HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT"

Transkriptio

1 HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT HTSY Verohallinto

2 2 (6) HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT Harmaan talouden selvitysyksikössä on valmistunut raportti Helsingin kaupungin hankinnoista vuosilta Selvityksessä tutkittiin muun muassa palveluja tuottavien yritysten taloutta, lakisääteisten velvoitteiden hoitoa, asiakassuhteita, organisaatiohenkilöiden vaikutusta yritysten liiketoimintaan sekä kaupungin oman, vuonna 2011 aloitetun harmaan talouden torjuntaohjelman vaikutusta. Hankintalain tarkoitus vaikuttaa toteutuneen melko hyvin Helsingin kaupungin hankinnoissa ja hankinnat näyttävät jakaantuneen lukuisalle määrälle palveluntuottajia. Kaupungin hankinnat tukevat palvelua tuottavien yritysten taloutta. Helsingin kaupungin harmaan talouden torjuntaohjelma on tuottanut tulosta palvelua tuottavien yritysten verovelkojen hallinnassa. Harmaan talouden tapauksilta ei kuitenkaan ole vältytty. JULKISET HANKINNAT Julkisyhteisöjen tavara- ja palveluostot sekä niiden teettämät rakennusurakat ovat Suomessa vuositasolla noin 35 miljardia euroa. Julkisten hankintojen merkitys on lisääntynyt jatkuvasti, koska monia julkisia palveluja tuotetaan yksityisillä palveluntuottajilla. Helsingin kaupunki on yksi suurimmista julkisten hankintojen ostajista. Helsingin kaupungin ulkopuolisten palvelujen ostojen määrä oli vuoden 2013 tilinpäätöksessä 1,6 miljardia euroa. Helsingin kaupungin tarkastusviraston laskelmien mukaan Helsinki menettää verotuloja noin miljoonaa euroa vuodessa harmaan talouden takia. 1 Harmaan talouden selvitysyksikkö laati selvityksen Helsingin kaupungille palveluja tuottavista yrityksistä vuosilta Aineiston selvitykseen toimittivat Helsingin kaupungin hankinnoista vastaavat viisi suurinta palveluyksikköä. Selvityksen kohdejoukko poimittiin lähdeaineistosta yhdenmukaisin perustein koko tarkastelujakson ajalta. 2 Kohdejoukon muodosti yritystä, joista huhtikuussa 2014 oli toimivia (84 %). Kohdejoukon yritysten Helsingin kaupungille tuottamien palvelujen arvo oli 464 miljoonaa euroa vuonna 2013, eli se kattoi noin neljänneksen kaupungin hankintojen kokonaisarvosta. 1 Julkiset hankintamarkkinat ja epäterveen kilpailun torjunta: Pekka Lith, Artikkeli ja Helsingin kaupungin tarkastusvirasto 2 Kohdejoukko muodostettiin huomioimalla vain hankinnat, joiden kerta-arvo ylitti euroa. Lisäksi kohdejoukosta poistettiin yritykset, joiden keskimääräinen vuotuinen liikevaihto ajalla ylitti 40 miljoonaa euroa.

3 3 (6) Selvityksessä tarkasteltiin lisäksi hankintalain (Laki julkisista hankinnoista 348/2007) toimivuutta ja lain tarkoituksen toteutumista Helsingin kaupungin hankinnoissa. Lain julkisista hankinnoista tavoitteena on mm. turvata yritysten ja muiden yhteisöjen tasapuolisia mahdollisuuksia tarjota tavaroita ja palveluja julkisissa tarjouskilpailuissa. Lain tavoitetta tutkittiin selvityksessä yritysten liikevaihdolla, asiakassuhteen kestolla ja henkilöstömäärällä. Selvityksen kohdejoukossa yritysten kokojakauma mitattuna liikevaihdolla ja henkilöstömäärällä säilyi lähes muuttumattomana tarkastelujakson ajan. Siirtymää suuria yrityksiä suosivaksi ei aineistossa havaittu. Pitkät asiakassuhteet olivat tyypillisiä kaikissa hankintaluokissa ja eritoten suurissa hankinnoissa. KOHDEJOUKON YRITYKSET TILASTOINA YRITYSTEN KOKO JA OIKEUDELLINEN MUOTO Kohdejoukon yritykset jakautuivat liikevaihtoluokkiin seuraavasti: alle 400 tuhatta euroa (32 %), 400 tuhatta 2 miljoonaa euroa (32 %), 2 10 miljoonaa euroa (25 %) ja miljoonaa euroa (11 %). Osakeyhtiöitä kohdejoukosta oli 88 prosenttia, elinkeinonharjoittajia kahdeksan prosenttia ja henkilöyhtiöitä kolme prosenttia ja muita oikeudellisia muotoja yksi prosentti. PALKAT JA HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ Kohdejoukon yrityksistä 80 prosenttia työllistää alle 50 henkilöä, eli ne ovat pieniä yrityksiä. Henkilökunnan määrän mediaani on henkilöyhtiöillä luokassa 1 4 henkilöä ja osakeyhtiöillä luokassa henkilöä. Palveluja tuottaneet elinkeinonharjoittajat näyttävät toimivan harvoin työnantajina. KOHDEJOUKON YRITYSTEN TOIMINTA-AIKA Hankinnoista merkittävä osa tehtiin yli 10 vuotta toimineilta yrityksiltä. Niiden osuus vaihteli hankintaluokasta riippuen 68 ja 84 prosentin välillä. Alle kolme vuotta toimineilta yrityksiltä oli tehty hankinnoista vain 2 3 prosenttia. Hankinnat kohdistuvat siten suurimmaksi osaksi pitkään toimineille ja toimintansa vakiinnuttaneille yrityksille.

4 4 (6) HELSINGIN HANKINTOJEN OSUUS KOHDEJOUKON YRITYSTEN LIIKEVAIHDOSTA Helsingin hankintojen merkitystä yrityksille tutkittiin suhteuttamalla hankintojen arvo yrityksen liikevaihtoon. 3 Osakeyhtiöistä 57 prosentilla Helsingin hankintojen osuus oli alle 8 prosenttia liikevaihdosta. Vastaavasti elinkeinonharjoittajista 56 prosentilla ja henkilöyhtiöistä 64 prosentilla hankintojen osuus oli alle 30 prosenttia liikevaihdosta. Helsingin kaupungin hankinnat ovat merkittäviä kohdejoukon henkilöyhtiöille ja elinkeinonharjoittajille. Vastaavasti osakeyhtiöillä Helsingin hankintojen osuus on huomattavasti alhaisempi eikä muodosta kriittistä osaa, joka katsottiin selvityksessä 20 prosentin osuudeksi yrityksen liikevaihdosta. Palvelua tuottavat kohdejoukon yritykset jakautuivat hankintojen euromäärää kuvaaviin luokkiin seuraavasti: Myynnit Helsingin kaupungille Osuus yrityksistä alle 7,5-40 tuhatta euroa 58,6 % tuhatta euroa 19,5 % tuhatta euroa 15,3 % miljoonaa euroa 5,7 % yli 2 miljoonaa euroa alle 1,0 % YRITYSTEN TILINPÄÄTÖSTIEDOT Tilinpäätöshavainnoilla selvitettiin muutoksia yritysten toiminnassa ja vakavaraisuudessa vuosien välillä. Tilinpäätöstiedoista tarkasteltiin mm. yritysten liikevaihtoa, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta ja kannattavuutta. Kohdejoukon yritykset jaettiin tarkastelussa kahteen ryhmään: niihin, joilla on ollut, ja niihin, joilla ei ole ollut myyntiä Helsingin kaupungille kyseisenä vuonna. Kaikilla kohdejoukon yrityksillä oli ollut tarkastusjaksolla kuitenkin jonain vuonna myyntiä Helsingin kaupungille. Maksuvalmius mitattuna Quick Ratio tunnusluvulla näyttäisi olevan parempi niillä yrityksillä, joilla on myyntiä Helsingin kaupungille. Yritykset, joilla oli myyntiä Helsingin kaupungille, pärjäsivät vertailuryhmää paremmin liikevoiton tarkastelussa. Näiden yritysten liikevoitto oli tarkastelussa hyvä. Vastaavasti niiden yritysten, joilla ei ollut myyntiä Helsingin kaupungille, 3 Tarkastelu on suuntaa antava, koska hankintojen arvo ja liikevaihto on muodostettu eri rajauksin ja perustein.

5 5 (6) liikevoitto oli useammin negatiivinen. Myös pääoman tuotto oli parempi yrityksillä, joilla oli myyntiä Helsingin kaupungille. Tunnuslukuvertailun perusteella voidaan päätellä, että Helsingin kaupungin hankinnat tukevat yrityksen taloutta ja parantavat yritysten taloudellista asemaa ja tuloksen muodostusta. Prosentuaaliset erot ryhmien välillä olivat pieniä, mutta systemaattisia. Ainoan poikkeuksen tähän muodosti omavaraisuusaste, jossa vertailuryhmä pärjäsi osittain paremmin kuin Helsingin kaupungille myyntejä tehneet yritykset. Kokonaisuutena arvioiden myös omavaraisuusaste oli parempi yrityksillä, joilla oli myyntiä Helsingin kaupungille. VEROVELKATIEDOT, ULOSOTTOTIEDOT JA LIIKETOIMINTAKIELLOT KOHDEJOUKON YRITYKSET Kohdejoukon yrityksestä verovelkaisia oli 518, joista 448 osakeyhtiöitä. Yli euroa verovelkaisia yrityksiä oli 395, joista vailla maksusuunnitelmaa Verohallinnon kanssa oli 315 yritystä. Osakeyhtiöiden osuus verovelkaisista yrityksistä oli 86 prosenttia ja verovelasta 98 prosenttia. Koko kohdejoukon verovelan yhteismäärä oli yli 70 miljoonaa euroa. Verovelan mediaani kasvoi voimakkaasti vuoden 2009 jälkeen niiden yritysten keskuudessa, joilla ei ollut myyntiä Helsingille: verovelan mediaani oli vuonna 2011 noin 25 tuhatta euroa ja vuonna 2013 noin 27 tuhatta euroa. Niiden yritysten, joilla oli myyntiä Helsingin kaupungille, verovelan mediaani pysyi alle 10 tuhannen euron. Tämä havainto tukee käsitystä, että Helsingin kaupungin vuonna 2011 aloittama harmaan talouden torjuntaohjelma ohjasi hankintoja julkiset velvoitteensa hoitaville yrityksille. Voimassa oleva liiketoimintakielto oli 21 organisaatiohenkilöllä. Näistä viiden henkilön vastuuasema yrityksessä näytti jatkuvan liiketoimintakiellosta huolimatta ja tietoa vastuusuhteen päättymisestä ei ollut kirjattu kaupparekisteriin. Kohdejoukosta arvioverotettujen yritysten osuus on pysynyt viime vuosina noin yhden prosentin tasolla. KOHDEJOUKON VASTUUHENKILÖT Kohdejoukon yritysten vastuuhenkilöillä (kaupparekisterivastuuhenkilöt sekä merkittävät omistajat) oli henkilökohtaista verovelkaa 20 miljoonaa euroa ja avointa ulosottovelkaa 68 miljoonaa euroa. Avoimista ulosottoasioista on tilitetty velkojille 4,1 miljoonaa euroa. Verovelasta 97 prosenttia oli 338 henkilöllä, joilla verovelan saldo oli yli euroa.

6 6 (6) Selvityksessä havaittiin tilastollinen yhteys organisaatiohenkilöiden henkilökohtaisten verovelkojen ja kohdejoukon yritysten verovelkojen välillä. Tilastollinen yhteys havaittiin myös organisaatiohenkilöiden kohdejoukon yritysten ja heidän muiden vastuuyritystensä verovelkojen välillä sekä organisaatiohenkilöiden kohdejoukon yritysten ja muiden yritysten konkurssivaiheiden välillä. Edellä kuvatut havainnot korostavat tarvetta selvittää yritysten taustahenkilöiden luotettavuuden edellytykset julkisia hankintoja tehtäessä. HELSINGIN HARMAAN TALOUDEN TORJUNTAOHJELMAN VAIKUTUKSISTA Helsingin kaupungin 2011 aloittamalla harmaan talouden torjuntaohjelmalla on kyetty vaikuttamaan siihen, että palveluiden tuottajiksi valikoituu keskimääräistä luotettavampia yrityksiä. Yritykset, joilla on ollut myyntiä Helsingin kaupungille, näyttävät tilinpäätöstunnuslukujen perusteella olevan hieman kannattavampia ja vakavaraisempia kuin yritykset, joilla myyntiä Helsingin kaupungille ei ole ollut. Lisäksi verovelan määrä on alhaisempi yrityksillä, joilla on ollut myyntiä Helsingille. Harmaan talouden tapauksilta ei kuitenkaan ole vältytty. Kohdejoukkoon tehdyistä verotarkastuksista harmaan talouden tarkastuksia oli kuusi prosenttia. Kaikista Verohallinnon tekemistä verotarkastuksista harmaan talouden tarkastusten osuus on keskimäärin noin 20 prosenttia. KEHITYSESITYS Selvitysyksikkö esittää harkittavaksi, että julkisia hankintoja tekeville viranomaisille säädettäisiin tiedonsaantioikeus palveluja tarjoavien organisaatioiden julkisten velvoitteiden, kuten verojen, eläke-, työttömyys- ja tapaturmavakuuttamisen sekä Tullin perimien maksujen hoitamiseen liittyviin tietoihin. Samassa yhteydessä voitaisiin arvioida palveluntarjoajien vastuuhenkilöiden sekä näiden muun yritystoiminnan velvoitteidenhoitoon liittyvien tietojen merkitys julkisia hankintoja tehtäessä. Kirjoitus perustuu Harmaan talouden selvitysyksikön selvitykseen. Lisätiedot ja selvitystilaukset Lisätietoja medialle: Johtaja Janne Marttinen, puh Apulaisjohtaja Marko Niemelä, puh

ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT

ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT HTSY Verohallinto 3.3.2015 2 (5) ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT Vuoden 2013 lopulla elinkeinotoiminnan verovelkaa oli miltei kolme miljardia euroa ja yritysten verovelat näyttävät

Lisätiedot

ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016

ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016 ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016 HTSY Verohallinto Päiväys 28.2.2017 2 (5) ANNISKELULUVANHALTIJAT Harmaan talouden selvitysyksikössä (HTSY) on tutkittu Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valviran)

Lisätiedot

TEKES ASIAKASKARTOITUS

TEKES ASIAKASKARTOITUS TEKES ASIAKASKARTOITUS HTSY Verohallinto 7.10.2014 2 (5) TEKES ASIAKASKARTOITUS Harmaan talouden selvitysyksikkö on selvittänyt Tekesin rahoitusta saaneiden yritysten rekisteröintiasemaa ja taloudellisia

Lisätiedot

Tavaraliikenneluvanhaltijat

Tavaraliikenneluvanhaltijat Tavaraliikenneluvanhaltijat HTSY Verohallinto 20.8.2012 Verohallinto 2 (5) TAVARALIIKENNELUVANHALTIJAT Yleistä Verovelat Ammattimainen tavarankuljetus tieliikenteessä on pääsääntöisesti luvanvaraista toimintaa.

Lisätiedot

YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON YRITYKSET

YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON YRITYKSET YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON YRITYKSET HTSY Verohallinto Päiväys 27.5.2014 2 (5) YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON YRITYKSET Tässä kirjoituksessa tarkastellaan yksityisen terveydenhuollon yritysten lakisääteisten

Lisätiedot

TULLIN VARASTOTOIMIJAT

TULLIN VARASTOTOIMIJAT TULLIN VARASTOTOIMIJAT HTSY Verohallinto 17.3.2015 2 (5) TULLIN VARASTOTOIMIJAT Tullin varastotoimijat -selvitys antaa yleiskuvan tullaamattomien tavaroiden varastonpitäjien velvoitteidenhoidosta. Harmaan

Lisätiedot

TEKES ASIAKASKARTOITUS

TEKES ASIAKASKARTOITUS TEKES ASIAKASKARTOITUS HTSY Verohallinto 9.10.2014 2 (5) TEKES ASIAKASKARTOITUS Harmaan talouden selvitysyksikkö on selvittänyt Tekesin rahoitusta saaneiden yritysten rekisteröintiasemaa ja taloudellisia

Lisätiedot

TYÖNANTAJAT VEROHALLINNON REKISTERISSÄ JA SOSIAALIVAKUUTTAMISESSA

TYÖNANTAJAT VEROHALLINNON REKISTERISSÄ JA SOSIAALIVAKUUTTAMISESSA TYÖNANTAJAT VEROHALLINNON REKISTERISSÄ JA SOSIAALIVAKUUTTAMISESSA HTSY Verohallinto 4.11.2014 2 (6) TYÖNANTAJAT VEROHALLINNON REKISTERISSÄ JA SOSIAALIVAKUUTTAMISESSA Harmaan talouden selvitysyksikkö on

Lisätiedot

ANNISKELULUVANHALTIJAT SUOMESSA

ANNISKELULUVANHALTIJAT SUOMESSA ANNISKELULUVANHALTIJAT SUOMESSA HTSY 28.10.2014 2 (8) ANNISKELULUVANHALTIJAT SUOMESSA Harmaan talouden selvitysyksikkö on tutkinut Suomen anniskeluluvanhaltijoita vuosina 2011, 2012 ja 2013 ja selvittänyt

Lisätiedot

HAKEMISTOPALVELUYRITYKSET POLIISILLE TEHDYISSÄ TUTKINTAPYYNNÖISSÄ

HAKEMISTOPALVELUYRITYKSET POLIISILLE TEHDYISSÄ TUTKINTAPYYNNÖISSÄ HAKEMISTOPALVELUYRITYKSET POLIISILLE TEHDYISSÄ TUTKINTAPYYNNÖISSÄ HTSY Verohallinto 11.6.2014 2 (5) HAKEMISTOPALVELUYRITYKSET POLIISILLE TEHDYISSÄ TUTKINTAPYYNNÖISSÄ Harmaan talouden selvitysyksikössä

Lisätiedot

KULUTTAJALUOTONANTAJAT, PERINTÄ- TOIMISTOT, PANTTILAINAUSLAITOKSET JA LÖYTÖTAVARATOIMISTOT

KULUTTAJALUOTONANTAJAT, PERINTÄ- TOIMISTOT, PANTTILAINAUSLAITOKSET JA LÖYTÖTAVARATOIMISTOT KULUTTAJALUOTONANTAJAT, PERINTÄ- TOIMISTOT, PANTTILAINAUSLAITOKSET JA LÖYTÖTAVARATOIMISTOT HTSY Verohallinto 16.2.2016 2 (6) KULUTTAJALUOTONANTAJAT, PERINTÄTOIMISTOT, PANTTILAINAUSLAITOKSET JA LÖYTÖTAVARA-

Lisätiedot

Sosiaalipalvelujen toimiala

Sosiaalipalvelujen toimiala Sosiaalipalvelujen toimiala HTSY Verohallinto 23.10.2012 Verohallinto 2 (5) SOSIAALIPALVELUJEN TOIMIALA on laatinut ilmiöselvityksen 32/2011 Sosiaalipalvelujen toimialasta. Selvityksessä on käsitelty toimialan

Lisätiedot

TUPAKKAVERO JA HARMAA TALOUS

TUPAKKAVERO JA HARMAA TALOUS TUPAKKAVERO JA HARMAA TALOUS HTSY Verohallinto 3.5.2016 2 (5) TUPAKKAVERO JA HARMAA TALOUS Harmaan talouden selvitysyksikössä on tutkittu tupakkaveroon liittyvää harmaata taloutta ja tupakkaveroluvallisten

Lisätiedot

Romukauppa HTSY Verohallinto 23.10.2013

Romukauppa HTSY Verohallinto 23.10.2013 Romukauppa HTSY Verohallinto 23.10.2013 Verohallinto 2 (5) ROMUKAUPPAA KOSKEVA SELVITYS Selvityksen tarkoitus Verohallinnon Harmaan talouden selvitysyksikössä on laadittu romukauppaa koskeva selvitys.

Lisätiedot

Verohallinto 3 (6) Harmaan talouden selvitysyksikkö. Pääurakoitsijat ilmoittavat ja tilittävät veron urakkaketjussa

Verohallinto 3 (6) Harmaan talouden selvitysyksikkö. Pääurakoitsijat ilmoittavat ja tilittävät veron urakkaketjussa Rakentamispalvelujen käännetyn verovelvollisuuden vaikutukset HTSY Verohallinto 27.11.2012 Verohallinto 2 (6) KÄÄNNETTY ARVONLISÄVEROVELVOLLISUUS LAIN VAIKUTUKSET Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus

Lisätiedot

Selvitys pikalainayrityksistä

Selvitys pikalainayrityksistä Selvitys pikalainayrityksistä HTSY Verohallinto 10.4.2013 Verohallinto 2 (6) SELVITYS PIKALAINAYRITYKSISTÄ Harmaan talouden selvitysyksikössä on tutkittu pikalainayritysten toimintaa, niiden taloudellisia

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT SELVITYS 11/2015

HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT SELVITYS 11/2015 HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINNAT SELVITYS 11/2015 19.5.2015 Harmaan talouden selvitysyksikkö Tekijä Asiantuntija Olavi Kärkkäinen Analyytikko Kirsi Ristola Julkaisun nimi Helsingin kaupungin hankinnat Julkaisutapa

Lisätiedot

Lausunto hankintalain kokonaisuudistuksen valmisteluryhmän mietinnöstä

Lausunto hankintalain kokonaisuudistuksen valmisteluryhmän mietinnöstä 1 VEROHALLINTO LAUSUNTO PL 325 02.07.2015 00052 VERO Työ- ja elinkeinoministeriölle Viite: Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja, Kilpailukyky, 37/2015 Lausunto hankintalain kokonaisuudistuksen valmisteluryhmän

Lisätiedot

Metalliteollisuuden yritykset Suomessa

Metalliteollisuuden yritykset Suomessa Metalliteollisuuden yritykset Suomessa HTSY Verohallinto 18.12.2012 Verohallinto 2 (6) METALLITEOLLISUUDEN YRITYKSET SUOMESSA Kirjoitus perustuu Harmaan talouden selvitysyksikön ilmiöselvitykseen Metalliteollisuuden

Lisätiedot

Jakeluverkonhaltijoiden sähköverkkoliiketoiminnan tilinpäätöstietojen

Jakeluverkonhaltijoiden sähköverkkoliiketoiminnan tilinpäätöstietojen Muistio 1 (5) Jakeluverkonhaltijoiden sähköverkkoliiketoiminnan tilinpäätöstietojen yhteenveto tilikaudelta 2018 Vuoden 2018 lopussa Suomessa harjoitti sähköverkkotoimintaa 77 jakeluverkonhaltijaa, 10

Lisätiedot

ULKOMAALAISTAUSTAISET YRITYKSET SUOMEN KAUPPAREKISTERISSÄ

ULKOMAALAISTAUSTAISET YRITYKSET SUOMEN KAUPPAREKISTERISSÄ ULKOMAALAISTAUSTAISET YRITYKSET SUOMEN KAUPPAREKISTERISSÄ SELVITYS 36/2018 Harmaan talouden selvitysyksikkö Tekijä Analyytikko: Tuija Hannula Asiantuntija: Olavi Kärkkäinen Julkisuus Julkinen Julkaisun

Lisätiedot

Vartioimisala. Heini Vaari

Vartioimisala. Heini Vaari Vartioimisala Heini Vaari HTSY Verohallinto 29.1.2013 Verohallinto 2 (5) VARTIOIMISALA on laatinut ilmiöselvityksen 20/2012 Vartioimisalasta. Selvityksessä on käsitelty toimialan harmaan talouden riskejä,

Lisätiedot

RIKOSTAUSTATIEDON MERKITYS HARMAAN TALOUDEN RISKIN ARVIOINNISSA SELVITYS 21/2018

RIKOSTAUSTATIEDON MERKITYS HARMAAN TALOUDEN RISKIN ARVIOINNISSA SELVITYS 21/2018 RIKOSTAUSTATIEDON MERKITYS HARMAAN TALOUDEN RISKIN ARVIOINNISSA SELVITYS 21/2018 Harmaan talouden selvitysyksikkö Tekijät Noora Jokela, Sini Hurmerinta ja Jarkko Mäki Julkisuus julkinen Julkaisun nimi

Lisätiedot

ULOSOTTOMENETTELYSSÄ VARATTOMAKSI TODETUT YRITYKSET

ULOSOTTOMENETTELYSSÄ VARATTOMAKSI TODETUT YRITYKSET ULOSOTTOMENETTELYSSÄ VARATTOMAKSI TODETUT YRITYKSET HTSY Verohallinto 2.9.2014 2 (5) ULOSOTTOMENETTELYSSÄ VARATTOMAKSI TODETUT YRITYKSET Harmaan talouden selvitysyksikkö on tarkastellut ulosotossa vuosina

Lisätiedot

Virolaistaustaiset yritykset Suomen kaupparekisterissä

Virolaistaustaiset yritykset Suomen kaupparekisterissä Virolaistaustaiset yritykset Suomen kaupparekisterissä Selvitys 3/2019 Julkaisun nimi: Virolaistaustaiset yritykset Suomen kaupparekisterissä Tekijät: Tuija Hannula, analyytikko Olavi Kärkkäinen, asiantuntija

Lisätiedot

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden rahoittamisesta

Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden rahoittamisesta 1 (5) PL 325 00052 VERO Työ- ja elinkeinoministeriölle LAUSUNTO TEM/949/03.01.01/2017 16.6.2017 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSANALYYSI. Tilinpäätös 03/2016 MALLI OY

TILINPÄÄTÖSANALYYSI. Tilinpäätös 03/2016 MALLI OY TILINPÄÄTÖSANALYYSI Tilinpäätös 03/2016 MALLI OY Pohjanmaan Ekonomitoimisto 2016 TOIMINNAN LAAJUUS Yrityksen liikevaihdoksi muodostui 620 000 euroa, missä on lisäystä +12 000 euroa edelliseen tilikauteen

Lisätiedot

VALMISMATKALIIKETOIMINTA

VALMISMATKALIIKETOIMINTA VALMISMATKALIIKETOIMINTA HTSY Verohallinto 31.5.2016 2 (9) VALMISMATKALIIKETOIMINTA Harmaan talouden selvitysyksikössä on tutkittu Kilpailu- ja kuluttajaviraston valvomaan valmismatkaliikerekisteriin kuuluvia

Lisätiedot

SAIRAANKULJETUS HTSY Verohallinto Päiväys

SAIRAANKULJETUS HTSY Verohallinto Päiväys SAIRAANKULJETUS HTSY Verohallinto Päiväys 27.5.2014 2 (6) SAIRAANKULJETUS Tässä kirjoituksessa kuvataan Harmaan talouden selvitysyksikön sairaankuljetusalaa koskeva selvityksen tuloksia. Selvityksessä

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2015 1 6/2014 1 12/2014 Liikevaihto, 1000 EUR 17 218 10 676 20 427 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 5 205 1 916 3 876 Liikevoitto, % liikevaihdosta 30,2 % 17,9 % 19,0

Lisätiedot

Siivouspalvelualan yritykset

Siivouspalvelualan yritykset Siivouspalvelualan yritykset HTSY Verohallinto 21.5.2013 Verohallinto 2 (5) SIIVOUSPALVELUALA Harmaan talouden selvitysyksikössä on valmistunut siivouspalvelualan yrityksiä koskeva ilmiöselvitys, jossa

Lisätiedot

Julkiset hankintamarkkinat ja epäterveen kilpailun torjunta. Pekka Lith

Julkiset hankintamarkkinat ja epäterveen kilpailun torjunta. Pekka Lith Julkiset hankintamarkkinat ja epäterveen kilpailun torjunta Pekka Lith HTSY Verohallinto 7.5.2013 Verohallinto 2 (5) JULKISET HANKINTAMARKKINAT JA EPÄTERVEEN KILPAILUN TORJUNTA Julkisyhteisöjen tavara-

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

söverojen osuus liikevoitosta oli 13,5 prosenttia ja suomalaisomisteisten Virossa toimivien yritysten, poikkeuksellisen vähän, 3,2 prosenttia.

söverojen osuus liikevoitosta oli 13,5 prosenttia ja suomalaisomisteisten Virossa toimivien yritysten, poikkeuksellisen vähän, 3,2 prosenttia. Helsinki 213 2 Viron nopea talouskasvu 2-luvulla sekä Suomea alhaisempi palkkataso ja keveämpi yritysverotus houkuttelevat Suomessa toimivia yrityksiä laajentamaan liiketoimintaansa Virossa. Tässä tutkimuksessa

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18

Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Suomen Asiakastieto Oy 22.12.2009 14:21:18 Yrityksen perustiedot Malliyritys Oy Yritystie 5 00100 Helsinki Y-tunnus 011111111 Kaupparekisterinumero Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin 01.01.2000

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 Viking Line -konserni, jonka edellinen tilikausi käsitti ajan 1. marraskuuta 2009 31. joulukuuta 2010, on siirtynyt 1. tammikuuta 2011 alkaen kalenterivuotta vastaavaan

Lisätiedot

Tunnuslukuopas. Henkilökohtaista yritystalouden asiantuntijapalvelua.

Tunnuslukuopas. Henkilökohtaista yritystalouden asiantuntijapalvelua. Tunnuslukuopas TM Henkilökohtaista yritystalouden asiantuntijapalvelua www.mediatili.com Kannattavuus Kannattavuus on eräs yritystoiminnan tärkeimpiä mittareita. Mikäli kannattavuus on heikko, joudutaan

Lisätiedot

Yrittäjän oppikoulu. Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy

Yrittäjän oppikoulu. Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015. Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Yrittäjän oppikoulu Johdatusta yrityksen taloudellisen tilan ymmärtämiseen (osa 2) 23.10.2015 Niilo Rantala, Yläneen Tilikeskus Oy Sisältö Mitä on yrityksen taloudellinen tila? Tunnuslukujen perusteet

Lisätiedot

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys

TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA Konsernin kehitys TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2004- Konsernin kehitys Turkistuottajat Oyj järjesti katsauskauden 1.9.2004- aikana neljä huutokauppaa. Huutokaupoissa ja katsauskauden aikana tapahtuneessa

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1 6/2016 1 6/2015 1 12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 10 370 17 218 27 442 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 647 5 205 6 471 Liikevoitto, % liikevaihdosta 6,2 % 30,2 % 23,6 %

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36

Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.05.2007 09:36 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne

Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne Apteekkien kokonaistaloudellinen tilanne Janne Huovari ja Sami Pakarinen, Pellervon taloustutkimus PTT 8.1.2014 Yhteenveto 1) Vuonna 2012 apteekkien erillisyhtiöitä 132 kpl. Vuoden 2010 jälkeen uusia erillisyhtiöitä

Lisätiedot

ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016 SELVITYS 6/2017

ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016 SELVITYS 6/2017 ANNISKELULUVANHALTIJAT 2016 SELVITYS 6/2017 28.2.2017 Harmaan talouden selvitysyksikkö Tekijä Analyytikko: Tuija Hannula Asiantuntija: Olavi Kärkkäinen Julkaisun nimi Anniskeluluvanhaltijat 2016 Julkaisutapa

Lisätiedot

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 31.3.2013 HKLjk 2.5.2013 Osavuosikatsaus 1 (10) Yhteisön nimi: HKL-Metroliikenne Ajalta: Toimintaympäristö ja toiminta Toimintaympäristössä ei ole havaittu erityisiä

Lisätiedot

Tilinpäätöksen tunnuslukujen tulkinta

Tilinpäätöksen tunnuslukujen tulkinta Tilinpäätöksen tunnuslukujen tulkinta TILINPÄÄTÖKSEN TUNNUSLUKUJA VOIDAAN LASKEA 1) tuloslaskelmapohjaisesti eli suoriteperusteisesti tai 2) rahoituslaskelmapohjaisesti eli maksuperusteisesti. MITTAAMISEN

Lisätiedot

2010 Marimekko Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010

2010 Marimekko Oyj OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010 2010 Marimekko Oyj CREATIVE DESIGN SINCE 1951 OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2010 TAMMI-MAALISKUU 2010 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys oli rohkaisevaa. Liikevaihtomme hienoinen

Lisätiedot

Toimialaraportit kannattavuuden ja kasvun seurantaan. Yritysten Rakenteet / Kristiina Nieminen 21.3.2007

Toimialaraportit kannattavuuden ja kasvun seurantaan. Yritysten Rakenteet / Kristiina Nieminen 21.3.2007 Toimialaraportit kannattavuuden ja kasvun seurantaan Yritysten Rakenteet / Kristiina Nieminen 21.3.2007 Esityksen kulku! Taustaa! Tuote! Kohdejoukko! Lähdeaineisto! Lisäpalvelut Taustaa! Tilinpäätöstilastoa

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 7 12/2014 7 12/2013 1 12/2014 1 12/2013 Liikevaihto, 1000 EUR 9 751 6 466 20 427 13 644 Liikevoitto ( tappio), 1000 EUR 1 959 462 3 876 1 903 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Pk-yrityksen talouden johtaminen ja seuranta Tilinpäätösanalyysi

Pk-yrityksen talouden johtaminen ja seuranta Tilinpäätösanalyysi Pk-yrityksen talouden johtaminen ja seuranta Tilinpäätösanalyysi Juha Kivirinta Fixcon Mastotie 20 90560 OULU, FINLAND Tel: +358 (0)400 963 960 Tilinpäätösanalyysin tarkoitus - Avustaa päätöksentekotilanteessa:

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 07-12/2016 7-12/2015 1-12/2016 1-12/2015 Liikevaihto, 1000 EUR 9 743 10 223 20 113 27 442 Käyttökate, 1000 EUR 1672 1563 2750 6935 Käyttökate, % liikevaihdosta 17,2 % 15,3

Lisätiedot

PIENITULOISET ORGANISAATIOHENKILÖT SELVITYS 14/2017

PIENITULOISET ORGANISAATIOHENKILÖT SELVITYS 14/2017 PIENITULOISET ORGANISAATIOHENKILÖT SELVITYS 14/2017 Harmaan talouden selvitysyksikkö Julkaisuaika Tekijät Jouni Kytölä Jarkko Mäki Julkaisun nimi Pienituloiset organisaatiohenkilöt Julkisuus Julkinen Julkaisutapa

Lisätiedot

United Bankers Oyj Taulukot ja tunnusluvut Liite puolivuotiskatsaus

United Bankers Oyj Taulukot ja tunnusluvut Liite puolivuotiskatsaus Liite puolivuotiskatsaus 1.1. 30.6.2017 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1-6/2017 1-6/2016 1-12/2016 Liikevaihto, 1000 EUR 11 561 10 370 20 113 Käyttökate, 1000 EUR 2024 1078 2750 Käyttökate, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Talenom Oyj. Jussi Paaso

Talenom Oyj. Jussi Paaso Talenom Oyj Jussi Paaso Strategiakauden valinnat: Vaivaton, automatisoitu ja huolenpitävä 1. YRITTÄJÄLLE VAIVATTOMAT TALOUSHALLINNON RUTIINIT 2. AUTOMATISOITU KIRJANPITO 3. HUOLENPITO JA LISÄARVOPALVELUT

Lisätiedot

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS

Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS Konsernin laaja tuloslaskelma, IFRS tuhatta euroa 1.1.-31.12.2010 1.1.-31.12.2009 Liikevaihto 9 862 6 920 Liiketoiminnan muut tuotot 4 3 Aineiden ja tarvikkeiden käyttö ( ) -557-508 Työsuhde-etuuksista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (8) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (8) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2013 1 (8) 713 Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi yritysten verovelkaa koskevien tietojen julkisuutta ja luovuttamista koskevaksi lainsäädännöksi HEL 2013-006512

Lisätiedot

Tausta vahva hyvä. välttävä heikko > ei luokittelua

Tausta vahva hyvä. välttävä heikko > ei luokittelua Suomen Asiakastieto Oy 14.03.2019 01.02 Rating Alfa Latvalan Maatila Oy Louhikonmäentie 46 60560 Halkosaari Louhikonmäentie 46, 60560 Halkosaari Tiedot luovutettu 14.03.2019 Puhelin: +358 40 5507694 Telefax:

Lisätiedot

Suomen energia alan rakenne liikevaihdolla mitattuna:

Suomen energia alan rakenne liikevaihdolla mitattuna: Suomen energia alan rakenne liikevaihdolla mitattuna: Energiayrityskanta käsittää vain itsenäisiä, voittoa tavoittelevia energiayhtiöitä ja konserneja. Yksittäisiä yrityksiä tarkastellessa kaikki luvut

Lisätiedot

Suomen elintarviketoimiala 2014

Suomen elintarviketoimiala 2014 Suomen elintarviketoimiala 2014 Strateginen toimialakatsaus Sisällysluettelo Sisällysluettelo Sisällysluettelo 3 Tiivistelmä 8 1 Suomen talous ja elintarviketoimiala 10 1.1 Kansantalouden kehitys 10 1.2

Lisätiedot

BISNODE. Autamme tekemään järkeviä päätöksiä.

BISNODE. Autamme tekemään järkeviä päätöksiä. BISNODE Autamme tekemään järkeviä päätöksiä. BISNODE-KONSERNI Joka päivä miljoonat liikemaailman toimijat tekevät päätöksiä perustuen tietoon, tosiasioihin ja tunteeseen. Tarjoamme heille kattavia myynnin

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

Avainluvut-malli ja taloudellinen analysointi

Avainluvut-malli ja taloudellinen analysointi Avainluvut-malli ja taloudellinen analysointi 2012 Leena Kinanen Vaadi Palvelua Anna palautetta Tuloksiin tilinpidolla Malliyritys Oy 1000 Tilikausi 2009 2010 10/2011 Maksuvalmius 2009 2010 10/2011 Toiminnan

Lisätiedot

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla

1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla SAV Rahoitus Oyj 1.7. 31.12.2010 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin kannattavuus on pysynyt erinomaisella tasolla Puolivuotiskatsaus lyhyesti: SAV-Rahoitus konsernin

Lisätiedot

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5)

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1.-31.12.2003 Konsernin liikevaihto oli 56,1 milj., jossa kasvua edelliseen vuoteen 7,1 milj. (14,4 %).

Lisätiedot

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016

LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 LIITE PRIVANET GROUP OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2016 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Privanet Group -konserni 1-12/2016 1-12/2015 Muutos 7-12/2016 7-12/2015 Muutos 12kk 12kk 6 kk 6 kk Liikevaihto,

Lisätiedot

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS

SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS ESITYS SUOMINEN YHTYMÄ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 3.9.23 ESITYS 22.1.23 Liikevaihdon jakautuma 1-9/23 Joustopakkaukset 51,4 milj. euroa 42,8 % Nauhatuotteet 9,5 milj. euroa 7,9 % 12,3 milj. euroa Kuitukankaat

Lisätiedot

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Tilinpäätös 2008

1/8. Tunnusluvut. Itella Oyj Tilinpäätös 2008 1/8 Tunnusluvut 10-12 10-12 1-12 1-12 2008 2007 2008 2007 Liikevaihto, milj. euroa 561,4 463,2 1 952,9 1 710,6 Liikevoitto ilman kertal. erää 27,0 22,1 95,1 101,8 Liikevoittoprosentti ilman kertal. erää

Lisätiedot

ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT OSARAPORTTI II SELVITYS 4/2015

ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT OSARAPORTTI II SELVITYS 4/2015 ELINKEINOTOIMINNAN VEROVELAT OSARAPORTTI II SELVITYS 4/2015 3.3.2015 Harmaan talouden selvitysyksikkö Tekijä analyytikko Tuija Hannula ja asiantuntija Eeva Tiira Julkaisun nimi Elinkeinotoiminnan verovelat

Lisätiedot

VTI-konsernin osavuosikatsaus tammikuu - maaliskuu 2007

VTI-konsernin osavuosikatsaus tammikuu - maaliskuu 2007 VTI-konsernin osavuosikatsaus tammikuu - maaliskuu 2007 Yhteenveto Liikevaihto oli 18,7 miljoonaa euroa (Q1/2006: 19,0 miljoonaa euroa.). Liikevoitto oli 1,9 miljoonaa euroa (2,0), ollen 10,1 % liikevaihdosta

Lisätiedot

Talouden tunnusluvut tutuksi. Opas lukujen tulkintaan

Talouden tunnusluvut tutuksi. Opas lukujen tulkintaan Talouden tunnusluvut tutuksi Opas lukujen tulkintaan Yrityksen taloutta kuvataan useiden eri tunnuslukujen avulla. Lyhenteet ja termit vaativat tulkitsijaltaan paneutumista ennen kuin ne avautuvat. Vaivannäkö

Lisätiedot

SIILI SOLUTIONS OYJ ESPOO-KAUNIAISTEN OSAKESÄÄSTÄJÄT TOIMITUSJOHTAJA SEPPO KUULA 11.11.2013

SIILI SOLUTIONS OYJ ESPOO-KAUNIAISTEN OSAKESÄÄSTÄJÄT TOIMITUSJOHTAJA SEPPO KUULA 11.11.2013 SIILI SOLUTIONS OYJ ESPOO-KAUNIAISTEN OSAKESÄÄSTÄJÄT TOIMITUSJOHTAJA SEPPO KUULA 11.11.2013 VASTUUVAPAUSLAUSEKE Tässä materiaalissa esitetyt markkinoihin ja tulevaisuuteen liittyvät lausunnot ja arviot

Lisätiedot

KONSERNIN TUNNUSLUVUT

KONSERNIN TUNNUSLUVUT KONSERNIN TUNNUSLUVUT 2011 2010 2009 Liikevaihto milj. euroa 524,8 487,9 407,3 Liikevoitto " 34,4 32,6 15,6 (% liikevaihdosta) % 6,6 6,7 3,8 Rahoitusnetto milj. euroa -4,9-3,1-6,6 (% liikevaihdosta) %

Lisätiedot

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS

HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS HKL-Metroliikenne OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2011 HKLjk 18.8.2011 Osavuosikatsaus 1 (11) Yhteisön nimi: HKL-Metroliikenne Ajalta: 1.1. 30.6.2011 Toimintaympäristö ja toiminta Metron automatisoinnista ja

Lisätiedot

Ulosoton velalliskartoitus

Ulosoton velalliskartoitus Ulosoton velalliskartoitus HTSY Verohallinto 25.9.2012 Verohallinto 2 (5) ULOSOTON VELALLISKARTOITUS Ulosoton velallisista on laadittu ilmiöselvitys. Ulosottovelallisia on tarkastelu ja luokiteltu Verohallinnosta

Lisätiedot

Informaatiologistiikka Liikevaihto 53,7 49,4 197,5 186,0 Liikevoitto/tappio -2,0-33,7 1,2-26,7 Liikevoitto-% -3,7 % -68,2 % 0,6 % -14,4 %

Informaatiologistiikka Liikevaihto 53,7 49,4 197,5 186,0 Liikevoitto/tappio -2,0-33,7 1,2-26,7 Liikevoitto-% -3,7 % -68,2 % 0,6 % -14,4 % 1/8 Liiketoimintaryhmien avainluvut miljoonaa euroa 10-12 10-12 1-12 1-12 2006 2005 2006 2005 Viestinvälitys Liikevaihto 236,1 232,3 841,7 825,7 Liikevoitto 36,3 30,3 104,3 106,3 Liikevoitto-% 15,4 % 13,0

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja Osavuosikatsaus Q2 2008 Vesa Korpimies Toimitusjohtaja 24.7.2008 Q2 lyhyesti Liikevaihto vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla oli 48,9 (57,5) milj. euroa Toisen vuosineljänneksen liikevaihto 24,8 (28,7)

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q2/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q2/2008 1/8 Tunnusluvut 4-6 4-6 1-6 1-6 1-12 2008 2007 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 470,6 413,0 923,5 850,9 1 710,6 Liikevoitto, milj. euroa 10,6 19,7 43,9 65,6 101,8 Voitto ennen veroja, milj. euroa

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q3/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q3/2008 1/8 Tunnusluvut 7-9 7-9 1-9 1-9 1-12 2008 2007 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 468,0 396,5 1 391,5 1 247,4 1 710,6 Liikevoitto, milj. euroa 24,2 14,1 68,1 79,7 101,8 Voitto ennen veroja, milj.

Lisätiedot

Kuljetusyritykset 1999-2002

Kuljetusyritykset 1999-2002 Projektiryhmä Korjuu- ja kuljetusyritysten kannattavuus Kuljetusyritykset 1999-2002 Jouni Väkevä ja Kalle Kärhä Rahoittajat KULJETUSYRITYKSET Järvi-Suomen uittoyhdistys, Koskitukki Oy, Kuhmo Oy, Metsähallitus,

Lisätiedot

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa.

Konsernin liikevaihto oli 149,4 (151,8) miljoonaa euroa. Vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 37,7 (35,8) miljoonaa euroa. GLASTON OYJ ABP Pörssitiedote 8.2.2011 klo 9.00 Glaston: Ennakkotietoja vuoden tuloksesta Saadut tilaukset olivat tammi-joulukuussa 148,3 (151,5) miljoonaa euroa. Neljännen vuosineljänneksen saadut tilaukset

Lisätiedot

Henkilöstö vuonna 2009 oli 130 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala 18.08.2005 perintä- ja luottotietopalvelut (82910)

Henkilöstö vuonna 2009 oli 130 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala 18.08.2005 perintä- ja luottotietopalvelut (82910) Tulosta Ohje Rating Alfa Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki PL 16, 00581 Helsinki Tiedot luovutettu 29.06.2010 Yhteenveto Puhelin: +358 0102707000 Telefax: +358 0102707338 Kaupparekisterinumero:

Lisätiedot

Bank, Union Square -auditorio Helsinki 14.2.2014 www.basware.fi/vuosikertomus www.basware.com/annualreport

Bank, Union Square -auditorio Helsinki 14.2.2014 www.basware.fi/vuosikertomus www.basware.com/annualreport BASWARE OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Bank, Union Square -auditorio Helsinki 14.2.2014 www.basware.fi/vuosikertomus www.basware.com/annualreport TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS Esa Tihilä KATSAUS VUOTEEN 2013

Lisätiedot

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake " 5,81 5,29 4,77 Osinko/osake " 0,20 *) 0,20 -

Henkilöstö, keskimäärin Tulos/osake euroa 0,58 0,59 0,71 Oma pääoma/osake  5,81 5,29 4,77 Osinko/osake  0,20 *) 0,20 - 2012 2011 2010 KONSERNIN TUNNUSLUVUT Liikevaihto milj. euroa 483,3 519,0 480,8 Liikevoitto milj. euroa 29,4 35,0 32,6 (% liikevaihdosta) % 6,1 6,7 6,8 Rahoitusnetto milj. euroa -5,7-5,5-3,1 (% liikevaihdosta)

Lisätiedot

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus

Rakentamisen tiedonantovelvollisuus Rakentamisen tiedonantovelvollisuus urakka- ja työntekijätiedoista lainsäädännön vaikuttavuus Selvityksen julkaisutilaisuus 14.3.2017 Ohjelma ja esiintyjät 9.00-9.10 Tilaisuuden avaus ja selvityksen taustat

Lisätiedot

Yrityksen rating on AA+ tilinpäätöstiedoin,

Yrityksen rating on AA+ tilinpäätöstiedoin, Rating Alfa Rakennus- ja louhintaliike Toivo Ajalin Kommandiittiyhtiö Lövdalintie 6 10440 Bollsta Lövdalintie 6,10440 Bollsta Tiedot luovutettu 27.06.2019 Puhelin: +358 40 8200583 Telefax: +358 19 2454085

Lisätiedot

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2008

1/8. Itella-konserni Tunnusluvut. Itella Oyj Osavuosikatsaus Q1/2008 1/8 Tunnusluvut 1-3 1-3 1-12 2008 2007 2007 Liikevaihto, milj. euroa 447,4 431,5 1 688,3 Liikevoitto, milj. euroa 33,3 45,9 101,8 Voitto ennen veroja, milj. euroa 35,3 48,2 109,5 Liikevoittoprosentti 7,4

Lisätiedot

METSÄKONEYRITTÄJYYDEN UUDET MUODOT. Pekka Mäkinen

METSÄKONEYRITTÄJYYDEN UUDET MUODOT. Pekka Mäkinen METSÄKONEYRITTÄJYYDEN UUDET MUODOT Pekka Mäkinen SISÄLTÖ TEORIA lamasta yrittäjyyden mahdollisuuksien lähteistä ja muodoista TODELLISUUS UUDET MUODOT, KASVU Joseph Alois Schumpeter 1883 1950 1911: Theorie

Lisätiedot

Yritys 1 Oy FI00000001 2013-08-19

Yritys 1 Oy FI00000001 2013-08-19 Yritys 1 Oy FI1 213-8-19 Sisällysluettelo Sisällysluettelo Johdanto...4 Yritysvertailun yhteenveto... 5 Toiminnan laajuus...6 Markkinaosuus...7 Liikevaihto... 8 Jalostusarvo... 9 Liikevoitto... 1 Oma

Lisätiedot

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT

KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT Liite puolivuosikatsaus 1.1. 30.6.2018 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT 1-6/2018 1-6/2017 1-12/2017 Liikevaihto, 1000 EUR 17 962 11 561 25 038 Käyttökate, 1000 EUR 4 358 2 024 5 230 Käyttökate, % liikevaihdosta

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Janne Heusalan kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja

KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja KONEEN TALOUDELLINEN KATSAUS 2005 27. tammikuuta 2006 Matti Alahuhta, toimitusjohtaja Strategia KONE tuo asiakkailleen kilpailuetua innovatiivisilla palveluillaan ja ratkaisuillaan. Samalla KONEen tuotteet

Lisätiedot

Talouden pyhä kolmio Pidä Matti pois kukkarosta. Ari Lahdenkauppi, Taloushallintoliitto

Talouden pyhä kolmio Pidä Matti pois kukkarosta. Ari Lahdenkauppi, Taloushallintoliitto Talouden pyhä kolmio Pidä Matti pois kukkarosta Ari Lahdenkauppi, Taloushallintoliitto Maksuvalmius Kanna$avuus Vakavaraisuus Maksuvalmiuden ABC Tämä kaikki vaikuttaa kassaan Kuinka nopeasti laskutetaan

Lisätiedot

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1.

Arvo EUR 1.000 2004/2005 Syyskuu 968 702 42.398 35.430 Varastomyynti 10 9 217 193 Yhteensä 978 711 42.616 35.624. 1. TURKISTUOTTAJAT OYJ OSAVUOSIKATSAUS KAUDELTA 1.9.2005-30.11.2005 Konsernin kehitys Turkistuottajat-konsernin tilikauden ensimmäinen neljännes on kulupainotteista joulukuussa käynnistyvän myyntikauden valmistelua.

Lisätiedot

TULOSLASKELMAN RAKENNE

TULOSLASKELMAN RAKENNE TULOSLASKELMAN RAKENNE Liiketoiminnan tuotot Toiminnan kulut Liikevoitto VÄHENNETÄÄN Liikevaihdon ansaintaan liittyvät kulut Rahoituserät Satunnaiset erät Tilinpäätösjärjestelyt Tilikauden voitto Verot

Lisätiedot

Henkilöstö vuonna 2016 oli 147 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala perintä- ja luottotietopalvelut (82910)

Henkilöstö vuonna 2016 oli 147 henkilöä. Yrityksen tutkittu toimiala perintä- ja luottotietopalvelut (82910) Suomen Asiakastieto Oy 02.05.2017 16:23:59 Rating Alfa Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki PL 16, 00581 Helsinki Tiedot luovutettu 02.05.2017 Puhelin +358 10 2707000 Fax +358 0102707338

Lisätiedot

Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät. 12.11.2013 Esittäjän nimi 1

Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät. 12.11.2013 Esittäjän nimi 1 Opetusapteekkiharjoittelun taloustehtävät 12.11.2013 Esittäjän nimi 1 ESIMERKKI APTEEKIN TULOSLASKELMASTA APTEEKIN TULOSLASKELMA Liikevaihto 3 512 895 Kelan ostokertapalkkiot 34 563 Muut tuotot 27 156

Lisätiedot

Yrityksen rating on A tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, heikentynyt

Yrityksen rating on A tilinpäätöstiedoin, ilman henkilöluottotietoja, heikentynyt Rating Alfa Kouvolan Lemmikki Oy Valtakatu 40 45700 Kuusankoski Valtakatu 40,45700 Kuusankoski Tiedot luovutettu 03.03.2018 Puhelin: +358 5 3793774 Telefax: Kaupparekisterinumero: Rekisteröity: 04.03.2011

Lisätiedot

yritysten ja markkinoiden kehitys Tampere 30.9.2013

yritysten ja markkinoiden kehitys Tampere 30.9.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelualan yritysten ja markkinoiden kehitys HYVÄ -hankeryhmä Ulla-Maija Laiho Ulla Maija Laiho Tampere 30.9.2013 Tietopohja TEM raportteja 34/2013 Yksityiset sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Itella Informaatio Liikevaihto 54,1 46,6 201,1 171,3 Liikevoitto/tappio 0,3-3,6 5,4-5,3 Liikevoitto-% 0,6 % -7,7 % 2,7 % -3,1 %

Itella Informaatio Liikevaihto 54,1 46,6 201,1 171,3 Liikevoitto/tappio 0,3-3,6 5,4-5,3 Liikevoitto-% 0,6 % -7,7 % 2,7 % -3,1 % 1/7 Liiketoimintaryhmien avainluvut 10-12 10-12 1-12 1-12 2007 2006 2007 2006 Itella Viestinvälitys Liikevaihto 248,6 243,4 893,8 869,7 Liikevoitto 21,3 28,1 88,9 73,6 Liikevoitto-% 8,6 % 11,5 % 9,9 %

Lisätiedot