ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa"

Transkriptio

1 ARVOTIETO Oy Asiakasdatasta lisäarvoa

2 ASIAKAS- ja LIIKETOIMINTATIEDOSTA STRATEGIAA JA LISÄARVOA. Kokenut osaaja, tekijä sekä innovatiivinen kumppani Seuraavat sivut jatkokeskustelun tueksi: Yhtiömuodosta: Arvotieto Oy yhden miehen, Marko Kivelä, omistama yhtiö, joka siis käytännössä tarjoaa datalähtöistä liikkeenjohdon konsultointia, Freelancer pohjailta. MISSIO Ajatus viitekehyksestä Toimintatapa (arvot) Tarjoama CV Lopussa lisäkalvoja Customerbase ValueManager konseptista. Marko Kivelän työ- HISTORIA:

3 ARVOTIETO OY MISSIO: Asiakasstrategian ja -datan hallittua toiminnallistamista. BUSINESS ARKKITEHTUURI STRATEGIA JOHTAMIS- JA TOIMINTAMALLI Faktapohjaisen johtamismallin ja asiakaslähtöisyyden konkretisointi Strategiasalkun asiakaslähtöiset mittarit, jotka inspiroivat funktioiden fakta- ja asiakaslähtöistä johtamista. Asiakasdatan inventaario, organisoiminen ja jalostaminen osana DWH-, tutkimus- ja BI toimintaa. Datapohjaisen asiakasymmärryksen tuottaminen ja integrointi organisaation toimintoihin sekä johtamismalliin. DATA ja ANALYTIIKKA Tahtotilan konkretisointi PRE PROJEKTI DATA - ja INFORMAATIOARKKITEHTUURI Projektin Scope Liiketoiminnalliset vaatimukset BusinessCase Hankintaprosessi Hankkeistus ja projektointi JÄRJESTELMÄARKKITEHTUURI TEKNINEN PROJEKTI Käyttöönotto Laaja toiminnallistaminen Organisaatio (roolit, osaamiset) Pienkehitys Mittarointi Toiminnallistaminen POST PROJEKTI Marko J. Kivelä Luovuus ja lisäarvo asuvat toimintojen rajapinnoissa.

4 MISSIO: Asiakasstrategian ja -datan hallittua toiminnallistamista. Asiakaslähtöisyyden konkretisointi ja toiminnallistaminen strategiaan. KIRKASTAA STRATEGIA STRATEGIAN JA DATAN YHTEYS. Datapohjaisen asiakasymmärryksen tuottaminen ja integrointi organisaation toimintoihin sekä johtamismalliin. Strategiasalkun asiakaslähtöiset mittarit, jotka inspiroivat funktioiden asiakaslähtöistä johtamista. Asiakasdatan inventaario, organisoiminen ja jalostaminen VARMISTAA osana DWH-, tutkimus- STRATEGIAN ja BI toimintaa. TOIMINNALLISTUMINEN KEHITYSPROJEKTIEN KAUTTA. DATA ja ANALYTIIKKA PRE PROJEKTI Projektin Scope Liiketoiminnalliset vaatimukset BusinessCase Hankintaprosessi Hankkeistus ja projektointi TEKNINEN PROJEKTI Käyttöönotto Laaja toiminnallistaminen Organisaatio (roolit, osaamiset) Pienkehitys Mittarointi POST PROJEKTI Marko J. Kivelä Luovuus ja lisäarvo asuvat toimintojen rajapinnoissa.

5 ASIAKASDATASTA LISÄARVOA Jalostusprosessin vaiheet Kerääminen Hallinta Asiakaskannan arvo & lisämyyntipotentiaalin realisointi Single customer view & asiakasymmärrys Hyödyntäminen Jalostaminen

6 VIITEKEHYS: Asiakastiedon analyyttinen hallinta ja hyödyntäminen. Missä asiakastietoa kertyy mitä tietoa? Kerääminen Analyyttinen hallinta yksi rivi per asiakas Moniko asiakas käyttää tiettyä tuotetta? Paljonko asiakkaita on paljonko voisi olla? Asiakaskohtainen Kanava- ja tuoteportfoliohistoria ja NBO? Tukeeko asiakasinformaatio johtamisen eri tasoja ja funktioita? Hyödyntäminen Jalostaminen Millaisia asiakkaanne ovat millainen on asiakaskunta? ARVOTIETO OY Uudistaa asiakastiedolla johtamisen kulttuuria: Asiakastietokannasta mitattavaa lisäarvoa. Strategiatyö ja Datatyö ei etene synkronissa usein kuultu miete. 6

7 KÄYTÄNNÖN TEKEMINEN PERUSTIETOSELVITYS DATAINVENTAARIO: Mitä (asiakas)tietoa on ja missä tietokannoissa Tiedon laatu ja käytettävyys Compliance Kerääminen Analyyttinen hallinta yksi rivi per asiakas DATAN JA TIEDON HALTUUNOTTO Datojen yhdistettävyys, historiointi ja organisointi Kuva kokonaisasiakkuuksista DATAN ja INFORMAATION TOIMINNALLISTAMINEN Asiakassuhdeviestinnän uudet mahdollisuudet Toiminnan johtamista ja tekemistä inspiroiva mittaristo Asiakassuhteiden johtamisen ja kehittämisen yhteys strategiasalkkuun Hyödyntäminen Hankeohjaus Jalostaminen 20 vuoden kokemuksella. RIKASTAMINEN Ulkoisten tietolähteiden liittäminen (esim. OKL tms.) Segmentointi, ryhmittely Kuva asiakassuhteiden laadusta ja asiakaskannan arvosta [TILA/TASO ja ] Kuva markkinasta ja markkinaosuudesta NextBestOffer BI ROADMAP koordinointiapu (BICC). Vuosien kokemus BI -tahtotilan kuvaamisesta, kilpailutuksesta, implementoinnista ja toiminnallistamisesta organisaatioon. KETTERÄ DATAHALLINTA JA ANALYTIIKKA (POC). Uusien datojen haltuunoton, jalostamisen ja hyödyntämisen toteutus, palveluna. Erityisesti uusien toimintamallien suunnitteluvaiheessa

8 MISSIO: Asiakasstrategian ja -datan hallittua toiminnallistamista. ARVOTIETO OY:lla VAHVA KOKEMUSTA ASIAKAS- ja LIIKETOIMINTATIEDON KOKONAISVALTAISESTA ANALYYTTISESTA HALLINNASTA. Proof Of Consept CUSTOMERBASE VALUEMANAGER ON TUOTTEISTETTU KONSEPTI STRATEGIAN KIRKASTAMISEEN. PRE PROJEKTI Projektin Scope Liiketoiminnalliset vaatimukset BusinessCase Hankintaprosessi Hankkeistus ja projektointi TEKNINEN PROJEKTI Käyttöönotto Laaja toiminnallistaminen Organisaatio (roolit, osaamiset) Pienkehitys Mittarointi POST PROJEKTI Marko J. Kivelä Luovuus ja lisäarvo asuvat toimintojen rajapinnoissa.

9 ARVOT ja KOHDERYHMÄ ARVOT - TOIMINTAMALLI [MITEN?] KOHDERYHMÄ [KENELLE?] Avoin ja luova kommunikaatio. Yhdessä tekeminen. Tahtotilana on aina osaamisen siirto. "Kunnon konsultti tekee aina itsensä korvattavaksi - ei tarpeettomaksi". Ketterä sopimus- ja yhteistyömalli: helppo aloitus, navigointi ja tarvittaessa helppo lopetus. Tätä tukeva yhteistoimintamalli. Joustava hinnoittelumalli: aikaperusteinen laskutusmalli. Aktiivi raportointi, joka mahdollistaa seurannan. Taso tuotetun lisäarvon mukaan (sovitaan etukäteen). Tätä tukeva sopimusmalli. Innovatiivisuus. Pilko ja pidä focus. Quick Wins! Think Big Start Small. Active follow-up. Asiakas- ja dataintensiiviset, organisaatiot, jotka haluavat kehittää toiminta- ja/tai johtamismallejaan asiakastietoa hyödyntäen. Prosessien / toimintamallin tehostaminen (esim. tietokantamarkkinointi) Asiakasymmärryksen kehittäminen Johtamismallin tai avainmittariston uudistus Vision / Strategian määritys, kirkastaminen & jalkautus Organisaatiot, joissa käytössä on SAS -pohjainen ratkaisu ja jotka haluavat investoinnista enemmän tehoja irti. Asiantuntijasparraus hankkeen suunnittelussa, koordinoinnissa, toiminnallistamisessa ja jatkokehityksessä. Businessmalli teknisen arkikitehtuurin roolit (osaamiset) Data- & sovellusarkkitehtuuri Datasta informaatiota konkretiaa ketterästi (Quick Wins) Omien BI-asiantuntijoiden tehokkaampi hyödyntäminen rutiinitöiden ja niihin liittyvien pienkehitystöiden ulkoistaminen Resurssi- ja /tai osaamispuutteiden määräaikainen täydentäminen. ARVOTIETO OY Luovuus ja lisäarvo asuvat toimintojen rajapinnoissa. IT:n ja Markkinoinnin rajapinnassa lisäarvo on asiakasymmärryksen muodossa.

10

11 TARJOAMAN PERUSKUVA Asiakastiedon analyyttinen hallinta ja toiminnallistaminen. Osaamista ja kokemusta freelancer pohjalta, osana verkostoa. Parhaimmillaan pitkäaikainen yhteistyö muodostuu näiden osaalueiden kombinaatiosta. Määräaikainen kehityspäällikkö Kokenut kymppi IT:n ja Liiketoiminnon rajapintaan. 30% Muutoshankkeen sparrari Strategian ja BI-työn symbioosi. 40% Analytiikka (SAS BASE/EG) Asiakastiedon analyyttinen haltuunotto (Datamart). KONKRETIAA. QuickWins! 30% ARVOTIETO OY Asiakastiedon hallinnan, jalostamisen ja hyödyntämisen vastaava mestari tarvittaessa timpuri.

12 KÄYTÄNNÖN YHTEISTYÖ Osaamista ja kokemusta freelancer pohjalta, osana verkostoa. Tehokkaimmillaan pitkäaikainen yhteistyö muodostuu näiden osaalueiden kombinaatiosta. Marko J. Kivelä ARVOTIETO OY Omistaja asiantuntija CustomerData driven Business Advisor. Puh.: Määräaikainen kehityspäällikkö Muutoshankkeen sparrari SAS ohjelmointi (BASE/EG) Kokenut kymppi IT:n ja Liiketoiminnon rajapintaan. Tahtotilan (scope) kirkastus hankintaprosessi implementointi ja toiminnallistaminen. Single customer view Strategian ja BI-työn symbioosi. Strategian konkretisointi. Businessmalli informaatioarkkitehtuuri acrm & BI => monthly review Asiakastiedon analyyttinen haltuunotto (Datamart). KONKRETIA. QuickWins! Data-analytiikka harrastuksena vuodesta 1994 lähtien. 50% 20% 30% Katso myös: fi.linkedin.com/pub/marko-jkivelä/2b/950/16a ja DATA ARKKITEHTUURI, ANALYTIIKKA TOIMINNALLINEN KONSEPTOINTI Hinnoittelumalli tuotetun lisäarvon mukaan. (sovitaan yhdessä). ARVOTIETO OY Asiakastiedon hallinnan, jalostamisen ja hyödyntämisen vastaava mestari tarvittaessa timpuri.

13 Asiakastiedon hallinnan, jalostamisen ja hyödyntämisen vastaava mestari tarvittaessa timpuri. Lisää viitekehyksestä ja vastaavan mestarin roolista Mieluiten kuitenkin tulen itse esittäytymään, sekä keskustelemaan teidän mahdollisuuksistanne. Marko J. Kivelä Puh.:

14 Single customer view Perinteinen CV tästä acrm & BI => monthly review

15 MISSIO: Asiakasstrategian ja -datan hallittua toiminnallistamista. ARVOTIETO Oy LISÄKALVOJA Marko J. Kivelä

16 VALUEMANAGER. ASIAKASDATASTA ASIAKASSTRATEGIAA CustomerBase VALUEMGR ARVOTIETO VALUEMANAGER on vuosien kokemukseen perustuva konsepti, jolla voidaan tehokkaasti (~ viikossa!) konkretisoida asiakkaan omaan dataan perustuen asiakastiedon hallinnan, jalostamisen ja toiminnallistamisen mahdollisuuksia ja kuvata asiakaskannan ja -ymmärryksen peruselementit (laatu, rakenne, määrä, arvo, potentiaali sekä näkymä tuote- ja kanavakäyttöön) ja perusmallintaa asiakaskohtaiset hoitomallit (asiakastavoite, - strategia ja NBO) ja hyödyntää SAS analytiikan perusominaisuuksia (siirrettävällä tavalla). Konsepti ei sisällä visuaalisen esittämisen työkaluja. Marko J. Kivelä

17 VALUEMANAGER. ASIAKASDATASTA ASIAKASSTRATEGIAA CustomerBase VALUEMGR ARVOTIETO Asiakasdataa on mutta emme hyödynnä sitä. Tai ainakin hyödyntäminen on tehotonta. Kerääminen Hyödyntäminen Analyyttinen hallinta Single customer view Jalostaminen Asiakkaat tuotteittain Kokonaisasiakkuus Tuoteasiakkaat Tahtotilana asiakasdatan ketterä toiminnallistaminen. Think Big Start small. Asiakastiedon rikastaminen ja jalostaminen 17

18 VALUEMANAGER. ASIAKASDATASTA ASIAKASSTRATEGIAA Data perussisällöltään sama: asiakasrekisterin perustiedot ja ostotapahtuman data (aika, asiakas, tuote, paikka/kanava) Optimi asiakaskokemus Asiakasrekisteri Tapahtumadata [Dataperusteinen] ASIAKASYMMÄRRYS SEKÄ KYVYKKYYS informaation tuottamiseen ja toiminnallistamiseen. SHORT TRACK. Asiakaslähtöinen johtaminen Laatu Rakenne Määrä/ Kustannustehokas Arvo asiakasdialogi Potentiaali Analyyttinen asiakaskanta Seuraavilla sivuilla esitellään ARVOTIETO Oy:n VALUEMANAGER konsepti. 18

19 Luovuus ja lisäarvo asuvat toimintojen rajapinnoissa. ARVOTIETO Oy ARVOTIETO OY Asiakastiedon hallinnan, jalostamisen ja hyödyntämisen vastaava mestari tarvittaessa timpuri. Marko J. Kivelä

ARVOTIETO OY. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi

ARVOTIETO OY. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi ARVOTIETO OY Asiakasdatasta lisäarvoa Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi KETTERÄ ASIAKASTIEDON HALLINTA, JALOSTAMINEN JA HYÖDYNTÄMINEN CustomerBase VALUEMGR VALUEMANAGER on vuosien kokemukseen perustuva

Lisätiedot

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi

ARVOTIETO Oy. Asiakasdatasta lisäarvoa. Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi ARVOTIETO Oy Asiakasdatasta lisäarvoa Marko J. Kivelä www.arvotieto.fi Strategiatyön ja Informaatiotyön inspiroiva symbioosi. Miksi Business Intelligence strategia ja mitä se sisältää? BUSINESS INTELLIGENCE

Lisätiedot

Asiakkuudet uudistavat johtamisen Johtamismallit murroksessa

Asiakkuudet uudistavat johtamisen Johtamismallit murroksessa vvvv Asiakkuudet uudistavat johtamisen Johtamismallit murroksessa ICMI Intelligent Customer Management International Oy, 2010 Sisällys 1 Tiivistelmä: Asiakkuudet uudistavat johtamisen 4 2 Asiakkuudet johtamisessa

Lisätiedot

Ketterä analytiikka mitä se voisi olla käytännössä? Case Katedata Delta Motor Group

Ketterä analytiikka mitä se voisi olla käytännössä? Case Katedata Delta Motor Group Ketterä analytiikka mitä se voisi olla käytännössä? Case Katedata Delta Motor Group 1.10.2014 Johdanto. Ketterän analytiikan viitekehys Dataa on Kerääminen Hallinta Data tänne ja yksi rivi per entiteetti

Lisätiedot

2 Asiakkaan aika ASIAKKAAN AIKA

2 Asiakkaan aika ASIAKKAAN AIKA 2 Asiakkaan aika ASIAKKAAN AIKA 2014 Asiakkaan aika 3 4 Asiakkaan aika Sisällysluettelo Asiakkaan aika Avaimet kultakaivokseen 7 Osa 1 - Mitä on tulevaisuuden markkinointi? 8 Osa 2 - Neljän vaiheen muutos

Lisätiedot

Analytiikka asiakkuuksien johtamisen tukena

Analytiikka asiakkuuksien johtamisen tukena Kauppatieteiden koulutusohjelma Kandidaatintutkielma Yrittäjyys ja pk-yritysten johtaminen Analytiikka asiakkuuksien johtamisen tukena Analytics supporting customer relationship management 16.6.2015 Tekijä:

Lisätiedot

Liikenteen ja väylien hallinnon kehittäminen Loppuraportti 28.11.2003. Business and Systems Aligned. Business Empowered. TM

Liikenteen ja väylien hallinnon kehittäminen Loppuraportti 28.11.2003. Business and Systems Aligned. Business Empowered. TM Liikenteen ja väylien hallinnon kehittäminen Loppuraportti 28.11.2003 Business and Systems Aligned. Business Empowered. TM Sisältö Johdon yhteenveto 2 Taustaa ja tavoitteet 6 Nykytilan haasteet 9 Ohjausmalli

Lisätiedot

DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ

DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ DATA, MITTAAMINEN JA ANALYTIIKKA YRITYKSISSÄ Tutkimusraportti Syyskuu 2013 SISÄLLYS JOHDANTO 2 TUTKIMUKSEN TAUSTA JA TAVOITE 3 Data muokkaa organisaatioita 3 Tutkimuksen tavoite ja lähestymistapa 4 Keskeiset

Lisätiedot

Asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittäminen: asiakassegmentointi ja segmentointiperusteinen asiakkuuden hoito-ohjelma

Asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittäminen: asiakassegmentointi ja segmentointiperusteinen asiakkuuden hoito-ohjelma Asiakaslähtöisen liiketoiminnan kehittäminen: asiakassegmentointi ja segmentointiperusteinen asiakkuuden hoito-ohjelma Österholm, Minna 2009 Laurea Lohja Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Lohja Asiakaslähtöisen

Lisätiedot

Palvelemisesta palveluliiketoimintaan

Palvelemisesta palveluliiketoimintaan Palvelemisesta palveluliiketoimintaan Asiakasymmärrys palveluliiketoiminnan perustana Heli Arantola ja Kimmo Simonen Tekesin katsaus 256/2009 12 Palvelemisesta palveluliiketoimintaan Asiakasymmärrys palveluliiketoiminnan

Lisätiedot

ARVOA LUOVA TYÖYMPÄRISTÖ

ARVOA LUOVA TYÖYMPÄRISTÖ ARVOA LUOVA TYÖYMPÄRISTÖ SISÄLLYS 1. Artikkelin tarkoitus ja sisältö...3 2. Toimitilajohtamisesta työympäristöjohtamiseen...4 3. Käyttäjä- ja asiakaslähtöisyys työympäristöjohtamisessa...8 4. Lähtökohtana

Lisätiedot

Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi?

Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi? Kuinka paljon voit kasvattaa myyntiäsi? PwC Suomen tutkimus myynnin menestystekijöistä www.pwc.fi Sisällysluettelo Tausta 3 Mikä on menestyvän organisaation tunnusmerkistö? 4 Merkittävää kehittämispotentiaalia

Lisätiedot

PK-yrityksen asiakkuusjohtamisen toimintamalli

PK-yrityksen asiakkuusjohtamisen toimintamalli PK-yrityksen asiakkuusjohtamisen toimintamalli Marjanen, Hannu 2014 Kerava Laurea-ammattikorkeakoulu Kerava PK-yrityksen asiakkuusjohtamisen toimintamalli Hannu Marjanen Yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen,

Lisätiedot

CRM-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa

CRM-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa CRM-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa Sillman, Laura 2011 Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Leppävaara CRM-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa Laura Sillman Tietojenkäsittelyn

Lisätiedot

Asiakkuudenhoitomallien kehittäminen organisaation asiakaslähtöisyyden lisäämiseksi

Asiakkuudenhoitomallien kehittäminen organisaation asiakaslähtöisyyden lisäämiseksi Asiakkuudenhoitomallien kehittäminen organisaation asiakaslähtöisyyden lisäämiseksi Niemi, Lauri 2010 Laurea Hyvinkää Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Hyvinkää Asiakkuudenhallinta: Asiakkuudenhoitomallien

Lisätiedot

ICT -järjestelmän hankintamalli

ICT -järjestelmän hankintamalli Liiketalouden koulutusohjelma 17.5.2013 ICT -järjestelmän hankintamalli Juhani Rajala Opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma 2013 Liiketalouden koulutusohjelma 17.5.2013 Tekijä tai tekijät Juhani Rajala

Lisätiedot

TIETO- JÄRJESTELMÄN PROSESSIEN KEHITTÄMINEN

TIETO- JÄRJESTELMÄN PROSESSIEN KEHITTÄMINEN Digia Konsultointipalvelut TIETO- JÄRJESTELMÄN PROSESSIEN KEHITTÄMINEN Palvelukuvaus Tietojärjestelmän prosessien kehittäminen Palvelukuvaus 2 TIETOJÄRJESTELMÄN PROSESSIEN KEHITTÄMINEN Palvelun yleiskuvaus

Lisätiedot

Tieran palvelut 2012-2013

Tieran palvelut 2012-2013 Tieran palvelut 2012-2013 Sovelluspalvelut Infra- ja tukipalvelut Tietohallinnon johtamisen palvelut Copyright Kuntien Tiera Oy Palvelutarjooman kokonaisarkkitehtuuri = valmis 2012-2013 = työn alla 2012-2013

Lisätiedot

LIIKETOIMINTA- PROSESSIEN KEHITTÄMINEN

LIIKETOIMINTA- PROSESSIEN KEHITTÄMINEN Digia Konsultointipalvelut LIIKETOIMINTA- PROSESSIEN KEHITTÄMINEN Palvelukuvaus Liiketoimintaprosessien kehittäminen Palvelukuvaus 2 LIIKETOIMINTAPROSESSIEN KEHITTÄMINEN Palvelun yleiskuvaus Liiketoimintaprosessien

Lisätiedot

Suorituskyvyn johtamisesta strateginen johtamisväline

Suorituskyvyn johtamisesta strateginen johtamisväline Suorituskyvyn johtamisesta strateginen johtamisväline LARK-hanke. Workshop 4: Mittaaminen toiminnan kehittämisen tukena Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Helsinki 30.10.2012 Mika Aho, TkT mika.aho@rongo.fi

Lisätiedot

Palveluverkoston kehittämisen työkirja. Katri Valkokari, Tiina Valjakka, Taru Hakanen, Eija Kupi, Ilari Kaarela

Palveluverkoston kehittämisen työkirja. Katri Valkokari, Tiina Valjakka, Taru Hakanen, Eija Kupi, Ilari Kaarela Palveluverkoston kehittämisen työkirja Katri Valkokari, Tiina Valjakka, Taru Hakanen, Eija Kupi, Ilari Kaarela Copyright VTT 2014 JULKAISIJA UTGIVARE PUBLISHER VTT, Vuorimiehentie 3, PL 1000, 02044 VTT

Lisätiedot

Asiakkuuksien hallinnan kehittäminen ilman CRM - järjestelmää.

Asiakkuuksien hallinnan kehittäminen ilman CRM - järjestelmää. Asiakkuuksien hallinnan kehittäminen ilman CRM - järjestelmää. Ylijärvi, Andreas 2013 Hyvinkää Laurea-ammattikorkeakoulu Hyvinkää Asiakkuuksien hallinnan kehittäminen ilman CRM -järjestelmää. Ylijärvi,

Lisätiedot

Projektisalkku. Thinking Portfolio White Paper UUTTA! SISÄLTÖ

Projektisalkku. Thinking Portfolio White Paper UUTTA! SISÄLTÖ Päivä- ja viikkotason tuntikirjaukset Projekti- ja linjatyön resurssihallinta Investointi- ja resurssiraportit Tehtävien hallinta UUTTA! Trendiraportit Priorisointi Thinking Portfolio White Paper Projektisalkku

Lisätiedot

PIENET ERIKOISKAUPAT BIG DATAN AIKAKAUDELLA: ASIAKASTIEDONJOHTAMISEN EDELLYTTÄMÄT STRATEGISET ORIENTAATIOT

PIENET ERIKOISKAUPAT BIG DATAN AIKAKAUDELLA: ASIAKASTIEDONJOHTAMISEN EDELLYTTÄMÄT STRATEGISET ORIENTAATIOT Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT School of Business and Management Tietojohtaminen PIENET ERIKOISKAUPAT BIG DATAN AIKAKAUDELLA: ASIAKASTIEDONJOHTAMISEN EDELLYTTÄMÄT STRATEGISET ORIENTAATIOT Sari

Lisätiedot

Kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus KPK THH perustettava yhtiö. Liiketoimintasuunnitelma esitys (tiivistelmä) v2.0 8.4.

Kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus KPK THH perustettava yhtiö. Liiketoimintasuunnitelma esitys (tiivistelmä) v2.0 8.4. 1 Kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus KPK THH perustettava yhtiö Liiketoimintasuunnitelma esitys (tiivistelmä) v2.0 8.4.2010 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Tavoiteltavat hyödyt 3. Liikeidea

Lisätiedot

STRATEGIA 2017 LIIKETOIMINTASTRATEGIA

STRATEGIA 2017 LIIKETOIMINTASTRATEGIA Ylimääräinen yhtiökokous 10.6.2014, liite 1 STRATEGIA 2017 LIIKETOIMINTASTRATEGIA Sisällys 1 Seuren esittely... 2 2 Nykytila ja johtopäätökset... 2 2.1 Miten itse näemme toimintamme?... 2 2.2 Mitä asiakkaat

Lisätiedot

OPIMMEKO ASIAKASSUHTEISTA - Oppivan asiakassuhteen mahdollisuudet ja rajoitukset hyvinvointialan palveluita kilpailutettaessa

OPIMMEKO ASIAKASSUHTEISTA - Oppivan asiakassuhteen mahdollisuudet ja rajoitukset hyvinvointialan palveluita kilpailutettaessa LAUREA-AMMATTIKORKEKOULUN JULKAISUSARJA B 28 Susanna Kivelä, Irmeli Koponen ja Irma Vahvaselkä (toim.) OPIMMEKO ASIAKASSUHTEISTA - Oppivan asiakassuhteen mahdollisuudet ja rajoitukset hyvinvointialan palveluita

Lisätiedot

LAADUKAS JA TULOKSELLINEN HYVINVOINTIA KEHITTÄVÄ PALVELU

LAADUKAS JA TULOKSELLINEN HYVINVOINTIA KEHITTÄVÄ PALVELU LAADUKAS JA TULOKSELLINEN HYVINVOINTIA KEHITTÄVÄ PALVELU Näkökulmia ostajalle ja myyjälle JULKAISIJA ACTPRO TRAINING TOOLS 28.11.2012 ASIANTUNTIJAT Hanna-Maria Hult Tomi Leskinen A C T P R O - F I N L

Lisätiedot

ASIAKASLÄHTÖINEN STRATEGIA KÄYTÄNNÖKSI. 15.2.2008 Jarmo Lipiäinen

ASIAKASLÄHTÖINEN STRATEGIA KÄYTÄNNÖKSI. 15.2.2008 Jarmo Lipiäinen ASIAKASLÄHTÖINEN STRATEGIA KÄYTÄNNÖKSI 15.2.2008 Jarmo Lipiäinen Asiakkuustyön keskeiset kysymykset ja teemat Kenelle? Asiakkuuden arvo Segmentointi Asiakkuusstrategiat Miten? Organisoituminen Toiminnan

Lisätiedot

Projektisalkku. Thinking Portfolio White Paper UUTTA! Uudistunut resurssihallinta Mobiilituntikirjaus Priorisointi. Ideasalkku Avatarit SISÄLTÖ

Projektisalkku. Thinking Portfolio White Paper UUTTA! Uudistunut resurssihallinta Mobiilituntikirjaus Priorisointi. Ideasalkku Avatarit SISÄLTÖ Uudistunut resurssihallinta Mobiilituntikirjaus Priorisointi UUTTA! Thinking Portfolio White Paper Projektisalkku SISÄLTÖ 1 Projektisalkku strategisen tason johtamisväline 2 Salkunhallinta 4 Thinking Portfolio

Lisätiedot