PÄÄTÖS Nro 76/09/1 Dnro ISY-2007-Y-281 Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÄÄTÖS Nro 76/09/1 Dnro ISY-2007-Y-281 Annettu julkipanon jälkeen"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS Nro 76/09/1 Dnro ISY-2007-Y-281 Annettu julkipanon jälkeen ASIA Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan (64/03/1) lupamääräysten tarkistaminen, Jyväskylä HAKIJA Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy ASIAN VIREILLETULO Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy on toimittanut ympäristölupavirastoon hakemuksen Jyväskylän kaupungin 26. kaupunginosassa tilalla RN:o 80:2 sijaitsevan Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon toimintaa koskevan ympäristölupaviraston päätöksen nro 64/03/1 lupamääräysten tarkistamiseksi. Hakemusta on täydennetty , , , ja Jätevedenpuhdistamon toimintaan on ympäristönsuojelulain 28 :n ja ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohdan 13 a nojalla oltava ympäristölupa. Itä-Suomen ympäristölupavirasto on asiassa toimivaltainen ympäristölupaviranomainen ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdan 8 perusteella. Hakijan on tullut jättää hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi mennessä.

2 VOIMASSA OLEVA YMPÄRISTÖLUPA 2 Ympäristölupaviraston päätöksen nro 64/03/1 ratkaisu ja lupamääräykset korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen nro 3615 mukaisesti muutettuina kuuluvat keskeisiltä osin seuraavasti: "YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU Itä-Suomen ympäristölupavirasto myöntää Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy:lle ympäristöluvan Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolle, Jyväskylän kaupungissa. Puhdistamolla käsitellään Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan, Lievestuoreen taajamaa lukuun ottamatta Laukaan kunnan ja Muuramen kunnan viemäröintialueiden jätevedet sekä mahdollisesti myöhemmin myös Lievestuoreen taajaman sekä Uuraisten ja Hankasalmen kuntien viemäröintialueiden jätevedet ynnä puhdistamolle tuotavat umpikaivojen jätevedet ja sakokaivolietteet. LUPAMÄÄRÄYKSET Määräykset pilaantumisen ehkäisemiseksi Päästöt vesiin 1) Jätevedet johdetaan nykyisessä purkuviemärissä Päijänteen Nenäinniemen itäpuolelle. 2) Jätevedet on käsiteltävä puhdistamolla niin, että vesistöön johdettava jätevesi täyttää ohijuoksutukset, viemäriverkostossa tapahtuvat ylivuodot ja poikkeustilanteet mukaan lukien neljännesvuosikeskiarvona laskien seuraavat vaatimukset: Pitoisuusarvo Enintään Käsittelyteho Vähintään BOD 7ATU -arvo 12 mg O 2 /l 92 % fosfori 0,5 mg/l 92 % COD Cr 125 mg/l 75 % kiintoaine 30 mg/l Vesistöön johdettavan jäteveden pitoisuusarvojen ja puhdistamon puhdistustehon on täytettävä myös valtioneuvoston päätöksen 365/94 edellyttämät vähimmäisvaatimukset päätöksen edellyttämällä tavalla tarkkailtuna. Puhdistamoa on, mikäli se voi tapahtua edellä mainittua puhdistustulosta vaarantamatta, ajettava niin, että se nitrifioi. 3) Luvan saajan on huolehdittava siitä, että jätevesistä ei aiheudu terveyshaittaa.

3 Luvan saajan on tehtävä Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla selvitys jätevedenpuhdistamon puhdistamistekniikan kehittämisestä, veden hygieenisen laadun parantamismahdollisuuksista ja niiden molempien kustannuksista. Selvitys toimenpide-ehdotuksineen on liitettävä jäljempänä 16) kohdassa mainittuun tämän päätöksen määräysten tarkistamista koskevaan hakemukseen. Samoin on tehtävä selvitys jätevesien mahdollisimman vähän haittaa aiheuttavasta, kohtuullisin kustannuksin toteutettavissa olevasta purkupaikasta ottaen huomioon nykyisen purkupaikan valinnan jälkeen tapahtuneet olosuhteiden muutokset. 4) Luvan saajan on osaltaan huolehdittava siitä, että sade-, vuoto- ja kuivatusvesien joutuminen jätevesiviemäreihin rajoitetaan mahdollisimman vähäiseksi. 5) Luvan saajan on osaltaan huolehdittava siitä, että puhdistamon piirissä olevaan viemäriverkkoon johdettavien teollisuus- ja muiden talousjätevedestä olennaisesti poikkeavien jätevesien haitallisuutta vähennetään riittävästi esikäsittely- tai muiden toimenpiteiden avulla. Laitokset, joista jätevesiin saattaa joutua öljyä tai muita puhdistamon toiminnalle haitallisia aineita, on varustettava asianmukaisilla varotoimilla tällaisten aineiden viemäriverkkoon pääsemisen estämiseksi. Luvan saajan on oltava selvillä viemäriverkkoon johdettavien edellä tarkoitettujen poikkeavien jätevesien laadusta, määrästä ja esikäsittelystä. Tiedot näistä on toimitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle sekä asianomaisten kuntien ympäristönsuojeluviranomaisille puhdistamon käyttö- ja päästötarkkailun tulosten raportoinnin yhteydessä tai muutoin mainittujen viranomaisten kanssa sovittavalla tavalla. Luvan saajan on osaltaan huolehdittava siitä, että teollisuusjätevesien johtamisesta puhdistamon piirissä oleviin viemärilaitoksiin koskevat sopimukset täyttävät valtioneuvoston päätöksen 365/ :n määräykset. Talousjätevedestä poikkeavien jätevesien johtamisessa on lisäksi otettava huomioon valtioneuvoston päätöksen 363/1994 määräykset. Päästöt ilmaan ja haju 6) Luvan saajan on hajuhaittojen vähentämiseksi toteutettava Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla jätevesien esikäsittely-yksikön haisevien kaasujen käsittely vuoden 2005 loppuun mennessä. Tätä koskeva suunnitelma on toimitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle hyvissä ajoin ennen suunnitelman toteuttamista. Melu 7) Puhdistamon toiminnasta aiheutuva melutaso ei saa ylittää lähimmissä häiriintyvissä kohteissa kello välisenä aikana A-painotettua ekvivalenttitasoa (LAeq) 55dB eikä kello välisenä aikana 50 db. Luvan saajan on tehtävä ilmastusyksikön runkoputken aiheuttaman meluhaitan vähentämiseksi tarvittavat toimenpiteet vuoden 2004 loppuun mennessä. Lietteen ja muiden jätteiden käsittely ja hyödyntäminen 8) Jätevesien käsittelyssä syntyvää lietettä ei saa päästää vesiin. Liete käsitellään puhdistamolla ja toimitetaan jatkokäsittelyyn hakemussuunnitelman mukaisesti. 3

4 Luvan saajan on pyrittävä hyödyntämään koko biokaasun poltosta saatava energia. 4 9) Toiminnassa syntyvät muut jätteet kerätään, välivarastoidaan asianmukaisesti sekä toimitetaan hyötykäyttöön tai käsiteltäväksi tavanomaisen jätteen ja ongelmajätteen käsittelypaikoissa. Häiriö- ja poikkeustilanteet 10) Jos vesistöön tai muuhun ympäristöön on päässyt tai uhkaa päästä määrältään tai laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä, luvan saajan on ilmoitettava siitä viivytyksettä Keski-Suomen ympäristökeskukselle sekä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan ympäristönsuojeluviranomaisille ja ryhdyttävä heti toimenpiteisiin vahinkojen torjumiseksi sekä tapahtuman toistumisen estämiseksi. Luvan saajan on pidettävä ajan tasalla suunnitelmaa, joka koskee toimintaa puhdistamolla ja viemäriverkossa esiintyvien häiriö- ja poikkeustilanteiden aikana, sekä pidettävä yllä toimintavalmiutta erityistilanteiden varalta. Tarkkailu- ja raportointi 11) Luvan saajan on tarkkailtava puhdistamon käyttöä, puhdistamolle ja vesistöön johdettavan jäteveden määrää ja laatua, puhdistamon puhdistustehoa sekä kuivatun lietteen laatua hakemukseen liitetyn päivätyn käyttötarkkailuesityksen mukaisesti. Tarkkailua voidaan tarvittaessa tarkentaa Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Vesistövaikutusten tarkkailu suoritetaan Pohjois-Päijänteen kuormittajien yhteistarkkailuna Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla. Luvan saajan on typen poiston tarpeen selvittämiseksi tehtävä Keski-Suomen ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla selvitys Pohjois-Päijänteen ravinnerajoitteisuudesta. Selvitys on liitettävä jäljempänä 16) määräyksessä tarkoitettuun tämän päätöksen määräysten tarkistamista koskevaan hakemukseen. 12) Luvan saajan on tarkkailtava jätevesien kalataloudellisia vaikutuksia ja kalatalousmaksulla suoritettujen toimien tuloksellisuutta Keski-Suomen TE-keskuksen hyväksymällä tavalla. Ehdotus tarkkailuohjelmaksi on toimitettava TE-keskuksen hyväksyttäväksi kolmen kuukauden kuluessa tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. 13) Tarkkailujen tulokset on säilytettävä ja toimitettava tarkkailusuunnitelmissa mainittuina tai muutoin sovittuina ajankohtina Keski-Suomen ympäristökeskukselle, Keski-Suomen TE-keskukselle sekä Jyväskylän kaupungin ja maalaiskunnan ympäristönsuojeluviranomaisille sekä vaadittaessa annettava niiden nähtäväksi, joiden oikeuteen tai etuun tiedot saattavat vaikuttaa. Jätevesipäästöjen tarkkailutulosten raportoinnissa on huomioitava myös, mitä valtioneuvoston päätöksessä 365/1994 tarkkailun ja tulosten arvioinnin osalta on edellytetty.

5 Kalatalousvelvoite 5 14) Kalataloudellisen edunmenetyksen kompensoimiseksi luvan saajan on vuosittain tammikuun loppuun mennessä suoritettava Keski-Suomen TE-keskukselle euroa kalatalousmaksua käytettäväksi kalastolle tai kalastukselle aiheutuvien vahinkojen ehkäisemistä tai vähentämistä tarkoittavien toimenpiteiden toteuttamiseen jätevesien vaikutusalueella. Maksun käytöstä on kuultava vaikutusalueen kalastusaluetta ja osakaskuntia." LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISHAKEMUS Hakemukseen on liitetty puhdistamon toiminnasta aiheutuvia päästöjä, toimintaa ja sen kehittämistä, viemäriverkostoa sekä purkuvesistöä koskevat selvitykset ja suunnitelmat. Näihin sisältyvät voimassa olevan luvan 3) ja 11) määräyksissä edellytetyt selvitykset ja suunnitelmat jätevedenpuhdistamon biologisen osan ja lietteenkäsittelyn kehittämisestä, jäteveden hygieenisen laadun parantamismahdollisuuksista, jätevesien mahdollisimman vähän haittaa aiheuttavasta purkupaikasta sekä purkuvesistön ravinnerajoittuneisuudesta. Tiedot puhdistamon toiminnasta lupakaudella Hakemukseen ja ympäristölupavirastoon toimitettuun täydennykseen liitettyjen vuosien puhdistamon päästötarkkailua koskevien yhteenvetojen mukaisesti Nenäinniemen jätevedenpuhdistamo on toiminut sille asetettujen lupamääräysten mukaisesti kaikilla neljännesvuosijaksoilla vuosina , lukuun ottamatta lähtevän veden kokonaisfosforin pitoisuutta vuoden 2008 ensimmäisellä ja neljännellä neljänneksellä. Jätevesien käsittelytulosta ja puhdistamon keskimääräistä kuormitusta vesistöön vuosina kuvaavat seuraavat lukuarvot: Virtaama m 3 /a m 3 /d

6 6 Orgaaninen aines (BOD 7 ) Kokonaisfosfori Kokonaistyppi 2006 Tuleva mg/l 323 9,9 67 kg/d Vesistöön mg/l 9 0,34 48 kg/d Tuleva mg/l ,2 67 kg/d Vesistöön mg/l 8 0,37 47 kg/d Tuleva mg/l ,8 63 kg/d Vesistöön mg/l 11 0,44 46 kg/d Vuosien aikana puhdistamon käyttöaste keskivirtaaman mukaan laskettuna on ollut % ja kahdeksan suurimman viikkovirtaaman mukaan laskettuna % mitoitusvirtaamasta. Ympäristölupavirastoon toimitetun lisäselvityksen mukaisesti puhdistamon orgaanisen tulokuormituksen suuruutta kuvaava asukasvastineluku on kehittynyt seuraavasti: Vuosi Tarkkailujakso Orgaanisen aineen AVL kuormitus, kg BOD 7 /d Hetkellisesti puhdistamolle voi tulla poikkeustilanteissa korkeampaakin kuormitusta. Vuosien suurin orgaaninen vuorokausikuormitus kg BOD 7 /d havaittiin Tehdyt vesistöselvitykset Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolta vesistöön johdettujen jätevesien vaikutusta tarkkaillaan osana Pohjois-Päijänteen yhteistarkkailuohjelmaa. Pohjois-Päijänteelle tulevan veden laatua tarkkaillaan Vaajakoskessa (Haapakoski 4100) sekä Äijälänsalmessa (4200) ja Ristiselältä virtaavan veden laatua Kärkistensalmessa (600). Lisäksi Poronselällä (69) ja Ristiselällä (70) on molemmissa yksi tarkkailun syvännehavaintoasema.

7 7 Hakemukseen on liitetty jätevedenpuhdistamon purkuvesistön tilaa ja ravinnerajoittuneisuutta sekä jätevesien leviämistä koskevat Jyväskylän yliopiston ympäristötutkimuskeskuksen tutkimusraportit 127/2007 ja 148/2007. Vesistön yleistilan kehitys Yhteistarkkailun ja täydentävän tarkkailun tuloksina on esitetty, että Poronselän lopputalven alusveden happipitoisuus on vaihdellut melko paljon vuosien välillä, mutta Ristiselän happitilanne on pysynyt vakaana ja 2000-luvuilla. Poronselän alimmassa vesikerroksessa (40 m) on lopputalvella yleensä voimakasta hapen vajausta. Loppukesällä alusveden happitilanne on huomattavasti parempi, vaikka pohjan läheisyydessä on usein todettu selvää hapen vajausta. Poronselän alusveden sähkönjohtavuus sekä fosfori- ja ammoniumtyppipitoisuus ovat nousseet talvella selvästi, koska Nenäinniemen puhdistamon jätevedet kulkeutuvat talvella alus- ja välivedessä. Alkukesällä jätevedet virtaavat päällysvedessä, jonka fosforipitoisuus on selvästi suurempi kuin väliveden pitoisuus. Pohjois-Päijänteen suurten selkävesien kokonaisfosforipitoisuudet ovat alentuneet. Poronselän keskimääräinen fosforipitoisuus (12 15 μg/l) on nykyisin lievästi rehevän vesistön tasolla ja Ristiselän fosforipitoisuus (10 12 μg/l) lähestyy karun vesistön arvoja. Päällysveden typpipitoisuus on pysynyt ennallaan, mutta alusveden pitoisuus on kasvanut Poronselällä ja jonkin verran myös Ristiselällä. Poronselällä vuosien välinen vaihtelu on ollut suurta. Kemiallisen hapenkulutuksen arvot ovat pienentyneet hitaasti koko 1990-luvun, mutta kääntyneet lievään kasvuun 2000-luvulla. Biologisen tuotannon määrää Pohjois-Päijänteellä on seurattu mm. klorofyllipitoisuuden avulla. Poronselän ja Ristiselän klorofyllipitoisuudet ilmentävät lievää rehevyyttä. A-klorofyllina mitattu tuotanto laski Poronselällä hieman 1990-luvun aikana, mutta on jälleen kasvanut jonkin verran 2000-luvulla. Ristiselän näytteenottoasemalla muutokset ovat olleet vähäisiä. Pohjois-Päijänteen kasviplanktonin biomassa oli vielä luvun alkupuolella melko suuri ilmentäen vesialueen rehevyyttä, mutta 1990-luvun loppupuoliskolla ja 2000-luvulla biomassa on pienentynyt. Kasviplanktonin biomassan perusteella Ristiselän rehevyystaso laski 1990-luvulla, vaikka a-klorofyllipitoisuus

8 ei olennaisesti pienentynyt. Tämä voi johtua kasviplanktonin lajikoostumuksen muutoksista. 8 Vesistön ravinnerajoittuneisuus Vesistön ravinnerajoittuneisuuden selvittämiseksi on Poronselän ja Ristiselän syvännehavaintoasemien veden laatua tarkkailtu tavanomaista enemmän vuosina Tarkkailun toteutustapa ja yksityiskohtaiset tulokset on selostettu tutkimusraporteissa. Havaintoasemien minimiravinne on ollut fosfori sekä kokonaisravinteiden ja mineraaliravinteiden pitoisuuksien että ravinteiden tasapainosuhteen perusteella. Mineraalitypen määrä on säilynyt suhteellisen korkeana koko kasvukauden ajan. Pienimmillään se on yleensä Poronselällä keski- ja loppukesällä. Johtopäätöksenä vesistön ravinnerajoittuneisuutta selvittäneistä tutkimuksista on esitetty, että Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon purkuvesistö Pohjois-Päijänne on pääsääntöisesti fosforirajoitteinen. Puhdistamolta tulevan typpikuormituksen osuus vesistön kokonaistypen kuormituksesta on ollut keskimäärin noin 20 %. Loppukesällä liukoisen typen kuormituksen osuus voi kuitenkin olla 75 % kokonaiskuormituksesta. Joissakin olosuhteissa Poronselän mineraalitypen pitoisuus voi pienentyä loppukesällä niin paljon, että typpi tulee fosforin ohella leväkasvua rajoittavaksi ravinteeksi. Tällöin puhdistamon typpikuormitus saattaa olla leväkasvua lisäävä tekijä. Puhdistamon typpikuormituksella ei todennäköisesti ole oleellista merkitystä Itämeren rehevyystason kannalta, sillä kasvukauden liukoinen typpi tulee melko tarkkaan käytetyksi purkuvesistössä. Kymijoen vesistön keskusjärvessä Päijänteessä ravinteiden pidättyminen on tehokasta pitkän viipymän ja järvialtaan suuren koon vuoksi. Typenpoiston tarvetta harkittaessa on otettava huomioon sinileväkukintojen riski. Jätevesien kulkeutuminen nykyisestä purkupaikasta Jätevesien talviaikaista, kevät- ja syyskauden aikaista sekä kesäaikaista kulkeutumista nykyiseltä purkupaikalta on selvitetty vuonna Jäteveden leviämiseen vesistössä vaikuttavat veden lämpötilaan ja lämpötilakerrostuneisuuteen liittyvät tekijät.

9 9 Jätevesien leviämistutkimuksen tulosten perusteella talvella hyvin kylmän veden (0 4 C) aikana ominaispainoltaan raskas jätevesi kulkeutuu pohjan myötäisesti ja sekoittuminen on vähäistä. Jääpeitteisenä aikana jätevesi kerääntyy purkupaikalta etelään sijaitsevien syvänteiden pohjalle. Talviset suurimmat jätevesipitoisuudet ovat olleet huomattavasti korkeampia kuin muina vuodenaikoina mitatut pitoisuudet. Matalammassa vedessä jäteveden osuus on ollut pieni. Keväällä ja syksyllä järviveden ollessa kylmää, leviää sitä lämpimämpi jätevesi päällysveden pintakerroksessa. Viileän veden aikaan järvivettä selvästi lämpimämpi jätevesi nousee pintaan, jolloin jäteveden kulkeutuminen purkupaikalta riippuu tuulen suunnasta. Virtausmittausten perusteella se usein ajautuu aluksi nykyiseltä purkupaikalta pohjoisen suuntaan. Kauempana purkuputkesta sekä alemmissa vesikerroksissa pitoisuudet ovat olleet selvästi pienempiä. Viileän veden vallitessa sekoittuminen on ollut huomattavasti tehokkaampaa kuin talvella. Kesällä lämpimän päällysveden aikana jätevedet kulkeutuvat purkupaikalta usein välivedessä ja sekoittuvat melko tehokkaasti järviveteen, koska jäteveden ja järviveden lämpötila- ja tiheyserot eivät ole suuria. Korkeimmat sähkönjohtavuuden arvot on mitattu purkupaikalta aivan pohjan tuntumasta, josta jätevesi lähtee kulkeutumaan välivedessä virtauksen mukana. Syvemmissä vesikerroksissa jäteveden pitoisuus on ollut pienempi kuin välivedessä, mutta yleensä suurempi kuin pintakerroksessa. Nykyinen purkualue on matala. Jätevesi leviää Hämeenlahden ja Nenäinniemen suuntaan erityisesti viileän veden aikaan, jolloin lämmin jätevesi nousee veden pintaosiin. Lämpimän veden aikaan jätevesi ei nouse pintaan, vaan purkuputken suulla painuu pohjalle ja hakeutuu syvemmällä alueella väliveteen tai päällysveden alaosaan. Lämpimän veden aikaan jätevesi todennäköisesti kulkeutuu useimmin etelän suuntaan. Idän ja etelän suuntaisten tuulien vallitessa on mahdollista, että jätevettä ajautuu myös Nenäinniemen etelän puoleisille alueille rantojen läheisyyteen.

10 Purkupaikkavaihtoehtoja koskevat selvitykset 10 Hakemukseen ja sen täydennykseen on liitetty useita selvityksiä Pohjois- Päijänteen virtausoloista, jäte- ja lauhdevesien kulkeutumisesta sekä Nenäinniemen puhdistamon vaihtoehtoisiin purkupaikkoihin liittyvien haittojen tarkastelu. Virtausolosuhteiden ja jäteveden leviämisen perusteella nykyinen purkupaikka ei ole optimaalinen ja on mahdollista löytää parempi purkupaikka jätevesien kulkeutumisen kannalta. Luvan haltija on selvittänyt yhteensä neljän vaihtoehtoisen purkupaikan soveltuvuutta uudeksi jätevesien purkupaikaksi. Vaihtoehdon A osalta on hakemukseen liitetyssä päivätyssä raportissa esitetty, että vaihtoehto sijaitsee nykyisen paikan tasolla, mutta syvemmällä alueella väylän kohdalla. Virtaukset tässä purkupaikkavaihtoehdossa ovat lähes aina syvyyssuunnassa jakaantuneet samalla tavalla ja suuntautuvat lounaaseen. Kahden tutkimuskerran uimuritulokset ovat kuitenkin osoittaneet myös virtausten erilaista käyttäytymistä. Tällöin pintavedet paikalta A ovat virranneet tuulen suunnan mukaisesti joko kohti Hämeenlahtea tai Iso-Lehtisaaren länsirantaa, kun vesi syvemmällä on virrannut länteen ja lounaaseen. Mikäli jätevesi puretaan tähän paikkaan pohjan läheisyyteen, liikkuu se pääasiassa syvänteen suunnassa lounaaseen. Ajanjaksoina jolloin veden kerrostuminen ei ole tarpeeksi vahvaa, lämmintä jätevettä voi nousta pintaan. Tätä voi tapahtua kevään ja syksyn sekoittuneessa tilanteessa ja viileän kesän aikana. Tuulen puhaltaessa etelästä pintaveteen sekoittuva jätevesi kulkeutuisi pohjoisen suuntaan kohti Iso-Lehtisaarta tai Hämeenlahtea. Edellä mainitun raportin purkupaikkavaihtoehto B sijaitsee syvänteessä väylän risteyskohdassa ja vaihtoehto C syvänteen kuroumassa Vähä-Urtin koillispuolella. Nykyisissä virtausolosuhteissa alusvesi liikkuu avovesikaudella yleensä etelään kummassakin paikassa. Heikon kerrostuneisuuden vallitessa purettavaa jätevettä tulisi nousemaan pintakerrokseen myös näissä paikoissa, mutta alkulaimentuminen tulisi olemaan voimakkaampaa kuin vaihtoehdossa A. Etelänpuoleisen tuulen vallitessa on olemassa riski, että pintaan noussut jätevesi ajautuu kohti lähimpiä rantoja. Vaihtoehdon B osalta on todettu, että syvänteen pohjalla virtaukset ovat hiljaisia, jolloin jätevesien johta-

11 minen voi heikentää purkupaikan syvänteen happitilannetta ja aiheuttaa pohjan eliöstön muutoksia nykyistä laajemmalla alueella. 11 Hakemuksen vireille tulon jälkeen on todettu, että Keljonlahden voimalaitoksen lauhdevesien johtaminen tulevaisuudessa Pohjois-Päijänteellä Vähä-Urtin luoteispuolelle tulee muuttamaan virtausoloja Nenäinniemen eteläpuolella ja Vähä-Urttia ympäröivällä vesialueella, jolloin nykyisiä virtausoloja kuvaavat havainnot eivät vastaa tulevaisuudessa esiintyviä virtausolosuhteita. Purkupaikkavaihtoehtoja koskevaa tarkastelua on täydennetty virtausolosuhteissa tapahtuvien muutosten huomioon ottamiseksi. Virtausmallinnukseen perustuvan päivätyn selvityksen tulosten perusteella lähin purkupaikka, joka poistaisi kokonaan Nenäinniemen ranta-alueilla ajoittain ilmenevät jätevesien johtamisesta aiheutuvat hygieeniset haitat, sijaitsee Poroselän pohjoisosassa Vähä-Urtin saaresta kaakkoon, eli 2,4 km:n etäisyydellä puhdistamon lähtökaivosta. Luvan haltija on pitänyt tätä purkupaikkavaihtoehtoa D vesistön kannalta parhaana vaihtoehtona ja esittänyt tästä vaihtoehdosta rakentamista koskevan yleissuunnitelman kustannusarvioineen. Sen perusteella sisähalkaisijaltaan 1,4 m olevan muovisen purkuputken rakentamisesta aiheutuisi yhteensä 3,275 miljoonan euron kustannukset (ALV 0 %). Purkupaikkavaihtoehtoihin liittyviä haittoja koskevan päivätyn selvityksen mukaisesti, vertailtaessa nykyisen purkupaikan ja mahdollisen uuden purkupaikan D eroja, tulisi veden laatu ja vesialueen biologinen tila todennäköisesti paranemaan jonkin verran Nenäinniemen itärannan ja Vähä-Urtin välisellä vesialueella. Purkupaikan siirtäminen parantaisi Vähä-Urtin pohjoispuolisten pienialaisten syvänteiden happitilannetta ja veden laatua talviaikana, koska jätevettä ei enää kerääntyisi niiden alusveteen. Poronselän laajemman syvänteen tila ei todennäköisesti paranisi, vaan talviaikana jätevettä kerääntyisi edelleen syvänteen pohjalle. Joissain olosuhteissa (viileän veden jaksot) jätevesien purkupaikan siirtäminen uuteen purkupaikkaan voisi lisätä suolistoperäisten bakteerien määrää Vähä-Urtin tai Iso-Urtin itärannalla. Uusi purkupaikka D sijaitsee selvästi kauempana asutuista rannoista kuin nykyinen purkupaikka ja jätevesi ehtii laimentua ennen rannan lähelle joutumistaan. Bakteeritiheys jäisi todennäköisesti selvästi pienemmäksi kuin nykyisellä purkupaikalla ilmenevät pitoisuudet. Kokonaisuutena tarkasteltuna purkupaikan muutoksen vaikutus veden laatuun ja vesistön biologiseen kuntoon olisi vähäinen. Mikäli lähtevä jätevesi hygienisoidaan,

12 12 saadaan virkistyskäytölle aiheutuva haitta pääosin poistettua nykyiselläkin purkupaikalla. Tietoisuus jätevesistä saattaa silti vähentää halukkuutta Nenäinniemen rantojen virkistyskäyttöön. Kalastoa ja kalastusta koskevat selvitykset Pohjois-Päijänteen kalataloudellista tarkkailua on tehty Keski-Suomen TE-keskuksen hyväksymän ohjelman mukaisesti. Vuoden 2006 tarkkailuun sisältyi kalastuskirjanpito. Tarkkailukauden aikana kuhakanta on voimistunut koko tarkkailualueella. Siikakanta on taantunut suurimmassa osassa tarkkailualuetta, lukuun ottamatta Saukonselkää, jonka siikakanta on vahvistunut. Tarkkailualueen muikkukanta on ollut edelleen heikko. Perifytontutkimusten tulosten perusteella kalanpyydysten limoittuminen on ollut vuosijaksolla selvästi vähäisempää kuin jaksolla Jätevedenpuhdistamon viemäriverkosto ja tulokuormitus Hakemukseen liitettyjen viemäriverkostoja ja niiden kuntoa sekä vuotovesien määrää koskevien selvityksien mukaisesti puhdistamolla on käsitelty Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan, Muuramen kunnan ja Lievestuoreen taajama pois lukien Laukaan kunnan jätevedet sekä vuodesta 2007 alkaen lisäksi myös Uuraisten kunnan jätevedet. Jyväskylän maalaiskunta liittyi vuoden 2009 alussa Jyväskylän kaupunkiin. Jyväskylän kaupungin alueen viemäriverkosto käsittää pääosan puhdistamolle viemäröidyistä jätevesistä. Puhdistamon tulokuormituksen arvioidaan kehittyvän seuraavasti: v v viemäriin liittyneiden asukkaiden määrä keskimääräinen vuorokausivirtaama Q d m 3 /d suurin vuorokausivirtaama Q max m 3 /d mitoittava tuntivirtaama q mit m 3 /h suurin tuntivirtaama q max m 3 /h asukasvastineluku

13 13 Ainekuormitus: v v biologinen hapenkulutus kg/d mg/l kemiallinen hapenkulutus kg/d mg/l Kiintoaine kg/d mg/l kokonaistyppi kg/d mg/l kokonaisfosfori kg/d mg/l 9,8 10 Poikkeuksellisia jätevesiä koskevan päivätyn selvityksen mukaisesti Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolle laadultaan poikkeavia jätevesiä johtavat merkittävimmät kuormittajat ovat Mustankorkea Oy:n jätteenkäsittelykeskus, Sappi Finland I Oy:n Kankaan paperitehdas, Metso Paper Oy:n paperikonetehdas ja koelaitos, Valio Oy:n maitotehdas ja Saarioisten lihanjalostus Oy:n tuotantolaitos. Näiden lisäksi poikkeavaa jätevettä merkittäviä määriä tuottavat Eurenco Vihtavuori Oy, Hikinoro Oy, Panda Oy ja Namimaa Oy. Teollisuusjätevesien yhteismäärä on ollut keskimäärin 2,2 milj. m 3 vuodessa, mikä on noin 13 % Nenäinniemelle viemäröityjen jätevesien vuotuisesta kokonaismäärästä. Vuotovesien määrä Jyväskylän kaupungin verkostossa entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueen verkosto pois lukien on ollut % vuosina johdetun jäteveden kokonaismäärästä. Muuramen kunnan viemäriverkostosta pumpatusta jätevedestä vuotovesien osuus vuonna 2006 on ollut noin 15 %. Muiden kuntien viemäriverkostojen osalta ei ole esitetty vuotovesien osuutta kokonaisjätevesimäärästä. Jätevedenpuhdistuksen tehostamista koskevat selvitykset Hakemukseen liitetyssä selvityksessä biologisen käsittelyn tehostamisesta ja mahdollisuuksista vähentää jäteveden fosfori- ja kokonaistypen pitoisuuksia on tarkasteltu kolmea vaihtoehtoa biologisen osan toiminnan tehostamiseksi. VE 1:n toimenpiteet kohdistuisivat lähinnä veden ja lietteen johtamisjärjestelyihin sekä ilmastuksen ohjausjärjestelmän tehostamiseen ja jälkiselkeytystilavuuden lisäämiseen (kustannukset 2,3 miljoonaa euroa). VE 2:ssa laajennettaisiin ilmastustilavuutta, mikä samalla parantaisi jälkiselkeytyksen toimintaa (kustannukset 6,1 miljoonaa euroa). VE 3:ssa puhdistamon vesiprosessi muutettaisiin biofilmiprosessiksi nykyisiä ilmastusaltaita hyväksi

14 14 käyttäen ja lisäksi puhdistustulos varmistettaisiin jälkisuodatinyksiköllä (kustannukset 8,9 miljoonaa euroa). Mahdollisen typenpoiston toteuttaminen edellyttäisi puhdistamon biologisen osan muuttamista tähän sopivaksi laajentamalla ilmastustilavuutta, toteuttamalla anoksiset lohkot ja muuttamalla lietteen kierrätystä. Vaihtoehtoisesti fosforin- ja typenpoistoa voidaan parantaa erillisellä jälkikäsittely-yksiköllä. Puhdistamon tulokuorman kasvu vaatii biologisen osan tehostamisen ohella myös lietteen käsittelyn ja kemikaloinnin tehostamista. Luvan haltija on ilmoittanut toteuttavansa parhaillaan biologisen osan tehostamista koskevien vaihtoehtojen mukaisista toimenpiteistä VE 1:n mukaisia muutostöitä lukuun ottamatta jälkiselkeytyksen laajentamista. Lisäksi puhdistamolla on käynnissä muitakin toiminnan parantamiseen tähtääviä muutostöitä. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 6,7 miljoonaa euroa (ALV 0 %). Puhdistetun jäteveden hygienisointia koskevat selvitykset Hakemukseen on liitetty jätevedenpuhdistamolla käsiteltyjen jätevesien hygienisointia peretikkahapolla ja UV-käsittelyllä koskevat selvitykset. Peretikkahapon käyttöä koskeneessa selvityksessä on todettu peretikkahapon soveltuvan hyvin lähtevän jäteveden desinfiointiin. Uimaveden laatuvaatimukset voidaan saavuttaa suhteellisen pienillä annostuksilla. Annosmäärä 5,5 g 100 %:sta peretikkahappoa 1 m 3 :ssä käsiteltyä jätevettä oli riittävä tuhoamaan jätevedestä myös Salmonella -suvun bakteerit. Peretikkahapon desinfiointivaikutus on välitön ja käsittely on yksinkertainen toteuttaa. Peretikkahapon kontaktiajan nykyisessä jätevesitunnelissa on todettu olevan riittävä bakteerien desinfiointiin. Koeajossa hajoamatonta peretikkahappoa on kuitenkin joutunut vesieliöille haitallisina pitoisuuksina vesistöön. Peretikkahapon ja vetyperoksidin jäännöspitoisuudet on poistettava desinfioitumisen jälkeen kemiallisesti ennen vesistöön johtamista. Soveltuva kemikaali voi olla ferrosulfaatti tai joku muu vaaraton hapettuva kemikaali, joka ei muodosta merkittävästi kiintoainetta. Peretikkahapon hajoamistuotteita ovat happi, vesi ja etikkahappo, jonka biologinen hajoaminen luonnossa on nopeaa.

15 15 Jätevesien desinfiointia UV-käsittelyllä koskeneen koeajon aikana veden kiintoainepitoisuus on vaihdellut välillä 5,0 10,8 mg/l ja sen UV-läpäisevyys T (1 cm) oli 41,4 59,0. UV-annoksella J/m 2 saavutettiin bakteerien %:n poistoteho. Kymmenen vuoden aikajaksolle laskettu käsittelykustannus on 0,0038 0,0021 euroa/m 3 käsiteltyä jätevettä. Laskelmaan eivät sisälly rakennusten ja laitteiden hankintakustannukset. Luvan haltijan esitys lupamääräyksistä ja toiminnan tehostamisesta Luvan haltija on esittänyt, että puhdistamon puhdistustehoa ja vesistöön johdettavien jätevesien laatua koskevat lupamääräykset säilytetään ennallaan. Hakija ei ole pitänyt perusteltuna jätevesien puhdistuksen laajempaa tehostamista, purkupaikan siirtämistä tai jätevesien hygienisointia. Luvan haltijan esitys haittojen hyvittämiseksi Ympäristölupavirastoon toimitettuun hakemuksen täydennykseen liitetyssä päivätyssä Jyväskylän yliopiston ympäristötutkimuskeskuksen laatimassa haittoja koskevassa selvityksessä on esitetty seuraava haittojen korvaustarvetta koskeva tarkastelu ja kannanotto: "10.1. Rantakiinteistöjen ja vesialueiden omistajat Itä-Suomen vesioikeuden päätöksessä n:o 110/Ym I/83, joka on annettu , määrättiin maksettavaksi kertakaikkiset korvaukset vahinkoalueen rantakiinteistöjen ja vesialueen omistajille. Alue, jolta Jyväskylän kaupunki (silloinen Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon omistaja) määrättiin maksamaan korvaukset rantakiinteistöjen omistajille rannan käytön estymisestä ja vaikeutumisesta sekä myyntiarvon alenemisesta, ulottui etelässä Toivakan kunnan Haukanmaan kylän pohjoisosiin ja Muurameen saakka eli yli 10 kilometrin etäisyydelle nykyisestä purkupaikasta. Alue, jolta maksettiin korvaukset kalataloudellisista menetyksistä vesialueiden omistajille, ulottui Korpilahden kunnan eteläosiin saakka eli lähes 40 kilometrin päähän purkupaikalta ja lukujen vaihteessa puhdistamon fosforikuorma oli noin 28 kg/vrk ja BOD-kuorma kg/vrk. Nykyisin vastaavat kuormat ovat 18 kg/vrk ja 400 kg/vrk (5 vuoden keskiarvo). Fosforikuorma on nykyisin yli kolmanneksen pienempi kuin luvun taitteessa ja BOD -kuorma on noin 20 % silloisesta kuormasta. Fosforikuorman ei arvioida kasvavan lähivuosina, sillä puhdistamolla on tarkoitus tehdä lähiaikoina saneeraustoimia kiintoaineen poiston tehostamiseksi, ja kiintoaineen mukana poistuu samalla fosforia, jolloin fosforinkin poisto tehostuu.

16 Purkuvesistön tila on nykyisin hyvä, ja puhdistamon jätevesien vaikutus veden laatuun ja käyttökelpoisuuteen on melko vähäinen. Ottaen huomioon edellä esitetyt näkökohdat, mikäli jäteveden purkupaikka säilyy nykyisenä, lisäkorvaustarvetta rantakiinteistöjen tai vesialueen omistajille ei tule olemaan. Tarvetta korvauksiin ei myöskään aiheudu, vaikka purkupaikka siirrettäisiin vaihtoehtoiselle paikalle D, sillä vahinkoalue ei tule ulottumaan laajemmalle alueelle kuin miltä kertakaikkiset korvaukset on jo aiemmin maksettu Kalataloudellinen vahinko Kalataloudellisen vahingon kompensoimiseksi Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy on maksanut vuosittain kalatalousmaksua, jonka suuruus on perustunut arvioon jätevesien johtamisen aiheuttamasta kalataloudellisesta vahingosta. Vahinkoalueeksi on arvioitu nykyisin Poronselkä ja Murtoselän pohjoisosa, ja alueen laajuudeksi hehtaaria. Kalataloudellinen vahinko on arvioitu euroksi, ja vahingon kompensoimiseksi on esitetty euron vuosittaista kalatalousmaksua. Kalatalousmaksun korottamiseen ei ole tarvetta tulevaisuudessa nykyisellä tai vaihtoehtoisella purkupaikalla." 16 Jätevesien johtamisesta aiheutuvien rahalla hyvitettävien edunmenetysten osalta hakija on katsonut, ettei jätevesien johtamisesta tulevaisuudessa aiheudu enempää hyvitettävää vahinkoa kuin mitä vesioikeuden päätöksessä nro 110/Ym I/83 kertakaikkisista korvauksista Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolta tulevien jätevesien vesistöön johtamisesta aiheutuneista ja aiheutuvista rahalla hyvitettävistä edunmenetyksistä on edellytetty. Jätevesien johtamisesta aiheutuva kalataloudellinen haitta-alue käsittää yhteensä hehtaaria Poronselällä ja Murtoselän pohjoisosassa. Alueen kalataloudellisen haittaasteen arvioidaan olevan kaikkiaan 30 %, mistä 25 % aiheutuu Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolta johdettavista jätevesistä. Kalataloudellisen tarkkailun tuloksiin perustuen luvan haltija on esittänyt kalataloudellisen vahingon kompensoimista euron suuruisella vuotuisella kalatalousmaksulla, joka vastaa jätevesien johtamisesta aiheutuvan kalataloudellisen vahingon määrää. TIEDOKSIANTO Hakemus on annettu tiedoksi kuuluttamalla ympäristölupavirastossa sekä Jyväskylän kaupunginkansliassa ja Muuramen kunnanvirastossa välisen ajan

17 ja lisäksi erityistiedonantona asianosaisille. Ilmoitus kuulutuksesta on julkaistu Keskisuomalainen -nimisessä lehdessä Hakemuksesta on pyydetty lausunnot Keski-Suomen ympäristökeskukselta, Keski- Suomen TE-keskukselta, Jyväskylän kaupungin ja Muuramen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisilta sekä Länsi-Suomen lääninhallitukselta. LAUSUNNOT Keski-Suomen ympäristökeskus on lausunut, että hakemukseen liitetyssä päivätyssä Pohjois-Päijänteen virtausolosuhteita sekä jäte- ja lauhdevesien kulkeutumista avovesikaudella 2008 koskeneessa selvityksessä on tarkasteltu huolella ja perusteellisesti Poronselältä pohjoiseen suuntautuneeseen vesialueeseen kohdistuvia lauhde- ja jätevesien aiheuttamia vaikutuksia. Tarkastelu on rajautunut vain osaan kuormituksen vaikutusalueesta. Tarkastelu olisi tullut ulottaa myös linjan Vuoritsalo, Pieni Vuoritsalo ja Iso-Urtin eteläkärjestä etelään suuntautuvalle vesialueelle. Epäselväksi on jäänyt jätevesien leviämiseen liittyviä kysymyksiä Poronselän eteläosassa ja Murtoselän alueella sekä Kinkomaan länsirannan, Vähä-Poron ja Iso-Poron väliin jäävien salmien virtauskentistä. Mikäli jätevesien purkujohtoa päädytään jatkamaan selvityksessä esitetylle uudelle purkualueelle D, tulee edellä kerrottujen alueiden virtauksiin liittyvät kysymykset selvittää luotettavasti. Nenäinniemen puhdistamon ainepäästöistä aiheutuneen kuormituksen seurauksena aiheutuneet veden laadun muutokset ovat selvästi havaittavissa Pohjois-Päijänteen Poronselän alueella olevalla syvännetarkkailuasemalla 69. Voimakkaimmin muutos näkyy lopputalvella maaliskuussa noin 20 metrin syvyydeltä pohjaan asti ulottuvassa vesikerroksessa ammoniumtypen kohonneina pitoisuuksina. Vesistöön puhdistamolta johdetun jäteveden kokonaistypen määrä on noin kg/d, mikä on pääosin ammoniummuodossa. Ammoniumtypen lisäksi on ollut havaittavissa kohonneita kokonaistypen sekä nitriitti- ja nitraattitypen pitoisuuksia vastaavassa vesikerroksessa. Kevään tarkkailussa myös veden happipitoisuus tarkkailuasemalla 69 on alentunut voimakkaasti 20 metristä alaspäin ja on ollut pienimmillään pohjan lähellä. Hapen väheneminen syvänteissä johtaa fosforin vapautumiseen pohjasedimentistä, mikä on todettavis-

18 sa tarkkailuaseman 69 kohonneina fosforipitoisuuksina pohjaa lähellä olevista vesikerroksista lopputalven vesistövaikutusten tarkkailutuloksista. 18 Hakemuksessa esitetty mahdollinen uusi jätevesien purkupaikka D sijaitsee Vähä- Urtin kaakkoispuolella, pohjoisesta etelään suuntautuvan syvänteen reunalla. Tällä uudella alueella on paremmat laimennusolosuhteet kuin nykyisessä Nenäinniemen ranta-alueen välittömässä läheisyydessä olevassa paikassa. Ehdotettuna haitan vähentämistoimenpiteenä jätevesien johtamista uuteen purkupaikkaan ei ole sellaisenaan perusteltua toteuttaa, koska Pohjois-Päijänteen rantoja hyödynnetään tehokkaasti ja sen ranta-alueilla on runsaasti vakituisia ja vapaa-ajan asuinkiinteistöjä. Lisäksi Pohjois- Päijänteen alueen hyvin moninainen virkistyskäyttö on erittäin vilkasta ja tulevaisuudessa voidaan olettaa sen edelleen lisääntyvän. Tämä huomioon ottaen on Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolta vesistöön johdettavasta jätevedestä poistettava taudinaiheuttajia riittävän tehokkaasti. Purkupaikan siirtäminen ei poista tätä tarvetta. Jäteveden hygienisointi tulee käynnistää jätevedenpuhdistamolla viimeistään , minkä jälkeen vesistöön johdettava jätevesi on hygienisoitava vuosittain välisenä aikana. Käytettävästä hygienisointimenetelmästä ei saa aiheutua epätoivottuja muutoksia tai riskiä jäteveden purkualueen vesiympäristössä. Hakijan esittämien päästörajojen saavuttaminen on tämän hetkiseen puhdistamon mitoitukseen nähden haasteellista. Jo tähän mennessä toteutunut tulokuormituksen voimakas kasvu olisi edellyttänyt jätevedenpuhdistamon kapasiteetin kasvattamista. Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon virtaaman ja tulokuormien kasvu viimeisten 13 vuoden aikana on ollut huomattavan voimakasta. Puhdistamon mitoitusarvot ovat ylittymässä tai ovat jo ylittyneet. Käyttö- ja päästötarkkailun yksittäisten näytteenottokertojen perusteella puhdistamo on pitkiäkin jaksoja tulokuormituksen osalta ylikuormitettu. Lisäksi tulokuormissa on erittäin suurta vaihtelua, mikä osaltaan vaikeuttaa puhdistamon käyttöä. Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon kapasiteettia on lisättävä. Ympäristökeskus on vaatinut, että puhdistamolle on asetettava lukien seuraavat puhdistustehoa ja lähtevän jäteveden pitoisuutta koskevat vaatimukset: Pitoisuus enintään Käsittelyteho vähintään BOD 7ATU 12 mg O 2 /l 92 % Kokonaisfosfori 0,2 mg/l 95 % Kiintoaine 10 mg/l 90 % COD Cr 125 mg/l 75 %

19 Puhdistamon toimintaa on tehostettava niin, että lukien saavutetaan seuraavat puhdistustehoa ja lähtevän jäteveden pitoisuutta koskevat vaatimukset: 19 Pitoisuus enintään Käsittelyteho vähintään BOD 7ATU 8 mg O 2 /l 95 % Kokonaisfosfori 0,2 mg/l 95 % Kokonaistyppi - 60 % Ammoniumtyppi 4 mg/l 90 % Kiintoaine 10 mg/l 90 % COD Cr 80 mg/l 90 % Päästörajat tulee laskea neljännesvuosikeskiarvoina, missä on otettava huomioon myös jätevedenpuhdistamolla tapahtuneet ohijuoksutukset, vesihuoltolaitosten viemäriverkostoissa tapahtuneet ylivuodot ja muut poikkeustilanteet. Kokonaistypen määrää tulee vähentää vesistöön johdettavasta jätevedestä mahdollisimman tehokkaasti. Ammoniumtyppi tulee hapettaa tehokkaasti nitraattitypeksi puhdistamon vesiprosessissa. Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon vaikutuksia vesistössä tarkkaillaan osana Pohjois-Päijänteen yhteistarkkailuohjelmaa, jonka Keski-Suomen ympäristökeskus on viimeksi hyväksynyt Ympäristökeskus voi tarvittaessa muuttaa kyseistä ohjelmaa. Yhteistarkkailuohjelmaa tarkistetaan vuoden 2009 lopussa. Ympäristöluvassa ei tarvitse antaa vesistövaikutusten tarkkailun osalta erillisiä määräyksiä. Nenäinniemen jätevedenpuhdistamon toiminnan käyttötarkkailu ja päästötarkkailu on järjestetty nykyaikaisesti, eikä tarkkailuja ole tarvetta muuttaa. Ympäristöluvassa tulisi määrätä mahdollisuudesta tehdä tarkkailuohjelmaan valvontaviranomaisen hyväksymiä muutoksia. Ympäristöluvan määräysten seuraavan tarkistamisajankohdan tulisi olla Keski-Suomen TE-keskus on vaatinut, että jätevesien vaikutusta vesistön kalastoon ja kalastukseen on tarkkailtava TE-keskuksen hyväksymällä tavalla. Tarkkailu tulee tehdä osana Pohjois-Päijänteen yhteistarkkailua, yhdessä muiden vesialuetta kuormittavien tahojen kanssa. Hyvityksenä jätevesien johtamisesta kalastolle ja kalastukselle ai-

20 20 heutuvasta haitasta tulee luvan haltijan maksaa vuosittain tammikuussa euron kalatalousmaksu TE-keskukselle. Mikäli puhdistamon purkuputki uusitaan ja sijoitetaan uuteen paikkaan, tulee veden alle sijoitettavien putkien ja niiden painotuksen olla mahdollisimman haitattomia kalastukselle. Vesistöön johdettavan ravinnekuormituksen määrä on rajoitettava enintään nykyiselle tasolle. Puhdistamolla on ryhdyttävä kokonaiskuormituksen vähentämiseen tähtääviin toimenpiteisiin käsiteltävän vesimäärän jatkuvan lisääntymisen huomioon ottamiseksi. Jyväskylän kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen on lausunut, että lupamääräyksissä tulee huomioida jätevesien käsittelyn toteuttaminen niin, ettei uimaveden hygieeninen laatu heikkene lähialueilla siinä määrin, että siitä voi aiheutua terveydellistä haittaa. Mahdollisten ympäristöterveysriskien minimoimiseksi on varauduttava lähtevän jäteveden hygienisointiin. Muuramen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen on lausunut, että purkuputken jatkaminen aiheuttaisi hyötyyn nähden liian suuret kustannukset. Putkella ongelma siirrettäisiin paikasta toiseen, eikä ratkaisu parantaisi vastaanottavan vesistön Päijänteen veden laatua. Jäteveden hygieenistä laatua voidaan tarvittaessa kesäaikana parantaa kemiallisesti tai valokemiallisesti. Tämä ratkaisu mahdollistaa hygienisoinnin kehittämisen tulevaisuudessakin. MUISTUTUKSET 1) AA (Varissaari ) on ilmoittanut, että Varissaaren ympärillä vesialueella on silmin havaittavaa rehevöitymistä, mikä johtuu jätevesien johtamisesta alueelle. Purkuputken pää on liian lähellä rantaa. Tuulen vaikutuksesta jätevedet leviävät matalalle ranta-alueelle ja aiheuttavat kohtuutonta haittaa. Haitan vähentämiseksi purkuputkea on jatkettava, jolloin jätevedet hajaantuvat syvemmälle vesialueelle. Luvan haltijan on korvattava muistuttajan kiinteistön arvon alentuminen, jos veden laatu vielä huonontuu. 2) BB (Tuuliniemi ) on ilmoittanut, että purkuputken siirtäminen 2,4 km etelään olisi paras ratkaisu rantojen virkistyskäytölle. Kesämökkien arvo laskee veden saastumisen myötä. Purkuputken sijainti vain 150 metrin etäisyydellä rannasta

21 21 pilaa veden laadun alueella, vaikka veteen sekoitettaisiin kemikaaleja. Jos jätevesien johtamista nykyiseen paikkaan jatketaan, on tästä johtuva haitta korvattava asiasta kärsiville henkilöille. 3) CC:t (Viittakivi ja Kiviranta ) sekä Annamari Murtorinne ovat vaatineet jätevesien käsittelytehon merkittävää nostamista. Happea kuluttavan aineksen, kokonaisfosforin, kokonaistypen ja kiintoaineen määriä vesistöön johdettavassa jätevedessä on pienennettävä vähintään 25 %. Kokonaistypelle on asetettava puhdistustehoa koskeva määräys. Jätevesien sisältämien lääkeaineiden ja hormonien pitoisuudet on selvitettävä, samoin virus-, bakteeri- ja eri taudinaiheuttajien pitoisuudet koko Pohjois-Päijänteellä. Jätevesien kokonaismäärä on jo nyt liian suuri vastaanottavan vesistön sietokykyyn verrattuna. Kalastolle ja kalastukselle aiheutuvien vahinkojen hyvittämiseksi on istutettava vuosittain yhteensä taimenen, lohen ja kuhan poikasta ja siian poikasta. Jätevesien johtaminen Pohjois- Päijänteeseen on lopetettava kokonaan viiden vuoden kuluessa ja siirryttävä sadettavaan maapuhdistukseen. 4) DD:t (Pihlajaranta ) ovat vastustaneet hakemuksen hyväksymistä. Muistuttajien tilan rannan humuspitoisuus on lisääntynyt vuoden 2003 jälkeen. Rannan kivet ovat runsaan levän peittämiä. Rannan liete on lisääntynyt ja laiturin uimaportaat limoittuvat parissa päivässä. Vesi on sameaa ja näkösyvyys huono. Järvestä otettava saunavesi on likaista. Pikkukalat ovat kokonaan kadonneet Pieni Lehtinen - saaren ympäriltä. Vielä kesällä 2003 ahvenia saatiin runsaasti, mutta sen jälkeen niitä ei ole saatu kuin yhteensä 4 kappaletta viiden vuoden aikana. Jätevesien purkamista nykyiseen paikkaan ei tule sallia. Jätevesien purkaminen 2,4 km etelään Päijänteen Poronselälle Vähä-Urtin kaakkoispuolelle vähentäisi haittoja merkittävästi. Hakijan esittämä perustelu, ettei putken jatkaminen ole kannattavaa kustannuksiin nähden, ei ole ympäristön kannalta kestävä peruste. Jätevedenpuhdistamosta aiheutuu hajuhaittaa, joka ei ole vähentynyt vuodesta ) EE ja hänen 51 muistuttajakumppaniaan ovat esittäneet seuraavan sisältöisen muistutuksen:

22 "1. Vaatimukset terveyshaittojen poistamiseksi 22 Sekä voimassaolevassa ympäristölupapäätöksessä ( nro 64/03/1) että Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksessä ( diaarinumero 3285/1/04) edellytetään, ettei jätevesistä aiheudu terveyshaittaa. Lupahakemuksen liitteenä olevien tutkimusten ja selvitysten perusteella terveyshaittoja on. Esimerkiksi Paavo Ristola Oy:n tutkimusraportin (nro 15390/2002) mukaan jäteveden lasku Nenäinniemen itärannan läheisyyteen voi aiheuttaa terveydellisen riskin. Suppeaan tutkimusaineistoon perustuvassa selvityksessä todettiin, että suolistoinfektioriski rannalla uivien keskuudessa on 1 5 %. Samoin raportissa Jyväskylän seudun Puhdistamo Oy:n Nenäinniemen puhdistamon purkuputkivaihtoehtoihin liittyvien haittojen tarkastelu todetaan, että jäteveden mukana vesistöön leviää taudinaiheuttajia määritettävissä olevina pitoisuuksina. Rantavedestä on todettu mm. salmonellaa, muita taudinaiheuttajia ei ole tutkittu. Olemme huolissamme, koska lähtevä jätevesi sisältää kaikkia niitä taudin aiheuttajia, joita puhdistamon toiminnan piiriin kuuluva populaatio kantaa. Taudinaiheuttajien määrä kasvaa samassa suhteessa laitoksen toiminnan laajentumisen kanssa. Tässä yhteydessä on syytä todeta myös se, että Nenäinniemen rantaveden virkistyskäyttäjien määrä on lisääntynyt, koska alueen asukasmäärä on lisääntynyt ja Hirvirantaan valmistui uusi venelaituri kesällä Purkuputken suun läheisyydessä (n. 150 metrin päässä) on n. 40 laituripaikkaa sekä 30 soutuvenepaikkaa. Erityisesti alueen lapset ja nuoret nauttivat mahdollisuudesta hyppiä laitureilta uimaan, sillä lähialueilla ei ole uimalaitureita. Tutkija Arja Palomäki (2008) toteaa, että yleisesti korkeiden mikrobipitoisuuksien esiintyminen lisää todennäköisyyttä, että purkuvedet sisältävät myös taudinaiheuttajia, esimerkiksi salmonellaa. Uusimman tutkimuksen mukaan lähtevän jäteveden korkeat mikrobipitoisuudet ovat yleisiä - ei suinkaan poikkeuksia. HyXo Oy:n laatimassa selvityksessä Jätevesi UV koeajon loppuraportissa ( ) on otettu 10 näytettä lähtevästä jätevedestä. Niistä kahdessa näytteessä lähtevän jäteveden bakteeripitoisuudet olivat niin suuria, ettei pitoisuutta voitu määrittää. Lupahakemuksen liitteenä olevista selvityksistä voidaan päätellä, että purkautuvan jäteveden lämpötila saattaa olla purkualueen pintavettä lämpimämpää vielä pitkälle heinäkuuhun. Käsityksemme mukaan on mahdollista, että pintaveden ja jäteveden lämpötiloissa ei muodostu niin suuria eroja, jotka vaikuttaisivat jäteveden kulkeutumiseen syvempiin vesikerroksiin. Huttulan ym. tutkimuksessa (Huttula T., Pätynen A., Liukko N. ja Turpeinen E. 2008: Pohjois-Päijänteen virtausolosuhteet sekä jäte- ja lauhdevesien kulkeutuminen avovesikaudella 2008) pintaveden lämpötila oli Poronselän mittauspaikassa noin 17 astetta. Palomäen ja Meriläisen selvityksessä (Palomäki A. & Meriläinen J. J. 2007: Uuden purkupaikan selvittäminen puhdistamolta lähtevälle jätevedelle jäteveden leviämistutkimus Jyväskylän yliopisto, ympäristöntutkimuskeskus, tutkimusraportti 148/2007) päällysveden ja jäteveden lämpötilaero oli alle yhden asteen (jätevesi 18,4 ºC, pintavesi 19,3 ºC). Huttulan ym. (2008) tutkimuksessa tehdyt uimurimittaukset osoittivat, että pintavirtausten suunta riippui yksiselitteisesti tuulen suunnasta. Purkautuvien jätevesien osalta tämä tarkoittaa sitä, että pintaan nousseen jäteveden kulkeutumisen suunta riippuu tuulen suunnasta. Myös Palomäki (2008) on todennut raportissaan, että itätuuli painaa pintavettä kohti Nenäinniemen itärantaa ja todetut kohonneet mikrobi-

23 pitoisuudet Nenäinniemen itärannalla todettiin idän ja pohjoisen suuntaisen tuulen vallitessa. Vaadimme, että puhdistamon purkuvesien aiheuttama terveydellinen haitta ja riski on poistettava. Vaadimme, että nykyinen purkupaikka siirretään lupahakemuksen liitteenä olevissa selvityksissä esitettyyn purkupaikkaan D. Tämä toimenpide vähentää olennaisesti purkuvesien aiheuttamaa terveydellistä riskiä. Purkupaikan siirtämisellä pienennetään oleellisesti myös mahdollisten ohijuoksutusten aiheuttamaa terveydellistä riskiä. Vaadimme, että vesistöön johdettavat jätevedet desinfioidaan ennen johtamista vesistöön. Tällä toimenpiteellä pienennetään merkittävästi jätevesien aiheuttamaa terveydellistä riskiä. 2. Vaatimukset puhdistamon toimintojen aiheuttamien meluhaittojen poistamiseksi Puhdistamon voimassa olevassa ympäristölupapäätöksessä annettiin melun osalta selkeä määräys. Luvan saajan on tehtävä ilmastusyksikön runkoputken aiheuttaman meluhaitan vähentämiseksi tarvittavat toimenpiteet vuoden 2004 loppuun mennessä. Asialle ei kuitenkaan ole tehty mitään, sillä ympäristölupahakemuksessa hakija ilmoittaa, että melua koskevia muutoksia ei ole tehty toimitetun ympäristölupahakemuksen jälkeen (ympäristölupahakemus kohta 11. ympäristökuormitus ja ympäristövaikutukset -> D. melu, pöly ja haju sekä niiden vaikutukset). Tämä on myös asukkaiden näkemys tilanteesta, sillä puhdistamolta kuuluva pärinä on jatkunut muuttumattomana edellisestä lupapäätöksestä saakka. Lupahakemuksen liitteenä on hakijan teettämä melumittausraportti (Engel asiantuntijapalvelut: Jätevedenpuhdistamon melumittauksia, mittaaja Riku Hagman, ei päiväystä), jossa todetaan, ettei puhdistamon toiminta aiheuta lähimmissä häiriintyvissä kohteissa päiväaikaan 55 db ja yöaikaan 50 db ylityksiä. Raportin liitteenä olevat mittaustulokset ovat kaikkea muuta kuin selvät. Tulokset on esitetty taajuuskaistoittain välillä 31,5 Hz Hz, A-taajuuspainotettuja kokonaistasoja ei ole esitetty lainkaan. Liitteissä ei ole mainittu, ovatko taajuuskaistoittain esitetyt tulokset lineaarisia vain A-taajuuspainotettuja. Mittausraportissa ei ole esitetty mittausajankohtana vallinnutta tuulen suuntaa, joka on olennaisin melutasoihin vaikuttava olosuhdetekijä. Puhdistamon toiminnasta aiheutuva pärinä aiheuttaa muuten hiljaisessa ympäristössä melua, joka koetaan häiritsevänä. Tämä melu on häiritsevää, vaikka sen aiheuttama kokonaistaso ei ylittäisikään 55 db keskiäänitasoa päivällä ja 50 db keskiäänitasoa yöllä. Vaadimme, että puhdistamon toiminnasta aiheutuva häiritsevä meluhaitta on poistettava ja voimassa olevan ympäristöluvan mukaiset toimenpiteet ilmastusyksikön runkoputken aiheuttaman meluhaitan vähentämiseksi on tehtävä välittömästi. 3. Vaatimukset puhdistamon aiheuttamien hajuhaittojen vähentämiseksi Puhdistamolla toteutetuista hajupäästöjä pienentävistä toimenpiteistä huolimatta puhdistamo aiheuttaa ajoittain hajuhaittoja sen ympärillä sijaitsevilla asuinalueilla. Hajuhaittoja esiintyy erityisesti elo- ja syyskuun aikana, jolloin voimakkaita hajuja esiintyy 23

Jätevedet ja hygienia iltaseminaari Kemira 14.1.2010. Jätevesien hygienian parantaminen Jyväskylän Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolla

Jätevedet ja hygienia iltaseminaari Kemira 14.1.2010. Jätevesien hygienian parantaminen Jyväskylän Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolla Jätevedet ja hygienia iltaseminaari Kemira 14.1.2010 Jätevesien hygienian parantaminen Jyväskylän Nenäinniemen jätevedenpuhdistamolla Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy - Yhtiö perustettu 1971 - Omistajina

Lisätiedot

Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016

Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016 Tutkimusraportti 121 / 2017 Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Nenäinniemen puhdistamo Jäteveden ja purkuvesistön mikrobitutkimukset kesällä 2016 Nab Labs Oy Arja Palomäki Sisällys 1 TUTKIMUKSEN TAUSTA...

Lisätiedot

ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018

ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018 ENON JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1 JOENSUUN VESI Enon jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1. YLEISTÄ Enon taajaman jätevedenpuhdistamo on tyypiltään biologis-kemiallinen

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018

TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2018 TUUPOVAARAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 JOENSUUN VESI Tuupovaaran jätevedenpuhdistamo 1 VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 218 1. YLEISTÄ Tuupovaaran taajaman jätevedet puhdistetaan

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015

HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015 HEINOLAN KAUPUNGIN JÄTEVEDENPUHDISTAMON SEKOITTUMISVYÖHYKETUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2015 Kymijoen vesi ja ympäristö ry Janne Raunio SISÄLLYS 1 JOHDANTO 1 2 TUTKIMUSALUE 1 3 AINEISTO JA METELMÄT 1 4 TULOKSET 4

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu LÄNSI SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu 29.5.2006 ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :n mukaisesta, koetoimintaa Raision kaupungin jätevedenpuhdistamolla

Lisätiedot

HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON HAMMASLAHDEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1 JOENSUUN VESI Hammaslahden jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1. YLEISTÄ Hammaslahden jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 4/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 339

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 4/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 339 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 4/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 339 Annettu julkipanon jälkeen 22.1.2007 ASIA Turun jätevedenpuhdistamon ympäristölupahakemuksen jättämiselle asetetun määräajan

Lisätiedot

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi Viite: Asia: Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Elintarvikelaitoksen (Puljonki Oy) ympäristöluvan muuttaminen Juuan kunnan lausunto hakemuksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 48/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 261 Annettu julkipanon jälkeen 4.12.2007 ASIA Kannuksen kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn

Lisätiedot

No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017

No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017 No 372/17 LAPPEENRANNAN NUIJAMAAN JÄTEVEDENPUHDISTA- MON VELVOITETARKKAILUN VUOSIYHTEENVETO 2016 Lappeenrannassa 24. päivänä helmikuuta 2017 Johanna Kaarlampi tutkija SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 2 KUORMITUSTARKKAILU

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 115 Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin 13a kohta

Ympäristönsuojelulain 115 Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin 13a kohta Etelä-Suomi Päätös Nro 42/2011/2 Dnro ESAVI/126/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2011 ASIA Jokioisten kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä nro 18/2010/2 puhdistamon tehostamista

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 294. Jäteveden johtamista Paroisten jätevedenpuhdistamolta koskevan luvan muuttaminen, Hämeenlinna

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 294. Jäteveden johtamista Paroisten jätevedenpuhdistamolta koskevan luvan muuttaminen, Hämeenlinna LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 44/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 294 Annettu julkipanon jälkeen 27.11.2007 ASIA Jäteveden johtamista Paroisten jätevedenpuhdistamolta koskevan luvan muuttaminen,

Lisätiedot

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät, Kuopio 3.-4.2019 28.3.2019 YSL 29 Luvanvaraisen toiminnan olennainen muuttaminen "Ympäristöluvanvaraisen

Lisätiedot

Wiitaseudun Energia Oy jätevedenpuhdistamon ylimääräiset vesistövesinäytteet 10.4.2014

Wiitaseudun Energia Oy jätevedenpuhdistamon ylimääräiset vesistövesinäytteet 10.4.2014 Lausunto 8.5.2014 Wiitaseudun Energia Oy jätevedenpuhdistamon ylimääräiset vesistövesinäytteet 10.4.2014 Tausta: Kalastajat olivat 6.4.2014 tehneet havainnon, että jäällä oli tummaa lietettä lähellä Viitasaaren

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 6/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 349

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 6/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 349 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 6/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 349 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2008 ASIA Kokemäen kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 40/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 244. Laitilan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten muuttaminen, Laitila

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 40/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 244. Laitilan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten muuttaminen, Laitila LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 40/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 244 Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2007 ASIA Laitilan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten muuttaminen,

Lisätiedot

ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON ENON TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1 JOENSUUN VESI Enon taajaman jätevedenpuhdistamo VELVOITETARKKAILUJEN YHTEENVETO 2014 1. YLEISTÄ Enon taajaman jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 3/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 336

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 3/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 336 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 3/2007/1 Dnro LSY 2006 Y 336 Annettu julkipanon jälkeen 22.1.2007 ASIA Jäteveden johtamista Kaarinan kaupungin Rauvolan jätevedenpuhdistamolta mereen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 133. Turengin jätevedenpuhdistamon tehostamista koskevien määräaikojen pidentäminen, Janakkala

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 28/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 133. Turengin jätevedenpuhdistamon tehostamista koskevien määräaikojen pidentäminen, Janakkala LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 28/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 133 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2007 ASIA Turengin jätevedenpuhdistamon tehostamista koskevien määräaikojen pidentäminen,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 47/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 258

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 47/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 258 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 47/27/1 Dnro LSY 27 Y 258 Annettu julkipanon jälkeen 4.12.27 ASIA Toholammin kirkonkylän jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 43/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 43/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 43/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen 21.11.2007 ASIA Pihlavan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn tehostamiselle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 39/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 227

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 39/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 227 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 39/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 227 Annettu julkipanon jälkeen 15.10.2007 ASIA Kankaanpään kaupungin jätevedenpuhdistamon tehostamista koskevien määräaikojen

Lisätiedot

BOREAL BIOREF OY KEMIJÄRVEN BIOJALOSTAMON YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTISELOSTUS LIITE 7

BOREAL BIOREF OY KEMIJÄRVEN BIOJALOSTAMON YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTISELOSTUS LIITE 7 BOREAL BIOREF OY KEMIJÄRVEN BIOJALOSTAMON YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTISELOSTUS LIITE 7 Kemijärven suunnitellun biotuotetehtaan jätevesien kulkeutuminen kuormituspisteeltä P8 Raportti 1.3.217 Arto Inkala,

Lisätiedot

Hygienisoinnin määritelmä

Hygienisoinnin määritelmä Alueellinen vesihuoltopäivä, Kouvola 19.3.2015 Jätevesien hygienisointi Saijariina Toivikko 12.3.2015 1 Saijariina Toivikko Hygienisoinnin määritelmä Hygienisointi = Jäteveden ja lietteen patogeenien määrän

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 3/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 304

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 3/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 304 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 3/2008/1 Dnro LSY 2007 Y 304 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2008 ASIA Saaren jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa jäteveden käsittelyn tehostamiselle

Lisätiedot

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/2017

KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/2017 1 KUHASALON JÄTEVEDENPUHDISTAMO Neljännesvuosiraportti 4/217 1. YLEISTÄ Loka-joulukuun välisenä aikana puhdistamon kuormitusta ja toimintaa on seurattu vähintään kaksi kertaa kuussa 24 h:n kokoomanäytteistä.

Lisätiedot

Jätevesiohitusten vaikutukset jokivesien laatuun Kirsti Lahti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry. Kirsti Lahti, VHVSY 1.2.

Jätevesiohitusten vaikutukset jokivesien laatuun Kirsti Lahti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry. Kirsti Lahti, VHVSY 1.2. Jätevesiohitusten vaikutukset jokivesien laatuun Kirsti Lahti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry Vantaanjoen vesistön yhteistarkkailut Vantaanjoen vesistön yhteistarkkailuohjelma

Lisätiedot

Nro 58/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/227/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Nro 58/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/227/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 58/2010/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/227/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.6.2010 ASIA Lempäälän kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa typenpoiston tehostamiselle

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 32/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 61 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 32/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 61 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 32/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 61 Annettu julkipanon jälkeen 19.6.2008 ASIA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa asetettujen määräaikojen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 114 25.02.2013

Kaupunginhallitus 114 25.02.2013 Kaupunginhallitus 114 25.02.2013 Vastine Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Konnunsuon vankilan jätevedenpuhdistamon ympäristölupamääräysten tarkistamispäätöksestä Vaasan hallinto-oikeudelle jätettyihin

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

LÄNSI-SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 53/2004/1 Dnro LSY-2004-Y-248 Helsinki Annettu

LÄNSI-SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 53/2004/1 Dnro LSY-2004-Y-248 Helsinki Annettu LÄNSI-SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 53/2004/1 Dnro LSY-2004-Y-248 Helsinki Annettu 15.9.2004 ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :n mukainen ilmoitus koetoiminnasta, joka koskee Raisio Yhtymä Oyj:n

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-17 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 44/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-17 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 44/2009/1 Dnro LSY-2009-Y-17 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2009 ASIA Kokemäen kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätösten nrot 6/2008/1

Lisätiedot

Päätös. Nro 23/2010/2 Dnro ESAVI/323/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös. Nro 23/2010/2 Dnro ESAVI/323/04.08/2010. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 23/2010/2 Dnro ESAVI/323/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2010 ASIA Sunilan ja Mussalon jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvassa jätevesien lopettamiselle Sunilan puhdistamolta

Lisätiedot

Alajärven ja Takajärven vedenlaatu

Alajärven ja Takajärven vedenlaatu Alajärven ja Takajärven vedenlaatu 1966-16 Alajärvi Alajärven vedenlaatua voidaan kokonaisuudessaan pitää hyvänä. Veden ph on keskimäärin 7,3 (Jutila 1). Yleisellä tasolla alusvesi on lievästi rehevää

Lisätiedot

ISO-KAIRIN VEDEN LAATU Kesän 2015 tutkimus ja vertailu vuosiin 1978, 1980 ja 1992

ISO-KAIRIN VEDEN LAATU Kesän 2015 tutkimus ja vertailu vuosiin 1978, 1980 ja 1992 LUVY/149 4.8.215 Minna Sulander Ympäristönsuojelu, Vihti ISO-KAIRIN VEDEN LAATU Kesän 215 tutkimus ja vertailu vuosiin 1978, 198 ja 1992 Vihdin pohjoisosassa sijaitsevasta Iso-Kairista otettiin vesinäytteet

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS PL 297 Annettu julkipanon jälkeen 33101 TAMPERE Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Länsi-Suomen vesioikeuden

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 25.8.2014

KERTARAPORTTI 25.8.2014 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN KESKUSPUHDISTAMO Tutkimus: 8/2014, 6.8.2014 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana melko hyvin. Mereen lähtevän veden BOD7ATU- ja CODCr-arvot sekä fosfori- ja kiintoainepitoisuudet

Lisätiedot

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi

Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Vesihuoltolain ja ympäristönsuojelulain päällekkäisyydet sekä varautuminen häiriötilanteisiin ja raportointi Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät 3.-4.4.2019 Kuopio Ari Kangas Ympäristöministeriö

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 12/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 29

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 12/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 29 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 12/2008/1 Dnro LSY 2008 Y 29 Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2008 ASIA Tervakosken taajaman yhdyskuntajätevesien johtamiselle Tervajokeen myönnetyn

Lisätiedot

Nro 14/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/218/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

Nro 14/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/218/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 14/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/218/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.3.2011 ASIA Nokian kaupungin Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa asetetun,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 42/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 266 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 42/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 266 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 42/2007/1 Dnro LSY 2007 Y 266 Annettu julkipanon jälkeen 21.11.2007 ASIA Luotsinmäen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan muuttaminen, Pori HAKIJA Porin

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Evijärven kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Evijärvi

PÄÄTÖS. Evijärven kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen, Evijärvi PÄÄTÖS Nro 12/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/96/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Evijärven kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräyksen 1 määräajan pidentäminen,

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 10/2018, 11.10.2018 (5JATUR). Tarkkailuajankohtana Janakkalan jätevedenpuhdistamon prosessissa todetiin joitain poikkeamia. Tulopumppaamossa todettiin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 22/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 267 Annettu julkipanon jälkeen 16.10.2006 ASIA Ähtärin kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä asetettujen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Ympäristölautakunta Sivu 1 / Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107. Ympäristölautakunta Sivu 1 / Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015 Ympäristölautakunta 08.12.2016 Sivu 1 / 1 77/2013 11.01.03 107 Suomenojan ja Viikinmäen jätevedenpuhdistamoiden toiminta vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Ilppo Kajaste, puh. 043 826 5220 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 25.8.2015

KERTARAPORTTI 25.8.2015 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 8/2015, 11.8.2015 (uki8). Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tarkistanut 21.11.2012 päätöksellä nro 186/2012/1 (Dnro ESAVI/15/04.08/2010)

Lisätiedot

LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE

LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE LAKAJOEN (LAPUA JA KUORTANE) KALATALOUDELLINEN YHTEISTARKKAILUOHJELMA VUOSILLE 2018-2025 YKSITYISET TURVETUOTTAJAT POHJANLUMME KY SEINÄJOKI 2018 1 JOHDANTO 1 Lakajoen (Lapua ja Kuortane) kalataloudellinen

Lisätiedot

HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA

HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA Vastaanottaja Heinolan kaupunki Päivämäärä 3.2.2014 Viite 1510001684 HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA HEINOLAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen 7.8.2006 HAKIJA Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti 10 40520 Jyväskylä ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :ssä tarkoitettu ilmoitus

Lisätiedot

Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan määräysten 1 ja 2 mukaisten määräaikojen pidentäminen, Kuopio

Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan määräysten 1 ja 2 mukaisten määräaikojen pidentäminen, Kuopio Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 99/2012/1 Dnro ISAVI/29/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 19.12.2012 ASIA Lehtoniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan määräysten 1 ja 2 mukaisten määräaikojen pidentäminen,

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI, JVP Tutkimus: 4/2016, 20.4.2016 (5kanka). Kankaanpään jätevedenpuhdistamolle tuli tarkkailuajankohtana lähes yhtä suuri jätevesivirtaama kuin maaliskuun tarkkailun (31.3.2016)

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN KUNTA, TURENGIN JVP Tutkimus: 3/2017, 7.3.2017 (5jatur). Puhdistamolle tuleva kuormitus oli orgaanisen aineen osalta keskimääräisellä tasollaan (noin 2000 kg/d), mutta ravinnekuormitukset

Lisätiedot

Päätös. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa asetetun määräajan pidentäminen, Loimaa

Päätös. Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa asetetun määräajan pidentäminen, Loimaa Päätös Etelä-Suomi Nro 53/2012/1 Dnro ESAVI/214/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 22.3.2012 ASIA HAKIJA Loimaan kaupungin jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa asetetun määräajan pidentäminen, Loimaa

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro

Kommenttipuheenvuoro Kommenttipuheenvuoro TORNION-MUONIONJOEN VALUMA-ALUEEN JÄTEVESIENKÄSITTELYN YLEISTARKASTELU SUOMEN ALUEEN OSALTA 27.10.2017 VESIHUOLTOTARKASTAJA RISTO ROMAKKANIEMI Yleistä Vesihuoltoa ohjaavia lakeja Suomessa:

Lisätiedot

TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1

TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1 TERVETULOA MR PIPE SERVICE FINLAND OY 1 JÄTEVEDEN KÄSITTELY Tiivistelmä: Asetus talousjätevesien käsittely vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla MR PIPE SERVICE FINLAND OY 2 1.

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 PÄÄTÖS Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 ASIA Metsä Board Oyj:n kemihierretehtaan toimintaa koskevan ympäristöluvan määräyksen 6 määräajan

Lisätiedot

Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori

Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori Liite 1: Mitoitusperusteet Tampereen Vesi Pirkanmaan keskuspuhdistamon yleissuunnitelma sijoituspaikkana Sulkavuori Mitoitusperusteet Sisältö Liite 1 - Mitoitusperusteet 1 1 JOHDANTO 2 2 LÄHTÖTIEDOT 2

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 92/2013/1

PÄÄTÖS. Nro 92/2013/1 PÄÄTÖS Nro 92/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/156/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.6.2013 ASIA Nokian kaupungin Kullaanvuoren jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan jätevedenkäsittelyn tehostamiselle

Lisätiedot

VÄÄKSYN TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Päijänne) TARKKAILU 2014

VÄÄKSYN TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Päijänne) TARKKAILU 2014 VUOSIYHTEENVETO..1 VÄÄKSYN TAAJAMAN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Päijänne) TARKKAILU 1 1 YLEISTÄ Asikkalan kunnan Vääksyn taajaman puhdistetut jätevedet johdetaan Päijänteen Asikkalanselän kaakkoisosaan

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa.

Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa. PÄÄTÖS Nro 3/2015/1 Dnro ISAVI/55/04.08/2013 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2015 ASIA Varkauden tehtaiden ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Varkaus, Joroinen ja Rantasalmi HAKIJA

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) FORSSAN VESIHUOLTOLIIKELAITOS, JVP Tutkimus: 11/2018, 5.6.2018 (5FORSS). Tarkkailuajankohtana puhdistustulos täytti ympäristöluvan tason lukuun ottamatta lievästi luparajan ylittänyttä orgaanisen

Lisätiedot

Katsaus Inarijärven kuormitukseen ja vesistövaikutuksiin

Katsaus Inarijärven kuormitukseen ja vesistövaikutuksiin Katsaus Inarijärven kuormitukseen ja vesistövaikutuksiin Annukka Puro-Tahvanainen Saariselkä 18.9.2014 25.9.2014 1 2 Inarijärveen tuleva ravinnekuorma Kokonaisfosfori 55 t/v Kokonaistyppi Piste- ja hajakuormitus

Lisätiedot

Heinijärven vedenlaatuselvitys 2014

Heinijärven vedenlaatuselvitys 2014 Heinijärven vedenlaatuselvitys 2014 Tiina Tulonen Lammin biologinen asema Helsingin yliopisto 3.12.2014 Johdanto Heinijärven ja siihen laskevien ojien vedenlaatua selvitettiin vuonna 2014 Helsingin yliopiston

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) JANAKKALAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 4/2017, 26.4.2017 (5JATUR). Tulokuormitus oli orgaanisen aineen osalta noin 20 % pienempi kuin vuoden 2016 keskimääräinen tulokuorma, mutta ravinnekuormitukset

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 1031 PÄÄTÖS Helsinki 24.7.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2003 Y 96 119 No YS 1031 ASIA Päätös Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon toiminnasta aiheutuvan melun tarkkailuohjelman muuttamisesta ja jalostamoalueen

Lisätiedot

Talvivaara Sotkamo Oy

Talvivaara Sotkamo Oy 9M6090005 24.3.2010 Talvivaara Sotkamo Oy Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2009 Osa III Päästötarkkailu Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2009 Osa III Päästötarkkailu 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 PROSESSIN

Lisätiedot

Sammatin Enäjärven veden laatu Helmikuu 2016

Sammatin Enäjärven veden laatu Helmikuu 2016 29.2.2016 Lohjan kaupunki, ympäristönsuojelu Sammatin Enäjärven veden laatu Helmikuu 2016 Vesinäytteet Enäjärven Elämännokan syvänteeltä otettiin 17.2.2016 Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluosaston toimeksiannosta.

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 20.11.2015

KERTARAPORTTI 20.11.2015 s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 11/2015, 3.11.2015 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana kohtalaisesti. Puhdistustulos täytti ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset

Lisätiedot

Kangasniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Kangasniemi. Kangasniemen kunta, Otto Mannisen tie 2, Kangasniemi

Kangasniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen, Kangasniemi. Kangasniemen kunta, Otto Mannisen tie 2, Kangasniemi 1 Vaasan hallinto oikeus Kirjaamo PL 204 66101 VAASA vaasa.hao@oikeus.fi Viite: Päätös Dnro:ISAVI/760/2015, Nro 22/2017/1 Kangasniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen,

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (2) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI, JVP Tutkimus: 3/2017, 22.3.2017 (5KANKA). Kankaanpään jvp:n prosessi toimi tarkkailuajankohtana lumien sulamisesta johtuvista hule/vuotovesistä huolimatta kohtuullisen vakaasti

Lisätiedot

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. PÄÄTÖS Nro 48/05/1 Dnro ISY-2005-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Pekka Leppänen ASIA Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. HAKEMUS Pekka Leppänen

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Puheenjohtaja Erik Sjöberg Utö

Puheenjohtaja Erik Sjöberg Utö Etelä-Suomi Päätös Nro 5/2012/1 Dnro ESAVI/197/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.1.2012 ASIA Utö Vattenandelslag nimisen vesiosuuskunnan ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus,

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (1) KANKAANPÄÄN KAUPUNKI, JVP Tutkimus: 11/2016, 23.11.2016 (5kanka). Kankaanpään jvp:lle tulevan jäteveden tulovirtaama oli kasvanut lokakuun tarkkailukertaan (27.10.2016) verrattuna 90%, mutta oli

Lisätiedot

SYSMÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Majutvesi) TARKKAILU 2016

SYSMÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Majutvesi) TARKKAILU 2016 VUOSIYHTEENVETO 8.4.27 SYSMÄN JÄTEVEDENPUHDISTAMON PURKUVESISTÖN (Majutvesi) TARKKAILU 26 YLEISTÄ Sysmän kunnan viemäröinnin toiminta-alueen puhdistetut jätevedet johdetaan avo-ojaa pitkin Majutveden pohjoisosan

Lisätiedot

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätehuolto Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätteiden käyttötapoja: Kierrätettävät materiaalit (pullot, paperi ja metalli kiertävät jo

Lisätiedot

Outamonjärven veden laatu Helmikuu 2016

Outamonjärven veden laatu Helmikuu 2016 .3.16 Lohjan kaupunki, ympäristönsuojelu Outamonjärven veden laatu Helmikuu 16 Outamonjärven näytteet otettiin 4..16 Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluosaston toimeksiannosta. Tarkoituksena oli selvittää

Lisätiedot

Lahnajärven, Suomusjärven ja Myllylammen vedenlaatututkimus 2016

Lahnajärven, Suomusjärven ja Myllylammen vedenlaatututkimus 2016 8.9.2016 Lahna- ja Suomusjärven hoitoyhdistys Mauri Mäntylä Lahnajärven, Suomusjärven ja Myllylammen vedenlaatututkimus 2016 Vesinäytteet otettiin Lahna- ja Suomusjärven suojeluyhdistyksen toimesta 28.8.2016

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.8.2011 1 ASIA Olostunturin jätevedenpuhdistamon ympäristölupa, Muonio LUVAN HAKIJA Muonion kunta PL 25 99301 MUONIO 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

KERTARAPORTTI Oravin vesiosuuskunta C 4484 Tapio Rautiainen Tappuvirrantie Oravi

KERTARAPORTTI Oravin vesiosuuskunta C 4484 Tapio Rautiainen Tappuvirrantie Oravi ORAVIN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 2.7.2017 (4484). Oravin vesiosuuskunta C 4484 Tapio Rautiainen Tappuvirrantie 776 58130 Oravi ORAVIN VESIOSUUSKUNNAN PANOSPUHDISTAMON KUORMITUSTARKKAILU 2.7.2017 OLOSUHTEET

Lisätiedot

SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017

SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017 TUNTURI-LAPIN VESI OY SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON VELVOITETARKKAILUN TULOKSET VUODELTA 2017 KÄYTTÖ- JA PÄÄSTÖTARKKAILU EUROFINS AHMA OYOY Projektinro: 10849 i TUNTURI-LAPIN VESI OY SIEPPIJÄRVEN JÄTEVEDENPUHDISTAMON

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

7.6.2010 JÄTEVESIENKÄSITTELYJÄRJESTELMÄN TOIMIVUUS BIOLAN KAIVOPUHDISTAMOLLA

7.6.2010 JÄTEVESIENKÄSITTELYJÄRJESTELMÄN TOIMIVUUS BIOLAN KAIVOPUHDISTAMOLLA 7.6.2010 JÄTEVESIENKÄSITTELYJÄRJESTELMÄN TOIMIVUUS BIOLAN KAIVOPUHDISTAMOLLA 1 / 3 YLEISTÄ Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolella annettiin 11.6.2003

Lisätiedot

Jokioisten kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä nro 5/2007/1 typen poiston tehostamiselle asetetun määräajan jatkaminen, Jokioinen

Jokioisten kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä nro 5/2007/1 typen poiston tehostamiselle asetetun määräajan jatkaminen, Jokioinen Etelä-Suomi Päätös Nro 18/2010/2 Dnro ESAVI/28/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2010 ASIA Jokioisten kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristölupapäätöksessä nro 5/2007/1 typen poiston tehostamiselle

Lisätiedot

sade sade 2016 lämpötila lämpötila 2016

sade sade 2016 lämpötila lämpötila 2016 18 25 15 2 Sade, mm 12 9 6 15 1 5 Keskilämpötila, o C 3-5 sade 2-215 sade 216 lämpötila 2-215 lämpötila 216 Liite 1 Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry JAKSORAPORTTI Yhdistelmätaulukko

Lisätiedot

Talvivaara Projekti Oy

Talvivaara Projekti Oy 16.3.2009 Talvivaara Projekti Oy Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2008 Osa III Päästötarkkailu Talvivaaran kaivoksen tarkkailu v. 2008, Osa III Päästötarkkailu 1 Sisältö 1 JOHDANTO 1 2 PROSESSIN YLIJÄÄMÄVEDET

Lisätiedot

Jätevesien käsittely kuntoon

Jätevesien käsittely kuntoon Jätevesien käsittely kuntoon Uudet vaatimukset haja-asutuksen jätevesien käsittelystä 1.1.2014 alkaen Järviseudun jätevesi 2013 tiedotushanke KUREJOKI 7.4.2010 Vauhtia jätevesien käsittelyyn Kaikissa kiinteistöissä

Lisätiedot

VESISTÖN JA KALASTON TARKKAILUSUUNNITELMA TÄYDENNYKSET JA TARKENNUKSET LITTOISTENJÄRVEN OSAKASKUNTIEN HOITOKUNTA ENV

VESISTÖN JA KALASTON TARKKAILUSUUNNITELMA TÄYDENNYKSET JA TARKENNUKSET LITTOISTENJÄRVEN OSAKASKUNTIEN HOITOKUNTA ENV VESISTÖN JA KALASTON TARKKAILUSUUNNITELMA TÄYDENNYKSET JA TARKENNUKSET LITTOISTENJÄRVEN OSAKASKUNTIEN HOITOKUNTA 2 (4) 1 Johdanto Vesistön ja kalaston tarkkailu perustuu hoitokunnalle 11.9.2014 myönnettyyn

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 465 PÄÄTÖS Helsinki 11.4.2008 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2007 Y 63 111 No YS 465 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee Strömsö Property Development

Lisätiedot

JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ

JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ JÄTEVESIENKÄSITTELYN TOIMIVUUSSELVITYS VEVI-6 JÄTEVEDENPUHDISTAMOLLA, LAPINJÄRVELLÄ Jarmo Kosunen Ilkka Juva 15.1.2010 Valtioneuvoston asetus jätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen

Lisätiedot

Teuvan kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa ammoniumtypen poistoon velvoittavan määräajan pidentäminen

Teuvan kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa ammoniumtypen poistoon velvoittavan määräajan pidentäminen YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 96/2011/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/445/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 30.8.2011 ASIA HAKIJA Teuvan kunnan jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa ammoniumtypen poistoon

Lisätiedot

KERTARAPORTTI 2.10.2015

KERTARAPORTTI 2.10.2015 s. 1 (1) KEURUUN KAUPUNKI, JAAKONSUON JVP Tutkimus: 9/2015, 16.9.2015 (5keukk). Tulokset syyskuun puhdistamotarkkailusta. Lähtevän veden laatu oli hyvä. Laitos nitrifioi täysin ja tulostaso oli kaikkiaan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

KERTARAPORTTI

KERTARAPORTTI s. 1 (2) UUDENKAUPUNGIN HÄPÖNNIEMEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO Tutkimus: 10/2016, 10.10.2016 (uki8). Puhdistamo toimi tarkkailun aikana melko hyvin. Puhdistustulos täytti ympäristöluvan mukaiset puhdistusvaatimukset

Lisätiedot

Tietoa eri puhdistamotyyppien toiminnasta

Tietoa eri puhdistamotyyppien toiminnasta Tietoa eri puhdistamotyyppien toiminnasta KOKOEKO-seminaari 24.2.2011 Ville Matikka Savonia-ammattikorkeakoulu Tekniikka, Kuopio Ympäristötekniikan opetus- ja tutkimusyksikkö Sisältö Taustaa Pienpuhdistamoista

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

Saarijärven kaupungin Saarilammen jätevedenpuhdistamon ympäristölupa

Saarijärven kaupungin Saarilammen jätevedenpuhdistamon ympäristölupa PÄÄTÖS Nro 13/05/1 Dnro ISY-2004-Y-104 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2005 LUVAN HAKIJA Saarijärven kaupunki Osoite: PL 13, 43101 Saarijärvi Puhelin: (014) 4598 208 ASIA Saarijärven kaupungin Saarilammen

Lisätiedot