Toimintasuunnitelma 2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintasuunnitelma 2017"

Transkriptio

1 Toimintasuunnitelma 2017 Valtuuston syyskokous

2

3 Toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelma Yleistä Journalistiliitto jatkaa Suomen 100-vuotisjuhlavuonna toimintansa ja palveluidensa kehittämistä aloitettu kehityshanke Liitto+ jatkuu. Uraohjausta jatketaan, koulutusta kehitetään edelleen muuttuvan työelämän tarpeisiin ja palveluyritys Mediakunta aloittaa toimintansa Kyseessä on ensimmäinen ammattiliiton perustama työosuuskunta Suomessa. Vuonna 2016 tehty viestintäsuunnitelma otetaan käyttöön ja uudet käyttäjälähtöiset verkkosivut avataan. Viestintään panostetaan edelleen. Liitto+:n toimet tähtäävät olemassa olevien jäsenten sitoutuneisuuden lisäämiseen sekä jäsenhankinnan helpottamiseen. Jäsenhankintaan panostetaan vuonna Toimintavuonna käydään työehtoneuvottelut kaikilla liiton sopimusaloilla. Liiton kulubudjetti on yhteensä euroa. Talousarvio, sivut 1-2. Kaikki toiminnot

4 Toimintasuunnitelma Liiton talous Liiton varsinaisen toiminnan kulut katetaan jäsenmaksuilla ja omaisuuden tuotoilla. Perustellusta syystä käyttörahastoa voidaan käyttää alijäämäisen talousarvion tasapainottamiseen. Vuoden 2017 talousarviossa on panostettu liiton toiminnan kehittämiseen, kuten kehityshankkeeseen Liitto+ sekä uuden tyyppisiin koulutustapahtumiin. Säästöjä kertyy muun muassa alentuneiden matkakustannuksen takia. Myös toimistokulujen budjetoinnissa on käytetty harkintaa. Henkilöstökulut ovat pienentyneet 3,5 % edellisestä vuodesta. Talousarvio osoittaa alijäämää euroa Jäsenmaksut Jäsenmaksuprosentti on 1,40 %. Työttömyyskassaan kuulumattomien freelance-jäsenten jäsenmaksuprosentti on 1,00 %. Jäsenmaksutuottojen odotetaan laskevan vuoden 2016 budjettiin verrattuna vajaat 4,2 %. Jäsenmaksukertymää on viime vuosina vähentänyt työsuhteisten osuuden jatkuva pienentyminen. Tämän takia jäsenmaksujen rakenteen tarkastelu on tarpeen vuonna Työttömyyskassa Finkan jäsentä kohti perimä maksu säilyy ennallaan vuonna 2017 ollen 174 euroa/vuosi. Liiton jäseniltä perimä jäsenmaksukertymä on budjetissa euroa, josta työttömyyskassalle sekä yhdistyksille ja osastoille tilitettävien osuuksien jälkeen liitolle jää noin euroa. Talousarvio, sivu 3. Jäsenmaksutulo 2.2 Omaisuuden tuotto Omaisuuden tuotto-odotukset on laskettu omaisuudenhoitajien syyskuun 2016 raporttien sekä salkunhoitajien näkemysten pohjalta.

5 Toimintasuunnitelma Vuosi 2017 tulee olemaan sijoitusmielessä edelleen hankala. Alhaisen korkotason takia korkomarkkinoilta saatavan tuoton odotetaan pysyvän alhaisena. Myöskään osakemarkkinoilta ei ole odotettavissa viime vuosien kaltaisia huipputuottoja. Pääosa liiton varallisuudesta on annettu ulkopuolisten varainhoitajain hoidettavaksi. Liitolla on kolme varainhoitajaa (suluissa sijoitetun omaisuuden markkina-arvo ): Evli ( euroa), Danske Capital ( euroa) ja Op Private Helsinki ( euroa) Liitolla on Helsingissä sijoitushuoneistoja, jotka on vuokrattu ulkopuolisille. Osa omaisuudesta on sijoitettu vuokratuotto- ja kiinteistörahastoihin. Päätös on tehty euron sijoittamisesta, josta on tähän mennessä sijoitettu noin euroa. Sijoitukset tehdään sitä mukaa kun kiinteistöhankkeet etenevät. Sijoitustoiminnan tuotoksi on budjetoitu euroa. Talousarvio, sivu 11. Omaisuuden tuotto 3. Varsinainen toiminta 3.1 Edunvalvonta / työsuhteiset Yleistä Elinkeinoelämän keskusliitto ilmoitti vetäytyvänsä palkkaneuvotteluista 2016 ja työmarkkinoilla sovittiin alustavasti Suomen mallista. Suomen malli tarkoittaa sitä, että kullakin alalla käydään omat neuvottelunsa työmarkkinoiden yleisen palkkalinjan puitteissa, ilman keskusjärjestökoordinaatiota. Yleisen palkkalinjan taso määräytyy vientisektorin palkkalinjan mukaisesti. Näin ollen neuvotteluiden vetovastuu siirtyy käytännössä keskusjärjestöiltä vientisektorille. Sopiminen Suomen mallista ei ollut vuoden 2016 loppupuolella vielä kunnolla alkanut. Nähtäväksi jää, miten mallista sovitaan, ja miten sitä käytännössä toteutetaan. Suomen mallin rakentamisesta huolimatta Journalistiliitto valmistautuu omiin alakohtaisiin neuvottelukierroksiin. Liiton kaikilla sopimusaloilla käydään työehtosopimusneuvottelut marraskuulle painottuen. Työehtosopimuskierroksesta odotetaan kansallisesti hankalaa: Työmarkkinaosapuolten välit ovat herkät ja Suomen mallia sovellettaneen ensi kertaa. Yhdistysten kevätkokouksien yhteydessä käydään työpaikoilla keskustelemassa sekä jäsenten että työnantajien kanssa. Työpaikkatapaamiset ovat olleet työehtosopimusneuvotteluissa erinomainen tietolähde, ja auttaneet omalta osaltaan liiton valmistautumista tesneuvotteluihin. Neuvotteluihin valmistaudutaan myös pitämällä yllä työtaisteluvalmiutta. Media-alalla on odotettavissa yt-neuvotteluja myös vuonna Esimerkiksi ns. Satosen työryhmän esitykset johtavat Yleisradiossa osin työn tekemisen muutoksiin. Yhtiö suunnittelee lisäävänsä 35% sisältöjen ja tuotantojen ostamisesta tuotantoyhtiöiltä. Tämä aiheuttaisi merkittäviä vähennyksiä nykyisen henkilöstön määrään. Kaupallisen median ongelmat eivät näytä toimintavuonna edelleenkään helpottavan. Vaikka muutamat suuret mediatalot - kuten Alma Media ja Sanoma - ovat tehneet hyviä tuloksia, lehtiliiketoiminnan tulokset ovat syntyneet pitkälti säästöistä.

6 Toimintasuunnitelma Liitto tukee jäseniään ja luottamusmiehiään neuvotteluissa sekä niiden jälkihoidoissa. Liitto antaa jäsenilleen neuvontaa, koulutusta ja lakiapua. Liitolla on yhteistyösopimukset kaikkien palkansaajakeskusjärjestöjen - Akava, SAK ja STTK - kanssa. SJL jatkaa hyvää yhteistyötään kaikkien keskusjärjestöjen kanssa. Osana yhteistyötä liiton edustajat osallistuvat muun muassa SAK:n Sopimusvastaavien ja Juristitasiantuntijaryhmän sekä STTK Yrittäjät -verkoston toimintaan. Konsernitoiminta on edunvalvonnassa yhä tärkeämpää, sillä yrityskaupat jatkunevat alalla edellisten vuosien esimerkkien mukaisesti. Tässä yhteydessä on erityisesti pidettävä huolta luottamusmiesverkostosta ja luottamusmiesten toimintaedellytyksistä. Lehdistö Lehdistön journalistien työehtosopimus on voimassa saakka. Valmistautuminen neuvottelukierrokseen alkaa heti vuoden alussa. Luottamusmiehiä, toimitusosastoja ja yhdistyksiä kuullaan tes-tavoitteita suunniteltaessa. Liitto kokoaa tiedot kilpailukykysopimuksen 2016 mukaisista työajan pidennystä koskevista yrityskohtaisista neuvotteluista sekä sopimuksista ja niiden toimivuudesta. Kustannustoimittajat Kustannustoimittajien työehtosopimus on voimassa asti. Valmistautuminen neuvottelukierrokseen alkaa helmi-maaliskuussa. Luottamusmiehiä, osastoja ja kustannustoimittajajäseniä kuullaan tes-tavoitteita suunniteltaessa. Liitto kokoaa tiedot kilpailukykysopimuksen 2016 mukaisista työajan pidennystä koskevista yrityskohtaisista neuvotteluista sekä tehdyistä sopimuksista ja niiden toimivuudesta. Yleisradio Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimus on voimassa asti. Valmistautuminen neuvottelukierrokseen alkaa helmi-maaliskuussa. Tes-tavoitteita suunnitellaan yhdessä Yleisradion ohjelmatyöntekijät ry:n ja luottamusmiesten kanssa, lisäksi kuullaan ohjelmatyöntekijäjäseniä. Yleisradiossa on käynnistynyt Uusi Yle -hanke: Ohjelmaostoja ulkoa lisätään, samalla yhtiön tavoitteena on määritellä tekemisen painopisteitä uudelleen. Esimerkiksi Yle Areenaa ja mobiilitekemistä kehitetään voimakkaasti. Nuoret, lapset, draama ja uutisjournalismi ovat painopistealueita, joihin satsataan. Liitto tukee jäseniä muutosprosessissa ja valvoo työnantajan toimien lainmukaisuutta. MTV Media MTV:n ohjelmatyöntekijöitä koskevaa työehtosopimusta sovelletaan tällä hetkellä Mediahub Helsinki Oy:ssä, Valve Mediassa, Ericssonilla, MTV sisällöt Oy:ssä, ja Nouhau Professionals Oy:ssä. Directors Cut Oy:ssä sovelletaan elokuva- ja tv-tuotannon työehtosopimusta. MTV Oy on vuosien saatossa erilaisten yritysjärjestelyiden, kuten liikkeen luovutusten kautta pirstoutunut. Tämä on johtanut siihen, että MOT ry:n jäsenet työskentelevät yhden yhtiön sijasta useissa eri yhtiöissä. Tämä asettaa merkittäviä haasteita työehtojen valvonnalle ja tason turvaamiselle.

7 Toimintasuunnitelma MTV Median osalta työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä ja tuleva sopimuskausi on myös sovellettavan työehtosopimuksen osalta auki. Osapuolet ovat sitoutuneet ainoastaan työehtosopimuksen uudistamiseen. Liitto panostaa työehtosopimuksen uudistamiseen voimakkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä varautuu uuteen neuvottelukierrokseen toimintavuonna Liitto etsii ratkaisuja ohjelmatyöntekijöiden työehtojen turvaamiseen epävarmassa tilanteessa. Sanoma Media Finland (Sanoman radiot) Sanoman radioita koskeva työehtosopimus on voimassa asti. Sopimus on perinteisesti seurannut aikataulultaan ja soveltuvin osin sisällöiltään lehdistön työehtosopimusta. Täysin lehdistöä vastaavaa kilpailukykysopimuksen sovellutusta ei radioiden erilaisen työaikarakenteen vuoksi sopimukseen kuitenkaan tehty. Uudet neuvottelutavoitteet tulevat jälleen arvioitaviksi toimintavuoden syksyllä. Muut alan yritykset Av-käännöstoimistojen työehtosopimus on voimassa vuoden loppuun asti. Alan ansioiden jälkeenjääneisyyden kiinnikurominen jatkuu korottamalla palkkoja ja palkkioita tuntuvasti lukien. Tuolloin mm. kuukausipalkkoja korotetaan 100 eurolla. Tavoitetta saada kaupallisiin radioihin yleinen työehtosopimus edistetään aktivoimalla jäseniä ja tapaamalla radioiden johtoa. Ensimmäinen askel on parantaa radiolaisten järjestäytymisastetta. Muuttuvan mediakentän vuoksi elokuva- ja tv-tuotantoa koskeva työehtosopimus on yhä olennaisempi sopimus av-tuotannoissa. Kilpailukykysopimuksen mukaan sopimus on voimassa asti, ellei sopimusta Mediahubin neuvottelutilanteesta johtuen jouduttu irtisanomaan marraskuun lopussa Toimintavuoden aikana edistetään tvtuotantoyhtiöiden ja alalla toimivien työntekijöiden järjestäytymistä. Mediaringin vuokratyösopimus seuraa elokuva- ja tv-tuotantoja koskevan työehtosopimuksen linjauksia, mutta sopimusta ei irtisanottu, joten sen voimassaolo jatkuu asti. 3.2 Edunvalvonta / freelancerit ja itsensätyöllistäjät Yleistä Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa on toimia yrittäjien ja itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi. Vuoden 2017 alusta on tulossa voimaan yrittäjävähennys ja maksuperusteinen arvonlisävero. Syksyllä 2016 tehdyn työttömyysturvaselvityksen jälkeen on odotettavissa itsensätyöllistäjien työttömyysturvaan parannuksia, joita liitto edistää. Liitto työskentelee mediatalojen kohtuuttomien freelancer-sopimusten parantamiseksi ja työn alihinnoittelun lopettamiseksi. Freelancer-jäsenille annetaan neuvontaa, koulutusta ja lakiapua. Liitto käynnistää Mediakunta osuuskunnan toiminnan Mediakunta on liiton uusi jäsenpalvelu. Yhtyneet-sopimus Yhtyneet-työehtosopimus on voimassa saakka. Työehtosopimusneuvotteluissa sovitut työryhmätyöt jatkuvat sopimuskauden. Hankintapalkkiotyöryhmä selvittää työkorvausten osuutta työehtosopimuksessa. Koulutus- ja tiedotustyöryhmä järjestää koulutusta Yleisradiossa parantaakseen sopimuksen tunnettavuutta.

8 Toimintasuunnitelma Valmistautuminen neuvottelukierrokseen alkaa helmi-maaliskuussa. Tes-tavoitteita suunnitellaan yhdessä FAO ry:n hallituksen ja luottamusmiehen kanssa, lisäksi kuullaan FAO ry:n jäseniä. Perustetaan verkkotekemisen työryhmä miettimään verkkoon tehtävän työn palkkioluokitusten laajentamista. Yleisradiossa on käynnistynyt Uusi Yle hanke. Liitto seuraa mitä hankkeen toteuttaminen tarkoittaa freelancertyön kannalta, tukee jäseniä muutosprosessissa ja valvoo työnantajan toimien lainmukaisuutta. 3.3 Edunvalvonta / muut jäsenryhmät Uussuomalaiset Liitto pyrkii yhdistämään maahan muuttaneita journalisteja ja osaltaan auttamaan heidän kotouttamisessaan tarjoamalla ammatillisia kontakteja ja koulutusta sekä tarvittaessa lakiapua. Liitto rohkaisee ja tukee turvapaikanhakijoina maahan saapuneiden journalistien vertaisverkostoa. Edunvalvonnan kulut Edunvalvontaan on budjetoitu euroa. Talousarvio, sivu 6. Edunvalvonta 3.4 Vaikuttaminen toimintaympäristöön Yleistä Liitto vaikuttaa media-alaa ja journalisteja koskeviin esityksiin. Näitä ovat muun muassa hallituksen työmarkkinalinjaukset sekä muut media-alan toimintaedellytyksiä koskevat suunnitelmat. Loppuvuonna 2016 tärkein tiedossa oleva alaa koskeva lainsäädäntömuutos on

9 Toimintasuunnitelma postilain uudistaminen. Muita muutoksen alla olevia kohteita ovat mm. tekijänoikeuslain EU-taustaiset muutokset sekä itsensätyöllistäjien aseman parantaminen. Vaikuttamistyö on jäsenten edunvalvonnassa yhä keskeisempää. Silloin kun sopimustie ei riitä tai sitä ei ole olemassa, tarvitaan lainsäädäntötietä ja vaikuttamista toimintaympäristöön. Sananvapauslainsäädäntö Julkista toimintaa yhtiöitetään yhä enemmän, erityisesti sote-hankkeessa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei toimintaan sovelleta julkisuuslakia. Toimittajat eivät voi saada asiakirjoja julkisin varoin toimivilta yhtiöiltä. Näin ollen julkisuuslain tulisi koskea julkista tehtävää hoitavaa valtionyhtiötä tai valtion omistuksessa olevaa yhtiötä. Journalistien lähdesuoja on turvattu lainsäädännössä. Tietolähteen ( whistleblower ) asemaa ei ole erityisesti suojattu lainsäädännössä. Tietolähde voi olla työoikeudellisten vastatoimien kohteena, jos hän paljastaa yhteiskunnallisen epäkohdan medialle. Tietolähteen asema tulee turvata samalla tavalla kuin Ruotsissa. Liitto edistää lainsäädäntöä, jolla turvataan tietolähteen asemaa. Liitto vaikuttaa tiedustelulainsäädännön valmisteluun. Liitto turvaa, että journalistit säilyttävät lainsäädännössä lähdesuojan, eikä erilliseen käsittelyyn oteta journalistisessa tarkoituksessa tehtyjä viestejä. Tiedustelulainsäädännössä on tärkeä puuttua siihen, että tiedustelulainsäädännön valvonta on järjestetty asianmukaisesti. Tekijänoikeus EU:n komissio teki syksyllä 2016 laajan esityksen direktiiviksi tekijänoikeuden modernisoimisesta digitaalisilla sisämarkkinoilla. Journalistiliitto työskentelee vaikuttaakseen direktiivin sisältöön sekä sen kansalliseen implementointiin yhteistyössä sekä kotimaisten että kansainvälisten tekijäjärjestöjen kanssa. Liitto puolustaa journalistien vahvaa tekijänoikeutta ja oikeutta saada kohtuullinen korvaus teostensa käytöstä. Liitto on Kopiosto ry:n aktiivinen jäsenjärjestö. Liitto jatkaa Kopiostossa uusien lisensointimallien kehittämistä sekä valokopio- että av-puolella. Journalistiliitto seuraa alan kehitystä tekijänoikeuden näkökulmasta. Liitto perehtyy uusiin, journalistista sisältöä hyödyntäviin palveluihin ja uusiin mahdollisuuksiin jakaa omaa ja toisen tekemää sisältöä sekä analysoi uusien palvelujen ja työmenetelmien tekijänoikeudellisia vaikutuksia. Esimerkiksi linkittämiseen liittyvää käytäntöä ja oikeuskäytäntöä seurataan tarkasti. EU-direktiiviin pohjautuva, tekijänoikeuksien yhteishallinnointia koskeva laki tulee todennäköisesti voimaan vuoden alussa. Laki koskee yhteishallinnointijärjestöjä, mutta sivuaa myös Journalistiliittoa Kopioston jäsenjärjestönä. Yhteistyössä Kopioston kanssa kartoitetaan, mitä vaikutuksia lailla on Journalistiliiton toimintaan. Journalistiliitto tekee läheistä yhteistyötä muiden tekijäjärjestöjen kanssa muun muassa Tekijäfoorumin kautta. Tekijäfoorumin jäsenjärjestönä pyrimme edelleen edistämään tekijän oikeutta kohtuullisiin sopimusehtoihin ja kohtuullisen korvaukseen, kun tekijä sopii tekijänoikeuden luovuttamisesta. Viestintäpolitiikka ja Julkisen sanan neuvosto (JSN) Viestintäpolitiikassa tehtiin 2016 linjauksia muun muassa julkisen palvelun yleisradiotoimintaan ja postin yleispalveluun. Ne viedään toimintavuonna käytäntöön. Liitto seuraa viestintäpolitiikan kenttää tarkasti ja pyrkii vaikuttamaan sen tuloksiin.

10 Toimintasuunnitelma Liitto vaikuttaa Euroopan tason viestintäpolitiikkaan yhdessä kotimaisten ja kansainvälisten viiteryhmien kanssa. Journalistiliitto tukee Julkisen sanan neuvoston työtä ja osallistuu sen kehittämiseen. Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen puheenjohtajuus on Journalistiliitolla toimintavuonna Journalismin etiikasta ja viestintäpolitiikasta käytävässä keskustelussa Journalistilehdellä ja liiton sosiaalisen median kanavilla on keskeiset roolit. Liitto ottaa osaa Suomi 100-vuotta -juhlavuoden viettoon yhdessä Viestintä ja kehitys -säätiön (Vikes) kanssa Suomi: sananvapauden kärkimaa -hankkeella ja osallistumalla Maailman lehdistönvapauden päivän viettoon Työelämä- ja tasa-arvoasiat Liitto kokoaa tietoa työaikajärjestelmiin liittyvistä hyvistä käytännöistä toimitusten hyödynnettäviksi. Työn kuormitustekijät ja työssä jaksaminen ovat erityisen huomion kohteena. Myös kilpailukykysopimuksen mukaisen työajan pidennyksen vaikutukset arvioidaan. Tietoa käytetään hyväksi muun muassa liiton edunvalvonnassa. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta pohtii mahdollisuuksia journalistien jaksamista koskevan tutkimuksen tekemiseen ja sen käytännön toteutustapaa. Irtisanottujen journalistien uudet työt -tutkimuksen tuloksia hyödynnämme eri tavoin. Toimintavuoden aikana edistämme työyhteisösovittelumenetelmän käyttämistä toimituksellisten työpaikkojen ristiriitojen ratkaisemisessa. Työmarkkinatutkimus 2016 osoittaa, että naisten ansiotaso jää edelleen keskimäärin miesten ansioita alemmas. Näin ollen työpaikkojen tasa-arvosuunnitteluun ja palkkakartoitusten hyödyntämiseen kannustetaan aktiivisesti. Mahdolliset perusteettomat palkkaerot tulee havaita ja korjata työpaikoilla tasa-arvolain edellyttämää palkkakartoitusta hyväksi käyttäen. Koulutuspolitiikka Liitto vaikuttaa sidosryhmiensä kautta siihen, että journalisti- ja viestintäkoulutuksen aloituspaikkojen resursseja keskitetään täydennyskoulutukseen. Liitto selvittää edelleen, millä ehdoin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa tehdään oppilaitosharjoitteluja. Tavoitteena on taata kohtuulliset harjoitteluehdot kaikille liiton opiskelijajäsenille Hallinto Valtuuston varsinaiset kokoukset ovat sekä Lisäksi on varauduttu yhteen ylimääräiseen lehdistön työehtosopimusta käsittelevään kokoukseen syksyllä Hallinnon kuluihin on budjetoitu euroa Järjestötoiminta Liitto+

11 Toimintasuunnitelma Vuonna 2016 aloitettu uraohjaus jatkuu ja koulutusta kehitetään edelleen. Koulutuksessa painotetaan nykytyöelämän tarpeita sekä jäsenten kuuntelua. Koulutustapoja kehitetään. Palveluyritys Mediakunta aloittaa toimintansa. Viestintää kehitetään edelleen, uudet nettisivut aukeavat ja vuorovaikutteisuutta jäsenten kanssa lisätään. Osana liiton toimintojen kehittämistä liiton toimiston organisaatiorakennetta on vuonna 2016 uudistettu ja työnjakoa on mietitty uudelleen. Tässä yhteydessä perustettiin palvelujohtajan toimi. Palvelujohtajan toimenkuvaan kuuluu muun muassa järjestötoiminnan kehittäminen, jäsenhankinnan tehostaminen sekä uusien palvelujen kehittäminen. Liiton järjestörakenteen pohtimista jatketaan. Tavoitteena on parantaa järjestön ja jäsenten välistä kommunikaatiota sekä tarjota jäsenille mahdollisimman kilpailukykyiset palvelut esimerkiksi asuinpaikasta riippumatta. Liitto+:n toimet tähtäävät nykyisten jäsenten sitoutuneisuuden lisäämiseksi sekä jäsenhankinnan helpottamiseksi. Myös jäsenhankintaan panostetaan vuonna Hankkeelle on varattu kehittämisrahaa euroa, joka koostuu tutkimustoiminnasta, jäsenhankintaan panostamisesta sekä mahdollisista viestinnän kehittämisprojekteista. Mediakunta Mediakunta Osk on Journalistiliiton uusi jäsenpalvelu kaikille liiton jäsenille. Liitto pääomittaa Mediakuntaa valtuuston ja hallituksen päätösten mukaisesti. Mediakunta tarjoaa jäsenilleen uuden tavan työllistyä Journalistiliiton jäsenkelpoisuuden täyttävällä alalla. Mediakuntaan liitytään erikseen jäseneksi. Mediakunnan jäsenyyden edellytys on se, että henkilö on Journalistiliiton jäsen. Osuuskuntaa varten rakennetaan tietojärjestelmä, jonka kautta osuuskunnan jäsen hoitaa osuuskunnan taloudelliset asiat digitaalisesti. Mediakuntaan palkataan toiminnanjohtaja, joka kehittää mediakunnan toimintaa sekä hoitaa osuuskunnan käytännön asiat. Osuuskunta voi helpottaa osuuskunnan jäsenen sosiaalioikeudellista asemaa. Se tulee lisäämään alan hintatietoisuutta ja kirjoittamaan työtodistuksen osuuskunnan lukuun tehtävistä töistä. Mediakunta tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa ja selvittää niiden kanssa esimerkiksi työtilojen tarjoamista tai tilaisuuksien järjestämistä paikallisesti. Mediakunnan pitkänlinjan tavoitteena on yrittää lisätä Journalistiliiton jäsenten työllisyyttä ja hintatietoisuutta. Viestintään panostetaan edelleen, uudet nettisivut aukeavat ja vuorovaikutteisuutta jäsenten kanssa lisätään. Tutkimustoiminta Toimintavuonna tehdään freelancereiden työmarkkinatutkimus yhdessä TNS Gallupin kanssa. Ajankohtaisista aiheista tehdään tarvittaessa toimistotyönä kyselytutkimuksia Webropolin avulla. Tutkimustoiminta on myös yksi toimintavuoden kehittämiskohteista. Opiskelijatoiminta Liitto pitää aktiivisesti yhteyttä ainejärjestöihin ja oppilaitoksiin. Tätä varten liitolla on opiskelijayhteistyöryhmä (OPYTR). Se koostuu eri oppilaitoksissa opiskelevista

12 Toimintasuunnitelma opiskelijalähettiläistä, jotka ovat yhdyshenkilöitä liiton ja oppilaitosten välillä. OPYTR:ssa oli kahdeksan lähettilästä vuonna 2016; vuonna 2017 määrää pyritään lisäämään kymmeneen. Opiskelijatilaisuuksia järjestetään viestinnän koulutusta tarjoavissa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa yhdessä opiskelijalähettiläiden kanssa. Tilaisuuksissa kerrotaan liiton toiminnasta, tavoitteena on saada mahdollisimman moni uusi opiskelija liiton jäseneksi. Myös jo aiemmin liittoon liittyneitä opiskelijoita muistutetaan jäsenyyden hyödyistä. Liitto viestii opiskelijoille aktiivisesti muun muassa sosiaalisessa mediassa. Erityisesti harjoittelukysymyksissä kuullaan laajasti opiskelijoiden kokemuksia ja näkemyksiä. Liiton opiskelijajäsenille järjestetään syksyllä kaksipäiväinen opiskelijaseminaari. Historiahanke Historiatyö jatkuu. Käsikirjoitus valmistuu jatkokäsittelyä (toimitustyö ja graafinen suunnittelu) varten. Sitä ennen päätetään teoksen kustantajasta. Tuet ja avustukset Liitto myöntää jäsenilleen virkistysstipendejä, joihin on varattu euroa. Yhdistykselle hakemuksesta myönnettäviin harkinnanvaraisiin tukiin on varattu euroa. Lisäksi talousarviossa on euron varaus, jonka hallitus voi harkintansa mukaan käyttää. Tukia ja avustuksia on budjetoitu myös edunvalvontaan RTTL:n erityisavustuksen osalta, koulutustoimintaan kansainvälisen free-seminaarin osalta sekä kansainväliseen toimintaan solidaarisuustuen osalta. Järjestötoiminnan kulut Järjestötoimintaan on budjetoitu yhteensä euroa. Talousarvio, sivu 9. Järjestötoiminta.

13 Toimintasuunnitelma Koulutus Liitto tarjoaa edelleen uravalmennusta tavoitteenaan vastata aikaisempaa paremmin suureen kysyntään. Kaikki jäsenet voivat osallistua videovalmennukseen ja verkkokeskusteluihin, joiden jälkeen 130 jäsenen on vielä mahdollista käydä henkilökohtaista keskustelua uravalmentajan kanssa. Keskusteluajat jaetaan tarvittaessa arpomalla. Koulutustilaisuuksia räätälöidään liiton kaikille jäsenille heidän tarpeitaan kuunnellen. Koulutuksia järjestetään yhteistyössä yhdistysten, muiden liittojen ja myös työnantajien kanssa. Liitto lisää koulutusten videointia, jotta mahdollisimman moni jäsen voisi hyötyä niistä. Kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia kansainvälisten yhteistyökumppaneiden, kuten European Journalism Centren, kanssa. Suomi isännöi pohjoismaista freelancereitten kokousta ja seminaaria, johon voivat osallistua kaikki liiton freejäsenet. Tästä syystä liitto ei järjestä omaa freeseminaaria vaan tukee avustuksella pohjoismaisen kokouksen järjestämistä. Alan työnantajille sekä liiton jäsenille tehdään edelleen tutuksi toimituksellisen henkilöstön ammatillista kehittämisohjelmaa TAKOa ja kustannustoimittajien KAKOa. Liitto tiedottaa erilaisista täydennyskoulutusmahdollisuuksista sekä tarjolla olevista apurahoista. Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuksessa keskitytään käytännön harjoituksiin perustuvan koulutuksen lisäksi luottamushenkilöiden tietopohjan parantamiseen. Myös tv-tuotannoissa työskenteleville henkilöille järjestetään koulutusta. Pientoimituksille järjestetään paikallisyhdistysten tilauksesta työsuhdekoulutusta maakunnissa, jotta tavoitettaisiin mahdollisimman paljon jäseniä. Koulutuskalenteri

14 Toimintasuunnitelma Kaikille jäsenille avoimet koulutukset KEVÄT 2017 Vad betyder det att vara free? -koulutuspäivä Sanan valta III: työpajoja tarinankerronnasta ja viestintäalan ammatillisista identiteeteistä Helsinki Tieteiden talo, Helsinki Hyvän vai pahan jäljillä journalistin etiikkaa Valamossa Valamo, Heinävesi (yhdessä mm. Tiedetoimittajien liiton kanssa) Varaus free-tapaamiselle, ulkomaiselle asiantuntijaluennoitsijalle tms. SYKSY 2017 Mitä on olla free? -koulutusiltapäivä syyskuu Brändi kirkkaaksi -koulutuspäivä lokakuu, Helsinki Biotieteiden perusteita journalisteille biotekniikan teemaviikoilla, Helsinki Varaus yhteiselle seminaarille kansainvälisen journalismijärjestön kanssa Varaus free-tapaamiselle, ulkomaiselle asiantuntijaluennoitsijalle tms.

15 Toimintasuunnitelma Ay-kurssit KEVÄT 2017 Tiedot ja neuvottelutaidot I (peruskurssi) LM+TSV tammikuu, 2 x 2 päivää, samansisältöiset Teemapäivä: Neuvotteleminen työpaikalla LM+TSV 1 pv helmikuu, Helsinki Teemapäivä: Työaika ja lomat LM+TSV Teemapäivä: Yritystalous ja yt-menettely LM+TSV Yhdistyspäivät (2 työpäivää) 1 pv maaliskuu, muualla kuin pääkaupunkiseudulla 1 pv huhtikuu, Helsinki SYKSY 2017 Konserniseminaari (LM+TSV kutsuseminaari) Teemapäivä: Työsopimus sopiminen ja päättäminen LM+TSV Förbundets svenska seminarium syyskuu, pe-su, pe eli 1 pv työaikaa 1 pv syyskuu, Helsinki syyskuu 2 päivää pe-la Tiedot ja neuvottelutaidot II (jatkokurssi) LM+TSV Luottamushenkilöpäivät LM+TSV 1 pv lokakuu 2 pv marraskuu Ay-kurssien osanottajille maksetaan keskusjärjestöjen sopima ateriakorvaus, jos he ovat siihen koulutussopimuksen (Ylte) mukaan oikeutettuja. Korvauksesta sovitaan syksyn 2016 aikana. Muu koulutus KEVÄT 2017 Luottamushenkilöiden perusasiaa tv- ja elokuva-alalle tilaisuuksia pitkin vuotta RTTL:n tukihenkilöseminaari SYKSY 2017 Pohjoismainen free-seminaari syyskuu, Suomenlinna, Helsinki Muu konsernikoulutus Yhdistysten sihteerien koulutus RTTL:n tukihenkilöseminaari Opiskelija- ja opettajaseminaari Journalismin opettajien tapaaminen Helsinki

16 Toimintasuunnitelma Koulutus muiden liittojen kanssa SAK-koulutukset ruotsinkielisille Luottamusmiehille ja osastojen puheenjohtajille STTK Yrittäjät/SJL Ostrobotnia, Helsinki Työsuojelupäivä SJL+VKL kevät 2017 Luottamusmieskonferenssi SJL+VKL syksy 2017 Päällikköpäivä SJL+VKL syksy 2017 Työsuojelun ajankohtaispäivä SJL+VKL syksy 2017 Koulutustoiminnan kulut Jäsenten koulutukseen on budjetoitu yhteensä euroa. Talousarvio, sivu 7. Koulutus 3.8 Kansainvälinen toiminta ja solidaarisuus Journalistiliiton kansainvälinen toiminta on ensisijaisesti edunvalvontayhteistyötä kansainvälisissä järjestöissä ja kahdenvälisesti. Jäsenille tarjotaan kansainvälistymiseen tarvittavia verkostoja, koulutusta ja muita palveluita. Euroopan unionin kautta tuleva lainsäädäntö lisääntyy. Suomessa ja Euroopassa tehtävä edunvalvontatyö muodostavat toimivan kokonaisuuden. Pohjoismainen yhteistyö

17 Toimintasuunnitelma Pohjoismaiden journalistiliiton NJF:n painopisteenä on edunvalvontaan ja järjestölliseen kehittämiseen liittyvä yhteinen toiminta ja tietojen vaihto. NJF koordinoi myös Euroopan liiton (EFJ) ja kansainvälisen liiton (IFJ) politiikkaa. NJF:n sihteeristö siirtyy syksyllä 2017 kahdeksi vuodeksi Suomeen. Liitto tukee pohjoismaista freelance-yhteistyötä, joka on tärkeä ammatillinen yhteisö ja edunvalvontaverkosto. EFJ ja IFJ SJL koordinoi Euroopan tason edunvalvontayhteistyötä Euroopan liiton, EFJ:n kautta. Liitto osallistuu aktiivisesti EFJ:n asiantuntijaryhmien työhön ja muuhun EFJ:n toimintaan. SJL arvioi yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa kansainvälisen liiton, IFJ:n tilannetta ja kehityssuuntia ja tekee tarvittavia johtopäätöksiä. Muu kansainvälinen yhteistyö SJL tiivistää keskusteluyhteyttä ja yhteistyötä Venäjän (RUJ) ja Pietarin (SPUJ) journalistiliittojen kanssa riippumattoman journalismin rohkaisemiseksi naapurimaassa. Liitto kannustaa jäsenyhdistyksiä ja muita toimijoita yhteistyöhön lähialueilla. Eesti Ajakirjanike Liiton kanssa jatketaan edunvalvonta- ja ammatillista yhteistyötä. SJL:n asiantuntijat antavat pyydettäessä tukea EAL:n pyrkiessä luomaan yhteyksiä ja kehittämään edunvalvontaa. EAL:n edustajia kutsutaan liiton tilaisuuksiin. Barets Pressin vuosikokous ja seminaari pidetään huhtikuussa 2017 Arkangelissa, Venäjällä. SJL tukee Barents Pressiä ja rohkaisee jäsentensä toimintaa yhteistyöverkostossa mm. tukemalla matkakuluja vuosikokousseminaariin. Solidaarisuustoiminta Liitto tekee kansainvälistä solidaarisuustyötä Viestintä ja kehitys -säätiön (Vikes) kautta. Liitto tukee Vikesiä solidaarisuusmäärärahalla, jonka suuruus on 0,7 prosenttia jäsenmaksutuloista. Lisäksi liitto auttaa Vikesiä muun rahoituksen hankinnassa, viestinnässä sekä yhteistyöverkoston vahvistamisessa. Kansainvälisen toiminnan kulut Kansainväliseen toimintaan on budjetoitu yhteensä euroa.

18 Toimintasuunnitelma Talousarvio, sivu 8. Kansainvälinen toiminta 3.9 Lomatalot Liiton lomatalojen vuosikorjauksiin on budjetoitu runsaat euroa. Lisäksi on suunnitteilla perusparannustöitä sekä Vierumäellä että Saariselällä, jotka näkyvät poistojen kasvamisena noin eurolla. Lomatoiminta ennen poistoja on budjetoitu euroa tappiolliseksi Journalisti ja viestintä Journalisti Journalisti ilmestyy painettuna paperilehtenä 15 kertaa. Lehden ilmestymispäivänä torstaina julkaistaan myös lehden verkkoversio. Verkkoon tuotetaan myös uutisia ja muuta päivittyvää materiaalia. Lehden sisällön painopiste on journalismissa ja media-alan tulevaisuuden kysymyksissä sekä edunvalvonnassa ja työelämäasioissa. Journalistiliiton uudistaminen, toiminnan kehittäminen ja eri jäsenryhmien asiat ovat niin ikään esillä Journalistissa. Journalistin tilaushinnat ovat entiset: vuositilaus 90 euroa, kestotilaus 75 euroa ja eläkeläistilaus 45 euroa. Numero Aineisto* Ilmestyy 1/ / / / / ** / / / Kesätauko 9/ / / / / / / *Lehteen tarkoitettujen ilmoitusten ja muun toimituksen ulkopuolelta tulevan aineiston määräaika. **Aikaistettu aineistopäivä pääsiäisen vuoksi aikaistetun painoaikataulun vuoksi. Viestintä Liiton viestintästrategian mukaisesti liiton toiminnasta tiedotetaan aktiivisesti jäsenille, tuleville jäsenille, päättäjille ja muulle yleisölle. Kanavia näkyvyyden saamiseksi ovat muun muassa

19 Toimintasuunnitelma liiton verkkosivut, uutiskirje, Facebook ja Twitter, erilaiset tapahtumat, Journalisti-lehti ja muut tiedotusvälineet. Liiton viestintäsuunnitelma valmistuu loppuvuonna Viestintäsuunnitelmaa tehtäessä taustalla olevina arvoina on pidetty avoimuutta, luotettavuutta, selkeyttä ja vuorovaikutteisuutta. Suunnitelman näkyvimpänä uudistuksena uudet verkkosivut avataan alkuvuodesta Viestinnän tavoitteita toimintavuonna ovat muun muassa liiton yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisääminen ja sen esiintuominen sekä liiton jäsenten ja journalismin edun ajaminen. Painopisteenä on myös liiton jäsenyyden etujen esille tuominen niin jäsenhankintaa kuin jäsenpysyvyyttäkin silmällä pitäen. Liiton viestintäbudjetti on yhteensä euroa, Journalisti-lehden osuus on euroa ja muuhun viestintään käytetään Talousarvio, sivu 5. Journalisti ja viestintä 3.11 Henkilöstö Liiton palveluksessa on toimintavuonna keskimäärin 23 henkilöä. Liiton pitkäaikainen järjestöasiamies jää eläkkeelle vuoden 2016 lopussa. Tätä silmällä pitäen liiton organisaatiota on uudistettu ja työjärjestelyitä tehty vuoden 2016 aikana. Joulukuussa 2016 perustettavan palveluyksikön vetäjäksi on palkattu palvelujohtaja. Vuonna 2016 aloitettua henkilöstön tukiprosessia henkilöstön hyvinvoinnin ja muutosvalmiuden kehittämiseksi jatketaan keväällä 2016 toteutetun henkilöstötutkimuksen pohjalta. Henkilöstötutkimus toteutetaan jatkossa vuosittain, jolloin voidaan seurata mm. työilmapiirin kehittymistä toimistossa. Liiton budjetoidut henkilöstökulut ovat yhteensä Talousarvio, sivu 4. Henkilöstökulut

20 Toimintasuunnitelma Journalistiliiton toimiston yleiskulut Liiton yleiskulujen suurin erä on vuokrakulut euroa. Ostettujen palveluiden, joista merkittävimmät ovat puhelinvaihde- siivous- ja kirjanpitopalvelut, osuus on euroa. Yleiskuluihin kirjattavien it-kulujen osuus on euroa. Yleiskuluihin on budjetoitu yhteensä euroa. Talousarvio, sivu 10. Liiton yleiskulut

Toimintasuunnitelma 2018 Suomen Journalistiliitto

Toimintasuunnitelma 2018 Suomen Journalistiliitto Toimintasuunnitelma 2018 Suomen Journalistiliitto Valtuuston syyskokous 14. 15.12.2017 Toimintasuunnitelma 2018 2 Toimintasuunnitelma 2018 1. Yleistä Toiminnan ja palveluiden kehittäminen Journalistiliitossa

Lisätiedot

Talousarvio 2018 Suomen Journalistiliitto

Talousarvio 2018 Suomen Journalistiliitto Talousarvio 2018 Suomen Journalistiliitto Valtuuston syyskokous 14.-15.12.2017 Talousarvio 2018 1 Kaikki toiminnot TA 2018 TA 2017 TP 2016 TP 2015 ERO Muutos %-osuus Ta17 / Ta18 % kuluista Jäsenmaksut

Lisätiedot

Tilinpäätösaineisto 2017

Tilinpäätösaineisto 2017 Suomen Journalistiliitto ry Y-tunnus 0116998-3 Tilinpäätösaineisto 2017 Tilintarkastuskertomus Tilinpäätös 31.12.2017 o Toimintakertomus tekstiosa o Tuloslaskelma o Tase o Tilinpäätöksen liitetiedot o

Lisätiedot

Liite 12. Talousarvio 2019 Suomen Journalistiliitto

Liite 12. Talousarvio 2019 Suomen Journalistiliitto Liite 12 Talousarvio 2019 Suomen Journalistiliitto Valtuuston järjestäytymiskokous 12. 14.12.2018 Talousarvioesitys 2019 1 Kaikki toiminnot TA 2019 TA 2018 TP 2017 TP 2016 ERO Muutos %-osuus Ta18 / Ta19

Lisätiedot

Tilinpäätös 2014. Tasekirja 31.12.2014 o Tekstiosa o Tuloslaskelma o Tase o Tilinpäätöksen liitetiedot o Allekirjoitussivu.

Tilinpäätös 2014. Tasekirja 31.12.2014 o Tekstiosa o Tuloslaskelma o Tase o Tilinpäätöksen liitetiedot o Allekirjoitussivu. Tilinpäätös 2014 Tasekirja 31.12.2014 o Tekstiosa o Tuloslaskelma o Tase o Tilinpäätöksen liitetiedot o Allekirjoitussivu o Liitteet Tilintarkastajien lausunto SUOMEN JOURNALISTILIITTO

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2016

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2016 Valtuuston syyskokous 10. 11.12.2015 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2016 Siltasaarenkatu 16, 7. krs PL 252, FIN-00531 Helsinki Puh. +358 9 6122 330 Fax +358 9 605 396 www.journalistiliitto.fi FI03

Lisätiedot

Suomen Journalistiliiton uusi hallinto aloittaa nelivuotiskautensa. Vuonna 2015 työehtosopimusneuvotteluita ei käydä liiton isoilla sopimusaloilla.

Suomen Journalistiliiton uusi hallinto aloittaa nelivuotiskautensa. Vuonna 2015 työehtosopimusneuvotteluita ei käydä liiton isoilla sopimusaloilla. 1 Toimintasuunnitelma 2015 1 Yleistä Suomen Journalistiliiton uusi hallinto aloittaa nelivuotiskautensa. Vuonna 2015 työehtosopimusneuvotteluita ei käydä liiton isoilla sopimusaloilla. Kuitenkin työllisyys-

Lisätiedot

JOURNALISTILIITON TOIMINTA- JA TALOUSOHJELMA 2015-2018

JOURNALISTILIITON TOIMINTA- JA TALOUSOHJELMA 2015-2018 JOURNALISTILIITON TOIMINTA- JA TALOUSOHJELMA 2015-2018 Journalistien liitosta media-alan liitoksi Journalistiliitto on suomalaisen mediakentän keskeinen toimija, jonka tärkein tehtävä on liiton jäsenten

Lisätiedot

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle 1. YLEISTÄ Radio- ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) tehtävänä on ajaa jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Liite 11. Toimintasuunnitelma 2019 Suomen Journalistiliitto

Liite 11. Toimintasuunnitelma 2019 Suomen Journalistiliitto Liite 11 Toimintasuunnitelma 2019 Suomen Journalistiliitto Valtuuston järjestäytymiskokous 12. 14.12.2018 Toimintasuunnitelma 2019 2 Toimintasuunnitelma 2019 1. Yleistä Toimintavuoden tärkeimpiä asioita

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Tilinpäätösasiakirjat 2016

Tilinpäätösasiakirjat 2016 Suomen Journalistiliitto ry Y-tunnus 0116998-3 Tilinpäätösasiakirjat 2016 Tilintarkastajien lausunto Tilinpäätös 31.12.2016 o Toimintakertomus - tekstiosa o Tuloslaskelma o Tase o Tilinpäätöksen liitetiedot

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä.

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä. 22.11.2007 LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2008 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto VKL ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty seuraavat

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2015 Siltasaarenkatu 16, 7. krs PL 252, FIN-00531 Helsinki Puh. +358 9 6122 330 Fax +358 9 605 396 www.journalistiliitto.fi FI03 8000 1000 0940 87 DABAFIHH Broholmsgatan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. talousarvio 2014

Toimintasuunnitelma. talousarvio 2014 syyskokouksessa 12. -13.12.2013 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2014 Siltasaarenkatu 16, 7. krs PL 252, FIN-00531 Helsinki Puh. +358 9 6122 330 Fax +358 9 605 396 www.journalistiliitto.fi FI03 8000

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n

Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry toimintasuunnitelma 2019 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n toimintasuunnitelma toimintavuodelle 2019 Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka

Lisätiedot

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja

toimistonhoitaja luottamusmiehet järjestämisvastaavat hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet koulutiedottaja Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Hankkia lisää jäseniä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2017 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland

Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma. Finland Finland Toimintasuunnitelma 2012 1 (6) Toimintasuunnitelma Finland 2012 Finland Toimintasuunnitelma 2012 2 (6) Sisällysluettelo 1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.1 Yhdistyksen tarkoitus... 3 1.2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy

Lukijatutkimus 2015. Tutkimusraportti 11.8.2015 Focus Master Oy Lukijatutkimus 05 Tutkimusraportti.8.05 Focus Master Oy Lukijaprofiili () työtehtävät % työnantaja % toimittaja 9 tuottaja / toimitussihteeri toimituksen esimies / päällikkötoimittaja freelancetoimittaja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2015 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ 2019 1 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Työmarkkinajärjestö, joka vastaa opetusalan edunvalvonnasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Ainoa ammattijärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa

JHL 495 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Kevätkokous Syyskokous Kulttuuri- tai muu vapaa-ajan tapahtuma jäsenille Uusien jäsenten rekrytointitilaisuus yhdistettynä hyvinvointitapahtumaan Kontaktoidaan

Lisätiedot

Viestintästrategia vuosille

Viestintästrategia vuosille Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.11.2018 Viestintästrategia vuosille 2019 2022 1. Johdanto Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen teologiliitto muodostavat yhdessä Kirkon

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2017. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Radio ja televisiotoimittajien liitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013/hallituksen esitys edustajakokoukselle 24.11.2012

Radio ja televisiotoimittajien liitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013/hallituksen esitys edustajakokoukselle 24.11.2012 1 Radio ja televisiotoimittajien liitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2013/hallituksen esitys edustajakokoukselle 24.11.2012 1. YLEISTÄ Radio ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) tehtävänä on ajaa jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2018 JHL 310 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2018 2 Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018

AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 AO TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Johdanto Toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet Ammatilliset Opettajat AO ry:n toiminnalle vuodeksi 2018. Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen strategiaan,

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

Työmarkkinoiden pelikenttä

Työmarkkinoiden pelikenttä Työmarkkinoiden pelikenttä Luennon sisältö Työmarkkinajärjestöt Palkansaajien keskusjärjestöt Työnantajien keskusjärjestöt Ammattiliitto Luottamusmiesjärjestelmä Paikallinen toiminta Toimihenkilökeskusjärjestö

Lisätiedot

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki NEUVOTTELUTULOS YLEISSOPIMUKSEN PALTA -JYTY UUDISTAMINEN Aika 30.1.2018 Paikka Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki Läsnä PALTA ry JYTY ry. Hanne Salonen Päivi Salin 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

hallitus, YKV-jaosto vetäjät hallitus Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Koko vuosi, jatkuva

hallitus, YKV-jaosto vetäjät hallitus Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Koko vuosi, jatkuva Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Hankkia

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY. SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu Ylemmät yhdessä enemmän

YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY. SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu Ylemmät yhdessä enemmän YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SUUNNITTELUALAN EDUNVALVONTATAVOITTEET Toukokuu 2010 Ylemmät yhdessä enemmän Sisällysluettelo I Työelämän muutosturvallisuuden ja työssä jaksamisen vahvistaminen... 3 1.1 Koko

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvät jäsenet. Järjestäytymisessä on järkeä

Hyvät jäsenet. Järjestäytymisessä on järkeä Hyvät jäsenet Yksityistä sairaankuljetetusta koskevassa työehtosopimuksessa saavutettiin neuvottelutulos 29.3.2011. Tehyn keskeisenä tavoitteena työehtosopimusneuvotteluissa oli yksityisen sairaankuljetuksen

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

JOURNALISTISEN TYÖN SIIRTYMÄT

JOURNALISTISEN TYÖN SIIRTYMÄT JOURNALISTISEN TYÖN SIIRTYMÄT 2014-2016 S E L V I T Y S 24.4.2017 tytti.oras@journalistiliitto.fi TYÖEHTOJEN MÄÄRÄYTYMINEN Yleissitova TES Valtakunnallinen, työnantajat ja työntekijät edustavasti järjestäytyneet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015

SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 SUOMEN SULKAPALLOLIITTO RY:N TALOUSSÄÄNTÖ Hyväksytty SSuL:n hallituksen kokouksessa 6.5.2015 1. YLEISTÄ SSuL:n hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laatimisessa noudatetaan yhdistyslain,

Lisätiedot

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö.

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö. LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2009 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty oheisen liitteen

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018 1. Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin:

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Sinä olet jäsen ammattiosastossa eli Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistyksessä (JKY) JKY ja noin 300 muuta ammattiosastoa ovat

Lisätiedot

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen

Lisätiedot

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies

hallituksen jäsenet koulutiedottaja luottamusmiehet Pääluottamusmies hallituksen jäsenet, luottamusmiehet puheenjohtaja sihteeri ja pääluottamusmies Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste! Koulutiedottaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

Mitä tarkoittaa kilpailukykysopimus?

Mitä tarkoittaa kilpailukykysopimus? Kilpailukykysopimus Mitä tarkoittaa kilpailukykysopimus? Neuvottelujen kaksi keskeisintä asiaa olivat: Vuosittaisen työajan pidentäminen keskimäärin 24 tunnilla ja Työehtosopimusten uudistaminen 12 kuukauden

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

NEUVOTTELUTULOS. Helsinki xx.yy.2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. LIITE neuvottelutulos

NEUVOTTELUTULOS. Helsinki xx.yy.2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry. LIITE neuvottelutulos NEUVOTTELUTULOS Energiateollisuus ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Suomen Konepäällystöliitto ry ovat 21.10.2013 saavuttaneet neuvottelutuloksen keskusjärjestöjen 30.8.2013 solmiman työllisyys- ja kasvusopimuksen

Lisätiedot

Kursivoidut (punaisella olevat) tekstit ovat Sähköliiton neuvottelijoiden kirjauksia sovittelun aikaisista keskusteluista.

Kursivoidut (punaisella olevat) tekstit ovat Sähköliiton neuvottelijoiden kirjauksia sovittelun aikaisista keskusteluista. 15.12.2017 Valtakunnansovittelijan toimistolla 7.11.2017 saavutettu ratkaisu koostuu sovintoehdotuksesta sekä sitä täydentävästä Sähköliiton, Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisestä sopimuksesta.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Materia ry SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto 2. Hallitus ja hallituksen kokoukset 3. Jäsenet 4. Yhdistyksen toiminta 5. Näyttelyt, seminaarit ja muut tapahtumat 6. Muut toiminta 5.1

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019

Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Ammatilliset opettajat AO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Johdanto OAJ:n toimintasuunnitelmassa asetetaan tavoitteet koko järjestön toiminnalle vuosiksi 2019-2020 Toimintasuunnitelma perustuu OAJ:n nelivuotiseen

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

Yleisradion. digisopimus 14.6.2007

Yleisradion. digisopimus 14.6.2007 1 Yleisradion digisopimus 14.6.2007 2 SOPIMUS 14.6.2007 1. Soveltamisala Tätä sopimusta sovelletaan Yleisradion ja allekirjoittajajärjestöjen välillä solmitun Yhtyneet-sopimuksen piirissä tehtyyn suojattuun

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016

HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016 HALLITUKSEN ESITYS LIITON KIELISTRATEGIAKSI 2014-2016 1. Johdanto Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto - SAMOK ry edustaa lähes 140 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa. Vuonna 2013 SAMOKilla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 1. Toiminnan tarkoitus Kuopion Yrittäjät ry toimii valtakunnallisen yrittäjäjärjestön paikallisena edunvalvojana Kuopiossa. Kuopion Yrittäjät tekee työtä pienten ja keskisuurten

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Kouluttautuminen ja työurat. Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 2018

Kouluttautuminen ja työurat. Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 2018 Kouluttautuminen ja työurat Akavalaisten näkemyksiä - KANTAR TNS:n selvitys 1 Aineiston piirteet Akava selvitti akavalaisten näkemyksiä työuralla kouluttautumisesta ja tulevaisuuden työurista toukokuussa

Lisätiedot

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018

JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen TOIMINTASUUNNITELMA 2018 JHL Sisä-Suomen aluetoimisto 15.8.2017 Liittostrategiassa määritellyt strategiset päämäärät ovat Järjestäytymisasteen kasvu liiton sopimusaloilla. Jäsenten työolosuhteiden

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Lisätään yhteistyötä

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Kesätoimittajan ABC. Tampereen yliopisto

Kesätoimittajan ABC. Tampereen yliopisto Kesätoimittajan ABC Tampereen yliopisto 8.4.2011 sari.uusi-rauva@journalistiliitto.fi 1 Työsuhde Työlainsäädäntöä ja työehtosopimuksia sovelletaan työsuhteessa oleviin Työsuhde määräytyy suoraan lain nojalla.

Lisätiedot

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

2. Kokouksen pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta. 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Savonlinnan opettajien ammattiyhdistys ry Syyskokous 20.11.2018 KLO 19.00 Ravintola Nila Punkaharju TYÖJÄRJESTYS I KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 1. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimisto-, hallinto- ja IT-alan ammattilaiset Toimintasuunnitelma 2014 Carita Bardakci 14.11.2013 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Toimisto-, hallinto ja IT-alan ammattilaiset 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. JOHDANTO

Lisätiedot

V-S Jyty ry TIEDOTTAA

V-S Jyty ry TIEDOTTAA V-S Jyty ry TIEDOTTAA 24.10.2014 V-S Jyty ry:n tiedote 2/2014 K O K O U S K U T S U V-S Jyty ry:n syyskokous pidetään tiistaina 2.12.2014 klo 17.00 alkaen Linnateatterissa, 4. kerroksen teatterisali, Linnankatu

Lisätiedot

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY

1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 1 VIHREIDEN NUORTEN JA OPISKELIJOIDEN LIITTO ViNO RY 2 Talousarvio 2013 / Hallituksen esitys liittokokoukselle 3 4 5 6 7 VARSINAINEN TOIMINTA TA2013 TA2013 TA2013 TA2012 TP2011 8 Nykyinen Optimistinen

Lisätiedot

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus

1 (7) 16.9.2015/tl. Talousarvio 2016. Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava 2 015 2016. Varsinainen toiminta. Ay avustus 1 (7) 16.9.2015/tl Talousarvio 2016 Varsinainen toiminta Talousarvio Talousarvio Tarkennettu alustava Ay avustus Ray avustukset 795 000 860 000 Palkat 440 000 479 000 Palkkiot, hallitus 6 000 6 000 Eläkekulut

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 Vuonna 2012 perustettu Filmex on näyttelijöiden oma tekijänoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on näyttelijöiden tekijänoikeudellisen tilanteen parantaminen. Filmex neuvottelee näyttelijöiden

Lisätiedot

Tätä tehtävää edistävät toimiminen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n jäsenyhdistyksenä sekä keskusjärjestömme STTK:n kautta.

Tätä tehtävää edistävät toimiminen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n jäsenyhdistyksenä sekä keskusjärjestömme STTK:n kautta. TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 28.10.2017 esitettäväksi syyskokoukselle 18.11.2017 YLEISTÄ EDUNVALVONTA Yksityisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ry, YSTEA, on valtakunnallinen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000

Varsinainen toiminta. Tarkennettu Talousarvio Talousarvio 2014 2015. Ay avustus. Tuotot Ray avustukset 754 000 839 000 1 (7) 22.9.2014/tl Varsinainen toiminta Tarkennettu Talousarvio Ay avustus Ray avustukset 754 000 839 000 Palkat 414 500 467 500 Palkkiot 12 500 8 000 Eläkekulut 91 000 88 750 Lakisääteiset sos.kulut 27

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa:

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa: JOHTAJASOPIMUS Savon koulutuskuntayhtymän hallitus ja kuntayhtymän johtaja Heikki Helve sopivat johtajasopimuksella hyvän johtamisen edellytyksistä seuraavaa: 1. Kuntayhtymän johtaminen Kuntayhtymän johtaja

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

Radio ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ

Radio ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ 1 Radio ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Radio- ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) tehtävänä on ajaa jäsenyhdistystensä yhteisiä etuja ja kehittää niiden

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU VIESTINNÄN KESKUSLIITTO MEDIAUNIONI TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU Aika 23.11.2011 Paikka Viestinnän Keskusliiton kokoustilat, Helsinki Läsnä VKL Johanna Varis Elina Nissi

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014. Lahden nuorisovaltuusto TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2014 sivu 2 / 8 Toimintasuunnitelma ja talousarvioehdotus vuodelle 2014 SISÄLLYSLUETTELO 3. VUODEN 2014 TOIMINNAN PAINOPISTEET 1. PARANNETAAN NUORISOVALTUUSTON

Lisätiedot