Harjoitus - Ostoprosessi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Harjoitus - Ostoprosessi"

Transkriptio

1 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 1 (15) Harjoitus - Ostoprosessi Taustaa ja yleiskuva harjoituksen kulusta: Uusi asiakas Lähiöliikenne Oy haluaa maalata linja-autonsa ja on lähestynyt yritystäsi haluten ostaa 100 tölkkiä tiettyä maalisävyä (auringonkeltainen), jota ei ole yrityksesi myyntivalikoimassa. Olet kuitenkin löytänyt toimittajan, jolta voit tätä maalia ostaa. Tehtävänäsi on ostajana: A. Perustaa uusi nimike Luodaan nimikekortti Ostot > Suunnittelu > Nimikkeet B. Perustaa uusi toimittaja Luodaan toimittajakortti Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat C. Ostaa nimikettä toimittajalta varastoon Syötetään ostotilaus (ja tulostetaan lähetettäväksi toimittajalle) Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Kun maali saapuu, toimit varastotyöntekijänä ja tehtävänäsi on: D. Vastaanottaa osatoimitus varastoon Vastaanotto Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Vastaanotto E. Vastaanottaa lopputoimitus ja kirjata tilauksen ostolasku Vastaanotto ja kirjaus Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Vastaanotto ja laskutus F. Kun koko tilaus on vastaanotettu ja ostolasku kirjattu, siirtyy ostotilaus historiaan Kirjatut laskut Ostot > Historia > Kirjatut laskut Kun kirjatun laskun eräpäivä lähestyy, työskentelet taloushallinnossa: G. Ajetaan raportti erääntyvistä ostoveloista Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne H. Ajetaan toiminto Ehdota toimittajamaksuja ja kirjataan maksu kirjanpitoon Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > Maksut > Ehdota toimittajamaksuja Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > Kirjaus > Kirjaa

2 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 2 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi A. Nimikkeen perustaminen Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain nimikekortin pakolliset tiedot. 1. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Tämä vaihdetaan siksi, että pääsemme käymään läpi koko tapahtumaketjun ja saamme käsiteltyä myöhemmän vaiheen eräpäivät oikein. Käsittelypvm vaihdettaessa tuleee kaikki ikkunat olla suljettuna. Huomaa, että jos kesken harjoituksen joudut jostain syystä poistumaan NAVista, käsittelypvm pitää vaihtaa uudelleen. 2. Ostot > Suunnittelu > Nimikkeet Ohjelma avaa viimeksi käytetyn nimikkeen kortin. Et voii syöttää uuden nimikkeen tietoja suoraan tälle nimikekortille, koska silloin muuttaisit jo olemassa olevan nimikkeen tietoja! On siiss tärkeää muistaa avata uusi, tyhjä nimikekortti (seuraava kohta). 3. Avaaa uusi nimikekortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen välilehti 4. Valitse Nro kentän painike avataksesi numerosarjat. 5. Valitse NIMIKE2 (maali) > OK. Tämän sarjan seuraava vapaa numero tulee nimikkeen numeroksi. Mikä se on? Kirjoita Kuvauss kenttäänn Maali, auringonkeltainen. Valitse Perusmittayksikkö kentän, avautuvasta ikkunasta Koodi kentän ja valitse luettelosta TÖLKKI > OK > OK Kirjoita Hyllynroo kenttään B6 määritelläksesii nimikkeelle paikan varastossa. Laskutus välilehti 6. Arvostusmenetelmä FIFO 7. Yksikkökustannus 1,40 8. Viimeinen välitön kustannus 1,40 9. Hinta-/Tuottolaskenta > Tuotto=Hin nta-kustannus 10. Yksikköhinta 2,70 Huomaa, että Tuotto-% kenttä näyttää nyt laskennallisen tuoton. Mikä se on? 11. Yleinen tuotteen kirjausryhmä VÄH.MYYNTI 12. Tuotteen ALV-kirjausryhmä kirjausryhmä JÄL.MYYNTI Nimike on perustettu (NAVissaa ei tarvita erillistä allennusta) Yleinen-välilehdeltä nähdään, että nimikkeen saldo = 0 (kentässä Varasto) eikä sitä ole avoimilla osto- tai myyntitilauksilla ALV Varaston

3 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 3 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi B. Toimittajan perustaminenn Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain toimittajakortin pakolliset tiedot. 1. Ostot > Suunnittelu > Toimittajat Ohjelma avaa viimeksi käytetyn toimittajan kortin. 2. Avaaa uusi toimittajakortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen -välilehti 3. Valitse Nro kentässä Enter. Vain yksi numerosarja on avattu toimittajille, joten seuraava vapaa toimittajan numero ilmestyy kenttään. k Mikä se on? 4. Kirjoita Nimi kenttään XYZ Maalitukku. 5. Osoite Hämeentie Postinumero Huomaa, että postinumeron perusteella ilmestyy Kaupunki kenttään kaupungin nimi. Mikä se on? o 7. Maa-/aluekoodi FI 8. Kontakti Laura Oskarsson 9. Y-tunnus Laskutus välilehti 10. Yleinen liiketoim. kirjausryhmä KANSALL. 11. Liiketoiminnan ALV-kirjausryhmä KANSALL. K 12. Toimittajan kirjausryhmä KOTIMAAN Maksut välilehti 13. Kohdistustapa Manuaalinen 14. Maksuehtojen koodi 14 PÄIVÄÄ Toimittaja on perustettu Yleinen välilehdeltä nähdään, että meillä ei ole toimittajallee ostovelkaa (kenttä Saldo (PVA) = 0)

4 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 4 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi C. Ostotilauksen luonti Vaikka asiakass on tällä hetkellä halukas ostamaan 100 tölkkiä maalia, päätät ostaaa varastoon saman tien 200 tölkkiä, koska asiakas todennäköisesti palaa myöhemmin ostamaan lisää. 1. Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Ohjelma avaa ensimmäisen olemassa olevann ostotilauksen. 2. Avaaa uusi ostotilaus (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Tilauksen otsikkotiedot (yläosan tiedot) 3. Paina Nro -kentässä Enter, jolloin uusi u tilausnumero ilmestyy automaattisesti. Mikä se on? 4. Tavarantoimittajan nro kentässä valitse v, hae äsken luotu toimittaja XYZ Maalitukku, OK ja paina Enter.. Huomaa, että osa kentistä tulee automaattisesti toimittajan tiedoista, muttaa voit muuttaa niitä aina vielä tilauskohtaisesti. 5. Huomaa päivämäärä Asiakirjan pvm kentässä. Käy Laskutus välilehdellä katsomassa Eräpäivää.. Mikä se on? Mikä yhteys tällä on toimittajakortille syötettyihin tietoihin? Tilauksen rivitiedot (alaosan tiedot) 6. Vie kursori ensimmäisellee tilausriville. 7. Valitse Tyyppi kenttään Nimike. Siirry Enter illä Nro kenttään. Koska rivin Tyypiksi valittiin nimike, Nro-kenttä edustaa nimikenumeroa. 8. Hae kenttään valikosta Nimikeluette elo ikkuna, etsi Maali, auringonkeltainen. Valitse se, OK jaa paina Enter. Huomaa, että nimikkeen kuvaus tulee nimikekortista. 9. Kirjoita Määrä -kenttään Valitse Sijaintikoodi kenttään SININEN Tämä tarkoittaaa varastoa. 11. Mikä arvo on kentässä Rivisumma ilman ALVia? Kuinka NAV on sen laskenut? Huomaa, että vetämällä voit leventää sarakkeita nähdäksesi otsikon tekstin kokonaan. 12. Mitkä määrät ovat kentissä Vastaanotettava määrä ja Laskutettava määrä? 13. Älä sulje tilausta.

5 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 5 (15) D. Vastaanotto varastoon (osatoimitus, ei laskutusta) Vastaanotetaan 100 tölkkiä maalia. Määrää ei makseta vielä, koska on sovittu maksusta vasta kun loputkin 100 tölkkiä on toimitettu. 1. Katsotaan ensin ostotilauksen tilastoa: valitse F9 tai alapainikkeista Tilaus > Tilasto Ikkunasta nähdään nopeasti yleiskatsaus vastaanotetuista ja laskutetuista määristä tilauksella. Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Toimittaja välilehti: tiedot ko. toimittajalta 2. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen 3. Mene Vastaanotettava määrä kenttään ja vaihda arvoksi 100 Huomioi, että Laskutettava määräkin vaihtuu. Mikä se on? 4. Tyhjennä arvo Laskutettava määrä kentästä. Otat siis osan tilauksesta vastaan, mutta et vielä valmistaudu maksamaan toimittajalle (koska vasta osa tilauksesta saapunut). 5. Valitse jälleen F9 tai Tilaus > Tilasto Yleinen -välilehti: yhä koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: huomaa että täällä on nyt 0, koska tyhjensit arvon Laskutettava määrä kentästä. Toimitus välilehti: osatoimituksen tiedot 6. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen 7. Valitse F11 (tai alapainikkeista Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Vastaanotto ja laskutus, mutta tätä EI valita, koska laskua ei vielä kirjata, kts. seuraava kohta. 8. Haluat kirjata vain osatoimituksen, joten vaihda valinnaksi Vastaanotto > OK Ostotilaus säilyy avoimena kahdesta syystä: a. joko vain osatoimitus on kirjattu b. tai pelkkä vastaanotto on kirjattu ilman laskua. 9. Älä sulje tilausta. 10. Käy katsomassa nimikekortin Yleinen -välilehteä: kentässä Varasto on vastaanottamasi 100 ja Määrä ostotilauksessa on vielä toimittamaton 100. Sulje nimikekortti ja palataan ostotilaukseen (Ostot > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset).

6 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 6 (15) E. Vastaanotto varastoon (koko toimitus ja laskutus) Kuukausi on kulunut ja loput 100 tölkkiä maalia on saapunut varastoon yhdessä toimittajan laskun kanssa. Kirjaat nyt ostotilauksen loput 100 tölkkiä vastaanotetuksi ja samalla koko ostolaskun maksettavaksi. 1. Valitse F9 tai alapainikkeista Tilaus > Tilasto Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Toimittaja välilehti: tiedot ko. toimittajalta 2. Valitse Esc palataksesi ostotilaukseen. 3. Koska kuukausi on kulunut edellisen toimituksen vastaanottamisesta, mene tilauksen otsikkotietoihin ja vaihda Kirjauspvm:ksi Mikä on uusi Eräpvm? 4. Syötä Toimittajan laskunro -kenttään Pakollinen tieto: ostolaskussa on toimittajan laskunumero, joka syötetään tässä, jotta pystytään yhdistämään toimitus siitä tulleeseen laskuun. 5. Mene Laskutus välilehdelle > Laskuviesti > syötä Viitenumero; pakollinen tieto 6. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Vastaanotto ja laskutus 7. OK Huomaa, että ostotilaus katoaa (siirtyy ostohistoriaan) ja näytöllä on jo eri tilaus. Tekemästäsi tilauksesta on tullut kaksi uutta kirjausdokumenttia: yksi kirjattu ostolasku + yksi kirjattu vastaanotto 8. Käy katsomassa nimikekortin Yleinen -välilehteä: kentässä Varasto on vastaanottamasi 200 ja Määrä ostotilauksessa on 0. Sulje nimikekortti. F. Ostohistoria 1. Valitse Ostot > Historia > Kirjatut laskut 2. Valitse F5 listataksesi kaikki kirjatut laskut 3. Vieritä näyttöä päästäksesi listan viimeiseen laskuun ja valitse OK avataksesi se. Mikä on kirjatun laskun numero (näkyy ikkunan otsikossa)?

7 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 7 (15) Valmistellaan ostolaskun maksua toimittajalle Useimmilla yrityksillä on käytössään integroitu nettipankkisovellus, jonka avulla varsinainen maksu hoidetaan. Siksi tässä harjoituksessa ei käydä läpi varsinaista maksuprosessia, vaan tyypillisiä ostoreskontratoimintoja ennen ostolaskun maksua sekä suoritetun maksun jälkeistä kirjausta kirjanpitoon. Työskennellessäsi taloushallinnossa ajat säännöllisesti erääntyvien ostovelkojen (=ostoreskontra) raportin ennen maksua toimittajille. Aja raportti kuukauden jaksolta kaikista toimittajista, joiden lasku erääntyy mennessä, ja tulosta se. Joukossa on myös velka toimittajalle XYZ Maalitukku, joka sinun on maksettava viimeistään Jotta toimintoa voidaan paremmin havainnollistaa, vaihdetaan käsittelypäivämäärä lähemmäksi laskun eräpäivää. G. Ajetaan raportti erääntyvistä ostoveloista 1. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne Toimittaja välilehdellä voisit suodattaa haluamasi toimittajat eri Toimittajakortin tiedoilla. Nro kenttä vastaa Toimittajanumeroa. Koska ajat raportin kaikista toimittajista, et syötä siihen mitään. 3. Valitse Vaihtoehdot välilehti 4. Kirjoita Tilanne kenttään Tämä määrittää mihin asti erääntyminen lasketaan. 5. Tilanne per kenttä: jätä Eräpäivä valituksi. Tässä voi valita, lasketaanko erääntyminen eräpäivästä, kirjauspäivämäärästä vai asiakirjan päivämäärästä. 6. Jakson pituus > kirjoita 1K (=yksi kuukausi) Tämä määrittelee erääntymisjakson pituuden. 7. Lisää ruksi Tulosta yksityiskohdat ruutuun. 8. Valitse Esikatselu Huomaa, että 2. sivulla viimeisenä ostovelkana on erääntyvä XYZ Maalitukku.

8 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 8 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi Sulje esikatseluu oikean yläkulman ruksista. r H. Ajetaan toiminto Ehdota toimittajamaksuja jaa kirjataan maksu kirjanpitoon 1. Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjatt 2. Valitse alapainikkeista Maksut > Ehdota toimittajamaksuja 3. Toimittaja välilehden Suodatin kentässä valitse ja etsi toimittaja XYZ Maalitukkuu > OK. Haemme siis vain tämän yhden toimittajan maksuehdotuksia. 4. Siirry Vaihtoehdot välilehdelle. 5. Viimeinen maksupvm > Kirjauspvm > Vastatilin tyyppi > valitse alasvetovalikosta Pankkitili 8. Vastatilin nro > valitse HUP (Hgin uusi u pankki). 9. Pankkimaksun tyyppi > jätä tyhjäksi 10. OK Saatt ilmoituksen Kaikille valuutoillee on luotu ehdotetut toimittajamaksun rivit. Nyt olet luonut maksupäiväkirjan joka suomalaisissa yhtiöissä lähetettäisi iin pankkiohjelman kautta pankkiin maksettavaksi. Meillä ei ole pankkiohjelmaa käytössä tällä kurssilla joten oletamme että tämä työ onn tehty. 11. Sulje ikkuna. 12. Seuraavana päivänä näet tiliotteeltaa että suoritus 341,60 on lähtenyt pankkitililtä XYZ Maalitukulle. Voit siis kirjata maksun kirjanpitoon. Taloushallinto > Ostovelat > Maksupäiväkirjat > alapainike Kirjaus > Kirjaa > Yes 13. Sulje ikkuna ja käy katsomassa toimittajakortilta paljonko olemme vielä velkaa XYZ Maalitukulle? (Välilehti Yleinen,

9 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 9 (15) Tommi Turunen, Heli Kortesalmi kenttä Saldo (PVA). 14. Tarkista myös ostovelat -raportti. Taloushallinto > Ostovelat > Raportit > Ostovelkojen tilanne > Esikatselu. Tätä ostolaskua ei pitäisi olla enäää auki. 15. Katso vielä koko tapahtumaketju jonka olet tehnyt: Ostot > Historia > Kirjatut laskut. Valitse tämä laskutapahtuma ja valitse alapainikkeistaa Navigoi. Ostoprosessi on nyt käyty läpi ja siirrymme myyntiprosessiin.

10 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 10 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx Harjoitus Myyntiprosessi Tämä on jatkoa aiemmin tehdylle ostoprosessiharjoitukselle. Uusi asiakas, Lähiöliikenne Oy, haluaa ostaa 100 tölkkiä tiettyä maalisävyä, auringonkeltainen. Edellisessä harjoituksessa luotiin tämä nimike, nimikkeen toimittaja ja ostettiin tältä varastoon 200 tölkkiä ko. maalia. Tässä tehtävässä myydään ko. maalia Lähiöliikenne Oy:lle. Tehtävänäsi on tilaustenkäsittelijänä/myyjänä: I. Perustaa uusi asiakas Luodaan asiakaskortti Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat J. Tehdä asiakkaalle tarjous Tehdään myyntitarjous Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tarjoukset K. Muuttaa asiakkaan hyväksymä tarjous tilaukseksi Muutetaan tilaus tarjoukseksi Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tarjoukset > Tee tilaus Tehtävänäsi on varastotyöntekijänä: L. Toimittaa osa tilauksesta Toimitus Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Toimitus M. Toimittaa loput tilauksesta ja kirjata lasku Toimitus ja laskutus Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset > F11 > Toimitus ja laskutus N. Kun koko tilaus on toimitettu ja myyntilasku kirjattu, siirtyy myyntitilaus historiaan Kirjatut laskut Myynti ja markkinointi > Historia > Kirjatut laskut Lopuksi työskentelet taloushallinnossa: O. Kirjaa asiakkaan maksama lasku Taloushallinto > Kassanhallinta > Kassapäiväkirjat

11 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu OstoMyyntiprosessiHarj.docx Tommi Turunen, Heli Kortesalmi NAV harjoitus (15) I. Asiakkaan perustaminen Harjoituksen yksinkertaistamiseksi täytetään vain pakolliset tiedot. 14. Työkalut > Käsittelypvm > vaihda Käsittelypvm vaihdettaessa tuleee kaikki ikkunat olla suljettuna. Palaamme siiss taas kuukauden taaksepäinn (ostoprosessin lopputilanteesta)! Huomaa, että jos kesken harjoituksen joudut jostain syystä poistumaan NAVista, käsittelypvm pitää vaihtaa uudelleen. 15. Myynti ja markkinointi > Myynti > Asiakkaat Ohjelma avaa viimeksi käytetyn asiakkaan kortin. 16. Avaaa uusi asiakaskortti (F3 tai painike Uusi yläpalkissa). Yleinen välilehti 17. Valitse Enter saadaksesi automaattisesti seuraava vapaa asiakasnumero. Mikä se on? 18. Nimi Lähiöliikenne Oy. 19. Osoite Vauhtitie Postinumero Huomaa, että postinumeron perusteella ilmestyy Kaupunki kenttään kaupungin nimi. Mikä se on? o 21. Maa-/aluekoodi FI. 22. Kontakti Martti Lonka Laskutus välilehti 23. Yleinen liiketoiminnan kirjausryhmää KANSALLL 24. Liiketoiminnan yleinen ALV-kirjausryhmä KANSALL 25. Asiakkaan kirjausryhmä KOTIMAAN N Maksut välilehti 26. Kohdistustapa Manuaalinen 27. Maksuehtojen koodi 14 PÄIVÄÄ 28. Sulje Asiakaskortti Asiakas on perustettu Yleinen-välilehdeltä nähdään, että asiakas ei ole meillee velkaa (kenttä Saldo (PVA) = 0)

12 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu OstoMyyntiprosessiHarj.docx Tommi Turunen, Heli Kortesalmi NAV harjoitus (15) J. Myyntitarjous 1. Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsittelemik inen > Tarjoukset Ikkuna aukeaa a tyhjänä, koska aiempia tarjouksia ei ole. 2. Paina Enter saadaksesi tarjoukselle e automaattisesti numeron. Mikä se on? Tarjouksen otsikkotiedo 3. Tilausasiakkaan nro kentässä valitse Lähiöliikenne Oy > OK. Paina Enter. ja hae listasta Tarjouksen rivitiedot 4. Valitse tilausrivillä Tyyppi valikostaa Nimike 5. Valitse Nro kentän alasvetovalikosta nimike Maali, auringonkeltainen Huomaa, että yksikköhinta ilmestyyy nimikekortilta Yksikkö ilman ALV kenttään. 6. Hae sijaintikoodi kenttään VIHREÄ, Enter Huomaa, että ikkunan oikeassa laidassa Nimikkeen tiedot paneelissa Saatavuus näyttää 0. Tämä johtuuu siitä, että tuote ostettiin edellisessä harjoituksessa varastoonn SININEN. 7. Vaihda sijaintikoodiksi SININEN, Enter Saatavuus on nyt Kirjoita Määrä kenttään Tarjous on valmis ja voidaan tulostaa Tulostaa painikkeella lähetettäväksi asiakkaalle. Ei tehdää sitä nyt, vaan katsotaan vain esikatselussa: valitse Tulosta Esikatselu. Sulje Esikatselu lopuksi. K. Kopioidaan tarjouksesta tilaus Asiakas on hyväksynyt tarjouksent n sellaisenaan. 14. Paina Tee tilaus painiketta tarjousikkunassa. 15. Vahvista toimenpide > Yes

13 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 13 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx Huomaa, että ikkuna (ja tarjous) katoaa. Sitä ei enää ole, sillä kaikki sen tiedot ovat kopioituneet tilaukseksi. 3. Käy katsomassa tilausta Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset. Mikä sen numero on? L. Tilauksen toimitus (osatoimitus, ei laskua) Asiakas on toivonut toimitusta kahdessa erässä, mutta yhdellä laskulla (toisen toimituserän mukana). Ensin toimitetaan 1. erä (50 tölkkiä) maalia. 11. Myynti ja markkinointi > Tilauksen käsitteleminen > Tilaukset Viimeksi käsitelty tilaus aukeaa näytölle. 12. Hae aiemmin tekemäsi tilaus näytölle. Huomaa Laskutus -välilehdellä, että Eräpvm:ksi on ilmestynyt pvm. Mikä se on? Kuinka ohjelma on sen laskenut? 13. Siirry ensimmäisellä tilausrivillä kenttien Toimitettava määrä ja Laskutettava määrä kohdalle (vieritä näyttöä alareunasta oikealle) ja vedä ne otsikoista (drag&drop) Määrä kentän perään (elleivät jo ole). 14. Vaihda Toimitettava määrä kenttään arvo 50 Huomaa, että Laskutettava määrä vaihtuu samaksi. 15. Tyhjennä arvo kentästä Laskutettava määrä 16. Katsotaan myyntitilauksen tilastoa: valitse F9 tai Tilaus > Tilasto Ikkunasta nähdään nopeasti yleiskatsaus toimitus- ja laskutustiedoista myyntitilauksella. Yleinen -välilehti: koko tilauksen tiedot Laskutus välilehti: laskutustiedot Toimitus välilehti: toimitustiedot Asiakas välilehti: asiakaskohtaiset tiedot Mikä arvo on Toimitus -välilehdellä kentässä Yhteensä Sis. ALV? 17. Valitse Esc palataksesi myyntitilaukseen 18. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Toimitus ja laskutus, mutta vaihda valinnaksi Toimitus > OK Asiakas halusi laskun vasta 2. erän mukana.

14 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 14 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx 19. Valitse näytön alapainikkeista Tilaus > Toimitukset Täältä näet Kirjatut myyntitoimitukset 20. Valitse ensimmäinen (ainoa) myyntitoimitusrivi ja klikkaa alapainikkeista Toimitus > Kortti (vaihto+f5) avataksesi myyntitilausrivin tiedot ja tarkastele niitä. Mikä on kirjatun myyntitoimituksen numero? 21. Sulje kaikki toimitusikkunat palataksesi tilaukseen (Esc tai oikean yläkulman ruksi). 22. Käy katsomassa nimikekortilta varastosaldoa (kenttä Varasto). Mikä se on? M. Tilauksen toimitus (koko toimitus ja laskutus) Asiakas on valmis vastaanottamaan 2. erän: loput 50 tölkkiä ja laskun. N. Myyntihistoria 9. Valitse F11 (tai Kirjaus > Kirjaa) Oletuksena ohjelma tarjoaa Toimitus ja laskutus 10. OK Huomaa, että myyntitilaus katoaa (siirtyy myyntihistoriaan). 11. Sulje tilausikkuna. Käy taas katsomassa nimikekortilta varastosaldoa. Mikä se on? Myös asiakkaan kortille on ilmaantunut myyntisaamisiamme (Saldo (PVA)). Kuinka paljon sitä on? 1. Myynti ja markkinointi > Historia > Kirjatut laskut 2. Valitse F5 avataksesi Kirjatut myyntilaskut ikkuna ja hae äsken kirjaamasi tilaus (viimeisenä). Mikä sen numero on?

15 HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu NAV harjoitus 15 (15) OstoMyyntiprosessiHarj.docx O. Kirjaa asiakkaan maksama lasku Pankista saadulle tiliotteelle on ilmestynyt maksusuoritus Lähiöliikenne Oy:ltä. Kirjaat laskun maksetuksi kirjanpitoosi. Asiakas ei ole käyttänyt viitenumeroa joten et voi käyttää automaattikohdistusta vaan kirjaat tapahtuman käsin. 1. Käy katsomassa kuinka paljon Lähiöliikenne Oy on meille velkaa: Taloushallinto > Myyntisaamiset > Asiakkaat. Valitse Lähiöliikenne Oy. Mikä summa näkyy SALDO (PVA) -kentässä? Tämä on asiakkaan velka meille. 2. Taloushallinto > Kassanhallinta > Kassapäiväkirjat. Syötä kirjauspäivämäärä Valitse tilityyppi > Asiakas, Tilinumeroksi hae asiakasluettelosta Lähiöliikenne Oy 4. Syötä summa kenttään pankkitilillä oleva arvo -329,40 (miinusmerkkinen koska kirjaamme myyntisaamistilin kreditpuolelle). 5. Valitse alasvetovalikosta vastatilin tyyppi > Pankkitili 6. Vastatilin numero > HUP (debet puoli kirjauksesta kirjataan tänne). 7. Kohdistetaan asiakirjatyyppiin > Lasku 8. Kohdistetaan asiakirjaan nro > hae alasvetovalikosta tekemäsi lasku maaleista. (Tämä kirjaus kuittaa ko. laskun maksetuksi). OK. 9. Enter ja siirryt seuraavalle riville maksupäiväkirjassa. 10. Vie maksusuoritus kirjanpitoon: Kirjaus > Kirjaa > Yes. 11. Käy asiakkaan kortilla katsomassa mikä summa on nyt Saldo (PVA) kentässä? Harjoitus päättyy tähän. Huom! Harjoituksen kaikki vaiheet A O voidaan toistaa käyttäen esim. - nimikkeen kuvauksena Maali1, auringonkeltainen - toimittajan nimenä XYZ Maalitukku1 - asiakkaan nimenä Lähiöliikenne1 Numerosarjat kaikissa kohdissa antavat tietenkin eri numerot (seuraavat vapaat).

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla

Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Työskentelyn aloittaminen Merit Aktivalla Merit Aktiva on kirjanpitäjille ja yrittäjille tarkoitettu nykyaikainen ja helppokäyttöinen kirjanpito-ohjelma. Aktivaa voitte käyttää missä tahansa ja millä tahansa

Lisätiedot

Microsoft Dynamics NAV 5.0

Microsoft Dynamics NAV 5.0 Microsoft Dynamics NAV 5.0 Yleistä NAVin käytöstä 1 Mikä ERP on? Microsoft in sivuilta: Microsoft Dynamics NAV on täysin integroitu relaatiotietokantajärjestelmä, joka mahdollistaa talous- ja muiden liiketoimintatapahtumien

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille

Basware Supplier Portal. Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Basware Supplier Portal Toimittajaportaalin käyttöohje Osekkin toimittajille Baswaren toimittajaportaali on tarkoitettu sellaisille toimittajille, joilla ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja omasta

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen...

Kansiomaksaminen. 1. Uuden maksun ja kansion tekeminen...2. 2. Maksun tietojen tarkistaminen...3. 3. Maksun hyväksyminen ja kansion sulkeminen... Kansiomaksaminen Voit maksaa Business Onlinessa kahdella tavalla: perinteisesti tai kansiomaksaminen avulla. On suositeltavaa, että käytät pääsääntöisesti vain jompaa kumpaa tapaa, jotta maksuja ei jää

Lisätiedot

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1 Excel Perusteet 2005 Päivi Vartiainen 1 SISÄLLYS 1 Excel peruskäyttö... 3 2 Fonttikoon vaihtaminen koko taulukkoon... 3 3 Sarakkeen ja rivin lisäys... 4 4 Solun sisällön ja kaavojen kopioiminen... 5 5

Lisätiedot

LeadDesk Soittajan käsikirja

LeadDesk Soittajan käsikirja LeadDesk Soittajan käsikirja Sisällysluettelo. SOITA... 3. Automaatti... 3. Puoliautomaatti... 4.3 Soittolista... 5.4 Tilauksen ja soittopyynnön... 6.5 Haastattelun tekeminen ja tallentaminen... 8.6 Manuaalisoitto...

Lisätiedot

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä:

ENSIN KUITENKIN ALKU UN YKSI T ÄRKEÄ INFO JÄSENYYKSIEN PÄÄTT ÄM ISEST Ä: 18.12.2014 1 (8) MOIKKA! Tämä on neljäs PäPan tuottama Kuksakirje ja se keskittyy erityisesti tapahtumalaskutukseen. Kirje kannattaakin välittää lippukunnassa taloudenhoitajalle ja jäsenrekisterinhoitajalle.

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo

Kuljetus-Lastu. Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje. IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Kuljetus-Lastu Laskutusohjelman asennus- ja käyttöohje IT-Apu Lahtiluoma Karhuniityntie 16 02810 Espoo Myynti/Tuki 050 491 3771 petri.lahtiluoma@itapu-lahtiluoma.fi TERVETULOA TUTUSTUMAAN KULJETUS-LASTU-LASKUTUSOHJELMAAN!

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje

Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje 1 Murikan kurssimatkalaskun täyttöohje Avaa Metalliliiton sivu www.metalliliitto.fi Valitse sieltä Päivitä jäsentietosi Lue ohje ja klikkaa linkistä! 2 Valitse pankki, jonka kautta voit todentaa henkilöllisyytesi

Lisätiedot

CSV-tilaukset 31.5.2006

CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 31.5.2006 CSV-tilaukset 2(7) 1 JOHDANTO... 3 2 TIEDOSTORAKENNE... 3 2.1 Kommentti... 3 2.2 Tilaus... 3 2.3 Tilausrivi... 6 3 TUKI... 7 CSV-tilaukset 3(7) 1 JOHDANTO Tämä dokumentti kuvaa

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt

Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt Esapekka Kuikka ja Hellevi Lilja, #188765 1 (9) Verkkolaskutuspalvelun käyttöohje toimittajille Senaatti-kiinteistöt OHJE # 188765 2 (9) SISÄLLYSLUETTELO Sisältö 1 Verkkolaskutuspalvelu... 3 2 Verkkolaskutuspalveluun

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle

Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle 8.12.2009 1(8) Maksuturvan pikaopas Sopranon Composer-kauppialle Maksuturva-palvelun käyttö on tehty sinulle mahdollisimman helpoksi ja voit tehdä kaikki

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje

Kelan sähköinen suorakorvaus. Opus Dental -ohje Kelan sähköinen suorakorvaus Opus Dental -ohje 1. Vaatimukset palvelun käyttämiselle Palvelun käyttäminen edellyttää, että käytössä on Opus Dental -versio 7.1.283 tai uudempi. Palveluntuottaja tekee aloitteen

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus

Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Myyntitilaus -tiedoston kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja

Lisätiedot

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi

1 Rekisteröityminen Supplier Portal palvelun käyttäjäksi Ostoreskontra Supplier Portal toimittajaportaali -ohje Sivu 1 / 15 SUPPLIER PORTAL TOIMITTAJAPORTAALI OHJE TOIMITTAJILLE Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

www.lionsverkkokauppa.fi

www.lionsverkkokauppa.fi 1 www.lionsverkkokauppa.fi Tervetuloa tilaamaan verkkokaupan kautta joulukortteja tilaamalla maailma muuttuu askeleen paremmaksi. OHJEEN SISÄLTÖ 2 OHJEEN SISÄLTÖ 2 MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali

HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013. Kurssimateriaali HEKA OY Koulutuspäivät Vanajanlinna 16.5.-17.5.2013 Kurssimateriaali Päiväys: 10.5.2013. Visma Software Oyj pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai

Lisätiedot

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv).

Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). 31.3.2011 1(14) Käännetty arvonlisäverovelvollisuus (alv). Käännetyn arvonlisäverovelvollisuuden laajennettu käyttö tulee voimaan 1.4.2011. Tämä vaikuttaa eniten rakennusalaan. Jos haluat tietää koskeeko

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Myyntitilauserän kuvaus

Myyntitilauserän kuvaus Myyntitilauserän kuvaus Konekielinen myyntitilaustiedosto sisältää omina tietueinaan myyntitilausotsikon, toimituserän ja tilausrivin tiedot. Yksi myyntitilaus voi sisältää useita toimituseriä ja toimituserä

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Taloushallinnon toimistotyöt

Taloushallinnon toimistotyöt Taloushallinnon toimistotyöt LASKUJEN KÄSITTELY Myyntilaskut Ostolaskut Reskontrat Viivästyskorot MAKSULIIKENNE Maksutavat Kassanhoito Ulkomaan maksut Perintä Alussa on LIIKEIDEA Toimintaansa varten hankitaan

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma)

Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma) Lehden ennakkotiedot (vuosisuunnitelma) Postittamisen työpöytä Käyttöohje 1 Sisältö Lehtesi yhteystietojen tarkistaminen sivu 3 Aloita ennakkotietojen antaminen sivu 4 Ennakkotiedot; ajanjakso ja käytettävä

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Taloushallinto. Ominaisuuksia:

Taloushallinto. Ominaisuuksia: Taloushallinto Ominaisuuksia: * Kuitin/lähetteen kirjoitus myös A4-tulosteena * Laskun tulostus asiakkaalle mukaan * Integroitu varastonhallintaan (nimikkeiden saldot) * Alennusten laskenta rivistä tai

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi.

Sijaishakemuksesta avautuu Kuntarekryyn tehty ilmoitus ja kohdasta Hae työpaikkaa pääset rekisteröitymään Kuntarekryn käyttäjäksi. 1 (5) Kirsi Mikkola 28.9.2012 OHJE MITEN ILMOITTAUDUT SIJAISEKSI KERAVAN KAUPUNGILLE Löydät Keravan kaupungin sijaisrekrytointi-ilmoitukset osoitteesta www.kerava.fi kohdasta avoimet työpaikat ja sijaisrekrytointi.

Lisätiedot

Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006

Toiminnot: Suomi. Microsoft Corporation. Julkaistu marraskuussa 2006 Toiminnot: Suomi Microsoft Corporation Julkaistu marraskuussa 2006 Microsoft Dynamics on integroitujen ja sovellettavien liiketoimintaratkaisujen tuotelinja, joka helpottaa päätöksentekoa. Microsoft Dynamics

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Operaattoritunnukset... 3 1.3 ALV koodit... 3 1.4 Asiakkaiden

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut.

Voit hakea asiakasta nimellä sivun alapalkissa Tarkennettu haku -valinnalla tai sivun yläpalkissa olevalla valinnalla Haut. 1 2 Syötetään haettavan tai lisättävän yrityksen Y-tunnus (tai asiakasnumero). Asiakasnumero on A+8 merkkiä tai 8 merkkiä ja kohta Asiakasnumero rastitettuna. Järjestelmä antaa jokaiselle henkilölle ja

Lisätiedot

YRITYS OY DAX-KÄYTTÖOHJE. YRITYS OY Pelletin toimitukset

YRITYS OY DAX-KÄYTTÖOHJE. YRITYS OY Pelletin toimitukset YRITYS OY DAX-KÄYTTÖOHJE YRITYS OY Pelletin toimitukset SISÄLLYSLUETTELO 1 Pakattu pelletti...2 1.1 Lastausohjeiden käsittely...3 1.2 Toimituksen käsittely DAXissa...4 Pakattu pelletti 1 1 Pakattu pelletti

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

Basware Invoice Processing ja SAP MM integraatio

Basware Invoice Processing ja SAP MM integraatio A Basware Presentation Basware Invoice Processing ja SAP MM integraatio Basware Käyttäjäpäivät 20.-21.9.2011 Rohkeus liiketoiminnan kehittämiseen Lahti Basware Invoice Processing ja SAP MM integraatio

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0

MEDIATRI ERITYISTYÖNTEKIJÖIDEN KIRJAAINEN VERSIO 1.0 POHJOIS-KARJALAN TIETOTEKNIIKKAKESKUS OY POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ 1 (5) Erityistyöntekijän Potilastyön kertomuskirjaus ja Käyntitapahtuman tilastointi sisäisessä

Lisätiedot

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen

Tuomarit. 1 Järjestelmään kirjautuminen Tuomarit Taso järjestelmässä hoidetaan Suomen Palloliiton valtakunnallisten sarjojen, sekä järjestelmän käyttöönottaneiden piirien erotuomariasettelut ja tulospalvelu (mm. sähköiset pöytäkirjat). 1 Järjestelmään

Lisätiedot

JHS laskumallin tiedot

JHS laskumallin tiedot 1(5) LUONNOS Liite 3: Laskun kuvamallit JHS laskumallin tiedot Laskunäytölle tai siitä tehdylle paperitulostukselle ei merkitä valinnaisia tietorivejä lainkaan, mikäli tiedolla ei ole sisältöä. Näin saadaan

Lisätiedot

Kotisuora tuotteen perusedellytykset

Kotisuora tuotteen perusedellytykset Kotisuora palvelun tilaaminen Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Kotisuora tuotteen perusedellytykset sivu 3 Luo markkinointijakelulle nimi, sivu 4 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä

17 BUDJETOINTI. Asiakaskohtainen Budjetti. 17.1 Ylläpito-ohjelma. Dafo Versio 10 BUDJETOINTI. Käyttöohje. BudgCust. 17.1.1 Yleistä 17 Asiakaskohtainen Budjetti 17.1 Ylläpito-ohjelma 17.1.1 Yleistä BudgCust Ohjelmalla avataan järjestelmään asiakaskohtaisia budjetteja, jotka annetaan kuukausitasolla (oletus). 17.1.2 Parametrit Ohjelmaa

Lisätiedot

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa

Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Visma Econet Pro Factoring laskutus Finvoice muodossa Oppaan päiväys: 27.4.2012. Asiakasneuvonta: Helpdesk: kirjautuminen Visma Econet infolinen tai osoitteen www.visma.fi kautta Visma Econet Pro: 0600-39-7261

Lisätiedot

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti.

Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. TULOSTUSTEN MUOKKAUS Ohjelman lasku, lähete jne. tulostuksia voidaan muokata seuraavasti. Valitaan Asetukset - Tulostukset ja esille tulleesta ikkunasta valitaan tuloste jota halutaan muokata. Aseta ensin

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo:

RAPORTIT. 1. Yleistä. Sisällysluettelo: RAPORTIT Sisällysluettelo: 1. Yleistä 2. Rekisteristä löytyvät raporttipohjat Normaalit Valmiit Kiinteät raportit ja työkalut 3. Uuden raportin luominen 4. Osoitetarrat ja sähköpostin lähettäminen suoraan

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot

NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot NEPTON JÄSENTIETO-KOULUTUS 15.12.2015 TAMPEREELLA PÄÄKIRJASTO METSOSSA - aihealueita ja muistiinpanot Markkinointi & tiedottaminen Henkilöryhmät ja rajatut käyttöoikeudet esim. ohjaajille Liikuntasetelien

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen

Nippupelipassi. Nippupelipassien rakentaminen Nippupelipassi Nippupelipassien rakentaminen 1. Kirjaudu tunnuksilla sisään. 2. Valitse alasvetovalikosta oma seurasi. Mikäli omaa seuraasi ei löydy valikosta (mm. uudet seurat), valitse seuraksi Harrastealue

Lisätiedot

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS TILAUKSEN TEKEMINEN Ennen kuin alat tilata... sivut 2 6 Tilauksen luominen... sivut 7 22 2015-02-18 ENNEN KUIN ALAT TILATA Tämä verkkopohjainen tilausratkaisu perustuu

Lisätiedot