(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: )"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Yrityspalveluiden tuottaminen v alusta lukien 109/04/040/2016 KH 61 Selostus: Kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa on keskushallinnon kehittämis- ja elinkeinopalvelujen palvelujen kehittämissuunnitelmassa hyväksytty, että vuoden 2016 maaliskuun loppuun mennessä päätetään yrityspalveluiden tuottamistavasta 2017 alusta lukien. Esityslistaliite A: Yrityspalveluiden tavoitteiden toteutuminen ja elinkeinoelämälle tehdyn kyselyn tulokset. (Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus kuulee kehitysjohtaja Hannu Kurkea arvioinnin tuloksista ja käy keskustelun yrityspalvelujen tuottamistavasta vuoden 2017 alusta lukien. Käsittely: Kaupunginhallitus kuuli asiassa kehitysjohtaja Hannu Kurkea, Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorista, Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n hallituksen jäsen Pirkko Juutia, Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n kehityspäällikkö Juhani Rouvista sekä talousjohtaja Arja Petriläistä. Kuulemisen jälkeen ennen päätöksen tekoa esteellisinä kokouksesta poistuivat Juhani Rouvinen (HallL 28 1 m.1 k) ja Pirkko Juuti (HallL 28 1 m. 5 k). Valtuustoryhmien puheenjohtajat Jouni Koskela ja Stephen Condit olivat läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksen tekoa. Kaupunginjohtaja täydensi esitystään siten, että kaupunginhallitus jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessa. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan täydennetyn esityksen.

2 Toimenpiteet: Talousjohtaja KH 89 Selostus: Esityslistaliite B: Ostopalvelusopimus Savonlinnan kaupunki/savonlinnan Yrityspalvelut Oy Esityslistaliite C: Vertailu keskushallinto/kehitysyhtiö (Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyy elinkeinopalveluiden järjestämismalliksi kaupungin omana tuotantona hoitaman elinkeinopalvelun, jossa kaupungin keskushallinto tuottaa ja hoitaa elinkeinopalvelut. Kaupunginvaltuusto päättää myös, että yrityselämän palvelut järjestetään yhden luukun periaatteella siten, että kaupungin keskushallinnon elinkeinopalveluihin keskitetään vaiheittain kaikki yrityselämän kannalta keskeiset palvelut mukaan lukien kaavoitus osana asiakaslähtöistä prosessiorganisaatiomallia vuoteen 2019 mennessä. Perusteluna keskushallintomallille on seuraavat seikat: - elinkeinojen kehittäminen on avainasia kaupungin verotulopohjan vahvistamiseksi. Kaupungin työttömyys on noin kolme prosenttiyksikköä muuta maakuntaa korkeampi. Jos se saataisiin maakunnan keskiarvoon, niin se helpottaisi kaupungin taloutta noin yhden tuloveroprosenttiyksikön verran, vaikkakin taloudellinen toimintaympäristö on tällä hetkellä erittäin haasteellinen työllisyysasteen parantamiseksi. Erityisesti Savonlinnaan on kohdistunut ja uhkana on kohdistua todella isoja rakenteellisia julkisen sektorin työpaikkamenetyksiä. Sinänsä elinkeinoyhtiö on onnistunut luomaan hyviä toimintaympäristöedellytyksiä teollisuudelle ja uusyritysperustamisyksikön tulokset ovat olleet edelleen erinomaisia. - elinkeinojen kehittämisen ulkoistaminen siirtää pois vallan kaupunginvaltuustolta sekä kaupunginhallitukselta keskeisestä strategisesta toiminnasta. Lisäksi rahojen käyttö ei ole läpinäkyvää osakeyhtiötoiminnassa. - yhtiömalli aiheuttaa ylimääräisiä hallintokustannuksia koska sitä varten tarvitaan osakeyhtiölain mukainen erillinen hallinto hallituksineen ja toimitusjohtajineen. Näistä kahdesta ylimääräisestä hallintoportaasta aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia. - yhtiömalli luo epäselvän vastuun siitä, kuka vastaa elinkeinojen kehittämisestä ja uusien työpaikkojen saamisesta - yhtiömalli heikentää mahdollisuuksia hoitaa yritysasioita yhtenä palveluprosessina, kun yrityspalveluasiat on erillisessä osakeyhtiössä.

3 - kunnallisten osakeyhtiöiden ohjaaminen on käytännössä osoittautunut hallintokulttuurissa huonoksi, koska osakeyhtiöt toimivat osakeyhtiölain mukaisesti. - julkisuuslaki mahdollistaa yrityksiä koskevien yrityssalaisuuden piiriin kuuluvien asioiden hoitamisen ei-julkisina kaupungin hallinnossa. Selkeä etu kehitysyhtiömallista on, jos sille asetettaisiin selkeä ja yksiselitteinen kokonaisvastuu uusien työpaikkojen saamisesta, joka pystytään yksiselitteisesti mittaamaan ja jonka pohjalta toteutettaisiin osakeyhtiölain mahdollistama tulosvastuu toimitusjohtajalle ja hallitukselle, jota ei ole mahdollista toteuttaa kuntalain mukaisessa organisaatiossa. Kaupunginhallitus lähettää esityksen yhteistyötoimikunnan käsiteltäväksi ennen kaupunginvaltuuston päätöksentekoa. Käsittely: Kaupunginvaltuuston II vpj Juhani Rouvinen poistui esteellisenä kokouksesta (HallL 28 1 m. 1 k) tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi ja kokonaan kokouksesta klo Kaupunginhallituksen jäsen Seija Puputti teki Aate Laukkasen kannattamana seuraavan muutosesityksen: "Yrityspalvelut Oy ei siirry kaupungin omaksi tuotannoksi: - 3 vuotta on liian lyhyt aika osoittaa tuloksia/vaikuttavuutta - nyt on aika korjata omistajaohjauksella olemassa olevat yhtiön heikkoudet - luoda/etsiä parhaat rakenteet sekä kehittämistoiminnassa että yrityspalveluiden tuottamiseksi." Kaupunginhallituksen jäsen Juha Kukkonen teki seuraavan muutosesityksen: "Esitän, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun. Uudelleen valmistelussa on esitettävä selkeä näyttö siitä, että yhtiölle asetetut tavoitteet olisivat paremmin saavutettavissa keskushallinnon toimintana kuin se olisi saavutettavissa yhtiömuotoisena toimintana. Miten on perusteltavissa, että samat kuntayhtymässä ja yhtiössä työskennelleet työntekijät onnistuisivat paremmin keskushallinnon työntekijöinä? Perustelut: Kaupunginjohtajan esitys on, että Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden järjestämismalliksi hyväksytään kaupungin omana tuotantona hoidettu elinkeinopalvelu, jossa kaupungin keskushallinto tuottaa ja hoitaa elinkeinopalvelut. Valtuustokauden eli vuoden 2013 alusta lukien Savonlinnan elinkeinopalvelut on hoidettu osakeyhtiön tuottamana. Malli sai vuoden 2012 kuntavaaleissa valitun kaupunginvaltuuston selvän enemmistön tuen. Kuntayhtymän työntekijät siirtyivät yhtiön

4 palvelukseen. Nyt elinkeinoyhtiön työntekijät siirtyisivät esitetyn mallin mukaan kaupungin työntekijöinä keskushallinnon tuottaman ja hoitaman elinkeinopalvelun työntekijöiksi. Elinkeinoyhtiöltä on useaan otteeseen kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa pyydetty selvitystä yhtiön työn tuloksista suhteessa yhtiölle asetettuihin tavoitteisiin. Kertaakaan yhtiön johto ei ole selvityksissään tai kuulemisissaan esittänyt konkreettisesti vastauksia esitettyihin kysymyksiin. Toistuvasti luottamushenkilöt ovat kuulleet yhtiön johdolta laajoja kuvailuja erilaisista hankkeista ja niiden saamista hankerahoituksista erilaisista julkisen hallinnon varoista. Edes näiden hankkeiden konkreettisia tuloksia ei ole voitu esittää siten, että luottamushenkilöt voisivat saada käsityksen yhtiön työn tuloksista suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Hankkeiden rahoitus ei riitä toiminnan parantamiseksi ja tuloksellisuuden saavuttamiseksi, sillä hankerahoituksella varmistetaan ennen kaikkea hankkeen rahoitus. Kaupunginhallituksen kokouksissa on useaan otteeseen todettu, että yhtiö ei ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita, sillä kun tavoite on ollut saavuttaa vuodessa 75 nettotyöpaikkaa ja neljässä vuodessa 300 nettotyöpaikkaa, kahdessa vuodessa kuitenkin työllisten määrä on kaupungissa vähentynyt nettomääräisesti lähes 900 hengellä. Kun yhtiön palkkalistoille siirretyt kuntayhtymän työntekijät nyt esitetään siirrettäväksi kaupungin työntekijöiksi, voi perustellusti esittää kysymyksen, millä tavalla nämä samat työntekijät voisivat saavuttaa paremman tuloksen kaupungin keskushallinnon työntekijöinä, kun he eivät onnistuneet tehtävässä kuntayhtymässä tai yhtiössäkään. Kysymys on aiheellinen, sillä kaupunginjohtajan esityksessä ei esitetä minkäänlaista perusteltua näyttöä, että tulokset muutoksen jälkeen paranisivat entisestä." Puheenjohtaja totesi, että Juha Kukkosen esitys raukesi kannattamattomana. Kaupunginhallitus piti kokoustauon klo Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli asiassa suoritettava äänestys. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen puolesta annettiin 8 jaa -ääntä (Matti-Pekka Parkkinen, Teemu Hirvonen, Anja Backman, Sari Behm, Juha Bilund, Ari Silvennoinen, Tuukka Suomalainen ja Kirsi Torikka) ja Seija Puputin esityksen puolesta 3 ei -ääntä (Seija Puputti, Aate Laukkanen ja Juha Kukkonen)

5 Päätös: Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen hyväksyneen kaupunginjohtajan esityksen. Toimenpiteet: Yhteistyötoimikunta Kaupunginvaltuusto KV 20 Kaupunginhallituksen esitys: Kaupunginvaltuusto hyväksyy elinkeinopalveluiden järjestämismalliksi kaupungin omana tuotantona hoitaman elinkeinopalvelun, jossa kaupungin keskushallinto tuottaa ja hoitaa elinkeinopalvelut. Kaupunginvaltuusto päättää myös, että yrityselämän palvelut järjestetään yhden luukun periaatteella siten, että kaupungin keskushallinnon elinkeinopalveluihin keskitetään vaiheittain kaikki yrityselämän kannalta keskeiset palvelut mukaan lukien kaavoitus osana asiakaslähtöistä prosessiorganisaatiomallia vuoteen 2019 mennessä. Käsittely: Valtuutettu Seija Puputti teki seuraavan Pekka Nousiaisen, Kauko Rauhansalon ja Stephen Conditin kannattaman esityksen: "Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, asialistan 20 uudelleen valmistelua lisäselvityksien tekemistä varten. Kunnallishallinnossa tehtävät päätökset ovat useimmiten mittavia ja laajoja ja ne vaikuttavat syvästi kuntalaisiin ja kunnan talouteen. Savonlinnan valtuusto on tähänn tekemässä yhtä merkittävimmistä päätöksistä, jolla tulee olemaan erittäin laajat ja kauaskantoiset vaikutukset. Olemme päättämässä Savonlinnan kaupungin yrityspalvelujen hallinnollisista ja rakenteellisista muutoksista, joiden vaikutukset tulevat heijastumaan vuosia eteenpäin. Mihin päätöksentekomme pohjautuu? Vastuullinen päätöksenteko ei voi perustua hajanaiseen ja "huhuiseen" tietoon ja vailla arviointia muutoksen vaikutuksista. Päätöksenteko edellyttää aina monipuolista erilaisten vaihtoehtojen tarkastelua ja niihin liittyvän tiedon antamista henkilöille, jotka joutuvat tekemään päätöksen ja kantamaan myös vastuun päätöksen seurauksista. Jotta valtuutettuina v oisimme toteuttaa vastuullista ja läpinäkyvää päätöksentekoa, tarvitsemme huolellisesti tuotettua tietoa ja ennakoarviointi esitetyn muutoksen myönteisistä ja kielteisistä vaikutuksista sekä vaihtoehtoisista ratkaisumalleista päätöksenteon pohjaksi. Ennakkoarviointi tulee sisältää vähintään tietoa seuraavista asioista: A) Yrityspalvelujen sisällyttäminen kaupungin omaan organisaatioon: 1. Miten kehittämistoiminta ja sitä tukevat erilaiset hankkeet tullaan

6 organisoimaan? Hankkeiden siirtäminen ulkopuolisten tahojen toteuttamiseksi ei parhaalla optimistisuudellakaan tule antamaan sitä hyötyä, mitä voidaan saavuttaa omalla OY:n toimintana ja kaupungin vahvalla omistajaohjauksella. 2. Miten kehittämistoiminta aiotaan rahoittaa, ellei hankkeilla? 3. Kaupungin markkinointi? 4. Yrityspalvelut. Yritys-Suomi-konseptin sijoittaminen kaupungintalolle voi heikentää niiden saavutettavuutta - miten tämän voisi ennakoida uudelleen sijoituksessa? 5. Henkilöstö. Kaupungin pitkäjänteinen kehittäminen edellyttää vahvaa kehittämistyöhön sitoutunutta johtajuutta, johtamisentaitoa ja kehittämisosaamista. Näinkin vastuullinen asia kuin kaupungin kehittäminen pelkkänä ns. otona ei tule kantamaan lyhyellä eikä pitemmällä ajanjaksolla vrt. FCG yleishallinnon kustannukset ovat jo maan keskiarvoa paljon pienemmät. B) Yrityspalvelut Oy jatkaa toimintaa osakeyhtiönä Tarkasteluun tulee sisällyttää myös olemassa olevan rakenteen tarkastelu, jolloin kyseessä on niiden heikkouksien korjaaminen, jotka nyt ovat tulleet enemmän tai vähemmän selkeästi esille. Mitkä ovat ne heikkoudet, jotka tulee korjata, mitä tämä on käytännön tekoina? Millaisiin toimenpiteisiin Yrityspalvelut Oy:n hallituksen tulee ryhtyä ja missä aikataulussa? Miten ja millä vahvuudella tulee kaupungin tehostaa omistajaohjaustaan? Millaista osaamista kehittämistoiminta edellyttää, vastaako nykyinen? C) Jokin muu malli? Päätöksenteon läpinäkyvyys ja avoimuus edellyttää monipuolista tiedonsaantia ja vaihtoehtoisia päätösesityksiä, joiden pohjalta luottamushenkilöt pystyvät valitsemaan parhaat vaihtoehdot kuntalaisten hyvinvoinnin ja kunnan elinvoimaisuuden edistämiseen." Puheenjohtaja totesi, että asiassa oli tehty kannatettu esitys asian palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi, näin ollen seuraavat puheenvuorot kohdistuvat asian palauttamiseen uudelleen valmisteltavaksi. Kun oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu esitys asian palauttamisesta uudelleen valmisteltavaksi, oli suoritettava äänestys. Suoritetussa koneellisessa äänestyksessä asian käsittelyn jatkamisen puolesta annettiin 5 jaa -ääntä ja asian palauttamisen puolesta 46 ei-ääntä. Päätös: Puheenjohtaja totesi kaupunginvaltuuston hyväksyneen Seija Puputin esityksen asian palauttamisesta uudelleen valmiteltavaksi. Äänestysluettelo liitetään pöytäkirjaan

7 KH 155 Selostus: Kaupunginhallitus on antanut toimeksiannon kehitysjohtajalle ja hallintojohtajalle valmistella asia kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti siten, että kaupunginhallitus voi käsitellä asian Kaupunginjohtajan johtoryhmä on käsitellyt asiaa ja päätynyt siihen, että, edellä mainittuihin, valtuustossa esitettyihin, kysymyksiin pyydetään kannanotot Yrityspalvelut Oy:n hallitukselta. Juha Turtiainen vie asian yhtiön hallituksen käsittelyyn. Vastaukset toimitetaan 8.4 mennessä kehitysjohtaja Hannu Kurjelle, joka koostaa vastauspaketin pidettävään kaupunginjohtajan johtoryhmään. Tämän jälkeen asia tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi kokoukseen. (valmistelu: hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus myöntää asian käsittelylle jatkoaikaa siten, että se käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa. Päätös: Tiedoksi: Esitys hyväksyttiin. Kehitysjohtaja Hallintojohtaja Pirkko Juuti poistui esteellisenä (HallL 28 1 m. 5 k). kokouksesta ennen tämän asian käsittelyä klo Heli Järvinen poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo KH Selostus: Kaupunginjohtajan johtoryhmä on käsitellyt elinkeinotoiminnan järjestämistä koskevaa asiaa kokouksessaan. Johtoryhmän käsittelyn pohjana oli kehitysjohtajan laatima selvitys kaupunginvaltuustossa esitettyihin kysymyksiin liittyen. Elinkeinotoimen hoitamiseksi Savonlinnassa hahmotellaan tässä kolme toimintatapaa: 1. toiminnot kaupungin keskushallinnossa. 2. Savonlinnan yrityspalvelut Oy jatkaa toimintaansa. 3. Osa toiminnoista siirretään keskushallintoon ja osa jää yhtiöön. Valtioneuvoston aluehallintoa koskevissa linjauksissa ei ole sellaisia tekijöitä, jotka vaikuttaisivat näiden toteutusmallien soveltuvuuteen maakuntahallinnon uudistamisen jälkeen. Valtioneuvoston

8 linjauksissa todetaan seuraavaa: TE-palveluiden järjestämisessä hyödynnetään järjestäjä - tuottaja -mallia. Maakunnat pääsääntöisesti sopivat TE-palveluiden tuottamisesta laissa säädetyt kriteerit täyttävien kuntien, yksityisten tai kolmannen sektorin tuottajien kanssa. Näin halutaan hyödyntää kuntien osaamista ja potentiaalia alueidensa kasvun ja työllisyyden edistäjinä. Mallin toteutuksen ja rahoituksen yksityiskohdat täsmennetään jatkovalmistelussa. Uudistuksen yhteydessä tarkistettavassa erityislainsäädännössä ja uudistuksen toimeenpanossa korostetaan kuntien roolia paikallisissa elinvoimatehtävissään. (HALLITUKSEN LINJAUS MAAKUNNILLE SIIRRETTÄVISTÄ TEHTÄVISTÄ, neuvottelutulos ) 1.Toiminnot siirretään keskushallintoon - hanketoiminta Savonlinnan yrityspalvelut Oy:llä on tällä hetkellä 15 omaa hanketta joko käynnissä tai hakemusvaiheessa. Lisäksi yhtiö rahoittaa hanketta, joiden toteuttaja on jokin muu taho. Näin ollen voidaan todeta, että jo tällä hetkellä hanketoiminnan pääpainopiste on ulkopuolisten toteuttamissa hankkeissa ja niiden rahoittamisessa. Yrityspalveluiden omien hallinnoimien hankkeiden osalta sellaiset hankkeet, kuten esimerkiksi Kontrahti (jatkajien hakeminen yritystoiminnalle) ja Saimaa Summit-tapahtumahanke, joilla tuetaan yrityspalveluiden palvelutarjontaa tai rahoitetaan jotain tapahtumaa, voivat olla tarvittaessa myös kaupungin hallinnoimia hankkeita. Yrityspalveluiden hankkeiden joukossa on myös sellaisia hankkeita, joissa toteuttaja on varsinaisesti jokin muu kuin yrityspalvelut (esim. Sakke ry), mutta hankkeen hallinnointi on yhtiön vastuulla. Näiden osalta olisi luontevaa, että hallinnointi ja toteutus olisi samassa organisaatiossa, mutta tarvittaessa myös kaupunki voi organisaationa tehdä hankeyhteistyösopimuksia vastaavalla tavalla. - kehittämistoiminnan rahoitus Kehittämistoiminnan rahoituksesta suuri osa tulee hanketoiminnasta. Kuten edellä todettiin, on merkittävin osa tälläkin hetkellä yhtiön ulkopuolelle rahoitettua hanketoimintaa. Joka tapauksessa kaupungin rahoitusosuus on tälläkin hetkellä 1,2 miljoonaa euroa. Tässäkin mallissa kehittämistoiminnan perusrahoitus on kaupungin verotuloista tulevaa ja sitä täydennetään hanketoiminnalla. - kaupungin markkinointi Kaupungin markkinointi on tällä hetkellä yhteistyösopimuksen mukaisesti Savonlinnan yrityspalvelut Oy:n vastuulla. Mikäli toiminta siirtyy kaupungille, siirtyvät myös markkinoinnin vastuu ja resurssit kaupungille. Näin ollen markkinointia toteutettaisiin jatkossa osana muuta elinkeinopolitiikkaa kehittämis- ja elinkeinopalveluissa. - Yritys-Suomi -konseptin toteutus Toiminta järjestetään jatkossakin Yritys-Suomi -konseptinmukaisesti - yrityspalveluiden henkilöresurssit Yrityspalveluiden toteuttaminen ei ole kaupunginkaan organisaatiossa OTO-toimintaa vaan mahdollisen siirron yhteydessä

9 yrityspalvelut resursoidaan kaupungin organisaatiossa. Yrityspalveluiden johtaminen selkeytyy, kun kaupunginjohtaja toimii kokonaisuuden johtajana ja operatiivista toimintaa johtaa kehittämisja elinkeinopalveluiden vastuualueen johtaja apunaan mm. peruselinkeinotoimesta vastaava henkilö. Uusyrityskeskuksen toiminnan ja siihen liittyvien mm. ISO-sertifioinnin kautta tulevien hyötyjen varmistamiseksi, on järkevää toimia siten, että uusyrityskeskuksen toiminta palautetaan yhdistyksen hoidettavaksi. Kaupunki sitoutuu tässä toimintamallissa uusyrityskeskuksen toiminnan rahoittamiseen. Mallina voi olla sellainen, jossa yhdistys palkkaa tarvittavan henkilöstön, joka toimii kuitenkin samoissa tiloissa muun yrityspalveluiden henkilöstön kanssa. Toinen mahdollisuus on, että työntekijät ovat kaupungin palkkaamia ja kaupunki myy Itä-Savon Uusyrityskeskus ry:lle tarvittavan työpanoksen. Joka tapauksessa tässä mallissa toimitaan yhden operatiivisesti perusneuvonta yms. palveluista vastaavan henkilön johdolla. 2. Savonlinnan yrityspalvelut Oy jatkaa toimintaansa - hanketoiminta Jatkuisi nykyisellä mallilla. - kehittämistoiminnan rahoitus Kaupungin verorahoituksesta oleva rahoitusosuus olisi edelleen rahoituksen perustana. - kaupungin markkinointi Kaupungin markkinointi on tällä hetkellä yhteistyösopimuksen mukaisesti Savonlinnan yrityspalvelut Oy:n vastuulla ja se sisältyy kaupungin kokonaisrahoitukseen. - Yritys-Suomi -konseptin toteutus Toiminta järjestetään jatkossakin Yritys-Suomi -konseptinmukaisesti - yrityspalveluiden henkilöresurssit Yrityspalvelut Oy tarvitsee jämäkämpää ja tavoitteellisempaa sekä henkilöstön motivointiin paneutuvaa johtamista. Henkilöstöresurssit säilyisivät nykyisellään. - Omistajaohjauksen tehostaminen Omistajaohjauksen kannalta on tiedostettava, että yhtiötä johtavat hallitus ja toimitusjohtaja. Omistajaohjaus ei voi eikä saa olla yhtiön operatiivisiin toimintoihin puuttuvaa vaan lähtökohtana on omistajan kannalta tavoitteiden asettaminen ja säännöllinen seuranta. Yhtenä mahdollisuutena omistajan tavoitteiden tehokkaampaan viemiseen yhtiön toimintaan voisi olla se, että yhtiön hallitukseen nimettäisiin konsernijohdon edustus (KH/johtavat virkamiehet). Lähtökohdiltaan nykyinen omistajaohjauksen toimintamalli, joka on kirjattu myös yhtiön kanssa tehtyyn ostopalvelusopimuksen, on toimiva. Mallissa käydään vuosittain ennen talousarvion käsittelyä konsernineuvottelut, joissa sovitaan seuraavan vuoden keskeiset

10 tavoitteet. Nämä pohjautuvat kaupunkistrategiaan ja ne kirjataan kaupungin talousarvioon. Tavoitteiden toteutumista tarkastellaan puolivuosiraportin yhteydessä sekä säännöllisesti kaupunginhallituksessa yrityspalveluiden toiminnan esittelyillä. Lähtökohtana on ollut, että yrityspalveluiden toimintaa esitellään keskeiselle omistajaohjauksesta vastaavalle toimielimelle eli kaupunginhallitukselle neljä kertaa vuodessa. Tarvittaessa, joko konsernivastuuhenkilön nostaessa jonkin asian kaupunginhallituksen linjattavaksi tai yhtiön hallituksen pyytäessä omistajan kannanottoa, kaupunginhallitus antaa toimintaohjeita yhtiön hallitukselle. Yhtiökokousedustajien määrän kasvattaminen ja valitseminen poliittisin perustein ei ole vastaus omistajaohjauksen kehittämiseen. Lähtökohtaisesti yhtiökokous kokoontuu kerran vuodessa ja on vahvasti hallinnollinen kokous, jossa tehtävistä päätöksistä yhtiökokousedustajan ohjeistaa tarvittaessa kaupunginhallitus. Tämä koskee erityisesti henkilövalintoja, joista kaupunginhallitus antaa aina ohjeet yhtiökokousedustajalle. 3. Malli, jossa osa toiminnoista siirretään kaupungin keskushallintoon ja osa hoidetaan edelleen yhtiössä Tässä mallissa lähtökohtana olisi, että yritysten neuvontapalvelut ja elinkeinopolitiikka hoidettaisiin kaupungin keskushallinnossa ja Savonlinnan yrityspalvelut Oy toteuttaisi kehittämishankkeita. - hanketoiminta Kehittämishankkeet toteutettaisiin Savonlinnan yrityspalvelut Oy:ssä. Hankkeiden osalta kuntarahoituksesta päätökset tekisi kaupunginhallitus hankkeittain. Myös ulkopuolisten hankkeiden kuntarahoituspäätökset tekisi kaupunginhallitus. - kehittämistoiminnan rahoitus Kaupungin verorahoituksesta oleva rahoitusosuus olisi edelleen rahoituksen perustana, jota hankerahoitus täydentäisi. - kaupungin markkinointi ja viestintä Markkinoinnin ja viestinnän vastuu ja resurssit siirtyisivät kaupungille. Näin ollen markkinointia toteutettaisiin jatkossa osana muuta elinkeinopolitiikkaa kehittämis- ja elinkeinopalveluissa. - Yritys-Suomi -konseptin toteutus Toiminta järjestetään jatkossakin Yritys-Suomi -konseptinmukaisesti - yrityspalveluiden henkilöresurssit Henkilöresursseihin ei tulisi merkittäviä muutoksia verrattuna kahteen muuhun malliin. Elinkeinopolitiikka olisi kaupunginjohtajan johdolla tapahtuvaa, jossa operatiivinen toiminta keskittyisi kehittämis- ja elinkeinopalveluihin. Savonlinnan yrityspalvelut Oy:n hankkeissa työskentelisi henkilökuntaa, joka kehittää aluetta hankkeiden tavoitteiden mukaisesti. Mallissa korostuisi kaupungin omana toimintana tehtävän ns. peruselinkeinotoimen hoitaminen ja hankkeet olisivat kokonaiskehittämisen kannalta täydentäviä. Savonlinnan yrityspalveluissa olisi tässä mallissa hankehenkilökuntaa

11 sekä oto-toimitusjohtaja. - Omistajaohjauksen tehostaminen Omistajaohjauksen kannalta tämä malli olisi selkeä, koska kaupunginhallitus omistajaohjauksesta vastaavana toimielimenä arvioisi kunkin hankerahoituspäätöksen yhteydessä hankkeen tarkoituksenmukaisuutta ja erityisesti kaupunkistrategian painopisteiden mukaisuutta. Näin varmistettaisiin se, että yhtiön toiminnan painopisteet ovat omistajan tahdon mukaisia. Liite D: Yrityspalveluiden hallituksen pöytäkirjaote Kaupunginjohtaja on neuvotellut mallista kolme Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n hallituksen puheenjohtajan kanssa. (Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh ) Kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Yrityspalvelut järjestetään vuoden 2017 alusta lukien mallin kolme mukaisesti. Käsittely: Kaupunginhallituksen jäsen Seija Puputti teki Aate Laukkasen kannattamana seuraavan muutosesityksen: "Teen kaupunginjohtajan esityksestä poikkeavan esityksen siten, että kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että yrityspalvelut järjestetään v alusta lukien mallin 2 mukaisesti eli Savonlinnan Yrityspalvelut Oy jatkaa toimintaansa osakeyhtiönä. Osakeyhtiömalli on hyvä, mutta vaatii selkeää uudistamista. Omistajaohjauksella ohjeistetaan henkilöstöresurssien tarkoituksenmukaisempaan uudistamiseen." Teemu Hirvonen teki seuraavan Anja Backmanin kannattaman muutosesityksen: "Muutoin kaupunginjohtajan päätösesityksen mukaan, mutta poistetaan päätöksestä lauseet: "Hankkeiden osalta kuntarahoituksesta päätökset tekisi kaupunginhallitus hankkeittain. Myös ulkopuolisten hankkeiden kuntarahoituspäätökset tekisi kaupunginhallitus." Vallan ja vastuu tulee olla hankkeiden osalta samoissa käsissä, eli "hankeyhtiön" alla. Tällöin myös päätöksenteko olisi jouhevampaa kuin olisi yksi taho vähemmän sorvaamassa päätöksiä." Koska käsittelyn aikana oli tehty kaksi kaupunginjohtajan esityksestä poikkeavaa esitystä, puheenjohtaja totesi, että asiassa on äänestettävä. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginjohtajan esityksestä poikkeavat kannatetut esitykset, oli asiassa suoritettava äänestys. Puheenjohtaja esitti äänestysjärjestykseksi, että kaupunginjohtajan päätösesitys ja Seija Puputin esitys asetetaan ensin vastakkain,

12 koska kysymys on kahdesta eri toimintamallista. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen puolesta annettiin 8 jaa -ääntä (Parkkinen Matti-Pekka, Hirvonen Teemu, Backman Anja, Järvinen Heli, Bilund Juha, Silvennoinen Ari, Suomalainen Tuukka ja Torikka Kirsi) ja Seija Puputin esityksen puolesta 3 ei -ääntä (Puputti Seija, Kukkonen Juha, Laukkanen Aate). Seuraavassa esityksessä vastakkain asetettiin voittanut kaupunginjohtajan esitys ja Teemu Hirvosen esitys. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen puolesta annettiin 7 jaa -ääntä (Parkkinen Matti-Pekka, Järvinen Heli, Bilund Juha, Kukkonen Juha, Laukkanen Aate, Suomalainen Tuukka ja Torikka Kirsi) ja Teemu Hirvosen esityksen puolesta 4 ei -ääntä (Hirvonen Teemu, Puputti Seija, Backman Anja, Silvennoinen Ari). Päätös: Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen hyväksyneen kaupunginjohtajan esityksen. Toimenpiteet: Kaupunginvaltuusto

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03. Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015 Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.034/2014 KH 454 Selostus: Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Perusturvalautakunta 90 04.10.2016 Kaupunginhallitus 404 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 96 17.10.2016 Lausuntojen antaminen sote- ja maakuntauudistuksessa 525/30/300/2016 PTL 90 Selostus: Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta

Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta Kaupunginhallitus 312 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 71 15.06.2015 Punkaharjun ja Kerimäen lukioiden lakkauttaminen KH 312 Selostus: Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta Savonlinnan,

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 508 04.11.2015 Kaupunginvaltuusto 110 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 582/03/032/2015 KH 508 Selostus: Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava

Lisätiedot

(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh. 044 417 4004, hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: 044 417 4005)

(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh. 044 417 4004, hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: 044 417 4005) Kaupunginhallitus 61 22.02.2016 Kaupunginhallitus 89 07.03.2016 Kaupunginvaltuusto 20 14.03.2016 Yrityspalveluiden tuottaminen v. 2017 alusta lukien 109/04/040/2016 KH 61 Selostus: Kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 448 31.10.2016 Kaupunginhallitus 455 02.11.2016 Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien 2017-2020 taloussuunnitelma 362/02/021/2016 KH 448 Selostus: Uuden kuntalain (410/2015) 110 :n mukaan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2.6.2015, 195. "Savonrannan aluejohtokunta on 28.5.2015 68 tehnyt seuraavan päätöksen:

Tekninen lautakunta 2.6.2015, 195. Savonrannan aluejohtokunta on 28.5.2015 68 tehnyt seuraavan päätöksen: Kaupunginhallitus 315 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 70 15.06.2015 Savonrannan terveysaseman sisäilmaongelmat, väistötilat 325/61/613/2015 KH 315 Selostus: Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on (päätös

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25 Elinkeinojaosto 25 21.03.2017 Kaupunginhallitus 175 03.04.2017 Kaupunginhallitus 340 03.07.2017 Kaupunginhallitus 355 24.07.2017 Kaupunginhallitus 387 14.08.2017 Kaupunginhallitus 429 11.09.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Koulu- ja varhaiskasvatuspalveluverkkotyöryhmän perustaminen 489/40.400/2017 KH 498 Selostus: Sivistyslautakunta on 5.10.2017 154 päättänyt, että sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle koulu-

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI

LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI LAUSUNNON ANTAMINEN HALLITUKSEN LINJAUKSISTA ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEIKSI JA SOTE-UUDISTUKSEN ASKELMERKEIKSI Kh 14 18.1.2016 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on linjannut 20.10. ja 7.11.2015 tekemillään

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Yhteistyötoimikunta Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. sihteeri

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Yhteistyötoimikunta Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. sihteeri Yhteistyötoimikunta 01.06.2017 1 Aika 01.06.2017 kello 14:00-15:30 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Korhonen Juha puheenjohtaja, plm Juko ry Kemppainen Ilkka A. Makkosen vara Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25 Elinkeinojaosto 25 21.03.2017 Kaupunginhallitus 175 03.04.2017 Kaupunginhallitus 340 03.07.2017 Kaupunginhallitus 355 24.07.2017 Kaupunginhallitus 387 14.08.2017 Kaupunginhallitus 429 11.09.2017 Savonlinnan

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Vuoden 2015 kiinteistöveroprosentit on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään 17.11.2014.

Vuoden 2015 kiinteistöveroprosentit on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään 17.11.2014. Kaupunginhallitus 522 03.11.2014 Kaupunginvaltuusto 111 10.11.2014 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2015 KH 522 Selostus: Vuoden 2015 kiinteistöveroprosentit on ilmoitettava verohallinnolle

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien Perusturvalautakunta 86 04.10.2016 Kaupunginhallitus 409 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 100 17.10.2016 Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin 1.1.2017 lukien 119/30/300/2016 PTL 86 Selostus:

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Nätkin koulun koulumuoto syksystä 2019 alkaen 540/41.410/2018 KH 60 Selostus: Kaupunginhallitus 21.1.2019 29 käytti otto-oikeuttaan sivistyslautakunnan päätökseen 17.1.2019 7, Nätkin koulun koulumuoto.

Lisätiedot

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan:

Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat. Uusi sähkömarkkinalaki astui voimaan Sähkömarkkinalain mukaan: Kaupunginhallitus 144 11.04.2016 Kaupunginvaltuusto 49 30.05.2016 Valtuustoaloite Hietanen Matti ym. / Koillis-Lapin Sähkön siirtohinnat 116/07.073/2016 KH 11.04.2016 144 Valtuustossa 29.2.2016 jätetty

Lisätiedot

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu Yhdistymishallitus 18 03.04.2012 Yhdistymisen yhteistyötoimikunta 14 02.05.2012 Yhdistymishallitus 47 09.05.2012 Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu 275/04/041/2012 YHD

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.04.2017 Sivu 1 / 1 817/2017 00.01.01.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 9 27.2.2017 Kaupunginhallitus 106 10.4.2017 47 Hyvä hallinto- ja johtamistapa Espoon kaupungin tytäryhtiöissä Valmistelijat

Lisätiedot

Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä

Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä Kulttuurijaosto 21 15.05.2014 Sivistyslautakunta 71 21.05.2014 Kaupunginhallitus 296 02.06.2014 Kaupunginvaltuusto 45 09.06.2014 Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä

Lisätiedot

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen:

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen: Kaupunginvaltuusto 42 25.05.2015 Kaupunginhallitus 131 01.06.2015 Vapaa-aikalautakunta 72 10.11.2015 Vapaa-aikalautakunta 7 02.02.2016 Kaupunginhallitus 26 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 11 14.03.2016 Vastaus

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 6/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 Kuntayhtymän valtuusto 9 22.5.2017 90 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 22.5.2017 9 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintosäännöt

Lisätiedot

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN Konsernijaosto 18 28.09.2017 Konsernijaosto 24 18.10.2017 Kunnanhallitus 376 30.10.2017 Valtuusto 88 06.11.2017 TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA 1.1.2018 ALKAEN 587/2.23.232/2014, 192/3.32.336/2015

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen Kunnanhallitus 57 09.03.2015 Valtuusto 8 30.03.2015 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja konserniohjeen tarkistaminen 477/00.01.01/2012 Kunnanhallitus 09.03.2015 57 Valmistelija: vs. hallintojohtaja

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien Perusturvalautakunta 86 04.10.2016 Kaupunginhallitus 409 11.10.2016 Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin 1.1.2017 lukien 119/30/300/2016 PTL 86 Selostus: Savonlinnan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Kaupunginvaltuusto 78 31.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 374. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 14.12.2015 Sivu 1 / 1 4760/2015 00.04.02.00 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 69 7.12.2015 374 Liiketoiminnan siirto Espoo Catering Oy:lle ja apporttisopimuksen hyväksyminen Valmistelijat

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25 Elinkeinojaosto 25 21.03.2017 Kaupunginhallitus 175 03.04.2017 Kaupunginhallitus 340 03.07.2017 Kaupunginhallitus 355 24.07.2017 Kaupunginhallitus 387 14.08.2017 Yhteistyötoimikunta 28 24.08.2017 Savonlinnan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Uimahallipalvelujen järjestäminen ostopalveluna

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Uimahallipalvelujen järjestäminen ostopalveluna Sivistyslautakunta 69 26.05.2016 Kaupunginhallitus 237 30.05.2016 Kaupunginvaltuusto 61 06.06.2016 Uimahallipalvelujen järjestäminen ostopalveluna 494/48/486/2014 SL 69 Selostus: Savonlinnan kaupungin

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 15 22.8.2017 Kaupunginhallitus 110 25.9.2017 35 23.10.2017 57 Asianro 2138/12.00.01.00/2017 Kuopiolainen opetus - lupa innostua /

Lisätiedot

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV

Aluehallintouudistus. Valmistelun tilannekatsaus, osa IV Aluehallintouudistus Valmistelun tilannekatsaus, osa IV 6.4.2016 1 Aluehallintouudistus on hallituksen kärkihanke, valmistelu käynnistyy nyt Hallitus on 5.4.2016 tehnyt ratkaisun maakunnille siirrettävistä

Lisätiedot

Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen

Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 871/00.04.01/2014 106 Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.11.2015 308: Kaupunginsihteeri Petra Määttänen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. Kaupunginhallitus Sivu 1 / Espoon vastaus Kuntaliiton kyselyyn sote-uudistuksesta (pöydälle 19.1.

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. Kaupunginhallitus Sivu 1 / Espoon vastaus Kuntaliiton kyselyyn sote-uudistuksesta (pöydälle 19.1. Kaupunginhallitus 02.02.2015 Sivu 1 / 1 307/00.01.02/2015 Kaupunginhallitus 33 19.1.2015 43 Espoon vastaus Kuntaliiton kyselyyn sote-uudistuksesta (pöydälle 19.1.2015) Valmistelijat / lisätiedot: Mari

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut

Kaupunginhallitus Liite Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut Kaupunginhallitus 16.5.2016 Liite 1 185 Tulevaisuuden kunta - Mikkelin ratkaisut 16.5. 2016 Mikkelin poliittis-hallinnollinen rakenneluonnos Konsernijaosto (5) Elinvoimajaosto (ryhmien & KH pj:t) Valtuusto

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017. Yhteistyötoimikunta

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta 11.09.2017 1 Aika 11.09.2017 kello 12:15-13:20 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry Nevalainen Paavo jäsen,

Lisätiedot

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja

Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa. Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Kokousmenettelystä Hankasalmen kunnassa Kunnanjohtajan helmikuisen koulutuksen kalvoja Valmistelu ja kokousmenettely Kunnanhallituksen on valmisteltava valtuuston käsittelyyn tulevat asiat ilman valmistelua

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen

Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi alkaen Kaupunginhallitus 333 03.10.2016 Kaupunginhallitus 365 24.10.2016 Uudenkaupungin kaupungin toiminnan organisointi 1.6.2017 alkaen 2371/00.01.01/2016 KHALL 03.10.2016 333 Eduskunta hyväksyi uuden kuntalain

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta 27.10.2017 1 Aika 27.10.2017 kello 10:26-12:10 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN ry Puputti Seija Jokinen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2018 1 (5) 122 :n ylimääräinen yhtiökokous HEL 2018-010882 T 00 01 05 Päätös Käsittely päätti kehottaa kaupungin yhtiökokousedustajaa :n ylimääräisessä yhtiökokouksessa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 22 27.9.2017 Kaupunginhallitus 134 9.10.2017 12 Asianro 7198/02.05.01.00/2017 Yhteistyösopimus Tahkovuoren koulutus- ja valmennuskeskusyhdistys

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (5) 369 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli asetti kokouksessaan 6.6.2016 valtuustoryhmistä ja kunnallisjärjestöjen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus 51 08.02.2016 Kaupunginhallitus 59 22.02.2016 Kaupunginvaltuusto 21 29.02.2016 Hyvinvointipalveluiden palvelualuejohtajan viran täyttäminen 483/02.022/2015 KH 08.02.2016 51 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet

Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet Kaupunginhallitus 166 03.04.2017 Kaupunginhallitus 186 10.04.2017 Lappeenrannan toimitila-konsernin perustamiseen liittyvät toimenpiteet 973/00.00.01.10/2015 KH 166 Valmistelija/lisätiedot: Strategia-

Lisätiedot

"Selvitysperusteet sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien turvaaminen:

Selvitysperusteet sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien turvaaminen: Kaupunginhallitus 87 11.02.2013 Lappeenrannan kaupungin lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 740/002/2012 KH 87 Strategia- ja talousyksikön kirje 8.2.2013: "Selvitysperusteet sekä sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kaupunginsihteeri Petra Määttänen :

Kaupunginsihteeri Petra Määttänen : Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 871/00.04.01/2014 308 Seudullinen elinkeinosopimus ja yhteistyön organisoiminen Kaupunginsihteeri Petra Määttänen 25.11.2015: Raision kaupunginvaltuusto päätti

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa

KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN. Palveluiden järjestäminen ja tuotanto kuntayhtymämallissa KESKI-UUDENMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN PERUSTAMINEN Dnro Kh 458/2017 (00.021) KH 8.5.2017 / 130 Kv 29.5.2017 / 56 Tausta Hyvinkään ja Järvenpään kaupungit sekä Mäntsälän, Nurmijärven

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen

Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys. Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen Lavia Pori erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjä Arto Saarinen 28.2.2014 Tehtävä Selvittäjän on suoritettava kuntarakennelain 16a :ssä tarkoitettu erityinen kuntajakoselvitys Erityinen kuntajakoselvitys

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia

Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille ja Lappeenranta strategia Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2021 ja Lappeenranta 2033- strategia Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Valmistelija/lisätiedot: puh. Rahoitusjohtaja Jari Iskanius

Lisätiedot

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu Yhdistymishallitus 18 03.04.2012 Yhdistymisen yhteistyötoimikunta 14 02.05.2012 Yhdistymishallitus 47 09.05.2012 Yhdistymishallitus 52 05.06.2012 Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 3: Muutosohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto MUUTOSOHJELMA 1 Muutosohjelman lähtökohdat Strategiset päämäärät Järvenpäätä johdetaan strategialähtöisesti

Lisätiedot

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393

Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus 441/54/548/2014 KH 06.10.2014 393 Kaupunginhallitus 393 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 93 13.10.2014 Kaupunginhallitus 58 23.02.2015 Kaupunginhallitus 178 25.05.2015 Kaupunginvaltuusto 60 15.06.2015 Teollisuushallin ostaminen ja lunastussopimus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET

Kaupunginvaltuuston päätös KH/2005/132/0001 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuuston päätös 13.6.2005 64 KH/2005/132/0001 64 SIJOITUSTOIMINNAN PERUSTEET Kh 79 Kuntalain 13 2 momentin 2 kohdan mukaan valtuuston tulee päättää 7.3.2005 sijoitustoiminnan perusteista. Kurikan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 31 29.01.2018 Kaupunginhallitus 48 12.02.2018 Kaupunginhallitus 66 26.02.2018 Kaupunginhallitus 86 12.03.2018 Kaupunginhallitus 103 26.03.2018 Kaupunginhallitus 111 09.04.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano

Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpano Hallitusneuvos Pekka Järvinen Syyskuu 2016 5.9.2016 1 Tässä esityksessä Voimaanpanolaki Henkilöstö Omaisuus Rahoitus Maakunta sote-tehtävissä Toimeenpanon tuki

Lisätiedot

Hallituksen itsearvointikysely 2016

Hallituksen itsearvointikysely 2016 Hallituksen itsearvointikysely 2016 Raportti tulostettu 8.8.2016 Vastausprosentti 71,4% (10/14) Ei sisällä avoimia vastauksia 1.1-1.3 Miten yhtymähallitus on onnistunut tehtävässään 1.1 Hallinto ja hallinnon

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA Kunnanhallitus 169 31.05.2017 Kunnanvaltuusto 43 14.06.2017 KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA KHALL 169 Valmistelija: : hallintojohtaja Esityslistan

Lisätiedot

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia?

Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Työllisyyskokeilut myönteisiä odotuksia ja mahdollisuuksia? Kuntamarkkinat 15.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri Yhteistyötoimikunta 13.10.2017 1 Aika 13.10.2017 kello 12:00-13:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, III krs. Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. Pulkkinen Paula jäsen, plm JYTY Puputti

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 2/2017 1 (14) Aika klo 10:00-13:00 Paikka ammattikorkeakoulu, Metsolan kampus, Pääskysentie 1, Kotka, neuvottelutila C2010 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaaminen 3 14 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN. Professori Teemu Malmi

SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN. Professori Teemu Malmi SOTE-LAINSÄÄDÄNTÖ JA JOHTAMINEN KYSYMYS Mahdollistaako esitetty järjestelmä tavoitteellisen johtamisen ja ohjauksen - toisaalta valtio/maakunta ja toisaalta maakunta/palveluntuottajat akselilla sekä siitä,

Lisätiedot

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p )

(Valmistelija: Kunnanjohtaja Karoliina Frank, p ) SELVITYS KUNNAN JÄTEHUOLLON JÄRJESTÄMISEN VAIHTOEHDOISTA Kunnanhallitus 27.6.2016 ( 120): Lopen kunnan valtuusto päätti kokouksessaan 6.6.2016 ( 34), että Lopen kunta eroaa jätelautakunta Kolmenkierrosta.

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 Työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä KUNNAT Paikallisen osallistumisen,

Lisätiedot

Työllisyydenhoito kunnassa

Työllisyydenhoito kunnassa Työllisyydenhoito kunnassa Kuntamarkkinat 14.9.2016 Kehittämispäällikkö Erja Lindberg Pitkäaikaistyöttömyyden vuosihinta on 8 800 000 000 Laskelma vuoden 2014 kustannuksista Lähde: TEM/Heikki Räisänen,

Lisätiedot

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä?

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Case Kangasala Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen 12.9.2018 Miksi elinkeinoyhtiö Kangasalan kaupunkikonserni tiivis ja tarkoituksenmukainen Tarkoituksenmukaisesti

Lisätiedot

Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba

Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba Omistajaohjaus ja konserniohje Alustus KoJo teemaryhmän työpajassa 18.4.2017 Vuokko Ylinen hallintojohtaja, emba 13.4.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi KoJon tavoite tuottaa sisältöä ja linjauksia uuden maakunnan

Lisätiedot

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/

KH liite n:o 2/ VALT liite n:o 2/ KH liite n:o 2/4.12.2012 VALT liite n:o 2/13.12.2012 Sivu 2 / 5 1 VALIOKUNNAT Pudasjärven kaupungin valiokunnat osallistuvat kaupungin päätöksien valmisteluun valtuustolle, kaupunginhallitukselle tai virkamiehille.

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina).

Tarjoukset saatiin Inspira Oy:ltä, FCG Oy:ltä ja KPMG Oy:ltä (oheismateriaalina). Konserni- ja suunnittelujaosto 7 10.02.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 23 14.04.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 36 12.05.2015 Konserni- ja suunnittelujaosto 42 02.06.2015 Kaupunginhallitus 240

Lisätiedot

Luottamushenkilöhallinnon rakenteet

Luottamushenkilöhallinnon rakenteet Luottamushenkilöhallinnon rakenteet Selvitysprosessin kulku - LUONNOS Lauri Tanner Kuntajohtajat/virkamiesjohtoryhmä 28.2.2018 Taustaa Itsehallinnollisissa hallintoyksiköissä (kunnat, kuntayhtymät, maakunnat)

Lisätiedot

kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu 17.6.2014

kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu 17.6.2014 Kuntalain kokonaisuudistus - Työryhmän esitys Hyvä neuvottelukunta 11.6.2014 Hallitusneuvos Auli Valli-Lintu Kuntalain valmistelun organisointi Hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmä Parlamentaarinen

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille

Talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille Kaupunginhallitus 45 04.12.2012 Kaupunginvaltuusto 40 17.12.2012 Kaupunginvaltuusto 46 19.12.2012 Talousarvio vuodelle 2013 ja taloussuunnitelma vuosille 2013-2016 274/02/021/2012 KH 45 Selostus: Kuntalain

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Elinkeinojaosto lijä

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Elinkeinojaosto lijä Elinkeinojaosto 18.09.2017 1 Aika 18.09.2017 kello 16:00-17:50 Paikka Tekvin kokoushuone II krs B-osa Läsnä Kosonen Hanna pj. Laine Janne kaupunginjohtaja/esitte lijä Weander Janne elinkeinojohtaja Hirvonen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 208. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 208. Valtuusto Sivu 1 / 1. Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh Valtuusto 21.11.2016 Sivu 1 / 1 2915/2016 00.01.01 Kaupunginhallitus 326 7.11.2016 208 Valtuuston työjärjestyksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri, puh. 050 526 2173 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Palvelujen järjestäminen

Palvelujen järjestäminen Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät Pekka Järvinen, STM 1 Palvelujen järjestäminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen perustuu laissa säädetyyn järjestämisvastuuseen.

Lisätiedot

Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valmistelu: kansliajohtaja Jukka Vilen puh.

Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä. Valmistelu: kansliajohtaja Jukka Vilen puh. Kaupunginhallitus 92 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 38 20.03.2017 Luettelo vuonna 2016 valtuustoaloitteiden johdosta suoritetuista toimenpiteistä 21/00.02.00/2017 Kaupunginhallitus 13.03.2017 92 Valmistelu:

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen Kaupunginhallitus 506 07.12.2016 Kaupunginvaltuusto 116 12.12.2016 Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset 1.1.2017 alkaen 40/01/010/2015 KH 506 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston

Lisätiedot