ittausalue (valitaan jumppereilla) Toiminnot Optiot Lähdöt Tiedonsiirto Tarkkuus

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Lämmönsiirrinohjaimen RHX 2M käyttöohje SILVER C RX, RECOnomic-koot 04-80, RECOsorptic-koot 04-40

Lämmönsiirrinohjaimen RHX 2M käyttöohje SILVER C RX, RECOnomic-koot 04-80, RECOsorptic-koot 04-40 Lämmönsiirrinohjaimen RHX 2M käyttöohje SILVER C RX, RECOnomic-koot 04-80, RECOsorptic-koot 04-40 1. Yleistä Lämmönsiirrinohjain RHX2M on askelmoottorien ohjausjärjestelmä. Se on tarkoitettu pyörivien

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax750

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax750 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax750 Tarkistettu 05-11-15 1.1 F21075901FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas)

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas) Tilausnumero C - Sisällysluettelo Sivu Turvaohjeet...1 IT-verkko 3x230VAC...2 Liitännät...2 Ohjauspaneeli LCP...3 Käsikäyttö...3 Pyörimissuunnan vaihto...3 Lisätietoa...3 Kytkentäkaavio...4 Peruskonfiguraatio...5

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055 Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055 1. Yleistä BCVA-lämmöntalteenottolaite on pyörivä lämmönvaihdin, jonka lämpötila- ja kosteushyötysuhde on korkea. Sen hyötysuhde on jopa 85% tulo- ja

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

EConEt premium KÄYNTIINAJO

EConEt premium KÄYNTIINAJO AIR COMFORT AIR TREATMENT 1009 FI 2017.06.14 EConEt premium KÄYNTIINAJO EConEtin KäynnistysmEnEttEly: 1. Pöytäkirja, ennen käynnistystä 2. 10 tärkeintä asiaa. Käynnistyspöytäkirja EConEt-järjEstElmän Käynnistys

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 1000 / PEL 1000-M

KÄYTTÖOHJE PEL 1000 / PEL 1000-M V1.0 (19.02.2015) 1 (8) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

FI Asennusohjeet. devireg 120

FI Asennusohjeet. devireg 120 FI Asennusohjeet devireg 120 Ž Käyttökohteet: devireg 120 on lattialämmityssäädin. Toiminta: Termostaatissa on anturijohto, jonka avulla valvotaan lattian lämpöä pysymään säädetyssä lämpötilassa. Termostaatissa

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

EMS-VVX N, N/ET KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ. Ohje koskee seuraavia malleja: EMS-VVX 2N EMS-VVX 4N EMS-VVX 2N/ET EMS-VVX 4N/ET KÄYTTÖOHJE

EMS-VVX N, N/ET KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ. Ohje koskee seuraavia malleja: EMS-VVX 2N EMS-VVX 4N EMS-VVX 2N/ET EMS-VVX 4N/ET KÄYTTÖOHJE Ohje koskee seuraavia malleja: EMS-VVX 2N EMS-VVX 4N EMS-VVX 2N/ET EMS-VVX 4N/ET EMS-VVX N, N/ET KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJE Dokumentti nro: 01-0476-04 Painos: r2a Julkaisupäivämäärä: 1997-05-07 Copyright

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 - standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

KOSTEUSLÄHETTIMET RHT

KOSTEUSLÄHETTIMET RHT KOSTEUSLÄHETTIMET RHT KÄYTTÖOHJE RHT KÄYTTÖOHJE Tämä dokumentti sisältää tietoa kosketusnäytöllisen RHTkosteuslähettimen käyttöönotosta. Ennen kuin aloitat, varmista että lähetin on asennettu asennusohjeiden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX

ASENNUSOHJE. Tehovahti Effekt 103RX ASENNUSOHJE Tehovahti Effekt 103RX YLEISTÄ Toiminta: Tehovahti mittaa yksittäisten vaiheiden virrankulutusta virtamuuntimien avulla ja kytkee tarvittaessa päälle / pois päältä osan kuormasta, ettei säädetty

Lisätiedot

IBC control. MicroMax180 KÄYTTÖOHJE. Säädettävä tehostustoiminto ja kynnysarvo. Since EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia

IBC control. MicroMax180 KÄYTTÖOHJE. Säädettävä tehostustoiminto ja kynnysarvo. Since EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia Made in Since 1983 S w e d e n KÄYTTÖOHJE EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax180 Tuotenro F21018301 Säädettävä tehostustoiminto ja kynnysarvo IBC control

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb)

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb) Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset lämpöelementit. Ilmanlämmitin, sähkö Konekoko (aa) 01 0 Toimintovaihtoehto (bb) Tehovaihtoehto (c) 1, 2, 3, 4, 5, 6 (0 = tilavaraus tehov.

Lisätiedot

D700 TAAJUUSMUUTTAJA TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE

D700 TAAJUUSMUUTTAJA TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE TAAJUUSMUUTTAJA D700 TAAJUUSMUUTTAJA LYHYT KÄYTTÖOHJE PUHALLINKÄYTÖILLE PUMPPUKÄYTÖILLE PID-SÄÄTÖSOVELLUTUKSILLE Peltotie 37, 28400 ULVILA Puh. 0207 463 540 Fax 0207 463 541 www.mitsubishi-taajuusmuuttajat.fi,

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME

PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME BL-Palontorjunta Oy ICAS PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME Snro: 71 231 40 Käyttö- ja asennusohje Huom: Päätevastukset 2 kpl 22 kohm kotelon sisällä PALOVAROITINKESKUS ICAS IMC ME YLEISTÄ: ICAS IMC ME on

Lisätiedot

EMS-VVX KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ

EMS-VVX KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ EMS-VVX 15-35 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJE FI Koskee seuraavia : EMS-VVX 15S EMS-VVX 15E EMS-VVX 25S EMS-VVX 25E EMS-VVX 35S EMS-VVX 35E Ohjelmistoversio R1 Tuote on suojattu: Patentit: US 4 868 478; EP

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

Kocom MultiOne GSM GSM PORTINOHJAIN / KAUKO-OHJAIN

Kocom MultiOne GSM GSM PORTINOHJAIN / KAUKO-OHJAIN GSM PORTINOHJAIN / KAUKO-OHJAIN KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Versio: 1.2 Sisällysluettelo Yleiskuvaus... 3 Jännitesyöttö... 3 Sisäänmeno... 3 Sisäänmenon kytkentä... 4 NPN ja PNP kytkentä... 4 Sisäänmenon ohjaus

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT FI.TBVA.70 Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT. Yleistä TBVA-sarjan venttiilit ovat ulkokierteellä varustettuja -tieistukkaventtiilejä, joiden paineluokka on PN. Venttiili on helppo muuttaa

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Toimilaitteita voidaan

Lisätiedot

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä Lataussäädin 25A MPPT näytöllä 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Käyttöohje 1 Yleistä Ohjeen kaksi MPPT lataussäädintä joissa on näyttö, on suunniteltu optimaalisen aurinkosähkön tuottamiseksi erilaisissa

Lisätiedot

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle HVAC Drive - Pikaohjeita VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle 1 HVAC Drive ohjaus ulkopuolisella säätimellä... 2 1.1 Parametrit Quick Menun alta (02 quick set-up)... 3 1.2 Parametrit

Lisätiedot

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma Wi-Heat app Wifi-Ohjaus ilma/ilma IVT Värmepumpar reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing on to third parties.

Lisätiedot

RTD-HO. realtime. Asennusohjeet 0V +V. realtime. suomi. RTD-HO asennusohjeet. RTD-HO Control Interface 100.00 100.00 22.

RTD-HO. realtime. Asennusohjeet 0V +V. realtime. suomi. RTD-HO asennusohjeet. RTD-HO Control Interface 100.00 100.00 22. LED3 SW1 LED4 LED5 LED6 RTD-HO Asennusohjeet +V S1 S2 S3 S4 S5 S6 POWER 15-24VDC suomi RTD-HO asennusohjeet 100.00 RTD-HO Control Interface realtime Control Systems 24VAC/3DC, 1A REMC P1 P2 RS485 D-BUS

Lisätiedot

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön

Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön Danfoss Vinkkejä Vinkkejä Danfoss VLT Taajuusmuuttajan käyttöön 1 Vinkkejä Danfoss VLT taajuusmuuttajien käyttöön... 2 1.1 Pikanäppäimet... 2 1.2 Helppokäyttö toiminnot... 3 1.3 Q1 Oma valikon käyttö...

Lisätiedot

TaajuusmuuTTaja FC101 (PIKAOPAS)

TaajuusmuuTTaja FC101 (PIKAOPAS) AIR COMFORT AIR TREATMENT 9326 FI 2017.01.02 TaajuusmuuTTaja FC101 (PIKAOPAS)» ASENNUS JA HUOLTO sisällysluettelo sivu Turvaohjeet 2 IT-verkko 3x230VAC 2 Liitännät 3 Ohjauspaneeli LCP 4 Käsikäyttö 4 Pyörimissuunnan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

EMX -R KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ

EMX -R KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ EMX -R KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJE - Suomi Koskee seuraavia: EMX-R-15S EMX-R-15E EMX-R-25S EMX-R-25E EMX-R-35S EMX-R-35E Ohjelmistoversio 2.x EMX -R KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ KÄYTTÖOHJE - Suomi Asiakirjanumero:

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

IBC control. MicroMax750 KÄYTTÖOHJE. Since EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. Tuotenro F

IBC control. MicroMax750 KÄYTTÖOHJE. Since EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ. Tuotenro F Made in Since 1983 S w e d e n KÄYTTÖOHJE EMC-ruuviliitokset ovat valinnaisia PYÖRIVÄN LÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax750 Tuotenro F21075401 IBC control SISÄLLYSLUETTELO Asennusohje 2 Asennus 2

Lisätiedot

PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. www.kolmeks.fi. Head. 3m/s. 1m/s. 5m/s. 2m/s. 4m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow.

PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 60 HZ. www.kolmeks.fi. Head. 3m/s. 1m/s. 5m/s. 2m/s. 4m/s NPSH Ø138 Ø144 Ø133. Flow. PUMPPUJEN LISÄVARUSTEET LOREM IPSUM JE ZULT MAAR 6 HZ m 35 Head 1m/s 2m/s 3m/s 4m/s 5m/s Ø144 3 NPSH m 4 Ø8 8 Ø 14 2 6 15 Ø3 4 Ø128 2 5 5 15 2 3 35 4 l/s Flow kw 4 2 6 Shaft power P2 8 Ø144 12 14 3 m/h

Lisätiedot

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus

Tehontarve Pito Mitoitus. Vääntömomentti Moottori Jousipalautus NRF24A NRF24A-O. Jousipalautus. Jousipalautus ekninen tuote-esite RF24A(-O) oimilaite turvatoiminnolla 2- ja 3-tie palloventtiileille Vääntömomentti: 10 m imellisjännite AC/DC 24 V Ohjaus: auki-kiinni RF24A: Jännitteettömänä kiinni C RF24A-O: Jännitteettömänä

Lisätiedot

TiiMi 2211 Jäätymisvaaratermostaatti

TiiMi 2211 Jäätymisvaaratermostaatti TiiMi 2211 on mikroprosessoriohjattu jäätymisvaaratermostaatti, joka on tarkoitettu IV-laitoksen vesilämmityspatterin paluuveden valvontaan. Laite toimii järjestelmässä ennakoivana jäätymisvaaratermostaattina,

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 316

Asennusohjeet. devireg 316 FI Asennusohjeet devireg 316 devireg 316 on monikäyttöinen DIN-kiskoon asennettava termostaatti. devireg 316 asennetaan keskukseen, jonka rakennesyvyys tulee olla vähintään 52 mm. Asennus: Termostaatti

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132 FI Asennusohjeet Devireg 130, 131 ja 132 Sisältö: 1. Käyttökohteet ja toiminto 2. Asennusohjeet a. Lattia-anturin asennus, Devireg 130 ja 132 b. Asennuskohde, Devireg 130,131 j 132 c. Kytkentäkaaviot,

Lisätiedot

ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10

ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10 ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: Aloita hakemalla esiin ilmanvaihtokoneen mitoitusajo. Siitä löytyvät tarvittavat lähtötiedot ja mitoitustiedot. 2 Ilman lämpötilat/kosteus Ulkoilman lämpötila C Lämpömittari,

Lisätiedot

Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK

Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK Käyttöohje Z 125 /2/... Elektroninen säätölaite FIN 09/11 Z 6 / HK Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 2. Erityispiirteet 3 3. Tekniset tiedot 3 4. Sähköliitäntä 3 4.1 Z 125 /2/... : n liitäntäkaavio 3 5. Käyttöönotto

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

NP-3T DL ohje. Nylund-Group

NP-3T DL ohje. Nylund-Group NP-3T DL ohje Nylund-Group 16.11.2018 NP-3T DL Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus Käyttöjännite 230 V

Lisätiedot

b = KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi

b = KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi KÄYTTÖÖNOTTO RTS-kaukosäätimen ohjelmointi Kytke virransyöttö. Paina samanaikaisesti RTS-kaukosäätimen painikkeita YLÖS/ J LS: kaihdin liikkuu muutaman sekunnin ja kaukosäädin esiohjelmoidaan moottoriin

Lisätiedot