Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu"

Transkriptio

1 Yhdistymishallitus Yhdistymisen yhteistyötoimikunta Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu 275/04/041/2012 YHD 18 Selostus: Savonlinnan kaupungin, Kerimäen kunnan ja Punkaharjun kunnan yhdistymissopimuksen liitteessä 4 on todettu, että keskushallinnossa toimii yhdistymisen jälkeen kehittämis- ja elinkeinopalveluiden tulosalue. Tällä hetkellä elinkeinopalveluiden käytännön toteutus on järjestetty Savonlinnan seudun kuntayhtymän kautta kuntien yhteistoimintana. Kuntaliitoksen jälkeen yhteisessä elinkeinostrategian toteutuksessa on mukana Savonlinnan kaupungin lisäksi ainoastaan Enonkosken kunta. Lisäksi kuntayhtymän jäsenkuntana on Sulkavan kunta, joka ei kuitenkaan osallistu elinkeinostrategian toteutukseen. Savonlinnan seudun kuntayhtymän henkilöstölle on järjestetty informaatio kuntaliitosasioista Lisäksi on neuvoteltu elinkeinotoimen asioista kuntayhtymän, yrittäjäjärjestöjen ja kauppakamarin edustajien kanssa joulukuussa 2011, tammikuussa 2012 sekä maaliskuussa Elinkeinopalveluiden siirtoon liittyen on valmisteltu pöytäkirjaliitteen A mukainen toimeenpanosuunnitelma. Virkamiesvalmistelun tueksi on elinkeinotoimen tulevaa organisointia varten tarpeen perustaa työryhmä, joka valmistelee elinkeinopalveluiden siirtoa kaupungin keskushallintoon. (valmistelu kehitysjohtaja Hannu Kurki puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Yhdistymishallitus hyväksyy pöytäkirjaliitteen A mukaisen toimeenpanosuunnitelman. Yhdistymishallitus nimeää elinkeinopalvelujen siirtoa valmistelevan työryhmän, johon nimetään puheenjohtajaksi kaupunginjohtaja sekä jäseniksi Punkaharjun, Kerimäen, Sulkavan ja Enonkosken kunnanjohtajat. Lisäksi valmisteluprosessiin osallistuvat Savonlinnan seudun yrittäjien, Kerimäen yrittäjien, Punkaharjun yrittäjien, Savonrannan yrittäjien ja Enonkosken yrittäjien puheenjohtajat, sekä Savonlinnan kauppakamariosasto puheenjohtaja sekä kuntayhtymän henkilöstö. Työryhmän sihteerinä ja asioiden valmisteluvastuullisena toimii kehitysjohtaja.

2 Yhdistymissopimuksen mukaan asiat, joilla voidaan nähdä olevan vaikutuksia uuden kunnan toimintaan ja talouteen, tulee saattaa myös yhdistymishallituksen käsiteltäviksi. Tehtävien siirtymisen johdosta yhdistymishallitus ohjeistaa yhdistymissopimuksen mukaisesti seutuhallitusta, että seutuhallitus pitäytyisi nykyisessä toiminnanjärjestämisen tavassa sekä vain voimassaolevien suunnitelmien mukaisissa toimenpiteissä, koskien henkilöstöä koskevia asioita, investointeja sekä rahoitusta koskevia päätöksiä. Lisäksi yhdistymishallitus ohjeistaa yhdistymissopimuksen mukaisesti seutuhallitusta, että seutuhallitus tuo yhdistymishallitukselle käsiteltäväksi sellaisia asioita, sopimuksia tai sitoumuksia joilla on tai voi olla vaikutusta elinkeinotoimen siirron jälkeen Savonlinnan kaupungille. Elinkeinopalvelujen siirtämistä koskeva yhdistymishallituskäsittely lähetetään yhteistyötoimikuntiin käsittelyä varten. Käsittely: Ari Pitkonen, Raimo Muhonen ja Juhani Rouvinen poistuivat kokouksesta esteellisenä. Hallintolaki 28 5 kohta. Kaupunginjohtaja täydensi kokouksessa esitystään elinkeinopalveluiden siirtoa valmistelevan työryhmän kokoonpanon osalta seuraavasti: Elinkeinopalvelujen siirtoa valmistelevaan työryhmään nimetään puheenjohtajaksi Savonlinnan kaupunginjohtaja ja jäseniksi Punkaharjun, Kerimäen, Sulkavan ja Enonkosken kunnanjohtajat. Lisäksi valmisteluprosessin osallistuu Savonlinnan seudun yrittäjien, Kerimäen yrittäjien, Punkaharjun yrittäjien, Savonrannan yrittäjien ja Enonkosken yrittäjien puheenjohtajat sekä Savonlinnan kauppakamariosaston puheenjohtaja ja yhdistyvien kuntien MTK yhdistysten puheenjohtajat ja kuntayhtymän henkilöstö. Seutujohtajaa kuullaan työryhmässä asiantuntijana Elinkeinopalvelujen siirtämistä koskeva yhdistymishallituskäsittely lähetetään lausuntoa varten kuntien yhdistymisen yhteistyötoimikunnalle asian käsittelemiseksi myöhemmin yhdistymishallituksessa. Aune Kupiainen esitti työryhmään jäseneksi kolmea luottamushenkilöä. Esitys raukesi kannattamattomana Päätös: Kaupunginjohtajan esitys kokouksessa tehdyin täydennyksin hyväksyttiin. Tiedoksi: Seutujohtaja Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen MTK-yhdistykset Yrittäjäyhdistykset Savonlinnan Kauppakamariosasto ry

3 Toimenpiteet: Seutuhallitus Savonlinnan seudun kuntayhtymä Kehitysjohtaja Kuntien yhdistymisen yhteistyötoimikunta YYT 14 Selostus: Hallintojohtaja selostaa asiaa kokouksessa. Hallintojohtajan esitys: Yhdistymisen yhteistyötoimikunta antaa lausuntonsa asiasta. Päätös: Aune Kupiaisen esityksestä Yhdistymisen yhteistyötoimikunta toteaa lausuntonaan, että Yhdistymishallitukselle saapuneet elinkeinopolitiikkaa koskevat yrittäjäjärjestöjen ym. kannanotot tulisi huomioida osana valmisteluprosessia. Muilta osin yhteistyötoimikunnalla ei ole huomauttamista elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämiseen liittyvässä valmistelussa. Juha Bilund poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn jälkeen klo Tiedoksi: Yhdistymishallitus YHD 47 Selostus: (Valmistelu: hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Yhdistymishallitus merkitsee yhteistyötoimikunnan lausunnon tiedoksi ja huomio sen jatkokäsittelyssä sekä hyväksyy lopullisesti pöytäkirjaliite A mukaisen toimeenpanosuunnitelman. Käsittely: Kokous jatkui klo 21.17, jolloin Pirkko Juuti, Anja Backman ja Raimo Muhonen poistuivat kokouksesta 31 yhteydessä tehtyyn esteellisyyspäätökseen perustuen. Pirkko Juutin poistuttua varajäsen Anna-Kristiina Mikkonen saapui kokoukseen. Juhani Rouvinen poistui esteellisenä kokouksesta hallintolain 28, 5.kohdan mukaisesti. Yhdistymishallituksen jäsen Aune Kupiainen esitti, että "Asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Asiasta järjestetään iltakoulu, johon kutsutaan elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Ari Hämäläinen ja elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Arto Tolvanen kertomaan yrittäjien toiveista elinkeinopalvelujen toiminnasta. Lähtökohtana uudelleen valmistelulle on luottamushenkilöiden tahto selvittää kehitysyhtiömalli." Raimo Laamanen kannatti Aune Kupiaisen esitystä.

4 Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, suoritetaan asiassa äänestys. Puheenjohtaja esitti, että kaupunginjohtajan esitystä kannattavat yhdistymishallituksen jäsenet äänestävät JAA ja Aune Kupiaisen esitystä kannattavat jäsenet äänestävä EI. Puheenjohtajan esittämä äänestysjärjestys hyväksyttiin. Matti-Pekka Parkkisen esityksestä kokous hyväksyi äänestysmenettelyksi nimenhuutoäänestyksen. JAA ääniä antoivat: Outi Pyöriä, Kirsi Torikka, Riikka Karvinen, Tuija Brax-Mertanen ja Matti-Pekka Parkkinen. EI ääniä antoivat: Aune Kupiainen, Raimo Laamanen, Ari Silvennoinen, Anna-Kristiina Mikkonen ja Olli Sironen. Päätös: Suoritetun äänestyksen perusteella äänten mentyä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisi ja Aune Kupiaisen päätösesitys hyväksyttiin. Iltakoulu järjestetään klo Matti-Pekka Parkkinen jätti asiasta eriävän mielipiteen: "Valmisteluun liittyvä päätös on yhdistymissopimuksen vastainen ja viivyttää kuntaliitoksen toteuttamisaikataulua sekä antaa vääriä odotuksia elinkeinotoimen hallinnon järjestämisestä." Kaupunginjohtaja Janne Laine jätti asiasta eriävän mielipiteen: "Eriävän mielipiteeni perustelut yhdistymishallituksen päätökseen yhtiömallin selvittämisestä elinkeinopalveluiden hoitamisessa: On yhdistymissopimuksen sekä yhdistymisneuvotteluissa sovitun vastaista siirtää elinkeinopalvelut yhtiöön. Yhdistymissopimuksen organisaatiokaaviossa on sovittu, että elinkeinopalvelut perustetaan kaupungin keskushallintoon ja yhdistymisneuvotteluryhmä on sopinut ja hyväksynyt uuden kaupungin konsernirakennekaavion, jossa ei ole elinkeinojen kehittämisyhtiötä. Asiasta on neuvottelumuistio. Tällä perusteella katson että menetellään vastoin sitä mitä neuvotteluissa on sovittu. Samoin aikataulullisesti ei ole aikaa lähteä selvittämään elinkeinoyhtiömallia, koska valmistelu ja yt- menettely on tehty keskushallintoon siirtämisestä yhdistymisneuvotteluissa sovitun mukaisesti. Poikkeaminen yhdistymisneuvotteluissa sovitusta aiheuttaa sekaannusta ja aikapulaa kuntaliitoksen käytännön valmisteluun, joka on erittäin kiireinen jo muutenkin. Kaupungin elinkeinojen kehittämiseen keskittymistä haittaa, jos huomio pidetään edelleen organisointimallissa, joka ratkaistiin yhdistymisneuvotteluissa. Savonlinnan työttömyysprosentti on kuitenkin peräti noin 4-5 prosenttiyksikköä maakunnan keskiarvoa heikompi.

5 Samoin yhtiömalli rakentaa turhan ja kalliin kahdenkertaisen hallinnon elinkeinopalveluiden hoitamiseen, jolloin hallinnosta ei saada säästöjä joita on tavoiteltu noin euroa. Samoin yhtiömalli heikentää mahdollisuutta hoitaa yritysasioita yhtenä palveluprosessina kaupungin organisaatiossa siirtäessään yritysasioiden hoitamisen erilliseen organisaatiolokeroon. Käytännössä se myös estää kaupunginjohtajaa johtamasta elinkeinojen kehittämistoimintaa, vaikka johtajasopimuksessa on näin sovittu. Lopputuloksena on kalliimpi, tehottomampi, hallinnollisesti raskaampi ja moniportainen sekä yrityselämää huonommin palveleva malli kuin keskushallintoon siirtäminen olisi. Keskushallinnossa yrityspalveluilla olisi vain yksi esimies. Nyt esitetyssä yhtiömallissa on keskushallinnossa oma elinkeinojohtaja, jonka lisäksi ainakin osakeyhtiön hallitus sekä toimitusjohtaja lisähallinnollisina portaina. Tällaisen kalliin kuntayhtymästä periytyvän hallintorakenteen säilyttäminen vie pohjaa pois koko kuntaliitoksessa tavoitteena olevaan hallinnon keventämiseen." Tiedoksi Elinkeinopalvelujen siirtoa valmisteleva työryhmä YHD 52 Selostus: Asiasta järjestettiin iltakoulu , jossa elinkei no po liit ti sen neu vottelukunnan asiantuntijaryhmän puheenjohtaja Ari Hä mä läinen ja elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan puheenjoh taja Ar to Tolvanen kertoivat yrittäjien toiveista elinkeinopalvelujen toiminnasta. Elinkeinoelämän esitys Savonlinnan elinkeinotoiminnan organisoimiseksi on esityslistaliitteenä B. Kehitysyhtiömallin ja kaupungin keskushallintoon sijoittuvan elinkeinotoimen välillä on suoritettu vertailua, joka on esityslistaliitteenä C. Kuntaliitosneuvotteluryhmän hyväksymä konsernirakenne kaa vio on esityslistaliitteenä D ja kuntaliitossopimuksen liitteenä oleva kau pungin keskushallinnon organisaatiokaavio esityslistaliitteenä E. Savonlinnan seudun kuntayhtymän perussopimuksen 17 mukaan jä senkunnat voivat päättää mihin toimenpidekokonaisuuksiin ne osal listuvat. Koska seudulliseen elinkeinostrategiaan osallistumisesta on aiemmin päätetty vuoden 2013 loppuun saakka, on päätös vuo den 2013 osalta tarpeen perua elinkeinopolitiikan toteutuksen siir tyessä pois Savonlinnan seudun kuntayhtymästä. Näin ollen Savonlinnan, Kerimäen ja Punkaharjun valtuustojen on tarpeen ilmoittaa Savon linnan seudun kuntayhtymälle, että ne eivät osallistu strategian to teutukseen vuonna 2013.

6 (Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki puh: ) Kaupunginjohtajan esitys: Yhdistymishallitus 1. merkitsee yhteistyötoimikunnan lausunnon tie doksi ja huomioi sen jatkokäsittelyssä siten, että toimintakonsepti sekä yhden luukun palveluperiaate toteutetaan kaupungin keskushallinnossa. Lisäksi kaupunginjohtaja neuvottelee elinkeinoelämän järjestöjen kanssa elinkeinopolitiikan hallintoon ja päätöksentekoon osallistumisesta jo päätetyn neuvottelun toimielimen lisäksi. 2. hyväksyy lopullisesti pöytäkirjaliite A mu kai sen toimeenpanosuunnitelman. 3. ohjeistaa Savonlinnan kaupunkia sekä Kerimäen ja Punkaharjun kuntia ilmoittamaan Savonlinnan seudun kuntayhtymälle, että ne eivät osallistu seudullisen elinkeinostrategian toteutukseen ja rahoitukseen vuo den 2013 alus ta lukien 4. päättää, että uusyrityskeskuksen toiminnan järjestämistapa selvitetään ja neuvotellaan osana prosessia Yhdistymishallitus kuulee kokouksessa seutujohtaja Marjukka Aarniota ja kehitysjohtaja Hannu Kurkea Käsittely: Yhdistymishallitus kuuli seutujohtaja Marjukka Aarniota ja kehitysjohtaja Hannu Kurkea elinkeinotoimen tilanteesta Savonlinnan seudulla. Kuultavat pois tui vat ko kouk ses ta en nen pää tös kä sitte lyä. Edellisen kokouksen jälkeen puheenjohtajalle tiedoksi tulleen Kuntaliiton lakiosaston selvityksen mu kaan Sa von lin nan seu dun kuntayhtymän yhtymähalli tuk sen jä senet eivät ole es teelli siä tä män asian käsittelyssä. Asian käsittelyn aikana Raimo Laa ma nen te ki seu raa van kau pungin johtajan esityksestä poikkeavan esi tyk sen: "Yhdistymishallitus päättää, että yhdistyvässä Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju kunnassa elinkeinopalvelujen järjestämistavaksi valitaan osakeyhtiömuotoisesti toimiva kehitysyhtiö. Yhdistymishallitus päättää edelleen, että elinkeinopalvelujen järjestämistä jatkovalmistellaan kehitysyhtiömallin mukaisesti. Elinkeinopalvelujen kehitysyhtiöön siirtämiseen liittyvä valmistelu laitetaan liikkeelle yhdistymishallituksen :ssa nimetyn työ ryh män kautta." Pekka Palm kannatti Laamasen esi tystä. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty kaupunginjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, suoritetaan asiassa äänestys. Puheenjohtaja esitti, että kaupunginjohtajan esitystä kannattavat yhdistymishallituksen jä senet äänestävät JAA ja Raimo Laamasen esi tys tä kan nat ta vat jä senet äänestävä EI. Puheenjohtajan esittämä äänestysjärjestys hyväksyttiin.

7 Matti-Pekka Parkkisen esityksestä kokous hyväksyi äänestysmenettelyksi nimenhuutoää nestyksen. 6 (kuusi) JAA ääntä: Kirsi Torikka, Tuija Brax-Mertanen, Tee mu Hirvo nen, Riikka Karvinen, Matti-Pekka Parkkinen ja Outi Pyö riä. 7 (seitsemän) EI ääntä: Olli Sironen, Ulla Seppänen, Pirkko Juuti, Rai mo Laa ma nen, Pasi Pulkkinen, Pekka Palm ja Raimo Muhonen. 1 (yksi) tyhjä ääni: Ari Pitkonen. Ulla Seppänen esitti, että työryhmää täydennetään neljällä luottamushenkilöllä. Yhdis ty mishalli tus hyväksyi yksimielisesti Seppä sen esityksen ja puheen johtaja pyysi ni meämään luottamushenkilö ehdokkaita työryhmään. Työryhmään esitettiin Olli Sirosta, Aune Kupiaista, Onni Ronkasta ja Ari Pitkosta. Kaupunginjohtaja esitti, että työryhmään valittaisiin hänen sijalleen puheenjohtaja luot ta mus hen ki löi den jou kosta. Päätös: Suoritetun äänestyksen perusteella yhdistymishallitus hyväksyy Raimo Laamasen esityksen, että yhdistyvässä Savonlinna-Ke ri mäki-punkaharju kunnassa elinkeinopalvelujen järjestämistavaksi valitaan osakeyhtiömuotoisesti toimiva kehitysyhtiö. Yhdistymishalli tus päättää edelleen, että elinkeinopalvelujen järjestämistä jatkovalmistellaan kehitysyhtiömallin mukaisesti. Elinkeinopalvelujen kehitysyhtiöön siirtämiseen liittyvä valmistelu laitetaan liikkeelle yhdistymishallituksen :ssa nimetyn työryhmän kautta. Yhdistymishallitus nimeää työryhmään luottamushenkilöedustajiksi Olli Sirosen, Aune Kupiaisen, Onni Ronkasen ja Ari Pitkosen. Työryhmän puheenjohtajaksi valitaan Olli Sironen. Kaupunginjohtaja Janne Laine ja Matti-Pekka Parkkinen jättivät asias ta eriä vän mielipiteen. Kirjalliset perustelut toimitetaan kirjallisena jälkikäteen liitettäväksi pöytäkirjaan. Toimenpiteet: Tiedoksi: kehitysjohtaja Seutujohtaja Savonlinnan, Punkaharjun ja Kerimäen MTK-yhdistykset Yrittäjäyhdistykset Savonlinnan Kauppakamariosasto ry Seutuhallitus

8 Savonlinnan seudun kuntayhtymä Työryhmään valitut

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu

Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu Yhdistymishallitus 18 03.04.2012 Yhdistymisen yhteistyötoimikunta 14 02.05.2012 Yhdistymishallitus 47 09.05.2012 Elinkeinopalvelujen keskushallintoon siirtämisen liittyvä valmistelu 275/04/041/2012 YHD

Lisätiedot

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet

Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen ratkaisuvalta ja keskeiset vastuualueet Kaupunginhallitus 373 19.09.2016 Kaupunginhallitus 408 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 99 17.10.2016 Hallintosäännön muuttaminen 3 luvun :n 3 kaupunginhallitus, 10 luvun 53 :n viranhaltijoiden erityinen

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien Perusturvalautakunta 86 04.10.2016 Kaupunginhallitus 409 11.10.2016 Kaupunginvaltuusto 100 17.10.2016 Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin 1.1.2017 lukien 119/30/300/2016 PTL 86 Selostus:

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Yhteistyötoimikunta Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. sihteeri

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Yhteistyötoimikunta Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. sihteeri Yhteistyötoimikunta 01.06.2017 1 Aika 01.06.2017 kello 14:00-15:30 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Korhonen Juha puheenjohtaja, plm Juko ry Kemppainen Ilkka A. Makkosen vara Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Kuntaliitos Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju-Puumala: elinkeinotehtävien järjestäminen tulevaisuudessa

Kuntaliitos Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju-Puumala: elinkeinotehtävien järjestäminen tulevaisuudessa Seutuhallitus 138 17.11.2011 Seutuhallitus 7 18.01.2012 Seutuhallitus 23 15.02.2012 Kuntaliitos Savonlinna-Kerimäki-Punkaharju-Puumala: elinkeinotehtävien järjestäminen tulevaisuudessa 76/84/840/2011 SH

Lisätiedot

Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta

Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta Kaupunginhallitus 312 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 71 15.06.2015 Punkaharjun ja Kerimäen lukioiden lakkauttaminen KH 312 Selostus: Savonlinnan lyseon lukion Punkaharjun toimipisteen toiminta Savonlinnan,

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien

Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin lukien Perusturvalautakunta 86 04.10.2016 Kaupunginhallitus 409 11.10.2016 Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin 1.1.2017 lukien 119/30/300/2016 PTL 86 Selostus: Savonlinnan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat Hallitus 25 25.02.2016 Hallitus 64 30.03.2016 Hallitus 73 26.04.2016 Hallitus 89 12.05.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän keskeisten virkojen valinnat 61/31.312/2016 Hallitus

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta 27.10.2017 1 Aika 27.10.2017 kello 10:26-12:10 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN ry Puputti Seija Jokinen

Lisätiedot

Savonlinnan kansalaisopistopalvelujen saatavuus laajentuvassa kaupungissa

Savonlinnan kansalaisopistopalvelujen saatavuus laajentuvassa kaupungissa Kaupunginhallitus 332 24.09.2012 Yhdistymishallitus 113 03.10.2012 Savonlinnan kansalaisopistopalvelujen saatavuus laajentuvassa kaupungissa KH 332 Selostus: Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 2.6.2015, 195. "Savonrannan aluejohtokunta on 28.5.2015 68 tehnyt seuraavan päätöksen:

Tekninen lautakunta 2.6.2015, 195. Savonrannan aluejohtokunta on 28.5.2015 68 tehnyt seuraavan päätöksen: Kaupunginhallitus 315 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 70 15.06.2015 Savonrannan terveysaseman sisäilmaongelmat, väistötilat 325/61/613/2015 KH 315 Selostus: Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on (päätös

Lisätiedot

Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry:n esitys kaupungin periaatepäätöksestä pääomalainasta tai avustuksesta sekä tertiäärilainan korkojen maksusta

Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry:n esitys kaupungin periaatepäätöksestä pääomalainasta tai avustuksesta sekä tertiäärilainan korkojen maksusta Kaupunginhallitus 299 02.06.2014 44 09.06.2014 Kaupunginhallitus 574 08.12.2014 127 15.12.2014 Kaupunginhallitus 151 25.03.2015 Savonlinnan Seudun Nuorisoasunnot ry:n esitys kaupungin periaatepäätöksestä

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017. Yhteistyötoimikunta sihteeri. Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry.

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2017. Yhteistyötoimikunta sihteeri. Rummukainen Henna jäsen, plm Tehy ry. Yhteistyötoimikunta 23.10.2017 1 Aika 23.10.2017 kello 12:30-13:12 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Nevalainen Paavo jäsen, plm Juko/KTN ry Puputti Seija Jokinen

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 448 31.10.2016 Kaupunginhallitus 455 02.11.2016 Talousarvio vuodelle 2017 ja vuosien 2017-2020 taloussuunnitelma 362/02/021/2016 KH 448 Selostus: Uuden kuntalain (410/2015) 110 :n mukaan

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2017. Yhteistyötoimikunta Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. sihteeri Yhteistyötoimikunta 13.10.2017 1 Aika 13.10.2017 kello 12:00-13:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, III krs. Läsnä Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry, vpj. Pulkkinen Paula jäsen, plm JYTY Puputti

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Pöytäkirja 4.5.2018 1 Paikka Kh:n kokoushuone Aika: 04.05.2018 klo 8.00 10.17 Läsnä: Tynkkynen Jonne puheenjohtaja (luottamushenkilö) Kristiansson Olli -Pekka jäsen (luottamushenkilö) Mustonen Merja jäsen

Lisätiedot

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen

KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA. Valmistelija: vt. kunnanjohtaja Jouni Martikainen Kunnanhallitus 119 11.05.2016 Kunnanhallitus 162 10.08.2016 Kunnanhallitus 172 22.08.2016 Kunnanhallitus 177 31.08.2016 KYSELY KYMENLAAKSON SÄHKÖ OY:N OMISTAJAKUNNILLE YHTIÖN OMIEN OSAKKEIDEN HANKKIMISESTA

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017. Yhteistyötoimikunta

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017. Yhteistyötoimikunta Yhteistyötoimikunta 11.09.2017 1 Aika 11.09.2017 kello 12:15-13:20 Paikka Kh:n kokoushuone Läsnä Linnamurto Saku hallintojohtaja, puheenjohtaja Korhonen Juha jäsen, plm Juko ry Nevalainen Paavo jäsen,

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25

Savonlinnan kaupunkistrategian valmisteluprosessi 218/01.014/2017 ELJ 25 Elinkeinojaosto 25 21.03.2017 Kaupunginhallitus 175 03.04.2017 Kaupunginhallitus 340 03.07.2017 Kaupunginhallitus 355 24.07.2017 Kaupunginhallitus 387 14.08.2017 Yhteistyötoimikunta 28 24.08.2017 Savonlinnan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs.

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 07.05.2019 kello 13:00-14:58 PAIKKA Pääterveysasema, Vareliuksenkatu 1, sosiaalitoimiston kokoustila 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen.

Esittelijä ilmoitti ettei ole esteellinen. Tekninen lautakunta 79 30.06.2017 Tekninen lautakunta 91 13.09.2017 Tekninen lautakunta 103 27.09.2017 Tekninen lautakunta 109 01.11.2017 Yhdyskuntainsinöörin valinta 121/01.01.01/2017 Teknlk 30.06.2017

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto SISÄLLYSLUETTELO 6 / 2017 Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 11. joulukuuta 2017 klo 18.00 Kokouspaikka Kuntala, Valtuustosali 47 Suomen Kuntaliiton valtuuskunnan vaali... 104 48 Hämeen poliisilaitoksen

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa

Lisätietoja tästä asiasta antaa hallituksen puheenjohtaja Elisa Hallitus 24 25.02.2016 Hallitus 63 30.03.2016 Hallitus 72 26.04.2016 Valtuusto 19 12.05.2016 Kuntayhtymän johtajan virka 60/31.312/2016 Hallitus 25.02.2016 24 Hallituksen puheenjohtaja: Etelä-Savon sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin yhdistyminen

Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin yhdistyminen Kunnanhallitus 87 12.03.2012 Valtuusto 17 19.03.2012 Kerimäen ja Punkaharjun kuntien sekä Savonlinnan kaupungin yhdistyminen 1.1.2013 422/080.083/2011 KHALL 87 Kerimäen kunnan valtuusto päätti 3.10.2011,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2018 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 519 30.10.2017 Kaupunginhallitus 524 31.10.2017 Kaupunginvaltuusto 157 13.11.2017 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2018 KH 519 Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n (1266/2001)

Lisätiedot

Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä

Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä Kulttuurijaosto 21 15.05.2014 Sivistyslautakunta 71 21.05.2014 Kaupunginhallitus 296 02.06.2014 Kaupunginvaltuusto 45 09.06.2014 Lausunto koskien Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistämistä

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Koulu- ja varhaiskasvatuspalveluverkkotyöryhmän perustaminen 489/40.400/2017 KH 498 Selostus: Sivistyslautakunta on 5.10.2017 154 päättänyt, että sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle koulu-

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Aluejohtokunta Savonranta Parkkinen Matti-Pekka kh:n puheenjohtaja

SAVONLINNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017. Aluejohtokunta Savonranta Parkkinen Matti-Pekka kh:n puheenjohtaja Aluejohtokunta Savonranta 12.05.2017 1 Aika 12.05.2017 kello 16:00-18:00 Paikka Ruukin kerhohuone, Puistotie 3, 58300 Savonranta Läsnä Karvinen Hannu puheenjohtaja Wahl Ritva varapuheenjohtaja Kokkonen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 510 04.11.2015 Perusturvalautakunta 125 11.11.2015 Perusturvalautakunta 21 23.02.2016 Kaupunginhallitus 125 21.03.2016 Sosiaalipalvelujen siirto Itä-Savon sairaanhoitopiiriin 119/30/300/2016

Lisätiedot

Pöytäkirja 15/ (10)

Pöytäkirja 15/ (10) Pöytäkirja 15/2016 1 (10) Am mat ti korkea kou lu Oy, hallitus 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:30-12:00 Paikka Videokokous: Kotkassa rehtorin työhuone B1014 Kouvolassa neuvotteluhuone 150 Mikkelissä

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Pöytäkirja 14/ (10)

Pöytäkirja 14/ (10) Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 07.11.2016 Aika 07.11.2016 klo 14:00-15:55 Paikka Kasarmiravintolan kabinetti, Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kaupunginvaltuusto 63 13.06.2016 Kemijärven

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.

Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015. Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03. Kaupunginhallitus 454 28.09.2015 Kaupunginvaltuusto 97 05.10.2015 Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien Yritystalon tilanne 157/03.034/2014 KH 454 Selostus: Kiinteistö Oy Savonlinnan Schaumanintien

Lisätiedot

Itä-Savon kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 2/2002. Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali. Läsnä Yhtymäkokouksen jäsenet: Varajäsenet:

Itä-Savon kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 2/2002. Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali. Läsnä Yhtymäkokouksen jäsenet: Varajäsenet: Itä-Savon kuntayhtymä PÖYTÄKIRJA 2/2002 Aika 04.06.2002 kello 13:00-13:10 Paikka Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali Läsnä Yhtymäkokouksen jäsenet: Varajäsenet: Kautonen Tauno Tienhaara Kirsi Klemettinen

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Maakuntajohtajan virka

Maakuntajohtajan virka Maakuntahallitus 47 25.02.2013 Maakuntahallitus 50 11.03.2013 Maakuntahallitus 63 18.03.2013 Maakuntavaltuusto 23 25.03.2013 Maakuntajohtajan virka MH 47 Hallintopäällikön ehdotus: Maakuntahallitus perusti

Lisätiedot

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa.

Kaupunginhallitus merkitsee hallinto-oikeuden päätökset tietoonsa. Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginhallitus 15 23.01.2017 Kaupunginvaltuusto 1 29.01.2017 Kunnallisvalitus / Outi McDonald, Olli Mustonen 1635/33/2012, 553/10/2010 KH 16.01.2017 6 Helsingin hallinto-oikeus

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Päätösehdotus (Pj): Tarkastuslautakunta päättää lähettää vastuullisen tilintarkastajan vaihtumisen tiedoksi valtuustolle.

Päätösehdotus (Pj): Tarkastuslautakunta päättää lähettää vastuullisen tilintarkastajan vaihtumisen tiedoksi valtuustolle. Tarkastuslautakunta 77 07.11.2014 Kaupunginvaltuusto 66 24.11.2014 TILINTARKASTUSYHTEISÖN VASTUULLISEN TARKASTAJAN VAIHTUMINEN 56/03/2013 TARLA 77 67 Oulun HTM&JHTT-Tarkastus Oy on valittu Lieksan kaupungin

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2017 1 Laatimispvm Tarkastuslautakunta 5.12.2017 Aika 14.12.2017 klo 09:00 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 9 18.03.2014 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 14 24.04.2014 Kunnanhallitus 216 12.05.2014 Valtuusto 36 26.05.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 2/2017 1 Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä lista 2/2017 1 Aika 31.08.2017 klo 10:00 Paikka Mikpoli-sali, Patteristonkatu 2, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 14 Yhtymäkokouksen avaaminen 3 15

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Eilavaaran kirje oheismateriaalina.

Eilavaaran kirje oheismateriaalina. Kunnanhallitus 228 04.07.2017 Kunnanhallitus 252 15.08.2017 Kunnanhallitus 269 29.08.2017 Pertti Eilavaaran laskun 2 maksumuistutus 451/00/2013 Khall 04.07.2017 228 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh.

Lisätiedot

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi esityksen Kiteen kaupungin hal lin to sään nök si

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi esityksen Kiteen kaupungin hal lin to sään nök si Kiteen kaupungin 36 16.05.2017 yhteistyötoimikunta Kaupunginhallitus 152 22.05.2017 Kaupunginhallitus 236 14.08.2017 Kaupunginvaltuusto 58 21.08.2017 Kiteen kaupungin hallintosääntö Kiteen kaupungin yhteistyötoimikunta

Lisätiedot

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä

Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä Kunnanhallitus 244 13.10.2014 Kunnanvaltuusto 40 20.10.2014 Kunnanhallitus 139 01.06.2015 Kannanotto maakunnanvaihtoesitykseen, Valtiovarainministeriön päätös maakunnanvaihtoesityksen hylkäämisestä 270/00.01.00/2013

Lisätiedot

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Aika 10.01.2012 klo 12:00-13:55 PÖYTÄKIRJA 1/2012 1 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010)

Pöytäkirja 11/ (10) Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan (C2010) Pöytäkirja 11/2016 1 (10) Am mat ti kor kea kou lu Oy, hallitus 28.09.2016 Aika 28.09.2016 klo 14:37-16:11 Paikka Helsinki, Radisson Blu Plaza -hotelli Videoyhteys Kotkaan (neuv.huone 110) ja Kouvolaan

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat

Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE. Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11. PL 85, 34801 Virrat VIRTAIN KAUPUNKI LAUSUNTO Kaupunginhallitus 27.6.2011 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE Asia: Vastine asiasta Dnro: 01128/11 Lausunnon antaja: Virtain kaupunki PL 85, 34801 Virrat p. (03) 485 111 f. (03)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Eilavaaran kirje oheismateriaalina.

Eilavaaran kirje oheismateriaalina. Kunnanhallitus 228 04.07.2017 Kunnanhallitus 252 15.08.2017 Pertti Eilavaaran laskun 2 maksumuistutus 451/00/2013 Khall 04.07.2017 228 (Lisätietoja: Hallintojohtaja, puh. 040 745 9830) Pertti Eilavaara

Lisätiedot

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan

Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan Kunnanhallitus 234 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 83 27.10.2015 Esitys valtioneuvostolle Iitin kunnan siirtämisestä Kymenlaakson maakunnasta Päijät-Hämeen maakuntaan 270/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

Raahen kaupungin talousarvio vuodelle 2019 sekä taloussuunnitelma vuosille

Raahen kaupungin talousarvio vuodelle 2019 sekä taloussuunnitelma vuosille KAUPUNGINHALLITUS 398 19.11.2018 Raahen kaupungin talousarvio vuodelle 2019 sekä taloussuunnitelma vuosille 2020 2021 484/02.0202.020200/2018 KH 398 "KH 373 Kaupunginhallitus 6.11.2018 373/Vuoden 2019

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Yhtymähallitus 118 14.06.2013 Yhtymävaltuusto 22 26.06.2013 Yhtymähallitus 162 17.09.2013 Yhtymähallitus 231 10.12.2013 Yhtymävaltuusto 33 17.12.2013 Vuoden 2013 talousarviomuutokset 29/02.02.01/2013 Yhall

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNNÖN AJANTASAISTAMINEN JA UUDISTAMINEN

TORNION KAUPUNGIN HALLINTOSÄÄNNÖN AJANTASAISTAMINEN JA UUDISTAMINEN Kaupunginhallitus 91 30.03.2016 Kaupunginhallitus 304 19.12.2016 Yhteistyötoimikunta 3 03.01.2017 Kaupunginhallitus 14 16.01.2017 Kaupunginvaltuusto 4 30.01.2017 Kaupunginhallitus 256 21.08.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista Kunnanhallitus 69 26.03.2012 Kunnanvaltuusto 14 11.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 17/10/101/2012 KH 69

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: )

(Valmistelu: kehitysjohtaja Hannu Kurki, puh , hallintojohtaja Saku Linnamurto puh: ) Kaupunginhallitus 61 22.02.2016 Kaupunginhallitus 89 07.03.2016 Kaupunginvaltuusto 20 14.03.2016 Kaupunginhallitus 155 04.04.2016 Kaupunginhallitus 236 30.05.2016 Yrityspalveluiden tuottaminen v. 2017

Lisätiedot

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava:

Vaalilain 15 :n mukaan kunnanhallituksen on hyvissä ajoin ennen vaa le ja asetettava: Kunnanhallitus 255 07.11.2016 Kunnanhallitus 287 05.12.2016 Kunnanhallitus 84 13.03.2017 Kati Kähkösen eroanomus vaalilautakunnan varajäsenyydestä 225/00.001/2016, 82/00.001/2017 Kunnanhallitus 255 Vaalilain

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään

Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava verohallinnolle viimeistään Kaupunginhallitus 508 04.11.2015 Kaupunginvaltuusto 110 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2016 582/03/032/2015 KH 508 Selostus: Kiinteistöveroprosentit vuodelle 2016 on ilmoitettava

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 2 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 Valtuusto 19 24.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot