OSAVUOSIKATSAUS 3/2010. HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OSAVUOSIKATSAUS 3/2010. HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä"

Transkriptio

1 OSAVUOSIKATSAUS 3/2010 HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä HELSINKI ESPOO VANTAA KAUNIAINEN KERAVA KIRKKONUMMI

2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMINTA TALOUS TOIMINTATULOT TOIMINTAMENOT RAHOITUSTUOTOT JA KULUT POISTOT TILIKAUDEN TULOS INVESTOINNIT TULOSLASKELMA INVESTOINNIT KUNTAOSUUDET (10)

3 1. Toiminta HSL:n toiminnassa on perustehtävien hoitamisen ohella keskitytty hyväksytyn strategiaperustan mukaisten tavoitteiden ja mittarien määrittelyyn sekä yhtenäisten toimintatapojen luomiseen ja vakiinnuttamiseen. Syksyn kuluessa on jatkettu strategisten tavoitteiden tarkentamista ja toiminnallistamista HSL:n sekä osasto- ja yksikkö- ja ryhmätason tuloskorteiksi vuodelle Helsingin seudun yhteisenä hankkeena valmistellun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2011) liikennejärjestelmäluonnos ja vaikutusten arviointi valmistuivat ja hallitus hyväksyi ne lausuntoja ja kannanottoja varten Liikennejärjestelmäehdotuksen viimeistely jatkuu lausuntojen ja kannanottojen perusteella siten, että liikennejärjestelmäpäätös voidaan tehdä vuoden 2011 alussa ja päätöksen jälkeen voidaan tehdä valtion, seudun kuntien ja HSL:n kesken aiesopimus suunnitelman toteuttamisesta. Lippu- ja informaatiojärjestelmähankkeen (LIJ2014) ensimmäinen vaihe eteni suunnitellusti. Matkakortit on vaihdettu standardin mukaisiin kortteihin ja vanhojen matkakorttien käyttö liikennevälineissä päättyy Hankkeen 2. vaiheen tarjoukset saatiin syyskuussa. Mikään saaduista tarjouksista ei kuitenkaan vastannut tarjouspyyntöä, ja hallitus päätti keskeyttää hankinnan. Uusi hankintakilpailu käynnistetään marraskuussa. Hankintakilpailun uusiminen merkitsee järjestelmän toteutuksen alun siirtymistä noin puolella vuodella. Hallitus hyväksyi linja-autoliikenteen kilpailuttamisessa sovellettavat yhtenäiset hankintaperiaatteet ja sopimusehdot syyskuussa. Bussikaluston pisteytyksessä huomioidaan uutena osana CO 2 päästöt. Uusia kilpailuttamisperiaatteita sovelletaan ensimmäisen kerran syyskuussa avatussa Espoon ja Vantaan sisäistä liikennettä ja seutuliikennettä koskevassa tarjouskilpailussa, jonka laajuus 12 % HSL:n tilaamista linjakilometreistä. Kilpailu tuodaan hallituksen ratkaistavaksi joulukuussa. Hallitus hyväksyi HSL-bussiliikenteen uuden yhtenäisen tilaajavärityksen ja ensimmäiset HSL-värein maalatut bussit aloittivat liikennöinnin marraskuun alussa. HSL-alueen joukkoliikenteen suunnitteluohje valmistui lähetettäväksi kuntiin lausuntoja varten. Neuvottelut metro- ja raitioliikenteen sopimuksista HSL:n ja HKL:n välillä saatiin päätökseen ja hallitus hyväksyi sopimukset kesäkuussa. Liikennöintisopimukset ovat voimassa vuoteen 2024 saakka. Neuvottelut HSL:n ja kuntien välisistä infrasopimuksista ovat jatkuneet koko syksyn. Sopimukset on tarkoitus tuoda hallituksen hyväksyttäväksi marraskuussa. Syksyn 2010 bussiliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus on aloitettu. Koko HSL-alueen kattavan asiakastyytyväisyystutkimuksen 2011 kilpailuttamista ja HSL:n BESTtutkimuksen puheenjohtajuutta vuosina valmistellaan. HSL:n yhdessä Helsingin seudun kuntien kanssa teettämä konsulttiselvitys kehyskuntien mahdollisesta liittymisestä HSL:ään valmistui ja lähetetään kehyskuntien käsiteltäväksi. 2 (10)

4 HSL:n lanseerauskampanja onnistui hyvin. HSL:n kokonaistunnettuus julkisten liikennepalvelujen tarjoajana oli jo huhtikuussa 95 %, ainoastaan VR oli tunnetumpi. Julkisuuskuva oli neutraali. Kokonaisjulkisuuden määrä oli tammi-syyskuussa 742 juttua. Näistä myönteisiä artikkeleita oli 5 %, neutraaleja 86 % ja kielteisiä 9 %. Artikkeleista oli tasoltaan keskeisiä 67 % ja matalia 33 %. Tiedon jakamiseen ja myönteisen mielikuvan synnyttämiseen pyrittiin ennakoivalla ja ajantasaisella tiedottamisella, kehittämällä poikkeustiedottamista ja Internet -sivustoja sekä uudistamalla aikataulu- ja muut asiakasmateriaalit. Tietoa jaettiin myös kampanjoimalla mm: o työsuhdematkalipun uusista etuuksista o uusien vuorokausilippujen käyttömahdollisuuksista o matkakorttien vaihdosta ja o reittioppaan päästölaskurista sekä kävelijöiden ja pyöräilijöiden reittioppaasta. Liikenteen ammattilaisille suunnattu, jatkossa 3-4 kertaa vuodessa ilmestyvä, Matkaketju-lehti ilmestyi ensimmäisen kerran kesäkuussa. Sisäisessä viestinnässä jatkettiin ekstranetin toimittamista ja rakennettiin joulukuussa käyttöön tulevia Intranet - sivustoja. HSL:n myönteisen mielikuvan vahvistamiseksi ja mielikuvamarkkinoinnin rungoksi valmistettiin kolme lyhytfilmiä, joiden esitys alkoi TV:ssä marraskuussa. Filmeihin sisältyy ensimmäisen kerran myös markkinointiviestinnän peruslupaus: HSL liikuttaa meitä kaikkia. Filmit toimivat markkinoinnin runkona seuraavan parin kolmen vuoden ajan ja niihin liitetään marraskuusta lähtien printti ja verkkomainontaa. Talouden- ja toiminnanohjausjärjestelmän uudistamiseen tähtäävä Toimi! hanke sisältää taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, hankintojen hallinnan ja projektien hallinnan keskeiset prosessit ja järjestelmät. Hankkeessa on kuvattu prosessien tavoitetiloja ja laadittu järjestelmäkuvauksia. Tavoitteena on, että hallitus voi päättää neuvottelumenettelyllä toteutettavan hankinnan aloittamisesta joulukuussa. Uudet järjestelmät otetaan käyttöön vaiheittain vuosien aikana. Tehtävien vaativuuden arviointi on meneillään projektiin asetetussa työryhmässä. Laajalle esimieskunnalle järjestetyn koulutuksen jälkeen käynnistettiin vuoden loppuun mennessä käytävät kehityskeskustelut. HSL:n henkilöstölle suunnattu henkilöstökysely on toteutettu ja tuloksia hyödynnetään. Vuoden 2011 alkupuolelle kestävä HSL:n johtoryhmän toiminnan kehittämisvalmennus on aloitettu. Työsuojelun toimintaohjelmaa valmistellaan. Keväällä aloitettiin tarkastajien täydennyskoulutus järjestämällä YTV:stä siirtyneille tarkastajille Helsingin sisäiseen joukkoliikenteeseen liittyvää koulutusta. Syksyllä on järjestetty vastaavasti HKL:stä siirtyneille tarkastajille seudullisen bussi- ja junaliikenteen tarkastamiseen liittyvää koulutusta. Tarkastusyksikkö muutti lokakuun alussa Pasilan asemalta sopivampiin toimitiloihin Helsingin päärautatieaseman länsisiipeen. 3 (10)

5 2. Talous Osavuosikatsauksen sisältämä vuosiennuste perustuu viimeisiin käytettävissä olleisiin toteutumatietoihin. Lipputulojen ja liikennöintikorvausten toteutumisennusteet perustuvat lokakuun toteutumatietoihin, muilta osin on käytetty syyskuun toteutumatietoja. 2.1 Toimintatulot HSL:n Toimintatulojen arvioidaan olevan yhteensä 490,7 milj. euroa. Niistä 49,0 % on lipputuloja ja 48,0 % kuntaosuuksia. Lipputulot Lipputulojen arvioidaan olevan lähes talousarvion mukaiset 240,3 milj. euroa. Vuonna 2009 joukkoliikenteen matkustajamäärä väheni vajaalla prosentilla edellisvuodesta. Talousarviossa 2010 arvioitiin matkustamisen kasvavan noin prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Metro-, raitio- ja bussiliikenteessä tehtyjen matkojen määrä kasvoi vuoden 2010 kolmannella vuosineljänneksellä noin 2,8 miljoonalla matkalla edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Määrä vastaa noin 1,4 prosentin kasvua. Kuntaosuudet Kunnat maksavat HSL:n kulut kuntaosuuksina siltä osin kuin niitä ei voida kattaa lipputuloilla muilla tuloilla. Kuntaosuudet HSL:n talousarviossa olivat yhteensä 229,7 milj. euroa. Hallitus päätti esittää yhtymäkokoukselle Helsingin kuntaosuuden korottamista 6,0 milj. eurolla, jonka jälkeen kuntaosuudet ovat yhteensä 235,7 milj. euroa. Muut toimintatulot Muut toimintatulot, yhteensä 14,7 milj. euroa, koostuvat pääosin valtion tuista, tarkastusmaksutuloista ja liikennöitsijöiltä laskutettavista matkakorttilaitteista ja taukotilojen vuokrista. Valtion tuki suurten kaupunkien joukkoliikenteelle, 5,2 milj. euroa, toteutunee noin 0,1 milj. euroa talousarviota suurempana. Tarkastusmaksutulojen arvioidaan olevan 4,0 milj. euroa ja niistä kirjattavien luottotappioiden määrän 0,6 milj. euroa. Vuokratuottoja arvioidaan kertyvän 1,7 milj. euroa, noin 0,1 milj. euroa arvioitua vähemmän. 2.2 Toimintamenot HSL:n toimintamenojen arvioidaan olevan yhteensä HSL:n 487,8 milj. euroa. Niistä 468,4 milj. euroa (96 %) on palvelujen ostomenoja. Hallitus päätti esittää yhtymäkokoukselle toimintamenojen määrärahan korottamista 3,0 milj. eurolla. Tuolloin infrakustannusten määrää ei vielä pystytty arvioimaan. Ennusteessa infrakustannusten määräksi on arvioitu 58,4 milj. euroa. Kustannusten tarkennuttua ylityksestä valmistellaan esitys yhtymäkokoukselle. 4 (10)

6 Operointikustannukset Joukkoliikenteen operointikustannukset ovat ennusteen mukaan 387,8 milj. euroa, 79,5 % HSL:n toimintamenoista. Bussiliikenne Bussiliikenteen kustannukset ovat ennusteen mukaan yhteensä 252,5 milj. euroa, noin 4,3 milj. euroa yli talousarvion. Ylityksestä noin 3,2 milj. euroa kohdistuu Helsingin sisäiseen liikenteeseen. Ylitystä selittävät paitsi talousarviossa liian pieneksi arvioitu suoritemäärä ja alhainen kustannustaso myös metro- ja raitioliikenteen katkoja korvaava bussiliikenne, josta aiheutuu ylimääräisiä, budjetoimattomia kustannuksia noin 0,6 milj. eurolla. Espoon ja Kauniaisten sisäisen bussiliikenteen kustannukset ylittynevät noin 0,3 milj. euroa. Ylitys aiheutuu talousarvion ylittävästä liikennetarjonnasta, johon Espoo on varautunut omassa talousarviossaan. Vantaan sisäisten linjojen ja Keravan sisäisten linjojen kustannukset ylittynevät molemmat noin 0,1 milj. eurolla. Ylitys aiheutuu kasvaneesta liikennetarjonnasta. Kirkkonummen U-liikenteen kustannukset ylittynevät noin 0,5 milj. eurolla. U-liikenteessä korvausta liikennöitsijälle maksetaan tehtyjen matkojen perusteella, ja matkamäärät ovat kasvaneet. Junaliikenne Junaliikenteen kustannukset ovat arvion mukaan yhteensä 62,3 milj. euroa. HSL/VR-sopimuksen mukaisten kustannusten arvioidaan olevan 55,9 milj. euroa, 1,9 milj. euroa alle talousarvion. Korvauksia pienentävät alkuvuoden poikkeukselliset häiriöt, joiden vuoksi vuoroja jäi ajamatta ja jotka johtivat myös sanktioihin. Kolmannen vyöhykkeen junaliikenteen kustannuksiksi arvioidaan 6,4 milj. euroa, mikä ylittää talousarvion 0,6 milj. eurolla. Kustannukset kasvavat lisääntyneen matkustuksen myötä. Metro- ja raitiotie- ja lauttaliikenne Metro- ja raitioliikennesopimukset HSL:n ja HKL:n välillä hyväksyttiin kesäkuussa. Metroliikenteen kustannusten arvioidaan olevan 23,9 milj. euroa, mikä alittaa talousarvion 0,8 milj. eurolla. Raitioliikenteen kustannuksiksi arvioidaan 45,3 milj. euroa, 0,2 milj. euroa talousarviota vähemmän. Lauttaliikenteen kustannuksiksi on arvioitu talousarvion mukaiset 3,8 milj. euroa. Neuvottelut lauttaliikennesopimuksesta HSL:n ja HKL:n välillä ovat vielä kesken. Infrakustannukset Infrakustannuksiksi on arvioitu 58,4 milj. euroa. Infrakustannukset sisältävät kustannukset Helsingiltä 56,3 milj. euroa, Espoolta 1,7 milj. euroa, Vantaalta 0,3 milj. euroa, Keravalta 0,06 milj. euroa sekä Kirkkonummelta 0,03 milj. euroa. Lisäksi talousarviossa HKLn infrakustannuksiin sisältyvästä osuudesta on siirretty sosiaalitilojen ja infolaitteiden + Helmin osuudet yleiskustannuksiin, yht. 1,6 milj. euroa. Muut kustannukset Muiden kuin operointi- ja infrakustannusten määräksi arvioidaan 41,7 milj. euroa. Muiden ulkopuolisilta hankittavien palvelujen ostojen arvioidaan olevan yhteensä 22,3 milj. euroa, noin 0,9 milj. euroa alle talousarvion. 5 (10)

7 Henkilöstökulujen arvioidaan olevan 15,3 milj. euroa, noin 0,5 milj. euroa yli talousarvion. Henkilöstömääräksi talousarviossa arvioitiin keskimäärin 334 henkilöä. Kesäkuussa HSL:n palveluksessa oli 344 henkilöä. Vuokrakulujen arvioidaan olevan yhteensä 2,2 milj. euro ja aineiden, tarvikkeiden ja tavaroiden kustannusten noin 1,1 milj. euroa sekä muiden kulujen 0,8 milj. euroa. 2.3 Rahoitustuotot ja kulut Rahoituksen nettokustannuksiksi arvioitiin talousarviossa 0,7 milj. euroa. Pitkäaikaista lainaa arvioitiin tarvittavan 10 milj. euroa ja lyhytaikaista lainaa 20 milj. euroa. Pitkäaikaista lainaa ei vuoden 2010 aikana ole tarpeen nostaa ja lyhytaikaista rahoitusta on tarvittu vain satunnaisesti. Korkotuotot kattanevat vähäiset rahoituskulut. 2.4 Poistot Suunnitelmapoistot ovat yhtensä 4,7 milj. euroa, ja ne ylittyvät talousarvioon verrattuna noin 1,1 milj. eurolla, mikä kasvattaa vastaavasti yleisten kustannusten kuntaosuutta. Poistojen ylittymisen syynä on HKL:ltä HSL:lle siirtyvän omaisuuden arviointi käypään hintaan, mitä ei ennakoitu talousarviossa. HKL:ltä siirtyvän omaisuuden arvo on noin 4,8 milj. euroa, ja poistoja siitä kirjataan vuosina noin 1,2 milj. euroa vuodessa. 2.5 Tilikauden tulos Tilikauden tuloksen rahoituserien ja poistojen jälkeen arvioidaan olevan 1,8 milj. euroa alijäämäinen, kun talousarviossa oli varauduttu 1,3 milj. euron alijäämäiseen tulokseen. 2.6 Investoinnit Vuoden 2010 Investointimenojen arvioidaan olevan yhteensä 7,3 milj. euroa, mikä alittaa talousarvion 2,8 milj. eurolla (28,0 %). Valtaosa investointimenoista, 5,9 milj. euroa, liittyy nykyisen matkakorttijärjestelmän ylläpitoon ja lippu- ja informaatiojärjestelmän (LIJ 2014) rakentamiseen liittyvistä hankinnoista. Muiden operatiivisten tietojärjestelmien, lähiverkon kehittämiseen ja ylläpitoon sekä toimitilojen remontointiin käytetään arvion mukaan 1,4 milj. euroa. Talousarvion alittuminen aiheutuu pääosin siirtyvistä matkakorttijärjestelmän hankkeista. Vuoden 2010 investointien lisäksi HSL:n pysyviin vastaaviin kirjataan HKL:stä ja YTV:stä HSL:lle siirtyvä omaisuus, yhteensä 21,4 milj. euroa. Siirtyvä omaisuus vaikuttaa poistoihin, joiden kokonaismäärän arvioidaan olevan 4,7 milj. euroa ja ylittävän talousarvion 1,1 milj. eurolla. 6 (10)

8 3. Tuloslaskelma TA 2010 Muutettu ENNUSTE 2010 Muutos Muutos Tot. tot. - % tot. - % Tot./Muut. HSL yhteensä TA 2010 Enn./Muut.T Enn./Muut. TA A TA Tot./ENN. eur % Toimintatuotot ,0 % ,7 % 72,7 % Myyntituotot ,0 % ,8 % 73,8 % Lipputulot yhteensä ,0 % ,8 % 73,8 % Seutuliikenteen lipputulot ,0 % ,7 % 73,7 % Lähiseutuliikenteen lipputulot (LS2) ,5 % ,9 % 71,8 % Lähiseutuliikenteen lipputulot (LS3) ,8 % ,7 % 72,2 % Helsingin sisäiset lipputulot ,8 % ,6 % 74,2 % Espoon sisäiset lipputulot ,4 % ,4 % 72,6 % Kauniaisten sisäiset lipputulot ,3 % ,0 % 72,4 % Vantaan sisäiset lipputulot ,4 % ,9 % 72,4 % Keravan sisäiset lipputulot ,9 % ,9 % 71,0 % Kirkkonummen sisäiset lipputulot ,6 % ,4 % 69,9 % Muut myyntituotot yhteensä ,0 % ,6 % 87,6 % Korvaukset kunnilta ,0 % ,9 % 73,9 % Kuntaosuudet ,0 % ,1 % 73,1 % Muut yhteistoimintakorvaukset ,0 % ,6 % 238,6 % Muut myyntitulot ,4 % ,9 % 77,9 % Maksutuotot ,0 % ,8 % 33,8 % Tuet ja avustukset ,0 % ,6 % 5,6 % Vuokratuotot ,1 % ,0 % 73,7 % Muut toimintatuotot ,5 % ,3 % 80,1 % Toimintakulut ,7 % ,8 % 72,3 % Henkilöstökulut ,2 % ,3 % 70,1 % Palvelujen ostot ,7 % ,0 % 72,4 % Liikenteen operointikustannukset yht ,0 % ,0 % 73,0 % Bussiliikenteen operointikustannukset ,0 % ,9 % 72,9 % Junaliikenteen operointikustannukset ,1 % ,4 % 72,4 % Metroliikenteen operointikustannukset ,0 % ,5 % 75,5 % Raitioliikenteen operointikustannukset ,0 % ,1 % 73,1 % Lauttaliikenteen operointikustannukset ,0 % ,0 % 75,0 % Infrapalvelut yhteensä ,5 % ,6 % 69,5 % Bussiliikenteen infrapalvelut ,8 % ,0 % 9,2 % Junaliikenteen infrapalvelut ,7 % ,0 % 41,7 % Metroliikenteen infrapalvelut ,2 % ,0 % 74,1 % Raitioliikenteen infrapalvelut ,9 % ,0 % 70,1 % Lauttaliikenteen infrapalvelut ,0 % ,0 % 75,0 % Muut infrapalvelut ,0 % 0 0,0 % Muut palvelujen ostot yhteensä ,0 % ,7 % 69,9 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,9 % ,3 % 72,6 % Vuokrakulut ,3 % ,6 % 71,8 % Muut kulut ,6 % ,7 % 22,8 % Toimintakate ,4 % ,5 % 143,1 % Rahoitustuotot ja -kulut ,0 % ,7 % Vuosikate ,1 % ,1 % 144,0 % Poistot ,5 % ,1 % 76,1 % Satunnaiset tuotot ja kulut ,3 % Tilikauden tulos ,2 % ,2 % -36,9 % Tilikauden yli-/alijäämä ,2 % ,2 % -36,9 % Toimintatuotot / Toimintakulut, % 100,6 % 101,2 % 100,6 % 101,2 % - ilman kuntaosuuksia, % 52,9 % 52,4 % 52,1 % 51,6 % Toimintakate, % 0,6 % 1,2 % 0,6 % 1,2 % Vuosikate, % 0,5 % 1,1 % 0,6 % 1,2 % Vuosikate / Poistot, % 63,8 % 147,4 % 61,6 % 116,5 % 7 (10)

9 4. Investoinnit TA 2010 KS 2010 ENN Q3 Tot. % Tot./KS Muutos eur Tot. ENN./ TA10 Muutos % ENN./ TA10 INVESTOINTIMENOT YHTEENSÄ ,0 % ,0 % Toimiala-IT Linjastojen suunnittelutyökalu ,0 % ,9 % JOREn kehittäminen ,5 % ,2 % KOLAn kehittäminen ,3 % ,0 % L-infon hyödyntäminen ,3 % ,0 % Liikenteen infokannan kehittäminen ,5 % ,0 % Tarkastusmaksusovellus ,1 % ,3 % Matkustajalaskentalaitteet ,0 % 0 0 0,0 % Palautejärjestelmä ,7 % ,0 % Toimiala-IT:n kehittäminen Aikataulusuunnittelutyökalu (Hastus) Liikennejärjestelmäsuunnittelun tietojärjestelmän kehittäminen ,3 % ,8 % HSL:n intra- ja extranetin rakentaminen ,0 % ,3 % Asiakassovellukset Reittiopas ,2 % ,0 % Kevyen liikenteen reittiopas ,3 % ,0 % Jokeri-info ,0 % ,0 % Matkakorttijärjestelmä Matkakortin laitteistohankinnat ,0 % ,0 % Tuotekehitys: järjestelmän kehittäminen ,1 % ,0 % Varikoiden laitehankinnat ,0 % ,0 % Tilitysautomaatit ,0 % ,0 % Ajoneuvolaitteiden hankinnat ,1 % ,0 % Lippuautomaatit (nykyiset) ,1 % ,4 % Korttien lisähankinnat (vanhat kortit) ,0 % Liityntäpysäköinti ,0 % ,0 % SM5-junien laitehankinnat ,8 % ,0 % Teema-kumppanisovellus Matkakortin nettipalvelut LIJ2014 Järjestelmä 2014, 1. vaihe ,1 % ,8 % Järjestelmä 2014, 2. vaihe ,9 % ,2 % LIJ2014-viestintä ,0 % 0 0 0,0 % Inform aatiojärjestelm ä Matkustajainfon kehitt./muut ,5 % ,3 % Aikataulu- ja infonäyttöjä - uudet (LCD-TFT) ,0 % 0 0 0,0 % Aikataulu- ja infonäyttöjä - korvaavat (LCD-TFT) ,0 % ,0 % Kampin infolaitteet ,0 % 0 0 0,0 % Patterinäytöt ,9 % ,0 % RaPaLa -laitteet ,7 % ,0 % Reaaliaikainfot-(ja sähkönsyöttö) ,0 % ,0 % Helmi1 risteyslaitteet, varikkolaitteet ym ,0 % ,7 % Helmi1 ajoneuvolaitteet ,5 % ,2 % Helmi1/LED-näytöt busseihin ,0 % ,0 % Kampin info- ja ohjausjärjestelmä ,0 % ,0 % MONO (Näyttötaulujen hallintajärjestelmä) ,0 % ,0 % Aikataulunäyttöjen hankinnat ,0 % ,0 % LIJ 2014 Informaatiojärjestelmä ,0 % HKL:ltä siirtyvät investoinnit ,0 % Enon kehittäminen Muut IT-investoinnit Lähiverkon toimisto-ohjelmistot ,6 % ,0 % Taloushallinnon ohjelmistot ,7 % ,0 % Lähiverkon atk-laitteet ,4 % ,3 % IT-infran käyttöönottoprojekti ,8 % Puhelinratkaisun käyttöönotto ,0 % MS lisenssit ,8 % Tietoliikenteen käyttöönotto ,0 % Kulunvalvontajärjestelmä ,0 % Muut yhteiset hankinnat Kalusto-/toimitilaratkaisut ,3 % ,0 % HKL:stä ja YTV:stä siirtyvä omaisuus ,9 % Pysyviin vastaaviin kirj. investoinnit yhteensä ,0 % 8 (10)

10 5. Kuntaosuudet A. Kustannukset kunnittain 2010, ennuste Operointikustannukset - PKS 224,635 83,803 1,797 62,982 0,691 0, , vyöhyke 1,990 1,013 0,009 1,177 4,145 4,897 13,231 Yhteensä 226,625 84,816 1,806 64,159 4,836 5, ,756 %-jakautuma 58,4 % 21,9 % 0,5 % 16,5 % 1,2 % 1,4 % 100,0 % Yleiskustannukset - PKS 25,225 7,089 0,134 4,765 0,078 0,066 37, vyöhyke 0,095 0,055 0,000 0,109 0,266 0,156 0,681 Yhteensä 25,320 7,144 0,134 4,874 0,344 0,222 38,038 %-jakautuma 66,6 % 18,8 % 0,4 % 12,8 % 0,9 % 0,6 % 100,0 % Infrakustannukset - PKS 50,168 4,426 0,081 3,262 0,167 0,157 58, vyöhyke 0,015 0,010 0,000 0,010 0,038 0,020 0,093 Yhteensä 50,183 4,436 0,081 3,272 0,205 0,177 58,354 %-jakautuma 86,0 % 7,6 % 0,1 % 5,6 % 0,4 % 0,3 % 100,0 % Kustannukset yhteensä - PKS 300,028 95,318 2,012 71,009 0,936 0, , vyöhyke 2,100 1,078 0,009 1,296 4,449 5,073 14,005 Yhteensä 302,128 96,396 2,021 72,305 5,385 5, ,148 %-jakautuma 62,4 % 19,9 % 0,4 % 14,9 % 1,1 % 1,2 % 100,0 % B. Lipputulot kunnittain 2010, ennuste - PKS 144,054 48,452 1,192 36,899 0,522 0, , vyöhyke 1,499 1,254 0,039 0,922 2,673 2,368 8,755 Yhteensä 145,553 49,706 1,231 37,821 3,195 2, ,343 %-jakautuma 60,6 % 20,7 % 0,5 % 15,7 % 1,3 % 1,2 % 100,0 % C. Kuntaosuudet ennen aikaisempien vuosien ylijäämää, valtionapuja ja muita tukia 2010, ennuste - PKS 155,974 46,866 0,820 34,110 0,414 0, , vyöhyke 0,601-0,176-0,030 0,374 1,776 2,705 5,250 Yhteensä 156,575 46,690 0,790 34,484 2,190 3, ,805 %-jakautuma 64,2 % 19,2 % 0,3 % 14,1 % 0,9 % 1,3 % 100,0 % Kuntaosuudesta tehtävät vähennykset 2010, ennuste - ed. vuosien ylijäämä 0,612 0,455 0,076 0,157 0,000 0,000 1,300 - valtionavut 2,751 1,153 0,041 0,932 0,160 0,172 5,209 - muut tuet 1,132 1,132 Yhteensä 4,495 1,608 0,117 1,089 0,160 0,172 7,641 %-jakautuma 58,8 % 21,0 % 1,5 % 14,3 % 2,1 % 2,3 % 100,0 % D. Kuntaosuudet vähennysten jälkeen 2010, ennuste Yhteensä 152,080 45,082 0,673 33,395 2,030 2, ,164 %-jakautuma 64,4 % 19,1 % 0,3 % 14,1 % 0,9 % 1,2 % 100,0 % Subventio kunnittain 50,3 % 46,8 % 33,3 % 46,2 % 37,7 % 49,1 % 48,8 % 9 (10)

11 Vertailu kuntaosuudet ennuste TA2010 Kuntaosuudet vähennysten jälkeen TA2010 Yhteensä 148,974 45,570 0,687 34,257 1,883 2, ,883 %-jakautuma 63,7 % 19,5 % 0,3 % 14,7 % 0,8 % 1,1 % 100,0 % Erotus enn.2010-ta2010 3,106-0,488-0,014-0,862 0,147 0,392 2, (10)

Osavuosikatsaus Q4/

Osavuosikatsaus Q4/ Osavuosikatsaus Q4/ 1.1. 31.12.2011 HSHL 14.2.2012 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tilinpäätösennuste HSL-liikenteessä tehtiin 336 milj. matkaa, 9 milj. matkaa edellisvuotta enemmän Matkustajakilometrejä

Lisätiedot

Alustava toiminta- ja taloussuunnitelma

Alustava toiminta- ja taloussuunnitelma Alustava toiminta- ja taloussuunnitelma 2012-2014 HSLH 31.5.2011 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL:n strategia 2018 Toimintamenot v. 2012, yhteensä 554,8 milj. euroa Muut palvelujen ostot 4,4

Lisätiedot

VUODEN 2011 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA

VUODEN 2011 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA Yhtymäkokous 4 29.05.2012 VUODEN 2011 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA 1.1. - 31.12.2011 42/02/020/201/2012 yhty 4 Hallitus 58 27.3.2012

Lisätiedot

VUODEN 2015 TILINTARKASTUKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA

VUODEN 2015 TILINTARKASTUKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA Yhtymäkokous 3 24.05.2016 VUODEN 2015 TILINTARKASTUKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA 1.1. - 31.12.2015 106/02.020.201/2013 Yhtymäkokous 3 Hallitus 37 29.3.2016

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1/2012. HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

OSAVUOSIKATSAUS 1/2012. HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1/2012 HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä ESPOO HELSINKI KAUNIAINEN KERAVA KIRKKONUMMI SIPOO VANTAA SISÄLLYSLUETTELO 1 KATSAUS TARKASTELUKAUTEEN 1.1. - 30.4.2014... 2 2 TOIMINNAN

Lisätiedot

HSL:n alustava toiminta- ja taloussuunnitelma 2013-2015

HSL:n alustava toiminta- ja taloussuunnitelma 2013-2015 HSL:n alustava toiminta- ja taloussuunnitelma 2013-2015 HSLH 12.6.2012 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Toiminta- ja taloussuunnitelman käsittely Perussopimus Yhtymäkokouksen on vuoden loppuun mennessä

Lisätiedot

4 VUODEN 2016 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA

4 VUODEN 2016 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA Yhtymäkokous 4 23.05.2017 4 VUODEN 2016 TILINTARKASTUSKERTOMUS, TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDESTA PÄÄTTÄMINEN TILIKAUDELLA 1.1. - 31.12.2016 318/02.02.02.00/2017 Yhtymäkokous Hallitus 30

Lisätiedot

HSL liikuttaa meitä kaikkia. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

HSL liikuttaa meitä kaikkia. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL liikuttaa meitä kaikkia Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL liikuttaa meitä kaikkia HSL tarjoaa kattavat liikkumismahdollisuudet sekä luo edellytykset elinvoimaiselle ja viihtyisälle Helsingin

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA Hallitus 129 30.10.2018 HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 526/02.02.00.00/2017 Hallitus 129 Esittelijä Valmistelijat Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Osastonjohtaja

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Osastonjohtaja Ilmari Mäkinen, p ja talouspäällikkö Maarit Hauskamaa, p

Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Osastonjohtaja Ilmari Mäkinen, p ja talouspäällikkö Maarit Hauskamaa, p Hallitus 34 26.03.2019 VUODEN 2018 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN 113/02.02.02.00/2019 Hallitus 34 Esittelijä Valmistelijat Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Osastonjohtaja Ilmari Mäkinen, p. 050 364 8772 ja

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA Hallitus 129 30.10.2018 Yhtymäkokous 14 27.11.2018 HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2019-2021 526/02.02.00.00/2017, 322/02.02.00.00/2018 Hallitus 129 Esittelijä Valmistelijat

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMASTA

LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMASTA Hallitus 74 14.06.2019 LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMASTA 2020-2022 220/02.02.00.00/2019 Hallitus 74 Esittelijä Valmistelijat Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1/

Osavuosikatsaus 1/ Osavuosikatsaus 1/2019 1.1.-30.4.2019 HSLH 28.5.2019 1 Sisältö Tulosennuste tilikaudelle 1-12/2019 Osavuosikatsaus perustuu pääosin neljän kuukauden taloudellisiin toteutumatietoihin ja niistä johdettuun

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1/

Osavuosikatsaus 1/ Osavuosikatsaus 1/2015 1.1. 30.4.2015 HSLH 26.5.2015 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Sisällys Keskeisten strategisten ja toiminnallisten asioiden eteneminen 1-4/2015 Tulosennuste tilikaudelle 1-12/2015

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 3/2011. HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

OSAVUOSIKATSAUS 3/2011. HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 3/2011 HSL Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HELSINKI ESPOO VANTAA KAUNIAINEN KERAVA KIRKKONUMMI SISÄLLYSLUETTELO 1 KATSAUS TARKASTELUKAUTEEN 1.7.-30.9.2011... 2 2 TOIMINNAN TUNNUSLUVUT...

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TALOUSARVIOSTA

LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TALOUSARVIOSTA Hallitus 101 12.06.2012 LAUSUNTOPYYNTÖ HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE -KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVASTA TALOUSARVIOSTA 2013-2015 1508/02/021/211/2010 hall 101 Esittelijä Toimitusjohtajan sijainen Pirkko Lento Valmistelija

Lisätiedot

HSL:n alustava TTS

HSL:n alustava TTS HSL:n alustava TTS2017-2019 KORY 17.6.2016 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Valmistelun eteneminen Alustava TTS2017-2019 valmistellaan HSL:n hallituksen 14.6. kokoukseen ja se lähetetään kunnille

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511 00002105 SOSIAALITYÖ (03) 2014 / 2015 3001 Myyntituotot 1.500 499,77 33,3 997,71-497,94 1.146,48 2.144 1.646 1.500 3200 Maksutuotot 31.330 11.461,81 36,6 7.786,05 3.675,76 23.950,20 31.736 35.412 31.330

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,05 94, , , , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.045,81 54,5-1.286,61 240,80-1.055,48-2.342-2.101-1.920 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.880,87 108,3-5.240,33-3.640,54-5.792,97-11.033-14.674-14.260

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -1.920-1.920-1.045,81-874,19 4300 Palvelujen ostot -8.200-8.200-8.880,87 680,87 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -370-370

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-1.338,83-1.711,17 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-8.144,47-4.625,53 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 11.11.2013 Sivu 1 / 1 1447/00.04.01/2013 79 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2013, kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot: Mikko Pirinen,

Lisätiedot

Talousarvion ja -suunnitelman perusteena ovat. - Hyväksytty liikennöintisuunnitelma , - Saatavissa olevat toteutumatiedot vuodel ta 2010

Talousarvion ja -suunnitelman perusteena ovat. - Hyväksytty liikennöintisuunnitelma , - Saatavissa olevat toteutumatiedot vuodel ta 2010 Hallitus 138 26.10.2010 HSL:N TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2011-2013 1508/02/021/211/2010 hall 138 Esittelijä Toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi Valmistelija Talouspäällikkö Pirjo Laitinen, p. 4766

Lisätiedot

TP Ennuste Tähän tarvittaessa otsikko

TP Ennuste Tähän tarvittaessa otsikko TP Ennuste 2016 Tähän tarvittaessa otsikko vt talousjohtaja Jerry Retva 13.2.2017 Tuloslaskelma *TP ENNUSTE 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE - KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVA TALOUSSUUNNITELMA 2011-2013 HSLH 25.5.2010

HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE - KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVA TALOUSSUUNNITELMA 2011-2013 HSLH 25.5.2010 HELSINGIN SEUDUN LIIKENNE - KUNTAYHTYMÄN ALUSTAVA TALOUSSUUNNITELMA 2011-2013 HSLH 25.5.2010 HELSINKI ESPOO VANTAA KAUNIAINEN KERAVA KIRKKONUMMI 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 SEUDUN TALOUDEN,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79

Espoon kaupunki Pöytäkirja 79 07.11.2016 Sivu 1 / 1 1975/2016 00.04.01.00 79 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen 15.11.2016 toimiohjeen antaminen ja edustajan määrääminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen,

Lisätiedot

HSL ja itsehallintoalueet

HSL ja itsehallintoalueet HSL ja itsehallintoalueet Suvi Rihtniemi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL Strategia teoiksi Mitä HSL tekee? Perustettu 2009 Vastaa Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.060-1.318,92 43,1-1.487,56 168,64-738,33-2.226-2.057-2.660 4300 Palvelujen ostot -12.460-9.774,01 78,4-11.261,05 1.487,04-3.084,21-14.345-12.858-12.000

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-3.050,00 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-1.522,10-11.247,90 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki

Harjavallan kaupunki Tuloslaskelma Huhtikuu 2017 31.5.2017 400 Harjavallan kaupunki Ta 2017 Tot. Jäljellä Tot % Tot. 2016 Muutos 16-17 Muutos% 16-17 Toimintatuotot 10 701 196 3 002 512 7 698 684 28,1 % 3 712 015-709 503-19,1

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.286,61 42,2-1.338,83 52,22-658,83-1.998-1.945-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-5.180,88 67,4-5.731,55 550,67-4.047,46-9.779-9.228-6.000

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.997,66-1.998-1.998-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-4.971,72 64,7-4.032,56-939,16-5.746,45-9.779-10.718-6.000 4500 Aineet, tarvikkeet ja

Lisätiedot

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017 Tuloslaskelma Tammikuu-Elokuu 2018 Tulosalue: 660, 690 Summatasot: Vastuualue 7.9.2018 Ta 2018 Tot. 2018 Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-2018 Ennuste 31.12.2018 TP 2017 6610 Yhteiset palvelut Toimintatuotot

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48

Espoon kaupunki Pöytäkirja 48 25.08.2014 Sivu 1 / 1 3421/08.01.00/2014 48 HSL-kuntien ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän keskinäisen Länsimetron ja Kehäradan joukkoliikenneinfran kustannusten jakamista koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514 005945 Yksityistietoimen hallinto 3001 Myyntituotot 4.492-100,0-100,0 3200 Maksutuotot 1.653-100,0-100,0 3300 Tuet ja avustukset 59-100,0-100,0 6.205-100,0-100,0 4001 Henkilöstökulut -13.058-16.567-10.034-23,2-39,4-10.034-23,2-39,4-10.034-10.034-10.034

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2018 6kk = 50% Verotulojen kertymä Kunnallisverot 3 859 476 3 300 000 3 846 943 58,3 Kiinteistöverot 9 718 367 500 35 134 4,8 Yhteisöverot 533 625 382 500 356 007 46,5 Yhteensä

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 vt talousjohtaja Jerry Retva 9.1.2017 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

Tuloslaskelma Tammikuu-Joulukuu Opetus ja kultt.toimen hallin

Tuloslaskelma Tammikuu-Joulukuu Opetus ja kultt.toimen hallin Tammikuu-Joulukuu 4110 Opetus ja kultt.toimen hallin Ta Toimintatuotot 800 0 800 785 15 98,1 Myyntituotot 600 0 600 518 82 86,4 Muut toimintatuotot 200 0 200 267-67 133,5 Toimintakulut -223 277-2 096-225

Lisätiedot

kk=75%

kk=75% 1 Talousarvion toteutuminen 01.01. - 30.09.2017 9 kk=75% Kokonaisuutena syyskuun lopun toteuma näyttää varsin hyvältä. Viime vuoteen verrattuna vuosikate on toteutunut noin 800 000 euroa paremmin ja tilikauden

Lisätiedot

Tammi-huhtikuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-huhtikuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-huhtikuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

Valmisteluvaiheraportti (valitut yksiköt peräkkäin)

Valmisteluvaiheraportti (valitut yksiköt peräkkäin) n nimi 8/ 1621 Focus-projektit 10 40 TOIMINTAKULUT -88 563-276 487-276 487-45 099-1,54% 400 Henkilöstökulut -74 494-64 934-64 934-21 641-0,45% 430 Palvelujen ostot -13 974-202 072-202 072-17 487-0,24%

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

TOIMINTATULOT YHTEENSÄ

TOIMINTATULOT YHTEENSÄ Sivistystoimiala ENNUSTE E 31.12.2017 2018 2018 2019 2020 2021 (1.000 ) (1.000 ) (1.000 ) TOIMINTUOTOT Myyntituotot 11 803 855 10 859 453 10 833 157 10 042 426 10 967 626 925 200 9 909 552 10 146 709 10

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Juhlaseminaari 9.2.2010. Suvi Rihtniemi HSL Helsingin seudun liikenne

Juhlaseminaari 9.2.2010. Suvi Rihtniemi HSL Helsingin seudun liikenne Juhlaseminaari 9.2.2010 Suvi Rihtniemi HSL Helsingin seudun liikenne Miksi seudullinen liikenneorganisaatio? 1. Toimiva liikennejärjestelmä on seudun kansainvälinen kilpailuvaltti. 2. Helsingin seudun

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.4.2014 Kinnulan kunta 01-04/2012 01-04/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-04/2014

Lisätiedot

Tilinpäät. Toteuma Käyttö% TA+muut Toteuma Käyttö% 2014 2014 01-08 2015 2015 01-08 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS

Tilinpäät. Toteuma Käyttö% TA+muut Toteuma Käyttö% 2014 2014 01-08 2015 2015 01-08 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS LAPUAN KAUPUNKI Sivu 1 SOSIAALIPALVELUT 3002 KÄYTTÖTALOUS 3007 TALOUS 3010 TOIMINTATUOTOT/TULOT 3310 MYYNTITUOTOT 23.867,02 4.882,82 20,5 156.000 23.270,00 14,9 3320 MAKSUTUOTOT 501.076,30 319.207,05 63,7

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa. Talousjohtaja Anne Arvola

Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa. Talousjohtaja Anne Arvola Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa 2015 otsikko Talousjohtaja Anne Arvola 1.6.2015 Tuloslaskelmaennuste 19.10.2015 Tuloslaskelma Ei sisällä sisäisiä eriä *TP 2015 (vain todelliset kustannukset)

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 148 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous HEL 2016-005004 T 00 01 06 Päätös päätti kehottaa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauria edustamaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015

Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015 1.12.2015 Käyttötalousosa TOT 2014 TA 2015 TA muutokset 2015 TA siirrot 2015 TA yhteensä 2015 TA 2016 TS 2017 TS 2018 TS 2019 Toimielin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunt Määrärahat Käyttötalousosa

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄ Talousarvion 2012 muutosesitys

HELSINGIN SEUDUN YMPÄRISTÖPALVELUT -KUNTAYHTYMÄ Talousarvion 2012 muutosesitys HSY Yhteensä x 1 000 euroa (ilman sisäisiä eriä) Tukip.aih. Muut TOIMINTATULOT 310 476 321 895 0 0 321 895 Myyntituotot 302 555 314 286 7 1 004 315 297 Kuntaosuudet 3 571 3 370 0 0 3 370 Muut tuotot 4

Lisätiedot

TULOSLASKELMA PHKK 1 PHKK YHTEENSÄ

TULOSLASKELMA PHKK 1 PHKK YHTEENSÄ TULOSLASKELMA PHKK 1 PHKK YHTEENSÄ Toimintatuotot 131 560 173 120 560 112 118 608 123 124 373 835 128 387 026 4 013 191 3,2 Myyntituotot 121 894 210 111 817 005 110 311 606 118 661 161 121 513 475 2 852

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014

NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014 NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSSUUNNITELMA 2014-2017 Tulosennuste 7 / 2014 TULOSLASKELMA, kaikki yhteensä TP12 TP13 TA14 TPE14 Ero TPE / TA TOIMINTATUOTOT 51 110 54 938 394 54 714 021 54 262 557-451 464 Myyntituotot

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2012 2 Kouvolan talouden yleiset tekijät 3 Väestökehitys Kouvolassa 2001-2020 31.12. As.lkm Muutos, lkm % 2001 91 226-324 -0,35 2002 90 861-365 -0,40 2003 90 497-364 -0,40 2004 90 227-270 -0,30

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013

Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013 Kinnulan kunta, talousraportti 1-9/2013 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.8.2013 Kinnulan kunta 01-09/2011 01-09/2012 TA 2013 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-09/2013

Lisätiedot

TOIMINTAKATE , , ,19 4,53

TOIMINTAKATE , , ,19 4,53 Hailuodon kunta Tuloslaskelma, vertailu ed.vuoteen (toimitettu) 18.4.2017 21:26:41 INTIME/ULKOINEN TILIVUOSI 012017-122017 KAUSI 032017 LASKENNALLINEN 18/04/17 Vuoden alusta Vuoden alusta Muutos % 2016

Lisätiedot

ProGIS iltapäiväseminaari HSL:ssä

ProGIS iltapäiväseminaari HSL:ssä ProGIS iltapäiväseminaari HSL:ssä 13:00 HSL & paikkatiedot (Markku Huotari) 13:20 HSL:n joukkoliikennerekisteri (Krister Karppinen) 13:40 Uusi reittiopas (Tuukka Hastrup) 14:00 Lippu- ja informaatiojärjestelmä

Lisätiedot

14187 PORIN PALVELULIIKELAITOS

14187 PORIN PALVELULIIKELAITOS 1) Tuloslaskelma * MKS = muutettu käyttösuunnitelma ** TA = alkuperäinen talousarvio Kum. MKS* Ennuste Tot. Jäljellä Tot.-% Kum. Tot.-% Muutos Muutos 1 1/219 219 219 Erotus 1/219 MKS 219* MKS 219* 1/218

Lisätiedot

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT 00003401 PERUSTURVAN HALLINTO 8010 TOIMINTATUOTOT 8310 MYYNTITUOTOT 8314 MUUT SUORITTEIDEN MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8310 MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8010 TOIMINTATUOTOT 300,00-100,0 8502 PALKAT JA PALKKIOT

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi marraskuu Kh Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 10.2.2014 Tammi marraskuu Kh. 17.2.2014 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko 2015 Talousjohtaja Anne Arvola 23.11.2015 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,0 milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Kiinteistöverotilitys on vaikuttanut n euron verran vuoden 2016 syyskuun tulokseen.

Kiinteistöverotilitys on vaikuttanut n euron verran vuoden 2016 syyskuun tulokseen. PÖYTYÄN KUNTA Talousraportti 9/2016 1 Tuloslaskelma 2016 2015 TOIMINTATUOTOT TA Muutos Ta+muut. Toteuma Tot-% Edv.tot Tot-% Myyntituotot 4 471 050 0 4 471 050 2 750 516 61,52 2 990 447 63,59 Maksutuotot

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntijajäsenille

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntijajäsenille ESITYSLISTA 1/2014 1 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntijajäsenille HSL:n kevätyhtymäkokous tiistaina 27.5.2014 kello 11:00 Kokoushuoneet Reitti ja Opas,

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammitoukokuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammitoukokuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammitoukokuu Tähän tarvittaessa otsikko 2015 Talousjohtaja Anne Arvola 22.6.2015 Koko kunta - Toteumavertailu Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen kuukausitoteuma

Lisätiedot

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA TOIVAKAN KUNTA Sivu 1 2014 TA TA 2016 TA 2017 TA 2018 00004100 SOSIAALITOIMISTO Myyntituotot 2 610 2 400,00 Muut toimintatuotot 364 2 974 2 400,00 Henkilöstökulut -63 570-69 047,00-63 761,00 Palvelujen

Lisätiedot

TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,8 0, ,8 0,

TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,8 0, ,8 0, 00002110 TOIMEENTULOTUKI (04) Tuet ja avustukset 258.712 296.446 267.000 3,2-9,9 267.000 3,2-9,9 267.000 267.000 267.000 Muut toimintatuotot 31.858 30.000 20.000-37,2-33,3 20.000-37,2-33,3 20.000 20.000

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2015 2015 muutos 2015 01-03 %

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama Käyttö 2015 2015 muutos 2015 01-03 % Saarijärven kaupunki Sivu 1 00000510 YMPÄRISTÖOSASTON HALLINTO Henkilöstökulut -77.142-77.142-17.816,23-59.325,77 23,1 Palvelujen ostot -42.978-42.978-10.698,42-32.279,58 24,9 Aineet, tarvikkeet ja tavarat

Lisätiedot

Hall 8/ Liite nro 3

Hall 8/ Liite nro 3 Hall 8/31.8.2017 Liite nro 3 Sisällys vertailu 1.1. 30.6.2017... 1 Tuloslaskelmat 2014 17... 2 Talousarvion toteutumavertailu 2017... 3 Toimintakate 2014 17... 4 Palkkojen toteutumat 1.1. 30.6.2017...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65 16.11.2015 Sivu 1 / 1 2177/2015 00.04.01.00 65 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) syysyhtymäkokous 2015, kokousedustajan määrääminen ja toimiohjeen antaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.5.2016 Talous- ja hallinto-osasto 28.6.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.5.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1. 31.5.2016

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1/2011. HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä

OSAVUOSIKATSAUS 1/2011. HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1/2011 HSL Helsingin seudun liikenne kuntayhtymä HSHL 31.5.2011 HELSINKI ESPOO VANTAA KAUNIAINEN KERAVA KIRKKONUMMI SISÄLLYSLUETTELO 1 TALOUS... 2 1.1 TOIMINTATULOT... 2 1.2 TOIMINTAMENOT...

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 8.8.2016 *TP ENNUSTE 2016 ULKOISET ERÄT TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015 TA2016 ENNUSTE 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntiajäsenille

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntiajäsenille ESITYSLISTA 4/2013 1 Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokouksen jäsenille ja asiantuntiajäsenille HSL:n syysyhtymäkokous tiistaina 19.11.2013 kello 11:00 Kokoushuoneet Reitti ja Opas,

Lisätiedot

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote

Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös. Mediatiedote Forssan kaupungin vuoden 2016 tilinpäätös Mediatiedote 6. huhtikuuta 2017 Vuoden 2016 tilinpäätös ennustettua parempi ja mahdollistaa jonkin verran myös varautumista tulevaan Tilinpäätös on 0,2 miljoonaa

Lisätiedot

Toiminnan rahavirta TA Toteuma Tot-% Käyttö Tot-%

Toiminnan rahavirta TA Toteuma Tot-% Käyttö Tot-% PÖYTYÄN KUNTA Talousraportti 6/2016 1 Tuloslaskelma 2016 2015 TOIMINTATUOTOT TA Ta+muut. Toteuma Tot-% Edv.tot Tot-% Myyntituotot 4 471 050 4 471 050 1 847 251 41,32 2 037 606 43,33 Maksutuotot 2 713 900

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI ELOKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat Salon

Lisätiedot

Talouskatsaus

Talouskatsaus Salon kaupunki 235/00.04.01/2016 Talouskatsaus 2016-2017 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Seppo Juntti Toiminnan ja talouden tasapaino Salon kaupungin toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi viime vuosina.

Lisätiedot

Talousarvion toteumaraportti..-..

Talousarvion toteumaraportti..-.. Talousarvion toteumaraportti..-.. 4kk = 33,3% Kokonaisuutena huhtikuun lopussa talousarvio on toteutunut taloudellisesti ja toiminnallisesti pitkälti arvion mukaisesti. Viime vuoteen verrattuna vuosikate

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot