EQKR ReCooler HP koot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EQKR ReCooler HP koot"

Transkriptio

1 EQKR ReCooler HP koot Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Sisällysluettelo Sivu Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Turvaohjeet Laitteen kuvaus Toiminnot 4 Turvaohjeet 5 Asennus ja käyttöönotto 7 Asennusohje jaetulle vaipalle 8 Kytkennät sähkö ja säätö 9 Tekniset tiedot EQKR ReCooler HP 9 Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle EQRB, L =,4 Asennusohjeet, käyttöjärjestelmä EQRB 0 Kytkennät sähkö ja säätö Käynnin osoitus DIP-kytkinasetukset Vianetsintä 4 Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

2 EQKR ReCooler HP koot Turvaohjeet Tärkeää! Laitetta EI SAA käyttää muuhun tarkoitukseen kuin ilmanvaihdon jäähdytysyksikkönä ja lämpöpumppuna. Koneen käyttö- ja huolto-ohjeisiin on perehdyttävä huolella ennen koneen käynnistämistä, käyttöä, huoltoa, kunnossapitoa ja purkamista. Säilytä tämä ohje varmassa paikassa tulevien tarpeiden varalta. Kaikki huolto- ja kunnossapitotyöt on annettava asianmukaisen koulutuksen saaneen henkilön tehtäväksi. Jäähdytysjärjstelmän huoltoa ja kunnossapitoa saa suorittaa ainoastaan valtuutettu huoltoliike ja asianmukaisen pätevyyden omaava henkilökunta käyttäen tarvittavia suojavälineitä (käsineitä ja suojalaseja). Automaattinen käynnistys. Katkaise sähkö pääkytkimestä ja lukitse se ennen jäähdytyskoneeseen kohdistuvan työn aloittamista. Lämpöpumppuyksikön päällä EI SAA seistä. Varaosina saa käyttää ainoastaan alkuperäisosia! Minkä tahansa yllä olevan kohdan noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin sekä johtaa takuun tai tuotevastuun kumoutumiseen! Ilmoitusvelvollisuus ja määräaikaistarkastus Ilmoitusvelvollisuus Jäähdytyskoneen omistamisesta on annetteva ilmoitus paikalliselle valvontaviranomaiselle, usein kunnan ympäristö- ja terveystoimistoon, jos kyseisen jäähdytysyksikön mukana tulee yli 0 kg kylmäainetta. Määräaikaistarkastus Määräaikaistarkastus, ts. kylmäainejärjestelmän vuodonetsintä, on tehtävä vähintään kerran vuodessa asianmukaiset oikeudet omaavan jäähdytyskoneliikkeen toimesta, ks. "Huolto". Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

3 EQKR ReCooler HP koot Laitteen kuvaus EQKR ReCooler on ilmankäsittelykoneeseen asennettava itsenäisesti toimiva tuloilman jäähdytysyksikkö sekä poistoilman lämmöntalteenottolaite pyörivällä lämmönsiirtimellä sekä lämpöpumpulla. Laitteessa oleva kompressoriyksikkö toimii kesäaikana tuloilman jäähdyttimenä sekä lämmityskaudella poistoilman lämmön talteenottolaitteena pyörivän lämmönsiirtimen lisäksi. ReCooler laitteella on oma sähkö- ja säätökeskuksensa joka ohjaa itsenäisesti, laitteen sisäisiä toimintoja. Laitteelle tarvitaan ulkoisesta rakennusautomaatiosta säätöviestit lämmitykselle, jäähdytykselle ja lämmön talteenotolle. Järjestelmän eri osia kutsutaan jatkossa nimityksellä jäähdytysyksikkö - ja pyörivä lämmönsiirrin. Jäähdytysjärjestelmä ReCooler jäähdytysyksikön ja lämpöpumpun toimintaalueet ovat ulkolämpötilalle: Jäähdytykseen C Lämmitykseen C Tuloilman lämpötila 6 C jäähdytyksessä ja 5 C lämmityksessä on mahdollinen ilman lämpötilasta ja tapauskohtaisesta ilmavirrasta riippuen. Roottoriyksikkö ReCoolerin pyörivä lämmönsiirrin toimii lämmitystilanteessa tehokkaana lämmöntalteenottolaitteena. Jäähdytystilanteessa se toimii poistoilman viileyden talteenottolaitteena ja toimii ulkoilman esijäähdyttimenä. Sähkö- ja säätökeskus Vaipan jakokohta Kompressoriyksikkö Lämmön talteenottoyksikkö Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

4 EQKR ReCooler HP koot Toiminnot Käyttö Jäähdytysyksikkö käynnistyy ja pysähtyy ModBusin kautta tai ulkoisella 0-0 V säätöviestillä. Poistoilmapatteri + Tuloilmapatteri Huoltoliitäntä LP (matala Suorahöyrystyspatteri. Suorahöyrystyspatteri. 4-tieventtiili 4. Kompressori 5. Nesteenerotin 6. Nestesäiliö 7. Suodatinkuivain 8. Näkölasi 9. Venttiili 0. Venttiili. Taajuusmuuttaja. PFC-patteri. Korkeapaineen paineanturi 4. Matalapaineen paineanturi 5. Imuputken lämpötila-anturi 6. nesteen lämpötila-anturi 7. Kuumakaasun lämpötila-anturi 8. Schrader liitin 9. Poistoilma-anturi 0. Kylmäaine R40A Koskee jaettavaa vaippaa. Venttiili Nesteen lämpötila-anturi Liitin. Venttiili Poistoilma-anturi 4 Jäähdytystila! Lämmitystila Liitin Eristetty putki Välikappale Ei eristystä Käyttö Jäähdytysyksikkö käynnistyy ja pysähtyy ModBusin kautta tai ulkoisella 0-0 V säätöviestillä. Kahteen osaan jaettuna toimitetun laitteen kokoonpano on kuvattu sivulla 8. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

5 EQKR ReCooler HP koot Nosto ja kuljetus Laitteen nostoon on käytettävä siinä olevia nostosilmukoita, mikäli sen paino ei ole yli 050 kg. Jos laitteen paino on yli 050 kg, se on nostettava alhaalta päin trukilla käyttäen haarukoille tarkoitettuja reikiä. Muulla tavoin nostaminen voi sivulla sijaitsevan painopisteen vuoksi johtaa koneen kaatumiseen. MAKS. 050 kg L L Turvaohjeet Nostaminen Laitteen käyttöönoton on tapahduttava Fläkt Woodsin valtuutetun henkilöstön toimesta. Laitteen painopiste ei ole sen keskellä. Laitteen rakenteen vuoksi sen painopiste on lähempänä huoltopuolta. Tämä on huomioitava laitetta nostettaessa. Laitetta on sen vuoksi nostettava vähän kerrallaan ja tarkistettava, ettei se kallistu johonkin suuntaan tai ole epätasapainossa ennen kuin se nostetaan korkeammalle. Ilmoitusvelvollisuus ja määräaikaistarkastus Ilmoitusvelvollisuus Mikäli yksikössä on yli 0 kg kylmäainetta, paikallisille viranomaisille, usein kunnan ympäristö ja terveystoimistoon, on tehtävä ilmoitus. Ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen koneen asentamista. Lisätietoja asiasta löytyy paikallisista, jäähdytyskoneita koskevista määräyksistä.. TÄRKEÄÄ! Koneen painopiste ei ole koneen keskellä. Se on huomioitava aina kun konetta nostetetaan Vaatimukset konehuoneen lattialle Lattian on oltava tasainen. Näin vältytään väännöiltä ja jännitteiltä, jotka voisivat vaurioittaa koneen kylmäainejärjestelmän putkia. Palkkialustaa ei saa poistaa. Tilalta vaadittavat ominaisuudet Laite on asennettava paikkaan, jossa tämän ohjeen mukainen huoltotyö on mahdollista suorittaa. Paino eq koko Paino (kg) kiinteällä vaipalla Toiminto-osan paino + Vaipan paino Vuodonetsintä asennuksen yhteydessä ja määräaikaistarkastukset Jos jäähdytyskone sisältää yli kg kylmäainetta, on laitteen asennuksen yhteydessä tehtävä kylmäainejärjestelmän vuodonetsintä (ks. paikalliset rajoitukset). Jos kone sisältää - 0 kg kylmäainetta, on koneen vuodonetsintä tehtävä vähintään kerran vuodessa. Tämä on ehtävä EU:n fluorattuja kasvihuonekaasuja koskevan asetuksen 84/006 mukaan. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

6 EQKR ReCooler HP koot A B, D Lohkojen yhteenliittäminen laitteen ulkopuolelta C A C B Lohkojen yhteenliittäminen laitteen sisäpuolelta D Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

7 EQKR ReCooler HP koot Asennus ja käyttöönotto Tärkeää! Tarkastuslista Lue aina sivulla olevat turvaohjeet ennen minkä tahansa koneeseen kohdistuvan työn aloittamista. Ilmankäsittelykonetta ei saa ottaa käyttöön ennen kuin asennus on tarkastettu alla olevan tarkastuslistan mukaan. Tarkasta ennen käyttöönottoa seuraavat asiat: Toimitetun koneen kunto -ei kuljetusvaurioita, koneen asennuspaikka (riittävä valaistus, tukeva pinta jne.) Kompressoriöljyä ei vuoda Vaihejärjestys ja virransyöttöliitännän jälkikiristys Jäähdytyksen ohjausviesti ulkoiselta säätimeltä Jäähdytyksen talteenotto ei ole estetty Lauhteenpoisto, jäähdytyksen asennusraportti hyväksytty Irrallisia kaapeleita ei ole Tarkasta käyttöönoton jälkeen seuraavat asiat: Ulko ja tuloilman lämpötila Höyrystymis- ja lauhtumislämpötila Kuumakaasun lämpötila, alijäähdytys ja tulistus Käyntivirrat Käytön opastus annettu. Jäähdytyksen ja lämmityksen lämpötilan asetusarvo Tuloilman lämpötilan asetusarvo asetellaan joko rakennusautomaation keskukseen tai ilmankäsittelykoneen erilliseen säätökeskukseen. Asetusarvoja (lämmitys ja jäähdytys) ei asetella jäähdytysyksikön säätimeen. Rakennusautomaatio tai ilmankäsittelykoneen erillinen säädin ohjaavat jäähdytysyksikön tehonsäätöä joko Modbus väylällä tai 0-0 V säätöviesteillä. Toiminnan tarkistus Jäähdytyskoneen ja lämpöpumpun toiminnan voi testata vaihtamalla jäähdytyksestä lämmitykseen ja päinvastoin vuodenajasta riippuen. Ohjaus Ohjausyksikön kuvaus on sivulla 0. Ilmankäsittelykoneen säätötoimintoon tulee sisältyä minimilämpötilaanturi tuloilmassa mahdollisimman etäällä koneesta sekä huone- tai poistoilma-anturi. Jäähdytyksen käyntilupa tulee lukita poistoilmapuhaltimeen (ja myös ulkoilmatermostaattiin). On tärkeää, että kompressoriyksikölle ei tule käyntilupaa kun poistopuhallin ei käy. Muussa tapauksessa lämpöpumppu pysähtyy turvatilaan sen tapahtuessa. Hälytys Kaikki hälytykset näkyvät ohjausyksikön näytöllä (ks. sivu ). Yhteishälytys saadaan ohjausyksikön jännitteettömiltä liittimiltä (NO, normaalisti auki). Hälytysten kuittaus voidaan käynnistää uudelleen 5 kertaa 4 tunnin aikana. Mikäli hälytyksiä on enemmän, pitää hälytys kuitata käsin. Koneen käynnistämiseksi uudelleen tällaisessa tapauksessa, paina hälytysnappia 5 sekuntia. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

8 EQKR ReCooler HP koot Jaetun vaipan asennusohje Laite toimitetaan kylmäainetäytöllä varustettuna ja venttiilit suljettuina. Kaikki kylmäaine on koottu siihen osaan, jossa on kompressoriyksikkö ja pyörivä lämmönsiirrin. Kuvaus:. Irroita pienemmän osan etulevy.. Avaa kylmäaineputkien liittimet. Pienen osan paine on alueella 0. - Bar(e). Suojaa avoimet liittimet, kun ReCooler puretaan. 4. Kun lohkot asennataan takaisin. Kytke kylmäaineputkien liittimet takaisin.. 5. Tee vuototesti asennetuille kylmäaineputkien liittimille. 6. Pumppaa pieni osa tyhjöön käyttäen tyhjöpumppua ja schraeder- venttiilejä. 7. Avaa sulkuventtiilit [H] ison ja pienen osan välillä. 8. Jäähdytysyksikkö on käyttövalmis. + + Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

9 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä L L QD 40A 4 L 5 6 N 7 8 PE Syöttö 400VAC + N 50Hz FC 5A Virransyöttö invertteriin Virransyöttö roottoriin mm,5mm FC 0A FC 0A Piiri 4 VAC Bl. 0/0A Bl. 0/7A TA-G TA-G a b TA A B Piiri 0 VAC Bl. 0/5D Bl. 0/7A FC-L FC-N Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

10 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä EEV EEV Jäähdytyksen/ lämmityksen ulkoinen säätöviesti Matalapaine Kuumakaasun lämpötila Korkeapaine Tulevan ilman lämpötila Imuputken lämpötila Roottorin ulkoinen säätöviesti TA-G 500 0/ V GND SIG VDC GND SIG V +5VDC KR prodem G 4 VAC U J6 U J U NO C NC GND J7 Out C U4 U5 J8 Out C +Vdc J +5VR J9 Out4 C GND J0 Out5 C U6 U7 J +Vdc J4 5VR J NO6 C6 GND JB J NO7 C7 J J4 NO8 C8 G0 C NO NC C Out C Out C Out4 C Out5 C V- sisään C6 NO6 C7 NO7 C8 NO FC-L 0/ TA-GO jäähdytysyksiköltä Hälytyslähtö 00 0 Roottorista Hälytyslähtö TA-GO Bl. 0/0 Lämmityksen/jäähdytyksen 4-tieventtiili FC-N Bl. 0/80 Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

11 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä Nesteputken lämpötila Huurteensulatuksen pysäytyslämpötila Hälytys roottorista Lämmityksen/ jäähdytyksen ulkoinen ohjaus Kompressorin on/off ulkoinen ohjaus U8 U9 U0 +Vdc 5VR GND Dl Dl Dl Dl4 GND J4 J7 KR pcooem J6 FBus J9 BMS J plan J4 GND Y Y Y Sh Sh Sh V 49 COM to FRO ks. sivu 0 B A COM STEQ Ref Roottorin pyörimisnopeus 0-0 VDC TA-G0 Bl. 0/7G Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

12 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä COM to FRO ks. sivu 0 (60) (60) (600) Sisäiset liitännät 0V RX+/TX+ RX-/TX- 4 PTC tulo 5 4Vdc 6 0V 7 STOa 8 STOb FRO 9 0 Relelähtö Taajuusmuuttajan kytkennät Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

13 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä Kytkentä pääkytkimeen 40 A QD: QD: QD:5 QD: L L Syöttö 0/400VAC 50Hz L 4 N L L L Virransyöttö invertteriin L N Virransyöttö roottoriin Sisäiset liitännät L N Lämmityksen/ jäähdytyksen 4-tieventtiili Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

14 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä Vihreä Vihreä Harmaa Oranssi Vihreä Vihreä Harmaa Oranssi Valkoinen (SIG.) Musta (+5VDC) Vihreä (GND) Valkoinen (SIG.) Musta (+5VDC) Vihreä (GND) Imuputken lämpötila Kuumakaasun lämpötila Korkeapaine Matalapaine Tulevan ilman lämpötila Nesteputken lämpötila Huurteensulatuksen pysäytyslämpötila Hälytys roottorista Roottorin pyörimisnopeus 0-0 VDC Sisäiset liitännät Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

15 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä Roottorin ulkoinen säätöviesti Lämmityksen/ jäähdytyksen ulkoinen säätöviesti Lämmityksen/ jäähdytyksen ulkoinen ohjaus Kompressorin on/off ulkoinen ohjaus Ulkoiset liitännät Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

16 - Asennusohje EQKR ReCooler HP koot Kytkentä KR J KR J8 A- B+ Ref + Ref RX-/TX- RX-/TX+ 0V COM FRO ks. sisäinen kytkentä sivulla 0 COM Steq LAN EEV EEV Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

17 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä C NO C NO Hälytyslähtö jäähdytysyksiköltä Hälytyslähtö roottorista Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

18 EQKR ReCooler HP koot Kytkentä 9 8 VVX Huone Jäähdytystila Lämmitystila POS KPL OSA Poistoilmapatteri Tuloilmapatteri 4-tieventtiili 4 Kompressori 5 6 Nesteenerotin 7 Suodatinkuivain 8 Näkölasi 9 EEV paisuntaventtiili 0 EEV paisuntaventtiili Korkeapaineanturi Matalapaineanturi Imupuolen lämpötila-anturi 4 Nesteen lämpötila-anturi 5 Kuumakaasun lämpötila-anturi 6 Huoltoliitin, matalapaine 7 Huoltoliitin, korkeapaine 8 Poistoilman lämpötila-anturi 9 Roottori Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

19 EQKR ReCooler HP koot Tekniset tiedot EQKR ReCooler HP Konekoko Nimellis. Jäähdytys/Lämmitys teho (kw) Maks. virta (A) x400v Konekoko Kylmäainemäärä (kg) Öljytäytös (l) / 6 (x0v) 0,5 0 5 / 6 08 / / / ,9 0 8,9 08 9,5,9 0,5,9 0,9 Varokkeiden mitoitus tapahtuu sähkösuunnittelijan toimesta. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

20 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Asennusohje, käyttöjärjestelmä Yleistä Pyörivän lämmönsiirtimen käyttöön tarkoitettu pyörimisnopeussääteinen käyttöjärjestelmä. Ei vaadi säätöä tai asetteluja käyttöönottovaiheessa.. Kaikki ohjaustulot on galvaanisesti eristetty sähköverkosta. Yksikkö toimitetaan täydellisenä moottoreineen. Moottorin pyörimissuuntaa voidaan vaihtaa. Kotelointiluokka IP54. Turvaohjeet Koot Koot Tärkeää! Lue koko käyttöohje ennen pakkauksen purkamista, laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Asennuksen saa tehdä vain asianmukaisen pätevyyden omaava asentaja. Yleisiä ehtoja ja määräyksiä sähkölaitteiden käytöstä ja asennuksesta on noudatettava. Suojaustoimenpiteet henkilö ja konevahinkojen välttämiseksi on tehtävä paikallisten ehtojen ja määräysten mukaan. Käyttöjärjestelmä on tarkoitettu kiinteään asennukseen. Kaapeleita ei saa kytkeä eikä irrrottaa jännitteellisenä. Tarkasta ennen käyttöönottoa, että laitteet on oikein kytketty. Ks. ohjeen kohta "Kytkeminen sivulla. Takuu ei kata vikoja, jotka johtuvat virheellisestä asennuksesta tai käytöstä. Käynnin aikana Yksikköä ei saa avata tai purkaa käynnin aikana. Purkaminen ja hävittäminen Tuote on valmistettu RoHS-direktiivin mukaan ja se on kierrätettävä paikallisten lakien vaatimalla tavalla. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

21 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Kytkeminen C EI NC 5 DIP-kytkin ON-asento OFF-asento 9 Nopeus 9600 bittejä: 8 Pariteetti: Ei pariteettia Stop-bittejä: (8N) Esiohjelmoitu: Nopeus: 900 bittejä: 8 Pariteetti: Ei pariteettia Stop-bittejä: Off-asennossa arvot voidaan muuttaa kirjoittamalla holding-rekisteriin 4x Osoite 0 Osoite Osoite on muutettavissa välillä 0-56 kirjoittamalla holding-rekisteriin 4x004 Nro Nimitys Verkkoliitäntä Moottorin vaiheliittimet Hall-anturi 4 Modbus, Huurteen sulatus, Jäähdytyksen talteenotto, Säätöviesti 5 Hälytyslähtö 6 DIP-kytkimet 7 Testipainike 8 LED-ilmaisin Syöttö Syöttö kytketään liittimiin P N, L, PE, 0VAC +-5% 50/60Hz.. Käyttöjärjestelmän syöttö tulee varustaa varokkeella 0 A hidas. Virta Nimellisvirta.0A. Moottori Moottori kytketään liitinryhmiin P6 ja P7. Moottoria ei voi vaihtaa toiseen vastaavaan. Toiminta Puhtaaksipuhalluskäyttö Kun säätöviestiä ei ole, lämmönsiirrin pyörähtää 0 joka viides minuutti. Tietoliikenne Laitteessa on Modbus RTU tietoliikenne RS485:n liitinryhmä P liittimet (A+), (B-) ja (ref.). Tietoliikenteen tehdasasetukset ovat: Osoite: 0 Baudrate/Nopeus: 9600 Pariteettibitti: N, ei pariteettia Stop-bittejä: Databittejä: 8 Ks. täydellinen Modbus-rekisteri liitteestä. Tietoliikennettä voi käyttää käyttöjärjestelmän kaikkiin toimintoihin. Huurteen sulatus Liitinryhmän P liittimiin 4 ja 5 voidaan kytkeä erotermostaatti tai painevahti huurteen sulatuksen ohjaamiseen. Välin ollessa suljettuna pyörimisnopeus laskee kierrokseen/min. Jäähdytyksen talteenotto Kun P:n liittimet 6 ja 7 yhdistetään, aktivoituu jäähdytyksen talteenottotoiminto. Tällöin pyörimisnopeus kasvaa maksimiin 5 kierrosta/min. Mahdollinen säätöviesti ei vaikuta nopeuteen. Pyörintävahti Käyttöjärjestelmässä on sisäinen pyörintävahti, joka tunnistaa hihnan katkeamisen. Hihnan testauksen aikaväli riippuu pyörimisnopeudesta. Säätöviesti Säätöviesti kytketään liitinryhmän P liittimiin 8 ja 9. Ohjausjärjestelmä pystyy käsittelemään seuraavia tuloviestejä: 0-0VDC -0VDC 0-0mA 4-0mA Modbus RTU Säätöviesti valitaan dip-kytkimillä ja, vastaen tasoa ja tyyppiä. Moottorin kierrosluku noudattaa laitteeseen ohjelmoitua linearisointitoimintoa. Tämä antaa hyötysuhteelle lineaarisen riippuvuuden pyörimisnopeuteen. Pyörimisnopeuden säätöalue säätöviestin kautta on 0-0 rpm. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

22 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Käynnin osoitus Käyttöjärjestelmä osoittaa ledeillä laitteen tämänhetkisen pyörimisnopeuden ja käynnin tilan. Ks. taulukko Hälytysrele Relelähtö maks. 5A, 50VAC. Kosketin vaihtaa hälytyksen tullessa. Vihreä Punainen Osoitus Hälytysrele Palaa Vilkkuu suhteessa moottorin pyörimisnopeuteen Ei pala Jännite kytkettynä, ei pyöri Nopeus x 0.5Hz Ei jännitettä Ei pala Ei hälytystä Vaihtaa vilkkua Hihna poikki Vaihtaa vilkkua Moottori lukittu/estetty vilkkua Tavoitenopeuden timeout 4 vilkkua Korkea/matala jännite 5 vilkkua Moottorin anturivika 5 vilkkua Jäähdytyksen talteenotto ja huurteen sulatus yhtä aikaa 5 vilkkua Korkea lämpötila 5 vilkkua Kaikki DIPkytkimet asennossa ON Vaihtaa Vaihtaa Vaihtaa Hälytys Hälytyslähtö Kuvaus Info Hihna poikki Kyllä Jos hihna katkeaa tai roottori pysähtyy, rele vaihtaa Jännitevika Kyllä Jos syöttöjännite on liian korkea tai liian matala, rele vaihtaa ja roottori pysähtyy. Ylikuormitus Kyllä Jos moottori on ylikuormitettu, rele vaihtaa ja roottori pysähtyy. Oikosulku Kyllä Jos moottorissa tapahtuu oikosulku, rele vaihtaa. Palautuva Palautuva Palautuva Pysyvä Vikakoodit Hälytys Vikakoodit Matala jännite Korkea jännite Hihna poikki 4 Moottori lukittu/estetty 8 Moottorin anturivika 6 Jäähdytyksen talteenotto/huurteen sulatus Korkea lämpötila 64 DIP kytkinvika 8 AWD 56 Tavoitenopeuden timeout 5 Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

23 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle DIP-kytkinasetukset Pyörimissuunta Vastap. Välityssuhde Tietoliikenne N Modbus-osoite Osoite 0 Säätöviesti 0-0 V/0-0 ma Ohjaustyyppi Virta Myötäp. Asetus riippuu roottorista ja taljan halkaisijasta, ks. ohje 900 8N 8N= 8 bittiä, Ei pariteettia, Yksi stop-bitti Osoite -0 V/4-0 ma Jännite Liittimet P Hälytys P Teho P6 Moottorivaiheet P7 Hall-anturi P RS485 Modbus 4-5 Huurteen sulatus 6-7 Jäähdytys (00%) 8-9 Säätöviesti Tietoliikenne Nro NC Maks. 5 A/50 VAC Välityssuhde on asetettu tehtaalla. Käyttöjärjestelmän oikea asettelu vaatii, että DIPkytkimet -7 asetellaan binäärimuodossa roottorin ja hihnapyörän välisen välityssuhteen mukaan. Kytkibn Arvo Toiminto Vastapäivään 0 0 Myötäpäivään 6 Ei asetettu/ Virhe 0 6 Ohjelmoitava rek.. 0x Desimaaliarvo välityssuhteelle Iso moottori 0 Pieni moottori N 0 Std. Rek. 0x005-0x007 (Std.900 8N) Osoite: 0 0 Std. Rek. 0x004 (Std. Osoite ) 0-0V / 0-0mA 0-0V / 4-0mA Säätöviesti: jännite 0 Säätöviesti: virta Esimerkiksi Roottorin halkaisija 000 mm ja hihnapyörän halkaisija 8 mm antaa välityssuhteeksi000/8=6. Tätä vastaava binäärikoodi on seuraava: 000. DIP-kytkin Vastaava arvo Asento Arvo OFF 0 ON 4 4 OFF ON ON 6 7 OFF 0 Yhteensä 6 6 Roottorin pyörimissuunta Tuloilma Tuloilma Roottorin pyörimissuunta vaihdetaan DIP-kytkimen asentoa muuttamalla ja kytkemällä jännite päälle. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

24 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Vianetsintä Tarkasta, että asennus on oikein tehty. Esimerkiksi, että johtimet on kytketty oikeisiin liittimiin, liitoksen kontakti on hyvä ja että DIP-kytkimet on oikein aseteltu. Havainto/ osoitus Vian aiheuttaja/toimenpide: Havainto/ osoitus Vian aiheuttaja/toimenpide: MIkään ledi ei pala Tarkasta, että syöttöön tulee 0VAC ±0%. Vaihda ohjausyksikkö, jos verkkojännite on oikein. Punainen ledi vilkkuu kertaa. Osoittaa, että hihna on poikki. Tarkasta, että roottori ei ole tavallista kankeampi tai hihna poikki. VIhreä ledi vilkkuu hitaasti/puhtaaksipuhalluskäyttö -matala säätöviesti Moottori ei pyöri ohjausviestistä huolimatta. Pyörintävahti hälyttää, vaikka hihna on ehjä Tarkasta, että kaapelit on oikein kytketty. Tarkasta DIP-kytkin. Vaihtele ohjausviestiä min. ja maks. välillä 0-0 V tai -0 V. Tarkasta yhdistämällä liitinryhmä P liittimet 6 ja 7, moottorin pitäisi nyt käydä maks.kierrosluvulla. Väärä välityssuhde. Tarkasta DIP-kytkimet -7. Ota yhteys Fläkt Woodsiin. Punainen ledi vilkkuu kolme kertaa. Punainen ledi vilkkuu neljä kertaa. Punainen ledi vilkkuu viisi kertaa. Pyörintävahti ei anna hälytystä, vaikka hihna on poikki. Halutun pyörimisnopuden saavuttaminen kestää liian kauan. Tarkasta, että roottori ei ole tavallista kankeampi tai jumissa. Tarkasta verkkojännite. Anturiongelma. Tarkasta DIP-kytkin. Tarkasta, etteivät jäähdytyksen talteenotto ja huurteen sulatusole samaan aikaan toiminnassa. Ota yhteys Fläkt Woodsiin. Moottori pyörii väärään suuntaan. Katkaise jännite ja muuta DIP-kytkin. Kytke jännite sen jälkeen uudestaan. Moottori käy täysillä kierroksilla vaikka ohjausviesti on matala. Tarkasta, ettei jäähdytyksen talteenoton liittimiä(6 ja 7) ole yhdistetty tai ettei -Modbus-rekisteri 4x009 ole asennossa. Vaihdon yhteydessä on koko ohjausyksikkö moottoreineen ja kannattimineen vaihdettava. Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

25 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Rekisteri Nimi Kuvaus Luku/ Kommentti Tyyppi Min Maks. Oletus x 000 MbusVer Protokollaversio Luku Unsigned 6556 x 000 HW Laitteistoversio Luku Unsigned 6556 x 000 SW Ohjelmistoversio Luku Unsigned x 0004 Nrot x 0005 Nrem x 0006 Nlocked x 0007 Nsp x 0008 Ngiv Roottorin kierrosten kokonaismäärä asennuksen jälkeen Hihnavikahälytysten kokonaismäärä Moottorivikahälytysten kokonaismäärä Jännitevikahälytysten kokonaismäärä Anturivikahälytysten kokonaismäärä Luku Unsigned Luku Unsigned Luku Unsigned Luku Unsigned Luku Unsigned x 0009 M Moottorin koko Luku Unsigned - x 000 n Moottorin hihnapyörän koko Luku DIP-kytkimen mukaan Unsigned x 00 n Moottorin kierrosluku Luku (RPM) Signed x 00 n Roottorin laskettu pyörimisnopeus Luku Moottorin kierrosluku/välityssuhde (RPM) Signed x 004 Switch DIP-kytkin Luku DIP - kokonaislukuarvo Unsigned x 005 Mode Käyntitila Luku 0 = Aloitus Unsigned 0 0 = Lämmitys = Jäähdytys = Puhtaaksipuhallus 4 = Huurteen sulatus 5 = Testipainike 6 = Hihnatesti 7 = Pysähtyneenä 8 = Asettelutila 9 = Vika 0 = Stop = Moottoritesti x 006 Signal Luettu säätöviesti Luku Luettu arvo, % Unsigned x 007 Current Virta keskimäärin Luku Suodatin 5 ms Unsigned x 008 Belt_timer x 009 Belt_timer x 000 Purge timer x 00 Rot_count_msb x 00 Rot_count_lsb x 00 Ramp timeout Alaspäin laskenta-aika hihnatestiin sekunneissa Alaspäin laskenta-aika hihnatestiin sekunneissa Alaspäin laskenta puhtaaksipuhallukseen (sekuntia) Roottorin kierrosten kokonaismäärä asennuksen jälkeen (eniten merkitsevät osat) Roottorin kierrosten kokonaismäärä asennuksen jälkeen (vähiten merkitsevät osat) 5 minuutin alaspäin laskenta-aika pyörintähälytykseen Luku Luku Luku Luku Luku Testi tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Testi tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Puhtaaksipuhallus tapahtuu 0 sekunnin kohdalla Kierrokset = x00 * x00 Kierrokset = x00 * x00 Unsigned Unsigned Unsigned Unsigned Unsigned Luku Arvo sekunteina Unsigned x 004 Drive_temp Elektroniikan lämpötila Luku Celsius-astetta Unsigned x 005 Smps_temp Prosessorin lämpötila Luku Celsius-astetta Unsigned Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

26 EQKR ReCooler HP koot Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle Rekisteri Nimi Kuvaus 4 x 000 Set up Pyyntö siirtyä asetustilaan/poistua asetustilasta Ja kirjoittaa E:een Moottori on pysähtyneenä tässä tilassa. Luku/ Luku/ 4 x 000 Dir Moottorin pyörimissuunta Luku/ 4 x 0007 Larm Lue hälytyskoodi/kuittaa hälytyskoodi 4 x 0008 Nd Pyörimisnopeusviestin kuollut alue (resoluutio 0,0 rpm) 4 x 009 Heat/cool Lämmön talteenotto maks. 0 rpm jäähdytyksen talteenotto maks. 5 rpm Lämmitys/jäähdytys Lukee/kirjoittaa soveltuvan käyntitapauksen Luku/ Luku/ Luku/ 4 x 000 Test Aktivoi testitila Luku/ 4 x 00 Relation Roottorin ja hihnapyörän halkaisijan välinen suhde Luku/ 4 x 00 Ctrl Säätöviesti Luku/ 4 x 004 Adress Modbus-osoite Luku/ 4 x 005 Baud Datanopeus/00 Luku/ 4 x 006 Par Pariteetti (0=N, =E, =O) Luku/ 4 x 007 Stop Stop-bittien lukumäärä Luku/ 4 x 008 Rst Tehdasasetusten palautus Luku/ 4 x 009 Defrost Aktivoi huurteen sulatus Luku/ 4 x 0040 Purge time Puhtaaksipuhalluksen aikaväli 4x004 belt test time 4x0044 belt test time Hihnatestin väliaika minuutteina Hihnatestin väliaika minuutteina Luku/ Luku/ Luku/ Kommentti Min Maks. Oletus 0. Poistu asetustilasta. Siirry asetustilaan. Kirjoita param. E:een 0 = DIP arvo, = käänteinen suunta DIP-kytkimeen verrattuna Hälytyksen kuittaus 0 x 000 Matala jännite 0 x 000 Korkea jännite 0 x 0004 Hihna poikki 0 x 0008 Moottori jumissa 0 x 000 Anturivika 0 x 000 Jäähdytyksen talte enotto ja huurteen sulatus 0 x 0040 Korkea lämpötila 0 x 0080 Dip-kytkinvika 0 x 000 AWD 0 x 000 Tavoitenopeus Luvut lasketaan yhteen, jos useampi vika ilmenee samanaikaisesti Ei tallenneta jännitekatkon aikana Unsigned 0 0 Unsigned 0 0 Unsigned Unsigned 50 0 Unsigned 0 0 = testitila 0 = Normaali käyttö Unsigned 0 0 Välityssuhde kohdassa DIP = 6 Ei tallenneta jännitekatkon aikana Unsigned Unsigned Aktivoidaan DIP-kytkimellä. Ei tallenneta jännitekatkon aikana Aktivoidaan DIP-kytkimellä Ei tallenneta jännitekatkon aikana Unsigned 55 Unsigned Unsigned 0 0 0, - Unsigned 0 0 = Palauta Unsigned 0 0 = Aktivoi Unsigned 0 0 Min Unsigned Ei tallennettu Unsigned Ei tallennettu Unsigned Fläkt Woods 9400 FI Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle EQRB, L=3,4

Ohjausjärjestelmä pyörivälle lämmönsiirtimelle EQRB, L=3,4 Asennusohje, pyörimisnopeuden säädin EQRB, koot 005--072 Yleistä Pyörivän lämmönsiirtimen käyttöön tarkoitettu pyörimisnopeussääteinen käyttöjärjestelmä. Ei vaadi säätöä tai asetteluja käyttöönottovaiheessa.

Lisätiedot

EQKR ReCooler HP koot

EQKR ReCooler HP koot Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla Sisällysluettelo Sivu Jäähdytysyksikkö lämpöpumpputoiminnolla 1 Turvaohjeet 2 Laitteen kuvaus 3 Toiminnot 4 Turvaohjeet 5 Käyttö ja hoito 7 Tekniset tiedot EQKR

Lisätiedot

» HUOLTO. sisällysluettelo. Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla. EQKR ReCoolER HP

» HUOLTO. sisällysluettelo. Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla. EQKR ReCoolER HP AIR COMFORT AIR TREATMENT 9568 FI 2016.05.20 EQKR ReCoolER HP» HUOLTO Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla sisällysluettelo sivu EQKR ReCoolER HP Jäähdytysyksikkö/Lämpöpumppu lämmöntalteenotolla

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus

Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot d = 2 ja 5, säädettävä pyörimisnopeus Pyörivä lämmönsiirrin EURA, koot 3053 d = 2 ja 5, Pyörimisnopeussäätöinen käyttöjärjestelmä, valmiste EMS pyörivälle lämmönsiirtimelle EURA, koot 3053. Kuvaus, kytkentäkaavio ja vianetsintä Käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

» ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO. sisällysluettelo. Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla. EQKR ReCoolER HP

» ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO. sisällysluettelo. Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla. EQKR ReCoolER HP AIR COMFORT AIR TREATMENT 9567 FI 2016.08.23 EQKR ReCoolER HP» ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla ja lämpöpumpulla sisällysluettelo sivu EQKR ReCoolER HP Jäähdytysyksikkö lämmöntalteenotolla

Lisätiedot

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB

Pyörivä lämmönsiirrin EQRB Asennusohje, käyttöjärjestelmä EMX-R EQRB koot 020-090 Turvaohjeet Tärkeää Asennettaessa Lue koko käyttöohje ennen asennusta ja käyttöönottoa. Asennuksen saa tehdä vain asianmukaisen pätevyyden omaava

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

Käyttölaitteen EMX-R, EU 20 60, EC asennusohje

Käyttölaitteen EMX-R, EU 20 60, EC asennusohje Turvamääräykset Asennus Lue koko käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Laitteen saa asentaa vain tehtävään valtuutettu henkilöstö. Työssä on otettava huomioon sähkölaitteiden asennusta

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb)

Ilmanlämmitin, sähkö. Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset. Konekoko (aa) 01 09. Toimintovaihtoehto (bb) Yleistä Sähköllä lämmitettävässä ilmanlämmittimessä on putkimaiset lämpöelementit. Ilmanlämmitin, sähkö Konekoko (aa) 01 0 Toimintovaihtoehto (bb) Tehovaihtoehto (c) 1, 2, 3, 4, 5, 6 (0 = tilavaraus tehov.

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

EConEt premium KÄYNTIINAJO

EConEt premium KÄYNTIINAJO AIR COMFORT AIR TREATMENT 1009 FI 2017.06.14 EConEt premium KÄYNTIINAJO EConEtin KäynnistysmEnEttEly: 1. Pöytäkirja, ennen käynnistystä 2. 10 tärkeintä asiaa. Käynnistyspöytäkirja EConEt-järjEstElmän Käynnistys

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M V2.0.0 (24.10.2014) 1 (7) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE

KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE KÄYTTÖLAITTEEN EMX-R, LQ60 ASENNUSOHJE ASENNUS & HOITO TURVAMÄÄRÄYKSET ASENNUS Lue koko käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Laitteen saa asentaa vain tehtävään valtuutettu henkilöstö.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M V2.0.0 (05.09.2014) 1 (6) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT

IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT IBC control Made in Sweden VIANETSINTÄ MICROMAX- JA VVX-MOOTTORIT Sisällysluettelo Sivu Vianetsintä MicroMax, MicroMax180, MicroMax370, MicroMax750 Ohjausyksikkö on lauennut kiertovahdin vuoksi Magneettianturin

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Living full of energy /7 Roth Touchline ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCEA

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCEA Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin 1. Yleistä Lämmönvaihdin on pyörivä lämmönvaihdin, jonka lämpötilaja kosteushyötysuhde on korkea. Sen hyötysuhde on jopa 82% tulo- ja poistoilmavirtojen ollessa yhtä suuret.

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 ECONET Vianetsintä

ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 ECONET Vianetsintä ECONET Vianetsintä Kesäkuu 2008 Sisällysluettelo ALOITTAMISEEN TARVITTAVAT TIEDOT 3 A-HÄLYTYKSET 1. Jäätymisvaarahälytys,42 4 2. Huurtumishälytys, 41 5 3. Pumpun hälytys, P40 6 4. Painehälytys, GP40 7

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ- 1-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

Huonelämpötilan säädin

Huonelämpötilan säädin 336 Synco 100 Huonelämpötilan säädin 2 lähtöä 0 10 VDC ja käyttötavan valintakytkin RLA162.1 Huonelämpötilan säädin yksinkertaisiin ilmanvaihto- ja ilmastointi- sekä lämmityslaitoksiin. Kompakti rakenne.

Lisätiedot

eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15

eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15 AIR COMFORT AIR TREATMENT 9729 FI 2016.09.01 eqrb Käyttöjärjestelmä EMX-B15» ASENNUS JA HUOLTO Asennusohje Käyttöjärjestelmä emx-b15 sisällysluettelo sivu Yleistä 2 Ohjauskortti 3 Ohjauskortin liittimet

Lisätiedot

ECONET PREMIUM KÄYNTIINAJO ECONETIN KÄYNNISTYSMENETTELY:

ECONET PREMIUM KÄYNTIINAJO ECONETIN KÄYNNISTYSMENETTELY: ECONET PREMIUM ECONETIN KÄYNNISTYSMENETTELY: 1. Ennen käyntiinajoa tulee pöytäkirja, Ennen käynnistystä lähettää FläktGroupsille 2. Tarkasta 10 kohdan tarkastuslista, ks tämän dokumentin lopussa. Täytä

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C

Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C Puhallinmoottorinohjaimen käsipäätteen käyttöohje, TBLZ-2-75, SILVER C 1. Yleistä Käsipäätettä käytetään SILVER C:n moottoriparametrien asettamiseen. 2. Asennus Käsipääte voidaan ripustaa mukana toimitettuun

Lisätiedot

econet premium SÄHKÖ JA SÄÄTÖKYTKENNÄT ASENNUSPAIKALLA

econet premium SÄHKÖ JA SÄÄTÖKYTKENNÄT ASENNUSPAIKALLA AIR OFORT AIR TREATET 10037 FI 2017.06.21 econet premium SÄHKÖ JA SÄÄTÖKYTKEÄT ASEUSPAIKALLA asennuspaikalla Suoritetaan: 1. EconEt-pumppuyksikkö kytketään varokkeilla varustettuun syöttöliitäntään. 2.

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

CR60/CR2/CR120/CR60-1S

CR60/CR2/CR120/CR60-1S sennus 2019091 Varastointi ja käsittely Tuote on turvatuote ja sitä pitää käsitellä ja säilyttää huolella. Vältä: Voimakkaita iskuja. Kosketusta veden kanssa. Kotelon muodonmuutoksia. Suosittelemme: Pura

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10

ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10 ECONET PREMIUM FAQ VIANETSINTÄ: Aloita hakemalla esiin ilmanvaihtokoneen mitoitusajo. Siitä löytyvät tarvittavat lähtötiedot ja mitoitustiedot. 2 Ilman lämpötilat/kosteus Ulkoilman lämpötila C Lämpömittari,

Lisätiedot

ECONET PREMIUM SÄHKÖ JA SÄÄTÖKYTKENNÄT ASENNUSPAIKALLA ASENNUSPAIKALLA SUORITETAAN:

ECONET PREMIUM SÄHKÖ JA SÄÄTÖKYTKENNÄT ASENNUSPAIKALLA ASENNUSPAIKALLA SUORITETAAN: EOET PREIU ASEUSPAIKALLA SUORITETAA: 1. EOET-PUPPUYKSIKKÖ KYTKETÄÄ VAROKKEILLA VARUSTETTUU SYÖTTÖLIITÄTÄÄ. 2. EOETII KYTKETTÄVÄT ILAPUOLE ATURIT Lämmön talteenoton optimointi Tuloilma-anturi Kehittynyt

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M V1.0.7 (31.10.2013) 1 (5) YHTEENSOPIVT TUOTTEET TEHR LU TEHR LU-PU TEHR- TEHR--PU TEKNISET TIEOT Käyttöjännite Virrankulutus ittausalue (valitaan jumppereilla) Toiminnot Optiot Lähdöt Tiedonsiirto Tarkkuus

Lisätiedot

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE ASENNUS-JA KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE PYÖRIVÄN LÄMMÖNSIIRTIMEN OHJAINYKSIKKÖ MiniMax V / VK 2014-10-07 Versio 1.2.1 F21037901FI Valmistajan vakuutus Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG

Lisätiedot

111570SF-04 2014-06 CS60. Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka

111570SF-04 2014-06 CS60. Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka SF-0 0-0 CS0 Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka Liitännät CU0. Piirikortin asettelu Art.nr. Art.nr. P Art.nr. P P P Art.nr. P P P P P P P P P Liitännät ohjauspaneeleihin. Dip-kytkinasetus P Liitäntä

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas)

Taajuusmuuttaja FC101 (pikaopas) Tilausnumero C - Sisällysluettelo Sivu Turvaohjeet...1 IT-verkko 3x230VAC...2 Liitännät...2 Ohjauspaneeli LCP...3 Käsikäyttö...3 Pyörimissuunnan vaihto...3 Lisätietoa...3 Kytkentäkaavio...4 Peruskonfiguraatio...5

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KÄYTTÖOPAS ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ VariMax45 SISÄLLYSLUETTELO Toimintakuvaus 1 Tekniset tiedot 2 Toiminnot 2-4 - DIP-kytkin - Käsinohjaus (testattaessa) - Käyttöindikaatiot - Hälytysindikaatiot

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

TiiMi 2211 Jäätymisvaaratermostaatti

TiiMi 2211 Jäätymisvaaratermostaatti TiiMi 2211 on mikroprosessoriohjattu jäätymisvaaratermostaatti, joka on tarkoitettu IV-laitoksen vesilämmityspatterin paluuveden valvontaan. Laite toimii järjestelmässä ennakoivana jäätymisvaaratermostaattina,

Lisätiedot

Asennus, laiterasia alueohjaukselle (Xzone) TBLZ-3-50 GOLD

Asennus, laiterasia alueohjaukselle (Xzone) TBLZ-3-50 GOLD FI.TZ50.704 Asennus, laiterasia alueohjaukselle (Xzone) TZ50 GOLD. Yleistä Laiterasia alueohjaukseen koostuu kahdesta moduulista ja muuntajasta (0 VA/4 VA), jotka on asennettu metallikoteloon. Kotelossa

Lisätiedot

Vesi-ilmalämpöpumppu KFRS-9 Käyttäjän ja asentajan opas

Vesi-ilmalämpöpumppu KFRS-9 Käyttäjän ja asentajan opas Vesi-ilmalämpöpumppu KFRS-9 Käyttäjän ja asentajan opas Sisältö sivu 1 LAITTEEN ESITTELY... 1 1.1 Toimintaperiaate... 1 1.2 KFRS-9 vesi-ilmalämpumppuun kuuluvat yksiköt... 1 1.3 Vesi-ilmalämpöpumpun tärkeimmät

Lisätiedot

Fläkt Woods PM-moottori ja integroitu taajuusmuuttaja FC 106

Fläkt Woods PM-moottori ja integroitu taajuusmuuttaja FC 106 Moottoria voi käyttää vain toimitukseen kuuluvan pyörimisnopeuden säätimen (erityinen taajuusmuuttaja) kanssa. PM-moottoria ei voi kytkeä suoraan sähköverkkoon. Sähköiskun vaara: Moottorin liittimet voivat

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AK-CC 350

ASENNUSOHJE AK-CC 350 ASENNUSOHJE AK-CC 350 t amb = 0 - +55 C 230 V a.c. 50/60 Hz 2.5 VA 10 V < U < 256 V IEC 60730 10 (6) A & (5 FLA, 30 LRA) 1) DO1 * 16 (8) A & (10 FLA, 60 LRA) 2) 6 (3) A & (3 FLA, 18 LRA) 1) DO2 * 10 (6)

Lisätiedot

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41

ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 ASENNUS GOLDen GATE, TBLZ-1/2-1-3-41 1. YLEISTÄ Tiedonsiirtoyksikkö TBLZ-1/2-1-3-41 on tarkoitettu GOLDilmankäsittelykoneeseen malleihin 4, A ja B. Yksikkö koostuu seuraavista osista: 1. 4-moduulinen standardikotelo

Lisätiedot

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone -FI 14-04-2011V.A002 1 Käyttöönotto-ohjeet Yleistä Systemair-kokoonpanot on testattu ja toimintatestattu tehtaalla ennen toimitusta. Automaatio on esiasetettu tehtaalla, ja koneiden

Lisätiedot

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR Topvex FR, SR, TR 2069517-FI 22-08-2011V.A004 (C. 3.0-1-06) Sisällysluettelo 1... 1 1.1 Toimintoasetukset... 1 1.2 Viikko-ohjelman ohjelmointi... 5 1.3 Hälytyskonfiguraatio... 6 1.4 Huomautukset... 9 1

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Sähköiset toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Toimilaitteita voidaan

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö

VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS VIM-M2. Sisältö VIM-M2 VIBRATION MONITOR KUVAUS Sisältö 1. TEKNISET TIEDOT... 2 2. KUVAUS... 3 3. KÄYTTÖ... 4 4. LIITÄNTÄ... 5 5. VIAN ETSINTÄ... 6 6. VALMISTAJA... 6 VIM-M2 FI.docx 2006-03-01 / BL 1(6) 1. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

econet PremiUm UKK Vianetsintä: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10 Aloita tarkistamalla ilmanvaihtokoneen kaikki lähtötiedot.

econet PremiUm UKK Vianetsintä: GT 21 GT 20 GT 00 GF 10 GT 10 Aloita tarkistamalla ilmanvaihtokoneen kaikki lähtötiedot. AIR COMFORT AIR TREATMENT 10038 FI 2017.06.19 econet PremiUm Vianetsintä: Aloita tarkistamalla ilmanvaihtokoneen kaikki lähtötiedot. 2 Ilman lämpötilat/kosteus Ulkoilman lämpötila C Lämpömittari tai ilmastointikone/econet

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Valvontajärjestelmä FCMA-2 Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 0/00 Kytkentäohje. Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien ulkoisten liitäntöjen on

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10,

Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT-10, Asennus GOLDen GATE Lonworks FTT10, TBLZ31141 ja TBLZ12141 1. Yleistä Tiedonsiirtoyksiköstä GOLDen GATE Lonworks on saatavana sarjoja eri GOLD ja COMPACTkoneversioiden liittämistä varten. Sarjoihin sisältyvät

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas)

Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Tekninen esite Moduloivat toimilaitteet AME 10, AME 20, AME 30 AME 13, AME 23, AME 33 standardin EN 14597 mukaisella turvatoiminnolla (jousi alas) Kuvaus AME 10 AME 13 AME 20, AME 30 AME 23, AME 33 Turvatoiminnolla

Lisätiedot

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi

Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje. Suomi Devilink FT Lämmityksen kytkentäyksikön asennus- ja käyttöohje Suomi 1. Applications and Functions Devilink FT lämmityksen kytkentäyksikkö Devilink FT kytkentäyksikkö kytkee lämmityksen päälle ja pois.

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ

KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 2004/108/EG MUKAINEN. Valmistaja Tuote Tyyppimerkintä Tuotteeseen

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Ulkoinen lämpötila-anturi STRZ-05 Huoneanturin tekniset tiedot: 0 50 C IP30 Ulkoisen anturin tekniset tiedot: Pinta-anturin tekniset tiedot: - Aikavakio - Johdon

Lisätiedot

RECOOLER HP EQKR-JÄÄHDYTYSYKSIKKÖ JA LÄMPÖPUMPPU TEKNINEN TUOTELUETTELO

RECOOLER HP EQKR-JÄÄHDYTYSYKSIKKÖ JA LÄMPÖPUMPPU TEKNINEN TUOTELUETTELO RECOOLER HP EQKR-JÄÄHDYTYSYKSIKKÖ JA LÄMPÖPUMPPU TEKNINEN TUOTELUETTELO 2 Tekninen Tuoteluettelo SISÄLTÖ ReCOOLER HP EQKR-LÄMPÖPUMPPU... 3 LAITTEEN ESITTELY... 3 KÄYTTÖKOHTEET... 4 ENERGIATEHOKKUUS...

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin 25.4.2011 SS Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin Sähkökeskus soveltuu kylmä- ja pakastehuoneisiin. Sähkökeskusta on 2 mallia. Sähkökeskus EKC301 säätimelllä (SAHKO186501) Sähkökeskus ilman säädintä

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055

Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055 Ohje BASIC Pyörivä lämmönvaihdin BCVA, koko 004 055 1. Yleistä BCVA-lämmöntalteenottolaite on pyörivä lämmönvaihdin, jonka lämpötila- ja kosteushyötysuhde on korkea. Sen hyötysuhde on jopa 85% tulo- ja

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

Fläkt Woods PM-moottori ja sen kanssa käytettävä taajuusmuuttaja FC 101

Fläkt Woods PM-moottori ja sen kanssa käytettävä taajuusmuuttaja FC 101 Asennus Moottoria voi käyttää vain toimitukseen kuuluvan pyörimisnopeuden säätimen (erityinen taajuusmuuttaja) kanssa. PM-moottoria ei voi kytkeä suoraan sähköverkkoon. Yleistä PM-moottori on korkean hyötysuhteen

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus ekninen tuote-esite RFA-S2 oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni kahdella integroidulla apukytkimellä

Lisätiedot

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM

Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Automaattinen virtauksenrajoitin AB-QM Käyttö Venttiili on suunniteltu erityisesti kiertoilmakoje-, jäähdytyspalkki- ja patteriverkostojen tasapainottamiseen. Sitä voidaan käyttää kaikentyyppisissä vesikiertoisissa

Lisätiedot

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle

VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle HVAC Drive - Pikaohjeita VLT HVAC Drive FC-102 Pikaohje ulkopuoliselle ohjaukselle 1 HVAC Drive ohjaus ulkopuolisella säätimellä... 2 1.1 Parametrit Quick Menun alta (02 quick set-up)... 3 1.2 Parametrit

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

FI Asennusohjeet. devireg 120

FI Asennusohjeet. devireg 120 FI Asennusohjeet devireg 120 Ž Käyttökohteet: devireg 120 on lattialämmityssäädin. Toiminta: Termostaatissa on anturijohto, jonka avulla valvotaan lattian lämpöä pysymään säädetyssä lämpötilassa. Termostaatissa

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen)

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Kuvaus Toimimoottori mukauttaa iskunsa: Automaattisesti venttiilin päätesijainteihin, mikä alentaa käyttöönottoaikaa

Lisätiedot

111824SF-01 2014-06. Modbus-adapteri CI66. Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647

111824SF-01 2014-06. Modbus-adapteri CI66. Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647 111824SF-01 2014-06 Modbus-adapteri CI66 Tuotteen asennusohjeet TUOTENUMERO: 111647 Sisällys 1 Johdanto...2 2 Asennus...3 2.1 Sijainti...3 2.2 Asennus...3 2.3 Modbus-adapterin kytkeminen ilmanvaihtoyksikköön...4

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT 1. Yleistä Paine-anturia käytetään laitoksissa, joissa pyritään säädettävään ilmavirtaan pitämällä kanaviston paine vakiona. Paineanturia käytetään

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita

VLT HVAC Drive. VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita VLT HVAC Drive 102 pikaohjeita s. 1-4 1. VLT HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä s. 5 4. Huomioitavaa asennuksessa 1. HVAC Drive 102 ohjaus ulkopuolisella säätimellä

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002 Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255957-FI 2015-05-04 A002 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Asenna paineanturit... 2 3 Johdotus... 3 4 Konfigurointi (Corrigo)... 5 5 Topvex Ulkoiset liitännät...

Lisätiedot