Saarijärven kaupungin Saarilammen jätevedenpuhdistamon ympäristölupa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Saarijärven kaupungin Saarilammen jätevedenpuhdistamon ympäristölupa"

Transkriptio

1 PÄÄTÖS Nro 13/05/1 Dnro ISY-2004-Y-104 Annettu julkipanon jälkeen LUVAN HAKIJA Saarijärven kaupunki Osoite: PL 13, Saarijärvi Puhelin: (014) ASIA Saarijärven kaupungin Saarilammen jätevedenpuhdistamon ympäristölupa

2 2 HAKEMUS Hakemuksen vireilletulo Ympäristölupahakemus on tullut vireille ympäristölupavirastossa Hakemusta on täydennetty ja Toimintaa koskevat luvat Itä-Suomen vesioikeus on antamallaan päätöksellä nro 19/Ym/78 myöntänyt Saarijärven kunnalle luvan johtaa kunnan kirkonkylän enintään noin m 3 /vrk määräiset jätevedet Saarilampeen ja siitä lammen lasku-uomaa myöten Saarijärven ja Kallinjärven väliseen jokeen Leuhunkosken yläpuolelle. Lupa on voimassa toistaiseksi. Lupapäätöksessä ei ole määrätty velvollisuutta panna vireille hakemus luvan ehtojen tarkistamiseksi. Vesioikeus on määrännyt, että Saarilammen lasku-uoma välillä Saarilampi Saarijärven ja Kallinjärven välinen joki katsotaan viemäriksi, joka luvan saajan on pidettävä kunnossa. Vesioikeuden päätöksessä on määrätty, että jätevedet on käsiteltävä siten, että vesistöön johdettavan jäteveden BHK 7 -arvo on alle 25 mg O 2 /l ja kokonaisfosforipitoisuus alle 1,5 mg P/l. Sekä BHK 7 -arvon että kokonaisfosforipitoisuuden vähenemän tulee olla vähintään 80 %. Puhdistustulos on saavutettava puolivuosikeskiarvona. Kaavoitustilanne Laitos ei sijaitse yleiskaavoitetulla tai asemakaavoitetulla alueella. Ympäristöministeriön vahvistamassa Keski-Suomen seutukaavassa ei ole merkintöjä laitoksen sijaintikiinteistön kohdalla.

3 3 Laitoksen sijaintipaikka ja sen ympäristö Jätevedenpuhdistamo sijaitsee noin 4 km Saarijärven keskustasta kaakkoon. Puhdistamoalueen ympäristö on maanviljelyskäytössä olevaa peltoa. Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat laitoksen itäpuolella noin 150 m:n päässä. Puhdistamosta koilliseen noin 1 km:n päässä on lähin asemakaavoitettu asuinalue, Hietalahden alue. Puhdistamosta itään noin 1,5 km:n päässä on Kusiaismäen lähivirkistysalue. Käsitellyt jätevedet johdetaan ojaa pitkin läheiseen Saarilampeen ja edelleen Saarijärven ja Kallinjärven väliseen Leuhunjokeen Myllykosken alapuolelle ennen Leuhunkoskea. Leuhunkoskesta vedet virtaavat edelleen Kallinjärveen ja Tarvaalanvirran kautta Summasjärveen. Puhdistamo sijaitsee Saarijärven kaupungin Hännilän kylässä olevalla Saarilampinimisellä tilalla RN:o 14:55. Saarijärven kaupunki omistaa tilan. Sillä ei ole puhdistamon lisäksi muita toimintoja. PUHDISTAMO JA SEN TOIMINTA Käsiteltävät jätevedet ja viemäröinti Jätevedenpuhdistamolla käsitellään Saarijärven keskustan alueen jätevedet. Saarijärven kaupungissa on myös 5 muuta puhdistamoa. Hakemuksessa tarkoitetun puhdistamon viemäröinnin piiriin liitettyjä kiinteistöjä on noin ja niillä on noin asukasta.

4 4 Puhdistamolle vastaanotettavat lietteet Puhdistamolla vastaanotetaan sako- ja umpikaivolietteitä, joiden määrä on vaihdellut m 3 ja m 3 välillä vuodessa. Lietteiden määrän arvioidaan vuoteen 2020 mennessä nousevan tasolle m 3 vuodessa. Sako- ja umpikaivolietteet johdetaan puhdistamolla välppäyksen ja lietevaraston kautta sakeuttamoon. Jäteveden käsittely Puhdistamo on otettu käyttöön vuonna Sitä on laajennettu toisella puhdistuslinjalla vuonna Vuosina on saneerattu esikäsittelylaitteet, vuonna 2002 on uusittu lietteenkuivauslaitteet, vuonna 2003 on uusittu sakokaivolietteen vastaanottolaitteet ja vuonna 2004 on toteutettu puhdistamorakennusten 1 ja 2 ilmastusjärjestelmän ja lietteen pumppauksen saneeraus. Hakemus koskee puhdistamoa sellaisena kuin se on uuden prosessisuunnitelman mukaan aktiivilieteprosessiin perustuvana rinnakkaissaostuslaitoksena. Typenpoistoa ei ole tarkoitus toteuttaa. Puhdistamo oli alun perin mitoitettu asukasvastinelukua noin varten. Uusi, asukasvastinelukua vastaava mitoituskuormitus on saneerauksen jälkeen seuraava:

5 5 mitoitusvirtaama Qkesk m 3 /d BHK 7-ATU kokonaisfosfori kiintoaine 300 kg/d 15 kg/d 500 kg/d. Paras käyttökelpoinen tekniikka Puhdistamon saneerauksen yhteydessä vanhat laitteet on uusittu nykyaikaisiksi energiaa säästäviksi laitteiksi. Lietteen kuivausta tehostamalla lietteen määrä ja kuljetuskustannukset vähenevät. PÄÄSTÖT YMPÄRISTÖÖN JA NIIDEN RAJOITTAMINEN SEKÄ TOIMINNAN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Jätevedet ja päästöt vesistöön Vesistökuormitus Saneerauksen jälkeen saavutetaan seuraavat arvot lähtevässä jätevedessä, kun kuormitus on nykyistä tilannetta vastaava: BHK 7 kokonaisfosfori ammoniumtyppi kokonaistyppi kiintoaine 12 kg/d 0,75 kg/d 64 kg/d 56 kg/d 25 kg/d.

6 6 Typenpoistoa ei ole tarkoitus toteuttaa sen vuoksi, että investointikustannukset ja käyttökustannukset olisivat ainakin 20 % suuremmat kuin hakemuksen mukaisessa aktiivilieteprosessiin perustuvassa rinnakkaissaostuslaitoksessa. Lisäksi typenpoiston hallitseminen on vaikeampaa ja lietettä saattaa karata helpommin kuin nykyisessä aktiivilieteprosessissa. Typenpoisto myös edellyttää tasaista virtausta eikä se onnistu toivotulla tavalla talvella kylmissä olosuhteissa. Ehdotus lupaehdoiksi Hakemuksessa on esitetty, että lupapäätöksessä annetaan seuraavat määräykset lähtevästä kuormituksesta ja puhdistustehosta puolivuosikeskiarvona laskettuna: - BHK 7ATU -pitoisuus enintään 15 mg/l ja puhdistusteho 90 % - fosforipitoisuus enintään 0,8 mg/l ja puhdistusteho 90 % - kiintoainepitoisuus 35 mg/l ja puhdistusteho 90 % - COD Cr 125 mg/l ja puhdistusteho 75 %. Vesistövaikutukset Jätevesien aiheuttama vesistökuormitus on havaittavissa Saarilammesta lähtevän veden kohonneena sähkönjohtavuutena ja ravinnepitoisuuksina. Saarilammen purkuojasta vedet purkautuvat Myllykosken ja Leuhunkosken väliselle jokiosuudelle, missä puhdistetut jätevedet sekoittuvat muihin reittivesiin. Laimenemisolosuhteet ovat hyvät, sillä purkuojan ylä- ja alapuolisen veden laadun erot ovat varsin pieniä. Puhdistamon ylä- ja alapuolisten järvien Saarijärven ja Summasjärven vedenlaatu on pääpiirteittäin samankaltainen. Jätevedet kuormittavat Saarilampea. Laitoksen ylä- ja

7 alapuolisen vesistön tila on hyvin samankaltainen ja paikoitellen alapuolisen vesistön tarkkailutulokset ovat parempia kuin yläpuolisen vesistön vastaavat arvot. 7 Vesistössä on tavanomaista virkistyskäyttöä sekä kotitarve- ja virkistyskalastusta. Purkuvesistöä ei käytetä yhdyskuntien vedenhankintaan. Käsitellyt jätevedet eivät alenna vesistön tavanomaista virkistyskäyttökelpoisuutta. Muut ympäristövaikutukset Puhdistamon toiminnasta ei aiheudu päästöjä maaperään. Jätevesi käsitellään osittain ja kemikaalit kokonaan sisätiloissa. Jäteveden kanssa tekemisissä olevat rakenteet ovat vesitiivistä materiaalia. Puhdistamon toiminnasta aiheutuvat ilmapäästöt rajoittuvat suhteellisen vähäisiin typpipäästöihin, orgaanisen aineksen hajoamisessa syntyviin hiilidioksidipäästöihin ja hajuhaittoihin. Haju on paikallista, koska suurin osa puhdistusprosessista ja lietteen tiivistys tapahtuvat katetuissa sisätiloissa. Puhdistamon prosessista aiheutuva melu on vähäistä ja rajoittuu lähinnä sisätiloihin. Lisäksi aiheutuu melua huoltoliikenteestä. Jätteiden käsittely ja hyödyntäminen Välppäjäte toimitetaan käsiteltäväksi Sammakkokankaan kaatopaikalle Saarijärvelle. Vuonna 2002 välppäjätettä muodostui 21 m 3. Muut puhdistamolla syntyvät jätteet lajitellaan ja toimitetaan mahdollisuuksien mukaan hyötykäyttöön tai käsiteltäväksi tavanomaisen tai ongelmajätteen käsittelypaikkoihin.

8 8 Puhdistamolla syntyvä kuivattu liete toimitetaan kompostoitavaksi ja käytettäväksi maataloudessa yrittäjälle, jolla on toimintaan lupa. Vuonna 2002 kuivattua lietettä toimitettiin kompostoitavaksi m 3. POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Yhdyskuntajätevesien puhdistamiseen ei puhdistamon normaalin toiminnan aikana liity ympäristöriskiä. Toiminnan häiriötilanteet liittyvät laitoksen kapasiteetin mahdollisiin ylityksiin, biologisen ja kemiallisen prosessin toimintahäiriöihin sekä korjaus- ja määräaikaishuoltojen edellyttämiin erityisjärjestelyihin. Biologisen prosessinosan toimintaa saattaa häiritä mikrobeille myrkyllisen päästön kulkeutuminen puhdistamolle jäteveden mukana, jolloin puhdistamon mikrobikanta tuhoutuu osittain tai kokonaan. Prosessin elpymisen myötä korjaantuvat laitoksen vajaatoiminnasta aiheutuvat haitat, joita ovat lisääntyneet päästöt ja hajuhaitat. Puhdistamolla käytettävistä kemikaaleista ei aiheudu erityistä turvallisuusriskiä eikä kemikaalipäästöjä toimittaessa kemikaalien käsittelyohjeiden mukaisesti ja asianmukaisin suojavälinein varustautuneena. Laitoksen käyttöhenkilökunta vastaa sekä prosessin että puhdistamotilojen turvallisuudesta ja toimintaan liittyvien riskien hallinnasta. TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Hakija on esittänyt, että puhdistamolla jatketaan käyttö-, päästö- ja vesistövaikutustarkkailua hakemuksessa esitetyn tarkkailusuunnitelman mukaan.

9 Päästötarkkailua varten puhdistamolle tulevasta ja sieltä lähtevästä jätevedestä otetaan 12 kertaa vuoden aikana 24 tunnin virtaamapainotteiset kokoomanäytteet. 9 Vesistövaikutuksia tarkkaillaan tarkkailupisteissä, jotka sijaitsevat Saarilammen purkuojassa, Saarijärvessä, Summasjärvessä, Myllykoskessa, Tarvaalanvirrassa, Leuhunkoskessa ja Pajupurossa. Näytteet otetaan neljästi vuodessa. Puhdistamon hoidon ja käytön yhteydessä suoritetaan käyttötarkkailua. Käyttötarkkailusta ilmenevät mahdolliset viemäriverkossa tapahtuneet ylivuodot ja puhdistamolla tapahtuneet ohijuoksutukset. Hoitopäiväkirjasta selviää mm. puhdistamon prosessista poistetun ylijäämälietteen määrä ja sijoituspaikka. HAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta on pyydetty lausunto asianomaisilta viranomaisilta. Hakemus on annettu tiedoksi kuuluttamalla ympäristölupavirastossa sekä Saarijärven kaupungissa. Ilmoitus kuulutuksesta on julkaistu sanomalehdessä Keskisuomalainen. Lausunnot 1. Keski-Suomen ympäristökeskus on lausunut, että jätevedenkäsittelyn teho- ja pitoisuusvaatimukset voivat olla hakemuksen mukaiset. Puhdistusvaatimukset tulisi laskea hakemuksessa esitetyn puolivuosijakson sijasta neljännesvuosikeskiarvoina. Neljännesvuosikeskiarvoihin on sisällytettävä myös mahdolliset viemäriverkostojen ylivuodot ja puhdistamolla tapahtuneet ohijuoksutukset. Tarkkailun laskentajakson ollessa neljännesvuosi saadaan vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen erilaiset virtaamatilanteet sekä niiden vaikutukset puhdistamon toimintaan ja jäteveden käsittelyyn todennäköisesti paremmin havaittua.

10 10 Hakemuksen esitys päästötarkkailuohjelmaksi voidaan hyväksyä sellaisenaan muutoin, mutta lähtevästä jätevedestä analysoitavien parametrien luettelossa mainitun liuenneen hapen sijasta tulee luettelossa mainita liuennut rauta, mitä ilmeisesti on tarkoitettukin. Hakemuksen esitys vesistövaikutusten tarkkailuohjelmaksi voidaan hyväksyä esitetyssä muodossa eräin korjauksin. Vesistötarkkailunäytteet on esitetty otettavaksi neljästi vuodessa, mutta ohjelmassa on todettu, että ne tulee sijoittaa lopputalveen, alkukesään ja loppukesään. Tarkkailuohjelmassa on todettu, että mineraaliravinteet ja a-klorofylli määritetään Summasjärven näytteenottopisteestä. Tällä hetkellä voimassa olevassa tarkkailuohjelmassa on myös määrätty analysoimaan Saarijärven tarkkailupisteestä mineraaliravinteet ja a-klorofylli. Lisäksi luettelossa on ilmeisesti virhe, kun mainitaan analysoitavan nitraattityppi ja nitraattitypen summa sekä toisessa kohdassa ammoniakkityppi (NH 3 ). Ilmeisesti on tarkoitettu nitraattitypen ja nitriittitypen summaa sekä ammoniumtyppeä (NH 4 ). Hakemuksessa esitetty käyttötarkkailu on riittävä tässä vaiheessa. Kaupungin tulee kuitenkin varautua siihen, että käyttötarkkailua on kehitettävä erilaisten tilanteiden vaatimuksia palvelevaksi ympäristöluvan määräyksistä riippumatta. Lisäksi on seurattava erilaisten käyttötarkkailua helpottavien käytänteiden sekä mittalaitteiden kehitystä ja ottaa tilanteen niin edellyttäessä niitä käyttöön. Ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen tulee panna vireille viimeistään Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen on lausunut, että hakemuksessa esitetyt pitoisuus- ja puhdistustehoarvot ovat riittävät. Päästötarkkailuohjelma on sekä jäteveden että vesistöseurannan osalta edustava. Päästötarkkailuun on kuitenkin lisättävä puhdistamolietteen analysointi. Lietteen laatu on analysoitava valtioneuvoston päätöksen /282 liitteen 2 mukaisesti.

11 11 3. Saarijärven-Karstulan terveydenhuollon kuntayhtymä on lausunut, että terveydensuojelulain 22 :n mukaan jätteiden säilyttäminen, kerääminen, kuljettaminen, käsittely ja hyödyntäminen sekä jäteveden johtaminen ja puhdistus on tehtävä siten, ettei niistä aiheudu terveyshaittaa. Puhdistamoa uudistettaessa on kiinnitettävä huomiota ulkona ja sisällä olevasta toiminnasta aiheutuvien hajupäästöjen rajoittamiseen kattamalla ja teknisten ratkaisujen avulla. Kuivattu puhdistamoliete on kuljetettava puhdistamolta siten, että se ei pääse leviämään kuljetuslaitteista ja aiheuttamaan hajuhaittoja ympäristöön. Kuivaliete on käsiteltävä ja loppusijoitettava ympäristölainsäädännön mukaisesti. 4. Keski-Suomen TE-keskus on katsonut, että lupa voidaan myöntää määräaikaisena esim. 7 vuodeksi ehdolla, että luvan saaja velvoitetaan tarkkailemaan jätevesien vaikutusta kalastoon ja kalastukseen Keski-Suomen TE-keskuksen hyväksymällä tavalla. Jätevedet johdetaan varsin rehevöityneelle vesistöalueelle, minkä vuoksi niistä ei aiheudu kompensoitavaa kalataloudellista haittaa tai vahinkoa yleiselle kalatalousedulle. Vastaanottavan vesistön kalakanta ei poikkea tavanomaisesta sisävesien kalastosta. Tarkkailuvelvoitteen asettaminen on perusteltua, jotta kuormitusmuutoksen vaikutuksia kalastoon voidaan seurata. Luvan myöntäminen määräaikaisena tarjoaa luontevan mahdollisuuden lupaehtojen ajanmukaisuuden tarkastelulle. Muistutukset 1. A:t Saarijärven kaupungin Hännilän kylässä sijaitsevan Saarikosken tilan RN:o 14:56 omistajina ovat ilmoittaneet, että heidän omistamaansa ja viljelemäänsä peltoa rajoittuu jätevedenpuhdistamon piha-alueeseen noin 150 m:n matkalta ja lisäksi noin 550 m:n matkalta Saarilampeen. Osalle tästä peltoalueesta on kuljettava samasta liittymästä Pajupurontieltä kuin jätevedenpuhdistamolle. Puhdistamorakennukset näkyvät muistuttajien pihaan.

12 12 Puhdistamon nykyisestä toiminnasta ei aiheudu kohtuuttoman suurta haju- tai meluhaittaa. Toiminnasta aiheutuva ääni kuuluu toisinaan muistuttajien pihaan ja hajua leviää tullen mukana heidän tilalleen asti. Jos puhdistamon toimintaa joudutaan tulevaisuudessa tehostamaan, ei siitä saa aiheutua nykyistä suurempia haju- tai meluhaittoja. 2. B:t Saarijärven kaupungin Hännilän kylässä sijaitsevan Pokelan tilan RN:o 14:113 omistajina ovat ilmoittaneet, että tila sijaitsee puhdistamon läheisyydessä ja puhdistamon purkuoja Leuhunjokeen virtaa tilan peltojen halki. Purkuoja on vuosien kuluessa osittain umpeutunut, mikä nostaa veden pintaa Saarilammessa ja ojan alkupäässä. Sen seurauksena osa muistuttajien pellosta on käynyt viljelykelvottomaksi ja osa niin pehmeäksi ja märäksi, että se eläinten laiduntaessa polkeentuu ja rapaantuu helposti. Myös koivut kuolevat lammen ympäristössä, kun vesi on liian korkealla. Kesäisin lammessa on paljon leväkasvustoa. Purkuojan streptokokki- ja kolibakteeripitoisuudet ovat suuret. Purkuojalla vedet johdetaan jokeen, joka on padottu noin 1 km:n päässä purkuojan suusta. Varsinkin kesäisin vesi seisoo joessa pitkiäkin aikoja, jolloin bakteerit lisääntyvät voimakkaasti ja joen vesi käy uimakelvottomaksi, koska uidessa iholle tarttuu ruskeaa limaa. Myös alapuolisten järvien vesi on kesäisin ja syksyisin samanlaista. Joen veden laatua huonontaa myös se, että kaupunki käyttää Saarilammen rantaa lumenkaatopaikkana. Avoin purkuoja on korvattava umpiputkella, jolla vesi johdettaisiin kauemmaksi vesistöön, jotta joki puhdistuisi uimakelpoiseksi. Koska typenpoistoa ei aiota toteuttaa, saastuminen pahenee. Purkuojan ja lammen vedenkorkeutta on laskettava, jotta pellot kuivuisivat ja puut voisivat elää. Lumenkaatoa ei tule sallia Saarilammen rannalla.

13 13 Hakijan selitys Hakija on lausunut Keski-Suomen ympäristökeskuksen lausunnon johdosta, että se tulee analysoimaan lähtevästä jätevedestä liuenneen raudan eikä hapen, kuten hakemuksessa on mainittu. Vesistötarkkailu tullaan suorittamaan neljännesvuosittain ympäristökeskuksen esittämällä tavalla. Myös Saarijärven tarkkailupisteestä tullaan määrittämään mineraaliravinteet ja A-klorofyllit. Vesistövaikutusten näytteistä analysoidaan nitraattityppi ja nitriittitypen summa sekä ammoniumtyppi. Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen lausunnon johdosta hakija on ilmoittanut, että puhdistamolietettä tullaan edelleen analysoimaan valtioneuvoston päätöksen /282 liitteen 2 mukaisesti. Saarijärven-Karstulan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän lausunnon johdosta hakija on ilmoittanut, että haitallisiin hajuhaittoihin on kiinnitetty huomiota saneerauksen yhteydessä. Mikäli haitallisia hajuhaittoja ilmenee, ne pyritään eliminoimaan. Saneerauksella on saatu nostettua puhdistamolietteen kuiva-ainepitoisuutta. Puhdistamoliete kuormataan ja kuljetetaan siten, ettei se pääse leviämään kuljetuslaitteista ympäristöön. Keski-Suomen TE-keskuksen lausunnon johdosta hakija on ilmoittanut, että puhdistamon käsittelemä jätevesi ei sisällä vaarallisia kemikaaleja, koska Saarijärvellä ei ole kemianalan teollisuutta. Käsitellyt jätevedet kuormittavat alapuolista vesistöä ainoastaan ravinteiden osalta. Sekä laitoksen ylä- että alapuolinen vesistö on runsaasti ravinteita tuottavien viljelyspeltojen ympäröimää. Hakija on jo hakemuksessaan esittänyt aiempaa tiukempia lupaehtoja. Koska yksinomaan jäteveden vaikutusta kalastoon ja kalastukseen ei voida osoittaa, on hakijan velvoittaminen ko. tarkkailuun kohtuutonta. A:n muistutuksen johdosta hakija on lausunut, että puhdistamon haju- ja meluhaittoja tarkkaillaan ja tarvittaessa niiden vähentämistä tehostetaan.

14 14 B:n muistutuksen johdosta hakija on lausunut, että puhdistamon yläpuolinen vesistön on rehevää ja siinä esiintyy myös leväkasvustoa. Vesistötutkimustulosten perusteella Leuhunkosken ravinnepitoisuudet ovat reheville vesialueille tyypillisiä. Leuhunkosken klorofylli-a pitoisuus oli samaa tasoa kuin yläpuolisen Myllykosken. Leuhunkoskessa oli vuonna 2002 vähän bakteereja, joten vesi oli luokiteltavissa hyväksi uimavedeksi. Saarilammen purkuoja on vesioikeuden luvassa määrätty pidettäväksi viemärinä. Pokelan tilan peltojen salaojien putket laskevat purkuojaan. Muistutuksessa mainittujen kuivuneiden puiden ja Saarilammen happitilanteen parantamista tullaan selvittämään. Saarilammen ranta-alueen käyttäminen lumen läjitysalueena ei liity ympäristölupahakemukseen. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTON RATKAISU Ympäristölupavirasto myöntää Saarijärven kaupungille ympäristöluvan Saarilammen jätevedenpuhdistamolle. VASTAUS LAUSUNNOISSA JA MUISTUTUKSISSA ESITETTYIHIN VAATIMUKSIIN Keski-Suomen ympäristökeskuksen, Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ja Saarijärven-Karstulan terveydenhuollon kuntayhtymän vaatimukset otetaan huomioon lupamääräyksistä ilmenevällä tavalla. Keski-Suomen TE-keskuksen vaatimukset hylätään aiheettomina. Ympäristölupavirasto katsoo, että on olemassa edellytykset myöntää lupa toistaiseksi voimassa olevana. Lupamääräysten tarkistamista koskeva velvoite on riittävä, jotta lupaehtojen ajanmukaisuutta voidaan tarkastella. Puhdistamon saneerauksen ja tässä päätöksessä määrättävien aikaisempaa tiukempien lupamääräysten perusteella jätevedenpuhdistamon kuormitus tulee vähenemään aikaisemmasta, joten tarkkailua edellyttävää muutosta ei aiheudu. A:n muistutuksen johdosta ympäristölupavirasto toteaa, että puhdistamon haju- ja melupäästöjen ei arvioida lisääntyvän aikaisemmasta. B:n muistutuksen Saarilammesta Leuhunjokeen johtavaa lasku-uomaa koskevien vaatimusten johdosta ympäristölupavirasto toteaa, että uomaa on tämän päätöksen mukaan

15 15 edelleen pidettävä viemärinä. Luvan saajalla on vesilain 10 luvun 9 :n mukaan velvollisuus pitää viemäri kunnossa. Tarvittaessa kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi antaa kunnossapitoa koskevia määräyksiä. Ympäristölupavirasto katsoo, että ei ole perusteita määrätä, että Saarilammen tai sen lasku-uoman vedenkorkeutta olisi alennettava tai että luvan saajan on korvattava nykyinen avouoma umpiputkella, joka ulottuisi nykyistä lasku-uoman Leuhunjokeen laskukohtaa kauemmas. Vuoden 2002 vesistövaikutusten tarkkailutulosten perusteella Leuhunjoessa on ollut vähän bakteereja, joten vesi on ollut luokiteltava hyväksi uimavedeksi. Lumen läjitysalue ei kuulu nyt käsiteltävänä olevaan ympäristölupa-asiaan, joten sitä koskeva vaatimus jätetään tutkimatta. LUPAMÄÄRÄYKSET Päästöt vesiin ja viemäriin 1. Jätevedet on johdettava puhdistamolta Saarilampeen ja siitä lammen lasku-uomaa myöten Leuhunjokeen Leuhunkosken yläpuolelle. Saarilammen lasku-uomaa on edelleen pidettävä viemärinä, joka luvan saajan on pidettävä sellaisessa kunnossa, että jätevesistä ei aiheudu Saarilammen vedenkorkeuden nousemista. 2. Puhdistamoa ja koko viemärilaitosta on käytettävä ja hoidettava siten, että saavutetaan mahdollisimman hyvä puhdistustulos. Jätevedet on käsiteltävä puhdistamolla niin, että vesistöön johdettava jätevesi täyttää ohijuoksutukset, viemäriverkossa tapahtuvat ylivuodot ja poikkeustilanteet mukaan lukien seuraavat vaatimukset: pitoisuusarvo enintään käsittelyteho vähintään BHK 7ATU -arvo 15 mg/l 90 % fosforipitoisuus 0,8 mg/l 90 % COD Cr -arvo 125 mg/l 75 % kiintoainepitoisuus 35 mg/l 90 %.

16 16 Puhdistustulokset lasketaan neljännesvuosikeskiarvoina. Jätevedet on käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu terveydellistä haittaa. Luvan saajan on huolehdittava siitä, että jätevesien käsittelykapasiteetti on kaikissa olosuhteissa riittävä. 3. Viemäriverkkoon joutuvien hule- ja vuotovesien määrä on suunnitelmallisesti rajoitettava mahdollisimman vähäiseksi. 4. Luvan saajan on osaltaan huolehdittava siitä, että viemäriverkkoon johdettavat teollisuus- ja muut tavanomaisesta poikkeavat jätevedet esikäsitellään riittävästi, jotta ne eivät haittaa jätevedenpuhdistamon toimintaa, aiheuta haittaa viemäriverkostossa, vaikeuta lietteen hyötykäyttöä tai aiheuta haittaa purkuvesistössä. Teollisuuslaitosten jätevesien johtamisesta vesihuoltolaitoksen viemäriverkkoon tulee olla liittymissopimukset. Sopimusten tulee täyttää valtioneuvoston päätöksen 365/ :n mukaiset vaatimukset. Sopimukset on lähetettävä tiedoksi Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja niitä on valvontaviranomaisen kehotuksesta tarvittaessa tarkistettava. Melu 5. Melutaso häiriintyvien asumiseen käytettävien kiinteistöjen piha-alueilla ei saa ylittää melun A-painotettua ekvivalenttitasoa 55 db klo 7-22 välisenä aikana eikä 50 db yöllä klo 22-7 välisenä aikana. Lietteen ja muiden jätteiden käsittely ja hyödyntäminen 6. Jätevedenpuhdistuksessa syntynyt, tiivistetty ja kuivattu liete on toimitettava käsiteltäväksi sellaiseen paikkaan, jossa käsittely tapahtuu asianmukaisen luvan perusteella. Puhdistamoliete voidaan hyödyntää maanviljelyksessä, jos liete käsitellään ja analysoidaan valtioneuvoston päätöksessä puhdistamolietteen käytöstä maanviljelyksessä (282/1994) edellytetyllä tavalla ja lietteen raskasmetallipitoisuudet täyttävät siinä asetetut vaatimukset.

17 17 Välpejäte on toimitettava kaatopaikalle. Muut puhdistamolla syntyvät jätteet on lajiteltava ja toimitettava asianmukaisesti jatkokäsiteltäviksi tavanomaisen jätteen tai ongelmajätteen käsittelypaikkoihin, joilla on näiden jätteiden käsittelemisen edellyttämät luvat. Häiriö- ja poikkeustilanteet 7. Jos puhdistamolta tai viemäriverkosta on joutunut tai uhkaa joutua vesistöön tai maaperään laadultaan tai määrältään poikkeuksellinen päästö, luvan saajan on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin päästön lopettamiseksi, vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. Tapahtumasta on heti ilmoitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 8. Luvan saajalla on oltava toimintaohje, joka koskee toimintaa puhdistamolla ja viemäriverkossa esiintyvien häiriö- ja poikkeustilanteiden aikana. Lisäksi on pidettävä yllä toimintavalmiutta eritystilanteiden varalta. Ohjetta tulee säilyttää puhdistamolla ja sitä on tarvittaessa päivitettävä. TARKKAILU JA RAPORTOINTI 9. Päästötarkkailu Jätevedenpuhdistamolle tulevasta ja sieltä lähtevästä jätevedestä on otettava 12 kertaa vuoden aikana 24 tunnin virtaamapainotteiset kokoomanäytteet. Näytteenottoajankohdat tulee sovittaa siten, että puhdistamon päästötarkkailun laskentajakson neljännesvuosikeskiarvoon tulee mukaan aina vähintään kahden kokoomanäytesarjan analyysitulokset. Kokoomanäytteistä on analysoitava ainakin seuraavat parametrit: - BOD 7ATU - COD Cr

18 18 - kokonaisfosfori - kokonaistyppi - ammoniumtyppi - nitraattityppi - alkaliteetti - ph - kiintoaine - sähkönjohtavuus. Lähtevän jäteveden kokoomanäytteestä on lisäksi analysoitava ainakin seuraavat parametrit: - liuennut rauta - liukoinen fosfaattifosfori - rauta. Lisäksi on jokaisen kokoomanäytesarjan oton yhteydessä otettava ilmastusaltaista kertanäyte, josta on analysoitava ainakin ilmastusaltaiden kiintoainepitoisuus ja hehkutushäviö. 10. Vesistövaikutusten tarkkailu Vesistövaikutustarkkailua on suoritettava tarkkailupisteissä, jotka sijaitsevat Saarilammen purkuojassa, Saarijärvessä, Summasjärvessä, Myllykoskessa, Tarvaalanvirrassa, Leuhunkoskessa ja Pajupurossa. Tarkkailupisteiden sijainti ilmenee hakemuksen liitteenä 1 olevasta sijaintikartasta nro BJ.101. Tarkkailua on suoritettava vuosittain neljä kertaa vuodessa. Näytteiden ottoajankohdat sijoitetaan alkutalveen, lopputalveen, alkukesään ja loppukesään. Järvipisteiden näytteenottosyvyydet ovat 1, 5, 10, 15, 20 m jne. sekä 1 m pohjan yläpuolelta. A-klorofylli- ja mineraaliravinnenäytteet otetaan kuitenkin 0-2 m:n syvyydestä omalla tähän tarkoitukseen soveltuvalla näytteenottimellaan ja nämä parametrit analysoidaan ainoastaan loppukesän näytteistä. Mineraaliravinteet ja a-klorofyllit määritetään Saarijärven ja Summasjärven näytteenottopisteistä.

19 19 Näytteistä analysoidaan seuraavat parametrit: - kokonaisfosfori - kokonaistyppi - happi - ph - sähkönjohtavuus - COD Mn - sameus - väri. 0-2 m:n näytteistä analysoidaan - ammoniumtyppi - nitraatti- ja nitriittitypen summa - fosfaattifosfori - a-klorofylli. Näytteenoton yhteydessä mitataan eri näytteiden lämpötilat. 11. Käyttötarkkailu Jätevedenpuhdistamolla on suoritettava käyttötarkkailua. Käyttötarkkailusta on ilmettävä myös mahdolliset viemäriverkossa tapahtuneet ylivuodot ja puhdistamolla tapahtuneet ohijuoksutukset. Hoitopäiväkirjaan on merkittävä myös puhdistamon prosessista poistetun ylijäämälietteen määrä ja sijoituspaikat tai muu mahdollinen lietteen käsittelijä. 12. Yksittäiset päästötarkkailun ja vesistövaikutusten tarkkailun tulokset on toimitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle välittömästi niiden valmistuttua. Päästötarkkailusta ja vesistövaikutusten tarkkailusta on laadittava vuosiyhteenveto, joka toimitetaan Keski- Suomen ympäristökeskukselle ja Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle seuraavan vuoden helmikuun loppuun mennessä.

20 20 Käyttötarkkailusta ja viikkovirtaamista on laadittava yhteenveto. Lisäksi on laadittava selvitys mahdollisista vuorokautisista ylivuodoista viemäriverkossa ja ohijuoksutuksista puhdistamolla. Yhteenvedot ja selvitykset on toimitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja velvoitetarkkailua suorittavalle tarkkailijalle tammikuun loppuun mennessä. Tarkkailujen tulokset on säilytettävä ja vaadittaessa annettava niiden nähtäväksi, joiden oikeuteen tai etuun tiedot saattavat vaikuttaa. Keski-Suomen ympäristökeskus voi tarvittaessa muuttaa tarkkailumääräyksiä. 13. Puhdistamolla on oltava riittävän koulutuksen saanut ammattitaitoinen hoitaja, jonka nimi on ilmoitettava Keski-Suomen ympäristökeskukselle ja Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. ENNAKOIMATTOMAN VAHINGON KORVAAMINEN 14. Vesistön pilaantumisesta aiheutuvista vahingoista, joita nyt ei ole ennakoitu aiheutuvan, on vahingonkärsijällä oikeus hakea korvausta ympäristönsuojelulain 72 :ssä säädetyssä järjestyksessä. LUVAN VOIMASSAOLO JA TARKISTAMINEN Lupa on voimassa toistaiseksi. Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on tehtävä viimeistään ASETUKSEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan tämän luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta ja tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä

21 noudatettava. Luvan voimassaolon ja tarkistamisen osalta sovelletaan muutoinkin ympäristönsuojelulain 9 luvun säännöksiä. 21 RATKAISUN PERUSTELUT Luvan myöntäminen Saarilammen jätevedenpuhdistamo ei sijaitse asemakaavoitetulla alueella. Sijoituspaikka on tarkoitukseensa soveltuva. Toimittaessa tämän päätöksen mukaisesti toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta. Päästöjen ehkäisemiseksi ja rajoittamiseksi annettavat lupamääräykset perustuvat parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan. Kun toimintaa harjoitetaan tässä päätöksessä esitetyllä tavalla ja noudatetaan annettuja määräyksiä, toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset. Määräykset Jätevesien johtamisesta vesistöön ei aiheudu edunmenetyksiä, joista olisi määrättävä korvauksia. Jäteveden johtamisesta ehkä aiheutuvien ennalta arvaamattomien edunmenetysten varalta annetaan 14. määräys. Jätevesien johtamista, melun torjuntaa ja jätehuoltoa sekä häiriö- ja poikkeustilanteita koskevat määräykset perustuvat ympäristönsuojelulain 43 ja 45 :n sekä ympäristönsuojeluasetuksen 19 :n säännöksiin. Määräykset ovat tarpeen ympäristönsuojelulain 3 :ssä tarkoitetun ympäristön pilaantumisen estämiseksi ja pilaantumisvaaran vähentämiseksi. Tarkkailua ja valvontaa koskevat määräykset perustuvat ympäristönsuojelulain 46 :n ja ympäristönsuojeluasetuksen 19 ja 30 :n säännöksiin.

22 22 Jäteveden käsittelytulosta koskevat määräykset perustuvat ympäristönsuojelulain 43 :n vaatimukseen parhaan käyttökelpoisen tekniikan käyttämisestä ja yhdyskuntajätevesiä koskevaan valtioneuvoston päätökseen 365/1994. SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulain 41-43, 45-48, 52, 55, 56 ja 72 Ympäristönsuojeluasetuksen 19, 30, 36 ja 37 Vesilain 10 luvun 2 Jätelain 6, 12, 15, 51 ja 52 Jäteasetuksen 8 ja 10 KÄSITTELYMAKSU Päätöksestä peritään käsittelymaksu euroa. Ympäristönsuojelulain 105 (86/2000). Ympäristöministeriön asetus ympäristölupaviraston maksullisista suoritteista (1238/2003). PÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN

23 23 Ympäristönsuojelulain 54 :n ja ympäristönsuojeluasetuksen 23 :n mukaisesti päätös toimitetaan luvan saajalle, Keski-Suomen ympäristökeskukselle, Keski-Suomen TEkeskukselle, Saarijärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle, Saarijärven kaupungin terveydensuojeluviranomaiselle ja Suomen ympäristökeskukselle. Päätöksestä ilmoitetaan niille, joille on annettu hakemuksesta erikseen tieto. Tieto päätöksestä julkaistaan Saarijärven kaupungissa ja sanomalehti Keskisuomalaisessa.

24 24 MUUTOKSENHAKU Päätökseen haetaan muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta valittamalla. Asian käsittelystä perittävästä maksusta valitetaan samassa järjestyksessä kuin pääasiasta. Valitusaika päättyy maanantaina Muutosta tähän päätökseen saa hakea 1) se, jonka oikeutta tai etua asia saattaa koskea, 2) rekisteröity yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on ympäristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toimintaalueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 3) toiminnan sijaintikunta ja muu kunta, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät, 4) alueellinen ympäristökeskus sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ja 5) muu asiassa yleistä etua valvova viranomainen. Valitusosoitus liitteenä.

25 V A L I T U S O S O I T U S Liite päätökseen nro 13/05/1 Määräaika ja valitusmenettely Valituskirjelmän sisältö Määräaika valituksen tekemiseen on kolmekymmentä (30) päivää tämän päätöksen antamispäivästä sitä määräaikaan lukematta. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, lauantai, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, jouluaatto tai juhannusaatto, valitusaika jatkuu vielä seuraavana arkipäivänä. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Itä-Suomen ympäristölupaviraston kirjaamoon viimeistään ennen virka-ajan päättymistä. Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64 B, Kuopio Postiosoite: PL 69, Kuopio Puhelin: (017) Telekopio: (017) Sähköposti: kirjaamo.isy@ymparisto.fi Virka-aika: klo Valituksen lähettäminen postitse, telekopiona tai sähköpostina tapahtuu lähettäjän vastuulla. Valituskirjelmän on oltava perillä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Sähköisesti (telekopiona tai sähköpostina) toimitetun valituskirjelmän on oltava toimitettu niin, että se on käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Valituskirjelmässä, joka osoitetaan Vaasan hallinto-oikeudelle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta - mitä muutoksia päätökseen vaaditaan tehtäväksi - perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä Oikeudenkäyntimaksu - ne asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle - valtakirja, jos valittaja käyttää asiamiestä, tai toimitettaessa valitus sähköisesti selvitys asiamiehen toimivallasta. Valituskirjelmä liitteineen, lukuun ottamatta valtakirjaa, on toimitettava kaksin kappalein. Muutoksenhakuasian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa peritään muutoksenhakijalta oikeudenkäyntimaksua 80 euroa. Maksusta ja maksuvelvollisuudesta vapautuksesta eräissä tapauksissa on säädetty tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetussa laissa.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä.

Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. PÄÄTÖS Nro 48/05/1 Dnro ISY-2005-Y-46 Annettu julkipanon jälkeen 18.5.2005 HAKIJA Pekka Leppänen ASIA Kaipolan tehtaiden ympäristölupapäätöksen muuttamista koskeva hakemusasia, Jämsä. HAKEMUS Pekka Leppänen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee

Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee PÄÄTÖS Nro 128/09/2 Dnro ISY-2009-Y-171 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2009 HAKIJA Ratahallintokeskus ASIA Sillan rakentaminen Lepikonjoen yli ja töidenaloittamislupa, Kitee HAKEMUS Ratahallintokeskus

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus, PÄÄTÖS Nro 98/07/1 Dnro ISY-2007-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 HAKIJA Vaajakosken Veneilijät ry ASIA Laiturin ja veneluiskan rakentaminen Varassaaren tilan rantaan sekä töidenaloittamislupahakemus,

Lisätiedot

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula

Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula PÄÄTÖS Nro 67/07/1 Dnro ISY-2007-Y-141 Annettu julkipanon jälkeen 25.6.2007 ASIA Turvetuotantotoimintaa Saaralan ja Välikankaan tiloilla koskeva ympäristölupahakemus, Karstula HAKIJA Eero Suomäki Suomäentie

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti.

Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. PÄÄTÖS Nro 9/07/2 Dnro ISY-2006-Y-201 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2007 HAKIJA Ruokolahden kunta ASIA Vesijohdon ja paineviemärin rakentaminen Kyläjärveen ja töidenaloittamislupa, Ruokolahti. HAKEMUS

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 21/07/2 Dnro ISY-2007-Y-42 Annettu julkipanon jälkeen 7.3.2007 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Kiinteistöjen myynti ja kauppahinnan käyttäminen, Lieksa. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta

PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden kunta PÄÄTÖS Nro 117/04/2 Dnro ISY-2004-Y-197 Annettu julkipanon jälkeen 17.11.2004 HAKIJA Heinäveden kunta ASIA Kermajärven lauttasalmeen rakennetun moottorikelkkareitin penkereen leventämistä koskevassa päätöksessä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys

PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys PÄÄTÖS Nro 128/05/1 Dnro ISY-2005-Y-223 Annettu julkipanon jälkeen 30.11.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti, Kotka. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 56/04/1 Dnro ISY-2004-Y-92 Annettu julkipanon jälkeen 9.6.2004 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti.

PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen Järvi-Suomen Uittoyhdistys. Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. PÄÄTÖS Nro 94/05/1 Dnro ISY-2005-Y-180 Annettu julkipanon jälkeen 28.9.2005 HAKIJA Järvi-Suomen Uittoyhdistys ASIA Uittoyhdistyksen kiinteän omaisuuden myynti. HAKEMUS Järvi-Suomen Uittoyhdistys on ympäristölupavirastolle

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna

Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen, Savonlinna PÄÄTÖS Nro 8/07/2 Dnro ISY-2006-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 12.1.2007 HAKIJA Kartanon Kievari Ikonen Ky ASIA Haapaveden vesialueella Tynkkylänjoen tilan RN:o 1:157 edustalle tehdyn ruoppauksen pysyttäminen,

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti.

Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/04/1 Dnro ISY-2004-Y-130 Annettu julkipanon jälkeen 16.7.2004 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Hiidenvirran ali ja töidenaloittamislupa, Iitti. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 7/05/1 Dnro ISY-2004-Y-211 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2005 HAKIJA Kymenlaakson Sähkö Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kuutsalosta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta.

Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa lupapäätöksessä työn valmistumiselle asetetun määräajan jatkaminen vuoden 2009 loppuun saakka, Lappeenranta. PÄÄTÖS Nro 108/04/2 Dnro ISY-2004-Y-144 Annettu julkipanon jälkeen 1.11.2004 HAKIJAT Lappeenrannan kaupunki, Ratahallintokeskus, Kapiteeli Oyj ja Bonvesta Oy ASIA Rapasaaren rannan täyttämistä koskevassa

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011

PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 41/2011/2 Dnro ISAVI/10/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 8.8.2011 HAKIJA Lieksan kaupunki ASIA Kevyen liikenteen sillan rakentaminen Sokojoen yli, Lieksa

Lisätiedot

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna

Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen, Savonlinna Itä-Suomi Päätös Nro 40/2012/2 Dnro ISAVI/31/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2012 ASIA HAKIJA Metsänomistajia edustavan jäsenen määrääminen Järvi-Suomen Uittoyhdistykseen ja sen hallitukseen,

Lisätiedot

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti.

Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. PÄÄTÖS Nro 75/06/1 Dnro ISY-2006-Y-38 Annettu julkipanon jälkeen 28.7.2006 HAKIJA Iitin Sähkö Oy ASIA Rakennetun kaapelin pysyttämistä Hiidensalmessa Pyhäjärvellä koskeva hakemusasia, Iitti. HAKEMUS Hakija

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka. PÄÄTÖS Nro 52/05/1 Dnro ISY-2005-Y-40 Annettu julkipanon jälkeen 27.5.2005 HAKIJA Kotkan Saaristomatkailut Oy ASIA Vesijohdon rakentaminen Kirkonmaan vesiasemalta Ollinkariin ja töidenaloittamislupa, Kotka.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä

PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti Jyväskylä PÄÄTÖS Nro 78/06/1 Dnro ISY-2006-Y-115 Annettu julkipanon jälkeen 7.8.2006 HAKIJA Jyväskylän Seudun Puhdistamo Oy Raivionsuntti 10 40520 Jyväskylä ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :ssä tarkoitettu ilmoitus

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011

PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 7/2011/2 Dnro ISAVI/177/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.1.2011 HAKIJA Säviän vesiosuuskunta ASIA Vesi- ja viemärijohtojen rakentaminen Nilakan Kärväslahteen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo LUPAPÄÄTÖS Nro 72/04/2 Dnro Psy-2004-y-141 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo Oulujoen Uittoyhdistys / VT Kerttu Haapamäki

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 122/06/1 Dnro ISY-2006-Y-210 Annettu julkipanon jälkeen 29.11.2006 HAKIJA Kiinteistö Oy Jyväskylän Mattilanniemi ASIA Vesialueen täyttäminen Jyväsjärvessä ja töidenaloittamislupahakemus, Jyväskylä.

Lisätiedot

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen.

Hakija on ympäristölupavirastoon toimittamassaan hakemuksessa pyytänyt lupaa asiakohdassa sanottuun rakentamiseen. PÄÄTÖS Nro 25/05/1 Dnro ISY-2005-Y-5 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2005 HAKIJA Pärekoski Kaarteenmäki yksityisen tien tiekunta ASIA Vuorisjoen sillan rakentaminen, Vieremä. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola.

Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa, Hartola. PÄÄTÖS Nro 31/08/1 Dnro ISY-2008-Y-37 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2008 HAKIJA Hartolan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vehkalammesta Jääsjärven Vehkalahteen johtavan joen ali ja töidenaloittamislupa,

Lisätiedot

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli.

Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren rakentaminen huvipuistotoimintaa varten, Mikkeli. PÄÄTÖS Nro 74/07/2 Dnro ISY-2007-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 21.6.2007 HAKIJA Visulahden Matkailu Oy ASIA Saimaan Visulahden vesialueen ruoppaaminen sekä laiturin ja ruoppausmassoista tehtävän saaren

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Suomi Päätös Nro 74/2010/4 Dnro ESAVI/241/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala Kaakkois-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat:

Ympäristökeskus on katsonut, että hanke ei loukkaa yleistä etua ja puoltanut luvan myöntämistä, kun otetaan huomioon seuraavat seikat: PÄÄTÖS Nro 11/05/1 Dnro ISY-2004-Y-186 Annettu julkipanon jälkeen 24.1.2005 HAKIJA Valkealan kunta ASIA Vesijohdon ja viemärin rakentaminen Vuohijärven Kalsonlahteen ja töidenaloittamislupa, Valkeala.

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä.

Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan alueella, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 4/09/1 Dnro ISY-2008-Y-260 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2009 HAKIJA Kanavuori - Ruokosaari tiekunta ASIA Vesialueen täytön pysyttäminen Leppäveden Ruokosaaressa Jyväskylä - Pieksämäki rataosan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 61/2009/4 Dnro LSY-2009-Y-44 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Venesataman rakentaminen Rymättylän Ajolan kylään tilan Ajola RN:o

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu LÄNSI SUOMEN PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 14/2006/1 Dnro LSY 2006 Y 138 Helsinki Annettu 29.5.2006 ASIA Ympäristönsuojelulain 61 :n mukaisesta, koetoimintaa Raision kaupungin jätevedenpuhdistamolla

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121)

Puh. (013)* Dnro 0795Y0215 (121) POHJOIS-KARJALAN YMPÄRISTÖKESKUS PL 69, 80101 Joensuu Puh. (013)*1411 PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 31.12.2004 Dnro 0795Y0215 (121) 1 ASIA Ympäristölupa, joka koskee Rääkkylän kunnan kirkonkylän jätevedenpuhdistamon

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa,

Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, PÄÄTÖS Nro 44/06/1 Dnro ISY-2006-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 7.4.2006 HAKIJA Hemmingin vesiosuuskunta ASIA Viemärin rakentaminen Lossisaareen Nilakan Vuonamonlahdella ja töidenaloittamislupa, Keitele.

Lisätiedot

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio.

Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan jatkaminen, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 50/07/1 Dnro ISY-2007-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2007 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Leipäniemen sillan rakentamista koskevassa päätöksessä nro 19/03/3 rakentamistöille annetun rakentamisajan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 90/07/1 Dnro Psy-2007-y-72 Annettu julkipanon jälkeen 29.8.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Siirtoviemärin ja yhdysvesijohdon rakentaminen Levijärven alitse, Kittilä Levin Vesihuolto Oy PL 35 99131

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy

PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen Heinäveden Vesihuolto Oy PÄÄTÖS Nro 13/05/2 Dnro ISY-2005-Y-20 Annettu julkipanon jälkeen 7.2.2005 HAKIJA Heinäveden Vesihuolto Oy ASIA Polvijärven vedenottamoa koskevan Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 79/04/2 muuttaminen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 62/08/1 Dnro ISY-2007-Y-279 Annettu julkipanon jälkeen 31.3.2008. Leppävirran kunta

PÄÄTÖS Nro 62/08/1 Dnro ISY-2007-Y-279 Annettu julkipanon jälkeen 31.3.2008. Leppävirran kunta PÄÄTÖS Nro 62/08/1 Dnro ISY-2007-Y-279 Annettu julkipanon jälkeen 31.3.2008 HAKIJA Leppävirran kunta ASIA Vesijohto- ja viemärilinjojen rakentaminen vesistöön Unnukan Kalmalahdella ja Häikiänlahdella,

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78. Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla, LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 41/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-78 Annettu julkipanon jälkeen 8.6.2004 ASIA HAKIJAT Vesialueen ja rannan ruoppaaminen tilan Huhtala RN:o 1:81 edustalla,

Lisätiedot

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä.

Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten ja töidenaloittamislupa, Jyväskylä. PÄÄTÖS Nro 75/05/1 Dnro ISY-2005-Y-148 Annettu julkipanon jälkeen 15.7.2005 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Vesilain 1 luvun 17 a :ssä tarkoitetun poikkeuksen myöntäminen vesijohtolinjan rakentamista varten

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen.

Hakija omistaa hanketta varten tarvittavan maa- ja vesialueen. PÄÄTÖS Nro 104/08/1 Dnro ISY-2008-Y-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2008 HAKIJA Jyväskylän kaupunki ASIA Toisen laiturin rakentaminen ja nykyisen pysyttäminen Pekonniemen venesatamassa Päijänteen Keljonlahdella

Lisätiedot

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT

ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT 1 PÄÄTÖS Nro 57/12/2 Dnro PSAVI/136/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2012 ASIA Ranta-alueen ruoppaus tiloilla Niemi RN:o 11:90 ja Näätkivi RN:o 11:39, Tornio LUVAN HAKIJAT Matti Kulju ja Marja-Liisa

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun

YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun PÄÄTÖS Nro 70/07/1 Dnro ISY-2007-Y-145 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2007 HAKIJA YIT Rakennus Oy perustettavan Asunto Oy Siilinjärven Kotiranta nimisen yhtiön lukuun ASIA Kahden venelaiturin rakentaminen

Lisätiedot

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta

Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin edustalle, Lappeenranta PÄÄTÖS Nro 8/08/2 Dnro ISY-2007-Y-236 Annettu julkipanon jälkeen 11.1.2008 HAKIJA Asunto-osakeyhtiö Kahilanniemen Trio ASIA Laiturin rakentaminen Saimaan Kahilanniemen länsirannalla sijaitsevan rivitalotontin

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio.

Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. PÄÄTÖS Nro 116/04/1 Dnro ISY-2004-Y-220 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2004 HAKIJA Kuopion kaupunki ASIA Venelaiturin rakentaminen Sotkanniemen Haukilahden rantaan ja töidenaloittamislupa, Kuopio. HAKEMUS

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista,

1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman muuttamista, Etelä-Suomi Päätös Nro:t 1) 51/2010/2 2) 52/2010/2 Dnro:t 1) ESAVI/554/04.08/2010 2) ESAVI/569/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2010 ASIA 1) Hakemus, joka koskee Aikkalan kaatopaikan tarkkailuohjelman

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Ympäristönsuojeluasetuksen 5 :n 1 momentin kohdat 13 c ja f Etelä-Suomi Päätös Nro 220/2013/1 Dnro ESAVI/473/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.11.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Hevosopisto Oy:n kuivikelantaa käyttävää lämpökeskusta, Ypäjä LAITOS

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen ASIA HAKIJA PÄÄTÖS Nro 42/04/2 Dnro Psy-2004-y-12 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2004 1 ASIA HAKIJA Siikajoen yhteistarkkailuohjelman vahvistaminen Uljuan tekoaltaan rakentamisen ja Siikajoen säännöstelyyn liittyvän

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa,

Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, PÄÄTÖS Nro 71/05/1 Dnro ISY-2005-Y-41 Annettu julkipanon jälkeen 8.7.2005 HAKIJA Joachim von Schantz ASIA Aallonmurtajan rakentaminen Huilauksen tilan rantaan Päijänteen Kätkytsalon saaressa, Sysmä. HAKEMUS

Lisätiedot

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula.

Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen, Karstula. PÄÄTÖS Nro 77/04/1 Dnro ISY-2004-Y-100 Annettu julkipanon jälkeen 18.8.2004 HAKIJA Karstulan kunta ASIA Riuttasalmen venesataman rakentaminen ja käyttöoikeus hanketta varten tarvittavaan vesialueeseen,

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2012 LAPELY/145/07.00/2012 07.00.03 2 pitää olla 8/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 128 Lammin Sahti Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava tapahtuma, Rautatientori HEL 2015-007507 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi.

Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. PÄÄTÖS Nro 1/07/1 Dnro ISY-2006-Y-226 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2007 HAKIJA Savon Voima Oyj ASIA Kaapelilinjan rakentaminen Remesjoen ali ja töidenaloittamislupa, Kiuruvesi. HAKEMUS Hakija on ympäristölupavirastoon

Lisätiedot

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki.

Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan jatkaminen, Anttola Mikkelin kaupunki. PÄÄTÖS Nro 62/06/2 Dnro ISY-2006-Y-87 Annettu julkipanon jälkeen 25.8.2006 HAKIJA Mikkelin kaupunki ASIA Lotjasaaren venesataman rakentamista koskevassa päätöksessä nro 68/02/1 rakennustöille annetun määräajan

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011

PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 2/2011/2 Dnro ISAVI/170/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.1.2011 HAKIJA Savon Voima Verkko Oy ASIA Kaapelin rakentaminen Kallaveteen välille Säyneensalo

Lisätiedot