JÄSENKIRJE 1/2007 Keurusseudun luonnonystävät ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENKIRJE 1/2007 Keurusseudun luonnonystävät ry"

Transkriptio

1 JÄSENKIRJE 1/2007 Keurusseudun luonnonystävät ry

2 Vaalitkin taas tulee Tuleekohan taas liian pessimistinen juttu. Jos et kestä huonoja uutisia, jätä tämä lukematta. Joka tapauksessa luonnon/ympäristönsuojelussa on aina jokin asia pop eli kaikkien huulilla. Tänä talvena varmaan mm. jokainen kansanedustajaehdokas puhuu ilmastonmuutoksesta. Eteläsuomalaiset ehkä lisäävät puheisiinsa vielä Itämeren saastumisen. Monet muut luonnon ja ympäristön ongelmat jäävät taas kokonaan sivuun (esim. ihmisen aiheuttama sukupuuttoaalto, luonnonvarojen liika kulutus, ihmisten liian suuri määrä). Hyvä näinkin. Mutta miten esim. ilmastonmuutokseen sitten vaikutetaan? Suur-Keuruun päätoimittaja keksi äskettäisessä ilmastonmuutoskirjoituksessaan yhden keinon: autojen tyhjäkäyntiä voisi vähentää. No, sillä ei pitkälle potkita. Useimmat puolueet ja kansanedustajaehdokkaat tarjoavat nyt uusia ydinvoimaloita ratkaisuna melkein kaikkiin ongelmiin. Mutta ne eivät ratkaise mitään. Niiden tuottamalla runsaalla ja halvalla sähköllä lisätään vain loputtomasti, nyt jo suurelta osin tarpeettoman, tavaran tuotantoa, kulutusta, kuljetusta ja kasaamista kaatopaikoille tai polttolaitoksiin. Koko hösseli lisää huimasti ongelmia ilmakehälle, vesistöille, ja kaikelle luonnolle. Ja ihmisten ylikulutus sen kun paisuu, ja kaikenlaiset elintasoongelmat (liikalihavuus, sairaudet, paineet) lisääntyvät. Olisi aika panostaa energian säästämiseen. Jari Lyytinen otsikoi Hesarissa äskettäin olleen yliökirjoituksensa hyvin: Ympäristönsuojelussa vaietaan vaikeista kysymyksistä. Niistä uskaltaa puhua vain Pentti Linkola, joka ei pyri eduskuntaan. Näitä vaikeita kysymyksiä ovat esim., että autoliikennettä ja muuta energiankulutusta pitäisi todella tuntuvasti vähentää (ei ydinvoimaloilla lisätä), että turhaa kulutusta pitäisi muutenkin reippaasti vähentää, että itse asiassa Suomessakin on ihan liikaa ihmisiä (monista muista maista puhumattakaan), että suurella osalla suomalaisista elintaso on jo aivan liian korkea (esim. kaikkien palkkojen alentamisella 10 % olisi pelkästään myönteisiä seurauksia) jne. Mutta tällaisia tavoitteita ei yksikään kansanedustajaehdokas uskalla mainita, tai jos mainitsee, ei varmasti pääse eduskuntaan. Sinne pääsevät vain ne, jotka lupaavat ihmisille paljon halpaa energiaa ja kaikenlaisia muita aineellisia etuja. Jo nyt voi luvata, että uudessa eduskunnassa eivät uudet tuulet puhalla, siellä vanhat jäpikät ajavat vanhoja asioita. Äänestämällä ei kansalainen luonto- ja ympäristöasioihin paljon voi vaikuttaa. Paremmin se onnistuu muuttamalla omaa käytöstään tai esim. luonnonsuojelujärjestöjen kautta. Viimeksi mainitut voisivat jotain saada aikaankin, jos ne eivät kipristelisi jatkuvassa rahapulassa. Luonnonsuojelu pyörii liian suurelta osin vapaaehtoisten harrastelijoitten varassa. Tietysti puolueista ja ehdokkaista voi suurennuslasilla löytää pieniä vivahde-eroja, ja sitten käydä äänestämässä, vaikka vain vastustaakseen jotain huonompaa vaihtoehtoa. PS

3 Sieltä täältä Keurusseudun luonnonystävien kevätkokous on Keuruun osuuspankin kerhohuoneella klo 18. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kuvia ja tarinaa kuukkeleista (Risto Sulkava). Muistathan, että Kelyn jäsenkirjeen voi saada myös internetin kautta (ilman paperiversiota). Jos asia kiinnostaa, ota yhteyttä osoitteeseen: Vaihtotori toimii Haapamäellä entiseen tapaan, Veturipuiston ja veturitallien kupeessa lauantaisin klo Lisätietoja Raija Sulkavalta ( ). Kuukkeli on lintuharrastajien projektilaji tänä vuonna, siis Keuruulla ja Multialla kuukkeleita on seurattu viime vuosina tarkoin, ja tilanne on suunnilleen hallussa. Viime syksynä Keuruulta löytyi kymmenkunta kuukkelia, pääosa kunnan pohjoisrajoilta, mutta joukossa ei ollut yhtään selvää poikuetta. Kuukkelimetsät pirstoutuvat ja harvenevat jatkuvasti, joten tilanne on huolestuttava. Multialla tilanne on samanlainen, muutama kuukkeli on sieltäkin löytynyt, ja jopa yksi ilmeinen poikue. Talvilinnusto on tänä vuonna ollut mielenkiintoinen. Marjalintuja pyörii pihlajissa edelleen ja käpylinnut aloittelevat jo laulujaan. Myös urpiaisia on pemahdellut tavallista enemmän. Jostain syystä tilhien ja rastaiden päälaumat painelivat etelään kuitenkin jo lokakuussa. Tammikuussa näytti Rovaniemelläkin vielä olevan runsaasti marjoja pihlajissa, mutta ei juuri marjalintuja. Ekovihjeet On ihan hyvä, että lajittelee jätteensä hyvin ja toimittaa ne kierrätyksiin. Mutta paljon parempi, jos estää jätteiden synnyn jo etukäteen. Vältä muovia. Se tehdään pääosin öljystä, joka aiheuttaa isoja vahinkoja jo kuljetusvaiheessa. Muoviteollisuus kuluttaa energiaa ja tuottaa saasteita. Muovijätteiden kierrätys ei onnistu. Ne joko kasataan kaatopaikoille tai poltetaan, mitkä molemmat aiheuttavat isoja ongelmia. Ja osa muovista päätyy aina luontoon, jossa ne ovat vaarallisia monille eläimille. Maailman merillä lähestytään jo katastrofia, sillä aalloilla kelluu käsittämättömän paljon erilaista muoviroinaa, johon takkuuntuu ja tukehtuu uskomattomat määrät eläimiä, linnuista valaisiin.

4 2006 parhaat lintuhavaintoni Keuruulla Jouko Pihlainen -Toukokuun 11:sta illalla Olli Gunther soitti ja kertoi Jaakonsuolla huutelevasta LUHTAKANASTA. Lähdimme yhdessä varmistamaan havaintoa ja puoli yhdeksän aikaan hämärtyvässä illassa ruovikosta alkoi kuulua dik,dik,dik, sirrrrrrrr sirrrrr ääntä. Ääni täsmäsi Ollilla mukana olevaan äänitteeseen. Lintu jäi alueelle ja kymmenes elokuuta onnistuin näkemäänkin tämän piilottelevan linnun sen juostessa liejukon poikki ruovikosta toiseen. Tästä lintulajista on Keuruulta tehty aikaisempina vuosina muutamia havaintoja mutta itselleni luhtakana tuli ensi kertaa vastaan olimme Lihjamon Huutovuorella lintujen kevätmuuttoa seuraamassa Olli taas hihkaisi että Tiusalan suunnasta tulee matalalla MERIHANHI. Niin tämä yksinäinen lintu ylitti meidät komeasti vaaleat siivenpäälliset loistaen. Merihanhi on toki itselleni hyvin tuttu Etelä-Suomesta jossa tätä nopeasti yleistyvää lintua näki pelloilla monikymmenpäisinä parvina. Keuruulla en ole ennen merihanhea tavannut. -Lokakuun ensimmäisenä Vatasen Jouni kertoi Manniskylän pelloilla olevan PIKKUJOUTSENIA. Paikalle lähdimme heti ja niinpä kaukoputkella joutsenlaumasta saimme erotettua ainakin kaksi aikuista ja yhden nuoren linnun. Vaikka kokoero on selvä niin ruokailevista joutsenista ei ole helppo erottaa näitä pienempiä arktisen alueen pikkujoutsenia. Varsinkin jos havaintoetäisyys on pitkä. Nokan väritys on varmin tuntomerkki pysäytin autoni Kettulan tiellä metsän laitaan kun pyyn näköinen lintu piipersi tien laidassa lähtemättä lentoon. Mitä ihmettä sehän oli PELTOPYY joka on Keuruulta hävinnyt kymmeniä vuosia sitten. Myöhemmin ilmeni että Valkeeniemeen on istutettu näitä lintuja. Tämä yksilö oli vain palaamassa alkuperäisen kotitarhansa Lietun suuntaan ja oli jo matkannut pari kilometriä istutuspaikastaan. -Heinäkuun 22:n päivä Jouni antoi vinkin Jaakonsuolla olevasta LAPINSIRRISTÄ. Siellähän se piipersi liejukolla isompien lirojen jaloissa. Keuruulla ei ole nykyään hyviä kahlaajalietteitä joihin nämä pohjoisesta tulevat muuttajat pysähtyisivät ja 1970 luvuilla Jaakonsuolla, kun jätevesipuhdistamo rakennettiin, tavattiin runsaasti kahlaajalintuja muuttoaikoina.

5 -Toinen mukava kahlaaja oli myöhäinen SUOSIRRI joka lensi lokakuun alussa Keurusselän Kaukasen kirkkorannan yli etelään äännellen. Saarisen Markun tarkka silmä havaitsi linnun jo kaukaa. -Toukokuun seitsemäs olin myös Kaukasessa kun minua kohti ui kaksi pientä vesilintua. Ne olivat MUSTAKURKKU-UIKKUJA. Tämä pariskunta oli niin toisiinsa syventyneinä että sain kauan seurata niiden touhuja muutaman metrin päästä. Nämä uikut ovat pieniä ja sukkelia sukeltajia. Niitäkin pesi vielä 1970 luvulla mm. Ketveleen lahdella. Nykyisin tiedän lajin pesineen seudullamme vain Multian Karhilan Valkeisenjärvellä. -Lintuvuosi oli kaiken kaikkiaan hyvä ja kulumassa olevalta vuodelta odotan taas hyviä havaintoja. Luontoleiri 2007 Lasten luontoleiri 7-11 vuotiaille järjestetään tuttuun tapaan Riihon leirikeskuksessa (pe-ma). MLL-Haapamäki ei osallistu tänä vuonna ruuanlaittoon, vaan ostamme ruokailut, joten leirin hinta tulee olemaan n. 70 euroa/leiriläinen saamistamme avustuksista riippuen. Jos samasta perheestä osallistuu useampia lapsia, seuraavilta hinta on n. 50. Leirille mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Matti Aalto tai Risto Sulkava Nuorten retkiluontoleiri yli 12 vuotiaille järjestetään (pe-su). Leiri toteutetaan keurusseudulla pyöräilyvaelluksena teltoissa yöpyen. Leppoisan retkeilyn lomassa tutustutaan Keurusseudun luontokohteisiin, lintuharrastuksen eri muotoihin sekä muuhun luontoon osallistujien kiinnostuksen mukaan. Leirin hinta on 0, mutta eväiden oston jokainen kustantaa itse. Kaikkia retkeilyvarusteita polkupyöristä alkaen saa tarvittaessa lainaksi. Älä epäröi jaksamistasi tai muutakaan, vaan kysy lisätietoja ja ilmoittaudu: Matti Aalto tai Uusia kokemuksia on luvassa!

6 20 vuotta sitten Vuonna 2005 julkaisimme Keurusseudun Luonto-lehden numero 5. Saman julkaisusarjan 1. numero tehtiin vuonna 1986, siis n. 20 v. sitten. Mitä yhdistyksellemme silloin kuului? Puheenjohtajana toimi Pentti Thuneberg ja sihteerinä Pirjo Pulli. Jäseniä oli 175. Pääkirjoituksessaan Pentti kirjasi keskeisiksi ja ajankohtaisimmiksi asioiksi seuraavia: a) Keskustan läpikulkutien linjaukseen puututaan. Erityisesti vastustetaan Keurusselän yli, jostain Pappilanniemen tienoilta, suunniteltua tievaihtoehtoa. b) Jaakonsuon puhdistamon toimintaan vaaditaan parannuksia (saostuskemikaalin muutos ja biologinen puhdistus). c) Kaija Kallio-Mannilan tekemä Keuruun ympäristönhoitosuunnitelma oli juuri ilmestynyt. d) Lähinnä Mäntän suunnalta tulevat happamat sateet huolestuttivat. e) Ympäristösihteerin virka tulee perustaa Keuruullekin. Lehden muissa kirjoituksissa on paljon tietoa ja ohjeita: a) Yhdistyksen jäsenmaksu kannattaa maksaa. Siitä saa ennen kaikkea hyvän mielen, koska on tehnyt hyvän työn eli auttanut luontoa. b) Maanomistajia neuvotaan perustamaan, vaikka vain ihan pieniäkin, luonnonsuojelualueita omille mailleen. c) Ekologisesti elävä ripustaa pönttöjä, säästää kuolleita puita, ei niitä pihanurmikkoaan joka kohdasta, välttää melua, välttää koneita ja käyttää luonnontuotteita ja lähiruokaa, d) Keuruun harvinaiset nisäkkäät esitellään. e) Kerrotaan Keuruun metsien talouskäytöstä. f) Kehotetaan tekemään havaintoja harvinaisista lajeista. g) Julistetaan Jääkauden jäljet - kisa. h) Kerrotaan perusteellisesti ympäristömyrkyistä. i) Vastustetaan ydinjätteiden sijoittamista Multian kallioperään. j) Esitellään laajasti jätehuoltoa ja kierrätystä. Useimmat näistä aiheista ovat edelleen ajankohtaisia, mutta muutamat sentään ovat jo poissa päiväjärjestyksestä. Keurusseudun Luonto-lehden vanhoja numeroita on muuten edelleen saatavissa, tosin tuota edellä mainittua ykkösnumeroa ehkä vain 1-2 kpl.

7 KEURUSSEUDUN LUONNONYSTÄVÄT RY TOIMINTAKERTOMUS V.2006 Hallitus ja toimihenkilöt v Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Hallituksen jäsenet Hallituksen varajäsenet Sihteeri Rahastonhoitaja Tilintarkastajat Varatilintarkastajat Pertti Sulkava Hely Ikäheimonen Tapani Asunta, Kari Lamminpää, Risto Sulkava, Ari Aalto ja Jouko Pihlainen (sihteeri) Anitta Palomäki, Juhani Kiltinen ja Raimo Kekälinen. Jouko Pihlainen Pertti Ikäheimonen Aulis Pajusaari ja Esa Lintula Kyösti Vehmaskoski ja Eila Kelloniemi Hallitus on kokoontunut 8 kertaa kuluneen vuoden aikana, kokouksissa on ollut 6-10 hallituksen jäsentä ja toimihenkilöä. Jäsenkirjeitä lähetettiin kaksi. Yhdistyksen kokoukset Kevätkokous pidettiin Keuruun Osuuspankin kerhohuoneessa. Sääntöjen määräämien asioiden lisäksi ohjelmassa oli Jari Päivärinnan esitys suurpedoista. Syyskokous oli Kamanassa. Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2007 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin hallituksen jäsenet. Puheenjohtajaksi valittiin Pertti Sulkava ja hallituksen jäseniksi Hely Ikäheimonen, Kari Lamminpää, Risto Sulkava, Jouko Pihlainen, Tapani Asunta ja Ari Aalto. Hallituksen varajäseniksi valittiin Samuli Kallio, Juhani Kiltinen ja Raimo Kekälinen. Tilintarkastajiksi valittiin edelleen Aulis Pajusaari ja Esa Lintula ja varatilintarkastajiksi Kyösti Vehmaskoski ja Eila Kelloniemi. Vuoden 2007 jäsenmaksu on edelleen valtakunnallisen suosituksen mukainen e ja perheenjäseniltä e. Yhdistyksen kokouksista ilmoitetaan jäsenkirjeillä tai paikallislehdessä sekä mahdollisesti Luonnonsuojelija lehdessä. Lopuksi katselimme Aallon veljesten digikuvia.

8 Toiminta ja yhteistyö. Toiminta on ollut aktiivista. On järjestetty retkiä, lastenleiri, hoidettu ketoja, annettu lausuntoja, osallistuttu myyjäisiin ja näyttelyihin, kartoitettu lepakoiden ja muiden harvinaisten ja mielenkiintoisten lajien esiintymistä Keurusseudulla. Osallistuimme myös Keski-Suomen luonnonsuojelupiirin toimintaan aktiivisesti. Olimme mukana paikallisten ja maakunnallisten kaavoitusten valmistelussa ja monessa muussa luontoa koskevassa asiassa. Retkiä oli 26 ja niillä oli 317 osallistujaa vuoden aikana. Vaihtotorin toiminta on jatkunut Haapamäellä, lauantaisin klo Toimintaa johti Raija Sulkava. Riihossa pidettiin lastenleiri, yhdessä Haapamäen MML:n kanssa. Osallistujia ja ohjaajia oli runsaasti, ja kaikki olivat tyytyväisiä leirin antiin. Niittyjä hoidettiin Vuorelassa, Pohjolassa, Hirvijärvellä, Haapamäen asemalla ja Niemelänjärvellä, pääosin YTY/ESR-projektin avulla. Yhteensä niittyalueita oli useita hehtaareja. Yhdistyksemme tiedotusvastaavana toimi Kari Lamminpää, leikekirjaa piti Anitta Palomäki, metsävastaavana oli Risto Sulkava ja kaavoitusvastaavina Pertti Sulkava, Pertti Ikäheimonen ja Jouko Pihlainen. Kaavalausuntoja on annettu Kukkainniemen asemakaavan muutoksesta, Karjolan teollisuusalueen laajennuksesta, Pihlajaveden rantaosayleiskaavan muutoksesta, Multian Kurenkosken ranta-asemakaavasta sekä maakuntakaavasta. Yhdistyksemme toimii aktiivisesti Keuruun kaupungin ja Multian kunnan kanssa ympäristöön liittyvissä kysymyksissä. Keuruun kaupungin ympäristötoimi on ostanut yhdistykseltämme palveluja. Yhdistyksellämme on kotisivut Keuruun kaupungin kotisivujen yhteydessä. Sivujamme pitää ajan tasalla Maija Salo. Yhteistyötä on tehty myös Keurusselän seuran kanssa. Teemme yhteistyötä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa sekä valtakunnallisesti että maakuntatasolla. Hallituksemme jäsen Risto Sulkava valittiin edelleen Keski-Suomen luonnonsuojelupiirin puheenjohtajaksi vuodelle Em. piirin hallituksen jäsenenä on Pertti Sulkava ja Matti Aalto, varajäsenenä Jouko Pihlainen. Piirin kokouksiin on Keuruulta ollut vahva edustus. Pertti Sulkava toimi Life-projektissa ja maakuntakaavan teossa. Jouko Pihlainen oli työryhmässä joka valmisti Keuruun luontokohde ja ulkoilukartan. Kohteet merkittiin opastauluilla maastoon. Retkiä on ohjattu Keuruun Rotareille (sieniretki) ja martoille sekä Kalettoman ja Jukojärven kouluille. Jukojärven keskustelukerhon jäsenille on kerrottu linnuista ja luonnosta.

9 Joukon pitämä luonnonharrastuskurssi kansalaisopistossa kokosi väkeä mukavasti. Lintujen kevät- ja syysmuuttoa on tarkkailtu ja osallistuttu lintutornien havaintokilpailuun yhdessä Suomenselän lintutieteellisen yhdistyksen kanssa. Yhdistyksemme on osallistunut järjestöjen myyjäisiin, nuukuusviikkoon ja luontopolun uusintaan Hotelli Keurusselän luona. Vuoden lehtikysely Suur-Keuruu lehdessä koski lepakoita. Vastauksia tuli paljon ja lepakkoretkelläkin oli runsaasti osanottajia. Vuoden lintuprojektilaji oli kottarainen. Riihoon rakennettiin pesäpönttöjä ja niihin tuli heti useita kottaraispareja. Myös tuulihaukoille ja pöllöille on viety lisää pönttöjä. Vuoden suosituin tapahtuma oli lokakuussa järjestämämme luontoilta jonne kerääntyi noin sata luonnosta kiinnostunutta ihmistä. Jäsentilanne Yhdistyksellämme oli 181 maksanutta jäsentä.

10 Keurusseudun Luonnonystävien retket v su n. klo 8-15 (varapäivä la) Koskikarahiihto Kotala-Karansalmi (Vaativa 15 km hiihto. Ilmoittaudu Tarmo Myntille puh ) Ja Mämmikoski Liesjärvi. (Helpompi 10 km hiihto. Ilmoittaudu Jouko Pihlaiselle) la Pöllöjen kuunteluretki la lintujen kevätmuuton havainnointia Lihjamon Huutovuorelta ja Riihon Lehdontieltä su 9.00 Joutsenretki. Myös muita keväisiä vesilintuja pe Koskiretki Lihjamon Virtalankoskelle pe suurien puitten retki Mäkelän männylle ja Pyörkkilän kuuselle pe Lintutorniretki Multian Karhilan Valkeisenjärven tornille la klo 8-16 Susipolun vaellus Roosinpohjan Limpsingin rotkolta Lintusyrjän harjulle pe suoretki Yltiän Heinäsuolle su sammakoitten konserttiesitys Haapamäen Valkeisella pe Tutustuminen Lehtosaaren Maitohiekkaan la klo 8-16 yhdistyksen kevätretki linja-autolla. Kohteena Laukaan ja Sumiaisten Hitonhaudat. Ilmoittaudu Joukolle tai Pertsalle mennessä. Retki on ilmainen pe vanhan metsän retki Pihlajaveden Pitkälänperän Siipikankaaseen ja Oravamäkeen. Molemmissa kohteissa on tavattu vielä kuukkeleita la klo 23- alkaen yölaulajalintujen kuunteluretki. Satakieli, viitakerttunen ja ruisrääkkä voi tulla bongatuksi hämärässä kesäyössä pe taivaanrantojen tiirailuretki Valkealahden Kaiturinmäelle. Komeat näkymät pe Kurkiniemen koirapolun iltalenkki. Kaunista järvenrantaa ja rikasta luontoa su Luonnonkukkien päivän retki. Kohteeksi valitaan sen hetkinen kauniisti kukkiva luonnonketo la-su klo kesäyön auringon laskua ja kesäyön tunnelmaa katsellaan ja kuunnellaan Lintusyrjän harjulta. Korkea mäki josta näkymä länteen Keurusselälle ja Tiusalaan saakka. Jos vedet ehtivät lämmetä keskiyön uinti järjestyy Pikkuhiekassa. Paikalla olevalla tulipaikalla makkaran paistokin onnistuu la klo perhosretki Haapamäelle. Hopeatäplät, sini- ja kultasiivet tutuiksi la klo 6-21 pikkubussiretki Lohjanjärven ympäristön parhaille luontokohteille. Seudun suurin vaahtera ja tammi, Torholan suuri luola, Talpelan hiidenkirnu, Tammiston arboretum ja upeaa Länsi-Uusimaalaista maisemaa. Ilmoittaudu Joukolle mennessä.

11 -11.8.la Geologisia ihmeitä tutkitaan Multian Kulhan Syväojan rotkolla jossa on mm. syvä rakoluola la sieniretki la lintujen syysmuuton tarkkailua Pohjoisjärven Isolta Virkamäeltä la klo 8-16 yhdistyksen syysretki linja-autolla. Kohde vielä avoin, ehkä Lammin Evon retkeilyalue ma klo Hiljan päivän iltaretki. Retkellä etsitään Keuruun seudun hiljaisimpia korpia joissa kuunnellaan puoli tuntia hiljaisuutta. Lisätiedot retkistä: Jouko Pihlainen puh ja Pertti Sulkava Retkille lähdetään kimppakyydein Keuruun linja-autoasemalta ellei toisin mainita. Omat eväät ja sään mukaiset varusteet mukaan. Lintu-, kasvi- ja luontoopastus joka retkellä. Useimmat retket ovat lyhyitä käyntejä mielenkiintoisilla luontokohteilla. Tervetuloa mukaan! Urpiaiset ovat runsaalla esiintymisellään piristäneet kuluvan talven linturetkiä. Joskus urpiaisparvesta löytyy myös vaaleampi, harvinainen tundraurpiainen (kuvassa etualalla). Kuva: Ari Aalto.

12 Pienet metsätiaisemme, kuusi- ja hömötiainen, ovat monen pihabongaajan suosikkilintuja. Molempien ilmaantumista lintulaudalle edesauttaa pähkinätarjoilu. Kuvat: Ari Aalto

JÄSENKIRJE 2/06 Keurusseudun Luonnonystävät Ry

JÄSENKIRJE 2/06 Keurusseudun Luonnonystävät Ry JÄSENKIRJE 2/06 Keurusseudun Luonnonystävät Ry Hyvät luonnonystävät, yksi helteinen kesä viuhahti taas ohi. Luonnonystävien toiminta jatkui tavanomaisen vilkkaana. Jouko ohjaili moninaisia retkiä eri puolille,

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/2015 Keurusseudun Luonnonystävät ry Luonnonsuojelijoilla töitä piisaa Uusi vuosi pyörähti käyntiin ja vauhdikkaasti pyörähtikin. Keuruun varuskunnan alueet avautuivat vuodenvaihteessa, ja

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry. Jäsenkirje 1 /2008

Keurusseudun Luonnonystävät ry. Jäsenkirje 1 /2008 Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1 /2008 Hyvät luonnonystävät Suomen luonnonsuojeluliitto täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Alkuvuosinaan se oli nimeltään Suomen Luonnonsuojeluyhdistys. Se perustettiin

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/2014 Keurusseudun Luonnonystävät ry Puheenjohtajan turinoita Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin. Toivottavasti se on kaikilla alkanut hyvin tai ainakin mukiinmenevästi. Ja toivottavasti vuosi

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/ 2010 Hyvää alkanutta vuotta Edellinen vuosi, siis 2009, ei ollut luonnonsuojelun kannalta mitenkään hyvä. Varsinkin hallinnon puolella mentiin takapakkia: lopetettiin

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.

Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012. Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17. Kainuun Korhosten sukuseura ry Jäsenkirje 28.06.2012 Tervetuloa Kainuun Korhosten sukuseura ry vuosikokoukseen 29.7. 2012 klo 15.00 17.00 Paikka: Hotel Kalevala Väinämöinen 9 88900 Kuhmo Ohjelma: Kainuun

Lisätiedot

Keurusseudun selkälokit erityisseurannassa

Keurusseudun selkälokit erityisseurannassa Keurusseudun selkälokit erityisseurannassa Matti Aalto 2010 (kuva Ari Aalto) Selkälokkeja on tutkittu Keuruun ja Mänttä-Vilppulan järvillä yhtäjaksoisesti kymmenkunta vuotta. Ensimmäinen hyvä parimäärälaskenta

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/ 2013 Keurusseudun Luonnonystävät ry Terveiset metsästä Kävin äskettäin rentouttavalla hiihtoretkellä Pihlajaveden Raiskin suojelualueella. Siellä alkaa olla todellisen ikimetsän tunnelmaa.

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/2016 Keurusseudun Luonnonystävät ry KeLy on paras Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi vuodenvaihteessa Keurusseudun luonnonystävät ry;n (KeLy) vuoden 2015 paikallisyhdistykseksi Suomessa.

Lisätiedot

Kairankutsun luonto- ja linturetket

Kairankutsun luonto- ja linturetket Kairankutsun luonto- ja linturetket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin

Lisätiedot

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 (4) SUOMEN LAMMASYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Lammasyhdistys r.y., ruotsiksi Finlands Fårförening r.f. ja kotipaikka Helsingin kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoitus on edistää maamme

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry. Jäsenkirje 1 / 2009

Keurusseudun Luonnonystävät ry. Jäsenkirje 1 / 2009 Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1 / 2009 Kansikuvassa koskikara (kuva: Ari Aalto) Tulevan vuoden toiminnasta Keurusseudun luonnonystävien toiminta näyttäisi jatkuvan tänä vuonna suunnilleen entiseen

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 1/2017 Keurusseudun Luonnonystävät ry Harhaanjohtavaa turvelobbausta Turvetuottajat ovat tänä keväänä aloittaneet yllättävän ison ja kalliin kampanjan turvetuotannon lisäämiseksi Suomessa. 13.2.2017

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Jaakonsuon jätevedenpuhdistamo Maakunnallisesti arvokas lintualue

Jaakonsuon jätevedenpuhdistamo Maakunnallisesti arvokas lintualue 29.10.2014 Teksti: Ari Aalto Kuvat: Markku Saarinen Jaakonsuon jätevedenpuhdistamo Maakunnallisesti arvokas lintualue Huom! Puhdistamoalueella liikkuminen on luvanvaraista. Vierailuja koskevista pelisäännöistä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Päijät-Hämeen Metsänomistajat ry TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 1. HALLINTO Hallituksen jäsenet ja vastuuhenkilöt: Liisa Korpela, puheenjohtaja, tiedotusvastaava, edustukset sidosryhmiin, yhteydet. yhteistyökumppaneihin

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Rauman Seudun Luonnonystävät. Jäsentiedote 1/2011

Rauman Seudun Luonnonystävät. Jäsentiedote 1/2011 Rauman Seudun Luonnonystävät Jäsentiedote 1/2011 Hyvät luonnonystävät Vuosi vaihtui ja sen myötä myös yhdistyksen puheenjohtaja. Ilona halusi välillä keskittyä muihin asioihin ja hänen ehdotuksestaan yhdistyksen

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2012. Keurusseudun Luonnonystävät ry. Yhdistyksemme netissä: www.sll.fi/keurusseutu Olemme myös Facebookissa!

JÄSENKIRJE 1/2012. Keurusseudun Luonnonystävät ry. Yhdistyksemme netissä: www.sll.fi/keurusseutu Olemme myös Facebookissa! JÄSENKIRJE 1/2012 Keurusseudun Luonnonystävät ry Yhdistyksemme netissä: www.sll.fi/keurusseutu Olemme myös Facebookissa! Luontoelämyksiä ei tarvitse kaukaa hakea Juuri tällä hetkellä (helmikuun alku) Keurusseudulla

Lisätiedot

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen.

TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) TOIVAKKA. 1 Kerhon puheenjohtaja Martti Liukkonen avasi kokouksen. TOIVAKKA AUTOURHEILUKERHO RY. PÖYTÄKIRJA 1 (4) 41660 TOIVAKKA 11.9.1999 SYYSKOKOUS Aika 11.9.1999 klo 15.00 16.35 Paikka Hirsiaho, Huikko Läsnä 21 jäsentä (osanottajaluettelo liitteenä) 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa.

Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 1. pykälä Seuran nimi on Nils Gustaf Malmbergin sukuseura r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki ja toimialueena on koko maa. 2. pykälä Seuran tarkoituksena on vaalia suvun perinteitä, kerätä suvusta

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 2/2012 ITÄ-SUOMEN ALAOSASTON VUOSIKOKOUS IISALMESSA Kokouksen osanottajia Olvin panimomuseossa Pidettiin 7.3.2012 Iisalmessa vuosikokous, kuten toimintasuunnitelmassa

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus

Talvilintulaskennan perusteet. Laskijatapaaminen, Mikkeli Päivi Sirkiä, Luomus Talvilintulaskennan perusteet Laskijatapaaminen, Mikkeli 11.-12.3.2017 Päivi Sirkiä, Luomus Arvokasta tietoa kannankehitykset eri elinympäristöissä levinneisyydet ja runsaudet kuolleisuus vaelluslintujen

Lisätiedot

Lataa Lintujen Suomi - Pertti Koskimies. Lataa

Lataa Lintujen Suomi - Pertti Koskimies. Lataa Lataa Lintujen Suomi - Pertti Koskimies Lataa Kirjailija: Pertti Koskimies ISBN: 9789522206886 Sivumäärä: 331 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 22.26 Mb Lintujen Suomi on uudentyyppinen ja kattava tietokirja

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti.

Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. 1 SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toimialue 2 Yhdistyksen nimi on Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Toimialueena on Kouvolan kaupungin alue sekä Iitti. Yhdistyksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Keurusseudun Luonnonystävät ry

Keurusseudun Luonnonystävät ry Keurusseudun Luonnonystävät ry Jäsenkirje 2 / 2008 Kesän kuulumisia Kesä 2008 oli säiden puolesta vaihtelevainen. Sadekuuroja tuli lähes päivittäin, mutta välillä aurinkokin pilkahteli. Luonto sopeutui

Lisätiedot

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017

Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Kemiönsaaren Nordanån merikotkatarkkailu kesällä 2017 Tmi Vespertilio 11.8.2017 Tiivistelmä Kemiönsaaren Nordanå-Lövbölen alueelle suunnitellaan tuulivoimapuistoa. Varsinais-Suomen ELYkeskus on vuonna

Lisätiedot

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013

LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN. Kiertokapula 2013 Nuukuusviikko 2013 LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ Nuukuusviikko vko 16 TEEMAVIIKKO, JOLLE ON TÄNÄ VUONNA VALITTU TEEMAKSI LUONNONVAROJEN SÄÄSTÄVÄINEN KÄYTTÖ NUUKUUSVIIKOLLA NOSTETAAN TÄRKEÄÄ KESTÄVÄN

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle

Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Suomenselän lintutieteellinen yhdistys ry Keurusseudun Luonnonystävät ry c/o Matti Aalto c/o Pertti Sulkava Samuli Rajantie 20 as 2 Lampilantie 8 42720 Keuruu 42800 Haapamäki puh. 040 574 3645 puh. 040

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2015 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2015... 3

Lisätiedot

KEURUUN RIISTANHOITOYHDISTYS TAPAHTUMAKALENTERI 2017

KEURUUN RIISTANHOITOYHDISTYS TAPAHTUMAKALENTERI 2017 TAPAHTUMAKALENTERI 2017 Metsästäjäkoulutus Metsästäjäkoulutus Metsästäjätutkinnot Kansalaisopistolla 7.3, 14.3, 21.3, 28.3 klo 18.00 / Puheenjohtaja Metsästäjäkurssin ratapäivä 1.4. klo 10.00 Pirjonkangas

Lisätiedot

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin!

Tervetuloa mukaan Saunaseura SaunaMafia ry:n iloisiin tapahtumiin! SAUNASEURA 27.12.2016 1/5 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - To 18.2. TAPAHTUMAT 2016 SAUNASEURA SAUNAMAFIA ry TÄYTTI 7 VUOTTA. Kuumat Onnittelut Maailman Aktiivisimmalle Saunaseuralle! - Ti 26.4. Klo 17:30-19:00

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt

Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Rekisterinumero 178573. Säännöt rekisteröity yhdistysrekisteriin 25.2.2000. Y-tunnus 1596966-6 Ukko-Kolin Ystävät r.y.:n säännöt Yhdistyksen nimi 1 Yhdistyksen nimi on Ukko-Kolin Ystävät r.y. Yhdistyksen

Lisätiedot

Endurance Ultrarunning Team Finland ry

Endurance Ultrarunning Team Finland ry Aika: klo 14.00 Paikka: Urheiluopisto Solvalla, Espoo 1. Arto Ahola avasi kokouksen 2. Valittiin kokoukselle puheenjohtajaksi Arto Ahola sihteeriksi Mikael Heerman pöytäkirjan tarkastajiksi Tero Hyppölä

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty

AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty AISAPARI RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 23.10.2013 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on AISAPARI ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauhava ja sen toimialueen muodostavat seuraavat kunnat: Alajärvi, Evijärvi,

Lisätiedot

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet

Puheenjohtaja Mauri Liimatainen avasi kokouksen kello Todetaan kokousedustajien valtuudet Eläkkeensaajien Keskusliiton 29.11.2018 Kuopion Piiri ry Sääntömääräinen Syyskokous Maanantai 26.11.2018 klo 13.00 Hotelli IsoValkeinen Kuopio Osallistujat: 44 kokousedustajaa Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

Eteläsuomalainen lintuvuosi eli missä ja milloin kannattaa retkeillä? Juha Honkala

Eteläsuomalainen lintuvuosi eli missä ja milloin kannattaa retkeillä? Juha Honkala Eteläsuomalainen lintuvuosi eli missä ja milloin kannattaa retkeillä? Juha Honkala juha.honkala@helsinki.fi 24.3.2010 Keskitalvi Ruokinnat, hevostallien ympäristöt Avovesistöt Pihlajanmarjatalvet (tilhet,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt:

KITES RY SÄÄNTÖMUUTOS 2012 Virve Obolgogiani KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012. 2 Yhdistyksen tarkoitus. Nykyiset säännöt: KITES SÄÄNTÖMUUTOS 2012 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää monikielistä viestintää, monikulttuurista vuorovaikutusta ja niihin sisältyvää teknillistä sisällönhallintaa

Lisätiedot

Kairankutsun lintubongausretket

Kairankutsun lintubongausretket Kairankutsun lintubongausretket Luonnon ja lintujen tarkkailu retkeilymuodossa on yksi parhaista rentoutumiskeinoista kiireisen maailmanmenon keskellä. Tähän Pyhä-Luoston kansallispuisto ja Itä-Lapin lumoava

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka JYVÄSKYLÄN ALAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksen

Lisätiedot

Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Kuvat: Petri Kuhno

Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA. Kuvat: Petri Kuhno Pesinnän merkit ESITYKSEN KUVIA EI SAA OTTAA MUUHUN KÄYTTÖÖN ILMAN LUPAA Keväällä on aika pesiä! Keväällä ja kesällä on paras aika pesiä. Miksi? on paljon ruokaa (esimerkiksi ötököitä) poikasille ja emoille

Lisätiedot

Keurusseudun luonnonystävät

Keurusseudun luonnonystävät Keurusseudun luonnonystävät Jäsenkirje 1 / 2011 Erämaan tuntua Pihlajaveden Kivisuolla Kuva: Ari Aalto Luonnolla ei mene hyvin Haukat ovat yksi lajiryhmä, jota Keurusseudulla on seurattu ja tutkittu pitkään.

Lisätiedot

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry

Toimintakertomus Alajärven Yrittäjät Ry Toimintakertomus 2017 Alajärven Yrittäjät Ry Yleistä Alajärven Yrittäjät on kaupungissa toimivien yritysten ja yrittäjien etujärjestö, joka valvoo yrittäjien ja yritysten toiminnallisia ja taloudellisia

Lisätiedot

1 Uudistetun kirjaston mainostus ja live-stream -ilta: uusi päivämäärä. 2 Pirkanmaa nuorisotyöryhmään uusi edustaja

1 Uudistetun kirjaston mainostus ja live-stream -ilta: uusi päivämäärä. 2 Pirkanmaa nuorisotyöryhmään uusi edustaja JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 SISÄLLYSLUETTELO 1 Uudistetun kirjaston mainostus ja live-stream -ilta: uusi päivämäärä 2 Pirkanmaa 2021 -nuorisotyöryhmään uusi edustaja 3 Mielipide peruskoulun herkkulinjauksen

Lisätiedot

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT

TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT TIILÄÄN SEUDUN KYLÄYHDISTYS ry SÄÄNNÖT Sisällysluettelo 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA...3 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS...3 3 TOIMINNAN LAATU...3 4 JÄSENYYTTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET...4 5 YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Lisätiedot

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa

Lataa Lähde linturetkelle! Lataa Lataa Lähde linturetkelle! Lataa ISBN: 9789522403179 Sivumäärä: 372 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.58 Mb Helsingin ja lähialueiden linnusto on monipuolinen. Jo Helsingin kantakaupungista löytyy erilaisia

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Malmin lentokenttä luontoharrastajan näkökulmasta

Malmin lentokenttä luontoharrastajan näkökulmasta Malmin lentokenttä luontoharrastajan Ilkka Lyytikäinen 20.10.2007 Kentän luontoarvot 2 3 Siipiparatiisi Luonnonomainen niitty, joka niitetään säännöllisesti Niitty - pensaisto - metsä muodostavat kokonaisuuden,

Lisätiedot

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Yhdistys voi harjoittaa kustannustoimintaa sekä muistoesineiden myyntiä ja järjestää maksullisia tilaisuuksia, arpajaisia ja rahankeräyksiä. KAAKKOIS-SUOMEN EPILEPSIAYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Epilepsiayhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki ja sen toimialueena

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa Lataa Lumoava Helsinki Lataa ISBN: 9789513771805 Sivumäärä: 248 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.56 Mb Tiedätkö, missä harmaahaikarat pesivät? Entä mistä löydät harvinaisen vanhat hiidenkirnut, Aarnipadan

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015

Toimintakertomus 2015. Värriön yhteismetsä. TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Värriön yhteismetsä TOIMINTAKERTOMUS Tilikaudelta 1.1-31.12.2015 Yleistä Yhteismetsä on tilojen yhteinen alue, joka on tarkoitettu kestävän metsätalouden harjoittamiseen osakastilojen hyväksi. Yhteismetsät

Lisätiedot

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma?

4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? EHDOLLE ASETTUMINEN 1. Päätä lähteä ehdolle 2. Saa kaveri mukaan 3. Kysy apua 4. Valmis valitsijayhdistys vai ihan oma? 5. Ehdolleasettumislomake 6. Kampanjoi 7. Tule valituksi! 1. PÄÄTÄ LÄHTEÄ EHDOLLE

Lisätiedot

Väritystehtävä VESILINTUJA Kesä tulee muuttolinnun siivin

Väritystehtävä VESILINTUJA Kesä tulee muuttolinnun siivin Väritystehtävä VESILINTUJA Kesä tulee muuttolinnun siivin Suurin osa Lapin linnuista on muuttolintuja. Kaukaisimmat muuttolinnut viettävät talvensa tuhansien kilometrien päässä, Afrikassa tai Intiassa

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E

Digikasvio. Oleg ja Konsta 8E Digikasvio Oleg ja Konsta 8E Vaahteran parhaita tuntomerkkejä ovat isot 3- tai 5-halkioiset lehdet.vaahtera kasvaa 10 20 metriä korkeaksi. Pvm: 13.9.2011 Paikka: Varisssuo Kasvupaikka: Sekametsä Vaahtera

Lisätiedot

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com

Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta Sähköposti: kajaanin.planeetta@gmail.com Julkaisija: Kajaanin Planeetta ry Päätoimittaja: Jari Heikkinen Teksti ja kuvat: Jari Heikkinen, jos ei muuta mainita Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu, joulukuu) Yhteystiedot: www.ursa.fi/yhd/planeetta

Lisätiedot

Kiltauutiset 1/2017. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 1/2017. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 1/2017 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Puheenjohtajalta Arvon jäsenet Toimintavuosi on vaihtunut. Toiminnassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia: edelleen pidämme joukko-osastollemme perinnekoulutusta

Lisätiedot

KYLY:n ekopinnakisa loppuraportti

KYLY:n ekopinnakisa loppuraportti KYLY:n ekopinnakisa 2018 - loppuraportti Esa Partanen 1 (teksti ja kuvat) 20.1.2019 (verkkojulkaisu: www.kyly.fi) Kymenlaakson Lintutieteellinen Yhdistys Ry / 1 s-posti: esa.partanen/ät/yahoo.com Kannen

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Länsituulen viesti 1 / 2001

Länsituulen viesti 1 / 2001 Länsituulen viesti 1 / 2001 Kevätauringon säteiden herätellessä venekansaa talviunilta, tahdon minäkin tervehtiä seuran jäseniä lämpimällä tervehdyksellä. Monenlaista toimintaa on ollut toki talvenkin

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS Leppävaaran palvelukeskus Armas Launiksenkatu 9 ESPOO SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen päätösvaltaisuus 3. Kokouksen toimihenkilöt 4. Kokouksen työjärjestys 5. Jäsenmaksu ja kannatusmaksu

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä

KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä KESKI-SUOMEN VASEMMISTOLIITON TOIMINTAKERTOMUS 2018 Yleistä Vuoteen 2018 lähdettiin odotuksella, että vuoden aikana pidettäisiin kahdet vaalit. Näistä presidentinvaalit tammikuussa 2018 toteutuivat, mutta

Lisätiedot

9) esitetään ja hyväksytään riistanhoitoyhdistyksen vuoden 2014 toimintakertomus

9) esitetään ja hyväksytään riistanhoitoyhdistyksen vuoden 2014 toimintakertomus 1) kokouksen avaaminen Rhy:n puheenjohtaja Asko Autio avasi kokouksen. Asko kertoi ajankohtaisista tapahtumista rhy:ssä. Vuoden 2014 pienpetokilpailun palkitut olivat 1 Ari hautakangas, 26 pienpetoa 2.

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA

HERTTONIEMEN SEURAKUNTA RIPARIT 2019 HERTTONIEMEN SEURAKUNTA Vain kerran elämässä! TERVETULOA RIPARILLE! Eräässä laulussa kysytään: Onksua koskaan heikottanu niin et sun mahanpohjas tuntuu? Elämä on jännä juttu. Välillä mennään

Lisätiedot